۱۳۹۱ دی ۲۶, سه‌شنبه

اخبار ضدونقیض از استعفای سردار خبرساز پرسپولیس


برخی از منابع خبری در ایران از استعفای سردار محمد رویانیان، مدیرعامل باشگاه فوتبال پایتخت‌نشین خبر می‌دهند. وی تقاضا کرده که به محل پیشین خدمتش - ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی - بازگردد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز سه‌شنبه (۱۵ ژانویه/ ۲۶ دی) نوشت که محمد رویانیان قصد دارد از ریاست ستاد حمل و نقل و سوخت و همچنین مدیر عاملی باشگاه پرسپولیس کناره‌گیری کند.
رویانیان به این خبرگزاری از جلسه‌ی هیئت دولت گفته است: «در این جلسه درخواست کرده‌ام تا به دلیل فشار کاری و خستگی ناشی از ریاست ستاد حمل و نقل و سوخت کشور کناره‌گیری کنم. از سوی دیگر از وزیر ورزش نیز درخواست کرده‌ام تا از مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس کنار بروم که در این خصوص قرار است جلسه‌ای با [محمد] عباسی [وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی] داشته باشم.»
رویانیان، به گفته‌ی خود، تقاضا کرده که به محل پیشین خدمتش - ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی - بازگردد. وی "تاکید کرده" که درخواست رسمی استعفا را ارایه کرده است.
"اطلاعی ندارم"
از سوی دیگر، خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) به نقل از عضو هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس تهران از موضوع "استعفا"ی رویانیان ابراز بی‌اطلاعی کرده است.
محمد حسن ن‍‍ژاد روز سه‌شنبه به ایرنا گفته که از استعفای رویانیان از طریق رسانه‌ها با خبر شده است. وی تصریح کرده که چنین موضوعی در جلسات هیئت مدیره‌ی پرسپولیس نیز مطرح نشده است.
این خبرگزاری همچنین به نقل از حمید سجادی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، نوشته است: «اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم اما آنچه که مسلم است تا این لحظه رویانیان استعفای خود را تقدیم وزارت ورزش نکرده است».
در بهمن ماه ۱۳۹۰ نیز اخباری در مورد استعفای محمد رویانیان از مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس منتشر شده بود. در آن زمان منابع خبری مختلف به نقل از سردار رویانیان خبر مزبور را تکذیب کردند و نوشتند که وی «همچنان با قدرت و به خاطر هواداران» در باشگاه پرسپولیس باقی خواهد ماند.
حضور محمد رویانیان در سمت مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس از ابتدا با سر و صدا و جنجال بسیار همراه بود. بسیاری از ناظران و همچنین هواداران پرسپولیس حضور چهره‌ای نظامی در رأس این باشگاه ورزشی را دلیل ادامه‌ی ناکامی‌های این تیم پرطرفدار می‌دانند.
گفت‌وگوی تند محمد رویانیان با عادل فردوسی‌پور در برنامه "نود"، یکی از آخرین اخبار جنجالی در مورد مدیر عامل پرسپولیس بود که اخیرا خبرساز شد.

زنان و کشف عیار عشق در دنیای وب

اسم این وب‌سایت hetexted است. جایی که زنان با انتشار اس‌ام‌اس‌های شریک عشقی‌شان نظر دیگران را پیرامون عیار عشق شریک خود جویا می‌شوند. پاسخ‌ها ساده‌اما مفیدند: "آری"، "خیر" و یا "نمی‌شود قضاوت کرد".
دنیای اینترنت پر از سایت‌های زوج‌یابی است. سایت‌هایی که پربیننده هم هستند. این سایت‌ها در کشورهایی مثل آمریکا سالانه بیش از ۹۰۰ میلیون دلار درآمد دارند. البته این سایت‌ها اکثرا بیش‌تر برای "فتح باب" گفتگو هستند و باقی کار به دست خود افراد است. اما در زندگی واقعی چه از طریق این سایت‌ها کسی را ملاقات کرده باشی و چه در دنیای واقعی با کسی آشنا شده ‌باشی روند آشنایی می‌تواند گاهی گیج‌کننده٬ مبهم و سرشار از سوء‌تفاهم باشد. شاید در این جور موارد بعضی از افراد از دوستان خود کمک بگیرند یا کلا ماجرا را یک نفره تحلیل کنند. اما اینترنت باز به کمک افراد آمده و این بار این زنان هستند که برای کمک به هم آستین بالا زده‌اند.

سایت "هی‌تکستد"(hetexted) را دو دختر جوان نیویورکی٬ لیزا وینینگ و کری هندرسون٬ در اکتبر ۲۰۱۲ افتتاح کردند. شیوه کار این سایت این گونه است که زنان اس‌ام‌اس‌های دریافتی از دوستان مرد خود را که معمولا تازه ملاقات کرده و با آن‌ها قرار گذاشته‌اند در این سایت به اشتراک می‌گذارند و نظر دیگران را می‌پرسند. گاهی زنی که عکس یا اصل نوشته پیام اس ام اسی را در سایت می‌گذارد توضیحی از رابطه هم برای دیگران می‌دهد٬ توضیحی کوتاه و چند خطی. اما جواب‌ها کوتاه تر و خلاصه‌تر است. کسی در جواب توضیح نمی‌دهد٬ سوال نمی‌کند و ماجرا به همین ختم می‌شود که پاسخ‌دهندگان یکی از سه گزینه:" او به تو علاقه دارد"٬ "او به تو علاقه ندارد" یا "فعلا هنوز نمی‌شود نظر داد" را انتخاب کنند. مدیران این سایت می‌گویند بسیار دقت دارند که هویت کسی برملا نشود.

یادگیری از طریق شیرجه در روابط دیگران

وب‌سایت hetexted در طول چندین ماه که از راه‌اندازی‌اش می‌گذرد با میزان بازدید ۲۵ تا ۴۰ هزار در روز به خیل وب‌سایت‌هایی پیوست که به شیوه‌های دیگر در تلاش برای راهنمایی افراد در زندگی عشقی‌شان هستند. این وب‌سایت از امکانات دیگر وب نظیر فیس بوک و توییتر نیز بهره می‌گیرد. در صفحه فیس‌بوک این سایت کاربران فرصت می‌یابند که در قالب کامنت نیز نظرات خود را بنویسند و تنها به دادن رای آن‌طور که در وب‌سایت رسم است کفایت نکنند.

بعید است که کل تعداد بازدیدهای روزانه این وب‌سایت متعلق به اعضایش باشد یا زنانی که پیش از آن در آن نوشته‌اند. شاید بسیاری تنها برای خواندن پست‌های دیگران به این وب‌سایت سرک می‌کشند٬ پست‌هایی که می‌تواند گاه برای دیگران نیز آموزنده باشد. برای مثال وقتی می‌بینی پایین اس‌ام‌اس بسیار عاشقانه‌ای کابران با "اکثریت قاطع آرا" رای داده‌اند که این فرد تو را دوست ندارد٬ کنجکاو می‌شوی و توضیح فردی که اس‌ام‌اس را منتشر کرده می‌خوانی٬ توضیح یک جمله بیش‌تر نیست: «او این اس‌ام‌اس را فرستاده ولی همچنان دارد با دوست‌دختر خود زندگی می‌کند.»

شاید همین امکان شیرجه زدن در روابط خصوصی افراد و کشف نکاتی درباره گذشته یا حال و آینده خود در آینه زندگی دیگران باعث شده که از مدیران سایت خواسته شود تا تجربیات خود را در کتابی منتشر کنند. کتابی که پیش‌بینی می‌شود ژانویه ۲۰۱۴ منتشر شود. ویژگی‌های کار این وب‌سایت با وب‌سایتTexts From Last Night که نتایج حاصل از آن در سال ۲۰۰۹ در قالب کتابی هم منتشر شد مقایسه شده است.

برای کمک به زنان نه تفریح

سایت hetexted وقتی در اولین روزهای تولدش از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت٬ نظرات منفی‌ای هم دریافت کرد. یک تحلیل‌گر" آتلانتیک وایر" کار این وب‌سایت را جنبه تفریحی دادن به مشکلات در روابط زنانی دانست که او آن‌ها را "بی‌سواد" توصیف کرده است. این تحلیل‌گر نوشته که بر خلاف آن‌چه سایت ادعا دارد٬ هدف کار این سایت کمک به زنان نیست.

اما یکی از گردانندگان سایت در گفت‌وگو با "فوربس" می‌گوید: «ما واقعا می‌خواهیم به مردم کمک کنیم.» او استدلال می‌کند که این سایت مثلا برای کمک به زنانی است که پس از سال‌ها زندگی مشترک ناموفق و تجربه چند طلاق در جستجوی شریک زندگی جدیدی هستند، و این نخستین تجربه‌شان در استفاده از تلفن همراه و اس‌ام‌اس است.

شاید موفقیت hetexted در مدت زمان کوتاه بوده که حال باعث شده گردانندگان‌اش به فکر راه‌اندازی وب‌سایت مشابهی برای انتشار سوالات مردان بیفتند. این وب‌سایت که عنوانش Shetexted است به زودی راه‌اندازی می‌شود.

ایران و غرب در آستانه دور تازه مذاکرات اتمی


رئیس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنگام پرواز به تهران بار دیگر خواستار بازدید از مرکز نظامی پارچین شد. ایران تاکنون از این کار جلوگیری کرده است. دور تازه مذاکرات ایران و غرب به‌زودی آغاز می‌شود.
بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه (۱۵ ژانویه، ۲۶ دی) از فرودگاه وین به تهران پرواز کردند. پیش از سوار شدن به هواپیما هرمان نکرتس رئیس این هیئت بار دیگر خواستار آن شد که دولت ایران شرایط بازدید از مرکز پارچین در نزدیکی تهران را فراهم کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر پایه اسنادی که تاکنون به دست آورده، مدعی است که ایران در پارچین آزمایشاتی برای ساخت یک کلاهک هسته‌ای انجام داده و برای از بین‌بردن آثار این آزمایش‌ها، دست به جابه‌جائی‌هائی در این مرکز زده است.

همزمان با اظهارات رئیس‌هیئت بازرسان آژانس، رامین مهمان‌پرست در پاسخ به خبرنگاری که درباره بازدید از مرکز پارچین پرسیده بود، گفت:«پارچین منطقه نظامی است و به همین دلیل فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد و هیچ ارتباطی به فعالیت‌های هسته‌ای ندارد.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید که دولت ایران تاکنون مانع بازدید از مرکز پارچین شده. اما مهمان‌پرست در کنفرانس خبری خود گفت که پارچین تاکنون دوبار از سوی آژانس مورد بازدید قرار گرفته است.

