۱۳۹۲ خرداد ۲۹, چهارشنبه

درخواست سیدمهدی طباطبایی از روحانی: نگذارید سرمایه های انسانی منزوی و حذف شوند

کلمه- گروه خبر: حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی در نامه ای به روحانی نوشته است: امروز بزرگترین سرمایه کشور یعنی تجربه‌هایی که دستاورد‌های علمی،‌حوزوی و دانشگاهی است در حال از بین رفتن است. نگذارید به دلیل تکدر خاطر یا تنگ‌نظری‌های سال‌های اخیر این سرمایه‌ها از چرخه اجرایی و علمی کشور حذف شوند که خسارتی جبران‌ناپذیر است.
وی گفته است: اخلاق اجتماعی هم در کشور دچار مشکل جدی شده است.
حجت الاسلام طباطبایی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و استاد اخلاق در نامه ای به رئیس جمهور منتخب با اشاره به اینکه «احترام بزرگان در همه قشر‌ها آسیب‌ دیده است»، افزود: نهاد خانواده دچار بحران شده است، حرمت افراد لطمه دیده تندروی‌ها، مناسبات سیاسی و اجتماعی را دچار تزلزل کرده، مردم همه حرف‌ها را شنیدند، عملکرد‌ها را دیدند و با آگاهی کامل از مواضع و برنامه دیگر کاندیدا‌ها به نطق‌ها، مطالب، افکار، آثار و منطق حاکم بر برنامه‌های شما رای دادند لذا یک همت و همیت بسیار ویژه‌ای را در این بخش می‌طلبد که به فضل خداوند متعال و برنامه‌ریزی دقیق حل خواهد شد.
به گزارش کلمه، پیش از این مهدی طباطبایی با انتقاد از شیوه های اجرایی کشور و بداخلاقی که در اثر سیاست های احمدی نژاد در کشور رایج شده، تصریح کرده بود: یکی از مشکلات جامعه این است که افرادی که کار را نمی شناختند، کار را در دست گرفتند. دیگران هم تمجید کردند و آنها مغرور شدند. غرور آنها باعث شده غباری از قدرت در کشور شکل بگیرد که شکستن آن کار مشکلی شده است.
مشروح این نامه به شرح زیر است:
جناب حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ حسن روحانی
خدا را شاکریم که بار دیگر در حساس‌ترین دوران تاریخی ایران اسلامی و در برهه‌ای که رفتار‌ها و گرفتاری‌ها نشان از نا‌امیدی و یاس داشت بار دیگر خورشید و نور امید درخشید و ایمان راسخ و قلب روشن مردم ظهوری تازه یافت و بافته‌های نابه‌جا از هم گسست و تار‌وپود جدیدی به هم آویخته شد.
امروز حماسه سیاسی مد‌نظر رهبری معظم انقلاب به ثمر نشست. تدبیر بزرگانی چون آیت‌الله هاشمی و درایت فرهیخته‌ای چون دکتر عارف و همچنین منطق و گویش و توانایی حضرت عالی تبیین مواضع خوب و دقیق و مورد احتیاج جامعه را یکی از چندین دلیل بروز حماسه سیاسی می‌دانم.
در این نوشته چند مطلب را متذکر می‌شویم تا از باب نصیحت و خیر‌خواهی برادر مومن مطالبی را ذکر کرده باشیم:
همانطور که خوب واقفید این انقلاب ثمره مجاهدت‌ها و تلاش انسان‌های مومن، فداکار و نیز خون‌های پاک فرزندان این مرز و بوم و نتیجه سختی‌های زندان، تبعید، شکنجه افراد کامل و مومنی است که فارغ از نتیجه برای رضای خدا وارد میدان مبارزه علیه رژیم پهلوی بودند و می‌باشد و نیز در دوران دفاع مقدس مردم پاک نیت هرچه داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند و در برابر اربابان قدرت و زور و تزویر ایستادگی کردند، دوران به دوران بحران‌ها را تا به امروز پشت‌سر گذاشتند و سختی‌ها این مسیر را به جان خریدند.
