۱۳۹۱ بهمن ۲, دوشنبه

سردار فضلی: بسیج برای مقابله با فتنه در انتخابات 92 آماده است

جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: بسیج برای مقابله با هرگونه فتنه احتمالی بویژه در انتخابات سال 92 در آمادگی کامل به سر می‌برد.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان، سردار علی فضلی در حاشیه مراسم اعزام کاروان‌های راهیان نور در مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هیچ دغدغه‌ای برای مقابله با فتنه احتمالی انتخابات سال 92 وجود ندارد.

وی با بیان اینکه "مردم ولایتمدار ایران اسلامی از فتنه 88 سربلند بیرون آمدند ولی برخی خواص مردود شدند"، افزود: در سال 88 قبل از وقوع فتنه برای مقابله با آن هیچ برنامه‌ریزی نشده بود اما مردم حضور به موقع مردم ایران اسلامی موجب خنثی شدن توطئه‌های فتنه‌گران شد. مردم ولایتمدار و وفادار به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی ایران با بصیرتی که دارند تمام تحرکات فتنه‌گران و ساکتین فتنه را هوشمندانه رصد و در وقت مقتضی اقدام خواهند کرد.
فضلی "انتخابات آزاد" را سناریوی جدید دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی ایران دانست و راهبرد اصلی بسیج در انتخابات سال 92 را تلاش برای حضور و مشارکت حداکثری عنوان کرد.

