۱۳۹۲ فروردین ۳۱, شنبه

فینال سیاسی برنده نداشت؛ تساوی صفر بر صفر در ورزشگاه آزادی


بدنبال گردهمایی سازمان دهی شده احمدی نژاد در ورزشگاه آزادی، صادق زیبا کلام بر این باور است که این تجمع هیچ پیروزی نداشت.
برگزاری گردهمایی پر سر وصدای احمدی نژاد که به بهانه تشویق دست اندرکاران سفرهای نوروزی برگزار شد، واکنش های زیادی از سوی مخالفانش در بر داشت. هر چند عده ای این نشست را پیروزی برای تیم احمدی نژاد می خوانند، اما در مقابل عده ای آن را شکست لشکرکشی احمدی نژاد دانسته اند.
صادق زیبا کلام، استاد علوم سیاسی در این خصوص در آرمان نوشته است: هم طرفداران دولت و هم اصولگرایان خود را در بازی فینال سیاسی روز پنجشنبه استادیوم آزادی پیروز می‌دانند. اما واقعیت این است که «بازی» روز پنجشنبه در استادیوم آزادی پیروزی نداشت. احمدی‌نژاد نمی‌تواند ادعای پیروزی کند چرا که نتوانست حتی نیمی از جمعیت مورد انتظارش را به استادیوم بکشاند.
دولت انتظار یک اجتماع ۱۰۰هزار نفری را می‌کشید در حالی که در عمل و در خوشبینانه‌ترین حالت، جمعیتی که آمده بودند به ۵۰هزار نفر هم نمی‌رسید.
دلیل دیگر عدم پیروزی احمدی‌نژاد، غیبت رحیم‌مشایی بود. غیبت ایشان البته و در عین حال پاسخی هم بود به تبلیغات پرسر و صدا و بی‌حساب و کتاب اصولگرایان که ادعا می‌کردند وی می‌خواهد در این گردهمایی به طور رسمی نامزدی رحیم‌مشایی را اعلام کند.
البته اصولگرایان از دو جنبه می‌توانند ادعای پیروزی کنند. نخست، عدم‌استقبال چشمگیر طرفداران احمدی‌نژاد و دوم، غیبت رحیم مشایی. اما چرا آنها نمی‌توانند ادعای پیروزی کامل کنند؟ یا به بیان دیگر چرا نمی‌توان اصولگرایان را پیروز «بازی» روز پنجشنبه دانست؟ نفس برگزاری گردهمایی ورزشگاه آزادی به‌رغم مخالفت‌های اصولگرایان در حقیقت یک پیروزی برای احمدی‌نژاد بود.
یقینا اگر این میزان مخالفت در مقابل فرد دیگری صورت می‌گرفت، او تسلیم می‌شد اما احمدی‌نژاد در برابر همه مخالفت‌ها ایستاد و این میتینگ را برگزار کرد.
می‌ماند نتیجه اخلاقی که از این «بازی» می‌توان گرفت. بالاترین نتیجه اخلاقی که مانع می‌شود نه اصولگرایان و نه احمدی‌نژاد نتوانند ادعای پیروزی کنند، بی‌توجهی و نادیده‌ گرفتن اصول و اخلاق سیاسی از جانب هر دو «تیم» بود. اینکه مشخصا منبع هزینه‌های برگزاری این گردهمایی اعلام نشد نشان داد که اخلاق سیاسی چندان برای تیم برگزار کننده معنا ندارد.
از سوی دیگر اصولگرایان نیز با نشان دادن انواع مخالفت‌ها با برگزاری این میتینگ نشان دادند که خیلی تاب و تحمل رقابت و رقیب را ندارند. البته آنان انگیزه اصلی مخالفتشان را هزینه شدن از بیت‌المال برای این جشن می‌دانستند اما آیا اگر احمدی‌نژاد همان احمدی‌نژاد سابق بود هم اینان با این کار وی مخالفت می‌ورزیدند؟ به علاوه اصولگرایان نشان دادند که این فقط اصلاح‌طلبان و سایر جریانات سیاسی رقیب نیستند که با آنها توان رقابت ندارند بلکه آنان نشان دادند حتی اگر یار غار و رفیق گرمابه و گلستان دیروزشان هم به طور کامل با آنها همسو نباشد، امکان مانور سیاسی و رقابت نخواهد داشت.

آیت‌الله رضوانی، از اعضای شورای نگهبان درگذشت


آیت‌الله رضوانی از فقهای شورای نگهبان صبح امروز درگذشت.
به گزارش خبرآنلاین، آیت‌الله غلامرضا رضوانی از فقهای شورای نگهبان در سال ۱۳۰۹ در خمین به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۲۷ پس از پایان دوره تحصیلی جهت تحصیل به قم رفت و تا سال۱۳۳۲ دروس حوزوی را فراگرفت و در بحث خارج فقه و اصول آیت الله بروجردی و امام خیمینی شرکت کرد. پس از آن تا سال ۵۸ در حوزه نجف اشرف به تحصیل پرداخت و در بحث خارج آیات عظام مرحوم آیت الله شاهرودی و امام خمینی(ره) شرکت کرد تا آن که توسط رژیم بعث از کشور عراق اخراج شد.
عضویت در مجلس خبرگان رهبری، تدریس خارج در نجف اشرف و تهران، نماینده امام (ره) ورهبری در مسجد سید عزیزالله بازار تهران، عضو شورای نظارت بر اسلامی شدن بانکها و ریاست دیوان عدالت اداری در سوابق کاری آیت‌الله رضوانی دیده می‌شود.
وی از اول اسفند ۱۳۵۸ تا ۲۹ تیر ۱۳۶۲ به عضویت شورای نگهبان درآمد و پس از مدتی مجدداً از ۹ شهریور ۱۳۶۸ تاکنون عضو این شورا بوده است.
آیت الله رضوانی از نیمه بهمن ۹۱ در بیمارستان بستری شده بود.

علم الهدی: اقتصاد دست نماز جمعه خوان ها باشد، در جامعه فقیر نخواهیم داشت


علم الهدی شورای نگهبان را فیلتر دینی بودن مردم سالاری در نظام دانست و ادعا کرد: این جملاتی که در برخی سایت ها و نشریات نسبت به شورای نگهبان دیده می شود، همان حرف هایی است که طرفداران سقیفه زدند.
به گزارش خبرگزاری رسا، سیداحمد علم الهدی، با شبیه سازی تاریختی مردم سالاری دینی و سقیفه را نماد مردم سالاری سکولار دانست و گفت: در غدیرخم، خدا حاکم را نصب کرد و مردم رأی دادند و پذیرفتند اما در سقیفه، سکولارها خدا را کنار گذاشته و امیر مؤمنان علی(ع) را رهبر دیکته شده خواندند و امروز همان‌ها فقهای شورای نگهبان را قیم می نامند و آن را نفی می کنند.
علم الهدی ادعا کرد: این جملاتی که در برخی سایت ها و نشریات نسبت به شورای نگهبان دیده می شود، همان حرف هایی است که طرفداران سقیفه زدند. شورای نگهبان فیلتری برای حراست از دینی بودن مردم سالاری در نظام است.
وی که از حامیان جدی احمدی نژاد در انتخابات پیش بود، مدعی شد: اگر قدرت اقتصادی به دست بندگان خدا باشد در جامعه قشر آسیب پذیر نخواهیم داشت. تنها فعالیت اقتصادی نخبگان دینی جامعه و کسانی مانند شرکت کنندگان در نماز جمعه که عبودیت خدا محور زندگی شان قرار گرفته است، فضل خدا محسوب می شود زیرا این افراد اگر اقتصاد به دستشان باشد، در کمال انسانیت و رشد بخشیدن به اقتصاد و ارزش های دینی و مراتب ایمان، همان نقشی را ایفا می کنند که مقام نبوت ایفا می کند.

