۱۳۹۲ اردیبهشت ۳, سه‌شنبه

اولین ملاقات جمیله کریمی با خانواده‌اش


پس از دو هفته بی‌خبری٬صبح روز سه شنبه سوم اردیبهشت ماه٬ یکی از برادران جمیله کریمی موفق به ملاقات با وی شد.
به گزارش ادوارنیوز، بنا به گفته وی وضعیت روحی و جسمی خانم کریمی خوب توصیف شده است اما این در حالی است که همچنان بازجویی‌ها از وی ادامه داشته و از وضعیت پرونده اطلاعی در دست نیست.
جمیله کریمی از فعالان سیاسی استان فارس و از جمله امضا کنندگان نامه ۹۱ چهره سیاسی اصلاح طلب برای دعوت از سید محمد خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری بوده است.

ملاقات مهدی خزعلی با مادر و برادر؛ اعتراض همسر آیت الله خزعلی به برخورد ماموران


کلمه- زهرا صدر: برادر و مادر مهدی خزعلی موفق شدند روز گذشته با این زندانی سیاسی دیدار کنند و مادر مهدی خزعلی مقداری گوشت را در آب جوشانده و آب آنرا در داخل شیشه ای ریخته بود و برای وی برده بود که وی آن را خورده اما وقتی ماموران صندلی میاورند و می گذارند روبروی آن ها تا به صحبت های آنان گوش دهند با اعتراض همسر آیت الله خزعلی روبرو می شوند که می گوید: یعنی چی که اینجا می نشینید؟ یعنی به من که مادرش هستم هم اعتماد ندارید؟ مگر دزد و قاتل گرفته اید که اینگونه رفتار می کنید؟ حدود اسلامی را رعایت کنید، محرم و نامحرمی گفته اند؟ که آنها عذر خواهی می کنند و کنار می روند.
یکی از اعضای خانواده ی مهدی خزعلی در گفت و گو با کلمه خبر داد: با پیگیری حسین خزعلی که با نام هنری سمیر زند مشغول فعالیت است و همیشه تاکید کرده که علاقه ای به سیاست ندارد، و همچنین مادر مهدی خزعلی روز گذشته موفق شدند ملاقاتی با این زندانی سیاسی داشته باشند تا از نگرانی درآیند.
به گفته ی این عضو خانواده، در مقابل درب اوین مادر مهدی خزعلی را در ماشین می نشانند و داخل می برند و سپس با فاصله ی کوتاهی به حسین خزعلی اجازه ی ورود می دهند.
وی می گوید: وقتی مهدی خزعلی به سمت مادر و برادر می رود، از شدت ضعف و بی حالی به خود می لرزید. بعد از سلام و احوال پرسی این زندانی سیاسی را در فضای باز می نشانند، که به دلیل اینکه سرما ایشان را اذیت می کرده و تقاضای مادر و برادر، آن ها را به داخل سالن می برند.
این عضو خانواده همچنین ادامه می دهد: حسین خزعلی که با دیدن لرزیدن برادر خود بسیار ناراحت شده بود از زندانبان و مامورین تقاضای پتو میکند برای برادرش، که آنها با بی اعتنایی می گویند که خوب است، بشیند خوب می شود. اما او که تحمل لرزیدن برادر خود را در آن وضعیت نداشت کاپشن خود را درمیاورد و به نشانه اعتراض به آنها که بدرفتاری میکنند، دور مهدی خزعلی میاندازند تا وی کمی گرم شود و از لرزشش جلوی مادر نگران کم شود.
وی می گوید: ماموران در ادامه بد اخلاقی هایشان صندلی میاورند و می گذارند روبروی مادر و برادر تا به صحبت های آنان گوش دهند که با عتاب و اعتراض همسر آیت الله خزعلی روبرو می شوند که می گوید: یعنی چی که اینجا می نشینید؟ یعنی به من که مادرش هستم هم اعتماد ندارید؟ مگر دزد و قاتل گرفته اید که اینگونه رفتار می کنید؟ حدود اسلامی را رعایت کنید، محرم و نامحرمی گفته اند؟ که آنها عذر خواهی می کنند و کنار می روند.
به گفته ی این عضو خانواده، مادر و برادر مهدی خزعلی در این ملاقات که یک ساعت بود با وی بسیار صحبت می کنند و می گویند که سکوت کند و اجازه دهد فضا آرام شود تا کاری انجام بدهند و به وی تاکید می کنند که مردم موضع شما را می دانند و دیگر سکوت کنید.
وی در ادامه خبر می دهد که مادر مهدی خزعلی مقداری گوشت را در آب جوشانده و آب آنرا در داخل شیشه ای ریخته بود و برای وی برده بود که وی آن را به احترام مادر خورده اما گفته که باز هم ادامه خواهد داد به اعتصابش تا رسیدن به حقوق قانونی.
مهدی خزعلی از نهم آبان ماه سال گذشته بازداشت و در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلولی نمور و تاریک نگهداری می شود. به رغم حکم آزادی به قید وثیقه، تاکنون پرونده های دیگری برای این زندانی سیاسی تشکیل شده و ماموران وزارت اطلاعات مانع از آزادی وی شده اند.
مهدی خزعلی با گذشت بیش از صد روز از اعتصاب غذای خود بیش از سی کیلو کاهش وزن داشته و با کاهش فشار خون و ضربان قلب مواجه بوده است.
فرزند این زندانی سیاسی پیش از این در دلنوشته ای با بیان اینکه “هر لحظه ممکن قلب پدر از طپش بایستد، پدرم را آزاد کنید” نوشته بود: هر لحظه منتظر خبر ناگواری هستیم. این را می گویم تا فردا روزی کسی نتواند ادعای بیخبری کند. مسئولین امر با خبر هستند و بهتر از من از وضعیت پدر مطلع هستند. هیچ کس از مسئولین از راس تا ذیل نمی توانند ادعا کنند بی خبر بوده اند. رهبری نیز در جریان پرونده و اوضاع پدرم می باشند.

