۱۳۹۱ دی ۲۷, چهارشنبه

۷ نفر از دراویش زندانی، به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شدند


هفت درویش گنابادی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، به دنبال عدم تمکین به برنامه های قاضی صلواتی برای برگزاری غیر قانونی دادگاه خود، به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شدند.
به گزارش کلمه، این دراویش که در اعتراض به روند غیر قانونی بازداشت و مقدمات محاکمه، از جمله سلب حق مطالعه پرونده از سوی خود و وکلایشان از حضور در دادگاه خودداری کرده بودند بعد از ۲۴ ساعت اعمال فشارهای روانی مختلف، عصر سه شنبه ۲۶ دی ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات به بند ۲۰۹ منتقل شدند .
در پی امتناع این دراویش از حضور در چنین دادگاهی، قاضی صلواتی طی مذاکره با نماینده درواویش زندانی، حمیدرضا مرادی تلاش کرد آنها را به حضور در دادگاهی که نه زمان آن طبق اعلام قبلی قانونی بود و نه وکلا و متهمان توانسته بودند پرونده را  مطالعه کنند، به حضور در دادگاه راضی کند. مخالفت مجدد مرادی با این خواسته صلواتی منجر به انتقال وی به بند ۲۰۹ شد و در پی آن دیگر دروایش زندانی (مصطفی دانشجو، فرشید یدالهی، رضا انتصاری، امید بهروزی، امیر اسلامی و افشین کرم پور) در همبستگی با وی درخواست دادند که آنها نیز به بند ۲۰۹ منتقل شوند که با پافشاری آنان، به بند ۲۰۹ منتقل شدند .
در بدرقه دراویش زندانی، دیگر هم بندیان آنها در بند ۳۵۰ با سر دادن شعار علیه صلواتی و همخوانی سرود “ای ایران”، آنها را بدرقه کردند.
انتقال دروایش زندانی به انفرادی در حالی اتفاق افتاده که تعدادی از آنها دستور پزشکی مبنی بر بسیتری شدن داشتند. اما در مسیر اعزام آنها به بیمارستان با اعمال نفوذ قاضی صلواتی در حوزه ای که قانونا به وی ارتباطی ندارد، اعزام آنها مشروط به پوشیدن لباس فرم زندان و زدن دستبند و پابند می شود. در حالی که اعمال این رفتار پیش از این با موافقت دادستانی درباره زندانیان سیاسی متوقف شده است. در پی این اقدام، این دراویش از انتقال به بیمارستان خودداری کردند. از دیگر نکات نشان دهنده اعمال فشار بر این دراویش، تهدید پزشک معالج مصطفی دانشجو به بازداشت به دلیل انجام وظایف پزشکی خود در قبال این بیمار خود است.

کنسرت آوای مهربانی در قشم لغو شد

کنسرت گروه «آوای مهربانی» که قرار بود از فردا (28 دی)، به مدت دو شب در جزیره قشم برگزار شود، به دلیل نقص فنی (!) تالار وحدت این منطقه، لغو شد.


سهیلا پورگرامی با اعلام این مطلب به خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،گفت: قرار بود به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت در تاریخ‌های 28 و 29 دی‌ماه کنسرتی در تالار وحدت جزیره قشم داشته باشیم که ساعت 11 شب گذشته به صورت ناگهانی اطلاع دادند برنامه لغو شده است.

او دلیل تغییر برنامه را ، نقص فنی تالار وحدت دانست و افزود: با وجود تمام هماهنگی‌های خوبی که در این مدت برای برگزاری این کنسرت انجام شده بود و بلیت‌هایی که از قبل خریداری شده بود، برنامه به گفته برگزار کنندگان تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

پورگرامی خاطر نشان کرد: هماهنگی و آمادگی گروه بزرگی چون آوای مهربانی کار سختی است، اما در حال حاضر این کنسرت لغو شده است.

به گزارش ایسنا، این کنسرت که برای نخستین بار ویژه بانوان این جزیره تدارک دیده شده بود، قرار بود با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم و مدیریت ویژه سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو بخش سنتی و مقامی (تنبور نوازی) برگزار شود.

گروه آوای مهربانی پیش از این آبان ماه امسال، اجرایی به نفع زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی در تالار وحدت تهران برگزار کرد که با استقبال مخاطبان مواجه شد.

یزدی: شورای‌نگهبان در حال تنظیم آیین‌نامه‌ شرایط رییس‌جمهوری است

رادیو فردا  : آیت‌الله محمد یزدی، عضو شورای نگهبان، روز چهارشنبه، ۲۷ دی، اعلام کرد که این شورا قصد تنظیم آیین‌نامه‌ای به منظور «روشن شدن اصل ۱۱۵ قانون اساسی» دارد. اصل ۱۱۵ قانون اساسی ایران در رابطه با شرایط رییس‌ جمهوری ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای یزدی تاکید کرد که این آیین‌نامه در زمان یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران که خرداد ماه سال آینده برگزار می‌شود، موضوعیت خواهد داشت.

اصل ۱۱۵ قانون اساسی ایران در رابطه با شرایط رییس‌ جمهوری است که تعیین می‌کند وی باید از میان «رجال مذهبی و سیاسی» بوده و واجد ویژگی هایی چون «ایرانی‌الاصل» و «تابع ایران»، داشتن «حسن سابقه و امانت و تقوی» و «اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور» باشد.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را بررسی می‌کند که این بررسی باید بر اساس اصل ۱۱۵ قانون اساسی باشد، اما منتقدان حکومت ایران می‌گویند که شورای نگهبان اغلب در جریان تعیین صلاحیت‌ها به شکل «سلیقه‌ای» و «سیاسی» با موضوع برخورد می‌کند.

تصمیم شورای نگهبان برای تنظیم آیین نامه مربوط به اصل یاد شده در حالی صورت می گیرد که مجلس ایران پاییز امسال در جریان طرح اصلاح قانون انتخابات شرایط دیگری افزون بر آن‌چه در اصل ۱۱۵ قانون اساسی آمده است برای رییس جمهوری تعیین کرد که از جمله آنها «تاییدیه حداقل یک صد نماینده مجلس» بود، اما این ماده به دلیل آن‌چه مغایرت با اصل ۱۱۵ قانون اساسی خوانده شد، حذف گردید.

اکنون مشخص نیست که آیین‌نامه شورای نگهبان در رابطه با اصل ۱۱۵ قانون اساسی ناظر به کدام ویژگی‌هایی است که برای رییس جمهوری تعریف شده است.

محمد یزدی نیز توضیحی دراین‌باره نداده و تنها گفته که شورای نگهبان «نظر اهل فن را در این خصوص پرسیده است».

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز ۲۴ خرداد ماه سال آینده برگزار می‌شود و اردیبهشت سال ۹۲ نیز زمان ثبت نام نامزدهای این انتخابات است.

با موافقت محمود احمدی‌نژاد خودرو گران‌تر می‌شود


 معاون وزارت صنعت می‌گوید که محمود احمدی‌نژاد با قیمت‌گذاری خودروهای داخلی بر مبنای بهای ارز مبادله‌ای موافقت کرده است. به این ترتیب قیمت خودرو برای چندمین بار در سال جاری افزایش خواهد یافت.
در پی نوسان شدید بهای ارزهای خارجی در بازار ایران و افزایش میزان تورم، دو کارخانه اصلی خودرو سازی، ایران خودرو و سایپا، با معضلات جدی روبرو شده‌اند. خودروسازان می‌گویند هزینه‌های تولید صد در صد افزایش یافته اما بهای فروش خودرو متناسب با آن بالا نرفته است.
محسن صالحی‌نیا، معاون صنایع و امور اقتصادی وزارت صنعت، روز چهارشنبه (۱۶ ژانویه/ ۲۷ دی) در یک نشست خبری اعلام کرد که محمود احمدی‌نژاد، درخواست خودروسازان را پذیرفته و تاکید کرده که خودروهای داخلی با توجه به بهای ارز در مرکز مبادلات قیمت‌گذاری شوند.
افزایش ۱۰۰ در صدی هزینه تولید
در ۹ ماه نخست سال ۹۱ ظرفیت تولید در دو کارخانه اصلی خودروسازی ایران دست‌کم ۴۵ درصد کاهش یافته است. خودروسازان ابتدای مهرماه سال جاری به کمیته قیمت‌گذاری خودرو که زیر نظر وزارت صنعت فعالیت می‌کند، پیشنهاد دادند بهای خودرو ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یابد.
خبرگزاری مهر از قول یک منبع آگاه علت این درخواست را از جمله "دو و نیم تا سه برابر شدن قیمت ارز، افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت فولاد، ۳۰۰ درصدی قیمت پلیمر، ۱۵۰ درصدی قیمت آلومینیوم و ۱۲۰ درصدی قیمت مس و روی" گزارش کرده است.
مطابق گزارش‌ها دولت با رد این پیشنهاد، با افزایش ۱۵ تا ۲۵ درصدی قیمت‌ها در دو مرحله موافقت کرد. حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران‌خودرو، روز پنجم دی‌ماه با اشاره با افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه تولید گفت: نرخ تورم طی سال‌های گذشته چند برابر شده، اما قیمت خودرو افزایشی نداشته و میانگین افزایش سال جاری ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
خودروسازان و مشکل کمبود ارز
مدیران ایران خودرو و ساپیا روز ۱۳ دی ماه در نشست مشترکی با هیئت دولت به بررسی مشکلات موجود پرداخته‌اند و آنچنان که وزیر صنعت مهدی غضنفری می‌گوید «درباره برخی مشکلات در موضوع تأمین ارز، سرمایه در گردش و قیمت‌گذاری مطالبی بیان کرده‌اند.»
به گزارش "شبکه ایران"، ارگان رسانه‌ای دولت، محسن صالحی‌نیا در نشست خبری روز چهارشنبه در مورد دیدار خودروسازان با اعضای کابینه گفت: در این جلسه موضوع ارزبری خودروهای داخلی مطرح و عنوان شد که خرید بخشی از قطعات این خودروها با ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد.
معاون صنایع وزارت صنعت می‌گوید از ابتدای سال تاکنون برخی خریدهای خودروسازان با ارز مرجع انجام شده «ولی هر چقدر که زمان می‌گذرد تأمین قطعات خودروسازان بیشتر با ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد و بر همین اساس، ارز مبادله‌ای مبنای تعیین قیمت خودرو خواهد بود.»

در چهارماه گذشته، با توقف یا کاهش فروش مستقیم محصولات ایران خودرو سایپا اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار آزاد نیز شدت گرفته است.
صالحی‌نیا خاطر نشان کرد که محمود احمدی‌نژاد ضمن موافقت با شیوه جدید قیمت‌گذاری تاکید کرده که «روشی طراحی شود تا قیمت خودرو در بازار حداقل فاصله را با قیمت محاسبه‌ای سازمان حمایت داشته باشد.»
کاهش تولید، بیش از ۵۲ درصد
بانک مرکزی بهای رسمی هر دلار را ۱۲۲۶۰ ریال و قیمت آن در مرکز مبادلات را برای ۲۷ دی ۲۴۵۵۸ ریال تعیین کرده است. به این ترتیب بهای ارز در این مرکز اندکی بیش از دو برابر قیمت رسمی است؛ با این همه هنوز مشخص نیست که قیمت رسمی خودرو چند درصد افزایش خواهد یافت.
معاون وزارت صنعت در نشست خبری روز چهارشنبه با ارائه‌ آماری کاهش تولید در صنایع خودروسازی را ۴۵ درصد اعلام کرد. تازه‌ترین آماری که انجمن خودروسازان منتشر کرده نشان می‌دهد که کاهش تولید در آذرماه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵۲ و نیم درصد است.

