۱۳۹۲ مهر ۱۱, پنجشنبه

عیسی سحرخیز آزاد شد

ندای سبز آزادی: عیسی سحر خیز مدیر کل مطبوعاتی وزارت ارشاد خاتمی و روزنامه نگار منتقد پس از هزار و ۵۵۰ روز زندان آزاد شد.وی در مدت زندان خود وضعیت جسمی نامناسبی داشت و در اعتراض به وضعیت خود بارها دست به اعتصاب غذا زده بود.
عیسی سحر خیز، دوازدهم تیرماه سال ۸۸ بازداشت شد. او مدتها پس از بازداشت در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به سر برد و ماه ها انفرادی و بازجویی را تجربه کرد. او مدتی را نیز در بند ۳۵۰ زندان اوین گذراند اما سرانجام در بهار سال ۸۹ بدون اینکه در حکمش قید شده باشد، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. این روزنامه نگار که پیش‌تر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود، چندی قبل طی حکمی که در زندان به وی ابلاغ شد، به دو سال حبس دیگر هم محکوم شد.
وی به دلیل وضعیت نامناسب جسمی پس از انتقال به زندان رجایی شهر چندین بار به بیمارستان منتقل شد و در حال حاضر بیش از سه ماه است که در بیمارستان بستری است.

پس از اعلام خبر آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی شایع شد که عیسی سحر خیز نیز از زندان آزاد شده است اما پسر وی این خبر را تکذیب کرد.امروز اما این زندانی سیاسی در صفحه فیس بوک خود از آزادیش خبر داد و مهدی سحرخیز پسر وی نیز این خبر را تائید کرد.

واکنش نماینده رهبری به سخنان هاشمی رفسنجانی: نقل قول شفاهی از امام خمینی سندیت ندارد

علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه و گروهی از نمایندگان مجلس به نقل قول اکبر هاشمی رفسنجانی از امام خمینی مبنی بر موافقت با حذف شعار «مرگ بر آمریکا» واکنش نشان دادند.
هاشمی رفسنجانی٬ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیرا اعلام کرده که بنیانگذار جمهوری اسلامی در مقطعی موافق حذف شعار «مرگ بر آمریکا» بوده است.
آقای سعیدی در واکنش به این گفته هاشمی اظهار کرده است: «آنچه که مستد به دست خط یا صوت و تصویری از امام نباشد اصلا واقعیت ندارد و در شان و شخصیت کسی نیست که این مطالب را به امام نسبت می‌دهند.»
به نوشته دیگربان، محمداسماعیل کوثری٬ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی نیز گفته است: «نقل قول‌هایی که توسط هاشمی در حال طرح است اصلا کار درستی نیست.»
کوثری افزوده «دستگاه امنیتی و رئیس جمهور باید هرچه سریع‌تر به هاشمی تذکر بدهند تا تشنج سیاسی ایجاد نشود وگرنه مردم خودشان وارد صحنه می‌شوند.»
محمد دهقان٬ عضو هیات رئیسه مجلس هم گفته که «متاسفانه امروز برخی‌ها بدون هیچ سند و مبنایی یک سری نقل و قول‌های بی‌اعتباری را در سطح جامعه مطرح می‌کنند.»
دهقان اظهار کرده است: «متاسفانه این افراد خواسته یا نا‌خواسته به جای منفعت ملی منافع دشمنان را دنبال می‌کنند.»
حمید رسایی٬ دیگر نماینده مجلس هم گفته که «ذکر خاطراتی که هیچ پشتوانه عملی با سیره امام ندارد نه تنها مورد پذیرش مردم و اذهان عمومی قرار نمی‌گیرد بلکه علامت سوالی را در مقابل هاشمی که نقل کننده است قرار می‌دهد که چرا و با چه هدفی این مباحث را مطرح می‌کند.»
به گفته رسایی «زمانی نقل و قول‌های منتسب به ایشان را باید باور کرد که صوت، یا تصویر و یا دست خطی که مورد تائید کار‌شناسان است، وجود داشته باشد.»
این دسته از محافظه‌کاران در شرایطی این نقل قول هاشمی ار امام خمینی را نامعتبر می‌دانند که آیت الله خامنه‌ای بر اساس یکی از همین نقل قول‌ها به سمت رهبری انتخاب شده است.

