۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۰, سه‌شنبه

سردارنقدی: میرحسین موسوی امروز دو رای هم ندارد


کلمه- گروه خبر: سردار نقدی بدون اشاره به تقلب در انتخابات و نام بردن از میرحسین موسوی ادعا کرده است که در سال ۸۸ اگر فرد بازنده با دادن بیانیه ای نتیجه انتخابات را قبول می کرد، امروز اگر کاندیدا می شد بالای ۹۰ درصد رای داشت ولی با آشوب هایی که ایجاد کرد امروز حتی دو رای هم ندارد.
با گذشت نزدیک به چهار سال از انتخابات سال ۸۸ هنوز هم سرداران و اقتدار گرایان در پی القای این مساله هستند که مردم از رای خود به میرحسین موسوی برگشته اند. این سخنی است که یک روز از زبان سردار سپاه شنیده می شود و روز دیگری از زبان یکی از اصولگرایان.
چندی پیش علی اکبر ولایتی ، مشاور رهبری در امور بین الملل مدعی شد که ۱۴میلیونی که به موسوی رای دادند، ازاو برگشته اند.
این در حالی است که عضو هیئت رئیسه مجلس شواری اسلامی ادعا کرده بود که بر اساس نظرسنجی های موجود موسوی بدلیل رفتارهای تند افراطی غیرمتعارف از سوی مردم و جامعه طرد شده است که این امر منجر به انزوای سیاسی وی به بدترین شکل موجود شده است.
اما پرسش اینجاست اگر بر این ادعا باور دارید چرا بیش از هشتصد روز است که او را در حصر کرده و حتی اجازه نمی دهید فرزندان او دیداری با پدر داشته باشند.اگر موسوی فقط دو رای دارد، چرا از انتقال پیامش به این دو نفر بیم دارید؟ چرا مانع کمترین اطلاع رسانی حتی در مورد شرایط جسمی و سلامت او به افکار عمومی می شوید؟
سردار محمدرضا نقدی در همایش «حماسه سازان سیاسی، دلاورمردان بسیجی» که در مشهد برگزار شد، با تاکید بر لزوم حضور حداکثری مردم در انتخابات اظهار کرد: انتخابات نا آرام به ضرر همه حتی بازنده­ انتخابات است. در سال ۸۸ اگر فرد بازنده با دادن بیانیه ای نتیجه انتخابات را قبول می کرد، امروز اگر کاندیدا می شد بالای ۹۰ درصد رای داشت ولی با آشوب هایی که ایجاد کرد امروز حتی دو رای هم ندارد.
پیش از این نیز محمدرضا باهنر و تنی چند از اصولگرایان به میرحسین موسوی توصیه کرده بودند در برابر این ظلم آشکار و تقلب در انتخابات سکوت کرده و در دوره بعدی اکثریت آرا را کسب کند، گویی گمان کرده بودند که این سیاستمدار اخلاقمدار برای کسب قدرت و به طمع کرسی ریاست جمهوری سکوت بیست ساله خود را شکسته است.
نقدی که بر خلاف توصیه و فرمان صریح امام خمینی مبنی بر عدم مداخله نیروهای نظامی در سیاست بیشترین اظهار نظرها را دارد، با ادعای اینکه “در مرحله تایید صلاحیت ها مرجع، شورای نگهبان است و اگر کسی رد شد حق ندارد شلوغ کند و باید همه تابع قانون باشیم”، افزود: هر کاندیدایی که توسط شورای نگهبان تایید شد هیچ کس حق ندارد اجتماعات آن ها را به هم بزند. بسیج و سپاه نیز به عنوان پایه های امنیت و اقتدار ملی ارزشمندتر از آن هستند که خرج انتخابات شوند.
رییس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: بسیج باید به عنوان خط شکن وارد عرصه حماسه سیاسی شود و حماسه سیاسی باید با حضور در پای صندوق های رای رقم بخورد؛ هر بسیجی فعال و هر عضو حلقه های صالحین باید تلاش کند یکی از افرادی را که در دوره های قبل رای نداده است متقاعد کند و به پای صندوق های رای بیاورد.
نقدی با انتقاد از کسانی که مذاکره با آمریکا را توصیه می کنند ادعا کرد: آمریکایی ها دنبال این هستند تا سد رویارویی را بشکنند و به سازش بکشند تا مالک افکار عمومی ملت ایران شوند و ملتی که با صلابت در برابرشان ایستاده است را مدیریت کنند. کسانی که در این شرایط مذاکره، تسلیم و سازش را توصیه می کنند یا خائنند یا بی تدبیر. ملت ایران روزی که در دنیا تنها بود قیام کرد اگر امروز که ملت ها قیام کرده اند و چشم امیدشان به ملت ایران است تسلیم شویم چه جوابی داریم که به آنها بدهیم؟
وی با تاکید بر لزوم تحقق حماسه اقتصادی اظهار کرد: آمریکایی ها از غلبه بر ایران در عرصه های فرهنگی، سیاسی و نظامی ناامید شده اند و به همین علت قصد دارند در عرصه اقتصاد با ملت ایران مقابله کنند اما ملت ما نشان داده است که هیچ گاه خسته نخواهد شد و اگر مشکلاتی که امروز هست ۱۰ و حتی ۱۰۰ برابر شود باز هم ملت خواهد ایستاد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به برنامه های فرهنگی گسترده آمریکا بر ضد ایران تصریح کرد: دشمنان در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری های زیادی کرده اند و با ترویج مواد مخدر، فساد و ابتذال قصد تاثیرگذاری بر ملت ایران را دارند. دشمنان از سال ۶۸ تا ۷۸ یک برنامه ۱۰ ساله پیاده کردند و می خواستند در سال ۷۸ ثمره آن را ببینند که ناکام ماندند و در برنامه دیگری تهاجم فرهنگی گسترده ای را از سال ۷۸ تا ۸۸ برنامه ریزی کردند که باز هم موفق نشدند و به همین دلیل امیدی ندارند که در کوتاه مدت در حوزه فرهنگ دستاوردی داشته باشند.