به گزارش انجمن خودروسازان در آذرماه امسال، تولید انواع سواری در شرکت ایران خودرو اندکی بیش از ۴۴ درصد، پارس خودرو ۶۷ و شش دهم درصد و سایپا نزدیک به ۵۹ درصد کاهش یافته است.
بحران خودروسازان و افزایش بیکاری
با توجه با ادامه‌ روند کاهشی تولید خودرو انتظار می‌رود قیمت‌ها در بازار آزاد بار دیگر افزایش شدیدی پیدا کنند. افزون بر این دستور اخیر احمدی‌نژاد به بالا رفتن بهای رسمی خودرو در کارخانه‌ها خواهد انجامید.
معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران‌خودرو به خبرگزاری فارس می‌گوید: «قیمت خودرو در واقع مانند فنری است که در سال‌های قبل پایین نگه داشته شده بود و حالا که می‌خواهیم آن را باز کنیم با واکنش‌های شدیدی مواجه می‌شود.»
حمیدرضا تقوی‌نژاد دولت را متهم می‌کند که به تعهدات خود برای اختصاص ۳۰ درصد از درآمد هدفمندی یارانه‌های به صنایع عمل نکرده و برخلاف وعده‌های قبلی در تامین نقدینگی مورد نیاز صنایع خودرو سازی کوتاهی می‌کند.
معاون ایران خودرو رکود صنایع خودرو سازی را خطری برای اشتغال عنوان می‌کند و می‌گوید از تولید هر دستگاه خودرو ۸ دهم شغل مستقیم و یک و دو دهم شغل غیر مستقیم ایجاد می‌شود.
خبرگزاری ایلنا روز ۱۳ دی ماه نوشت: «به تبع کاهش ظرفیت تولید خودروسازان، علاوه بر تهدید امنیت شغلی قریب به ده هزار کارگر خودروسازی‌ها به طور مستقیم، قطعه‌سازی‌ها نیز در قزوین، تهران، اهواز، اراک، زنجان و... یکی بعد از دیگری تعطیل و کارگران‌شان به خیل بیکاران افزوده می‌شوند.»

احمدی‌نژاد: در دورزدن تحریم‌ها موفق نبوده‌ایم


محمود احمدی‌نژاد در سخنرانی در مجلس با برشمردن فشارهایی که تحریم‌ها به اقتصاد ایران وارد می‌کنند گفت که دورزدن تحریم‌ها کار آسانی نیست. او گفت که یکی از راه‌های شکوفا کردن اقتصاد ایران واگذاری جنگل‌ها به دامداران است.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، امروز ( ۲۷ دی/ ۱۶ ژانویه) طبق قرار قبلی در مجلس حاضر شد و طی سخنانی از طرح‌های اقتصادی دولت در ۶ ماه پایانی عمر آن و به ویژه از اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها سخن گفت.

وی با طرح این مدعا که ۹۵ درصد نظر دولت و مجلس مشترک است، از احضار مسئولان اقتصادی دولت، به ویژه وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی توسط نهادهای نظارتی گلایه کرد و افزود: «وقتی مدیران من دوسوم وقت خود را، ولو به دلایل درست، صرف می‌کنند تا درباره التهابات اقتصادی پاسخ بدهند، پس کی به کار کشور برسند؟»

مجلس ایران به ویژه در دوره دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد بسیاری از تصمیمات و طرح‌های او را خلاف مصوبات و قوانین جاری کشور دانسته و این دو نهاد دائم در چالش با یکدیگر بوده‌اند. اما اغلب توصیه‌ها و دستورات آیت‌الله خامنه‌ای مانع از خیز مجلس برای سوال از رئیس جمهور و استیضاح احتمالی او شده است.

احمدی‌نژاد در ادامه سخنرانی‌اش از شدت تحریم‌ها لب به شکوه گشود و گفت که غربی‌ها "به بهانه مسئله هسته‌ای و حقوق بشر" این تحریم‌ها را اعمال می‌کنند. او مدعی شد که در پرونده اتمی ایران ابهامی وجود ندارد و در رعایت حقوق بشر هم البته باید کارهای بیشتری انجام شود، ولی خود مدعیان هم "کارنامه‌اشان پاک نیست".

در جنگل‌ها باید علوفه بکاریم

احمدی‌نژاد گفت که تحریم ها ابتدا باعث کاهش سرعت رشد کشور شده و بر قشر وسیعی از مردم فشار خواهد آورد و در ثانی هم باعث نوسانات قیمت و تاثیر بر قشری از مردم ایران که درآمد ثابتی دارند خواهد شد. او سپس به برشمردن اخلال‌هایی پرداخت که از نظر وی اعمال تحریم‌ها در ایران ایجاد کرده‌اند: اخلال در تجارت خارجی، اضافه شدن فاصله طبقاتی، ایجاد فعالیت‌های کاذب در اقتصاد، تحت تاثیر قرار دادن تولید وابسته به درآمد ارزی و ...رئیس جمهور اسلامی ایران سپس به راه‌های مقابله با تحریم‌ها اشاره کرد و گفت که دورزدن تحریم‌ها که تا کنون سیاست جاری جمهوری اسلامی بوده جواب نمی‌دهد. وی افزود: « جهت گیری مبنی بر اقدام متقابل برای دور زدن تحریم ها در میان مدت به ضرر ماست. احمدی‌نژاد تاکید کرد: «بالاخره کسی که اول حمله می کند برنده است و آسیبی وارد می سازد ولی ما با این روش (دورزدن تحریم‌ها) نمی توانیم کار را جلو ببریم.»

وی در ارائه راه‌حل بهتر برای مقابله با تحریم‌ها مدعی شد که انجام هدفمندی یارانه‌ها، توزیع سهام عدالت، مسکن مهر، کارهای عمرانی در مناطق محروم و وام های قرض الحسنه راهگشا هستند. به‌رغم اینکه بودجه اکثر این طرح‌ها از درآمدهای نفتی تامین شده احمدی‌نژاد خواهان آن شد که اتکا به درآمد نفت هم باید به یکباره قطع شود: «باید برای قطع هزینه‌های دولت به درآمدهای نفتی یکباره تصمیم بگیریم و این کار را تمام کنیم. فشار می‌آید معلوم است که فشار می‌آید. درآمدی که ۱۰۰ سال است از نفت تغذیه کرده بخواهیم یک دفعه آن را قطع کنیم فشار می آید.»

وی برای جایگزینی درآمدهای نفتی پیشنهاد داد که عمده فعالیت اقتصادی به سوی استفاده از زمین سوق یابد. برای مثال او عدم بهره‌برداری از جنگل‌ها برای دامداری را نادرست خواند و گفت که اگر ۱۴ میلیون جنگل ایران در اختیار دامداران قرار گیرد، ۱۴ هزار موقعیت شغلی ایجاد می‌شود. او همچنین خواهان آن شد که بلوط‌ها ا ز جنگل‌ها برچیده شوند و به جای آنها علوفه کاشته شود.

احمدی‌نژاد بلافاصله پس از سخنرانی مجلس را ترک کرد. اما سخنان او با مخالفت‌های متفاوتی از سوی برخی از نمایندگان روبرو شد.

در همان ساعاتی که احمدی‌نژاد برای سخنرانی به مجلس رفته بود اعلام شد که علی لاریجانی، رئیس مجلس در نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای از تأخیر دولت در ارائه لایحه مجلس بودجه ۱۳۹۲ شکوه کرده و از رهبر جمهوری اسلامی نیز خواهان تذکر به دولت در این باره شده است.

کیومرث پور‌احمد: فیلمنامه‌هایم را رد کرده‌اند و گفته‌اند نباید بسازید/ من فیلمسازم، نمی‌توانم به هر سازی برقصم


«کیومرث پوراحمد» از نویسندگان و کارگردانان مطرح کشورمان قرار بود با فیلمنامه «زیر خاکستر» و دعوت یکی از مدیرانی که این روزها مسئولیت مهمی برعهده دارد، غیبت شش ساله اش را در سینما و به ویژه جشنواره فیلم فجر جبران کند اما این اتفاق نیفتاد.
شش سال از آخرین کارگردانی «کیومرث پوراحمد» برای فیلم بلند سینمایی می گذرد. «اتوبوس شب» که سال ۱۳۸۵ ساخته شد، آخرین فیلمی است که از این کارگردان ساخته و به نمایش درآمده است.
این نویسنده و کارگردان در گفت و گو با خبرنگار سینمایی CHN بیان کرد در این سال ها فیلمنامه هایی نوشته و برای دریافت پروانه ساخت به سازمان سینمایی ارائه داده اما با ساخت آن مخالفت کرده اند.
او به این فیلمنامه ها که در فاصله چند ساله خود از کارگردانی در سینما نوشته، اشاره کرد و گفت: «پرونده باز است» یکی از فیلمنامه های دلخواه من بود که دو سال روی آن کار کردم اما به من گفتند که نباید ساخته شود. این فیلم درباره اعدام بچه ها بود نه اینکه کسی اعدام شود.
کارگردان «اتوبوس شب» افزود: «بهرام رادان» که قرار بود تهیه کنندگی «پرونده باز است» را برعهده بگیرد، پس از ارائه فیلمنامه برای دریافت پروانه ساخت این خبر را برایم آورد که مسئولان مربوطه گفته اند اصلا حرفش را نزنید، نباید این را بسازید!
پوراحمد از دعوت از او برای ساخت فیلمی برای جشنواره سی و یکم خبر داد و گفت: دوستی که این روزها مسئولیت مهمی برعهده دارد، به من گفت فیلمی بساز تا برای جشنواره امسال داشته باشیم، من هم فیلمنامه «زیر خاکستر» را نوشتم اما بعد از چند ماه دوندگی، خبر داد که پیگیری کردم، این فیلم نباید ساخته شود!
وی درباره دلیل مخالفت با این فیلمنامه توضیح داد: «زیر خاکستر» داستانی عاشقانه داشت. حتی نمی دانم فیلمنامه برای ارزیابی به کجا رفت و چه شد؟! دلیل مخالف با این اثر را نپرسیدم و آن ها نیز توضیحی ندادند.
کارگردان «قصه های مجید» در پایان تصریح کرد: من خوش رقصی بلد نیستم و نمی توانم به هر سازی برقصم، من فیلمسازم.

اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی بندر امام‎


در ادامه دوسال کشمکش و اعتراضات و اعتصاب کارگران پیمانکاری بندر امام، روز دوشنبه ۲۵ دی ماه حدود ۴۰۰ نفر از این کارگران دست به تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری ماهشهر زدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال اعتراضات و اعتصابات دو سال گذشته کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام و از آنجا که مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۴ مبنی بر بر چیده شدن شرکتهای پیمانکاری بطور کامل به اجرا در نیامده است روز ۲۵ دی ماه حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام شامل شرکتهای فراورش و بسباران که بنا بر سلایق اعمال شده در پتروشیمی‌ها موفق به انعقاد قرارداد مسقیم با کارفرمای اصلی نشده‌اند در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع اعتراضی زدند. بدنبال این تجمع تعدادی از کارگران پیمانکاری منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر نیز به این تجمع پیوستند.
بنا بر این گزارش، این کارگران از ساعات اولیه صبح دست از کار کشیدند و از ساعت ۸ صبح دست به یک تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری ماهشهر زدند. این کارگران بطور مرتب با سر دادن شعارهایی خواهان رسیدگی به خواستهای خود بودند و در مقابل درخواست فرمانداری مبنی بر انتخاب نماینده جهت مذاکره دست به مقاومت زدند و خواهان حضور فرماندار در میان خود شدند.
بدنبال این کشمکش فرماندار ماهشهر به ناچار در میان کارگران تجمع کننده حاضر شد و اعلام کرد: فردا سه شنبه با مدیران جلسهٔ هماهنگی داریم و در این جلسه مسائل و مشکلات شما را بطور جدی پیگیری خواهیم کرد و روز چهاشنبه پاسخ قطعی را به شما خواهیم داد.
در ادامه حضور فرماندار در میان کارگران و پس از صحبتهای ایشان کارگران تجمع کننده بطور متحدانه‌ای اعلام کردند تا چهارشنبه منتظر پاسخ شما خواهیم ماند و چنانچه در این روز پاسخ قانع کننده‌ای به ما داده نشود از صبح روز یکشنبه هفته آینده بار دیگر تجمعات اعتراضی خود را در مقابل فرمانداری از سر خواهیم گرفت

آغاز مذاکرات ایران و آژانس؛ آیا گره پارچین گشوده می‌شود؟


مذاکرات تیم اعزامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مقام‌های ایران جریان دارد. اجازه بازدید از پارچین از موضوع‌های محوری این مذاکرات است. نتیجه دیدار هیأت آژانس از تهران بر مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ بی‌تاثیر نیست.
تیم اعزامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران صبح چهارشنبه (۱۶ ژانویه/ ۲۷ دی) مذاکرات خود را با مقام‌های جمهوری اسلامی آغاز کرد. این تیم متشکل از ۸ کارشناس آژانس است و تلاش دارد که جمهوری اسلامی را به صدور مجوزی برای بازدید از سایت نظامی پارچین متقاعد کند. برخی از تصاویری که آژانس در ماه‌های گذشته منتشر کرده از امکان فعالیت‌های انفجاری خبرمی‌دهند که می‌توانند مربوط به تلاش برای تولید سلاح اتمی باشند.

