۱۳۹۲ تیر ۳۱, دوشنبه

دیوان عدالت اداری ابلاغیه احمدی‌نژاد را لغو کرد

در پی طرح شکایت علیه مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی برای تسویه بدهی ۷۴ هزار میلیارد تومانی دولت، دیوان عدالت اداری حکم به لغو این مصوبه داد. محمود احمدی‌نژاد دو بار این مصوبه را برای اجرا ابلاغ کرده بود.

مجمع عمومی بانک مرکزی (متشکل از رئیس دولت، معاون برنامه زیری راهبردی رییس جمهور و وزیران اقتصاد، صنعت و نفت) ۱۳ خرداد ۹۲ مصوبه‌ای جنجالی داشت که با اجرای آن ۷۴ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به بانک مرکزی تسویه شده تلقی می‌شد.
احمد توکلی، عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات با طرح شکایتی به دیوان عدالت اداری این مصوبه را غیر قانونی خوانده و خواهان توقف اجرای آن شدند.
شکایت از "قانون‌شکنی زیانبار"
محمود احمدی‌نژاد بدون توجه به انتقادها و اعتراض‌ها پنجم و نهم تیرماه سال جاری مصوبه مجمع عمومی را برای اجرا ابلاغ کرد.
احمد توکلی
احمد توکلی، هفتم تیرماه در نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس مصوبه مجمع را غیرقانونی خواند و از او خواست "از تمام امکانات برای جلوگیری از این قانون‌شکنی زیانبار استفاده کند."
در پی نامه توکلی، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور نیز به بررسی مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی پرداختند و در نامه‌های جداگانه‌ای این مصوبه را غیرقانونی خوانده و نسبت به اجرای آن هشدار دادند.
با طرح درخواست توقف فوری اجرای مصوبه یاد شده، دیوان عدالت اداری ۱۶ تیرماه با این درخواست موافقت کرد و صدور حکم نهایی را به بررسی اسنادی موکول کرد که دولت و منتقدانش در رد و اثبات درستی تصمیم مجمع عمومی بانک مرکزی ارائه می‌کنند.
رای ۶۰ قاضی علیه مصوبه دولت
روز دوشنبه (۳۱ تیر/ ۲۲ ژوئیه) هیات عمومی دیوان عدالت اداری در نشستی با حضور ۶۰ قاضی و به ریاست محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان، به اتفاق آرا و بدون مخالف، رای به لغو مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی داد.
براساس مصوبه یادشده، مجمع عمومی نرخ دلار را ۲۵۰۰ تومان تعیین کرده و مابه‌التفاوت آن نسبت به بهای رسمی را (ارز ۱۲۲۶ تومانی) در ۵۸ میلیارد دلار ارزی که دولت در سال ۹۱ به بانک مرکزی فروخته بود ضرب کرده و به سود فرضی ۷۴ هزار میلیارد تومان رسید.
مطابق این تصمیم، دولت تمام بدهی‌های خود و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش به بانک مرکزی را تسویه می‌کرد و چنانکه احمدی‌نژاد ادعا کرده بود دولت را بدون بدهی به رئیس جمهور بعدی تحویل می‌داد.
خبرگزاری ایسنا از قول منتظری نوشت: «در جلسه امروز هیات عمومی دیوان عدالت اداری، مصوبه‌های مجمع عمومی بانک مرکزی که مربوط به ۱۳ خرداد و ۴ تیرماه سال جاری بود ابطال شدند و ماده ۲۰ قانون دیوان عدالت اداری نسبت به آنها اعمال شد که بر این اساس ابطال این مصوبات از تاریخ تصویب آن‌ها است.»
رای مجلس به لغو مصوبه دولت
احمد توکلی به خبرگزاری مهر گفت: «در این جلسه شکات ، معاونان سازمان بازرسی و معاونان دیوان محاسبات حضور داشتند ، اما نمایندگان دولت به رغم دعوت و اعلام پذیرش آن، حضور نیافته بودند.»
به موازات طرح شکایت از دولت در دیوان عدالت اداری شماری از اقتصاددانان مجلس نیز با تهیه یک طرح دو فوریتی برای جلوگیری از اجرای این مصوبه تهیه و به صحن علنی ارائه کردند.
با تصویب این طرح، بدون حکم امروز دیوان عدالت اداری نیز کار دولت برای تسویه حساب صوری با بانک مرکزی مشکل می‌شد.
به گزارش خبرگزاری مهر اکثریت نمایندگان حاضر در نشست روز دوشنبه، ۳۱ تیرماه "مصوبه ۷۴ هزار میلیاردی دولت برای تسویه بدهی‌های خود را ملغی کرده و مقرر کردند درآمد حاصل از افزایش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی صرفا به جبران زیان‌های ناشی از کاهش برابری‌های قانونی نرخ ارز اختصاص یابد.

واردات سرنگ ایران در انحصار چینی‌ها/سرنگهای چینی آلوده‌اند؟!

آمار گمرک ایران نشان می‌دهد که در سه ماه نخست امسال بیش از 600 هزار دلار انواع سرنگ از چین وارد کشورمان شده است. این در حالی است که برخی کارشناسان نسبت به کیفیت و استاندارد این سرنگ‌ها ابراز تردید می‌کنند.
به گزارش ایسنا، اگرچه ارزش سرنگ‌های وارداتی از چین بسیار کمتر از ارزش سرنگ‌های وارداتی از کشورهایی مانند بلژیک، فرانسه و آلمان بوده اما وزن سرنگ‌های وارداتی از چین بیش از 70 درصد از کل وزن واردات این محصول را به ایران در سه ماه نخست امسال به خود اختصاص داد.
سال گذشته نیز بیش از 1500 تن انواع سرنگ به ارزش تقریبی 35.8 میلیون دلار وارد کشور شده بود. از این مقدار بیش از 1227 تن سرنگ به ارزش 7.2 میلیون دلار فقط مربوط به واردات سرنگ از چین بوده است. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که در سال گذشته نیز چین در واردات سرنگ ایران سهمی معادل 80 درصد داشته است.
در همین حال یک عضو سازمان نظام‌پزشکی با اشاره به اینکه واردات سرنگ‌های آلوده چینی به کشور با وجود همه تکذیب‌ها واقعیت دارد، گفته که "چون کسی از مصرف سرنگ‌های آلوده شکایت نکرده، بنابراین هیچ سازمان و نهاد و ارگانی هم مسئله را دنبال نکرده است."
طبق آمار در حال حاضر 18 کارخانه تولید سرنگ در کشور وجود دارد و با وجود این تعداد کارخانه عجیب به نظر می‌رسد که کشور باز هم نیازمند واردات سرنگ است. در همین حال مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال‌ احمر هم گفته که "وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگ‌های مرغوب در کشور توسط 18 کارخانه، مجوز واردات این کالا را بی‌رویه صادر می‌کند."

واردات سرنگ‌های چینی به کشور در حالی همچنان ادامه دارد که در حال حاضر بسیاری از داروهای حیاتی و موردنیاز مردم به دلیل مشکلات ارزی به وجود آمده در گمرک‌های کشور انباشت شده و گمرک به آنها اجازه ترخیص نمی‌دهد.

حسینیان: من با گوجه از جک استراو پذیرایی می‌کنم

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با تأکید بر اینکه مجلس باید از حضور برخی مقامات غربی در مراسم تحلیف جلوگیری کند، گفت:‌ حضور جک استراو در مجلس با عکس‌العمل نمایندگان همراه می‌شود.
روح‌الله حسینیان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی، گفت:‌ مسئولیت برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب بر عهده مجلس بوده و دولت جدید بدون هماهنگی با مجلس نمی‌تواند اقدام به دعوت افراد و مقامات کند.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با تأکید بر اینکه باید از حضور سران فتنه و برخی مقامات غربی در مراسم تحلیف جلوگیری شود، گفت: حضور جک استراو در مجلس با عکس‌العمل نمایندگان همراه می‌شود، از این‌رو در صورت حضور این فرد در مراسم تحلیف من با گوجه  از او پذیرایی می‌کنم.

دادستان کل : موضوع شنود در دفتر مطهری دارای ابهاماتی است!/ در پرونده ستار بهشتی تخلف صورت گرفت/ سایت «مثقال» یکی از عوامل افزایش قیمت‌ها بود

