۱۳۹۲ مرداد ۱۱, جمعه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 12 مرداد، 4 آگوست






























شوک اقتصادی با بخشنامه جدید بانک مرکزی در روزهای آخر دولت/نان گران می شود

بانک مرکزی از چند روز پیش اختصاص ارز ۱۲۲۶ تومانی به واردات کلیه کالاها را متوقف کرد تا اقتصاد ایران قبل از پایان عمر دولت دهم با شوک دیگری مواجه شود. این بار بانک مرکزی ارز مرجع کالاهای اساسی را هم قطع کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بانک مرکزی در اواخر سال گذشته و اواسط بهار سال جاری نیز به مرور ارز مرجع واردات اقلامی مانند برنج، گوشت، روغن و حتی دارو را حذف کرده بود و این بار نوبت به معدود کالاهای باقی مانده مانند گندم و نهاده‌های دام و طیور رسید تا ارز مرجع واردات آنها نیز قطع شود.
بانک مرکزی یکی از دلایل اصلی حذف ارز مرجع واردات برخی کالاها را جلوگیری از سوءاستفاده واردکنندگان این دسته از کالاها اعلام کرده است. به طوری که رییس کل بانک مرکزی در تازه‌ترین اظهارات خود مطرح کرد که “عده‌ای می‌خواهند کالایشان را با ارز ۱۲۲۶ تومان وارد کشور کنند و بدون پرداخت مابه‌التفاوت، آنرا با قیمت ارز آزاد بفروشند اما بانک مرکزی طبق قانون این اجازه را نخواهد داد.”
البته محمود بهمنی توضیح نداده است سال گذشته که صدها دستگاه خودروی لوکس با ارز مرجع وارد کشور شده و در بازار بر اساس ارز آزاد فروخته شد، بانک مرکزی کجا بود و چرا جلوی این تخلفات آشکار را نگرفت؟
از سوی دیگر در قانون بودجه سال جاری ارز با نرخ مبادله‌ای به عنوان نرخ رسمی ارز در کشور اعلام شده است و حذف ارز مرجع واردات کالاهای اساسی نیز در راستای تک نرخی کردن ارز در کشور بوده است.
نکته‌ای عجیب در ابلاغیه بانک مرکزی!
اما در ابلاغیه بانک مرکزی نکته جالبی هم مشاهده می‌شود و آن این است که این ابلاغیه شامل ثبت سفارش‌های انجام شده در چند سال گذشته هم می‌شود. به معنای ساده‌تر قانون بانک مرکزی عطف به ماسبق شده است. موضوعی که معاون گمرک آنرا غیرقانونی می‌داند.
محمدرضا نادری گفته که “به نظر می‌رسد باید یک نهاد نظارتی یا یک نهاد بالاتر جلوی بانک مرکزی را بگیرد چرا که نمی‌توان قانونی را به تصویب رساند و آن قانون را در مورد گذشته به اجرا درآورد.”
از سوی دیگر بانک مرکزی در حالی ابلاغیه‌ای را به منظور حذف ارز مرجع واردات کلیه کالاها صادر کرده که چند روز پیش براساس مصوبه‌ای از سوی وزرای اقتصادی، قرار شد که ارز کالاهای اساسی تا پایان سال جاری از سوی بانک مرکزی همچنان با ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی تامین شود.
عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هم در پاسخ به این سوال که آیا تامین ارز این شرکت از سوی بانک مرکزی همچنان با مشکل روبرو است؟ گفته که به تازگی با بانک مرکزی بر سر تامین ارز موردنیاز شرکت بازرگانی دولتی توافق کردیم و قرار است از این پس شرکت بازرگانی برای خرید کالاهای اساسی مشکل تامین ارز ۱۲۲۶ تومانی نداشته باشد.
تاکید دولت یازدهم بر حفظ ارز ۱۲۲۶ تومانی
اوضاع وقتی جالبتر می‌شود که بدانیم برخی دیگر از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت هم تمایل چندانی به حذف ارز مرجع واردات دستکم در مورد کالاهای اساسی ندارند.
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده که سیاست‌های این وزارتخانه این است که براساس تاکید رییس‌جمهوری منتخب کالاهای اساسی همچنان با ارز ۱۲۲۶ تومانی وارد شوند.
حسن رادمرد با بیان اینکه آقای روحانی به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که روند واردات کالاهای اساسی با ارز مرجع انجام شود، گفته که براساس تاکید وی قرار شد هیچگونه افزایش قیمتی در کالاهای اساسی نداشته باشیم.
حذف ارز مرجع واردات کالاهای اساسی می‌تواند موج دیگری از گرانی را روانه بازار و اقتصاد کشور کند. گندم از جمله معدود کالاهایی است که امسال نیز همچون سال قبل تاکنون با ارز مرجع وارد شده است. با حذف ارز مرجع واردات گندم پیش‌بینی می‌شود قیمت نان هم در بازار افزایش چشمگیری را داشته باشد.
موضع متفاوت دو شرکت دولتی در برابر حذف ارز مرجع
نهاده‌های دام و طیور هم از این قاعده تبعیت می‌کنند و در صورت حذف ارز مرجع واردات آنها شاهد موج گسترده‌ای از گرانی در بازار محصولات پروتئینی و لبنی خواهیم بود.
اگر چه شرکت پشیتبانی امور دام به عنوان واردکننده نهاده‌های دام و طیور هشدار داده که اگر ارز مرجع به کالاهای اساسی اختصاص پیدا نکند، شوک قیمتی به بازار مواد لبنی و پروتئینی وارد می‌شود اما شرکت بازرگانی دولتی ایران ابراز اطمینان کرده که گندم همچنان با ارز مرجع وارد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در پاسخ به این سوال که با توجه به اختصاص نیافتن ارز مرجع به کالاهای اساسی روند واردات گندم به چه صورت است؟ گفت که “هیچ مشکلی در واردات گندم نداریم.
توافق شده است که مابه‌التفاوت ارز مرجع و ارز مبادله‌ای واردات گندم از سوی دولت پرداخت شود.”
در همین حال معاون کل سازمان توسعه تجارت نیز خبر داده که “قرار است با مصوبه دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای واردات کالاهای اساسی از منابع صندوق توسعه ملی تامین شود.”
 کیومرث کرمانشاهی از ارائه جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرده و توضیحات را در این باره به معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران واگذار کرده است.
نان گران می‌شود
در بخش اصناف اما اظهارنظرها در مورد حذف ارز مرجع واردات کالاهای اساسی کاملا متفاوت با یکدیگر است. در حالی رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی مدعی شده که حذف ارز مرجع در شرایط فعلی تاثیری بر قیمت محصولات غذایی هم‌چون برنج، شکر و روغن نخواهد داشت که رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم اعتقاد دارد در صورت حذف ارز مرجع واردات گندم قیمت نان افزایش خواهد یافت.
به گفته محمدجواد کرمی همین حالا که گندم هنوز هم با ارز مرجع وارد می‌شود به دلیل کم بودن یارانه گندم اختصاص یافته به خبازی‌ها پیشنهاد افزایش قیمت نان مطرح شده چه برسد با اینکه قرار باشد ارز مرجع واردات گندم هم حذف شود.