ادامه بگم بگم های احمدی نژاد: گوشه پرونده تان را بالا بزنم دیگر جایی ندارید


کلمه- گروه سیاسی: احمدی نژاد به شیوه همیشگی بگم بگم، بار دیگر مخالفانش را تهدید کرد که شما هر کدامتان هر گوشه‌ای از پرونده‌تان را بالا بزنیم دیگر جایی در بین ملت ایران نخواهید داشت.
مساله احمدی‌نژاد و پرونده هایی که برای افشاگری دارد که روزی در میان سیاستمداران به مزاح تبدیل شده بود این روزها رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته و همه از هم می پرسند پرونده چه کسانی در دست این “رییس دولت منتصب” است که کسی جرات نمی‌کند به حریمش وارد شود و هر اعتراضی تنها با گوشه ای از این پرونده ها خاموش می‌شود.
سال گذشته احمدی نژاد در ادامه ادعاهای افشاگریش در جلسه استیضاح وزیر کار فیلمی از برادر روسای قوه قضاییه و مجریه منتشر کرد و برخلاف ادعای انتشار پرونده مفسدان و محتکرانی که هشت سال است وعده داده به یک جنجال رسانه ای اکتفا کرد.
اینک نیز با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و در حالی که انتقادات و مخالفت ها علیه دولت دهم اوج گرفته است، احمدی نژاد از هر تریبونی برای تهدید رقیبانش استفاده می کند.
احمدی نژاد از محدودیت ها و موانعی که برای فعالیت هایش ایجاد کرده اند،  سخن گفت و بدون اشاره به مرجع این سخنان ادعا کرده که  پیغام دادند که فلانی اگه روت رو زیاد کنی پدرت را درمی‌آوریم. وی گفت: «می‌گویند باهات برخورد می‌کنیم»،
وی طی ماه گذشته برای چندمین بار مخالفان خود را تحقیر کرد و اظهار کرد: برخورد کنید؛ شما عددی نیستید در برابر ملت که بخواهید برخورد کنید. ملت ایران هیچگاه در برابر ابرقدرت‌ها جا نزد و توی دهن آنها زد و باز هم این کار را می‌کند و شما که کسی نیستید.
رییس دولت دهم در ادامه اظهار داشت: اینکه عده ای جمع شوند و خود را بالاتر و ارباب مردم بدانند، گروه، دسته و باند درست کنند، تلاش دولت و ملت تنها برای پر کردن جیب چند نفر باشد، این گونه نیست.
این ادعا در حالی مطرح می شود که تیم دولت نهم و دهم مفاسد مالی زیادی در پرونده خود دارند و احمدی نژاد حتی اجازه نمی دهد قوه قضاییه به این تخلفات رسیدگی کند.
در همین حال بر اساس گزارش سازمان بازرسی کشور دولت احمدی نژاد فاسدترین دولت در تاریخ کشور است.
وی همچنین گفته است: پیغام می فرستند که اگر به برخی سخنان خود ادامه دهی با تو برخورد می کنیم؛ شما در برابر اراده ملت ایران به حساب نمی آیید؛ این ملت در برابر بزرگترین مستکبران، ایستاده و بر دهان آنان زد؛ شما که جای خود دارید و اگر هر گوشه‌ای از پرونده‌تان آشکار شود، جایی در بین ملت نخواهید داشت.
وی که تاکنون چندین بار مساله انحصاری کردن قدرت و سیاست را مورد انتقاد قرار داده، به الیگارشی جدید ساخته شده توسط تیم تازه به قدرت رسیده خود سخنی به میان نیاورد و اظهار داشت» عده ای تصور می کنند از آسمان به زمین افتاده اند، همه کارها را آنها بلد هستند و می توانند برای ملت تصمیم بگیرند.
احمدی نژاد با این ادعا که “ما در ابتدای راه هستیم”، گفت: هرجا دیدید وارد شدیم تا کاری بکنیم و جیغ‌ها بالا رفت، بدانید که دارد حق و عدالتی احیا می‌شود.
وی روز گذشته نیز گفته بود: دست ما را بسته‌اند، انداخته‌اند توی حوض و می‌گویند کشور را از این وضعیت بیرون بیار ما می‌گوییم بسیار خب و چشم با کمک ملت بیرون می‌آوریم ولی از یک طرف دیگر می‌آیند وزنه به پایمان می‌بندند و ما می‌گوییم با کمک مردم از این وضعیت بیرون می‌آییم ولی از یک طرف دیگر نیز می‌آیند یک دستشان را بر روی سر ما می‌گذارند و سرمان را زیر آب می‌کنند و فشار می‌آورند. یک خرده انصاف داشته باشید اجازه بدهید کار کنیم تا اقتصاد کشور نجات پیدا کند.
پایانی بر آغاز بگم بگم ها؟!
بحث اسناد و پرونده هایی احمدی‌نژاد از روز مناظره خود با “بگم بگم “آغاز شد و در ادامه آن برخی بر این گمانند که نکند همه پرونده ها مثل افشاگری احمدی‌نژاد در مورد پرونده ” یک خانم” اعتباری نداشته باشد. ولی گروه دیگری با دقت و وسواس بیشتری به این مساله نگاه می کنند و بیم آن دارند روزی یکی از این پرونده ها که سالهاست زیر بغل رئیس منتصب جا خوش کرده است باز شده و رازهای مگویی را آشکار کند.
بدون شک احمدی‌نژاد که هراسی ندارد دربرابر دوربین خبرنگاران خط و نشان بکشد و از خط قرمز خود سخن بگوید روزی خواهد توانست در برابر همین دوربین ها یکی از پرونده های خود را بگشاید و گره “نظام” را کورتر از قبل کند. تجربه کار با این “برگزیده رهبری” به همگان نشان داده کسی که بتواند در پاسخ نامه رهبری مبنی بر عزل رحیم مشایی، چند پست جدید به رئیس دفتر خود بدهد و به رغم همه فشارها از پذیرش مصلحی در جلسه هیات دولت خودداری کند و یازده روز به قهر در خانه بنشیند، اگر قافیه تنگ بیاید حتما یکی از پرونده هایش را نه برای افکار عمومی که برای ” بقا در شطرنج سیاسی کشور ” خواهد گشود.
سال گذشته روزنامه ایران خبر داد که محمود احمدی نژاد از ۳۱۴ مقام در جمهوری اسلامی ۱۴۰ هزار سند در اختیار دارد که در زمان مناسب آنها را در اختیار افکار عمومی قرار خواهد کرد. هر چند این مطلب در قالب یک شعر کوتاه منتشر شد، اما وعده ” به وقت قریب” که رونمایی از اسناد را به ” روز مبادا” واگذار کرده بود، رقیب را به تلاطم واداشت.
بعد از آن محمدجعفر بهداد٬ معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری از افشاگری محمود احمدی نژاد علیه گروهی از محافظه کاران “کینه توز” در آینده ای نزدیک خبر داد. وی که پیش از این خبرنگار پارلمانی روزنامه کیهان بود نوشت: مصالح نظام، پردهبرداری از پشت صحنه اتفاقات اخیر را اجازه م یدهد.” بهداد وعده داد که با افشاگری احمدینژاد عدهای را به تماشا خواهیم نشست که از ترس انتقام جامعه، در پناهگاههای امن خود نیز جایی نخواهند داشت. فعلاً زمان سکوت هوشمندانه و هدفمند است.معاون سیاسی دفتر احمدی‌نژاد منتقدان و مخالفان احمدینژاد را کسانی خواند که مطالبات نفسانی دارند.
تهدیدهای ماه های آخر عمر دولت احمدی‌نژاد در حالی است که وی پیش از این در هر مصاحبه ای از “سکوت بخاطر وحدت” سخن می گفت. اما او نسبت به روزی هم که این سکوت را بشکند هشدار داده و بارها گفته است که این “سکوت همیشگی” نیست. شاید این روزهای آخر عمر سیاسی احمدی نژاد پایان آن سکوتی باشد که سالهاست وعده شکستن آن را داده است.

