۱۳۹۱ مهر ۱۷, دوشنبه

جنگ غیررسمی ایران و ترکیه در خاک سوریه


ایران برای نجات جان ۴۸ تن از شهروندان خود در سوریه از ترکیه کمک خواست. روزنامه‌های ترکیه از تشدید تنش ‌بین ایران و ترکیه بر سر سوریه خبر می‌دهند. کارشناسان نیز از تیرگی بیشتر مناسبات دو کشور می‌گویند.
احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه‌ ترکیه در گفتگو با شبکه‌  تلویزیونی دولتی "تی ار تی" گفت: «تمامی کسانی که وی با آنها ملاقات کرده در این زمینه که بشاراسد باید برود با ما متفق‌القولند. اما اختلاف نظرها بیشتر بر سر دوران گذار از بشار اسد می‌باشد. ایران و سوریه بر این باورهستند که دوران گذار به رهبری بشار اسد طی شود. ما پیشنهاد می‌کنیم که این دوران گذار به رهبری فاروق‌ الشرع، معاون بشاراسد باشد.»

داوود اوغلو خاطر نشان کرد که فاروق‌ الشرع مردی معقول است که در کشتار مخالفان سوریه دخالتی نداشت است. این سخنان وزیر امور خارجه ترکیه بویژه پس از دیدار ۲۴ ساعته‌ی محمدرضا رحیمی، معاون احمدی نژاد از ترکیه ایراد شد.

مبادلات ۲۵ میلیارد دلاری ایران و ترکیه
بحران سوریه اکنون به داغ‌ترین موضوع رسانه‌های ترکیه تبدیل شده است
رحیمی وقتی از ترکیه به ایران بازگشت در مصاحبه با ایسنا درباره حادثه‌ای که در مرز سوریه و ترکیه اتفاق افتاد صریحا گفت: «همزمان با حضور ما طرف سوری از اتفاق به وجود آمده عذرخواهی کرد.»

معاون اول احمدی نژاد، از اتفاق نظر مقامات ایرانی و ترکیه‌ای برای حل مسایل سوریه از طریق غیر نظامی خبر داد. وی همچنین به دستاوردهای اقتصادی این سفر اشاره کرد و احتمال داد که تا آخر سال حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

از سوی دیگر به‌دنبال افزایش تنش بین ترکیه و سوریه سفارت ایران در ترکیه نیز با صدور بیانیه‌ای روز یکشبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ اعلام کرد، "حفظ تمامیت ارضی دو کشور اولین ضرورت برای برقراری آرامش است."

سفارت ایران در بیانیه خود ترکیه و سوریه را به "خویشتنداری و بررسی دقیق موضوع و توجه به اهداف دشمنان منطقه" ، دعوت کرده است.

کمک ترکیه برای آزادی ۴۸ گروگان ایرانی

مقام‌های ایرانی همچنین از "رایزنی‌های فشرده" ایران با ترکیه برای آزادی ۴۸ گروگان ایرانی در سوریه خبر دادند. علاءالدین بروجردی، رئیس "کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس" در دیدار با سفیر ترکیه  (یکشنبه ۱۶ مهر) خواستار کمک این کشور برای آزادی و نجات ۴۸ شهروند ایرانی شد.

اومیت یاردیم سفیر ترکیه در تهران در این دیدار قول داد، دولت ترکیه برای نجات گروگان‌های ایرانی تمامی تلاش‌های خود را خواهد کرد.
روابط خوب ایران و ترکیه بر سر بحران سوریه با مشکل مواجه شده است
محمد صالح خاتم، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر مسائل ترکیه از شهر استانبول به دویچه وله درباره اهرم‌های ترکیه برای نجات گروگان‌های ایرانی می‌گوید: «ترکیه یکی از کشورهایی است که مرکز گروه‌های مخالف و معارض بشار اسد هست و در نزدیکی مرز ترکیه این گروه‌ها از حمایت‌های لجستکی و پزشکی این کشور برخوردارند. ترکیه در میان نیروهای مخالف حق سخن دارد و در این رابطه می‌تواند به ایران واقعا کمک کند.»

این کارشناس مقیم استانبول می‌افزاید: «فعلا ترکیه درگیر مسائل داخلی از جمله گرانی و تظاهرات مخالفان جنگ است. اما اگرجنگی بین ترکیه و سوریه اتفاق بیافتد، ایران مجبور خواهد شد بازهم ترکیه را به خویشتن‌داری دعوت کند و فکر نمی‌کنم مستقیما وارد جنگ شود. ایران به شدت به کشور همسایه ترکیه به لحاظ سیاسی و اقتصادی نیاز دارد. امارات تبادلات تجاری خود را با ایران کاهش داده است اما ترکیه تحریم‌های اتحادیه اروپا را به رسمیت نمی‌شناسد و سیاست ترکیه ادامه‌ی راوابط اقتصادی با ایران است.»

روزنامه صباح: نیروهای حزب‌الله به‌جای سپاه قدس

بحران سوریه اکنون به داغ‌ترین موضوع رسانه‌های ترکیه تبدیل شده است. در این رابطه روزنامه‌های پرتیراژ ترکیه گزارش‌هایی پیرامون درخواست کمک ایران از ترکیه برای آزادی ۴۸ تن از شهروندان خود از دست نیروهای مخالف بشار اسد و همچنین خروج نیروهای قدس وابسته به سپاه پاسداران ایران از خاک سوریه منتشر کردند.

روزنامه‌ "صباح" در شماره (۸ اکتبر /۱۸ مهر) از جایگزینی حزب الله بجای نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران خبر داده است. صباح ادعا کرده است که ایران به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به کاهش حمایت خود از بشاراسد شده است.

روزنامه‌ی ترکیه‌ای به نقل از منابع اطلاعاتی غربی نوشته است، جمهوری اسلامی ایران پس از افزایش انتقادها از نقش این کشور در سوریه و همچنین کاهش شانس حضور بشار اسد در راس حکومت سوریه و نیز افزایش فشارهای اقتصادی پس از تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور،هفته‌ی پیش ۲۷۰ تن از نیروی زبده‌‌ی سپاه قدس را از سوریه فراخوانده است.

روزنامه "صباح" از اعزام ۱۵۰۰ نیروی حزب‌الله به سوریه جهت حمایت از رژیم اسد نیز پرده برداشته است.

روزنامه زمان: درایت اردوغان، مرسی و خامنه‌ای
روزنامه "زمان" چاپ ترکیه در زمینه نقش ایران‌، مصر و ترکیه به عنوان ۳ قدرت جهان اسلام در بحران سوریه مقاله‌ای از بولاچ، روزنامه نگار ترک منتشر کرده است. بولاچ می‌نویسد: «سوریه یک کشور مسلمان است و ترکیه، مصر و ایران به عنوان سه ضلع قدرت جهان اسلام بایستی برای حل مشکل سوریه تشریک مساعی کنند. این سه کشور باید مستقیم وارد حل مسئله‌ی سوریه شوند. در ظرف ۲ یا ۳ سال آینده در سوریه باید انتخابات پیش از موعد برگزار شود و تا زمان انتخابات اسد می‌تواند در قدرت باقی بماند. اما نمایندگان مخالفین هم باید در ساختار قدرت حضور داشته باشند. یک قانون اساسی جدید نوشته شود.»

بولاچ عقیده دارد برای اجرایی شدن این امر حتی می‌توان یک نیروی نظامی مشترک با حضور مصر، ایران و ترکیه تشکیل داد و"درایت اردوغان، محمد مرسی و علی خامنه‌ای در این زمینه تعیین کننده است".

چند پرسش مهم و نگرانی ترکیه از آینده

روزنامه زمان در مقاله‌ای دیگر به قلم علی اصلان در رابطه با بحران سوریه به چند پرسش کیلدی اشاره می‌کند و می‌نویسد: «ترکیه که کاملا از سوی غرب و آمریکا تنها گذاشته شده است، باید با خونسردی به ارزیابی مجدد این مسئله بپردازد. آنکارا باید به این فکر بکند که آیا حمایت‌های داخلی و خارجی از رژیم سوریه را دست کم گرفته است؟ آیا حمایت‌های ایران، چین و روسیه از سوریه را بیش از حد دست کم گرفته‌ایم و آیا بیش از حد در امور داخلی عراق و سوریه وارد می‌شویم؟ آیا احتمال آن هست که بی‌آنکه بخواهیم ما را به سوی یک درگیری شیعی و سنی سوق دهند؟»

علی اصلان در پایان مقاله خود نتیجه می‌گیرد: «آرزوهای ما در زمینه‌ی تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ نباید ما را به سمت هیجانات سوق دهد. ترکیه بایستی برای ساختن آینده‌ی خود با این گونه سئوالات مواجه شود و بی‌آنکه بحث‌ها را سیاسی کند، به دنبال پاسخی حقیقی باشد.»

بیشتر شدن دامنه‌ اختلافات میان ایران و ترکیه
عارفت کسکین، تحلیل‌گر ترک: ترکیه با عدم استقبال از سعید جلیلی، مذاکره کننده‌ی مسائل هسته‌ای ایران در مقابل کاخ نخست وزیری این کشور و همچنین اعلام احتمال جنگ علیه سوریه در واقع پیامی به ایران داده است
عارف کسگین کارشناس مرکز تحقیقات استراتژیک قرن ۲۱ ترکیه به تشدید اختلافات ترکیه و ایران اشاره می‌کند و می‌گوید: «ایران و ترکیه بر سر مسئله‌ی سوریه در دو قطب متضاد قرار گرفته‌اند و هر دو کشور در خاک سوریه وارد یک جنگ غیر‌رسمی شده‌اند. ترکیه مخالفین اسد را به عنوان آزادی‌خواه به رسمیت می‌شناسد، اما ایران از بشار اسد حمایت می‌کند.»

