۱۳۹۲ شهریور ۱۹, سه‌شنبه

اخبار زندانیان سیاسی

کاهش حکم عبدالرضا قنبری معلم زندانی از اعدام به ۱۰ سال حبس
حکم اعدام عبدالرضا قنبری معلم زندانی که پس از تجدید دادرسی به ۱۵ سال زندان در تبعیدگاه برازجان تغییر یافته بود، در دادگاه تجدید نظر (شعبه ۵۴) به ۱۰ سال زندان و بدون تبعید تغییر یافت.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، عبدالرضا قنبری که از بازداشت شدگان عاشورای ۸۸ است، در یک روند نا‌عادلانه حقوقی و در شرایط اعترافات زیر 
شکنجه به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین به اعدام محکوم شده بود.
عبدالرضا قنبری معلم زندانی، سابقه ۱۶ سال تدریس در حوزه ادبیات فارسی در آموزش و پرورش و دانشگاه را دارد و دارای تحقیقات و مقالات متعددی در این زمینه است. وی از ۳ سال و نیم پیش تا کنون زیر حکم اعدام در زندان به سر می‌برد.
استمداد پدر حسین رونقی از احمد شهید
 احمد رونقی ملکی، پدر حسین رونقی ملکی در پی جواب منفی دادستان در مورد مرخصی درمانی فرزندش از احمد شهید و مسئولان درخواست کمک کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سرانجام ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ دادستانی تهران اعلام کرد به حسین رونقی ملکی وبلاگ نویس زندانی مرخصی درمانی نخواهد داد.
یک منبع نزدیک به خانواده حسین رونقی به گزارشگر هرانا گفت: "روز ۱۲ شهریور که حسین به بیمارستان آمده بود به پدرش گفته بود که بازجویان گفته‌اند باید با آن‌ها همکاری کند تا به وی مرخصی دهند در غیر این صورت او را آنقدر در زندان نگه خواهند داشت که بمیرد."
وی در ادامه گفت: "پدر حسین رونقی امروز سه‌شنبه ۱۹ شهریور ماه اعلام کرد که این مسائل را تا کنون بازگو نکرده شاید به فرزندش مرخصی اعطا گردد، اما اکنون با جواب رد آن‌ها و در خطر بودن جان فرزندش مجبور است این مسائل را اعلام کند."

گفتنی است، حسین رونقی ملکی که از آذرماه سال ۱۳۸۸ در زندان به سر می‌برد، از سوی شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به تحمل ۱۵ سال حبس تعزبری محکوم است.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 20 شهریور، 11 سپتامبر این صفحه یکبار دیگر به روز میشود




















برنامه صد روزه روحانی با تورم ۳۹ درصد و رشد منفی اقتصادی

حسن روحانی در یک برنامه‌ی تلویزیونی، برنامه ۱۰۰ روزه دولت برای بهبود شرایط اقتصادی را تشریح خواهد کرد. در همین حال، مسئولان اقتصادی دولت جدید می‌گویند شرایط از آنچه فکر می‌کردند، وخیم‌تر است.

اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی روز سه‌شنبه ۱۹ شهریور (۱۰ سپتامبر) گفت که رئیس‌جمهور ایران در یک برنامه تلویزیونی حاضر خواهد شد و برنامه ۱۰۰ روزه‌ی هیات دولت را اعلام خواهد کرد.
به گفته جهانگیری پس از اعلام نتایج بررسی‌های صورت گرفته، "از فردا" نتایج آن در فعالیت‌های اقتصادی مشخص خواهد شد. حسن روحانی قرار است امشب با شهروندان ایران به صورت زنده گفت‌وگو کند.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این‌که در ترخیص کالاهای انبار شده در گمرک تسریع خواهد شد، افزود: «ما تلاش می‌کنیم کالاهای اساسی و ضروری و حساس مثل دارو به اندازه‌ای که مورد نیاز کشور است، در دسترس مردم قرار گیرد.»
تایید رشد اقتصادی منفی
حسن روحانی در شرایطی می‌خواهد برنامه ۱۰۰ روزه‌ی اقتصادی خود برای بهبود شرایط را اعلام کند که علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران تایید می‌کند که نرخ رشد اقتصادی منفی پنج و چهاردهم درصد است.
این آمار پیش‌تر توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده بود.
طیب‌نیا روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه تورم به عدد بی‌سابقه‌ای رسیده است، افزود: «ترکیب تورم و رکود شرایط خاصی را ایجاد کرده که حتی با تنظیم وضعیت تقاضا قادر به حل مشکلات اقتصادی کشور نخواهیم بود.»
به گفته وزیر اقتصاد ایران بر اساس آمارهای رسمی، رتبه ایران در فضای کسب و کار در سال ۲۰۱۳ در بین ۱۸۰ کشور دنیا ۱۴۵ بوده است که نشان می‌دهد طی سال‌های گذشته فضای کسب و کار در ایران بدتر شده است.
تورم ۳۹ درصد و رشد ۹۰ درصدی برخی قیمت‌ها
در گزارشی دیگر، بانک مرکزی ایران متوسط خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را در هفته منتهی به ۱۵ شهریورماه امسال اعلام کرد.
بررسی قیمت‌های اعلام شده در مقایسه با هفته مشابه سال گذشته خورشیدی مشخص می‌کند که قیمت سبزی‌های تازه و چای بیش از ۹۱ درصد افزایش داشته‌اند.
بر اساس این گزارش رشد قیمت حبوبات ۸۷ درصد، برنج ۷۰درصد و میوه‌های تازه ۶۸ درصد بوده است. همچنین تخم مرغ ۵۲ درصد، قند و شکر ۴۱ درصد و گوشت قرمز ۳۸ درصد رشد داشته‌اند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ۱۴ شهریور ماه امسال، نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به مرداد سال ۱۳۹۲ را ۳۹ درصد اعلام کرده بود.

