۱۳۹۲ آذر ۱۴, پنجشنبه

اخبار زندانیان سیاسی

بر اساس گزارش ها، وکیل امیر حکمتی اجازه دسترسی به پرونده موکلش را ندارد، همچنین مهدی فراهی شاندیز، از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، مورد ضرب و شتم یکی از زندانیان مالی عضو سپاه عضو قرار گرفت. حسین رونقی ملکی، به گفته خانواده اش، بار دیگر به علت مشکلات جسمی در معرض خطر قرار گرفته است. وضعیت چند زندانی اعتصابی در بحران به سر می برد.
به گزارش جرس، وکیل امیر حکمتی اجازه دسترسی به پرونده موکلش را ندارد. محسن یزدی حمدی وکیل امیر حکمتی به موکل خود گفته است دادستانی تهران و مشخصا دادسرای اوین اجازه دسترسی و مطالعه پرودنده را به وی نمیدهد تا موضوع اعاده دادرسی این زندانی را پیگیری کند. امیر میرزا حکمی مرداد ماه امسال در خواست اعاده دادرسی برای پرونده خود را داده است تا نسبت به حکم ده سال خود اقدامی کرده باشد. امیر حکمتی سال ٩٠ در ورود قانونی با مجوز حافظ منافع ایران در واشنگتن برای دیدار با خانواده به ایران سفر کرد که متهم و بازداشت شد.
میرزا حکمتی پس از آنکه در یک برنامه تلویزیونی اعتراف کرد که ماموریت جاسوسی داشته است ابتدا به اعدام و سپس در تجدید نظر به ده سال حبس محکوم شد. این زندانی گفته است اعترافاتش تحت اجبار و در خانه امن اطلاعات اخذ شده است و به وی قول داده اند که چنانکه مقابل دوربین تلویزیون مطالب مورد نظر بازجویان را ارائه کند آزاد خواهد شد.
حسین یزدی حمدی وکیلی بود که از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب برای دفاع به میرزا حکمی معرفی شد و این وکیل دادگستری در پی اعتراض موکل خود که چرا روند رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی اش طولانی شده میگوید دادسرای شهید تقدسی بارها و بارها با درخواست وی برای مطالعه پرونده مخالفت کرده است.
وکیل مزبور پیش تر نیز به خانواده حکمتی گفته بود که پرونده موکلش سیاسی است. و آمریکا باید ١٢ ایرانی بازداشتی را آزاد کند . تا میرزا حکمی در مقابل این آزادشدگان آزاد شود.
مهدی فراهی شاندیز زندانی سیاسی بند ٨ اوین
جرس همچنین گزارش داده است که چندی پیش طی یک درگیری صوری در بند ٨ اوین زندانی سیاسی مهدی فراهی شاندیز از سوی یک زندانی مالی سپاه قدس که بخاطر اختلاس در زندان بسر میبرد مورد ضرب و شتم قرار میگیرد که منجر به آسیب دیدگی چشم راستش شده و بعد از درگیری از طرف مامورین با دستبند و پابند به مکان خارج از بند میبرند و او را آویزان میکنند و به شدیدترین شکل مورد ضرب و شتم قرار میدهند و با شلنگ بر روی بدنش آب می پاشند. در اثر این ضرب و شتم لکه سیاهی در چشم راست وی پیدا شد که بینایی او را به خطر انداخته است. مهدی فراهی به ٣ سال حبس از سوی شعبه ١٥ صلواتی محکوم شده است.
وضعیت بحرانی رونقی ملکی
حسین رونقی ملکی، به گفته خانواده اش، بار دیگر به علت مشکلات جسمی در معرض خطر قرار گرفته؛ مادر او می گوید که وضعیت فرزندش خیلی بدست، خون او غلیظ شده، طحالش بزرگ شده، خونریزی معده و کلیه و عفونت مثانه دارد وضربان قلبش هم منظم نیست.
به گزارش روز، زلیخا موسوی خواستار مرخصی استعلاجی فرزندش برای درمان است. پدر این وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر هم با هشدار نسبت به وضعیت سلامتی فرزندش می گوید: قانون برای همه است. چه رئیس جمهور، چه رئیس قوه قضائیه، چه کارمند، چه کارگر و همه مردم. همیشه می گویند مردم به قانون احترام بگذارند اما خودشان نمی گذارند. خودشان کوچکترین مریضی می گیرند می روند خارج از کشور درمان میکنند. برای فرزند من در همین جا هم اجازه درمان نمی دهند. نهایت بعد از کلی پی گیری و رفت و آمد و التماس و.. میگذارند بیاید برای درمان و چند روز بعد می برند زندان، دوباره کلیه هایش عفونت می کند و می دهند دست بنده. کجای قانون این را گفته؟
از طرف دیگر، به گزارش جرس، یک هفته است که گاز بند ٨ اوین قطع می باشد و زندانیان سیاسی نه گرما دارند و نه شوفاز و نه میتوانند غذا درست کنند.