نامه محمدامین هادوی به صادق لاریجانی؛ رد مستند ادعای استقلال قوه قضاییه


محمدامین هادوی زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه ای خطاب به صادق لاریجانی رییس قوه ی قضائیه با اشاره به نامه نگاری های بین دو قوه ی مجریه و مقننه در ارتباط با دیدار رییس دولت از زندان اوین نوشته است: شما و رئیس دولت در نامه‌هایتان صحبتی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز رانده‌اید، طبیعی است که مردم این حرف‌ها را بجز طنز تلقی نکنند چون همه بخوبی می‌دانند که عامل اصلی مشکلات اقتصادی و معیشتی آن‌ها ریشه در عملکرد ناصواب و نابخردی برخی مسئولان امروز کشور دارد، آن‌ها که ادعا می‌کردند می‌خواهند با رئیس دولتی که در نتیجه پایمال کردن حق انتخاب مردم نفت را سر سفره مردم بیاورند هر آنچه را خود مردم در سفره داشتند نیز بر باد دادند و فقط سفره‌های مردم را خالی کردند.
به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی و فرزند اولین دادستان پس از انقلاب در نامه ی خود آورده است: ادعا کرده‌اید که وزراء و… و هیات‌های خارجی از جمله برخی از سازمان‌های بین المللی در دوران مسئولیت شما از زندان‌ها بازدید کرده‌اند، زندانیان سیاسی سال ۸۸ که پیش از شروع کار شما در این سمت در زندان بوده و هستند قاطعانه می‌گویند که این ادعا واقعیت ندارد و هیچ هیات خارجی و یا نماینده‌ای از سازمان‌های بین المللی یا فردا یا هیاتی معتبر و بی‌طرف از داخل کشور با این زندانیان دیداری نداشه است، در صورتی که موردی بوده و در غیر از نامه در عمل هم صداقت وجود دارد بهتر است برای روشنگری آن را اعلام کنید.
متن کامل این نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حصرت آیت الله صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه
مدتی قبل در مناقشات و مجادلات میان شما و آقای محمود احمدی‌نژاد، نامه‌ای از شما خطاب به وی در روزنامه‌های مورخ ۴/۸/۹۱ منتشر شد که مطالبی درباره مسائل مربوط به دستگاه قضایی و وضع زندان‌ها در آن آمده بود و نیز مکتوبات و نامه نگاری‌هایی که پس از آن به خصوص در تاریخ ۱۳/ ۱۰ /۹۱ در جراید منتشر شد که برای ما زندانیان سیاسی که دادگاه‌ها، قضات و زندان‌های شما را تجربه کرده‌ایم، سکوت در مقابل آن‌ها جایز نیست، اما برای رفع شائبه دفاع از رئیس دولتی که در نتیجه پایمال کردن حق انتخاب مردم بر این مسند نشسته است، این نوشته را به تاخیر انداختم. مسلما فردی که رای مردم را پایمال کرده و ملت رشید ایران را خس و خاشاک می‌خواند نه صلاحیت و نه قصد دفاع از حقوق ملت را دارد.
در این فاصله داستان غم انگیز شکنجه و قتل ستار بهشتی اتفاق افتاد و در پی آن گزارشات و مصاحبه‌های متناقض از دادستان کل کشور – دادستان تهران – فرمانده نیروی انتظامی- برخی نمایندگان بی‌سواد و مغرض مجلس و در ‌‌نهایت گزارش ناقص و خلاف واقع کمیسیون امنیت ملی که در تاریخ ۱۷ / ۱۰ / ۹۱ در مجلس خوانده شد، برای بسیاری از مطالبی که می‌خواستم بگویم، آفتاب آمد دلیل آفتاب. البته و صد البته برای ما قابل درک است که شما نگذارید کسی از زندان اوین و سایر زندان‌ها بازدید کند تا از فجایعی که در زندان‌ها گذشته و می‌گذرد افراد کمتری مطلع شوند.
طبق اصل ۱۵۷ قانون اساسی، رئیس قوه قضائیه باید فردی مجتهد و عادل باشد و قاعدتا شما خود را واجد این شرایط می‌دانید که در اینجایگاه نشسته‌اید، به نظر می‌رسد بخشی از مطالبی که در نامه مورخ ۴ / ۸ / ۹۱ آورده‌اید حقیقت نداشته است. در نامه‌تان در چند جا ذکر کرده‌اید که طبق اصل ۱۵۷ قانون اساسی، رئیس قوه قضائیه از سایر قوا از جمله فوه مجریه مستقل است. البته اگر بر اساس قانون اساسی و همچنین بر اساس عقل عمل شود، قوه قضائیه باید مستقل باشد، ولی حتما خود شما بخوبی مطلعید که در بازجویی‌ها، دادسرا‌ها و دادگاه‌ها چقدر قوه قضائیه مستقل عمل می‌کند! کیست که دیگر نداند امروز این بازجویان وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران که همه خارج از قوه قضائیه هستند بر دادسرا‌ها و دادگاه‌ها حاکمند، حکم قضات را آن‌ها تعیین می‌کنند و در برخی موارد حتی خکم را نیز آن‌ها می‌نویسند و قضات مستقل قوه قضائیه مستقلا فقط آن را امضا می‌کنند!
احتمالا می‌دانید که طبق قانون اساسی شکنجه ممنوع است و بعید است که ندانید در بازداشتگاه‌های امنیتی – اطلاعاتی و همچنین در نوع زندان‌ها و بازداشتگاه‌های دیگر متهمان تحت چه شکنجه‌های روحی و جسمی نظیر بی‌خوابی دادن – فرو بردن سر متهم در کاسه توالت پر از نجاست – مزاحمت برای خانواده متهمان و تهدید و تطمیع آن‌ها – ایجاد جو روانی سنگین تا شکنجه‌های روانی مانند نگهداری طولانی مدت در سلول انفرادی قرار می‌گیرند تا به آنچه بازجویان می‌خواهند اعتراف کنند. داستان غم انگیز ستار بهشتی جدید‌ترین نمونه از این موارد بود که نه اولین آن‌ها و نه آخرین آنهاست و نهایتا گزارش و نظرات این بازجویان مبنای حکم قاضی مستقل شماست و در موارد بسیاری گردش کار نوشته شده بوسیله بازجو عینا در حکم قاضی مستقل می‌آید و در مواردی قاضی به جای اینکه به عنوان فردی بی‌طرف پرونده را بررسی کند انواع و اقسام توهین‌ها و فحاشی‌ها را در جلسه دادگاه و پیش از اثبات جرم و صدور حکم نثار متهم می‌کند کاملا روشن است پیش از دادگاه حکم مشخص شده است. برخی قضات نیز صریحا اظهار می‌کنند گزارش نهادهای اطلاعاتی امنیتی برای ما قطعی است مگر اینکه متهم خلاف آن را اثبات کند که بخوبی معنای استقلال قاضی و استقلال قوه قضائیه را از قوه مجریه می‌رساند. این است معنای استقلال قاضی و قوه قضاییه مستقل؟