این کارشناس ضمن اشاره به به سخنان اردوغان، نخست وزیر ترکیه که گفته بود "اگر صلح می‌خواهید، برای جنگ حاضر شوید" نتیجه می‌گیرد، ترکیه روز به روز از ایران دورتر می‌شود. این کارشناس مقیم آنکارا همچنین می‌گوید: «سیاست‌های کنونی ایران در قبال سوریه باعث ناخرسندی مقام‌های ترکیه شده است. ترکیه با عدم استقبال از سعید جلیلی، مذاکره کننده‌ی مسائل هسته‌ای ایران در مقابل کاخ نخست وزیری این کشور و همچنین اعلام احتمال جنگ علیه سوریه در واقع پیامی به ایران داده است.» عارف کسگین از مرکز تحقیقات استراتژیک قرن ۲۱ ترکیه می‌گوید: «اردوغان زمانی این سخنان را بیان کرد که معاون اول احمدی نژاد در ترکیه بود. این پیامی بود برای حاکمان جمهوری اسلامی ایران و اگر این پیام جدی گرفته نشود، مناسبات دو کشور تیره‌تر خواهد شد.»

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 18 مهر، 9 اکتبر




















محمدرضا خاتمی: اصلاح‌طلبان به دنبال براندازی نیستند


محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین جبهه مشارکت گفته است که اصلاح‌طلبان بر این باورند که نظام ولایت فقیه می‌تواند یک نظام دموکراتیک باشد و آنان هیچ‌گاه برای براندازی نظام کنونی در ایران اقدامی نخواهند کرد.
محمدرضا خاتمی، نایب رئیس مجلس اصلاحات و یکی از چهره‌های سرشناس جنبش اصلاح‌طلبی در مصاحبه‌ای تفصیلی با روزنامه "اعتماد" که در شماره روز دوشنبه (۱۷ مهر/۸ اکتبر) منتشر شده، بر دیدگاه اصلاح‌طلبان مبنی بر حفظ اصل نظام تأکید کرده است. او گفته است که اصلاح‌طلبان "در هیچ‌زمانی برای براندازی این نظام هیچ‌گونه اقدامی نخواهند کرد و مخالف جدی آن [این اقدام] هستند."

محمدرضا خاتمی در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه آیا در میان چهره‌ها و گروه‌های شناخته‌شده اصلاحات درباره علت مشکلات کشور وحدت نظر وجود دارد، پاسخ داده است که اصلاح‌طلبان "در اصل نظام هیچ تردیدی ندارند" و بر این باورند که "همین نظام ولایت فقیه می‌تواند یک نظام دموکراتیک باشد."

محمدرضا خاتمی که زمانی دبیرکلی جبهه مشارکت را بر عهده داشت، شرایط و فشارهای سخت بر اصلاح‌طلبان به ویژه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ را باعث منفعل شدن و کنار نشستن آنان ندانسته، بلکه به گفته وی آنان در این مدت "هر آنچه برای اداره کشور لازم بوده، نه تنها حفظ بلکه پرورش و گسترش داده‌اند."

او ادامه داده است که به دلیل فشارهای زیاد "عموم مردم از این اقدامات اطلاعی ندارند."

نایب رئیس مجلس ششم و برادر محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، در این گفتگو روش اصلاح‌طلبان مبنی بر داشتن "صبر و حوصله" را استراتژی این گروه خوانده و آن را شرط اصلی به نتیجه رسیدن جنبش اصلاح‌طلبی نامیده زیرا به گفته‌ وی حتی اگر انقلابی در کشور رخ دهد، نتیجه آن پس از گذشت چند سال یا چند دهه همان خواهد شد که ایران اکنون با آن روبروست.
محمدرضا خاتمی: «عده‌ای از دوستان تصور می‌‌كنند همه مشكلات ناشی از آقای احمدی‌‌نژاد است و اگر او برود همه‌ چيز درست می‌‌شود. اما تغيير اساسی‌ با تغيير يک رئيس‌جمهور شكل نمی‌‌گيرد.»
محمدرضا خاتمی: «عده‌ای از دوستان تصور می‌‌كنند همه مشكلات ناشی از آقای احمدی‌‌نژاد است و اگر او برود همه‌ چيز درست می‌‌شود. اما تغيير اساسی‌ با تغيير يک رئيس‌جمهور شكل نمی‌‌گيرد.»
او البته تأکید کرده است که صبر در برابر شرایط موجود به معنای انتظار برای "آینده خیلی دوری" نیست.

دبیر کل پیشین جبهه مشارکت جریان اصلاحات را هم اکنون قوی‌تر از زمان اوج‌گیری این جریان در سال ۱۳۷۶ دانسته است. به باور وی مسائلی نظیر ناکارآمدی دولت به نفع اصلاح‌طلبان تمام شده و "نفوذ کلام و افزایش اعتماد عمومی" برای آنان به همراه داشته است.

او با این همه حرکت در چارچوب قانون اساسی را موضعی دانسته که تمامی اصلاح‌طلبان به طور یکپارچه بر آن توافق نظر دارند و افزوده است: «اصلاح‌طلبان تمامی تلاش‌شان را می‌کنند که این نظام را اصلاح کنند، اما اگر نظام اصلاح‌پذیر نبود و اصلاح نشد، وارد فاز دیگری نخواهند شد. ممکن است گوشه‌گیری و سکوت پیشه کنند یا به دنبال کار و زندگی خود بروند...ما پرچم براندازی را برای همیشه در جبهه اصلاح‌طلبان پایین کشیده‌ایم.»

محمدرضا خاتمی در ادامه به تلاش‌هایی اشاره کرده که برای "کشاندن اصلاح‌طلبان به براندازی" صورت گرفته و اضافه کرده است: «آقايان خيلی تلاش كردند و به ويژه در طول اين سه سال تلاش مضاعفی صورت گرفت تا اصلاح‌طلبان را به براندازی بكشانند چون می‌‌دانستند اگر اصلاح‌طلبان وارد اين فاز شوند به راحتی آب خوردن از بين خواهند رفت. اما اصلاح‌طلبان وارد اين دام نشدند.»

به گفته او اصلاح‌طلبان شدیدترین انتقادات را به نظام دارند و آنها را نیز عنوان می‌کنند اما "حاضر نیستند به همه چیز پشت پا بزنند تنها به این دلیل که یک عده خاص، این نظام را به انحراف کشانده‌اند."

دبیرکل پیشین جبهه مشارکت در مورد امکان ورود اصلاح‌طلبان با لحاظ کردن گزینه‌های حداقلی به انتخابات، پاسخ داده است که اصلاح‌طلبان همگی حضور در قدرت "به هر قیمتی را دیگر قبول ندارند." او روش‌هایی غیر از روش انتخابات نظیر توافق کردن با حاکمیت را به شدت رد کرده و اعتقاد اصلاح‌طلبان را بر رسیدن به قدرت با "رأی مردم" استوار دانسته است.

محمدرضا خاتمی گفته است: «عده‌ای از دوستان تصور می‌‌كنند كه همه مشكلات ناشی از آقای احمدی‌‌نژاد است و اگر او برود همه‌ چيز درست می‌‌شود. البته من منكر اين نيستم كه سليقه‌ها و نحوه مديريت‌ها در كشور تاثيرات مهمی‌ دارد، اما تغيير اساسی‌ با تغيير يک رييس‌جمهور شكل نمی‌‌گيرد.»

دبیرکل پیشین جبهه مشارکت معرفی "اصلاح‌طلبان قلابی" از سوی رسانه‌های وابسته به محافل اصول‌گرا را یکی از روش‌هایی نام برده که در سه سال اخیر برای تخریب چهره‌اصلاح‌طلبان به کار برده شده که به گفته وی "نقشه آنان هم نگرفته است."

رکود بازار ارز و زمزمه‌های طرح عدم کفایت احمدی‌نژاد


در شرایطی که نرخ دلار به ۲۸۵۰ تومان کاهش یافته، بازار ارز همچنان راکد است. رسانه‌ها از خطر "سونامی نقدینگی" می‌نویسند. برخی نمایندگان از تلاش برای طرح سئوال یا رای‌گیری برای عدم کفایت احمدی‌نژاد می‌گویند.
پیش از ظهر دوشنبه (۱۷ مهر، ۸ اکتبر) نرخ دلار در صرافی‌های تهران به ۲ هزار و ۸۵۰ تومان کاهش یافت. با این‌حال رسانه‌های داخلی گزارش دادند که بازار ارز همچنان راکد است و کسی ارزهای خارجی را برای فروش عرضه نمی‌کند.

همزمان اعلام شد که تعداد افرادی که به اتهام اخلال و قیمت‌سازی کاذب در بازار ارز دستگیر شده‌اند به ۳۰ نفر رسیده است. روزنامه صبح امروز نوشت که برخی از دستگیر شدگان اعترافات تکان دهنده‌ای کرده‌اند. اما اسامی، موقعیت و جزئیات اعترافات آن‌ها هنوز فاش نشده است.

علامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه‌و بودجه مجلس شورای اسلامی به صبح امروز گفته است:«یکی از عوامل کاهش قیمت ارز دستگیری برخی از اخلال‌گران در بازار ارز بود، چرا که این دلالان به تعیین نرخ‌های صوری می‌پرداختند.»

آرامش موقت بازار در فضای امنیتی

پایگاه خبری تحلیلی فرارو نوشت که اتحادیه سراسری طلا و جواهر نرخ رسمی انواع ارزهای خارجی را تعیین نکرده است، اما صرافی‌ها، ضمن تاکید بر این که خرید و فروشی انجام نمی‌دهند، قیمت دلار را ۲ هزار و ۸۵۰ تومان، یورو را ۳ هزار و ۶۵۰ تومان و پوند را ۴۵۵۰ تومان اعلام کرده‌اند.