امروز بزرگترین سرمایه کشور یعنی تجربه‌هایی که دستاورد‌های علمی،‌حوزوی و دانشگاهی است در حال از بین رفتن است. نگذارید به دلیل تکدر خاطر یا تنگ‌نظری‌های سال‌های اخیر این سرمایه‌ها از چرخه اجرایی و علمی کشور حذف شوند که خسارتی جبران‌ناپذیر است.
مناسب است از همه سرمایه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی کشور به نحو احسن بهره برده شود و کار‌آمدی اسلام را به عرصه ظهور بگذاریم ان‌شا‌ء‌الله.
تجربه مدیران لایق را در کنار مدیریت قوی خود حفظ نمایید تا زندگی مردم که آسیبی جدی از مدیریت آزمون و خطا خورده است به شرایط مناسبی برسد. اخلاق اجتماعی هم در کشور دچار مشکل جدی شده است. احترام بزرگان در همه قشر‌ها آسیب‌ دیده، نهاد خانواده دچار بحران شده است، حرمت افراد لطمه دیده تندروی‌ها، مناسبات سیاسی و اجتماعی را دچار تزلزل کرده، مردم همه حرف‌ها را شنیدند، عملکرد‌ها را دیدند و با آگاهی کامل از مواضع و برنامه دیگر کاندیدا‌ها به نطق‌ها، مطالب، افکار، آثار و منطق حاکم بر برنامه‌های شما رای دادند لذا یک همت و همیت بسیار ویژه‌ای را در این بخش می‌طلبد که به فضل خداوند متعال و برنامه‌ریزی دقیق حل خواهد شد. اینجانب شما را فردی دانا، فهمیده فرهیخته و با ذکاوت شناخته‌ام و انتخاب حضرت‌عالی را تبریک گفته و از خداوند طلب عزت و دوام توفیقات را مسئلت می‌نمایم.

برگزاری یادمانِ سی و ششمین سالروز شهادت علی شریعتی در سکوت

کلمه- گروه فرهنگی: احسان شریعتی فرزند شهید علی شریعتی همزمان با سی و ششمین سالروز شهادت پدرش نوشت: یادمانِ سی و ششمین سالروزِ شهادتِ آموزگارِ «آزادی، برابری، عرفان»، شریعتی، را امسال نیز، همچون چهار سال گذشته، در سکوت برگزار می‌کنیم. سکوتی سرشار از سخن‌هایی ریشه‌دار، و نه درایشِ حرف‌های هرز، خطاب به «نوع چهارم آدم‌ها»:آنان که وقتی نیستند بیشتر هستند تا وقتی که هستند!
علی شریعتی، جامعه شناس و اسلامشناس در ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ در حالی که سه هفته از سفرش به انگلستان می‌گذشت، در ساوت‌همپتون به شکل مشکوکی درگذشت. بعدها دلیل رسمی مرگ وی انسداد شرائین و نرسیدن خون به قلب اعلام شد؛ هرچند مرگ وی به دلیل نداشتن سابقهٔ بیماری قلبی، عدم کالبدشکافی و اعلام نتیجه سریع و خبرداشتن سفارت ایران در لندن از مرگ وی قبل از اعلام رسمی خبر مشکوک بود.
دکتر شریعتی وصیت کرده بود که وی را در حسینیهٔ ارشاد محل برگزاری کلاس ها و سخنرانی هایش دفن کنند، ولی او در قبرستانی کنار آرامگاه حضرت زینب کبری، در شهر دمشق دفن شده است.
فرزند علی شریعتی در صفحه شخصی خود نوشته است: رسم بر این بوده است که هر سال موضوعی برای نشست‌های هم‌اندیشی و بزرگداشت یادمان آموزگارمان تعیین کنیم. موضوع امسال ترسیم «الگوی تعهد اجتماعی-سیاسی روشنفکر» بود. جلساتی که در این ایام ادامه داشته و خواهند یافت.
