۱۳۹۲ خرداد ۳۰, پنجشنبه

اسامی ۲۴ گزینه احتمالی کابینه دکتر روحانی

آنچه در ذیل می‌آید گزینه‌های احتمالی 24 سمت مهم دولتی است:
1- معاون اول رئیس‌جمهور: محمدرضا عارف، محمد علی نجفی و محسن مهرعلیزاده؛ (در این زمینه محمدرضا عارف بیشترین شانس را دارد ولی اگر به هر دلیل وی به این سمت منصوب نشود، نجفی بیشترین شانس را خواهد داشت و اگر نجفی به سازمان برنامه و بودجه برود مهرعلیزاده محتمل‌ترین گزینه برای تصدی معاونت اولی دولت حجت‌الاسلام روحانی است.) از آل اسحاق و جهانگیری نیز یاد شده است.

2- وزارت اطلاعات: حجت‌الاسلام علی یونسی و حجت‌الاسلام مصطفی محقق‌ داماد مطرح‌ترین گزینه برای این وزارت‌خانه هستند؛ (در صورت ماندن یونسی در دفتر تحقیقات و مطالعات استراتژیک، احتمالاً محقق داماد تنها گزینه تصدی وزارت اطلاعات خواهد بود و در صورت اینکه محقق داماد رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک شود، یونسی وزیر اطلاعات خواهد شد.) در این بخش از حجت الاسلام شفیعی معاون اسبق وزارت اطلاعات نیز ذکری به میان آمده است.

3- وزارت امور خارجه: محمود واعظی، علی اکبر صالحی و کمال و صادق خرازی گزینه‌های مطرح برای این وزارت‌خانه هستند که در این میان شانس محمود واعظی از دیگران بیشتر است.

4- وزارت کشور: حجت‌الاسلام ناطق نوری، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری مطرح‌ترین گزینه‌ها برای تصدی این وزارت‌خانه مهم در دولت حسن روحانی هستند. گفته می‌شود به احتمال قوی، ناطق نوری تصدی این وزارتخانه را نمی‌پذیرد، و از این روی شانس جهانگیری بسیار بیشتر از دیگران خواهد بود.

5- وزارت اقتصاد: گفته می‌شود در حال حاضر محمدباقر نوبخت تنها گزینه وزیر اقتصاد است و احتمالا "نیلی" که هم اکنون مشاور وی است، به عنوان مدیرکل مناطق آزاد اقتصادی معرفی می‌شود.

6- دبیر شورای عالی امنیت ملی: شنیده شده است که علی‌اکبر ولایتی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب خواهد شد.

7- وزارت دفاع: حسین دهقان، علی شمخانی و اکبر ترکان گزینه‌های تصدی وزارت دفاع هستند که در این میان شانس حسین دهقان بیشتر از دیگران است.

8- وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی: گفته می‌شود علی مطهری تنها گزینه این وزارتخانه است و احتمالاً سلطانی‌فر به عنوان معاون وی در این وزارتخانه انتخاب خواهد شد.

9- وزارت دادگستری: از حجت‌الاسلام شوشتری به عنوان گزینه مطرح برای وزارت دادگستری نام برده می‌شود و در عین حال گفته می‌شود که احتمال دارد حجت‌الاسلام روحانی مرتضی بختیاری وزیر فعلی دادگستری را برای ابقا در سمت خود به مجلس معرفی کند.

10- وزارت ورزش و جوانان: محمد دادکان و سعید فائقی گزینه‌های اصلی تصدی این وزارت‌خانه هستند.

11- وزارت نفت: از بیژن نامدار زنگنه و سیدکاظم وزیری هامانه به عنوان اصلی‌ترین گزینه‌های تصدی این وزارت‌خانه کلیدی نام برده می‌شود.

12- ریاست سازمان انرژی اتمی: علی‌اکبر صالحی وزیر فعلی امور خارجه، غلامرضا آقازاده و حسین فریدون شانس‌های اصلی تصدی ریاست‌ انرژی اتمی هستند.

13- وزارت رفاه و امور اجتماعی: مرتضی بانک و صفدرحسینی گزینه‌های اصلی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.

14- وزارت ارتباطات: از نصرالله جهانگرد به عنوان گزینه اصلی تصدی این وزارت‌خانه نام برده می‌شود.

15- وزارت علوم: جعفر توفیقی، عبدالله جاسبی و جواد اطاعت گزینه‌های اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند که در این میان شانس جعفر توفیقی از دیگران بیشتر است. جعفر توفیقی سابقه تصدی وزارت علوم در دولت خاتمی را هم دارد.

16- وزارت بهداشت و درمان: گفته می‌شود صلاح‌الدین دلشاد و مسعود پزشکیان گزینه‌های اصلی این وزارت خانه هستند.