ولایتی: هاشمی رفسنجانی در فتنه نقش داشت/ رمز ماندگاری رعایت خط قرمز ولایت فقیه است


علی اکبر ولایتی در جلسه هفتگی انصار حزب الله از نقش هاشمی رفسنجانی در حوادث پس از انتخابات ۸۸ سخن گفت و اظهار نظر کرد: هر کس که در خط و طریق رهبری است باید در فتنه موضع‌ می‌گرفت، آن‌روز بعضی‌ها فکر می‌کردند که کار تمام شد ولی مردم آمدند و نشان دادند کار تمام نشده و آن‌روز، روز امتحان بود.
به گزارش خبر گزاری رسا، علی‌اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبری در امور بین‌الملل، در جلسه پرسش و پاسخ انصار حزب‌الله در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره نقش هاشمی در حوادث پس از انتخابات ۸۸ و نوع رابطه با وی، گفت: آقای هاشمی با حکم رهبر معظم انقلاب رییس مجمع تشخیص مصلحت است و نظر مقام معظم رهبری این است که احترام ایشان حفظ شود، اما این که آقای هاشمی در فتنه نقش داشته معلوم است؛ هر کس که در خط و طریق رهبری است باید در فتنه موضع‌ می‌گرفت، آن‌روز بعضی‌ها فکر می‌کردند که کار تمام شد ولی مردم آمدند و نشان دادند کار تمام نشده و آن‌روز، روز امتحان بود.
وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که لشکرکشی نکنید و لشکر کشی کردند، کسانی که نباید در آن جمع سخنرانی می‌کردند و سخنرانی کردند و هرکس که جلوی آن لشکرکشی را می‌توانست بگیرد و نگرفت، مسؤول است.
مشاور رهبری مدعی است که اصولگرایی که تبعیت از رهبری دارد و بنایش بر اصلاح امور است و نه دعوای داخلی و با تدبیر در در روابط خارجی ثبات ایجاد کند نه تنش، فکر معاش طبقه ضعیف باشد، به فکر جلوگیری از خوابیدن کاسبی‌ها باشد و خط قرمزها را رعایت کند و خط قرمز اولش هم ولایت فقیه باشد که رمز ماندگاری این حکومت همین است، بنابراین ما کاری که کردیم این بود که دور هم جمع شویم و در مقابل هم نایستیم.
ولایتی در پاسخ به پرسشی درباره حامیان احمدی نژاد گفت: خط صحیح خط تبعیت از ولایت فقیه است و هر کس که از خودش اجتهاد کرد و حرف دیگری زد و دکانی برای خودش باز کرد مانند همین منحرفین و بی‌سوادان که در مقابل مجتهدین و مقام معظم رهبری اظهار نظرهایی می‌کنند، حتما باید جلوی این انحراف ایستاد.
مشاور عالی رهبری درامور بین‌الملل گفت: سوریه بخشی از زنجیره مقاومت است، و این‌هایی که در سوریه می‌جنگند در حقیقت با ایران می‌جنگند، این‌هایی که مقابل دولت سوریه ایستاده‌اند در حقیقت جلوی ایران ایستاده‌اند و اگر قرار باشد که سوریه نباشد ارتباط ما با فلسطین و حزب‌الله قطع خواهد شد و امکان تدارک آنها نیست، بنابراین اهمیت سرپا ماندن سوریه با همین دولت ولی مشروط به ایجاد اصلاحات است و احتمال ساقط شدن دولت سوریه امروز کمتر از هر روزی در دو سال گذشته است.

یک نماینده مجلس: گرانی از درو دیوار کشور بالا می رود مسئولان تدبیرکنند


عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس،با بیان اینکه گرانی در بازار هر روز از کالایی به کالای دیگر سرایت می‌کند، گفته است: تنظیم بازار بر عهده دولت و مسئولان اجرایی کشور است و نباید با تحمیل هرروزه گرانی بر مردم بی‌اعتمادی را در اذهان زنده کرد.
محمد‌سعید اربابی با یادآوری وعده دولت در خصوص ثابت ماند قیمت‌ها در ایام عید، افزود: عدم ذخیره‌سازی متناسب با نیاز جامعه عامل گرانی و تحمیل قیمت های سود‌جویانه‌ دلالان به بازار بوده است.
او با بیان این مطلب که صادرات کالا‌ها برای کشور ارزآوری خوبی دارد، تصریح کرد: نباید این صادرات بدون توجه به نیاز داخل کشور انجام شود چرا که احساس نیاز در داخل خود افزایش تقاضا و کمبود عرضه و در نتیجه نوسان قیمت‌ها را رقم می زند.
سایت خانه ملت به نقل از عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی اقتصاد کشور برداشتن ارز مرجع از کالاهای اساسی گرانی‌های موجود در بازار را تشدید می‌کند، گفت: مسئولان باید پاسخ‌گوی گرانی ها باشند.
وی با یادآوری انتزاع بخش کشاورزی از صنعت گفت: با تقسیم وظایف که بین این دو وزارتخانه صورت گرفته امید می‌رفت تنظیم بازار صورت بگیرد که تاکنون این مهم محقق نشده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه سازمان متولی گرانی‌های اخیر باید به وظایف خود برای تنظیم قیمت ها عمل کند، افزود: در صورت حمایت از تولید داخلی و توجه به نیاز بازار زمینه تنظیم قیمت‌ها به خودی خود فراهم می شود.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی با یادآوری افزایش صعودی قیمت برخی از میوه‌ها در بازار گفت: دولت به جای وعده دادن تنظیم بازار و مقابله با سود‌جویان را در دستور کار خود قرار دهد.

