۱۳۹۲ فروردین ۲, جمعه

امنیت متراکم!


روستای زادگاه من پنجاه کیلومتر ناقابل با تهران فاصله دارد. اما همین پنجاه کیلومتر، اهالی روستا را به امنیتِ موجود در تگزاسِ دویست سال پیش می برد. یا شاید هم به عمق قوم قجر در کشور خودمان. به ترسیم امنیت در سالهای دور این روستا نروم. از همین سال گذشته شروع کنم:
۱ – در روستای مجاور ما یکی از سرداران سپاه در انتخابات مجلس شرکت کرده بود. نمی دانم در پس پرده چه ماجراهایی دست به دست شده بود که شبانه آمدند و گوش تا گوش پدر و مادر همین سردار سپاه را بریدند. درست مثل گوسفند.
۲ – صد متر بالاتر از خانه ی پدری ام در همین روستا، اتومبیلی آتش گرفت. تا بدویم و خاموشش کنیم، بکلی سوخت و هیچ از آن نماند. با مسافری که در داخلش جامانده بود. دست های مسافر را با سیم به فرمان بسته بودند. مسافر یک زن بود.
۳ – همین سه ماه پیش، کله ی بنده خدایی را از تن جدا کرده و داخل گونی انداخته بودند. و گونی را مثل یک کیسه ی زباله بیخ دیوار نهاده بودند.
۴ – جرثقیل آورده بودند و درِ بزرگ یک بنده خدایی را از جا کنده و برده بودند.
۵ – تاکنون چهار بار در چهار فصل مختلف دار و ندار پدر و مادر مرا جارو کرده و برده اند.
۶ – همین یک ماه پیش، تریلی یکی از اهالی را با بار آهنش از در خانه اش بردند.
۷ – از هر پنج خانوار حتماً یکی هست که اموالش به سرقت رفته باشد.
۸ – و اما تلخ ترین دزدی در روز روشن به اموال خود من مربوط است: ده نفر از برادران سپاه با چهار اتومبیل – بدون این که حتی سرشان را زیر بیاندازند – به خانه ی پدری من در همین روستا داخل شدند و اموال شخصی و حرفه ای مرا جلوی چشمم بارکردند و دِ برو که رفتی. اگر شما پشت گوشتان را دیده اید من هم اموالم را دیده ام. درست مثل دزدان اطلاعات که چهار سال پیش اموال شخصی و حرفه ای مرا برده اند و تاکنون به من برنگردانده اند.
من می گویم: راز قتل و غارت در این کشور را، در چگونگیِ قتل و غارت توسطِ بزرگان قوم باید جست. یعنی وقتی بزرگان قوم گوش تا گوش سرمی برند، کم لطفی است که به یکی بگویند: اگر ما می بریم تو مبر! این که نمی شود. انصاف باید داشت. چیزی را که خود می پسندی از دیگران دریغ مدار! یا کمال ناجوانمردی است که اگر ما می دزدیم، به دیگران بگوییم: شما مدزد! مگر خدا را خوش می آید؟ مردم اند دیگر. چشمشان به بزرگترهاست. وقتی شیخ علی فلاحیان تریلی تریلی مواد مخدر قاچاق می کند چرا آنان نکنند؟ حالا با تریلی نشد، با یک وانت مزدا. وقتی همو گوش تا گوش سرمی برد مگر می تواند به دیگران بگوید: این کار بد است و عقوبت دنیاوی و اخروی دارد. مکنید این کارها را؟!
محمد نوری زادروز نخست بهار سال نود و دو

320 فقره واژگونی از آغاز تعطیلات نوروزی


سرهنگ مهماندار رئیس پلیس راه کشور در گفت‌وگو با فارس گفت: علی‌رغم تمام سعی و تلاش همکاران ما در خصوص برخورد با تخلفات و حضور پررنگ تیم‌های گشتی و پلیس راه در جاده‌های کشور در روز گذشته شاهد سه حادثه مرگ‌بار در استان‌های فارس، مرکزی و آذربایجان شرقی بودیم. وی افزود: در این حوادث بیش از 12 نفر در صحنه فوت کردند و تعدادی از هموطنانمان مجروح شدند که علت این حوادث تجاوز به چپ و عبور از خط وسط جاده بوده است.
 سرهنگ مهماندار همچنین گفت: در هفت روز ابتدای تعطیلات نوروزی از روز 25 اسفند‌ماه تا امروز طبق آمار 320 فقره واژگونی در سطح جاده‌های کشور گزارش شده که تعدادی از هموطنان ما در این حوادث جان خود را از دست دادند.
 وی افزود:  این افراد از کمربند ایمنی استفاده نکرده بودند و با واژگونی خودرو یا به بیرون پرتاب شده و یا در اثر ضربه جان خود را از دست دادند.
 رئیس پلیس راه کشور تأکید کرد: از مردم می‌خواهیم که در هنگام رانندگی با بستن کمربند و همچنین رعایت سرعت مجاز از تغییر مسیر ناگهانی بپرهیزند و در هنگام خستگی و خواب‌آلودگی در اولین محل مناسب توقف و پس از استراحت ادامه مسیر دهند. 