عملکرد این گونه قضات که شرح آن رفت به نحوی بوده و هست که می‌تواند آبروی قضات شریف و سالمی را که در آن قوه هستند را نیز ببرد و این عملکرد‌ها می‌تواند آن را نیز بدنام کند. ما شاهد بودیم در موارد معدودی که یک پرونده سیاسی به دست قاضی مستقلی افتاده که حکم مورد نظر دستگاه های امنیتی را صادر نکرده، پرونده آنقدر دست به دست شده تا سرانجام یکی از قضات مقبول نهادهای امنیتی با حکمی غیر قانونی و نامشروع نظر مقام‌های امنیتی را تامین کرده است. نگاهی به روند دادگاه‌های فرمایشی متهمان سیاسی در چند سال گذشته و به خصوص حوادث پس از انتخابات موید این مدعاست که پرونده متهمان سیاسی بشکل سازماندهی شده و دستوری در دادگاه بدوی منحصرا در اختیار ۳ شعبه – ۱۵ (صلواتی) – ۲۶ (پیر عباسی) و ۲۸ (مقیسه) قرار می‌گیرد و دادگاه تجدید نظر صرفا در اختیار دو شعبه ۳۶ (زرگر) و ۵۴ (موحد) قرار می‌گیرد، آیا چنین شعب‌های گزینش شده در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر نمی‌تواند تقویت کننده‌ای این گزاره باشد که این قضات صرفا بر اساس دستوارت داده شده عمل می‌کنند؟
ادعا کرده‌اید که وزراء و… و هیات‌های خارجی از جمله برخی از سازمان‌های بین المللی در دوران مسئولیت شما از زندان‌ها بازدید کرده‌اند، زندانیان سیاسی سال ۸۸ که پیش از شروع کار شما در این سمت در زندان بوده و هستند قاطعانه می‌گویند که این ادعا واقعیت ندارد و هیچ هیات خارجی و یا نماینده‌ای از سازمان‌های بین المللی یا فردا یا هیاتی معتبر و بی‌طرف از داخل کشور با این زندانیان دیداری نداشه است، در صورتی که موردی بوده و در غیر از نامه در عمل هم صداقت وجود دارد بهتر است برای روشنگری آن را اعلام کنید.
در این مدت ما شاهد بوده‌ایم که زنده یاد هدی صابر صرفا به دلیل عدم رسیدگی مسئولین زندان به بیماری وی درگذشت، واقعه‌ای که عینا برای آقای احمد قابل و برخی افراد ناشناخته دیگر نیز تکرار شده که در مواردی از آن‌ها تهمد کاملا مشهود بوده است. در همین مدت تعدادی از زندانیان سیاسی به خصوص چهره شناخته شده آن‌ها، به بیماری صعب العلاج یا بیماری‌های ناشناخته‌ای مبتلا شده‌اند که پیش از زندان هرگز چنین بیماری‌های نداشته‌اند و به طور جدی می‌توان گفت بعلت مسامحه و سهل انگاری مقامات مسئول در خصوص رسیدگی جدی به بیماری‌هایی زندانیان، این امر می‌تواند تبعات ناگواری را در پی داشته باشد، نگرانی که اینک بطور جدی در مورد مهندس موسوی و آقای کروبی نیز ایجاد شده است.
سخن از بی‌قانونی و اقدامات خلاف اسلام و انسانیت در زمان بازداشت، محاکمه، صدور حکم قضایی و زندان برای معترضان اجتماعی و فعالان سیاسی پس از انتخابات بسیار فرا‌تر از این مسائل است که امید می‌رود روزی نظام به این نتیجه برسد که با واکاوی پرونده انتخابات سال ۸۸ حقایق بر هماگن روشن شود، هماهنگونه که بازخوانی پرونده‌های نظیر قتل‌های زنجیره‌ای، کهریزک و قتل ستار بهشتی زوایای غیر انسانی و غیر قانونی برخورد‌ها را عیان ساخت اما به دلیل نبود عزم و اراده جاری مانع از تکرار چنین وقایعی نگرد ید.
شما و رئیس دولت در نامه‌هایتان صحبتی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز رانده‌اید، طبیعی است که مردم این حرف‌ها را بجز طنز تلقی نکنند چون همه بخوبی می‌دانند که عامل اصلی مشکلات اقتصادی و معیشتی آن‌ها ریشه در عملکرد ناصواب و نابخردی برخی مسئولان امروز کشور دارد، آن‌ها که ادعا می‌کردند می‌خواهند با رئیس دولتی که در نتیجه پایمال کردن حق انتخاب مردم نفت را سر سفره مردم بیاورند هر آنچه را خود مردم در سفره داشتند نیز بر باد دادند و فقط سفره‌های مردم را خالی کردند.
در باب مبارزه با مفاسد اقتصادی هم وقتی در جراید می‌خوانیم که معاون اول رئیس دولت و برادر و معاون رئیس قوه قضائیه از متهمان پرونده‌های بزرگ مقاسد اقتصادی و زمین خواران هستند، طبیعی است که مردم همزمان با سفره‌های خالی خود شاهد گسترده‌ترین فسادهای اقتصادی آنهم توسط برخی از کارگزاران و منتصبان و منسوبان ارکان حکومت باشند چون اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی و بیمه و خیابان فاطمی، دیگر این شعار‌ها را باور نخواهند کرد. البته این را هم باید شاهد باشند که برخی مسئولان ارشد دولت قبلی دائما شعار مبارزه با فساد سر می‌دادند امروز به قوه قضائیه دستور می‌دهند پرونده مفاسد کلان اقتصادی این مقامات پیگیری نشود، چون پیش بینی می‌شود در صورت پیگیری بسیاری از اسرار هویدا خواهد شد.
مَن یَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِ وَمَن یُضْلِلْ فَلَن تَجِدَ لَهُ وَلِیًّا مُّرْشِدًا ﴿۱۷- کهف﴾
بند ۳۵۰ زندان اوین
محمدامین هادوی

