۱۳۹۱ اسفند ۶, یکشنبه

عکس: صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 7 اسفند 25 فوریه


























انتقال چند ساعته ابوالفضل قدیانی به بیمارستان/ بازگشت به زندان قزل حصار


ابوالفضل قدیانی که ظهر امروز به بیمارستان پارس اعزام شده بود، علی رغم دستور پزشکان برای بستری، به زندان بازگردانده شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، ابوالفضل قدیانی از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران که صبح امروز بدلیل نارسایی قلبی و معاینه پزشکی به بیمارستان پارس منتقل شده بود، پس معاینه و انجام آزمایشات لازم، بدون توجه به دستور بستری وی توسط پزشکان متخصص مجددا به زندان قزل حصار بازگردانده شد.
این زندانی سیاسی بدلیل نگاشتن نامه هایی انتقادی به رهبری و تاکید بر رعایت حقوق مردم توسط حاکمان، بدون رعایت اصول قانونی به زندان قزل حصار تبعید شده است. این در حالی است که این مبارز پیش از انقلاب، در زمان رژیم ستمشاهی، نیز سال ها در همین زندان محبوس بوده است.
ابوالفضل قدیانی ماه های گذشته نیز به خاطر نارسایی های قلبی مدتی را در بیمارستان بستری بوده است.

تاکید هاشمی رفسنجانی بر ضرورت پذیرش خطاها و بازگشت به راه درست


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای شورای مرکزی خانه کشاورز، درد دل‌ها و گله‌های بیان شده از سوی جمع حاضر را در مورد مشکلات کشاورزی رنج‌آور خواند و با بیان لزوم ایجاد رسانه و ارگانی برای انعکاس مشکلات به مسئولان و آگاهی از وضعیت صنعت تولید، صنعت و کشاورزی کشور گفت: کشاورزان و کسانی که به نوعی با این رشته سروکار دارند از پرتلاش‌ترین و در عین حال کم‌توقع‌ترین اقشار جامعه هستند چرا که اخبار و مسائل این قشر کمتر در معرض آگاهی مردم و مسئولان قرار می‌گیرد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه اطلاعات و اخبار حاکی از این است که به دلیل برخی سوءمدیریت‌ها، آب، خاک، محیط زیست و تولیدات کشاورزی کشور دچار مشکلاتی شده است که تداوم این امر برای آینده و امنیت غذایی کشور مضرّ است.
به گزارش آفتاب؛ عضو مجلس خبرگان رهبری، بنیان و اساس معضلات و مشکلات در بخش کشاورزی یعنی سوءمدیریت و برنامه‌ها را گریبان‌گیر سایر بخش‌ها اعم از فرهنگ، سیاست، اجتماع و مراکز علمی کشور نیز دانست و افزود: باید به دور از روزمرگی، در جهت اصلاح سیاست‌ها حرکت کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر لزوم پذیرش خطا و اشتباه و بازگشت به راه درست، فرافکنی و انداختن تقصیرها به گردن یکدیگر را راهگشا ندانست و تصریح کرد: امروز لازم است با وحدت و همدلی و پرهیز از ایجاد تفرقه و نیز در پیش گرفتن سیاست درست صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی فعال، همراه با همزیستی مسالمت‌آمیز با دنیا مشکلات را به‌تدریج حل کنیم.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، جمهوری اسلامی ایران را دارای امکانات بالا از لحاظ طبیعی، مادی، انسانی و پشتوانه تمدنی و دینی متکی به مکتب غنی اهل بیت(ع) دانست و گفت: در یک دوره مدیریت اجرایی شایسته‌سالار، می‌توانیم با همدلی مسئولان، همراهی مردم و تعامل ثمربخش با دنیا به مسیر صحیح توسعه و پیشرفت و تعالی کشور باز گردیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری، حفظ امید و پرهیز از یأس و ناامیدی را لازمه عبور صبورانه از مشکلات مرحله کنونی خواند و تأکید کرد: استفاده از استعداد بزرگ انسانی کشور، مدیران باتجربه و دلسوختگان انقلابی از همه طیف‌ها و جریان‌های وفادار به نظام و انقلاب، می‌تواند ما را در عبور از مرحله حساس کنونی یاری رساند.
در ابتدای این دیدار دکتر عیسی کلانتری، دبیرکل خانه کشاورز با تشریح مسائل و مشکلات بخش کشاورزی کشور، وضعیت این بخش را نگران‌کننده خواند و گفت: با ادامه روند کنونی و سوءمدیریت‌ها، مشکلات بخش کشاورزی بیشتر خواهد شد.
وزیر اسبق کشاورزی وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی کشور نسبت به سایر بخش‌ها را نامناسب خواند و گفت: با افزایش نگران‌کننده شوری آب‌های کشاورزی در آینده، زمین‌های حاصلخیز به شوره‌زار تبدیل و تولیدات کشاورزی کاهش خواهد یافت.
دبیر کل خانه کشاورز تحقق تولید زیر ۷ میلیون تنی گندم نسبت به پیش‌بینی ۵/۱۴ میلیون تنی ابتدای سال را گویای روشن وضعیت تولیدات کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید صادقانه بپذیریم که در این بخش حیاتی کشور مشکلات اساسی و جدّی وجود دارد تا بتوانیم با این معضلات برخورد درست داشته باشیم.
همچنین تعدادی از حاضران در جلسه به نمایندگی از بخش‌های مختلف مرتبط با کشاورزی از شرق، غرب، شمال، جنوب و مرکز کشور به بیان معضلات و مشکلات حال حاضر این بخش پرداختند.

پرویز پرستویی: چرا باید انصار حزب الله درباره سینما تصمیم بگیرد؟ آقای سلحشور مگر تو کی هستی؟


پرویز پرستویی بازیگر شناخته شده کشورمان با انتقاد از حضور انصار حزب الله و حوزه علمیه در تصمیم گیری هایی سینمایی به ادعای سلحشور در خصوص زنان در سینما پرداخت و گفت: آقای سلحشور تو کی هستی که چنین حکمی می دهی؟
به گزارش بهار، وی مدتی است با وسواس فراوان به انتخاب نقش دست می زند در تازه ترین گفتگویش که با الهه خسروی یگانه در مجله «اطلاعات هفتگی» انجام شده نکات جالبی را درباره کلاهبرداری مهدی کریمی تهیه کننده «آژانس شیشه ای» از او مطرح نموده است. در بخشی از این گفتگو هم پرستویی به صراحت به انتقاد از فرج الله سلحشور پرداخته که بیخود و بی جهت سینما را مرکز فساد می داند. بخشهایی از گفته های پرستویی را در ادامه می خوانید:
…متاسفانه آن مرجعی که باید در سینما تصمیم گیرنده باشد از بین رفته است. الان شنیدم که در جشنواره فیلم فجر یک هیاتی از حوزه علمیه می خواهند بیایند و فیلمها را بررسی کنند. سوالم این است که مگر قرار است در سینما چه کاری انجام دهیم؟ اصلا مگر چکار کرده ایم تا به حال؟ ما که نه می خواهیم فیلم ضددینی بسازیم نه فیلم سیاسی. پس چرا مسئولان اصلی نباید تصمیم گیرنده باشند؟ چرا باید انصار حزب الله درباره سینما تصمیم بگیرد؟
…ما می گوییم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی به نام خداوند بخشنده مهربان. خدا می بخشد بعد بنده خدا نمی بخشد. همین جوری است که دو سال است خون همدیگر را در شیشه کرده ایم. خانه سینما شده خانه فساد و حکم اعدام زنها را می دهند. آخر آقای سلحشور تو کی هستی که چنین حکمی می دهی؟ یعنی قوه قضاییه عقلش نمی رسد که به این چیزها رسیدگی کند؟
…بازیگری ته یا انتها ندارد. همین شهاب حسینی این همه در فیلمهایش دیده شده یعنی ظرفیت شهاب همین قدر است؟ نه، نگذاشتند که بدرخشد. نتوانستیم. من دلم نمی خواهد کم کار باشم. از سال ۹۱ تابحال حتی در یک فیلم هم بازی نکرده ام اما هفته ای یک پیشنهاد داشته ام اما چه اصراری است که فقط آمارم بالا برود.
…ایشان{مهدی کریمی/تهیه کننده«آژانس شیشه ای»} خانه ای به من فروختند که همان لوکیشن «آژانس شیشه ای» بود. دوسوم پول را گرفتند و مبایعه نامه نوشتند اما سر موعد تحویل زیر همه چیز زدند. وقتی رفتم از بانک پولم را پس بگیرم دیدم دو میلیون بیشتر توی حسابش نیست. خودش را در سینما ورشکسته اعلام کرد ولی رفت کارخانه بنشن زد! جالب اینکه حتی بچه های من آمده بودند خانه معامله شده را دیده بودند و اتاق خوابهایشان را هم انتخاب کرده بودند…به همین دلیل به هنگام پیشنهاد بازی در «چ» گفتم اصلا مساله ام با حاتمی کیا نیست. این آدم{مهدی کریمی} را عوض کنید و من در خدمتتان هستم ولی ترجیح دادند با او کار کنند نه با من. بعد هم که دیدیم وسط کار آن آقا دوباره رفت زندان!
…آن آقا{مهدی کریمی} با زندگی من بازی کرد و هم حاتمی کیا و هم کمال تبریزی در جریان این واقعه بودند. ولی هر دو رفتند و با او کار کردند. تبریزی «پاداش» را با او ساخت. «پاداش» برای من نوشته شده بود و قرار بود بعد از «لیلی با من است» ساخته شود.

