۱۳۹۲ فروردین ۵, دوشنبه

قهرمانان کشتی فرنگی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه




تیر ۱۳۹۱ بابک و محمد قربانی قهرمانان کشتی فرنگی ایران در ارتفاعات کرمانشاه همراه مشغول شکار بودند. در مسیر بازگشت وقتی مشغول شنا بودند، ممانعت افراد حاضر در محل، منجر به درگیری فیزیکی شد. مشاجره‌ای که به تیراندازی با تفنگ شکاری انجامید.

به گزارش رادیو فردا، هر دو برادر اینک در زندان هستند. بابک قربانی قهرمان جام جهانی که تیر از تفنگ او شلیک شده، قهرمانان دو وزن المپیک لندن را با اختلاف چشمگیر شکست داده. آلن خوگائف قهرمان ۸۴ کیلو از روسیه را ۸-۱ مغلوب کرده و قاسم رضایی را نیز در لیگ بعد از کسب ۶ امتیاز، ضربه فنی کرده.
بالاژ کیس قهرمان سال ۲۰۰۹ جهان (مجارستان)، اصلانبک خوشتوف قهرمان المپیک پکن از روسیه و محمد عبدالفتاح (مصر) قهرمان سال ۲۰۰۶ جهان و آرتور آلکسانیان نفر سوم المپیک لندن از ارمنستان، فقط تعدادی از قهرمانان سرشناس جهان هستند که به قربانی باخته‌اند.

غیر از قاسم رضایی که قهرمان المپیک شد، امیرعلی اکبری دیگر رقیب داخلی بابک قربانی، تصمیم گرفت تابعیت خود را تغییر دهد و از این به بعد برای تیم ملی جمهوری آذربایجان کشتی خواهد گرفت.

بابک درباره حادثه می‌گوید: «کاش پایم می‌شکست و راهی کوهستان نمی‌شدم. قبل از عزیمت، ناخودآگاه به مادرم گفتم حلالم کند. آرزو دارم روزی مدال المپیک را به مادر سجاد عزیز و از دست رفته اهدا کنم، اما اگر جای خانواده متوفی بودم هم بابک قربانی را نمی‌بخشیدم. کاش عکس این قضیه اتفاق افتاده بود و امروز جای سجاد، من در خانه ابدی آرمیده بودم.»

محمد قربانی قهرمان فوق سنگین ایران هم گفت اگر می‌دانستم بابک در یک لحظه از ترس، مرتکب خطا خواهد شد، خود را جلوی او می‌انداختم تا جوان دسته‌گل مردم پرپر نشود.

از این دو برادر پس از حادثه تا نوروز امسال، نقل قولی منتشر نشده بود. تا این که این مصاحبه با وساطت حمید سوریان و توسط حسین زارعی کارشناس کشتی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه انجام شد.

بابک می‌گوید: «وقتی قاسم رضایی در المپیک لندن طلا گرفت، بیست روز بود زندانی شده بودم. کشتی‌هایش را دیدم، طلای المپیک نوش جانش. پسر زحمتکشی است. زمانی که مدال‌های توزیع شده را دور گردن بازندگان خارجی در اوزان مختلف دیدم، به خودم می‌گفتم چه اتفاقی افتاده که حریفان خارجی و بازنده‌های همیشگی من در لندن جشن گرفته‌اند، اما من در این چهاردیواری لعنتی عزادار هستم؟»

یکی از مسئولین زندان هم گفته: «وقتی قاسم رضایی کشتی می‌گرفت، نگاهم به بابک افتاد و دیدم مشغول گرم کردن خودش است! به بابک گفتم چکار می‌کنی؟ یکدفعه به خودش آمد و گفت برای لحظاتی تصور کردم قرار است خودم به روی تشک بروم.»

بابک قربانی تاکید کرده: «اگر زمان به عقب برگردد، فاجعه را خواهم بوسید و فوری به خانه خواهم رفت. چه کسی دوست دارد مُهر قاتل روی پیشانی‌اش بخورد؟ حاضرم خودم تکه‌تکه شوم، اما یک تار موی سجاد کم نشود. کاش عکس این قضیه اتفاق افتاده بود و امروز این من بودم که چند ماه از خبر مرگم می‌گذشت!»

در این مدت از بین قهرمانان، حمید سوریان، طالب نعمت‌پور، سامان طهماسبی، حمید زارع و افشین بیابانگرد نیز به ملاقات برادران قربانی رفته‌اند. می‌گویند محمد بنا هم زحمت کشید و به ملاقاتمان آمد، «دلمان برای داد زدن‌های بنا لک زده. حسن رنگرز هم به ملاقات آمد و قول اهدای یک تخته تشک کشتی را به زندان داد. اما برایش میسر نشده.»

حمید سوریان در این باره قول پیگیری داد که یک تخته تشک به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اهدا شود تا زندانیان بتوانند ورزش کنند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: رزمایش های سال ۹۱، از دشمنان زهر چشم گرفت

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به رزمایش های سال ۹۱ایران، گفت: این رزمایش‌ها از دشمنان زهرچشم گرفت. 

عوض حید‌رپوردر گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به رزمایش های اخیر ایران در سطح منطقه با بیان اینکه رزمایش نظامی در واقع سه پیام اصلی داشته و سه نمودار را روشن می‌کند گفت: توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران، نشان دادن دستاوردهای جدید دفاعی کشور طی یکسال گذشته و زهرچشم نشان دادن به دشمن سه پیام اصلی این رزمایش هاست.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رزمایش‌های سال۹۱ قدرت دفاعی و قدرت بازدارندگی تجهیزات و امکانات و روش‌ها و تاکتیک‌های جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت تاکید کرد: این رزمایش‌ها باعث شد تا دشمن فکر تعدی و تجاوز به مرزهای‌ آبی، خاکی و دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران را به هیچ وجه نکند.
وی ادامه داد: این رزمایش‌ها سبب شد کشورهای منطقه در صورت اقدام جهت اتخاذ تدابیر یا سرمایه‌گذاری منطقه‌ای، نقش جمهوری اسلامی ایران را بارز بدانند که به‌طور قطع در تأمین امنیت منطقه‌ای تأثیر خواهد داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به واکنش غرب به این رزمایش‌ها، گفت: تحلیل های کارشناسان غربی از رزمایش های ایران در سال جاری نشان می دهد که این رزمایش ها قدرت بازدارندگی خوبی داشته است.

