۱۳۹۱ دی ۲۱, پنجشنبه

انتقاد نمایندگان از عدم ارائه بودجه به مجلس


نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تاخیر دولت در ارائه بودجه انتقاد کرده‌اند. به نظر یکی از نماینگان هدف دولت این است که با تأخیر در ارائه بودجه، مجلس را در زمان انتخابات با امور دیگر مشغول کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاخیر دولت در ارائه بودجه سال ۱۳۹۲ به مجلس گفته است: «اگر می‌توانستیم برای بودجه طرح می‌دادیم اما بودجه از آن چیزهایی نیست که مجلس مستقلا بتواند تصمیم‌گیری کند و طبق قانون اساسی، دولت باید لایحه دهد.»

علی لاریجانی پنج‌شنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۱ به انتقادات خود افزوده است: «تاخیر در ارائه بودجه، احتمال بودجه چند دوازدهم را زیاد می‌کند. این به نفع کشور نیست؛ زیرا کشور در ماه‌های اول با برنامه روشنی از نظر بودجه جلو نمی‌رود.»
بر اساس قانون دولت احمدی‌نژاد باید تا ۱۵ آذر ۱۳۹۱ بودجه سال ۹۲ را برای بررسی به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌داد اما هنوز بودجه‌ای به مجلس ارائه نشده است.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تاخیر ارايه بودجه به مجلس شورای اسلامی را "عمدی" دانسته و درباره انگیزه دولت محمود احمدی‌نژاد در عدم ارائه بودجه سال آینده به مجلس گفته است: «شاید استنباطشان این است که عملا مجلس با این کار فرصتی برای برسی نخواهد داشت و هر آن‌چه را که به مجلس ارائه دهد مورد تایید مجلس قرار می‌گیرد. شاید هم این نگاه در دولت وجود داشته باشد که با این عمل در ایام ابتدای سال که زمان انتخابات و تحرکات انتخاباتی هست بتواند مجلس را به بوجه و مسائل اینچنینی مشغول کند و از طرف دیگر خودشان بتوانند با فراغ بال و آسوده کارهای انتخاباتی خود را دنبال کنند.»
تاخیر در اراده بودجه در سال‌های گذشته سابقه دارد
در همین زمینه و به گزارش روزنامه "جهان‌صنعت" نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس گفته است: «ما در زمان جنگ هم بودجه چند دوازدهم نداشتیم ولی الان دو سال است که نمایندگان مجبور به تصویب بودجه چند دوازدهم می‌شوند و باید دید این اقدام دولت براساس چه نقشه و برنامه‌ای است.»
اشاره این نماینده مجلس به تاخیر در ارائه بودجه به مجلس در دو سال قبل است.
پیش از این نیز محمود احمدی‌نژاد لایحه قانون بودجه کل کشور در سال ۹۱ را با تاخیری بی‌سابقه، به جای ۱۵ آذرماه، در ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۰ به مجلس ارائه کرده بود.
یکی از موارد اصلی اختلاف دولت و مجلس در بودجه سال گذشته به نحوه‌ی اجرای فاز دوم قانون موسوم به هدفمندی یارانه‌ها مربوط می‌شد. با گذشت یک‌ سال هنوز این اختلافات باقی است با این تفاوت که برخی از نمایندگان مجلس اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و چند برابر کردن یارانه‌ها را از جمله طرح‌های تبلیغی نزدیکان احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده عنوان می‌کنند.
در روزهای گذشته و به رغم مخالفت مجلس شورای اسلامی با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، دولت محمود احمدی‌نژاد خود را آماده اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها می‌کند.
ارتباط تحریم‌ها با تاخیر در ارائه بودجه
با این حال برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز تاخیر در ارائه بودجه سال ۹۲ به مجلس را مرتبط با تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران می‌دانند. ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی گفته است که تحریم ها در این تاخیر بی‌تاثیر نیست. به گزارش سایت خبرآنلاین، "بلاتکلیفی درآمدهای نفتی" دلیل دیگری است که برخی نمایندگان هم‌چون حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عنوان دلیل تاخیر در ارائه بودجه توسط دولت عنوان کرده‌اند.
تحریم‌هایی که خارج از شورای امنیت سازمان ملل توسط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا برقرار شده، صادرات نفت و معاملات بانکی ایران را به شدت مختل کرده و شرایط اقتصادی دشواری برای کشور فراهم آورده است.