زنان ایرانی در زندان های مخوف مالزی چه می کنند؟

صدور حکم اعدام برای دو زن ایرانی در زندان مالزی بهانه‌ای شد برای جستجو درباره وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی. زنی که به تازگی از زندان کوالالامپور آزاد شده، از شرایط “اسف‌بار” این زندان به خصوص برای زنان می‌گوید.
دو زن جوان ایرانی به جرم حمل مواد مخدر در مالزی به اعدام محکوم شدند. ندا و شهرزاد ۲۶ و ۳۱ ساله حامل حدود پنج کیلو مفتامین بوده‌اند که در فرودگاه کوالالامپور دستگیر می‌شوند.
هریک از این دو بیش از دو کیلو مفتامین با خود داشته‌اند اما “شراره سعیدی” فعال حقوق زندانیان در مالزی به دویچه‌وله می‌گوید که یکی از این دونفر هیچ ماده مخدری همراهش نبوده بلکه تنها به دلیل همراهی و دوستی با فرد دیگر دستگیر می‌شود.
زن دیگری که مواد را در لباس‌هایش جاسازی کرده بوده در ازای دریافت ۳ میلیون تومان پول حاضر به این کار شده است. این فرد که به گفته خانم سعیدی در تمام طول این سه سال حمایت مالی صاحب اصلی مواد را داشته، حاضر نشده شهادت دهد که دوستش از این جریان بی اطلاع بوده است.
خانم سعیدی البته تاکید می‌کند که شرایط زندان‌های مالزی آنقدر بد و اسف‌بار است که اصلا نمی‌توان از زندانیان انتظار داشت رفتارهای منطبق با عقل و منطق انجام دهند.
یکی از زنانی که مدت ۴۲ روز در زندان کوالالامپور بوده و به تازگی آزاد شده است به دویچه‌وله می‌گوید که در حال حاضر بین ۳۰ تا ۳۵ زندانی زن در فاصله سنی ۲۶ تا ۶۵ سال در این زندان هستند که جرم یا اتهام اکثر آنان حمل مواد مخدر است.
این فرد که نخواست نامش فاش شود، شرایط بهداشتی و غذایی این زندانیان را “اسف‌بار” توصیف می‌کند و می‌گوید: «زنان در اتاقک‌های کوچک سه در چهار متری نگهداری می‌شوند و در هر اتاق ۱۵ تا ۱۶ نفر به سر می‌برند. در چنین شرایطی، با جمعیت زیاد و فضای فوق‌العاده کم، فقط جای کوچکی را به “سرویس بهداشتی” اختصاص داده‌اند که البته نمی‌شود اسم آن را سرویس بهداشتی گذاشت به خاطر این‌که از آن به عنوان دست‌شویی، حمام، روشویی و دست‌شویی استفاده می‌شود.
خانم‌ها از ناراحتی‌های زنان و پوستی رنج می‌برند. به یک نوع بیماری قارچ به نام “گوراب” که مربوط به آب و هوا و وضعیت غیربهداشتی اینجاست، مبتلا می‌شوند. شپش ‌در زندان بیداد می‌کنند. چون اکثر مجرم‌هایی که با هم‌دیگر هستند، موهای‌شان بلند است و استحمام در آن‌جا انجام نمی‌گیرد، به همین خاطر شپش‌ها منتقل می‌شوند. تشک‌های آن‌جا فوق‌العاده کثیف و بدبو هستند که روی زمین پهن می‌شوند».
به گفته این فرد برخی از این زنان به خاطر تامین غذا و دارو مجبور به تن‌فروشی می‌شوند و مسئولان زندان هم این موضوع را می‌دانند اما بر آن سرپوش می‌گذارند.
این زندانی سابق می‌گوید: «در ماه رمضان همه‌ی بچه‌ها را به یک سلول منتقل کردند که خیلی زجرآور بود. مثلاً بعضی خانم‌ها پریود بودند و نمی‌توانستند روزه بگیرند، اما شرایط را برای همه یکسان کرده بودند. بچه‌ها می‌گفتند ما نمی‌توانیم روزه ‌بگیریم، باید غذا بخوریم، روزه گرفتن و نماز خواندن ما حرام است، ولی به آن‌ها گفته می‌شد که فرقی نمی‌کند، شما هم همان دو وعده غذا را دارید».

حمل ماده‌ای که نمی‌دانند چیست
فرد گفت و گو کننده با دویچه‌وله می‌گوید بیش از نیمی از این زندانیان نمی‌دانستند که حامل مواد مخدر هستند و تنها به آنها گفته شده که اینها دارویی است که ممکن است ورودش به مالزی قدغن باشد اما اگر به ماموران فرودگاه رشوه بدهید کاری با شما نخواهند داشت.
شراره سعیدی نیز تایید می‌کند که اکثر کسانی که به صورت گروهی دستگیر شده‌اند اصلا نمی‌دانسته‌اند که حامل مواد مخدر هستند. او می‌گوید در هر گروه تنها یک نفر از موضوع اطلاع دارد و او هم اجازه ندارد چیزی در این مورد به بقیه بگوید.
به گفته این زندانی سابق، بیشتر زنان زندانی متارکه کرده ‌و بیکار هستند و به همین دلیل نیاز مالی شدید دارند و در ازای دریافت ۳ تا ۵ میلیون تومان پول حاضر به حمل این مواد شده‌اند. برخی دیگر نیز از سوی همسرانشان وادار به این کار شده‌اند.
این فرد به زن مسنی اشاره می‌کند که به دلیل تامین هزینه خرید کلیه برای شوهرش حاضر به حمل مواد مخدر به مالزی شده و زن دیگری که دختری عقب‌مانده دارد و برای تامین هزینه‌های او ناچار به این کار شده است.
در طول چند سال اخیر که تعداد زندانیان ایرانی مالزی افزایش پیدا کرده است تنها دوبار نماینده‌ای از سفارت ایران در مالزی به دیدار این زندانیان رفته است.
در حالی که به گفته زنی که با دویچه‌وله گفت و گو کرد، نمایندگان سفارت‌خانه‌های کشورهای دیگر مثل ویتنام و میانمار هر ماه به دیدار زندانیانشان می‌روند و در تامین غذا و داروی آنها کمک می‌کنند.
این زن می‌گوید: «بچه‌هایی هستند که قرار است آزاد بشوند. آن‌ها می‌گویند ما قرار است آزاد بشویم و سفارت آمار ما را هم دارد، ولی متأسفانه کوتاهی می‌کند و به موقع در دادگاه‌شان حاضر نمی‌شود و هیچ کنترلی هم بر پرونده آنها نمی‌کند. می‌گویند از لحاظ دارو و درمان، سفارت می‌تواند به آن‌ها کمک کند، ولی متأسفانه این کمک‌ها را دریغ می‌کند. یکی دوبار هم که نماینده‌ی سفارت به آن‌جا رفته، فقط گفته که شما با این کارتان آبروی ایران را برده‌اید و از ما انتظار کمک نداشته باشید. با توجه به کاری هم که کرده‌اید، مجرم هستید و هر بلایی‌هم که سرتان بیاید، حق‌تان است».
از روز اول اکتبر امسال (۹ مهر) دولت مالزی مدت ویزای ایرانیان را که سه ماه بود به ۱۴ روز تقلیل داده است.
به گفته وزیر کشور مالزی این تغییر به این دلیل صورت گرفته که ایرانیان از مالزی برای عبور و مهاجرت غیرقانونی به استرالیا استفاده می‌کنند. او تصریح کرده که این کار به درخواست دولت استرالیا انجام شده است.
شراره سعیدی می‌گوید این اقدام نیز در راستای فشار بیشتر بر ایرانیان است که تا کنون با اعتراضی از سوی دولت ایران روبرو نشده است.
دو زنی که به اعدام محکوم شده‌اند از روز ۹ مهر به سلول انفرادی منتقل شده‌اند. بر اساس قوانین مالزی به محض صدور حکم اعدام حتی در مرحله بدوی، زندانی به سلول انفرادی منتقل می‌شود.
به گفته خانم سعیدی در حال حاضر ۷۰ زندانی ایرانی به اعدام محکوم شده‌اند و کسانی در میان آنها هستند که دو سال و نیم است در انفرادی به سر می‌برند. این فعال حقوق زندانیان می‌گوید وقتی به دیدن این افراد می‌رود از او خواهش می‌کنند تا بیشتر بماند تا آنها را دیرتر به سلول انفرادی برگردانند.
زنی که ۴۲ روز در زندان کوالالامپور بوده می‌گوید: «اینجا آخرالزمان است».