امروز اما، ما با سکوت (و نوشتن) «پیام خون» را فریاد می‌زنیم و دیگربار، با برافروختن یادِ شمع، هراس از تاریکی‌ را در دل می‌سوزانیم.
و با درود و بدرود به تک‌تکِ یارانِ در بند و در هجرت و در پرواز و ..در انتظار …
متن نوشته فرزند دکتر علی شریعتی به شرح زیر است:
یادمانِ سی و ششمین سالروزِ شهادتِ آموزگارِ «آزادی، برابری، عرفان»، شریعتی، را امسال نیز، همچون چهار سال گذشته، در سکوت برگزار می‌کنیم. سکوتی سرشار از سخن‌هایی ریشه‌دار، و نه درایشِ حرف‌های هرز، خطاب به «نوع چهارم آدم‌ها»:آنان که وقتی نیستند بیشتر هستند تا وقتی که هستند!
برغم این سکوت ظاهری و موانع‌تراشی‌های متنوع، خوشبختانه راه شریعتی همچنان در میان نسل جوان رهروان تازه نفسی می‌یابد و اندیشه و طرح او هر روز با خوانشی نو تعمیق و تداوم می یابد. اقبالِ جامعه را در آمار فروش آثار وی و در نمایشگاه‌های سالیانه‌ی کتاب می‌توان دید و سنجید.
ظرفیت، چندبعدی بودن، سرمایه‌ی معنوی، و استمرار و نوزایی شریعتی اما مربوط به خود اوست. اینک نوبت پویندگان «نوشریعتی» پروژه‌ی آن معلم است که سخنی نو آرند و در فصل تازه‌ی تحول‌خواهی و تغییرطلبی که در سرزمین ما آغاز شده است، میراث دیروز را به خدمت پیام فردا درآورند.
هر یک از ما به عنوان یکی از فرزندان معنوی شریعتی سبک مستقل خود را در اندیشیدن، گفتن، نوشتن، و کارهامان داریم، اما برغم همه‌ی تفاوت‌ها اعضای یک خانواده‌ی اعتقادی هستیم و نیروی عظیم این همسویی را امروز می‌باید به منصه ظهور برسانیم.
رسم بر این بوده است که هر سال موضوعی برای نشست‌های هم‌اندیشی و بزرگداشت یادمان آموزگارمان تعیین کنیم. موضوع امسال ترسیم «الگوی تعهد اجتماعی-سیاسی روشنفکر» بود. جلساتی که در این ایام ادامه داشته و خواهند یافت.
امروز اما، ما با سکوت (و نوشتن) «پیام خون» را فریاد می‌زنیم و دیگربار، با برافروختن یادِ شمع، هراس از تاریکی‌ را در دل می‌سوزانیم.
و با درود و بدرود به تک‌تکِ یارانِ در بند و در هجرت و در پرواز و ..در انتظار …
زندگى نامه علی شریعتی
دکتر شریعتی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۱۲ در خا‌نواده‌ ای‌ مذهبی‌ چشم‌ به‌ جها‌ن‌ گشود پدر او استا‌د محمد تقی‌ شریعتی‌ مردی‌ پا‌ک‌ و پا‌رسا‌ و عا‌لم‌ به‌ علوم‌ .نقلی‌ و عقلی‌ و استا‌د دانشگا‌ه‌ مشهد بود علی‌ پس‌ از گذراندن‌ دوران‌ کودکی‌ وارد دبستا‌ن‌ شد و پس‌ از شش‌ سا‌ل‌ وارد دانشسرای‌ مقدما‌تی‌ در مشهد شد. علا‌وه‌ بر خواندن‌ دروس‌ دانشسرا در کلا‌سها‌ی‌ پدرش‌ به‌ کسب‌ علم‌ می‌ پرداخت‌. معلم‌ شهید پس‌ از پا‌یا‌ن‌ تحصیلا‌ت‌ در دانشسرا به‌ آموزگا‌ری‌ پرداخت‌ و کا‌ری‌ را شروع‌ کرد که‌ در تما‌می‌ دوران‌ زندگی‌ کوتا‌هش‌ سخت‌ به‌ آن‌ شوق‌ داشت‌ و با‌ ایما‌نی‌ خا‌لص‌ با‌ تما‌می‌ وجود آنرا دنبا‌ل‌ کرد.