مشاور امنیتی کاخ سفید: ضربه به سوریه پیام به ایران است

سوزان رایس حمله نظامی به سوریه را برای هشدار به ایران ضروری می‌داند. وزیر امورخارجه سوریه با پیشنهاد روسیه موافقت کرده تا اسلحه شیمیایی خود را تحت نظارت بین‌المللی قرار دهد، آمریکا سرگرم بررسی این پیشنهاد است.
سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، روز دوشنبه (۹ سپتامبر) گفت که ایالات متحده ناگزیر است به سوریه حمله کند تا جمهوری اسلامی ایران دریابد که نمی‌تواند به راحتی به برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد.
سوزان رایس گفت که ایالات متحده از نظر اخلاقی خود را در برابر کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه متعهد می‌بیند. نظر ایالات متحده اطمینان دارد که رژیم بشار اسد با کاربرد اسلحه شیمیایی صدها نفر از شهروندان سوری را به قتل رسانده است. به عقیده مقامات آمریکایی دستور حمله شیمیایی از طرف شخص بشار اسد صادر شده است.
خانم رایس با اشاره به وجه دیگر ضرورت حمله نظامی به سوریه گفت که ایالات متحده در نگرانی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران با کشورهای اتحادیه اروپا و اسرائیل شریک است. او تصریح کرد: «ما به ایران اجازه نمی‌دهیم که به سلاح اتمی دست یابد.»
مشاور امنیتی رئیس جمهور در بنیاد نظرسنجی "نیو آمریکا" اظهار داشت: «همان طور که رئیس جمهور گفته است تمام گزینه‌ها همچنان روی میز است و زمامداران ایران باید بدانند که ما در این قضیه جدی هستیم.»
خانم رایس در این رابطه افزود: «اگر ما در برابر متحد نزدیک ایران (یعنی سوریه) که سلاح کشتار جمعی به کار برده، سکوت کنیم، ایران تصور می‌کند که ما از اقدام مقتضی عاجز هستیم.»
مشاور امنیتی کاخ سفید همچنین افزود که سوریه دارای "بزرگترین زرادخانه اسلحه شیمیایی در جهان" است و این اسلحه می‌تواند روزی علیه آمریکا و متحدان آن به کار رود یا به دست نیروهای تروریست بیافتد.
پی‌گیری اوباما در جلب موافقت کنگره
باراک اوباما همچنان می‌کوشد موافقت کنگره و افکار عمومی را برای حمله نظامی به سوریه جلب کند.
کنگره ایالات متحده بحث درباره نحوه برخورد با نظام بشار اسد را شروع کرده است. برخی از نمایندگان همچنان با ضربه نظامی مخالف هستند و گزینه‌های دیگری را به جای حمله نظامی پیشنهاد می‌کنند. در آخرین تحول خبر می‌رسد مجلس سنا که قرار بود روز چهارشنبه (۱۱ سپتامبر) در این باره رأی‌گیری کند، این تاریخ را عقب انداخته است.
آمریکا رژیم بشار اسد را برای حمله شیمیایی به غوطه در نزدیکی دمشق مسئول می‌داند. در آن حمله به گفته برخی از منابع نزدیک به مخالفان رژیم سوریه ۱۴۲۹ نفر کشته شدند که یک سوم آنها کودک بودند.
حمایت وزیر خارجه پیشین
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، از موضع باراک اوباما مبنی بر ضرورت حمله نظامی به سوریه پشتیبانی کرد و از نمایندگان کنگره خواست که با تصویب قطعنامه‌ای از رئیس جمهور حمایت کنند.
خانم کلینتون، که گفته می‌شود نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ است، تصریح کرد رژیم سوریه که علیه شهروندان خود اسلحه شیمیایی به کار برده باید تنبیه شود. او همچنین تاکید کرد که سوریه باید زرادخانه شیمیایی خود را زیر نظارت بین‌المللی قرار دهد.
دعوت به اجلاس شورای امنیت
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل گفت که شورای امنیت باید از سوریه بخواهد تمام اسلحه شیمایی خود را زیر نظارت بین‌المللی نابود کند. بدین سان او از یک پیشهاد روسیه برای کاهش دادن بحران حمایت کرد.
جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده پیشنهاد کرده بود که سوریه باید ظرف یک هفته تمام زرادخانه شیمیایی خود را زیر نظارت بین‌المللی نابود کند. او گفته بود که این تنها راه جلوگیری از حمله نظامی به سوریه است، اما او افزوده بود که "سوریه این کار را انجام نخواهد داد".
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به دولت سوریه توصیه کرد که از این پیشنهاد آمریکا استقبال کند.وزارت خارجه سوریه بی‌درنگ با این پیشنهاد موافقت کرد. ولید معلم، وزیر خارجه سوریه گفت که بازرسان بین‌المللی می‌توانند از تمام ذخایر اسلحه کشور او بازرسی به عمل آورند.
در این میان کاخ سفید نیز از پیشنهاد مزبور استقبال کرده، اما گفته است "ما حق داریم نسبت به موافقت رژیم سوریه تردید کنیم".
نیروهای اپوزیسیون مخالف رژیم اسد نیز گفته‌اند که رژیم سوریه تنها به دنبال فرصتی تازه برای فریب دادن جامعه بین‌المللی و گریز از حمله نظامی است.

