۱۳۹۲ آبان ۳, جمعه

اردشیر امیرارجمند : دستهایی در کار است که آرامش در کشور برقرار نشود

اردشیر امیر ارجمند مشاور میرحسین موسوی در واکنش به ضرب و شتم دختران موسوی می‌گوید به نظر می‌رسد بخشی از حاکمیت به طور جدی دنبال آن است که آرامش در کشور برقرار نشود.
روز پنجشنبه دوم آبان ماه، دختران میرحسین و موسوی و زهرا رهنورد پس از دیدار با آنها هنگام خروج از منزل، مورد ضرب و شتم ماموران حصر قرار می‌گیرند.
اردشیر امیر ارجمند، در مصاحبه با رادیو فردا، در بیان ماجرا می‌گوید: «بعد از قریب هزار روز، برای اولین بار فرزندان آقای موسوی اجازه پیدا کردند که در داخل خانه پدری با پدر و مادر ملاقات کنند و حدود دو ساعت و نیم با آنها باشند و ناهار را هم با آنها بخورند.»
او ادامه می‌دهد: «آنها هیچ وقت چنین حقی نداشتند. قبل از آن در خانه مجاور که متعلق به وزارت اطلاعات است، ملاقات صورت می‌گرفت. ملاقات‌ها بسیار محدود بود.»
امیر ارجمند معتقد است: «ابتدا تصور این بود که گشایشی صورت گرفته و قدم مثبتی در این قضیه برداشته شده و به آنها اجازه داده شده به همراه پدر و مادر ناهار بخورند. متاسفانه هنگام خروج، رفتار بسیار خشونت‌آمیزی با مهندس میرحسین موسوی می‌شود، در روز عید غدیر که برای سید‌ها بسیار حائز اهمیت است و در این روز به سادات احترام می‌گذراند، به دختران آقای موسوی در حضور پدر و مادر سیلی می‌زنند.»
او با اشاره به روندی که در ماه‌های اخیر بر کشور حاکم بوده و گمانه زنی‌هایی که درباه احتمال رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی مطرح شده می‌گوید: «معلوم نیست چه دست‌هایی در کار است که وقتی می‌خواهد یک قدم اوضاع به سمت جلو پیش رود، کاری انجام می‌دهند که همه برنامه‌ها تغییر پیدا کند یا خراب شود. این باعث تعجب است. به نظر می‌رسد بخشی از حاکمیت به طور جدی به دنبال این است که آرامش در کشور برقرار نشود، وضعیت حصر آقای موسوی و آقای کروبی تغییر پیدا نکند، نیروهای طرف دیگر را دچار التهاب کند که موضع‌گیری شدید کنند.»
امیرارجمند تاکید می‌کند: «مسئولیت این وضعیت با مسئولان اصلی کشور است، مسئولیت این حصر با آنها است، آنها هستند که باید تصمیم بگیرند هرچه زود‌تر این تمام شود. آنها بودند که دستور حصر را دادند و باید از آن صرفنظر کنند.»
مشاور ارشد میرحسین موسوی در پاسخ به این سوال که چه اقدامی باعث واکنش دختران او و درگیری نیروهای امنیتی با ان‌ها شده است، می‌گوید: «به هر حال تفتیش یک حدی دارد. باید احترام فرد حفظ شود. دختران آقای موسوی حامل چه چیزی برای بیرون آوردن بودند که باید تفتیش به گونه‌ای صورت بگیرد که شانیت آنها را زیر سوال ببرد و از نظر شخصیتی اذیتشان کند.»
امیر ارجمند درباره احتمال کشیده شدن مساله تعرض به دختران موسوی و رهنورد به مقام قضایی، اظهار می‌دارد: «الان سه سال است که سه نفر را بدون هیچ دلیلی زندانی کرده‌اند. وقتی تعداد زیادی از اعضای این خانواده مورد آزار و اذیت بدنی و غیره قرار گرفته‌اند و بسیاری از حقوق اولیه آنها نقض شده است، آیا یک بار مساله به محاکم قضایی رفته که اکنون باز چنین اتفاقی بیفتد؟»
او اظهار امیدواری می‌کند که «مسئولان قضایی به خودشان بیایند و میزانی از مسئولیت پذیری در آنها ایجاد شود. آن قدر که از حق و عدالت و دین و شریعت صحبت می‌کنند، آن را در حق خانواده‌های آقای موسوی و آقای کروبی هم قابل اجرا بدانند. و این رفتارهای ناشایست و غیر انسانی را پی گیری کنند.»

پاسخ بانک مرکزی به بهمنی: نقدینگی ۵ برابر، بدهی بانک‌ها ۱۳ برابر

دویچه وله : محمود بهمنی رئیس کل سابق بانک مرکزی در واکنش به انتقادها از وضعیت اقتصادی کشور روز سی‌ام مهرماه در مصاحبه با سایت تسنیم گفت:«خزانه کشور نه تنها خالی نیست بلکه با ذخیره‌ای معادل ۱۰۰ میلیارد دلار به دولت جدید تحویل داده شده و بدهی‌های خارجی هم در دولت احمدی نژاد کاهش یافته‌اند.»

در پاسخ به این اظهارات روابط عمومی بانک مرکزی ایران گزارشی منتشر کرده است که آمارهای آن با اظهارات بهمنی مغایرت دارد.

"خزانه دولت" و " ذخایر ارزی بانک مرکزی" یکی نیست!