17- وزارت راه و شهرسازی: از علی عبدالعلی‌زاده و علی‌اکبر آقایی به عنوان گزینه‌های تصدی این وزارت‌خانه نام برده می‌شود.

18- وزارت صنعت، معدن و تجارت: گفته می‌شود محمد نهاوندیان رئیس فعلی اتاق بازرگانی ایران از جمله افرادی است که به احتمال زیاد برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی خواهد شد.

19- مشاور ارشد رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری: گفته می‌شود محمدرضا نعمت‌زاده که رئیس ستاد انتخابات حسن روحانی بود، به عنوان مشاور ارشد رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری منصوب خواهد شد.

20- مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور: حسین فریدون گزینه اصلی تصدی سمت ریاست دفتر رئیس‌جمهور است.

21- رئیس مرکز امور مشارکت زنان: زهرا پیشگاهی‌فر به احتمال فراوان به سمت ریاست مرکز امور مشارکت زنان منصوب خواهد شد.

22- معاون پارلمانی رئیس جمهور: حجت الاسلام قدرت‌الله علیخانی و حجت الاسلام تیمور علی عسگری از جمله افرادی هستند که بیشترین شانس را برای تصدی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور دارا هستند.

23- معاونت اطلاع‌رسانی دولت: شنیده شده است که علیرضا الفت به سمت معاون اطلاع‌رسانی دولت منصوب خواهد شد.

24- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: از معصومه ابتکار به عنوان اصلی‌ترین گزینه ریاست سازمان حفظ محیط زیست نام برده می‌شود.

واکنش دفتر آیت‌الله سیستانی به اهدای دکترای تازه به احمدی‌نژاد

در نشست هیأت دولت که صبح روز چهارشنبه به ریاست احمدی‌نژاد برگزار شد، در رخدادی جالب به احمدی‌نژاد از سوی دانشگاهی که ادعا شده بود توسط آیت الله سیستانی تأسیس شده، دکترای افتخاری اهدا شد؛ واقعه‌ای که با واکنش سریع دفتر اصلی این مرجع تقلید همراه شد.
در حاشیه نشست هیأت وزیران از سوی علیرضا ابوالفضلی، مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران، دکترای افتخاری این دانشگاه در رشته مدیریت تحول به پاس خدمات و تلاش‌های احمدی‌نژاد در عرصه بین‌الملل و جهان اسلام به وی اعطا‌ ‌شد. مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران، همچنین از درخواست مسئولین ارشد دانشگاه بین‌المللی دارالحکمه برای عضویت احمدی نژاد در هیأت علمی این دانشگاه در ایران خبر داد. گفتنی است، دانشگاه دارالحکمه توسط آیت‌الله سیستانی تأسیس شده و در بیش از ۸۵ کشور جهان نمایندگی دارد».
به گزارش «تابناک»، ‌این خبری بود که روز چهارشنبه ۲۹ خرداد ‌روی خروجی وب سایت رسمی ریاست جمهوری قرار گرفت و با بهت صاحب‌نظران همراه شد، چرا که اساساً مشخص نبود، دانشگاهی که آیت الله سیستانی مؤسس آن است، با چه انگیزه‌ای اعتبارش را در قالب یک دکترای افتخاری در اختیار رئیس دولت دهم ‌خواهد گذارد و همین مسأله، باعث ایجاد ابهام‌هایی نزد پیگیران افکار عمومی درباره کیفیت وقوع این مسأله شد تا انتشار فیلم این اتفاق، کنجکاوی‌ها را بیشتر برانگیزد.
به دنبال آن، پیگیری‌هایی در این باره از سوی دفتر قم و دفتر نجف آیت‌الله العظمی سیستانی انجام پذیرفت که در پایان، اصالت دانشگاه منتسب به این مرجع تقلید و طبیعتا اصالت مدرک صادره زیر سؤال رفت.
دفتر آیت الله سیستانی در نجف اشرف‌ در پاسخ به این پرسش وارده که «در اخبار آمده است که شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران به بعضی از رجال سیاست دکترای افتخاری در رشته مدیریت تحول! داده است و این دانشگاه به ریاست سیدقوام (زین العابدین) شهرستانی توسط آیت الله سیستانی تأسیس شده و در بیش از ۸۵ کشور نمایندگی دارد. آیا این خبر صحیح است؟ متشکرم»، مرقومه این مرجع تقلید را ارائه نمود.
در پاسخ مکتوب آیت‌الله سیستانی که ممهور به مهر ایشان است و دیروز رسماً اعلام شده، چنین آمده: «بسمه تعالی. این دانشگاه ـ که از قرار اطلاع عنوانی بیش نیست ـ هیچ گونه ارتباطی با آقا ندارد و رئیس آن نیز مورد تأیید ایشان نمی‌باشد. ۱۰ شعبان ۱۴۳۴» و با این اوصاف، عملاً این دانشگاه ارتباطی با این مرجع تقلید نداشته و همان دکترای اعتباری نیز محل چالش جدی است، به ویژه که در گرایش جالب و بدیعی به نام «دکترای تحول» اهدا‌ شده است.
به نظر می‌رسد، ضروری باشد تا نهادهای مسئول، پیش از اعلام رسمی چنین اخباری و حتی پذیرش چنین مدارکی، اطلاعات ارائه شده را با دفتر مراجع عظام چک کنند، تا در پایان چنین اتفاقی رخ ندهد و به شأن ریاست جمهوری لطمه‌ای وارد نیاید.