در آخرین گفت و گوهای انجام شده میان نمایندگان ایران و آژانس در ماه دسامبر، هرمان ناکارتس ابراز امیدواری کرده بود که در دور بعدی مذاکرات با تهران (دور کنونی) دو طرف بتوانند به توافقی بر سر بازرسی از تأسیسات پارچین دست یابند.

ناکارتس، رئیس تیم اعزامی آژانس، عصر سه‌شنبه، قبل از پرواز به تهران نیز گفت که تیم او امیدوار است که این بار اجازه بازدید از پارچین را پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از اعضای تیم آژانس چمدانهای فلزی همراه داشتند که ظاهرا حاوی تجهیزاتی بوده که شاید برای بازرسی از پارچین به آنها نیاز پیدا شود.

ایران، با تاکید بر نظامی بودن سایت پارچین آن را ازشمول بازرسی‌های آژانس بیرون می‌داند. فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه گذشته (۹ ژانویه/ ۲۰ دی) اعلام کرد که تهران در دور بعدی مذاکراتش با نمایندگان آژانس از تعهدات تصریح‌شده در پیمان منع گسترش سلاح های اتمی فراتر نخواهد رفت. این سخنان به عنوان مخالفت تلویحی با خواست آژانس تلقی شد.

موافقت مشروط و تلویحی با بازدید از پارچین

با این همه، یک روز پیش از شروع مذاکرات تیم آژانس در تهران، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی امکان بازدید این تیم از پارچین را تلویحاَ منتفی ندانست اما آن را به تحقق برخی شرط‌ها ربط داد. مهمانپرست گفت: « قبلا توسط آژانس دو بار از پارچین بازدید به عمل آمده است؛ به هر صورت هر بحثی که وجود داشته باشد، فکر می کنیم در نشست بین نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی می توان در یک مجموعه کامل، هم حقوق کامل هسته ای کشور ما به رسیمت شناخته شود و هم نسبت به حل نگرانی‌ها و رفع ابهامات احتمالی چارچوب‌های مشخصی را بتوانیم به توافق برسیم.»

مذاکرات ایران و آژانس در حالی جریان دارد که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه گذشته (۱۱ ژانویه/ ۲۲ دی) نسبت به نتایج این دور از مذاکرات هم ابراز بدبینی کرده بود. به گفته او پیشرفت در مذاکره با ایران روند متداومی ندارد و دائماً با عقب گردهای پی در پی روبرو است.

ایران هرگونه ارتباط میان فعالیت‌های اتمی خود با تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را نفی می‌کند. در این راستا اخیرا بیش از پیش مقام‌های جمهوری اسلامی بر فتوای آیت‌الله خامنه‌ای در مورد حرام ‌بودن تولید و تصاحب سلاح‌های کشتار جمعی تاکید می‌کنند. جامعه جهانی اما این فتوا را عمدتا یک حکم مذهبی می‌داند که تعهد بین‌المللی خاصی برای ایران ایجاد نمی‌کند. هم وزیر خارجه ایران و هم سخنگوی او ظرف روزهای اخیر گفته‌اند که ایران « آمادگی دارد تا این فتوا را به عنوان سندی بین المللی به ثبت برساند.» این پیشنهاد نیز کمتر در عرصه بین‌المللی با استقبال و توجه روبرو شده است.

«رفع تحریم موضوع مذاکرات ۵+۱ باشد»

نتایج مذاکرات تیم آژانس در تهران بر روند و فضای مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ که قرار است در پایان همین ماه میلادی برگزار شود بی‌تاثیر نخواهد بود. با توجه به فشار سنگین تحریم‌ها بر اقتصاد ایران، جمهوری اسلامی در سه دور پیشین مذاکرات اتمی، بیش ازپیش تلاش کرده است که در ازای توقف غنی‌سازی بیست درصدی، لغو تحریم‌ها را طلب کند. روز گذشته نیز علاءالدین بروجردی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابراز امیدواری کرد که «رفع تحریم‌ها علیه ایران از جمله مهمترین محور این مذاکرات باشد».

همسر ابوالفضل قدیانی: شخص خامنه ای مسئول جان قدیانی است

محاکمه زندانی سیاسی ارژنگ داودی در دادسرای انقلاب بندر عباس
همسر ابوالفضل قدیانی: شخص خامنه ای مسئول جان قدیانی است

خانواده ابوالفضل قدیانی از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ خورشیدی می‌گویند آقای قدیانی از زندان اوین تهران به زندان قزل حصار کرج منتقل شده است

 به گزارش رادیوفردا، خانم زهرا رحیمی همسر ابوالفضل قدیانی درباره وضعیت این زندانی سیاسی با رادیو فردا گفتگو کرده است:

 زهرا رحیمی: برادرشان صبح رفته بودند اوین. گفته‌اند که ایشان را به زندان قزل حصار انتقال داده اند.

آقایی به نام آقای حمیدی هست که مسئول انتقال زندانیان است، ایشان به برادر آقای قدیانی این طور گفته بود. البته با واسطه همان مسئول کامپیوتر.
آقای صلواتی بر چه اساسی تصمیم گرفته‌اند که ایشان را از این زندان به زندان دیگری منتقل کنند؟

 سه پرونده مفتوح هم ایشان دارند. ولی در این مورد حکمی صادر نشده است و فرمانی بوده است که ایشان را انتقال بدهند به کرج؛ آن هم در زندان قزل حصار که حتی یک نفر هم زندانی سیاسی در آنجا نگهداری نمی‌شود و زندانیان این زندان، همگی از زندانیان مواد مخدر هستند. یک زندانی سیاسی هم در بین زندانیان این زندان نیست و خواسته‌اند مثلا ایشان را ایزوله کنند که ایشان نامه ننویسد. ایشان که ناراحتی قلبی دارد و پزشک مخصوصشان و بیمارستانشان در تهران است و با این کار جانشان را به خاطر انداخته‌اند. خواسته‌اند که به نظر من ایشان را از بین ببرند. ما به عنوان خانواده ایشان معتقدیم که اینها قصدشان از بین بردن آقای قدیانی است و مسئولیت سلامتی ایشان هم از نظر من که همسرشان هستم با آقای خامنه‌ای است.

محاکمه زندانی سیاسی ارژنگ داودی در دادسرای انقلاب بندر عباس

بنابه گزارشات رسیده به «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» پرونده سازی جدید بازجویان وزارت اطلاعات ولی فقیه علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی و احضار او به دادسری انقلاب بندر عباس .
زندانی سیاسی ارژنگ داودی با پرونده سازی بازجویان وزارت اطلاعات به شعبه ۵ دادیاری دادسرای انقلاب  بندر عباس برده شد و توسط فردی بنام پناهی از بازجویان سابق وزارت اطلاعات مورد بازجویی وعلیه وی  پرونده تشکیل داده شد.

اتهاماتی که بازجویان وزارت اطلاعات علیه وی بکار برده اندعبارتند از:۱ـاقدام به برهم زدن نظم در بند ۲۰۹ زندان اوین ۲ـ سخنرانی برای سلولهای همجوار و گزارش وضعیت خود و تحریک آنها به استقامت ۳ـ نوشت شعار علیه رهبری روی سرویس بهداشتی(توالت فرهنگی )سلول انفرادی شماره ۴۵ بند ۲۰۹ زندان اوین.
پناهی رئیس شعبه ۵ دادیاری دادسرای انقلاب بندر عباس در پایان بازجویی و تشکیل پرونده بر علیه معلم زندانی  ۱۵ میلیون تومان قرار صادر نمود.
 

گزارش ۲۰۱۳ خانه آزادی: ایران همچنان یک کشور غیر آزاد است

رادیو فردا : فريدام هاوس يا «خانه آزادی» در گزارش سال ۲۰۱۳ خود درباره حقوق سياسی و آزادی‌های مدنی در کشورهای مختلف جهان، ايران را بار دیگر یک کشور «غیر آزاد» معرفی کرد. در فهرست جدید خانه آزادی ۴۷ کشور «غیر آزاد» شناخته شده‌اند.

در گزارش اخیر «خانه آزادی» که در سایت رسمی این سازمان منتشر شده، آمده که ایران در طول سال ۲۰۱۲ بر شدت سرکوب «روزنامه‌نگاران، وبلاگ‌نویسان، فعالان جامعه مدنی و اقلیت‌های افزوده است» و همچنین تأکید شده که ایران همچنان یکی از بالاترین شمار اعدام‌‌ها را در جهان دارد.

طبق این گزارش، مطالعه ۱۹۵ کشور جهان در بازه زمانی اول ژانویه ۲۰۱۲ (۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۰) تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۲ (۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۱)، نشان دهنده «کاهش قابل توجه» مواردی چون «آزادی مطبوعات، آزادی بیان و آزادی تجمع» بوده است که این موارد به ویژه در کشورهایی نظیر «ایران، ونزوئلا و روسیه» قابل مشاهده بوده است.

خانه آزادی که یک سازمان غیردولتی آمریکایی در واشینگتن است، از سال ۱۹۷۳ میلادی تاکنون هر سال گزارشی از وضعیت «آزادی در جهان» منتشر و کشورها‌ را بر اساس دو شاخص «آزادی‌های سیاسی و مدنی» بین یک، به عنوان کشور کاملا آزاد و هفت، کاملا غیر‌آزاد رتبه بندی کرده است.

در این ۴۰ گزارش، به جز ۱۵ مورد که ایران بین سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۱ از نظر یک یا بعضا هر دو شاخص، «تا حدی آزاد» ارزیابی شده است،‌ در سایر موارد همواره از ایران به عنوان کشوری «غیر آزاد» یاد شده است. ایران در گزارش سال ۲۰۱۳ در هر دو مورد رتبه شش را کسب کرده است.

خانه آزادی در گزارش سال ۲۰۱۳ خود با تاکید بر لزوم حمایت آمریکا از آزادی در سطح جهان، آورده است که اگرچه ایالات متحده در این زمینه اقدامات مثبتی انجام داده است، در موارد نظیر اعتراض‌ها و سرکوب‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران، «کنار ایستاد».

طبق گزارش اخیر خانه آزادی، در سال ۲۰۱۲ از میان ۱۹۵ کشور جهان، ۹۰ کشور (۴۶ درصد کل کشورها) آزاد، ۵۸ کشور (۳۰ درصد) نسبتا آزاد و ۴۷ کشور (۲۴ درصد) غیر آزاد بوده‌اند.

در میان ۴۷ کشور غیر آزاد، ۹ کشور عربستان سعودی، سوریه، ترکمنستان، ازبکستان، کره شمالی، اریتره، گینه استوایی، سومالی و سودان با کسب رتبه هفت، به عنوان بدترین کشورها از نظر آزادی شناخته شده‌اند.

خانه آزادی همچنین در میان ۹۰ کشور آزاد، ۴۷ کشور از جمله، آمریکا، استرالیا، کانادا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، جمهوری چک و لهستان را به عنوان بهترین کشورها از نظر آزادی معرفی کرده است.

عکس / فقط در جمهوری اسلامی : مراسم اعدام در استادیوم ورزشی!