در ششمین روز اعتصاب غذای خشک؛ کسری نوری از هوش رفت

کسری نوری از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز در ششمین روز اعتصاب غذای خشک در اثر ضعف شدید از هوش رفت.

به گزارش مجذوبان نور، کسری نوری به همراه صالح مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز، بعد از ۶۴ روز اعتصاب غذای تر، پنج روز است که دست به اعتصاب غذای خشک زده اند. کسری نوری ساعاتی پیش در اثر ضعف شدید از هوش رفت. پس از این اتفاق مامورین حفاظت و حراست زندان این دراویش گنابادی را به بهداری زندان انتقال دادند.
صبح روز یکشنبه نیز در ملاقاتی که خانواده‌های این دراویش با این دو زندانی عقیدتی داشتند، وضع جسمی آنها را “اسفبار و در آستانه مرگ ” توصیف و اعلام کردند: “در صورت بروز هر حادثه ای مسئولین مخصوصا قاضی صلواتی و وزارت اطلاعات باید پاسخ گو باشند، چرا که پس از ۶۴ روز به خواسته کوچک آنها مبنی بر انتقال وکلای دراویش به بند ۳۵۰ هیچ توجهی نکرده‌اند”.
این دو درویش در اعتراض به انتقال وکلای زندانی دراویش به بند ۲۰۹ اوین با وجود مشکلات جسمی دست به اعتصاب غذا زده‌اند و خواهان بازگرداندن این افراد به بند ۳۵۰ زندان اوین هستند.
در این ملاقات این دراویش زندانی به خانوادهایشان وصیت کرده و گفتند برای عقیده و خواسته شان دست از اعتصاب بر نمی‌دارند. گفتنی‌ست هر یک از آنها بیش از ۳۵ کیلو وزن کم کرده اند و رییس زندان نیز امروز شاهد عینی وضعیت ناگوار آنها بوده است.
عوارض این اعتصاب غذا از جمله (ضعف، کاهش وزن شدید، سرگیجه،‌ کاهش شدید بینایی، درد کلیه، چسپندگی روده ‌،‌ ناراحتی کبد و معده درد و …) تشدید یافته و با وجود اعتصاب غذای خشک، جان این دو درویش گنابادی در خطر است.

 

در بیمارستان‌ها چه می‌گذرد؟

نظام سلامت که در شرایط بحرانی کمبودها و تحریم‌ها با تنگناهای زیادی مواجه است. مشکلات این حوزه آن قدر  هست که دیگر مردم تاب تحمل بیشتر شدن آن را ندارند.


 دغدغه‌های بیمارانی است که به گفته مسئولان 80 درصد خدمات بستری خود را از بیمارستان‌های دولتی می‌گیرند، دیگر امر پنهانی نیست و باید خدمات‌دهی در این مراکز در خور شأن آنها باشد.

 یک کارشناس بخش اکو بیمارستانی در تهران به مشکل واردات تجهیزات این بخش اشاره کرده و می‌گوید: از زمان تحریم‌ها و مشکلاتمان شدید شده و کیفیت فیلم اکو بسیار نامناسب شده است.

 وی می‌گوید: وسایل مورد نیازی مثل سرم، ست سرم و آنژیوکت به شدت کمیاب شده، این در حالی است که قیمت یک آنژیوکت 100 هزار تومان و به صورت آزاد است که برای بیماران بسیار گران است و ترجیح می‌دهند آن را خریداری نکنند در نتیجه بسیاری از پزشکان مجبور می‌شوند با هزینه شخصی خود به بیمار آنژیوکت نصب کنند.

 این کارشناس بخش اکو می‌گوید: داروی مخصوص قلب، فشار خون، جلوگیری از گرفتگی رگ و تنظیم عروق اگر هم باشد به سختی تهیه می‌شود و به شدت گران شده است.

 به گفته وی «از طرفی دستگاه پمپ قلب وارد نمی‌کنند این دستگاه که در حین عمل جراحی به جای قلب کار می‌کند بسیار لازم است به همین دلیل با این کمبودها، اعمال جراحی به تعویق می‌افتد.

 شیدا م ادامه می‌دهد: برای اکوی بیماران به دستمال کاغذی بسیار نیاز است تا مواد ژله‌ای را از روی بدن بیمار پاک کنند اما به دلیل هزینه‌های بالای بیمارستان و جایگزینی هزینه‌های لازم به جای غیرضروری‌ها آن را هم تهیه نمی‌کنند و حتی روکش تخت بیمارستان نیز با هر بیمار تعویض نمی‌شود.

 وی ادامه می‌دهد: مشکلات بسیار است در عین حال تعداد پرستاران برای رسیدگی به بیمار بسیار کم است به همین دلیل برای انجام یک اکوی ساده قلب یا تست ورزش، 2 هفته طول می‌کشد تا بیمار نوبتش شود. از طرفی به این دلیل که این بیمارستان آموزشی است تقریباً از مهر تا دی‌ به دلیل ورود رزیدنت‌ها، آمار بیماران عفونی و ضریب خطا بالا می‌رود.