علی مطهری: منتقدان نظام نباید رد صلاحیت شوند/ خاتمی با کاندیداتوری خود سعه صدر نظام را محک بزند


علی مطهری بر این باور است که منتقدان نظام نباید رد صلاحیت شوند. وی همچنین معتقد است که تحقق حماسه سیاسی با حضور اصلاح‌طلبان رقم خواهد خورد و کاندیدای حداکثری این جریان آقای خاتمی است؛ به همین دلیل گفته‌ام که ایشان بهتر است به برخی مسائل توجه نکنند و با شرکت در انتخابات سعه‌صدر نظام را محک بزنند.
نماینده مردم تهران گفت: این دوره انتخابات ریاست جمهوری دوره‌ کم تجربه‌ها نیست؛ بلکه افراد استخوان‌دار باید وارد عرصه شوند.
به گزارش ایسنا علی مطهری گفت: معتقد به تز شهید مطهری هستم که ایشان معتقد بودند استقلال روحانیون با پست‌های اجرایی دولتی خدشه‌دار می‌شود، ولی در عین حال بر این باور بودند که اشکالی ندارد روحانیون در شرایط اضطرار در این پست قرار بگیرند. اکنون نیز شرایط کشور، شرایط اضطرار و بحران است؛ بنابراین معتقدم در چنین شرایطی تنها کسی می‌تواند به وضع موجود سر و سامان دهد آقای هاشمی است.
وی افزود: البته ایشان خوب است که بیایند و چهار سالی به اوضاع کشور سر و سامان دهند و وقتی شرایط عادی شد، بروند.
مطهری تاکید کرد: این دوره انتخابات ریاست جمهوری دوره‌ کم تجربه‌ها نیست؛ بلکه افراد استخوان‌دار باید وارد عرصه شوند و‌ آقای هاشمی توان گردآوری گروه‌های سیاسی مختلف را دارد. هم چنین ایشان توان برقرار اعتدال را نیز داراست؛ نفوذ ایشان در برخی کشورهای عربی موجب بهبود وضع ایران در جهان عرب می‌شود؛ علاوه بر آن شناخت دنیا از ایشان قطعا روی روابط ایران و جهان تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
وی با اشاره به دیدارش هاشمی رفسنجانی گفت: به ایشان پیشنهاد دادم که فقط برای یک دوره چهارساله بیایند و بعد از سروسامان دادن به امور کشور بروند، اما اگر عده‌ای تصور می‌کنند که ایشان قدرت‌طلب‌ است، اشتباه می‌کنند. کسی که دو بار رییس جمهور کشور بوده بعید است قدرت طلب باشد.
مطهری گفت: بسیاری از تخریب‌ها علیه ایشان غلط است و نظرسنجی‌ها حکایت از پایگاه اجتماعی قوی ایشان دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره هزینه احتمال رد صلاحیت خاتمی برای نظام گفت: رد صلاحیت آقای خاتمی برای نظام قدری هزینه خواهد داشت چرا که ایشان چهره داخلی و بین‌المللی شناخته شده‌ای دارد و اساسا این کار مناسب نظام نیست.
نماینده مردم تهران در عین حال در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر هزینه تایید صلاحیت خاتمی برای شورای نگهبان گفت: گاهی فردی به صرف منتقد بودن رد صلاحیت می‌شود ولی یک وقت به دلیل افکار غیر اسلامی رد صلاحیت می‌شود و رد صلاحیت آقای خاتمی رد صلاحیت یک منتقد به نظام است و اکثریت مردم ایشان را فتنه‌گر و برانداز نمی‌دانند؛ ایشان به مسائل اتفاق افتاده پس از انتخابات سال ۸۸ اعتراض کردند؛ بنابراین منتقد نظام هستند ولی افرادی هستند که گروه‌شان افکار غیراسلامی را ترویج می‌دهد بنابراین در صورت تایید صلاحیت چنین افرادی شورای نگهبان زیر سوال می‌رود.
وی در واکنش به این پرسش که رد صلاحیت احتمالی مشایی چه واکنش‌های احتمالی از سوی احمدی‌نژاد در پی خواهد داشت گفت: پاسخ این پرسش را از خود ایشان باید پرسید، اما علامت‌ها و نشانه‌ها حکایت از آن دارد که ایشان ساکت نمی‌ماند. آقای احمدی‌نژاد به مشایی اعتقاد دارد و شاید از ایشان کراماتی دیده است که این طور از ایشان دفاع می‌کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ورود خاتمی به انتخابات برای شما نفعی دارد که درخواست حضور ایشان را دارید؟ گفت: معتقدم تحقق حماسه سیاسی با حضور اصلاح‌طلبان رقم خواهد خورد و کاندیدای حداکثری این جریان آقای خاتمی است؛ به همین دلیل گفته‌ام که ایشان بهتر است به برخی مسائل توجه نکنند و با شرکت در انتخابات سعه‌صدر نظام را محک بزنند.
مطهری هرگونه اظهار نظر خاتمی درباره بروز تقلب در انتخابات ۸۸ را رد کرد.
وی هم‌چنین افزود: اصولگرایان زمانی با هم ائتلاف خواهند کرد که آقای خاتمی کاندید شود؛ در غیر این صورت بعید است که حول یک نفر به اجماع برسند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا از کسانی که مقابل رهبری ایستادند دفاع می‌کنید؟ گفت: رهبری در خطبه‌های نماز جمعه خردادماه گفتند اردوکشی انتخابات برگزار نشود؛ اصلاح‌طلبان نیز تلاش کردند ۳۰ خرداد راهپیمایی برگزار نشود، ولی شور و هیجان انتخابات اوضاع را از کنترل آنان خارج کرد؛ پس نمی‌توان گفت اصلاح‌طلبان مقابل رهبری ایستادند.
نماینده مردم تهران بر دخالت نکردن نهادهای حکومتی در انتخابات هم تاکید کرد و در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بررسی صلاحیت کاندیدها افزود: باید در بررسی صلاحیت‌ها هم سهل‌گیری و هم سخت‌گیری شود نسبت به منتقدان نظام سهل‌گیری شود اشکالی ندارد که منتقدان نظراتی غیر از نظرات ولایت فقیه داشته باشند ایشان فرمودند (رهبری) مرز التزام به ولایت فقیه، احکام حکومتی است.
مطهری در عین حال تاکید کرد: در بحث بررسی صلاحیت کاندیداها گرایش‌های غیراسلامی محل سختگیری است و نباید اجازه داد افرادی که برداشت دیگری از اسلام مطرح می‌کنند تایید صلاحیت شوند چنین تفکری موجب شیوع تفرقه در جهان اسلام می‌شود.