رشد بیش از ۹۵ درصدی قیمت دلار و سکه درسال ۹۱


استادیار موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی از رشد ۹۷ درصدی قیمت دلار و افزایش ۹۵ درصدی قیمت سکه در سال ۹۱ خبر داد.
حسن حیدری، استادیار موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه در سال ۱۳۹۱ بازار داراییها در اقتصاد ایران شاهد نوسانات شدیدی بود، اظهار داشت: در سال گذشته عمده نوسانات در بازار ارز، طلا و مسکن رخ داد و این نوسانات به گونه ای بود که با اغماض میتوان سال ۱۳۹۱ را از نظر اقتصادی پرنوسان ترین سال در دهه های اخیر دانست.
وی افزود: پیش از آن شاهد این میزان نوسان در بازار ارز، افزایش قیمت طلا و افزایش قیمت مسکن نبوده ایم. تحولات بازارهای سکه و ارز و همچنین بازار مسکن نشان می دهد سرمایه گذاری در این بازارها بازدهی های قابل توجهی برای سرمایه گذاران به همراه دارد که در بخش تولید امکان کسب چنین نرخهای سودی وجود ندارد، لذا بسیار طبیعی و قابل انتظار خواهد بود که سرمایه گذاران به هر ترفندی منابع را به این بازار تزریق کنند.
حیدری افزود: تداوم چنین روندی در سالهای آینده سبب خواهد شد تا بخش تولید به تدریج تضعیف شود، چرا که انگیزه کافی برای فعالیت در آن وجود ندارد. این چالشی است که سیاست گذاران اقتصادی باید با آن روبرو شوند، چرا که عدم درمان آن در میان مدت و بلندمدت صدمات جدی به اقتصاد ایران وارد خواهد کرد.
حیدری خاطر نشان کرد: در فروردین ماه ۱۳۹۱ متوسط قیمت هر دلار آمریکا ۱۸۷۷۲ ریال بوده است، درحالیکه در زمستان قیمت دلار از مرز ۳۷۰۰۰ ریال نیز عبور کرد. بر این اساس قیمت دلار بیش از ۹۷ درصد در مدتی کمتر از یکسال افزایش یافته است که به تبع آن تورم کالاهای وارداتی و افزایش هزینه تولید کالاهای داخلی که به مواد اولیه و واسطه ای وارداتی وابسته هستند رخ داد.
وی افزود: قیمت دلار در سال ۱۳۹۱ به میزان زیادی تحت تاثیر اخبار سیاسی تغییر کرده است، بطوریکه با ایجاد محدودیت های جدید شاهد آثار آن در بازار غیررسمی ارز بودیم.
این کارشناس بازرگانی تصریح کرد: اگرچه در همین سال شاهد تلاش دولت برای ساماندهی بازار ارز از طریق ایجاد مرکز مبادلات ارزی بودیم، ولی باید پذیرفت که مسیر قیمت ارز در بازار غیررسمی به طور کلی مستقل از تلاش های دولت بوده است و عمدتا تحولات سیاسی است که نرخ ارز را تعیین می کند.
وی گفت: همزمان با بازار ارز، قیمت طلا نیز نوسان قابل توجهی داشته است. قیمت طلا از این جهت اهمیت دارد که در حال حاضر شاخصی از انتظارات تورمی و پیش بینی کارگزاران اقتصادی از آینده اقتصاد ایران است. بر اساس گزارشات در فروردین ماه سال ۱۳۹۱، متوسط قیمت هر سکه تمام بهار آزادی (طرح جدید) ۷۴۶۳۴۰۹ ریال بوده است، در حالیکه در اوایل اسفندماه سال ۱۳۹۱ این رقم به بیش از ۱۴۵۰۰۰۰۰ ریال رسیده است بر این اساس، قیمت سکه در حدود ۹۵ درصد در کمتر از یک سال رشد کرده است.
وی افزود: با مقایسه افزایش حدود ۹۷ درصدی قیمت دلار در بازار غیررسمی این واقعیت مشخص می شود که افزایش قیمت سکه تقریبا با افزایش قیمت دلار در بازار غیررسمی هماهنگ بوده است.
حیدری گفت: اگرچه بانک مرکزی سعی کرده است تا با سیاست عرضه سکه های پیش فروش در تابستان و همچنین اسفندماه سال ۱۳۹۱ قیمت سکه طلا را کنترل کند، اما باید پذیرفت که در میان مدت و بلندمدت مسیر قیمت سکه طلا (و همچنین طلا) از دو منبع قیمت جهانی طلا و قیمت دلار در بازار غیررسمی تاثیرپذیر خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قیمتهای جهانی مستقل از اقتصاد ایران تعیین می شوند و از سوی دیگر در حال حاضر قیمت دلار بیشتر از تحولات سیاسی تاثیر می پذیرد تا تحولات اقتصادی، لذا تلاش های دولت برای کنترل قیمت سکه خنثی خواهد شد و بانک مرکزی تنها می تواند به این سیاست با هدف کنترل بخشی از نقدینگی توجه کند.
حیدری تصریح کرد: در سال ۱۳۹۱ بازار مسکن نیز شاهد نوسانات قیمتی قابل توجهی بوده است. بر اساس نتایج “طرح جمع آوری اطلاعات قیمت و اجاره مسکن در شهر تهران-تابستان ۱۳۹۱″، که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد، متوسط قیمت یک متر مربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی در شهر تهران در تابستان ۱۳۹۱ نسبت به بهار همان سال ۱۷٫۱ درصد و نسبت به تابستان سال قبل از آن ۳۳٫۶ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: به همین ترتیب متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی نیز در تابستان ۱۳۹۱ نسبت به سال قبل حدود ۳۲ درصد رشد کرده است. به تبع افزایش قیمت مسکن در این مدت، متوسط مبلغ اجاره به علاوه ۳ درصد ودیعه بابت یک متر مربع بنا در شهر تهران در تابستان ۱۳۹۱ نسبت به بهار همان سال ۱۱٫۲ درصد و نسبت به تابستان سال قبل ۳۶٫۵ درصد رشد کرده است.
حیدری خاطرنشان کرد: به این ترتیب قیمت مسکن نیز در سال ۱۳۹۱ نوسان قابل توجهی داشته است. با توجه به اهمیت مسکن در سبد خانوارها و جوان بودن جمعیت کشور، تداوم این روند در سال ۱۳۹۲ و نحوه کنترل آن یکی از چالشهای اصلی اقتصاد ایران است.

زلزله اصفهان و فارس را هم لرزاند


وقوع زلزله ۱/۴ ریشتری بامداد روز شنبه در منطقه ˈحبیب آبادˈ از توابع شهرستان برخوار و میمه، جمع زیادی از مردم شهرستانهای اصفهان، شاهین شهر و خمینی شهر را به خیابان ها کشاند.
در همین حال زمین لرزه شدیدی بامداد شنبه ۳۱ فروردین ۲۴ کیلومتری ˈاهلˈ در استان فارس را به لرزه درآورد. بزرگی این زمین لرزه ۵ ریشتر گزارش شده است.
به گزارش ایرنا،این زمین لرزه مقارن ساعت ۵۲ دقیقه و ۲۲ ثانیه بامداد روز شنبه در موقعیت ۸۱/ ۵۱ درجه طول جغرافیایی و ۸۰/ ۳۲ درجه ی عرض جغرافیایی و در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داد.
حبیب آباد در پنج کیلومتری شهر اصفهان قرار دارد.
وقوع زلزله موجب شد بخش زیادی از مردم شهرستان های یاد شده سراسیمه از خانه های خود خارج شوند و در سطح خیابانها و معابر روباز مستقر شوند.
در این حال، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان دقایقی پیش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون اعضای ستاد بحران استان به کانون زلزله اعزام شده اند.
ˈمنصور شیشه فروشˈ افزود: تاکنون گزارش از خسارت های احتمالی حادثه دریافت نشده است.
وی گفت: اکنون تیم های هلال احمر اصفهان در حال آماده باش هستند.

«زنانگی» و مجازات تحقیرآمیز


پوشاندن لباس زنانه بر تن یک متهم در شهر مریوان، اعتراضاتی در پی داشت.
روزنامه بهار با انتقاد از این نوع مجازات نوشته است: در چند روز اخیر، یک متهم به عنوان مجازات با لباس زنانه در شهر مریوان گردانده شد. برخی نمایندگان مجلس به پوشاندن لباس زنانه به عنوان مجازات اعتراض کردند و یکی از نمایندگان مجلس نیز صراحتا پوشاندن لباس زنانه به «اراذل و اوباش» را «غیرشرعی» دانست. درباره رفتار مجرمانه در جامعه ما تفسیری رایج است که جرم را نتیجه ضعف نظارت (کنترل) اجتماعی یا پایین بودن هزینه‌های رفتار مجرمانه می‌داند. براساس این تفسیر، اگر نظارت (کنترل) اجتماعی تشدید شود و هزینه‌های رفتار مجرمانه از طریق اعمال مجازات هرچه سخت‌گیرانه‌تر افزایش یابد، از میزان جرایم کاسته خواهد شد. نمایش عمومی مجازات هم با این قصد صورت می‌گیرد تا به مجرمان بالفعل یا بالقوه، بگویند که چنین رفتارهایی چه عاقبتی در پی دارد. آیا چنین منطقی به هدفی که برای خود تعیین کرده است، خواهد رسید؟ درباره کارایی و اثربخشی این منطق، پرسش‌های متعددی مطرح است ولی تنها به چهار پرسش اکتفا می‌شود:
۱٫هدف اصلی مجازات یا سیاست کنترل اجتماعی، سست کردن ارزش‌های بنیادینی است که به رفتارهای مجرمانه منتهی می‌شود. رفتار «اوباش و اراذل» بر منظومه‌ای از ارزش‌های «مرد سالارانه» از قبیل برتری‌جویی نسبت به دیگران، زورمندی و نمایش یکه‌تازی و به اصطلاح عرصه را از «نفس‌کش» خالی کردن، متکی است. در این گروه‌ها معمولا رفتارهای خشن یک ارزش است و ضعف نشانه‌ای «زنانه» است. مجموعه نشانگان این گروه از قبیل زبان، رفتار، سلیقه‌های زیبایی‌شناختی، تفریحات، همگی دلالت بر چنین ارزش‌هایی دارند. در فرهنگ مردسالارانه، این نوع ارزش‌ها مثبت قلمداد می‌شوند. حتی برای برخی از نوجوانان و جوانان این نوع ارزش‌ها و تمسک به آن‌ها مثبت تلقی می‌شود و از آن الگوبرداری می‌کنند. این تصور از «مردانگی»، «زنانگی» را در نقطه مقابل و با ارزش‌هایی مثل ضعیف و شکننده بودن، نیازمند حمایت و زورپذیری تعریف می‌کند. مجازات پوشاندن لباس زنانه به طور ضمنی در خود این معنا را نهفته دارد که اگر به «مردی» صفت‌های «زنانه» نسبت دهند، در واقع او را با نسبت دادن شکنندگی و ضعف، تحقیر کرده‌اند. سیاست اجتماعی و نظام مجازات به عنوان بخشی از این سیاست، باید این نوع ارزش‌ها را که منتهی به رفتارهای خشونت‌آمیز و قلدرمآبانه می‌شود، نشانه بگیرد. در حالی که به تن کردن لباس زنانه به قصد تحقیر، پیش از این‌که چنین ارزش‌هایی را نشانه بگیرد، تمجید از آن بخش از ارزش‌های «مردانه‌»ای است که رفتارهایش مورد پسند نیست. رفتار تجلی یک ارزش است، اگر رفتاری مقبول نیست، به معنای عدم مقبولیت ارزش‌های بنیادین و زمینه‌ساز آن است. چگونه سیاست مجازات می‌تواند رفتاری را کنترل کند در حالی که ارزش‌هایش را ناخواسته تقویت و تایید می‌کند؟
۲٫مجازات به قصد کاهش رفتارهای مجرمانه اعمال می‌شود. بخشی از روند کنترل جرم، نشان دادن قبح و زشتی عمل مجرمانه است. به همین دلیل، مجازات باید به گونه‌ای اعمال شود که قبح جرم و رفتار مجرمانه در کانون توجه جامعه قرار گیرد در حالی که گاهی سیاست‌های مجازات، به گونه‌ای اعمال می‌شود که خود جرم به حاشیه رفته و وجاهت مجازات و شیوه اعمال آن در مرکز بحث عمومی قرار گرفته است. این به معنای آن است که سیاست مجازات بیش از این‌که جرم را به مسئله اجتماعی تبدیل کند، وجاهت مجازات را به مسئله تبدیل کرده است. در همین مورد اخیر، بحث‌ها به جای توجه و بحث درباره عمل مجرمانه به مجازات و درستی آن معطوف شده است. شیوه و بنیان‌های فرهنگی این مورد خاص از مجازات، عملا خود را به «مسئله» تبدیل کرده است. بخشی از افکار عمومی بیش از آن‌که از خود جرم روی داده شده نگران باشد، از شیوه و نوع تلقی زیرین آن نگران است. نگاهی که «زن بودن» را تحقیرآمیز و نوعی مجازات می‌داند.
۳٫ سیاست مجازات باید همدلی افکار عمومی را‌ برانگیزد. اگر مجازات به گونه‌ای اعمال شود که افکار عمومی، قربانیان یا جرم را فراموش نکند و با مجرم همدلی نکند. افزایش آگاهی اجتماعی، رشد شهرنشینی، سبک زندگی، دسترسی به رسانه‌ها و افزایش مشارکت در مباحث عمومی به گونه‌ای است که بعضی گروه‌های اجتماعی با برخی از انواع مجازات همدلی نمی‌کند. اعتراضاتی که درباره نمونه اخیر ابراز شده است، به روشنی نشان‌دهنده عدم‌پذیرش این نوع مجازات است.
۴٫نکته ضروری برای هر سیاست از جمله همین سیاست، اطمینان از تحقق اهداف آن است. استمرار یک سیاست یا یک روش، تا جایی پذیرفتنی است که به اهداف خود برسد در غیر این صورت، تداوم آن محل تردید است. به همین دلیل است که جریان سیاست‌گذاری دقیق و کارآمد همواره به نظام ارزیابی علمی متکی است. تاکنون ارزیابی دقیق و علمی از میزان اثرگذاری مجازات‌ها منتشر نشده است. شاید انجام نشده یا اگر انجام شده، انتشار عمومی نداشته است. در هر حال، در غیاب این نوع ارزیابی‌ها به شواهد دیگری باید متوسل شد. در حدی که آمارهای اجتماعی منتشر می‌شود، می‌توان گفت آسیب‌های اجتماعی کاهش نیافته است. به نظر می‌رسد روندهای اجتماعی بیشتر زمینه رشد آسیب‌های اجتماعی را مساعد کرده‌اند. برای نمونه روندهایی از قبیل رشد سریع طلاق، فرسایش سرمایه اجتماعی، تنزل پایبندی‌ به اخلاق اجتماعی، میزان بالای بیکاری، افزایش میزان خشونت‌های کلامی و فیزیکی بیشتر زمینه‌ساز رشد آسیب‌های اجتماعی است تا کاهش آن. به نظر می‌رسد از مجموعه سیاست‌های جامع کنترل جرم، سیاست‌های مجازاتی بیش از دیگر جنبه‌های آن مورد توجه قرار گرفته است. اگر آمارهای جرایم به صورت تفصیلی منتشر شود، به صورت دقیق‌تری می‌توان این نوع رویکرد در سیاست‌های اجتماعی را ارزیابی کرد. ولی تا زمانی که احساس بی‌نیازی از دانش اجتماعی وجود دارد، مجال چندانی برای این نوع ارزیابی‌ها فراهم نخواهد شد.