سیدمحمد خاتمی: با این رویه‌ها اگر پیغمبر خدا هم بیاید مشکلات حل نمی‌شود


کلمه – گروه خبر: سید محمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان در دیدار با جمعی از ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس و همچنین جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی جنبش سبز رویه های موجود در اداره کشور را موجب بروز بحران در زمینه های اقتصادی، سیاست خارجی و اجتماعی دانست و گفت: اگر پیغمبر خدا هم بیاید و همین رویه هایی که موجود است ادامه پیدا کند، مشکل کشور حل نمی شود. خاتمی در مورد احتمال حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت : مطمئن باشید که از اتخاذ هر تصمیمی که موجب افزایش هزینه برای ملت شود اجتناب خواهم کرد. باید به سویی رفت که با کمترین هزینه بیشترین انعطاف پدید آید و از فضای سوء ظن و و حذف و امنیتی بیرون بیاییم، ولی آیا می گذارند کسی که چنین می اندیشد و چنین برنامه هایی دارد بیاید؟
وی با بیان این که نمی توان به صورت امنیتی و نظامی کشور را اداره کرد، گفت: بنده قول می دهم که اگر فضا عوض شود، همه افرادی که به آنها ظلم شده است از کسی و از حکومت طلبکار نخواهند بود. این افراد دنبال انتقام نیستند، ولی می خواهند فضا باز شود. فضای موجود مشکل را حل نمی کند، فضا باید لااقل به وضع سابق برگردد. همه باید به چارچوب قانون اساسی پایبند باشند.
خاتمی به مسایل مطرح شده در انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت : در انتخابات گذشته گفته شد زندانیان سیاسی آزاد شوند و حصرها برداشته شود و فضای امنیتی به فضای باز سیاسی در چارچوب قانون اساسی مبدل شود و زمینه انتخابات سالم و آزاد فراهم آید. این طور تلقی شد که این ها شرط شرکت در انتخابات است، حالا می گویم برای انتخابات شرط نباید گذاشت، ولی باید مطمئن باشیم که آنچه گفته شد نتیجه یک انتخابات است و کسی که می آید باید توان تحقق آن نتیجه را داشته باشد.
متن کامل سخنان سید محمد خاتمی در این دیدار که روز گذشته با انتشار ناقص آن در یکی از سایت ها که بنا بر اطلاعیه دفتر وی “دارای زیاده های فراوان و احیاناً استنباط های شخصی است که گاه عملاً منجر به تحریف سخنان” شده و بازتاب هایی را در پی داشت، در ادامه می آید:
خواست ما آزادی زندانیان سیاسی است
سید محمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان در دیدار با جمعی از ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس و همچنین جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی جنبش سبز، ضمن قدردانی از حضور آن ها گفت: تشکر می کنم از حضور شما عزیزان که عصاره های مقاومت، راستی و فداکاری این کشور هستید. از سرداران و کسانی که در عرصه های جنگ و دفاع مقدس ۸ ساله ما نقش مهمی داشتند و نیز همه شما ایثارگران و جانبازان.
وی افزود: در این جلسه خانواده های زندانیان سیاسی ما هم که در حال حاضر در زندان به سر می برند حضور دارند که این جمع را کامل تر و ارزشمندتر کرده است. گرچه همه ما از گرفتاری آنان ناراحتیم و خواست همه ما این بوده و هست که آنها آزاد بشوند.
حرف های زیادی دارم که باید در وقت خود گفته شود
خاتمی با بیان این که بنای من این بوده و هست که فعلا خیلی صحبت نکنم و بیشتر بشنوم، تصریح کرد: گرچه حرف های زیادی دارم که باید در وقت خود گفته شود. فکر می کنم این جلسه زمینه این را پیدا کرد که بخشی از مطالب لازم بیان شود.
وی افزود: ما در وضعیت بحرانی به سر می بریم. همه ما دلمان برای کشور و مردم ایران و اصل نظام و انقلاب می سوزد، چون بنده اعتقاد دارم این انقلاب نقطه عطفی در تاریخ ما بود و از دل آن نظامی برآمد که تجربه تازه ای بود. نظامی که می بایست بر خواست و اراده مردم استوار باشد و معیارهای اسلامی نیز داشته باشد. نظام مردم سالاری که بتواند هم جوابگوی نیازهای مبرم این روزگار باشد و هم اخلاق و معنویت و عدالت بر آن حاکم باشد و این تجربه، تجربه نوپایی است و ما دلمان می خواهد که تداوم پیدا کند و همواره نیز اصلاحاتی که بتواند جلو انحراف را بگیرد در آن به عمل آید.و متأسفیم که بعضی از این آسیب ها از ناحیه کسانی است که داعیه انقلابی گری هم دارند، ولی واقعاً به کشور ضربه می زنند.
قبل از آن که بگوییم چه کسی بیاید مشخص کنیم که چه مطالباتی داریم
خاتمی در ادامه سخنانش به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت : فکر می کنم قبل از آن که بگوییم چه کسی بیاید و چه کسی نیاید باید این را مشخص کنیم که چه انتظاراتی از رئیس جمهوری داریم و ما باید چه کارهایی را از او بخواهیم که انجام دهد و و مطالبات واقعی چیست و اولویت هایی که باید انجام بگیرد کدام است؟
وی افزود: اولاً کسی که می آید رئیس جمهوری اسلامی ایران است؛ ما نمی توانیم توقع داشته باشیم کسی بیاید که با جمهوری اسلامی مخالف است و در جمهوری اسلامی قانون اساسی مبنا است. هیچ اشکالی ندارد که افراد به اصول قانون اساسی نقد داشته باشند، اما مبنای نظم قانون اساسی است قانون اساسی هم اصول مختلف دارد. ولایت فقیه یکی از اصول قانون اساسی ما و مورد قبول است و اگر در قانون اساسی نبود می شد یک نظریه فقهی در مقابل نظریات سایر فقهی. در کنار آن حقوق ملت هم به رسمیت شناخته شده اند؛ تصریح شده که همه امور از طریق انتخابات خواهد بود و نیز قوا باید از هم منفک باشند و در کار هم دخالت نکرده و مستقل باشند و این مسأله مهمی است .قوای سه گانه کشور باید از یکدیگر مستقل باشند، نه اینکه در اختیار جریاناتی قرار بگیرند که قدرت داشته باشند ولی مسؤولیت نداشته باشند.
در سالهای اخیر دولت بیش از همه قانون اساسی را زیر پا گذاشته است
 رییس جمهور سابق کشورمان با تاکید بر این که توقعی که از رئیس جمهوری داریم این است که در چارچوب قانون اساسی عمل بکند، ادامه داد: اواخر دوران ریاست جمهوری من مطرح شد و الان هم به آن اعتقاد دارم که رئیس جمهوری مجری قانون اساسی است. این که گفته شده است که اجرای قانون فقط در حیطه مسؤولیت دولت غلط است. اگر این بود که به عنوان وظیفه اختصاصی رئیس جمهوری جای ذکر نداشت. همه در حیطه مسؤولیت خود مجری قانون اساسی اند. تک تک شما موظفید در حیطه وظایفتان طبق قانون اساسی عمل کنید. پس این که گفته شده است رئیس جمهوری مجری قانون اساسی است، علاوه بر آن حکمی که همه باید در چارچوب قانون اساسی عمل کنند باید ببیند که قانون اساسی در همه جای کشور، همه نهادها و همه گروهها به درستی اجرا بشود.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که وجود دارد نقض قانون اساسی است. در اینجا است که وظیفه رئیس جمهوری به منصه ظهور می رسد، ولی اعمال آن چه ضمانت اجرایی دارد؟! اگر فلان فرد و فلان دستگاه قانون اساسی را نقض کرد چه کار باید بکند؟ یک راه آن تذکر دادن است. این که کافی نیست امروز یکی از مشکلات ما و مسائل مهم ما نقض همه جانبه قانون اساسی از سوی خیلی نهادها و خیلی از افراد است حتما باید خود رئیس جمهوری در پایبندی به قانون اساسی پیشتاز باشد که متأسفانه ما در این سالها می بینیم پایبندی به قانون اساسی در همه قوا و نهادها نیست و در قوه مجریه بیشتر زیر پا گذاشته می شود.
باید دادگاهی برای مجازات نقض قانون اساسی تشکیل شود
خاتمی با اشاره به این که در همه دنیا ساز و کاری برای تضمین اجرای قانون اساسی هست، گفت: پیشنهاد این بوده و هست که دادگاهی متشکل از افراد بی طرف و مستقل از حقوقدانان فاضل و مجرب و قضات باشخصیت تشکیل شود و رئیس جمهوری یا هر کس دیگر که فهمید قانون اساسی نقض می شود به این دادگاه ارجاع بدهد و برای ناقض مجازاتی معین شود.
اجرای بی تنازل قانون اساسی یعنی همه قانون اساسی اجرا شود نه بخشی از آن