نماینده خامنه ای در سپاه : فتنه گران عذر خواهی نمیکنند چون هواداران خود را از دست میدهند/ خود انگلیسی ها مقدمات حمله به سفارت را فراهم کردند

ندای انقلاب : سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی "ندای انقلاب" در واکنش به این سوال که خامنه ای  روز گذشته در دیدار با دانشجویان گفتند  چرا فتنه گران (کروبی و موسوی) عذرخواهى نميكنند؟ گفت :
متاسفانه برخی از فتنه گران و همراهان آنها دچار لجبازی و اشتباه شده اند. حق این بود که آقایان در همان زمان بعد از بررسی و تعقل بیشتر می آمدند و عذرخواهی می کردند و با مردم و رهبری حرف می زدند و اشتباهات داشته، را اصلاح می کردند.
وی ادامه داد: به طور علنی و رسمی اعلام کردن اشتباهات یه شجاعت و اراده می خواهد که امروز آقایان گرفتار هواداران افراطی در خارج و داخل شدند که ترس از آن دارند که اگر اعتراف کنند آن عناصر افراطی را از دست بدهند و همین امر باعث سکوت آنها شده است.
عرصه سیاسی، پختگی لازم دارد/ مطهری نظریه پردازی کند
حجت الاسلام سعیدی در پاسخ به این سوال که روز گذشته مطهری در نطق مجلس خود به دفاع از عناصر فتنه برخواسته و خواستار آرادی آنها شده است، نظر شما در خصوص این اظهارات چیست، افزود: اگر آقای مطهری در همان جایگاه نظریه پردازی که نقد اصلاحات می کردند، می ماندن از نظر مبانی موفق تر بودند.کسی که می خواهد وارد عرصه سیاسی شود یک پخته گی و توجه به جوانب امر و یک فرهیختگی  لازم می خواهد و برای هر مرحله نیازمند تفکر، دقت و بررسی جوانب امر دارد.

وی در ادامه به اظهارات مطهری در خصوص حضور جک استراو در مراسم تحلیف روحانی اشاره کرد و تصریح کرد: مطهری در جریان حضور جک استراو می گوید اگر او قرار است عذرخواهی کند باید کسانی که سفارت انگلیس در تهران را اشغال کردند هم باید عذرخواهی کنند. این چه منطقی است.خود انگلیسی ها زمینه ای را فراهم کردند تا عده ای از جوانان وارد سفارتخانه شوند که بلافاصله بیرون آمدند. این چه مقایسه ای است که بین اینجا و آنجا انجام می گیرد.

مصباح یزدی : قصاص در جامعه بازدارندگی از جرم به وجود می‌آورد / اجرای یک حد الهی بهتر از باران 40 روزه است

خبرگزاری تسنیم: رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی گفت: ترس و هراس مجرمان از قصاص و مجازات، بازدارندگی به وجود می‌آورد تا دست به جرم نزنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم،  محمد تقی مصباح یزدی، که در جلسه درس اخلاق ویژه ماه رمضان در دفتر خامن ای در قم، سخن می‌گفت، با اشاره به مفاهیم اخلاقی اظهار کرد: برخی از مفاهیم اخلاقی مانند حسد مصداق خاصی دارد و این مصادیق هم مشخص است، اما برخی دیگر از مفاهیم اخلاقی عام هستند و مصادیق اختلافی دارند که صبر از این دسته است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی خمینی یکی از قوانین شریعت را قصاص دانست و افزود: در شریعت اگر به کسی ظلم شود، خداوند حق قصاص را قرار داده است و با این حال در بعضی از موارد تصریح شده است که بخشش و احسان بهتر از قصاص است.
رهبر طالبان ایران با اشاره به موردی از ضرورت اجرای قصاص اظهار کرد: گاهی مسئله حق شخصی نیست، بلکه حق الله است و مصداق نهی از منکر است و انسان تکلیف دارد و علمای اخلاق در اینجا اجرای قصاص را بهتر می‌دانند.
مصباح یزدی برخی از دشمنی‌ها را شخصی ندانست و افزود: برخی از دشمنی‌ها به خاطر شخص نیست، زمانی منافقین به صرف داشتن ریش، افراد را ترور می‌کردند و در این جا مسئله حق الله است و این افراد به دنبال توهین به دین بودند.
وی گفت: قانون و مقررات زمانی بازدارنده است که گاهی اوقات اجرا شود و اگر دستگاه قضایی و پلیس همیشه صبر و عفو داشته باشند، در آن صورت بود و نبود قانون قصاص و مجازات اسلامی تفاوتی ندارد.
وی  با اشاره به موارد وجوب قصاص اظهار کرد: برخی از موارد انجام قصاص به حد وجوب میرسد، چون با انجام نشدن قصاص فرد جری می‌شود و جامعه را به هم میریزد و در روایات هم آمده است که اجرای یک حد الهی بهتر از باران 40 روزه خواهد بود.

وی اضافه کرد: ترس و هراس مجرمان از قصاص و مجازات بازدارندگی به وجود می‌آورد تا دست به جرم نزنند.