آغاز دور تازه مذاکرات

سخنگوی وزارت‌خارجه جمهوری اسلامی ضمنا اعلام کرد که تاریخ دور مذاکرات بعدی ایران و قدرت‌های جهانی نیز تعیین شده و تنها تعیین محل باقی مانده است. سخنگوی وزارت خارجه در این مورد جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
مرکز نظامی پارچین در جنوب تهران. آژانس به فعالیت‌های هسته‌ای در این مرکز بدگمان استمرکز نظامی پارچین در جنوب تهران. آژانس به فعالیت‌های هسته‌ای در این مرکز بدگمان است
مهمان‌پرست اضافه کرد که روز چهارشنبه (۱۶ ژانویه، ۲۷ دی) مذاکراتی میان هیئت اعزامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران در تهران انجام خواهد شد. رئیس هیئت بازرسان آژانس نیز پیش از پرواز به تهران گفته بود:«ما قصد داریم روند مذاکرات آینده را برای روشن کردن پرسش‌های باقی‌مانده در مورد ابعاد احتمالا نظامی برنامه اتمی ایران نهائی کنیم.»

مهمان‌پرست بار دیگر با اشاره به فتوای آیت‌الله خامنه‌ای در سال قبل گفت که دولت ایران مکلف به انجام این فتوا است. براساس فتوای آقای خامنه‌ای «بمب اتمی بی‌فایده، زیان‌بخش و خطرناک و تولید آن گناه است.» سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد که این فتوا باید به این بحث خاتمه دهد که ایران برای تولید بمب اتمی می‌کوشد یا نه.

مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا

در حالی‌که زمان از سرگیری مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه ۵+۱ نزدیک می‌شود، فولکر پرتس مدیر بنیاد علوم و سیاست آلمان تنها مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن را راه‌حل مناقشه اتمی ایران دانسته است. وی که کارشناس امور خاورمیانه نیز هست، در گفت‌وگو با رادیو آلمان گفته است: «ایران و آمریکا هردو تنها منتظر قدم برداشتن از سوی طرف مقابل هستند.»

به‌ باور فولکر پرتس مشکل ایران و آمریکا به برنامه هسته‌ای محدود نمی‌شود، بلکه این دو کشور باید بر سر پشتیبانی ایران از تروریسم و شناسائی رژیم ایران از سوی آمریکا نیز به توافق برسند. وی در عین‌حال معتقد است که همه طرف‌های مناقشه اتمی ایران مایلند که برنامه غنی‌سازی اورانیوم جمهوری اسلامی تعلیق و تحریم‌ها علیه این کشور لغو شود.

دعوای دولت و کارشناسان بر سر انتقال آب خزر


وزارت نیرو از اتمام طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران خبر داد. قرار است این طرح در آغاز سال ۱۳۹۲ به اجرا درآید. متخصصان و پژوهشگران زمین‌شناسی و آب اما این طرح را کارشناسی نمی‌دانند و به آن اعتراض دارند.
خبرگزاری مهر از قول علیرضا دائمی سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو می‌نویسد، اجرای عملیاتی طرح انتقال آب از سال ۱۳۹۲ آغاز می‌شود. مهر خبر داده است که اجرای عملیاتی انتقال آب دریای خزر در مسیر خط نفت "نکا – ری" دنبال خواهد شد.
دولت ایران قصد دارد با اجرای این طرح برای مشکل کم‌آبی و بی‌آبی فلات مرکزی ایران چاره ‌جوئی کند. گفته می‌شود آب دریای خزر نیاز آبی کارخانجات صنعتی و معادن منطقه را هم تامین خواهد کرد. گرچه ارگان‌های دولتی از جمله سازمان محیط زیست مجوزهای اجرای این طرح را پذیرفته‌اند و سیر قانونی آن نیز سپری شده است، اما این طرح با مخالفت‌های شدید کارشناسان داخلی و به‌ویژه  کارشناسان محلی روبرو شده است.
«طراحان انتقال آب خزر سواد روزنامه‌ای هم ندارند»
یکی از منتقدان این طرح دکتراسماعیل عاشوری، محقق و استاد دانشگاه گرمسار است که حدود ۴۰ سال درباره مشکلات کم‌آبی تحقیق می‌کند. وی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفته که حاضر به مناظره با طراحان دولت است. وی خاطرنشان کرده که گسل‌های فعال موجود در مسیر انتقال آب خزر به استان سمنان، قطعا هرگونه برنامه‌ریزی دولت  در زمینه‌ انتقال آب را محدود خواهد کرد.
عاشوری به مهر گفته است: «اگر کسی علم هیدرولوژی مهندسی را بداند و در مورد تکتونیک و لرزه‌ زمین ساحت البرز هم نه دانش فنی بلکه سواد روزنامه‌ای داشته باشد؛ پروژه‌ی انتقال آب از دریای  خزر به سمنان را ارائه نمی‌کند. رسانه‌ها از انتقال آب دریای خزر به استان سمنان صحبت می‌کنند و این امر به نحوی بیان می‌شود که انگار مانده فقط دنبال روبان و قیچی و تاریخ افتتاحیه بگردیم.»
کسی نظر کارشناسان محلی را نپرسید
دکتر اسماعیل عاشوری در گفت گو با دویچه وله از عدم همکاری دولت با کارشناسان محلی گله می‌کند و می‌گوید: «برای انتقال آب هم از طریق خط لوله و هم از طریق کانال‌کشی ما راه حل داریم و در این رابطه سال‌ها کار کرده‌ایم. اما کسی نظرکارشناسان محلی را جویا نشد. من چندین بار خواستم با استاندار محترم صحبت کنم ولی ایشان به دلیل مشغله‌ کاری به من وقت نداد. اکنون که قرار است این طرح را انجام دهند، ما بهترین گزینه را پیشنهاد خواهیم کرد. اجرای چنین طرحی ریسک خواهد داشت و ما برای تعدیل آن کمک خواهیم کرد.»
بسیاری از طرفداران محیط زیست در ایران از طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران انتقاد می‌کنندبسیاری از طرفداران محیط زیست در ایران از طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران انتقاد می‌کنند

 آقای عاشوری اضافه می‌کند: «من از دوره‌ چهارم مجلس به عنوان طرح ملی پیشنهاد کردم که سفره‌های زیرزمینی ایران مرکزی شناسائی شوند. بنظر من آب این سفره‌ها قادر است تمامی ایران مرکزی را مشروب و سیراب کند.»

سفره‌های آب شیرین "آب‌های فسیلی"
عاشوری معتقد است «حتی اگر آب تمام دریای خزر هم به داخل بیابان‌های ایران منتقل شود، نتیجه‌اش تشدید بیابان خواهد بود و مشکلات ناشی از آن نیز گریبان‌ این مردم تشنه آب را می‌گیرد، اما راه‌های سهل‌تری برای آبادانی استان به ویژه دامغان و سمنان و گرمسار و آرادان وجود دارد.»
عاشوری به دویچه وله می‌گوید در نواحی مختلف استان سمنان سفره‌های آب فوق‌العاده شیرین در حجم میلیاردها متر مکعب تحت عنوان آب‌های فسیلی وجود دارد که بایستی شناسائی شود. به نظر او به کارگیری آب‌های فسیلی علاوه بر آبادانی استان بخش عظیمی از مناطق رها شده از بی‌آبی و زمین‌های بایر استان را که نیاز به آب دارند، آباد و دایر خواهد کرد.
آیا کسی مناظره خواهد کرد؟
عاشوری به دویچه‌وله می‌گوید که حاضر است با مهندسین مشاور و ارائه‌کنندگان طرح انتقال آب دریای خزر  مناظره کند:«تابحال به درخواست من برای مناظره پاسخی نداده‌اند و حالا ما در مقابل یک کار انجام شده قرارگرفته‌ایم. ما واقعا اصلا از اجرای این طرح خبرهم نداشتیم. یک کارشناسی که در تهران نشسته و چهارنقشه جلوی خود گذاشته و با عکس‌های ماهواره‌ای که در اختیار داشته چنین طرحی  می‌دهد. به نظر من دولت باید از علم و تجربه‌ متخصصان و نیروهای محلی استفاده کند. شکست‌ها و گسل‌ها در منطقه‌ای که دولت قراراست طرح را به اجرا درآورد، بسیار فعالند. ما گسل‌های فعالی چون البرز شمالی، گسل دامغان، گسل شاهرود، گسل آستانه را داریم واین گسل‌ها هر لوله‌ای را می‌شکند و به هر کانالی صدمه خواهد زد.»
طرح انتقال آب خزر به فلات ایران شدنی است
اما دکتر بهروزعبدالوند، هماهنگ‌کننده‌ "مرکز تحقیقات حوزه‌ خزر در برلین" که درباره‌ی مشکلات کم‌آبی و بی‌آبی آسیای مرکزی هم تحقیق می‌کند، نظر آقای عاشوری را قبول ندارد. به عقیده وی، آبی که به‌وسیله‌ خط لوله انتقال می‌یابد به لایه‌های زیرزمینی فرو نمی‌رود و سبب اتلاف آب نخواهد شد.
بهروز عبدالوند می‌افزاید: «انتقال آب دریای خزر اگر برای تامین آب آشامیدنی باشد به نظرمن پروژه‌ای نیست که سبب بیایان‌زائی شود و با توجه به هزینه‌ سنگین شیرین‌کردن آب گمان نمی‌رود که این طرح برای آبیاری باشد. در لیبی و عربستان سعودی که این گونه روش‌های غیرمعمول برای پروژه‌ی آبیاری استفاده شده، مقرون به صرفه نبوده‌است.»
دکتربهروزعبدالوند، هماهنگ‌کننده‌ مرکز تحقیقات حوزه‌ خزر در برلیندکتربهروزعبدالوند، هماهنگ‌کننده‌ "مرکز تحقیقات حوزه‌ خزر در برلین"
عبدالوند در این رابطه به تجربیات دیگر کشورها هم اشاره می‌کند: «انتقال آب برای تامین آب آشامیدنی یکی از متدهایی است که در نقاطی از دنیا چون اسرائیل و عربستان سعودی استفاده می‌شود که از بی‌آبی رنج می‌کشند. در ایران هم طرح انتقال آب قابل اجراست، چون در شمال کشور خط لوله کشیده شده و سابقه‌ احداث خط لوله هم وجود دارد و از شمال به جنوب خط لوله هست، گمان نمی‌کنم مسئله فنی آن اشکالی داشته باشد چون خط لوله گاز ایران به ارمنستان از گسل می‌گذرد و به لحاظ تکتونیک و لرزه‌ زمینی اشکالی ندارد. خط لوله‌ جمهوری آذربایجان به ایران هم از زاگرس می‌گذرد. خط لوله ایران به ترکیه هم از زاگرس و البرز می‌گذرد.»

استفاده از آب‌های فسیلی مقرون به صرفه نیست
منتقدان اما هشدار می‌دهند که نمک حاصله از شیرین کردن آب دریای خزر مقدار نمک را در سواحل ایران افزایش خواهد داد و اکوسیستم آن منطقه را به خطر خواهد انداخت. بهروز عبدالوند در موافقت با این طرح استدلال می‌کند که «چنین پروژه‌‌ای در دریاچه پریشان شیراز هم ایجاد شد و از نمک حاصله کود شیمیایی تولید می‌کنند و با توجه به گاز ترکمنستان و سرخس دولت می‌تواند منطقه‌ صنعتی در ترکمن‌صحرا ایجاد کند و از نمک حاصله کود شمیائی به دست آورد.»
 عبدالوند از مرکز تحقیقات حوزه‌ خزر در برلین به کارگیری آب‌های فسیلی را هم پروژه‌ای سودمند و مقرون به صرفه نمی‌داند. وی در این رابطه کشورهای لیبی و عربستان سعودی را مثال می‌آورد که از این طریق آب تولید می‌کنند که هزینه‌ای هر لیتر آن حدود ۴ دلار تمام می‌شود.
طرح دولت برای انتقال آب خزر در ۲۸ فرودین ۱۳۹۱ با حضور احمدی‌نژاد در استان مازندران افتتاح شد. اما با گذشت حدود ۹ ماه تابحال اجرا نشده است. اکنون مقامات دولتی با فراهم‌ شدن زمینه‌های قانونی آن وعده‌ اجرای آن را با آغاز سال ۱۳۹۲ داده‌اند.

