۱۳۹۲ اردیبهشت ۵, پنجشنبه

علی باقری: جلیلی آماده تماس با اشتون است


معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از آمادگی کشورش برای از سرگیری مذاکرات اتمی با غرب خبر داد. علی باقری به رویترز گفت ما منتظر تماس خانم اشتون با سعید جلیلی برای تعیین زمان مذاکرات و سایر جزییات هستیم.
علی باقری، معاون سعید جلیلی در گفتگو با خبرگزاری رویترز، آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات اتمی را اعلام کرده و افزوده که کشورش اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده را برای رآکتور تحقیقاتی تهران و چهار رآکتور در حال ساخت دیگر نیاز دارد.
باقری تاکید کرده که ایران همچنان بخشی از ذخایر اورانیوم ۲۰ درصدی خود را به سوخت رآکتور تبدیل خواهد کرد. وی گفته که سعید جلیلی آشکارا آماده تماس و صحبت با کاترین اشتون است.
مصاحبه باقری با رویترز، روز پنجشنبه (۲۵ آوریل/۵ اردیبهشت) در شهر ژنو انجام شده است. معاون شورای عالی امنیت ملی ایران برای شرکت در نشست نمایندگان کشورهای جنبش عدم تعهد با موضوع بازنگری در "ان‌پی‌تی" به سوییس رفته است.
باقری در این نشست، سخنرانی مفصلی در مورد فعالیت‌ها و پرونده هسته‌ای ایران ایراد کرد. او با مرور مبسوط این فعالیت‌ها، مدعی شد که کشورش در قالب اعتمادسازی، اقداماتی فراتر از تعهدات مربوط به اساسنامه آژانس و "ان‌پی‌تی" انجام داده و از جمله اجازه بازرسی از ۲۶ مکان نظامی را داده است.
انتظار ایران برای دریافت پاسخ اشتون
علی باقری گفت که کاترین اشتون در پایان گفت‌وگوهای آلماتی ۲ عنوان کرد که ظرف چند روز و پس از مشاوره با مقام‌های خود، تصمیم آنها را به اطلاع سعید جلیلی خواهد رساند اما پس از چند هفته هنوز پاسخی دریافت نشده است.
علی باقری ، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی
این در حالی است که مذاکرات آلمانی ۲ نشستی بی‌نتیجه و ناکام توصیف شد. کاترین اشتون به خبرنگاران گفت: «طی دو روز مذاکره بحث‌هایی سخت و طولانی داشتیم و روشن شد مواضع‌مان هم‌چنان از هم فاصله دارد.»
دیپلمات‌های غربی ناظر بر مذاکرات "آلماتی ۲" گفته بودند که نمایندگان کشورهای غربی از رویکرد و پیشنهادات جدید ایران و امنتاع هیات مذاکره جمهوری اسلامی از ارائه پاسخی روشن به پیشنهادهای گروه ۱+۵ تعجب کرده‌اند. در پایان این نشست و در موضع‌گیری‌های رسمی دو طرف نیز اشاره‌ای به تاریخ و محل مذاکرات بعدی نشد.
"توپ در زمین ۱+۵"
علی باقری در نشست ژنو عنوان کرده که اینک توپ در زمین۱+۵ است تا اراده جدی خود را برای "حل و فصل کامل موضوع در یک مرحله یا حرکت‌های گام‌ به گام" ابراز کند و از طرف دیگر "حقوق هسته‌ای" ملت ایران را در چارچوب معاهده "ان‌پی‌تی" به ویژه غنی‌سازی بپذیرد.
باقری هم‌چنین خواستار عزم عملی کشورهای غربی برای ورود به مذاکرات سازنده، جدی، محتوایی و نتیجه‌بخش شده و افزوده که افراد شرکت کننده در مذاکرات باید اختیار لازم را برای پیشبرد گفتگوها داشته باشند تا شائبه فرار از گفتگو یا انجام گفت‌وگو با هدف صرفا گفت‌وگو را از خود دور کنند.
این در حالی است که ایران پیوسته از سوی تحلیگران و ناظران سیاسی، به خرید زمان و ارائه پیشنهادهایی مبهم و غیرعملی در گفتگوهای اتمی متهم می‌شود. به طور نمونه در روز اول مذاکرات "آلماتی ۲"، مقامات ایرانی از پیشنهادهای مهم و مشخص به کشورهای غربی خبر دادند اما چنین چیزی از سوی طرف مذاکره تایید نشد.
اعلام دور بعدی مذاکرات ایران با آژانس
در این میان، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که مذاکرات بعدی ایران و آژانس روز ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) در وین برگزار خواهد شد. علی‌اصغر سلطانیه به خبرگزاری ایسنا گفته که این توافق نشانگر حسن نیت ایران برای همکاری با آژانس در راستای رفع ابهام‌ها و اثبات صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران است.
علی‌اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
دور قبلی مذاکرات ایران و آژانس در بهمن ۱۳۹۱ در تهران انجام گرفت. این مذاکرات نیز از سوی نمایندگان آژانس بی‌نتیجه اعلام شد.