وزیر صنعت و معدن :تحریم‌ها "اشک" مسئولان را در آورده


وزیر صنعت و معدن ایران گفته است که با مشاهده بیکاری جوانان با تحصیلات عالیه، "اشک" چشم‌اش جاری می‌شود. او به تاثیر فلج‌کننده‌ی تحریم‌ها بر اقتصاد اشاره کرده است و کمبود ارز و ناتوانی دولت از تامین نیازهای اقتصادی کشور.
مهدی غضنفری، وزیر صنعت و معدن در جلسه‌ای در شورای عالی استان‌ها از تاثیر تحریم‌ها بر حوزه حمل ‌و نقل، تجارت، بانک و بیمه و کل اقتصاد پرداخت که به گفته او باعث شده قیمت‌ها چندبرابر شود. چنین تحریم‌هایی در حوزه‌های یادشده، در هر کشوری می‌تواند تاثیری فلج‌کننده بر زندگی افتصادی داشته باشد.

مقام‌های جمهوری اسلامی مدتی طولانی تلاش داشتند دامنه تاثیر تحریم‌ها را بی‌اهمیت جلوه دهند. اکنون به نظر می‌رسد با کمبود ارز و افزایش سرسام‌آور نرخ کالاها، سرپوش گذاشتن بر پیامدهای تحریم‌ها بر اقتصاد ایران و زندگی مردم غیرممکن یا بسیار دشوار شده باشد.

به گفته وزیر صنعت و معدن ارزی که از طریق فروش نفت تامین می‌شد با تحریم‌ها تحت تاثیر قرار گرفت و همراه با آن تحریم بانک مرکزی موجب شد که دولت نتواند نیازهای اقتصادی خود را در بخش‌های مختلف تامین کند. چرا که «نه ارزی داشتیم نه بانک مرکزی می‌توانست ارز را منتقل کند و نه حمل و نقلی که بتواند کالاهای مورد نیاز را به کشور وارد کند.»

البته وزیر صنعت و معدن هم مانند سایر مسئولان مدعی است که "تدابیری برای حل" معضلات ناشی از تحریم‌ها اتخاذ شده است. با این حال او به مردم گوشزد می‌کند که فتیله توقع‌شان را باز پایین‌تربکشند و از دست‌اندکاران اجرایی انتظاراتی داشته باشند که "قابلیت اجابت داشته باشد".
"امتحان الهی" حذف نفت

"عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد!" وزیر صنعت و معدن ایران گفته امیدوار است که تحریم‌ها بتوانند آرزویی ۳۰ ساله را به واقعیت تبدیل کنند: «امیدواریم بتوانیم شعار ۳۰ ساله که در آن می‌خواستیم نفت را از بودجه و حوزه اقتصاد حذف کنیم با سیاست‌های کنونی حل شود. تمامی اتفاقات افتاده در تحریم‌ها را ما یک نوع امتحان الهی می‌دانیم که موجب شد ما در حوزه اقتصادی به آرزوهای خود دست یابیم.»
دولت از تامین کالاهای ضروری مردم ناتوان است

تا وقتی شیرهای نفت باز بود و پول آن به خزانه دولت سرازیر می‌شد، کم‌تر سخنی از "آرزو"های دور و دراز در میان بود. پول نفت در قالب کالاهای وارداتی "ضروری و غیرضروری"، بنجل و لوکس کمابیش به "سفره مردم" می‌رسید.

حالا تحریم‌ها حکومت ایران را در برابر "امتحان الهی" سختی قرار داده است. امتحانی که خود مسئولان هم نسبت به قبولی در آن تردید دارند، ساختار بیمار و توسعه نیافته ایران، همراه با بحران‌های سیاسی که سطوح بالای حکومتی با آن دست به گریبان است، امکان مانور ناچیزی برای دست‌اندکاران اجرایی گذاشته است.