 وی افزود: وقتی گفته می شود اجرای کامل و همه جانبه و بی تنازل قانون اساسی مراد این است که همه قانون اساسی باید اجرا شود، نه بخشی از آن. هیچ کس نباید خارج از قانون اساسی عمل بکند، نقض کنندگان قانون اساسی که زیاد هم هستند و شما دارید می بینید. برخورد با آن ضمانت اجرایی می خواهد. ما رئیس جمهوری می خواهیم که مجری قانون اساسی باشد و ساز و کاری برای ضمانت اجرای قانون اساسی در دست داشته باشد. اگر خود این رئیس جمهوری از قانون اساسی عبور کرد جلویش را بگیریم که البته این امر هست، مجلس می تواند به عدم کفایت برای رئیس جمهور رأی بدهد، دیوان عالی کشور می تواند او را مؤاخذه کند، ولی دیگران که نقض قانون می کنند چه؟! بالاخره یک جایی باید باشد. این یک نکته است که رئیس جمهوری مجری قانون اساسی است و انجام این وظیفه ضمانت اجرایی می خواهد. شما این خواست مهم را باید از رئیس جمهوری داشته باشید و دارید.
فشارهای خارجی و انزوای بین المللی موجودیت نظام را تهدید می کند
خاتمی با بیان این که با خطرهای فراوانی روبرو هستیم که موجودیت نظام را تهدید می کند، فشارهای خارجی و انزوای بین المللی را از جمله این خطرها خواند و گفت : ما نباید تسلیم خواست های بی حساب دیگران و قدرت ها بشویم، ولی باید با تعامل و تشخیص دادن مصالح کشور بتوانیم با دنیا تعامل کنیم و این فشارها را برداریم و این نیازمند رویکرد تازه ای در سیاست خارجی و روابط با دنیاست در عین پایبندی به اصول و ارزشهای خودمان.
تاوان سیاست خارجی تهاجمی را مردم می دهند
وی افزود: گفته شده بود که سیاست های دولت قبلی سازشکارانه بود و حالا تهاجمی است! بفرمایید! بسم الله! این نتیجه اش که تاوانش را انقلاب و کشور و مردم می دهند! مگر حق داشتن تکنولوژی صلح آمیز هسته ای در زمان ما به رسمیت شناخته نشد؟ چه دستاوردی از این بالاتر؟ ما را به عنوان کسی که حق دارد تکنولوژی هسته ای (نه فقط انرژی هسته ای) داشته باشد هم در قطعنامه آژانس به رسمیت شناختند و هم آن سه گانه اروپا با ما مذاکره داشت. ما برای اینکه ابتکار عمل به دست آمریکا نیفتد اروپا را جدا کردیم، و متاسفانه امروز محور اصلی آمریکا است و پرونده ما را به شورای امنیت بردند، در حالی که در آن دوران ما از هیچ یک از اصولمان کوتاه نیامدیم، ولی دنیا را هم تحریک نکردیم و اولویت های مصالح خودمان را تشخیص دادیم و در مقابلش هم زمینه رشد در عرصه هسته ای به دست آمد و هم توانستیم امکانات و سرمایه و دانش فنی دنیا را جذب کنیم و برنامه توسعه را پیش ببریم.
خاتمی ادامه داد: هیچ محدودیتی برای سرمایه گذاری در هیچ جای دنیا نداشتیم. میلیاردها دلار جذب شد و عسلویه یکی از نتایج آن است. انرژی ما ،فناوری اطلاعات ما، صنایع ما و … پیشرفت بسیار خوبی داشت. ما می توانیم اصول خودمان را داشته باشیم، در عین حال که خطرات را درک کنیم. یقیناً رئیس جمهوری باید سیاست هایی داشته باشد که در عین حفظ سه اصل مهم حکمت عزت، مصلحت بتواند با دنیا تعامل کند.
اگر پیغمبر خدا هم بیاید و همین رویه هایی که موجود است ادامه پیدا کند، مشکل کشور حل نمی شود
وی افزود: اگر پیغمبر خدا هم بیاید و همین رویه هایی که موجود است ادامه پیدا کند، مشکل کشور حل نمی شود. رئیس جمهوری باید در این زمینه حرف داشته باشد، یعنی دفع فشارهای خارجی که اولین زیانش هم متوجه مردم خوب ما است. باید برنامه داشته باشد و بتواند اقدام کند و ابتکار داشته باشد و فشارها را کم کند، البته طبعاً باید سیاست ها عوض شود.
ثالثاً اقتصاد کشور در وضع خطرناکی است. عزیزی می گفت صدام به سرمایه مادی و انسانی مملکت لطمه اساسی زد، همه شماهایی که اینجایید، رفقایتان، صدها هزار شهیدی که ما داشتیم، صدها هزار جانبازی که داریم، ده ها هزار اسیر داشتیم و خانواده هایشان از بهترین بچه ها و نیروهایمان از میان ما رفتند یا متحمل رنج شدند و نیز همه ایثارگرانی که در صحنه بودند و از حیث نیرو و سرمایه انسانی خیلی لطمه به ما وارد شد و نیز آسیب به سرمایه های مادی، در جنگ تأسیسات زیربنایی کشور را از بین بردند، خارک را که رگ حیاتی ما بود، کارخانه های ما، خانه های ما را می زدند و موشک باران می کردند، بدین سان به سرمایه های انسانی و سرمایه های مادی آسیب فراوان وارد آمد، اما سرمایه اجتماعی در جریان جنگ قوی شد. اعتماد مردم در جریان جنگ زیادتر شد، دلبستگی مردم به انقلاب و سرزمین و خاک و وطن زیادتر شد. زنان و پدران و مادران ما با افتخار بچه هایشان را به جبهه می فرستادند که دفاع کنند، اگر این ایمان و اعتمادی که در زمان جنگ بود وجود نداشت، نمی توانستیم بر مشکلات فائق آئیم.
بیش از همه سرمایه اجتماعی در این سالها لطمه دید
خاتمی ادامه داد: درست است که مدیریت دوران جنگ بسیار خوب بود، ولی اگر نبود تحمل و همراهی مردم نمی توانستیم کاری بکنیم. به هر حال جنگ سرمایه اجتماعی ما را تقویت کرد، ایمان اعتقاد و امید به آینده دلبستگی به نظام و انقلاب و تقویت پیوند مردم و دلبستگی میان امام و جامعه … اما امروز می بینیم اقتصاد که لطمه دیده است، نیروهای انسانی ما که همه شما هستید لطمه دیدند، ولی بدتر از همه این که سرمایه اجتماعی ما هم در این سالها لطمه دید! اعتماد متقابل میان حکومت و مردم کم شده! جوانان و دانشمندان و بسیاری از مردم ما هم می خواهند به خارج از ایران بروند! این لطمه به سرمایه اجتماعی کشور است.
با داشتن سرمایه اجتماعی همه خرابی ها را می شود جبران کرد، همه نقص ها را می شود تدارک کرد، ولی اگر سرمایه اجتماعی نبود هر چه هم داشته باشیم نمی توان به جایی رسید.
بنیاد اقتصاد لطمه دیده است
وی با بیان این که هر کس که رئیس جمهوری آینده کشور بشود باید از مهم ترین اولویت هایش برنامه های اقتصادی باشد، تصریح کرد: اما در این اولویت ها باید به سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی توجه داشته باشد. یعنی باید در تقویت اعتماد و ایجاد امید در جامعه و ارتباط متقابل میان مردم و دولت نقش ایفا کند، علاوه بر اینکه در سیاست خارجی هم نباید به نام تهاجمی بودن دائم هزینه روی دست مردم بگذارد و مشکل درست کند، در داخل هم باید ایجاد اعتماد بکند. با سر هم بندی کردن نمی شود مشکلات را حل کرد.
امروز سرمایه اجتماعی آسیب دیده که مسأله مهمی است. شاهد گسترش فساد در همه عرصه ها و از جمله در سطح جامعه هستیم؛ اقتصاد مسأله مهمی است. اقتصاد ما بنیادش لطمه دیده است، سازمان های مهم کارشناسی و برنامه ریز و نظارتی که شرط داشتن اقتصاد سالم و پویا و مدیریت کارآمد است از بین رفته! ما سازمان برنامه را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی تغییر دادیم که کار مهمی هم بود، از جمله کارهایش هم یکی همین چشم انداز بیست ساله بود که در آنجا تدوین شد و با تغییراتی نهایی شد که نقشه راه برای کشور ترسیم شد و شاهکار برنامه چهارم دست آورد همان سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود. نمی گویم برنامه بی عیب بود، ولی اگر آن برنامه اجرا شده بود با صد میلیارد دلار در پنج سال (نه هفتصد میلیارد دلار) رشد ۸ درصدی، یک رقمی شدن رشد تورم و بیکاری در جامعه تحقق پیدا می کرد.
 خاتمی ادامه داد: امروز تولید لطمه خورده، بخش خصوصی لطمه دیده، بنیادها و نهادهای شبه دولتی به وجود آمده که عرصه را به بخش خصوصی تنگ کرده اند و متأسفانه نه تحت نظارت دولت اند و نه پاسخگو!
 وی با اشاره به این که حساب ذخیره ارزی را ایجاد کردیم، برای دو منظور یکی برای اینکه نوسانات ارزی نتواند ما را در چنگ خودش گرفتار کند و دوم برای اینکه به بخش خصوصی بدهیم با بهره کم و اقساط بلند مدت پس بدهند و در ممکلت تحرکی ایجاد شد، ادامه داد :۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار هم به حضرات تحویل دادیم! در حالی که حدود ۱۰ میلیارد دلار موافقت نامه امضاء کرده بودیم و حدود ۸ میلیارد دلار با همان شرایط آسان به بخش خصوصی تخصیص دادیم.
در اقتصاد باید بخش خصوصی تقویت شود، تولید صرفه داشته باشد و بدون تولید مگر می شود با بیکاری مبارزه کرد.