به موازات این خبر، فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که نتایج انتخابات در مسئله هسته‌ای تاثیرگذار خواهد بود. عباسی افزود که هرچه کشوردارای ثبات سیاسی بیشتری باشد، دشمن از اهداف خود دورتر خواهد شد.
فریدون عباسی در نطنز گفته است: « مسئله تولید بمب هسته‌ای تنها بهانه‌ای بیش نیست و دعوا بر سر هسته‌ای شدن ایران است، چرا که خوب می‌دانند برنامه آینده کشور ما تصاحب فضا و پرتاب ماهواره به مدار زمین است و آن‌ها نمی‌خواهند ایران به این پیشرفت و فن آوری دست یابد

حضور پررنگ‌ مقامات امنیتی و نظامی در موضوع انتخابات


وزارت اطلاعات با احضار مسئولان روزنامه‌ها و مطبوعات سراسری ایران، خطوط قرمز مربوط به اخبار انتخابات را به آنان اعلام کرده است. مقامات نظامی نیز بار دیگر بر وظایف و نقش بسیج و سپاه در انتخابات تاکید ورزیده‌اند
سایت "کلمه" از احضار مدیران مسئول روزنامه‌ها و مطبوعات سراسری ایران به وزارت اطلاعات برای حضور در یک جلسه توجیهی خبر داده است.
در این جلسه به مسئولان رسانه‌ها گفته شده که خط قرمز اخبار و تحلیل‌ها " مواضع و اظهارات رهبری" است. به گزارش "کلمه"، فردی که خود را معاون وزیر و مسئول مطبوعات وزارت اطلاعات معرفی کرده، تهدید کرده که "با هرگونه سیاه‌نمایی در دوران تبلیغات انتخاباتی برخورد خواهد شد."
به گزارش "کلمه"،  در این جلسه  تاکید شده که هر میزان انتقاد از احمدی‌نژاد مجاز است و محدودیتی ندارد.
پایگاه خبری یاد شده می‌نویسد که در این جلسه به مدیران مسئول مطبوعات اعلام شد که انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را در واقع سپاه برگزار می‌کند. مقام اطلاعاتی حاضر در جلسه گفته است: «سپاه و وزارت اطلاعات مراقب همه مسائل خواهند بود و هیچ تخطی از محدوده‌های تعیین شده را تحمل نخواهند کرد.»
تاکید بر وظایف سپاه و بسیج
به موازات این خبر، علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران در روز پنجشنبه (۵ اردیبهشت) در جمع مربیان و فرماندهان حوزه‌ها و پایگاه‌های مقاومت سپاه، سخنانی در باب انتخابات بیان کرد.
وی تجلی "حماسه سیاسی" را در برگزاری انتخاباتی باشکوه و با حضور گسترده مردم خواند و تلاش برای حضور هرچه گسترده‌تر مردم در انتخابات را وظیفه بسیج و سپاه دانست.
فرمانده سپاه پاسداران تاکید کرد: «رییس جمهور آینده باید از بحران‌های مختلفی که عمدتا توسط دشمنان و برخی سوءمدیریت‌ها به وجود آمده سربلند بیرون بیاید.» جعفری گفت نقش سپاه و بسیج در این بین بسیار مهم است و «ما باید در برآوردهایمان به فردی اصلح دست پیدا کرده و او را به آشنایان و اطرافیان خود معرفی کنیم.»
تاکید سردار جعفری بر لزوم دخالت بسیج و سپاه در انتخابات و معرفی "فردی اصلح" در حالی صورت می‌گیرد که اظهارات علی سعیدی، نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه در باره ضرورت "مهندسی انتخابات"، با موجی از واکنش‌ها روبرو شد.
چندی پس از این سخنان، حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که منظور سعیدی دخالت یا حتی روشنگری سپاه در انتخابات نبود: «منظورشان این بود که سازمان‌های عقیدتی سیاسی و نمایندگی‌های ولی‌فقیه در نیروهای مسلح وظیفه دارند عدم ورود نیروهای مسلح در جهت‌گیری‌های انتخاباتی را گوشزد کنند که این همان مهندسی انتخابات است.»
هشدار دو مقام نظامی به "شبهه‌افکنی" علیه سپاه
هم‌چنین، سردار آسودی، معاون تبلیغات سپاه نیز در حاشیه گردهمایی سیاسی سپاه پاسداران در استان سمنان، نسبت به "سیاه‌نمایی" و "تخریب" سپاه در ارتباط با مسائل انتخاباتی هشدار داد.  آسودی گفت: «دشمنان فهمیده‌اند مردم به بسیج و سپاه اعتماد دارند، بنابراین تهاجم و شبهه‌افکنی علیه این نهاد مقدس به راه انداخته‌اند.»
یک روز پیش از این، سردار احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران در باره "شبهه‌افکنی"ها هشدار داده و گفته بود که نامزدها باید از سیاه‌نمایی و تخریب دیگران خودداری کنند.
احمدی‌نژاد در سفر به خوزستان از پیغام‌ برای "کم کردن رویش" پرده برداشت و در تهدید مخالفان خود گفت: «هرگوشه‌ای از پرونده‌تان را بالا بزنیم دیگر جایی در بین ملت نخواهید داشت.». او در جمع مردم اصفهان نیز تاکید کرد: «برخی برای انتخابات نقشه کشیده‌اند.»