سونامی رسوایی های اخلاقی بعد از سیل فساد اقتصادی

پس از گذشت یک سال از موج اختلاسهای بزرگ، به نظر می رسد نشانه های سونامی رسوایی های اخلاقی آغاز شده است.
 
براساس آموزه های دینی و همچنین یافته های علوم اجتماعی، تباهی در یک جامعه از به فساد کشیده مسئولان آن آغاز می شود و سپس فساد فراگیر و تبدیل به یک هنجار می شود.
  
فساد اقتصادی مقارن و همزاد با فساد سیاسی است، بدین معنا که در جامعه ای که فرهنگ انتقاد و تصحیح عملکرد مسئولان وجود نداشته باشد و قدرت از ابزارهای نامشروع و غیراخلاقی برای حفظ و توسعه خود استفاده کند، کسب منافع مالی و زر نیز درپی زور سیاسی خواهد آمد.
  
انحرافات شکل گرفته در جامعه که از موضوعات سیاسی آغاز گردید، به تدریج به اختلاسها و سوء استفاده از بیت المال کشیده شده و اکنون به رسوایی اخلاقی منجر شده است.
 
ارتباط یک نماینده با زن شوهردار، شکایت دختری از نماینده دیگر، فرار دختر یک وزیر از خانه، رسوایی اخلاقی یک مدیر، سوابق اخلاقی مدیران ارشد دولتی و ده ها عنوان موضوع دیگر که رسانه ای نمی شود، نشان از سونامی دارد که لرزه های آن از هم اکنون احساس می شود.
 
 اگرچه رسوایی های اخلاقی اختصاص به فرد یا گروهی خاص از نظر سیاسی و عقیدتی ندارد و اصولا احتمال آلودگی به فساد در ایران فراجناحی است، اما پول بادآورده و حرام، قدرت افسارگسیخته و عدم هراس از نظارت عمومی، موجب طغیان افراد می شود و در پس آن رفتارهایی براساس هوس سر می زند که نتیجه آن بعدها ممکن است نه تنها به رسوایی و بر باد دادن حیثیت افراد بینجامد، بلکه پیامد آن، ضرباتی هم بر نهادها، ارگان ها و شعارهای این افراد وارد شود.
  
از این رو به نظر می رسد مسئولان که به خصوص بدلیل نزدیک بودن به مجاری قدرت و ثروت، بیشتر در معرض این آسیب ها و رسوایی ها هستند، باید مراقبت بیشتری نسبت به خود و خانواده شان داشته باشند و بدانند پولهای حرام، آه مظلومان و سرکوب ضعفا، دامان آنها را خواهد گرفت.
 

پول، سلاح، اطلاعات؛ سپاه برای یک کودتای دیگر آماده می‌شود؟


کلمه-علی بردبار:
مصاحبه اخیر سردار شعبانی، جانشین مجتمع دانشگاهی امام حسین (ع)، با روزنامه قانون حاوی نکات بسیار مهمی است که هر کدام جای بحث فراوانی دارد. اما از آنجا که از این دست مسائل زیاد به وجود می آید، بخشی از آنها را اشاره وار مرور می کنیم، بدون امید به آنکه پاسخی بگیریم. تنها به این امید که انباشت این اطلاعاتی که شاید ناخواسته به زبان می آیند و پرداختن به آنها، به انباشت حافظه عمومی جامعه کمک کند.
۱-    سپاه به اندازه ای که در امنیت نظامی کشور برای خود نقش قائل است، سیاست و همه چیز کشور را تحت نفوذ خود می داند و می خواهد. سپاه خبرگزاری و سایت های متعدد سیاسی دارد، سپاه کار اقتصادی می کند، سپاه مدعی حوزه فرهنگ است، سپاه مذاکره سیاسی با جریانات سیاسی می کند، سپاه در سیاست خارجی نظر و ادعا دارد، خلاصه آنکه سپاه اسلحه دارد، پول دارد، اطلاعات هم دارد، در عین حال پایبندی به حدود قانونی خود درباره عدم مداخله در امور غیر نظامی ندارد، و نتیجه اش می شود میلتاریسم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی که در حال حاضر با آن مواجهیم. اگر کسی می گوید نه، این مصاحبه جناب سردار شعبانی پیش رویش. اگر کار سیاسی دیگری مانده که سپاه انجام نداده باشد، به مردم توضیح دهد.
او درباره احمدی نژاد تحلیل کرده، رجل سیاسی بودن مشایی را رد کرده، درباره تغییر وزیر بهداشت نقدش را گفته، سپاه را مرکز تشخیص دادن زمان تغییر زین اسب نظام معرفی کرده، درباره اظهارات اخیر عسگر اولادی در دفاع از موسوی و کروبی نظر داده وفتنه هم که حتما جای خود را دارد. وی فقط به یک پرسش پاسخ نداده، اینکه این مسایل سیاسی به او و دیگر سپاهیان چه مربوط است؟
جالب تر آنکه جناب سردار با اشاره به مناظره های انتخابات ۸۸ که آن را تجربه تلخی می داند گفته ” در حال حاضر داریم کاندیداها را با خطوط قرمز آشنا می کنیم”! پس جلسات توجیهی برقرار است! کاش سردار می گفتند کاندیداها چه کسانی هستند که پیش از اطلاع مردم از نامشان باید توسط سپاه “توجیه” شوند؟ آن تو چه خبر است؟ بریدن و دوختن سرنوشت مردم را در تحلیل و اخبار در گوشی متوجه شده بودیم، اما اینقدر شفافیت واقعا نوبر است. پس این همه سر و صدا برای انتخابات بدون دلیل است. بعید است آن که زحمت توجیه کاندیداها را می کشد، اجازه دهد دیگرانی که در این توجیهات حضور نداشته اند تصمیم به انتخاب اصلح بگیرند. بالاخره همان جا دور همی همه چیز معلوم می شود. غیر از این است؟
این مصاحبه یادآور ماجرای دیگری است. در تابستان ۱۳۸۹، سخنانی از سردار مشفق، از فرماندهان قرارگاه ثارالله منتشر شد که آن هم برای اثبات مداخله غیر قانونی سپاه در انتخابات ۸۸ و مجموعه امور سیاسی، برخلاف اساسنامه این نهاد نظامی – انقلابی و دستورات صریح امام (ره) در عدم مداخله نظامبان در سیاست، کفایت می کرد. در نتیجه ۷ نفر از اعضای ارشد اصلاح طلبان شامل بهزاد نبوی، محسن میردامادی، مصطفی تاج زاده، محسن صفایی فراهانی، فیض الله عرب سرخی، عبدالله رمضان زاده و محسن امین زاده  از وی شکایت کردند که البته نتیجه آن شکایت، سخت گیری بیشتر بر این هفت نفر شد.
بزرگان انقلاب و نظام بیندیشند که آیا سپاه تاسیس شد تا همه چیز را دست بگیرد؟ در بین باقی مانده ها در کشتی نظام که به تعبیر کروبی به قایق بدل شده، کسی احساس خطر از کنار هم نشستن اسلحه و پول و اطلاعات و دست باز برای سیاست ورزی ندارد؟
۲-    به هر حال اکنون سپاه به عنوان بخش اصلی جریان حاکم است. کار از به رسمیت شناختن و نشناختن آن گذشته و باید فضا را “پسا کودتایی” تحلیل کرد. در نتیجه هم مذاکره با آنها در موعد مناسبش قابل تصور است وهم جدی گرفتن تحلیل هایشان شرط عقل است.
سردار شعبانی در این مصاحبه حرف های مهمی زده که اگر واقعیت داشته باشند، جای نگرانی بسیار است. از مجموعه نظرات وی برخلاف نتیجه گیری که خودش کرده، به هیج وجه احساس امنیت پایدار در کشور به دست نمی آید. او گفته: ” اگر تا دو ماه دیگر وضعیت در ایران و سوریه و عراق همین‌گونه که حال است باشد، غرب ما را دعوت به همکاری می‌کند.” یعنی وضعیت ما در منطقه چنین گره خورده و متقارن با این کشورهایی است که سمبل ناامنی و بی ثباتی اند؟ این عطش دعوت غرب از ما برای مذاکره، برای چیست؟ اگر وضع در سوریه و عراق تغییر کرد چطور می شود؟ اگر غرب دعوت به مذاکره نکرد، تکلیف امنیت ملی چگونه می شود؟
از بحث امنیت ملی با نگاه به متغیرهای بیرونی که بگذریم، پرسش دیگری پیش می آید که بخش مهم تر تحلیل سردار است. آنجا که خبر از احتمال اعتراض قشر محروم جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی داده است. وی منشا این اعتراض ها را بر خلاف اعتراضات سال ۸۸، در شهرهای دیگر پیش بینی کرده است. وی به سوء مدیریت ها و تحریم در به وجود آمدن این مشکلات اشاره کرده ولی سهم سپاه را در به مدیریت رسیدن مسببان وضع موجود را توضیح نداده و تنها گفته آماده برخورد با اعتراضاتیم!
۳-    دردآورترین بخش مصاحبه را پیش از نقد آن مرور کنیم: ” فرض ما این است که ناآرامی‌ها از شهرستان‌ها به جای تهران شروع شود. امکان دارد مسائل معیشتی خیلی تاثیر گذار باشد و قشر زحمت کش و آسیب‌پذیر در مسائل آینده شرکت داشته باشند ولی ما تجربه مقابله با آن را داریم.”
سردار شعبانی ابتدا پذیرفته که شرایط اقتصادی ساخته و پرداخته سپاه و دولت سپاه ساخته آنقدر سخت شده که ممکن است به اعتراض مردمی بینجامد. وی در عین حال تصمیم سپاه را در صورت وقوع چنین وضعیتی مشخص کرده؛ مقابله ای مانند برخوردی که با جنبش سبز شد. سردار گفته که تجربه اش را هم دارند. از کهریزک تا اوین، از کشتار مقابل پایگاه مقداد تا زدن مردم از پیر و جوان و زن و مرد در خیابان ها، ارعاب و زندان و تهدید و فشار به خانواده زندانیان اجزای مختلف آن تجربه هستند. اگر جناب سردار تجربه ای غیر از این در قبال اعتراضات مدنی جنبش سبز دارند، بفرمایند که استفاده کنیم. این بار قرار است باطوم و سیلی اجیر شده های روزی ۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی به تن قشر زحمت کش و آسیب پذیر (دقیقا همان تعابیر سردار شعبانی) بنشیند. این عین کلام سرداری از سپاه است که به عنوان یک نیروی مردمی شکل گرفت و حالا در برابر مردم قرار گرفته است. این پاسخ یک فرمانده نظامی تیم کودتاست که دولتی را بدون رای ملت بر سر کار آوردند، در برابر دولت دست پرورده خود هم حاضر به قانونگرایی نشدند و همچنان نبض اقتصاد کشور را در دست خود نگه داشتند، بخش دیگر اقتصاد زیر سیاست های غلط دولت دست و پا زد تا نیمه جان شد و حالا که سیاست های غلطشان عرصه را بر مردم تنگ کرده، وعده برخورد در صورت اعتراض می دهند! نام این سقوط در سپاه را چه بگذاریم؟
مالکان غیر پاسخگوی اسلحه، پول و اطلاعات که هیچ قانونی را در برابر خود برنمی تابند، پس از محوریت در کودتا علیه رای مردم، نظام و آرمان های انقلاب، تحلیل ها و برنامه های خطرناکی دارند. عدم توجه مناسب به این موضوع، روی ریل قانون قرار دادن این نهاد را روز به روز سخت تر و پرهزینه تر خواهد کرد و هزینه پردازان آن هم همه جامعه خواهد بود، حتی بدنه بزرگ این نیروی سابقا انقلابی. بدنه ای که بسیاری از آنها متعلق به همان اقشاری هستند که سردار شعبانی وعده داده آماده برخورد با آنها هستند.