بالاخره گوشه‌ای از تابو شکست

رادیو فردا، مجید محمدی : ۳۵ سال ديوار دشمنی جمهوری اسلامی با ايالات متحده، غرب ستيزی، منع مذاکره و تبليغ دشمنی موهوم غرب با ايران و ايرانی بالاخره با فشار تحريم‌ها و ابتکار مقامات کاخ سفيد و وزارت خارجه‌ ايالات متحده ترک برداشت.

مقامات آمريکايی می‌خواستند ملاقاتی ميان اوباما و روحانی در روز سه شنبه ۲۴ سپتامبر در سازمان ملل انجام گيرد اما روحانی با بهانه‌ پيچيدگی موضوع و نياز به تمهيدات بيشتر از ملاقات رو در رو سرباز زد، يا به دليل مخالفت خامنه‌ای با اين ديدار يا ملاحظات شخصی خود وی مبتنی بر احساس عدم آمادگی بخش‌هايی از فرماندهان سپاه و نيرو های اقتدارگرا برای تصوير اوباما و روحانی در يک قاب عکس در حال دست دادن.

البته خامنه‌ای نمی‌توانست در اين مقطع، مذاکره تا حد ملاقات چهره به چهره را با «نرمش قهرمانانه» به طرفداران حکومتی که سی و پنج سال است با دشمنی با ايالات متحده خو کرده‌اند بفروشد. گفت‌وگوی تلفنی، هم به نياز حکومت برای نشان دادن تغيير مشی در عرصه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بين‌الملل جواب می‌داد و هم اذهان عادت داده شده به تبليغ دشمنی ايالات متحده با اسلام در برابر آن کمتر جا می‌خوردند.

دستاوردهای گفت‌وگوهای نيويورک

با وجود برخی محدوديت‌ها و ملاحظات، سفر تيم روحانی به نيويورک دو نوع دستاورد داشت:

۱. دستاوردهای عملی که عبارت است از الف) ملاقات وزرای خارجه و گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری ايالات متحده و ایران و ملاقات ظريف با وزرای خارجه‌ ۵+۱ که به نوعی جدول زمان بندی مذاکرات بعدی رسيد و ب) به آزمون گذاشته شدن دو طرف در جديت پیگيری ديپلماسی که طرف آمريکايی در اين آزمون سربلندتر بيرون آمد اما طرف مقابل نيز همراهی کرد. همه‌ قرائن و فحوای سخنان اوباما و روحانی در هفته‌ پايانی سپتامبر ۲۰۱۳ نشان می‌دهند که طرف ايرانی در برداشتن گام‌های لازم برای ملاقات و گفت‌وگو استواری لازم را نداشت.

۲. دستاوردهای گفتمانی که عبارت است از الف) پاسخگويی روحانی به انتظار افکار عمومی در داخل کشور برای گفت‌وگو با اوباما، و ب) شکسته شدن گوشه‌ای از تابوی مذاکره با ايالات متحده در ميان طرفداران جمهوری اسلامی.

بخشی از رهبران جمهوری اسلامی مثل هاشمی رفسنجانی می‌خواستند اين تابو را پس از پايان جنگ بشکنند اما احساس سستی پايگاه قدرت توسط خامنه‌ای اين مسير را بست.

پيامدها

ديدار جان کری و ظريف و بعد گفت‌وگوی تلفنی اوباما و روحانی دو پيامد روشن در بر خواهد داشت. اين ديدارها کار رهبران جمهوری اسلامی را در دميدن به شيپور دشمنی با ايالات متحده دشوارتر خواهد کرد مگر آن که طرفداران خامنه‌ای، روحانی را سپر بلای حکومت قرار داده و وی را فريب خورده از دشمن معرفی کنند تا خود را از آن مبرا سازند. حداقل در کوتاه‌مدت ادبيات دشمنی در جمهوری اسلامی تا اندکی فروکش خواهد کرد. در طرف آمريکايی نيز حداقل در ادبيات کاخ سفيد کمتر از وجود گزينه‌ نظامی روی ميز خواهيم شنيد همچنان که در نطق اوباما در مجمع عمومی در سپتامبر ۲۰۱۳ اين عبارت نيامده بود.