پدر محسن روح‌الامینی: مرغ پخته هم به صحبت‌های مرتضوی می‌خندد


چهارمین جلسه دادگاه متهمان پرونده کهریزک برگزار شد. رئیس دادگاه دوبار به شکات، متهمان و وکلای آن‌ها تذکر داد که درباره جزئیات این دادگاه مصاحبه نکنند. عبدالحسین روح‌الامینی از سخنان قبلی سعید مرتضوی انتقاد کرد.
چهارمین جلسه دادگاه متهمان پرونده کهریزک دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ در حالی برگزار شد که رئیس دادگاه، شکات، متهمان و وکلای آن‌ها را از انجام مصاحبه منع کرد و دوبار به آنان تذکر داد جزییات جلسه دادگاه را منتشر نکنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در پایان جلسه دادگاه سعید مرتضوی در جمع خبرنگاران حاضر نشد. عبدالحسین روح‌الامینی پدر محسن روح‌الامینی از کشته‌شدگان بازداشتگاه کهریزک به صحبت‌های قبلی سعید مرتضوی واکنش نشان داد و گفت "مرغ پخته هم به صحبت‌های مرتضوی می‌خندد".
در جلسه قبلی دادگاه متهمان پرونده کهریزک، سعید مرتضوی که متهم به مشارکت در قتل است در دفاعیات خود به دوستی عبدالحسین روح‌الامینی با عزت‌الله ضرغامی، مدیرعامل صدا و سیما اشاره کرده و از "انجام وظایف پدری" او ایراد گرفته بود. عبدالحسین روح‌الامینی، مشاور محسن رضایی در انتخابات سال ۸۸ بود.
سعید مرتضوی متهم به مشارکت در قتل در دفاعیات خود استدلال کرده بود: «پدر محسن روح‌الامینی می‌توانست با اطلاع دادن دستگیری فرزندش به دادستانی، از رفتن فرزندش به کهریزک و در نتیجه کشته شدن او جلوگیری کند. بنابراین وظیفه پدری‌اش را انجام نداده است.»
عبدالحسین روح‌الامینی: آقایان پاسخگوی اتهاماتشان نیستند
عبدالحسین روح‌الامینی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ گفته: «مگر هر کسی با وزیر و وکیلی رابطه نداشته باید بچه‌ او را ببرند در یک جایی بکشند؟ نوشته‌های طنزنویس‌ها را بعد از مصاحبه ایشان بخوانید. بخوانید ببینید حقوقدانان و قضات چه گفته‌اند؟»
پدر محسن روح‌الامینی با اشاره به این‌که همان‌ موقع "وظیفه پدری" خود را انجام داده، افزوه است: «از کسانی که دست‌اندرکار بودند، از فرمانده سابق سپاه، از قائم مقام سابق ناجا و از دوستانی که در قرارگاه ثارالله داشتم موضوع را پیگیری کردم. خودم و بچه‌هایم به دادگاه انقلاب و زندان اوین مراجعه حضوری داشتیم. پسر ارشدم به کهریزک مراجعه کرد اما کسی پاسخگوی کسی نبود. همچنان که تا امروز هم آقایان در دادگاه پاسخگوی واقعی اتهاماتشان نیستند.»
محسن روح‌الامینی از کشته‌شدگان بازداشتگاه کهریزک محسن روح‌الامینی از کشته‌شدگان بازداشتگاه کهریزک
سعید مرتضوی در زمان وقوع جنایات در بازداشتگاه کهریزک، ریاست دادستانی تهران را برعهده داشت و به دستور او معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری به این بازداشتگاه اعزام شدند.
بنا بر گزارش‌ها، قرار است جلسه بعدی پرونده کهریزک صبح روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه برگزار شود.
سه متهم اصلی پرونده کهریزک
متهمان اصلی پرونده کهریزک سه قاضی یعنی سعید مرتضوی دادستان سابق تهران، حسن زارع دهنوی (معروف به قاضی حداد) معاون او، و علی‌اکبر حیدری‌فر‌ دادیار دادسرای تهران هستند.
به دنبال افشای جنایت‌های بازداشتگاه کهریزک که دست‌کم به شکنجه و کشته‌شدن ۴ نفر از معترضان بازداشت‌شده در تابستان ۱۳۸۸ انجامید، سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی این پرونده از خدمت قضایی منفصل شد. محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر و محمد کامرانی سه زندانی‌ای هستند که در بازداشتگاه کهریزک کشته شدند.
سابقه تاسیس بازداشتگاه کهریزک به سال ۱۳۸۶ برمی‌گردد. در تابستان آن سال، پلیس ایران طرحی موسوم به "مبارزه با اراذل و اوباش" را به اجرا گذاشت. در این طرح، دستگیرشدگان پس از ضرب و شتم و گردانده شدن در محلات مختلف تهران به کهریزک فرستاده می‌شدند.