نامه تعدادی از نمایندگان اسبق مجلس به رهبران ایران، آمریکا و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حل برد – برد پرونده هسته ای


کلمه-گروه خبر: تعدادی از نمایندگان ادوار مجلس ایران، با انتشار نامه ای سرگشاده به رهبرجمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و همچنین رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با درخواست “گفتگوهای دوجانبه شفاف بین دول ایران و آمریکا در خصوص مساله هسته ای ایران” و پی گیری “مذاکرات مستقیم و بیواسطه “، راه حل اجرایی خود را پیشنهاد کردند.
به گزارش کلمه، این نامه که  امضای علی مزروعی، احمد سلامتیان، حسن یوسفی اشکوری، نورالدین پیرموذن، فاطمه حقیقت جو، اسماعیل گرامی مقدم و علی اکبر موسوی خوئینی را دارد، پیشنهاد تعلیق غنی سازی ۲۰ درصد از سوی ایران، انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد به آژانس و تضمین بلند مدت برای تامین سوخت نیروگاه های پژوهشی که مصارف علمی و پزشکی دارد، تداوم غنی سازی ۵درصد ، پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران و رفع تحریم ها طبق تقویم زمانی مشخص از سوی غرب را مطرح کرده است.
متن کامل این نامه که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده، در پی آمده است:
عالیجنابان
آقای سید علی خامنه ای رهبر محترم جمهوری اسامی ایران
آقای باراک اوباما ریاست محترم جمهوری ایاات متحده آمریکا
سرکارخانم کاترین اشتون نماینده محترم عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاستگذاری امنیتی
پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، افکار عمومی جهانی خواستار صلح و امنیت بین المللی و بسیاری از سیاستمداران مخالف جنگ، انتظار احساس مسوولیت و واقع بینی بیشتر از جانب شما را در جهت تنش زدایی از پرونده هسته ای ایران دارند.
با توجه به حساسیت تاریخی مذاکرات، ما جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسامی بر اساس وظیفه خود نکات مهم زیر را یادآور می شویم.
١. در این مقطع، گفتگوهای دوجانبه شفاف بین دول ایران و آمریکا در خصوص مساله هسته ای ایران را مفید و موثر دانسته و از آن دفاع می کنیم. حتی معتقدیم تداوم مذاکرات مستقیم و بیواسطه می تواند به عالیترین سطح مسوولین کشورهای ایران و ایاات متحده ارتقا یابد تا با ایجاد تضمین های بیشتر در مسیر حل صلح آمیز پرونده هسته ای زمینه های موثر برای گفتگوهای جدی بین دو کشور در سایر مسائل فی مابین را نیز فراهم سازد.
٢. مساله هسته ای ایران، گرچه پیچیدگی های خود را دارد و تحت تاثیر مسائل متعدد منطقه ای و بین المللی و از جمله رابطه تخاصمی بیش از سه دهه گذشته بین ایران و آمریکا بوده است، اما تصور ما بر اینست که با توجه به وجود رغبت میان مردم ایران و آمریکا، اگر اراده سیاسی سران دو کشور آمریکا و ایران نیز بر حل واقعی و صلح آمیز این مساله قرار گیرد، یقینا راه حل های صلح آمیزی پیش روست که می تواند دور جدید مذاکرات هسته ای را موفقیت آمیز نماید.
٣. بدیهی است ابتدایی ترین اصول هر مذاکره این است که یک شرایط برد-برد برای مذاکره به رسمیت شناخته شود.
بر این مبنا برای حل این مساله به اعتقاد ما نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
الف- طبق مقررات پذیرفته شده بین المللی ایران حق غنی سازی اورانیوم برای مصارف صلح آمیز را دارد؛ این حق باید صریحا به رسمیت شناخته شود و معنای آن در عمل اینست که ایران در وضعیت کنونی بتواند در حد ۵ درصد غنی سازی هسته ای داشته باشد.
ب- اگر توافق شود که غنی سازی ۲۰ درصدی ایران متوقف و ذخایر اورانیوم غنی شده در اختیار و کنترل آژانس قرار گیرد؛ باید تضمین بلند مدت برای تامین سوخت نیروگاه های پژوهشی که مصارف علمی و پزشکی دارد، داده شود.
ج- ایران پروتکل الحاقی را در مسیر اعتماد سازی بپذیرد و کلیه برنامه هسته ای تحت نظارت و مداقه منصفانه، فنی و
حقوقی آژانس قرار گیرد.
د- همزمان با توقف غنی سازی ۲۰ درصدی، گروه ۱+۵ باید طی تقویم زمانی مشخص، اقدامات جدی برای لغو تحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل که متاثر از پرونده هسته ای است انجام شود.
پر واضح است که این پرونده بدل به معضل مزمن و پیچیده ای شده است که اگر هر چه زودتر برای حل آن اقدام جدی صورت نگیرد، می تواند صلح جهانی و منافع عمده، اساسی و دراز مدت ایران، ایاات متحده و کشورهای اروپایی را در معرض خطرات جدی قرار دهد.
با بهترین احترامات،
جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی
احمد سلامتیان، نماینده دوره اول اصفهان در مجلس (پس از انقلاب) و معاون پیشین وزارت خارج، ساکن فرانسه
حسن یوسفی اشکوری، نماینده دوره اول تنکابن و رامسر ساکن آلمان
علی مزروعی، نماینده دوره ششم مجلس از اصفهان، ساکن بلژیک
نورالدین پیرموذن، نماینده دوره های ششم و هفتم مجلس، از اردبیل، ساکن آمریکا
فاطمه حقیقت جو، نماینده دوره ششم مجلس از تهران ، ساکن آمریکا
اسماعیل گرامی مقدم، نماینده دوره هفتم مجلس، از بجنورد ساکن مالزی
علی اکبر موسوی )خوئینی(، نماینده دوره ششم مجلس، از تهران ساکن آمریکا
۰۷٫۰۱٫۲۰۱۳His Excellency Seyed Ali Khamene 
Supreme Leader of Islamic Republic of Iran
His Excellency Barack Obama
President of the United States of America
Her Excellency Catherine Ashton
EU High Representative for Foreign Affairs and Security Policy

Following the recent U.S. presidential election, the peoples of the world long for peace and international security, and along with many politicians, who oppose war, they expect from you responsibility, prudence and more pragmatism regarding a de-escalation of tensions over Iran’s nuclear program.
Given the critically important timing of the negotiations, we the undersigned, former members of the Iranian Parliament, pursuant to our deeply held sense of duty and convictions, would like to underscore the following points:
• At this juncture, we believe transparent and bilateral dialogue between the U.S. and Iranian governments regarding Iran’s nuclear program would be beneficial and effective. We therefore support such a discussion. Furthermore, we believe continued direct talks without intermediaries could be elevated to the highest levels of both governments. By providing more guarantees in pursuit of a peaceful resolution to the conflict, the talks could create fertile ground for serious discussions on many outstanding and complicated problems between the two nations.
• The Iranian nuclear program is a vastly complex and controversial issue affected by international and regional problems including over three decades of hostile relations between the United States and Iran. In view of the abundance of goodwill between the peoples of both nations, we believe if the political leadership on both sides is resolute, finding a realistic and peaceful resolution of the problem is not beyond reach and will ensure success in the coming round of negotiations.
• A basic principle of any effective negotiation is to explicitly acknowledge the goal of the negotiations is a win-win outcome. To resolve the conflict, therefore, we believe the following points must be taken into account:
• According to international regulations and treaty obligations, Iran has a right to enrich uranium for peaceful purposes. This right must actually be explicitly recognized, which means Iran would be able to enrich uranium up to five percent.
• If the twenty percent enrichment of uranium is to be stopped, and 20% stock pile should be controlled by IAEA, a long-term guarantee should be given to Iran. This guarantee would provide the sufficient fuel to research reactors, which has only scientific and medical functions.
• Iran should take the confidence-building step of accepting the implementation of the Additional Protocol. Moreover, its nuclear program must be subject to technical and legal, and certainly impartial, inspections by the IAEA. Such a step would provide sufficient oversight by the IAEA.
• Concurrent with the halting of twenty percent enrichment process, the P5+1 should create a specific timetable to lift international sanctions imposed by UNSC, EU, USA related to the nuclear program.
It is obvious that the Iranian nuclear program dossier has become a chronic, complex issue that if not resolved sooner, may endanger international peace and the long-term interests of Iran, the United States, and European countries.

Best regards,
Former Members of the Islamic Iranian Parliament
Ahmad Salamatian
Member of the 1st Parliament, Former Deputy Foreign Minister and residing in Paris, France
Hasan Yousefi Eshkevari
Member of the 1st Parliament and residing in Bonne, Germany
Rajabali Mazrooei
Member of the 6th Parliament and residing in Brussels, Belgium
Nouradin Pirmoazen
Member of the 6th and 7th Parliaments and residing in Boston, U.S.A.
Esmaeel Gerami Moghaddam
Member of the 7th Parliament and residing in Kuala Lumpur, Malaysia
Fatemeh Haghighatjoo
Member of the 6th Parliament and residing in Boston, U.S.A.
Seyed Aliakbar Mousavi
Member of the 6th Parliament and residing in Maryland, U.S.A

احضار پدر سیدحسین رونقی به دادستانی تبریز


در پی ابلاغ حکم ۲۱ امدادگر کمپ سرند، سیداحمد رونقی ملکی پدر حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس، به دادستانی تبریز احضار شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، بر اساس احضاریه سید احمد رونقی ملکی تا تاریخ ۲۸ دی فرصت دارد خود را به شعبه هشتم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز معرفی کند که در غیر ای نصورت بر اساس حکم معاونت دادستانی تبریز، هاشم زاده، وی بازداشت خواهد شد.
سیداحمد رونقی ملکی پیش از این از طرف اداره اطلاعات تبریز بدلیل انجام مصاحبه بخاطر وضعیت فرزندش بارها تهدید به بازداشت شده بود و در نهایت اوایل شهریور ماه سال جاری همراه با پسرانش و ۳۰ امدادگر دیگر بازداشت و روانه پلیس اطلاعات و امنیت تبریز شده بود. وی از بیماری قلبی شدید رنج برده و بعد از جریان بازداشت در کمپ سرند وضعیت بیماریش وخیم تر شده است.
روز گذشته کلمه گزارش داده بود که حکم امدادگران کمپ سرند که اوایل شهریور سال جاری توسط پلیس اطلاعات و امنیت و اداره اطلاعات تبریز در روستای زلزله زده سرند بازداشت شده بودند صادر شد.