نرخ سکه طرح قدیم و جدید نیز روز دوشنبه یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان اعلام شد که ده هزار تومان از روز یک‌شنبه پائین‌تر بود. اما نشریه الکترونیکی بازتاب امروز هشدار داد: «ایجاد فضای امنیتی گرچه می‌تواند در کوتاه مدت جو روانی سقوط آزاد ریال در برابر دلار را متوقف کند، اما نمی‌تواند مسئله عرضه و تقاضا را در بازار حل کند. به همین دلیل عملا کسی در بازار ارز فروشنده نیست.»

به‌گزارش بازتاب امروز نگرانی از سقوط ارزش پول ملی سبب شده است که صاحبان سرمایه از بیم کاهش ارزش پول خود، دارائی‌های خود را به طلا، ارز و کالاهای خارجی مثل خودرو تبدیل کنند. به این ترتیب نقدینگی‌ها به تدریح از بازار مسکن و بورس و بخش تولید خارج می‌شود.

ایران در آستانه "سونامی نقدینگی"؟

نوسانات شدید بازار ارز سبب شده است که سیاست‌های دولت احمدی‌نژاد در زمینه افزایش نقدینگی به شدت مورد انتقاد قرار گیرد. حجم نقدینگی ایران در حال حاضر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. بازتاب امروز می‌نویسد: «با ورود تدریحی بخشی از این مبلغ به بازار ارز، قطعا بازار قادر به تامین تقاضا نبوده و به تدریج طلا و ارز تبدیل به کالاهای سیاه و قاچاق می‌شوند.»

همین پایگاه اینترنتی هشدار می‌دهد که اگر "نظام" فورا برای مدیریت بازار ارز دخالت نکند، امکان بروز "سونامی نقدینگی" وجود دارد و مقابله با آن بسیار دشوارتر از پیش‌گیری از آن خواهد بود.

"بازتاب امروز" که از سایت‌های منتقد دولت است، با تاکید بر مسئولیت "نظام" عملا نشان داده است که دیگر به توانائی "دولت" برای مهار بازار باور ندارد. در این ناباوری بسیاری از نمایندگان مجلس نیز شریک‌اند.
آیا احمدی‌نژاد برای دومین بار به منظور پاسخ‌گویی به پرسش‌های نمایندگان در مورد بحران اقتصادی کشور به مجلس فراخوانده خواهد شد؟
آیا احمدی‌نژاد برای دومین بار به منظور پاسخ‌گویی به پرسش‌های نمایندگان در مورد بحران اقتصادی کشور به مجلس فراخوانده خواهد شد؟
عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا روز یکشنبه (۱۶ مهر، ۷ اکتبر) در نشست مجلس شورای اسلامی با اشاره به التهابات هفته پیش بازار گفته است:« از خدمات نیروی انتظامی قدردانی می‌کنیم، اما راه برخورد با مسئله ارز و مسائل اقتصادی حضور یکان ویژه در بازار نیست.»

مجلس، از طرح سئوال تا عدم کفایت احمدی‌نژاد

حیدرپور گفته است:«مردم نگران نان، پنیر، آب‌، ماست، لوازم‌التحریر، کار و اشتغال هستند. آقای احمدی‌نژاد نقدینگی را از ۴۰ هزار میلیارد به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش داده و این یعنی یک رشد ۱۰ درصدی. در حالی که رئیس‌جمهور پیشین کشور را با ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی تحویل داد.»

این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود گفته است که «ما به فلاکت اقتصادی افتاده‌ایم» و خواستار استیضاح احمدی‌نژاد، وزیر اقتصاد و بهمنی رئیس‌کل بانک مرکزی در مجلس شده است.

همزمان سایت خبری تحلیلی "قدس‌آنلاین" گزارش می‌دهد که تاکنون نزدیک به ۷۰ نماینده مجلس نامه‌ای را برای طرح سئوال از احمدی‌نژاد امضا کرده‌اند. موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی به قدس‌آنلاین گفته است که اگر این بار هم احمدی‌نژاد به پرسش نمایندگان با ادبیات خودش پاسخ بدهد، ممکن است نمایندگان به سمت رای‌گیری برای عدم کفایت وی نیز پیش بروند.
به‌گفته ثروتی، برخی از نمایندگان مجلس به‌طور جدی فکر می‌کنند که مجلس باید به احمدی‌نژاد رای عدم کفایت بدهد. او البته تصریح کرده است:«اگر رهبری بفرمایند صلاح نیست متوقفش می‌کنیم، اگر هم ایشان تذکری ندهند، جلو می‌رویم.»

صدور رای عدم کفایت برای رئیس‌جمهوری اسلامی درصورتی امکان پذیر است که دو سوم نمایندگان مجلس (حدود ۱۷۰ نفر) به آن رای‌داده باشند. به ادعای نماینده بجنورد، طرح عدم کفایت احمدی‌نژاد یکبار زمانی که او در اعتراض به ابقای وزیر اطلاعات از سوی علی خامنه‌ای خانه‌نشینی اختیار کرده بود، به حد نصاب لازم رسید، اما یک روز بعد احمدی‌نژاد کار خود را از سر گرفت و در نتیجه طرح عدم کفایت مسکوت ماند.

حمله وزارت اطلاعات به «جریان فتنه»

در حالی که بیشتر رسانه‌های داخلی و نمایندگان مجلس بی‌کفایتی دولت را دلیل اصلی التهابات بازار ارز و رشد نقدینگی می‌دانند، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با انتشار گزارشی «زیرساخت‌های جریان فتنه» را متهم کرده است که در چارچوب طرح‌"شورای اطلاعات آمریکا" برای «گسترش نارضائی اقتصادی» تلاش می‌کنند.

دستگاه‌های دولتی ایران، از نارضائی‌های پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ به‌عنوان "جریان فتنه" نام می‌برند و میرحسین موسوی و مهدی‌کروبی را که هم‌اکنون در حصر خانگی به‌سر می‌برند، رهبران این جریان می‌شناسند.

در گزارش وزارت اطلاعات که در سایت قدس آنلاین منتشر شده از جمله آمده است:«محور دوم طراحی شده از سوی آمریکائی‌ها آن است که حداقل در برخی نقاط و به طور کاملا محدود، نارضایتی‌های اقتصادی تبدیل به ناامنی شود. به همین منظور به برخی رابط‌های جریان فتنه ماموریت داده شده است که روی موضوع بحران‌های کارگری و ناامیدکننده نشان دادن وضع معیشت مردم در رسانه‌های خود به‌طور جدی تمرکز کنند.»

خطری که فعالان کارگری را تهدید می‌کند

وزارت اطلاعات در حالی به "بحران‌های کارگری" اشاره کرده که چندی پیش حدود ۲۰ هزار کارگر ایرانی با تهیه طوماری خطاب به وزیر کار دولت احمدی‌نژاد اعلام کردند که فشارهای اقتصادی زندگی را برای آن‌ها و سایر کارگران ایران غیرقابل تحمل کرده است.»

جمع‌آوری امضای حدود ۲۰ هزار کارگر برای یک متن اعتراضی نمی‌توانست بدون تلاش یک گروه متشکل انجام پذیرد.

برخی از ناظران معتقدند وزارت اطلاعات قصد دارد با وابسته معرفی کردن تهیه‌کنندگان اصلی این طومار، زمینه تعقیب و دستگیری آن‌ها را فراهم کند.

انتشار نامه 'محرمانه' منسوب به احمدی نژاد در خبرگزاری فارس


خبرگزاری فارس تصویر نامه ای با امضای محمود احمدی نژاد و درجه بندی "محرمانه" را خطاب به "وزرا، معاونین رئیس جمهور، استانداران، فرمانداران و رؤسای دستگاه‌های اجرایی سراسر کشور" منتشر کرده است.
مطابق این نامه که دوشنبه ۱۷ مهر (۸ اکتبر) منتشر شده، رئیس جمهور از کلیه مسئولان اجرایی خواسته است تا از "پذیرش دخالت‌های" نمایندگان مجلس "در انتصابات، تغییر و جابجایی مدیران اجرایی" خودداری کنند و هشدار داده که دولت "به هیچ عنوان" در مقابل پذیرش چنین دخالت هایی "اغماض نخواهد کرد".
انتشار این نامه در خبرگزاری فارس در حالی صورت گرفته که قانون مطبوعات ایران، "انتشار اسناد و دستورها و مسایل محرمانه" را منع کرده است.
هنوز دفتر ریاست جمهوری ایران در مورد نامه منتشر شده در این خبرگزاری و اعتبار آن اظهار نظری نکرده است.
بسیاری از نامه های رئیس جمهور، با امضای رئیس دفتر او به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شوند و ارسال این نامه با مهرهای "محرمانه" و "آنی" و با امضای شخص رئیس دولت، در صورت صحت، نشان از اهمیت بالای آن دارد.
محمود احمدی نژاد هفته پیش در جریان مصاحبه مطبوعاتی خود، خبرگزاری فارس را یک "خبرگزاری وابسته به نهاد نظامی و امنیتی" توصیف کرده بود که "همه خبرهایش علیه دولت است". این اظهارات با واکنش خبرگزاری فارس و یادآوری سوابق حمایت این خبرگزاری در حمایت از آقای احمدی نژاد رو به رو شد.
مطابق نامه منتشر شده در فارس، رئیس جمهور با توجه به "اصل تفکیک قوا در قانون اساسی جمهوری اسلامی" از مسئولان اجرایی خواسته است "از پذیرش و انجام هر گونه اقدامی که شائبه دخالت در عزل و نصب مدیران اجرایی در اثر فشار یا خواست نمایندگان مجلس متبلور می‌کند جدا خودداری کنند".
نامه می افزاید: "بر اساس قانون انتصاب، جابه‌جایی و عزل مدیران اجرایی از اختیارات قوه مجریه بوده و دخالت و اعمال نفوذ در آن به‌ویژه از مجاری خارج از دستگاه‌های مسئول دولتی، به هیچ عنوان قابل پذیرش نمی‌باشد."
دیروز هم عوض حیدرپور نماینده شهررضا در نطق میان‌دستور خود در مجلس ایران، ضمن انتقاد شدید به عملکرد رئیس جمهور، به نوشته شدن نامه ای از سوی آقای احمدی نژاد در مورد عزل و نصب ها اشاره کرده بود.
این نماینده مجلس گفته بود: "رئیس‌جمهور به مسئولان اجرایی نامه‌ای نوشته که این مسئولان در سراسر کشور لازم نیست با نمایندگان هیچ هماهنگی‌ای انجام دهند که این کار صحیحی نیست."