رییس جمهور: ما نه امام جمعه دولتی می‌خواهیم و نه دین دولتی/ روحانیت هم پیام انتخابات و مردم را درک کند

روحانی با بیان این‌که رسالت ائمه جمعه رسالت فرهنگی، علمی، تبیینی و اقناعی است، تصریح کرد: امروز کار سخت‌تر شده است. دشمنان فراوانی داریم که تلاش می‌کنند، اذهان را تصرف و تسخیر کنند، تلاش می‌کنند که القائاتی انجام دهند.
وی افزود: امامان جمعه مستقل هستند، امام جمعه دولتی به معنای خاص کلمه نداریم، البته به مفهوم عام همه وابسته به نظام هستند. از افتخارات شیعه در طول تاریخ این بوده که امامان جمعه آن مستقل بودند و وابسته به حاکمیت، حکومت و دولت نبودند بخصوص زمان‌هایی که حکومت‌ را جابرانه و غاصبانه می‌دانستند.
روحانی گفت: اکنون نیز ائمه جمعه دولتی نیستند. ما نه امام جمعه دولتی می‌خواهیم و نه دین دولتی می‌خواهیم. ما دولت دینی می‌خواهیم. امام جمعه باید مستقل و البته حامی نظام باشد.
رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت نقد و انتقاد، گفت: ما منتی نداریم، نقد را می‌پذیریم و در واقع موظف هستیم که نقد و نصیحت را بپذیریم.
روحانی تاکید کرد: بالاترین افتخارمان این است که خادم مردم باشیم و اگر توانستیم ان‌شاءالله خادم اسلام باشیم، هیچ حرف و داعیه دیگری نداریم و اگر کسی در دولت هدف دیگری را دنبال کند باید آن را نصیحت و هدایت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت موعظه حسنه، گفت: قرآن وقتی در مورد موعظه صحبت می‌کند به موعظه اکتفا نکرده و موعظه حسنه را مطرح می‌کند.
رییس‌جمهور افزود: امام جمعه‌ای که از تربیون نماز جمعه کسی یا قوه و یا دولت را به معنای اخص کلمه نصیحت می‌کند، حتما هدف آن موعظه حسنه است، اما خیلی باید دقت کنیم چراکه فاصله بین موعظه و موضع‌گیری گاهی خیلی به هم نزدیک می‌شود. گاهی به جای موعظه، موضع‌گیری می‌شود. البته اگر موضع‌گیری بر مبنای خیرخواهی باشد بازهم بر روی چشم است.
وی افزود: باید از یک نظر ایام انتخابات را فراموش کنیم و از یک نظر دیگر در ذهن‌مان باشد. باید از این نظر یادمان برود که ما طرفدار کدام کاندیدا بودیم؛ چراکه در آن دوران رقابت‌هایی بوده، ولی اکنون این رقابت‌ها تمام شده است. دوران رقابت‌های انتخاباتی دوران خاص خودش را داشته باید از بابت رفاقت فراموش کنیم، دورانی بود که رقابت وجود داشت، اما این رقابت حسن و احسن بود و این رقابت‌ها در تلویزیون، رادیو و شهرستان‌ها بحمدالله توام با اخلاق بود و ستادها نیز عمدتا این موضوع را رعایت می‌کردند و این در واقع یکی از ویژگی‌های برجسته انتخابات اخیر بود.
روحانی با بیان این‌که گروه‌ها، افراد و دسته‌جاتی هستند که فکر می‌کنند که در انتخابات شکست خورده‌اند که این تصور اشتباهی است، گفت: هیچ کس در انتخابات شکست نخورد، همه پیروز بودند، همه مردم را به حضور در انتخابات دعوت کردند، همه مردم را به یک رقابت سالم دعوت کردند و رقابت سالم محقق شد، بنابراین همه باید احساس پیروزی کنیم، همان‌طور که مردم پس از اعلام نتیجه انتخابات همه در سراسر کشور احساس نشاط، شادی و خوشحالی داشتند.
وی به ترکیب آرای فرد پیروز در انتخابات در نقاط مختلف کشور اشاره کرد و گفت: رای فرد منتخب نه فقط از ناحیه شهرهای کلان یا این‌که بخشی از خواست کشور باشد، بلکه حتی در روستاها نیز اینگونه بود و حتی در برخی روستاها بالاتر از شهرها.
رییس‌جمهور گفت: این یکی از نقاط مهم اجتماعی و جامعه‌شناختی جامعه ایران است و باید روی آن بحث شود که مثلا چگونه در یک روستای دور افتاده که مردم آن خیلی دسترسی به شهرها و حتی مرکز استان نیز ندارند، می‌آیند و با مردم در مرکز کشور، شهرهای کلان و حتی خارج از کشور در یک مسیر واحد قرار می‌گیرند.
روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: دولت از موضع حسنه، نقد سازنده و نصیحت اسلامی استقبال می‌کند و این موجب تقویت دولت است، چراکه دولت و کارگزاران مصون از اشتباه نیستند و نصیحت دلسوزانه می‌تواند از ادامه خطا جلوگیری کند.