شادی زندانی است/ شعری از مصطفی بادکوبه ای


مصطفی بادکوبه‌ای، شاعر معاصر که سال گذشته در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به سه سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از شعرخوانی در انجمن‌ها و سه میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده در شعری تازه گفته است: پرسیدمش ز نام/ می‌گفت: «شادی‌ام»/ گمگشته نیستم،/ زندانی‌ام، تمام…
به گزارش کلمه، مصطفی بادکوبه ای، طی سال های گذشته در انتقاد از محمود احمدی نژاد شعرهای فراوانی سروده. او پس از اعتراضات مردمی به اعلام نام محمود احمدی نژاد به عنوان برنده انتخابات خرداد ۸۸، شعرهایی نیز در حمایت از جنبش سبز، جنبش اعتراضی مردم، سرود. دو شعر “فتنه گران” و همچنین “وطن” که توسط خود او و در جلسات شعرخوانی خوانده شده بود، با استقبال مردم و کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رو به رو شد.
به گفته ی مصطفی بادکوبه ای، استاد بی‌بدیل شعر و ادب و پژوهش معاصر ایران دکتر شفیعی کدکنی می‌فرمایند: «طفلی به نام شادی… دیری است گم شده است» و حالا این شاعر زندانی نیز در همین مضمون شعری سروده که در آن شادی گم گشته را ردیابی کرده است.
این سروده که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
زندانی‌ام، تمام
آن سوی میله‌های جهل
طفلی نشسته بود،
-با موهای براق و چشمانی سیاه -
در صدایش «طرب مولانا»
در نگاهش «خرد فردوسی»
و در دستش «پرچم ایران»
می‌گفت می‌برندش هر دم به محبسی
در کنج کنج این دیار
گه گوشه اوین
گه دشت گوهر کم کردهٔ «گوهر دشت»
گه بیدادگاه «عادل آباد»
گه خشک رود «کارون»
و گاه قطعه انحصار «قزل حصار»!
پرسیدمش زنام
می‌گفت: «شادی‌ام»
گمگشته نیستم،
زندانی‌ام، تمام
فرودین ماه ۹۲
زندان اوین

استقبال آیت الله استادی از مواضع اخیر عسگراولادی: نیازمند وحدت هستیم


کلمه- گروه خبر: آیت الله استادی با تقدیر از مواضع اخیر عسکراولادی گفته است من قلبا از این مواضع تشکر می کنم و می‌توانم بگویم که جانا سخن از زبان ما می‌گویی.
حبیب الله عسکراولادی طی چند ماه گذشته در حالی که اصولگرایان سنتی در حال حذف شدن از صحنه سیاسی کشور هستند، بارها بر ضرورت حل حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی تاکید کرده و گفته است تا این قفل باز نشود، در انتخابات با مشکل رو به رو خواهیم بود
هر چند مواضع عسگراولادی از سوی برخی از افراطیون مورد انتقاد شدید قرار گرفت، اما آیت الله استادی، امام جمعه قم از این مواضع استقبال کرده و گفته است: اینکه ایشان توانست حریم موجود را بشکند نشان از ایمان قوی وی دارد که مشکلات را احساس و وارد میدان شده است.
امام جمعه قم ادامه داد: کاش همه بتوانند به گونه‌ای رفتار کنند جامعه به وحدتی که باید داشته باشد بازگردد.
وی همچنین گفته است: باید تمام عمر از کسانی که برای شکل گیری انقلاب اسلامی صادقانه و مخلصانه تلاش کردند، قدردانی کنیم.
به گزارش خبرگزاری حوزه، وی در ادامه با اشاره به در پیش بودن انتخابات یازدهم ریاست جمهوری گفت: انتخابات حساس و مهمی را پیش رو داریم و هیچ دوره‌ای به حساسیت این دوره نبوده است.
آیت الله امینی با اشاره به اینکه دشمن به این انتخابات چشم دوخته است، ابراز داشت: با توجه به انبوه مشکلاتی که اکنون در کشور وجود دارد انتخاب فردی که بتواند این مشکلات را حل کند نیز بسیار مهم است.
در همین حال، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری از معرفی کاندیدای نهایی اصولگرایان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اواخر اردیبهشت‌ماه خبر داد.
حبیب الله عسگر اولادی امروز در دیدار با آیت الله امینی که در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر هشت نفر را انتخاب کرده‌ایم که با توجه به برنامه‌ها و شرایط نهایتا یک نفر را برای کاندیداتوری معرفی خواهیم کرد. برای جلوگیری از تخریب کاندیدا تصمیم بر این است که کاندیدای مورد نظر بعد از نیمه اردیبهشت یا اواخر آن معرفی شود.

درخواست مادر سهراب اعرابی از مهدی خزعلی: به اعتصاب غذای خود پایان دهید


پروین فهمیی مادر شهید سهراب اعرابی در نامه ای خواستار پایان اعتصاب غذای مهدی خزعلی شده است.
به گزارش کلمه، این مادر شهید در نامه خود نوشته است: خبر اعتصاب غذای برادرمان موجب نگرانی شده است. شخصا هیچ وقت راضی به اتفاقی ناگوار ،برای شخص ایشان و هیچ انسان دیگری نخواهم بود.
مهدی خزعلی از نهم آبان ماه سال گذشته بازداشت و در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلولی نمور و تاریک نگهداری می شود.
به رغم حکم آزادی به قید وثیقه، تاکنون پرونده های دیگری برای این زندانی سیاسی تشکیل شده و ماموران وزارت اطلاعات مانع از آزادی وی شده اند.
مهدی خزعلی با گذشت بیش از صد روز از اعتصاب غذای خود بیش از سی کیلو کاهش وزن داشته و با کاهش فشار خون و ضربان قلب مواجه بوده است.
روز گذشته همسر این زندانی سیاسی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامت فرزندش از علما خواسته بود که سکوت خود را شکسته و به این ظلم پایان دهند.
متن نامه مادر شهید سهراب اعرابی به مهدی خزعلی به شرح زیر است:
ضمن سلام و آرزوی سلامتی برای آقای دکتر خزعلی و خانواده محترم
آقای دکتر برادر دینی و هم وطن ما می باشند، خبر اعتصاب غذای برادرمان موجب نگرانی شده است.
شخصا هیچ وقت راضی به اتفاقی ناگوار ،برای شخص ایشان و هیچ انسان دیگری نخواهم بود.
از برادر عزیز آقای دکتر تقاضا دارم درخواست اینجانب را به عنوان یک خواهر و به خاطر روح شهدایی که در راه رسیدن به استقلال و آزادی کشورمان جانشان را فدا نموده اند،اعتصاب غذای خود بشکنید و ما را از این نگرانی برهانید.
پروین فهیمی مادر شهید سهراب اعرابی