ملی پوشان به دیدار روحانی رفتند؛ رییس جمهور منتخب قول کمک بیدریغ به فوتبال داد

ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، چهارشنبه شب میزبان تیم ملی فوتبال ایران بود. بازیکنان، کادر فنی و جمعی از مسئولان ورزش و فوتبال ایران، دیشب با دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران دیدار کردند.
دکتر حسن روحانی در این جلسه ابتدا به ملی پوشان و اعضای کادر فنی تیم ملی و مسئولان حاظر در جلسه خسته نباشید گفت و اظهار کرد: از این که فرصتی پیش آمد تا دلاوران ورزشکار ایران بتوانند دل مردم ایران را شاد کنند، خرسندم. این اتفاق به دنبال شادی مردم برای انتخابات بسیار خوب بود و شادی مضاعفی پدید آورد.
وی افزود: چند ساعت قبل از بازی با کاپیتان تیم ملی تلفنی حرف زدم و گفتم که سلام مرا به همه برساند و بگوید که مردم ایران از آنها انتطار پیروزی و به دنبالش شادی دوباره دارند. از او خواستم که به همه بگوید که مردم ایران برایشان دعا می‌کنند.
روحانی همچنین گفت: شکر خدا فوتبال در ایران جایگاه خوبی پیدا کرده و با فرهنگ و مذهب ما گره خورده است. چه کسی باور می‌کرد که روزی فوتبال بخشی از مسائل دینی ما باشد؟ وقتی بازیکنان در میدان نبرد می‌کردند، مردم ایران دعا می‌خواندند و پیرمردان و پیرزنانی هم بودند که برای پیروزی شان نذر می‌کردند و صلوات می‌فرستادند. فوتبال در جامعه وحدت درست کرده است.
وی ادامه داد: سه‌شنبه شب همه مردم ایران شاد بودند. با چه وسیله‌ای می‌شود افراد مختلف از قومیت‌ها و تفکرات متنوع را در یک شب گرد هم جمع کرد؟ ورزش و به خصوص فوتبال این کار را خیلی خوب انجام می‌دهد. پس فوتبال، سیاسی هم هست. برای شما لذت بخش‌ترین زمان، چه زمانی است؟ وقتی پرچم جمهوری اسلامی ایران بالا می‌رود و سرود ملی طنین انداز می‌شود، خودتان احساس عزت و غرور ملی می‌کنید و همه مردم به همراه شما سرشار از غرور ملی می‌شوند.
رئیس جمهور منتخب در ادامه از بازیکنان و مربیان تیم ملی که به دیدارش رفته بودند قدردانی کرد و گفت: از سرمربی عزیز تیم ملی، کسانی که در ساماندهی ورزش تلاش می‌کنند و همه دست اندرکارانی که در موفقیت‌های تیم ملی سهیم هستند، از صمیم قلبم تشکر می‌کنم. متاسفانه بازی تیم ملی برابر کره‌جنوبی را از نزدیک ندیدم چون در جلسه‌ای بودم اما سپرده بودم که گزارش لحظه به لحظه آن را به من بدهند.
وی افزود: این بازی آنقدر ارزشمند بود که دیدید، تلاش، کوشش، تکنیک، منطق و با اخلاق بودن شما مورد توجه همه بود. ورزش شما ورزش پهلوانی است و باید با اخلاق توأم باشد. در بازی شما، غیرت و تعصب ملی همراه با اخلاق کاملا حس می‌شد.مجموعه همه این‌ها است که مردم را شاد می‌کند. اگر بهترین بازی را انجام دهید ولی اخلاق را بشکنید، مردم سرافکنده می‌شوند. وقتی اخلاق با سایر مواردی که گفتم همراه باشد، مردم آن را حس می‌کنند.
دکتر روحانی همچنین گفت: شما با صعود به جام جهانی کار بزرگی کردید چون این اتفاق، آرزوی همه مردم ایران بود. به همین ترتیب تردید ندارم که تیم ملی در جام جهانی نتایج خوبی خواهد گرفت. دولت آینده هم از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد. (تشویق حضار)
رئیس جمهور منتخی ملت ایران در ادامه برنامه اصلی دولتش را برای ورزش، پرداختن به ورزش همگانی عنوان کرد و گفت: برنامه دولت آینده تلاش برای ارتقای ورزش همگانی است. اگر ورزش همگانی را درختی تصور کنیم، ورزش قهرمانی میوه‌های آن هستند پس باید ورزش همگانی را گسترش دهیم.این مساله یک ضرورت اجتماعی – فرهنگی است.
وی در پایان گفت: میدانم که خسته راه هستید. من بار دیگر به نمایندگی از همه مردم ایران از شما سپاسگذاری می‌کنم و امیدوارم در همه عرصه‌های زندگی پیروز و سربلند باشید. (تشویق حضار)
به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه که حدود ساعت ۲۲ آغاز شد، شهاب الدین عزیزی خادم – عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال – با تبریک حماسه مردم در انتخابات ۲۴ خرداد و حماسه آفرینی ملی پوشان فوتبال در کره‌جنوبی، از دکتر روحانی به دلیل این که تیم ملی را به حضور پذیرفت، تشکر کرد.