روحانی با بیان این‌که حمایت از دولت به معنای عام و خاص کلمه جزو وظایف دینی، انقلابی و ملی امام جمعه است، افزود: البته موعظه، نصیحت و نقد سازنده شما نیز مورد استقبال است. یادمان باشد که برخی از افرادکه تعداد آنها بسیار اندک است، ولی صدای آنها بسیار بلند است و تمام قدرت آنها در بلندگوی آنهاست یک وقت ما را در مسیر دیگری قرار ندهند، البته شان ائمه جمعه اجل است.
رییس‌جمهور به پیام‌های انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات دارای پیام‌هایی بود که ما نباید آنها را فراموش کنیم. مردم در انتخابات راهی را برگزیدند و این راه روشن است و شعار کسی که مورد انتخاب مردم قرار گرفته است نیز واضح و روشن است و با بیان روشن با مردم حرف زده و سخن گفته است. در مناظره‌ها نظر خود را به روشنی بیان کرده و در برنامه‌ای که آن را چاپ و منتشر کرده نظر خود را در مورد مسائل مختلف تبیین کرده است.
روحانی تصریح کرد: مردم راه اعتدال را برگزیده‌اند، البته راه اعتدال همان راه اسلام واقعی است که شهید مطهری نیز می‌گوید جمود آن همان‌قدر خطرناک است که جهالتش خطرناک است. نه جمود و نه جهالت هیچ کدام مورد قبول نیست.
وی گفت: روحانیتی که نمی‌خواهد از مردم جدا باشد و نباید جدا هم باشد، نمی‌تواند از پیام انتخابات جدا باشد. پیام انتخابات این بود که باید به کار کارشناسانه برگردیم،‌ باید به عقل جمعی برگردیم، باید در جامعه به سمت صلح، آشتی و برادری حرکت کنیم. پیام انتخابات این بود که از افراط و تفریط فاصله بگیریم، باید از خشونت‌ها فاصله بگیریم، پیام انتخابات، آشتی ملی بود. پیام انتخابات، اعتدال و میانه‌روی بود. پیام انتخابات، اخلاق در جامعه و فاصله گرفتن از انشقاق‌ها بود.
رییس‌جمهور افزود: اشکالی ندارد که قوای سه‌گانه نظرات مختلف داشته باشند، اما اتهام زدن به یکدیگر و تخریب یکدیگر امری بود که جامعه نمی‌پسندید. ممکن است نظرات متفاوت باشد اما باید با اخلاق و در چارچوب ادب اسلامی با هم حرف بزنیم و سخن بگوییم.
روحانی تاکید کرد: دولت به تعهدی که به مردم داده وفادار خواهد بود و دولت نظر اکثریت قاطع مردم را فراموش نمی‌کند.
وی گفت: دولت با مشکلات فراوان و زیادی مواجه است و در شرایط بسیار سختی کشور را تحویل گرفته است که اولین مورد آن این است که دولت در بررسی‌های اولیه به این نتیجه رسیده که از بودجه ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی امسال حداقل ۸۰ هزار میلیارد تومان آن قابل وصول نیست و در واقع عددسازی محض است. این موضوعی نیست که فقط این دولت بگوید، بلکه سازمان مدیریت دولت قبلی نیز بر آن تاکید داشت و به من در این ارتباط گزارش داد. از بودجه امسال در خوش‌بینانه‌ترین حالت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان قابل وصول است و ما با ایجاد منابع جدید در دولت که اگر مجلس آن را بپذیرد این رقم را به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رساندیم و ۶۰ هزار میلیارد تومان کمتر از آن میزانی است که در بودجه ذکر شده بود و این ۲۰ هزار میلیارد تومان اضافه شده همان‌طور که گفتم مربوط به منابع جدید است.
رییس‌جمهور با اشاره به این‌که رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۱ رشد منفی بوده است، گفت: این موضوعی نیست که آن را این دولت اعلام کند،بلکه دولت قبلی نیز آن را اعلام کرده است. مسئول بانک مرکزی در دولت قبلی این موضوع را اعلام کرده و مرکز آمار نیز این را می‌گوید. وقتی گفته می‌شود رشد اقتصادی منفی است، یعنی این‌که رکود در کشور حاکم است و رکود نیز به این معناست که تولید رونقی ندارد و عدم رونق تولید یعنی گرانی و نیاز به واردات، آن هم در شرایطی که در سایه تحریم‌ها، منبع اصلی دولت که متاسفانه در طی این سال‌ها نفت بوده با مشکلاتی مواجه شده است و با توجه به این موضوع درآمدهای مالیاتی نیز با مشکل روبرو می‌شود بخصوص در شرایط رکود.
روحانی با اشاره به نقدینگی موجود در جامعه و تشبیه آن به یک سیل مخرب، گفت: نقدینگی صدای سیل مخربی است که یک مرتبه در مقطعی در ارز، مسکن و یا سکه ایجاد شد. در حال حاضر ۴۹۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که میزان آن هشت سال پیش حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان بود و اکنون هفت برابر شده است.