یک دقیقه دست زدن به افتخار امام زمان در مراسم نمایشی احمدی نژاد


کلمه- گروه خبر: به رغم مخالفت های شدید که با برگزاری جشن های نوروزی و گردهمایی صدهزار نفری از سوی منتقدان احمدی نژاد شده است، وی بار دیگر ورزشگاه آزادی را عرصه نمایش خود کرد.
مراسمی که همانند جشن نوروزی با رقص و پایکوبی همراه بود و احمدی نژاد باز آمده بود تا شعارهای انتخاباتی خود مانند “زنده باد ایران، زنده باد عدالت، زنده باد عشق و محبت و زنده باد پرچم برافراشته ملت عزیز ایران ” را از تریبون دیگری مطرح کند. تجمعی که بر خلاف پیش بینی دولتی ها از هفتاد هزار نفر تجاوز نکرد و رحیم اسفندیار مشایی، همراه همیشگی احمدی نژاد نیز در آن حضور نداشت.
بهانه این مراسم تقدیر از دست‌اندرکاران سفرهای نوروزی بود، اما منتقدانش گفته بودند مانور انتخاباتی است. رییس دولت دهم مدعی است که بیش از ۱۴۰ میلیون سفر نوروزی نشانه شکست تحریم های دشمن است. وی ادامه داده است که ملت ایران با شروع یک سال پرنشاط، آب پاکی بر همه طراحی های بدخواهان و خبیثان ریخت و امسال سال حماسه های پی در پی برای ایران خواهد بود.
او به ناتوانی مردم در تهیه مایحتاج ضروری شان اشاره ای ندارد و بدون اشاره به آمار بالای بیکاری، پایین آمدن قدرت خرید مردم، افزایش نرخ تورم گفته است: ۱۴۰ میلیون سفر نوروزی در سال‌جاری حاصل یک عزم ملی بوده است و نشان دهنده اتحاد و انسجام ملی ایران است.
در حالی که انتقادها به برگزاری این مراسم در هفته ای که گذشت اوج گرفته بود، مراسم تقدیر از خادمان ستاد تسهیلات سفرهای کشور به صورت زنده و همزمان از سایت اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پخش شد.
در پایان سخنرانی احمدی‌نژاد، سیدجواد هاشمی مجری تلویزیون از حاضران خواست به افتخار امام زمان (عج) یک دقیقه دست بزنند!
آنطور که خبرگزاری ها نوشته اند، مراسم کاملا مهندسی شده بود. نوع لباس ها و پلاکاردها و شعارها و … نشان از هزینه بالایی است که برای این مراسم اختصاص داده شده بود.
پیش از این یکی از نمایندگان مجلس هزینه هر نفر را ۵۰۰ هزار تومان پیش بینی کرده بود.
در این مراسم که با رقص های محلی استان های مختلف همراه بود، گروه های اسب سوار در حالی که عکس رهبری و پرچم ایران را حمل می کردند، از مقابل جایگاه رژه رفتند. شعار اصلی این مراسم ” لبیک یا خامنه ای ” بوده است.

نامه تاجزاده به رهبری: با برگزاری انتخابات آزاد فرصت تاریخی را از دست ندهید/ با استبداد نمی توان کشور را اداره کرد