هدفمند کردن یارانه ها کار بسیار مهمی است و بخش قابل توجهی از یارانه هم باید به کسانی که از اصلاح قیمت ها و هدمند کردن یارانه ها لطمه می بینند تعلق بگیرد، ولی نباید با ندانم کاری تولید تعطیل شود و درآمدها را یک باره خرج کنیم و بدهی های بزرگ روی دست دولت و کشور بگذاریم. هدفمندی یارانه ها باید با تدبیر اجرا شود.
در سال جاری ۱۰ تا ۱۱ درصد بودجه عمرانی تخصیص داده شده، یعنی مملکت خوابیده
 رییس جمهور سابق کشورمان ادامه داد : در سال جاری ۱۰ تا ۱۱ درصد بودجه عمرانی تخصیص داده شده، یعنی مملکت خوابیده. باید تولید رونق پیدا کند و بازار کسب و کار و تولید با اطمینان کار کند.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید احیاء شود و خزانه در جایگاه خودش قرار گیرد. بانک مرکزی جایگاه محوری خود را داشته باشد و باید از همه نیروهای کارشناسی استفاده شود تا از این وضع ناگوار اقتصادی بیرون برویم. شما نمی توانید رئیس جمهوری داشته باشید که نسبت به اقتصاد هیچ برنامه ای نداشته باشد. البته کار بسیار مهم و بسیار سخت است، اما توقع مردم امروز این است که مسائل اقتصادی حل بشود و این امر منوط به داشتن برنامه و هماهنگی و همراهی همه نهادها و نیروها است.
هر کس که بیاید باید از همه نیروهای کارآمد و توانا در این مملکت استفاده کند
 وی با بیان این که اگر برنامه نباشد کاری از پیش نمی رود و اگر برنامه باشد و کارشکنی و مانع تراشی شود نیز به جایی نمی رسیم، ادامه داد: برنامه ای که تورم را پایین بیاورد و اشتغال را بالا ببرد را باید از هر کسی که می خواهد بیاید مطالبه کنیم.
ثالثاً امروز یک باند و یک جریان نمی تواند مملکت را اداره بکند.هر کس که بخواهد بیاید باید از همه نیروهای کارآمد و توانا و با تجربه و خوش فکر در این مملکت استفاده کند، یعنی باید مخالفت ها کنار گذاشته شود، در مقام اجرا باید جامعیت باشد. دولتی موفق خواهد بود که بتواند از همه نیروها استفاده کند. در کار اجرایی جناح راست و چپ نداریم، کارآمد و انسان درست داریم و به این امر حتما باید اهمیت داد.
نمی توان به صورت امنیتی و نظامی کشور را اداره کرد
 خاتمی افزود: رابعاً وضعیت امنیتی کشور وضعیت بسیار ناگواری است. منظورم فضای امنیتی حاکم بر کشور است. نمی توان به صورت امنیتی و نظامی کشور را اداره کرد؛ شاید بتوان برای مدتی آرامش ظاهری پدید آورد، اما با ادامه این روند اعتمادها گسسته می شود و جامعه از درون مستعد ناآرامی می شود؛ صرف نظر از این که این نحوه اداره کشور ظلم فاحش است.
کسانی که مورد ظلم قرار گرفته اند به دنبال انتقام نیستند ولی می خواهند فضا باز شود
 وی با اشاره به این که باید حاصل این انتخابات این باشد که دلها به هم نزدیک شود و کینه ها از بین برود و فضای امنیتی تبدیل به فضای باز سیاسی شود، تاکید کرد: بنده قول می دهم که اگر این طور بشود، همه افرادی که به آنها ظلم شده است از کسی و از حکومت طلبکار نخواهند بود. این افراد دنبال انتقام نیستند، ولی می خواهند فضا باز شود. فضای موجود مشکل را حل نمی کند. فضا باید لااقل به وضع سابق برگردد. همه باید به چارچوب قانون اساسی پایبند باشند.
فضای تبلیغاتی کشور باید از دست دروغ پردازان و تهمت زنان و فحاشان گرفته شود
 خاتمی ادامه داد: امروز دروغ در ممکلت ما ارزش شده است! تهمت و حذف یک امر رایج است! جناب آقای مطهری را ببینید؛ انسان معتدل و خوبی است، ببینید ایشان که دو کلمه صحبت می کند چه نسبت هایی به او می دهند؟! این فضا باید از بین برود. فضای تبلیغاتی کشور باید از دست دروغ پردازان و تهمت زنان و فحاشان گرفته شود. لااقل بگذاریم کسی که مورد اتهام قرار می گیرد از خود دفاع کند.
 وی افزود: رئیس جمهوری باید برای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و ایحاد امنیت و رونق و نشاط در محیط های علمی و نگاه داشت حرمت استاد و دانشجو برنامه داشته باشد و بتواند کار بکند. باید محیط کار با نشاط شود. رابطه کارگر و کارفرما با پشتیبانی دولت رابطه سازنده ای باشد. از هر کسی که چنین فکر می کند و برایش برنامه دارد باید استقبال کرد.
اگر همه امکانات در اختیار قرار بگیرد سه تا چهار سال طول می کشد تا برسیم به وضعیت سال ۸۴
 خاتمی ادامه داد: اگر همه امکانات در اختیار قرار بگیرد و شرایط فراهم باشد سه تا چهار سال طول می کشد تا کشور به نقطه صفر برنامه چهارم برگردد، یعنی برسیم به وضعیت سال ۱۳۸۴٫
یعنی نه فردا تورم یک رقمی می شود و نه اشتغال انفجاری ایجاد می شود و نه مشکلات خارجی یک شبه حل می شود. نه محیط کار و علم و پژوهش یک روزه گلستان می شود.
اگر هماهنگی کامل باشد اندک اندک مشکلات حل خواهد شد ولی انتظار معجزه نباید داشت.
در یک کلام اگر رویکردهایی که منجر به این وضع شده است عوض شود، می شود کار کرد که متأسفانه هنوز نشانی از آن نمی بینیم.
از اتخاذ هر تصمیمی که موجب افزایش هزینه برای ملت شود اجتناب خواهم کرد
 رییس جمهور سابق کشورمان با اشاره به این که باید شخصاً برای شرکت در انتخابات تصمیم بگیرد، تاکید کرد: ولی مطمئن باشید که از اتخاذ هر تصمیمی که موجب افزایش هزینه برای ملت شود اجتناب خواهم کرد.
باید به سویی رفت که با کمترین هزینه بیشترین انعطاف پدید آید و از فضای سوء ظن و و حذف و امنیتی بیرون بیاییم، ولی آیا می گذارند کسی که چنین می اندیشد و چنین برنامه هایی دارد بیاید؟
آزادی زندایان و رفع حصرها نتیجه انتخابات است
وی افزود: در انتخابات گذشته گفته شد زندانیان سیاسی آزاد شوند و حصرها برداشته شود و فضای امنیتی به فضای باز سیاسی در چارچوب قانون اساسی مبدل شود و زمینه انتخابات سالم و آزاد فراهم آید. این طور تلقی شد که این ها شرط شرکت در انتخابات است، حالا می گویم برای انتخابات شرط نباید گذاشت، ولی باید مطمئن باشیم که آنچه گفته شد نتیجه یک انتخابات است و کسی که می آید باید توان تحقق آن نتیجه را داشته باشد.
در ابتدای این دیدار حاضرین در جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خویش پرداختند که اهم آن از این قرار است:
• باید در جامعه جستجو کنیم و راه را شناسایی کنیم و بپیمائیم.
• دیدگاههای مختلفی برای حضور یا عدم حضور شما در انتخابات وجود دارد.
• ان شاء الله تصمیم نهایی شما با توجه به واقعیات جامعه باشد.
• ما بر اصل انتخابات و حفظ کشور و نظام و انقلاب پا می فشاریم در این تونل و تاریکی چراغی می بینیم و آن هم آقای خاتمی است و سختی هایی هم به همراه دارد و هزینه هایی باید بپردازیم ولی در آخر خیر و مبارک است.
• نباید آقای خاتمی (سرمایه مان) را هدر دهیم و چیزی به دست نیاوریم.
• آقای خاتمی حداکثر رأی را از میان کاندیداهای موجود دارد.
• به خاطر نظام، انقلاب و اصلاحات و کشور با حضور آقای خاتمی در انتخابات موافقیم و برای ایشان سنگ تمام خواهیم گذاشت.
• امروز دیگر اجرای انتخاب دست شما نیست و معلوم نیست چه کسی بیرون خواهد آمد.
• راه اول این است همراه مردم باشید و پای همه چیز بایستید؛ راه دیگر اینکه اگر هم رد صلاحیت شدید بروید به کس دیگری رأی بدهید.
• جریانی که امروز بر سر کار است جریان خطرناکی است.
• شما باید برای نجات کشور و جبهه اصلاحات برنامه ریزی بکنید و ائتلافی با نیروها و شخصیت های اصیل انقلاب برای پیروزی تشکیل دهید.
• باید به آینده نگاه کنیم.
• دیگر بحث آمدن یا نیامدن شما مطرح نیست، بلکه بحث چگونه آمدن و احیاناً چگونه نیامدن شما مطرح است.
• باید برنامه بلند مدت داشته باشید.
• اگر جناب عالی شرکت کنید خیلی از مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد.
• تنها فرصت ما برای صحبت کردن و حرف زدن انتخابات آینده است، حالا هر چه می خواهد بشود.
• کسانی که می خواهند شما دوباره رئیس جمهوری شوید شرایط امروز را درک نمی کنند یا اگر می کنند چشمانشان را بسته اند!
• اگر آقای خاتمی بیاید خیلی کارها خود به خود پیش خواهد رفت.