به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در چهل و نهمین نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد اینکه نتیجه‌ نشستی که قوه قضاییه با بانک‌ها داشتند چه شد؟، گفت: تعدادی از بدهکاران با بانک‌ها توافق کردند که بدهی خود را تقسیط یا تسویه کنند؛ لذا به بانک‌ها توصیه می‌کنم که دیگر کوتاهی نکنند. البته بانک‌ها نسبت به بدهی افراد مقصر هستند.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در مورد اخبار تکمیلی پرونده بزرگ ارزی، گفت: تعدادی در مورد پرونده ارز به دلیل اخلال در نظام ارزی دستگیر شدند که 50 تا 60 نفر هستند و تعدادی نیز با قرار مناسب آزاد شدند. سه نفر هنوز در حال محاکمه هستند و این سه نفر همان‌هایی هستند که به دلیل اخلال در نظام پولی و ارزی کشور دستگیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: متهم اصلی در تهران است که بخشی از اتهامات وی در تهران و بخشی در خارج از تهران واقع شده و هنوز پرونده به دادگاه نرسیده است. عوامل اصلی این پرونده از همان ابتدا بازداشت شدند و الان نیز در بازداشت به سر می‌برند. مجموع پرونده‌های ارزی که از اواخر سال گذشته داشتیم پرونده‌های سنگینی است که هم متهمین زیادی دارد و هم مبالغ سنگین است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسش یکی دیگر از نمایندگان رسانه‌ها در مورد آخرین جزئیات پرونده سایت مثقال اظهار کرد: سایت مثقال سایتی بود که اخبار را در مورد قیمت طلا و ارز مطرح می‌کرد و در آن زمان یکی از عوامل افزایش قیمت‌ها از سوی سازمان‌های ذیربط همین سایت مشخص شد لذا از ادامه فعالیت این سایت جلوگیری شد، افراد آن تحت تعقیب هستند، اما هنوز به دادگاه نرفتند.
به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره عدم محاکمه یکی از مسوولان رده بالای دولت، گفت: چندین بار مطرح کردم که اسم بردن از افرادی که هنوز حکمی علیه‌شان صادر نشده یا حکم صادر شده ولی قطعی نشده، خلاف است و اگر چنانچه فردی که شما اسم بردید از شما شاکی شود می‌تواند علیه شما پرونده‌ای تشکیل دهد.
وی خطاب به خبرنگاری که سئوال را پرسیده بود، گفت: ناچارم اگر شما اینگونه اقدامات را تکرار کنید عذر شما را از جلسه بخواهم. به هر حال اگر حکمی قطعی شد ما مجاز هستیم اسم فرد را ببریم، ولی اگر حکم قطعی نشد ما مجاز به نام بردن افراد نیستیم.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به اینکه پزشکی قانونی نظرش را درباره پرونده ستار بهشتی اعلام کرده، پرونده وی به کجا رسیده است؟
دادستان کل کشور یادآور شد: بنده چندین بار گفته‌ام که ستار بهشتی در آبان ماه سال 91 در رباط‌کریم در منزلش دستگیر شد و توسط پلیس فتا به تهران منتقل و از تهران به زندان اوین و در نهایت از زندان برای ادامه تحقیقات به مرکز پلیس فتا فرستاده شد و نهایتا فوت کرد.
محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: از آن تاریخ تا امروز بازپرس همه تلاش خود را کرده که ببیند آیا فوت ستار بهشتی طبیعی بوده یا غیرطبیعی. به محض وقوع این اتفاق ستار بهشتی به پزشکی قانونی منتقل شد و در 14 آبان ماه همان سال پزشکی قانونی با کالبدشکافی که بر روی جسد انجام داد گفت دلیلی که علت تامه فوت غیرطبیعی باشد حاصل نشده است و از تاریخ 14 آبان ماه تا اردیبهشت ماه سال جاری چندین بار کمیسیون‌های پزشکی 7 و 9 نفره در تاریخ‌های مختلفی بعضا در حضور بازپرس تشکیل شد و نهایتا پزشکی قانونی اعلام کرد که ما نمی‌توانیم بگوییم که مرگ ستار بهشتی بر اثر ضربه بوده باشد، بلکه پزشکی قانونی اینگونه اعلام کرد که عوامل روانی منجر به فوت ستار بهشتی شده است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بازپرس پرونده از فردی به نام محمودی که در زندان همراه ستار بهشتی بود تحقیق کرد، حتی بازپرس پرونده از زندانبان، پلیس فتا، زندانیان، بازجو و مسئولین مربوطه تحقیقات مفصلی را بعضا در زندان اوین هم انجام داد و به دلیل اینکه امکان داشت یک جریان مبهمی در پرونده باشد مبنی بر اینکه ستار بهشتی قبل از ورود به زندان فوت کرده باشد، در این زمینه هم بازپرس تحقیقات مفصلی را انجام داد و از همه افرادی که قبل از دستگیری ستار بهشتی با او مرتبط بودند تحقیق کرد. علت تاخیر برای حصول نتیجه در پرونده ستار بهشتی همین موضوعات بود.
محسنی‌اژه‌ای تاکید کرد: افرادی مرتبط با پرونده ستار بهشتی بازداشت شدند، بعضا بعضی از این افراد با قرار وثیقه آزاد و بعضی از آنها همچنان در بازداشت هستند. در نهایت آنچه که می‌توانم مطرح کنم این است که در این پرونده تخلف صورت گرفته و به هر حال این پرونده به دادگاه می‌رود ولی هنوز به دادگاه نرفته است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه با توجه به اینکه حکم آقای مرتضوی نهایی و رسمی نشده، آیا شما حکم وی را تایید می‌کنید؟ گفت: حکم این پرونده صادر شده اما از بیان جزئیات آن معذورم و کسانی که حکم این پرونده را منتشر کردند خلاف قانون اقداماتی را انجام دادند. بنده از قاضی این پرونده پرس و جو کردم و ایشان گفتند ابلاغ حکم به اطرافیان این پرونده یعنی شاکی و متهمان که بیش از یک نفر هستند، انجام شده و از زمان ابلاغ حکم 20 روز فرصت دارند تا اعتراض کنند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: اگر متهمان و شاکی این پرونده اعتراض نکنند حکم قطعی است ولی در صورت اعتراض، ظرف 20 روز فرجه قانونی برای اعتراض دارند و بعد از اینکه پرونده به تجدیدنظر رفت و قطعی شد بنده جزئیات حکم را در اختیار شما رسانه‌ها قرار می‌دهم.
خبرنگار دیگری در راستای اظهارات سخنگوی قوه قضاییه پرسید که مرجع تجدیدنظر در پرونده آقای مرتضوی کجاست؟ که دادستان کل کشور پاسخ داد: یک مورد برای تجدیدنظر در این پرونده مربوط به دیوان عالی می‌شود و اگر شکات اعتراضی نداشته باشند به دادگاه تجدیدنظر می‌رود.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری، مبنی بر اینکه جزییات شکایت علی مطهری در مورد شنودی که در محل کارش پیدا کرده را بیان کنید؟ گفت: ایشان رسما به دستگاه قضایی شکایت نکرده‌اند. آقای مطهری نامه‌ای خطاب به وزارت اطلاعات نوشته‌اند و رونوشتی از این نامه را به دستگاه قضایی داده‌اند و در این راستا قوه قضاییه رونوشت را به دادستانی تهران ارسال کرد. در حال حاضر این موضوع در مقام پیگیری است.
وی ادامه داد: شنود طبق قانون اساسی خلاف است و نیازمند دستور قضایی است که آن هم با شرایط و ضوابطی خاص قاضی می‌تواند چنین اجازه‌ای را صادر کند. در حال حاضر این موضوع در دست بررسی قرار دارد و باید منتظر پاسخ وزارت اطلاعات باشیم که چه جوابی می‌دهند و الان مشخص نیست موضوع چه بوده.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: آقای مطهری هنوز به عنوان شاکی خصوصی طرح شکایت نکرده‌اند و در اصل موضوع شنود در دفتر ایشان دارای ابهاماتی است. 

مرد جوانی روی پل عابر، خود را به دار آویخت

مرد جوانی خود را روی پل عابر پیاده اتوبان صیاد شیرازی دار زد.
به گزارش ایلنا به نقل از راه دانشجو؛ صبح امروز خودروی نیروی انتظامی در پی گشت‌زنی در حوالی میدان سپاه به سمت شمال اتوبان صیاد شیرازی، متوجه مورد مشکوکی در بالای پل عابر پیاده این منطقه می شود. پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد، مرد جوانی حدودا 40 ساله با استفاده از تکه پارچه ای خود را به دار آویخته است.
بنابر گفته شاهدان ساعت 9:30 دقیقه صبح این مرد مقابل چشمان عابران، خود را به دار آویخته است. متاسفانه تا ظهر پزشکی قانونی بالای سر جنازه حاضر نشده بود و به گفته نیروی انتظامی این مرد هیچگونه مدارک شناسایی همراه خود نداشته است.




 

مشکلات هشت سال حاکمیت احمدی نژاد از نگاه دعاگو: فریبکاری، تخریب و مخدوش کردن شخصیتها