 هزینه انجام اکو با بیمه نیز 45 هزار تومان و بدون بیمه 84 هزار تومان است و این در حالی است که به دلیل عدم تشخیص مناسب از سوی برخی پزشکان، بیماران مجبور به انجام چند باره اکو می‌شوند.

 ابوالقاسمی: قیمت ها بالا رفته هزینه بیمارستانها را از کجا بیاوریم!
 حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم تأیید کرد که قیمت تمام شده خدمات درمانی به قدری گران شده است که نمی‌دانیم از کجا باید آن را تأمین کنیم،بنابراین شورای عالی بیمه سریعاً باید تشکیل جلسه دهد و تعرفه‌ها را اصلاح کند.

 وی گفته است که برای حل این مشکل چه کسی باید مشارکت و مداخله کند،یا باید منابع، مستقیم پرداخت شود یا اجازه دهند از مردم بگیریم که این با اهداف قانون برنامه پنجم مغایرت دارد.راه حل دیگر نیز این است که شورای عالی بیمه سریعاً تشکیل جلسه دهد و تعرفه‌ها را اصلاح کند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به خطر عقب‌گرد بیمارستانهای دولتی همان موضوعی که وزیر سابق هم به خاطر نبود بودجه به آن اشاره کرده بود اذعان می‌کند و می‌گوید:چنانچه کسری بودجه دانشگاههای پزشکی برطرف نشود،بیمارستانها در ارائه خدمات به کمترین سطح کیفی عقب‌گرد می‌کنند.

 به گفته وی دولت در پایان هر سال به نوعی این کسری‌ها را جبران می‌کرد اما امسال این کمبود به همراه بودجه جاری دانشگاه(علوم پزشکی شهید بهشتی) که محقق نشده و تا همین لحظه فقط کمتر از 30 درصد از بودجه قانونی واریز شده است، تحقق پیدا نکرده است.

 وی ادامه می‌دهد: کسری‌ها به صورت بدهی مخفی دانشگاهها خود را نشان می‌دهد مانند بدهی دانشگاه به داروخانه‌ها یا به بخش خصوصی گاهی هم به شکل کاهش کیفیت خدمات خود را نشان می‌دهد که بسیار خطرناک است.بنابراین چنانچه ظرف 2 تا 3 ماه آینده این کسری توسط بخش های مسئول جبران نشود در کیفیت ارائه خدمات تاثیر جدی می‌گذارد.

 ابوالقاسمی خبر می‌دهد که تا 3 ماه آینده تلاش می‌کنند بودجه‌ای که دارند را بهینه مصرف کنند و از آن مراقبت کنند.همچنین هزینه‌های اضافی را کاهش دهند.چرا که بازگشت به وضعیت قبلی مطلوب نیست.

 اتاق‌های عمل بدون مواد ضد عفونی‌کننده

 به بیمارستان دیگری رفتم خیلی اتفاقی جراح عمومی را دیدم که جلوی در اورژانس، بیمار حادثه دیده را معاینه می‌کرد گویا وقت این پزشک کم بود که نمی‌توانست بیمار را در جای مناسب تری معاینه کند،دست بیمار آسیب دیده بود اما پزشک بدون عکسبرداری،به گچ‌گرفتن دستش تأکید داشت.

بیمار تصادفی دیگری که به شدت خونریزی داشت را در وسط سالن اورژانس نگه‌داشته بودند و کسی به آن رسیدگی نمی‌کرد و پس از گذشت حدود نیم ساعت حالش را جویا شده و به اتاق معاینه بردند.

 جالب است که خونریزی این بیمار را بدون استفاده از مواد ضد عفونی شده از روی زمین فقط با کمک یک تی پاک کردند. هنگامی که از کارمند خدماتی پرسیدم مگر مواد ضد عفونی کننده ندارید پوزخندی زد و گفت: "در برخی اتاق‌های عمل مواد ضد عفونی‌کننده کم است و پزشکان گاهی مجبورند با دست آلوده در اتاق را باز کنند از این سالن چه انتظاری دارید؟!"

 شلوغی و ازدحام بخش اورژانس به حدی بود که هنگامی که از همراه بیماری که از ناحیه چشم صدمه دیده بود پرسیدم مشکلی در رسیدگی پزشکان نداشتید؟ گفت: سریع رسیدگی نمی‌کنند وقتی هم که اعتراض می‌کنیم می‌گویند نمی‌توانیم پاسخگو باشیم تا تماس بگیرند پزشک متخصص بیاید طول می‌کشد 2 و 3 ساعت است که معطل هستیم. می‌گویند نصف شب آمدید چه توقعی دارید؟!

 گذری هم به بیمارستان امام خمینی(ره) زدیم و در گفت‌وگو با کارمند بخش اداری این بیمارستان حقایقی دیگر کشف شد.

 فائزه گفت: بیشترین مشکلی که بیماران در این بیمارستان دارند نبود سرپناه برای همراهان است. ساختمان ریحانه که برای این همراهان ساخته شده بود فقط در حد حرف باقی ماند چرا که هم اکنون خوابگاه پرسنل اورژانس شده است و همراهان بیماران بدون اینکه حتی یک روز از خوابگاه استفاده کنند مجبورند در این هوای سرد، کارتن زیر خود پهن کنند و روی پتو بخوابند. حتی دیده‌ام برخی از آنها پتو هم ندارند و مجبورند روی روزنامه شب را صبح کنند.

 وی ادامه می‌دهد: بخش‌های مختلف بیمارستان با کمبود شدید پرستار مواجه هستند به طور مثال در بخش اورولوژی 10 تا 15 بیمار یک پرستار دارند و وقتی همراهان خواهش می‌کنند زودتر به مریضشان رسیدگی کنند می‌گویند: «تنهاییم چه می‌توانیم بکنیم؛ پرستار نیست».