احمدی نژاد: برخی بیماری منتشرمی كنند تا دارو بفروشند!

به گزارش خبرآنلاین، محمود اجمدی نژاد در هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی با اشاره به مبادلات دارو در بازار جهانی كه بالغ بر ۳۷۰ میلیارد دلار است، اظهار كرد: این آمار یا نشان می‌دهد كه هزینه سلامت و درمان خیلی بالا رفته است یا این‌كه مردم یاد گرفته‌اند كه برای سلامتی خود هزینه بیشتری كنند و اگر این دومی باشد، امر مثبتی است.
او گفت: كار پزشكی در دنیا به عنوان تجارت شناخته می‌شود و ادبیات آن اینگونه است، صادرات ۳۷۰ میلیارد تجهیزات پزشكی در عرصه دنیا همین‌جوری ایجاد نشده است، برخی بیماری منتشر می‌كنند تا دارو بفروشند، برخی از لحاظ انسانی بسیار سقوط كرده‌اند. كسی كه بمب میكروبی می‌سازد برای تسلط بر ملت‌ها،‌ آیا از او بعید نیست كه بخواهد بیماری صادر كند و از فروش داروی آن پول در آورد.
رییس‌جمهور گفت: ما یادمان هست كه در دفاع مقدس داروی اهدایی فرستادند و در آن داروها عامل بیماری هپاتیت بود.
وی با اعتقاد بر این‌كه جنگ میكروبی اكنون در دنیا جریان دارد،‌گفت: زمانی در كشور مصرف روغن‌ با ترانس بالا تبلیغ می‌شد و این روغن‌ها به تدریج جایگزین روغن طبیعی كشور شدند و بعدا مشخص شد كه این روغن‌ها عامل بیماری‌ هستند و به مرور سعی شد كه حذف شوند. چه كسانی آنها را برای ما فرستادند؟ كسانی كه به راحتی آدم می‌كشند، آیا نمی‌توانند پنهانی آدم بكشند؟

سخنگوی کمیسیون مجلس:غیرت ما اجازه نمی‌دهد، زن ایرانی بی‌اذن پدر از کشور خارج شود

سید حسین نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در مصاحبه با سایت شرق :

هیات دولت براساس تجربه‌های خود و به دلیل اینکه فضای فرهنگی بانوان ایرانی در خارج از کشور حفظ شود، این موضوع را در لایحه جامع گذرنامه گنجانده شده، ولی معلوم نیست که آیا شورای نگهبان با تصویب این لایحه و بند موافق باشد یا خیر. به هر شکل وظیفه مجلس قانونگذاری است. این امر به خاطر صیانت از شهروندان ایرانی صورت گرفته و همان‌طور که در حال حاضر خانم‌های زیر ۱۸سال و خانم‌های متاهل تنها با اذن شوهر و ولی خود می‌توانند گذرنامه خروج از کشور را بگیرند، با تصویب این لایحه نیز خانم‌های مجرد بالای 18سال هم از این پس با کسب اجازه از ولی یا قیم حق خروج از کشور را دارند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر هدف حفظ صیانت از شهروندان ایرانی است، چرا تنها سخن از زنان و دختران به میان می‏آید، گفت:
دلیلش این است که غیرت ما اجازه نمی‌دهد که زنان ما در برخی از کشورها به امور فساد کشیده شوند. تجربه سختی است که بخواهی وارد هتلی در استانبول شوی و متوجه شوی که دختران ایرانی در آنجا به چه اموری مشغول‌اند.

 

مهمانپرست : فتوای رهبری در مورد سلاح های هسته ای به عنوان سند بین المللی به ثبت میرسد/ پارچین یک منطقه نظامی است و هیچ ارتباطی با فعالیت های هسته ای ندارد

به گزارش مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شد، در پاسخ به سئوالی درباره مذاکرات ایران و آژانس که فردا در تهران برگزار می شود و همچنین اینکه آمانو از نتیجه مذاکرات اظهار ناامیدی کرده است، گفت: همانطور که قبلا اطلاع رسانی شد مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس فردا در تهران برگزار خواهد شد.

مهمانپرست با بیان اینکه مذاکرات در چارچوب فنی و حقوقی خود دنبال می شود، اظهار داشت: نشست ها تاکنون سازنده بوده و امیدواریم این نشست نیز سازنده باشد. همانطور که معاون آقای آمانو در نشست قبلی مذاکرات را سازنده عنوان کرده و اظهار امیدواری کرده بود که در این نشست نیز به تعامل سازنده برسیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالی در این باره که وزیر امور خارجه پیشنهاد داده است که  فتوای رهبری در مورد سلاح های هسته ای به عنوان سند بین المللی به ثبت برسد، گفت: نکته ای که کشورهای غربی باید به آن اشاره کنند پایبندی کشور ما به تعهدات خود و مقابله جدی با سلاح های هسته ای و کشتار جمعی در دنیا است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: برخی از مسئولان کشورهای غربی اعلام کرده اند که از این فتوا استقبال می کنیم ولی جنبه مذهبی دارد و نمی تواند برای دولت الزامی داشته باشد که این امر نشان دهنده عدم شناخت آنها از اسلام است.
وی تاکید کرد: ما آمادگی داریم این فتوا به عنوان یک سند بین المللی به ثبت برسد و بهانه از کشورهایی که سعی می کنند نقطه نظرات خود را به ما تحمیل کنند گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان اش گفت: پارچین یک منطقه نظامی است و هیچ ارتباطی با فعالیت های هسته ای ندارد و به همین دلیل نیز فعالیت های خود را ادامه می دهیم علاوه بر این آژانس دو بار از پارچین بازدید کرده است و هر وقتی که وجود داشته باشد در نشست بین ایران و آژانس می توان مطرح شود و هم می توان حقوق هسته ای کشورمان را به رسمیت شناخت و هم در رفع نگرانی های احتمالی به نتیجه برسیم.
مهمانپرست در پاسخ به سئوالی درباره مفقود شدن مامور سابق FBI و این ادعا که وی در سفر به ایران ناپدید شده است گفت: ادعاهایی که در این زمینه مطرح می شود دقیق نیست و ما اعلام کردیم که هیچ اطلاعی در این زمینه نداریم. پرداختن به این مسئله با اهداف خاصی طراحی شده و تلاش های به عمل آمده نیز منجر دست یافتن به اهداف خاص است. ما طرح ادعاهایی با مسائل سیاسی و اتهام زنی را به شدت رد می کنیم.

 

چایکاران به «فقر» نزدیكتر می‌شوند

ايلنا: با توجه به قول هاى قبلى سازمان چاى كشور در خصوص پرداخت مطالبات چايكاران لاهيجانى تاكنون هيچ گونه وجهى پرداخت نشده است/ بسيارى از كارخانه‌هاى توليد چاى تعطيل شده‌اند كه ادامه اين مسئله باعث نابودى چايكاران مى‌شود. يكى ازبزرگ‌ترين چايكاران منطقه مركزى لاهيجان اعلام كرد: بعد از گذشت يازده ماه از سال جديد (۹۱) هنوز مطالبات سال گذشته چايكاران پرداخت نشده است.

محسن موسى‌پور با بيان مطلب فوق افزود: با توجه به قول هاى سازمان چاى كشور نسبت به پرداخت مطالبات چايكاران لاهيجانى تاكنون هيچ گونه وجهى پرداخت نشده است.
 او با بيان اينكه مسئولان سازمان چاى كشور هر چه سريع‌تر به وضعيت مطالبات چاى كاران رسيدگى كنند، افزود: چايكاران پول خود را دريافت نكرده‌اند و با اين وجود ديگر رغبتى براى ادامه توليد چاى ندارند.

موسى پور با بيان اينكه سازمان چاى بزرگترين مشكل را چايكاران فراهم كرده است؛ گفت: سوء مديريت در سازمان چاى، اكثر كارخانه‌ها جاى را به تعطيلى كشانده و هر روز بر تعداد اين واحد‌هاى تعطيل شده افزوده مى‌شود.او ادامه داد: سياست گذاريهاى غلط سازمان چاى علاوه بر تعطيلى واحدهاى توليد چاى بسيارى از باغات زير كشت چاى را نابود كرده است.به گفته اين چاى كار بسته شدن كارخانه‌هاى چاى ونابودى باغات چاى حاصلى جزء فقر وبدبختى براى كشاورزان ندارد.او افزود: سازمان چايى كه خود كارخانه ندارد چرا از كارخانه داران حمايت نمى‌كند تا ور شكسته نشوند.موسى‌پور تاكيد كرد: برگ سبزى كه از باغ چيده مى‌شود ظرف هفت ساعت بايد تحويل كارخانه داده شود در غير اينصورت اين چاى قابل استفاده نيست وى افزود: به دليل تعطيلى اكثريت كارخانه‌هاى توليد چاى چگونه اين امكان براى كشاورز وجود خواهد داشت كه تا چاى مرقوبى به بازار عرضه كند.اين كشاورز اضافه كرد: اكثر باغات چاى استان گيلان و مازندران تبديل به يك مخروبه شده‌اند، با اين همه خرابى چگونه اين امكان وجود دارد كه از اين باغ محصول باكيفيت وقابل مصرفى بدست آيد.
 

رئیس دیوان عالی کشور: "سعيد مرتضوي" از هفته آينده هيچ سمتي در سازمان تامين اجتماعي ندارد

رئيس ديوان عالي کشور گفت: حكم ديوان لازم‌الاجرا است و سعيد مرتضوي هفته آينده در سازمان تامين اجتماعي هيچ سمت قانوني و رسمي ندارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، "حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظري" با اشاره به راي عمومي هيات ديوان مبني بر لغو رياست "سعيد مرتضوي" بر سازمان تامين اجتماعي، اظهار داشت: حکم قطعي لغو رياست مدير عامل سازمان تامين اجتماعي طي دو روز گذشته در روزنامه‌هاي رسمي کشور منتشر شده و همين امر به منزله ابلاغ به شخص وي است.

رئيس ديوان عالي کشور خاطرنشان کرد: ابطال رياست سعيد مرتضوي بر سازمان تامين اجتماعي از هفته آينده لازم‌الاجراست.

گفتني است؛ با وارد تشخيص داده شدن شكايت نمايندگان مجلس؛ مصوبه وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي مبني بر انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان مديرعامل صندوق تامين اجتماعي، غيرقانوني اعلام شد و ديوان عدالت اداري نيز طي روز گذشته حكم ابطال مديرعاملي وي را صادر كرد.