بررسی منع استفاده از یورو در معاملات ایران در سنای آمریکا


دو سناتور آمریکایی طرحی را به مجلس سنا تقدیم کرده‌اند که با اعمال تحریم‌های جدید جلوی استفاده از یورو در معاملات خارجی ایران را می‌گیرد. این طرح کاربرد سیستم مالی داخلی بین بانکی اروپایی توسط ایران را هدف قرار داده است.
مارک کرک (Mark Kirk)، سناتور جمهوری‌خواه و جو مانچین (Joe Manchin)، سناتور دمکرات پنج‌شنبه (۲۱ مارس/ اول فروردین) طرحی را به سنا ارائه داده‌اند که کاربرد یورو در معاملات خارجی ایران را محدود خواهد ساخت.
این طرح جلوی استفاده ایران از نظام پرداخت مالی برون‌مرزی بانک مرکزی اروپا، موسوم به سیستم "تارگت ۲" را می‌گیرد. روزانه ۳۵۰ هزار مبادله بانکی از طریق این سیستم صورت می‌گیرد.
ایران به دلیل تحریم‌هایی که در پی ادامه برنامه مناقشه‌برانگیز هسته‌ای این کشور اعمال شده است در حال حاضر نیز به شدت در مبادلات خارجی خود از طریق دلار مشکل پیدا کرده است.
این محدودیت‌ها ایران را به کاربرد یورو و دیگر ارزها در معامله با بانک‌ها و مشتریان خارجی سوق داده است.
طرح این دو سناتور آمریکایی دسترسی ایران به دارایی‌های خود در بانک‌های اروپایی را نیز محدود می‌کند.
این طرح در قالب اصلاحیه بودجه آمریکا تهیه شده و هر دو سناتور امیدوارند که در اوایل هفته آینده به رأی گذاشته شود.
تلاش‌های پیشین سناتورهای آمریکایی برای ترغیب دولت آمریکا به افزایش فشارها بر ایران نتیجه‌بخش بوده است. قانون‌گذاران آمریکایی همچنین موفق شده‌اند که ایران را از خدمات اتحادیه جهانی انتقالات مالی بین بانکی، سوئیفت (SWIFT) که مرکز آن در بروکسل است محروم کنند.
واکنش بانک مرکزی اروپا به اتهام‌ها
بانک مرکزی اروپا در فوریه سال جاری (۲۰۱۳) در پاسخ به اتهام‌های مطرح در گزارش روزنامه آمریکایی "فایننشال تایمز" اعلام کرد، "هیچ نقل و انتقال غیر قانونی" از طریق سیستم "تارگت ۲" با ایران نداشته است.
"فایننشال تایمز" در همین ماه گزارش داده بود که کنگره آمریکا در حال آماده‌ کردن تحریم‌های جدیدی علیه ایران است. هدف لایحه پیشنهادی کنگره ایالات متحده از قرار فشار بر بانک مرکزی اروپا بود تا این بانک اقدام‌های جدی‌تری علیه دسترسی شرکت‌ها و بانک‌های ایرانی به سیستم "تارگت ۲" برای نقل و انتقال‌‌های یورو انجام دهد.
بانک مرکزی اروپا در واکنش به این گزارش عنوان کرد که خود را با تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران تطبیق داده است و داد و ستد غیر قانونی با ایران نداشته است.
در گزارش این روزنامه آمریکایی آمده بود که تحریم‌ها علیه ایران در کاهش شدید نقل و انتقال دلار و درآمد دلاری نفت مؤثر بوده، اما در مورد دیگر ارزها چندان موفقیت نداشته است.