 این کارمند اداری می‌گوید: پارتی بازی و باند‌بازی در این بیمارستان زیاد است به برخی 40 هزار تومان کارانه می‌دهند و به عده‌ای بیشتر و به عده‌ای اصلاً نمی‌دهند. اقوام مدیران در بیمارستان استخدام می‌شوند و در مقابل، افرادی اخراج می‌شوند.

 درآمدهای لازم صرف ساخت و سازهایی می‌شود که ضروری نیست ساختمانی را می‌کوبند و ساختمان دیگر می‌سازند بعد هم حقوق را نمی‌دهند می‌گویند کمبود داریم.

 وی می‌گوید: قرار بود دستگاه دفع زباله‌های بیمارستانی نصب شود اما در حد شعار باقی ماند چرا که فقط کافی است سری به پشت ساختمان مرکز آموزشی بیمارستان بزنید تا حجم انباشت زباله‌های بیمارستان را ببینید. حتی زمانی زباله‌های بیماران سرطانی و تومورهای آنان را هم ریخته بودند و وقتی اعتراض کردیم به آن رسیدگی کردند چون بوی نامطبوعی داشت و خودشان حس کردند. چه خبر است.

 لاریجانی: از خدمات جاری بیمارستان می‌زنیم تا حقوق پرسنل را بدهیم

 باقر لاریجانی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز پیش از این در این رابطه گفته بود: به دلیل اینکه حق جذب جزء حقوق پرسنل شده است ما مجبوریم از فعالیت‌های جاری دانشگاه بزنیم تا حقوق پرسنل را پرداخت کنیم.

 وی افزود: قرار بود برای پرداخت حق جذب در سال جاری حدود 50 میلیارد تومان با توجه به هزینه‌های دانشگاه به ما پرداخت شود اما به دلیل عدم این پرداخت‌ها ما مجبوریم از فعالیت‌های جاری دانشگاه صرفنظر کنیم. همچنین علیرغم مساعدت بیمه‌ها هنوز حدود 100میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب داریم و این امر خدمات روزانه ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

  من یک کارگر ساده‌ام؛ هزینه‌ها را از کجا بیاورم
  به انستیتو کانسر یا همان مرکز درمان سرطان بیمارستان امام هم سری زدم تا از نزدیک با مشکلات این بیماران آشنا شوم. در این بخش مسئله‌ای که به شدت بیماران و همراهان آنها را ناراحت کرده بود زمان زیادی بود که برای نوبت‌دهی به آنان صرف می‌شد.
  همراه بیماری که مبتلا به تومور پوستی بینی بود و در نوبت رادیوتراپی مادر بزرگش منتظر نشسته بود گفت: قبلاً ساعت 9 تا 9:30 صبح وقت می‌دادند و زمان زیادی صرف نمی‌شد اما چند وقتی است که به ما نوبت نمی‌دهند و نمی‌گویند چه ساعتی بیاییم. بیمار درد و سوزش دارد.به ما می‌گویند 11:30 تا 12 بیمارستان باشیم الان ساعت 13 است و هنوز نوبتمان نشده است.

 وی ادامه می‌دهد: آژانس گرفته‌ام و منتظر است چون زمان رادیوتراپی 10 دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد و با وضعیت نامساعد مادربزرگم محبوریم هزینه رفت و آمد بالایی را متحمل شویم. من از کارم می‌زنم، یک ماه است که سر کار نرفته‌ام چرا که بعد از ظهرها نوبت رادیوتراپی نمی‌دهند.

  همراه بیمار دیگری که به سرطان ریه مبتلاست می‌گوید: یکماه است که می‌آییم و می‌رویم بدون اینکه زمان انجام رادیوتراپی مناسب و دقیق باشد تأمین هزینه رفت و آمد برایمان سخت است من یک کارگر ساده هستم و پرداخت این هزینه‌ها در کنار خرید وسایلی مثل سرم و قطره و داروی بیمارم طاقت فرسا شده است.

 خانه اجاره‌ای می‌دهند اما 600 هزار تومان هزینه دارد. منزل ما اسلامشهر است و برای هر نوبت خیلی معطل می‌شویم 2 تخت رادیوتراپی بیشتر نیست و تعداد بیماران بسیار زیاد است مگر چاره‌ای به جز منتظر شدن هم داریم."

 در بخش دیالیز این بیمارستان هم وضع بهتر نبود، بیماران بسیاری که از درد به خود می‌نالیدند پشت درب دیالیز منتظر ایستاده بودند.

 از همراه بیماری پرسیدم وضعیت بیمارش چگونه است گفت: 3 بار در هفته برای دیالیز بیمارم را به بیمارستان می‌آورم و هربار چندین ساعت معطل می‌شویم. از هزینه داروهایش می‌پرسم می‌گوید: یکسری از داروها را مجبورم آزاد تهیه کنم حدود 100 تا 120 هزار تومان قیمت قرص‌های بیمارم می‌شود که یکماه مصرف می‌شود. بیمارم آلزایمر هم دارد و داروهای اعصاب خاصی نیز مصرف می‌کند که بیمه نیستند و همه را آزاد تهیه می‌‌کنیم.

 پس از مکثی نه چندان طولانی پرستار بخش دیالیز از بیماران عذرخواهی کرد و علت تاخیر را آشنا شدن پرسنل با عملکرد دستگاه‌های جدید النصب اعلام کرد. اما یکی دو نفر از بیماران که انگار مشتری هر هفته این بخش بودند گفتند: « روزهای دیگر هم وضع همین است.»

 امامی رضوی:دولت به نامه دستجردی پاسخ نداد

 حسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت با توجه به کمبود منابع و مشکلات اقتصادی که قاعدتاً بیمارستانها با آن مواجه هستند گفت: سیاست کلی وزارت بهداشت این است که با برنامه ریزی مشخص بهره‌وری مراکز درمانی و بیمارستانها افزایش پیدا کند و تا جای ممکن هزینه‌ها را کاهش دهیم و اجازه ندهیم که پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا کند و در هر شرایطی رعایت حال مردم اولویت وزارت بهداشت است.