همه اختلاس‌های پاک ترین دولت تاریخ؛ این بار ۴۴۰۰ میلیارد ریال از پتروشیمی ایلام


کلمه – گروه اقتصادی: افشای پرونده اختلاسی دیگر در دولت احمدی نژاد؛ این بار رقم ۴۴۰ میلیارد تومان؛ مکان یکی از محروم ترین نقاط ایران -۲۶ کیلومتری شمال غربی مرکز استان ایلام. پتروشیمی ایلام؛ جایی که سهم مردم آن از منابع غنی طبیعی و عنوان دومی ذخایر گازی بعد از عسلویه، قرار گرفتن در ردیف محروم ترین استان ها است.
به گزارش کلمه، در حالی نگاه مردم رنجدیده ایلامی به این طرح و پروژه دوخته شده بود تا کمی از تلخی ها و محرومیت های آنها کاسته شود و رونق  شکوفایی و اشتغالزایی برای آنها به ارمغان آورند. حالا خبر می رسد طرح پتروشیمی ایلام که قرار بوده به ایجاد اشتغال بالغ بر ۲ هزار نفری در محله نخست و  اشتغال ۱۰ هزار نفری با ساخت صنایع پایین دستی منجر شود؛ بعد از تاخیرهای بی سابقه در بهره برداری و توقف های پی در پی کار، حالا با یک اختلاس ۴۴۰۰ میلیارد ریالی، به نمادی از خدمت رسانی دولت به مناطق محروم تبدیل نقطه در آن افشا می شود.
 طرح پتروشمی ایلام از مصوبات و وعده های استانی در سفرهای هیات دولت احمدی نژاد است که عملیات اجرایی ساخت مجتمع پتروشیمی ایلام از سال ۱۳۸۴ با هدف تولید سالانه ۱۵۳ هزار تن اتیلن، ۱۲۰ هزار تن پرو پیلن، ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین و ۱۲۲ هزار تن بنزین پیرولیز آغاز شده و قرار بوده تا سال ۱۳۸۶ مورد بهره برداری قرار گیرد اما پس از آن نام این طرح در لیست پرحاشیه ترین و راکدترین پروژه های دولتی قرار گرفت که هم اکنون نیز متوقف شده است.
این طرح در دوره های مختلف به دلیل آنچه مشکلات مالی، تحریم و نقدینگی اعلام شده متوقف شده و به سرانجام نرسیده است. حاشیه های این طرح دولتی  سال ۱۳۸۹ با خبر بازداشت مدیرعامل مجتمع پتروشیمی ایلام به دلیل آنچه اختلاس ۱۰۰ میلیارد تومانی در اعلام شد، رسانه ای شد.  پس از آن با اعلام تغییر و تحولات مدیریتی در آن وعده بهره برداری آن و تزریق منابع مختلف از سوی دولت سر داده شد و با اعلام خبر دستور وزیر اقتصاد برای  پرداخت ۲۲۰ میلیون یورو برای آن، امروز نام این طرح راکد با اختلاس جدید دیگری این بار به مبلغ ۴۴۰۰ میلیارد ریال افشا می شود.
پتروشیمی ایلام در اختیار کیست؟
طبق اعلام ایسنا به نقل از معاون وزیر نفت ۴۹ درصد سهام این شرکت به واسطه‌ سازمان خصوصی‌سازی به هفت زیر مجموعه واگذار شده، اما از آنجا که این سرمایه‌گذاران برای تامین منابع مالی با کندی مواجه بودند، دولت به دخالت پرداخته و با تجمیع سهامداران در این بخش مابقی سرمایه‌گذاری این شرکت‌ هم در دست سرمایه‌گذاران مختلفی از جمله صندوق بازنشستگی کشور با سهم ۱۷ درصد قرار دارده تا پروژه  به جایگاه قبلی خود و یا حتی سطحی بالاتر از آن برسد. این اظهارات در حالی است که نقطه امروز این طرح را با بر بادرفتن منافع ملی و اختلاس ۴۴۰۰ میلیارد ریالی شاهد هستیم.
پیش از این فارس به نقل از علی مهدیخانی مدیرکل بازرسی استان ایلام گفته بود: از آنجا که موضوع اختلاس در پتروشیمی ایلام مطرح بود بر این اساس این دستگاه بازرسی موافق ورود بخش خصوصی در این مقطع به پتروشیمی ایلام نبوده و بنابراین در این طرح  ۵۰ درصد شرکت بازرگانی پتروشیمی نیز خصوصی و ۵۰ درصد این شرکت دولتی بوده که جای امیدواری است که پتروشیمی ایلام از این حالت خارج شود.
اما این اظهار امیدواری امروز این پتروشیمی را با یکی دیگر از فسادهای دولتی پیوند زده است. با این همه مشخص نیست اصرار احمدی نژاد را در پاک بودن دولتش در کدام یک از عملکردها باید جست و جو کرد.چرا که  پسوند ” پاک ” را باید بی ربط ترین  صفت برای دولت احمدی نژاد نامید. او طی سالهای حضور در دولت طی نشست ها، سخنرانی هاو هر جا که دوربین و تریبونی یافته این را فریاد زده که  دولت من  پاک است و آن را در این زمینه رکوردار پاکی دردولت های پس از انقلاب می داند. با این حال بی سابقه ترین فسادها و اختلاس ها در دولت او رقم خورده است که نگاهی گذرا به برخی از آنها خالی از لطف نیست.
پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی
با این پرونده نام دولت احمدی نژاد در لیست ناپاک ترین دولت های تاریخ ایران به ثبت رسید. با اختلاسی به مبلغ ۳ هزار میلیارد. شهریور ماه ۱۳۹۰ از کشف اختلاسی بزرگ خبررسید که مه آفرید امیرخسروی توانست مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان (سه تریلیون تومان) و یا ۲۸۰۰ میلیارد تومان را از شبکه‌های بانکی کشور به سرقت ببرد تا بزرگ ترین اختلاس  تاریخ ایران شکل بگیرد. در این اختلاس ۷ بانک دخیل بوده‌اند و رقم اختلاس در سال ۸۸ کمتر از ۸۰ میلیارد تومان، در سال ۸۹ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۰ نیز ۲۸۰۰ میلیارد تومان بوده‌است. این اختلاس که از طریق بانک صادرات ایران انجام و کشف شده‌است منجر به لغو مجوّز بانک آریا و دستگیری رئیس آن امیر منصور آریا و افراد دیگری شده‌است. بانک ملی، بانک سامان، بانک سپه، بانک صنعت و معدن و بانک پارسیان از جمله بانک‌های درگیر در اختلاس بوده‌اند. این اما ظاهر ماجراست و پشت این اختلاس تاریخی اسامی نام آشنای زیادی از نزدیکان احمدی نژاد وجود دارد که هنوز مورد رسیدگی قرار نگرفته است.
پرونده بیمه ایران
با این پرونده فساد قطار یاران احمدی نژاد به صف شدند. محمدرضا رحیمی، معاون رئیس دولت، کامران دانشجو، وزیر علوم و رئیس ستاد انتخابات کشور در سال ۸۸ ، مرتضی تمدن، استاندار تهران و..
اتهامات مالی محمدرضا رحیمی، از فروردین ماه سال ۸۹ رسانه ای و خبرساز شد وقتی  الیاس نادران اعلام کرد که “محمد رضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم گیری می کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است.”
یک ماه پیش از آن، ۲۱۶ نفر از نمایندگان مجلس ایران در نامه ای سرگشاده، با اشاره به بازداشت اعضای یک “باند فساد اقتصادی” تاکید کرده بودند: “برخی افراد با مسئولیت‌های بالای اجرایی نقش موثرتری از اعضای بازداشت ‌شده در این پرونده ها داشته‌اند”.
ماه گذشته مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور و وزیر اسبق کشور در دولت نهم، در جمع عده‌ای از دانشجویان گفته بود که “رسیدگی به پرونده فساد مالی محمدرضا رحیمی برای رعایت مصالحی متوقف شده است”.
پیش از پورمحمدی، عباس نبوی، از شاگردان مصباح یزدی، گفته بود: “دولت حدود ده پرونده قضایی سنگین دارد و اگر توجه و حکم حکومتی رهبری و احمدی نژاد نبود، بخش هایی از دولت باید به محکمه می رفتند”.
در دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس شرکت بیمه ایران متهمان گفتند که مدیران بالاتر از دریافت وجوه غیرقانونی مطلع بوده‌ و آنان اینگونه دریافت‌ها را رویه‌ای رایج دانسته اند. متهمی که از او به عنوان کارمند بازنشسته استانداری تهران یاد شده و متهم به دریافت “تعرفه مازاد از معدن‌داران” و همچنین مشارکت در “اختلاس یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومانی” است هم گفت دریافت این مبالغ از معدن‌داران “رویه‌ای” بوده است که “استاندار وقت، معاونش و مدیرکلش” از آن باخبر بوده‌اند. وکیل مدافع او نیز گفته است استانداران فعلی و پیشین تهران از این امر مطلع بوده‌اند. مرتضی تمدن استاندار تهران عنوان کرده از میزان این وجوه “اطلاعی ندارم”.
در دو دادگاه مربوط به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و فساد در شرکت بیمه٬ نام افرادی چون اسفندیار رحیم‌مشایی و کامران دانشجو ، برخی از معاونان وزرا و مدیران دولتی و ..هم مطرح شد که از رسیدگی به پرونده آنها حتما براساس هشدار احمدی نژاد که اطرافیان و نزدیکان  خود را خط قرمز عنوان کرده خبری نیست.
اختلاس بنیاد شهید
اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران از دیگر پرونده های دولت احمدی نژاد است. خبر کشف این اختلاس برای نخستین بار توسط روزنامه خراسان اعلام شد و گفته می‌شود که یکی از “مدیران باسابقه بنیاد شهید” در آن دست داشته است.
مهر در این زمینه نوشت: “در جریان پرداخت حق بیمه افراد تحت پوشش بنیاد به یکی از شرکت های بیمه، چندین میلیارد تومان به حساب دیگری واریز شده است. از این رو بازرسان به بررسی اسناد موجود پرداختند تا زوایای پنهان این ماجرا آشکار شود. این پرونده در حالی افشا شد که محمود احمدی نژاد زریبافان از نزدیکان خود را به سمت سرپرستی بیناد شهید منصوب کرده بود.
اختلاس بانکی هرمزگان
اردیبهشت ماه مشاور رئیس سازمان بازرسی کل کشور از کشف یک تخلف مالی جدید در شبکه بانکی به مبلغ “ده ها میلیون یورو و چندین میلیون دلار” خبر داد که در “یک بانک دولتی” صورت گرفته است.
مومن آبادی گفته است که “طی این تخلف بیش از ده‌ها میلیون یورو و چندین میلیون دلار تسهیلات بدون اخذ وثایق کافی به یک شرکت خصوصی اعطا شد.”
او توضیحی درباره نام بانک دولتی متخلف و شرکت خصوصی که از این مبالغ کلان بهره مند شده نداده اما افزوده طبق بررسی‌های انجام شده، مسئولین وقت این بانک دولتی در پرداخت تسهیلات ده‌ها میلیون یورویی و چند میلیون دلاری به یک شرکت خصوصی “مرتکب تخلفات متعددی” شده‌اند.
مومن آبادی که رئیس سازمان بازرسی استان هرمزگان است در عین حال گفته که با “ورود به موقع” این سازمان به موضوع، از “پرداخت ۲۰ میلیون یورو دیگر” به شرکت مذکور جلوگیری شده است.  پس از آن مصطفی پورمحمدی مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی  جزییات جدیدی از این اختلاس فاش ساخت و گفت: در تخلف بانکی یکصد میلیون یورویی شواهد و اسنادی از “زد و بند” و حمایت های غیرقانونی مقامات اجرایی در آن وجود دارد.
به گزارش سازمان بازرسی،بیشتر از ۷۱ میلیون دلار از وام پرداخت شده در شش شعبه بانکی توقیف شده و “مبلغ ۹ میلیون یورو باقی مانده متاسفانه تبدیل به ریال یا به صورت ارزی در داخل کشور هزینه شده است.”
اگر چه بخش قابل توجهی از وام ارزی توقیف شده اما مقداری از آن در محل موضوع قرارد اد پروژه مخابراتی، هزینه نشده است.
رانت ۴۵۰ میلیارد تومانی در مناطق آزاد
بعد از اعلام خبر تحقیق و تفحص مجلس در مورد مناطق آزاد خبرگزاری ها گزارش دادند پروژه ۴۰۰ میلیارد تومانی مجتمع تالارهای بین‌الملی ایران – کیش طبق توافقی سه‌ ‏نفره با حضور اسفندیار رحیم‎مشائی، حمید بقایی و ابراهیم عزیزی در تاریخ سوم تیر ماه سال ۸۹ به صورت ترک تشریفات به شرکت فیاک کیش با مدیریت یحیی فیوضی واگذار شد که بر اساس قانون ترک تشریفات این اقدام روال قانونی را طی نکرده است. خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه این خبر را منتشر کرد و دیگر سایت ها اسنادی از آن را رسانه ای کردند.
بقایی گفت: چنین چیزی وجود خارجی ندارد. بازداشت علیرضا مقیمی، مدیرعامل منطقه آزاد ارس، محمد شریف ملک زاده دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و علی اصغر پرهیزکار مدیر عامل منطقه آزاد اروند به اتهام تخلفات مالی را هم باید به این لیست اضافه کرد هر چند از سرانجام پرونده آنها به غیر از ملک زاده که مشمول عفو رهبری شده از رسیدگی به دیگر پرونده ها خبری نیست.
اختلاس ۲۱ میلیاردی وزارت کشور
چندی پیش محمدرضا رحیمی فاش کرد که حدود ۲۱ میلیارد تومان که با سود متعلق به آن به بیش از ۳۰ میلیارد تومان بالغ می شود، به طور غیر قانونی از وزارت کشور در دوره مصطفی پورمحمدی خارج و تاکنون که ۴ سال از آن تاریخ می گذرد، عودت نداده است.
پورمحمدی بلافاصله در مورد خروج ۲۱ میلیارد تومان از دولت ادعا کرد که  چنین پولی از وزارت کشور خارج نشده بلکه “به عنوان وام در اختیار کارکنان این وزارتخانه قرار گرفته است”. به ابن ترتیب به هر کارمند  رقمی حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان وام داده شده که هنوز بازپرداخت نشده است.
روزنامه ایران نیز چندی پیش نوشت: پورمحمدی در زمان تصدی پست وزارت کشور، “چکی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای واردات ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از چین بدون اخذ هرگونه ضمانتی در اختیار فردی به نام «کاووس. ی» قرار داده است”، اما تاکنون ” نه اتوبوسی از چین وارد شده و نه پول به بیت‌المال بازگشته است” و ” علی رغم پیگیری‌های ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکنون پاسخی از سوی رئیس کنونی سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص داده نشده است”.
اینها فقط  بخش کوچکی از پرونده های دوره مسئولیت رییس دولتی است که می گوید ای مردم! بدانید که خادم شما و اعضای دولت در مبارزه با مفاسد و تبعیض‌ها و جلوگیری از اجحاف، دست از تلاش برنخواهند داشت و در مبارزه با این عناصر شناخته شده تا آخر ایستاده‌ایم و سر سوزنی عقب نشینی نخواهیم کرد و به یاری الهی دست همه اینها را از بیت‌المال قطع خواهیم کرد».
رییس دولتی که با نام دولت پاک رکوردار بی سابقه ترین فسادهای مالی و اقتصادی از منابع ملی شده است.