سلاح ليزری آمريکا در خليج فارس: پاسخی به پهپادها و قايق‌های سپاه؟

رادیو فردا : نيروی دريایی آمريکا تصميم گرفته است که يک فروند از ناوهای خود را در خليج فارس به سلاح ليزری مجهز کند. اين نخستين بار است که نيروی دريایی اين کشور از چنين جنگ افزاری در آب‌های بين‌المللی استفاده می‌کند.

سابقه سلاح‌های ليزری

گرچه ايده استفاده از سلاح ليزری و تاريخچه تکنولوژی کليدی مربوط به اين‌گونه سلاح‌ها، يعنی «سلاح‌های هدايت انرژی» به دهه ۶۰ ميلادی می‌رسد، اما در سال ۱۹۸۰ با ورود رونالد ريگان به کاخ سفيد و مطرح شدن «ابتکار دفاع استراتژيک» يا «اِس دی آی» که بعدها از سوی رسانه‌ها  «جنگ ستارگان» نام گرفت، تحقيقات درباره اين سلاح‌ها و به‌کارگيری آنها به طور جدی دنبال شد.

بر اساس طرح «ابتکار دفاع استراتژيک»، آمريکا بر آن شد که با قرار دادن ماهواره‌هایی در مدار زمين موشک‌های بالستيک هسته‌ای پرتاب شده توسط اتحاد جماهير شوروی را رهگيری و سپس با ارسال اطلاعات مسير اين موشک‌ها به سامانه‌های پدافندی زمين پايه و فضا پايه، آنها را قبل از رسيدن به فضای آمريکا با سلاح‌های ليزری نابود کند.

اين طرح به خاطر هزينه کلانی که طلب می‌کرد در همان مرحله طرح باقی ماند ولی پژوهش‌های انجام گرفته در چارچوب آن راه را برای توليد سلاح‌های ليزری و الکترومغناطيسی و همچنين ايجاد سپرهای گوناگونی که امروزه برای دفاع عليه موشک‌های بالستيک به کار می‌رود، هموار کرد.

توپ ليزری ناو «پونس»

بر پايه گزارشی که در تارنمای نيروی دریایی آمريکا آمده، قرار است يک توپ پيشرفته ليزری در سال آينده بر روی ناو پونس نصب شود.

پونس با طول ۱۷۳ متر و وزن جابجایی (تناژ) ۸۸۰۰ تن و قابليت حمل بار ۷۷۰۰ تن، در واقع پايگاه شناورِ ناوگان پنجم آمريکا در آب‌های خليج فارس و دريای عمان است. اين ناو چند منظوره قادر است از بالگردهای مين روب، شناورهای ويژه برای شکارمين و ناوهای سطحی پشتيبانی کند، به عنوان برج مراقبت پرواز، بر نشست و برخاست بالگردهای مين روب و پهپادهای خودی نظارت داشته باشد و از عمليات کماندویی حمايت کند.

نصب توپ ليزری بر روی پونس بُعد تازه‌ای به توانایی‌های اين ناو خواهد داد.

ظرفيت و کاربرد توپ ليزری

به گفته نيروی دريایی آمريکا، توپ ليزری ناو پونس از ظرفيت بالایی برای انهدام ناوچه‌های تندرو و پهپاد برخوردار است و علاوه بر آن می‌تواند دستگاه‌های شناسایی و رهگيری ناوها و هواپيماهای اکتشافی را از کار بياندازد. در همين رابطه، نيروی دريایی آمريکا ويديویی را در اينترنت به نمايش گذاشته است که در آن سلاح ليزری ياد شده توانسته است يک پهپاد در حال پرواز را نابود کند.

ضمنا نيروی دريایی آمريکا با اشاره به اينکه اين سلاح نمی‌تواند هواپيماهای جنگنده و موشک‌های بزرگ و بالستيک را منهدم کند، گفت: متخصصان تکميل اين سلاح تلاش دارند که قابليت‌های آن را افزايش دهند و امکان دارد که سامانه‌های ليزری (سلاح‌ها و متعلقات آنها) روزی جايگزين موشک‌های هدايت شونده و توپ‌های فعلی گردند.

سامانه سلاح ليزری که قرار است در خليج فارس بکار گرفته شود يک سامانه دفاع نزديک است که کنترل و هدايت تابش آن به طرف هدف بوسيله سامانه «فالانکس» انجام می‌گيرد.

سامانه فالانکس که در اکثر ناوهای نيروی دريایی آمريکا نصب شده، آخرين لايه دفاعی اين يگان‌ها در مقابل موشک‌های ضد ناو و هواپيماهای دشمن است. اين سامانه يک توپ شش لول ۲۰ ميليمتری با برد موثر ۳۶۰۰ متر دارد که می‌تواند هر دقيقه ۴۵۰۰ گلوله به سوی هدف شليک کند.

به گفته کارشناسان نظامی، سامانه جديد ليزری مکمّل سامانه فالانکس خواهد بود و از آنجایی که برد موثر آن نسبت به فالانکس بيشتر است پوشش دفاعی بهتری به ناوها خواهد داد.

نقاط ضعف و محدوديت‌ها

نخستين نمونه سلاح ليزری که قرار است در ناو پونس نصب شود در شرايط جوی بد کارآیی لازم را ندارد و مه غليظ، شرجی، پوشش ابری، گرد و غبار و طوفان شن و دود می‌تواند توان پرتو اين سلاح را کاهش دهد و در مواردی آن را منحرف کند. ديگر اينکه استفاده موثر از اين سلاح زمانی امکان پذير است که هدف مورد نظر در خط ديد باشد. به عبارت ديگر از اين سلاح عليه هدفهایی که فراتر از افق قرار دارند نمی‌توان استفاده کرد.

در اين رابطه، دريادار بازنشسته نِوين کار، ریيس پيشين مرکز تحقيقات نيروی دريایی آمريکا، می‌گويد بيشتر پژوهش‌های آمريکا در زمينه «ليزر حالت جامد» بوده است که با استفاده از کريستال يا شيشه، نور را متمرکز می‌کند. به همين جهت سلاحی که قرار است بر روی  پونس نصب شود از نظر کارآیی و بازدهی قدرت، محدويت‌هایی خواهد داشت و بعيد به نظر می‌رسد که قدرت آن از ۱۰۰ کيلووات تجاوز کند، گو اينکه اين ميزان قدرت برای نابودی پهپادها و قايق‌های کوچک و تندرو کافی است.