در آخرین آمار اداره آمار "بانک مرکزی ایران" در آذرماه سال جاری، "نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آذرماه سال ۱۳۹۱ نسبت به دوازده ماه منتهی به آذرماه سال ۱۳۹۰ معادل ۲۷.۴ درصد است. معنی ساده این ارقام این است که بهای کالاها و خدمات ‌در عرض یک سال ۲۷.۴ درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم سالانه در آذرماه سال جاری بالاترین نرخ تورم طی سال های اخیر است. بنا بر آن چه بانک مرکزی اعلام کرده تنها ظرف هشت سال قیمت کالا و خدمات در ایران تقریبا چهار برابر شده است.
سفره خیلی‌ها، خیلی وقت است که دیگر رنگین نیست

بالا رفتن قیمت‌ها و رشد تورم در سالی که نیمه‌ بیشتر آن را پشت سرگذاشته‌ایم، همراه است با تعطیلی کارخانه‌ها، گسترش بیکاری و کمبود کالاهای اساسی که یک قلم مهم آن کمبود داروست.

صنایع ایران "حال‌شان خوب نیست"

روزنامه شرق در شماره چهارشنبه ۲۰ دیماه از کاهش ۵۰ درصدی تولید خودروی کشور خبر داده ا ست. به گزارش این روزنامه «ایران‌خودرو، سایپا، پارس خودرو و... همگی حالشان خوب نیست».
شرق به آمار "او سی ای" اشاره کرده که بنابر آن خودروسازی ایران در ده سال گذشته هر سال به طور میانگین بیش از ۱۶ درصد رشد داشته، حالا با کاهشی نزدیک به ۵۰ درصدی مواجه شده است.

به گزارش شرق سقوط ۵۰ درصدی این صنایع موازی است با رشد ۴۷،۷ درصدی عرضه کنندگان انواع خودروهای چینی. «هر چقدر کاردستی خطوط خلوت تولید ایران‌خودرو و سایپا با کاهش‌های ۴۰ و ۵۰ درصدی روبه‌رو شده، از سال ۱۳۸۸ به این سو، مدیران خودرو که مونتاژ خودروهای چینی با برند "ام‌وی‌ام" را در ایران به عهده دارد، هر سال تولید خود را دو برابر کرده است.»

یک روز پس از این گزارش نماینده گلپایگان در مجلس ایران خبر از وضع بد کارخانجات گلپایگان و مشکلات بیشمار کشاورزان این منطقه داد. محمدحسین میرمحمدی دردیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، گفت که تحریم‌ها و کمبود مواد اولیه که از خارج باید وارد شوند باعث ورشکسته شدن برخی از صنایع و واحدهای تولیدی این منطقه شده است. به گفته او «دامداران گاوهای شیری خود را به جای گوشتی می‌فروشند، چرا که نگهداری از آن‌ها صرف اقتصادی ندارد.»

اختلافات بر سر نقش سپاه در انتخابات بالا می‌گیرد


در پی سخنان محمود احمدی‌نژاد در واکنش به اظهارات نماینده‌ی ولی فقیه در سپاه پاسداران، حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه، سخنان رئيس‌جمهوری را "تعجب‌برانگیز" و "بر مبنای اخبار تحریف‌شده" خواند.

اختلاف میان دولت و برخی نهادها مانند سپاه پاسداران و مجلس همواره ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد. یکی از تازه‌ترین جلوه‌های این اختلافات پس از سخنان اخیر نماینده‌ی علی خامنه‌ای در سپاه پاسداران درباره‌ی نقش این نهاد نظامی در انتخابات و با واکنش‌هایی گوناگون رخ نموده است.

حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران، روز ۲۰ دی در گفت‌وگویی با خبرنگار "فارس" به اظهارات اخیر محمود احمدی‌نژاد در مورد سخنان اخیر علی سعیدی واکنش نشان داد و گفت: «بهتر بود ایشان پیش از هرگونه اظهارنظر، درباره‌ی صحت و سقم ادعای خبرنگار مزبور اندکی تحقیق می‌کردند، چرا که اگر اینگونه می‌شد هیچگاه سخنی بر لب جاری نمی‌کردند که دستمایه رسانه‌های بیگانه شود».

گفتنی است که احمدی‌نژاد پیش‌تر در واکنش به اظهارات سعیدی، نماینده‌ی علی خامنه‌ای در سپاه پاسداران که "مهندسی معقول و منطقی انتخابات ریاست جمهوری" را "وظیفه‌ی ذاتی سپاه" خوانده بود، گفته بود که "هیچ کس و هیچ گروهی نمی‌توانند مردم و رای آنان را مدیریت کنند".احمدی‌نژاد همچنین تصریح کرده بود: «تجربه نشان داده است که اگر گروهی بخواهند مردم و انتخابشان را مدیریت کنند، نتیجه‌ی عکس گرفته چرا که این مردم هستند که آنان را مدیریت خواهند کرد».