نقشه‌ راه و دست اندازهايش

کسانی که نتيجه‌ عملی عاجل، خواه پايان تحريم‌ها و خواه پايان غرب ستيزی جمهوری اسلامی می‌خواهند، می‌پرسند بالاخره نتيجه‌ اين مذاکرات چه خواهد بود. مسير حل مشکلات جمهوری اسلامی و دول غربی مسيری طولانی و پر از سنگلاخ است که تازه اولين گام آن برداشته شده است. حتی همين گام نيز با احتياط‌های فراوان (مثل عدم پذيرش ديدار رو در روی اوباما و روحانی) و با کوله پشتی‌ای پر از محتويات مضر برای رسيدن به نتيجه آغاز شده است.

سه دست انداز بزرگ برای برداشتن گام‌های بعدی به چشم می‌خورد:

۱. قربانی نشان دادن جمهوری اسلامی در نظام سلطه‌ غرب (حدود دو سوم سخنرانی روحانی در مجمع عمومی) و در عين حال ادعای هميشگی در اختيار داشتن امکانات برای ساختن چنين نظامی در منطقه و درخواست خروج ايالات متحده از آن؛ اين همان مديريت جهانی مورد ادعای احمدی نژاد است که تعديل يافته و به سطح منطقه محدود شده است. چنين ادعايی يعنی تبديل کردن منطقه‌ خاورميانه به عرصه‌ منازعات بی پايان که معلوم نيست جمهوری اسلامی با اقتصاد در حال ورشکستگی خود بتواند اين مسير را ادامه دهد؛

۲. نسبت دادن برنامه‌ی اتمی به خواست ملت ايران (در سخنان روحانی خطاب به شورای روابط خارجی در نيويورک) که اين مردم نه در شروع و نه در نحوه‌ ادامه‌ آن هيچ ورودی‌ای نداشته‌اند؛ اين نسبت يک سخن بدون پيامد در مذاکرات نيست بلکه برای حکومتی که خود را نماينده‌ مردم معرفی می‌کند تعهداتی غير قابل خدشه ايجاد می‌کند که مانع پيشرفت مذاکرات و مصالحه خواهد بود. مردمی که نمی‌توانند از اين برنامه در رسانه‌های داخلی انتقاد کنند چگونه می‌توانند نقشی در شروع، پيشرفت يا توقف آن داشته باشند؛

۳. انداختن توپ به زمين ديگران وقتی سخن از اقدامات عملی توسط جمهوری اسلامی به ميان می‌آيد. بدون برداشته شدن گامی عملی از سوی جمهوری اسلامی در حوزه‌ برنامه‌ اتمی بعيد است چرخ مذاکرات روی ريل بيفتد. ۵+۱ در مذاکرات نيويورک پيشنهاد تازه‌ای به جمهوری اسلامی ارائه نداد و همچنان منتظر پاسخ اين نظام به پيشنهادی است که قبلا ارائه داده است. همچنين مشکلات ميان آژانس بين المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ادامه داشته است.

از وعده تا عمل

هنوز برای رسيدن به اين نتيجه که مذاکرات نيويورک برای خامنه‌ای و نيروهای امنيتی- نظامی حکومت حرکتی استراتژيک يا تاکتيکی برای کاهش فشارها بوده، زود است. در سخنان مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به تحولات نيويورک هر دو رهيافت مشاهده می‌شود. همچنين فعلا فقط وعده‌ نرمش داده شده، اما هنوز نرمشی صورت نگرفته است. اگر مقامات جمهوری اسلامی در نگرش به سه موضوع فوق تجديد نظر نکنند علی رغم کاهش تنش لفظی اتفاقی در بن بست مذاکرات هسته‌ای صورت نخواهد گرفت و و تحريم‌های ناشی از آن تداوم خواهد يافت.

اگر نگاه مقامات جمهوری اسلامی به مذاکراتِ در جریان، تاکتيکی باشد با توجه به انتظارات ايجاد شده و همچنين با توجه به ريسکی که دو طرف متحمل شده‌اند نتيجه بسيار مايوس کننده و مخرب خواهد بود و به امکان حل ديپلماتيک مشکلات ناشی از برنامه‌ اتمی بسيار ضرر خواهد زد.

هيچ زمانی در ۳۵ سال گذشته مناسب‌تر از حضور اوباما در کاخ سفيد و روحانی در پاستور برای حل مشکلات وجود نداشته است اگر رهبران دو کشور عزم خود را برای مقابله با دست اندازها رها نکنند. کسانی که در تهران به روحانی کفش پرتاب کردند يا مانع از ادامه‌ حرکت وی در مسير فرودگاه به شهر شدند متوجه اين ريسک نيستند يا متوجه‌اند و جنگ می‌خواهند.

روحانی در سخنان خود در نيويورک به نقش مخرب دوگانگی در دولت آمريکا در پيشرفت مذاکرات اشاره کرد اما اين خطر در خانه وی بيشتر نمايان است. 

مدرسه فقاهت آنلاین شد؛ راه اندازی “ویکی فقه”