 وی گفت: در شرایط فعلی به علت مشکلات اقتصادی، شاهد افزایش نسبی و حدود 10 درصدی بار مراجعه مردم به بیمارستانهای دولتی هستیم، بنابراین مراکز درمان دولتی باید با توان بیشتری به مردم خدمات رسانی کنند.

 امامی رضوی افزود: دولت هنوز به نامه وزیر سابق بهداشت برای تأمین اعتبار1900 میلیارد تومانی برای جبران کسری بیمارستانها پاسخ نداده است.  بیمارستانهای دولتی و خصوصی همچنان با بحران منابع مالی مواجه هستند و اگر این روند ادامه پیدا کند،‌بیش از همه مردم متضرر می‌شوند.

 وی ادامه داد: برای جبران کسری بیمارستانهای دولتی وزیر سابق بهداشت طی نامه‌ای به مسئولان دولت درخواست تأمین1900 میلیارد تومان را ارائه کرده است که البته این رقم جدا از اعتباری است که برای پرداخت حقوق پرسنل لازم است اما هنوز پاسخی ازسوی دولت به این نامه داده نشده است.

  طلایم را فروختم تا خرج کودکم کنم
 

 برای تکمیل این گزارش سری هم به بیمارستان تخصصی کودکان« مفید» زدم و با مادری در بخش اورژانس این بیمارستان مواجه شدم که از سر ناتوانی و درماندگی به محض اینکه از بیماری فرزندش پرسیدم سریعاً لب به سخن گشود: «پسرم یک سالش هم نشده ناراحتی مقعد داشت به بیمارستان آوردم تا مداوا شود بدون اینکه درمان خاصی برایش انجام دهند گفتند 750 هزار تومان هزینه‌‌اش می‌شود من هم طلایم را فروختم تا خرجش کنم.

اما الان می‌گویند هزینه بستری کودکم در ICU تاکنون 3 میلیون و 200 هزار تومان شده به بخش مددکاری رفتم فقط 200 هزار تومانش را کسر کردند. نمی‌دانم از کجا بیاورم. تا هزینه‌اش را ندهم پسرم را مرخص نمی‌کنند. الان یک ماه است که بستری شده و اگر نتوانم تسویه کنم شبی 50 هزار تومان هم باید اضافه بدهم. این در حالی است که درمان قطعی انجام نشده و مطمئن نیستم چند وقت دیگر باید برای اعمال جراحی مجدد بیایم.

 پزشکان کوتاهی کردند؛کودکم را از دست دادم

  به هنگام خروج از اورژانس با پدری مواجه شدم که به تازگی کودک 8 ماهه‌اش را از دست داده بود. این کودک که ناراحتی کبدی داشت به دلیل نبود امکانات پزشکی از همدان به این بیمارستان منتقل شده بود.
  پدرش می‌گوید: فقط ضعف امکانات نیست پزشکان کوتاهی کردند. بعد از 20 روز بستری می‌گویند باید آزمایشها را به آلمان بفرستیم تا نتیجه را اعلام کنند و جواب نامه هم 2 ماه طول می‌کشد. کودکم زمان را از دست داد. فقط در ICU بستری ماند. پزشکان باید زودتر آزمایشات را می‌فرستادند.
  از هزینه بستری کودکش می‌پرسم. می‌گوید: 2 میلیون و 450 هزار تومان هزینه بستری کودکش در ICU شده که اگر هزینه آزمایشهای مختلف را که حدود 10 نوبت مغز استخوان بوده و هر کدام حدود 300 ، 500 و حتی 700 هزار تومان شده را اضافه کنیم رقم بالایی می‌شود اما اگر کودکم زنده می‌ماند اصلاً مهم نبود.

 فرزند اولم را به دلیل کوتاهی و وقت‌گیر بودن آزمایشها از دست دادم.

  از گوشه و کنار هم اخبار دیگری از کوتاهی پرسنل و کادر بیمارستانی در رسیدگی به بیماران به گوشمان می‌رسد از بیماری که در اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) با شکستگی وخیم پا مجبور شده بود خود به تنهایی به کارهایش برسد، عدم توجه به بیمار سالمندی که در اتاق بستری به زمین خورد و مهره کمرش آسیب دید گرفته تا اخباری از تجهیزات نامرغوب پزشکی.
  فوت جوانی 20 ساله در بیمارستان شفا یحیائیان که به علت شکستگی دست به اتاق عمل رفت و به دلیل داروهای نامرغوب کارش به مرگ مغزی و پیوند اعضایش به دیگران ‌رسید و دستگاههای آندوسکوپی که به دلیل کمیاب شدن قطعه یکبار مصرف آن که باید برای هر بیمار تعویض شود، برای چندین بیمار استفاده می‌شود و در محلولی با مواد ضد عفونی بالا که سرطانزاست به کار گرفته می‌شود.

 مرضیه وحید دستجردی وزیر سابق بهداشت نیز در آخرین گفت وگویش در زمینه مشکلات بیمارستانی گفت: به دلیل مشکلات اعتباری و عدم تخصیص بودجه، از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی خواسته‌ایم بر هزینه‌های خود مدیریت کنند. اما اگر وعده‌ها و اعتبارات محقق نشود، به دورانی که اورژانسها مشکلاتی داشتند، عقبگرد می‌کنیم.