به نظر می‌رسد تحرک مقامات سپاه و نیروی انتظامی در سخنرانی پیرامون انتخابات، واکنشی به اظهارات اخیر احمدی‌نژاد باشد. احمدی‌نژاد در اهواز از حسن فیروزآبادی رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفته‌های اخیر احمدی‌نژاد را مصداق تشویش اذهان عمومی دانست.
بایدها و نبایدهای رسانه‌ها در انتخابات
در این میان "دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای" سخنانی از وی پیرامون وظایف رسانه‌ها در انتخابات را برگزیده است.  این نکات در دو بخش بایدها و نبایدها تنظیم شده‌اند و از جمله شامل لزوم تشویق مردم به انتخابات اصلح از سوی رسانه‌ها می‌شود: «آنها که زبان گویایی دارند، قلم توانایی دارند و آبرویی پیش مردم دارند، باید مردم را توجیه و تشویق کنند و آدمهای خوب را به آنها معرفی نمایند.»
یکی دیگر از وظایف رسانه‌ها، پاسداری از انتخابات خوانده شده است: «انتخابات مظهر حضور مردم است و باید پشتوانه امنیت ما باشد. آن وقتی را که دشمنان می‌خواهند از انتخابات علیه امنیت کشور سوءاستفاده کنند، باید همه مراقب و به هوش باشند.»
"نباید"ها در این فهرست طولانی‌تر و دو برابر نمونه "باید"ها هستند. دلسرد نکردن مردم نسبت به انتخابات، پرهیز از بی‌احترامی به شورای نگهبان و عدم درج هرحادثه و خبر از جمله آنها هستند.جمله گفت که مخالفانش "عددی نیستند."

احتمال افزایش ۴۰ درصدی قیمت بنزین در ایران


کمیسیون تلفیق مجلس ایران که لایحه بودجه سال جاری خورشیدی را بررسی می‌کند موافقت کرد که بنزین آزاد لیتری ۱۰۰۰تومان عرصه شود. به این ترتیب قسمت بنزین در ماه‌های آینده تا ۴۰ درصد افزایش خواهد داشت.
روز پنجشنبه  (۵ اردیبهشت/۲۵ آوریل) خبرگزاری مهر گزارش داد که اعضای کمیسیون تلفیق مجلس به توافق رسیده‌اند که قیمت بنزین، گازوئیل و CNG افزایش چشمگیری داشته باشد تا امکان کسب درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت از محل حذف یارانه‌ها، محقق شود.
بر اساس قانون بودجه سال خورشیدی ۱۳۹۱ دولت می‌توانست از محل حذف یارانه‌ها درآمدی بالغ بر ۴۲هزار میلیارد تومان داشته باشد. به نظر می‌رسد افزایش ۸ هزار میلیارد تومانی از طریق افزایش قیمت حامل‌های اصلی سوخت تامین خواهد شد.
بر اساس این تصمیم، بنزین سهمیه معمولی از ۴۰۰ تومان فعلی به ۶۰۰ تومان خواهد رسید. بنزین آزاد معمولی نیز از ۷۰۰ تومان به ۱۰۰۰تومان افزایش خواهد داشت. به همین نسبت نیز بنزین سوپریارانه‌ای و آزاد به ترتیب ۷۰۰ و ۱۱۰۰ تومان فروخته خواهند شد.
گازوئیل نیز رشد قیمت قابل توجه‌ای خواهد داشت. قیمت یارانه‌ای و آزاد این سوخت هم‌اکنون به ترتیب ۱۵۰ و ۳۵۰ تومان است. با تصمیم کمیسیون تلفیق و در صورت تصویب نهایی آن در صحن علنی این قیمت‌ها به ۲۵۰ و ۵۰۰ تومان افزایش خواهند یافت.
هر متر مکعب CNG نیز قرار است با ۲۰۰ تومان افزایش قیمت در حدود ۵۰۰ تومان عرضه شود.
تلاش برای کنترل مصرف و کاهش قاچاق
افزایش مصرف سوخت و تلاش برای مدیریت آن و همچنین قاچاق سوخت به کشورهای همسایه ایران از مهمترین دلایل این تصمیم اعلام شده است. پیش‌بینی می‌شود که مصرف بنزین در سال جدید خورشیدی، ۷ تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. بر همین اساس گازوئیل نیز با افزایش ۵ درصدی روبرو خواهد بود.
سقوط ریال در برابر ارز‌های خارجی در یک سال گذشته موجب شده است که قیمت سوخت در ایران به نسبت کشورهای همسایه از جمله ترکیه و افغانستان، بسیار پایین‌تر باشد. این موضوع در کنار شرایط بد اقتصادی شهروندان ایران، قاچاق سوخت را به شدت افزایش داده است.
افزایش قیمت حامل‌های انرژی معمولا اثر مستقیم و فوری بر افزایش قیمت کالاها و خدمات در ایران دارد. اقتصاد ایران در شرایط رکود، از تورم بالای ۳۰ درصد رنج می‌برد. افزون بر این کارشناسان اقتصادی منتقد دولت می‌گویند تورم واقعی از رقم اعلامی رسمی بسیار بالاتر است.