ثروت‌اندوزی "برادران" به بهانه دور زدن تحریم‌ها


سهم اصلی دور زدن تحریم‌ها علیه ایران به افرادی واگذار شده که "دارای ارتباطات امنیتی یا سیاسی با حاکمیت هستند." سایت بازتاب می‌نویسد ساده لوحی است اگر نقش این "برادران و شبه برادران" را در تداوم تحریم نادیده بگیریم.
با شدت گرفتن تحریم‌ها و دشوار شدن فروش نفت و محصولات نفتی، نقش واسطه‌هایی که از طریق شرکت‌های ظاهرا غیردولتی به عرضه‌ی این محصولات در بازارهای جهانی می‌پردازند تعیین‌کننده شده است.

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد فعالیت شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران در تمام عرصه‌های اکتشاف، استخراج و فروش محصولات نفتی به شکل چشمگیری افزایش داشته است. بنابرگزارش‌ها با شدت گرفتن تحریم‌ها نقش سپاهیان و مدیران ارشد امنیتی در دور زدن تحریم‌ها پررنگ‌تر از پیش شده است.

سایت خبری بازتاب در گزارشی که جمعه (۶ اردیبهشت/ ۲۶ آوریل) زیر عنوان "رمزگشایی از راز بقای تحریم‌ها" منتشر شد نوشت: «درآمد تحریم برای برادران و شبه برادران شاغل در رشته دور زدن تحریم‌ها، سالانه رقمی معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان است که بزرگترین بیزینس کشور محسوب می‌شود.»

سودمندی از تداوم تحریم و بحران

به نوشته‌ی بازتاب با توجه به سود هنگفتی که نصیب دلالان و واسطه‌های دور زدن تحریم‌ها می‌شود، "ساده لوحی است که نقش این گروه را در بحرانی نگه داشتن شرایط دیپلماتیک کشور و اقداماتی که منجر به تداوم تحریم شود نادیده بگیریم."

از تابستان سال ۲۰۱۲ تحریم‌های یک‌جانبه‌ی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی شدت گرفت. هدف اصلی این اقدام‌ها دشوار ساختن فروش نفت و محصولات نفتی و انتقال درآمدهای ارزی حاصل از این تجارت به ایران عنوان می‌شود.

ایران برای مقابله با تدبیرهای محدودکننده کشورهای غربی به استفاده از راه‌هایی روی آورد که عملا بدون وجود واسطه‌ها و شرکت‌های صوری موفقیت چندانی ندارند. به نوشته‌ی بازتاب به این ترتیب دیگر تنها نفع‌برنده تحریم‌ها "استکبار جهانی و صهیونیسم" نیستند، بلکه "برادران و دانه درشت‌هایی در داخل کشور هستند که به بهانه دور زدن تحریم‌ها، صاحب ثروت‌های نجومی و درآمدهای هنگفت می‌شوند."

در این گزارش واسطه‌های دورزدن تحریم‌ها "گروهی از افراد که دارای ارتباطات امنیتی یا سیاسی با حاکمیت هستند" معرفی می‌شوند که از طریق فعالیت شرکت‌های پوششی سودهای کلان به دست می‌آورند.

دوران احمدی‌نژاد؛ قدرت‌گیری سپاه، تشدید تحریم‌ها

عدم شفافیت معاملات غیرقانونی راه را برای سوءاستفاده‌ی دلالان هموارتر می‌کند. سایت بازتاب در گزارش خود با اشاره به این موضوع می‌نویسد: «این گروه واسطه، علاوه بر مبلغی که به عنوان پورسانت دریافت می‌کنند، کالاها را بسیار گران‌تر از قیمت واقعی فاکتور کرده و صادرات را پایین‌تر از قیمت بازار ثبت می‌کنند و از این راه صاحب درآمد غیرقابل تصوری می‌شوند.»با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ شمار مناقصه‌های پروژه‌های عظیم نفت و گاز که بدون رعایت تشریفات قانونی به نهادهای وابسته به سپاه، از جمله قرارگاه خاتم‌الانبیا واگذار شد افزایش یافت.