سه هزار نفر با هزینه ریاست جمهوری در کیش چه می کردند؟


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در صحن علنی مجلس گفت: مجلس باید قضیه برگزاری همایش ۳ هزار نفری ریاست جمهوری در کیش را پیگیری کند.
به گزارش تسنیم ، محمدرضا پورابراهیمی نایب رئیس کمسیون اقتصادی مجلس در جلسه علنی امروز بهارستان با اشاره به نشست اخیر احمدی نژاد با تعدادی از مشاوران جوان در جزیره کیش، گفت: اخیرا معاونت ریاست جمهوری همایشی را با حضور ۳ هزار نفر در کیش برگزار کرد که برای همه این افراد پرواز چارتر گرفته بود.
وی ادامه داد: جای تامل است، در شرایطی که مردم مشکلات اقتصادی زیادی دارند، چگونه یک همایش ۳ هزار نفری در جزیره کیش و با پرواز چارتر انجام می‌شود.
نماینده مردم کرمان تاکید کرد: از مجلس می‌خواهیم که قضیه برگزاری این همایش را پیگیری کند.

آقای خاتمی، از دراویش مان بیاموزیم!

چندی پیش عده ای از دراویشِ فهیم ما، ساک به دست، به دمِ درِ زندان اوین می روند و می گویند: یا تکلیف همکیشانِ بی گناه ما را روشن کنید یا ما را نیزبه زندان بیاندازید. که “برادران” بی معطلی درخواستشان را اجابت می کنند و همه ی آنان را به زندان می اندازند. من وقتی یک چنین خبری را شنیدم، به احترام دراویشمان از جا برخاستم و روبه سوی زندان اوین ایستادم و سلام و آفرینشان گفتم.
این همان راهکاری است که من بارها برای برون رفت از نکبتی که بدان گرفتار آمده ایم، پیشنهاد داده ام. منتها در این راه، ابتدا باید بزرگان و معترضان و فعالان نامدار سیاسی پیشقدم شوند. اینان باید: در هر کجا و به هر مناسبت بی واهمه سخن بگویند و اعتراض کنند و فریاد بزنند و از هیچ مترسند. مطلقاً نیز نگران عاقبت نظام نباشند. امروز شاید تنها راه مسالمت آمیز و تنها شیوه ی مدنیِ کم هزینه ای که می تواند در دیوارها و بن بست های حائل شکاف اندازد و راههای بسته را بگشاید، همین است. چه؟ استقبال از: به زندان رفتنِ جمعی.
من به سلامت و نتایج حتمی و درخشان این راهکار ایمان دارم. اگر آقای خاتمی و هم پیمانان وی و سایرینی که از روند کنونی دل ناخوشند و از مسند نشینیِ ناجوانمردان دل خون، باید همگی و یک به یک داد سخن در دهند و در سایت ها بنویسند و در هر فرصت ممکن اعتراض کنند و در هر محفل فریاد بکشند. با این اطمینان که همان فردا “برادران” به خانه هایشان یورش می برند و یک به یکشان را می گیرند و می برند و به زندان می افکنند. آقای خاتمی و هم پیمانان وی و سایرمعترضان اگر از زندان رفتن مهراسند و اتفاقاً از آن استقبال کنند، بزرگترین سنگها را از پیش پای این سرزمین بلازده برخواهند داشت. و البته همان سنگها را پیش پای کسانی خواهند انداخت که باید جایشان را با برگزیدگان مردم عوض کنند.
با اطمینان می گویم: امروز کُرک و پرِ حاکمیتِ پرخاشگر ریخته است. نمی تواند این همه سیاستمدار و نام آشنای معترض را یکجا در زندان نگه دارد. نتیجه این که فضا برای اعتراض های مدنیِ مردم گشوده تر می شود. بهتربگویم: اعتراض های مردم توسط حاکمیت “دیده” خواهد شد. و حاکمیت، ناگزیر به خواسته های مردم تن درخواهد داد. اگر که دیر نشده باشد. و سخن آخر این که: زنده باد دراویش فهیم و غیرت مند ما.
محمد نوری زاد
ششم اسفند ماه سال نود و یک

"شیشه"، در جایگاه دوم مواد مخدر مصرفی در ایران


مدیرکل دفتر درمان اعتیاد سازمان بهزیستی می‌گوید دومین ماده مصرفیِ خطرناک در بین معتادان ایران "شیشه" است. معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر هفته پیش گفت که زمان دسترسی به این ماده به کمتر از پنج دقیقه رسیده.
فرید براتی، مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی عصر جمعه (۶ اسفند/۲۴ فوریه) اعلام کرد که در حال حاضر پس از تریاک، "شیشه" بیشترین مصرف را در میان معتادان ایران دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، براتی در حاشیه بازدید از یک اردوگاه ترک اعتیاد در استان گلستان افزایش استفاده از مواد مخدر صنعتی را نگران‌کننده خوانده و می‌گوید "مصرف شیشه خطرزاتر از تریاک است".

تولید خانگی "شیشه"

هفته‌ی گذشته (دوشنبه ۳۰ بهمن) طاها طاهری، قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به خبرگزاری ایسنا گفت، قیمت مخدر "شیشه" نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته و "زمان دسترسی به آن در تهران به کمتر از پنج دقیقه رسیده است".

به گزارش خبرگزاری ایلنا، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) اول اسفند اظهارات طاهری را مبالغه‌آمیز خواند و گفت که "طرح این‌گونه مسائل شاید چندان ضروری نباشد".

فرمانده ناجا ضمن اشاره به افزایش گرایش به مواد مخدر سنگین، از گسترش تولید خانگی مواد مخدر صنعتی خبر داده است: «قبلا تولید مواد مخدر صنعتی در آشپزخانه‌های تهران یا اسلام‌شهر انجام می‌شد، اما اکنون مثلا در استان آذربایجان غربی نیز این مواد تولید می‌شود.»

مسئولان مدت‌هاست از تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در ایران و شیوع مخدرهایی چون شیشه، به ویژه در میان جوانان و زنان سخن می‌گویند.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی روز یکشنبه از شمار دقیق معتادان به شیشه ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: تحقیقی در مورد میزان مصرف‌کنندگان مواد مختلف و محرک انجام نشده است، اما طرح‎های مطالعاتی وجود دارد که نتایج آن به چاپ خواهد رسید.

آمار متفاوت از تعداد معتادان

اسماعیل احمدی‌مقدم اول اسفند ماه تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در ایران را دو میلیون نفر و معتادان به مشروبات الکلی را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

مسئولان جمهوری اسلامی در مورد تعداد معتادان آمار و اطلاعات ضد و نقیضی منتشر می‌کنند. به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمدی‌مقدم اول اسفند ادعا می‌کند در سه دهه‌ای که جمعیت ایران دوبرابر شده "در کشور ما تعداد معتادان رسمی و تفننی از یک عدد ثابتی برخوردار" بوده است.
فرمانده ناجا می‌گوید: «آمار معتادان رسمی یک میلیون تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و تعداد معتادان تفننی حدود ۷۰۰ هزار تن است؛ بنابراین می‌توانیم بگوییم تعداد معتادان در کشور ما در مجموع دو میلیون تن است.»

محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل سلامت وزارت بهداشت و درمان سوم مهر ۱۳۹۱ تعداد "معتادان قطعی کشور" را ۲ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود.

کمبود مراکز درمانی

فرمانده نیروی انتظامی در عین حال به کمبود مراکز درمانی در ایران اعتراف می‌کند و می‌گوید "تعداد مراکز درمانی با تعداد معتادان متناسب نیست".

در دو سال گذشته دولت مجبور به تعطیلی برخی از مراکز درمانی، به ویژه مراکز موسوم به "TC" (مرکز درمان اجتماع‌مدار) شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، فرید براتی می‌گوید: « TCساختاری است که درمان حساب شده‎ای با بخش‎های مختلف درمانی در آن دیده شده و افراد در TC نزدیک به سه ماه هستند و بعد از ترخیص نیز وضعیت آنها پیگیری می‎شود.»

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفته است: در سال گذشته به دلیل کمبود اعتبار دچار مشکلاتی در حوزه TC کشور شدیم.

خبرگزاری فارس از قول براتی نوشت: امسال با حضور کارشناسان استانی به این نتیجه رسیدیم که چند تا از TCهای نمونه و دولتی را نگه داریم و بقیه را به بخش غیردولتی واگذار کنیم.

طاها طاهری آبان ماه سال جاری گفته بود که جرم بیش از ۱۰۰ هزار زندانی کشور، تجارت مواد مخدر است. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به این تعداد زندانی که منطقا درصد کوچکی از فروشندگان مواد مخدر هستند، تعداد واقعی معتادان باید بسیار بیشتر از آمار ارائه شده از سوی فرمانده ناجا باشد.