چرا رفقای شریعتمداری تا کلانتری سر کوچه هم نمی روند اما تیم مقابل نوبتی در اوین می خوابد؟!




بازتاب : روزنامه شرق به واسطه تعبیر به توهین برخی از یک کاریکاتور توقیف شد، علیه آن از سوی بیش از 100 نماینده مجلس بیانیه صادر شد و مدیر مسئولش که خوش شانس هم بود، چند روزی را میهمان اوین بود. اما در مقابل مجله وابسته به کیهان، یک پیامبر معصوم الهی را کاراکتر اصلی یکی از کاریکاتورهایش قرار داد و این اتفاق نه تنها با توقیف و برخورد همراه نشد؛ که فریاد و بیانه ای هم در پی نداشت و شاید اگر این اتفاق درباره پیامبر خاتم هم در کیهان رخ می داد، باز هم فرقی نمی کرد.

به گزارش سرویس فرهنگی «بازتاب»؛ انتشار کاریکاتور و مطالب طنز فی نفسه عمل بدی است! که اگر نبود، هر روز این ستون ها در روزنامه های کثیرالانتشار به ویژه روزنامه های منتقد تحلیل نمی رفت، یا آن قدر رقیق نمی شد که خوانندگان نشریات عدم مشاهده یا خواندنشان را به دیدنشان ترجیح دهند. با این حال انگار کاریکاتور هم خودی و غیرخودی دارد و برخی در قبال برخورد با مسئله به تصویر کشیدن کاریکاتورهای مسئله دار نسبت به برخی دیگر برابرترند و مصداق این مسئله را می توان در برخوردهای اخیر مشاهده کرد.
در حالی که برخی رسانه های آنلاین بابت یک کامنت یا خطای بسیار کوچک، سربالایی های اوین را تجربه می کنند یا برخی روزنامه های مکتوب نظیر شرق با تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد و بیانیه برخی نمایندگان مجلس و راه اندازی یک کارناوال رسانه ای پیش از محاکمه، محکوم به توهین به رزمندگان دفاع مقدس می شوند، در نشریه کیهان کاریکاتور، از مجموعه رسانه های تابعه کیهان اقدام به انتشار کاریکاتوری در نقد شوهای معمول می نماید که عموماً به شکل زیرزمینی در کشورمان می کند و سوژه این کاریکاتور را حضرت یوسف و ماجرای حضور ایشان در مجلس زلیخا، همسر عزیز مصر و بریدن دست حاضران زن با کارد قرار می دهد؛ داستانی که دقیق در آیه 31 سوره مبارکه یوسف روایت شده است: فلما سمعت بمکرهن، ارسلت الیهن و اعتدت لهن متکئا و آتت کل واحدة منهن سکینا و قالت اخرج علیهن. فلما راینه اکبرنه و قطعن ایدیهن و قلن حاش لله! ما هذا بشرا ان هذا الا ملک کریم.
کاریکاتور کیهان نیز یک مرد جوان نیمه برهنه را به تصویر کشیده که زنان اطراف با چاقو خودشان را زخمی کرده بودند و در پس این کاریکاتور نوشته شده: «زلیخا فشن شو» که دیگر جدا کردن این ماجرا را از یک داستان قرآنی و همچنین شائبه توهین به حضرت یوسف ناممکن می سازد.
نکته مهمتر و دارای ابعاد بین المللی این موضوع، این که در حالی این کاریکاتور یکی از پیامبران قوم یهود را سوژه کرده که یک ماه است درکنار مسلمانان جهان در حال محکوم کردن صهیونیست ها و آمریکا و فرانسه هستیم و رویکرد دوگانه آنها در زمینه آزادی بیان را بر ملا کرده ایم که با منکر هولوکاست برخورد می کنند و با توهین کننده به پیامبر، نه. از همین رو ما که تمام پیامبران الهی برایمان مقدسند و در زمینه این برخورد قانون هم داریم، نباید برخورد قانونی با این حرکت کنیم؟ وگرنه یهودیان نمی توانند بگویند، به اهانت به پیامبر خودتان اعتراض آتشین می کنید و اهانت کنندگان به پیامبر ما را وا می نهید؟
چند روز از این ماجرا گذشت، اما نه تنها صدای رگ بیرون زده ها به احتمال توهین به رزمندگان (به تعبیر خودشان) بیرون نیامد؛ که سکوت تقریباً مطلق در گروهی از رسانه های مدعی دفاع از ارزش ها در این باره حاکم شد تا مشخص شود این مسائل نیز صرفاً بهانه هایی برای له کردن رسانه ای رقبای سیاسی است.
حسین شریعتمداری، مدیر موسسه کیهان اما مجبور شد در قبال این دوگانگی برخورد پاسخگو باشد و روز گذشته در اطلاعیه ای ضمن اینکه پذیرفت این کاریکاتور صحنه مورد اشاره از داستان حضرت یوسف نبی را متبادر می سازد، ادعا کرد هیچ اسمی از حضرت یوسف برده نشده که البته حرف صحیحی است، چرا که در این کاریکاتور اسم زلیخا برده شده است!
وی علی رغم پذیرش نصفه و نیمه مسئولیت این کاریکاتور عنوان کرده است: «سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیرمسئول کیهان کاریکاتور یک جانباز شیمیایی جنگ تحمیلی است که در پی آثار باقیمانده از آسیب های  شیمیایی هر چند گاه برای مداوا در بیمارستان بستری می شود و اکنون نیز چند ماهی است که در یکی از بیمارستانهای تهران تحت مراقبت ویژه و با قید ممنوعیت ملاقات بستری است بی تردید در صورت حضور ایشان که یکی از کاریکاتوریست های متعهد و شناخته شده در سطح بین المللی است، کج سلیقگی و خطای یاد شده صورت نمی پذیرفت. توضیح بیشتر آن که انتشار کیهان کاریکاتور تا بهبودی کامل آقای سید مسعود شجاعی طباطبایی و بازگشت ایشان به مدیریت این دوماهنامه، متوقف شده است.»
اگر این رسانه مدیرمسئول نداشته و مدیرمسئولش به عنوان مسئول قانونی تمام محتوای مجله حاضر نبوده، مجموعه کیهان چطور بدون مسئول قانونی دست به انتشارش زده است و اصولاً همین عمل یک حرکت قانونی است؟ ضمن اینکه این توجیه به هیچ عنوان پذیرفتنی است نیست. اگر بنابر چنین توجیهی باشد، مهدی رحمانیان نیز از رزمندگان دفاع مقدس بوده و سابقه پانزده ماه حضور در جبهه های حق علیه باطل داشته که با این حساب برداشت از کاریکاتور شرق کج سلیقگی عده ای از بینندگان دارای عداوت با خط سیاسی این روزنامه بوده است و چهره های ارشد فراوانی نیز برداشت توهین به رزمندگان از طریق کاریکاتور فوق را به کل رد کردند.
اینکه شریعتمداری و رفقایش  تا کلانتری سر کوچه هم نمی روند و اگر بروند، با حکم تقدیرنامه بابت نوشته هایشان برمی گردند، اما تیم روبرو نوبتی به اوین می روند، واقعیت تلخی است که به شدت جای نقد دارد و انتظار می رود همان گونه که دستگاه قضایی نشان داد در برخوردهای اخیر جانب مساوات و عدالت اتخاذ شده، بحث توقیف نیز مشمول همین مساوات شود و کیهان کاریکاتور نیز از سوی هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شود؛ اتفاقی که به بعیدی وقوع معجزه است!

 

موضوع 'تهدید به بمب‌گذاری' در حرم امام رضا بررسی می‌شود


در پی انتشار خبر تهدید به بمب‌گذاری در پارکینگ آرامگاه امام رضا در مشهد، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی امروز دوشنبه ۱۷ مهرماه اعلام کرد: "حراست و تامین امنیت حرم امام و آستان قدس بر عهده تولیت و سایر نیروها است، اما پلیس هم در بررسی موضوع کشف بمب همکاری می کند."
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز گذشته به نقل از سرتیپ محمد غفاری، معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی نوشت: "فردی ناشناس شنبه شب ۱۵ خردادماه از طریق تلفن عمومی با ۱۱۰ تماس گرفته و گفت که بمبی در پارکینگ شماره یک حرم مطهر رضوی کار گذاشته است. بعد از این تماس مامورین امنیتی، انتظامی، اورژانس و آتش‌نشانی به سرعت به محل اعزام شدند."
بر اساس اعلام معاون سیاسی امنیتی استانداری تهران تمامی خودروهای حاضر در محل چک شده "اما بمبی پیدا نشده است."
۱۸ سال پیش در ۳۰ خردادماه ۱۳۷۳ همزمان با روز عاشورا (مراسم عزاداری امام سوم شیعیان) در آرامگاه امام رضا بمب گذاری صورت گرفت.
این بمب در قسمت بالای ضریح جاسازی و منفجر شد و بر اثر انفجار آن ۲۷ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.

به دنبال انتشار کاریکاتوری بحث‌برانگیز، کیهان عذرخواهی کرد


حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان و نماینده ولی‌فقیه (رهبر ایران) در موسسه کیهان، انتشار کاریکاتوری بحث‌برانگیز در نشریه "کیهان کاریکاتور" را یک خطای ناخواسته خوانده و عذرخواهی کرده است.
به گزارش رسانه‌های ایران، آقای شریعتمداری آمادگی خود را برای پذیرش هر نوع برخورد قانونی اعلام کرده است.
او در یک اطلاعیه توضیح داده است که موضوع کاریکاتور مورد بحث "انتقاد به مدگرایی" بود، ولی به دلیل آنچه او کج‌سلیقگی در انتخاب سوژه خواند، "بعید نیست در برخی برداشت‌ها، حضور حضرت یوسف را در محفلی که زلیخا با شرکت زنان مصر ترتیب داده بود، به ذهن متبادر کند."
کیهان کاریکاتور از زیرمجموعه‌های موسسه کیهان است.
آقای شریعتمداری با این توضیح که مدیرمسئول کیهان کاریکاتور هم‌اکنون برای مداوا در بیمارستان بستری است، اعلام کرد: انتشار کیهان کاریکاتور تا بهبودی کامل مدیرمسئول و بازگشت او به مدیریت این دوماهنامه متوقف شده است.
به تازگی روزنامه شرق در ایران به دلیل انتشار کاریکاتوری که منتقدانش آن را "توهین‌آمیز" خواندند، توقیف شد و انتشار کاریکاتور بحث‌برانگیز در نشریه کیهان کاریکاتور انتقادهایی را از برخورد دوگانه با رسانه‌های ایران به دنبال داشت.

دفتر ریاست‌جمهوری "وعده دو هفته‌ای" احمدی‌نژاد را تکذیب کرد

در پی انتشار سخنان محسن رضایی در خصوص وعده محمود احمدی‌نژاد برای حل مشکلات ارزی در عرض دو هفته، دفتر ریاست‌جمهوری در تکذیبیه‌ای اظهارات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را "کذب محض و عاری از حقیقت" خواند.

دفتر ریاست‌جمهوری ایران با انتشار تکذیبیه‌ای اعلام کرده است که سخنان محسن رضایی‌، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص وعده محمود احمدی‌نژاد برای حل مشکل ارز در ظرف دو هفته صحت ندارد. در اطلاعیه‌ای که مرکز روابط عمومی دفتر ریاست‌جمهوری منتشر کرده، تأکید شده مطالبی که دیگران از قول رئیس‌جمهور مطرح می‌کنند، "عاری از هر گونه اعتبار و سندیت" بوده و از "اصحاب رسانه انتظار می‌رود از انتشار آن جلوگیری کنند."

روزنامه خراسان روز شنبه (۱۵ مهر) گزارشی را در خصوص حضور محسن رضایی در مؤسسه فرهنگی هنری خراسان منتشر کرد که به نقل از دبیر مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به سئوال خبرنگار این روزنامه آمده بود: «[پس از نشست خبری روز چهارشنبه] از رئیس‌جمهور سئوال کردم که شما چه کاری با ارز می‌خواهید انجام دهید که وی اطمینان داد طی همین دو هفته در عمل اقدامی برای ارز انجام می‌دهد و تغییراتی در این باره رخ می‌دهد.»

به نقل از این روزنامه محسن رضایی اضافه کرده بود: «حالا منتظر می‌مانیم تا ببینیم در این دو هفته چه اتفاقی می‌افتد.»