با این حال مشخص نیست که آیا مجلس موافقت می‌کند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، شوک تورمی دیگری را به اقتصاد ایران وارد کند.
در همین شرایط علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت می‌گوید دولت خواستار عرضه تک نرخی بنزین است. ناصر رئیسی‌‌فرد رییس انجمن صنفی کارفرمایی جایگاه‌داران سوخت نیز با این نظر موافق است و تصریح می‌کند که عرضه تک نرخی بنزین منجر به کاهش فساد در جایگاه‌های عرضه سوخت خواهد شد.

احضار مدیران مسئول مطبوعات به وزارت اطلاعات؛ تهدید و ابلاغ ممنوعیت های انتخاباتی


مدیران مسئول روزنامه ها و مطبوعات سراسری هفته گذشته به وزارت اطلاعات احضار شده اند تا خط قرمز ها و موارد ممنوع به آنها اعلام شود.
به گزارش خبرنگار کلمه، در حالی که کمتر از ۵۰ روز تا زمان برگزاری انتخابات فرصت باقی است و سایه سنگین فضای امنیتی و شبه کودتایی چهار سال گذشته هنوز هم بر عرصه سیاسی کشور گسترده است، وزارت اطلاعات اقدام به احضار مدیران مطبوعاتی کشور برای حضور در یک جلسه کرد تا باز هم فضای امنیتی و زبان تهدید را به فضای رسانه ای محدود فعلی حاکم کند.
در این جلسه، فردی که خود را معاون وزیر و مسئول مطبوعات وزارتخانه معرفی می کرده، درباره انتخابات هشدارها و مواردی را مطرح کرده و از جمله تهدید کرده که با هرگونه سیاه نمایی در دوران تبلیغات انتخاباتی برخورد خواهد شد.
این مقام امنیتی همچنین خط قرمز اخبار و تحلیل ها را مواضع و اظهارات رهبری ذکر کرده و تهدید کرده که با هرگونه تخطی یا مخالفت به رهبری به شدت برخورد خواهد شد.
در این جلسه همچنین به مدیران مسئول مطبوعات اعلام شده است که انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را در واقع سپاه برگزار می کند و این نیرو و وزارت اطلاعات مراقب همه مسائل خواهند بود و هیچ تخطی از محدوده های تعیین شده را تحمل نخواهند کرد.
جالب اینجاست که از طرف مسئولان امنیتی به مدیران رسانه ها اعلام شده که با وجود ممنوع بودن سیاه نمایی، هر میزان انتقاد از احمدی نژاد آزاد است و محدودیتی ندارد.
این در حالی است که بعد از اعتراضات سال ۸۸ بسیاری از معترضان به اتهام انتقاد از احمدی نژاد محکوم و در مواردی زندانی یا محکوم به شلاق و جزای نقدی شدند.
وزارت اطلاعات در حالی به احضار مسئولان روزنامه ها پرداخته است که ادعای انتخابات آزاد و آزادی مطلق در جمهوری اسلامی بارها از سوی حاکمان مطرح شده و وعده حماسه سیاسی نیز داده شده است. اما به نظر می رسد هنوز ترجیح حاکمیت این است که فضا امنیتی باقی بماند و انتخابات نیز در شرایطی آزمایشگاهی و به شدت کنترل شده برگزار شود.

سردار جعفری: ایران آزادترین انتخابات را دارد/ بسیجیان اجازه تکرار فتنه ۸۸ را نمی دهند


کلمه- گروه خبر: بعد از آنکه نماینده رهبری در سپاه سخن از مهندسی معقول و منطقی و اجماع اصولگرایان بر کاندیدای واحد سخن گفت، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر با مداخله در انتخابات گفته است: محدودکردن نامزدها به یک الی دو نفر، کار درستی نیست.
این اظهار نظر در حالی صورت می گیرد که امام خمینی در سال شصت به دنبال مداخله و اظهار نظر گروهی از سپاهیان در مورد انتخابات مجلس گفته بود: “به شما چه ربطی دارد که در مجلس چه می‌گذرد در امر انتخابات. باز هم به من اطلاع دادند که بین سپاهی ها باز هم صحبت هست، خوب، انتخابات در محل خودش دارد می‌شود، جریانی دارد، به سپاه چه کار دارد که آنها هم اختلاف پیدا کنند، برای سپاه جایز نیست این، برای ارتش جایز نیست.”
به گزارش سپاه نیوز، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در همایش ۴ هزار نفری سرمربیان حلقه‌های صالحین با اشاره به انتخابات آتی ریاست جمهوری ادعا کرد: انتخابات ایران از آزادترین انتخابات‌های دنیاست و از معدود انتخابات‌هایی است که رئیس جمهور آن مستقیما توسط مردم انتخاب می‌شود.
وی بااین ادعا که انتخابات در ایران اسلامی انتخاباتی کاملا آزاد و بدون چارچوب احزاب سیاسی است، متذکر شد: تکثّر کاندیداها هم یکی از معایب است و البته محدودکردن نامزدها به یک الی دو نفر نیز کار درستی نیست.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم قانون‌مداری و توجه به قانون در برگزاری انتخابات توسط بسیجیان خاطر نشان کرد: حضور بسیجیان در برگزاری انتخابات آتی و خلق حماسه سیاسی در سال ۹۲ بسیار تآثیرگذار است.