موضوع ایران و سوریه در نخستین سفر بین‌المللی جان کری


جان کری نخستین سفر خارجی خود در مقام وزیر خارجه آمریکا را آغاز کرد. کری در این سفر از جمله از لندن، برلین و ریاض دیدن خواهد کرد. بسیاری در انتظار شنیدن رویکرد جدید آمریکا در رابطه با ایران، سوریه و خاور میانه هستند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه ( ۲۴ فوریه/۶ مارس) نخستین سفر خارجی خود را آغاز کرد. مقصد اول وی لندن است. وی در این سفر ۱۱ روزه علاوه بر لندن، از برلین، پاریس، رم، آنکارا، قاهره، ریاض، ابوظبی و دوحه بازدید کرده و ششم مارس به آمریکا باز خواهد گشت.
این نخستین سفر مردی در مقام وزیر خارجه آمریکا محسوب می‌شود که نیازی برای شناساندنش به خارج از کشور وجود ندارد. جان کری، سیاست‌مدار کهنه‌کار آمریکا ۲۸ سال نماینده سنای این کشور بوده و در چهار سال گذشته نیز ریاست کمیسیون روابط خارجی سنا را بر عهده داشته است.
وی در سال ۲۰۰۴ نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد ولی از رقیب خود از حزب جمهوری‌خواه، جرج دبلیو بوش، شکست خورد.
سفر جان کری هم‌زمان با دیدار گروه ۱+۵ با نمایندگان ایران روز سه‌شنبه (۲۶ فوریه) در قزاقستان صورت خواهد گرفت. در این روز نمایندگان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان در دیدار  با ایران بر سر توقف برنامه غنی‌سازی این کشور به گفت‌وگو خواهند نشست.
سفر کری و مسئله ایران
بروس ریدل از مؤسسه تحقیقاتی بروکینگز می‌گوید، ملک عبدالله، پادشاه عربستان در سفر جان کری به ریاض بیشتر قصد دارد شنونده‌ی رویکردهای جدید آمریکا در رابطه با ایران، درگیری‌های فلسطینیان و اسرائيل، سوریه و دیگر مباحث باشد.
بروس ریدل، تحلیل‌گر مؤسسه تحقیقاتی بروکینگزبروس ریدل، تحلیل‌گر مؤسسه تحقیقاتی بروکینگز
این کارشناس اتاق فکر بروکینگز معتقد است که درست به همین دلیل کار جان کری، که باید رویکرد جدیدی را در سیاست خارجی آمریکا به دنیا عرضه کند، "سخت" خواهد بود.
به عقیده او، عربستان سعودی مایل است چهره‌ای جدید از سیاست خارجی آمریکا را ببیند، چهره‌ای که بتواند ایران را به توقف برنامه اتمی‌اش متقاعد سازد، در منازعات میان اسرائيل و فلسطینی‌ها گشایش پدید آورد و باعث سقوط بشار اسد، رئیس جمهور سوریه شود.
سوریه و نخستین سفر کری
جان کری پس از گفت‌وگو با متحدان آمریکا در لندن، برلین و پاریس به رم سفر کرده و در آنجا با نمایندگان اپوزیسیون سوریه و کشورهایی که قصد دارند به مخالفان بشار اسد کمک کنند ملاقات خواهد کرد.
"ائتلاف ملی سوریه" می‌گوید، برای پایان دادن به جنگ داخلی کشور از گفت‌وگوهای صلح پشتیبانی می‌کند، اما بشار اسد باید کناره‌گیری کرده و در آینده سوریه نقشی نداشته باشد.
تا کنون تلاش‌ نیروهای مخالف دولت سوریه و هم‌چنین جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به خشونت‌ها به جایی نرسیده است. درگیری‌های ۲۲ ماهه سوریه تا به حال دست‌کم ۷۰ هزار نفر را به کشتن داده است.
دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا حمایت خود از شورشیان سوریه را به کمک‌های "غیر مهلک" محدود کرده است. شورشیان سوریه از کشورهایی مانند قطر و عربستان سعودی سلاح دریافت می‌کنند ولی در برابر ارتش تا به دندان مسلح سوریه و شبه‌نظامیان وابسته به اسد از تسلیحاتی فقیرانه برخوردارند.
جان آلترمان از مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک آمریکا معتقد است، اگر چه به نظر می‌رسد دولت اوباما در حال بازبینی رویکرد خود در مورد مسلح کردن مخالفان سوری است اما کمتر نشانه‌ای حاکی از رویکردی جدید دیده می‌شود.
او می‌گوید: «من نشانه‌ای دال بر اینکه استراتژی جدیدی وجود دارد نمی‌بینم اما شواهدی می‌بینم که نشان می‌دهد، او (کری) می‌خواهد درگیر این مسئله شود.»
جان کری‌، سیاست‌مدار ۶۹ ساله آمریکا که از اوایل فوریه ۲۰۱۳ مسئولیت وزارت امور خارجه و جانشینی هیلاری کلینتون را بر عهده گرفته روز دوشنبه (۲۶ فوریه) از برلین دیدار خواهد کرد.

واردات ۴ میلیارد دلار گندم و ذرت در ۱۱ ماه گذشته


مطابق گزارش گمرک جمهوری اسلامی، ایران در ۱۱ ماه اول سال ۹۱ نزدیک به ۴ میلیارد دلار گندم و ذرت دامی وارد کرده است. حجم کل مبادلات تجاری ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه در سال پیش کاهش یافته است.
بر اساس تازه‌ترین گزارشی که روابط عمومی گمرک جمهوری اسلامی منتشر کرده ارزش کالاهای وارد شده به ایران در یازده ماه نخست امسال ۴۸ میلیارد و ۳۸۷ میلیون دلار و نزدیک به ۱۲ درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۹۰ بوده است.

ارزش کالاهای صادراتی در این مدت ۳۷ میلیارد و ۶۹۳ میلیون دلار و ۴ درصد کمتر از سال پیش گزارش شده است. برابر آمار گمرک ۱۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار از صادرات ایران میعانات گازی و محصولات پتروشیمی بوده‌اند که "صادرات غیرنفتی" خوانده می‌شوند.

روز یکشنبه، ۶ اسفند وزیر صنعت، معدن و تجارت، مهدی غضنفری گفت: «سال گذشته میزان صادرات پتروشیمی ۱۳ میلیارد دلار بود که امسال به ۹ میلیارد دلار کاهش یافته است.»

گندم در صدر کالاهای وارداتی

گمرک جمهوری اسلامی اعلام کرد در ۱۱ ماه گذشته "عمده كالاهای وارداتی شامل دانه گندم سخت به ارزش ۲ میلیارد و ۳۴۶ میلیون دلار، شمش آهن و فولاد غیرممزوج به ارزش یك میلیارد و ۹۳۷ میلیون دلار و دانه ذرت دامی به ارزش یك میلیارد و ۶۰۱ میلیون دلار بوده است".

به این ترتیب تا پایان بهمن ماه نزدیک به ۴ میلیارد دلار صرف واردات گندم و ذرت شده است. محصولات کشاورزی در حالی در صدر فهرست کالاهای وارداتی قرار دارند که جمهوری اسلامی از سال ۱۳۸۳ روز ۲۶ آبان را به عنوان "روز ملی خودکفایی گندم" جشن می‌گیرد.
منتقدان دولت، محمود احمدی‌نژاد را متهم می‌کنند که با خودداری از خرید گندم از کشاورزان به بهای مناسب و تشویق واردکنندگان، کشاورزی و تولید داخلی را به نابودی می‌کشاند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی که نهم خرداد ماه سال جاری منتشر شد نوشت: «دولت با اعلام غیرکار‌شناسی و غیرواقعی قیمت خرید تضمینی گندم، درصدد عدم اجرای قانون خریدتضمینی است که نتیجه آن واردات بیشتر گندم به کشور خواهد بود.»

«درآمد نفتی نصف شده»

آمار گمرک جمهوری اسلامی میزان صادرات نفت و گاز را شامل نمی‌شود. در پی تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا که دور تازه‌ی آن از ۶ فوریه (۱۸ بهمن) به اجرا گذاشته شده، تولید و صادرات نفت و گاز ایران به شدت کاهش یافته است.

تحریم‌های غرب انتقال درآمدهای حاصل از فروش نفت ایران را نیز با مشکلات جدی روبرو کرده است. جمهوری اسلامی که تحریم‌ها را بی‌تاثیر می‌خواند در عین حال به دشواری‌هایی که در این عرصه با آن روبروست اعتراف می‌کند.

غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ماه گذشته به نقل از وزیر نفت به خبرگزاری ایسنا گفت که فروش نفت خام ۴۰ درصد کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود در سه ماهه پایانی سال "کاهش قابل توجهی در فروش و وصول درآمدهای حاصل از نفت نسبت به مشابه سال قبل وجود داشته باشد".

به گزارش خبرگزاری ایلنا، مهدی غضنفری صبح یکشنبه در مراسم تقدیر از صادرکنندگان برتر کشور گفت که امسال "متاسفانه درآمدهای ارزی حاصل از نفت به نصف کاهش پیدا کرده است".

مطابق آمار گمرک جمهوری اسلامی، متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی در ۱۱ ماه نخست امسال ۴۷۴ دلار و متوسط بهای کالاهای وارداتی هر تن یک هزار و ۳۴۹ دلار بوده است.