پورمحمدی: پروند اختلاس متهم اصلی دیگری ندارد


مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی ایران می‌گوید که متهم اصلی پرونده معروف به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، مه‌آفرید خسروی است. پیش‌تر از برخی مقام‌های عالی‌رتبه سیاسی به عنوان متهم نام برده می‌شد.
وب‌سایت خبرآنلاین روز جمعه دوم فروردین (۲۲مارس) مصاحبه‌ای را با مصطفی‌پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی ایران منتشر کرده که به نوشته این وب‌سایت در روزهای پایانی سال گذشته خورشیدی انجام شده است.
پورمحمدی در پاسخ این پرسش که آیا به اتهامات نزدیکان محمود احمدی‌نژاد از جمله اسفندیار رحیم‌مشایی که نامش در دادگاه برده شده رسیدگی خواهد شد، می‌گوید: «همین مقدار هم کار بزرگی بود. چهره‌های بزرگ و مطرحی آمدند. اسمشان برده شده. محاکمه شده‌اند. محکوم شدند. صاحب منصب بودند».به گفته رییس سازمان بازرسی ایران برای عده‌ای دیگر نیز در آینده دادگاه برگزار خواهد که "سطح‌شان پایین‌تر است". وی اشاره می‌کند که چند نفری هم که سطح‌شان بالاست پس از تکمیل پرونده به دادگاه خواهند امد.
وزیر کشور اسبق دولت محمود احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا کسی بالاتر از خسروی نیز در این پرونده وجود دارد، می‌گوید: «اصلا امکان ندارد کس دیگری باشد. چون کسی که این مقدار پول را توانسته کارسازی برای خودش بکند، بزرگتر از او وجود ندارد. همه عوامل او هستند».
سخنان ضد و نقیض پورمحمدی
مصطفی‌ پورمحمدی  در مورد اتهاماتی که متوجه اسفندیار رحیم مشایی به خبرآنلاین می‌گوید: «اگر حرف‌هایی که در دادگاه زده شد راست باشد نهایتا می‌توانسته جایی کمک‌شان کرده باشد. ولی بازیگر اصلی این صحنه خود خسروی است».
پیش‌تر وی به رسانه‌ها گفته بود که در موثر بودن رییس دولت و اسفندیار رحیم مشایی در این پرونده، تردیدی وجود ندارد.
وی‌ همچنین نام محمود احمد‌نژاد را در این پرونده مطرح کرده بود: «اینکه دولت از این گروه حمایت کرده هیچ تردیدی نیست؛ از آقای رئیس‌جمهور، رئیس دفترشان، وزرا و بانک‌ها. اینها همه روشن است یک گروه بزرگ اقتصادی بودند. از حمایت دولت و رانت دولت هم استفاده کردند. در این هیچ تردیدی نیست».
اما رییس سازمان بازرسی ایران در مصاحبه اخیر خود با اشاره به این که بعید است دادگاه بیش‌از این جنجالی باشد، می‌افزاید: «در شرایطی نمی‌شود همه تحقیقات کامل شود. عقب جلو می‌شود رسیدگی برای برخی افراد. اما به هر حال رسیدگی می‌شود».
مصطفی پورمحمدی در جریان پرونده معروف به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی موضع انتقادی نسبت به اطرافیان محمود احمدی‌نژاد داشت
انتشار این مصاحبه در این شرایط می‌تواند شائبه انتخاباتی بودن آن را تقویت کند. لحن مسالمت‌جویانه  پورمحمدی در قبال دولت و نزدیکان احمدی‌نژاد نیز با سخنان پیشین وی و دیگر مسوولان قضایی تفاوت دارد.
پورمحمدی ۲۷ اسفند (۱۷مارس) روز یکشنبه در دیدار از خبرگزاری مهر رسما اعلام کاندیداتوری کرد. پورمحمدی در دهه ۶۰ خورشیدی معاون برون مرزی وزارت اطلاعات ایران بود. وی پیش‌تر در دولت اول محمود احمدی‌نژاد وزیر کشور بود که توسط او بر کنار شد.
اما شاید حساس‌ترین مسوولیت مصطفی پورمحمدی عضویت در هیات سه نفره‌ای بود که در سال ۱۳۶۷ در مورد سرنوشت هزاران زندانی سیاسی تصمیم‌گیری می‌کردند. بر اساس ادعای مخالفان حکومت ایران و همچنینی خاطرات آیت‌الله منتظری دستکم ۲۵۰۰ نفر با تصمیم اعضای این هیات اعدام شدند.
پرونده‌ای پر از ابهام
خبر کشف بزرگترین اختلاس مالی تاریخ ایران شهریورماه ۱۳۹۰ منتشر شد. مقامات قضایی گروهی از فعالان اقتصادی و مقامات بانکی را متهم می‌کنند که با صدورغیر قانونی اسناد اعتباری (LC) در حدود ۳ هزار میلیارد تومان سواستفاده مالی کرده‌اند.
به استناد گزارش‌های منتشر شده فعالیت‌های اقتصادی "گروه آریا" از سال ۱۳۸۵ با مبلغ اولیه ۵۰میلیون تومان آغاز شد. بیشترین دریافت اسناد اعتباری توسط این گروه در سال‌های ۸۸ و ۸۹ صورت گرفته است.در این میان نام مسوولان مختلف حکومت ایران که در این پرونده دخالت داشته‌اند مطرح شده است. محمودرضا خاوری، رییس وقت بانک ملی ایران یکی از افرادی است که نامش بارها در جریان بررسی این پرونده مطرح شد.
محمودرضا خاوری که تابعیت ایرانی کانادایی دارد پس از افشای ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی، از ریاست بانک مرکزی استعفا داد و به کانادا رفت. وی با وجود درخواست مقامات قضایی به ایران بازنگشته است.
متهم ردیف اول، متهم می‌کند
مه آفرید خسروی در جریان رسیدگی به پرونده‌اش با نام بردن از برخی مسوولان بلندپایه جمهوری اسلامی که در جریان فعالیت‌های وی بوده‌اند، تصریح کرد: «من هشداری به این افراد می‌دهم که خودشان به دادگاه بیایند و همه چیز را بیان کنند».متهم ردیف اول در دفاعیات خود در دادگاه بدوی گفت: «من به هر مسئولی در کشور گفتم: بابا از من رشوه می‌خواهند تا کار‌هایم انجام شود، تنها سرشان را تکان دادند».
خسروی در یکی از جلسات دادگاه به دیدارش با هاشمی شاهرودی رییس وقت قوه قضائیه، مصطفی پورمحمدی رییس سازمان بازرسی کل کشور و علاالدین بروجردی رییس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس اشاره کرده است.
وی همچنین در بخش دیگر از دفاعیاتش گفت: «یکسری از افراد پشت نظام سنگر گرفته‌اند و به اسم نظام دارند از نظام جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده می‌کنند، این افراد به اسم نظام پول می‌گیرند و رشوه می‌دهند و رشوه می‌گیرند.»
خسروی با اشاره به اینکه یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به وی پیشنهاد کرده است شرکتی را برای دور زدن تحریم‌ها در خارج از کشور دایر کند، مدعی شد با محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در منزلش، پارک لویزان، دفترش و در خیابان ظفر ملاقات و جلسه ‌داشته است.