کلمه- گروه خبر: محسن دعاگو از منتقدان دولت احمدی نژاد می گوید: حاکمیت تندروی بر بسترها و عرصه های و مناسبات ملی و تا حدودی بین المللی بزرگ‌ترین مشکل فضای هشت سال گذشته بود، اعتمادسوزی، ارزش ستیزی، دروغ سازی، دروغ پردازی، توهین و تهمت پراکنی، حریم و حرمت شکنی، تلاش شیطنت آمیز برای مخدوش سازی چهره دین، روحانیت، دینداران، دینداری و ولایتمداری، نمایش خلاف شرع و قانون و عرف اخلاق از رسانه های ملی در رقابت‌های انتخاباتی، توجه اندک به شایسته سالاری و عنایت ویژه به جناح مداری، فریبکاری، شعارپردازی و تخریب و تضعیف گرایی از ناهنجاری‌های نگران ساز و کم نظیر در هشت سال گذشته بود.
امام جمعه شمیرانات علت همه بحران ها را خودمحوری، خودبزرگ بینی، قدرت طلبی، قانون ستیزی و رعایت نکردن موازین شرعی و منافع و مصالح ملی، جناح بازی و ناشایسته سالاری بزرگ‌ترین انگیزه‌ها و عوامل پیدایش تنش‌ها و بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی، فنی و اطلاعاتی – امنیتی می داند و می گوید: قدرت طلبی و سهم خواهی متکی به میثاق شکنی، قانون گریزی، هنجارستیزی، ناشایسته سالاری، خودبزرگ بینی و ابزارسازی از مقدسات دینی و ملی برای کسب قدرت سیاسی و امکانات اقتصادی مشکلی است که در سیاستمداران منحرف و آلوده خودنمایی می کند.
عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز که همواره از تریبون نماز جمعه انتقادات صریحی به شرایط موجود دارد، همچنین گفته است: بازار ارزو طلا را با بی تدبیری و شیطنت سیاسی آشفته کردند و اکنون در اندیشه سوءاستفاده از آشفته بازار برای ادعای کمترین تورم در تاریخ جمهوری اسلامی هستند، ما به التفاوت قیمت‌های تعیین شده برای ارز و طلا را که با ایجاد تورم و گرانی در بازار و غارت اقتصاد ملی با کاهش قدرت نقدینگی به دست آوردند می‌خواهند توانمندی اقتصادی و پائین بودن نرخ تورم را ادعا و در بوق‌های تبلیغاتی‌شان هنر عوام فریبانه دیگری را برملا کنند، به اندازه همه دولت‌های تاریخ ایران درآمد نفتی داشتند و هزاران میلیارد بدهکاری برآمده از هزینه های غیرمولد و غالباً غیرضروری را برای دولت اعتدال گرا به جا گذاشتند.
محسن دعاگو در گفت و گو با عصر ایران، افزوده است: همچنین باید گفت از بزرگ‌ترین مشکلات آزار دهنده هشت سال گذشته در حوزه مدیریت اجرایی عزل و نصب‌های برآمده از انگیزه های اخلاقی و سیاسی است، وزیر خارجه در حال تقدیم پیام رسمی به دولت بیگانه عزل شد، وزرای برخی از وزارتخانه های حساس بدون دلیل منطقی و قابل قبول برکنار شدند، در ارکان نهاد اجرایی بذر بی ثباتی و نگرانی برکناری را در بسترها و عرصه های اجرایی کاشتند و در چنین شرایطی از شایسته سالاری و خدمتگزاری بی نظیر سخن مضاعف گفتند.
متن کامل این گفت و گو به شرح زیر است:
*اعتدال به معنی واقعی را چگونه قابل اجرا می دانید؟
تقوا، کنترل گرایش‌ها و گریزش ها بر محور دستورات خدا و در حقیقت اعتدال گرایی در همه بسترها، عرصه‌ها، مناسبات فرهنگی، سیاسی اقتصادی، اجتماعی و اطلاعاتی – امنیتی است، با شناختی که از آقای دکتر روحانی دارم فردی با تقوا و طبعاً اعتدال گراست، باید از خدای بزرگ استمداد بطلبد و با تقویت تقوا و دوری گزینی از وسوسه های شیاطین در خط اعتدال باوری و اعتدال گرایی ثابت قدم بماند و در هیچ شرایطی به سمت و سوی حزب، جناح و جریان‌های سیاسی افراط گرا و تفریط گرا منحرف نشود، اگر با توفیق خداوند با روشن بینی و اتکاء خالصانه به آفریدگار هستی در عرصه های اعتدال باوری، اعتدال گزینی و افزایش و گسترش اعتدال گرایی، پایدار و ماندگار بماند می‌تواند بر امواج مخرب اعتمادسوزی، تباه سازی و سیاه سازی و به تعبیر دیگر بر تندروی پیروز شود.
جامعه ایران تشنه رشد و شکوفایی روزافزون، شیفته اعتدال گرایی و حق محوری و ثابت قدم در حق شناسی، حق گزاری و سپاسگزاری شایسته است، ملت ایران برای تندروان مغرور، گستاخ و بی بصیرت جز نفرین و نفرت ندارند و برای گمراهان نادان جز آگاهی و هدایت آرزو نمی‌کنند.
*مولفه های لازم برای ترویج اعتدال کدام هاست؟
شفاف‌ترین بستر ارزشی، آماده و پیشرفته برای اعتدال گرایی، دین باوری، دینداری، حق معیاری و قانونمداری است، زندگی همراه با آرامش، آسایش، عزت، شکوه و رشد و پویایی و شکوفایی، زندگی دینی، قانونی، همراه با تفاهم، تعامل و تبادل عنایت، محبت، ادب و کرامت است.
شاخصه های اصلی در اعتدال گرایی، انجام واجبات، ترک محرمات، احترام به قوانین و مقررات، رعایت حقوق اجتماعی، همدلی، همگرایی، خدمتگزاری و جلب رضایت آفریدگار هستی با آفرینش رضایت نیازمندان به کمک‌های اخلاقی، عاطفی و مالی است، اعتدال گرا هرگز به گناهکاری، قانون شکنی، حق کشی، مردم آزاری، آزمندی، ریاکاری، خودفروشی، تندروی و کندروی آلوده نمی‌شود، شادابی و رشد و شکوفایی را در پرتو اعتدال باوری و اعتدال گرایی آرزو و جستجو می‌کند.
*می‌توان به کاهش مشکلات امید داشت؟
با دولت روحانی کاهش مشکلات و شکوفایی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فنی، اطلاعاتی و امنیتی از شفاف‌ترین مسائل قطعی است، البته اگر جریان شیطانی تندرو و منحرفان زاویه دار با قانون اساسی و منافع و مصالح ملی در برابر طرح و برنامه های قانونی برای حل مشکلات و باز کردن گره های اساسی مانع تراشی نکنند، حل مشکلات با شتابی منطقی، رضایت بخش و شایسته اجرایی می‌شود، شاید در این ماه مقدس و مبارک کسانی که جز تندروی و کارشکنی برای خود مأموریت و مسئولیتی نمی‌شناسند با گوهر آگاهی و رهایی از غفلت زدگی با دولت اعتدال گرا همراه شوند، محبت را جایگزین خصومت و همکاری را جایگزین کارشکنی کنند و از این طریق دِین شان به ملت و کشور و نظام مظلوم جمهوری اسلامی ادا کنند.
*انتظارات غیر منطقی چه مشکلاتی را برای دولت بعدی به جا گذاشته است؟
وظیفه قانونی همه دولت‌ها عمل در چارچوب قانون اساسی، قوانین و مقررات رسمی و منافع و مصالح ملی انتظار مواضع، رویکرد و عملکرد غیرقانونی و فراقانونی از هیچ دولتی منطقی نیست، احزاب و گروه های سیاسی باید انتظاراتشان از رئیس جمهور منتخب و دولت اعتدال گرا را با قانون اساسی، قوانین رسمی و سند چشم انداز بیست ساله رشد و توسعه هماهنگ و همه جانبه منطبق نمایند و از خواسته های غیرقانونی و فراقانونی اجتناب ورزند. هیچ دولتی نباید به انتظارات غیرمنطقی و غیرقانونی توجه کند و مسئولیت‌های کیفری و حقوقی بی مبنا را به عهده گیرد.
*شما به رغم تعلق به جریان اصول گرایی از منتقدان سیاست های حاکم در سال های گذشته بوده اید. مهم ترین محور انتقادات شما چه مواردی است؟
ساختار اجرایی در هشت سال گذشته از سه ویژگی شاخص و ممتاز ساده زیستی، پرکاری و برخی مواضع قاطع در برابر دشمنان خارجی برخوردار بود ولی مشکلات منحصر به فردی را در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب به خود اختصاص داد.
حاکمیت تندروی بر بسترها و عرصه های و مناسبات ملی و تا حدودی بین المللی بزرگ‌ترین مشکل فضای هشت سال گذشته بود، اعتمادسوزی، ارزش ستیزی، دروغ سازی، دروغ پردازی، توهین و تهمت پراکنی، حریم و حرمت شکنی، تلاش شیطنت آمیز برای مخدوش سازی چهره دین، روحانیت، دینداران، دینداری و ولایتمداری، نمایش خلاف شرع و قانون و عرف اخلاق از رسانه های ملی در رقابت‌های انتخاباتی، توجه اندک به شایسته سالاری و عنایت ویژه به جناح مداری، فریبکاری، شعارپردازی و تخریب و تضعیف گرایی از ناهنجاری‌های نگران ساز و کم نظیر در هشت سال گذشته بود.
در حوزه اقتصاد، ثروتمندترین کشور به لحاظ ذخایر ارزی را به بدهکارترین کشور در پایان دوره هشت ساله تبدیل کردند و بر گرانی، تورم، بی ثباتی اقتصادی و غم و رنج مردم افزودند، در بستر مدیریت بی بهره از درایت، نظارت و تدبیر منحرفان فسادهای اقتصادی پرحجم، کم نظیر و نگران کننده مانند اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی پدید آمد و یکی از عوامل بزرگ تورم و گرانی و فشارهای اقتصادی روزافزون بر اقشار ملی را نمایان ساخت، کم بهرگان از شاخصه های فرهنگی، خرد سیاسی و هنر اصلاح مشکلات اقتصادی هرگز به مسئولیت سنگینشان در برابر ناهنجاری‌ها اعتراف نکردند و همیشه شعار سلامتی، پاکدستی و کارآیی و توانایی کم نظیر و بی نظیر را ادعا کردند.
بازار ارزو طلا را با بی تدبیری و شیطنت سیاسی آشفته کردند و اکنون در اندیشه سوءاستفاده از آشفته بازار برای ادعای کمترین تورم در تاریخ جمهوری اسلامی هستند، ما به التفاوت قیمت‌های تعیین شده برای ارز و طلا را که با ایجاد تورم و گرانی در بازار و غارت اقتصاد ملی با کاهش قدرت نقدینگی به دست آوردند می‌خواهند توانمندی اقتصادی و پائین بودن نرخ تورم را ادعا و در بوق‌های تبلیغاتی‌شان هنر عوام فریبانه دیگری را برملا کنند، به اندازه همه دولت‌های تاریخ ایران درآمد نفتی داشتند و هزاران میلیارد بدهکاری برآمده از هزینه های غیرمولد و غالباً غیرضروری را برای دولت اعتدال گرا به جا گذاشتند.
*به موارد دیگری هم اشاره می کنید؟
همچنین باید گفت از بزرگ‌ترین مشکلات آزار دهنده هشت سال گذشته در حوزه مدیریت اجرایی عزل و نصب‌های برآمده از انگیزه های اخلاقی و سیاسی است، وزیر خارجه در حال تقدیم پیام رسمی به دولت بیگانه عزل شد، وزرای برخی از وزارتخانه های حساس بدون دلیل منطقی و قابل قبول برکنار شدند، در ارکان نهاد اجرایی بذر بی ثباتی و نگرانی برکناری را در بسترها و عرصه های اجرایی کاشتند و در چنین شرایطی از شایسته سالاری و خدمتگزاری بی نظیر سخن مضاعف گفتند.
ویژگی ارزشی حق شناسی و ولایتمداری را در همه تریبون‌ها رسمی و غیر رسمی فریاد کشیدند و با قهرها، نافرمانی‌ها و بداخلاقی‌ها نشان دادند که به میثاق‌ها و ارزش‌ها اعتقاد و پایبندی قابل قبولی ندارند، هرگز نتوانستند از بزرگ‌ترین سرمایه ملی که نیروی انسانی وفادار، فداکار، کارآفرین و سازندگان شکوه، شکوفایی و اعتبار و اقتدار دینی و ملی هستند استفاده شایسته و بایسته به عمل آورند و با کم توانان و ناشایستگان آسیب‌های تکان دهنده و نگران کننده به کشور و ملت زدند.
*دلیل اصلی وجود بحران‌ها را چه چیزی می‌دانید؟
خودمحوری، خودبزرگ بینی، قدرت طلبی، قانون ستیزی و رعایت نکردن موازین شرعی و منافع و مصالح ملی، جناح بازی و ناشایسته سالاری بزرگ‌ترین انگیزه‌ها و عوامل پیدایش تنش‌ها و بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی، فنی و اطلاعاتی – امنیتی است.
* قدرت طلبی و سهم خواهی را می توان مشکل اصلی سیاست ایران دانست؟
قدرت طلبی و سهم خواهی متکی به میثاق شکنی، قانون گریزی، هنجارستیزی، ناشایسته سالاری، خودبزرگ بینی و ابزارسازی از مقدسات دینی و ملی برای کسب قدرت سیاسی و امکانات اقتصادی مشکلی است که در سیاستمداران منحرف و آلوده خودنمایی می کند ولی سیاستمداران متقی و وفاداران به میثاقهای دینی و ملی هرگز در اندیشه سهم خواهی، قدرت طلبی و قربانی سازی قانون و منافع و مصالح ملی برای تصدی مناصب حکومتی نیستند، متقیان با خدا معامله کردند و به آنچه در چارچوب فرمانبری از اوامر و نواهی خدا پیش می آید از صمیم دل رضایت دارند.
سیاستمدار خادم و خائن را با شاخصه دینداری و بی دینی ، خداگرایی و شیطان گرایی می توان متمایز و مشخص کرد، آنچه از زشتی ها و بدی ها، تباهی ها و سیاهی ها قابل تصور است از بی دینان برمی آید و آنچه از خوبی ها، پاکی ها و ارزش ها در اندیشه انسان قابل تصور است از دینداران پاک، خدامدار و حق معیار بر می آید.