در ادامه، محمد عباسی – وزیر ورزش و جوانان – با تبریک انتخاب دکتر روحانی به ریاست جمهوری اسلامی ایران و ابراز خرسندی از حماسه آفرینی‌های مردم و تیم ملی در هفته اخیر، گفت: ورزش ایران در یک سال گذشته اتفاقات دلنشینی را تجربه کرده است. رتبه ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن، هفدهم و در پارالمپیک دوازدهم دنیا بود که نشان می‌دهد ورزش ایران به درجات بالای جهانی رسیده است. همچنین تیم ملی فوتبال ما به رقابتی صعود کرده که تنها ۳۲ کشور می‌توانند در آن حاضر باشند. بنابراین فوتبال ما جزو ۳۲ کشور برتر دنیاست.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: خداوند را شاکریم که تیم ملی توانست به جام جهانی راه بیابد. ما این همه را مرهون الطاف حضرت ولی عصر (عج) هستیم. امیدوارم که در ادامه راه با حمایت از جوانان و هدایت آنها به حول و قوه الهی همواره در عرصه ورزش پیشرفت کنیم.
در ادامه جلسه، علی کفاشیان – رئیس فدراسیون فوتبال – از رئیس جمهور منتخب بابت وقتی که در اختیار تیم ملی گذاشته بود تشکر کرد و گفت که تیم ملی به تازگی از سفر بازگشته و دلیل تاخیر نیم ساعته آنها هم خستگی و برخی ناهماهنگی‌ها بوده است.
در این لحظه دکتر روحانی به شوخی خطاب به کفاشیان گفت:” اگر ملی پوشان خسته هستند، حرفی نمی زنیم!” این حرف روحانی باعث خنده حضار شد و روند جلسه را تغییر داد.
کفاشیان در ادمه سخنانش درباره تیم ملی فوتبال گفت: بازیکنانی که اینک در جلسه هستند، منتخب بازیکنانی هستند که در ۱۸ تیم لیگ برتری و ۲۸ تیم دسته یکی فعالیت می‌کنند و در آنها رشد کرده‌اند.
رئیس خندان فدراسیون فوتبال همچنین گفت: برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران، به عنوان تیم نخست گروه خود به جام جهانی راه یافتیم. از حالا به بعد، کارمان سخت‌تر می‌شود. مردم همیشه دوست دارند که به جام جهانی برویم اما وقتی می‌روم و نتایج خوبی کسب نمی‌کنیم، ناراحت می‌شوند. امیدوارم این بار نتایج خوبی در جام جهانی بگیریم.
کفاشیان در پایان گفت که ترجیح می‌دهد وقتش را به “کی روش” و نکونام بدهد تا آنها درباره تیم ملی صحبت کنند.
کارلوس کی‌روش، در ابتدای سخنش، از دکتر روحانی تشکر کرد و انتخاب او را به عنوان رئیس جمهور اسلامی ایران تبریک گفت. کی‌روش در ادامه گفت: برای شما از صمیم قلبم آرزوی بهترین‌ها را دارم و بسیار خوشحالم که شادی‌ام را با مردم ایران تقسیم می‌کنم. ما در آینده به کمک و حمایت شما نیاز داریم.
جواد نکونام، آخرین سخنران تیم ملی در مراسم دیشب بود. کاپیتان تیم ملی گفت: به عنوان عضو کوچکی از خانواده فوتبال ایران خوشحالم که دل مردم را شاد کردیم. ان شاءالله بتوانیم در برزیل هم عملکرد خوبی داشته باشیم و با حمایت شما باز هم مردم را خوشحال کنیم.
در پایان جلسه، از سوی دکتر روحانی هدایایی به رسم یادبود به ملی پوشان اهدا شد.
به گزارش ایسنا، این دیدار حاشیه های جالبی هم داشت.
* سخنرانان جلسه پس از پایان صحبت هایشان سایرین را به قرائت صلوات دعوت می‌کردند اما کی‌روش که با این رسم غریبه بود، پس از پایان گفته‌هایش تنها سکوت کرد. در این لحظه امیر عابدینی خطاب به دکتر روحانی گفت: این ها ورزشکار هستند و عادت دارند بعد از حرفشان برایشان دست بزنند. این صحبت عابدینی باعث شد که ملی پوشان به همراه رئیس جمهور منتخب، کی روش را تشویق کنند.
* در پایان وقتی قرار شد که هدایای رئیس جمهور منتخب به ملی پوشان اهدا شود، عزیزی خادم اعلام کرد که رئیس جمهور برای ملی پوشان هدایایی در نظر گرفته است. دکتر روحانی در این لحظه به شوخی گفت: ناقابلش را هم بگویید!
* زمانی که کی‌روش و عباسی به دکتر روحانی پیوستند تا هدایای ملی پوشان را به آنها اهدا کنند، همه چیز روی نظم بود اما دیری نگذشت که نظم جلسه به هم ریخت و هر کسی به سمتی رفت.
* مجتبی جباری، خسرو حیدری، فرزاد حاتمی، احسان حاج‌صفی و سوشا مکانی، زمانی که ملی پوشان سرگرم دریافت هدیه شان بودند، به دور مسعود شجاعی حلقه زدند و از او خواستند که هدیه‌اش را باز کند. شجاعی هم یکی از بسته‌های اهدایی را که حاوی یک شیشه عطر بود باز کرد و گفت:”بوش خیلی خوبه!”
* وقتی نوبت به آندرانیک تیمریان رسید که هدیه‌اش را بگیرد، مارکار آقاجانیان – مربی ارمنی تیم ملی – او را با عنوان “نماینده ارامنه در تیم ملی” خطاب کرد.
* در پایان مراسم برای ملی پوشان شام تهیه شده بود اما به دلیل خستگی و عجله برخی بازیکنان، تیم ملی شام را در ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام صرف نکردند و رفتند.
* آندو که با دست گچ گرفته در مراسم حاض شده بود، چند بار از سوار شدن در آسانسور ساختمان باز ماند تا حسابی از دست هم تیمی هایش – که مراعات حال او را نکردند – گله کند.
* وقتی ملی پوشان ساختمان را ترک کردند متوجه انبوه جمعیتی شدند که درست روبروی ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تجمع کرده بودند تا با ملی پوشان عکس یادگاری بیندازند.