صبح امروز دادستان عمومی و انقلاب مشهد از اجرای حکم اعدام دو متجاوز به عنف خبر داد.

به گزارش ایسنا، غلامعلی صادقی دادستان عمومی انقلاب مشهد اعلام کرد، با توجه به سیاست‌های دستگاه قضایی مبنی بر برخورد شدید با اشرار، پس از طی مراحل قانونی حکم اعدام دو تن از متجاوزان به عنف اجرا شد.
وی تصریح کرد: صبح روز چهارشنبه (امروز) قبل از طلوع آفتاب احکام دو تن از متجاوزین به عنف در شهرستان‌های مشهد و سبزوار اجرا شد. این احکام در راستای انجام وظایف قانونی و در پاسخ به مطالبات عمومی از مجموعه قضایی صورت گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد بیان کرد: یکی از این احکام در محوطه زندان مرکزی مشهد و دیگری در ملاء عام و در محل وقوع جرم در سبزوار اجرا شد.
درهمین حال عکس های باشگاه خبرنگاران از "متجاوز" اعدامی در سبزوار حاکی از آن است که اجرای این حکم در استادیوم ورزشی در این شهر انجام گرفته است و مردم برای مشاهده این اعدام بر روی سکوهای ورزشگاه مستقر شده اند.











 

فرزند کروبی به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد

یک منبع آگاه از صدور ۶ ماه حبس تعزیری برای محمدحسین کروبی خبر داد.

یک منبع آگاه(!) در گفت‌وگو با فارس با اعلام این خبر افزود: شعبه 26 دادگاه انقلاب محمدحسین کروبی فرزند مهدی کروبی را به 6 ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.

وی افزود: البته در حکم دادگاه آمده است که اجرای این حکم به مدت 5 سال در حالت تعلیق خواهد بود و اگر این فرد مجدد اقدام به ارتکاب جرم کند حکم وی اجرا خواهد شد.

این منبع آگاه خاطرنشان کرد: برای محمدحسین کروبی این فرصت فراهم است که به حکم صادر شده از سوی دادگاه در مهلت قانونی اعتراض کند.

پس از انتشار نامه مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی در سال 88 در روزنامه اعتماد ملی، در مورد حادثه کهریزک و مصاحبه‌هایی که با رسانه‌های بیگانه از سوی فرزند کروبی انجام شده بود، از سوی دادستان وقت عمومی و انقلاب تهران موضوع در دادگاه انقلاب طرح شد.

پس از رسیدگی‌های قضایی به خاطر انتشار نامه در روزنامه اعتماد ملی و مصاحبه با رسانه‌های بیگانه که منجر به تشویش اذهان عمومی علیه نظام جمهوری اسلامی شده بود، فرزند کروبی به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شد.

سناریو «افشا» به «موتلفه» رسید

روزنامه بهار گزارشی درباره به کارگیری «سناریو افشا» از سوی سایت‌های نزدیک به دولت علیه موتلفه اسلامی دیگر گروه وابسته به جناح حاکم منتشر کرده است، و همزمان روزنامه اعتماد خبر داده که هفت چهره نزدیک به اصلاح‌طلبان در نامه‌ای از حبیب‌الله عسگراولادی به خاطر اظهارات اخیرش درباره میرحسین موسوی و مهدی کروبی و «پافشاری بر حقیقت» تقدیر کرده‌اند.

به گزارش رادیو فردا، روزنامه بهار در شماره چهارشنبه نوشته است که «این روز‌ها مواضع حبیب‌الله عسگراولادی از جنس دیگری است، از جنسی که حتی برای هم‌حزبی‌هایش نیز کمی تازه است» و به‌رغم آن که برخی از همراهان «دیرینش نیز از مواضع امروز او حمایت می‌کنند» اما به همین دلیل «پیکان» دولت نیز بر این دو چهره و اطرافیانش سیبل شده است».

این روزنامه با اشاره تکرار و تاکید حبیب‌الله عسگراولادی در روزهای اخیر بر بی‌گناهی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از قول این عضو ارشد موتلفه اسلامی نوشته است که «موسوی و کروبی را اهل فتنه و فتنه‌گر نمی‌شناسم، و این‌ها گرفتار فتنه شده‌اند، باید از فتنه و فتنه‌گران تبری بجویند»، اما درباره آزادی آنها از حصر و حبس تاکید کرده که «حکم مجرمیت یا تطهیر یا آزادی از حبس حق مقامات امنیتی و قوه‌ قضاییه است» و «این‌ که درباره آمرزش آنها چه مقدمه‌ای لازم است شان رهبری است و شان بنده نیست که بخواهم وارد آن شوم».

ملیحه حسینی در گزارش روزنامه بهار نوشته است که «سران فتنه» عنوانی است که پس از انتخابات ریاست ‌جمهوری ۸۸، از سوی جناح حاکم «به دو تن از نامزدهای انتخابات اطلاق شد»، اما در روزهای اخیر چنین عنوانی از سوی برخی از چهره‌های جناح حاکم از جمله حبیب‌الله عسگراولادی و مرتضی نبوی «به‌شدت زیر سوال» رفته است.

به نوشته روزنامه بهار، در پی اتخاذ چنین مواضعی از سوی حبیب‌الله عسگراولادی و مرتضی نبوی، سایت روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت، دست به افشاگری علیه عسگراولادی‌ها زده و از جمله نوشته است که «اسدالله عسگراولادی، برادر کوچک‌تر حبیب‌الله عسگراولادی و از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه، یکی از ثروتمند‌ترین افراد ایران است. ماهنامه فوربز ده سال پیش ثروت او را بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده بود. ثروت ۱۲۰۰ ‌میلیاردزتومانی اسدالله عسگراولادی در شرایطی به دست آمده که بنا به گفته عزت‌الله شاهی، خانواده عسگراولادی به هیچ عنوان خانواده متمولی نبودند، تا آنجا که در اوایل دهه ۲۰ به دلیل فقر مالی ناچار به سکونت در دماوند و ترک تحصیل» شده بودند.

«ثبت شرکت حساس ایران به سال ۱۹۸۱ در لندن»، «ارتباط با انگلیس» بخشی دیگر از «افشاگری» سایت‌های حامی دولت علیه برادران عسگراولادی است، اما همزمان اسدالله عسگراولادی در گفت‌و‌گو با روزنامه بهار گفته است که «برادر من این روز‌ها در مورد آقایان موسوی و کروبی صحبت می‌کند. دولت قصدش آزار و اذیت برادر من است. این ادعا به برادر من و مواضع اخیرش برمی‌گردد. من از کسبه جزء هستم و هیچ‌ گاه وارد کارهای سیاسی نشده‌ام. این‌ها که مدعی می‌شود من ۱۲۰۰ میلیارد تومان ثروت دارم بیایند ثابت کنند، اگر ثابت کنند حاضرم همه را به آنها ببخشم».

اسدالله عسگراولادی همچنین «افشاگری سایت‌های نزدیک به دولت علیه خود و برادرش» را «سیاسی‌کاری» توصیف کرده و گفته است که «این حرف‌ها و ادعا‌ها سراسر کذب است. اطرافیان دولت از این حرف‌ها دارند بهره‌برداری انتخاباتی می‌کند. دولت در پی تخریب حزب موتلفه و شخص برادرم است».

به نوشته روزنامه بهار، حمیدرضا ترقی دیگر عضو موتلفه اسلامی نیز در حمله رسانه‌های نزدیک به دولت احمدی‌نژاد به برادران عسگراولادی را «برخورد حذفی» توصیف کرده و با تاکید بر این که «برخورد‌های حذفی با مخالفان دولت تمامی ندارد»، گفته است که «تا پیش از انتخابات (آتی) با همه جریان‌هایی که با دولت و اقدامات آن مخالف هستند، برخورد‌های حذفی انجام خواهد شد و تفاوتی ندارد که این نیرو‌ها شامل آیت‌الله هاشمی باشند یا حزب موتلفه».

همزمان روزنامه‌های آرمان و بهار عکس یک شماره بیست و هفتم دی‌ماه را به حبیب‌الله عسگراولادی اختصاص داده‌اند.

روزنامه اعتماد خبر داده است که هفت چهره نزدیک به اصلاح‌طلبان، «ابراهیم اصغرزاده، الیاس حضرتی، محمدجواد حق‌شناس، اسماعیل دوستی، مسعود سلطانی‌فر، سعید لیلاز و رضا نوروززاده» در نامه‌ای «از پافشاری حبیب الله عسگراولادی بر حقیقت تقدیر» کرده‌اند.

نویسندگان این نامه اظهارات اخیر حبیب‌الله عسگراولادی درباره میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «اظهارنظر منصفانه» و «رویکردی خردگرایانه» توصیف کرده و خطاب به او نوشته‌اند که «با این که آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد در جناح سیاسی رقیب شما قرار داشته‌اند و برخورد با آنها بنا به ظاهر می‌توانست به تقویت جناح سیاسی‌تان منجر شود مع‌ذلک از گفتن حقیقت پروا نکردید و گفتید آن چه را که گفتنش این روز‌ها پرهزینه و بی‌پاداش است».

به نوشته روزنامه اعتماد، در این نامه همچنین از «میدان‌داری اهل افراط بی‌ریشه و بی‌تعهد به منافع ملی» و «از شرایط نابه‌سامان» کشور انتقاد و تاکید شده که «از شرایط نابه‌سامان که امروز در آن گرفتاریم به راحتی عبور نخواهیم کرد، مگر آن که تکلیف خود را با گذشته و حال و در یک کلمه، حقیقت روشن کنیم».

وکلای دراویش و مدیران سایت مجذوبان نور به انفرادی منتقل شدند

وکلای دراویش و مدیران سایت مجذوبان نور به علت عدم حضور در دادگاه، به نقل قاضی پرونده به سلول‌های انفرادی منتقل شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور، صبح امروز چهارشنبه، قرار بود که جلسه دادرسی پرونده وکلا زندانی و مدیران سایت مجذوبان نور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شود، اما وکلای متهم دراویش در جلسه دادگاه حاضر نشدند وقاضی پرونده، اقای صلواتی نیز به وکلای مدافع آن‌ها گفت که از روز گذشته این افراد به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند.
پیش از این نیز این افراد شرایط دادرسی را غیرقانونی و ناعادلانه توصیف کرده و عدم شرکت خود را در چنین دادگاهی اعلام کرده بودند، به طوری که چندی قبل نیز رسما شکایت نامه‌ای توسط این افراد برای رسیدگی به تخلفات دادرسی علیه قاضی پرونده تنظیم و تسلیم دیوان عالی قضات شده بود.
وضیعت جسمی سه تن از این افراد اصلا مناسب شرایط انفرادی نیست، به طوری که آقای مصطفی دانشجو به علت بیماری شدید تنفسی و آسم از طرف پزشک از قرار گرفتن در محل در بسته اکیدا منع شده، همچنین دو تن دیگر از این افراد به نام‌های حمید مرادی سروستانی و امیر اسلامی نیز از بیماری قلبی رنج برده و داروی قلبی مصرف می‌کنند.

 

رییس هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: امیدواریم اجازه رفتن به پارچین را دریافت کنیم

رییس هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابزار امیدواری کرد که آژانس در سفر به ایران و مذاکرات جاری قادر به دریافت اجازه دسترسی به سایت پارچین شود.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز گزارش داد: هرمان ناکارتس عصر سه‌شنبه در فروردگاه وین پیش از ترک اتریش به مقصد تهران اظهار کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگوهای روز چهارشنبه در تهران به دنبال دست یافتن به توافقی با ایران است که این سازمان را قادر به از سرگیری تحقیقاتش سازد.

وی گفت: ما با روحیه‌ای سازنده وارد این مذاکرات می‌شویم و اطمینان داریم که ایران نیز با همین روحیه با ما کار خواهد کرد.

آژانس در پایان دوره قبلی مذاکرات با ایران در نیمه دسامبر 2012 اعلام کرد که پیشرفت حاصل شده و انتظار می‌رود در گفت‌وگوهای ژانویه توافقی منعقد شود.