سیدمحمد خاتمی: از خدا می خواهیم از موسوی و کروبی و رهنورد رفع حصر شود

سیدمحمد خاتمی با ابراز خرسندی از فضای بازتر فعلی اظهار داشت: در این شب های عزیز پناه می بریم به خدای بزرگ و از او می خواهیم که این فضا بازتر بشود. بخصوص با رفع حصر از عزیزانمان جناب آقای مهندس موسوی، جناب آقای کروبی و سر کار خانم رهنورد و آزادی زندانیان.
وی افزود: در صورت بروز این اتفاق مبارک بسیاری از کدورت‌هایی که در گذشته بوده از بین برود و یا کمتر شود و دلها به هم پیوند بیشتری بخورد به سوی آینده نگاه کنیم.البته هیچ وقت گذشته را نمی‌شود فراموش کرد ولی فاجعه این است که در گذشته بمانیم؛باید به آینده فکر کرد ، آینده ایران آینده سربلندی کشور،امنیت کشور و پیشرفت کشور و این میسر نمی شود مگر اینکه همه با هم و در کنار هم باشیم.»
شب گذشته حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی مهمان یکی از مجموعه نشست‌های «شهر آرامش» در انجمن شاعران ایران بود.
به گزارش روابط عمومی دفتر خاتمی، این نشست که همراه با شعرخوانی، آواز خوانی و نوازندگی اساتید و چهره‌های به نام شعر و موسیقی ایران بود رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها به درخواست حاضرین سخنانی کوتاه ایراد کرد.
سید محمد خاتمی در ابتدای سخن با بیان اینکه «این روزها کمی فضا بازتر است و ظاهرا احساس می کنیم همه چیز بهتر و راحت تراز قبل شده است»، گفت:«در این شب های عزیز پناه می بریم به خدای بزرگ و از او می خواهیم که این فضا بازتر بشود. بخصوص با رفع حصر از عزیزانمان جناب آقای مهندس موسوی، جناب آقای کروبی و سر کار خانم رهنورد و آزادی زندانیان.»
وی افزود:« در صورت بروز این اتفاق مبارک بسیاری از کدورت‌هایی که در گذشته بوده از بین برود و یا کمتر شود و دلها به هم پیوند بیشتری بخورد به سوی آینده نگاه کنیم.البته هیچ وقت گذشته را نمی‌شود فراموش کرد ولی فاجعه این است که در گذشته بمانیم؛باید به آینده فکر کرد ، آینده ایران آینده سربلندی کشور،امنیت کشور و پیشرفت کشور و این میسر نمی شود مگر اینکه همه با هم و در کنار هم باشیم.»
رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:«گام اول برای رسیده به این مهم این است که بر سوء تفاهم‌ها، سوء ظن‌ها و حتی احساس‌هایی که از رفتارهای نادرست بوده از طرف هر کس که بوده بتوانیم غلبه پیدا کنیم و به سوی آینده‌ای بهتر حرکت کنیم و این امید تا حدودی ایجاد شده است.»
وی با تاکید بر اینکه «البته نباید در این زمینه‌ها افراطی نگاه کرد»، ادامه داد:« با توجه به این امور انشالله با تفاهم و همبستگی بیشتر به سوی آینده‌ای بهتر حرکت کنیم و این دعای ماست در این شب‌های عزیز.»
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی جایگاه و مفهوم «کلمه» پرداخت و گفت:« در این خصوص بحث‌های فراوانی شده، بخصوص در دنیای امروز از جمله این تعبیری که گفته می شود زبان خانه وجود است البته تعبیرهای مختلفی در این زمینه هست حالا صرف نظر از اینکه قدیمی‌ترین تعریف در مورد انسان، حیوان ناطق هست و نطق و سخن گفتن و کلمه و کلام فصل وجودی انسان هست و می‌دانیم وجود هم به آن صورت و فصل تحقق پیدا می کند “کلمه” جایگاه بسیار مهمی دارد.»
وی ادامه داد:«حداقل این است اگر انسان مجموعه اندیشه‌ها، نیازها،عاطفه‌ها ،عشق‌ها، دردها، درک‌ها و تمام آن چیزی که مجموعه زندگی انسان را می‌سازد باشد و یا اینها تجلیات وجود انسان باشند مظهر وجود، کلمه است.البته غیر از کلمه هم انسان می تواند وجود خودش را ابراز بکند ولی کلمه بهتر از همه اینها می‌تواند این وجود را تجلی ببخشد ظاهر بشود منتشر بشود وجود بر روی عالم یا لااقل در ارتباطی که بین وجود ها هست “کلمه” بهترین رابطه است برای اتصال این وجودها به یکدیگر و انتقال آثار وجودی انسان به وجود انسانی دیگر.»
رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« اگر کلمه جان زندگی است یا خود وجود است ، کمال “کلمه” در “شعر” است. آنجا که منطق واقعا عاجز می‌ماند و زبان ازبیان حقایق در می‌ماند شعر به مدد انسان می آید و آنچه ناگفتنی است در ضمن شعر گفته می‌شود.»
سید محمد خاتمی تصریح کرد:« اگر کلمه و سخن روح و جان و وجود و مجرای آدمی است کمال کلمه در شعر است و به همین دلیل شاعران جایگاه بلندی در عرصه حیات تاریخی و فرهنگی جوامع داشته‌اند و دارند و ما هم افتخار می کنیم به وجود انجمن شاعران ایران که مجمعی از فرهیختگان بزرگوار است و یاد می‌کنیم از عزیزانی که در میان ما نیستند.»
وی با ابراز خرسندی از حضور در سلسله نشست‌های «شهر آرامش»، اظهار داشت:«واقعا ما نیاز به آرامش داریم، آرامش بی دردی نیست آرامش در عین حالیکه درد است یک نوع رضایت و خشنودی است از زندگی و آن هم در صورتی است که امید به تغییر وضعیت ناگوار باشد.»
رئیس‌جمهور سابق کشورمان افزود:« این تاسف بار است که انجمن شاعران که میراث دار کلام و کلمه در جامعه ماست باید در این محیط تنگ و کوچک باشد که این هم از بزرگواری و سعه صدر شماست، باید بزرگ‌ترین، گشاده‌ترین و فراخ ترین مکان‌ها در خدمت شاعران قرار بگیرد.انشالله جناب آقای دکتر روحانی این کار را خواهند کرد.»
وی در پایان با ابراز خشنودی مجدد از حضور در این جمع خاطر نشان کرد:«کاش مجال داشتم و همه شب ها در خدمت شما دوستان بودم گرچه گاه گاهی در خدمت استادان لحظاتی را بهره‌مند می شویم.از مطالب جناب آقای جعفریان همیشه استفاده کردیم جناب آقای خسروی هم که انصافا سنگ تمام گذاشتند و از مطالب دیگر آقایان و خانم ها استفاده کردیم.»
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمد علی خسروی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رسول رسول جعفریان، ساعد باقری، سهیل محمودی، مصطفی رحماندوست، افشین علاء؛ حسین جنتی، فاطمه سالاروند، خانواده مرحوم قیصر امین پور و جمعی از چهره‌های اهالی فرهنگ و هنر حضور داشتند.
انجمن شاعران ایران در خیابان شریعتی، خیابان دولت(شهید کلاهدوز) نبش کوچه نعمتی واقع شده است.