به تازگی سایت “مدرسه فقاهت” راه اندازی شده که با وجود آن کاربران می‌توانند از کلاس‌های درس اساتید حوزه‌های علمیه قم، کشور و ۳ کشور دیگر بهره مند شوند، همچنین آنها می توانند به صورت رایگان از کتابخانه مجازی در حوه‌های مرتبط استفاده کنند.
احمد ملکی- از محققان این طرح در گفتگو با مهر هدف از راه اندازی این سایت را استفاده از محتوای دورس حوزه‌های علمیه ذکر کرد و گفت: این سایت به طلبه‌های حوزه‌های علمیه امکان می‌دهد که در هر زمان بتوانند از کلاس‌های درس به صورت زنده و یا دانلود در زمان غیر از ساعت کلاس بهره مند شوند.
وی با تاکید بر اینکه طلبه‌ها می‌توانند در زمان معینی از دورس اساتید مورد نظر بهره مند شوند، اظهار داشت: در صورتی که فرد طلبه موفق نشد در زمان معین از مطالب ارائه شده استفاده کند، می‌تواند درس مورد نظر را در زمان دیگر از طریق سایت “مدرسه فقاهت” به صورت صوتی دانلود کند.
ملکی دسترسی به متن دروس ارائه شده در کلاس‌های حوزوی را از دیگر امکانات این سایت نام برد و یادآور شد: به منظور دسترسی طلاب به متن مباجث مطرح شده در کلاس، عده‌ای از شاگردان که از سوی استاد مورد نظر تایید شده باشند متن موضوعات ارائه شده از سوی استاد را تهیه و با ارسال آن ما این متن را در سایت بارگذاری خواهیم کرد.
وی تنوع اساتید را از مزایای این سایت عنوان کرد و ادامه داد: در سایت راه اندازی شده اساتید متنوعی در نظر گرفته شده است و طلاب می‌توانند اساتید خود را انتخاب و از آموزش‌های وی به صورت مجاری بهره مند شوند.
ملکی فقه، اصول، تفسیر و فلسفه را از جمله دورس ارائه شده در این سایت دانست و خاطر نشان کرد: هر طلبه‌ای می‌تواند درس مورد نظر را با استاد مد نظر انتخاب و در برنامه آموزشی آن شرکت کند.
این محقق بخش کتابخانه مجازی را از دیگر بخش‌های این سایت دانست و در این باره توضیح داد: در متون درسی که در سایت آورده شده در صورتی که احادیث و یا روایتی در متن باشد منابع آن به صورت پاورقی آورده شده است که این منابع در کتابخانه مجازی این سایت لینک شده است.
وی افزود: علاوه بر این کاربران می‌توانند به صورت مستقیم از منابع این کتابخانه استفاده کنند. این کتابخانه حاوی ۹ هزار کتاب در حوزه‌هایی چون اصول، قرآن، علوم حدیث، اخلاق، عقاید، ادیان و فقه است.
ملکی از راه اندازی بخش “ویکی فقه” در این سایت خبر داد و یادآور شد: در این بخش مقالات طلاب در حوزه‌های مرتبط بارگذاری شده است و در صورتی که طلاب و محققانی مقالاتی دراین زمینه‌ها باشند با ارسال آن ما پس از داوری آن را در ویکی فقه بارگذاری خواهیم کرد.
محقق راه اندازی این سایت با تاکید بر اینکه در این سایت تعامل میات عالمان با عالمان و شاگردان با عالمان و اساتید پیش بینی شده است،‌خاطر نشان کرد: در صورتی که شاگردان در زمان مشاهده پخش زنده درس اساتید با سوالی مواجه شدند آن سوال پرسیده می‌شود و در صورتی که آن سوال قابل مطرح کردن باشد در کلاس پخش و استاد به آن پاسخ می‌دهد.
وی با بیان اینکه این سایت تنها حوزه علمیه را پوشش نمی دهد، ادامه داد: این سایت سخنرانی اساتید حوزه های علمیه مشهد، نجف، کربلا، افغانستان و لبنان را تحت پوشش دارد و در بخش آرشیو آن نیز اساتیدی که سخنرانی آنها به صورت کاست است جمع آوری و در این سایت بارگذاری شده است.
ملکی دسترسی به این سایت را با رایگان ذکر کرد و اظهار داشت: علاقه مندان با مراجعه به سایت مدرسه فقاهت به آدرس www.eshia.ir از بخش‌های مختلف آن بهره مند شوند.

دولت‌های قبل و بعد از انقلاب 32 هزارمیلیاردتومان پول چاپ کردند، احمدی نژاد به تنهایی طی 8 سال 50 هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد!