ناکارتس اظهار کرد: ما قصد داریم این رویکرد ساختاری برای حل مسائل باقی مانده درباره ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌یی ایران را نهایی کنیم.

رییس هیات آژانس هم چنین گفت:ما امیدواریم اجازه یابیم به پارچین برویم و اگر این دسترسی (به ما) داده شود از این فرصت برای انجام این کار استقبال خواهیم کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد: برخی از اعضای تیم آژانس چمدانهای فلزی، ظاهرا با تجهیزاتی را حمل می‌کردند که برای بازرسی از پارچین به آنها نیاز خواهد بود.

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از ناکارتس که روز سه‌شنبه قبل از سفر به تهران صحبت می‌کرد از ایران خواست که سازنده رفتار کند.

وی به خبرنگاران گفت: در طول این پروسه مدیرکل همواره گفته است که ما با روحیه سازنده به این مذاکرات وارد می‌شویم.

استفاده ‌احمدی‌نژاد از شعر لس‌آنجلسی ‌در مجلس

افکارنیوز: محمود احمدی نژاد که صبح امروز در مجلس شورای اسلامی حاضر شده بود تا سخنانی را با نمایندگان و مردم مطرح کند، در بخشی از سخنان خود بخشی از شعر یک خواننده فراری لس آنجلسی را تکرار کرد! 
 
«ن.م» خواننده لوس آنجلسی که در حال حاضر ساکن لس آنجلس می باشد در یکی از ترانه های خودش بیان کرده: ...کسی که فرش میبافه نباید رو حصیر باشه. 

تسهیلات بانک رفاه برای طلاب و روحانیون * مردم حاضرند یارانه ها را پس بدهند قدرت خرید گذشته را داشته باشند

تسهیلات بانک رفاه برای طلاب و روحانیون

بانک رفاه، تسهیلات قرض الحسنه به طلاب و روحانیون کشور پرداخت می کند.
به گزارش عصرایران به نقل از روابط عمومی بانک رفاه، این بانک تا پایان سالجاری ماهانه تعداد 1000 فقره تسهیلات قرض الحسنه ضروری 20 میلیون ریالی به معرفی شدگان مرکز خدمات حوزه های علمیه قم اعطا می کند.
مردم حاضرند یارانه ها را پس بدهند قدرت خرید گذشته را داشته باشند
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه باید دولت و مجلس تبعات منفی اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها را بررسی کنند و پس از آن به فکر اجرای فاز دوم هدفمندی باشند گفت: مردم به نمایندگان مجلس می گویند حاضریم یارانه هایی را که تا کنون رئیس جمهور داده است پس بدهیم اما دولت قدرت خریدمان را به ما باز گرداند.
به گزارش مهر ، محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه بعد از اجرای نوبت اول قانون هدفمندی یارانه ها باید چگونگی اجرا را مورد بررسی قرار دهیم، گفت: اجرای این قانون مسایلی را در کشور به وجود آورده است که حتماً باید برای مرحله دوم این مسایل مد نظر قرار گرفته شود. 
وی تاکید کرد: باید بنشینیم و خروجی و تبعات منفی اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها را بررسی کنیم و پس از آن به فکر اجرای مرحله دوم باشیم.
 

واکنش مجلس به سخنان احمدی نژاد: هیچیک از وعده ها عملی نشد، پول نفت بر سر سفره کسی نیامد

سخنان احمدی نژاد با انتقاد شدید نمایندگان مجلس رو به رو شد و آنان در سخنان خود به نقد سیاست های اقتصادی و روش مدیریتی دولت پرداختند. رئیس مجلس به احمدی نژاد گفت که اگر اصول علمی در تصمیم‌گیری‌ها حاکم باشد، نزاعی پیش نمی‌آید و یا حداقل می‌شود.
به گزارش کلمه، علی لاریجانی به احمدی نژاد یادآوری کرد که وقتی برداشت از قانون متفاوت است، وظیفه شورای نگهبان تفسیر قانون است نه رییس قوه مقننه.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اساس و رکن مجلس صیانت از حقوق مردم است گفت: این بدان معناست اگر در جایی اجحاف و خلاف قانونی صورت می‌گیرد طبیعتا مجلس باید جلوی آن را به عنوان کارکرد و وظیفه‌ی اصلی‌اش بگیرد؛ این رویکرد برای قوای دیگر مفید است که از این ظرفیت مردمی که چشم بینا برای حفظ و صیانت از حقوق مردم است استفاده کنند.
وی به احمدی نژاد گفت: ایراد نمایندگان به نفس هدفمند‌کردن یارانه‌ها نیست؛ چرا که مجلس قانون هدفمندی را با قواعدی تصویب کرد؛ ایراد این است که بخش مربوط به تولید در قانون هدفمندی به درستی اجرا نشد و مشکلات مربوط به تولید و صنعت و کشاورزی در کشور به وجود آمده است.
جعفرزاده نماینده مجلس با انتقاد از سخنان احمدی نژاد گفت در سالهای آخر بهتر بود به جای وعده دادن و ارائه برنامه، گزارشی از کارهایتان اداره می دادید.
وی با اشاره به وعده ویلا و نفت بر سرسفره و بیکاری و شکست مسکن مهر و سهام عدالت از رییس دولت خواست که به جای دیدن شش میلیون بلوط کاش جوانان بیکار را می دیدید.

آقای احمدی نژاد به دام ها چه بگوییم؟!

در همین حال عضوکمیسیون کشاورزی در پاسخ به نظرات احمدی نژاد گفت:انتظار نداریم احمدی نژاد در همه موضوعات کارشناس باشد اما انتظار داریم که ایشان درهمه موراد نظر ندهد.
عضوکمیسیون کشاروزی بعد از سخنان احمدی نژاد گفت:این نظر این نظر ایشان در مورد فرستادن دام ها به جنگل نشان دادکه ایشان اصلا نمی دانند جنگل چیست.
وی افزود:آقای احمدی نژاد ، جنگل اگرجنگل باشد که کف آن علوفه نیست، نظر شما یعنی اینکه کشاورزان ومردم بروند درختان جنگل را قطع کنند تا کف آن علوفه سبز شود تا دامها بروند آن را بخورند. آخراین چه نظری است که بیایم جنگل را تبدیل به ویلا و مرتع کنیم؟
این نماینده گفت: بخش کشاروزی با موجود زنده سرکار دارد نمی توانیم به زمین ودام بگوییم که فعلا دولت نمی تواند بذر، علوفه، کود وسایر نیازهایت را تامین کند و فعلا منتظر باش.
این سخنان مال ماه های آخر نیست
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ما برای اجرای فاز دوم نیازمند توافق دولت و مجلس هستیم، افزود: سه هدف را در اجرای هدفمندی یارانه ها دنبال می کنیم ، برقراری عدالت، کاهش مصرف انرژی و اصلاح ساختارهای تولیدی که تمام این سه هدف باید در مرحله اول و دوم مدنظر قرار بگیرد.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه هر کمکی به تولید کشور کمک به مردم است، ادامه داد: چرا فکر می کنیم فقط پول در جیب مردم گذاشتن، کمک به آنها است و ما باید بجای دادن ماهی به دست مردم به آنها ماهیگیری یاد بدهیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اگر یارانه بخش تولیدی داده شود مشکل اشتغال حل و شکاف فقر و ثروت کمتر می شود.
وضع معیشتی مردم مناسب نیست
فولادگر، رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس نهم با تاکید بر اینکه در این ماه های پایانی سال باید به فکر بهبود معیشت مردم بود گفت: وضع معیشتی مردم مناسب نیست و باید مجلس و دولت به دنبال راه حل هایی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم باشند.

کار بزرگ نکنید

نماینده تهران به احمدی نژاد گفت: وقتی تورم شدید است وقتی رکود وجود دارد از هر اقدامی که باعث تحریک طرف تقاضا و رشد نقدینگی شود باید پرهیز کرد. اینها دستورالعمل های علم اقتصاد است نفرمایید اینها بومی نیستند درست است اما برخی با اقتضائات ما سازگار است و باید استفاده کرد.
توکلی گفت: یارانه نقدی را نباید زیاد کرد، از صندوق توسعه ملی نباید برداشت کرد. وقتی اوضاع اینطوری است اول باید ثبات اقتصادی را ایجاد کرد ثبات باید از بازار ارز شروع شود. ارز یک متغیر تعیین کننده در اقتصاد ملی است.
نماینده مردم تهران در مجلس «دو نرخی بودن ارز» را زمینه ساز رانت دانست و خواستار یکسان سازی قیمت ارز شد.

اگر ۴۰۰ هزار تومان یارانه بدهید باید ۵۰۰ هزار تومان از جیب دیگر مردم بردارید

باهنر نیز از سیاست های دولت بشدت انتقاد کرد و گفت: مساله اشتغال روشن است و من نمی خواهم آمار بدهم اما نمایندگان با همه وجود احساس می کنند که بیکاری بسیاری از خانواده ها را آزاد می دهد.
وی افزود: ما با پرداخت ۴۰ هزارتومان یارانه به اقتصاد خانوار و به هر فرد شروع کردیم امروز به گفته خود مسئولان دولت مقدار زیادی از این پولی که به خانواده ها داده شده مستهلک شده یعنی ۴۰ هزار تومان ارزش ۴۰ هزار تومان ۲ سال قبل را ندارد. اگر بخواهیم در این میدان بدویم و جلو برویم اگر ۴۰ هزار تومان را ۴۰۰ هزار تومان هم کنیم فردا به تبع این ۴۰۰ هزار تومان مجبوریم از جیب دوم مردم ۵۰۰ هزار تومان برداریم.

محمد تقی کروبی:بشار اسد هم سخن از “انتخابات آزاد” را محدود نکرده / “انتخابات آزاد” یکی از بدیهی ترین مطالبات مردم در هر جامعه ای محسوب می گردد

محمد تقی کروبی،فرزند مهدی کروبی در یادداشتی با اشاره به موضوع"انتخابات آزاد"خاطرنشان کرد:در کشورهایی غیر دموکراتیک در عمل مردم از حق انتخاب محروم می شوند اما برای بر زبان راندن واژه انتخابات آزاد، متهم نمی گردند. بطور مثال اسد که صلاح و خیر مردم سوریه را در حاکمیت مادام العمر خود می بیند سخن از “انتخابات آزاد” را محدود نکرده و حتی با در نظر گرفتن وصف العیش نصف العیش، وعده دروغین آن را هم می دهد.

 متن کامل این نوشته به نقل از وبسایت شخصی وی به شرح زیر است:
با این حال لازم میدانم نکاتی پیرامون واژه جنجال بر انگیز “انتخابات آزاد” بنویسم.
چند روز قبل رهبری در سخنان خود به موضوع انتخابات ریاست جمهوری در سال آتی خورشیدی پرداخت و بحث “انتخابات آزاد” را خواست دشمن تلقی کرد. بدنبال این سخنان خطیب جمعه آقای جنتی با ادبیات خاص خود مدعی شد:
“انتخابات آزاد رمز فتنه و شورش در انتخابات ریاست جمهوری آینده است … کسانی که خود را مرد سیاست می دانند و نقش بالایی در حکومت داشتند آیا خجالت نمی کشند که حرف دشمنان خارجی نظام را می زنند و حرف بیگانگان را تکرار می کنند؟”
آقای جنتی که عنان سخن از دست داده بود همچنین مدعی شد:
“شکست خورده های سیاسی این روزها صحبت از انتخابات آزاد می کنند و یکی از آنها که از همه گردن کلفت‌تر است مدتها قبل این موضوع را مطرح کرده و بقیه هم پشت سر او این خط را دنبال کردند.”