خبرگزاری آسوشيتدپرس : پیام حکومت ايران به منتقدان: در مورد انتخابات سکوت کنيد

رادیو فردا  : انتخابات رياست جمهوری ايران پنج ماه ديگر برگزار خواهد شد ولی از هم اکنون هشدارهای سران حکومت را در اين مورد می توان شنيد. پيام هشدارآميز آنها به هر کسی که آزاد بودن انتخابات را مطرح می کند اين است که ساکت باشيد.

خبرگزاری آسوشيتدپرس در مطلبی از تهران می نويسد که در روزهای اخير يک کارزار سازمان يافته از سوی سران حکومت ايران از جمله آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به راه افتاده تا به منتقدان گوشزد کند که با هر گونه اظهار ترديدی در مورد برگزاری آزادانه انتخابات رياست جمهوری به شدت برخورد خواهد شد.

هشدار و تهديد عليه کسانی که ممکن است خط و سياست حاکم را رعايت نکنند امر تازه ای نيست. اما اقدامات پيش دستانه و زودهنگام برای کنترل فضای مباحث مربوط به انتخابات نشان می دهد که رهبران حکومت به شدت نگران هستند که تبليغات انتخاباتی ممکن است زمينه را برای طرح معضلاتی که حکومت با آن روبرو است فراهم کند.

حکومت ايران سعی دارد تمام عوامل دخيل در شکل گيری فضای انتخابات را کنترل کند و از تکرار تجربه ای شبيه به حوادث مربوط به انتخابات سال ۲۰۰۹ جلوگيری کند.

رهبران اصلی اعتراضات به نتايج بحث برانگيز انتخابات آن سال هنوز در حبس خانگی هستند. بخش عمده ای از فعالين سياسی که در ستاد انتخاباتی نامزدهای اصلاح طلب فعاليت داشتند يا در زندان اند و يا در دوره سرکوب پس از حوادث سال ۲۰۰۹ عملا هر گونه امکانی برای سازماندهی و تبليغات را از دست داده اند. معدود رسانه های وابسته به اصلاح طلبان و منتقدان تعطيل شده و يا به شدت تحت کنترل هستند.

خبرگزاری آسوشيتدپرس می افزايد کسانی که صلاحيت آنها برای شرکت در انتخابات رياست جمهوری آينده مورد تاييد نهادهای وابسته به رهبری نظام قرار خواهد گرفت بعيد است برای نظام و مهندسی انتخابات هيچ مشکلی فراهم کنند.

به احتمال فراوان اولويت اصلی رهبران حکومت برای طراحی انتخابات کاهش شکاف و اختلافات درونی و ايجاد صفوف متحدتری برای حل بحران های خارجی است. جمهوری اسلامی می کوشد که ضمن مقابله با تحريم های خارجی شانس خود برای کسب يک نتيجه مطلوب در مذاکرات هسته ای با قدرت های بين المللی را يک بار ديگر بيازمايد.

بيش از يک سال است که رهبران حکومت ايران سعی می کنند از بروز و تداوم اختلافات شديد بين جناح های حکومتی جلوگيری کنند. از زمان مقاومت احمدی نژاد در برابر دستور رهبر جمهوری اسلامی برای ابقای وزير اطلاعات بيش از يک سال و نيم می گذرد. در تمام اين دوران جنگ قدرت بين احمدی نژاد و جناح های رقيب که خود را به رهبر جمهوری اسلامی نزديک می دانند، ادامه داشته است.

در اين دوره مواضع جناح احمدی نژاد به شدت تضعيف شده است و کسی نمی تواند با صراحت بگويد که آيا صلاحيت اسفنديار رحيم مشايی، نزديکترين چهره به شخص احمدی نژاد، برای نامزدی در انتخابات آينده تاييد خواهد شد و يا نه.

خبرگزاری آسوشيتدپرس می افزايد که در حال حاضر سناريو محتمل اين است که شخصيت های وفادار به رهبر و نهادهای حافظ نظام مثل سپاه پاسداران نامزدهای اصلی انتخابات باشند. در ميان اين گروه از علی اکبر ولايتی وزير خارجه سال های اول انقلاب اسلامی و مشاور آيت الله خامنه ای، غلامعلی حداد عادل يکی از نمايندگان با نفوذ مجلس و از وابستگان رهبری و علی لاريجانی رييس مجلس، محمد قاليباف شهردار تهران و محسن رضايی فرمانده سابق سپاه پاسداران نام برده می شود.

هنوز چندين ماه به معرفی نامزدها و آغاز کارزار انتخاباتی باقی مانده است ولی رهبران حکومت ايران از هم اکنون با قاطعيت کامل بر يک نکته تاکيد کرده اند و آن اين است که با هرگونه مخالفتی به شدت برخورد خواهند کرد.

آنچه که در هفته های اخير موجب واکنش شديد رهبران نظام شده اظهار نظرهای برخی از ميانه روها و مقامات سابق از جمله هاشمی رفسنجانی در مورد اهميت برگزاری «انتخابات آزاد» به عنوان شرطی برای موفقيت رای‌گيری ها بوده است.

آيت الله خامنه ای در سخنان خود گفت که تکرار کلمه «انتخابات آزاد» کمک به دشمنان نظام است که هميشه انتخابات در جمهوری اسلامی را زير سئوال برده اند. ولی رهبران ايران در عين حال می دانند که اگر ميانه‌روها و اصلاح طلبان اين انتخابات را تحريم کنند ميزان مشارکت به شدت کاهش خواهد يافت. به همين خاطر آيت الله خامنه ای هشدار داد حتی افرادی که از روی دلسوزی برای نظام حرف می زنند بايد مواظب باشند که اظهارنظرهای آنها مردم را از شرکت در انتخابات دلسرد نکند.

برخی از روحانيون وابسته به رهبری نظام حتی از اين نيز فراتر رفته و کاربرد عبارت «انتخابات آزاد» را اقدام عليه نظام و تلاش برای به راه انداختن شورش و ناآرامی توصيف کرده اند. برخی از امامان جمعه از هم اکنون هشدار می دهند که «فتنه» ديگری در راه است و بايد آن را از هم اکنون سرکوب کرد تا حوادث مشابه انتخابات سال ۲۰۰۹ روی ندهد.

صاحبنظران می گويند مطرح کردن شعار «انتخابات آزاد» در حقيقت صلاحيت و قانونی بودن انتخابات رياست جمهوری قبلی را زير سوال می برد. در عين حال رهبران جمهوری اسلامی طرح چنين شعارهايی را نشانه ای از احتمال بروز تنش در ماه های قبل از انتخابات می دانند.

اخبار زندانیان سیاسی

خوداری برخی زندانیان بند ۳۵۰ از حق ملاقات جهت اعتراض به وضعیت موجود

جــرس: به قرار اطلاع روز دوشنبه ۲۵ دی ماه دوازده نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین،از حضور در سالن ملاقات خودداری کردند.
بنا به گزارش های رسیده، این زندانیان به دلیل اعتراض به شرایط دشوار بند برای برخی زندانیان سیاسی دست به اقدام اعتراضی زده اند.

عدم انتقال برخی بیماران زندانی به بیمارستان برای درمان، و نگهداری بیش از چهار ماه در سلول انفرادی آقای معزی از دلایل این امر است.

لازم به ذکر است که بعد از آنکه آقای معزی از رفتن به دادگاه (شعبه ۱۵، قاضی صلواتی) خوداری کرد و اعلام نمود که دادگاه را قبول ندارد، به سلول انفرادی منتقل گردید.

از جمله زندانیانی که این اقدام اعتراضی را انجام داده اند می توان به خسروی، جلالی فر، اصغری، مهدی زاده، حسینی، صیدی راد، رییس دانا، ثابت و... اشاره کرد.

صدور حکم اعدام برای یک زندانی سیاسی
حکم اعدام رضا ملازاده زندانی سیاسی کرد اهل سلماس از سوی دیوان عالی کشورتایید شده است به گونه‌ای که پس از تایید حکم در دیوان عالی کشور نامبرده هم اکنون در خطر اجرای حکم قرار دارد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا ملازاده فرزند احمد ۲۵ ساله اهل روستای آشناک ازتوابع شهرستان سلماس، در اواخر تابستان ۱۳۹۰ در هنگام ورود به شهر پاوه توسط سپاه پاسداران بازداشت و به‌ یکی از بازداشتگاهای سپاه در شهر کرمانشاه منتقل شد.
ممانعت مسئولین زندان اوین از اعزام دو تن از زندانیان سیاسی به بیمارستان
از اعزام محمد صائمی و اصغر قطان به بیمارستان با وجود شرایط وخیم جسمی ممانعت به عمل آمد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز ۲۱ دی ماه مسئولین زندان اوین از اعزام محمد صائمی و اصغر قطان به بیمارستان ممانعت کردند.
این دو زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین در حالی از اعزام به بیمارستان منع شدند که در شرایط وخیم جسمی بسر می‌برند.
مسئولین زندان علت این اقدام را خودداری محمد صائمی و اصغر قطان از پوشیدن لباس فرم زندان عنوان کردند.
 