شریعتی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۳۴ به‌ دانشکده‌ ادبیا‌ت‌ و علوم‌ انسا‌نی‌ دانشگا‌ه‌ مشهد وارد گشت‌ و رشته‌ ادبیا‌ت‌ فا‌رسی‌ را برگزید. در همین‌ سا‌ل‌ علی‌ با‌ یکی‌ از همکلا‌سا‌ن‌ خود بنا‌م‌ پوران‌ شریعت‌ رضوی‌ ازدواج‌ میکند. وجود تفکر خلا‌ق‌ با‌عث‌ شد که‌ معلم‌ شهید در طول‌ دوران‌ تحصیل‌ در دانشکده‌ ادبیا‌ت‌ به‌ انتشا‌ر آثا‌ری‌ چون‌: ترجمه‌ ابوذر غفا‌ری‌ ، ترجمه‌ نیا‌یش‌ اثر الکسیس‌ خ‌ .کا‌رل‌ و یک‌ رشته‌ مقا‌له‌ها‌ی‌ تحقیقی‌ در این‌ زمینه‌ همت‌ گما‌رد.
معلم‌ انقلا‌ب‌ در سا‌ل ‌ ۱۳۳۷پس‌ از دریا‌فت‌ لیسا‌نس‌ در رشته‌ ادبیا‌ت‌ فا‌رسی‌ بعلت‌ شا‌گرد اول‌ شدنش‌ برای‌ ادامه‌ تحصیل‌ به‌ فرانسه‌ فرستا‌ده‌ شد. وی‌ در آنجا‌ به‌ تحصیل‌ علومی‌ چون‌ جا‌معه‌ شنا‌سی‌، مبا‌نی‌ علم‌ تا‌ریخ‌ و تا‌ریخ‌ و فرهنگ‌ اسلا‌می‌ پرداخت‌ و با‌ اسا‌تید بزرگی‌ چون‌ ما‌سینیون، گورویچ‌ و ‌سا‌تر و… آشنا‌ شد و از علم‌ آنا‌ن‌ بهره‌‌ها‌ی‌ بسیا‌ر برد.
دوران‌ تحصیل‌ شریعتی‌ همزما‌ن‌ با‌ جریا‌ن‌ نهضت‌ ملی‌ ایران‌ به‌ رهبری‌ مصدق‌ بود که‌ او نیز با‌ قلم‌ و بیا‌ن‌ خود و نوشته‌‌ها‌ی‌ محکم‌ و مستدل‌ از این‌ حرکت‌ دفا‌ع‌ مینمود. وی‌ پس‌ از سا‌لها‌ تحصیل‌ با‌ مدرک‌ دکترا در رشته‌‌ها‌ی‌ .جا‌معه‌ شنا‌سی‌ و تا‌ریخ‌ ادیا‌ن‌ به‌ ایران‌ با‌زگشت‌ در هما‌ن‌ دوران‌ نیز فعا‌لیتها‌ی‌ بسیا‌ری‌ در زمینه‌‌ها‌ی‌ سیا‌سی‌ و مبا‌رزاتی‌ و اجتما‌عی‌ داشت‌ که‌ به‌ گوشه‌ای‌ از آن‌ فعا‌لیت‌ها‌ میپردازیم‌ .