شاید تصور شود موضوع برگزاری انتخابات سالم تنها دغدغه دلسوزان نظامی است که کم هزینه ترین راه نجات کشور از وضعیت اسفبار داخلی و بین المللی امروز را در آشتی ملی، اعاده اعتماد و تمکین حاکمیت در برابر خواست مردم می داند. اما یادآوری این نکته ضروری است که بخشی از حاکمان فعلی که بدرستی دریافته اند تاریخ مصرف شان به پایان رسیده و دیگر بنا نیست امدادهای غیبی شامل حالشان گردد، نگران اصلی انتخابات جاری هستند. آقای احمدی نژاد که در اولین همایش ملی قوه مجریه در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در باب انتخابات سخنرانی می کرد با صراحت گفت، “انتخابات آزاد حق مردم است”. ایشان اضافه کردند:
“انتخابات آزاد هم اصالت دارد و هم ضرورت و اینکه حدود انتخاب رئیس جمهور بر اساس اعتقادات یک گروهی محدود شود درست نیست و این مغایر با روح قانون اساسی است.”

احمدی نژاد که تجربه تحمیل خود بر اراده یک ملت را در سال های ۸۴ و ۸۸ به همراه دارد و خوب می داند لشکر غیبی هم اکنون به چه کاری مشغول است، در ۱۲ آذر به تلاش عده ای در حاکمیت بر نشاندن فرد مورد نظر بر کرسی ریاست جمهوری اشاره کرد و به شوخی گفت:
“یک شخصی شوخی کرد و گفت که یک دفعه نام فرد را هم می‌نوشتند و خیال همه را راحت می‌کردند.”
آقای سعیدی نماینده رهبری در سپاه که خدا او را برای گاف ها و اعتراف های کم نظیرش حفظ کند، در باب نقش سپاه در انتخابات در ۱۹ دی ماه چنین گفت:
“وظیفه ذاتی سپاه مهندسی معقول و منطقی انتخابات است.”

در نظر داشته باشید مطابق نظر صریح بنیانگذار نظام، سپاه حق دخالت در سیاست و اقتصاد را ندارد، اما مدعیان پیروی از ولایت نه تنها اندیشه ها و دستورات او را منسوخ شمرده بلکه به افعال سیاسی، اقتصادی و … افتخار می کنند. سخن هجو آقای سعیدی را حتی آقای احمدی نژاد هم برنتابید و با صراحت چنین پاسخ داد:
” تجربه نشان داده که هر کس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم مدیریت او را مدیریت می کنند.”
بارها از زبان نسل اول انقلاب شنیده ایم که انقلاب به سبب آلودگی اصحاب قدرت منحرف شده است. در این زمینه آنان به وضعیت اقتصادی و فساد کم سابقه در مدیران نظام در کنار خفقان سیاسی و رشد بی هویت های متملق، که گوی سبقت را این روزها در تظاهر به بندگی از یکدیگر می ربایند، اشاره می کنند. در مقابل حاکمیت بر این باور است که نسل اول انقلاب بدلیل وابستگی به دنیا، بریده و به ازای این ریزش، رویش های جدید در مسیر انقلاب قرار گرفته است.

بحث من در این مقال پرداختن به این موضوع نیست اما صرفا به این نکته اشاره می کنم که تن دادن به اجرای انتخاباتی آزاد می تواند شاقول مناسبی برای بررسی ادعای طرفین باشد. اینکه حاکمیت با توجه به کارنامه اش در چند سال گذشته علاقه ای به عرضه کردن خود در عرصه رقابت آزاد مطابق قانون اساسی ندارد، امری مبرهن و روشن است. اما اینکه در مقام کلام هم دیگر تحمل یک واژه بدیهی را ندارد، جای بسی تاسف است.
در کشورهایی غیر دموکراتیک در عمل مردم از حق انتخاب محروم می شوند اما برای بر زبان راندن واژه انتخابات آزاد، متهم نمی گردند. بطور مثال اسد که صلاح و خیر مردم سوریه را در حاکمیت مادام العمر خود می بیند سخن از “انتخابات آزاد” را محدود نکرده و حتی با در نظر گرفتن وصف العیش نصف العیش، وعده دروغین آن را هم می دهد.
حال که به بهانه واژه “انتخابات آزاد” بدنبال دشمن می گردند، آقای هاشمی با آن سابقه را گردن کلفت می نامند، قدمای انقلاب را در بند می کشند. بد نیست یادآور شوم امام در دوران مبارزه، از مهمترین مطالبات اش انتخابات سالم و آزاد بوده و بارها رژیم پهلوی را برای برگزاری انتخابات های فرمایشی سرزنش کرد. ایشان پس از پیروزی هم با صراحت گفت: “میزان رای ملت است.” آیا معنی این سخن جز انتخابات آزاد و احترام به حق انتخاب مردم است؟ آیا امام در زمین دشمن بازی کرد یا فتنه گر بود؟ و یا برنامه ریز شورش آتی؟
بد نیست متهم بعدی که با این کلید واژه به تضعیف نظام مبادرت کرده را بشناسیم. قانون اساسی، آری قانون اساسی، در مقدمه و در متن قانون و در اصول متعدد از “حق انتخاب” مردم می گوید. شاید مناسب باشد کار این فتنه گر متروک که در فصل سوم اش از حقوق ملت می گوید و به برکت امنیتی ها این فصل به کمای عمیقی رفته را با ملغی کردن آن یکسره کنید. متهم بعدی هم معاهدات بین المللی است که ایران از بد حادثه بدان پیوسته و مفاد آن در حکم قانون است و نمی توان معاهدات بین المللی را مطابق خواست مان تغییر دهیم.
خلاصه کلام:
“انتخابات آزاد” یکی از بدیهی ترین مطالبات مردم در هر جامعه ای محسوب می گردد، طبیعی است که گروه های سیاسی و مردم از آن سخن بگویند و حاکمیت موظف شود برای زدودن تاریکی ها و ابهامات بستر مناسب برای برگزاری آن را فراهم کند. اینکه مردم از حاکمان بخواهند دست پاک باشند، آیا باید آنان را مورد سرزنش و ملامت قرار داد و یا به زدودن ابهامات مبادرت کرد. سنگ فرش های خیابان های تهران هنوز بوی خون فرزندان بی گناه این کشور را می دهد که تنها یک پرسش ساده داشتند، “رای من کو؟”. اگر مردم را ۵ درصد هم شریک قدرت بدانید، بدون ایراد تهمت و دخیل کردن پای اجنبی، سعی در حل موضوع می کنید نه تهدید! اگر آستانه تحمل حکومت در مقابل حق مردم اینقدر پائین آمده، پس وای به حال 

روزنامه جمهوری اسلامی: اگر آیت‌الله جنتی نمی‌توانند از عصبانی شدن خودداری کنند بهتر است از امامت نماز جمعه معاف شوند

جمهوری اسلامی : طی روزهای اخیر تعداد زیادی از خوانندگان روزنامه در تماس‌های تلفنی از نوع اظهارات آیت‌الله جنتی در نماز جمعه تهران و بکار بردن تعبیرات زننده انتقاد کردند. آنها می‌گویند خطیب جمعه در عین حال که حق دارد از هر کس که لازم میداند انتقاد کند، باید انتقادها با الفاظ و عباراتی متناسب با حرمت و قداست نماز جمعه باشند زیرا خطبه‌های نماز جمعه به جای دو رکعت نماز محسوب می‌شوند و بکار بردن الفاظ نامناسب با جایگاه نماز منافات دارد. این افراد، این نکته را هم گفتند که اگر آیت‌الله جنتی نمی‌توانند از عصبانی شدن خودداری کنند بهتر است از امامت نماز جمعه معاف شوند. 

خشم روزنامه کیهان، شریعتمداری، از گزارش روزنامه حمایت در مورد نتایج فاجعه بار پخش پارازیت ها بروی سلامتی مردم و نوزدان

روز 25 دی روزنامه حمایت وابسته به قوه قضائیه طی گزارشی نوشت که پارازیت های (سپاه) بروی ماهوارهها اثرات محربی بروی مردم دارند. این روزنامه از قول یک کارشناس نوشت که براساس آمار‌های موجود قرار گرفتن مادران باردار در معرض پارازیت و آلودگی هوا ۳۰ برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش می‌دهد.

کیهان با حمله به روزنامه قوه قضائیه نوشت:

 روزنامه حمایت در اقدامی نسنجیده و پرسش برانگیز پس از چند هفته با استناد به گزارشی مخدوش دست به انتشار مطلبی زد که موجبات سوءاستفاده ضدانقلاب را فراهم کرد.

در حالی که مدت مدیدی است رسانه های ضدانقلاب و اپوزیسیون در تلاش هستند افسانه های عجیب و غریبی را درباره تاثیر پارازیت های ماهواره ای بر سلامت رواج دهند، چند هفته پیش یکی از خبرگزاری های داخلی در بخشی از گزارش خود مدعی شد پارازیت بر سلامت انسان ها تاثیر منفی می گذارد. اگرچه این خبرگزاری ساعتی بعد به اصلاح گزارش خود پرداخت اما نکته قابل تامل تر آن که پس از چندین هفته روزنامه حمایت ارگان سازمان زندانها همان ادعا را بار دیگر منتشر کرده و مدعی شد پارازیت خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را 30 برابر افزایش می دهد!

این موضوع در حالی از سوی یک کارشناس مجهول الهویه مطرح می شود که چندی پیش بی بی سی نیز مدعی شده بود موش ها و سوسک های تهران به دلیل پارازیت نابود و محو شده اند!
 چنین ادعاهای مضحکی در حالی مطرح می شود که از هیچ پایگاه علمی و آکادمیکی چه در داخل و چه در خارج از ایران برخوردار نیست و سازمان بهداشت جهانی نیز چندی پیش اعلام کرد پارازیت تاثیری بر سلامت انسان ها ندارد.


احمدی نژاد در مجلس: شرمنده؛ وقت ندارم حرفهایتان را گوش بدهم

بازتاب : محمود احمدی نژاد بعد از حدود یک ساعت و نیم سخنرانی در مجلس، بدون گوش دادن به نظرات نمایندگان مجلس را ترک کرد.

 
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، احمدی نژاد در حالی به مجلس رفت که پیش از این پیش بینی می شد وی اظهارات تندی بر زبان آورد، اما سخنرانی وی ملایم تر از پیش بینی ها بود؛ هرچند طعنه ها و کنایاتی به مجلس و قوه قضاییه داشت.
 
احمدی نژاد در سخنانش به نظر رهبری  درباره هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت که براساس این نظر، مشکل زیادی بین مجلس و دولت وجود ندارد.
 
وی با اشاره به مشترک بودن 95 درصد نظر دولت و مجلس، از احضار مسئولان اقتصادی دولت، به ویژه وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی توسط نهادهای نظارتی گلایه کرد و افزود: وقتی مدیران من دوسوم وقت خود را ولو به دلایل درست احضار می شوند تا درباره التهابات اقتصادی پاسخ بدهند، پس کی به کار کشور برسند؟
 
وی درباره اصل 138 قانون اساسی نیز که به بررسی مصوبات دولت توسط مجلس اشاره می کند پرداخته و گفت: بنابر نظر شورای نگهبان، رییس جمهور نمی تواند تصمیمی که برخلاف منافع کشور و قسم وی است، امضا کند.
 
احمدی نژاد با تکرار مداوم این نکته که مردمی که قالی می بافند، نباید روی حصیر بنشینند، بر بهبود وضعیت اقتصادی کشور تاکید می کرد، اما راه حلهایی که ارائه داد، بر تامین علوفه از داخل کشور و همچنین دادن زمین به مردم تاکید کرد.

وی در گل واژه امروز خود گفت: خدایی که زمین حاصلخیز را آفریده حتما آب آن را هم تامین کرده است.
 
احمدی نژاد در پایان سخنرانی خود با وجود اینکه هیات رییسه مجلس قبلا از وی خواسته بود به اندازه وقت سخنرانی خود برای شنیدن نمایندگان مجلس وقت اختصاص دهد، با عنوان کردن اینکه وقت ندارد و برنامه اش از قبل تنظیم شده است، بلافاصله به همراه اعضای دولت مجلس را ترک کرد.

 نکته جالب، گلایه احمدی نژاد از کمبود وقت مدیران اقتصادی دولت برای انجام دادن کارها به دلیل جلسه در نهادهای نظارتی بود، در حالیکه وی تیم اقتصادی دولت را بدون دلیل با خود به مجلس آورده بود و چند ساعت وقت آنان گرفته شد.

