۱۳۹۲ آبان ۲۹, چهارشنبه

آب آشامیدنی با رنگ قیر و طعم اسید در رفسنجان

وی بیان کرد: خودگردان بودن آب منطقه یکی از مشکلات است و کاهش و افت سطح آب‌های زیرزمینی کیفیت آب را پایین آورده و برای حفر چاه جدید مطالعات انجام شده اما مشکل، اساسی است.
مردم برخی روستاهای منطقه نوق در شهرستان رفسنجان از وضعیت ناسالم آب این منطقه رنج می‌برند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، مردم روستاهای جهان‌آباد، محمودیه و چهارصد دستگاه بخش فردوسیه نوق این شهرستان مدت یک سال است که از آب آشامیدنی ناسالم منطقه رنج می‌برند و چون کسی پاسخگوی مشکل آنها نبود از خبرنگاران خواستند برای انعکاس این مشکل به منطقه آنها بروند، شاید کمکی باشد.
آب ناسالم و سیاهی انگشتان زنان روستا
دستان پینه‌بسته زنان روستایی حکایت از زحمت و رنج دیرینه آنها داشت، اما سیاهی اطراف ناخن‌های این پیرزن‌ها و زنان جوان دیگر حکایت از معضلی بزرگ به نام آب ناسالم داشت.
پیرزنی حدود 60 ساله یا بیشتر گفت: به داد ما برسید من پیر هستم و نمی‌توانم برای برداشتن آب از خانه‌ام مسافت چند کیلومتری را پیاده طی کنم، زیرا آب منزل ما سالم نیست، اسید دارد، دست‌هایم خراب شده است.
مردی دیگر از تاول زدن دستان دختر جوانش و دیگری از جوش‌ها و تاول‌هایی روی صورت، گوش و گردن فرزندانش به واسطه آب این منطقه می‌گفت.
به یکی از خانه‌های این روستا که مراجعه شد، ملاحظه شد که این آب حتی به ظرف‌ها و سرویس‌های بهداشتی خانه‌ها هم رحم نکرده و رنگ آنها را عوض کرده است.
آبی که پس از باز کردن شیر منزل می‌آید تا مدت زیادی رنگ سیاه داشت، پس از آن قهوه‌ای و نارنجی می‌شد، بعد زرد و کم‌کم به رنگ عادی در می‌آمد و این فعل و انفعال یک ساعت طول می‌کشید، اما همان رنگ عادی نیز چیزی از ناسالمی آب کم نمی‌کرد.
صف‌های طولانی که زنان و مردان آبادی برای برداشت آب از یک شیر که از کیلومترها دورتر آب آشامیدنی را به این روستا انتقال داده بود، نیز جای درنگ داشت.
مردم می‌گفتند، این آب هم در ماه سه یا چهار روز قطع می‌شود و ما مجبور هستیم از آبادی‌های دیگر که آب بهتری دارند با تانکر و ... آب بیاوریم که باز هم مردم روستاهایی که از آنجا آب می‌آوریم به ما می‌گویند ما راضی نیستیم شما آب دزدی می‌برید، حق هم دارند چون خودشان هم با کم‌آبی و مشکل آب مواجه هستند.
آب منطقه موجب بیماری‌های گوناگون می‌شود
عباس‌محمد علی‌نژاد پزشک بیمارستان مرتضوی بخش فردوسیه به خبرنگار فارس گفت: این آب برای آشامیدن مناسب نیست، زیرا بیماری‌های زیادی در پی دارد.
وی افزود: سنگ کلیه، خشکی و زبری پوست، شوره سر و ریزش مو از جمله بیماری‌ها و مشکلاتی است که آب این منطقه به وجود آورده است.
کاهش آب‌های زیرزمینی علت کیفیت نامطلوب آب
عباس نقیبی بخشدار فردوسیه از گستردگی شبکه آب این منطقه خبر داد و گفت: شبکه آب روستایی زیر بار پوشش آب این منطقه نمی‌رود.