اقتصاددانان ایرانی: وقت بازنگری اساسی در رویکردهاست


جمعی از اقتصاددانان در ایران از سیاست‌های کلان سیاسی و اقتصادی این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند. آنان دولت دهم را به نادیده‌گرفتن قوانین مسلم علم اقتصاد متهم کرده و نسبت به به خطر افتادن "کیان کشور" هشدار داده‌اند.
چهل و سه اقتصاددان با انتشار نامه سرگشاده‌ای به سران جمهوری اسلامی ایران هشدار داده‌اند که سیاست‌های سیاسی و اقتصادی این کشور وضعیت معیشتی مردم را دستخوش تغییرات نگران‌کننده کرده و نارضایی قشرهای مختلف مردم را موجب شده است.

این نامه که نسخه کاملی از آن در پایگاه اینترنتی "کلمه" منتشر شده است، مسئولان کشور را دعوت کرده تا "مصرانه به بازنگری اساسی در رویکردهای گذشته و کنونی" بپردازند. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نیز متن کامل نامه را منتشر کرد، اما بعد از ساعاتی لینک خبر از صفحه این خبرگزاری حذف شد.

امضاکنندگان این نامه معتقدند که تشدید تحریم‌ها "وخامت اوضاع اقتصادی و اجتماعی" ایران را وارد مرحله بحران کرده و بیم آن می‌رود که ادامه این روند در درازمدت "به تشدید تعارضات اجتماعی و سیاسی منجر شود و کیان کشور را به مخاطره اندازد".
سیاست‌های پولی دولت محمود احمدی‌نژاد را از مهم‌ترین دلایل جهش قیمت‌ها در ایران برشمرده می‌شودسیاست‌های پولی دولت محمود احمدی‌نژاد را از مهم‌ترین دلایل جهش قیمت‌ها در ایران برشمرده می‌شود
این نامه تاکید می‌کند که با ادامه شرایط کنونی تا یک سال آینده بخشی از شاغلان فعلی نیز به جرگه بیکاران خواهند پیوست. به اعتقاد نویسندگان نامه، با داده‌ها و روند فعلی به نظر نمی‌رسد که فرصت‌های شغلی کافی در آینده نزدیک برای این خیل بیکاران فراهم شود.

اقتصاددانان و دانشگاهیانی که این نامه را امضا کرده‌اند با اشاره به روند رو به رشد و نگران‌کننده خروج فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از ایران تصریح کرده‌اند: «محیط کشور برای نشو و نمای استعدادهای درخشان جوان مناسب نیست.» آن‌ها هشدار دادند که ادامه این روند کشور را از سرمایه انسانی لازم برای بهبود وضعیت اقتصادی خالی خواهد کرد.

این نامه با اشاره به افزایش نرخ طلاق و آمار اعتیاد، آمار دزدی و جنایت و پایین آمدن سن روسپی‌گری در ایران نسبت به اثرات اجتماعی ناشی از سیاست‌های نادرست اقتصادی و سیاسی نیز هشدار داده است. نویسندگان ابراز تاسف کرده‌اند که حکومت به جای چاره‌جویی، از سویی به "کتمان واقعیات موجود" پرداخته و از سوی دیگر به برخوردهای "موردی، دستوری و خشن" رو آورده است.

"تنزل مدیریت کشور"

نویسندگان نامه مزبور بر این عقیده‌اند که تغییر آرایش سیاسی ایران در سال‌های اخیر، سطح مدیریت در این کشور را تنزل داده و ایران را با مشکلات متعددی مواجه کرده است: «گزینش وزرا و مدیران دولتی بدون توجه به صلاحیت حرفه‌ای آن‌ها و تغییرات مکرر در اعضای کابینه موجب بی‌ثباتی در برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت‌خانه‌ها شده و از مسئولیت و پاسخگویی کابینه به مسئولان و مردم کاسته شده است».

اقتصاددانان "عدم پیروی از قوانین علم اقتصاد و توصیه‌های کارشناسان و متخصصان فن" را از ویژگی‌های دولت محمود احمدی‌نژاد برشمرده‌اند. آنان دولت دهم را به "نادیده‌گرفتن اصول مسلم اقتصادی" و "دخالت‌های گسترده و غیرکارشناسی" در بازار کالاها، پول، ارز و کار کرده‌اند؛ سیاست‌هایی که "نظام اقتصادی را از مسیر خود خارج" کردند.

امضاکنندگان نامه "تضعیف توان نظارت قوه مقننه و نهادهای جامعه مدنی" و "غیاب نظارت همه‌جانبه و کارآمد مجلس" را عوامل دیگری معرفی کرده‌اند که دست دولتمردان را در "سواستفاده از قدرت سیاسی" باز گذاشته است.

بهره‌گیری نادرست از درآمد نفتی
بیکاری از جمله ناهنجاری‌هایی است که در نامه اقتصاددانان نسبت به پیامدهای آن ابراز نگرانی شده استبیکاری از جمله ناهنجاری‌هایی است که در نامه اقتصاددانان نسبت به پیامدهای آن ابراز نگرانی شده است
این نامه با توضیح "فساد فراگیر اداری و بورکراسی" در ایران تاکید کرده که اقتصاد بخش خصوصی از این رویه آسیب جدی دیده است. امضاکنندگان این پرسش را مطرح کرده‌اند که چرا با توجه به تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، سیاست ایران به جای تقویت بخش خصوصی باز هم بیشتر وابسته به نفت و در نتیجه از همیشه آسیب‌پذیرتر شده است؟

اقتصاددانان سیاست‌های نفتی دولت محمود احمدی‌نژاد را در تشدید تورم در اقتصاد ایران موثر دانسته‌اند و سیاست واردات بی‌رویه در این دولت را باعث ضربه اساسی به تولیدکنندگان داخلی و در راستای "صنعت‌زدایی و رکود تورمی" در ایران معرفی کرده‌اند.

این ۴۳ اقتصاددان با انتقاد از طرح "مسکن مهر" نوشته‌اند که این طرح در کنترل قیمت مسکن تاثیری نداشته و دولت‌های آینده تا سال‌ها باید دست به گریبان حل معضلات حقوقی و مالی این طرح باشند.

انتقاد از سیاست "نفت بر سر سفره مردم"
این نامه همچنین شعارهای سیاست "عدالت اجتماعی" دولت محمود احمدی‌نژاد را "غیر علمی" و "ساده اندیشانه" توصیف کرده است.

امضاکنندگان تاکید کرده‌اند که در غیاب رشد پایدار اقتصادی که موجب ایجاد فرصت‌های شغلی تازه می‌شود، نمی‌توان با توزیع یارانه وضعیت اقتصادی اقشار کم‌درآمد را بهبود بخشید: «نفس طراحی این سیاست‌ها گویای یک بیماری مهلک در دستگاه تصمیم‌گیری کشور است: بیماری اخذ تصمیم‌های غیرکارشناسی برای جلب نظر مردم، بدون درنظر گرفتن هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از این تصمیم‌ها».

این نامه راه‌حل‌هایی نیز برای خروج از این وضعیت پیشنها کرده است. اقتصاددانان توصیه کرده‌اند که افرادی برای سمت ریاست‌جمهوری کاندید شوند که "درایت، هوشیاری و بصیرت کافی" برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و سیاسی را داشته باشند.

حل بحران هسته‌ای و تنش‌زدایی از روابط بین‌المللی ایران به منظور جلب سرمایه خارجی، احیای نقش نهادهای مدنی و نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی، استقلال بانک مرکزی از دولت و مبارزه با فساد فراگیر دولتی، برخی دیگر از پیشنهادهای امضاکنندگان هستند.

اقتصاددانان همچنین خواستار آن شدند که اجرای فاز دوم طرح موسوم به "هدفمندی یارانه‌ها" به تعویق افتد. به اعتقاد آنان این طرح می‌تواند با وضعیت و سیاست‌های فعلی نتیجه‌ای کاملا معکوس به بار آورد.

حسین عبده تبریزی، مرتضی چینی‌چیان، محمد ستاری‌فر، بهرام سحابی، سید ابوالقاسم مرتضوی، محمود دانشور خانکی و بهروز هادی زنوز برخی از اساتید دانشگاهی و اقتصاددانانی هستند که این نامه را امضا کردند.
این نخستین بار نیست که اقتصاددانان ایرانی نسبت به سیاست‌های پولی و اقتصادی دولت محمود احمدی‌نژاد هشدار می‌دهند. به نامه‌ها یا هشدارهای مشابه پیشین تا کنون ترتیب اثری داده نشده است.

عینک سایبری گوگل به زودی به بازار می‌آید


گوگل بالاخره اعلام کرد که عینک سایبری ساخت این شرکت که تحولی عظیم در حوزه فناوری است آماده شده و به زودی از آن رونمایی خواهد شد. کاربر با استفاده از این عینک می‌تواند زندگی دیجیتال خود را بر روی عینک حمل و تجربه کند.
شنبه (۲۳ فوریه/ ۵ اسفند) شرکت گوگل اعلام کرد که "عینک گوگل" آماده شده و به زودی روانه بازار خواهد شد. این عینک سایبری که تحولی نوین در عرصه‌ی فناوری است، حدود ۱۵۰۰ دلار آمریکا قیمت خواهد داشت.