تشکل‌های کارگری: سال تازه سال اعتراضات گسترده کارگری است


در پیام نوروزی دو تشکل کارگری، به آغاز بهار همراه با تداوم فشارهای معیشتی بر کارگران اشاره شده است. در بیانیه "اتحادیه آزاد کارگران" آمده است اگر گشایشی فوری صورت نگیرد سال پیش ‌رو سال "اعتراضات گسترده کارگری" است.
در پیام نورزی "اتحادیه آزاد کارگران ایران" به مناسبت فرا رسیدن نوروز ۱۳۹۲ آمده است: «سال پیش رو برای مردم ایران سالی سخت‌تر و به همان درجه تعیین کننده‌تر از همیشه خواهد بود، بطوری ‌که به جرات می‌توان گفت وضعیت حاضر چنان وضعیتی نیست که طبقه کارگر و عموم توده‌های زحمتکش مردم ایران برای دوره‌ای دیگر و سالی دیگر قادر به ماندگاری و ادامه حیات بر روی پایه‌های آن باشند.»
آن‌طور که در پیام نوروزی "اتحادیه آزاد کارگران ایران" آمده است، "شرایط تحمیل شده بر کارگران" در تحمل ناپذیرترین وضعیت قرار دارد. این اتحادیه کارگری هشدار داده است چنان‌چه گشایشی فوری در شرایط معیشتی کارگران ایران صورت نگیرد سال پیش‌رو سال "اعتراضات گسترده کارگری" خواهد بود.
در پیام نوروزی "اتحادیه آزاد کارگران ایران" که در سایت این اتحادیه کارگری منتشر شده فرارسیدن سال ۹۲ به مردم ایران همچنین به "خانواده‌های کارگران دربند و خانواده‌های تمامی زندانیان آزادیخواه" شادباش گفته شده است.
در همین زمینه "کانون مدافعان حقوق کارگر" نیز در پیامی جداگانه به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۳۹۲، به آغاز بهار در شرایطی که فشارهای اجتماعی و اقتصادی بر کارگران تداوم دارد اشاره شده و آمده است که گرانی‌های سرسام‌آور و افزایش ناچیز دستمزدها برای سال آینده هم چنان حاکی از سخت‌تر شدن زندگی برای اکثریت قاطع مزد و حقوق‌بگیران و کسانی است که مجبورند نیروی کار خود را بفروشند تا زندگانی را بگذرانند.
در بیانیه "کانون مدافعان حقوق کارگر" همچنین آمده است: «تحریم‌های بین‌المللی که لبه تیز آن متوجه مردم تحت ستم است گذران زندگی را هر روز سخت تر كرده و بر نگرانی‌ها می‌افزايد. از يک‌سو گسترش خصوصی‌سازي و از سوی ديگر موج بیکارسازی گریبان جامعه را گرفته است، درعین حال فعالان کارگری و اجتماعی براي كوچک‌ترين اعتراضی نسبت به اين همه ستم، هم چنان تحت فشارهای زندان و تعقیب قرار دارند.»
حداقل دستمزد در سال ۱۳۹۲
در روزهای اخیر شورای عالی کار ایران، حداقل دستمزد سال ۱۳۹۲ را ۴۷۸ هزار تومان اعلام کرد. تعیین این میزان با اعتراض کارگران و فعالان کارگری روبرو شد.
کارگران و فعالان کارگری با اشاره به نرخ رسمی تورم، این میزان را ناکافی می‌دانند. این نرخ از سوی محافل دولتی ۷ / ۳۱ درصد اعلام می‌شود اما برخی اقتصاددانان تاکید می‌کنند که نرخ واقعی تورم، ۵۰ درصد است.
در همین زمینه حسین راغفر کارشناس اقتصادی و استاد اقتصاد "دانشگاه الزهرا" در یادداشتی که شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ در روزنامه «بهار» منتشر کرد، از کاهش ۷۵ درصدی قدرت خرید نیروی کار در سال‌های اخیر و به‌ویژه در یک سال گذشته خبر داد.
افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در ایران به معضل بزرگ معیشتی بخش‌های بزرگی از جامعه و از جمله خانوارهای کارگری بدل شده است. هم فشارهای ناشی از تاثیر تحریم‌ها که به افزایش قیمت ارز و بالارفتن بی‌سابقه بهای بسیاری از کالاهای وارداتی انجامیده و هم حجم بالای نقدینگی در جامعه از عوامل اصلی تورم به شمار می‌آیند.