واکنش اشرفی اصفهانی به اقدامات روزهای پایانی احمدی نژاد: حسن نیتی در این کارها نمی بینم

اشرفی اصفهانی حسن ظنی نسبت به اقدامات این روزهای احمدی نژاد ندارد و می گوید: خیلی حسن‌نیتی در این کارها نمی‌بینم. کارهایی که ایشان انجام می‌دهد اگر زمان دولتش انجام می‌شد توجیهی داشت. اما در حال‌حاضر این کارها زیاد توجیه عقلانی و منطقی ندارد. بنابراین باید مراقب بود که پایه و سنتی گذاشته نشود که این سنتی اشتباه است. پایه‌گذاری این سنت می‌تواند در آینده برای نظام روسای‌جمهوری آینده مشکل ایجاد کند. باید مراقب بود که این کارها پایه‌گذاری و سنت نشود. البته نمی‌شود نسبت به همه کارهای ایشان بدگمان بود. اما چون به یکباره یک تصمیمی می‌گیرند، شبهاتی هم ایجاد می‌کنند. متاسفانه کارهای ایشان عجولانه است و از روی خرد جمعی کاری انجام نمی‌دهند. چون کارهای ایشان عقلانی نیست یک مقدار انسان را دچار شک و گمان می‌کند. شاید هم واقعا روی عقل و تدبیر خودش باشد.
از سوی تلاش دولت برای ایجاد دفتر در نهاد ریاست‌جمهوری و اختصاص دادن هدیه‌های کلان به حامیانش این روزها با واکنش سیاسیون مواجه شده است. محمد اشرفی‌اصفهانی از جمله کسانی است که این حرکات را از سوی دولت هدف‌دار می‌داند. او معتقد است که گرفتن چنین تصمیماتی آن هم در پایان کار دولت زیاد وجهه خوبی ندارد و تنها به ایجاد شبهه کمک می‌کند.
این نماینده ادوار مجلس همچنین بر این اعتقاد است که ایجاد دفتر، شائبه ایجاد دخالت در کار دولت آینده را به وجود می‌آورد. وی همچنین بر این اعتقاد است که نباید اجازه چنین کارهایی در کشور باب شود و به شکل سنت دربیاید.
اصفهانی همچنین با انتقاد از مصادره روحانی از سوی تندروها بر این موضوع تاکید می‌کند روحانی را هیچ‌یک از جریان‌های تندرو و افراطی نمی‌توانند مصادره کنند. وی همچنین پیش‌بینی می‌کند کابینه روحانی متشکل از عقلای دو جناح خواهد بود؛ کابینه‌ای که توانایی گذر از این دوران را داشته باشد.
متن گفت و گوی بهار با اشرفی اصفهانی به شرح زیر است:
دولت اخیرا به‌دنبال این است که با ایجاد دفتری در نهاد ریاست‌جمهوری به نام دفتر رییس‌ دولت سابق، محمود احمدی‌نژاد را در پاستور ماندنی کند. دولت عقیده دارد که تشکیل این دفتر به منظور استفاده از تجربیات ارزنده محمود احمدی‌نژاد برای دولت روحانی است. نظر شما در این‌باره چیست؟
ما چندین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری داشتیم. روسای‌جمهوری مختلفی در این طول این چند سال آمدند و رفتند. از شخص مقام معظم رهبری گرفته که در زمان حیات حضرت امام عهده‌دار این مسئولیت بودند تا قبل از ایشان هم که شهیدرجایی یا حتی بنی‌صدر، که آن حوادث تلخ را به وجود آورد، در این سمت بودند. در طول این سال‌ها هیچ‌یک از روسای‌جمهوری با این‌گونه مسائل تنش ایجاد نکرده‌اند. هیچ‌یک به فکر این نبودند که جایگاهی برای خودشان بعد از اتمام ریاست‌جمهوری درست کنند. یادم است زمانی که آقای خاتمی ریاست‌جمهوری را تحویل دادند، احمدی‌نژاد حتی حاضر نشد دوتا اتاق در اختیار ایشان قرار دهد. احمدی‌نژاد همه امکانات را از آقای خاتمی گرفت؛ حتی آقای خاتمی یک دفتر نداشت تا این‌که یادگار حضرت امام، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، دفتری در اختیار ایشان قرار دادند. آقای خاتمی جز یک‌ ‌منشی در دفتر رییس‌جمهوری سابق کس دیگری در دفتر تشکیلاتش نداشت. حتی ما می‌بینیم ایشان وقتی می‌خواهند نامه‌ای امضا کنند تنها به نوشتن نام «سیدمحمد خاتمی» اکتفا می‌کنند. هیچ‌گاه نشده که ایشان در کنار نامشان بنویسند «رییس‌جمهوری سابق جمهوری‌اسلامی ایران». احمدی‌نژاد هم باید این روش را ادامه دهد.
علت اصرار آقای احمدی‌نژاد برای ایجاد تشکیلات گسترده چیست؟
شاید ایشان بخواهند خود را برای بعدها مطرح کنند یا یارانی را در طول دوره‌ای که در قدرت نیستند از امتیازاتی برخوردار کنند. در هر صورت، معتقدم ایشان می‌خواهد از این طریق برای خودش جای پایی درست و برای آینده مشکلاتی را ایجاد کند. تشکیل این دفتر ممکن است مشکلاتی برای رییس‌جمهوری آینده به وجود بیاورد.
چه مشکلی ایجاد کند؟
فکر می‌کنم ایشان برنامه مدون و مفصلی دارد. ایشان شرح وظایفی را مشخص کرده و می‌خواهد از وجود همه کسانی که در این هشت سال در کنارش بودند استفاده کند. حتی من در یکی از روزنامه‌ها خواندم که شرح وظایفی مفصل برای بخش‌هایی که می‌خواهد به وجود بیاورد، تعریف کرده است. سیره بر این نیست که وقتی رییس‌جمهوری کنار بروند بخواهد برای خودش تشکیلاتی به وجود بیاورد. اگر قرار است این کار انجام شود به قانونگذاری و نظر مجلس نیاز است. مجلس با قانونگذاری می‌تواند برای شأن و جایگاه رییس‌جمهوری جایگاهی مشخص بکند.
به عقیده شما مجلس نهم در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت؟
شنیدم این موضوع الان در مجلس نهم مورد بحث است. بسیاری از نمایندگان اصولگرا هم مخالف این بحث هستند. مطمئنا اگر این مسئله جلویش گرفته نشود ممکن است یاران احمدی‌نژاد بخواهند در بعضی مسائل دولت مستقرشده دخالت کنند.
پس به عقیده شما تشکیل این دفتر به قصد مزاحمت برای دولت آینده است؟
این‌گونه به نظر می‌رسد. من خیلی به این رفتار حسن‌ظن ندارم. امروز ما نگران آن هستیم که مبادا دولت آقای احمدی‌نژاد بخواهد مشکلاتی برای دولت آینده ایجاد کند؛ البته آقای احمدی‌نژاد تاکید کرده که می‌خواهد به نارمک بازگردد. ممکن است خود ایشان اگر ببیند این کار مغایر قانون است این کار را انجام ندهد. اما اگر قانون مشخص نکند و مصوبه‌ای تصویب نکند ایشان باز هم باید بپذیرد که این کار درستی نیست. این رفتار دولت ضدونقیض است. احمدی‌نژاد وقتی آمد حتی دفتر سعد‌آباد را از خاتمی گرفت. او حتی معتقد بود که از زمان پیروزی انقلاب تا زمان ریاست خودش هیچ کاری انجام نشده است. حال مردم باید بیایند قضاوت کنند.
قضاوت که آیا در این هشت سال کاری انجام شده یا قبل از او؟ امروز مردم می‌توانند وضعیت اقتصادی و معیشتی را در این هشت سال مقایسه کنند.
اخیرا شاهد آن هستیم که دولت بذل و بخشش‌هایی انجام می‌دهد. این بذل و بخشش‌ها به نظر شما چه توجیهی دارد؟
من خیلی حسن‌نیتی در این کارها نمی‌بینم. کارهایی که ایشان انجام می‌دهد اگر زمان دولتش انجام می‌شد توجیهی داشت. اما در حال‌حاضر این کارها زیاد توجیه عقلانی و منطقی ندارد. بنابراین باید مراقب بود که پایه و سنتی گذاشته نشود که این سنتی اشتباه است. پایه‌گذاری این سنت می‌تواند در آینده برای نظام روسای‌جمهوری آینده مشکل ایجاد کند. باید مراقب بود که این کارها پایه‌گذاری و سنت نشود. البته نمی‌شود نسبت به همه کارهای ایشان بدگمان بود. اما چون به یکباره یک تصمیمی می‌گیرند، شبهاتی هم ایجاد می‌کنند. متاسفانه کارهای ایشان عجولانه است و از روی خرد جمعی کاری انجام نمی‌دهند. چون کارهای ایشان عقلانی نیست یک مقدار انسان را دچار شک و گمان می‌کند. شاید هم واقعا روی عقل و تدبیر خودش باشد.
به عقیده شما آمدن روحانی در حال حاضر چه تغییری در وضعیت مدیریت قوه‌مجریه به وجود می‌آورد؟
جناب روحانی که خودشان صاحب‌نظر و دردآشنا هستند. با تدبیر و درایتی که ایشان در پیش گرفتند و آگاهی‌ای که نسبت به مسائل کشور دارند بیانگر این است تغییرات اساسی در قوه‌مجریه ایجاد خواهند کرد. آقای روحانی انسان ناشناخته‌ای نبود که یک دفعه رییس‌جمهوری شود. بلکه ایشان انسانی پخته و مدیر و مدبر هستند که همه ما معتقدیم ایشان با تدبیری که دارند بعضی از مشکلات را حل خواهند کرد. به‌خصوص با توجه به این‌که آقای روحانی همواره از تجربه‌های آقای هاشمی‌رفسنجانی در مجمع و خبرگان و مجلس و… همه جای حساسی که ایشان حضور داشتند بهرمند خواهند بود. امید است تدبیر و امیدی که شعارشان بود را سرلوحه کارشان قرار دهند. هیچ‌کس نمی‌تواند مانعی بر سر راه ایشان به وجود بیاورد. چون ایشان اتکایشان به خداست و بعد هم رای و حمایت‌های نخبگان و شخصیت‌های سیاسی به‌خصوص جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی و خاتمی را پشت سرشان دارند.
اخیرا می‌بینیم که بعضی از گروه‌ها درصددند که با نادیده گرفتن نقش آقایان خاتمی و هاشمی، روحانی را به نفع خود مصادره کنند. این گروه بسیار دل‌نگران هستند که مبادا چینش کابینه به سمت اصلاح‌طلبان باشد. به عقیده شما چینش کابینه به چه صورت خواهد بود؟
من زیاد در جریان کابینه نیستم؛ اما به نظر می‌رسد ایشان از نیروهای کارآمد استفاده خواهد کرد و کابینه قوی خواهند داشت. آقای روحانی با شعار اعتدالگرایی روی کار آمد. ایشان به‌دنبال نیروهایی است که از نظر کیفی نیروهای کاربلدی باشند. ایشان نشان دادند که با اصولگرایی افراطی و اصلاح‌طلبی افراطی مخالف هستند. متاسفانه اگر مملکت ما امروز به این وضعیت رسیده تنها به دلیل افراطی‌گری است.