همچنین با وجود حضور لاریجانی در کرسی ریاست مجلس، احمدی نژاد خطاب های خود را با ابوترابی، نایب رئیس مجلس مطرح می کرد که باعث شد این تصور برای افرادی که از رادیو نطق را گوش می دادند، ایجاد شود که لاریجانی هنگام سخنرانی رییس دولت در مجلس حضور نداشته است.
 
لاریجانی پس از رفتن احمدی نژاد در پاسخ به سخنان وی گفت: خوب بود احمدی نژاد وقت می گذاشت و نظر نمایندگان را می شنید.

 وی درباره ادعاهای احمدی نژاد درباره قانون اساسی گفت: تطبیق مصوبات دولت با قانون اساسی با رییس مجلس است و رییس مجلس هیات تطبیق تشکیل داده است، اما دولت نپذیرفت و رهبری موضوع را به هیات حل اختلاف ارجاع دادند و هیات حل اختلاف نیز از شورای نگهبان تفسیر رسمی خواست و این تفسیر را به دولت و مجلس ابلاغ کرد و رهبری نیز به دولت صراحتا در مورد اجرای نظر مجلس دستور دادند. دیگر چه مشکلی دارد؟ در مورد استخدامها نیز همین رویه است و اگر قانون در کشور اجرا شود، آن وقت می توان گفت عدالت رخ داده است و بدون قانون عدالتی در کار نیست.

سپس نمایندگان به ارائه نظرات خود پرداختند.

احمد خاتمی: برخی با بی‌تدبیری به دنبال تطهیر سران فتنه‌ اند / هرکس از انتخابات آزاد صحبت کند ضد ولایت فقیه است

به گزارش  مهر، احمد خاتمی شامگاه سه شنبه در دیدار کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور اظهار داشت: ید به گونه‌ای برای تبیین مسئله ولی فقیه کار کرد تا نسل جوان بدانند انقلاب اسلامی مدیون ولایت فقیه است و این ولی فقیه بود که جامعه را مدیریت کرد تا حادثه ای غیر قابل باور برای استکبار رخ دهد.

وی  ادامه داد: بعد از ۳۴ سال از انقلاب اسلامی بحران‌های طوفان زایی در کشور رخ داده که تنها قدرت ولی فقیه قادر به مهار کردن آنها بود که آخرین این بحران‌ها فتنه سال ۸۸ بود.
وی در  بخشی دیگری از سخنان خود گفت: برخی از افراد در نهایت بی تدبیری به دنبال تطهیر سران فتنه هستند که باید دانست جریان فتنه ۸۸ یک جریان برانداز بود که این کودتای مخملی جز به قدرت ولایت فقیه و همراهی مردم قابل مهار نبود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه رهبری فرمودند که از امروز تا زمان انتخابات هرکس به دنبال التهاب افرینی باشد خائن است افزود: این گفته باید به عنوان یک ولایت مداری مسئولان و اشخاص مطرح باشد.
وی گفت: بعد از هشدار رهبری در خصوص عدم تکرار بحث انتخابات آزاد، اگر افرادی همچنان در این واژه بدمند نشان از آن دارد که آنها ضد ولایت فقیه هستند.

منیژه بهلولی وکیل دادگستری بازداشت شد * احضار پدر سیدحسین رونقی به دادستانی تبریز

منیژه بهلولی وکیل دادگستری بازداشت شد
صبح امروز منیژه بهلولی وکیل دادگستری توسط شعبه چهارم دادیاری شهر میانه بدون دلیل و مدرک کافی بازداشت و راهی زندان شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این وکیل دادگستری از زندان میانه با خانواده خود تماس گرفته و اعلام می‌دارد که در بازداشت به سر می‌برد و دادیار شعبه چهارم برای وی قرار وثیقه به میزان پنج میلیون تومان صادر کرده است.
خانواده وی با در ست داشتن این مبلغ به دادیاری رفته و خواستار تودیع وثیقه و وآزادی این وکیل دادگستری می‌گردد که متاسفانه با استنکاف دادیار مواجه می‌گردند.
پنح ماه پیش در یک پرونده‌ای که منیژه بهلولی وکالت آن را بر عهده داشت شخص دادستان و بازپرس وارد دفتر ایشان شده و تعدادی از مدارک و پرونده‌های وی را ضبط کردند.
منیژه بهلولی پس از این ماجرا از آقایان باقری رییس دادگستری میانه، حسین محرمی دادستان میانه و سلطانی رییس شعبه ۱۰۲ دادگاه جزایی این دادگستری در دادسرای انتظامی قضات شکایت می‌کند اما نه تنها شکایت ایشان به جایی نمی‌رسد بلکه مسولین قضایی برای وی پرونده سازی کرده و ایشان را به صورت غیر قانونی بازداشت می‌کنند.
احضار پدر سیدحسین رونقی به دادستانی تبریز
در پی ابلاغ حکم ۲۱ امدادگر کمپ سرند، سیداحمد رونقی ملکی پدر حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس، به دادستانی تبریز احضار شد.

به گزارش  کلمه، بر اساس احضاریه سید احمد رونقی ملکی تا تاریخ ۲۸ دی فرصت دارد خود را به شعبه هشتم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز معرفی کند که در غیر ای نصورت بر اساس حکم معاونت دادستانی تبریز، هاشم زاده، وی بازداشت خواهد شد.

سیداحمد رونقی ملکی پیش از این از طرف اداره اطلاعات تبریز بدلیل انجام مصاحبه بخاطر وضعیت فرزندش بارها تهدید به بازداشت شده بود و در نهایت اوایل شهریور ماه سال جاری همراه با پسرانش و ۳۰ امدادگر دیگر بازداشت و روانه پلیس اطلاعات و امنیت تبریز شده بود. وی از بیماری قلبی شدید رنج برده و بعد از جریان بازداشت در کمپ سرند وضعیت بیماریش وخیم تر شده است.

روز گذشته کلمه گزارش داده بود که حکم امدادگران کمپ سرند که اوایل شهریور سال جاری توسط پلیس اطلاعات و امنیت و اداره اطلاعات تبریز در روستای زلزله زده سرند بازداشت شده بودند صادر شد.

نامه انجمن خودروسازان به معاونت سازمان حفاظت محیط زیست؛ بنزین تولید ایران حاوی ۳۵ درصد متانول است که گاز آن باعث کوری می‌شود!

به گزارش خبرخودرو ، در پی درج خبر رونمایی از تولیدبنزین با مخلوط 35 درصدی متانول ، انجمن خودروسازان ایران اقدام به انتشار نامه ای خطاب به معاونت سازمان حفاظت محیط زیست نموده است که در ادامه از نظر می گذرد:

جناب آقای دکتر شاعری با سلام
به احتمال زیاد خبر رونمایی از تولید 6 تا 7 میلیون لیتر بنزین با مخلوط 35 درصدی متانول در حضور جناب آقای قاسمی وزیر محترم نفت را شنیده اید.
در حالیکه در اغلب کشورهای جهان برای ارتقاء کیفیت سوخت ، از 5 تا 15 درصد اتانول استفاده می کنند متأسفانه ما به دنبال استفاده از متانول آن هم با ترکیب 35 درصدی هستیم که حتی بخار آن باعث کوری چشم می شود.
عوارض استفاده از بنزین پایه متانول عبارتند از :
1-سیستم سوخت رسانی ، باک ، فیلتر و پمپ بنزین ، لوله های فلزی ، واشرها و قطعات پلاستیکی دچار خوردگی شدید و در نتیجه نشت بنزین می شود که خطر آتش سوزی خودروها را تشدید می کند.
2- مصرف سوخت به شدت بالا می رود و لذا باک خودروها باید تعویض شده و بزرگتر شوند.
ECU -3های حدود 10 میلیون خودروی در حال تردد باید تعویض شده و مطابق ترکیب جدید برنامه ریزی شوند.
4-کاتالیست کانورتور خودروها باید تعویض و با طراحی جدید نصب شوند.
5-بخارات متصاعده از متانول به شدت سمی بوده و علاوه بر صدمات ریوی ، حتی ممکن است باعث کوری چشم شود.
با عنایت به موارد فوق الذکر حتمی است مقرر فرمایید اقدامات لازم جهت توقف تولید بنزین پایه متانولی انجام شود.
با سپاس قبلی از دستور مساعدی که صادر می فرمائید.
احمد نعمت بخش
دبیر انجمن خودروسازان ایران

توصیه کارشناسان آمریکایی به تهدید نظامی ایران

صدای آمریکا : گروهی از کارشناسان منع گسترش تسلیحات اتمی آمریکا می گویند ایران تا یک سال ونیم دیگر می تواند اورانیومی تولید که با آن یک و یا تعداد بیشتری بمب اتمی را تهیه کند.

بر اساس این پیش بینی، آنها می گویند آمریکا و متحدانش باید پیش از رسیدن ایران به آن مرحله، تحریم ها را علیه تهران تشدید کنند.

به گزارش رویترز، این کارشناسان همچنین توصیه کرده اند که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا باید به صراحت اعلام کند واشنگتن در چنین شرایطی با استفاده از اقدام نظامی، مانع دست یابی ایران به سلاح هسته ای خواهد شد.

این گزارش ۱۵۴ صفحه ای تحت عنوان « استراتژی منع گسترش تسلیحات اتمی امریکا در خاورمیانه» که توسط پنج کارشناس آمریکایی تدوین شده است، روز دوشنبه منتشر شد.

دیوید آلبرایت یکی از کارشناسان اتمی و رییس انستیتوی علوم و تکنولوژی امنیت در واشنگتن می گوید ایران در اواسط سال ۲۰۱۴ فرصت کافی خواهد داشت تا با استفاده از یک مرکز غنی سازی مخفی، تعداد سانتریفوژهای خود را به طور چشمگیری افزایش دهد.

آقای آلبرایت در ادامه گفت: ما فکر نمی کنیم ایران در حال حاضر دارای یک مرکز مخفی غنی سازی اورانیوم است، اما نگرانی برای ساختن چنین مرکزی به هرحال وجود دارد.

رئیس انجمن بیهوشی : عدم ورود 3 داروی مهم بیهوشی به کشور/ داروهای از رده خارج روی کار آمدند

خبرگزاری تسنیم : رئیس انجمن بیهوشی کشور با اشاره به عدم ورود 3 داروی مهم بیهوشی به کشور و نایابی آنها گفت: متأسفانه اکنون داروهای از رده خارج بیهوشی روی کار آمدند که می تواند خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کند.

دکتر محمدمهدی قیامت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، با بیان اینکه تا به حال داروی بیهوشی چینی وارد کشور نشده است و گزارشی در این زمینه نداشتیم اظهار داشت: داروهای وارداتی موجود هندی هستند.

وی افزود: کمبود داروی بیهوشی متأسفانه هنوز چشمگیر است و با وجود ادعای موجود که گفته می شود ورود داروهای وارداتی تعطیل شده است باید بگویم که دو تا سه قلم داروی بیهوشی ما نایاب است و کمبود جدی در این زمینه داریم.

قیامت با بیان اینکه همکاران بیهوشی مجبور به تغییر پروتکل های بیهوشی می‌شوند، تصریح کرد: این پروتکل های بیهوشی با توجه به بیماریهای زمینه ای و سن فرد باید تغییر کند که نبود داروهای اصلی بیهوشی برای ما محدودیت هایی ایجاد کرده و هشدار جدی به مسئولان می دهیم که کمبود را هرچه سریعتر جبران کنند.

وی با بیان اینکه فقط سه قلم داروی بیهوشی نایاب شده است،‌خاطر نشان کرد: به همین دلیل برخی داروهای قدیمی مانند پاولون که از رده خارج شده بودند و داروهای فلج کننده عضلات است، دوباره روی کار آمده است که پیش بینی و از بین رفتن اثرش، مشکل است و می تواند خطراتی را ایجاد کند که البته با مراقبت های همکاران بیهوشی هنوز موردی گزارش نشده است اما هشدار می دهیم که امکان ایجاد اشکال وجود دارد لذا مسئولان اگر در واردات این سه دارو ناتوان هستند واردات آن را به انجمن بسپارند.