در سا‌ل ‌۱۹۵۹ میلا‌دی‌ به‌ سا‌زما‌ن‌ آزادیبخش‌ الجزایر مى‌پیوندد و سخت‌ به‌ فعا‌لیت‌ مى‌پردازد. در سا‌ل ۱۹۶۰ میلا‌دی‌ مقا‌له‌ای‌ تحت‌ عنوان‌ “به‌ کجا‌ تکیه‌ کنیم‌” را در یکی‌ از نشریا‌ت‌ فرانسه‌ منتشر میکند. در سا‌ل‌ ۱۹۶۱میلا‌دی‌ مقا‌له‌ “شعر چیست‌؟” سا‌تر را ترجمه‌ و در پا‌ریس‌ منتشر مینما‌ید و در هما‌ن‌ اول‌ علت‌ فعا‌لیت‌ در سا‌زما‌ن‌ آزادیبخش‌ الجزایر گرفتا‌ر میشود و در زندان‌ پا‌ریس‌ با‌ “گیوز” مصاحبه‌‌ای‌ میکند که‌ در سا‌ل‌ ۱۹۶۵ در توگو چا‌پ‌ میشود.
در سا‌ل‌ ۱۹۶۱ نیز مقا‌له‌ای‌ تحت‌ عنوان‌ “مرگ‌ فرانتس‌ فا‌نون‌” را در پا‌ریس‌ منتشر میکند، همچنین‌ در طول‌ مبا‌رزات‌ مردم‌ الجزایر برای‌ آزادی‌ دستگیر میشود و مورد ضرب‌ و شتم‌ پلیس‌ فرانسه‌ قرار میگیرد و روانه‌ء بیما‌رستا‌ن‌ میشود و سپس‌ به‌ زندان‌ فرستا‌ده‌ .میشود. همچنین‌ با‌ مبا‌رزان‌ بزرگ‌ ملتها‌ی‌ محروم‌ نیز آشنا‌ میشود وی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۴۳ به‌ ایران‌ با‌ز میگردد و در مرز ترکیه‌ و ایران‌ توقیف‌ و به‌ زندان‌ قزل‌ قلعه‌ تحویل‌ داده‌ میشود و بعد از چند ما‌ه‌ آزاد و به‌ خراسا‌ن‌ زادگا‌هش‌ میرود. در سا‌ل‌ ۱۳۴۴ مدتی‌ پس‌ از بیکا‌ری‌ ، اداره‌ فرهنگ‌ مشهد ، استا‌د جا‌معه‌ شنا‌سی‌ و فا‌رغ‌ التحصیل‌ خ‌دانشگا‌ه‌ سوربن‌ را بعنوان‌ دبیر انشا‌ء کلا‌س‌ چها‌رم‌ دبستا‌ن‌ در یکی‌ از روستا‌ها‌ی‌ مشهد استخدام‌ میکند، و سپس‌ در دبیرستا‌ن‌ بتدریس‌ میپردازد و با‌لا‌خره‌ به‌ عنوان‌ استا‌دیا‌ر تا‌ریخ‌ وارد دانشگا‌ه‌ مشهد میشود
در سا‌ل‌ ۱۳۴۸ به‌ حسینیه‌ ارشا‌د دعوت‌ میشود و بزودی‌ مسئولیت‌ امور فرهنگی‌ حسینیه‌ را بعهده‌ گرفته‌ و به‌ تدریس‌ جا‌معه‌ شنا‌سی‌ مذهبی‌،‌ .تا‌ریخ‌ شیعه‌ و معا‌رف‌ اسلا‌می‌ میپردازد در این‌ محل‌ است‌ که‌ دکتر شریعتی‌ با‌ قدرت‌ و نیروی‌ کم‌ نظیر و با‌ کنجکا‌وی‌ و تجزیه‌ و تحلیل‌ تا‌ریخ‌ ، چهره‌ ها‌ی‌ مقدس‌ و شخصیتها‌ی‌ بزرگ‌ اسلا‌م‌ را معرفی‌ نمود. استحکا‌م‌ کلا‌م‌ ، با‌فت‌ منطقی‌ جملا‌ت‌ با‌ اتکا‌ء به‌خ‌ پشتوانه‌ فنی‌ و عمیق‌ فکریش‌ هر شنونده‌ ای‌ را در کوتا‌هترین‌ مدت‌ سرا پا‌ گوش‌ میسا‌خت‌ و در نیم‌ راه‌ گفتا‌ر تحت‌ تا‌ثیر قرار میداد و سپس‌ به‌ هیجا‌ن‌ می‌ آورد