شرق: خالص دارایی‌های شبکه بانکی در هشت‌سال گذشته در دولت‌های محمود احمدی‌نژاد 2.5 برابر شد. معنی ساده این اتفاق این است که دولت محمود احمدی‌نژاد در هشت‌سال گذشته حدود ۵۰هزارمیلیاردتومان پول (سکه و اسکناس) چاپ و روانه اقتصاد ایران کرده است.
نکته جالب این است که دولت‌های قبل و بعد از انقلاب اسلامی ۳۲هزارمیلیاردتومان پول چاپ کردند در حالی‌که دولت احمدی‌نژاد به تنهایی آن هم در کمتر از هشت‌سال ۵۰هزارمیلیاردتومان پول چاپ کرد.
نتیجه تمام این اتفاقات هم افزایش نقدینگی از ۷۰هزارمیلیاردتومان در سال ۸۴ به ۴۷۰هزارمیلیاردتومان در حال حاضر است. علاوه بر این پایه پولی و تورم هم در مسیر نزولی قرار گرفتند به طوری که تورم برای اولین‌بار در کشور پس از سال‌های پس از جنگ به بالای ۴۰درصد رسید، هرچند دو، سه‌ماهی است شاخص تورم به‌دلیل در پیش‌گرفتن سیاست انظباط مالی در دولت یازدهم در مسیر نزولی افتاده است. این آمار که به مدد روی‌کارآمدن دولت جدید منتشر شده‌اند، همچنین از رشد ۱۴۸درصدی دارایی‌های خارجی شبکه بانکی در دولت‌های نهم و دهم خبر می‌دهند. بانک‌مرکزی در آخرین گزارش خود از متغیرهای پولی میزان دارایی‌های خارجی شبکه بانکی را به تفکیک بانک‌ها و بانک‌مرکزی آورده است. از مجموع 81.1 هزارمیلیاردتومان دارایی خارجی شبکه بانکی در پایان آذر ۹۱، فقط 10.4 هزارمیلیاردتومان آن مربوط به بانک‌ها و 70.7 هزارمیلیاردتومان آن متعلق به بانک‌مرکزی است. از این‌‌رو، نقش بانک‌مرکزی در ایجاد دارایی‌های خارجی بر ۸۷درصد بالغ می‌شود.
در این سال‌ها کارشناس اقتصادی از تبعات منفی چاپ پول سخن گفتند و دولت را از ادامه این روند بر حذر داشتند. نمونه آن سه نامه تاریخی اقتصاددانان است که در سال‌های ابتدایی دولت نهم خطاب به دولت نگاشته شد. با این حال نه دولتمردان و نه شخص محمود احمدی‌نژاد به هیچ‌کدام از این هشدارها توجه نکردند. بخشی از این پول‌ها در نتیجه عدم‌انظباط‌ مالی دولت چاپ شد تا هزینه‌های جاری دولت پوشش داده شود. بخشی از آن برای تحقق مصوبات سفرهای استانی چاپ شد. دو طرح مسکن‌مهر و بنگاه‌های زودبازده هم بخش اعظمی از پول‌های چاپ‌شده را بلعیدند تا معضل بیکاری و مسکن اقشار کم‌درآمد حل شود در حالی‌که این دو معضل با صرف منابع کلان بازهم به قوت خود باقی است. بنا بر گزارش‌های موثق در طول اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده ۲۵هزارمیلیاردتومان منابع صرف شد اما نتیجه به قدری اسفبار بود که بالاخره در سال ۸۹ اجرای این طرح متوقف شد.
به‌جز این، مسکن‌مهر بود که اخیرا و به‌دستور آخوندی وزیر راه و شهرسازی متوقف شد به این دلیل که دو وزیر مسکن و اقتصاد معتقد بودند نیمی از تورم فعلی به‌دلیل اجرای طرح مسکن‌مهر به‌‌وجود آمده است و به این‌ترتیب بود که اجرای آن متوقف شد. بر اساس آخرین آمار موجود ۴۰هزارمیلیاردتومان منابع بانکی به مسکن‌مهر اختصاص یافت که تمامی آن توسط بانک مسکن از بانک‌مرکزی استقراض شده بود.

درمجموع، دولت احمدی‌نژاد در هشت‌سالی که سر کار بود، چنان بی‌رویه پول چاپ کرد که رقم آن در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه بود.

عکس / ریزش خیابان ایران زمین به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی در گود برداری پروژه ساختمانی ، صبح امروز پنج شنبه بخشی از خیابان ایران زمین در شهرک غرب تهران ریزش کرد.














جدیدترین آمار وزارت بهداشت از وبا؛ ۲۰۸ مبتلا و ۶ قربانی

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، آخرین وضعیت بیماری وبا در کشور را اعلام کرد.
گویا افزود: طی هفته گذشته کلیه موارد شناسایی شده این بیماری مربوط به مهاجران غیرقانونی وارد شده به استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان بوده‌ است.
دکتر محمدمهدی گویا گفت: تعداد مبتلایان به وبا در کشور ۲۰۸ نفر است، که کماکان اکثریت قریب به اتفاق موارد ابتلا را مهاجرین تشکیل می‌دهند که به صورت غیرقانونی و یکی دو روز قبل از شروع علائم ابتلا وارد کشور شده‌اند.
به گزارش مهر، وی افزود: اطلاعات دقیق ما نشان می‌دهد که محل آلودگی در کشورهای مهاجرین بوده است و به دلیل این که آنها طی چندین روز از مسیرهای غیر معمول و تحت شرایط بسیار نامطلوب آب و غذا وارد کشور می‌شوند، احتمال ابتلا به بیماری را داشته‌اند که کلیه موارد بلافاصله پس از شناسایی و تشخیص تحت درمان قرار گرفته و بهبودی کامل پیدا کرده‌اند.
گویا یادآور شد: درمان همه مهاجران مبتلا به وبا علیرغم هزینه‌های زیادی که برای سیستم بهداشت کشور ایجاد کرده، به صورت رایگان بوده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: از ۲۰۸ نفر مبتلا به بیماری وبا، متاسفانه ۶ نفر فوت کرده اندکه همگی آنها مهاجران خارجی غیرقانونی بوده و متأسفانه بسیار دیر به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند.
گویا افزود: طی هفته گذشته کلیه موارد شناسایی شده این بیماری مربوط به مهاجران غیرقانونی وارد شده به استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان بوده‌ است.
وی افزود: در کل استان تهران نیز۶ نفر ابتلا به وبا گزارش شده که همه آنها در تماس با مهاجرین غیرقانونی بوده و در حال حاضر هر ۶ نفر بهبود یافته‌اند.
گویا خاطرنشان کرد: در هفته‌ای که گذشت هیچ مورد ابتلا به وبا در تهران گزارش نشده است .
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه بر رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی مرتب دستها با آب و صابون برای پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.