در پاسخ بانک مرکزی ایران از اینکه در دولت قبلی "خزانه دولت" و"ذخایر ارزی بانک مرکزی" را یکی دانسته‌اند اظهار تعجب شده است. در این پاسخ همچنین آمده که ذخایر ارزی جزء دارایی‌های بانک مرکزی است و نمی‌بایست در عملیات مالی دولت و تامین کسری‌های فراوان بودجه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در این نامه همچنین به عدم ارتباط "صندوق توسعه ملی" و وضعیت نامطلوب "صندوق‌های بازنشستگی و رفاهی" اشاره و تاکید شده که انتساب حجم بدهی‌های خارجی کشور به عدم گشایش اعتبار اسنادی ریالی پذیرفتنی نیست.

"مسکن مهر" طرحی عظیم بدون پشتوانه مالی

در گزارش بانک مرکزی ایران از دولت احمدی نژاد به دلیل بی‌انضباطی مالی و اعمال فشار برای اجرایی شدن پروژه‌های عظیمی مانند مسکن مهر انتقاد شده است؛ پروژه‌هایی که تامین مالی آنها بر منابع مالی بانک مرکزی استوار شده بود و در نتیجه، افزایش شتابان پایه پولی کشور، بالارفتن حجم نقدینگی، تورم فزاینده و بی‌ثباتی بازارهای دارایی را به دنبال داشته است.

شاخص‌های رسمی اقتصادی نشان می‌دهد که در بازه زمانی ۱۳۸۴-۱۳۹۱ بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۶ /۱۳ برابر و بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ۶ /۲ برابر شده است. علت این امر عدم توازن مالی دولت و عدم کفایت منابع خزانه اعلام شده است.

بانک مرکزی ایران نتیجه چنین رویکردی را ۴/۴ برابر شدن پایه پولی و پنج برابر شدن نقدینگی کشور می‌داند. تورم ۴۰ درصدی، ایجاد بی‌ثباتی از طریق به وجود آمدن رشد منفی سرمایه‌گذاری و تولید که امکان ایجاد فرصت‌های شغلی برای سیل عظیم جوانان جویای کار را از بین برده است نیز از دیگر نتایج این رویکرد غلط عنوان شده‌اند.

مشکلات گسترده دراقتصاد خرد و کلان

بانک مرکزی ایران، کاهش قدرت خرید طبقات کم درآمد و مواجه شدن دولت جدید با مشکلات گسترده در مدیریت اقتصاد کلان و پاسخگویی به نیازهای معیشتی مردم را ناشی ازناسالم دانستن روش‌های تامین مالی دولت طی ۸ سال گذشته عنوان کرده است.

براساس گزارش‌های رسمی، بدهی‌های بجا مانده از دولت احمدی نژاد برای دولت روحانی حدود ۱۸۳ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

اخبار زندانیان سیاسی

وضعیت نگران کننده محمدرضا پورشجری و نبود دارو در زندان
هرانا: زندانی سیاسی، محمدرضا پورشجری معروف به سیامک مهر بدلیل بالارفتن قند خون با مشکلات زیادی روبروست و داروهای مورد نیاز خود را نیز باید از بازار سیاه تهیه نماید.
میترا پورشجری دختر این وبلاگ نویس زندانی به ارگان خبری فعالان حقوق بشر گفت: "وضعیت جسمی پدرم خیلی بد است. پاهای وی بدلیل قند خون بالا بی‌حس شده و شب‌ها نمی‌تواند بخوابد. ابتدا تنها انگشتان پای وی بی‌حس شده بود و این بی‌حسی به بالا سرایط کرده است."
وی در ادامه گفت: "همچنین فشار چشم چپ وی نیز بدلیل بیماری قند زیاد شده و اگر به بیماری وی رسیدگی نشود پزشکان مجبور به تخلیه چشم وی خواهند شد. پدرم می‌گوید بهداری دیگر حتی جواب هم نمی‌دهد. قرار بود هر دوهفته یکبار برای قند خون از من آزمایش خون و ادرار بگیرند که این مهم صورت نگرفت."
دختر این زندانی سیاسی همچنین تصریح کرد: "این شرایط برای کشتن پدرم تدارک دیده شده. دیگر داروهای قلبی و قندش را بهداری زندان نمی‌دهد و وی در بازار سیاه مجبور به تهیه داروهای حیاطی خود است. این شرایط تمام زندانیان بیمار در زندان ندامتگاه مرکزی کرج است. یک عدد قرص استامینوفن در بازار سیاه زندان به قیمت دو هزار تومان خرید و فروش می‌شود و زندانیان بیمار داروهای مورد نیاز خود را باید از این بازار تهیه کنند."
عفو بين‌الملل خواهان رفع اتهامات مسعود و خسرو کردپور، در ايران شد
سازمان عفو بين‌الملل با صدور اطلاعيه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست از مسعود و خسرو کردپور، روزنامه‌نگاران زندانی در کردستان ايران، رفع اتهام کنند.
به گزارش رادیو فردا، در اين اطلاعيه آمده است که  اتهامات وارده به خسرو کردپور مدير خبرگزاری «مکريان» و برادرش مسعود کردپور، روزنامه نگار، تنها به دليل آن بوده که اين دو از حق خود در بيان نظراتشان استفاده کرده‌اند.

عفو بين‌الملل همچنين خواستار ملاقات منظم اين دو روزنامه‌نگار زندانی با خانواده و وکلای انتخابی‌شان شده است. در اين بيانيه اين سازمان مدافع حقوق بشر از مقام‌های ايرانی خواسته شده تا از هر گونه شکنجه و بدرفتاری  با اين دو در زندان مرکزی مهاباد خودداری شده و امکان دسترسی آنها به مراقبت‌های پزشکی نيز فراهم شود.