سرلشکر جعفری خاطرنشان کرد که «در این میان سرمربیان حلقه‌های صالحین نقش ویژه‌ای در بصیرت افزایی میان بسیجیان دارند».
در انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری سال ۸۸ سپاه با مداخله مستقیم خود بستری برای پیروزی احمدی نژاد ایجاد کرد. مساله ای که بعدها از سوی سردار مشفق بطور علنی مطرح شد و شکایت هفت زندانی سیاسی از این سردار سپاه را در پی داشت.
بسیج دانشجویی اجازه تکرار فتنه ۸۸ را نمی‌دهد
فرمانده پایگاه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان گفت: بسیج دانشجویی به هیچ عنوان اجازه تکرار فتنه ۸۸ در دانشگاه‌ها را نمی‌دهد.
به گزارش سپاه نیطه پهلوان در همایش جریان‌شناسی فکری و سیاسی انتخابات ۹۲ و در جمع اعضای شورا و حلقه‌های صالحین بسیج دانشجویی با این ادعا که بسیج همه حرکات را در دانشگاه ها رصد می کند، افزود: بسیج دانشجویی به حول و قوه الهی به هیچ عنوان اجازه تکرار فتنه ۸۸ در دانشگاه‌ها را نمی‌دهد.

نامه ۳۱۵ تن از فرهنگیان به خاتمی: جراحت‌های ۸۸ هنوز التیام نیافته است؛ اما نمی‌توان دست روی دست گذاشت


۳۱۵ نفر از معلمان و فرهنگیان فعال در عرصه آموزش و پرورش کشور، در نامه ای به سیدمحمد خاتمی با بیان اینکه برای نجات میهن و بازگرداندن اوضاع به روال عادی و پیشگیری از زوال اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور، به عنوان کاندیدا وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ شوید خاطرنشان کرده اند: ما نگرانی های شما را می فهمیم و می دانیم که راه حضور شما پر از سنگلاخ و مانع و پیچ های تند است. می دانیم که جراحت های انتخابات ۸۸ هنوز التیام نیافته است. می دانیم که که با ورود شما به صحنه، از هرسو تخریب ها و کارشکنی ها آغاز می شود. اما این را هم می دانیم که در این شرایط حساس و مخاطره آمیز، نمی توان دست روی دست گذاشت و ناظر خاموش ادامه سیاست های ایران سوز بود.
به گزارش کلمه، در این ۸ سال قدرت خرید معلمان و سایر کارکنان دولت زیر فشار سنگین تورم و گرانی به شدت کاهش یافت. میانگین افزایش حقوق معلمان از نصف میانگین تورم اعلامی بانک مرکزی کمتر بود و تنها در سال ۹۱ ، قدرت خرید معلمان به یک سوم سال قبل کاهش یافت. اقدامات صوری و بی اهمیتی مانند کوتاه و بلندکردن طول مقاطع تحصیلی، به نام تحول بنیادین، آموزش و پرورش را آشفته تر از پیش کرد. در این دوره با وجود درآمدهای افسانه ای دولت، روند پولی شدن آموزش در مدارس شتاب بیشتری گرفت و حتی برای هزینه های آب و برق و گاز مصرفی مدارس از دانش آموزان پول گرفتند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای سید محمد خاتمی
ما جمعی از معلمان و فرهنگیان فعال در عرصه آموزش و پرورش کشور، بدون مقدمه و تعارفات مرسوم از شما می خواهیم، برای نجات میهن و بازگرداندن اوضاع به روال عادی و پیشگیری از زوال اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور ، به عنوان کاندیدا وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ شوید. ما نگرانی های شما را می فهمیم و می دانیم که راه حضور شما پر از سنگلاخ و مانع و پیچ های تند است. می دانیم که جراحت های انتخابات ۸۸ هنوز التیام نیافته است. می دانیم که که با ورود شما به صحنه، از هرسو تخریب ها و کارشکنی ها آغاز می شود. اما این را هم می دانیم که در این شرایط حساس و مخاطره آمیز، نمی توان دست روی دست گذاشت و ناظر خاموش ادامه سیاست های ایران سوز بود.
دولت قانون، دولت اعتدال، دولت اخلاق و دولت تعامل همه جانبه با همه ارکان و قوای حاکم، نیاز کشور در زمان حاضر است و تشکیل چنین دولتی در این شرایط از شخصیت متعادل ، پاک ، اخلاقگرا و نجیب و دلسوزی مانند شما برمی آید.
آنچه در این ۸ سال بر فرهنگیان کشور به عنوان قشر تاثیرگذار و مرجع اجتماعی گذشت، حدیث مفصل و تجربه دردناکی است که شرح آن در این مختصر نمی گنجد. دولتی که با شعار رفاه و خدمت به طبقات محروم و تثبیت قیمت ها بر سرکار آمد و رای بخشی از جامعه فرهنگیان کشور را گرفت ، درخواست های قانونی فرهنگیان و بازنشستگان فرهنگی برای اجرای نظام هماهنگ پرداخت در سال ۸۵ را سیاسی و امنیتی ارزیابی کرد و معلمان با چنان رفتارخشونت باری مواجه شدندکه کاملا بی سابقه بود و در حافظه تاریخی معلمان ثبت شد.