 او گفته بود که رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، مشکلات بیمارستان‌های تحت پوشش خود را با ارسال نامه‌هایی به صورت علنی به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری اعلام کردند و در وزارت بهداشت نیز جلساتی در این خصوص برگزار شده است و امیدواریم تمام وعده‌ها عملی شود. چرا که اگر چنین نشود همین مشکلاتی که رؤسای دانشگاه‌ها اعلام کردند؛ خودش را نشان خواهد داد و عقبگرد آنها به وضعیت قبلی که اورژانس‌ها دچار مشکل بودند، اجتناب‌ناپذیر است.

ایران عضویت تبعه خود در "شبکه جاسوسی" در عربستان را رد کرد


رامین مهمانپرست حضور یک ایرانی در "شبکه جاسوسی" کشف‌شده در عربستان سعودی را رد کرد. مقام‌های سعودی هفته گذشته مدعی کشف و دستگیری اعضای یک شبکه جاسوسی در این کشور شدند که یک ایرانی نیز عضو آن بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادعای مقام‌های عربستان سعودی در خصوص دستگیری یک تبعه ایرانی به اتهام جاسوسی را "بی‌پایه و اساس" خواند.

به نوشته‌ی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در روز یکشنبه (۲۴ مارس / ۴ فروردین)، رامین مهمانپرست با انتقاد از این "ادعا و رفتار مقامات عربستان سعودی"، آن را "سناریویی تکراری" برشمرد. به گفته مهمانپرست، «طرح این گونه ادعاهای بی‌پایه و اساس در رسانه‌ها؛ فقط مصرف داخلی برای این کشور [عربستان] دارد».
وزارت کشور عربستان سعودی روز سه‌شنبه گذشته (۱۹ مارس) با انتشار بیانیه‌ای خبر دستگیری "شماری از جاسوسان داخلی و خارجی" در این کشور را اعلام کرد. بر این اساس، ۱۶ سعودی و دو نفر دیگر که گفته شد وابسته به ایران و لبنان‌اند٬ در عملیاتی هماهنگ در چهار منطقه عربستان٬ از جمله در شهرهای ریاض٬ پایتخت٬ و مکه دستگیر شدند.

آن‌طور که وزارت کشور عربستان اعلام کرد، برخی از دستگیرشدگان در یک استان شرقی عربستان حضور داشتند؛ جایی که محل زندگی اقلیت شیعه در این کشور است. بر اساس این گزارش٬ آنها در این ناحیه مشغول "جاسوسی برای یک کشور خارجی" بودند. در گزارش وزارت خارجه عربستان اشاره‌ای به نام این کشور نشد.

احتمال ضرر میلیونی بانک‌های آلمان به خاطر تجارت با ایران


ممکن است بانک‌های آلمان به خاطر نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران میلیون‌ها یورو ضرر کنند. به گزارش هفته‌نامه "اشپیگل" تنها "دویچه‌بانک" بیش از ۳۰۰ میلیون یورو برای پرداخت جریمه‌های احتمالی کنار گذاشته است.
وزارت خزانه‌داری و اداره نظارت بر امور مالی آمریکا از مدت‌ها پیش تحقیق در مورد معاملات چند بانک آلمانی با جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده‌اند.

"دویچه‌ بانک" به عنوان بزرگترین موسسه مالی آلمان سی‌ام اکتبر سال گذشته با انتشار گزارشی رسما تحقیق ماموران آمریکایی در مورد نقض احتمالی تحریم‌های آمریکا و معاملات غیرقانونی با ایران را تایید کرد.

جریمه احتمالی دویچه‌ بانک

هفته‌نامه‌ی "اشپیگل" روز یکشنبه (۴ فروردین/۲۴ مارس) نوشت "دویچه‌ بانک" بیش از ۳۰۰ میلیون یورو برای پرداخت جریمه‌ی احتمالی نقض تحریم‌ها و معامله با ایران کنار گذاشته است. اشپیگل منبع این خبر را فاش نکرده و مسئولان "دویچه‌ بانک" از هرگونه اظهار نظر درباره این موضوع خودداری کرده‌اند.خبرگزاری رویترز با اشاره به این گزارش احتمال می‌دهد که تحقیق‌های ماموران آمریکایی بسیار بیشتر از آنچه تا کنون گمان می‌رفت پیشرفت داشته باشد.

ماموران آمریکایی از سال‌ها پیش بررسی معاملات مشکوک شماری از موسسه‌های مالی بین‌المللی و نقض احتمالی تحریم‌ها علیه کشورهایی چون ایران، سوریه و کره شمالی را در دستور کار قرار داده‌اند.

"کومرتس‌بانک" دومین موسسه‌ی بزرگ مالی آلمان نیز مظنون به نقض تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شده است. به گزارش رویترز یکی از سخنگویان کومرتس‌بانک سال گذشته تایید کرد که بازرسان اداره‌های مختلف نظارتی آمریکا در سال ۲۰۱۰ از این بانک خواسته‌اند اسناد معاملات دلاری خود با کشورهای تحریم شده را برای بررسی در اختیارشان بگذارد.

نقض پر هزینه‌ی تحریم‌ها علیه ایران

سال گذشته میلادی بانک بریتانیایی "استاندارد چارترد" برای جلوگیری از دادگاهی شدن به خاطر فعالیت‌های غیرمجاز مالی و نقض تحریم‌ها در دو نوبت و مجموعا ۶۶۷ میلیون دلار به ایالات متحده آمریکا پرداخت کرد.

این موسسه مالی متهم شده که در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ در معاملات و روابط مالی با شهروندان ایران و شرکت‌ها و موسسه‌های این کشور، تحریم‌های بین‌المللی و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی را نقض کرده است.

با توجه به جریمه‌های هنگفتی که برخی از موسسه‌های مالی بین‌المللی به خاطر نقض تحریم‌ها علیه ایران پرداخت کرده‌اند، ناظران احتمال می‌دهند که بهای معامله با جمهوری اسلامی برای بانک‌های آلمانی نیز بسیار سنگین باشد.