سید مصطفی تاجزاده در نامه ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی به بیان مطالبی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری پیش رو پرداخته است.
به گزارش نوروز، این زندانی سیاسی در نامه خود با رد سخنان آیت الله خامنه ای مبنی بر آزاد خواندن انتخابات در جمهوری اسلامی معتقد است در حال حاضر شرایط برگزاری انتخابات در کشورمان نه تنها با دموکراسی های باسابقه جهانی فاصله بسیار دارد بلکه از برخی کشورهای اسلامی و حتی همسایه های خود نیز در این زمینه عقب افتاده ایم.
رییس ستاد انتخابات دولت اصلاحات در این نامه به مقایسه چگونگی برپایی انتخابات در کشورهایی چون ترکیه، فلسطین، پاکستان، عراق و افغانستان با کشورمان پرداخته و از رهبر جمهوری اسلامی پرسیده است آیا با مشاهده این تفاوتها هنوز هم معتقد است ما یکی از استانداردترین و آزادترین انتخابات دنیا را برگزار می کنیم؟
عضو ارشد جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین با اشاره به این نکته که درهیچ کشوری که دموکراسی بر آن حاکم باشد مرسوم نیست که نهاد ناظر بر انتخابات خود رأساً به رد صلاحیت منتقدان حکومت بپردازد آورده است:” آخر در کدام کشور دموکراتیک، منصوبان رهبر مسئول رسیدگی به صلاحیت داوطلبانی می شوند که درصورت کسب رأی موظفند بر عملکرد رهبر نظارت و عنداللزوم او را عزل کنند؟ آیا می توانید یک کشور را که در آن دموکراسی حاکم است نام ببرید که مقامات رسیدگی کننده به صلاحیت داوطلبان ، خود در آن انتخابات به عنوان نامزد شرکت می کند، همان کاری که اعضای شورای نگهبان در جریان انتخابات خبرگان انجام می دهند؟ مگر می شود داور هم زمان بازیکن نیز باشد؟!”
در بخش دیگری از این نامه آمده است: “سکولارها، اعم از لیبرال یا سوسیالیست و کمونیست هم که حتی حق داشتن روزنامه و تشکیل حزب را ندارند، چه رسد به حق داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و روستا و خبرگان و ریاست جمهوری شدن. منتقدان مسلمان قانون گرا مانند ملی-مذهبی ها و نیز اعضای نهضت آزادی هم که اگر بازداشت و زندانی نشوند باید کلاهشان را به هوا بیندازند. اعضای جبهه ملی هم که جای خود دارند! هم چنین مسلمانان خواهان سبک های دیگر زندگی متفاوت با آن چه رسماً تبلیغ می شود، در عرصه سیاست و حکومت ایران محلی از اعراب ندارند… به این ترتیب عملاً نامزدهای یک جناح یعنی اصول گراها، آن هم نه همه آن ها حق نامزد شدن دارند و اگر فشار افکار عمومی نباشد که شرایط دیگری بر مرجع نظارت بر انتخابات تحمیل کند، از هم اکنون باید به نامزد یک جناح خاص که روزنامه سپاه ویژگی مهم او را «نوکری ملت و نوکری ولایت (جناب عالی) می خواند، پیروزی در انتخابات یک اسبه خرداد ۹۲ را تبریک گفت. تنها این سؤال باقی می ماند که آیا واقعاً معتقدید که با این اوصاف ما یکی از آزادترین و استانداردترین انتخابات جهان را داریم؟”
تاجزاده در پایان با تاکید بر این نکته که در جهان ارتباطات استبداد آخوندی نمی تواند پاسخگوی نیازهای فردی و ملی باشد آورده است: ” یقین دارم در ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای اسلامی در آینده نه چندان دور شاهد برپایی انتخابات آزاد خواهیم بود. امیدوارم جنابعالی خود داوطلبانه پرچم دار برپایی چنین انتخاباتی با همه لوازم آن شوید پیش از آن که فشار زمانه امکان انتخاب دیگری را در برابر شما قرار ندهد. دعای خیر همه مردم به شما و مشارکت گسترده و با نشاط تمام قشرها در انتخابات و امیدواری برای رفع مشکلات و پیشرفت همه جانبه کشور و اعتلای جایگاه میهن در سطح جهان پیامد قهری تصمیم تاریخی جناب عالی برای برگزاری انتخاباتی مطابق با استانداردهای جهانی است. فرصت را از دست ندهید.”
متن کامل این نامه در پی می آید:
به نام خدا
حضرت آیة الله خامنه ای
رهبر محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
جناب عالی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در اسفندماه ۱۳۹۱ با اعلام این که انتخابات در جمهوری اسلامی «یکی از بهترین، آزادترین و استانداردترین انتخابات در دنیا» است و با «مرسوم دانستن بررسی صلاحیت ها در دموکراسی های جهان»، هدف از آن را «عرضه افراد دارای شرایط لازم و متناسب با میل و رغبت مردم» خواندید و انتقادها در این زمینه را «غیرفنی و ناشیانه» نامیدید. اجازه می خواهم به استحضارتان برسانم که در حال حاضر شرایط برگزاری انتخابات در کشورمان نه تنها با دموکراسی های باسابقه جهانی فاصله بسیار دارد بلکه با کمال تأسف باید بگویم که ما از برخی کشورهای اسلامی و حتی همسایه های خود نیز در این زمینه عقب افتاده ایم. در این نامه به وضعیت انتخابات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کانادا، امریکا، استرالیا و حتی ژاپن، هند و روسیه نمی پردازمچون هم جناب عالی و هم هموطنانم بیش و کم از اوضاع آن ها آگاهند. حتی متذکر نحوه برگزاری انتخابات در امریکای لاتین نمی شوم که تا دو دهه پیش دوگانه ژنرال های حاکم-چریک های مخالف حرف نخست را در آن کشورها می زد و اوضاع اسفناک اقتصادی و تورم های بعضاً سه رقمی نتیجه حکومت سرهنگان بود و اکنون طرفین «سلاح گرم» را در عرصه رقابت های سیاسی کنار گذاشته اند و با تن دادن به انتخابات آزاد و گذار به دموکراسی تا حدود قابل توجهی عقب ماندگی ها و مشکلات اقتصادی را پشت سر گذاشته اند. حتماً از وضعیت نیکاراگوئه، همزاد انقلاب اسلامی مطلع هستید. ساندنیست های پیروز برخلاف جمهوری اسلامی ایران که در سال اول پیروزی انقلاب، پنج همه پرسی و انتخابات آزاد برگزار کرد، به انتخابات و تدوین قانون اساسی براساس رأی مردم روی خوش نشان ندادند و به شیوه سلف کمونیست ها پیش رفتند و به اصطلاح انقلابی رفتار کردند. با وجود این پس از چندی تن به انتخابات آزاد دادند و حتی سال ها دولت را به رقیب خود واگذار نمودند. اما مجدداً با انتخابات آزاد و برپایه موازین دموکراتیک دولت را در دست گرفته و به بهانه مقابله با بازگشت ارتجاع یا وقوع انقلاب مخملی به استقرار دیکتاتوری نپرداختند.
مقام محترم رهبری
غرض از تصدیع دراین نامه، مقایسه چگونگی برپایی انتخابات در ترکیه، فلسطین، مالزی، لبنان، پاکستان، تونس، مصر، لیبی و حتی عراق و افغانستان با نحوه برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر است. حتماً مستحضرید که در این کشورها
۱- نامزدهای مسلمان، مسیحی و کمونیست، لیبرال و سوسیالیست (موحد یا سکولار)، زنان بی حجاب و با حجاب، مردان کراواتی یا با ریش انبوه، شیعه و سنی یا دموکرات و اصلاح طلب، مکلا و روحانی خود را در معرض رأی و گزینش هم میهنان خود قرار می دهند و با یکدیگر به رقابت می پردازند. از جناب عالی می پرسم در انتخابات گذشته مجلس نهم و انتخابات آتی ریاست جمهوری چه کسانی حق دارند نامزد شوند؟ از غیرمسلمانان می گذرم. سکولارها، اعم از لیبرال یا سوسیالیست و کمونیست هم که حتی حق داشتن روزنامه و تشکیل حزب را ندارند، چه رسد به حق داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و روستا و خبرگان و ریاست جمهوری شدن. منتقدان مسلمان قانون گرا مانند ملی-مذهبی ها و نیز اعضای نهضت آزادی هم که اگر بازداشت و زندانی نشوند باید کلاهشان را به هوا بیندازند. اعضای جبهه ملی هم که جای خود دارند! هم چنین مسلمانان خواهان سبک های دیگر زندگی متفاوت با آن چه رسماً تبلیغ می شود، در عرصه سیاست و حکومت ایران محلی از اعراب ندارند. از سوی دیگر به گفته آقای جنتی، رئیس هیأت نظارت بر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، فتنه گران (معترضان به انتخابات ۸۸)، ساکتین فتنه( کسانی که به هتاکی به معترضان نپرداختند و حاضر نشدند سرکوب های خونین اجتماعات مسالمت آمیز منتقدان و نیز احکام سنگین و ناعادلانه دادگاه های فرمایشی علیه فعالان انتخاباتی و سیاسی منتقد را تأیید کنند در عین حال از خواست آقایان موسوی و کروبی هم حمایت نکردند) و منحرفان (نزدیک ترین همکاران اقای احمدی نژاد) در انتخابات آتی رد صلاحیت خواهند شد. به این ترتیب عملاً نامزدهای یک جناح یعنی اصول گراها، آن هم نه همه آن ها حق نامزد شدن دارند و اگر فشار افکار عمومی نباشد که شرایط دیگری بر مرجع نظارت بر انتخابات تحمیل کند، از هم اکنون باید به نامزد یک جناح خاص که روزنامه سپاه ویژگی مهم او را «نوکری ملت و نوکری ولایت (جناب عالی) می خواند، پیروزی در انتخابات یک اسبه خرداد ۹۲ را تبریک گفت. تنها این سؤال باقی می ماند که آیا واقعاً معتقدید که با این اوصاف ما یکی از آزادترین و استانداردترین انتخابات جهان را داریم؟ بعید می دانم منظور جناب عالی گفته آقای جنتی باشد که چون کسی را به زور مجبور نمی کنند نامزد شود و یا رأی دهد، پس انتخابات ما آزادترین انتخابات جهان است! او نمی داند که به این تعریف انتخابات نمایشی رژیم ستم شاهی را نیز باید کاملا آزاد تلقی کرد. چون نه در نامزد شدن و نه در رأی دادن از زور خبری نبود.
۲- درهیچ کشوری که دموکراسی بر آن حاکم باشد مرسوم نیست که نهاد ناظر بر انتخابات که وظیفه اصلی اش تأمین سلامت انتخابات و جلوگیری از سوء استفاده مقامات به ویژه در قوه مجریه از رانت و امکانات مالی و اطلاعاتی عمومی و نیز رسیدگی به شکایت معترضان است، خود رأساً به رد صلاحیت منتقدان حکومت بپردازد و به هیچ مرجعی هم پاسخ گو نباشد. آخر در کدام کشور دموکراتیک، منصوبان رهبر مسئول رسیدگی به صلاحیت داوطلبانی می شوند که درصورت کسب رأی موظفند بر عملکرد رهبر نظارت و عنداللزوم او را عزل کنند؟ آیا می توانید یک کشور را که در آن دموکراسی حاکم است نام ببرید که مقامات رسیدگی کننده به صلاحیت داوطلبان ، خود در آن انتخابات به عنوان نامزد شرکت می کند، همان کاری که اعضای شورای نگهبان در جریان انتخابات خبرگان انجام می دهند؟ مگر می شود داور هم زمان بازیکن نیز باشد؟! در کدام کشور دموکرات اعضای رسیدگی کننده به صلاحیت داوطلبان، رسماً و علناً در تشکل های یک جناح سیاسی عضویت دارند و مثلا خود را اصول گرا می خوانند که یکی از دو جناح رقیب در انتخابات محسوب می شود؟ به علاوه در کجا اکثریت اعضای هیأت ناظر علناً برخلاف تمام ضوابط قانونی و اخلاقی از یک نامزد پشتیبانی می کنند؟ در کدام کشور تمام اعضای ناظر از صدر تا ذیل از یک جناح سیاسی منصوب می شوند؟ مگر اساساً قرار است در انتخابات ایران چه اتفاقی بیفتد که حتی یک نفر از منتقدان را در درون مجموعه ناظران نمی پذیرند؟ مستحضرید که در کشور ما رسماً می گویند نامه سرگشاده نمایندگان مجلس به رهبر دلیل قاطع رد صلاحیت آنان در انتخابات پارلمان است! از این نکته می گذرم که حکومت هایی مانند ترکیه از نمایندگان دولت های مسلمان و غربی و … از جمله جمهوری اسلامی ایران دعوت می کنند که با سفر به آن کشور بر برگزاری انتخابات در کشورشان نظارت کنند و نتایج مشاهدات خود را به استحضار جهانیان و نیز هم وطنانشان برسانند. در ایران اما صحبت از چنین اقدامی مترادف خیانت و مستوجب انواع مجازات های آشکار و پنهان است. به این ترتیب آیا ما به راستی یکی از استانداردترین انتخابات دنیا را برگزار می کنیم؟
۳- در کشورهای مزبور وظیفه ذاتی نیروهای مسلح پاسداری از امنیت عمومی و ملی و یک پارچگی سرزمین است نه مهندسی معقول و منطقی انتخابات! در آن جوامع فرماندهان نظامی حق اظهارنظر در مورد فعالیت های سیاسی و انتخاباتی را ندارند نه این که مانند ایران بیش از چهره های سیاسی و حزبی به تحلیل انتخابات و مسائل آن و حتی ارائه توصیه و پیشنهاد در این باره بپردازند. آیا حتی برای نمونه یک کشور را می توانید نشان دهید که در آن هم چون سردار مشفقی با افتخار عملکرد نیروهای مسلح را در زمینه پیروزی یک نامزد و به شکست کشاندن رقبای او گزارش دهد و اقدام های خود و هم قطارانش را علیه ستاد انتخاباتی نامزد رقیب جناح حاکم که «ستاد دشمن» می نامد، لطف امام زمان بخواند؟! آیا در این کشورها فرماندهان نظامی تعیین می کنند که صلاحیت کدام کاندیدا باید رد یا تأیید شود؟ آیا ارتش ها در این جوامع روزنامه، خبرگزاری و سایت سیاسی دارند؟ و آیا رسم است که خود را علناً طرفدار یک جناح سیاسی بخوانند؟
۴- در ترکیه، مصر، لبنان و … هرجریان فکری و سیاسی از شبکه های رادیو و تلویزیونی خود بهره مند است و تمام شبکه ها در انحصار هیچ فرد و گروه و حزب و جناح خاصی نیست و به طریق اولی در اختیار حکومت هم نیست. در میهن ما صدا و سیما به جای آن که ملّی بوده محلی برای تضارب آراء و عقاید باشد، ستایشگر جناب عالی، توجیه گر و مروج جناح مورد تأیید شما و تخریب گر و اهانت کننده به اشخاص و احزاب منتقد است. تصور نمی کنم چنین وضعی با هیچ استاندارد دموکراتیکی سازگار باشد. به راستی در کدام کشور دموکراتیک رادیو-تلویزیون صرفا براساس میل یک نفر اداره می شود؟
۵- آیا مقایسه اوضاع رسانه های مکتوب در کشورهای مذکور را با ایران کنونی لازم می دانید؟ در یک جمله آزادی مطبوعات در این جوامع اصل است و محدودیت ها استثناء. ولی در جامعه ما برعکس است. روزنامه ها و مجلات اصول گرا و ذوب شده در ولایت از مصونیت آهنین برخوردارند و در مقابل، نشریات اصلاح طلب یا مستقل در وضعیت ناامنی مطلق به سر می برند. در حال حاضر انعکاس سخنان یا چاپ عکس آقای خاتمی، رئیس جمهور سابق کشور، موجب تعطیل روزنامه می شود! درباره حق سکولارها و کمونیست ها و ملی گراها و … در زمینه انتشار ارگان های مطبوعاتی خاص خود چه حرفی برای زدن داریم؟ هنگامی که توقیف فله ای مطبوعات و بازداشت های کیلویی روزنامه نگاران مسلمان قصه پر غصه دو دهه گذشته ایران بوده است، درباره دیگران چه می توان گفت؟ به بازداشت فله ای و غیرموجه اخیر روزنامه نگاران توجه فرمایید. در کدام کشور دموکراتیک چنین رفتاری می کنند؟ وضعیت احزاب نیز اگرچه به بدی اوضاع مطبوعات نبوده اما قابل قیاس با جوامع سابق الذکر نیز نیست.
۶- برای جلوگیری از اطاله کلام به سوء استفاده از اموال عمومی و پخش میلیاردها تومان تا شب انتخابات به سود نامزد جناح حاکم نمی پردازم. اما به عنوان نکته آخر به حق برپایی اجتماعات اعتراضی در این جوامع چه در مورد انتخابات و چه درباره سیاست های خرد و کلان حکومت اشاره می کنم. برای مثال در ترکیه معترضان به سیاست ها ی حزب حاکم درباره سوریه، عمدتاً از میان علویان و سکولارهای پیرو آتاتورک، بارها و بارها تجمعات اعتراض آمیز برگزار کرده و می کنند. آیا در ایران منتقدان حق و اجازه دارند که در زمینه حمایت جناح حاکم از حزب بعث سوریه یا در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور راه پیمایی کنند؟ همین سؤال در مورد اعتراض به نتایج انتخابات مطرح است. آیا عکس العمل یک حکومت دموکراتیک در برابر تجمعات مسالمت آمیز منتقدان باید سرکوب خونین باشد؟ مگر یکی از تفاوت های اساسی رژیم های دموکراتیک با دیکتاتوری ها پذیرش حق برپایی اجتماعات اعتراضی شهروندان نیست؟
رهبر محترم جمهوری اسلامی ایران
با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، ما پرچم دار انتخابات آزاد در منطقه شدیم و تقریباً از همه جوامع اسلامی مانند ترکیه، پاکستان، مصر، مالزی، تونس، لیبی و … کیلومترها جلو افتادیم. با کمال تأسف در این سی سال انتخابات ما با فراز و نشیب های زیادی برگزار شده است، نه کاملاً آزاد و نه صد در صد فرمایشی. برخی بازتر مانند انتخابات دوره های اول، دوم، سوم، پنجم و ششم مجلس و تعدادی با اعمال شدید نظارت استصوابی و حذف غیرقانونی بسیاری از واجدان شرایط مانند انتخابات دوره های چهارم، هفتم، هشتم و نهم مجلس. انتخابات خبرگان رهبری در مجموع در دوره رهبری جناب عالی بسته و انتخابات شوراهای اول و دوم کاملاً باز برگزار شد. انصاف آن است که انتخابات ریاست جمهوری به ویژه از زمانی که رقابتی شد و رئیس جمهور از پیش معلوم نبود، یعنی از دوره هفتم تا نهم، در مجموع رقابتی بود اگرچه صددرصد آزاد نبود و با تخلف های آشکار و پنهان فراوان برگزار شد. برای مثال صلاحیت نامزدهای ملی – مذهبی رد شد و به طریق اولی جایی برای سکولارهای قانون گرا نبود. در مورد انتخابات ۸۸ هم جداگانه و مفصل بحث کرده ام و اکنون همه چشم ها به انتخابات ۹۲ دوخته شده است. تصمیم گیر نهایی نیز شخص جناب عالی هستید. توجه دارید که ما اکنون در شهر نابینایان به سر نمی بریم که در آن «یک چشم» پادشاه باشد. درست است که پیش از آغاز بهار عربی، حتی انتخابات استصوابی ما از اکثر قریب به اتفاق جوامع اسلامی بهتر و آزادتر برگزار می شد. اما این کشورها یکی پس از دیگری تن به حاکمیت مردم و انتخابات آزاد با همه لوازم آن دادند(مانند آزادی اندیشه و بیان و قلم و تشکل و تحزب و تجمع) در این شرایط می پرسم که آیا قصد دارید ما را به کدام سو رهبری کنید؟ انتخاباتی آزاد، عادلانه، سالم و قانونی یا مهندسی شده و نمایشی؟ آیا هم چنان «میزان رأی ملت است» یا «رأی یک نفر»؟
مقام محترم رهبری
از چهار سال پیش اعلام کردم که انتخابات ۹۲ میدان «راستی آزمایی» ادعاهای جناح حاکم درباره انتخابات ۸۸ است. برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه و شفاف که به این معناست که به راستی معتقدید انتخابات ریاست جمهوری دهم سالم برگزار شده و جناح حاکم خود را مستظهر به پشتیبانی و رأی اکثریت ایرانیان می داند. از سوی دیگر برپایی انتخاباتی مهندسی شده و غیررقابتی بیان گر آن است که اقتدارگراها خود می دانند که تنها برحمایت اقلیت متکی هستند. به همین دلیل از گزینش آزاد اکثریت ایرانیان روی گردانند. اکنون که به خرداد ۹۲ نزدیک می شویم، فرصت مناسبی برای قضاوت درباره آن چه در ۸۸ رخ داده فراهم شده است.
حضرت آیة الله خامنه ای
جناب عالی هم چون من مستحضرید که «شرم تقدم» استبداد روحانیون متعلق به کلیسای کاتولیک است. با تشکیل جمهوری اسلامی، امید بود که روحانیت تشیع در پیوند دموکراسی با دین «فضل تقدم» را به خود اختصاص دهد که بشریت دست کم در جهان اسلام، نیازمند آن است. استبداد آخوندی نه جدید است و نه جذاب و نه در جهان ارتباطات می تواند پاسخ گوی نیازهای فردی و ملی مسلمانان باشد و الگو قرار گیرد. به همین دلیل یقین دارم در ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای اسلامی در آینده نه چندان دور شاهد برپایی انتخابات آزاد خواهیم بود. امیدوارم جنابعالی خود داوطلبانه پرچم دار برپایی چنین انتخاباتی با همه لوازم آن شوید پیش از آن که فشار زمانه امکان انتخاب دیگری را در برابر شما قرار ندهد. دعای خیر همه مردم به شما و مشارکت گسترده و با نشاط تمام قشرها در انتخابات و امیدواری برای رفع مشکلات و پیشرفت همه جانبه کشور و اعتلای جایگاه میهن در سطح جهان پیامد قهری تصمیم تاریخی جناب عالی برای برگزاری انتخاباتی مطابق با استانداردهای جهانی است. فرصت را از دست ندهید.
با احترام
زندان اوین
سید مصطفی تاجزاده