ده ها تشکل معلمی در تهران و شهرستانها که در دوره اصلاحات شکل گرفته بودند را به بهانه های واهی منحل کردند و یا با کارشکنی های اداری و امنیتی از فعالیت انداختند. جایگاه معنوی معلم به رغم چرب زبانی های تبلیغاتی در این هشت سال به شدت تنزل پیدا کرد. فضای مدارس بسته و امنیتی شد و سلطه مقامات اداری بر مدرسه بیشتر و آزادی عمل معلمان و مدیران مدارس کمتر شد.
در این ۸ سال قدرت خرید معلمان و سایر کارکنان دولت زیر فشار سنگین تورم و گرانی به شدت کاهش یافت. میانگین افزایش حقوق معلمان از نصف میانگین تورم اعلامی بانک مرکزی کمتر بود و تنها در سال ۹۱ ، قدرت خرید معلمان به یک سوم سال قبل کاهش یافت. اقدامات صوری و بی اهمیتی مانند کوتاه و بلندکردن طول مقاطع تحصیلی، به نام تحول بنیادین، آموزش و پرورش را آشفته تر از پیش کرد. در این دوره با وجود درآمدهای افسانه ای دولت، روند پولی شدن آموزش در مدارس شتاب بیشتری گرفت و حتی برای هزینه های آب و برق و گاز مصرفی مدارس از دانش آموزان پول گرفتند.
نگاه ما به صحنه سیاسی و اجرایی کشور واقع بینانه و دور از خیالبافی و قهرمان پروری است. فراموش نکرده ایم در دوره هشت ساله اصلاحات، فضایی انسانی و معقول برای تنفس فرهنگیان ایجاد شده بود و جایگاه معنوی معلم در مدرسه و اداره ارتقا یافت و زبان معلمان به انتقاد از دولت گشوده شد. معلمان با گرایش های مختلف تشکل های صنفی خود را تاسیس کردند و نقش معلم در مدرسه بیشترشد. از نظر مادی هم با وجود مشکلات اقتصادی و کمبود درآمدهای نفتی افزایش حقوقها متناسب با تورم بود.
ما می دانیم که قبول مسئولیت اداره کشور و بازگرداندن اوضاع به روال عادی کاری بسیار طاقت فرسا و دشوار است و درست به همین دلیل است که سراغ شما آمده ایم. حضور شما شور و نشاط و امید را در اقشار وسیعی از مردم ایران به خصوص فرهنگیان بر می انگیزد. مطمئن باشید که ما شما را تنها نمی گذاریم.
ابراهیمی مهدی ۱
احمدی جاسم ۲
احمدی جلال ۳
احمدی طاهره ۴
احمدی عباس ۵
احمدی محمد ۶
احمدی مهناز ۷
احمدیان محمدرضا ۸
اخلاقی اکبر ۹
اربابی مهدی ۱۰
اردکانی محمدشاکر ۱۱
اردکانی محمدشاکر ۱۲
استکی مهناز ۱۳
اسکندری محمد ۱۴
اسلامدوست جواد ۱۵
اسماعیلی مجید ۱۶
اصغری خدیجه ۱۷
اصغری یوسف ۱۸
اکبرزاده نعمت اله ۱۹
اکبری نورالله ۲۰
الحسینی سید حسن ۲۱
الفت علیرضا ۲۲
الماسی حاتم ۲۳
امانی رضا ۲۴
امکانی اصغر ۲۵
امیدشفیعی صدیقه ۲۶
امیر پور کیوان ۲۷
امینی اسداله ۲۸
امینی معصومه ۲۹
ایازتندرو علی ۳۰
ایرانپور مهشید ۳۱
ایزدی سید محمود ۳۲
ایمان زاده محمود ۳۳
آبرومندی سید هادی ۳۴
آشوری ابراهیم ۳۵
آقا اسماعیلی محسن ۳۶
آقایی صمد ۳۷
آل بویه پروانه ۳۸
آل صاحب فضول سید علی ۳۹
آل صاحب فضول سیدمهدی ۴۰
آهی نورالدین ۴۱
آیت الهی میرزاعلی ۴۲