احمد خاتمی: تندروهای فتنه ۸۸ نمی‌توانند هیچ سنخیتی با کابینه اعتدال داشته باشند

خطیب نماز جمعه امروز تهران در امتداد فشار به رئیس جمهور منتخب از سوی جریانی که در انتخابات اخیر با “نه” بزرگ مردم مواجه شد، گفت: افراطی‌ها و تندروهای فتنه ۸۸ که میدان‌داری می‌کردند نمی‌تواند هیچ سنخیتی با کابینه اعتدال داشته باشند و تنها یک کابینه معتدل می‌تواند در این مسیر موفق عمل کند.
 به گزارش تسنیم، احمد خاتمی در ادامه با اشاره به روز پایانی فعالیت دولت نهم و دهم گفت: از سختکوشی و خستگی ناپذیری این دولت و دولتمردان تقدیر می‌کنیم زیرا سختکوشی و خستگی ناپذیری این دولت در طول ۸ سال گذشته مسئله‌ای است که کسی نمی‌تواند درباره آن کمترین تردیدی به خود راه دهد. به این عزیزان خدا قوت می‌گوییم و برای دولت آینده آرزوی موفقیت می‌کنیم.
احمد خاتمی با اشاره به مراسم تنفیذ رئیس جمهور جدید، افزود: فردا طبق اصول قانون اساسی مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب است و پس فردا طبق بند ۱۲۱ قانون اساسی مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید با حضور ۱۱ رئیس‌جمهور، ۲ نخست وزیر و ۹ وزیر خارجه که اعلام آمادگی کرده‌اند برگزار می‌شود، از خدا می‌خواهیم که به رئیس‌جمهور منتخب توفیق خدمت به مردم را عنایت کند.
وی افزود: موضع ما همواره موضع ولایت است، ایشان اعلام کردند که باید به این دولت کمک کرد؛ رئیس جمهورمنتخب تنها رئیس جمهور اکثریت مردم نیستند که رئیس جمهور همه ملت هستند، پایبندی به ۷ ماده قانونی که در مراسم تحلیف بر اساس قانون اساسی وجود دارد کشور را در برابر همه مسائل بیمه می‌کند.
احمد خاتمی که در جامعه به عنوان یکی از افراطیون بی ریشه و تند در بین اقتدارگرا ناخته می شود، با بیان اینکه امیدواریم کابینه دولت یازدهم نیز باید کابینه معتدلی به تمام معنا باشد، گفت: ما جز خیر و موفقیت آقایان چیزی نمی‌خواهیم و اگر چیزی می‌گوییم از سر دلسوزی است و آرزوی موفقیت آنها را از خداوند طلب می‌کنیم؛ یک کابینه معتدل می‌تواند روحانی را حمایت کند وافراطی‌ها و تندروهای فتنه ۸۸ که میدان‌داری می‌کردند نمی‌تواند هیچ سنخیتی با کابینه اعتدال داشته باشند و تنها یک کابینه معتدل می‌تواند در این مسیر موفق عمل کند.
بخش های دیگر سخنان احمد خاتمی درباره تحریم های اخیر آمریکا و روز قدس بود.
در هفته های گذشته هم خطبای نماز جمعه، همچون جنتی و صدیقی تلاش کردند تا بر انتخاب کابینه در چارچوبی خلاف نظر رای دهندگان به روحانی، به وی فشار سیاسی و تبلیغاتی وارد کنند.

تخلیه هدایای خارجی رئسای جمهور ایران در 3 روز آخر دولت احمدی نژاد؟!

انتخاب (Entekhab.ir)  : اخبار رسیده به سایت انتخاب حکایت از آن دارد که هدایای خارجی رئسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه‌‌ هدایا و یادمان رؤسای جمهور (واقع در مجموعه‌  سعدآباد) نگهداری می شود، به وسیله چند دستگاه کامیون، درحال تخلیه شدن است!

بنابراین گزارش، در دوره ی ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تصویب شد که هدایای گرانقیمتی که به مقامات عالی کشور اهداء می شود، به موزه سعدآباد منتقل شود.

مرحوم حبیبی معاون اول وقت دولت آیت الله هاشمی، دستور داده بود که هدایایی که قیمت آن، بالای 100 دلار باشد، به این موزه منتقل شود.

با این حال، اخبار رسیده به خبرنگار پایگاه خبری «انتخاب»، حکایت از آن دارد که دو روز است که این هدایا در حال جمع آوری و انتقال به مکان نامعلومی است!

یک منبع مطلع در این مورد به «انتخاب» گفت که «مشخص نیست هدایای جمع آوری شده، مربوط به دوران دولت های احمدی نژاد است یا شامل دولت های قبل تر نیز می شود»!

با این حال، خبرنگار سیاسی «انتخاب» کسب اطلاع کرد که براساس، مصوبه دولت هاشمی، هدیه ی مذکور از اموال بین المال است و هیچ کس حق ندارد هدایا را از موزه خارج کند، مگر آنکه آقای احمدی نژاد، مصوبه ی دولت هاشمی را ملغی کرده باشد!

از هدایای مربوط به احمدی نژاد، چیزی باقی مانده؟

نکته ی جالب تر آنکه، حمید بقایی در تاریخ 2 بهمن 1389، در مقان «ریاست سازمان میراث فرهنگی» از «حراج هدایای متعلق به احمدی نژاد» خبر داده و گفته بود: همراه رییس‌جمهور از هدایایی که به شخص آقای احمدی‌نژاد داده شده بود، دیدن کردیم. آقای احمدی‌نژاد گفتند که میراث فرهنگی در این زمینه کارشناسی کند تا اشیایی که ارزش هنری و تاریخی دارند، نگهداری شوند و آن‌هایی که ارزش اقتصادی دارند، به‌فروش برسند.