گوگل از آوریل ۲۰۱۲ اعلام کرد که قصد دارد این عینک سایبری را تولید و و روانه بازار کند. در پی آن اخبار تایید نشده‌ای هم از تصمیم مشابه اپل منتشر شدند. برخی نشانه‌ها حتی حاکی از آن‌اند که شاید اپل عینک‌های خود را زودتر از گوگل عرضه کند.

ویژگی‌های عینک سایبری
عینک سایبری گوگل اتفاقی کاملا نوین است. کاربر وقتی این عینک را بر چشم زند، می‌تواند با همین عینک وب‌گردی کند، عکس و فیلم بگیرد، برنامه‌ی پرواز هواپیماها و مسیر خطوط قطار را پیگیری کند و زندگی دیجیتال را با این عینک تجربه کند.

کاربران با استفاده از این عینک به هر طرف که نگاه کنند می‌توانند فوری با عینک عکس یا فیلم ثبت کنند و امکان ارسال پیام کوتاه، ایمیل و استفاده از شبکه‌های اجتماعی بر روی نمایشگر عینک را دارند. با این عینک می‌توان همان‌طور که کاربر راه می‌رود یا نشسته است فیلم تماشا کرد، به شکل تصویری چت کرد و با استفاده از جهت‌یاب عینک مسیر خود را پیدا یا مشخص کرد.

عینک گوگل به نرم‌افزار ترجمه نیز مجهز است و کاربر می‌تواند در سفر جمله‌ای را به زبان خود بگوید و بلافاصله ترجمه آن به زبان کشور مقصد را دریافت کند. عینک گوگل به نرم‌افزاری از اطلاعات عمومی هم مجهز است و این اطلاعات عمومی به مرور تکمیل هم خواهد شد.

استیو لی از بنیان‌گذاران و طراحان سرویس مکان‌یابی گوگل، سیاستین تران که در حوزه ساخت ماشین‌های بی‌سرنشین شهرت دارد و بابک امیر پرویز از دانشگاه واشنگتن که به دلیل تحقیق بر روی لنزهای چشمی برای دسترسی به "واقعیت افزوده" مشهور است، از دست‌اندرکاران اصلی این پروژه انقلابی گوگل‌اند.
از سوی دیگر مجله آمریکایی "فوربس" هم اعلام کرد که مارک زاکربرگ، یکی از بنیان‌گذاران و رئیس هیئت مدیره فیس‌بوک، ذوق‌زده از خبر عینک‌های سایبری گوگل گفته است: «بی‌صبرانه منتظرم تا یکی از این عینک‌ها را داشته باشم».

زاکربرگ در حاشیه برگزاری مراسم جایزه‌ی سالانه "ابداع نفسگیر دانش و فناوری" همچنین اعلام کرد که ۳ نفر از بهترین مهندسان فیس‌بوک از همین حالا برنامه‌ریزی برای این‌که فیس‌بوک روی این عینک سایبری قابل استفاده باشد را آغاز کرده‌اند.

خطرهای احتمالی برای سلامتی

با این حال قبل از این‌که عینک گوگل به بازار آید، برخی پزشکان درباره خطرات احتمالی استفاده از این فناوری پیشرفته هشدار داده‌اند.

مایکل ارن‌هاوس، پزشکی که در زمینه آسیب‌های فن‌آوری تحقیق می‌کند، می‌گوید با وجود این‌که هنوز عینک‌ها را ندیده، اما مجموعه اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که استفاده طولانی‌مدت از یک عینک سایبری برای چشم مضر است و می‌تواند باعث سردردهای عصبی شدیدی شود.

این پزشک تاکید کرده است که تماشای تصاویر از این فاصله نزدیک می‌تواند برای تمرکز کاربر هم خطرساز باشد. گوگل پیش از این اعلام کرده بود که آزمایش‌های متعددی صورت گرفته است تا عینک سایبری با استانداردهای لازم و ایمنی بالا برای سلامت کاربر طراحی شود.

صدا و سیما: قطع برنامه گفتگوی رئیس‌جمهور با هماهنگی قبلی بود


گفتگوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی با احمدی‌نژاد به محض رسیدن نوبت پرسش به نمایندگان رسانه‌ها قطع شد. پس از مدتی پرسش و پاسخ با رسانه‌ها سانسورشده پخش شد. رئیس‌جمهور و صدا و سیما یکدیگر را مسئول اعلام می‌کنند.
شامگاه شنبه (۵ اسفند / ۲۳ فوریه) برنامه تلویزیونی "گفتگوی رئیس‌جمهور با مردم" در ساعت ۲۱:۴۰ (به وقت ایران) بعد از برنامه خبر سراسری از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. اداره ارتباطات و مرکز روابط عمومی ریاست جمهوری از خبرنگاران سایر رسانه‌ها هم دعوت کرده بود تا برای سؤال از رئیس‌جمهور در نهاد ریاست جمهوری حضور پیدا کنند و هدف از این دعوت نیز "در اختیار گذاشتن فرصتی به خبرنگاران حوزه دولت برای انجام سؤالات خود از رئیس جمهور حول محورهای گفتگوی زنده" عنوان شده بود.
خبرگزاری مهر در آستانه برگزاری برنامه نوشته بود که دعوت از خبرنگاران رسانه‌های دیگر برای جلسه پرسش و پاسخ در برنامه گفتگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور تا کنون بی‌سابقه بوده و از این رو "نوآوری" محسوب می‌شود.
اما به گزارش خبرگزاری‌های ایران، پس از پایان بخش نخست گفتگو که میان مجری صدا و سیما و رئیس‌جمهور صورت گرفت و در آن احمدی‌نژاد به پرسش‌های مجری درباره بودجه سال ۱۳۹۲ و برخی مسائل اقتصادی کشور پاسخ داد، و به محض آنکه نوبت به نمایندگان رسانه‌های دیگر رسید تا پرسش‌های خود را مطرح کنند، پخش زنده برنامه متوقف شد. بینندگان تلویزیون با زیرنویسی روبرو شدند که می‌گفت ادامه گفتگو را پس از پخش سریال تلویزیونی خواهند دید. این بود که مردم به تماشای سریال "صدراعظم" درباره دوره قاجار فراخوانده شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پس از شروع بخش دوم و پخش پرسش‌های خبرنگاران دیگر رسانه‌ها وقتی نوبت به خبرنگار مهر با پرسشی اقتصادی رسید، پخش برنامه به یکباره قطع شد و برنامه در کل به پایان رسید.
پرسش سانسور شده خبرنگار مهر
به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار این خبرگزاری در برنامه "گفتگوی رئیس‌جمهور با مردم" پرسش‌هایی انتقادی را درباره عملکرد اقتصادی دولت مطرح کرد. وی از جمله پرسید: «در ابتدای دولت فرمودید پول نفت را سر سفره مردم می‌آورید، در حالیکه امروز شاهد این هستیم که ارزش پول و دارایی مردم به یک سوم کاهش پیدا کرده است. وعده دادید ۳ میلیون شغل ایجاد می‌کنید، اما امروز نمایندگان در مجلس شاهد مراجعات مکرر مردم هستند که بیشترین دغدغه‌شان افزایش بیکاری و تعطیلی کارخانجات است.»
خبرنگار مهر سپس از نارضایتی مردم از طرح هدفمندی یارانه‌ها سخن گفت و از غیرقانونی بودن منابع نیمی از پولی که به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت شده و نیز اینکه رئیس جمهور با وجود این می‌خواهد مرحله دوم طرح را هم اجرا کند.
پرسش از پی عملکرد اقتصادی دولت، بیکاری و فساد اقتصادی، در گفتگوی احمدی‌نژاد با رسانه‌ها سانسور شدپرسش از پی عملکرد اقتصادی دولت، بیکاری و فساد اقتصادی، در گفتگوی احمدی‌نژاد با رسانه‌ها سانسور شد
این خبرنگار همچنین ضمن اشاره به ادعای محمود احمدی‌نژاد بر داشتن "پاک‌ترین دولت بعد از انقلاب" گفت که مبارزه با فساد اقتصادی مهم‌ترین شعار احمدی‌نژاد بوده است، اما در دوران ریاست جمهوری او بزرگترین پرونده فساد اقتصادی، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، اتفاق افتاده است.
خبرنگار مهر همچنین رفتار و گفتار رئیس جمهور را "وحدت‌شکن" خواند و گفت که رفتارهای وی "از سوی رهبر انقلاب غیراخلاقی، غیرقانونی و غیرشرعی اعلام شد".
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمدی‌نژاد در پاسخ به خبرنگار مهر گفت که او در حقیقت بیانیه‌ای را خوانده که در آن "یک سری اتهامات" به دولت زده شده است. احمدی‌نژاد افزود: «یک فردی مطرح کرده که بزرگ‌ترین فساد اقتصادی در دوره ما اتفاق افتاده، در دوره ما پنج تا جنگ نیز اتفاق افتاده، ارتباط آن به دولت چیست؟ خیلی‌ها کارهای بسیاری می‌کنند اما چه ربطی به دولت دارد؟ آیا دولت نقشی داشته؟ من همچنان می‌گویم که پاک‌ترین دولت هستیم. بله، کسانی که حقوق ثابت می‌گیرند در این یک سال آسیب دیده‌اند. قبل از یک سال چگونه بود؟ آیا آسیب دیدند؟»
صدا و سیما: علت را از دفتر رئیس جمهوری بپرسید
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سامانه پیامکی اطلاع‌رسانی دولت (پاد) در ساعت ۲۳:۱۸ دقیقه (به وقت ایران) پیامکی با این محتوا برای مخاطبان خود فرستاد: «صدا و سیما در اقدامی غیرمنتظره پخش زنده گفتگوی رادیو تلویزیونی رئیس‌جمهوری را به بهانه پخش آگهی، سریال و موسیقی قطع کرد.»به گزارش فرارو، همچنین وحید شاکری، مدیر کل امور رسانه‌های دفتر رئیس‌جمهوری ایران، در گفتگو با "شبکه ایران" از اقدام صدا و سیما در "قطع ناگهانی" پخش زنده گفتگو با احمدی‌نژاد انتقاد کرد و گفت: «قطع پخش گفتگوی رئیس‌جمهور با رسانه‌ها، نقض غرض فلسفه شکل‌گیری این جلسه بود.» وی افزود: «رویه صدا و سیما این است که در زمان پخش مسابقات فوتبال حتی از پخش اذان هم جلوگیری می‌کند؛ در این صورت قطع سخنان رئیس جمهور در شرایطی که میلیون ها نفر پای گیرنده‌های تلویزیون نشسته‌اند، چه معنایی دارد؟»
اما از سوی دیگر تقی سهرابی، مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما، درباره دلیل قطع برنامه و پخش نشدن پرسش خبرنگار مهر و پاسخ احمدی‌نژاد به آن به خبرگزاری مهر گفت: «همه جزئیات برنامه و اتفاقات آن با هماهنگی معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری بوده است و درباره دلایل آن باید از همان دوستان بپرسید.»
سهرابی تاکید کرد که زمان، مکان و چگونگی برگزاری برنامه‌هایی از این دست همواره با هماهنگی صورت می‌گیرد. وی گفت: «اینگونه نبوده است که سازمان صدا و سیما دخل و تصرفی در برنامه کرده باشد و هر اتفاقی که افتاد با هماهنگی دوستان در ریاست جمهوری بوده است.»
چند سایت خبری چون "الف" و "عصر ایران" در واکنش به قطع برنامه "گفتگوی رئیس‌جمهور با مردم" از عملکرد صدا و سیما انتقاد کرده‌اند. "الف" می‌نویسد که "احمدی‌نژاد از سؤال خبرنگار مهر برافروخته شد و رسانه ملی مجبور به سانسور شد"، و "عصر ایران" بر این نظر است که دعوت از رسانه‌های دیگر تنها "ژست تبلیغاتی"‌ است و صحت این نظر را سانسور تایید می‌کند.