در گزارشی دیگر، وزارت اطلاعات با درخواست ملاقات ٦ زندانی کرد محکوم به اعدام مخالفت کرده است.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 14 آذر، 5 دسامبر


































موج تازه بازداشت وب‌نگاران، تنها ٢٤ نفر در استان کرمان بازداشت شده‌اند

گزارش‌گران بدون مرز موج تازه سرکوب فعالان اطلاع رسانی در ایران را محکوم می کند. از تاریخ ٢ آذر ماه در شهرهای مختلف کشور از جمله در شهرهای رفسنجان، کرمان و تهران دست کم ٢٤ نفر از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شده‌اند.
در تاریخ ٢ آذر ماه دادستان شهر رفسنجان اعلام کرد که «هشت نفر ( هفت زن و یک مرد) که با انتشار مطالبی توهین آمیز در فضای مجازی، مقدسات دینی مردم و ارزش های اسلامی را به سخره گرفته بودند» بازداشت شده‌اند. وی بدون اعلام نام و یا اتهام مشخص این افراد تنها تأکید کرده است که «فعالیت کسانی که از این طریق قصد ضربه زدن به اعتقادات مردم و زیر پا گذاشتن ارزش های اسلامی را دارند با دقت تمام از طریق دستگاه قضایی و اطلاعاتی رصد می‌شود.... با این گونه افراد به شدت برخورد خواهد شد و کوچکترین مماشاتی با آنها صورت نخواهد گرفت.»
در تاریخ ١٣ آذر ماه بنا بر خبر انتشار یافته در خبرگزاری فارس ( نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) احمد قربانی معاون داستان بازداشت ١٦ فعال سایبری را از سوی اطلاعات سپاه پاسداران تأیید کرده است. وی «اتهام» آن‌ها « فعالیت در قالب یک شبکه پیچیده امنیتی-رسانه‌ای، اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با شبکه‌های بیگانه و طراحی سایت و تولید محتوی برای سایت‌های ضد انقلاب به منظور براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی.» اعلام کرده است.
یک روز پیشتر سایت نارنجی، رسانه‌ای فعال در عرصه فن‌آوری تازه، در صفحه نخست خود خبر داده بود که به دلیل بازداشت نویسندگان تحریریه و اعضای کادر فنی از سوی سپاه پاسدران، سایت تا اطلاع ثانوی به روز نخواهد شد. این نوشته چند ساعت بعد از روی سایت برداشته شد. بنا بر نوشته این سایت و تائید خبرنگاران محلی، علی‌اصغر هنرمند، عباس واحدی، علیرضا وزیری، نسیم نیک‌مهر، ملیحه نخعی، محمدحسین موسی‌زاده و سارا سجادپور پس از بازرسی منازل و ضبط برخی وسائل شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافته‌اند.
از سوی دیگر روز ١٢ آذر گیتی فاضل پور وکیل خانواده ستار بهشتی گفت « شعبه اول بازپرسی دادسرای جنایی اعلام کرده است، چون دادگاه قتل عمد را نپذیرفته و پرونده اتهام قتل عمد بسته شده، برای رسیدگی به اتهام شبه عمد باید مجددا طرح دعوا کنیم.» و اضافه کرده است که «طرح دعوای مجدد با اتهام قتل شبه عمد را فعلا قبول نکرده ام و در این باره باید با موکلم مشورت کنم.»