انتقال مدیرمسئول روزنامه مغرب به بند ۳۵۰ زندان اوین


مدیر مسئول روزنامه مغرب به بند زندانیان سیاسی اوین منتقل شد.
به گزارش کلمه، محمدمهدی امامی ناصری امروز به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد و هم اکنون در این بند به سر می برد.
روزنامه مغرب حدود دو ماه پیش، در پی انتشار کاریکاتوری درباره توقف طرح سوال از احمدی نژاد در مجلس، که به شکایت دولت از این روزنامه انجامید، از ادامه انتشار بازماند.
امامی ناصری در ماههای مهر و آبان سال جاری هم به همراه چند تن دیگر از مسئولان مالی روزنامه مغرب برای مدت بیش از ۴۵ روز بازداشت شده بود که سخنگوی قوه قضاییه در آن زمان، اتهام وی را “غیر مطبوعاتی” اعلام کرد.

دولت احمدی نژاد می خواهد ۴ میلیون دلار کمک بلاعوض به سه کشور آفریقایی پرداخت کند!


یک نماینده سابق مجلس از تصمیم دولت احمدی‌نژاد برای پرداخت بلاعوض چهار میلیون دلار از درآمد‌های نفتی ایران به سه کشور آفریقایی خبر داد!
به گزارش خانه ملت، محمدرضا خباز گفت: اخیرا هیئت وزیران مصوبه‌ای داشته که بر اساس آن، چهار میلیون دلار از درآمد وزارت نفت را در اختیار سه کشور آفریقایی ازجمله زیمبابوه، آفریقای مرکزی قرار دهد.
وی افزود: این مصوبه غیرقانونی است چون هرگونه اعطای وام یا کمک به دیگر کشور‌ها باید به تصویب مجلس برسد. دولت حتی حق اعطای وام به کشورهای خارجی ندارد، چه رسد به اهدای پول بلاعوض.
به گفته خباز٬ دولت احمدی‌نژاد از نام «وزارت نفت» در این مصوبه استفاده کرده تا بتواند این مقدار پول را به بهانه کمک به کشور‌های آفریقایی از شرکت ملی نفت خارج کند.
وی با بیان اینکه چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، پرسید: با توجه به گرفتاری‌ها و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، آقایان با کدام مجوز از درآمد بیت‌المال حاتم‌بخشی می‌کنند و چه کسی به آن‌ها چنین اجازه‌ای داده است؟
خباز خاطرنشان کرد: در شرایطی که کل درآمد سالانه وزارت نفت در بودجه، ۱۶ میلیون دلار است، چگونه می‌توان ۴ میلیون دلار آن را به این سه کشور بخشید و البته حدس من بر این است که کلمه “وزارت نفت” در این مصوبه، برای انحراف از موضوع اصلی است و در واقع دولت، قصد برداشت پول از شرکت ملی نفت دارد؛ زیرا وزارت نفت پولی ندارد که در اختیار جای دیگری بگذارد.
خباز تصریح کرد: دولتمردان نه اجازه عقلی دارند، نه شرعی و نه قانونی؛ زیرا ۴ میلیون دلار معادل بیش از ۱۲ میلیارد تومان است و با این رقم می‌توان ۱۲ کارخانه در ۱۲ شهر کشور زد و برای حدود هزار نفر از جوانان مردم اشتغال‌زایی کرد.