تبعید منتقد رهبری در میان شعارهای زندانیان/ ابوالفضل قدیانی: قصد قتل مرا دارند


ابوالفضل قدیانی، مسن ترین زندانی سیاسی سبز بند ۳۵۰ زندان اوین، روز دوشنبه هنگام تبعید به زندان قزلحصار در جمع زندانیان سیاسی گفت: برخورد هایی که با من صورت گرفته برای خاموش کردن من و جلوگیری از بیان نظراتم است. در صورتی که اینگونه برخوردهای غیر قانونی و ظالمانه ای که با مخالفان و منتقدان صورت می گیرد، عزم و اراده مان را برای پیگیری اهداف و آرمان هایمان راسخ تر و جدی تر و ایمان مان را به راهی که برگزیده ایم مستحکم تر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار کلمه، ابوالفضل قدیانی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی روز گذشته به دستور قاضی صلواتی از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان قزل حصار کرج منتقل شد. پیش نماز بند ۳۵۰ اوین آخرین نماز جماعت ظهر و عصر را دیروز در فضای عاطفی و معنوی خاصی برگزار کرد.
این زندانی سیاسی دوران ستمشاهی معتقد است که دلیل این تصمیم غیرقانونی، بیانیه ها و نامه های منتشر شده از سوی قدیانی بوده است.
روز گذشته نیز زهرا رحیمی همسر قدیانی در گفت و گو با کلمه گفته بود گرچه این دستور از سوی قاضی صلواتی ابلاغ شده البته ما که می دانیم خودش کاره ای نیست و امنیتی ها سوار بر قانون هستند.
صبح روز دوشنبه هنگامی که خانواده آقای قدیانی برای ملاقات کابینی هفتگی به زندان اوین مراجعه کردند به آنها گفته شد صلواتی دستور داده ملاقات انجام نشود و ایشان به زندان قزل حصار منتقل شود.
در زندان قزل حصار هیچ زندانی سیاسی ای وجود ندارد و  زندانیان آن عمدتا قاچاقچیان مواد مخدر و یا جرم هایی هستند که در طبقه بندی سازمان زندان ها، جزو زندانیان خطرناک محسوب می شوند.
بر اساس این گزارش بعد از ظهر روز دوشنبه، پس از مستقر شدن گارد ویژه و پلیس مسلح در ورودی بند ۳۵۰ و ورود گار ضد شورش به بند ۳۵۰، قبل از انتقال قدیانی، زندانیان این بند با تجمع و در فضایی متاثر کننده، ضمن خواندن سرود های ملی و میهنی و سردادن شعار های جنبش سبز: یا حسین میر حسین، مرگ بر دیکتاتور مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر، نصر من الله و فتح قریب – مرگ بر این دولت مردم فریب، قدیانی قدیانی خدا به همراه تو – بمیرد بمیرد دشمن گمراه تو، هیهات من الذله، حمایت خود را از آقای قدیانی و اعتراض به انتقال وی را ابرازداشتند.
ابوالفضل قدیانی در این جمع با تاکید بر اینکه مشکل تاریخی کشور استبداد است گفت: ملت ما بیش از صد سال است با استبداد مبارزه می کنند ولی هنوز موفق نشده اند استبداد را ریشه کن کنند و در مقاطع تاریخی نیز که فرصت محو استبداد بوجود آمد از آن درست استفاده نکرده اند.
وی در ادامه تصریح کرد مشکل امروز کشور، نیز استبداد مطلقه فقیه در قالب استبداد دینی است که خود بدترین نوع استبداد است.
عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با بیان اینکه “تلاش من باید مقابله بنیادین و ریشه ای با استبداد و برقراری دموکراسی باشد” خاطرنشان کرد: این برخورد هایی که با من صورت گرفته برای خاموش کردن من و جلوگیری از بیان نظراتم است. در صورتی که اینگونه برخوردهای غیر قانونی و ظالمانه ای که با مخالفان و منتقدان صورت می گیرد، عزم و اراده مان را برای پیگیری اهداف و آرمان هایمان راسخ تر و جدی تر و ایمان مان را به راهی که برگزیده ایم مستحکم تر خواهد کرد.
قدیانی همچنین آزادی و دموکراسی را دو مطالبه اساسی و تاریخی ملت دانست و گفت با تحقق آزادی و دموکراسی است که می توان انتظار تحقق عدالت را داشت.
این زندانی سیاسی که بیش از یک سال است که بدون حکم و به صورت غیرقانونی در زندان نگهدای می شود در ادامه گفت: در برخوردی که مدتی قبل هنگام اعزام به بیمارستان با من شد، حدود ۱۲ نفر از پاسیاران زندان با فرماندهی شخصی به نام محمد فراوان که از پاسیار های زندان است به من حمله کردند. بعدتر یکی از پاسیاران حمله کننده گفته بود که این برخورد از قبل طراحی شده بود و به دلیل اینکه قدیانی ناراحتی قلبی دارد، با این برخورد ممکن است دچار ایست قلبی شود، که خداوند چنین مقدر نکرده بود و این اتفاق نیفتاد.
قدیانی در پایان تاکید کرد این انتقال هم با چنین قصدی است و اینها قصد قتل مرا دارند، اما من از آنها هیچ ترس و واهمه ای ندارم و تا زمانی که زنده هستم به بیان دیدگاه ها و نظرات و مقابله با خودکامگی و استبداد مطلقه را ادامه می دهم.
ابوالفضل قدیانی در پایان با شعارهای زندان سیاسی و تاثر حاضران بند ۳۵۰ را ترک و به وسیله مامورین ویژه عازم زندان قزل حصار شد.

احمدی نژاد: با داماد و فرزند کسی که دارو وارد می کند، قاطعانه برخورد می کنیم


در حالی که مساله واردات دارو به یکی از مشکلات اصلی بیماران تبدیل شده است، بار دیگر احمدی نژاد بدون اسم بردن از کسی مدعی شد که قاطعانه عمل کنیم داماد و یا فرزند فلان کسی که خواست دارو و یا مواد غذایی که مضر سلامت جامعه است وارد کشور کند قاطعانه ایستادگی کنیم.
بحث واردات دارو و اختصاص ارز کافی به این امر از جمله عوامل برکناری وزیر بهداشت بود. اینک احمدی نژاد می گوید:درحال حاضر ۳۰ داروی نوترکیب تا پایان بهمن ماه عرضه می شود که با تلاش چند برابر می توانیم موفق به تولید ۱۷۰ داروی نوترکیبی باشیم که در دنیا تولید می شود.
وی واردات تجهیزات پزشکی و دارو را حدود ۴ میلیارد دلار ذکرکرد و یاد آور شد: این نشان می دهد که یا هزینه های مربوط به سلامت بالا رفته و یا اینکه مردم برای سلامت خود هزینه می کنند.
احمدی نژاد همچنین با اشاره به برخی از اقدامات کشورها در زمینه انتشار برخی بیماری ها مدعی شد: من اطلاعات دقیقی دارم که برخی از بیماری ها از سوی برخی از کشورها منتشر می شود تا بتوانند داروهای خود را به فروش برسانند کسی که می تواند بمب اتم و میکروبی تولید کند برای تسلط بر منابع ملتها آیا اهل این نیست که برای کسب درآمد بیماری تولید کند.

نماینده مجلس: آمار سرمایه گذاری خارجی هم غیرواقعی است


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به رشد ۸۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی در کشور،گفت: آمار و ارقام ارائه شده مبنی بر رشد سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به رویکرد‌ها و تفاهم‌نامه‌های ایران با کشور‌های دیگر است نه عدد واقعی و خالص سرمایه‌گذاری عملیاتی خارجی.
ایرج ندیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری تحریم‌های اعمال شده از سوی کشور‌های غربی علیه ایران و محدودیت‌های جهانی افزود: اگر تحریم مانع از اصل فعالیت و بازدهی و تضمین فعالیت خارجی‌ها در بازار ایران نمی‌شد کشور‌های خارجی از سرمایه‌گذاری در ایران استقبال می‌کردند.
نماینده مردم لاهیجان وسیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به دلایل مختلفی مورد توجه بیگانگان بوده، گفت: آمار و ارقام ارائه شده مبنی بر رشد سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به رویکرد‌ها و تفاهم‌نامه‌های ایران با کشور‌های دیگر است نه عدد واقعی و خالص سرمایه‌گذاری عملیاتی خارجی.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر بی‌انگیزه شدن سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران با وجود تحریم‌های اعمال شده از سوی کشور‌های غربی تصریح کرد: کشوری که در شرایط تحریم در ایران سرمایه‌گذاری کند خود نیز شامل این تحریم‌ها و محدودیت‌ها می‌شود.
وی با بیان اینکه تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمال شده علیه ایران موجب کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور شده است گفت: در رابطه با سرمایه‌گذاری خارجی باید چند فاکتور از جمله فاکتور قرارداد مورد توجه قرار بگیرد.
ندیمی ادامه داد: در فاکتور قرار‌داد ما تفاهم نامه‌ها را نباید ملاک قرار دهیم بلکه در راستای ارتباط با موضوع قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها باید بخش اجرایی که معنی تجهیز و تأمین مالی است باید مورد توجه قرار گیرد.
این نمانده مجلس نهم با تأکید بر اینکه از دیدگاه تأمین تجهیز مالی یا اقدام اجرایی طبیعی است که ما رشدی در سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نداشته‌ایم تصریح کرد: اما از جهت رویکرد و تمایل به سرمایه‌گذاری از سوی کشور‌های دیگر در ایران میل کاهش نیافته در حال افزایش است و این در حالی است که محدودیت ‌های جهانی و محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی همچون تحریم‌ها مانع رویکردهای عملی در این زمینه است.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس با بیان اینکه مشارکت‌هایی هم وجود دارند که بخش ایرانی از خارج از کشور انجام می‌دهد گفت: این را هم باید جدا کرد ممکن است قرار داد‌هایی را هم ایرانیان خارج از کشور انجام بدهند که ما آ‌ن‌ها را به عنوان سرمایه‌گذاری خارجی بیاریم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: از این رو به نظر می‌رسد آمار و ارقام ارائه شده در خصوص افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نشان از شاخص‌ها و پارامتر‌ها و مباحث مختلفی است که نمی‌شود آن را به عنوان عدد خالص سرمایه‌گذاری یا عدد واقعی سرمایه‌گذاری عملیاتی خارجی ذکر کرد بلکه باید به حساب رویکرد ها و تفاهم نامه‌ها گذاشت.