مقاومت وزیر علوم در برابر دستور احمدی‌نژاد؛ نمایشی یا واقعی؟


سایت "عصر ایران" گزارش داده است که مقاومت کامران دانشجو وزیر علوم در برابر دستور محمود احمدی‌نژاد برای عزل رئیس دو دانشگاه تهران و تربیت مدرس، سناریویی از پیش طراحی و هماهنگ شده است.
به گزارش سایت "عصر ایران"، گفته می شود کامران دانشجو وزیر علوم زیر بار دستور محمود احمدی‌نژاد مبنی بر عزل دو رئیس دانشگاه نرفته و محمود احمدی‌نژاد نیز، نامه خود به وزیر در خصوص دستور به برکناری را رسانه‌ای کرده است.
محمود احمدی‌نژاد روز ۲۸ اسفند در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم، خواستار برکناری روسای دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس شد. او مدیریت این دو دانشگاه را "غیرسازنده" خواند و بر اجرای "بدون هرگونه ملاحظه" این دستور تاکید ورزید.
در این نامه آمده که رویکرد فرهاد رهبر و بیژن رنجبر، مدیران این دو دانشگاه "سیاست‌زده، غیرعلمی و احیانا امنیتی" است. محمود احمدی‌‌نژاد این فضا را "تاحدودی نقطه مقابل حرکت عمومی ملت و شئون دانشگاه و دانشگاهیان" خوانده بود.
بنا بر گزارش سایت "عصر ایران"، اگر وزیر علوم در برابر دستور احمدی نژاد مقاومت کند و روسای این دو دانشگاه مهم را برکنار نکند، باید منتظر یک "واقعه مهم" بود.
کامران دانشجو رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در سال ۸۸
آن‌طور که در این گزارش آمده است: «برکناری کامران دانشجو از وزارت، مساوی است با بی‌اعتبار شدن کل کابینه و سقوط دولت. در چنان حالتی، رئیس جمهور باید، برای همه وزیرانش یک به یک رای اعتماد مجدد بگیرد.»
بنا بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در صورتی که نیمی از هیئت وزیران تغییر کند، رئیس‏ جمهور باید مجددا از مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برای‏ هیئت‏ وزیران‏ تقاضای‏ رای‏ اعتماد کند.
در این گزارش گمانه‌زنی شده که مقاومت وزیر علوم در برابر دستور احمدی‌نژاد مبنی بر عزل دو رئیس دانشگاه، "سناریویی طراحی شده" با هماهنگی خود کامران دانشجو است، زیرا "احمدی‌نژاد ثابت کرده که در ماه‌های منتهی به انتخابات، در صدد آرام نگه داشتن فضا نیست".
کامران دانشجو وزیر فعلی علوم، در دولت پیشین احمدی‌نژاد معاون وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور بود. انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ زیر نظر او برگزار شد.