وزارت نفت خواستار افزایش قیمت بنزین شد؛ قمیت تمام شده ۱۲۰۰ تومان


در حالی که از اوایل سال جاری مجلس و دولت بحث افزایش قیمت سوخت را مطرح کرده بودند، معاون وزیر نفت با اعلام اینکه قیمت تمام شده بنزین معمولی ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان شده است، از درخواست افزایش قیمت بنزین از ستاد هدفمندی و مجلس خبر داد و گفت: بنزین باید تک نرخی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا ضیغمی در نشست خبری نمایشگاه هجدهم صنعت نفت با اشاره به اینکه با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت بنزین به طور خودکار مصرف فرآورده بنزین در کشور از سوی مصرف کنندگان کنترل خواهد شد، گفت: از ستاد هدفمندی یارانه ها و مجلس شورای اسلامی درخواست می کنیم مرحله دوم هدفمندی یارانه ها هر چه زودتر اجرایی شود.
ضیغمی همچنین بهترین شیوه عرضه بنزین در کشور را عرضه تک نرخی شدن آن دانست و گفت: با تک نرخی شدن بنزین مدیریت و کنترل سامانه هوشمند سوخت کشور از لحاظ فنی در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت.
وی قیمت تمام شده بنزین معمولی در کشور را ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: با اصلاح قیمت فراورده بنزین در کشور مدیریت صحیح مصرف سوخت اتفاق خواهد افتاد.
معاون وزیر نفت درباره ظرفیت پالایشی پالایشگاه های کشور گفت: در آغاز برنامه پنجم توسعه ظرفیت پالایشی پالایشگاه های کشور یک میلیون و ۶۹۵ هزار بشکه در روز بود که هم اکنون به یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه ارتقا یافته است که با احتساب فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس این رقم باز هم صعود خواهد کرد.
ضیغمی افزود: ظرفیت پالایشی کشور در سال ۸۹ به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه، در سال ۹۰ به یک میلیون و ۷۴۹ هزار بشکه و در سال ۹۱ به یک میلیون و ۸۴۲ هزار بشکه افزایش یافت.
ضیغمی درباره وضعیت تولید و مصرف ال پی جی در کشور گفت: در بخش تولید فراورده ال پی جی پیش از این روزانه ۸۰۰ تن فراورده ال پی جی به کشور وارد می شد که پارسال با راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تولید این فراورده از مصرف آن پیشی گرفت و هم اکنون امکان صادرات روزانه ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تن ال پی جی در کشور به وجود آمده است.

انتقاد هاشمی رفسنجانی از خانه نشین کردن مدیران باسابقه


کنار گذاشتن برنامه‌های مصوب بلندمدت، بودجه سالیانه، در کنار بی‌قانونی و خودمحوری باعث شده توسعه زیربناها و به خصوص حمل و نقل و ترابری که لازمه تولید و کارآفرینی است تا حد زیادی متوقف گردد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای کمیسیون امور زیربنایی و تولید و نیز شورای راهبردی حمل و نقل دبیرخانه مجمع، با تشکر از زحمات کارشناسان، مدیران و اعضای این کمیسیون و شورا، امور زیربنایی و حمل و نقل را مبنای توسعه اقتصادی هر کشور عنوان کرد و با بیان تلاش بی‌شائبه کارشناسان و خبرگان امور حمل و نقل برای ریل‌گذاری و زمینه‌سازی حمل و نقل کشوری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جغرافیایی به نوعی در چهارراه حمل و نقل و ترابری شمال و جنوب و نیز شرق و غرب قرار دارد و می‌تواند با بهره‌برداری بهینه و سرمایه‌گذاری اساسی در بخش حمل و نقل و ترابری کشور هم به توسعه کشور کمک و هم درآمدزایی و اشتغال بالایی را ایجاد کند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به اقدامات و فعالیت‌های دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی و نیز مدیران سطوح گوناگون بخش حمل و نقل، توسعه زیربناها و راهها تا چند سال گذشته رو به توسعه عنوان کرد و افزود: علی‌رغم حساسیت بخش عمران و امور زیربنایی برای توسعه کشور، اما متأسفانه هر زمان که دچار مضیقه مالی و اعتباری می‌شویم، عمران کشور بیش از سایر بخش‌ها مورد غفلت قرار می‌گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به موانع قانونی که در گذشته بر سر راه توسعه بخش خصوصی کشور موجود بود، اصلاح صدر اصل ۴۴ قانون اساسی را یادآور شد و با اشاره به تأکید رهبری بر ایجاد انقلاب اقتصادی براساس اصلاح اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: متأسفانه در سالهای گذشته به اسناد بالادستی کشور که مبنای توسعه و کارآفرینی اقتصادی است، عمل نشد و هر ساله وابستگی بودجه به نفت، تصدی‌گری دولت و انزوای بخش خصوصی بیشتر شد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تغییر ساختار دستگاه‌های اجرایی و انحلال سازمان‌ها، شوراهای راهبردی و ادغام‌های غیرکارشناسی و غیرمنطقی وزارتخانه‌ها را در کنار انزوا و خانه‌نشین کردن سرمایه‌های انسانی و مدیران باسابقه کشور، بلای اقتصادی و تولید در کشور خواند و تصریح کرد: کنار گذاشتن برنامه‌های مصوب بلندمدت، بودجه سالیانه، در کنار بی‌قانونی و خودمحوری باعث شده توسعه زیربناها و به خصوص حمل و نقل و ترابری که لازمه تولید و کارآفرینی است تا حد زیادی متوقف گردد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار امیدواری کرد با تغییر شیوه مدیریت و نیز استفاده از استعدادهای بی‌پایان انسانی، مادی و جغرافیایی کشور، در کنار ثروت خدادادی نفت، اقتصاد، تولید و توسعه کشور همراه با تعالی اخلاقی در شأن نظام جمهوری اسلامی و مکتب اهل بیت(ع)، الهام‌بخش ملت‌ها قرار گیرد و حماسه مورد انتظار رهبر معظم انقلاب محقق شود.