طرح نمایندگان مجلس برای بازگشت سیستم کوپنی به کشور

فارس: نمایندگان مجلس با کلیات طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی، دولت موظف می‌شود در مقاطع سه‌ماهه سبدهای کالایی شامل برنج، روغن و گوشت، توزیع کند. 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان کلیات طرح تأمین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب‌پذیر را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 144 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 33 رأی ممتنع از 225 نماینده حاضر در جلسه، کلیات این طرح را مصوب کردند.

در صورت تصویب نهایی طرح مذکور، به منظور حفظ امنیت غذایی اقشار آسیب‌پذیر به ویژه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره) و سازمان بهزیستی، دولت موظف می‌شود در مقاطع سه ماهه سبدهای کالایی شامل برنج، روغن و گوشت را تأمین و از طریق دستگاه‌های مزبور توزیع کند.

در این جلسه مهدی سنایی نماینده نهاوند، پورابراهیمی نماینده کرمان و مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با کلیات و همچنین عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه، کمال علیپور نماینده قائم‌شهر و حسین گروسی نماینده شهریار در موافقت با کلیات در صحن علنی سخنرانی کردند. 

اسپانیا سه نفر را به اتهام خبرچینی علیه اپوزیسیون ایران دستگیر کرد


پلیس اسپانیا یک حلقه جاسوسی علیه اپوزیسیون ایران را دستگیر کرده است. دو مرد و یک زن به اتهام تعقیب و تهدید فعالان سیاسی ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در مادرید و سانتاندر در شمال این کشور دستگیر شده‌اند.
وزارت کشور اسپانیا روز جمعه (۲۲ فوریه/۴ اسفند) اعلام کرد که پلیس این کشور سه نفر را دستگیر کرده ‌است که مظنون به فعالیت جاسوسی و خبرچینی علیه اپوزیسیون ایران بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این افراد مظنون در یک سازمان غیردولتی (NGO) اسپانیایی نفوذ کرده بودند که در عرصه کمک به پناهجویان فعال است.
این سه تن متهم هستند به اینکه ایرانیان پناهجوی عقیدتی را شناسایی می‌کرده‌اند و اطلاعات آن‌ها را به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتقال می‌داده‌اند.

یکی از این سه تن در سفارت جمهوری اسلامی در مادرید کار می‌کرده، ولی هنوز مشخص نیست که چه سمتی در این سفارت‌خانه داشته است.

در اطلاعیه وزارت کشور اسپانیا آمده است که دستگیر‌ی‌ها در شهر توره‌لاوگا واقع در شمال کشور و در مادرید، پایتخت اسپانیا، صورت گرفته‌اند. زمان دستگیری‌ها مشخص نیست.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این حلقه جاسوسی با سفارت ایران در مادرید در تماس بوده ‌است.

یکی از سه نفر دستگیر شده، زنی است با تابعیت اسپانیایی که حرفه‌اش مشاورت حقوقی بوده است. یکی دیگر از آنان نیز دارای تابعیت اسپانیایی است و به عنوان مترجم کار می‌کرده است. هر دو نفر به یکی از سازمان‌های فعالان دگراندیش ایرانی در توره‌لاوگا نفوذ کرده بودند.

گفته می‌شود، بر پایه اطلاعاتی که این سه تن به مقامات امنیتی جمهوری اسلامی داده بودند، یک مخالف ایرانی به‌طور غیرقانونی در سفارت ایران در مادرید بازداشت شده بود.

معاونت در قتل، اتهام تازه سعید مرتضوی


دادگاه مرتضوی و ۲ قاضی دیگر کهریزک پس از ۴ سال برگزار می‌شود. خبرگزاری مهر گزارش داد اتهام "معاونت در قتل" نیز به اتهامات مرتضوی اضافه شده اما رئیس دادگاه کیفری گفت اعلام این اتهام تا برگزاری دادگاه "مشکل قانونی" دارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری‌های ایران، قرار است دادگاه قضات کهریزک پس از ۴ سال، سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ برگزار شود. بر اساس این گزارش‌ها سعید مرتضوی و  دو قاضی دیگر از قضات تعلیق شده پرونده کهریزک به عنوان متهم در این دادگاه حضور خواهند داشت.
محسن افتخاری رئیس دادگاه کیفری استان تهران شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ به خبرگزاری "فارس" گفته قرار بر این است که دادگاه مرتضوی به صورت علنی برگزار شود؛ مگر اینکه قضات دادگاه تشخیص دیگری داشته باشند.
رئیس دادگاه کیفری استان تهران اعلام سومین اتهام سعید مرتضوی مبنی بر "معاونت در قتل" را دارای " مشکل قانونی" دانسته و گفته است: «عناوین اتهامی باید در جلسه دادگاه و از سوی نماینده دادستان اعلام شود و ما در حال حاضر و پیش از رسیدگی به پرونده و اثبات جرم، اجازه اعلام نداریم.»
خبرگزاری "مهر"، صبح روز شنبه ۵ اسفند به نقل از "یک منبع آگاه" گزارش داد غیر از دو اتهام قبلی سعید مرتضوی مبنی بر "بازداشت غيرقانوني" و "گزارش خلاف واقع"، او به "معاونت در قتل" نیز متهم شناخته شده و تعداد اتهامتش مرتضوی به سه مورد رسيده است.
افشای جنایت‌هایی در بازداشتگاه کهریزک
به دنبال افشای جنایت‌هایی در بازداشتگاه کهریزک که دست‌کم به شکنجه و کشته‌شدن ۴ نفر از معترضان بازداشت‌شده در تابستان ۱۳۸۸ انجامید، سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی این پرونده از خدمت قضایی منفصل شد.
کهریزک نام بازداشتگاهی در جنوب تهران است که بسیاری از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ پس از دستگیری در آن‌جا نگهداری می‌شدند. در پی افشای شکنجه و حوادث منجر به کشته شدن چند نفر در این بازداشتگاه، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز پنجم مرداد ماه همان سال دستور تعطیلی آن را به دلیل "استاندارد نبودن" صادر کرد.
سعید مرتضوی دادستان سابق تهران که دستور انتقال بازداشت‌شدگان به بازداشتگاه کهریزک را صادر کرده بود، ضمن عقب‌انداختن اجرای دستور خامنه‌ای، علت مرگ قربانیان این بازداشتگاه را "ابتلا به بیماری مننژیت" اعلام کرد.
او در زمان ریاست بر دادگاه مطبوعات بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب را توقیف و روزنامه‌نگاران منتقد را با احکام سنگین روانه زندان کرد. از او همچنین به عنوان یکی از مظنونان اصلی قتل زهرا کاظمی عکاس ایرانی – کانادایی در زندان اوین در سال ۱۳۸۳ نام برده می‌شود.