اصولگرایان افراطی امروز می‌خواهند پیروز روحانی را به نام خود بزنند که باید گفت این‌گونه نیست. دیدیم که قبل از انتخابات فضا بسیار افسرده بود. اما با آمدن هاشمی موجی ایجاد شد. این موج در ۴۸ ساعت مانده به انتخابات به دلیل اتفاقاتی که رخ داد، بیشتر شد. این‌ها همه نشان می‌دهد آقای روحانی به دنبال اصولگرایان عاقل و منطقی و شناخته‌شده خواهد بود.

روحانی چهره شناخته‌شده‌ای است و پا‌به‌پای هاشمی‌رفسنجانی حرکت کرده است. نمی‌شود افراطیون بخواهند ایشان را به نام خود مصادره کنند یا به ایشان حمله کنند. به قول یکی از علمای بزرگ اهل سنت کرمانشاه که می‌گوید چهار عامل باعث پیروزی آقای روحانی شد. ۱ اتکا و ایمان ایشان به خدا ۲٫ بنیه علمی ایشان ۳٫ حمایت‌های آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و اصلاح‌طلبان به‌طور خاص آقای خاتمی و مهم‌تر از همه این‌ها که ایشان تاکید کرد که انتخاب روحانی از امدادهای غیبی بود. این حرف مهمی است. دیدیم که فضای انتخابات سرد بود. ولی فضا یک‌مرتبه تغییر کرد. ایشان قطعا از پس مشکلات کشور برمی‌آیند. همان‌گونه که خودشان گفتند که با دعای خیر مقام معظم رهبری و این‌که تاکید کردند رای مردم حق‌الناس است، روحانی با این پشتوانه رای بالایی آورد؛ رایی که برای روحانیت افتخار شد. روحانیت عزتش را با آمدن آقای روحانی بار دیگر به دست آورد. روحانیت حیات‌نو پیدا کرد و همان‌طور که می‌بینیم روحانیت و حوزه علمیه از آمدن ایشان خرسند هستند.

سایت الف: حامیان مصباح دست از پرخاشگری بردارند/ از روی تکلیف برچسب نزنید

سایت الف در یادداشتی انتقادی از حامیان مصباح یزدی نوشته است: بی بصیرت، ضد ولایت، جریان فتنه، نخ تسبیح فتنه، جریان انحرافی، تکنوکرات، سازش گر، جریان تردید و… از جمله ده ها عنوانی است که حامیان آیت الله در مواقع لزوم از آنها بهره می جویند و سران قوا و وزیر و وکیل و نماینده مجلس و مرجع تقلید و… از این عناوین در امان نیستند.
در این یادداشت که با عنوان ” سخنی با حامیان آیت الله مصباح و جبهه پایداری ” با انتقاد از حامیان مصباح که هیچ نقدی را بر پدر معنوی خود نمی پذیرند، نوشته است: ناراحتی و نگرانی همیشگی حامیان آیت الله نسبت به نقدهای وارده به ایشان در حالی است که جبهه پایداری که آیت الله را پدر معنوی خود می داند از برچسب زدن و نقد کردن و یا حتی تخریب، هیچ ابایی ندارد و در هر زمان که به زعم خودشان “تکلیف” احساس شد، هر برچسبی را به هر کسی که بخواهند نسبت داده و «اناالحق زنان» به اثبات خویش می پردازند.
متن این یادداشت به شرح زیر است: هر از چندگاهی حامیان آیت الله مصباح به بهانه مقالاتی که در سایت ها یا روزنامه های مختلف نسبت به نقد عملکرد و تفکرات ایشان نوشته می شود فرصتی می یابند تا مصاحبه هایی کرده و مقالاتی بنویسند که به زعم خودشان “روشنگری” کرده باشند. در اکثر قریب به اتفاق این مقالات آیت الله از هر اشتباهی یا هر ایرادی مبرا شده و تمام کارهای گذشته و حال (و احیانا آینده) او مورد تایید قرار می گیرد. گویی که او معصوم است و هیچ اشکالی ندارد.
جدای از این کنش و واکنش های سیاسی و حق یا ناحق دانستن آنان نکاتی وجود دارد که بد نیست به آن ها توجه کنیم:
شخصیت آیت الله مصباح از دو حال خارج نیست:
۱) علمی – علمی
۲)علمی – سیاسی
موضع گیری های صریح ایشان نسبت به بسیاری از مسائل (حتی روزمره) سیاسی این حقیقت را بر همگان آشکار می سازد که شخصیت ایشان سیاسی- علمی است، نه علمی- علمی. البته در روزگار کنونی وجه سیاسی شخصیت ایشان درمقایسه با وجه علمی آن فعالتر و پررنگ تر به نظر می رسد.
حال سوال این جاست که آیا نقد عملکرد سیاسی یک شخص تابوست؟! پاسخ مشخص است نقد عملکرد سیاسی یک شخص نه تنها به خودی خود اشکالی ندارد که یک فضیلت نیز می تواند باشد، چرا که می تواند در دراز مدت امکان تصفیه افکار شخص از آنچه شایسته نیست را فراهم آورد.
آیت الله مصباح نیز از این قاعده مستثنی نیست و وقتی در اکثر موضوعات سیاسی نه تنها اعلام نظر می کنند که حتی موضع هم بگیرند، باید منتظر نقد آن نیز باشند. چراکه دنیای سیاست دنیای تعارفات و عشق ورزی نیست و اساساً هر کسی در هر زمانی باید منتظر نقد گفته های خود باشد.
البته پیچیدگی های عالم سیاست به گونه ای است که امکان رفتار صددرصد درست در آن کم است، پس بهتر است افراد پس از پی بردن به اشتباهات و پذیرفتن آنها به اصلاح بپردازند. به عبارت دیگر سخنرانی و اظهار نظر افراد در امور سیاسی آیه قرآن یا سخن معصوم نیست که بتوان همیشه به آنها استناد یا از آنها دفاع کرد.
نکته دیگر آن است که ناراحتی و نگرانی همیشگی حامیان آیت الله نسبت به نقدهای وارده به ایشان در حالی است که جبهه پایداری که آیت الله را پدر معنوی خود می داند از برچسب زدن و نقد کردن و یا حتی تخریب، هیچ ابایی ندارد و در هر زمان که به زعم خودشان “تکلیف” احساس شد، هر برچسبی را به هر کسی که بخواهند نسبت داده و «اناالحق زنان» به اثبات خویش می پردازند.
بی بصیرت، ضد ولایت، جریان فتنه، نخ تسبیح فتنه، جریان انحرافی، تکنوکرات، سازش گر، جریان تردید و… از جمله ده ها عنوانی است که حامیان آیت الله در مواقع لزوم از آنها بهره می جویند و سران قوا و وزیر و وکیل و نماینده مجلس و مرجع تقلید و… از این عناوین در امان نیستند.
نکته آخر اینکه حتی اگر در جایی مطلبی نوشته شد که بعد از مطالعه آن فهمیدیم به ایشان جفا شده و در واقع تخریبی صورت گرفته، چاره کار پاسخگویی با لحنی مودبانه و منصفانه و مستدل به آن اظهارات است نه اینکه غوغاسالارانه آن چنان یک نقد ساده را تابوشکنی جلوه دهیم تا مجبور شویم تخریبی را با تخریب پاسخ دهیم.
باور نگارنده بر این است که این نوع رفتار حامیان نه تنها به نفع ایشان نیست که به ضرر ایشان است. فلذا بهتر است مریدان نقد ایشان را “جرم” و منتقدین را “مجرم” نپندارند و دست از پرخاشگری و تعصب های بی جا برداشته و به رفتاری عقلانی روی آورند.