درخواست همسر شهیدان باکری و همت برای پایان اعتصاب غذای مهدی خزعلی


همسر شهیدان باکری و همت در پیامی به مهدی خزعلی از وی خواسته اند به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد.
به گزارش کلمه، در این پیام ژیلا بدیهیان، همسر شهیدحاج ابراهیم همت، و فاطمه چهل امیرانی، همسر شهید حمید باکری، با تقدیر از مجاهدت های مهدی خزعلی در جبهه های جنگ آمده است: از شما تمنا داریم به اعتصاب غذای خود پایان دهید و بیش از این اندوه را بر ما و فرزندان عزیزتان و همسر محترمتان روا مدارید.
در همین حال مادر شهید سهراب اعرابی، پروین فهیمی نیز در پیامی از مهدی خزعلی خواسته است به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
مهدی خزعلی از نهم آبان ماه سال گذشته بازداشت و در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلولی نمور و تاریک نگهداری می شود.
به رغم حکم آزادی به قید وثیقه، تاکنون پرونده های دیگری برای این زندانی سیاسی تشکیل شده و ماموران وزارت اطلاعات مانع از آزادی وی شده اند.
مهدی خزعلی با گذشت بیش از صد روز از اعتصاب غذای خود بیش از سی کیلو کاهش وزن داشته و با کاهش فشار خون و ضربان قلب مواجه بوده است.
روز گذشته همسر این زندانی سیاسی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامت فرزندش از علما خواسته بود که سکوت خود را شکسته و به این ظلم پایان دهند.
متن این پیام به شرح زیر است:
به نام خداوند هستی بخش و مهربان
با سلام
برادر گرامی جناب آقای دکتر خزعلی عزیز، بسیجی خیبر
عزیزی که روز های بسیاری را با عزیزان شهیدمان همراه بوده اید و اکنون نیز بر میثاق خود با شهدا هستید و جان خود را بر کف دست گذاشته و خالصانه بدون طمع بر ثروت های باد آورده و تمنای قدرت های کذایی و دروغی دنیا مبارزه ای دیگر را شروع کرده اید.
از شما تمنا داریم به اعتصاب غذای خود پایان دهید و بیش از این اندوه را بر ما و فرزندان عزیزتان و همسر محترمتان روا مدارید.
و بگذارید در پیروزی که انشاءالله نزدیک باشد (أَلَیْسَ الصُّبْحُ بِقَرِیبٍ) شما عزیز را در کنار خود و همراه خود داشته باشیم.
خدانگهدارتان باشد
همسر شهید همت و همسر شهیدحمید باکری

افتتاح طرح های نیمه تمام توسط احمدی نژاد؛ این بار بیمارستان رامهرمز


در ادامه افتتاح طرح های نیمه کاره در سفرهای استانی، نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی افتتاح بیمارستان نیمه تمام رامهرمز را غیرموجه دانست.
شمس‌الله بهمنی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رامهرمز اظهار کرد: بیمارستان دوم و نیمه تمام این شهرستان که قرار است در سفر احمدی نژاد به خوزستان مورد افتتاح قرار گیرد غیر اصولی است و باید پس از تکمیل و تجهیز افتتاح شود.
وی افزود: با توجه به اینکه تاکنون ۱۸ سال از آغاز ساخت این پروژه گذشته، بی‌انصافی است که هم‌اکنون بدون هیچگونه امکاناتی مورد افتتاح صوری قرار گیرد.
نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در صورت افتتاح صوری این بیمارستان متاسفانه این پروژه از ردیف بودجه‌ای خارج خواهد شد و همچنان پس از ۱۸ سال آرزوی مردم در تکمیل و تجهیز آن برآورده نخواهد شد.
بهمنی تصریح کرد: برای این بیمارستان هنوز پرسنل و تخصص‌های مورد نیاز نیز استخدام نشده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با اختصاص بودجه مورد نیاز و تجهیز آن در آینده‌ای نزدیک شاهد افتتاح اصولی این بیمارستان باشیم.

حداد عادل: دولت ما را دیوانه کرده است


در ادامه مسابقه اصولگرایان برای اعلام برائت از احمدی نژاد، حداد عادل از حامیان صد در صدی رییس دولت گفته است: در بحث تقدیم دیرهنگام بودجه از سوی دولت به مجلس برای تصویب نهایی دچار مشکلاتی شدیم که متأسفانه این قبیل کارها نظایرشان از سوی دولت کم نیست. دولت با برخی عملکردهای خود ما را دیوانه کرده!
نماینده مجلس شورای اسلامی مدعی شده است: دشمنان با اعمال فشارهای اقتصادی و هسته‌ای از ماه‌ها قبل به دنبال ایجاد آشوب و ناآرامی در کشور عمل کرده‌اند و قطعا اقدامات آنها با وجود ملت فهیم ایران به نتیجه نخواهد رسید چرا که آنها بذری در فضای سیاسی، اقتصادی کشور افشانده‌اند که مایلند حاصل آن را در انتخابات درو کنند.
حداد عادل بیان داشت: متأسفانه برخی از مردم با تبلیغات رسانه‌ای غرب به این مسئله فکر می‌کنند که اگر به طیف خاصی در کشور رأی دهند فشارهای اقتصادی کاهش و تعامل با غرب افزایش می‌یابد و در فضای سیاسی دانسته یا ندانسته برخی از افراد به دنبال ایجاد اختلافند.
وی با بیان اینکه انتخابات فرصت طلایی در کشور است، ادعا کرد: برخی از مردم علیرغم اینکه ضد انقلاب نیستند اما فاقد تحلیل‌های درست سیاسی‌اند و فکر می‌کنند که اگر در انتخابات شرکت نکنند و یا به طیف دیگری رأی دهند تمامی فشارهای اعمال شده در کشور کاهش می‌یابد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ورود اصولگرایان با تعدد نامزدها به انتخابات به مصلحت نظام نیست و ما با جمع بندی واحد وارد فضای انتخاباتی شده‌ایم.
حداد عادل در ارتباط با نقاط ضعف دولت نهم و دهم تصریح کرد: در این مسئله در مطرح کردن نقاط ضعف دولت قدری دست و بال ما بسته است و نمی‌توان این نقاط ضعف را بیان کرد به هرحال این دولت، دولت مملکت ما و اکنون مشغول فعالیت در کشور است و هرچه بخواهیم بگوییم سقفی دارد و دارای خطوط قرمز به حساب می‌آید.
وی در ادامه اضافه کرد: نقاط ضعف دولت کنونی مسئله مدیریتی و شیوه رفتاری دولت و رابطه دولت با رهبری است.
حداد عادل ادامه داد: رفتار دولت در برخی مواقع به گونه‌ای بود که اعتماد جامعه به عقلانی بودن تصمیمات دولت کاهش یافت و این یک لطمه بزرگ به کشور بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: عزل و نصب برخی وزرا در ماه‌های پایانی عمر دولت کاری عبث و بیهوده بود چراکه با این عمل تصویر عمومی دولت در تصمیم گیری‌ها برای جامعه غیرقابل فهم شد.
حدادعادل گفته است: اگر چنانچه رأی من در نظرسنجی‌ها کمتر از بقیه دوستان شد برای چه باید بمانم ما مملکت را می‌خواهیم و باید به خاطر انقلاب فورا کنار برویم.
حداد عادل در ارتباط با کاهش وابستگی به نفت تصریح کرد: علی رغم شعار صرفه جویی که در چند سال گذشته در کشور سر‌دادیم معتقدم که هنوز کشور به صورت مسرفانه اداره می‌شود بنده اهل اسراف نیستم و پروژه‌ها و برنامه‌های مختلفی را در کوتاه مدت و دراز مدت برای ارائه دارم.
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در پایان در ارتباط با مسائل فرهنگی در کشور اظهار کرد: افتخار من این است که از نظر فرهنگی پیرو رهبری باشم و دیدگاه‌های ایشان را به طور کامل درک و اجرا کنم.

اخراج یک فعال سیاسی دیگر از دانشگاه


مهدی بیگدلی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه و حکمت اسلامی واحدعلوم تحقیقات تهران بعد از دو ترم از دانشگاه اخراج شد.
به گزارش ندای آزادی، بیگدلی بعد از مراجعه به دانشگاه جهت حضور در کلاس ها ، نامه ای از سوی مسئولین دانشگاه به شماره ۷۲۶/د.م/م مرکز آزمون از تحصیل دریافت کرد که به وی اعلام شده بود از ادامه تحصیل محروم شده است.
این دانشجو سال قبل نیز به علت ستاره دار شدن از دریافت کارنامه محروم شده بود.