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها ، چهارشنبه 29 آبان، 20 نوامبر


































اخبار زندانیان سیاسی

بلاتکلیفی مریم شفیع‌پور پس از گذشت نزدیک به سه ماه حبس
جرس: مریم شفیع‌پور، فعال دانشجویی که از روز پنج مرداد ماه امسال بازداشت شده و در زندان اوین است، با وجود برگزاری دادگاه همچنان در بلاتکلیفی به‌سرمی‌برد.
با گذشت یک ماه از برگزاری دادگاه مریم شفیع پور به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ اما تاکنون پرونده وی مسکوت مانده است. قاضی دادگاه نقص پرونده اعلام کرده و دوباره پرونده او را به بازپرسی برگردانده است. اما به‌رغم پیگیری‌های خانواده با گذاشتن وثیقه موافقت نشده و این فعال دانشجویی همچنان بلاتکلیف است.
گفتنی است، وی یک‌بار درپی وخاومت حالش به بیمارستان منتقل شده است و نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
بازداشت مریم شفیع‌پور، دو هفته پس از آن صورت گرفت که ماموران امنیتی به منزل پدری او رفته و پس از سه ساعت بازرسی کامل منزل، لپ‌تاپ وی و یکی دیگر از اعضای خانواده و نیز دو دستگاه گوشی موبایل و برخی دست‌نوشته‌های او را با خود بردند. پس از انتقال او به زندان ماموران چند بار به منزل او مراجعه و برخی از وسایل شخصیش را با خود برده اند.
مریم شفیع‌پور، دانشجوی سابق دانشگاه بین‌المللی قزوین که پس از دو ترم تعلیق از تحصیل به دلیل فعالیت سیاسی از دانشگاه اخراج شده بود. وی همچنین از اعضای فعال ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در سال ۱۳۸۸ بوده است.
این فعال سابق دانشجویی پیش از این در سال ۸۹ به دلیل فعالیت های دانشجویی بر اساس حکم دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.
احضار مجدد هاشم خواستار به اجرای احکام
هاشم خواستار معلم بازنشسته و رییس کانون صنفی معلمان مشهد، بار دیگر به اجرای احکام دادگاه مشهد احضار شد.
درحالیکه ابهام در پرونده قضایی آقای هاشم خواستار موجب سردرگمی قاضی جدید، شعبه رسیدگی کننده به پرونده وی شده است، خانم صدیقه مالکی فرد، همسر آقای خواستار ابلاغیه ای مبنی بر ضبط وثیقه اش به نفع دولت، در صورت عدم معرفی مکفول خود؛ دریافت کرد.
گفتنی است مرداد ماه سال جاری، هاشم خواستار معلم بازنشسته و رئیس کانون صنفی معلمان مشهد طی نامه ای برای اجرای حکم به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد.
این در حالی بود که تا لحظه دریافت این احضاریه، هیچ حکمی از سوی دادگاه به وی ابلاغ نشده و غلامحسین دوستعلی مکی وکیل وی نیز از ابلاغ حکم اظهار بی اطلاعی می کرد.
هاشم خواستار نیز پیشتر و در گفتگوی تلفنی با تارنمای “حقوق معلم ” در خصوص روند پرونده خود گفته بود که غلامحسین دوستعلی مکی (وکیل هاشم خواستار)، با مراجعه به اجرای احکام دادگاه انقلاب شهر مشهد متقاضی رویت حکمی شد که به شکل غیابی برای هاشم خواستار صادر شده است و از درونمایه آن هیچ آگاهی در دست نیست.
“اجرای احکام” وی را به شعبه رسیدگی کننده ارجاع داد که پس از مراجعه به شعبه به ایشان گفته شده که قاضی شعبه تغییر کرده و قاضی جدید هم اطلاعی از چگونگی صدور حکم و درونمایه پرونده قرار ندارد!

هاشم خواستار معلم بازنشسته و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان مشهد مدتهاست که از سوی دادگاه انقلاب مشهد با احکام مختلفی رو به رو می شود که از آن جمله می توان به ۷۷۵ روز زندان بدون مرخصی، جریمه نقدی، ممنوعیت مصاحبه با رسانه ها و ممنوعیت خروج از کشور اشاره کرد.