چالش دولت یازدهم و آمارهای تاریک و گنگ احمدی نژاد

کلمه- گروه خبر: روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت دهم در ارائه گزارش به مردم نوشته است: مجموعه گزارش‌هایی که دولتمردان از شرایط اقتصادی ارائه می‌دهند همچنان با واقعیت‌هایی که بدنه جامعه و ناظران از نزدیک با آن مواجه هستند در تناقض است و همین ناهمخوانی بین گزارش‌های رسمی و مشاهدات عینی، این موضوع را برای چندمین بار در فضای رسانه‌ای و کارشناسی مطرح ساخته که گزارش‌های رسمی دولت تا چه حد می‌تواند گویای واقعیت‌های اقتصاد ایران تلقی شود.
به گزارش کلمه، مساله آمار اشتباه و غلط از مشکلات اساسی دولت نهم و دهم است. در مناظره میرحسین موسوی و احمدی نژاد، در زمانی که احمدی نژاد سعی داشت با آمار و ارقام ساختگی وانمود کند که همه چیز طبق برنامه پیش می رود، میر حسین با صلابت در مقابلش ایستاد و رو به مردم گفت: اینها نقش خط مار می کشند تا شما را گول بزنند.
اینک پس از هشت سال و با اتمام دوره دولت دهم هر چند مسئولان دولتی ادعا می کنند که همه چیز در حد اعلاست اما وضعیت اقتصادی و بحران های ناشی از آن بیش از بیست میلیون نفر از مردم را زیر خط فقر کشانده و تحریم های اقتصادی کشور را با بحران های جدی سیاسی و اقتصادی رو به رو کرده است.
در یادداشت روز نامه جمهوری اسلامی با اشاره به مشکلات پیش روی دولت یازدهم افزوده است: در چنین شرایطی پرواضح است که علاوه بر اینکه هیچ تصویر روشنی از شرایط اقتصادی کشور دردست نخواهد بود، عملاً امکان بررسی میزان دقت آمارها و گزارش‌های عملکرد ارائه شده توسط دولتمردان نیز وجود ندارد. به این ترتیب دور از واقعیت نخواهد بود اگر گفته شود کشور طی سال‌های اخیر گرفتار نوعی گنگی آماری و تاریکی شده است که خود، چالشی بزرگ برای دولت آینده به حساب می‌آید و همین چالش نیز دولت یازدهم را ناگزیر از کسب آمارهای دقیق‌تر از سایر منابع کرده است تا بتواند به تصویری که مقداری واضح باشد از شرایط اقتصاد ایران دست پیدا کند و به جامعه گزارش دهد که کشور را در چه وضعیتی تحویل گرفته است.
یادداشت روزنامه جمهوری به شرح زیر است: گزارش‌هایی که در هفته‌های پایانی فعالیت دولت دهم از زبان مسئولان قوه مجریه درباره عملکرد این دولت و دولت نهم منتشر می‌شود، بار دیگر ضرورت توجه به مقوله آمار را در حوزه اقتصاد در کانون توجه کارشناسان و افکار عمومی قرار داده است. مجموعه گزارش‌هایی که دولتمردان از شرایط اقتصادی ارائه می‌دهند همچنان با واقعیت‌هایی که بدنه جامعه و ناظران از نزدیک با آن مواجه هستند در تناقض است و همین ناهمخوانی بین گزارش‌های رسمی و مشاهدات عینی، این موضوع را برای چندمین بار در فضای رسانه‌ای و کارشناسی مطرح ساخته که گزارش‌های رسمی دولت تا چه حد می‌تواند گویای واقعیت‌های اقتصاد ایران تلقی شود.
سابقه چندین سال اخیر به روشنی نشان می‌دهد که آمارهای ارائه شده توسط دولت در برخی موارد از صحت و دقت لازم برخوردار نبوده و همین عدم دقت نیز امکان در اختیار داشتن تصویری حتی نسبتاً شفاف از پازل اقتصادی کشور را تا حد زیادی از بین برده است.
همین مسئله مناقشات فراوانی را در مورد عملکرد نهادهای تولید کننده، تجمیع کننده و منتشر کننده آمار خصوصاً در حوزه اقتصاد دامن زده که متأسفانه به نتیجه روشنی نرسید و این اختلافات همچنان باقی است.
اهمیت موضوع زمانی بیشتر روشن می‌شود و ضرورت دستیابی به آمار صحیح و به موقع را بیش از پیش آشکار می‌سازد که بدانیم دولت آینده و تمامی نهادهای برنامه‌ریزی و مسئول تدوین راهبردهای آینده‌نگرانه برای اینکه بتوانند برنامه‌هایی کوتاه و بلند مدت برای کاهش چالش‌های حال حاضر اقتصاد و جبران عقب ماندگی‌های کشور در مسیر دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله تدوین کنند، به آمارهایی دقیق، شفاف و قابل استناد نیاز دارند و درصورتی که به هردلیل و علتی چنین آمارهایی دردسترس نباشد، بدیهی است که فرایند برنامه‌ریزی دچار اختلال خواهد شد.
نکته مهم دیگری که ضرورت تهیه و انتشار گزارش‌های آماری واقعی و روشن را افزایش می‌دهد، حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی در کشور به صداقت و شفافیت مسئولان اجرایی و دولتمردان است. روشن است که عدم اطمینان عمومی به آمارهای ارائه شده که ممکن است از تضاد آشکار این آمارها با واقعیات ملموس و روزمره در جامعه بروز کند، باورپذیری عمومی نسبت به صداقت، گفتار و کردار مسئولان را دچار خدشه می‌کند.
از این رو گذشته از اهمیتی که ارائه آمارهای روشن برای برنامه ریزی‌های آتی در کشور دارد، نقش و تأثیر این آمارها در هم افزایی سرمایه اجتماعی نیز بسیار مهم است که به هیچ وجه نباید از آن غافل بود.
با این حال و علیرغم آشکار بودن این اهمیت و ضرورت متأسفانه طی سال‌های اخیر در اکثر قریب به اتفاق موارد جامعه و نخبگان کشور با گزارش‌هایی از سوی دولتمردان بودجه بوده‌اند که دستکم با دریافت‌های پیرامونی مردم و ناظران هم خوانی نداشته است.
این عدم همخوانی را می‌توان در دو حوزه دسته بندی و ارزیابی کرد؛ دسته نخست به شاخص‌هایی باز می‌گردد که دولت، به اصطلاح از مترهای جدیدی برای اندازه گیری استفاده کرده و دسته دوم هم مربوط به عدم انتشار گزارش‌های آماری است. برای دسته اول می‌توان به مواردی مانند تغییر تعریف اشتغال و معیار بیکاری اشاره کرد که باعث ایجاد تغییرات معناداری در نرخ بیکاری و اشتغال شده است.
نمونه دیگر نیز به آمار ارائه شده در مورد سرمایه‌گذاری خارجی در کشور مربوط است چرا که به نظر می‌رسد در این آمارها، سرمایه‌هایی که توسط شرکت‌ها و اشخاص حقیقی ایرانی خارج از کشور در داخل سرمایه‌گذاری می‌شود نیز در آمارهای سرمایه‌گذاری خارجی لحاظ می‌شود.
در مورد دسته دوم نیز باید به تأخیر بی‌سابقه در انتشار نماگرهای بانک مرکزی، آمار رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی و… اشاره کرد که تازه‌ترین آن‌ها مربوط به حداقل دو سال قبل است.
در چنین شرایطی پرواضح است که علاوه بر اینکه هیچ تصویر روشنی از شرایط اقتصادی کشور دردست نخواهد بود، عملاً امکان بررسی میزان دقت آمارها و گزارش‌های عملکرد ارائه شده توسط دولتمردان نیز وجود ندارد.
به این ترتیب دور از واقعیت نخواهد بود اگر گفته شود کشور طی سال‌های اخیر گرفتار نوعی گنگی آماری و تاریکی شده است که خود، چالشی بزرگ برای دولت آینده به حساب می‌آید و همین چالش نیز دولت یازدهم را ناگزیر از کسب آمارهای دقیق‌تر از سایر منابع کرده است تا بتواند به تصویری که مقداری واضح باشد از شرایط اقتصاد ایران دست پیدا کند و به جامعه گزارش دهد که کشور را در چه وضعیتی تحویل گرفته است.

قتل وحشیانه قهرمان کیک‌بوکسینگ کشور

قهرمان  کیک بوکسینگ در کلاله به قتل رسید.

 
به گزارش شبکه خبر، دادستان کلاله گرگان گفت: حسین ابراهیمی ۲۰ ساله دیروز در حالی که دستانش از پشت بسته شده بود در میان شعله های آتش خودروی خود سوخت.

 
یونسی افزود: پیکر و خودروی سوخته او در جاده روستای حاجی علی اسلامی در ۵ کیلومتری کلاله پیدا شد.

 
او گفت: تحقیقات برای پیدا کردن قاتل یا قاتلان و  علت قتل ادامه دارد.

 

حسین ابراهیمی، متاهل و کارمند اداره  آب و فاضلاب شهرستان گنبدکاووس بود و پدرش نیز رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان کلاله است.

افزایش چهار برابری قیمت انسولین

مدیرعامل انجمن دیابت ایران نسبت به افزایش قیمت داروی انسولین ایرانی و خارجی هشدار داد و گفت: انسولین ایرانی ظرف دو تا سه هفته اخیر با ۴برابر قیمت قبلی عرضه می‌شود و قیمت نوع وارداتی آن نیز ۲.۵ برابر شده است.
کامران نیکوسخن در گفت‌وگو با فارس در مورد وضعیت داروهای بیماران دیابتی گفت: اغلب داروهای مصرفی این بیماران گران شده است به طوری که داروی انسولین بعد از عید و در آغاز سال، ۳۵۰۰ تومان بود اما ظرف دو تا سه هفته اخیر به ۱۲۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: انسولین نوع خارجی نیز به قیمت ۷۰ هزار تومان در هفته‌های گذشته به فروش می‌رسید اما اکنون ۱۷۰ هزار تومان شده است.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران تصریح کرد: همچنین نوارهای تست قند خون به شدت در هفته‌های اخیر گران شده است به طوری که این نوارها بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان تهیه می‌شد اما اکنون یک بیمار دیابتی برای تهیه نوار تست باید ۴۵ هزار تومان پرداخت کند.
نیکوسخن گفت: این در حالی است که شرکت‌های تولید‌کننده این نوار تست‌ها نیز اعلام کرده‌اند اگر اوضاع به همین شکل باشد قیمت این نوارها را به ۶۰ هزار تومان هم افزایش خواهند داد.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران همچنین چندی پیش به فارس گفته بود که انسولین های ایرانی در بازار به شدت کم شده و در مقابل انسولین‌های هندی با ۲برابر قیمت نوع ایرانی در بازار توزیع شده است.
وی از کاهش انسولین های ایرانی در سطح بازار خبر داده و گفته بود: شاهد توزیع انسولین های خارجی در بازار هستیم و بیماران مجبور به خرید این انسولین ها هستند.متأسفانه انسولین های خارجی گرانتر از نوع ایرانی است به طوری که قیمت آن چه با پوشش بیمه و چه با قیمت آزاد، ۲ برابر انسولین ایرانی است.

عکس / طرح جمع آوری معتادان در پایتخت گستردگی فاجعه اعتیاد جوانان دست آورد دیگری از حکومت ویرانگر اسلامی است
























محمد نوری‌زاد،در پی احضار مجدد به دادگاه : تنها مانده‌ام ولی پشیمان نیستم

 رادیو فردا : محمد نوری‌زاد، نويسنده و فيلمساز منتقد حکومت ايران، از احضار خود به دادسرای ناحيه ۲۳ تهران، به اتهام «توهين به کتاب الله» خبر داده است. آقای نوری‌زاد روز شنبه ۲۹ تير، در صفحه فيسبوک خود نوشته که احضاريه را دريافت کرده و ظرف سه روز به دادسرا مراجعه می‌کند.
 

احضار محمد نوری‌زاد به دادسرا، همزمان شده با واکنش‌های گسترده به نوشته‌های اخير او در دفاع از حقوق شهروندی بهاييان ايران و انتقاد به آنچه او «ظلم ضد انسانی» به پيروان اين آيين خوانده است.
 