جوادی آملی: نماز ستون دین و مردم ستون سیاستند


کلمه – گروه خبر: آیت الله جوادی آملی گفت: مردم را کمیته امدادی اداره نکنیم، مردم با آزادی می‌خواهند زندگی کنند با کرامت زندگی کنند نه با صدقه، کاری که از دست مردم می‌آید از آنها کمک بگیریم.
به گزارش فارس، این عالم برجسته دینی افزود: با اشاره به کلام حضرت امیر در نهج البلاغه، مردم را ستون سیاست و مملکت دانست و گفت: همانطور که شریعت اسلامی ستونی دارد که «الصلاة عمود الدین»، همانطور سیاست اسلامی ستونی دارد؛ مردم، ستون سیاست‌اند، مردم، ستون مملکت‌اند، امام علی علیه السلام فرمود ستون دین و سیاست دین، مردم‌اند.
جوادی آملی که این سخنان را در دیدار محمد باقر قالیباف با وی مطرح می کرد، ادامه داد: حضرت فرمودند توده مردم ستون دین اند و نفرمودند ستون ابادانی مملکت اند.فرمودند ستون دین و سیاست دینی مردم اند. باید با مردم درست سخن بگوییم، نیاز مردم را تشخیص بدهیم و نیاز مردم را برابر با فهم و شعور آنها به آنها بدهیم (یک) و کار مردم را به دست مردم بدهیم (دو) مردم را کمیته امدادی اداره نکنیم (سه) مردم با آزادی می‌خواهند زندگی کنند با کرامت زندگی کنند نه با صدقه، کاری که از دست مردم می‌آید از آنها کمک بگیریم، نگوییم ما برای آنها کار می‌کنیم بگوییم شما چه کار دارید، ما پیشنهاد می‌دهیم شما پیشنهاد بدهید با هم کار بکنیم. مردم آبرو می‌خواهند حیثیت می‌خواهند حرمت می‌خواهند کریمانه اداره کردن, حرمت هر کسی را داشتن، با آبرو مردم را تأمین کردن, صدقه ندادن این مردم را بالا می‌آورد.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در کشور، عنوان کرد: در کشوری زندگی می کنیم که چهار فصل است، معادن و ظرفیت های بسیاری داریم، جمعیت ما معادل یک صدم جمعیت دنیا است اما ۱۱ درصد منابع دنیا در دست ما است. با این شرایط ما چه حرفی پیش خداوند داریم؟ برخی کشورها مثل هلند و امثال هلند ، اندازه برخی استان های ما هستند اما صادرات دارند؛ ما هزاران هکتار زمین های آماده طرح کشت داریم که باران دارد ، زمین نرم دارد نزدیک دریا است با این وجود علوفه مان را هم وارد می کنیم. این ها ناشی از مدیریت ضعیف است. یک روز جشن خودکفایی گرفتیم و بعد واردات گندم داشتیم. هم آن جشن درست بود هم این واردات! می گویند چون تحریم هستیم، علوفه به ما نفروختند و مجبور شدیم و گندم ها را به جای علوفه به مصرف می رسانیم؛ آیا درست است که هزاران هکتار زمین آماده تسطیح داشته باشیم، آب دریا در کنار و همسایگی آن داشته باشیم آن وقت نتوانیم علوفه را تامین کنیم؟
وی اضافه کرد: چرا دانشجویان، این هنرمندان، این عزیزان، این متفکّران نباید صاحب‌نظر باشند و مشکلات نسل خودشان را حل بکنند؟ منتظر شغل‌اند نباید این طور باشد، بیکارند نباید این طور باشد؛ تجربه نشان داده که کشور را یا زهرا، یاحسین و حسینیه ها هستند که در روز خطر حفظ می کند، مردمی که معتقد به شهادت‌اند این کشور را حفظ می‌کنند.

آیت الله امجد: آقای مهدی خزعلی! به اعتصاب خود پایان دهید


آیت الله محمود امجد که هم اکنون در کربلا به سر می برد، در پیامی به مهدی خزعلی از وی خواسته است به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
به گزارش کلمه، وی در این پیام از این زندانی سیاسی خواسته است که برای رفع نگرانی خانواده به این اعتصاب غذا پایان دهد. وی همچنین از مسئولان خواسته است که به مهدی خزعلی مرخصی دهند تا در کنار خانواده خود باشد.
مادر شهید سهراب اعرابی، همسر شهیدان باکری و همت نیز در پیام های جداگانه ای از این بسیجی خیبر خواسته اند به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد.
مهدی خزعلی از نهم آبان ماه سال گذشته بازداشت و در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلولی نمور و تاریک نگهداری می شود.
به رغم حکم آزادی به قید وثیقه، تاکنون پرونده های دیگری برای این زندانی سیاسی تشکیل شده و ماموران وزارت اطلاعات مانع از آزادی وی شده اند.
مهدی خزعلی با گذشت بیش از صد روز از اعتصاب غذای خود بیش از سی کیلو کاهش وزن داشته و با کاهش فشار خون و ضربان قلب مواجه بوده است.
همسر این زندانی سیاسی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامت فرزندش از علما خواسته بود که سکوت خود را شکسته و به این ظلم پایان دهند.
متن پیام آیت الله امجد از کربلا به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر خزعلی سلام علیکم
بنده از شما استدعا دارم به خاطر رضای خدا و رفع نگرانی از خانواده محترم و چشم به راهتان به اعتصاب غذای خود پایان دهید و از مسئولان مربوطه و من بید الامر تقاضا دارم به ایشان پس از پایان دادن به اعتصاب غذا برای مدتی مرخصی دهند تا در کنار خانوادشان باشند.
سلام مرا به حضرت آیت الله خزعلی برسانید.امید است که توجهی بفرماید.
از کربلای معلی دعا گوی همه شما
محمود امجد

جان کری خواستار عدم تشدید تحریم ها تا زمان انتخابات در ایران شد


کلمه – گروه خبر: وزیر خارجه آمریکا با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ایران از سناتورهای آمریکایی که برای دور دیگری از تحریم‌ها علیه ایران اعمال فشار می‌کنند خواست تا زمان این انتخابات شکیبایی به خرج دهند.
 به گزارش خبرگزاری ها، جان کری دیروز در کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده گفت: «به گمان من انتخاب زمانی ما برای اقداماتی که می‌توانیم انجام دهیم، امری کلیدی است. ما باید در رابطه با این مسئله با یکدیگر همکاری داشته باشیم.»
 وی سپس تاکید کرد که دولت باراک اوباما شرایط را رصد می‌کند و در این‌ باره با متحدان خود همکاری دارد.
 وی با افزودن اینکه دولت باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در حال نظارت بسیار دقیق بر اوضاع است و با متحدانش کار می‌کند، گفت: فکر می‌کنم زمان و انتخابی که ممکن است داشته باشیم خطیر است. باید با یکدیگر در این‌باره همکاری کنیم.
 کمیته روابط خارجی سنا روز سه‌شنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که برنامه هسته‌یی ایران را تهدید بین‌المللی خواند و اجرای کامل تحریم‌ها را خواستار شد و از دولت اوباما خواست تلاش‌هایش را افزایش دهد.

محرومیت اکثر کارگران ساختمانی استان قزوین از خدمات بیمه به علت محدودیت سهمیه بیمه


رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان قزوین با اعلام اینکه در سال۹۱ به علت محدودیت سهمیه بیمه ۸۰۰ نفر از اعضای این انجمن بیمه شدند، گفت: در صورت اعلام رسمی از سوی نهادهای کشوری مبنی بر حذف سهمیه‌بندی بیمه، باقی اعضا می‌توانند بدون نوبت و سهمیه بیمه شوند.
به گزارش ایلنا، بهمن قربانی با بیان اینکه در سنوات گذشته تاکنون ۱۱ هزار و ۷۰۰ کارگران ساختمانی در استان قزوین تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. افزود: از بین ۵۹۰۰ نفر عضو این انجمن در شهرستان قزوین دو هزار نفر از خدمات بیمه برخوردار هستند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان قزوین با اشاره به اینکه تمام ۱۶ رشته ساختمانی زیر پوشش بیمه کارگران ساختمانی قرار دارند، عنوان کرد: البته برخورداری این کارگران از موضوع سختی کار و بازنشستگی با سابقه ۱۲ تا ۱۵ سال، همچنان در نیمه راه مانده و عملیاتی نشده است.
این مقام مسئول کارگری از تشکیل شوراهای سازش در انجمن استادکاران و کارگران ساختمانی استان قزوین خبرداد و گفت: تاکنون ۱۷۲ پرونده شکایت استادکاران یا کارگران از مبلغ پنج تا ۱۰۰ میلیون ریال در این شورا‌ها به سازش منجر شده است.

سنگ؛ نمادِ تاریخیِ درد/ سروده ای از مهدی معتمدی مهر، زندانی سیاسی


آن‌چه در پی می خوانید، سروده‌ای است از مهدی معتمدی مهر، عضو نهضت آزادی ایران که از روز شنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۱ در بازداشت غیرقانونی است. وی همچنین از نهم فروردین تاکنون تماسی با خانواده نداشته، و حدود سه هفته است از این فعال سیاسی ملی ـ مذهبی که در بند امنیتی و سلول انفرادی محبوس است، هیچ خبری نیست.
به گزارش ندای سبز آزادی، معتمدی مهر پس از وقایع عاشورای ۸۸ به اتهام شرکت در این تجمع، بازداشت و پس از حدود دو ماه آزاد شد. این کارشناس ارشد حقوق، توسط دادگاه انقلاب و با اتهام‌هایی چون «عضویت در نهضت آزادی ایران»، «شرکت در اعتراض‌های خیابانی عاشورای ۸۸» و «نوشتن مقالات انتقادی» به پنج سال حبس محکوم شد، که حکم مزبور در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شد.
بازداشت اخیر وی اما چنان‌که همسر وی گزارش کرده، برای اجرای حکم زندان نبوده است. مهدی معتمدی مهر دختری شش ساله و همسری با بیماری خاص دارد.
***
تقدیم به همسر مهربان و همراهم و تمامی همسران زندانیان سیاسی آزادی‌خواه که حتی در دل شب، آتش پایداری و امید را با عشق و همراهی‌ آگاهانه‌شان زنده داشتند و دوری و تنهایی را هرگز باور نکردند.
آری!
این حوالی‌ها
سنگ،
شاعرانه‌ترین واژه است.
سنگی
که به شکستن پنجره‌ای پرتاب می‌شود.
سنگی آغشته به خون هابیل
- آلوده به لکه‌های فراموشی -
انگیزه‌‌ای سرد
به ترسیم نخستین مرز.
تکه‌ای
از شکوه بلندترین کوه
چکیده‌ای از
ناامیدی ِ دورترین ستاره.
………………………………..
سنگ،
[ نماد ِتاریخی ِ درد ]
دست‌افزاری کارآمد
به خرد کردن ِ بال مرغابی‌ها.
منطق ِ محکم ِ آدمی
و نیز گاهی
سنگی که تو را
به حضوری از آن سوی دیوار،
آگاهی می‌دهد.
باری!
این حوالی‌ها
سنگ، واژه‌ای سخت شاعرانه بوده است.
مهدی معتمدی مهر
به بهانه ی سالروز نخستین بازداشت در ۳۰ فروردین