عقل و جهل رو در روی هم

عقل در وجود انسان با سه قوه شهوت، خشم و وهم و خیال رودررو است هرگاه عقل چیره شود وقوای سه گانه را لگام زند، زندگی توأم با موفقیت، سلامت وسعادت پیش روی انسان است. اما اگر عقل مغلوب هر یک از قوای سه گانه شود آنگاه انسان از انسانیت خود دور مانده و مرتکب گناه می شود. بنابراین مهمترین عامل پیدایش گناه غلبه قوای شهوت، خشم و وهم بر عقل است.
شهوت با وسوسه های شیطانی آغاز و همراه شده وانسان را به جایی می رساند که مرزی میان خوبی و بدی ، زشتی و زیبایی نشناخته و همچون ددان به اطفاء و ارضاء غریزه می پردازد.
قوه خشم نیز با سرکشی و عصیان و با حالتی بغض آلود و کینه توزانه صلاحدیدهای عقل را کنار زده و انسان را به ارتکاب جنایت های هولناک و جبران ناپذیر وادار می سازد. و بالاخره وهم و خیال با اندیشیدن به گناه و سوء نیت، انسان را برای تدارک گناه آماده می کند.
جهل نیز به دلیل اصل هر شری موجب می شود انسان شخصیت ایمانی وانسانی خود را از دست بدهد و عنان عقل را از کف داده و اعمالی که منشأ غیرعقلانی دارند را موجه جلوه دهد.
جهل به عنوان یکی از خاستگاههای گناه و ریشه اصلی گناهان بزرگ شمرده شده است. امیرالمؤمنین علی (ع) می فرماید:« جز انسان جاهل ونگون بخت کسی بر خدا جسارت نمی کند».
جهل، تاریکی وحشتزایی است بی هیچ روزنه نوری که آدمی در آن کورکورانه ره می پیماید و به تعبیر امام صادق(ع) چنین فردی «جاهل می زید و گمراه می میرد».
جهل و نادانی کلید بسیاری از گناهان است که فرد و جامعه را به نابودی می کشاند.
از جهل لغزشگاه دیگری زائیده می شود به نام بدعت، با بدعت، انسان از روح تعالیم الهی دور افتاده و رفتارهای ناروا وناشایست از خود بروز می دهد.
جاهل جاعل سنت های حسنه را با هوا و هوس های خود همساز کرده و زمینه های انحراف و فساد در جامعه را فراهم می آورد.
هنر جهل پوشاندن هر عمل صالحی است که به انسانیت خدمت می کند وایجاد انحراف در جامعه با حق جلوه دادن باطل است . گناهی که قرآن کریم آن را نهی فرموده است : «حق را به باطل میامیزید وبا آن که حقیقت را می دانید کتمانش می کنید» (بقره ۴۲)
از مشخصات جهل درآمیختن حق وباطل دریکدیگر واستفاده نابجا ازمفاهیم ارزشمند وپیشه کردن رویه افراط وتفریط است.
هنگامی که آدمی از تعالیم الهی دور افتاد وبه سنت های نادرستی که حاصل بدعت بدعت گزاران است چنگ انداخت، دیو شهوت وخشم در وجودش سربرمی آورد وحد وحدودی برای خود نمی شناسد وسنت های غلط را در جامعه رواج خواهد داد.
جهل با گلچین کردن پاره ای از مفاهیم که با امیال واحساسات هماهنگ است انحراف وناروا را درمیان جامعه می پراکند و زمینه تبهکاریها را به وجود می آورد.
جهل باوجود تاریکی و تیرگی ، هرگاه در مقابل آیینه حق قرار گیرد، پلشتی وناپاکی اش هویداخواهد شد. ازاین رو حتی افراد جاهل وسیاه دل گاهی در بزنگاههایی چهره خود را در آیینه حقیقت نما می بینند ودرعمق وجدان خود به بطلان خود اعتراف می نمایند واز کرده خود ولو زودگذر ولحظه ای شرمنده می شوند. منتهی قشر ضخیم سیاهی مانع از آن است که بتوانند به راحتی فضای روحی خود را تغییر دهند.

فاطمه چهل امیرانی:من یک نانجیب هستم!