وی با بیان این‌که این سیل بخشی از آن مربوط به استقراض از بانک مرکزی است و بسیاری از کارها با استقراض از بانک مرکزی انجام گرفت، گفت: اکنون نیز البته برخی از وزرا در ارتباط با استقراض از بانک مرکزی به رییس دولت فشار می‌آورند که من زیر بار آن نرفتم.
وی با بیان این‌که با مشکلات فراوان اقتصادی روبرو هستیم، گفت: البته این به معنای ناامیدی نیست، این دولت بسیار بسیار بسیار به آینده امیدوار است و اساس آن بر مبنای نشاط، امید، حضور و حمایت مردم و حمایت مقام معظم رهبری و بالاتر از همه امید به عنایت حق و دست توسل به ائمه اطهار است. ما می‌دانیم که اگر قصد خود را خالص کنیم نصرت الهی نیز را خواهیم دید و ما کاملا امیدواریم.
وی با این وجود تاکید کرد: ان‌شاءالله وقتی دست به دست هم بدهیم، با کمک یکدیگر و با وحدت قوای سه‌گانه و با هدایت رهبری مشکلات را از پیش پا برمی‌داریم، علیرغم این‌که می‌بینیم که مشکلات به اندازه کوه است، اما اراده و حمایت مردم بالاتر است و همچنین حمایت حق که اصل است.
وی با اشاره به مصوبات دولت در روز یکشنبه، گفت: در روز یکشنبه دولت بعد از برگزاری جلسات کارشناسی فراوان که من نیز خودم به خاطر اهمیت مسائل در این جلسات حضور داشتم، حدود ۳۵ مصوبه تصویب شد که برخی از آنها البته ممکن است نیاز به قانون باشد و بقیه در اختیار دولت است و من ان‌شاءالله امروز اولین گزارش از اقدامات دولت و تصمیمات صورت گرفته را به مردم عزیز و سرافراز ایران عزیز، به مردمی که با حضور باشکوه خود در انتخابات دست رد به سینه دشمن زدند و دنیا را با شگفتی روبرو کردند به نحوی که در افکار عمومی جهان هیچ کس نتوانست در این انتخابات تردید کند و یا آن را زیر سوال ببرد، ارائه خواهم داد.
روحانی با بیان این‌که امروز من اولین گزارشم را خدمت مردم تقدیم می‌کنم،‌ تصریح کرد: این مردم هستند که باید حماسه اقتصادی ایجاد کنند و دولت بدون کمک، حمایت و حضور مردم نمی‌تواند در این راه مهم موفقیتی کسب کند. وقتی مردم حضور داشته باشند و کمک کنند این حماسه نیز مانند حماسه سیاسی ایجاد می‌شود.
رییس‌جمهور با اشاره به صحبت‌های خود و این‌که اعلام کرده بود با تشکیل کارگروهی ظرف ۱۵ روز موانع تولید را شناسایی و راه‌حل‌های کوتاه مدت را در این زمینه ارائه خواهد کرد، گفت: مشکلات را نمی‌شود یک دفعه حل کرد و باید با برنامه‌ریزی در این زمینه حرکت کرد و این دولت عصای موسی و یا ید بیضایی ندارد.
روحانی درباره نماد کلید هم گفت: کلید همان حمایت مردم و لطف خداوند است و ما همه در حد توان برای حل مشکلات تلاش می‌کنیم. کلید همان‌طور که گفتم لطف خدا و حمایت مردم است و همه باید برای حل مشکلات دست به دست هم بدهیم. البته نه فقط به این خاطر که رییس دولت یک فرد روحانی است.
وی در این ارتباط افزود: بسیار برای دشمن سخت بود که ببیند علیرغم تمام القائاتی که علیه اسلام، نظام و روحانیت کرده بود باز هم مردم آمدند و به یک روحانی اعتماد کرده و آن را انتخاب کردند.
وی با بیان این‌که مردم در واقع دشمن را با انتخاب خود خار کردند، گفت: آنها فکر نمی‌کردند که مردم اینگونه حضور پیدا کنند و آگاهانه انتخاب کنند. البته این سخنان به این معنا نیست که وزن رقبای دیگر کم بوده است، همه عزیز بودند، ولی به هر حال عرصه رقابت است و یک نفر انتخاب می‌شود و مردم از بین کاندیداها یک نفر را که لباس روحانیت بر تن داشت انتخاب کردند، فردی را که افتخار دارد هر چه دارد از حوزه است و مردم با این انتخاب خود بار سنگینی را بر دوش ما گذاشتند.
وی تاکید کرد: مردم با انتخاب خود بیان کردند که به روحانی و حوزه اعتماد دارند، در واقع آنها با انتخاب خود اعلام کردند ‌به یک روحانی که قول داده، اعتماد کرده‌ایم که راست می‌گوید و وفای عهد می‌کند.
روحانی در ادامه با تاکید مجدد بر این‌که بار سنگینی بر دوش ماست و ما امروز به مردم در ارتباط با اولین قدم‌هایی که در راستای رونق اقتصادی برداشته خواهد شد، گزارش خواهیم داد، ‌گفت: دولت این تعهد را دارد که همه چیز را به مردم گزارش دهد، البته در گزارش اول نمی‌خواهیم به مردم مسائل تلخ را بگوییم، ولی معتقدیم که باید همه چیز را به مردم بگوییم. در اداره امور نباید چیزی را از مردم مخفی کنیم، باید آمار واقعی را به مردم بگوییم، نقاط قوتی که وجود دارد را بگوییم تا مردم امیدوار شوند، اما نقاط ضعف نیز گفته شود.