به‌گزارش خبرگزاری رویترز، تا کنون بانک‌های متهم به نقض تحریم‌های آمریکا برای متوقف کردن روند طولانی و پرهزینه‌ی رسیدگی قضایی و پیامدهای ناگوار آن حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به آمریکا پرداخته‌اند.

گفته می‌شود شعبه آمریکایی دویچه‌ بانک از سال ۲۰۰۸ میلادی معاملات خود را با مشتریان و شرکت‌های ایرانی متوقف کرده است. ارتباط این بانک و چند موسسه دیگر مالی آلمان با مقام‌ها و شرکت‌های تحریم‌شده ایران می‌تواند در کشورهای دیگر انجام شده باشد. در صورت درستی گزارش اشپیگل، ظاهرا ماموران آمریکایی به مدارکی دست یافته‌اند که این ارتباط را آشکار می‌کند.

تصحیح اظهارات انتخاباتی آیت‌الله خامنه‌ای توسط احمد خاتمی

به گفته احمد خاتمی از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی سوء برداشت صورت گرفته است. آیت‌الله خامنه‌ای پیش‌تر در سخنانی گفته بود که همه سلایق معتقد به جمهوری اسلامی حق مشارکت در انتخابات آتی ریاست جمهوری را دارند.
احمد خاتمی، روحانی تندرو هوادار رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه چهارم فروردین (۲۴مارس) به خبرگزاری مهر گفت: «برخی از سخنان نوروزی رهبر انقلاب درخصوص حضور همه سلایق سیاسی سوء استفاده کرده و به دلخواه خود این معنا را برداشت کردند که جریان‌های ساختارشکن هم می‌توانند کاندیدا معرفی کنند که این برداشتی از اساس نادرست و بر خلاف روح کلی سخنان ایشان است.»
آیت‌الله علی خامنه‌ای روز اول فروردین ماه در سخنرانی خود در مشهد گفته بود که مشارکت همه جریان‌ها و سلیقه‌های «معتقد به جمهوری اسلامی» در انتخابات وظیفه و حق آن‌ها است. وی تصریح کرده بود که "حضور گسترده مردم و شور انتخاباتی" برای نظام جمهوری اسلامی در درجه اول اهمیت قرار دارد.
این سخنان نوعی نرمش در مقابل جریان اصلاح‌طلب تعبیر شده بود که به نظر می‌رسد در صدد حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده است. در هفته‌های اخیر گروه‌های مختلف اصلاح‌طلب از محمد خاتمی، رییس‌جمهور پیشین ایران برای کاندیداتوری در انتخابات دعوت کرده‌ بودند.
احمد خاتمی، خطیب موقت نمازجمعه تهران اما تصریح می‌کند که «خط قرمز همه سلایق سیاسی برای حضور در انتخابات قرار گرفتن آن‌ها در چارچوب نظام جمهوری اسلامی است و طبیعی است کسانی حق دارند در این جشن بزرگ مشارکت داشته باشند که در سوابق خود این موضوع را به اثبات رسانده باشند.»
وی با اشاره به جریان‌های معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ اظهار داشت: «فتنه‌گرانی که در سال ۸۸ ساختارشکنی کردند و به مصاف کلیت نظام اسلامی آمدند دیگر با هیچ نگاه و سلیقه‌ای، درون چارچوب نظام تعریف نمی‌شوند و به صورت طبیعی سخن رهبری درخصوص حضور همه سلایق فکری و سیاسی برای کاندیداتوری در انتخابات شامل حال آن‌ها نیست.»
جریانات تندرو حامی رهبر ایران از معترضان به نتیجه انتخابات ۱۳۸۸ با عنوان ‪"‬فتنه گران‪"‬ یاد می‌کنند و آن حوادث را ‪"فتنه"‬ می‌خوانند. میرحسین موسوی، مهدی کروبی و در مواردی محمد خاتمی نیز به عنوان "سران فتنه" خوانده می‌شوند.
احمد خاتمی نیز با ‪"‬فتنه‌گر" خواندن معترضان به نتیجه دهمین انتخابات ریاست جمهوری می‌افزاید: «هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند سخن رهبری را اشاره به این موضوع بگیرد که جریان‌های ساختار شکن نیز می‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند بلکه خواست مردمی و همه دلسوزان انقلاب است که سران فتنه و حامیان آن‌ها برای جرایم متعددی که مرتکب شده‌اند باید در دادگاه افکار عمومی پاسخگو باشند.»
رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنان روز اول فرودین در مشهد با اشاره به اینکه همه باید در مساله انتخابات و غیر انتخابات تسلیم قانون باشند، افزوده بود: «حوادث انتخابات ۱۳۸۸ نتیجه آن بود که کسانی در برابر قانون تمکین نکردند». وی مدعی شد که سازکارهای قانونی برای رفع شبهه و اشتباه در انتخابات وجود دارد و همه باید از رای و نظر نهادهای مسئول تمکین کنند.
این سخنان در شرایطی بیان می‌شود که مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد به دستور رهبر جمهوری اسلامی از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در زندان خانگی به سر می‌برند و گرچه خانواده‌های آنان خواستار برگزاری ‪"‬محاکمه علنی و عادلانه" و یا آزادی والدین خود شده‌اند، مسئولان حکومتی به این موضوع توجهی نکرده‌اند.

هشدارها و اظهارات انتخاباتی اسفندیار رحیم مشایی


اسفندیار رحیم مشایی می‌گوید که هرجا شائبه‌ای نسبت به تامین سلامت انتخابات باشد، محمود احمدی‌نژاد با آن برخورد می‌کند. به اعتقاد وی عزل و نصب‌ مقامات در سطوح بالای دولتی حتی یک روز مانده به انتخابات کار ساده‌ای خواهد بود.