به نام خدا من اعتراف می کنم یک نانجیب هستم .اما چه عواملی باعث شد که یک نا نجیب شوم؟ نگاه کوتاهی به برخی از برهه های زندگیم می کنم:شاید روز ۸ بهمن ۵۸، یک روز بعد از این که با حمید باکری زیر یک سقف رفتیم نانجیب شدم؟! آن روز که حمید تمام مدارک تحصیلش در خارج از کشور را پاره کرد و از من خواست به او قول بدهم همه ی عمر و تلاشمان را صرف اعتلای آرمانهای انقلاب کنیم. ما هر دو توانایی تحصیل در خارج از کشور را داشتیم. می توانستیم زمان جنگ از ایران خارج شویم و زمان تقسیم غنایم برگردیم.شاید هم وقتی او برای آرامش و امنیت مردم در بانه، سنندج و سردشت،… جان خود را در دست گرفته بود و من بی صبرانه با چشمانی پر از اشک منتظر بازگشت او بودم؟!یا شاید زمانی که از طرف خودشیفته ها باران تهمت بر همسرم باریدن گرفت، ولی حمید با خونسردی می گفت: «امام فرمودند اگر از در بیرونتان کردند، از پنجره وارد شوید. تکلیف ما خدمت است»؟! آن روزها ما چشم به راه اولین فرزندمان بودیم و من مانند هر زنی نیاز داشتم همسرم در کنارم باشد. نجیبان آن روزگار(!) ادعا می کردند که برادران باکری مشکوک هستند و در نزدیکی آبادان در ایستگاه ۷، آنها را تحت نظر و ایزوله کرده بودند. و من نگران و تنها….
شاید هم وقتی که حمید با تحقیر وارد سپاه شد و به مناطق جنگی رفت! و بنده با فرزندانمان در سرما و گرما، خانه به خانه در مناطق جنگی سرگردان بودیم به امید این که لحظاتی در کنار بابا باشیم؟یا شاید آن زمان که برای پیدا کردن درمانگاهی دزفول یا اسلام آباد را با پای پیاده کوچه به کوچه می گشتم، شاید که دارویی برای درد خود و فرزندانم پیدا کنم؟نکند در ۱۲ اسفند ۶۲، شش روز بعد از شهادت حمید نانجیب شدم؟!! همان روز که آن دو خانم در خانه را زدند و پیام کوتاهی دادند: حمید رفت و جنازه هم ندارد! و من باید غریبانه به شهر خود بازمی گشتم!نه! حتما آن روزی نانجیب شدم که فهمیدم حمید به این علت شهید شد که گردانشان عقبه نداشت! و او برای شهادت رفته بود!….یا شاید آن زمانی که شنیدم نجیب ها گفتند: «آیا حمید قبل از شهادت توبه کرد؟» نکند آن روز که جمعی از خانواده های مفقودالاثرها به دلیل نامشخص بودن وضعیت عزیزانشان برای اعتراض در بنیاد شهید ارومیه جمع شده بودند نانجیب شدم؟ همان روز که بنده سرتا پا تقصیر برای دفاع از نظام گفتم: «ما آنچه در راه خدا داده ایم، پس نمی گیریم».
و چه خوب آن روز مردم مرا هو کردند!….شاید هم در زمان بمباران هوایی دشمن که فرزندانم را در آغوش می گرفتم و به آنها وعده می دادم که اگر این بمب بر سر ما بیفتد، پیش بابا می رویم! فهمیدم! در زمان بازگشت آزاده های سرافراز به وطن نانجیب شدم. همان روزها که بچه ها به دنبال بابا بودند و من در جستجوی واژه هایی برای آرام کردن آنها!…یا شاید هم اوایل سال هفتاد؟! همان زمان که با توهم این که می توان مشکلات مردم را در مجلس حل کرد کاندیدای نمایندگی مجلس چهارم شدم. و به گفته آقای خزعلی برادران نجیب شورای نگهبان مرا در شب قدر رد صلاحیت کردند…. چه می فهمیدند! حمید بی رحمانه همه ی انگیزه های دنیایی من را با خود برده بود. او آنقدر خوب بود که برایش جایگزینی وجود نداشت. پس از او انگیزه ادامه ی حیات من تحقق آرمانهای انقلابی بود که با خون او آبیاری شده بود. حتی فرزندانم در نظرم امانت او بودند. تمام سعیمان این بود که در حد توانمان مشکلی را حل کنیم و یا حداقل خود برای نظام مشکل نباشیم! یادم می آید که برای اعتراض چند جا از جمله بیت رهبری رفتم. نجیب بلندپایه ای در بیت رهبری با تمسخر به من گفت: «برو مانند علی(ع) استخوان در گلو صبر کن!» و من خوشحال از این که باری بزرگ از روی دوشم برداشته شد، ولی در کمال تعجب وحیرت توصیه ی ایشان را پذیرفتم! تا این که آقای جنتی در نماز جمعه علت رد صلاحیت همه را فراماسونر بودن، فحشاء و فساد اقتصادی ذکر کردند. فردا صبح که می خواستم به محل کارم بروم، فکر می کردم همه به من جور دیگری نگاه می کنند. نکند چون این سخن برایم خیلی سنگین بود نانجیب شدم؟! شکایت من از ایشان به دادگاه روحانیت که با توصیه ای نجیبانه مسکوت ماند!
شاید هم علت نانجیبیم اعتراض به وزیر کشور پیشنهادی در سال ۸۷ بود! من آن شخص را به خوبی می شناختم. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ گروهی بر سر کار آمده بودند که بنده در دهه ۶۰ به چشم خود دیده بودم برای گرفتن قدرت به هر کاری دست می زنند. این بار البته با مدرک تحصیلی و پول و ثروت وارد عرصه سیاست شده بودند. گاهی فکر می کردم آنها با آنهمه نجابت و درستی و دیانت و عقل و منطقی که داشتند که می توانستند به راحتی باکری ها را به عنوان منحرف ، منزوی معرفی کنند، باید تا آن روز هزاران بار شهید شده باشند! طولی نکشید که یقین کردم این افراد همان مردان سابق هستند که با ادبیات توهین و متهم کردن دیگران زمینه ی مطرح کردن خود را فراهم کرده بودند.
با آمدن آنها دروغ که بدترین گناه است در این کشور زرنگی و مردانگی شد. وقتی فردی منصوب به این گروه قراربود وزیر کشور شود، با یکی از نمایندگان ارومیه که می دانستم از اوضاع سال ۶۰ خبر دارد تماس گرفتم و گفتم که «برادر! وزارت کشور با سرمایه ی انسانی یک کشور سر و کار دارد. با سابقه ای که این آقا دارد، باید بیشتر دقت کنید!» باور نمی کردم که مدتهاست زد و بند سیاسی برای داشتن قدرت رایج شده است. با اعتراض من دهان صاحبان سهم باز شد و در حد لیاقت خود اظهار فضل کردند. وزیر پیشنهادی رای آورد و با افتضاحی که در اجرا و اعلام آرای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ مرتکب شد، شائبه تقلب را به وجود آورد. (اگر به گفته نجبا واقعا تقلبی نشده باشد!) من سالها معلم هندسه بوده ام. لازم نبود برای نانجیب بودن عامل یا تحت تاثیر عوامل بیگانه باشم. سوال های بی پاسخ زیادی درباره اجرای انتخابات مطرح بود که فکر کردن به آنها، می توانست هر کسی را به قضاوت یا حداقل شک درباره نتیجه اعلام شده برساند. وقتی از ساعت ۴ به بعد برگه تعرفه تمام و درب حوزه های رای گیری بسته شد، وقتی برای اولین بار در تاریخ انتخابات ساعت رای گیری تمدید نشد،
وقتی دوستم ساعت ۲ نصف شب از یکی از شهر های آذر بایجان به من زنگ زد وگفت که هر چه با فرمانداری تماس می گیریم، نمی آیند صندوق ها ی رای را ببرند، یا وقتی صحبت ناظران در حوزه ها را شنیدم به راحتی می توانستم قضاوت کنم. اعتراضات سال ۸۸ قبل از این که به انتخابات مربوط باشد، به سوالات بی پاسخ مردم در سالهای گذشته برمی گشت . اشکال از آنهایی بود که آن گفته شهید بهشتی در اوایل انقلاب را فراموش کردند که فرمود: « باید در بین مردم بود و از سوالات آنها به موقع اطلاع پیدا کرد و پاسخ مناسب داد.» و اشکال از ما بود که از مسوولان سوال نکردیم و آنها عادت به جواب پیدا نکردند. شنیدم انتظار عذرخواهی دارند. روزی به کوچه ی اختر خواهم رفت و بلند فریاد خواهم زد: « ایهاالناس! بدانید در سرزمین من هر کس فکر کند و یا حق خود را بخواهد و یا به ظلم آشکار اعتراض کند، نا نجیب است و من از این بابت عذر می خواهم!»
۹/۵/ ۹۲ مصادف با شب بیست و سوم ماه رمضان