برخی منتقدان میدان دادن به سپاه در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی را جبران نقشی تلقی می‌کنند که گفته می‌شود نظامیان با حمایت رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در به پیروزی رساندن احمدی‌نژاد بر عهده داشتند.

در گزارش یاد شده به جزییات نقش گروهی که از "تداوم تحریم‌ها" سود می‌برند اشاره‌ای نشده است. با این همه روند تصویب قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل به دلیل برنامه‌های مناقشه‌برانگیز اتمی ایران، اندکی پس از روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد آغاز شد. با تداوم دولت او تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا به شکل بی‌سابقه‌ای شدت گرفت.

به گزارش سپاه‌نیوز، قربانعلی دری نجف‌آبادی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان مرکزی هفتم اسفند ۹۱ در دیدار با مهندسان بسیجی از آنها خواست "با خلاقیت و نوآوری و با استفاده از ظرفیت‌های موجود تحریم‌ها را دور زده و فرصت‌سازی کنند."

تاکنون ده‌ها فرمانده سپاه به اتهام نقش داشتن در نقض تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در فهرست افراد تحریم شده‌ی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

رحیم‌مشایی: وظیفه شورای نگهبان عمل به قانون است


اسفندیار رحیم‌مشایی در گفت‌وگویی پرسش در مورد نامزدی احتمالی خود در انتخابات را بی‌پاسخ گذاشت و گفت، فعلا "سکوت می‌کنیم که فضا انتخاباتی نشود". مشایی می‌گوید اتهام‌ها به او برای "زدن دنباله احمدی‌نژاد" است.
حدود یک هفته به آغاز ثبت‌نام کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حساسیت‌ها بر سر اسفندیار رحیم‌مشایی، مشاور و رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد و نامزد احتمالی دولت افزایش یافته است.
شماری از منتقدان دولت، افزایش حضور رسانه‌ای رحیم‌مشایی و شرکت او در سفرهای استانی را تبلیغات انتخاباتی تلقی می‌کنند و این کار را سوءاستفاده از امکانات دولتی می‌دانند.
رحیم‌مشایی در گفتگوی مفصلی با خبرگزاری ایسنا که متن آن دوشنبه (۹ اردیبهشت/ ۲۹ آوریل) منتشر شد به برخی از اتهام‌هایی که علیه او مطرح شده پاسخ داد، و در عین حال تمام پرسش‌ها در مورد نامزدی احتمالی در انتخابات ۲۴ خرداد را بی‌پاسخ گذاشت.

«نمی‌گویند از چه منحرف شدیم»
حامیان حکومت، محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش را منحرف می‌خوانند و رحیم‌مشایی را "لیدر جریان انحرافی" معرفی می‌کنند. او در گفتگو با ایسنا می‌گوید کسانی که این اتهام‌ها را وارد می‌کنند هیچ وقت مشخص نکرده‌اند که "ما از چه چیزی منحرف شدیم."
مشاور ارشد احمدی‌نژاد به ایسنا گفت: «هزاران و صدها هزار بار ما را به مسائل گوناگون متهم کردند و مردم نیز شنیدند، پس چرا اکنون اینقدر نگرانند، مگر برای مردم اطلاع‌رسانی نکردند، برای مردم تبیین نکردند که ما منحرف هستیم و مردم متوجه نشدند که ما منحرف هستیم پس چر اینقدر نگران هستند؟»

محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، پنجم اردیبهشت می‌گوید: «اسفندیار رحیم‌مشایی نه تنها انحرافی است بلکه در راس هرم انحرافیون نیز قرار دارد»
محمد مومن، عضو شورای نگهبان ۲۳ فروردین گفت: «ما اگر بوی انحراف از کسی احساس کنیم شبهه‌ای نداشته باشید که او را رد صلاحیت خواهیم کرد.»
رحیم‌مشایی در پاسخ به ایسنا که نظرش را در مورد این اتهام‌ها و سخنان مومن پرسیده گفته است: «این حرف‌ها چه اهمیتی دارد. خوب است شما بپرسید که وظیفه شورای نگهبان چیست؟» او در ادامه وظیفه‌ی شورای نگهبان را عمل به قانون ذکر کرد.

«احمدی‌نژاد در اوج محبوبیت است»
اسفندیار رحیم‌مشایی در این مورد که چرا همه‌ی اتهام‌ها متوجه اوست گفت: «آنها می‌گویند دنباله احمدی‌نژاد را باید برید و قطع کرد. خودشان می‌گویند، البته دولت تنها من نیستم، من جزئی از دولت هستم.»
مشایی: احمدی‌نژاد در اوج محبوبیت است
مشایی در مورد شایعه‌ی نقش محوری خود در تصمیم‌گیری‌های احمدی‌نژاد می‌گوید: «ایشان استاد من است و من شاگرد ایشان. ایشان برادر من است و من برادر کوچکتر ایشان هستم. ایشان بزرگ من است و به من درس‌های فراوانی داده، من خیلی چیزها را از ایشان یاد گرفتم.»

مشاور رئیس دولت دهم می‌افزاید: «مهم‌ترین درسی که از احمدی‌نژاد گرفتم این بود که من در واقع دین حقیقی واقعی و یک ولایت برخواسته از متن اسلام و حقیقت روشن توحید را از احمدی‌نژاد دیدم.»