اين نويسنده و فيلمساز که تا چند سال قبل از حاميان به گفته خود «فدايی» رهبر جمهوری اسلامی بود، حالا چند سالی است که به يکی از صريح‌ترين منتقدان او تبديل شده و بابت گذشته خود از مردم عذرخواهی کرده است.
 
آقای نوری‌زاد در سال‌های اخير چندين بار به زندان افتاده، در زندان و بيرون از زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و اعتصاب غذا کرده است.
 
او به راديو فردا می‌گويد که اگرچه «تنها» مانده اما از راهی که دنبال می‌کند به هيچ عنوان «پشيمان» نيست.
 
با توجه به احضاريه‌ای که اشاره کرديد برايتان فرستاده شده، آيا به دادسرا مراجعه کرده‌ايد يا خير؟
 
نه ديروز برای من نامه آمده و من قرار شده سه روز بعد از رويت، يعنی سه‌شنبه بايد بروم.
 
گفته‌ايد که اتها‌م‌تان توهين به کتاب الله است؛ درست است؟
 
بله، نوشته «توهين به کتاب الله» و «عدم حضور» منجر به جلب خواهد شد. احتمال می‌دهم يکی از صحبت‌ها يا نوشته‌های من درباره قرآن، بهانه‌ای شده. همزمان همسر بنده هم از آن طرف و خود بنده هم از اين طرف. به هر حال داريم زندگی می‌کنيم.
 
چون همزمان شده، فکر می‌کنيد با نوشته‌های جنجال برانگيز اخيرتان درباره آيين بهايی ارتباطی دارد؟
 
نمی‌دانم، صادقانه بگويم نمی‌دانم. ولی اينکه همسر بنده و خود بنده همزمان بايد به دادگاه انقلاب و دادسرا مراجعه کنيم، نمی‌تواند چندان اتفاقی باشد.
 
​و همسرتان قرار است درباره ضبط گذرنامه‌شان به دادگاه مراجعه کنند؟
 
بله ضبط گذرنامه و وسايل شخصی مانند کامپيوتر. من فکر می‌کنم اينها گاهی اوقات کامپيوتر کم دارند و ظاهرا اين بخش را به بنده و خانواده بنده مراجعه می‌کنند. از چهار سال پيش، چند دستگاه ما را با کلی وسائل مثل دوربين، هارد [را برده‌اند]. خب اگر درستی، انصاف و خدا و پيغمبری بود، بايد پس می‌دادند ديگر. يا مثلا بنده ممنوع الخروجم، پسرم ممنوع الخروج است،‌ همسرم هم به همين شکل. در اين مدت هم احضاريه‌های متعددی داشتيم و من رفتم و دادگاه را به عنوان يک مجموعه صادق نپذيرفتم و آمدم. جريمه شدم. به هر حال امکان اينکه بيايند و آن جريمه را از يک بخش از زندگی ما ببرند بوده. من رفتم و يک پولی را به حساب‌شان ريختم. داريم زندگی می‌کنيم، يک جور همزيستی مسالمت آميز است با اينها.
 
شما بعد از نوشته‌های اخيرتان درباره حقوق شهروندی بهاييان هم توسط اصولگرايان و هم توسط اصلاح‌طلبان به شدت مورد انتقاد قرار گرفتيد. انتظار چنين وضعيتی را داشتيد؟
 
خب من هيچ‌وقت جزو هيچ جريان سياسی نبودم. نه راست، نه چپ، نه اصلاح‌طلب و نه اصولگرا. در عين حال که حرکت‌های خوب‌شان را برشمرده‌ام و نقدشان هم کرده‌ام، ولی واقعيتش ديدم که هيچ کدام شهامت اينکه مثلا به موضوع اين پسربچه چهار ساله ورود پيدا بکنند و مشکلش را مطرح کنند، ندارند. گرفتاری ما اين است که اگر شما عضو يک تشکيلات باشيد حتما بايد در چارچوب همان تشکيلات بينديشيد و من اين توفيق را داشتم که در هيچ تشکيلاتی قرار نگرفتم. اين توفيق فوايد و مضاری دارد. 
 
چه مضراتی؟
 
مضارش اين است که شما به هر حال از جانب دوستانی که سالها در کنار شما بودند، چه اصلاح‌طلبان و چه اصول‌گرايان، تنها می‌مانيد. هيچ‌کدام شهامت اينکه همراهی‌تان بکنند، در کنارتان بايستند، حتی يک عکس از شما بگيرند، وحشت دارند، وحشت دارند. يادم هست در مسجدی، مجلس ختم پدر آقای ميرحسين موسوی بود، يکی از دوستان قديمی خودم را ديدم. من با شوق و با آغوش گشوده به سمت او می‌رفتم و او با وحشت هی عقب‌نشينی می‌کرد. به خاطر اينکه آن اطراف عکاس زياد بود. اين صحنه را هيچ‌وقت فراموش نمی‌کنم. بله شما وقتی می‌آييد فراجناحی و از باب ملاک قرار دادن انسانيت، حرکتی را انجام می‌دهيد و اين حرکت جزو خط قرمزهای حاکميت است و آنهايی هم که اين خط قرمز را بر نمی‌تابند، شهامت ابراز اين برنتافتن را ندارند، طبيعی است که شما يک جورهايی تنها می‌مانيد. ايرادی ندارد ما به هر حال بايد اين منازل را طی کنيم و از اين ورطه‌ها و عرصه‌ها عبور کنيم و تا اين خط قرمزهای بی‌دليل و نفرت‌انگيز را پشت سر نگذاريم، نمی‌توانيم به يک جامعه درست و منطقی دست پيدا کنيم.
 
می‌دانيد قاضی پرونده‌تان چه کسی هست؟
 
نه نمی‌دانم.
 
برای همسرتان چطور؟
 
نه او که اصلا يک بلاتکليف بزرگ است. فقط گفتند برويد به دادگاه انقلاب. حالا کدام شعبه، معلوم نيست. نه من خبر ندارم.
 
اتهام همسرتان چيست؟
 
اتهام نيست فقط به ايشان يک برگه‌ای دادند و وسايل‌شان را جلب کردند. ايشان هرچه اصرار کردند که مشکل من چيست،‌گفتند شما مورد داريد، بياييد دادگاه انقلاب آنجا مشخص می‌شود. نه ايشان چيزی را که رسميت داشته باشد ندارد اما برای بنده احضاريه رسمی آمده.
 
نظر اعضای خانواده شما درباره فشارهايی که به شما و آنها وارد می‌شود چيست؟ خسته نشدند از اين وضعيت؟
 
خب خسته که می‌شوند، اينها هم انسانند، اينها هم دوست دارند آرامش داشته باشند، زندگی بکنند. من يک مقدار شايد قسی القلب شدم و بارها و فشارهای خودم را بر شانه اينها هم گذاشتم. اينها هم صبورند و به هر حال تحمل می‌کنند. وقتی فرزندان من ممنوع الخروج می‌شوند، وقتی آنها هم آسيب می‌بينند، حس نامطلوبی در خانواده ايجاد می‌شود ولی يک شهدها و شيرينی‌هايی است که ما را سر پا نگه می‌دارد.
 
خودتان از تحمل اين تنها ماندن و اين فشارها پشيمان نيستيد؟
 

مطلقا مطلقا مطلقا. به خاطر اينکه ما برای رسيدن به يک افقی که فرزندان‌مان و نسل‌های بعدی، زندگی آرام منطقی و درست داشته باشند،‌از اين منازل پر خوف و خطر بايد عبور کنيم. اگر به همين رويه راضی باشيم، همين رويه هم ادامه خواهد داشت. مطلقا نخير، چرا پشيمان باشم؟

اخبار زندانیان سیاسی

چهار درویش گنابادی به هشت سال زندان و تبعید محکم شدند  
 مجذوبان نور  : دادگاه انقلاب شیراز چهار درویش گنابادی را به هشت سال زندان و ۱۲ سال تبعید محکوم کرد.
اتهامات این چهار درویش گنابادی عضویت در گروهک مخالف نظام (گروه مجذوبان نور) با هدف بر هم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی اعلام شده است و بر اساس این اتهامات، صالح الدین مرادی سروستانی به سه سال حبس تعزیری و تبعید به استان هرمزگان، فرزانه نوری به دو سال حبس تعزیری و سه سال تبعید به استان خوزستان محکوم شدند.
همچنین، بهزاد نوری به دو سال حبس و سه سال تبعید به استان بوشهر و فرزاد درویش به یک سال حبس و سه سال تبعید به استان سیستان و بلوچستان محکوم شدند.
عضوی از خانواده فریبا پژوه: چه لزومی دارد که او را برای سوال و جواب به انفرادی ببرند؟
عضوی از خانواده فریبا پژوه، روزنامه نگاری که از ۱۹ تیرماه در انفرادی به سر می برد در خصوص آخرین وضعیت این روزنامه نگار به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« فریبا همچنان در انفرادی است و بازجوییش همچنان ادامه دارد. روز گذشته در تماس تلفنی به ما گفت که خوب است، زود آزاد می شود و ما نگران نباشیم. اما همین حرف ها را از ده روز پیش وقتی دستگیر شد تا الان به ما می زنند. کسی که در اوین و در انفرادی است مگر می شود حالش خوب باشد؟ حتما برای اینکه ما نگران نشویم اینها را می گوید.»

این عضو خانواده فریبا پژوه در خصوص درخواستش از مقامات قضایی کشور گفت:« ما از آنها خواهش می کنیم که فریبا را آزاد کنند. فریبا قرار نبود که کشور را ترک کند. پاسپورتش را هم بهش پس داده بودند و می توانست راحت برود اما نرفت. او که اینجا زندگی می کرد و نمی خواست فرار کند پس چه لزومی دارد که او را برای سوال و جواب به انفرادی ببرند؟ می توانستند فقط او را احضار کنند و جواب و سوال کنند. لزومی ندارد که حتما برای بازجوی فردی را به انفرادی ببرند آن هم در ماه رمضان و خانواده اش را نگران کنند.»

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 31 تیر، 22 جولای


















آخرین شماره روزنامه وطن امروز که با پول (غیر مستقم) دولن منتشر میشد