اسفندیار رحیم مشایی، مشاور محمود احمدی‌نژاد، روز یکشنبه (۲۴مارس/ ۴ فروردین) به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران – ایرنا – گفت: «رئیس جمهوری تاکید جدی بر این امر [تأمین سلامت انتخابات] دارد و حتی بیان کرده است که اگر احساس کنم به طور پنهان و آشکار شائبه‌ای به تامین سلامت انتخابات وجود داشته باشد با جدیت با آن برخورد خواهم کرد.»

رحیم مشایی که از وی به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی دولت محمود احمدی‌نژاد برای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران یاد می‌شود، تصریح کرد: «رئیس جمهوری، وزیر کشور و سایر دستگاه‌ها در دولت هرجا به تناسب نیاز، نسبت به تضمین سلامت انتخابات، بسیار کوشا خواهند بود.»

محمود احمدی‌نژاد نیز در ماه‌های گذشته بارها بر لزوم "سلامت انتخابات" تأکید کرده است. رئیس جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود نیز بخش قابل توجهی از سخنانش را به این موضوع و تلاش دولت برای برگزاری سالم انتخابات اختصاص داد.

در ماه‌های اخیر محمود احمدی‌نژاد و چهره‌های اصولگرای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و برخی مسئولان نظامی یکدیگر را به تلاش برای مهندسی انتخابات و استفاده از امکانات دولتی برای کاندیداهای خاص ریاست جمهوری متهم کرده‌اند.

ادعای بی‌طرفی دولت و انتقاد مخالفان

اسفندیار رحیم مشایی در بخش دیگری از اظهاراتش به تغییر در مدیران ارشد دولتی اشاره کرد و گفت احمدی‌نژاد نشان داده است که عزل و نصب افراد در بالاترین سطوح برای دولت کار آسانی است. وی افزود: «رئیس‌جمهور حتی یک روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز ممکن است تغییراتی را انجام دهد».

مشاور احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه دولت برای اینکه متهم به گرایش به سمتی در انتخابات نشود، تاکنون در فعالیت‌های انتخاباتی حضور نیافته است، افزود: «دولت خیلی تحت فشار است و از سویی اینکه علاقه‌مندی در کشور به دولت زیاد است».
اسفندیار رحیم مشای چندی پیش از رئیس دولت دهم نشان فرهنگ و هنر دریافت کرداسفندیار رحیم مشای چندی پیش از رئیس دولت دهم نشان فرهنگ و هنر دریافت کرد
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که محمدرضا باهنر، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، یک روز پیشتر به خبرگزاری مهر گفته بود: «احمدی‌نژاد هر چقدر هم بگوید در انتخابات دخالت نمی‌کند؛ به قول معروف آدم دم خروس را می‌بیند و قسم و آیه فایده ندارد و معلوم است به‌طور آشکار از کسی حمایت می‌کند.»

وی با اشاره به اینکه اشکالی ندارد رئیس‌جمهور کاندیدا داشته باشد، افزود: «احمدی‌نژاد نمی‌تواند از امکانات دولتی برای تبلیغ آن استفاده کند. مگر اینکه ایشان بگوید شما اشتباه می‌کنید، کاندیدای من مشایی نیست. اما اگر قرار باشد مشایی یکی از کاندیداها باشد و احمدی‌نژاد از اکنون برای او تبلیغ کند، این خلاف قانون است».

منتقدان اصولگرای دولت از اسفندیار رحیم مشایی به عنوان رهبر "جریان انحرافی" یاد می‌کنند. جریان انحرافی به هواداران و نزدیکان محمود احمدی‌نژاد گفته می‌شود که به فساد مالی و تلاش برای حذف روحانیت از حکومت ایران متهم هستند. این جریان به باور منتقدان اصولگرای دولت در پی ریاست جمهوری مشایی است.

انتقاد مشایی از عملکرد صدا و سیمامشاور محمود احمدی‌نژاد همچنین از عملکرد صدا و سیما در انتخابات گذشته انتقاد کرد: «از خدمات خوب رسانه ملی آگاه هستم اما این رسانه در آستانه انتخابات از لحاظ جانبداری از نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری خوب عمل نکرده و این سابقه خوبی برای آن نیست».

رحیم مشایی تصریح کرد: «مردم عملکرد رسانه ملی را در انتخابات دوره‌های گذشته به خوبی به یاد دارند و بر این اساس صدا و سیما باید کاملا مراقبت کند و مشی معتدل‌تری را در این عرصه دنبال کند».

وی با اشاره به اینکه دولت در برابر ‪"‬هر تلاشی و لو مذبوحانه"‬ برای ایجاد خدشه به سلامت انتخابات کوتاه نخواهد آمد، افزود: «این وظیفه رسانه ملی است که در این مسیر بتواند دولت را یاری کند».

این سخنان در شرایطی بیان می‌شود که منتقدان حکومت ایران این رسانه حکومتی را متهم می‌کنند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ به سود محمود احمدی‌نژاد فعالیت کرده است. اتهاماتی که تازگی ندارند. صدا و سیمای ایران به شکل بی‌سابقه و علنی در ماه‌های پیش از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۶ علیه جریانات سیاسی که بعدها "اصلاح‌طلب" خوانده شدند، عمل کرد.

گرچه با شکست کاندیدای مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی در آن انتخابات، صدا و سیمای ایران سعی کرد سیاست هوشمندانه‌تری در پیش بگیرد، اما به علت ماهیت حکومتی این رسانه، عملکرد آن همیشه مورد انتقاد منتقدان حکومت بوده است.

رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی توسط آیت‌الله خامنه‌ای تعیین می‌شود و بر اساس سیاست‌گذاری‌های رهبر جمهوری اسلامی عمل می‌کند.