شاگرد سابق مصباح یزدی: مخالفان خاتمی بزودی پیشیمان می شوند

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان فشارهای برخی از افراد از جمله مدیرمسئول کیهان به رئیس جمهور منتخب در خصوص چینش کابینه را “در حد پیشنهاد” دانست و اظهار داشت: اگر این سخنان مصداق فشار وارد کردن باشد، کار درستی نیست.
وی افزود: این افراد پیشنهادات و نظرات خود را مطرح می کنند و در عین حال دکتر روحانی هم با صلابت است و این پیشنهادات را نگاه و بررسی می کند.
غرویان اضافه کرد: رئیس جمهور منتخب براساس معیارهایی که مد نظرشان است، اعضای کابینه را مشخص خواهند کرد.
شاگرد سابق آیت الله مصباح یزدی گفت: گروه ها مختلفی در کشور وجود دارد که نظراتشان با یکدیگر متقاوت است، بنابرین نباید این گروه ها توقع داشته باشند که هر فردی که مد نظرشان است به کابینه راه یابد.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: به هرحال انتخاب فردی به عنوان رئیس جمهور از سوی ملت، بدین معناست که او باید بتواند بر اساس مبانی و افکار خود، اعضا و همکاران خود در کابینه را مشخص نماید.
وی در واکنش به مقاله اخیر حسین شریعتمداری و تعیین تکلیف برخی از اصولگرایان برای روحانی بیان داشت: این اظهارات خیلی جدی نیست و این افراد با این سخنان تنها می خواهند به رئیس جمهور منتخب فشار وارد کنند.
فشار به روحانی حرام است
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: از نظر فقهی، فشار بر رئیس جمهوری مشروع که منتخب ملت است و نیز مورد تایید رهبری است، حرام است.
غرویان تصریح کرد: از لحاظ فقهی، فشار آوردن، جوسازی و اغوا کردن، دارای “حرمت” است.
این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه “نباید به رئیس جمهور منتخب فشار آورد” تاکید کرد: رئیس جمهور منتخبی که با حکم تنفید ولی فقیه مشروعیت مردمی و فقهی پیدا کرده است، باید اختیار و آزادی لازم را در جهت انتخاب همکارانش با معیار و ملاک های خود و براساس قانون اساسی داشته باشد.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: از نظر فقهی، اگر این فشارها مصداق تحمیل باشد دارای “حرمت” است.
با تشکیل یک کابینه تحمیلی شاهد آنچه در ۸ سال اخیر بودیم، می شویم
شاگرد سابق مصباح یزدی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار سایت خبری “تیک” (Tik.ir) در خصوص عواقب تشکیل یک کابینه تحمیلی گفت: اگر کابینه تحمیلی باشد، همکاری و معاضدت لازم بین رئیس جمهور و وزرا شکل نخواهد گرفت و انرژی ها صرف منازعات و کشمکش ها خواهد شد و در نتیجه قوه و توان آنها هدر می رود؛ درست به مانند انچه در هشت سال اخیر شاهد بودیم.
وی افزود: کابینه باید با رئیس جمهور هماهنگ و مورد تایید و انتخاب خود روحانی باشد که در نهایت بتوانند با یکدیگر همکاری کنند و اهداف قانون اساسی و نظام را پیش ببرند.
غرویان اضافه کرد: در غیر اینصورت، انرژی ها صرف اصطکاک ها علیه یکدیگر خواهد شد. به هرحال به مصداق آیه قرآن که می فرماید: “و اعتمصوا بحبل اللَّه جمیع الحمد لله و لا تفرقوا”، نباید اشخاصی را به رئیس جمهور تحمیل کنیم که مصداق تفرقه اندازی باشد.
وی ادامه داد: وقتی رئیس جمهور و همکارانش با یکدیگر هماهنگ نباشند، تفرقه ای بین آنها ایجاد می شود و همان جنگ و نزاع ها ادامه پیدا می کند.
با حضور خاتمی در مراسم تحلیف کام مردم شیرین تر می شود/مخالفان خاتمی بزودی پیشیمان می شوند
این استاد حوزه علمیه قم در مورد حضور رهبر اصلاحات در مراسم تحلیف گفت: هرآنچه که شخص خاتمی صلاح بداند، همان را به مصلحت می بینم، با این حال حضور خاتمی در مراسم تحلیف امری اختیاری است که در اختیار رئیس جمهور منتخب است.
وی با بیان اینکه حضور خاتمی در مراسم تحلیف به انتخاب رئیس جمهور بستگی دارد اظهار داشت: ما هم نباید در این خصوص، نظرمان را به دکتر روحانی تحمیل کنیم، به هر حال صلاح در آنچه خاتمی و روحانی به مصلحت می بینند، است.
محسن غرویان با اشاره به اینکه موافق حضور خاتمی در مراسم تحلیف روحانی هستم بیان داشت: معتقدم که حضور خاتمی وحدت و انسجام را بیشتر می کند و در نتیجه جلسه ی تحلیف را در کام ملت شیرین تر می کند.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: همانطور که در انتخابات دیدیم، ملت ایران، پیام خود را منتقل کرد.
شاگرد سابق آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: پیش از انتخابات، کاندیداتوری خاتمی را موجب حماسه سیاسی می دانستم، با این حال ایشان نامزد نشدند اما همان حمایتی که ایشان در کنار هاشمی از روحانی بعمل آوردند باعث ایجاد امیدی در دل ملت شد و اکنون هم حضور ایشان در مراسم تحلیف مکمل آن حضور حماسی ملت خواهد شد.
وی واکنش ها، تهدیدها و فشارها به روحانی را در جهت عدم دعوت از خاتمی غیراخلاقی خواند و گفت: به هرحال اگر رئیس جمهور ملت صلاح ببیند که از خاتمی دعوت کند و آن را جزء مطالبات مردم تشخیص دهد، مردم هم خوشحال می شوند که چهره های برجسته سیاسی را در کنار هم ببیند.
محسن غرویان افزود: این اتفاق باعث شادی مضاعف ملت خواهد شد.
این استاد حوزه علمیه قم مخالفان دعوت از خاتمی را اقلیتی محدود در مجلس دانست و گفت: بزودی این افراد از کار خود پیشمان خواهند شد.
بازگشت هاشمی به نمازجمعه امید آفرین است/مردم مشتاق حضور او هستند
محسن غرویان بازگشت آیت الله هاشمی به نماز جمعه را محتمل دانست و گفت: اگر فضای مناسبی پیش آید، مردم بسیار مشتاقند که سخنان ایشان را بشنوند و از مطابشان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه «بنده روحیه ام، وحدت، دوستی و انسجام و اتحاد است»، اظهار داشت: برخلاف روحیه برخی که که دائما بر طبل نزاع، تفرقه و دشمنی می کوبند، بنده از چنین روحیه ای برخوردار نیستم و علاقمندم که این بزرگان و شحصیت های با سابقه انقلاب کنار هم قرار گیرد.
شاگرد سابق مصباح یزدی ضمن ابراز امیدواری از کنار هم قرار گرفتن نخبگان حوزه، دانشگاه و سیاست گفت: حضور آیت الله هاشمی در نماز جمعه می تواند بسیار امید آفرین باشد و دل ها را گرم کرده و یاس ها را تبدیل به امید کند.
مراجع دید مثبتی به روحانی دارند
شاگرد سابق مصباح یزدی آینده روابط حوزه و حسن روحانی را خوب دانست و گفت: رئیس جمهور منتخب فردی مدیر، مدبر، عاقل، اندیشمند ،مجتهد و عضو مجلس خبرگان است که در ضمن در لباس روحانیت هم هست.
وی اضافه کرد: روحانی با آداب چگونگی رابطه با علما و مراجع اشنا است و مراجع هم دید مثبتی به رئیس جمهور منتخب دارند و استقبال خوبی از ایشان در سفر قم بعمل آوردند.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: آینده روابط روحانی و حوزه بسیار امیدوار کننده است.
محسن غرویان گفت: امیدوارم که گروه های فشار اجازه دهند، آینده خوبی برای ملت ایران و نظام اسلامی رقم بخورد.