حذف ارز دولتی برای گوشت و برنج وارداتی به ایران


دولت ایران لیست کالاهای اساسی دریافت کننده ارز دولتی را کاهش داده و برنج و گوشت را از این لیست خارج کرده‌ است. از این پس واردات این کالاها باید با استفاده از ارز مبادلاتی که به مراتب از ارز دولتی گران‌تر است، صورت گیرد.
خبرگزاری کار ایران ،ایلنا روز یکشنبه (۱ بهمن/۲۰ ژانویه) گزارش داد که بر اساس تصمیم جدید دولت، برنج و گوشت از شمول کالاهای دریافت کننده ارز دولتی خارج می‌شوند. بر اساس این تصمیم تجهیزات پزشکی، دارو، نهاده‌های دامی، روغن خام به همراه شکر و گندم همچنان ارز مرجع را دریافت خواهند کرد.
اولویت‌های کالایی برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوسفند زنده، جو، ذرت، دانه سویا، کنجاله، روغن خام، شکر خام، شیرخشک صنعتی جزء گروه اول بودند که به آن‌ها ارز مرجع یا‌ همان ارز دولتی تعلق می‌گرفت. با این تصمیم تنها نهاده‌ها، شکر، گندم و روغن خام در این گروه باقی خواهند ماند.
بر اساس آمار مرکز گمرک ایران در ده ماه نخست سال جاری خورشیدی (۱۳۹۱) برنج با نزدیک به ۹۰۰هزار تن از نظر ارزش دلاری پنجمین کالای اساسی وارداتی به ایران است.
در یک سال گذشته بطور مستمر بهای گوشت و دیگر کالا‌های اساسی در ایران افزایش یافته استدر یک سال گذشته بطور مستمر بهای گوشت و دیگر کالا‌های اساسی در ایران افزایش یافته است
خبرگزاری ایلنا پیش‌بینی کرد که با خارج شدن گوشت و برنج از اولویت اول کالاهای اساسی قیمت این دو کالا افزایش خواهد یافت. افزایش قیمت این دو کالای پر مصرف وارداتی در ایران می‌تواند تبعات تورمی در پی داشته باشد.
با توجه به اینکه قیمت ارز مبادلاتی در حدود ۲۵۰۰ تومان یعنی دو برابر ارز مرجع است باید انتظار داشت که قیمت برنج و گوشت وارداتی نیز نزدیک به دو برابر شود.
قطع ارز دولتی برنج و گوشت در بی‌خبری برخی مسوولان
یک روز پیش از انتشار خبر الزام به واردات گوشت و برنج با ارز مبادلاتی، برخی مسوولان دولتی از این تصمیم اظهار بی‌اطلاعی کردند و افزودند که همچنان این دو کالای اساسی مصرفی ارز مرجع دریافت می‌کنند. کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی، معاون کل سازمان توسعه و تجارت ایران روز شنبه ۳۰ بهمن به خبرگزاری فارس گفت که حتی در این خصوص هیچ‌گونه صحبتی هم صورت نگرفته است.علی پورکاوه، مدیر کل تامین و توزیع وزارت صنعت نیز با تکرار همین ادعا افزود: «هیچ برنامه‌ای برنامه حذف ارز مرجع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه کالاهای اساسی کماکان در اولویت یک قرار داشته و ارز ۱۲۲۶ تومانی دریافت می‌کنند.»
مجید آشی، نایب رییس اتحادیه واردکنندگان مواد پروتئینی نیز در گفت‌وگویی جداگانه با خبرگزاری فارس با تاکید بر اینکه واردات گوشت مشمول دریافت ارز مرجع می‌شود، افزود: «واردکنندگان ملزم به تحویل گوشت وارداتی به شرکت پشتیبانی امور دام هستند.»
به گفته آشی تنها محدودیت موجود این است که واردکنندگان باید گوشت خود را به قیمت مصوب به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند و قیمت مصوب گوشت وارداتی هر کیلوگرم ۸ تا ۹ هزار تومان برای مصرف‌کننده خواهد بود.
در روزهای اخیر گوشت گوسفندی هر کیلو در حدود ۱۸هزار تومان فروخته ‌شده است. قیمت هر کیلو برنج هندی نیز به ۳۵۰۰تومان رسیده است. برخی مسوولان دولتی مدعی هستند که برنج خارجی که با ارز مرجع وارد کشور می‌شود قیمت تمام شده آن کیلویی ۲۰۰۰ تومان است اما در بازار کشور کیلویی ۳۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

اعتراض زندانیان سیاسی اوین به تبعید ابوالفضل قدیانی


شماری از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه‌ای به صادق لاریجانی نسبت به تبعید ابوالفضل قدیانی به زندان قزل حصار کرج اعتراض کردند. سایت‌های مخالف دولت همچنین از تبعید یک زندانی دیگر به زندان رجایی شهر خبر می‌دهند.
روز یکشنبه ( ۱ بهمن/۲۰ ژانویه) سایت خبری کلمه، نامه ۳۹ زندانی سیاسی زندان اوین را منتشر کرد که در آن خطاب به رییس قوه قضاییه ایران نسبت به اعمال فشار و تبعید برخی زندانیان سیاسی و عقیدتی اعتراض شده است.
به گفته این زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین، ابوالفضل قدیانی از تاریخ ۲۵ دی ماه "بدون رعایت ضوابط قانونی و با نقض آشکار مقررات و قوانین جاری" از بند ۳۵۰ اوین به زندان قزل حصار منتقل شده است. این نامه تصریح می‌کند که در زندان قزل حصار هیچ زندانی سیاسی وجود ندارد و محل نگهداری زندانیان مواد مخدر و خطرناک است.
زندان اوین در تهران، محل نگهداری شماری از زندانیان سیاسیزندان اوین در تهران، محل نگهداری شماری از زندانیان سیاسی
امضا کنندگان این نامه با اشاره به اینکه در پی افشای "شکنجه‌های منجر به قتل" ستار بهشتی توسط تعدادی از زندانیان بند ۳۵۰ برخوردها و محدودیت‌ها افزایش یافته است از رییس قوه قضاییه ایران خواسته‌اند "ضمن اصلاح خطاهای صورت گرفته"، نسبت به بازگرداندن زندانیان منتقل شده به دیگر زندان‌ها و همچنین توقف سیاست‌ها "خودسرانه و غیر قانونی" اقدام کند.
فشار به مسن‌ترین زندانی سیاسی ایران
ابوالفضل قدیانی که با ۶۷ سال سن مسن‌ترین زندانی سیاسی ایران محسوب می‌شود. وی یکی از اعضای برجسته سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است که در پی انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ دستگیر و به اتهام توهین به آیت‌الله خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد به سه سال زندان محکوم شد.
پیش‌تر وی در نامه‌ای از بند ۳۵۰ زندان اوین خطاب به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه درباره خبر احتمال تبعید خود نوشت: «اگر هدف شما این است که با این تهدیدات مرا از بیان دیدگاه‌هایم باز دارید، بدانید که من قبل از انقلاب در رژیم شاه زندانی سیاسی بوده‌ام و شکنجه‌های آن رژیم را تجربه کرده‌ام و به حبس ابد محکوم شده‌ام و پس از سال‌ها تحمل زندان به لطف مجاهدت‌ها و مبارزات مردم و سقوط آن رژیم استبدادی آزادی خود را باز یافتم.»قدیانی همچنین در اطلاعیه‌ای اخیراَ پیشنهاد داد که روز "نهم دی ماه" که از طرف حکومت روز "غلبه بر فتنه" لقب گرفته، روز "نکبت استبداد دینی" نامگذاری شود زیرا این روز "نمایش‌دهنده حقارت و واماندگی استبداد در برابر خواست آزادی‌خواهانه ملت ایران است".
تبعید و انفرادی برای چند زندانی سیاسی و عقیدتی
در بخش دیگری از نامه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین به رییس قوه قضاییه به انتقال تعدادی از دراویش گنابادی زندانی در این بند به سلول انفرادی اشاره شده است: «هفت نفر از دیگر زندانیان این بند که از دراویش مظلوم نعمت اللهی که خود حقوقدان و وکیل دادگستری هستند… برخلاف قانون به سلول‌های انفرادی منتقل کرده‌اند که هنوز از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.»
امضا کنندگان این نامه خطاب به صادق لاریجانی می‌افزایند: «قدیانی و دیگر همبندهای ما قربانی ایستادگی‌شان در برابر خودکامگی و اقدامات خلاف قانون قضات و ضابطین قضایی از جمله دستور غیر قانونی ابوالقاسم صلواتی شده‌اند، که شما مدیریت آن‌ها را بر عهده دارید.»
در خبری دیگر سایت کلمه گزارش داد که مهدی تحققی عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز از زندان اوین به رجایی شهر کرج تبعید شده است. پیش‌تر محمد سیف‌زاده حقوق‌دان و مصطفی نیلی فعال دانشجویی نیز از اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده بودند.