به گفته دريادار نِوين کار، برای مقابله با موشک‌های ضد ناو دستکم به يک مگاوات قدرت نياز است و آن را نمی‌توان با ليزر حالت جامد توليد کرد.

به هر صورت توسعه سامانه‌های ليزری و نصب آنها در ناوها دگرگونی مهمی را در تاکتيک جنگ‌های دريایی پديد خواهد آورد و در عين حال تاثيری مستقيم نيز بر طرح و شکل ناوهای آينده و توليد سلاح‌های متعارفی دريا پايه خواهد داشت.

هزينه، علل روی آوردن به ليزر

به گفته مقام‌های آمريکایی نمونه آزمايشی سلاح ليزری که قرار است در ناو پونس نصب شود ۳۲ ميليون دلار هزينه  داشته است ولی پرتاب هر شليک اين سلاح کمتر از يک دلار هزينه بر می‌دارد و اين در حالی است که هزينه توليد يک موشک کروز «تام هاوک»  حدود يک ميليون و ۴۰۰ هزار دلار است.

اينکه چرا نيروی دريایی آمريکا در اين برهه زمانی به طور جدی و پيگير به توسعه  سامانه‌های ليزری روی آورده است، بسياری از کارشناسان نظامی بر اين باورند که جدا از اهداف نظامی، اين کار تا حد زيادی ريشه در کاهش بودجه فدرال آمريکا و کاهش اجباری هزينه‌های دولتی اين کشور دارد که فشار آن بر دوش پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا ، بيش از ساير نهادهای دولتی سنگينی می‌کند.

اين وزارتخانه موظف شده است تا سپتامبر ۲۰۱۳ نزديک به ۴۶ ميليارد دلار صرفه جویی کند که در واقع بيش از نيمی ازصرفه جویی ۸۵ ميليارد دلاری بودجه فدرال آمريکا است.

با توجه به اين صرفه جویی، دريادار بازنشسته نِوين کار با اشاره به  اينکه نيروی دريایی آمريکا شمار پروژه‌های خود را در بيشتر زمينه‌ها کاهش داده است، می‌گويد: سلاح‌های هدايت انرژی با توجه به ويژگی‌های بارزشان کاملا مناسب اين مقطع زمانی است که  کاهش هزينه و صرفه جویی در مرکز توجه همگان قرار دارد.

از نظر اقتصادی اين سلاح‌ها بسيار با صرفه اند و در واقع بکار گرفتن آنها  مخازن سوخت ناوها را به گونه‌ای به انبار مهمات آنها تبديل می‌کند. بدين معنی که سلاح‌های ليزری نيروی خود را از مولد برق (ژنراتور) ناو می‌گيرند و می‌توان آنها را به دفعات شارژ کرد.

در اظهار نظری مشابه، دريادارماتيو کلوندِ، مدير مرکز تحقيقات نيروی دريایی آمريکا، درباره سلاح جديد ليزری که  قرار است در ناو پونس نصب شود، گفته است: اين سلاح پاسخی است بسيار کم هزينه  به مسئله پر هزينه دفاع در مقابل تهديدهای نامتقارن و اين اقدام ابتکاری در فضای متاثر از فشارهای مالی حياتی است.

در مقابل، برخی از کارشناسان آمريکایی می‌گويند استفاده از سلاح‌های ليزری فقط برای صرفه جویی نيست و با توجه به  پختگی و پيشرفت تکنولوژی، اين سلاح‌ها که با پژوهش و آزمايش‌های انجام شده تحقق يافته، زمان آن رسيده است که اين سلاح‌ها عملياتی شوند.

پاسخ به تهديد احتمالی سپاه؟

نيروی دريایی آمريکا قايق‌های پر شمار و تندرو سپاه پاسداران و توسعه تکنولوژی پهپاد توسط ایران را تهديدی برای يگان‌های سطحی خود تلقی می‌کند. جمهوری اسلامی گفته است که برخی از پهپادهای خود را به سلاح مجهز کرده است.

استفاده آمريکا از سلاح ليزری در خليج فارس پاسخی است به اين تهديد، به ويژه  تهديد ناشی از نيروی دريایی سپاه پاسداران که استفاده از قايق‌های تندرو و تکيه بر «حملات زنبوری»  را در قالب اصول مترتب بر جنگ‌های نامتقارن دنبال می‌کند. قايق‌های تندرو و مسلح سپاه پاسداران  بارها اين شيوه حمله دستجمعی و ناگهانی را در تنگه هرمز به نمايش گذاشته اند و در مواردی با نزديک شدن به ناوهای آمريکایی در حال تردد در اين تنگه خطر آفرينی کرده‌اند.

يک نمونه آن در سال ۲۰۰۸ ميلادی بود که پنج فروند از اين قايق‌ها با سرعت زياد و مانور تهاجمی به سه ناو آمريکایی در تنگه هرمز نزديک شدند و درست در لحظه‌ای که فرمانده يکی از ناوها آماده بود تا فرمان آتش دهد، قايق‌ها مسير خود را عوض کردند و از يک حادثه‌ای که می‌توانست عواقب وخيمی داشته باشد، جلوگيری شد.

کارشناسان نظامی آمريکایی بارها گفته‌اند که نيروی دريایی آمريکا با توان فوق العاده‌اش می‌تواند تهديدهای احتمالی نيروی دريایی سپاه پاسداران را به راحتی دفع کند و در صورت درگيری آن‌ را قاطعانه شکست دهد.
حسین آرین (کارشناس نظامی)

ولی رسانه‌های غربی بارها از قول کارشناسان نظامی آمريکایی و اروپایی بی آنکه نامی از آنها ببرند، گزارش داده‌اند که «نگرانی شديدی» در مورد اين قايق‌های پر شمار وجود دارد که با دو سه خدمه و مجهز به انواع سلاح‌ها از جمله مسلسل، راکت و موشک، می‌توانند به شيوه زنبوری و يا انتحاری حملات کار سازی را شکل دهند.

اين کارشناسان می‌گويند ناوهای نيروهای دريایی غرب که در اين منطقه حضور دارند، سلاح لازم را برای مقابله با يورش‌های اوليه سپاه ندارند و از دست دادن حتی يک ناو بزرگ می‌تواند از نظر سياسی فاجعه بار باشد. 

احمد جنتی: شورای نگهبان با کاندیداهای وابسته به فتنه و انحراف برخورد می کند


کلمه- گروه خبر: به دنبال اظهار نظرهای متفاوت در خصوص رد صلاحیت ها احمد جنتی گفت هاست که شورای نگهبان با افراد وابسته به فتنه و انحراف قانونی برخورد می‌کند
عصر امروز سایت فارس وابسته به نهادهای نظامی و امنیتی در یک خبر کوتاه دو خطی به انتشار این نقطه نظر دبیر شورای نگهبان پرداخت.
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در انتخابات دوره پیش با حمایت علنی از نامزدی احمدی نژاد، انتقادها و مخالفت های زیادی را برانگیخت.
به نوشته این سایت، احمد جنتی در خصوص نحوه برخورد شورای نگهبان با افراد وابسته به جریان فتنه و انحراف که قصد ورود به عرصه انتخابات دارند، اظهار داشت: ما با این افراد، قانونی برخورد می‌کنیم.
اما وی هیچ توضیح دیگری در خصوص ویژگی های فتنه و انحراف نداد.
اظهارات این عضو شورای نگهبان در حالی صورت می گیرد که پیش از این نیز برخی از اصولگرایان و عبدالله کعبی عضو مجلس خبرگان نیز گفته بود قطعاً کاندیدا و سران جریان فتنه و انحراف برای کاندیداتوری در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری تائید صلاحیت نمی‌شوند.
در همین حال مصباح یزدی نیز در سخنانی بر رد قطعی کاندیداهای اصلاح طلب تاکید کرده بود.
همزمان با اظهار نظرهای مختلف در خصوص تایید یا رد صلاحیت ها روز گذشته احمدی نژاد در سخنانی گفته بود عده ای می خواهند برای شورای نگهبان نسخه بپیچند.