نگرانی از وضعیت سخنگوی زندانی کمیته دفاع از حق تحصیل


منابع خبری نزدیک به منتقدان دولت ایران از سرنوشت ضیا نبوی، فعال دانشجویی زندانی ابراز نگرانی کرد‌ه‌اند. در همین حال دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد توانستند در آستانه سال نو با والدین خود دیدار کنند.
روز پنجشنبه اول فروردین ماه (۲۱مارس) وب‌سایت "کلمه" گزارش داد که بی‌خبری از ضیا نبوی فعال سیاسی دانشجویی که دوران محکومیت‌اش را در زندان کارون اهواز می‌گذراند، وارد هفدهمین روز خود شد.
این فعال دانشجویی و سخنگوی کمیته دفاع از حق تحصیل، به ده سال زندان همراه با تبعید محکوم شده است. وی اولین بار ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد و از آن زمان بدون مرخصی در زندان به سر می‌برد. نبوی در پاییز ۱۳۸۹ به زندان کارون اهواز تبعید شد.
بر پایه گزارش سایت کلمه روز سه شنبه ۱۵ اسفند سال گذشته، این زندانی سیاسی از سوی ماموران اداره اطلاعات اهواز به دادسرای انقلاب این شهر فرستاده شد. از آن تاریخ خانواده نبوی تنها توانسته‌اند در یک مکالمه کوتاه تلفنی از سلامت وی کسب اطلاع کنند.
مسوولان امنیتی و قضایی ایران در مورد دلایل انتقال و محل نگهداری وی هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند.
ملاقات دختران موسوی و رهنورد با والدین‌شان
در رخدادی دیگر دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از رهبران مخالفان دولت ایران که در زندان خانگی به سر می‌برند اجازه یافتند با پدر و مادر خود دیدار کنند.
وب‌سایت‌های مخالفان گزارش دادند که این ملاقات "در حضور ماموران امنیتی و در فضایی سنگین" برگزار شده است.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی بیش از دو سال است که در حبس خانگی به سر می‌برند
موسوی و رهنورد و همچنین مهدی کروبی دیگر رهبر منتقد حکومت ایران از ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در زندان خانگی به سر می‌برند.
مقامات امنیتی ایران می‌گویند حبس خانگی رهبران مخالفان دولت با تصمیم و دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
نامه خداحافظی زندانیان با فائزه هاشمی
پس از پایان دوران محکومیت فائزه هاشمی،‌ دختر اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، جمعی از زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین در نامه‌ای از تلاش وی برای مبارزه با "شرایط ناعادلانه" زندان قدردانی کردند.
در بخشی از این نامه آمده است: «این ارزش بزرگی است که زندانیان سیاسی، حبس خود را توأم با عزت و سربلندی طی کنند و این ارزشی بود که تو برای تحقق آن ایستادگی نشان دادی».مهوش شهریاری، نسرین ستوده، حکیمه شکری ، ژیلا کرم زاده مکوندی، مریم جلیلی، میترا زحمتی و نوشین خادم از امضا کنندگان این نامه هستند.
فائزه هاشمی ۱۳ دی ماه ۱۳۹۰ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی به شش ماه حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.
او روز اول مهرماه سال ۹۱ برای گذراندن دوره محکومیت شش ماهه دستگیر و به زندان اوین منتقل شده بود. خانم هاشمی ۲۹ اسفند ماه نیز از زندان اوین آزاد شد.