باقری اصغر ۴۳
باقری حسن ۴۴
باقری داود ۴۵
باقری رضا ۴۶
باقری فرج اله ۴۷
بدیعی حمید ۴۸
بدیعی محمد ۴۹
بروغنی کاظم ۵۰
بشارت محمدرضا ۵۱
بنی عامریان بهمن ۵۲
بنی نجاریان زهرا ۵۳
بهادری سیمین ۵۴
بهارلویی محسن ۵۵
بهبودی داود ۵۶
بهشتی لنگرودی محمود ۵۷
بهمنی زرین تاج ۵۸
پارسا ۵۹
پاکدل مریم ۶۰
پرنیان زینب ۶۱
پروین ناصر ۶۲
پور حراز داود ۶۳
پورجهان محمدرضا ۶۴
پویان فر علی ۶۵
پیش بین مراد ۶۶
تاجیک مریم ۶۷
تدبری علی ۶۸
ترابی معصومه ۶۹
ترابی حسن ۷۰
ترکمان سونیا ۷۱
تمسکی علی ۷۲
توتونچی حمیدرضا ۷۳
توحیدی محمد ۷۴
توکل علی ۷۵
توکل محبوبه ۷۶
جعفرزاده مرتضی ۷۷
جلویاری الیاس ۷۸
جمالی محمد ۷۹
جمشیدی فرشته ۸۰
جهان آرای نادر ۸۱
جهانبخش رسول ۸۲
جوانمردی پروانه ۸۳
جمالی نصرت اله ۸۴
چاردولی پروانه ۸۵
چاردولی حمیدرضا ۸۶
چاردولی رضا ۸۷
چهل امیرانی غفور ۸۸
حاجی اقالو عباس ۸۹
حاجی مرتضی ۹۰
حجازی حسین ۹۱
حجتی علی ۹۲
حسنوند حمید ۹۳
حسنی یلدا ۹۴
حسینی سیدعلی ۹۵
حسینی مکارم سمیع اله ۹۶
حضرتی حجت ۹۷
حق شناس علیرضا ۹۸
حقانی سیف اله ۹۹
حقیقی پژمان ۱۰۰
حکمت امیر ۱۰۱
حکیمی باقر ۱۰۲
حمید عباسی ۱۰۳
حنیف پور محمود ۱۰۴
خاکسار منصور ۱۰۵
خاورزمینی حمید ۱۰۶
خداشناس فرامرز ۱۰۷
خرم محمد ۱۰۸
خرمن بیز جلال ۱۰۹
خلیل آبادی حسن ۱۱۰
خلیلی اردکانی محمدحسین ۱۱۱
خلیلی محمد ۱۱۲
دادگر علی ۱۱۳
داود پور فاروق ۱۱۴
درویشی احمد ۱۱۵
دهقانی معصومه ۱۱۶
دهکردی عباس ۱۱۷
دوزدوزانی عباس ۱۱۸
دوستان مجید ۱۱۹
دیده بان محمد اسماعیل ۱۲۰
دیناروند فرزانه ۱۲۱
دیناروند فریبا ۱۲۲
ربیعی رحمان ۱۲۳
رحیمی دربند کامران ۱۲۴
رحیمی زهرا ۱۲۵
رستمی اکبر ۱۲۶
رضا زاده عمار ۱۲۷
رضایی حسین ۱۲۸
رضایی علی رضا ۱۲۹
رضی زاده فرزاد ۱۳۰
رفیعی محمدحسن ۱۳۱
رنجبر حمید ۱۳۲
روستا شهربانو ۱۳۳
رئیسی منیژه ۱۳۴
زمانی اکبر ۱۳۵
زندی مسعود ۱۳۶
زهره وند حسن ۱۳۷
زینال زاده مسعود ۱۳۸
ساعتچی منصور ۱۳۹
سامی محمد علی ۱۴۰
ساوری اکبر ۱۴۱
سبحانی سیدجعفر ۱۴۲
سخایی سعید ۱۴۳
سرمدی دوست فروغ ۱۴۴
سلامتی رضا ۱۴۵
سلطانی حسین ۱۴۶
سلطانی محمدعلی ۱۴۷
سلیمی پروین ۱۴۸
سمیعی زهره ۱۴۹
سمیعی محمود ۱۵۰
سنجری حسن ۱۵۱
سنجری حسین ۱۵۲
سوری علیرضا ۱۵۳
سوری محمد علی ۱۵۴
شاه حسینی محسن ۱۵۵
شاهمرادی رحمت اله ۱۵۶
شایسته موسی ۱۵۷
شرمعظمی محمد ۱۵۸
شفیعی مطهر علیرضا ۱۵۹
شهسواری علی ۱۶۰
شیخ ابومسعودی سید محمد ۱۶۱
شیرگیری سوسن ۱۶۲
شیورانی محمد ۱۶۳
صادقی محمدرضا ۱۶۴
صالح زاده حسن ۱۶۵
صالحی آیت ۱۶۶
صالحی ربابه ۱۶۷
صانعی شهرام ۱۶۸
صباغ زینب ۱۶۹
صدری علیرضا ۱۷۰
صفایی اصغر ۱۷۱
صفائیان کبری ۱۷۲
صفری بهرام ۱۷۳
صفری رضا ۱۷۴
صفوی شهاب ۱۷۵
ضیغمی عباس ۱۷۶
طاهری یوسف ۱۷۷
طباطبایی سید احمد ۱۷۸
ظریف زاده سید رحیم ۱۷۹
ظهیری عباس ۱۸۰