۱۴ میلیارد تومان پول اضافی مردم در جیب همراه اول و ایرانسل

تخلف همراه اول و ایرانسل در تبعیت از مصوبه سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (شهریورماه ۹۱) موجب شد که ۱۴‌میلیارد تومان پول اضافی از جیب مردم به حساب اپراتورهای اول و دوم واریز شود؛ رقمی که طبق گفته حسن رضوانی- معاون نظارت رگولاتوری- هشت‌‌میلیاردش متعلق به آوای انتظار همراه اول و شش‌میلیارد تومان آن نیز در ارتباط با آهنگ پیشواز ایرانسل است.
به گزارش تسنیم، رگولاتوری در مصوبه سال گذشته‌اش عنوان کرده بود که تعرفه آهنگ‌های پیشواز درنهایت ۳۰۰ تومان است و شرایطی را نظیر تغییر آهنگ به شکل رایگان در این مصوبه دیده بود که درنهایت بعد از تاخیر چهار و ۹ماهه توسط اپراتورهای ایرانسل و همراه اول از ۵۰۰ به ۳۰۰تومان رسید.
حال اگر رقم ۱۴‌میلیاردتومانی را که اضافه به جیب اپراتورها واریز شده بر مابه‌التفاوت ۲۰۰تومانی تقسیم کنیم، میزان آهنگ‌های فعال‌شده در بازه زمانی حداکثر ۹ماهه به دست می‌آید.
بر این اساس، اپراتورها ۷۰‌میلیون آهنگ پیشواز را از سال گذشته و بعد از مصوبه شهریورماه رگولاتوری فعال کرده‌اند که سهم همراه اول از این میزان، فعال‌سازی ۴۰‌میلیون آوای انتظار خارج از تعرفه و ایرانسل نیز فعال‌سازی ۳۰‌میلیون آهنگ پیشواز ۵۰۰تومانی بوده است.
به نظر می‌رسد هر دو اپراتور با تاکیدات رگولاتوری در نظر دارند که این اضافه دریافتی‌ها را به مشترکان خود بازگردانند. شیوه بازگرداندن اضافه دریافتی‌ها نیز بعد از بررسی میزان حق مشترکان از این سرویس مشخص می‌شود که به گفته مدیرعامل همراه اول قطعا پرداخت‌ها به شکل نقدی نیست و به مشترکان اجازه استفاده از آوای انتظار رایگان داده می‌شود.
اما حالا معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ارائه گزارش تخلف دو اپراتور تلفن همراه به سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر اضافه دریافت از مشترکان بابت سرویس «آهنگ پیشواز» خبر می‌دهد. حسن رضوانی در گفت‌وگو با مهر، گفته: این اضافه دریافت‌ها باید به مشترکان بازگردانده شود. درواقع براساس نامه و دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این مبالغ باید به مشترکان برگردانده شود.
او ادامه داد: در این‌باره طی مذاکرات صورت‌گرفته با اپراتور ایرانسل، این اپراتور متعهد شده است که این مبلغ را بازگرداند و اپراتور همراه اول نیز تاکنون تضمینی در این زمینه ارائه نکرده است. به همین دلیل گزارش این تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است. کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات در تاریخ ۵/۶/۱۳۹۱ مصوبه‌ای داشت که براساس آن سقف تعرفه خرید هر آوای پیشواز با مدت اعتبار ۳۰ روز ۳۰۰ تومان تعیین شده است. اما همراه اول هر آوای انتظار خود را با مدت اعتبار ۳۰ روزه، ۵۰۰ تومان ارائه می‌کند که برخلاف دستورالعمل رگولاتوری و بیشتر از سقف مصوب است.
در زمان مطرح شدن این موضوع مسئولان دولتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیران خصوصی همراه اول هر یک توجیهاتی برای خود داشتند. آن‌ها برای تعیین تکلیف این موضوع منتظر یکدیگر بودند و این انتظار آن‌قدر طولانی شد که سرانجام با ورود دیوان محاسبات کشور، کار برای مسئولان رگولاتوری و مدیران همراه اول بسیار ‌گران تمام شد. روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، نیز براساس گزارش به‌دست‌آمده اقدام شرکت همراه اول در افزایش تعرفه آوای پیشواز از مبلغ سه‌هزار ریال به پنج‌هزار ریال را برخلاف مصوبه ۱۴۷ تاریخ پنج شهریور ۱۳۹۱ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات دانست و پرونده گران‌فروشی ۱۰ماهه را بست. نکته قابل توجه این بود که دیوان محاسبات مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را به کوتاهی در انجام وظیفه متهم و پرونده آن را به دادسرای دیوان ارسال کرد.