تسویه حساب‌های سیاسی

محمود احمدی‌نژاد روز سه‌شنبه گذشته (۱۱ مهر) در یک نشست خبری نوسانات بی‌سابقه بازار ارزی ایران را به سیاست‌های دولت مرتبط ندانسته و دیگر دستگاه‌های دولتی و نیز تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را عوامل اصلی تلاطم در بازار ارز نامیده بود. آقای احمدی‌نژاد مدعی آن شده بود که یکی از دستگاه‌های اطلاعاتی گزارش داده که ٢٢ نفر "سرحلقه" آشفتگی‌های بازار ارز هستند.
وضعیت آشفته ارزی بازار تهران را در روزهای اخیر دچار ناآرامی کرد
وضعیت آشفته ارزی بازار تهران را در روزهای اخیر دچار ناآرامی کرد
اظهارات شدیداللحن و اتهامات مطرح شده از سوی محمود احمدی‌نژاد در این نشست خبری، با واکنش تند نمایندگان و شماری از مسئولان روبرو شد.

نمایندگان رئیس‌جمهور را به "تسویه حساب سیاسی" متهم کرده و نماینده مردم اراک و کمیجان نیز ضمن "دروغگو" خواندن وی گفت: «یکی از عادت‌های غلط رئیس‌جمهور این است که مجموعه‌ای را پیدا می‌کند و از آن برای فرار به جلو استفاده می‌کند.»

در همین راستا گروهی از نمایندگان مجلس موضوع طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد را پیش کشیده‌اند. گفته می‌شود این طرح با ۹۳ امضا از حد نصاب گذشته است.
چهار روز پس از برگزاری این نشست محسن رضایی در حاشیه همایشی در تهران از دولت حمایت کرده و گفته بود: «بدترين كار اين است كه در يک حادثه‌ای كه روی داده است به جای تواضع همه يكديگر را مقصر بدانند و مشكلات را به گردن ديگری بيندازند.»

آقای رضایی در همان زمان نیز از اقدامات دولت برای مهار نوسانات ارزی خبر داده و اضافه کرده بود: «خوشبختانه دولت كارهايی را شروع كرده كه بايد منتظر آثار آن باشيم.»

"دستگیری ۳۰ اخلالگر ارزی"

بر اساس اعلان بانک مرکزی ایران، روز دوشنبه (۱۵ مهر) قیمت دلار مبادلاتی ۲۵۵۵ تومان و یورو حدود ۳۳۱۸ تومان نرخ‌گذاری شده است.

همزمان خبرگزاری مهر از دور جدید دستگیری "دلالان ارزی" از سوی نیروهای امنیتی در همین روز خبر داده است. به نوشته مهر وضعیت کار صرافی‌ها در مرکز ارز فروشان تهران (چهارراه استانبول تا میدان فردوسی) به صورت "عادی" است و پلیس‌های امنیتی در منطقه حضور دارند. این خبرگزاری همچنین اضافه کرده است که دلار با قیمت ۲۸۵۰ تومان روی تابلوی صرافی‌ها رفته است.

بر اساس گزارش‌ها تا کنون ۳۰ نفر که از آنان به عنوان "اخلالگران ارزی" نام برده شده، در رابطه با وضعیت آشفته بازار دستگیر شده‌اند.

ویدئو/ پیام و خداحافظی مسعود باستانی چند ساعت پیش از بازگشت به زندان


هاشمی رفسنجانی: اگر رهبری بخواهند، حاضریم کمک کنیم که به مسیر اولیه برگردیم


اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت ایران گفت که کشور باید توسط رهبر جمهوری اسلامی به مسیری "که از اول بوده" برگردد و افزود: "ما هم حاضر هستیم در خدمت ایشان - اگر بخواهند- کمک کنیم."
آقای هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با شماره یکشنبه ۱۶ مهر (۷ اکتبر) روزنامه "آرمان روابط عمومی" افزود: "من الان راهکارها را از طریق رهبری می‌بینم. در این شرایط غیر از ایشان کسی نمی‌تواند مسائل را به مسیر برگرداند."
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این اظهارات را در پاسخ به سوال روزنامه آرمان در مورد روش "جلب اعتماد مردم" در انتخابات بیان کرده است.
آقای هاشمی رفسنجانی، از منتقدان دو انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ بوده و در هر دو مورد، تردیدهایی را در مورد نحوه انتخاب محمود احمدی نژاد و بی طرفی انتخاباتی نهادهای حکومتی مطرح کرده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی در جریان مصاحبه امروز، در پاسخ به سوالی در مورد احتمال کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران گفت که در حال حاضر، منع قانونی برای این کار وجود ندارد ولی شخصا از آمادگی انجام این کار برخوردار نیست. سخنان او در مورد وجود نداشتن "منع قانونی" برای کاندیداتوری، ظاهرا به بحث هایی اشاره دارد که اخیرا در مورد امکان وضع شرط سنی برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است.
در خبری دیگر راجع به احتمال ورود آقای رفسنجانی به انتخابات، روزنامه آرمان روابط عمومی پنج روز پیش نوشته بود که اکبر هاشمی رفسنجانی به علی اکبر ناطق نوری گفته است "بدون واهمه در صحنه یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور خواهد یافت".
به ادعای آرمان، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، این سخنان را در پاسخ به آقای ناطق نوری بیان کرده که گفته است: "من با نیروهای انقلاب، بازاری ها و روحانیت در تماس هستم. این نیروها از برخوردهایی که با شما صورت می گیرد ابراز نگرانی می کنند. شما شفاف بیایید در صحنه و ما هم پشت شما هستیم."
آقای رفسنجانی امروز اظهار داشته که وی و آقای ناطق نوری، هر دو از همدیگر دعوت کرده اند که در انتخابات ریاست جمهوری آینده کاندیدا شوند، اما پاسخ هر دو نفر به این دعوت منفی بوده است.
به گفته او بعد از جلسات هفتگی مجمع تشخیص مصلحت نظام، معمولاً او و "چهار، پنج نفر از دوستان" با هم ناهار می‌خورند و در مورد "مسائل کشور و راهکارها" بحث می‌ کنند و پیشنهادهای متقابل ورود به انتخابات هم، در جریان یکی از همین نشست های دوستانه مطرح شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی دیگر از گفتگو، درباره روابط خود با آیت الله خامنه ای توضیح داده که "تقریبا ماهی یک بار" با رهبر ایران جلسه دارد، در حالی که این جلسات سابقا "هفته‌ای یک بار" برگزار می شده. وی توضیح بیشتری نداده که مشخصا از چه زمان، جلسات وی با رهبر ایران دستخوش چنین تغییری شده است.
او در عین حال افزوده است: "هر وقت هم حرفی داشته باشم، محدودیتی ندارد. تلفن می‌کنم و می‌روم با ایشان حرف‌هایم را می‌زنم. مشکلی در رابطه با هم نداریم. گاهی که عجله‌تر باشد، با تلفن حرف می‌زنیم."

'هشدار داده بودم'

اکبر هاشمی رفسنجانی با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی کشور گفته که شرایط فعلی را پیش بینی می کرده است.
وی افزوده است: "چند سال قبل دو ساعت و نیم با کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان بر سر همین افکارم و آینده کشور صحبت کردم و آن نوار پیش من و آقای [محمد] یزدی در دبیرخانه خبرگان هست و پیاده هم شده است."
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین یادآوری کرده است که پیشتر در نامه به آیت الله خامنه ای هشدار داده است که وضعیت "به اینجا می رسد".
ظاهرا اشاره او به نامه سرگشاده خود به آیت الله خامنه ای سه روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ است، که در آن راجع به تبعات اقدامات محمود احمدی نژاد و همفکرانش برای جمهوری اسلامی ایران هشدار داده بود.
رئیس مجمع تشخیص، در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص ارتباط با آمریکا با احتیاط سخن گفته است.
وی گفته است "اینکه در این شرایط گفته شود بیایید رابطه برقرار کنیم، خوب نیست" و در عین حال افزوده: "البته تصمیم اساسی با رهبری است."
این اظهارات در شرایطی عنوان می شود که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، در سفر اخیر خود به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، در چند نوبت جداگانه از ضرورت مذاکره یا برقراری ارتباط با آمریکا سخن گفته بود.
آقای رفسنجانی با ذکر اینکه "اگر آمریکا مایل است و می‌خواهد با ما رابطه داشته باشد، باید حسن‌نیت خود را نه در لفظ بلکه در عمل نشان دهد" گفته است که این کشور باید "ظلم‌هایی که به ما کرده جبران کند و اموال ما را، حداقل آنهایی که فعلاً وجود دارد، تحویل بدهد".
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به سوال هایی در مورد دستگیری فرزندان خود مهدی و فائزه هاشمی، گفته است که "حتماً می‌خواهد برخوردها بدون تبعیض باشد".
وی افزوده است که "نمی‌خواهد وضع خاصی برای بچه‌های خوددر مقابل دیگران درست کند" و در عین حال از اینکه عده ای "قبل از قضاوت تهمت می زنند" گلایه کرده است.
مهدی و فائزه هاشمی، حدود دو هفته پیش توسط قوه قضائیه ایران بازداشت شدند و به فاصله یک روز به زندان اوین انتقال یافتند.