بازدید چهار نماینده مجلس از زندان اوین


اعضای کمیته امنیت مجلس ایران از بازدید ۶ ساعته خود از بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۳۵۰ اوین خبر داده‌اند. بازدیدکنندگان می‌گویند که فائزه هاشمی به عنوان وکیل بند زنان شکایاتی از وضعیت بندها طرح کرده ‌است.
خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" می‌نویسد که روز دوشنبه دوم بهمن ماه (۲۱ ژانویه)، شماری از نمایندگان مجلس ایران به بازدید زندان اوین رفته و با تعدادی از زندانیان بندهای ۲۰۹ و ۳۵۰ دیدار کرده‌اند.
مهدی دواتگری، نماینده مردم سبزوار و عضو کمیته یاد شده به "ایسنا" گفته که نمایندگان مجلس حرف‌های زندانیان را شنیده‌اند ولی بدون بررسی کارشناسی نمی‌توانند عجولانه در این باره اظهارنظر کنند: «طبیعی است که ممکن است در زندان ادعاهایی طرح شود و ما نمی‌توانیم بگوییم که هر ادعایی درست است بلکه این حرف‌ها مستلزم بررسی است.»
خبرگزاری ایسنا به نقل از نماینده مردم مراغه افزوده که فائزه هاشمی در این دیدار مسائلی در مورد شرایط بند زنان اوین طرح کرده که عمدتا گلایه‌آمیز بوده‌اند. ایسنا در مورد جزییات سخنان و شکایات فائزه رفسنجانی چیزی ننوشته است.
اما خبرگزاری "خانه ملت" از قول محمدرضا محسنی ثانی، نماینده سبزوار و رییس کمیته امنیت مجلس نوشته که فائزه هاشمی طی دیدار با نمایندگان مجلس، درخواست آزادی مشروط و مرخصی تعدادی از زنان زندانی را طرح کرده است. او هم‌چنین خواستار استفاده بیشتر زنان زندانی از امکانات تلفنی شده است.
فائزه هاشمی در حال گذراندن شش ماه محکومیت خود در زندان اوین است
در گزارش "خانه ملت" آمده که زنان زندانی دیگر نیز هرکدام به طور فردی با نمایندگان مجلس گفت‌وگو کرده و مسائل خود را با آنها در میان گذاشته‌اند.
دیدار کمیته امنیت مجلس با اصلاح‌طلبان زندانی
آن‌گونه که خبرگزاری مجلس شورای اسلامی ایران می‌نویسد، اعضای کمیته امنیت مجلس با تعدادی از زندانیان مرد هم‌چون محسن میردامادی، مصطفی بادکوبه‌ای، علیرضا رجایی، عبدالله مومنی، علیرضا بهشتی و دیگران به طور مفصل صحبت کرده‌اند. محمدرضا محسنی ثانی به "خانه ملت" گفته که نمایندگان به نظرات آنها گوش داده و به دیدگاه‌هایشان توجه کرده‌اند.
در این گزارش چیزی از دیدگاه‌ها و نظرات زندانیان مرد نوشته نشده است. هم‌چنین از زندانیان سیاسی مرد به عنوان زندانیان امنیتی و زندانیان "فتنه" یاد شده است.محسنی ثانی عنوان کرده که در بررسی‌هایشان متوجه شدند که وضعیت عمومی زندانیان اوین "راضی‌کننده است به گونه‌ای که زندانیان بند امنیتی تلویزیون و روزنامه دارند و آنهایی که به فعالیت‌های مطالعاتی و پژوهشی اقدام می‌کنند، همه ملزومات در اختیارشان بود". وی گفته که زندانیان به جز یکی دو مورد نارضایتی از وضع غذای زندان گله‌ای نداشتند.
چهار عضو کمیته امنیت ملی مجلس ایران علاوه بر زندانیان سیاسی، با برخی زندانیان پرونده "اختلاس سه هزار میلیاردی" نیز دیدار کرده‌اند.
رییس کمیته امنیت مجلس تاکید کرده که بازدید روز دوشنبه از اوین از طرف کمیسیون امنیت ملی نبوده و اعضای کمیته، در راستای وظایف خود تصمیم به انجام آن گرفته‌اند. محسنی ثانی افزوده که گزارش این بازدید پس از جمع‌بندی روز سه‌شنبه ۳ بهمن به کمیسیون ارائه می‌شود و اگر لازم بود در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
نمایندگانی که از اوین بازدید کرده‌اند، مهدی‌دواتگری، محمدرضا محسنی ثانی، حجت‌الله خدایی سوری و صفر نعیمی بوده‌اند. ابتدا قرار بود این بازدید روز ۲۵ دی‌ماه ۱۳۹۱ و از زندان‌های اوین و گوهردشت کرج انجام شود اما بدون توضیح روشنی به تعویق افتاد.
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیش‌تر گفته بود که هدف از این بازدید‌ فقط بررسی زندان‌هاست و بررسی مسائل زندانیان هدف آن نیست.