غیبت نیروهای خودسر در جشن های ملی؛ از چه کسی دستور می گرفتند؟

سایت عصر ایران در یادداشتی به مساله خودسرها پرداخته و نوشته است: پوشش و طرز رفتار و اندکی شعار مردم نیست که زمینه‌ساز تاخت و تاز خودسرانه آنها می‌شود. مشکل چیز دیگری‌ست و در جای دیگری‌ و نیروهای موسوم به خودسر ، نه خودسر که ناخودسرند و تا دستور نرسد ، نمی تازند.

این سایت افزوده است که اگر این نیروهای به ظاهر خودسر ، شأنی بیشتر از سایرین برای خود قائل نباشند دیگر هیچ کنسرت و هیچ میتینگ سیاسی‌ای به هم نمی‌خورد. هیچ دگراندیش و سیاستمداری کتک نمی‌خورد. همه چیز بر مدار قانون پیش خواهد رفت. متخلفین احتمالی میتینگ‌ها و تجمعات نه به چوب و چماق نیروهای خودسر، که به چوبدستی قانون و عدالت تادیب می‌شوند. کار ممکلت بر چرخ قانون می‌چرخد و روزگارِ خوشِ نورسیده‌ی ایرانیان، خوشتر می‌شود و رفتارها و روندهای عقلانی و قانونی در جامعه ایران، نهادینه می‌شود.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

ایران در هفته جاری، یکی از شادترین کشورهای جهان بود. پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی، شادی بی‌نظیری به جامعه ایران تزریق کرد.

دو بار حضور خودجوش و طولانی‌مدت مردم در خیابان‌های شهرهای گوناگون، بویژه تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور، از زوایای گوناگونی قابل بررسی است. مثلاً از منظر کمبود شادی در جامعه ایران؛ و یا از منظر فقدان خشونت در شادی‌های خودجوش مردم ایران. برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا، در ایران وقتی که مردم به خیابان‌ها می‌ریزند تا پیروزی‌ای ملی را جشن بگیرند، کارشان به خشونت و درگیری نمی کشد.