انتقاد سردار سلامی از گفت و گوی تلفنی روحانی با اوباما

پس از آنکه سردار جعفری از روحانی خواست خطای مکالمه با اوباما را جبران کند، سردار سلامی نیز گفت که اگر این تماس انجام نمی‌شد بعد اقتدار ایران در سازمان ملل دست نخورده باقی می‌ماند.
جانشین سپاه پاسداران با انتقاد از مکالمه تلفنی روحانی و اوباما مدعی شد که دشمنی آمریکا با ایران ذاتی است و اگر مسئله هسته‌ای هم حل شود تازه بر می‌گردیم به ۶ سال قبل.
سردار حسین سلامی با اشاره به حضور رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک و نیز درخواست ملاقات مقامات کاخ سفید با رئیس جمهوری اسلامی ایران را نشان دهنده اوج اقتدار نظام دانست، گفت: همه مردم جهان زانو زدن نظام سیاسی آمریکا در مقابل ایران در سرزمین مادری‌اش را به خوبی دیدند و به همین دلیل مقامات آمریکا برای مذاکره با ایران دست و پا می‌زدند که البته این درخواست از سوی ایران پذیرفته نشد و آنها تحقیر شد.
سلامی در ادامه اظهار داشت: آمریکایی‌ها می‌خواستند این تحقیر را با یک مکالمه تلفنی جبران کنند که اگر این تماس انجام نمی‌شد بعد اقتدار ایران در سازمان ملل دست نخورده باقی می‌ماند.
سلامی ناتوانایی در ایجاد ائتلاف بین‌المللی از سوی واشنگتن برای حمله نظامی به سوریه را یکی از شواهد آشکار سقوط قدرت آمریکا در معادلات بین المللی دانست.
وی ادامه داد: زمانی آمریکا نیمه شب تصمیم می‌گرفت بیانیه سازمان ملل را به دست آورد و موفق به بیرون کردن صدام از کویت می‌شد؛ امروز ۳ ساله است پشت درهای سوریه گیر افتاده است و حتی نمی‌تواند کشور ام‌الفساد انگلیس را با خود همراه کند.
سلامی با بیان اینکه قدرت ایستای آمریکا در حال حاضر قادر به تحرک در خارج از مرزهای این کشور نیست، گفت: با توجه به شرایط و تحولات بین‌المللی سال‌های اخیر آمریکا به شدت تراز اقتدار خود را از دست داده است اما باید قبول کرد که کشوری قدرتمند است اما توانایی به کارگیری از ظرفیت های قدرت خود را به هیچ عنوان ندارد.
سردار سلامی با اشاره به بی‌ثباتی دولتمردان آمریکا در اتخاذ سیاست‌های خود، افزود: اینکه طی یک هفته موضع‌گیری آنها نسبت به ایران تغییر کند و دم از روی میز بودن گزینه نظامی بزنند، نشان دهنده وضعیت نامتعادل سیاسی واشنگتن در عرصه بین‌المللی است.
به گزارش فارس، وی همچنین در پاسخ به سخنان رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه تمام گزینه‌ها علیه ایران روی میز است خاطرنشان کرد: گزینه‌های ایران روی زمین و هواست و ما در خلأ زندگی نمی‌کنیم و راه‌های غلبه بر دشمنان از سوی ایران طراحی و پیاده‌سازی شده است و دارای استعداد عملیاتی شدن است.
وی گفت: البته ما به بی‌ثباتی و موضع‌گیری های دولتمردان آمریکا مطمئن هستیم و به خوبی واقفیم که دشمنی این کشور با ایران به دلیل مسایل هسته ای نیست چرا که مسئله مزبور شش سال است پدید آمده است ، اینکه در طول سال های قبل دلیل دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی چه بوده است، برای همگان روشن است.
سلامی ادامه داد: اگر مرد میدان هستید باز هم از گزینه‌های نظامی نظامی سخن بگویید تا ببینیم چگونه رفتار خواهیم کرد.
سلامی ساختار قدرت رژیم صهیونیستی را گرفتار اقتدار مسلمین بر شمرده و گفت: امروز استیصال و افسردگی در چهره‌های سردمداران آمریکا و رژیم صهیونیستی دیده می شود.
سلامی از رصد روزانه وضعیت دشمن خبر داد و گفت: امروز اطمینان د اریم که قدرتمندانه تر از همیشه راه های دشمن را سد کرده و راه های غلبه بر دشمن را نیز طراحی و آماده سازی کرده و آماده عملیاتی کردن آنها هستیم.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آمادگی کامل دفاعی کشور خبر داد و افزود: نه تنها آماده دفاع عزتمندانه هستیم برای پیروزی قدرتمندانه نیز آمادگی کامل داریم.
وی از دولتمردان خواست با آگاهی از اینکه حامل پیام ملتی بزرگ هستند؛ با بدبینی کامل به دشمن و آرامش کامل در نبرد دیپلماسی از دشمن امتیاز بگیرند.

شش سال حبس برای محمدسیف زاده به دلیل نوشتن نام به محمد خاتمی

همسر محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر که به دلیل نوشتن نامه به خاتمی به ۶ سال حبس قطعی محکوم شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« ما چون فکر می کردیم موضوع فقط درباره نوشتن یک نامه است آن را ساده گرفتیم و فکر می کردیم ایشان به طور قطع تبریه می شوند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.»
محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر در سال ۹۰ به دلیل نوشتن نامه انتقادی به محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق ایران متهم به تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی شد. برای اولین بار دادگاه این پرونده روز ۲۱ دی ماه سال ۱۳۹۰ برگزار شد که این وکیل از حضور در دادگاه امتناع کرد. پس از آن دو مرتبه دیگر نیز این دادگاه در تاریخ های مختلف برگزار شد که در هیچکدام از آنها آقای سیف زاده به دلیل غیر قانونی خواندن دادگاهش شرکت نکرد و تنها لایحه دفاعیه خود را به دادگاه فرستاد. این وکیل و فعال حقوق بشر در نهایت برای این اتهام به شش سال حبس قطعی محکوم شد.
محمد سیف زاده در نامه ای که وب سایت کلمه آن را در تاریخ ۷ مهرماه منتشر کرد، نوشت که مقامات قضایی با صحبت با خانواده او و با این ترفند که قصد دارند پرونده را مختومه اعلام کنند، از او خواسته اند که در دادگاه شرکت و تمام دفاعیاتش را ارایه کند اما پس از شرکت او در دادگاه این پرونده مختومه نشده بلکه به شش سال حبس قطعی محکوم شده است. او در بخشی از نامه خود در انتقاد از قاضی پرونده نوشته است: «وقتی دفاعیات را بر طبق قانون انجام دادم. رییس دادگاه گفت: چون دفاعیات شما قانونی و حقوقی است، پس صداقت ندارید. از این اظهار نظر دچار حیرت شده و اظهار تاسف نموده که به لحاظ قانونگرایی مورد سرزنش رئیس دادگاه هستم.»

محمد سیف زاده در آبان ماه ۱۳۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد که در نهایت دادگاه تجدید نظر آن را به دو سال کاهش داد. او در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۰ در ارومیه به اتهام تصمیم بر خروج غیر قانونی از کشور دستگیر شد و تا کنون در زندان به سر می برد. این وکیل حکم ۲ سال حبس پرونده اولش را طی کرده است و پرونده دومش که مربوط به خروج غیر قانونی از کشور است مختومه شد. اما به دلیل نامه به خاتمی باید ۶ سال دیگر در زندان بماند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 11 مهر، 3 اکتبر