هزینه یك زندگی عادی ۶ برابر حداقل مزد كارگران اس

ایلنا : نماینده كانون شوراهای اسلامی كار در كمیته دستمزد اعلام كرد: بر اساس گزارشهای رسمی، در بهمن‌ماه سال جاری حداقل هزینه یک خانواده چهار نفره بالغ بر ۲۵ میلیون ریال بوده است.
حسن حبیبی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این هزینه‌ها بر اساس نرخ دولتی کالاهایی است که در سبد نیازهای خوراک، پوشاک و مسکن کارگران به عنوان اقلام ضروری تعریف و محاسبه شده‌اند.
وی درخصوص سبد هزینه‌های خوراکی گفت: در این سبد ۱۸ قلم کالای اساسی برگزیده جای دارد که سرانه مصرفی هرکدام برای هر نفر با توجه به استاندارهای وزارت بهداشت تعیین شده است.
به گفته این فعال كارگری کالاهای موجود در این سبد مصرفی شامل نان، برنج، حبوبات، ماکارانی، سیب زمینی، سبزی، مرغ، ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، سایر سبزیجایت، شیر، ماست، کره، پنیر، روغن و قند و شکر است.
این مقام کارگری افزود: بر این اساس تنها در بهمن‌ماه سال جاری هزینه این ۱۸ کالای خوراکی برگزیده بانرخ دولتی بالغ بر ۵ میلیون ریال و با نرخ آزاد بالغ بر ۷ میلیون ریال بوده است.
وی افزود: در یازدهمین ماه سال سبد کالاهای مصرفی یک خانواده چهارنفری در حالی به نرخ دولتی تا ۲۵ میلیون ریال برآورد می‌شود که حداقل دستمزد کارگران از ابتدای سال مبلغ ثابت ۳۹۸ میلیون ریال تعیین شده است.
حبیبی با یادآوری اینکه مطابق ماده ۴۱ قانون کار مبنای تعیین حداقل مزد کارگران هزینه‌های اولیه یک خانواده متوسط است، گفت: براین اساس حداقل هزینه‌های زندگی شش برابر بیشتر از حداقل درآمد تعریف شده است.

نماینده كانون شوراهای اسلامی كار در كمیته دستمزد نحوه محاسبه رقم بیست و پنج میلیون ریال را با تهیه جدول‌هایی تشریح كرده است.

روز سه شنبه مرتضوی بدون وکیل از خود دفاع می‌کند

وکیل سعید مرتضوی گفت: موکلم اعلام کرده است که در دادگاه‌هایی که متهم شده باشد به دلیل برخورداری از دانش حقوقی لازم بدون نیاز به وکیل از خود دفاع خواهد کرد.
محمد اصلانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه من وکیل مرتضوی در پرونده کهریزک نیستم، گفت: آقای مرتضوی اعلام کرده است که در دادگاه‌هایی که متهم شده باشد به دلیل برخورداری از دانش حقوقی لازم بدون نیاز به وکیل از خود دفاع خواهد کرد.
وی با بیان اینکه من وکالت یکی دیگر قضات پرونده را برعهده دارم، گفت: البته عناوین اتهامی و نام افراد را نمی‌توانیم عنوان کنیم.
اصلانی همچنین در خصوص علنی برگزار شدن دادگاه پرونده کهریزک عنوان کرد: آقای افتخاری رئیس دادگاه کیفری استان تهران هم در رسانه‌ها و هم به ما اعلام کردند که این دادگاه به صورت علنی برگزار خواهد شد. مگر اینکه در روز برگزاری دادگاه قاضی پرونده نسبت به علنی برگزار شدن آن نظر دیگری داشته باشد.
به گزارش ایلنا، در این پرونده ۳ قاضی به عنوان متهم حضور دارند که یکی از آن‌ها سعید مرتضوی سرپرست سازمان تامین اجتماعی است.
بر این اساس دادگاه قضات کهریزک پس از ۴ سال روز سه شنبه ۸ اسفند ماه در شعبه۷۶ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی مدیر خراسانی برگزار خواهد شد.

خواب "نمایندگان" در مجلس : عکس.



تابناک : مجلس این هفته طرحی را بررسی می‌کند که در صورت تصویب شدن، حضور خبرنگاران و عکاسان در جلسات علنی با محدودیت مواجه می‌شود. البته این طرح تازگی ندارد؛ خرداد ماه سال ۹۰ مهدی کوچک‌زاده طرحی دو فوریتی برای محدود کردن حضور عکاسان در مجلس ارائه کرد و در دفاع از دو فوریت طرح خود گفت: «عکاسی که از لحظه‌های نامناسب در مجلس عکس می‌گیرد به دنبال وهن نماینده و مجلس است و هرگز به دنبال اطلاع‌رسانی نیست.» هر چند نمایندگان به فوریت این طرح در آن زمان رای ندادند و به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت. حالا این طرح در کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تحت عنوان الحاق یک تبصره به ماده ۵ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس تصویب شده است.


 بر اساس این تبصره، تصویربرداری اعم از فیلم و عکس از جلسات مجلس فقط در یک ساعت شروع جلسات علنی مجاز است و در موارد خاص با تشخیص رئیس جلسه این مدت افزایش می‌یابد. برخی از موافقان این طرح، به جلسات هیأت دولت اشاره می‌کنند که در آن عکاسان و خبرنگاران اجازه حضور ندارند؛ علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این استدلال گفته است: در صحن علنی مجلس شورای اسلامی جمعیتی بالغ بر ۲۹۰ نماینده و چند صد نفر مهمان، عکاس و خبرنگار حضور دارند و نمی‌توان آن را با جلسات هیات دولت و قوه قضاییه مقایسه کرد. مطهری محدود کردن حضور خبرنگاران را مغایر با قانون اساسی می‌داند. جالب است که عده‌ای از نمایندگان به صراحت اعلام می‌‌کنند ممکن است نماینده‌ای خسته باشد و کمی در مجلس بخوابد، رسانه‌ها نباید این وضعیت را منعکس کنند. ایجاد محدودیت برای حضور خبرنگاران در صحن علنی مجلس شائبه‌هایی را ایجاد می‌کند که تصویب چنین قوانینی، پیش‌درآمدی برای اِعمال محدودیت‌های بیشتر در کار اطلاع‌رسانی خبرنگاران باشد.


 

هشدار یک فرمانده سپاه به مردم اروپا و آمریکا: محیط عملیات‌ القاعده بزودی تغییر خواهد کرد

یک فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح از تغییر قریب‌الوقوع محیط جغرافیایی عملیات القاعده خبر داد و به مردم آمریکا و اروپا گفت چنانچه با «زیاده‌خواهی» دولت‌های خود برخورد نکنند٬ مصون از چالش‌های آینده نخواهند بود.

به گزارش روز شنبه (پنجم اسفند) خبرگزاری فارس٬ مسعود جزایری٬ معاون امور بسیج ستاد کل نیروهای مسلح گفته است: «القاعده بزودی محیط عملیات خود را به مکان‌های دیگر تغییر خواهند داد و از این به بعد دردسرهای جدیدی برای آمریکا و اروپا ایجاد می‌شود.»
به گزارش دیگربان، وی افزوده که «گروه‌های دست‌ساز آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی برای جامعه بشری خطرساز هستند و انفجارات کور آن‌ها دامن پرورش‌دهندگان آن‌ها را خواهد گفت.»
جزایری اظهار کرده است: «تکنولوژی‌هایی که امروزه در اختیار برخی گروه‌های قرار دارد این توان را به آن‌ها می‌دهد که امکانات آمریکا را مورد تهدید قرار دهند.»
این فرمانده نظامی ادامه داده که «اکنون جهان کوچک شده و امکان دسترسی به سایر نقاط جهان برای خیلی‌ها فراهم شده و برخلاف گذشته تعداد بیشتری از کشور‌ها به سایر کشور‌ها دسترسی کامل دارند.»
اظهارات مسعود جزایری در شرایطی بیان می‌شود که گزارش‌ها از حضور تعدادی از رهبران برجسته القاعده و طالبان در ایران حکایت دارد.
فرماندهان نظامی حاکم بر ایران مدت‌هاست آمریکا و غرب را تهدید می‌کنند چنانچه حمله‌ای به جمهوری اسلامی صورت بگیرد٬ منافع آن‌ها را در سرتاسر جهان به خطر خواهند انداخت.
این فرماندهان همچنین به همسایگان ایران نسبت به همکاری با کشور‌های غربی در حمله به خاک این کشور به صراحت هشدار داده‌اند.

وزارت ارشاد: 60 میلیون سی‌دی غیرمجاز را امحا کردیم

دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر 60 میلیون سی‌دی غیرمجاز جمع‌آوری و امحا شده است.
سعید جابری انصاری در پاسخ به سوال فارس مبنی بر تعداد سی‌دی‌های امحا شده از ابتدای امسال تا‌کنون اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر60 میلیون حلقه سی‌دی غیر مجاز جمع‌آوری و امحا شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد سی‌دی‌های امحا شده در هر استان و شهرستان در اختیار ندارم، اما در مراسم امحای امروز افزون بر 58 هزار و 290 سی‌دی غیرمجاز در سال 91 و 30 هزار در سال 90 از بین رفت که در مجموع دو سال 90 و 91 افزون بر 80 هزار سی‌دی غیر مجاز امحا شده است.
دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: افرادی که در حوزه بازی‌سازی فعالیت می‌کنند با مراجعه به این بنیاد سازوکار حضور برای حمایت از خدماتی که وزارت ارشاد در این زمینه دارد، دنبال می‌کنند.
جابری انصاری ابراز داشت: امحا کردن سی‌دی‌های غیرمجاز آگاهی‌بخشی مردم از قباحت و ضدارزشی بودن این فعالیت را درپی دارد و تذکر و هشداری برای آماده‌سازی مردم در شناخت و رویارویی با جنگ نرم دشمن محسوب می‌شود.