روز ١٣ آبان ١٣٩١ پیکر بی جان ستار بهشتی در سلول بازداشتگاه پلیس فتا( پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) پیدا شده بود. پس از یک سال و کارشکنی‌های بسیار در باره پرونده، قرار بود روز ٥ آبان نخستن جلسه دادگاه برگزار شود که به دلایل نامعلومی این محکمه به تأخیر افتاده است. بدرفتاری و فشار بر خانواده و وکیل ستار بهشتی از سوی مسوولان قضایی برای وادار کردن آن‌ها به دادن رضایت و یا پذیرش دست کم « قتل شبه عمد» ادامه دارد. امروز مسولان قتل وی از مصونیت کامل برخودار شده‌اند.

اخبار زندانیان

پایان اعتصاب غذای بیش از ۱۸۰۰ زندانی در زندان قزلحصار
زندانیان محکوم به اعدام با اتهامات جرایم مربوط به مواد مخدر، در پی گفتگو با مسئولین و وعده‌های ایشان به اعتصاب خود پایان دادند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز جاری در پی مراجعه مسئولین زندان و قوه قضاییه به واحد ۲ زندان قزلحصار و دادن وعده‌هایی مبنی بر رسیدگی مجدد به پرونده محکومان به اعدام، زندانیان حاضر شدند به اعتصاب خود پایان دهند.
واحد ۲ زندان قزلحصار که محکومین به اعدام با اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر در آن به سر می‌برند، بیش از ۳۰۰۰ زندانی اعدامی را در خود جای داده است.
واحد ۲، از ۹ سالن تشکیل شده که هر سالن حدود ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و بیشتر این زندانیان از تاریخ دوشنبه ۴ آذر ماه و در پی انتقال ۱۱ زندانی محکوم به مرگ به سلول انفرادی جهت اجرای حکم، دست به اعتصاب غذا زدند.
گفتنی است، زندانیان حق اعتصاب مجدد را برای خود محفوظ داشته‌اند.
اعتراض زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر به تعطیلی زودهنگام هواخوری
 زندانیان زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به کوتاه‌تر شدن ساعت هواخوری خود به مسئولین اعتراض کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر تنها ۳ ساعت در روز حق استفاده از هواخوری را داشته‌اند که این مدت بتازگی نیم ساعت کاهش داشته است.
یکی از زندانیان سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: «زندانیان سیاسی و عقیدتی سالن ۱۲ و همچنین زندانیان عقیدتی اهل سنت در سالن ۱۰ از یک هواخوری استفاده می‌کنند. ساعت هواخوری‌ای که به ما اختصاص داده شده در گردش است. به اینصورت که یک هفته سالن ۱۰ صبح از ساعت ۱۱ و نیم تا ۲ هواخوری دارد و سالن ۱۲ بعد از ظهر از ساعت ۲ تا ۵ و این وضعیت هفته بعد جابجا می‌شود. طی یک هفته گذشته مسئولین هواخوری بعد از ظهر را نیم ساعت کاهش داده‌اند. بهانه ایشان برای کم کردن وقت هواخوری تاریکی زودهنگام هوا و مشکلات امنیتی است. درحالی که این مسئله به راحتی با نصب پروژکتور قابل حل بوده و نیازی به کم کردن وقت هواخوری ما ندارد.»
وی در ادامه گفت: «با این حساب اکنون ما چه شیفت صبح هواخوری داشته باشیم و چه بعد از ظهر ۲ ساعت و نیم در روز هواخوری داریم که این میزان بسیار کم است. ما باید ۲۱ ساعت و نیم را در داخل سالن در بسته باشیم و از هوای تازه و نور خورشید نیز محروم.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «ما با زندانیان سالن ۱۰ نیز صحبت کرده‌ایم که در اعتراض به این وضعیت دست به اعتصاب زده و از رفتن به هواخوری اجتناب کنیم.»