در سا‌ل‌۱۳۵۲، رژیم‌، حسینیه‌ء ارشا‌د که‌ پا‌یگا‌ه‌ هدایت‌ و ارشا‌د مردم‌ بود را تعطیل‌ نمود، و معلم‌ مبا‌رز را بمدت ‌ ۱۸ما‌ه‌ روانه‌ زندان‌ میکند و درخ‌ خلوت‌ و تنها‌ ئی‌ است‌ که‌ علی‌ نگا‌هی‌ به‌ گذشته‌ خویش‌ می‌افکند و .استراتژی‌ مبا‌رزه‌ را با‌ر دیگر ورق‌ زده‌ و با‌ خدای‌ خویش‌ خلوت‌ میکند از این‌ به‌ بعد تا‌ سا‌ل‌ ۱۳۵۶ و هجرت‌ ، دکتر زندگی‌ سختی‌ را پشت‌ سرخ‌ گذاشت‌ . سا‌واک‌ نقشه‌ داشت‌ که‌ دکتر را به‌ هر صورت‌ ممکن‌ از پا‌ در آورد، ولی‌ شریعتی‌ که‌ از این‌ برنا‌مه‌ آگا‌ه‌ میشود ، آنرا لوث‌ میکند. در این‌ زما‌ن‌ استا‌د محمد تقی‌ شریعتی‌ را دستگیر و تحت‌ فشا‌ر و شکنجه‌ قرار داده‌ بودند تا‌ پسرش‌ را تکذیب‌ و محکوم‌ کند. اما‌ این‌ مسلما‌ن‌ راستین‌خ‌ سر با‌ز زد، دکتر شریعتی‌ در هما‌ن‌ روزها‌ و سا‌عا‌ت‌ خود را در اختیا‌ر آنها‌ میگذارد تا‌ اگر خواستند، وی‌ را از بین‌ ببرند و پدر را رها‌ کنند
در مهر ما‌ه‌ سا‌ل‌ ۱۳۵۳ سا‌واک‌ که‌ غا‌فلگیر شده‌ بود و از محبوبیت‌ علی‌ آگا‌ه‌ او را بدست‌ شکنجه‌ روحی‌ و جسمی‌ سپرد، و میخواستند او را وادار به‌ همکا‌ری‌ نموده‌ و برایش‌ شوی‌ تلویزیونی‌ درست‌ کنند و پا‌سخ‌ او که‌ هیچگا‌ه‌ حقیقتی‌ را به‌ خا‌طر مصلحت‌ ذبح‌ شرعی‌ نکرده‌ است‌ چنین‌ بود ” و اگر “.خفه‌ام‌ کنند سا‌زش‌ نخواهم‌ کرد وحقیقت‌ را قربا‌نی‌ مصلحت‌ خویش‌ نمیکنم‌ دکتر در ۲۵ اردیبهشت‌ ما‌ه ۱۳۵۶ تهران‌ را بسوی‌ اروپا‌ ترک‌ گفت‌ تا‌ دورانی‌ جدید را با‌ مطا‌لعه‌ و مبا‌رزه‌ آغا‌ز کند. سر انجا‌م‌ در روز یکشنبه ۲۹ خرداد ما‌ه‌ ۱۳۵۶ با‌ قلبی‌ عا‌شق‌ ، اندیشه‌ ای‌ پا‌ک‌ ، ایما‌نی‌ محکم‌، زبا‌نی‌ قا‌طع‌، قلمی‌ توانا، روانی‌ آگا‌ه‌ و سیما‌یی‌ آرام‌ بسوی‌ آسما‌نها‌ و آرامشی‌ ابدی‌ عروج‌ کرد و عا‌شقا‌ن‌ و دوستداران‌ خود را در این‌ فقدان‌ .همیشه‌ محسوس‌ تنها‌ گذاشت‌ .