عادلی کیا جمال ۱۸۱
عاشوری ابراهیم ۱۸۲
عبادی رحیم ۱۸۳
عباسی عزت اله ۱۸۴
عباسی وحید ۱۸۵
عبدالحسینی رمضان ۱۸۶
عبدالهی شیرزاد ۱۸۷
عبدی اسماعیل ۱۸۸
عبدی عادل ۱۸۹
عرب مصطفی ۱۹۰
عربی بهناز ۱۹۱
عزیزی باقر ۱۹۲
علایی محمد ۱۹۳
علیجانی ضرغام ۱۹۴
علیخانی محمد ۱۹۵
علیخانی علی محمد ۱۹۶
عموزاده خلیلی علیرضا ۱۹۷
غضنفر پور ۱۹۸
فاضلی لیدا ۱۹۹
فخرقاسمی سکینه ۲۰۰
فدکی سعید ۲۰۱
فرامرزی محمدحسن ۲۰۲
فرج زاده غلامحسین ۲۰۳
فردوسی رمضانعلی ۲۰۴
فرهادخانی حسن ۲۰۵
فرهادی میرزا ۲۰۶
فروزانفر ربابه ۲۰۷
فریدیان محمد امین ۲۰۸
فضلی نژاد مجتبی ۲۰۹
فضلی نژاد مهدی ۲۱۰
فولادوند عبدالرسول ۲۱۱
فولادوند عبدالرضا ۲۱۲
فولادوند محمدولی ۲۱۳
قاسمی ناصر ۲۱۴
قاسمی بهاره ۲۱۵
قاسمی منصور ۲۱۶
قایمی صدیقه ۲۱۷
قربانی مصطفی ۲۱۸
قریشان سید مجتبی ۲۱۹
قضا رضا ۲۲۰
قنبری سهیل ۲۲۱
قنبری علی ۲۲۲
قهرمانی پور محمد ۲۲۳
کاظمی بتول ۲۲۴
کاکازاده رضا ۲۲۵
کاکلی مریم ۲۲۶
کردی نژاد سعیده ۲۲۷
کرمی محمد کاظم ۲۲۸
کمیجانی فرج ۲۲۹
کوچکی مهناز ۲۳۰
کوشکی میرزا کرم ۲۳۱
کیانی تقی ۲۳۲
گلرخ حبیبه ۲۳۳
گنابادی امین ۲۳۴
گیتی آرا سعید ۲۳۵
لطفی نیا هادی ۲۳۶
محبی اصغر ۲۳۷
محبی امیرعلی ۲۳۸
محبی محمد ۲۳۹
محقق مطلق سید حسن ۲۴۰
محمدی رحیم ۲۴۱
محمدی رحیم ۲۴۲
محمدی نیما ۲۴۳
محمدی امرالله ۲۴۴
محمدی داود ۲۴۵
محمدی سید یزدان ۲۴۶
مدنیان سیدرحیم ۲۴۷
مدینان سیدرحیم ۲۴۸
مرادوند اسداله ۲۴۹
مرادی علیرضا ۲۵۰
مرادی علیرضا ۲۵۱
مرادی فاطمه ۲۵۲
مشایخی امان ۲۵۳
مشایخی امان ۲۵۴
مصلحی علی محمد ۲۵۵
مصوری منش اکرم ۲۵۶
مظاهری حسن ۲۵۷
معرفی عیسی ۲۵۸
معصومی رضا ۲۵۹
معظمی زهره ۲۶۰
معمیوند امیر ۲۶۱
مقدسی اکبر ۲۶۲
مقدم حسینعلی ۲۶۳
ملکی محمد ۲۶۴
ملکی نسرین ۲۶۵
ملکی علی ۲۶۶
منتخبی علی اصغر ۲۶۷
مهدی زاده ابوطالب ۲۶۸
مهران جو ۲۶۹
مهربانی مرتضی ۲۷۰
موجودی مریم بانو ۲۷۱
موسوی عبدالجبار ۲۷۲
موسوی سید منصور ۲۷۳
موسوی سیدمحمود ۲۷۴
موسوی مختار ۲۷۵
مؤذنی علی ۲۷۶
مؤمنی مرتضی ۲۷۷
میرزایی محمدعلی ۲۷۸
میرزایی مصطفی ۲۷۹
میرعباسی محمود ۲۸۰
میرغیاثی سید حسین ۲۸۱
مینایی پور فرحناز ۲۸۲
مینوفر مسعود ۲۸۳
نادر زاده نصرالله ۲۸۴
ناظری سیدعلی ۲۸۵
نبوی سیدباقر ۲۸۶
نجفی علی ۲۸۷
نجفی محمدجعفر ۲۸۸
ندری حسن رضا ۲۸۹
نصر علیرضا ۲۹۰
نصر مهدی ۲۹۱
نظری حمید ۲۹۲
نظریان جواد ۲۹۳
نقی ئی طاهره ۲۹۴
نکویی سید حسن ۲۹۵
نگارش ابراهیم ۲۹۶
نمازی علی ۲۹۷
نمازی علیمحمد ۲۹۸
نوربخش سید مهدی ۲۹۹
نوروزی اصغر ۳۰۰
نیازی رحیم ۳۰۱
هادیان محمود ۳۰۲
هاشمی علیرضا ۳۰۳
هاشمی محمد ۳۰۴
هژیری محمد ۳۰۵
وارسته عباس ۳۰۶
واعظی کیومرث ۳۰۷
وحید علی ۳۰۸
ورپریان محمد ۳۰۹
وفابین حمیدرضا ۳۱۰
ولدبیگی رضا ۳۱۱
یزدانپناه اکبر ۳۱۲
یزدانی اسعد ۳۱۳
یوسفی اردشیر ۳۱۴
یوسفی محمدرضا ۳۱۵