وی تصریح کرد: باید از تجربه‌های خوب دولت‌های گذشته نیز استفاده کنیم و از نقاط ضعف پرهیز کنیم. باید به بایدها عمل کنیم و از نبایدها پرهیز کنیم. دولت قدم‌های خود را در زمینه مسائل اقتصادی و فرهنگی برمی‌دارد و از رسالت‌های مهم شما ائمه جمعه نیز مسائل فرهنگی است.
رییس‌جمهور ادامه داد: دولت می‌داند که در زمینه مسائل فرهنگی نقص‌هایی وجود دارد، جامعه امروز ما با فرهنگ مورد نظر ما که در انقلاب اسلامی دنبال آن بودیم فاصله زیادی دارد و از طرف دیگر می‌دانیم که تولیدات فرهنگی‌مان با تولیدات مطلوب فاصله دارد.
وی با بیان این‌که دولت در زمینه فضای فرهنگی جامعه، اصلاح آن و تولیدات فرهنگی وظایفی برعهده دارد و متخصصین و کارشناسان این حوزه نیز دارای وظایفی هستند،‌ تصریح کرد: ان‌شاءالله در یک زمانی این وظایف را بیان می‌کنم. دولت معتقد است که باید از نظرات متخصصین و تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف استفاده کند.
روحانی از احتمال برگزاری مذاکرات هسته ای در نیویورک خبر داد
رییس‌جمهور همچنین اعلام کرد؛ شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکرات در ارتباط با موضوع هسته‌ای در نیویورک صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دکتر حسن روحانی در بیست و دومین همایش ائمه جمعه با اشاره به واگذاری بحث مذاکرات هسته‌ای به وزارت خارجه گفت: شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکره درمورد پرونده هسته‌ای در نیویورک صورت بگیرد و بعد مذاکرات با گروه ۱+۵ در جایی که مشخص می‌شود، ادامه پیدا می‌کند.
روحانی درباره مسائل سیاست خارجی و فضای منطقه‌ گفت:‌ فضای منطقه و خاورمیانه با مشکلاتی روبروست البته با مشکلاتی از قبل روبرو بوده و امروز مشکلات بیشتر است.
رئیس جمهور درباره مساله سوریه نیز گفت: مساله سوریه به دلیل این‌که این کشور در خط مقدم مقاومت قرار داشته و دارد برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و دولت تمام توان خود را در دو هفته اخیر به کار گرفته که جنگی رخ ندهد و اگر خدای ناکرده این جنگ رخ داد، خسارت آن کمترین باشد و دشمن سریعتر از ادامه جنگ پشیمان شود.
رییس‌جمهور با بیان این‌که ما در طول این مدت در ارتباط با سوریه این خط و مشی را دنبال کردیم، گفت: من خودم در زمینه سوریه با برخی از سران کشورها صحبت کردم، برای برخی از مراکز قدرت پیام فرستاده شده و وزارت خارجه و شخص وزیر نیز در این زمینه فعال بوده و صحبت‌هایی را با کشورهای مختلف انجام دادند.
روحانی با اشاره به مشک تامین مواد غذایی در سوریه گفت: ‌به‌رغم مشکلاتی که وجود دارد برای کمک‌های نوعدوستانه در مورد مواد غذایی ازجمله آرد به بخش‌های مختلف دستوراتی را دادم و وقتی می‌بینیم یک کشور اسلامی مثلا در مورد نان دچار مشکل است، نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم.
وی با تاکید بر این‌که تمام تلاش ما این است که جنگی رخ ندهد و این امید در روزهای اخیر تقویت شده است، گفت: امیدواریم که جنگی رخ ندهد و اگر چنین جنگی رخ بدهد جنگ‌طلبان باید هزینه بالایی را به خاطر این موضوع بپردازند.
رییس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود یادآور شد: افکار عمومی جهان با جنگ مخالف است.
روحانی ادامه داد: افکار عمومی دنیای غرب با جنگ مخالف است و شما دیدید که نزدیک‌ترین متحد آمریکا یعنی انگلیس نیز نتوانست از پارلمان خود برای جنگ رای بگیرد نه این‌که آنها دلشان برای سوریه و مردم این کشور سوخته باشد، بلکه آنها دیدند که در جنگ‌های قبلی چه بلایی سرشان آمده است و می‌دانند آثار جنگ چه خواهد بود.
روحانی با اظهار امیدواری مبنی بر این‌که جلوی جنگ گرفته شود و تمام تلاش دولت نیز در این راستا است، گفت: اگر جنگی وارد شود بیشترین ضرر آن متوجه جنگ‌طلبان، تحمیل‌کنندگان جنگ و دوستان آنها در منطقه خواهد بود و در واقع بیشترین ضرر را آنها متحمل می‌شوند.