احمدی‌نژاد جشن جهانی نوروز را زودهنگام ترک کرد


جشن جهانی نوروز (۱ فروردین ۱۳۹۲) با شرکت سران کشورهای منطقه از جمله ایران، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان در ترکمنستان آغاز شد. گفته می‌شود رئیس جمهور ایران محل جشن جهانی نوروز را زودهنگام ترک کرده است.
روز پنجشنبه ۲۱ مارس برابر با اول فروردین ۱۳۹۲ چهارمین دور جشن جهانی نوروز در ترکمنستان آغاز شد. دور اول و دوم این جشن در ایران و دور سوم آن سال پیش در تاجیکستان برگزار شده بود. جشن جهانی نوروز امسال دو روز طول خواهد کشید.
احمدی نژاد در مراسم جشن جهانی نوروز پنجشنبه ۱ فروردین ۱۳۹۲سخنرانی کرد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: «تاریخ انسان اگر چه همواره با زمستان سخت بی‌عدالتی همراه بوده ولی هرقدر هم که این زمستان سرسخت باشد نمی‌تواند مانع آمدن بهار باشد و بهار می‌آید چرا که وعده خداست.»
احمدی نژاد در صحبت‌های خود در عشق‌آباد بارها به "فرارسیدن بهار" اشاره کرد و گفت: «با آمدن بهار حقیقی انسان جنگ افروزی و فاصله بین ملت ها پایان یافته و موانع رشد و کمال انسان ها از میان می‌رود؛ می‌توانیم با تکیه بر اشتراکات ملت‌های منطقه و با عشق‌ورزی و عدالت‌ورزی، آمدن بهار حقیقی انسان را تضمین کنیم.»
چرا رئیس جمهور ایران مراسم نوروزی را زودهنگام ترک کرد؟
اجرای برخی برنامه‌های‌ هنری سبب ترک زودهنگام مراسم جشن جهانی نوروز از سوی احمدی‌نژاد شداجرای برخی برنامه‌های‌ هنری سبب ترک زودهنگام مراسم جشن جهانی نوروز از سوی احمدی‌نژاد شد
پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس جمهور ایران خبر داد که محمود احمدی‌نژاد، پنج‌شنبه شب به وقت محلی به ایران بازگشته است، ولی این پایگاه به ترک زودهنگام مراسم توسط احمدی نژاد اشاره‌ای نکرده است.
این در حالی‌ست که خبرگزاری ایلنا و دیگر منابع خبری ایران گزارش داده‌اند که احمدی نژاد مراسم نوروزی را "به دلیل اجرای بعضی برنامه‌های هنری" زودتر از موعد ترک کرد.
ایلنا می‌نویسد: «ضمن برگزاری این جشن نمایشگاهی برای ارائه آداب، سنن و برنامه‌های فرهنگی کشورهای حوزه تمدنی نوروز برگزار شد که احمدی نژاد به عنوان یکی از مهمانان ویژه از این نمایشگاه بازدید کرد اما در خلال برنامه به دلیل اجرای بعضی از برنامه‌های هنری زودتر از موعد محل برگزاری جشن را ترک کرد.»
"احمدی نژاد سال پیش برنامه‌های هنری را ترک نکرده بود"
آشیرقلی بایری یک تحلیل‌گرمقیم عشق‌آباد به دویچه وله گفت: «رسانه‌های ترکمنستان تابحال درباره‌ی ترک زودهنگام رئیس جمهور ایران خبری منتشر نکرده‌اند. اما اگر این خبر صحت داشته باشد اقدام رئیس جمهور ایران در نزد مقامات ترکمنستان و مردم این کشور نوعی بی‌احترامی تلقی خواهد شد. برنامه‌های ویژه‌ی جشن جهانی نوروز ماه‌هاست در ترکمنستان تدارک دیده شده است وهنرمندان لباس سنتی و ملی پوشیده‌اند و رقص‌های سنتی و محلی اجرا شده است. از سوی دیگر قرار است که گروه‌های موسیقی ایرانی که به مناسبت نوروز به عشق‌آباد سفر کرده‌اند امروز و فردا در سالن‌های "واطان" و "ترکمنستان" کنسرت اجرا کنند.»
اما‌معلی رحمان و احمدی نژاد در لباس سنتی تاجیکستاناما‌معلی رحمان و احمدی نژاد در لباس سنتی تاجیکستان
آقای بایری که در عشق‌آباد از نزدیک شاهد اجرای مراسم‌ نوروزی بوده به دویچه وله گفت: «زنان هنرمند غالبا روسری بر سر داشتند و لباس‌های سنتی ترکمنی پوشیدند و اجرای موسیقی و رقص یا آوازخوانی در جشن جهانی نوروز با عرف و عادات سنتی مردمان منطقه‌ی ما منافاتی ندارد.»
وی تاکید می‌کند که بسیاری از دختران جوان که روسری نداشتند، "تاخیا" (کلاه سنتی ترکمنی) بر سر داشتند.
آقای بایری در ادامه خاطرنشان می‌کند که احمدی‌نژاد سال پیش در سومین دور جشن جهانی نوروز در تاجیکستان خود شاهد این گونه مراسم‌ بوده است، اما مراسم را زود هنگام ترک نکرده و به آداب و سنت‌های تاجیکان احترام گذاشته است.

آیت‌الله خامنه‌ای: در صورت حمله اسرائیل، تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کنیم