بازداشت مدعی ریاست فدراسیون تکواندو ایران در فرانکفورت


پلیس فرانکفورت یک ایرانی ۴۷ ساله را به اتهام کمک به ورود غیرقانونی ۴ نفر به آلمان بازداشت کرده است. فرد مظنون مدعی بود، همراهانش اعضای یک تیم تکواندوی ایرانی هستند و قصد دیدن مسابقات در ورشو را دارند.
یک ایرانی ۴۷ ساله که خود را رئيس فدراسیون تکواندو ایران می‌نامید، در روز شنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) به هنگام کمک به ورود غیرقانونی ۴ ایرانی دیگر به آلمان دستگیر شد.

به گفته پلیس آلمان، فرد بازداشت‌شده ادعا کرده که همراهانش ورزشکارند و قصد دیدن مسابقات تکواندو در ورشو، پایتخت لهستان را داشته‌اند.

ولی این افراد که در سنین ۲۹، ۳۷ و ۳۹ هستند، در جریان بازجویی‌های پلیس گفته‌اند که قصد داشته‌اند از آلمان و لهستان به آمریکا مهاجرت کنند. پلیس آلمان می‌گوید، تحقیقات نشان داد که هیچ‌یک از این افراد با ورزش رزمی آشنایی نداشته‌اند.

ایرانی ۴۷ ساله در اعترافات خود به بازجویان آلمانی گفته است، برای قاچاق هر فرد تا ۱۲ هزار یورو پول گرفته است.

علیه وی حکم بازداشت تحقیقاتی صادر شده است. او در زمان بازداشت هزاران یورو به همراه داشت که توسط پلیس ضبط شد. به گمان مأموران آلمان، او این پول را بابت کمک به ورود غیرقانونی همراهان خود گرفته است.

یکی از همراهان این فرد در آلمان تقاضای پناهندگی کرده است اما سه نفر دیگر باید به تهران بازگردند.

رسانه‌های آلمانی نوشته‌اند، این یکی از مواردی است که نشان‌گر ابعاد تحقیرکننده قاچاق انسان از یکسو و ضرورت پیگیرد حرفه‌ای پلیس آلمان از سوی دیگر است.