میرلوحی: دولت احمدی نژاد ” خود معیار ” است، با اصول مدیریت تطابق ندارد


سیدمحمود میرلوحی معاون پارلمانی دولت احمدی نژاد، دولتی خود معیار است، با معیارهایی که در کتب مدیریت یا تجربه مدیریت در حدی که بنده مطالعه و تجربه کرده‌ام و از سایر دوستان دیده‌ام، تطابق ندارد و کمتر می‌شود ردپایی از رفتارها و اقداماتی که در این دولت انجام می‌شود را در آنها پیدا کرد.
وی می گوید: معیارهای این دولت را باید با خودش سنجید و سنجش و میزانش باید خودشان باشند. در مدیریت هفت اصل را مطرح می‌کنند و می‌گویند اینها به‌ عنوان اصول مدیریت هستند. اصل برنامه‌ریزی، سازماندهی، کنترل، ‌هماهنگی و نهایتا بودجه است. این اصول را هر مدیری باید چه در رفتار یک سازمان کوچک و چه در سطح ملی و یک نظام سیاسی رعایت کند. دولت به‌عنوان قوه‌ اجرایی کشور طبیعتا نسبت به اجرای این اصول باید پیشروتر باشد و اگر رعایت نشود، سازمان‌ها و دولت‌ها فرجام خوبی نخواهند داشت.
سیدمحمود میرلوحی در گفت و گو با شرق گفته است: آنچه در این دوره شاهدش هستیم، نوعی درهم‌ریختگی در نظام مدیریتی کشور است که طبیعتا وزارت کشور و استانداری‌ها به جهت اینکه حوزه سیاسی دولت و شاید سیاسی‌ترین بخش دولت را تشکیل می‌دهند، معمولا در این مباحث بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند.
وی می گوید: آنچه من در فضای فعلی کشور در استان‌های مختلف برآورد و بررسی کرده و دیده‌ام این است که معدل تغییرات استانداران در دوره آقای احمدی‌نژاد چهار استاندار است. ما در کل دولت‌ها از اول انقلاب تا آخر دولت آقای خاتمی که مجمع استانداران را تشکیل دادیم و بنده هم در هیات‌رییسه آن عضو بودم، ۲۰۰ نفر کل استانداران تا آخر دولت آقای خاتمی و قبل از آقای احمدی‌نژاد است. می‌توان گفت به‌طور میانگین هر دولتی (دولت بازرگان، دولت موسوی، دولت هاشمی و دولت خاتمی) ۵۰ استاندار را نصب کرده است ولی در دولت آقای احمدی‌نژاد این رقم به ۱۲۰ نفر رسیده است. یعنی دولت احمدی‌نژاد رکورد‌دار تغییر و تحولات گسترده استانداران به اندازه چهاردولت قبل از خود بوده است. اگر این تغییرات گسترده را مثلا در ایلام، قم، خراسان شمالی که شش استاندار در دوره آقای احمدی‌نژاد منصوب شده در کنار آن رفتاری که با مدیران قبلی شده بگذاریم با هیچ اصولی نمی‌خواند.
میرلوحی افزود: طبیعتا انتظار این بود که اینها کسانی را بیاورند که فاقد آن نواقصی که مدعی هستند، باشند. ولی متاسفانه شما می‌بینید که خودشان بلافاصله بعد از یک مدت کوتاه با چه مباحثی، به چه نحوی مدیران و منصوبان خود را کنار گذاشتند و تغییراتی را در دولت انجام دادند. از وزیری که در حال مذاکره با یک رییس‌جمهور خارجی بود تا وزیری که در جلسه وزارتخانه خودش در حال برگزاری سمینار بود تا استاندارانی که در جلسه بودند، همه به شیوه بدی کنار گذاشته شدند
معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات و استاندار اسبق سمنان می گوید: در کشورهای مختلف از جمله افغانستان قوانین اساسی این‌گونه است که تغییرات قانون را قبل از انتخابات منع می‌کند. مثلا تغییر قانون انتخابات تا دو سال قبل از برگزاری انتخابات ممنوع است. در ایران متاسفانه ما این قانون را نداریم و همچنان شاهد تغییرات هستیم. در دولت اصلاحات بحث‌های زیادی در این خصوص داشتیم. از جمله در دولت اصلاحات لایحه‌ای را در مورد انتخابات ارایه دادیم و معتقد هستیم که نواقص انتخاباتی ما متاسفانه فراوان است. با این حال در دولت اصلاحات رویه‌ای بود که تغییر و تحولات در حوزه وزارت کشور یک‌سال قبل از انتخابات ممنوع می‌شد. من خودم به‌عنوان معاون پارلمانی وزارت‌کشور شاهد این بخشنامه‌ها به صورت یک رویه و یک رسم همیشگی بودم. تغییرات از جمله تغییر مدیران، استانداران و فرمانداران حدود یک‌سال قبل از انتخابات به‌شدت محدود می‌شد و فقط منحصر به موارد اضطراری خاص و غیرقابل پیش‌بینی مانند فوت یک استاندار بود ولی از نظر سیاسی و به‌دلیل تغییر موضع و مخالفت یا موافقت با کسی جابه‌جایی و تغییر در وزارت کشور و استانداری‌ها نداشتیم. بنابراین این تغییراتی که الان شنیده می‌شود و در حال انجام است چون سابقه نداشته طبیعتا شائبه‌ سیاسی و انتخاباتی بودن این تصمیمات را مطرح می‌کند.
وی افزود: در این دولت متاسفانه عزل و نصب مدیران خیلی عریان شده است. درگذشته استانداران در عزل و نصب مدیران اختیارات کافی داشتند. اگر جایی یک استانداری با تصمیم وزیر مربوطه برای تغییر مدیرش موافقت نمی‌کرد این اختلاف باید در حضور معاون اول رییس‌جمهوری و وزیر کشور در یک جلسه سه‌جانبه‌ای بررسی می‌شد، یعنی چنین جایگاهی برای استانداران قایل شده بودند. به نظر می‌آید در این دولت استانداری‌ها خیلی تضعیف شدند و به تبع آن وزارت کشور هم تضعیف شده است. امروز اوضاع به‌نحوی است که آقای وزیر در گیلان در معارفه استاندار جدید اعلام می‌کند که رییس‌جمهوری چنین تشخیصی دادند و در واقع دلیل نصب و عزل را اعلام می‌کنند. در حالی ‌که درگذشته اینگونه نبود.
میرلوحی می گوید: در دولت گذشته وقتی یک وزیری نصب می‌شد اگر آقای رییس‌جمهوری در انتخاب یک وزیر ملاحظات لازم را دقت نکرده ‌بود باید پاسخ می‌داد ولی وقتی یک وزیری را انتخاب می‌کرد، باید شوونات این جایگاه رعایت می‌شد. این رفتاری که امروز در حوزه مدیریتی دیده می‌شود، خیلی پرهزینه است. اخیرا یکی از وزرای سابق در گیلان در یک جلسه‌ای از قول وزرا گفته بود: «وزرا هر لحظه منتظرند ببینند نوبت رفتن کدام‌شان است.» طرح این مباحث نشان می‌دهد که چطور به ساختار و امکانات مدیریتی کشور ضربه وارد می‌شود. استاندار هم همین احساس را دارد. بنده اگر در دوره‌ای که استاندار بودم از وزارت کشور دستور می‌دادند این فرماندار بشود و این نشود همان موقع من مسوولیتم را ترک می‌کردم اما هیچ‌وقت در وزارت کشور آن زمان چنین رویه‌ای نبود.
این از سال گذشته خصوصا دو سال گذشته برخی کارخانجات واحدهای خصوصی دچار ریزش نیرو هستند و از اینطرف ما می‌خواهیم ۵/۲‌میلیون شغل ایجاد کنیم. درخصوص نیروی انسانی ما یک قانونی در سال ۶۴ به نام قانون تعدیل نیروی انسانی داریم. در شرایط اول انقلاب و به هم ریخته شدن سیستم‌های اداری و مسایلی که پیش آمد دولت وقت احساس کرد که ما شعار شرط تعهد برای استخدام را بسط دادیم و گفت تخصص را باید اضافه کرد. دولت در آن زمان دولت مستقری شده و هفت سال از انتصاب‌ها گذشته بود. بنابراین گفت که باید استخدام‌ها چارچوب پیدا کند و مشخصا استخدام زیر لیسانس را منع کرد. حالا ببینید ربع‌ قرن از آن زمان می‌گذرد، شرایط دنیا را هم که شاهدیم. بحث تحصیلات و علوم و تغییراتی که در کشور اتفاق افتاد، دانشگاه‌ها و توسعه مراکز علمی را هم شاهدیم.
میرلوحی تصریح کرد: دولت‌های قبل هم که نیرو استخدام کرده بودند ما امروز همچنان داریم جوابش را می‌دهیم. در بحث رشد جمعیت دهه ۶۰ ما همچنان می‌گوییم و گفته می‌شود که پنج دوره این مساله تکرار می‌شود. سه مساله اشتغال، تحصیل و دانشگاه مربوط به دهه ۶۰ است و صد سال تکرار می‌شود. یعنی هر ۲۰ سال دوباره اینها تکرار می‌شود. بنابراین هر دولتی بیاید این شرایط را ایجاد کند تا سال‌ها دولت‌های بعدی باید جبرانش کنند.

لغو بازدید نمایندگان از زندان ها با یک پیامک جعلی


هر چند نمایندگان مجلس بهانه هایی برای عدم دیدار خود از زندان های اوین و رجایی شهر ارائه کردند، اما روز گذشته یک پیامک مانع این دیدار شده بود.
چند ماه قبل وقتی رئیس سازمان زندانها میهمان اعضای کمیسیون امنیت ملی بود قرار شد چند نماینده مجلس برای تعامل بیشتر از زندانها بازدید کنند. در همین رابطه منصور حقیقت دوست رئیس کمیسیون امنیت ملی ۲۴ دیماه اعلام کرد که روز دوشنبه اعضای این کمسیون از زندان اوین و رجایی شهر بازدید می کنند.
بر اساس این گزارش تمامی هماهنگیها برای این بازدید انجام شده بود تا اینکه در آخرین ساعات شبانه روز یکشنه پیامکی روی گوشی اعضای کمیسیون امنیت ملی ارسال شد که اعلام شده بود بازدید از زندان “اوین” و “رجایی شهر” لغو شده است!
گروهی از نمایندگان دلیل لغو بازدید را کم بودن نفرات برای بازدید، سفر برخی نمایندگان به میانمار و نشست خزر عنوان کرده و برخی دیگر گفتند: این یک اقدام سیاسی بوده است.
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی می گوید: قصدمان بازدید نامحسوس نبود و بازدید از زندان امری طبیعی برای نمایندگان مجلس است. اگر خدا بخواهد به زودی از زندان های استان تهران بازدید می کنیم.
در این میان سهراب سلیمانی مدیرکل زندانهای استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: دلیل لغو بازدید نمایندگان از زندانهای تهران ارتباطی با سازمان زندانها ندارد چون تمامی هماهنگیها انجام شده بود و ما منتظر حضور آقایان بودیم.
وی گفت: البته هنوز تاریخ جدیدی برای بازدید مجدد ارائه نشده ولی همچنان ما آماده بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی هستیم و این لغو بازدید از سوی کمیسیون بوده است.
لغو بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی از زندان های تهران هنوز برای برخی از اعضا جای سوال دارد چرا که مهدی سنایی و هادی شوشتری می گویند: ما تنها پیامک را خواندیم و هیچ توضیحی به ما داده نشده است.

مخالفان مسلح اسد: ایرانی ها 24 ساعته سوریه را ترک کنند

عصر ایران : یکی از گروه های مسلح مخالف اسد با تعیین مهلت، از ایرانی ها خواست خاک سوریه را ترک کنند.

به گزارش عصر ایران به نقل از  خبرگزاری رسمی مصر (الشرق الاوسط)، ژنرال "سلیم ادریس"  فرمانده ارشد ارتش آزاد سوریه گفت به ایرانی های موجود در سوریه 24 ساعت مهلت می دهیم تا این کشور را ترک کنند. در غیر این صورت، ارتش آزاد مسؤولیتی در برابر جان آنها مسؤولیتی نخواهد داشت.
"ارتش آزاد" متشکل از نظامیان جدا شده از حکومت سوریه است که در مناطق مختلف این کشور در حال جنگ با ارتش و نیروهای دولتی هستند.
ادریس به خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) گفت: دولت ایران می گوید که ایرانی های موجود در سوریه، غیرنظامی هستند ولی تعدادی از آنها به دست نیروهای ارتش آزاد، دستگیر شدند. به همین دلیل احساس می کنیم نیاز است که به ایرانی ها هشدار دهیم تا سوریه را ترک کنند.
ادریس اضافه کرد: برخی ها معتقدند که حمایت های ایران و روسیه از دولت سوریه در ماه های اخیر کاهش یافته است ولی این موضوع صحیح نیست. حمایت های ایران و روسیه از دولت بشار اسد افزایش یافته است.
وی افزود: علاوه بر این، بسیاری از کارشناسان ایرانی و روس در شهرهای مختلف سوریه حضور دارند.
ایران در کنار روسیه و چین، مهمترین حامیان خارجی دولت سوریه هستند. سوریه از 22 ماه پیش تاکنون با موجی از ناآرامی ها روبه رو است. این کشور هم اکنون شاهد جنگ داخلی گسترده ای میان ارتش و مخالفان اسد است.
به تازگی نیز با میانجیگیری قطر و ترکیه 48 ایرانی دستگیر شده توسط ارتش آزاد در مقابل آزادی 2130 نفر از زندان های دولت سوریه ، آزاد شده و تحویل سفارت ایران شدند.