اما در این یادداشت کوتاه، به نکته دیگری می‌پردازیم که جنبه سیاسی دارد. شنبه شب و سه‌شنبه شب که شهر تهران آکنده از حضور شاد و آزاد مردم بود، هیچ اثری از نیروهای خودسر نبود. انبوهی از ایرانیان به خیابان‌ها آمدند و فریاد شوق کشیدند و خواندند و زدند و رقصیدند و آخر سر بی‌دردسر به خانه‌هایشان بازگشتند.

شادی توام با رقص و آواز ایرانیان در این “شب‌های روشن”، چندان در دایره خطوط قرمز رسمی تعریف شده برای رفتارهای اجتماعی، نمی‌گنجید ولی با این حال، هیچ کجا هیچ خبر و هیچ اثری از نیروهای خودسر نبود.

پیشترها، نیروهای خودسر به کنسرت شجریان هم رحم نمی‌کردند! اواسط دهه هفتاد بود که محمدرضا شجریان در نمایشگاه بین‌المللی تهران چند شب کنسرت داشت و هر شب نیروهای ظاهراً خودسر با حضور تهدیدآمیزشان در اطراف محل کنسرت جمع می‌شدند، به مردم چشم‌غره می‌رفتند و اواخر کنسرت نیز که شجریان یکی دو تصنیف درخواستی مردم را برایشان می‌خواند، درها را باز می‌کردند و جلوی در ورودی سالن کنسرت می‌ایستادند که یعنی زودتر تمامش کنید! آن قدر این رفتارها را تکرار کردند که استاد را آزرده‌خاطر کردند و او هم اجرای شب آخر را لغو کرد.

پس از آن، در دوران هشت ساله خاتمی، همه جا سر و کله نیروهای خودسر پیدا بود. در انواع و اقسام تجمعات سیاسی مجوزدار، مردمی که به خاتمی رای داده بودند، باید طعم حضور تهدیدآمیز نیروهای خودسر و گاهی نیز طعم مشت و لگد آنها را می‌چشیدند. میتینگ بدون چک و لگد که میتینگ نبود و هیجانی نداشت! وزرای خاتمی نیز توسط همین نیروهای خودسر گوشمالی داده شدند. متفکران دگراندیش و خیلی‌های دیگر نیز هم.

در دوران احمدی‌نژاد، نیروهای خودسر پیشرفت بیشتری کردند و کارشان بالا گرفت. آنها دیگر به لغو کنسرت‌های مجوزدار شهرهایی مثل مشهد راضی نبودند. سخنرانی نوه امام را هم در حرم امام به هم می‌زدند. حتی وقتی که با احمدی‌نژاد هم چپ افتادند، سخنرانی رئیس‌جمهورشان را نیز خراب کردند. صابونشان به تن ناطق نوری هم خورد؛ ناطقی که روزگاری برای پیروزی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری، چه کارها که علیه خاتمی نکردند. به در خانه هاشمی رفسنجانی هم رفتند و هاشمی و خانواده‌اش را به دشنام‌های آبدار میهمان کردند. قصه فائزه هاشمی و جوان ارزشی شهر ری هم که زبانزد عام و خاص شد و صدای مخالفان هاشمی را هم درآورد که آخر این‌جا دیگر کجاست و این دیگر چه رسمی است؟! آخر سر به سراغ علی لاریجانی هم رفتند و حرم حضرت معصومه (س) را با غوغاکده‌‌ی سیاسی خود اشتباه گرفتند. در کش‌رفتن مجسمه‌های تهران هم ظاهراً دستی داشتند!

آری، نیروهای خودسر همه جا بودند. از کنسرت شجریان تا درِ خانه هاشمی. ولی در این چند روز گذشته، اثری از نیروهای خودسر نبود که نبود. اگر قبلاً محرک‌هایی وجود داشت که نیروهای خودسر را تحریک می‌کرد به خودسری، همه این محرک‌ها در این “شب‌های روشن” نیز وجود داشت. از شعار مردم تا اطوار مردم. از پوشش مردم تا جوشش مردم. اینکه نیروهای خودسر این دو شب را بی‌خیال شدند و به شادی و آزادی مردم رحم کردند، به خوبی نشان می‌دهد که گام نهادن آنها در میدان خودسری، دلیل و منشاء دیگری دارد.