حذف گسترده اصلاح‌طلبان از انتخابات نظام پزشکی


دکتر مصطفی معین، عضو شورایعالی نظام پزشکی ایران طی یک اطلاعیه به رد صلاحیت‌های گسترده در انتخابات سراسری نظام پزشکی اعتراض کرده ‌و این اقدام را تداوم رویکردهای توطئه‌اندیشانه به نهادهای مدنی و تشکل‌های تخصصی خوانده است.
دکتر مصطفی معین در اعتراضی سرگشاده، رد صلاحیت عده‌ای از چهره‌های شاخص جامعه پزشکی ایران را رویدادی نگران‌کننده و هشدار دهنده خوانده و از مراکز تصمیم‌گیرنده خواسته که از  سیاست‌زدگی و تنگ‌نظری در برخورد با مسائل علمی و امر سلامت پرهیز کنند و جامعه پزشکی را از انتخابات مشروع و مقبول محروم نسازند.
اعتراض این استاد دانشگاه علوم پزشکی پس از آن منتشر می‌شود که کاندیداهای اصلاح‌طلب ششمین انتخابات سازمان نظام پزشکی ایران رد صلاحیت شدند. علی‌تاجرنیا، عضو سابق شورایعالی نظام پزشکی ایران در گفتگو با خبرگزاری "ایلنا‌" از رد صلاحیت چهره‌هایی چون دکتر معین، ظفرقندی، نوربخش، بیات، ابراهیم تکانجانی و علامرضا انصاری خبر داده است.
دکتر تاجرنیا افزوده که خودش و چهره‌های مطرحی چون محمدرضا خاتمی، شکوری‌راد، بهزادیان‌نژاد به دلیل خودداری اصلاح‌طلبان از رویکرد سیاسی در برخورد با انتخابات نظام پزشکی، در ششمین دوره شرکت نکردند. اما با این وجود هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، بسیاری کاندیداها را حذف کرده است.
دکتر مصطفی معین در نامه اعتراضیه خود نوشته که رد صلاحیت گسترده چهره‌های شاخص جامعه پزشکی در تهران و سایر شهرستان‌ها را رویکرد  توطئه‌اندیشانه‌ای علیه تشکل‌های تخصصی می‌داند که حق برخورداری شهروندان از خدمات مطلوب پزشکی در زمینه دارو و درمان را محدود می‌کند. وی تاکید کرده که این اقدامات مداخله‌گرانه غیرعلمی و غیرمدنی، به معنای عدم سرمایه‌گذاری مناسب در نظام سلامت و نگران‌کننده است.
 به موازات این اعتراض، علی تاجرنیا، رییس ستاد انتخاباتی "ائتلاف سفید" نیز اعلام کرده که چنانچه هیات‌های مرکزی نظارت بر انتخابات در تصمیم رد صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب تغییر ندهد، هیچ امیدی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات نظام پزشکی نیست.
دکتر تاجرنیا پیرامون زمزمه تحریم انتخابات سازمان نظام پزشکی ایران از سوی اصلاح‌طلبان گفته است: «من لفط تحریم را برای انتخابات صنفی به مصلحت نمی‌دانم اما وقتی امکان ارائه لیست برای اصلاح‌طلبان نیست، طبیعی است که امکان حضور آنها در انتخابات نظام پزشکی هم نباشد.» تاجرنیا تصریح کرده که احتمال ائتلاف بین اصلاح‌طلبان و کاندیداهای مستقل نیز کم است زیرا کاندیدای مستقل شناخته شده‌ای که بتواند رای بیاورد، وجود ندارد.این اظهارنظرها در حالی بیان می‌شوند که صلاحیت شهاب‌الدین صدر، رییس کنونی سازمان نظام پزشکی ایران نیز از سوی هیات نظارت مرکزی ششمین دوره انتخابات این سازمان رد شد. مراد هاشم زهی، رییس هیات یاد شده به خبرگزاری ایلنا گفته که رد صلاحیت دکتر صدر را شنیده اما از کم و کیف آن خبر ندارد.
شهاب‌الدین صدر که در مجلس هشتم، نایب رییس آن بود، پیش از این نیز در انتخابات دوره نهم رد صلاحیت شده بود. هاشم‌ زهی افزوده که نباید اسامی کاندیداها در رسانه‌ها به دلیل جنبه تبلیغاتی آن برده شود.
ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی ایران روز چهارم اسفند ۱۳۹ انجام خواهد شد. میرمراد هاشم‌زهی، رییس هیات نظارت مرکزی این انتخابات به خبرگزاری ایسنا گفته که تا پایان مهلت قانونی مقرر، ۴۹۲۱ نفر کاندیدا در ۱۹۲ شهر واجد شرایط برای این انتخابات ثبت نام کرده‌اند. این رقم در انتخابات دوره گذشته ۴۶۷۱ نفر بوده است.
رسانه‌های داخلی نوشته‌اند که افراد شاخص رد صلاحیت شده در حال رایزنی با مقامات برای تایید خود هستند. دکتر علی‌تاجرنیا، دندانپزشک اصلاح‌طلب به خبرگزاری "ایلنا" گفته که امیدی به رسیدگی شکایات نامزدها و تغییر در تصمیمات گرفته شده ندارد.
سازمان نظام پزشکی ایران بزرگترین و قدیمی‌ترین سازمان غیردولتی در ایران محسوب می‌شود. این نهاد در سال ۱۳۳۵ تاسیس شده و حدود ۲۰۰ هزار عضو پزشک، دندانپزشک، داروساز، ماما، دکتر علوم آزمایشگاهی، فیزیوتراپ و کادرهای درمانی دیگر دارد. 

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 2 بهمن، 21 ژانویه