انحصارگرایی، استبداد رای و بی توجهی به نظرات دیگران، عامل سرد شدن روابط حوزه و احمدی نژاد است
وی در ادامه به عوامل اختلاف و تیرگی روابط احمدی نژاد و حوزه اشاره کرد و گفت: احمدی نژاد در مسائلی که در حوزه تخصصش نبود اظهار نظر می کرد.
این استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: مسائلی مانند مباحث اسلامی و معارف دینی در تخصص احمدی نژاد نیست.
شاگرد سابق مصباح یزدی گفت: انحصارگرایی، استبداد رای و بی توجهی به نظرات دیگران از دیگر عوامل سرد شدن روابط حوزه و مراجع با احمدی نژاد است.
افراط گرایان دو جناح سعی در مصادره روحانی دارند/آنها اشتباه می کنند
محسن غرویان گفت: روحیه من همان روحیه اعتدال دکتر روحانی است.
وی افزود: بنده جناح ها را به سه دسته تقسیم کرده ام که شامل اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالگرا می شود.
این استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: من شخصا طرافدار همان گروه اعتدالگرا هستم که دکتر روحانی آن را نمایندگی می کند.
محسن غرویان گفت: معتقدم که افراد زیادی بین اصولگرایان و اصلاح طلبان معتدل وجود دارد که می توانند دکتر روحانی را همراهی کنند.
شاگرد سابق آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: افراط در هر جناحی که باشد، چه در اصلاح طلب و چه در اصولگرا چواب نمی دهد و ملت ما هم دنبال چنین چیزی نیست و افراط گرایی را دوست ندارد.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه «مردم در انتخابات نشان دادند که به دنبال اعتدال هستند» تاکید کرد: افراط گرایان دو جناح سعی در فشار وارد کردن و مصادره روحانی دارند.
وی افزود: افراطیان دو جناح اشتباه می کنند و به زودی به این تحلیل خواهند رسید که آنچه در نظر مردم مطلوبیت دارد، اعتدال است که دکتر روحانی آن را شعار خود قرار داده اند.

گروه های فشار در همه جا وجود دارند
محسن غرویان در خصوص چرایی عدم قرائت گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم گفت: گزارش مذکور پس از از مراسم تحلیف قرائت می شود و اکثریت نمایندگان هم دنبال چنین امری هستند.
وی اضافه کرد: عدم قرائت گزارش، بیشتر به خاطر آن بود که مصلحت دیده شد، پیش از مراسم تخلیف خوانده نشود.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: پس از مراسم تحلیف، بنابر تقاضای ملت و اکثریت نمایندگان گزارش حادثه قم قرائت خواهد شد.
وی در خصوص نقش حلقه پرتو حاضر به اظهار نظر نشد و گفت: به هرحال گروه های فشار در همه جا وجود دارند.

بد احمدی نژاد را نمی خواهیم؛ امیدوارم عاقبت بخیر شود
غرویان در ادامه در پاسخ به سئوالی در خصوص آینده سیاسی احمدی نژاد گفت: هنوز قرائنی از چگونگی اینده سیاسی احمدی نژاد مشاهده نکردم، البته ایشان دنبال تاسیس دانشگاه هستند تا به فعالیت های علمی بپردازند.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به موفقیت احمدی نژاد در این حوزه بیان داشت: ما بد کسی را نمی خواهیم و می خواهیم که ایشان عاقبت بخیر و سعاتمند شوند.

سعیدی در واکنش به سخنان علی مطهری: ایشان پختگی سیاسی کافی را ندارد، بهتر است وارد عرصه سیاسی نشود

علی سعیدی که پس از اظهارات جنجالیش در مورد مهندسی معقول و منطقی انتخابات کمتر در محافل رسانه ای ظاهر شده، این بار اما با انتقاد از سخنان علی مطهری مدعی شده است که اگر آقای مطهری در همان جایگاه نظریه پردازی که نقد اصلاحات می کردند، می ماندند از نظر مبانی موفق تر بودند. کسی که می خواهد وارد عرصه سیاسی شود یک پختگی و توجه به جوانب امر و یک فرهیختگی لازم می خواهد و برای هر مرحله نیازمند تفکر، دقت و بررسی جوانب امر دارد.
علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گو با “ندای انقلاب” در مورد سخنان اخیر رهبری در مورد حوادث سال ۸۸ اظهار نظر کرده است: معمولا در بسیاری از حوادث مشابه انسان هایی کمی پیدا می شوند که پس از پی بردن به اشتباهات محاسباتی شان، لب به اعتراف بگشایند و از مخاطبین، مردم و همه کسانی که در اثر اشتباه محاسباتی آنها به نوعی آسیبی دیدن عذرخواهی کنند.
وی مدعی است در تاریخ کم اتفاق می افتد افرادی که در محاسباتشان اشتباه کرده اند، رسما بگویند که ما در محاسباتمان اشتباه کردیم و در دام دیگران قرار گرفتیم و این اشتباه را می خواهیم اصلاح کنیم. این امر یک نوع شجاعت و فرهیختگی می خواهد.
سعیدی با این ادعا که برخی از فتنه گران و همراهان آنها دچار لجبازی و اشتباه شده اند، اظهار نظر کرد: حق این بود که آقایان در همان زمان بعد از بررسی و تعقل بیشتر می آمدند و عذرخواهی می کردند و با مردم و رهبری حرف می زدند و اشتباهات داشته، را اصلاح می کردند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با تکرار سخنان رهبری ادعا کرد: بسیاری از عناصر مرتبط با جریان فتنه در جلسات خصوصی لب به اعتراف گشودند و اعلام کردند که تقلبی در کار نبوده است.
اما نگفت این عده چه کسانی هستند و او چگونه به محتوای جلسات خصوصی آنها پی برده است.
وی ادعا کرد: به طور علنی و رسمی اعلام کردن اشتباهات یه شجاعت و اراده می خواهد که امروز آقایان گرفتار هواداران افراطی در خارج و داخل شدند که ترس از آن دارند که اگر اعتراف کنند آن عناصر افراطی را از دست بدهند و همین امر باعث سکوت آنها شده است.
خود انگلیسی ها مقدمات حمله را فراهم کردند!
وی در ادامه به اظهارات مطهری در خصوص حضور جک استراو در مراسم تحلیف روحانی اشاره کرد و مدعی شد: مطهری در جریان حضور جک استراو می گوید اگر او قرار است عذرخواهی کند باید کسانی که سفارت انگلیس در تهران را اشغال کردند هم باید عذرخواهی کنند. این چه منطقی است. خود انگلیسی ها زمینه ای را فراهم کردند تا عده ای از جوانان وارد سفارتخانه شوند که بلافاصله بیرون آمدند. این چه مقایسه ای است که بین اینجا و آنجا انجام می گیرد.
نماینده رهبری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پایان اظهار نظر کرد: ایشان حریم دار استاد شهید مطهری است و بهتر بود ایشان کمتر وارد عرصه سیاسی می شد به دلیل اینکه عرصه های سیاسی چالش های زیادی دارد که نیازمند مراقبت ها و دقت هایی دارد که خدای ناخواسته زمینه خدشه به جایگاه شهید مطهری ایجاد نشود.