نوع پوشش و طرز رفتار و اندکی شعار مردم نیست که زمینه‌ساز تاخت و تاز خودسرانه آنها می‌شود. مشکل چیز دیگری‌ست و در جای دیگری‌ و نیروهای موسوم به خودسر ، نه خودسر که ناخودسرند و تا دستور نرسد ، نمی تازند. اگر این نیروهای به ظاهر خودسر ، شأنی بیشتر از سایرین برای خود قائل نباشند دیگر هیچ کنسرت و هیچ میتینگ سیاسی‌ای به هم نمی‌خورد. هیچ دگراندیش و سیاستمداری کتک نمی‌خورد. همه چیز بر مدار قانون پیش خواهد رفت. متخلفین احتمالی میتینگ‌ها و تجمعات نه به چوب و چماق نیروهای خودسر، که به چوبدستی قانون و عدالت تادیب می‌شوند. کار ممکلت بر چرخ قانون می‌چرخد و روزگارِ خوشِ نورسیده‌ی ایرانیان، خوشتر می‌شود و رفتارها و روندهای عقلانی و قانونی در جامعه ایران، نهادینه می‌شود.

پیامک های وزارت اطلاعات به صورت تصادفی ارسال می شود

کلمه – گروه خبر: در روزهای اخیر پیامک هایی از سوی وزارت اطلاعات با مضمون « رفتار هنجارشکنانه شما رصد شد. تکرار آن موجب برخورد قانونی خواهد شد» به تلفن همراه برخی از شهروندان ارسال شده است.
به گزارش کلمه، دریافت این پیامک سبب نگرانی این شهروندان شده، اما این پیامک ها نه به صورت گزینش شده و انتخابی، بلکه به صورت رندم و تصادفی با استفاده از دکل های شهری مخابرات برای ساکنین هر محله جغرافیایی ارسال می شود.
هر چند که به نظر می رسد، برخی نیروهای افراطی نهادهای امنیتی که از پیروزی حرکت های مسالمت جویانه مردم ناخرسندند، تلاش هایی را برای حفظ فضای امنیتی انجام دهند و در برابر باز شدن فضا مقاومت کنند.

دکترای افتخاری تقلبی به احمدی نژاد از سوی دانشگاهی که ادعا میشد متعلق به آیت الله سیستانی است

تابناک : در جلسه جلسه هیأت دولت که صبح روز چهارشنبه به ریاست احمدی‌نژاد برگزار شد، در اتفاقی جالب به دکتر احمدی‌نژاد از سوی دانشگاهی که ادعا شده بود توسط آیت الله سیستانی تاسیس شده، دکتر افتخاری اهداء شد؛ واقعه‌ای که با واکنش سریع دفتر اصلی این مرجع تقلید همراه شد.
به گزارش «تابناک»، «در حاشیه جلسه هیات وزیران از سوی دکتر علیرضا ابوالفضلی مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران، دکترای افتخاری این دانشگاه در رشته مدیریت تحول به پاس خدمات و تلاش‌های دکتر احمدی‌نژاد در عرصه بین الملل و جهان اسلام به وی اعطاء ‌شد. مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران همچنین از درخواست مسئولین ارشد دانشگاه بین‌المللی دارالحکمه برای عضویت دکتر احمدی نژاد در هیأت علمی این دانشگاه در ایران خبر داد. گفتنی است دانشگاه دارالحکمه توسط آیت‌الله سیستانی تأسیس شده و در بیش از 85 کشور جهان نمایندگی دارد.»
این خبری بود که روز چهارشنبه 29 خرداد بر روی خروجی وب سایت رسمی ریاست جمهوری قرار گرفت و با بهت صاحب نظران همراه شد، چرا که اساساً مشخص نبود دانشگاهی که آیت الله سیستانی موسس آن است، با چه انگیزه‌ای اعتبارش را در قالب یک دکترای افتخاری در اختیار رئیس دولت دهم قرار خواهد داد و همین مسئله باعث ایجاد ابهام‌های نزد پیگیران افکارعمومی درباره کیفیت وقوع این مسئله شد تا انتشار فیلم این اتفاق، کنجکاوی ها را بیشتر برانگیزد.

بر همین اساس پیگیری‌هایی در این باره از دفتر قم و دفتر نجف آیت الله العظمی سیستانی صورت پذیرفت که در نهایت اصالت دانشگاه منتسب به این مرجع تقلید و طبیعتا اصالت مدرک صادره زیر سوال رفت. دفتر آیت الله سیستانی در نجف اشرف، در پاسخ به این پرسش وارده که «در اخبار آمده است که شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران به بعضی از رجال سیاست دکترای افتخاری در رشته مدیریت تحول! داده است و این دانشگاه به ریاست سیدقوام (زین العابدین) شهرستانی توسط آیت الله سیستانی تاسیس شده و در بیش از 85 کشور نمایندگی دارد. آیا این خبر صحیح است؟ متشکرم.»، مرقومه این مرجع تقلید را ارائه نمود.