قیامت با اشاره به ورود این داروها از اروپا تصریح کرد: در این زمینه باید بگوییم که ما در مورد این سه دارو تحریم نیستیم بلکه مشکل این جا است که ال سی ها باز نشده است که این موضوع باعث شد این داروها به موقع سفارش داده نشوند لذا کمبود به علت تأمین ارز دارو و نامدیریتی بوده است نه تحریم.

وی با  بیان اینکه باید این داروهای اورژانسی وارد کشور شوند کیفیت داروهای بیهوشی موجود را به غیر از پاولون، استاندارد خواند و یادآور شد: دستی در عدم ورود این داروها به کشور می بینیم چرا که ورود این داروها کار سختی نیست و به علت کمبود این داروها هر روز که به اتاق عمل می رویم مشکلات را احساس می کنیم.

قیامت گفت: کمبود این سه دارو ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است و هر لحظه ممکن است برای هر کس اتفاقی بیافتد لذا مسئولان باید توجه کنند به غیر از مشکلاتی که عدم ورود این داروها برای مسئولان بیهوشی ایجاد می کنند بیمار و خانواده اش به مشکلات حقوقی برای پزشک و استرس های مختلف را نیز در پی دارند.
 

آیت‌الله جوادی آملی: جامعه امنیت می خواهد/ انتشار هرگونه خبر دروغ، حرام است


آیت‌الله عبدالله جوادی آملی  در سخنان تازه خود با تاکید بر نیاز جامعه به امنیت گفت: جامعه امنیت می‌خواهد و جامعه‌ای که در آن امنیت باشد و تهمت و دروغ در آن وجود نداشته باشد ناچار نیست اول وقت خبرهای خود را تکذیب کند.
این استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: برای این‌که مسوولیت ما الهی باشد و ما پیش خداوند، قیامت و وجدان‌مان راحت باشیم هم باید خوب حرف بزنیم و هم، حرف خوب بزنیم. حرف خوب در صداقت و خوب حرف زدن نیز در اخلاق و ادب است.
او با بیان این‌که «فرق محققان و توده مردم این است که محققان بین تبلیغ و تحلیل فرق می‌گذارند» گفت: اگر توده مردم بحث‌هایی را بارها بشنوند باور می‌کنند، اما یک محقق حوزه و دانشگاه اگر موضوعی را شنید آن را تحلیل و ارزیابی می‌کند.
وی با این توضیح که «مخاطبان بحث‌های روایی و گزارش، توده مردم هستند» اظهار کرد: اگر توده مردم به حوزه و دانشگاه می‌آمدند مثل ما و یا بهتر از ما می‌شدند و اگر ما هم این توفیق را پیدا نکرده بودیم و به حوزه و دانشگاه نیامده بودیم مثل اینها و یا پایین‌تر از اینها می‌شدیم و در هر حال بین یک انسان درس خوانده و درس نخوانده فرق اساسی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، جوادی آملی خاطرنشان کرد: اگر بحثی برهانی نباشد محقق آن را نمی‌پذیرد و تکرار برای او خسته‌کننده است اما اگر توده مردم بحثی را از یک رسانه کتبی، شفاهی و یا مانند آن بشنوند تکرار آن را به منزله تحلیل عقلی و استدلال می‌دانند و باور می‌کنند.
این استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این‌که «باور پیدا کردن توده مردم راجع به هر موضوعی بوسیله رسانه‌ها انجام می‌پذیرد» گفت: از همین راه می‌توان مساله هدایت و اضلال را مطرح و این موضوع را مدنظر قرار داد که ما باید بدانیم گفتار و رفتار ما در مردم اثر می‌گذارد و آنها را به راه و یا کج‌راهه می‌برد بنابراین ما مسئول هستیم.
وی گفت: برای این‌که مسوولیت ما الهی باشد و ما پیش خداوند، قیامت و وجدان‌مان راحت باشیم هم باید خوب حرف بزنیم و هم، حرف خوب بزنیم. حرف خوب در صداقت و خوب حرف زدن نیز در اخلاق و ادب است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: اگر یک انسان هم خودش راستگو بود و هم اینکه خبر درستی داشت مجاز است آن خبر را بگوید اما باید دانست که دروغ گفتن حرام است و راست گفتن واجب نیست.
وی افزود: ما پیش خداوند مکلف هستیم که خبر دروغ نگوییم اما نباید اینطور باشد که هر خبری را بگوییم در حالی که فتنه‌ای ایجاد می‌شود و اگر راست گفتن بر ما واجب بود هر چه می‌شنیدیم را باید می‌گفتیم.
جوادی آملی دانستن معنای صدق خبری، صادق بودن یک گزارشگر، حرام بودن گزارش دروغ و واجب نبودن هر گزارش راست را جز در موارد ایجاب مصلحت نکاتی حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: در صورت رعایت این موارد است که جامعه ما همیشه آرام است و ملتهب نخواهد بود و این تکذیب‌هایی که به طور روزانه رواج دارد ایجاد نمی‌شود.
او با مورد توجه قرار دادن نیاز جامعه به امنیت گفت: حتی در برخی دعاهای ما امنیت بر ایمان مقدم شده است چرا که جامعه امنیت می‌خواهد و جامعه‌ای که در آن امنیت باشد و تهمت و دروغ در آن وجود نداشته باشد ناچار نیست اول وقت خبرهای خود را تکذیب کند.

احمد خاتمی: برخی با بی‌تدبیری به دنبال تطهیر سران فتنه‌ اند / هرکس از انتخابات آزاد صحبت کند ضد ولایت فقیه است

به گزارش  مهر، احمد خاتمی شامگاه سه شنبه در دیدار کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور اظهار داشت: ید به گونه‌ای برای تبیین مسئله ولی فقیه کار کرد تا نسل جوان بدانند انقلاب اسلامی مدیون ولایت فقیه است و این ولی فقیه بود که جامعه را مدیریت کرد تا حادثه ای غیر قابل باور برای استکبار رخ دهد.

وی  ادامه داد: بعد از ۳۴ سال از انقلاب اسلامی بحران‌های طوفان زایی در کشور رخ داده که تنها قدرت ولی فقیه قادر به مهار کردن آنها بود که آخرین این بحران‌ها فتنه سال ۸۸ بود.
وی در  بخشی دیگری از سخنان خود گفت: برخی از افراد در نهایت بی تدبیری به دنبال تطهیر سران فتنه هستند که باید دانست جریان فتنه ۸۸ یک جریان برانداز بود که این کودتای مخملی جز به قدرت ولایت فقیه و همراهی مردم قابل مهار نبود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه رهبری فرمودند که از امروز تا زمان انتخابات هرکس به دنبال التهاب افرینی باشد خائن است افزود: این گفته باید به عنوان یک ولایت مداری مسئولان و اشخاص مطرح باشد.
وی گفت: بعد از هشدار رهبری در خصوص عدم تکرار بحث انتخابات آزاد، اگر افرادی همچنان در این واژه بدمند نشان از آن دارد که آنها ضد ولایت فقیه هستند.
 

ده درصد ایرانی‌ها از بیمه درمانی برخوردار نیستند


۷ میلیون نفر از مردم ایران بیمه درمانی ندارند. بیمه‌شدگان هم باید ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی را بپردازند. گرانی خدمات درمانی هرسال ۴ میلیون نفر را به زیر خط فقر می‌کشد. طرح "پزشک خانواده" نیز ناکام مانده است.
شهاب‌الدین صدر رئیس سازمان نظام ‌پزشکی ایران در نشست شورای‌عالی سیاست‌گذاری برای نخستین‌بار نکاتی را فاش کرده که پرده از عمق مشکلات درمانی و بهداشتی جامعه ایران بر می‌دارد.

آقای صدر گفته است که دولت تنها حدود ۲۰ درصد و بیمه‌ها تنها ۱۱ درصد هزینه سلامت مردم را می‌پردازند. در نتیجه بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی به مردم تحمیل می‌شود و این موضوع باعث شده هرسال ۴ میلیون نفر به زیر خط فقر کشیده شوند. این رقم برابر با هفت‌ونیم درصد جمعیت کشور است.

سرانه بودجه سلامتی یک دوازدهم میانگین بین‌المللی

به‌گزارش روزنامه آرمان نشست شورای‌عالی سیاست‌‌گذاری با گرانیگاه سلامت، بیمه و بانک تشکیل شده است. رئیس‌نظام‌پزشکی کشور در این نشست افزوده است:«هفت میلیون نفر، یعنی نزدیک به ده ‌درصد جمعیت کشور هیچگونه بیمه‌ای ندارند. فشارهای ناشی از تحریم‌ها مشکلات مربوط به هزینه سلامت را به مردم تحمیل کرده است.»

به گفته این مقام، در حالی که مردم باید تنها ۳۰ درصد هزینه سلامتی را از جیب خود بپردازند سهم آن‌ها به ۶۰ درصد افزایش یافته است.

شهاب‌الدین صدر اضافه کرده که میانگین سرانه‌ بین‌المللی در بخش سلامت ۶۰۸ دلار و در ایران تنها ۵۰ دلار است. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد که سرانه پرداخت دولت ایران برای خدمات بیمه حدود یک دوازدهم میانگین سرانه بین‌المللی است.
کمبود و گرانی دارو، مشکل بزرگ بیماران ایرانکمبود و گرانی دارو، مشکل بزرگ بیماران ایران
در کنار مشکلات مربوط به خدمات و بیمه‌های درمانی، کمبود دارو در ماه‌های اخیر به یکی از مشکلات بزرگ ایران تبدیل شده است. مدتی پیش مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت به عدم تامین ارز برای واردات دارو اعتراض کرد و برکنار شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به این موضوع در نشست شورای‌عالی سیاست‌گذاری گفت:«۷۰ درصد مواد اولیه داروها از خارج وارد می‌شود. بنابراین اگر در زمان مناسب ارز دارو تخصیص داده نشود، با گذشت یک فرایند ۶ ماهه آثار درازمدت برجای خواهد گذاشت.»شهاب‌الدین صدر در بخشی دیگر از سخنان خود توضیح داده که قرار بوده سهم سلامت از تولید ناخالص ملی ایران در پایان برنامه چهارم به ۷ درصد برسد، اما با گذشت ۲ سال از پایان برنامه چهارم، این سهم هنوز ۶ / ۵ درصد است.

به‌گفته آقای صدر باید این سهم اکنون دست کم به هفت و نیم درصد تولید ناخالص ملی برسد.

سرنوشت مبهم طرح پزشک خانواده

هم‌زمان با تشکیل نشست شورای‌عالی سیا‌ست‌گذاری در حوزه سلامت و بیمه، روزنامه تهران امروز هم در گزارشی خبر از ناکام ماندن طرح "پزشک خانواده" داده است. در چارچوب طرح پزشک خانواده قرار بود بیماران به پزشکان شاغل در این طرح هیچ پولی نپردازند و این پزشکان حقوق خود را از بیمه‌ها دریافت کنند. اما بیمه‌ها تاکنون همکاری نکرده‌اند.

تهران امروز گزارش می‌دهد که دولت نیز از پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان سهم نظام سلامت از حذف یارانه‌ها خودداری کرده است. این نابسامانی‌ها اعتراض حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را برانگیخته است. طرح پزشک خانواده ظاهرا از سوی این دانشگاه تهیه شده است. تهران امروز به نقل از ابوالقاسمی نوشته است:«دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای طرح مشکلی ندارد. ما همه کارهای لازم را کرده‌ایم و منتظر عقد قرارداد بیمه با پزشکان خانواده هستیم.»

میرمراد زهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تماس با تهران امروز اجرای طرح پزشک خانواده را گامی اساسی در راه همگانی شدن بیمه درمانی می‌داند. دکتر رحیم سروری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم نقش بیمه‌ها را در موفقیت طرح پزشک خانواده بسیار موثر دانسته است.

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 27 دی، 16 ژانویه