رهبر جمهوری اسلامی در اولین سخنرانی خود در سال نو خورشیدی به شکل تلویحی به پیام نوروزی رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا پاسخ داد. وی همچنین به انتخابات ریاست جمهوری آینده و پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه اول فروردین (۲۱مارس) در اولین سخنرانی خود در مشهد مدعی شد که این کشور به علت تحریم‌های بین‌المللی در سال ۱۳۹۱ به موفقیت‌های "کم‌نظیری" دست یافته است.
به گفته وی پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه اقتصادی، هسته‌ای، امنیتی‌، نظامی و تکنولوژیک قابل مقایسه با سال‌ها گذشته نیست و "جهشی عظیم" محسوب می‌شود.
این در حالی است که اقتصاد ایران در شرایط مناسبی قرار ندارد و پول ملی این کشور نسبت به سال‌های گذشته به شدت ارزش خود را از دست داده است. منتقدان همچنین از تورم افسارگسیخته و رشد روز افزون بیکاری و رکود تولید خبر می‌دهند.
آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش سال ۱۳۹۱ را سال رزمایش برای حکومت ایران خواند که بر اثر آن نقاط ضعف و قوت مشخص شد.به باور وی "وابستگی اقتصاد ایران به نفت و بی اعتنایی مسوولان به سیاست‌های کلان اقتصادی و تصمیم‌گیری روزمره" از مهمترین نقاط ضعف ایران است.
رهبر جمهوری اسلامی تصریح کرد: «۱۸ سال قبل به دولت وقت گفتم کاری کنید که بتوانیم در چاه‌های نفت را هر وقت که اراده کردیم ببندیم. آقایان به قول خودشان تکنوکرات لبخند اکراه زدند که مگر می‌شود؟ بله می‌شود».
حمله تند به اسرائیل و شماتت آمریکا
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به تهدید‌های اسرائیل و احتمال حمله نظامی این کشور به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «صهیونیست‌ها بدانند اگر غلطی از آنها سر بزند ایران، تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کند».
آیت‌الله خامنه‌ای افزود: «۳۴سال است که هرگاه نام دشمن برده می‌شود، ذهن ملت ایران متوجه دولت آمریکا می‌شود».
وی بریتانیا و فرانسه را نیز مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: «دولت خبیث انگلیس هم نقش مکمل آمریکا را بازی می کند و خودش استقلالی ندارد که آن را مستقل بدانیم».
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه چند کشور دیگر هم با ایران دشمنی می‌کنند افزود: «مسئولان دولت فرانسه هم در چند سال اخیر دشمنی‌های آشکاری با ملت ایران کردند که این یک ناهوشمندی از سوی دولتمردان این کشوراست».
پاسخ به پیام نوروزی اوباما
آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش به پیشنهاد مذاکره دوجانبه از سوی مقامات ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و گفت: « من به اظهارات آمریکایی‌‌ها خوش‌بین نیستم اما مخالفتی هم ندارم».
وی "پیشنهاد مذاکره" را یک تاکتیک آمریکایی خواند که برای فریب افکار عمومی دنیا مطرح می‌شود. رهبر جمهوری اسلامی از ایالت متحده آمریکا خواست ثابت کنند که در مذاکرات صادق هستند.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین مدعی شد که تاکنون از سوی رهبری ایران هیچکس با آنها مذاکره نکرده است و تنها در برخی موارد مسئولان دولتی راجع به مسائل مقطعی با آمریکایی‌ها مذاکره کرده‌اند که وی مخالفتی هم نداشته است.وی همچنین با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها دوست ندارند مناقشه هسته‌ای تمام شود، گفت: «آمریکا می‌توانست به حق غنی سازی ایران اعتراف کند و مقررات آژانس هم اعمال شود و ما هم از روز اول مخالفتی با اعمال مقررات آژانس نداشتیم»
آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش افزود: «اگر آمریکایی‌ها صادقانه می‌خواهند کار تمام شود، من راه حل را می گویم. راه حل این است که آمریکا از دشمنی با ملت ایران دست بردارد».
لزوم مشارکت همه جریان‌ها درون نظام در انتخابات
رهبر جمهوری اسلامی بخش پایانی سخنانش را به موضوع انتخابات ریاست جمهوری ایران که خردادماه سال ۱۳۹۲ خوردشیدی برگزار خواهد شد اختصاص داد.
به گفته وی در درجه اول "حضور گسترده مردم و شور انتخاباتی" برای نظام جمهوری اسلامی اهمیت دارد. همچنین مشارکت همه جریان‌ها و سلیقه‌های "معتقد به جمهوری اسلامی" را در انتخابات وظیفه و حق آنها دانست.
این سخنان را به نوعی می‌توان نرمش در مقابل جریان اصلاح‌طلب دانست که به نظر می‌رسد در صدد حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده است.
آیت‌الله خامنه‌ای همچنین تلاش کرد به نگرانی‌ها در مورد اعمال نظر وی در انتخابات پاسخ دهد و از سلامت انتخابات دفاع کند. وی در این باره تاکید کرد: «رای مردم به طور نهایی تعیین کننده است. رهبری مثل همه مردم یک رای دارد و تا وقتی در صندوق ریخته شود کسی از ان مطلع نخواهد شد. به این توجه نکنید که می‌گویند نظر رهبری به کسی نزدیک‌تر است.»
این بخش از سخنان رهبر جمهوری اسلامی و تاکید بر اینکه وی همانند همه شهروندان ایران تنها یک رای دارد، در پیام نوروزی محمود احمدی‌نژاد که دیروز منتشر شد نیز، وجود داشت.وی اشاره‌ای نیز به حوادث پس از انتخابات ۱۳۸۸ داشت که به نظر می‌رسید موضعی نرم‌تر نسبت به اظهارات پیشین وی و همچنین مواضع مقامات سیاسی و امنیتی ارشد جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه همه باید در مساله انتخابات و غیر انتخابات تسلیم قانون باشند، افزود: «حوادث انتخابات ۱۳۸۸ نتیجه آن بود که کسانی در برابر قانون تمکین نکردند».
وی مدعی شد که سازکارهای قانونی برای رفع شبهه و اشتباه در انتخابات وجود دارد و همه باید از رای و نظر نهادهای مسوول تمکین کنند.
آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانش مشخصات رییس‌جمهور آینده را بیان کرد. وی گفت: «آنچه که برای رییس جمهور آینده نیاز داریم عبارت است از امتیازهایی که امروز وجود دارد، منهای ضعف های موجود».
رهبر جمهوری اسلامی افزود که هر کسی که می‌آید باید پایبند به "ارزش‌ها و انقلاب و نظام اسلامی و خرد جمعی و تدبیر" باشد.