رحیم‌مشایی ادعا می‌کند که "امروز احمدی‌نژاد در اوج محبوبیت سال‌های گذشته است. هرگز آقای احمدی‌نژاد به اندازه‌ای که امروز در ایران و دنیا محبوب است نبوده است، چون راه و مشی او عوض نشده است."

مشایی تاکید می‌کند که دولت پیش از ثبت نام نامزدان در مورد افراد بحث نمی‌کند تا فضا انتخاباتی نشود: «ما نمی‌خواهیم فضا در حال حاضر انتخاباتی شود. این فضا باید در بین مردم باشد و مردم از شش ماه قبل تقریبا وارد این عرصه و فضا شدند، ولی دولت نباید اینگونه باشد و اگر دولت موضع بگیرد، رسما وارد فضا شده که دولت در حال حاضر از این امر خودداری می‌کند.»

بی‌اعتنایی به درخواست "مشایی نیاید"
سخنان رئیس دفتر رحیم‌مشایی در حالی منتشر می‌شود که تشکل‌هایی که خود را جوانان و دانشجویان حزب‌الله معرفی می‌کنند در روزهای اخیر با انتشار بیانیه‌هایی از احمدی‌نژاد خواسته‌اند او را همراه خود به سفرهای استانی نبرد.

خبرگزاری مهر شامگاه شنبه، هفتم اردیبهشت گزارش داد جمعی که خود را "دانشجویان شورای هماهنگی حزب‌الله آذربایجان شرقی" معرفی می‌کند در بیانیه‌ای حضور رحیم‌مشایی در سفر به تبریز را موجب به وجود آمدن حاشیه‌هایی خوانده‌اند که به زعم آنها "مور پسند امت حزب‌الله نیست."

همزمان با این بیانیه‌ها " جوانان حزب‌الله" کرمان نیز در نامه‌ی سرگشاده‌ای به محمود احمدی‌نژاد نوشتند: «حضور آقای مشایی در کنار رئیس‌جمهور و دولت، شائبه بهره‌گیری تبلیغاتی برای ایشان دارد و از آن جا که مردم اقبالی به آقای مشایی ندارند، بهتر است آقای احمدی‌نژاد ضمن حفظ حرمت خویش، از آوردن ایشان به کرمان خودداری نمایند.»

به گزارش خبرگزاری فارس "جمعی از مسئولان بسیج دانشجویی و دانشجویان دانشگاه‌های گیلان" نیز در نامه‌ای از رئیس دولت خواسته‌اند: «نظر به این‌که در سفر اخیر استانی دولت در استان اصفهان و خوزستان حضور مشایی با حواشی خاصی همراه بود، از شما محترم تقاضامندیم که در سفر پیش‌روی خود به این استان از به همراه آوردن مشایی خودداری فرمایید.»

محمود احمدی‌نژاد روز یکشنبه، ۸ اردیبهشت در سفر به آذربایجان شرقی بدون توجه به درخواست‌ها و تذکرهای "دانشجویان حزب‌الله" و اعضای "جامعه زینب" همراه با شماری از اعضای دولت که رحیم‌مشایی در راس آنها قرار داشت وارد تبریز شد.

شریعتمداری: خاتمی مفسد فی‌الارض و ستون پنجم دشمن است


حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان، محمد خاتمی را "مفسد فی‌الارض" و "وطن‌فروش" خواند که در صورت نامزدی در انتخابات صلاحیتش رد می‌شود. یک عضو شورای نگهبان از این سخنان انتقاد کرده است.
حسین شریعتمداری دوشنبه (۹ اردیبهشت/ ۲۹ آوریل) در سرمقاله روزنامه کیهان با وارد کردن اتهام‌های کم‌سابقه‌ای به رئیس جمهور پیشین، محمد خاتمی ابراز اطمینان می‌کند که در صورت نامزدی او برای انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم صلاحیتش توسط شورای نگهبان رد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان در واکنش به سرمقاله کیهان می‌گوید: «هیچ‌کس نمی‌تواند از طرف شورای نگهبان قضاوت کند، شورای نگهبان پس از ثبت نام کاندیداها حتما صلاحیت‌ها را مورد رسیدگی قرار خواهد داد و اعلام می‌کند.»

معترضان و منتقدان،"وطن فروش و خائن"

اسماعیلی در ادامه افزود: اینکه گمانه‌زنی کنند هیچ مبنای حقوقی و اثری بر شورای نگهبان ندارد و شاید برای فضای سیاسی کشور هم خیلی مناسب نباشد.

حسین شریعتمداری با اشاره به کسانی "برای كاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی خیز برداشته‌اند" آنها را افرادی می‌خواند که "در جریان فتنه ۸۸ نقش ستون پنجم مثلث آمریكا، اسرائیل و انگلیس را برعهده داشته‌اند و مفسد فی‌الارض گویاترین واژه برای نشان دادن وطن فروشی و خیانت آنان است".

"فتنه" عنوانی است که حامیان حکومت به جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ می‌دهند. شریعتمداری خاتمی را "وطن‌فروش" خوانده و مدعی است نامزدی احتمالی او برای انتخابات سازی است که "به وضوح از آن سوی مرزها كوك شده".