علی شمخانی جایگزین سعید جلیلی شد/ وزیر سپاه میرحسین دبیر شورای عالی امنیت ملی

با حکم حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی دریابان علی شمخانی، وزیر سپاه در کابینه میرحسین موسوی و وزیر دفاع سیدمحمد خاتمی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی جایگزین سعید جلیلی شد.
به گزارش کلمه، علی شمخانی از جمله افرادی است که اعتقاد دارد رای مردم به حسن روحانی در انتخابات ۲۴ خرداد رای به تغییر بود. وی به نقش خاتمی و هاشمی در این انتخابات نیز باور دارد که در کنار گفتمان صادقانه آقای روحانی موجب شد رأی ملت صندوق‌ها را پر کند.
دریابان شمخانی که در رویدادهای پس از انتخابات ۸۸ هم نسبت به انگ زدن هشدار داده بود، چندی پیش نیز با انتقاد از دسته دسته کردن مردم گفته بود: الان یک نفر را پیدا کنید که در تقسیم بندی هایی که انجام شده، مثل فتنه گر، انحرافی، ساکت فتنه، بی بصیرت و… نباشد!
شمخانی خود از کسانی است که معتقد است نباید دایره خودی ها را تنگ کرد. او بارها هشدار داده بود که اجازه ندهیم افراد بر مبنای جنس و شکل و حزب و سلیقه و جناح و قومیت نزدیک و یا دور از ما بشوند. هر کس که معتقد به باور های انقلاب اسلامی است که باور های آشکار و روشنی است ، خودی است و اصولا در ملت ایران غیر خودی وجود ندارد. دشمنان ما غیر خودی هستند.
امیر دریابان علی شمخانی متولد ۱۳۳۴ در اهواز است و رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح، عضو شورای راهبردی روابط خارجی ایران، رئیس کمیته سیاست‌های دفاعی امنیتی شورای عالی امنیت ملی ایران، قائم مقام فرمانده کل و وزیر سپاه در کابینه میرحسین موسوی، وزیر دفاع در کابینه اول و دوم خاتمی به مدت هشت سال بوده است.
پیش از شمخانی سعید جلیلی از سال ۸۶ تا ۹۲، علی لاریجانی از سال ۸۴ تا ۸۶ و حجت الاسلام حسن روحانی از سال ۶۸ تا ۸۴ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشته اند.
کلمه انتصاب علی شمخانی به دبیری شورای امنیت ملی را تبریک گفته و آرزو می کند با تعریفی که وی از ” امنیت ملی ” دارد حصرها و حبس ها برداشته شود و یاران انقلاب و رزمندگان سالهای دفاع مقدس بار دیگر فرصت خدمت به کشور را بیابند.

آفت زدگان (محمد نوری زاد)

یکی ازبی پناهان سرزمین ما، کشاورزان سنتی اند. با جمعیت فراوان وبی سرانجامشان. که یکسال به این سوی می دوند وسالی دیگربه دیگرسوی. امسال هندوانه می کارند، بخاطرگرانی سال گذشته اش. وهندوانه هایشان هکتاردرهکتارروی دستشان می ماند. بخاطرارزانی اش. وسالی دیگربه کشت پیازروی می برند. با این امید که دراین سرگشتگی چیزکی نصیبشان شود. اما می بینند سیب زمینی اگرمی کاشتند بساطشان رنگین تربود. خلاصه کشت وکارِاینجورکشاورزان به قمارمی ماند. علتش ازهمان ابتدا مشخص بود. نبودِ سیاستِ کشت. چه می گویم؟ درکجاها سیاستمان جوراست که دراین یکی جورباشد؟
یکی ازبلاهای دیگری که ناگهان برسرِکشاورزان سنتی می بارد، آفت است. ازهرجورش. چه ملخ باشد وچه قارچ وچه باد وچه گرمای طاقت فرسا وچه سرمای کشنده وچه کرم ساقه خواروچه بازاراشباع. پدرومادرمن یکی ازاین کشاورزان سنتی اند. ازدیرباز. کارشان پرستاری ازانگورستانی است که ازقدیم دارند. وجانانه به این انگورستان رسیدگی می کنند. خودشان که توانی ندارند، بل به کارگران افغانی مزد می دهند تا برایشان بیل بزنند وهرس بکنند وکود بدهند وآبیاری کنند و سمپاشی کنند ومحصول را جمع آوری کنند وهرکاری را که پیش آید انجام دهند.
جالب این که اغلب کشاورزان اطراف ما، عطای کشاورزی را به لقایش بخشیده اند و دارایی خود را خشکانده اند وبه مفت فروخته اند. پدرومادرمن اما با سماجت بنا برحفاظت ازخاطرات خود دارند. خاطراتی که دردرختها وکاجها وانگورها وجوی ها وعلف ها وصدای زنگ دارکلاغ زاغی وسگ سیاهشان: ببری، پنهان کرده اند. هیچ سودی نیزازاین همه مرارت نمی برند. می گویند: همین که دستمزد کارگران عایدمان شود شاکریم. سود اصلی شان تناولِ آرامشی است که ازخاک برمی جوشد، وازآسمان می بارد، وازدرختانی که خود برآورده اند.
من، سالی یک ماه، کارهایم را تعطیل می کنم ودرکنارشان هستم تا با آرامش به جمع آوری محصولشان بپردازند. وهرروز سواربروانت پیکان پدر، سبدهای انگوررا به میدان تره بارشهرستان می برم وتحویل بارفروش می دهم وبازمی گردم. اینکار، بیش ازهربرآیندی، برای من ارتزاق ازآسمان آبیِ عاطفه است وبرای آنان، آرامش درغوغای تنش های سالیانه. ومن، بیش ازآنان به این همجواری محتاجم. همین که می بینم حضورمن آنان را دلگرم می کند، مست می شوم. بی آنکه بدانند این خودمنم که به تنفس درکنار آنان وتماشای قدوبالای هماره شان نیازمندم.
امسال اما غباری ازاندوه، برچهره ی پدرومادرم نشسته است. نه به این دلیل که دوسوم ازانگورستانشان را آفت زده. وهیچ – آری هیچ – ازآن برداشت نکرده اند. بل بخاطراین که می بیند خودشان درپرستاری ازدرختان انگورکم نگذاشته اند، ودرختان انگورنیز زحمتشان را کشیده اند وبارآورده اند اما دراین میان یک عامل مزاحم به اسم آفت، همه ی رشته هایشان را پنبه کرده است. آفتی به اسم بادزدگی. که برسم سالیانه برای زدودن این آفت سمپاشی می کنند. امسال اما سم ها چینی بود. وسم چینی چه ها که نکرده با ما دراین سالیان بی کیاستی. وپدرومادرمن به همین راحتی به جمع آفت زدگان پیوستند. آری آفت زدگان. بی آنکه کسی صدایشان را بشنود. بویژه واردکنندگان سم چینی. وناظرانی که پول می گیرند تا: نبینند.
آفت زدگان که می گویم، شما تصورکنید مردمی را که: دارند، اما خنجری برپشت، و ندارند، اما چاره ای وپناهی. آفت زدگیِ مورد نظرمن، گرچه نسبت مستقیمی با غرب زدگی وشرق زدگی ندارد اما حتماً زیرمجموعه ای ازملازدگی است. درست مثل ملخ زدگی. که امروز دربساط شما چیزی هست وفردا نیست. ملازدگی نیزیعنی جامعه ای که بیش ازعقل به خرافه بند می بندد، وبیش ازفهم به جهل. ملازدگی یعنی جامعه ای که خطاکارانش پاسخگونیستند. وتجلی گریزازپاسخگویی اش ملایان اند. شما کجا ملایی را دیده اید که بخاطرخطاها وخساراتش به صلابه کشیده شده باشد؟ وازمردم پوزش خواسته باشد؟ بله، این است رازسرگشتگیِ این سالیان سرافکندگی.