امام جمعه مشهد: تک چرخ زدن زنان مقابل مردان معصیت است

احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد با انتقاد از ورزش‌های «تبرجی» زنان مقابل مردان گفته است اینکه «دختر بیاید مقابل چشم مرد نامحرم، موتور سوار شود و با آن لباس و اندام تک چرخ بزند، معصیت خداست.»


به گزارش دیگربان به نقل از  روزنامه خراسان٬ آقای علم‌الهدی این اظهارات را  در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مشهد بیان کرده است.

وی افزوده با شرکت زنان در مسابقات ورزشی خارجی و بین المللی «مخالف» است و همه امور زنان از جمله «ورزش بانوان نیز باید محدود در حوزه عفت و حجاب باشد.»

امام جمعه مشهد با انتقاد از رشته ورزشی موتورسورای زنان اظهار کرده است: «می‌گویند موتورسواری زنان؛ کدام زن و دختر می‌رود سوار موتور می‌شود و تک چرخ می‌زند. این خواهر بسیجی می‌رود؟ این زن‌های نمازجمعه می‌روند، این دخترهای فاضله عالمه حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها می‌روند؟ چه کسی می‌رود با موتور تک چرخ بزند؟»

وی خطاب به افرادی که این رشته ورزشی را تصویب کرده‌اند نیز گفته است: «فکر کرده‌اید می‌توانید با این کار‌هایتان یک مشت بی‌دین را جذب خودتان بکنید و در عرصه انتخابات دنبال جریان شما راه بیفتند؟»

به گفته علم‌الهدی «در این مملکت افراد بی‌دین آن قدر زیاد نیستند که بگوییم رای آنان در سرنوشت انتخابات اثر می‌گذارد.»

بسیاری از روحانیون تندرو در ایران با حضور زنان در میادین ورزشی مخالف هستند. با این حال زنان ایرانی در سال‌های اخیر توانسته‌اند در مسابقات بین‌المللی شرکت کنند.

علم‌الهدی در بخش دیگری از اظهارات خود در کنایه به محمود احمدی‌نژاد نیز گفته است: «دیگر وقتی رهبر انقلاب سیاست داخلی و خارجی را تبیین کردند، اگر یک آقایی بیاید در مجلس یا جای دیگر بگوید که من از فرمان رهبر انقلاب اطاعت می‌کنم، اما نظریه ایشان را قبول ندارم، این زاویه با ولایت و جدایی از رهبری است.»

رئیس دولت دهم بار‌ها از اطاعت خود از علی خامنه‌ای سخن گفته٬ اما آشکارا به دستورات وی در زمینه‌های مختلف بی‌اعتنایی می‌کند.

فیلم / نزاع بر سر آب : اصفهانی ها لوله انتقال آب به یزد را شکستند (2 فیلم

جمعه ۴ اسفند ۹۱ اصفهانی های شرق استان خط لوله انتقال آب به یزد را شکستند. این کشاورزان معترض به انتقال آب زاینده رود برای تامین بخشی از آب مورد نیاز برای شُرب در استان یزد هستند. این تصاویر مربوط به نزدیکی بخش "بن رود" در شرق استان اصفهان است.



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RngrmF9X_5w


انتقاد دولت از صدا و سیما نسبت به قطع ناگهانی مصاحبه احمدی نژاد.

سامانه پیامکی اطلاع رسانی دولت در پیامکی به قطع ناگهانی پخش زنده احمدی نژاد از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرد. 

به گزارش خبرنگار مهر، سامانه پیامکی اطلاع رسانی دولت(پاد) در پیامکی که در ساعت 23:18 برای مخاطبان خود ارسال کرده است، نسبت به قطع پخش تلویزیونی گفتگوی احمدی نژاد با رسانه ها و پخش موسیقی و سریال بهجای آن انتقاد کرد.

متن پیامک پاد به این شرح است: «صداوسیما در اقدامی غیرمنتظره پخش زنده گفتگوی رادیو تلویزیونی رئیس جمهور را به بهانه پخش آگهی، سریال و موسیقی قطع کرد»

   خبرنگار مهر از جلسه رسانه ای با احمدی نژاد کسب اطلاع کرد که احمدی نژاد نیز از قطع برنامه مصاحبه تلویزیونی بی اطلاع بوده است.

با این حال ، برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که قطع گفت و گو ، آن هم درست در لحظه ای که نوبت به خبرنگاران رسید ، برنامه ای برای خارج کردن مصاحبه از "پخش زنده " بودن بود.
برنامه درست بعد از آن قطع شد که احمدی نژاد به خبرنگاران گفت که فقط درباره عیدانه(جبرانی) و هدفمندی بپرسند و ارد مسائل دیگر نشوند!
سپس گفت و گو قطع شد و حدود یک ساعت دیگر و بعد از آگهی و سریال (صدراعظم) ، پخش شد و صحنه های سوال و جواب های کلیشه ای خبرنگاران ، مانند این سوال که راه حل گرانی چیست؟ و نظایر این ، پخش شد.

از این رو ، گمان می رود این سوال و جواب ها ، در فاصله پخش سریال تهیه و تنظیم شده است و اگر این گمانه زنی درست باشد ، در واقع ، به سود احمدی نژاد بوده است.

عکس:صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 6 اسفند 24 فوریه


























قطع ناگهانی پخش زنده مصاحبه تلویزیونی احمدی نژاد.

صدا و سیما در اقدامی بی سابقه، مصاحبه زنده تلویزیونی احمدی نژاد را قطع کرد؛ اقدامی که سایت وابسته به روزنامه دولت آن را به «شائبه برانگیز» توصیف کرد و کار «مخالفان رئیس جمهور» دانست. شبکه یک سیما ساعتی پس از این اقدام غیر منتظره، ادامه مصاحبه احمدی نژاد را به صورت غیر زنده پخش کرد.
به گزارش کلمه، مصاحبه تلویزیونی شنبه شب احمدی نژاد که با هدف اعلام پرداخت عیدانه ۸۵ و ۱۰۰ هزار تومانی دولت به بخشی از مردم و همزمان اعمال فشار بر مجلس برای تن دادن به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها صورت گرفت، پس از حدود یک ساعت پخش زنده، اگهان قطع شد و در توجیه آن، صداوسیما در زیرنویس اعلام کرد که ادامه مصاحبه بعد از پخش یک سریال انجام خواهد شد.
در مدت پخش زنده مصاحبه، صرفا مرتضی حیدری مجری همیشگی مصاحبه های تلویزیونی احمدی نژاد به طرح سوالات خود پرداخت و احمدی نژاد نیز وعده های مکرری را برای افزایش حقوق کارمندان، پرداخت عیدانه و یارانه، استخدام های جدید، کاهش سختگیری در گزینش ها، کاهش قیمت مسکن و … مطرح کرد.
اما به محض اینکه نوبت به طرح سوالات دیگر خبرنگاران رسید، پخش زنده متوقف شد و سریال تلویزیونی «صدر اعظم» پخش شد تا مشخص شود که رئیس دولت محبوب رهبری هم دیگر خودی محسوب نمی شود و قرار نیست بدون محدودیت به طرح وعده های بی حاصل خود ادامه دهد.
اما این حرکت بی سابقه صدا و سیما، واکنش تند رسانه های نزدیک به احمدی نژاد را نیز به دنبال داشت. شبکه ایران وابسته به روزنامه دولت در این باره نوشت: «اقدام شائبه برانگیز صدا و سیما در حالی اتفاق افتاد که قبل و در حین برنامه هیچ توضیحی درباره پخش قسمت دوم مصاحبه رئیس جمهور بعد از نمایش سریال داده نشد. با توجه به رویکرد یک طرفه رسانه ملی طی روزها گذشته در برخورد با دولت، مشخص نیست این اقدام صدا و سیما شیطنتی است رسانه ای یا ناشی از یک بد سلیقگی در برنامه ریزی است. رفتار غیر حرفه ای و عجیب صدا و سیما شائبه فرصت سازی با هدف ایجاد حاشیه توسط مخالفان رئیس جمهور را تقویت می کند.»
خبرگزاری ایسنا هم که مواضعی نزدیک به دولت دارد، در این باره نوشت:‌ «برنامه گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور با مردم همواره از سوی تلویزیون بطور کامل و زنده پخش شده است اما این‌بار که برای اولین بار علاوه بر مجری صداوسیما تعدادی از خبرنگاران رسانه‌های دیگر نیز برای این برنامه به ریاست جمهوری دعوت شده بودند، صداوسیما در اقدامی غیرحرفه‌ای، بخش پرسش این خبرنگاران و پاسخ‌های رییس‌جمهور را به بعد از پخش سریال شبکه یک موکول کرد.»

عکس:صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 5 اسفند 23 فوریه