سیدعلی صالحی: زمان خاتمی طبقه متوسط قدرت خرید کتاب داشت

«سید علی صالحی» گفت: امروز آسیب‌های اقتصادی چنان فراخ دامن شده و مجموعه‌ی طبقه‌ی کتابخوان را فرا گرفته است که به نظر نمی‌رسد از حیث فروش کتاب شرایط خوبی پیش رو داشته باشیم. در حالی که در دوره‌های گذشته و به خصوص در دوره‌ی ریاست جمهوری آقای خاتمی، فضا به گونه‌ای بود که به قول معروف دست طبقه‌ی متوسط به جیبش می‌رفت و توانایی خرید کتاب داشت.
به گزارش ایلنا، صالحی درباره‌ی وضعیت حضور آثار خود گفت: گزیده‌ی اشعار من توسط انتشارات «مروارید» به چاپ هشتم رسیده است و به گفته‌ی مدیر این انتشارت، احتمالآ بعد از نمایشگاه کتاب به چاپ نهم می‌رسد. همچنین دفتر «عاشقانه‌های بعد از گرگ» که به تازگی از سوی انتشارات «مروارید» منتشر شده، در نمایشگاه ارائه می‌شود.
این شاعر ادامه داد: انتشارات «مروارید» در حال تلاش است تا دفتر شعر «نگران نباش، همه چیز درست خواهد شد» را به نمایشگاه برساند و این منوط به وضعیت چاپخانه‌هاست. این دفتر تازه‌ی اشعار من است که بعد از «عاشقانه‌های بعد از گرگ» سروده شده و متعلق به سال ۹۰ است. همچنین سه مجموعه شعر مربوط به سال‌های ۸۸ و ۸۹ در انتشارات «نگاه» دارم که از سه سال و نیم پیش به وزارت ارشاد فرستاده شده که متاسفأنه نه تا امروز جواب مثبتی به آن داده‌اند و نه جواب منفی. قرار بود اگر این آثار مجوز بگیرند همزمان با نمایشگاه ارائه شوند، اما تا امروز خبری نشده است.
او افزود: از سوی همین ناشر (نگاه) مجموعه‌ی سه جلدی اشعار که هرکدام دارای ۱۰۰۰ صفحه است در نمایشگاه عرضه می‌شود که جلد اول به چاپ پنجم، جلد دوم به چاپ سوم و جلد سوم هم به تازگی منتشر شده است. همچنین «نگاه» مجموعه‌ی «انیس آخر همین هفته می‌آید» را به چاپ دوم رسانده است. سال گذشته هم کتاب «تمرین آماده باش کبوتر» توسط انتشارات «ثالث» با نزدیک به چهار‌‌‌‌- پنجم حذف منتشر شد.
صالحی به آثاری که در انتشارات «چشمه» دارد اشاره کرد و گفت: به دلیل مشکلاتی که برای انتشارات «چشمه» پیش آمده، بعضی از کتاب‌های این ناشر توسط ناشر مرتبط دیگری منتشر می‌شود. البته خود ناشر و وکیل آن‌ها امیدوارند مشکل آن‌ها حل شود تا کتاب‌هایشان با‌‌ همان نام و شکل «چشمه» منتشر شود. به هر حال کتاب «زیارت نامه‌ی مرغ سحر» اخیرآ توسط انتشارات «زاوش» به چاپ سوم رسیده است و کتاب «چند رویا مانده تا طلوع رنگین کمان» از سوی همین ناشر منتشر شده است. دفتر شعر دیگری هم بود که حدود ۵۰ صفحه‌ی شعر جدید به آن اضافه کردم و ۵۰ صفحه هم از خاطرات من با شاعران پیشکسوتی چون «احمد شاملو» و «سیمین بهبهانی» و… در ابتدای آن آمده است، با اسم «زوال بزرگ» اجازه‌ی انتشار دریافت کرده که از سوی این ناشر منتشر خواهد شد.
این شاعر به شرایط نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: نمایشگاه در واقع به مدت ۱۰ روز تفرجگاهی است برای خرد و اندیشه و خواه ناخواه با استقبال مواجه می‌شود. اما به دلیل ضعف‌های شدید طبقه‌ی متوسط که عمده‌ی طبقه‌ی کتابخوان ما را تشکیل می‌دهد، اینکه از این نمایشگاه استقبال اقتصادی و مالی خواهد شد یا نه، تا حدی مشخص نیست. یقینآ در شرایط سخت و دشوار اقتصادی امروز، تأثیرات منفی آن را می‌بینیم. به عنوان مثال قیمت منطقی همین جلد اول مجموعه‌ی اشعار من که به چاپ پنجم رسیده است، ۳۵ هزار تومان است، اما یک دانشجو چگونه می‌تواند ۳۵ هزار تومان برای یک کتاب بپردازد؟ در دوره‌های گذشته و به خصوص در دوره‌ی ریاست جمهوری آقای خاتمی، فضا به گونه‌ای بود که به قول معروف دست طبقه‌ی متوسط به جیبش می‌رفت و توانایی خرید کتاب داشت.
او تأکید کرد: امروز آسیب‌های اقتصادی چنان فراخ دامن شده و مجموعه‌ی طبقه‌ی کتابخوان را فرا گرفته است که به نظر نمی‌رسد از حیث فروش کتاب شرایط خوبی پیش رو داشته باشیم. با این حال من به عنوان یک شاعر هرگز نسبت به قدرت خرد مردم ناامید نبودم. همین مردمی که ممکن است الان دشواری اقتصادی را تجربه کنند، دست از کتاب نخواهند کشید. همین قدر که وقت می‌گذارند و برای دیدار با اهل قلم مستقل و یا حتی تماشای رخسار کتاب می‌آیند، برای ملت ما در حد معجزه است.

احمدی نژاد برای دومین بار طرح انتقال آب به قم را افتتاح کرد


محمود احمدی نژاد که سابقه افتتاح چندین باره طرح های افتتاح شده را دارد این بار در سفر به قم طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم را که دو سال پیش فاز اول آن را افتتاح کرده بود بهره برداری کرد.
طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم یکی از بزرگترین طرح های آبی خاورمیانه محسوب می شود که خرداد ماه سال ۹۰ فاز اول آن به دلیل کمبود آب شرب در قم با حضور احمدی نژاد به بهره برداری رسید.
خبرگزاری مهر گزارش داد: در این مرحله روزانه ۲۵۰۰ لیتر آب در ثانیه به روش اضطراری به شهر قم منتقل می شد اما مصرف روزانه مردم قم بیش از۳۵۰۰ لیتر در ثانیه بود. بنابراین کیفیت آب قم بعد از یک ماه از افتتاح فاز نخست آن کاهش یافت و مردم آب شرب مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به دستگاههای آب شیرین که در سطح شهر نصب شده است تامین می کردند.
این پروژه در اواخر سال ۹۰ آغاز شد که ۲۷۰ کیلومتر طول دارد و شامل ۵۶ کیلومتر تونل، ۱۸۰ کیلومتر خط لوله، سد و بند انحرافی می باشد.
برای اجرای این پروژه ۷۴۰ میلیارد تومان اعتبار، ۱۲۰ میلیون یورو اعتبارات ارزی ، ۲۳۰ میلیون یورو به دستور مقام معظم رهبری از محل صندوق ذخیره ارزی و مابقی از محل بانک توسعه اسلامی هزینه شده است.
همچنین برای تکمیل سد کوکری مبلغ ۶۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شده و عملیات اجرایی آن تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.
احمدی نژاد در این سفر از انتقال کامل آب شرب از سرشاخه های دز که ظرفیت ورود آب به قم حدود ۶ هزار لیتر در ثانیه است بهره برداری کرد. این در حالی است که در شهریور ماه سال گذشته جشن پایان حفر تونل ۳۶ کیلومتری طرح انتقال آب به قم با حضور وزیر نیرو و مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 3 اردیبهشت، 23 آپریل