فریاد محمد اصفهانی از رفتارهای غیرمسئولانه: بیدار شویم؛ این وضعیت حق ملت ایران نیست


کلمه – گروه فرهنگی: صدای محمد اصفهانی را بار‌ها شنیده‌ایم؛ بار‌ها از سوز دل و درون خود و ما فریاد زده و شعری و آوازی را همزبان با جان ما زمزمه کرده. اما این بار او هم از دردی جانکاه به فریاد آمده و از غم مردمی که بار‌ها برایشان خوانده، هم خوانده و هم نوشته است. توهین به پیامبر اسلام، باعث شده که طاقت از دست بدهد و از رنج‌های مردم مسلمان ایران بنویسد که مسئولان گویی جان و حرمت آن‌ها را به هیچ انگاشته‌اند و کاری را که در وقت حضور سران کشورهای بیگانه شرم دارند، در حق این ملت روا داشته‌اند.
به گزارش کلمه، اصفهانی پیش از پرداختن به موسیقی، پزشک بوده و هست. او در یادداشتی که به بهانه انتشار آواز جدید خود با عنوان «غم غفلت» قلمی کرده، از رفتارهای غیر مسئولان ی حکومت همچون ارسال پارازیت‌ها که جسم و جان ایرانیان و بلکه قدر و شأن آن‌ها را هدف گرفته‌اند، به فریاد آمده و همچنین از رفتارهای تاسف باری که صدا و سیما با او داشته، به اشاره سخن گفته است.
او از اثرات سوء پارازیت‌های ماهواره‌ای بر بیمارانی که داروهای سرکوب ایمنی مصرف می‌کنند تا عضو پیوندی‌اش در بدن باقی بماند؛ سالمندان فرتوت که اصلا ماهواره نمی‌بینند؛ بیماران سرطانی وضعیف تحت شیمی درمانی؛ مسلول‌ها و جانبازان و معلولان؛ بیماران اعصاب و روان؛ آدمهای سالم و قوی که ماهواره نگاه نمی‌کنند؛ بچه‌های سرطانی در کانونهایی مثل محک؛ دیالیزی‌ها؛ حامله‌ها؛ نوزاد‌ها وجنین‌ها و… سخن به میان آورده و سپس نوشته است: خودمان اینگونه به هم اهانت می‌کنیم و قصد جان همدیگر می‌کنیم آنوقت ناراحتیم که چرا بیگانگان حرمت پیامبرمان و عقایدمان را نگه نمی‌دارند… براستی مقصرکیست؟ آیا دیگر وقت آن نیست که از خواب غفلت بیدار شویم؛ از عناد و لجبازی دست برداریم و نگاهی اساسی و منصفانه به دین و دنیامان بیندازیم؟
محمد اصفهانی این یادداشت را با این جملات آغاز می‌کند «این نوشته دغدغهٔ این روزهای من است. در نگارش آن مقید به مرتبط سازی هنجار‌هایش نبودم و هر آنچه در من گذشت بیان کردم» و سپس می‌نویسد:
وقتی ماجرای آن فیلم در مورد پیامبر و وقایع بعدی‌اش اتفاق افتاد از خودم پرسیدم: چرا ما دوستداران و پیروانش این شاخص رحمت و محبت را آنگونه به دنیا معرفی نکردیم تا کسی پروا نکند که به حریم نورانی‌اش نزدیک شود؟ چرا با بد اخلاقی‌ها و خشونت‌های ساده لوحانه و از سر غفلت؛ مکتب بزرگ او را در پهنهٔ گیتی زیر سؤال بردیم؟ پیروان باطل؛ همیشه در جلوه نمایی حاضرند… آیا ما به آن‌ها فرصت‌های خوب و استثنایی ندادیم؟ آیا در تعریف مکتب محمد؛ پیروان «او» کسانی هستند که تا بی‌احترامی و جفا می‌بینند؛ حمله می‌کنند و می‌کشند و کشته می‌شوند؟ آیا او و فرزندانش هم اینگونه بودند؟ آیا حرکاتی که از ما سر می‌زند روح بزرگ پیامبر را بیشتر به درد می‌آورد یا نمایش فیلمی ضعیف از یک فرد معلوم الحال؟ این روز‌ها با غم چنین غفلت‌هایی سر به گریبانم… فکر به کم رنگ شدن روز افزون مقدسات در اذهان؛ فکر به اوضاع نابهنجار مسلمانان درخارج و داخل ایران؛ وضع کار اهالی موسیقی در مملکت؛ مشکلات حرفه‌ای خودم مثل سانسور ناگهانی و یک جانبهٔ تیتراژ سریال «تکیه بر باد» توسط واحد موسیقی صدا و سیما پس از تصویب آن (به گفته دوستان در شبکه تهران) توسط واحد موسیقی سازمان صدا و سیما! آن هم با قطع مواجب و پرداختهای اقشار ضعیفی مانند کارمندان واحد ترابری و… سریال؛ و تحت فشار قراردادن تهیه کنندهٔ محترم با موقوف کردن پرداخت‌ها به قبول این سانسور توسط گروه فیلم و سریال شبکه تهران… سپس انتقال این مساله به بنده که آیا راضی هستم حقوق رانندهٔ ترابری قطع شود یا نه؟ از طرف دیگر تحقیر و شکست و مخاطرهٔ مستمر در قالب بی‌احترامی به اینهمه شهروند ایرانی با فرستادن شبانه روزی پارازیت‌های سنگین ماهواره‌ای و تبدیل تهران و شهرهای بزرگ ایران به کانونهای تشعشع توسط اشخاصی مجهول که نه ملت را قدر می‌شناسند و نه به فریادهای وزیر و وکیل واکنشی نشان می‌دهند که لابد اگر ایرانی باشند خانواده‌های آن‌ها هم قطعا درگذر زمان قربانی چنین تشعشعاتی خواهند شد…
از شما متصدی پارازیت! می‌پرسم: بیماری که داروهای سرکوب ایمنی مصرف می‌کند تا عضو پیوندی‌اش در بدن باقی بماند… سالمندان فرتوت که اصلا ماهواره نمی‌بینند؛ بیماران سرطانی وضعیف تحت شیمی درمانی؛ مسلول‌ها و جانبازان و معلولان؛ بیماران اعصاب و روان؛ آدمهای سالم و قوی که ماهواره نگاه نمی‌کنند؛ بچه‌های سرطانی در کانونهایی مثل محک؛ دیالیزی‌ها؛ حامله‌ها؛ نوزاد‌ها وجنین‌ها و… همه روز و شبشان را با پارازیت‌های ماهواره‌ای و تشعشعات مسموم و مضر آن طی کنند تا شما که کسی جرات ندارد در باره‌تان سؤال کند به وظیفهٔ فرهنگی خود درجبهه‌های تهاجم فرهنگی و جنگ نرم عمل کنید؟ و مثل همیشه فقط با سیستم حذفی ظاهرا به سراغ دشمن و در اصل به سراغ هموطنان و خانواده‌های خود بروید؟… نکند خطر این تشعشعات را شوخی گرفته‌اید؟ آیا می‌دانید رهایی از حق مردم در روز جزا هیچ علاجی جز حلالیت از تک تک آن‌ها ندارد وحتی خداوند بزرگ هم از ناحیه‌ای جز طلب حلالیت؛ قادر به رفع و رجوع آن نیست؟ و اما بعد… جالب اینجاست که ناگهان تمامی این ضرورت‌ها و احساس مسئولیتهای مطابق مصلحت که وضع و تشخیص آن‌ها هم فقط با‌‌ همان قشر غیر پاسخگو و مجهول است یکدفعه رنگ می‌بازد؛ محو می‌شود و از بین می‌رود! چرا؟؟؟
چون چند نفر غیر ایرانی از خارج؛ به نام «سران جنبش عدم تعهد» چند روزی وارد ایران می‌شوند و به خاطر آن‌ها تمامی ملت از این عقوبت شبانه روزی ناگهان عفو شده؛ به یمن برکت ورود آن‌ها موقتا مجاز به ادامهٔ زندگی با شرایط بهتر می‌شوند… ولی فقط موقتا… چون با پایان کار اجلاس؛ پارازیت‌ها دوباره غوغا می‌کنند تا آمار افزایش سرطان به ۹۰ هزار نفر در سال گذشته؛ روند صعودی خود را کماکان ادامه دهد و ما را به آستانهٔ «سونامی سرطان» در ایران بعنوان یکی از رکورد داران جهانی این بیماری برساند… این است قدر و منزلت ما شهروندان ایرانی و ملت ایران… خودمان اینگونه به هم اهانت می‌کنیم و قصد جان همدیگر می‌کنیم آنوقت ناراحتیم که چرا بیگانگان حرمت پیامبرمان و عقایدمان را نگه نمی‌دارند… براستی مقصرکیست؟ آیا دیگر وقت آن نیست که از خواب غفلت بیدار شویم؛ از عناد و لجبازی دست برداریم و نگاهی اساسی و منصفانه به دین و دنیامان بیندازیم؟ مگر نگفته‌اند که دنیا مزرعهٔ آخرت است؟ این روز‌ها با غم چنین غفلت‌هایی سر به گریبانم…
آواز «غم غفلت» را که با همراهی دوست خوب و همکارم بهروز صفاریان؛ بر غزل تابناک شاعر بزرگ؛ بیدل دهلوی در استودیوی بهروز اجرا نمودم پیشکش می‌کنم به پیشگاه اسوه و نمونهٔ اخلاق و محبت و جذب… یعنی پیامبر گرامی اسلام. این اثر؛ وصف الحال این روزهای کسی است که متاسفانه فقط نامش شبیه به محمد مصطفی است و درد دل اوست با هموطنانش.
ز ره هوس به تو کی رسم نفسی زخود نرمیده من
همه حیرتم به کجاروم به رهت سری نکشیده من
به چه برگ؛ ساز طرب کنم زچه جام؛ نشئه طلب کنم؟
گل باغ شعله نچیده من می‌داغ دل نچشیده من
تو به محفلی ننموده رو که زتاب شعلهٔ غیرتش
همه اشک گشته به رنگ شمع و زچشم خود نچکیده من
چه بلا ستمکش غیرتم چه قدر نشانهٔ حسرتم
که شهید خنجرناز تو شده عالمی و تپیده من
تو و صد چمن طرب و نمو من و شبنمی نگه آبرو
به بهار عالم رنگ و بو همه جلوه تو همه دیده من
به کدام نغمهٔ دل گسل زنوا کشان نشوم خجل
چو جرس به غیر شکست دل سخنی زخود نشنیده من
من بیدل و غم غفلتی که زچشم پر ز فسون تو
همه جا زجلوهٔ من پراست و به هیچ جا نرسیده من
«بیدل دهلوی»