جلسه حسن روحانی با هاشمی، خاتمی و سید حسن خمینی درباره کابینه

آینده آنلاین : در حالی که انتشار فهرست هایی از اعضای کابینه روحانی، انتقاداتی را در میان طیف پیروز انتخابات به وجود آورده  است، سه شنبه شب حجت الاسلام روحانی نشستی با آیت الله هاشمی رفسنجانی و حجج اسلام سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی داشته است.

به گزارش «آینده»، سه شنبه شب گذشته رئیس جمهور منتخب در ادامه جلسات خود با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برای انجام مشورت های نهایی به منزل ایشان رفته است. در این زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی به روحانی اظهار می کند که آقایان خاتمی و سید حسن خمینی نقطه نظراتی درباره کابینه دارند و سپس خاتمی و سید حسن خمینی با حضور در منزل هاشمی به بیان دیدگاه های خود درباره برخی افراد می پردازند.

حجت الاسلام روحانی نیز که این روزها تحت فشار شدید از سوی برخی مراکز و همچنین افراطیون قرار دارد، دلایل خود را بیان کرده و برخی از دلایل رسیدن به فهرست کنونی را با خاتمی و سید حسن در میان می گذارد.

این که رایزنی های خاتمی و سید حسن چه میزان در تغییر فهرست کابینه موثر بوده، اخبار دقیقی در دست نیست، اما برخی احتمال می دهند منتفی شدن رحمانی فضلی برای وزارت کشور از نتایج این جلسه بوده است.

گفتنی است حجت الاسلام روحانی در یک هفته اخیر در موضوع معرفی کابینه، با فشارهای شدید و غیرمنتظره ای روبرو بوده و در این مسیر به پشتگرمی چهره هایی چون هاشمی، خاتمی، ناطق نوری و سید حسن خمینی امیدهای زیادی بسته است.

اخبار زندانیان سیاسی

انتقال مجید دری به زندان کارون اهواز
کمیته گزارشگران حقوق بشر از انتقال ناگهانی مجید دری، دانشجوی زندانی محروم از تحصیل، به زندان کارون اهواز خبر داده و گزارش داده است که این انتقال بدون اطلاع مقامات قضایی صورت گرفته است.
در روزهای اخیر، ابوالفضل عابدینی نصر نیز از اوین به زندان کارون اهواز منتقل شد که انتقاد فعالان حقوق بشری را برانگیخت.
انتقال مجید دری به زندان کارون اهواز در حالی صورت گرفته است که در روزهای گذشته، جمعی از فعالان سیاسی و مدنی، طی نامه‌ای سرگشاده وضعیت این زندان را "اسف‌بار و غیرانسانی" توصیف کردند.
خانواده‌ی مجید دری، دانشجوی زندانی نیز که به منظور پیگیری این موضوع به دادستانی مراجعه کرده بودند، پس از چندین ساعت انتظار با پاسخی مبنی بر عدم اطلاع مقامات قضایی از این انتقال مواجه شدند.
علت این اقدام از سوی مقامات قضایی "نارضایتی وزارت اطلاعات از حضور مجید دری در بهبهان عنوان شده و دادستانی تلویحا، این اقدام وزارت اطلاعات را نوعی "اقدام تنبیهی" برای این دانشجوی زندانی قلمداد کرده که در آخرین سال حبس او اجرا شده است.

بنابر حکم صادر شده از سوی شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی پیرعباس، مجید دری می‌بایست مدت زمان حبس خود را در تبعید به زندان ایذه سپری کند، اما به دلیل عدم وجود زندان در ایذه، وی به زندان بهبهان منتقل شده بود.
دامه بلاتکلیفی سهیل بابادی در زندان اوین پس از ۱۵ ماه
سهیل بابادی، زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، بیش از ۱۵ ماه است که در بلاتکلیفی به سر می‌برد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل بابادی یکم خرداد ماه سال ۹۱ توسط اطلاعات سپاه به دلیل نوشتن قطعهٔ طنزی در صفحهٔ فیس بوک «کمپین یادآوری امام نقی به شیعیان» بازداشت شد.
آقای بابادی مدت ۲۲۷ روز در انفرادی بند ۲الف تحت فشارهای شدیدی از قبیل فحاشی، توهین، ضرب و شتم و تهدید خانواده قرار داشت. وی هم‌چنین از بدیهی‌ترین حقوق یک زندانی منجمله دسترسی به وکیل، حق استفاده از تلفن و هواخوری محروم مانده بود.
اتهام‌های این زندانی محبوس در زندان اوین «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور»، «توهین به امام و رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» ذکر شده است.
گفتنی است که نامبرده پس از ۲۲۷ روز به بند ۳۵۰ منتقل و در حال حاضر پس از ۱۵ ماه بلاتکلیف است.

شایان ذکر است که همسر سهیل بابادی در زمان بازداشت وی باردار بوده که بر اثر فشار‌ها و تهدیدهای تلفنی بازجو‌ها از جمله تهدید به اعدام شوهرش، سقط جنین کرده است.