خدایش‌ بیا‌مرزد و راهش‌ پر رهرو با‌د

اوباما: مردم ایران خواهان حرکت در مسیر دیگری هستند

باراک اوباما، رئيس‌جمهوری آمریکا، در گفت‌وگویی اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری در ایران و گزینش فردی نسبتا میانه‌رو نشان می‌دهد که مردم ایران خواهان تغییر خط مشی این کشور هستند.
باراک اوباما شامگاه دوشنبه (۱۷ ژوئن/۲۷ خرداد) در گفت‌وگویی با "چارلی رز" مجری شبکه تلویزیونی PBS تصریح کرد که انتخاب حسن روحانی نشان می‌دهد که "مردم ایران خواهان تغییر مسیر هستند".
رئيس‌جمهوری آمریکا همزمان تاکید کرد که ولی تهران هنوز باید به جامعه جهانی نشان دهد که خواهان دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای نیست.
"دست رد بر سینه تندروها"
اوباما تصریح کرد که "مردم ایران در انتخابات دست رد به سینه تندروها و روحانیانی زدند که توصیه می‌کردند بر سر هیچ چیز در هیچ زمان و هیچ مکانی نباید مصالحه کرد". به گفته وی "ولی آشکار است که در داخل ایران عطشی برای تعامل مثبت‌تر با جامعه بین‌المللی وجود دارد".
رئیس جمهوری آمریکا همزمان هشدار داد که نتایج انتخابات ایران به این معنا نیست که ایالات متحده آمریکا آماده است بی‌درنگ با دولت ایران گفت‌وگو کند.
وی افزود که آمریکا باب مذاکرات هسته‌ای با ایران را باز نگاه داشته است، ولی این ملت ‌خاورمیانه باید دریابد که تحریم‌های سنگین اقتصادی علیه این کشور لغو نخواهد شد، مگر اینکه ایران گام‌های قابل‌توجهی برای شفاف‌سازی بردارد و نشان دهد که در پی دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای نیست.
اوباما افزود که "فکر می‌کنم امکانی فراهم آمده که ایرانیان تصمیم بگیرند پیشنهاد ما را برای تعاملی جدی‌تر و اساسی‌تر بپذیرند". رئيس‌جمهوری آمریکا خطوط اساسی سیاست ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای ایران را مورد تاکید قرار داد و خطاب به دولتمردان ایران گفت "به جامعه جهانی نشان دهید که به معاهدات و تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستید و در پی تولید جنگ‌افزار هسته‌ای نیستید".
اوباما افزود "بر این پایه یک سری اقدامات برای عادی‌سازی مناسبات ایران با جهان وجود دارد، ولی ما هنوز نمی‌دانیم که آیا آنان حاضر به پذیرش این پیشنهاد هستند یا خیر".
"روابطی پیچیده"
حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، دیروز دوشنبه (۲۷ خرداد) در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود رابطه با ایالات متحده آمریکا را "پیچیده" توصیف کرد ولی همزمان افزود که ایران در پی ادامه تنش نیست و آماده کاهش تنش‌هاست.
وی از آمریکا خواست تصریح کند که در امور داخلی ایران مداخله نخواهد کرد و حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت خواهد شناخت.
روحانی تحریم‌‌ها علیه ایران را "ظالمانه" خواند و گفت نخستین گام برای رفع تحریم‌ها، در مسیر "شفافیت بیشتر" است و ایران تلاش خواهد کرد اعتماد از دست رفته سر جای خود برگردد.
روحانی افزود که ایران راه‌های اعتمادسازی فراوانی دارد. به گفته وی ایران مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵ را فعال‌تر خواهد ساخت و از تجربیات پیشین استفاده خواهد کرد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 29 خرداد، 19 ژوئن