محمد خاتمی هفتم اردیبهشت در پاسخ به کسانی که از او خواسته‌اند در انتخابات شرکت کنند گفت: «آیا به فردی که به عنوان یک شهروند عادی هم محدودیت زیادی برای صحبت کردن و اظهار نظر و سفر کردن دارد و در معرض انواع تهمت‌ها است، به سادگی اجازه می‌دهند اوضاع به دست او سپرده شود؟»
اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی

«به جای نامزدی منتظر محاکمه و مجازات باشند»


نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان ظاهرا در واکنش به این سخنان خاتمی در سرمقاله روز دوشنبه خود نوشت: «ترانه بازگشت به مسئولیت‌های كلیدی نظام را زمزمه می‌كنند، كه باید پرسید در كجای دنیا و براساس كدام نظام حقوقی در جهان، به ستون پنجم شناخته شده دشمن اجازه نفس كشیدن می‌دهند؟! نامزد شدن برای پست‌های كلیدی كه جای خود دارد!»

رهبر جمهوری اسلامی اول فروردین ماه گفته بود که همه‌ی سلیقه‌ها و گرایش‌های سیاسی می‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند و نامزد معرفی کنند. به نوشته‌ی مدیر مسئول کیهان خامنه‌ای "بلافاصله پس از تاكید بر حضور همه سلیقه‌ها، بر ضرورت تایید صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان" اشاره کرده است.

حسین شریعتمداری در ادامه سرمقاله خود می‌نویسد: «بدیهی است كه عوامل و سران فتنه نه فقط كمترین صلاحیتی برای حضور در كم اهمیت‌ترین پست‌های كلیدی نیز ندارند، بلكه بایستی در انتظار محاكمه و مجازات هم باشند.»

انتقاد عضو شورای نگهبان از شریعتمداری

شریعتمداری می‌گوید علاوه بر سران اصلاح‌طلبان، شورای نگهبان صلاحیت نزدیکان محمود احمدی‌نژاد را نیز که "جریان انحرافی" خوانده می‌شوند رد خواهند کرد: «اصحاب فتنه و حلقه انحراف كه این روزها با یكدیگر گره خورده‌اند كمترین تردیدی ندارند كه صلاحیت آنها برای نامزدی در انتخابات پیش روی رد خواهد شد.»محسن اسماعیلی در انتقاد از موضع‌گیری‌های مدیر مسئول کیهان می‌گوید: «هیچ صحبتی تاکنون در شورای نگهبان در مورد هیچ‌نامزدی به طور خاص مطرح نشده و رسیدگی شورای نگهبان به صلاحیت کاندیداها پس از ثبت نام‌ها است و آن زمان به پرونده‌ها رسیدگی خواهد شد و دقیقا طبق قانون بررسی‌ها انجام می‌شود.»

معترضان در سال ۸۸ اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد را حاصل "مهندسی و کودتای انتخاباتی" می‌دانند که به گفته‌ی آنها با تایید رهبر جمهوری اسلامی برای ادامه‌ی کار دولت مورد حمایت او انجام شد. علی خامنه‌ای چند روز پس از انتخابات ۸۸ احمدی‌نژاد را نزدیک‌ترین رئیس دولت به خود معرفی کرد.

آمدن و نیامدن خاتمی

همزمان با این تحولات علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در نخستین نشست خبری حامیان کاندیداتوری حسن روحانی گفت که به نظر او آمدن خاتمی منتفی شده و نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی نیز بعید است.

به گزارش خبرگزاری مهر، یونسی در عین حال گفته "بنده اعتقاد دارم بیشتر مردم به هاشمی و خاتمی، اعتماد و رضایت دارند".

وزیر سابق اطلاعات معتقد است: «در حال حاضر فضا انتخاباتی نشده زیرا وضعیت جریان‌های سیاسی و اصولگرایی از آشفتگی برخوردار بوده و جریان اصلاح‌طلبی دچار تشتت است و وحدت ندارد.»

محمدرضا خباز، نماینده دوره هفتم مجلس معتقد است هاشمی یا خاتمی می‌توانند مشکلات داخلی و خارجی را بر طرف کنند اما شرط حضور خاتمی تغییر رویکردی است که به سر کار آمدن احمدی‌نژاد انجامید.

رویکردی که احمدی‌نژاد را بر مسند نشاند

به گزارش سایت نامه‌نیوز خباز معتقد است: «دیدگاه آقای خاتمی برای حضور این است که باید رویکرد کشور تغییر کند؛ معنای رویکرد این است که باید یک تحول ریشه‌ای در کشور به وجود آید. از درون رویکرد سابق، دولت آقای احمدی‌نژاد بیرون آمد؛ یعنی این آقای احمدی‌نژاد نبود که رای آورد، بلکه آن رویکرد بود که آقای احمدی‌نژاد را بر مسند قدرت نشاند.»

ظاهرا اشاره خباز به نقش خامنه‌ای در بر سر کار آمدن دولت احمدی‌نژاد است. او در مورد حضور احتمالی هاشمی و خاتمی در انتخابات می‌گوید: «این دو باید قبل از اعلام نامزدی با رهبری جلساتی داشته باشند و موافقت ضمنی ایشان را به دست آورند، چون رفع مشکلات فعلی کشور بدون حمایت‌های رهبری امکان‌پذیر نخواهد بود.»

به نظر می‌رسد خباز چندان به موفقیت این سناریو امید ندارد زیرا رهبر جمهوری اسلامی همچنان حاضر به قبول مسئولیت خود در حمایت از احمدی‌نژاد نیست: «آن رویکرد هنوز از عمل ۸ سال پیش خود پشیمان نیست، اگرچه انتقاد می‌کنند، اما حاضر نیستند بگویند ما اشتباه کردیم.»

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 10 اردیبهشت، 30 آپریل