وزرا و مقاماتی که 100 سکه طلا از احمدی نژاد گرفتند

تابناک : اعطای نشان‌های خدمت از سوی دولت به مسئولان دولتی، شاید در وهله نخست همچون پاداشی برای تقدیر از زحمات دولتیان و مسئولان دولتی در دید افکار عمومی مطرح شود. اما اگر این نشانها برابر با میزان دقیق و مشخصی از سکه طلا باشد، تفسیر آن چگونه خواهد بود؟
به گزارش «تابناک»، دادن نشان‌های دولتی طبق آیین نامه ای که دقیق و مفصل جزییات اعطای آن مشخص شده است، به تعدادی مشخص و در دو رده عمومی و تخصصی به افرادی که بر اساس تشخیص کمیسیونهای مربوطه شایسته دریافت این نشانها هستند، داده می‌شود.
هفته گذشته، محمود احمدی نژاد در مراسمی اقدام به اعطای نشان‌های دولتی به دوازده تن از وزرا و مسئولان قوه مجریه کرده است.
در اين مراسم، محمدرضا رحيمي معاون اول احمدی نژاد نشان خدمت، علي نيکزاد وزير راه و شهرسازي نشان سازندگي، علي اکبر صالحي وزير امور خارجه نشان خدمت، حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش نشان تعليم و تربيت، رستم قاسمي وزير نفت نشان خدمت، مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت نشان خدمت، سيدشمس الدين حسيني وزير امور اقتصاد و دارايي نشان خدمت، نسرين سلطان خواه معاون علمي و فن آوري رئيس جمهور نشان خدمت و مديريت، بهروز مرادي معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور نشان لياقت و مديريت، علي اکبر محرابيان دستيار ويژه رئيس جمهور نشان سازندگي، محمدرضا فرزين رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي نشان خدمت و محسن خليلي عراقي از پيشکسوتان عرصه صنعت نشان کار و توليد را از دستان رئيس جمهور دريافت کردند.
این نشانها در هر سال به ترتیب درجه به شمار مشخصی از افراد و به پیشنهاد هر یک از وزرا در کمیسیون‌های موضوع مواد (22) تا(25) این آیین نامه که با مسئولیت دفتر اعطای نشان‌های دولتی تشکیل می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. گزارش کمیسیونها پس از تأیید کمیسیون فرهنگی به هیأت دولت تقدیم و نشانها پس از تصویب هیأت ویران اعطا می‌شود.
حال در مراسمی که در هفته گذشته طی آن نشان‌های دولتی به وزرای دولت دهم تقدیم شده است، شش وزیر خود مفتخر به دریافت نشان خدمت و تعلیم و تربیت شده اند!
پرسش نخست این است: آیا وزرایی که این نشانها را دریافت کرده‌اند، خود پیشنهاد دریافت نشان دولتی به خود را داده‌اند؟!
با نگاهی به شرایط دریافت نشان خدمت و تعلیم و تربیت، مشخص می‌شود که بنا به آیین نامه، نشان خدمت به افرادی تعلق می‌گیرد که در زمینه‌های زیر، موفقیتی چشمگیر به دست آورده باشند:
 ـ تلاش مستمر و صادقانه در انجام مسئولیت‌ها و ارائه خدمات.
 ـ کمک‌رسانی به قشرهای محروم و مستضعف.

و نشان تعلیم و تربیت نیز به افرادی تعلق می‌گیرد که در امور زیر از خود لیاقت نشان داده باشند:
 ـ توسعه و انتقال علم و دانش و فن و حرفه.
 ـ طراحی و اجرای شیوه‌های ابتکاری و موفق در امر تعلیم و تربیت.
 ـ تلاش چشمگیر و موفقیت آمیز در مودب و متخلف نمودن تعلیم گیرندگان به آداب اسلامی و اخلاق پسندیده اجتماعی.

حال آنکه چقدر این وزرا در ‌این موارد ‌تلاش داشته و خروجی تلاش آنها چه بوده است، قضاوت به افکار عمومی واگذار می‌شود.
اما نکته جالبتر آن ‌که این نشانها، ما‌به‌ازای سکه ای دارند. بنا بر ‌آیین‌نامه اعطای نشان‌های دولتی، هر یک از نشان‌های تخصصی و عمومی ـ که نشان خدمت و تعلیم و تربیت جزو آن است ـ به ترتیب از سه درجه برخوردار هستند که مابه‌ازای آنها به ترتیب زیر است:
ـ نشان‌های درجه یک، معادل یکصد سکه بهار آزادی
ـ نشان‌های درجه دو، معادل پنجاه سکه بهار آزادی
ـ نشان‌های درجه سوم، معادل سی سکه بهار آزادی

گفتنی است، آنگونه که اعلام شده، گویا قرار است تا پایان کار دولت دهم، به همه مسئولان موفق دولت، نشان‌های دولتی داده شود.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 30 خرداد، 20 ژوئن