محمد نوری زاد
شانزدهم شهریورسال نود ودو – تهران

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 19 شهریور، 10 سپتامبر






































برای احضار سعید مرتضوی آدرسی در دسترس نیست!

تابناک :  با برکناری سعید مرتضوی از ریاست تامین اجتماعی و همچنین کنار گذاشتن او از ترکیب هیات مدیره این نهاد متمول به دستور وزیر، مشکلی بروز کرده که در نوع خود بسیار شگفت‌آور است: این مقام مشهور که سمت‌های مختلفی در سطوح عالی دو قوه داشته، اکنون در دسترس نیست تا حتی ابلاغ احضاریه به وی ممکن نباشد!
برای پیگیری ماجرا به سراغ میرمجید طاهری، وکیل خانواده مرحوم روح‌الامینی از جان باختگان کهریزک رفتیم چراکه به رغم صدور رای و محکوم شدن مرتضوی از باب دو اتهام وارد شده به وی در پرونده جنایت کهریزک، همچنان شکایاتی از طرف موکلان وی به این متهم وارد است؛ شکایاتی به مراتب سنگین تر از شکایات وارد شده قبلی که در دادسرا در حال رسیدگی بوده و می‌بایست با احضار دادستان معزول، پیگیری شوند.
این وکیل دادگستری با تایید اخبار رسیده درباره در دسترس نبودن متهم می‌گوید: «هرچند مدتی است که احضاریه صادر شده و متهم هم از صدور آن اطلاع دارد، ولی به دلیل نداشتن آدرس متهم، احضاریه هنوز به رویت وی نرسیده است.»
طاهری در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی قانون در مواردی از این دست، می‌گوید: «دادسرا مکلف است متهمانی را که برای جرایمی تحت تعقیب قرار می‌گیرند، احضار کند ولی چنانچه آدرس اقامتگاه متهم نامشخص بوده و برای قاضی دلایل کافی برای احضار وی وجود داشته باشد، می‌تواند دستور احضار وی را صادر نماید. روال قانونی به این صورت است که اگر احضاریه قابل ابلاغ به متهم نباشد، از طریق نشر آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار از متهم دعوت به عمل خواهد آمد و بدیهی است استنکاف متهم از حضور، موجب خواهد شد که نسبت به جلب او با استفاده از قوای انتظامی اقدام شود.»
این وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که چرا احضاریه سعید مرتضوی به دانشگاهی که در آن تدریس می‌کند فرستاده نشده؟، می‌گوید: «تشخیص این امر بر عهده دادسراست و مسئولان قضایی مرتبط در تلاش هستند تا با استفاده از راهکارهای قانونی این امر را به انجام برسانند.»

بدین ترتیب قابل پیش‌بینی است که یا متهم سرشناس این پرونده احضاریه را دریافت خواهد کرد تا متعاقب آن روند طبیعی پیگیری پرونده ادامه بیابد و یا انتشار آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار و حتی صدور حکم جلب مرتضوی به وقوع خواهد پیوست تا این شیوه برای احضار فردی که هنوز برخی او را با لقب «قاضی» و «دادستان» می‌شناسند، حکم ترکیدن بمب خبری بزرگی را داشته باشد!