"سپاه در انتخابات دست نمی‌برد"

اکنون مقدم‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس تصریح کرده است که منظور علی سعیدی "به هیچ وجه مهندسی به معنای جابجایی آراء یا مهندسی آراء و دست بردن در انتخاب مردم نیست".

به گفته‌ی وی "رسانه‌های بیگانه" که کارشان "دروغ‌گویی و وارونه‌نمایی" است با تحریف این سخنان خواسته‌اند اینگونه وانمود کنند که "آقای سعیدی از مهندسی آرای مردم در انتخابات‌ها سخن گفته و آن را وظیفه‌ی ذاتی سپاه دانسته‌اند".

معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه خاطر نشان ساخته: «آنچه امروز تعجب دلسوزان انقلاب را به خود معطوف کرده، سخنان جناب رئیس‌جمهور است که بر مبنای این اخبار تحریف‌شده بیان شده است». به گفته‌ی مقدم‌فر، منظور سعیدی از مهندسی معقول و منطقی، "مطرح کردن آرمان‌ها و معیارها" بوده است.

مقدم‌فر ضمن هشدار به احمدی‌نژاد درباره‌ی "سیاست‌های رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب" برای "قراردادن ایشان در مقابل نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران" تصریح کرده که بهتر است او پیش از هر گونه اظهار نظر تحقیق کند تا "در دام‌های این چنینی" نیفتد.
رژه‌ی سپاه پاسدارانرژه‌ی سپاه پاسداران

"چرا سعیدی مصاحبه را تکذیب نمی‌كند؟"

سایت دولتی "ایران" که پیش‌تر سخنان علی سعیدی درباره‌ی نقش سپاه در انتخابات را نقد کرده بود، سپس به همین سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه نیز واکنش نشان داده و در مقاله‌ای تحت عنوان "مصائب توجیه یک اظهارنظر عجیب" از جمله به نقد دیدگاه‌های رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه و حمیدرضا مقدم‌فر پرداخته است.

"ایران" خاطر نشان ساخته که ساعاتی پس از انتشار اظهارات علی سعیدی که با "استقبال گسترده‌ی رسانه‌های ضدانقلاب و جریان فتنه مواجه" و از سوی دیگر "موجب بهت و حیرت افکار عمومی داخل کشور شد"، تلاش‌ها برای "توجیه سخنان آقای سعیدی" آغاز شد.

به نوشته‌ی این سایت، مسئول روابط عمومی سپاه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در "اقدامی بی‌سابقه" خبرگزاری ایسنا را به "تهیه‌ی خوراک برای ضدانقلاب و لگدمال کردن اخلاق متهم کرد".

این مقاله سپس پرسیده است: «آقای رمضان شریف البته توضیح نداد که اگر خبرگزاری ایسنا دخل تصرفی در انتشار مصاحبه‌ی آقای سعیدی انجام داده است، پس چرا مصاحبه از جانب آقای سعیدی تکذیب نمی‌شود؟».

سایت دولتی "ایران" سپس به اظهارات حمیدرضا مقدم‌فر پرداخته و ضمن "درشت‌گویی" خواندن این اظهارات، لحن وی را نیز "طلبکارانه" دانسته است. این سایت نوشته است: «نوع سخن گفتن حمیدرضا مقدم‌فر با رئيس‌جمهور نیز از جمله مواردی است که از یاد نخواهد رفت. اتخاذ لحن طلبکارانه برای سخن گفتن با رئيس‌جمهور و درشتی در برابر منتخب ملت ایران قطعا امتیازی در کارنامه‌ی آقای مقدم‌فر نخواهد بود».

این سایت در پایان از مقدم‌فر خواسته است که "به جای خط و نشان کشیدن برای خبرنگار شبکه‌ی ایران و صدور دستور کنکاش در احوال او" و "با سخنان نسنجیده"، وسیله‌ای برای "اتهام به نظام و سپاه" فراهم نکند.

آغاز استخدام نیم میلیون نفری در دولت


استانداری البرز از جذب ۱۴۰۰ نفر در راستای اجرای "طرح مهرآفرین" خبر داده است. روند استخدام‌ها در استان فارس نیز آغاز شده است. بر اساس مصوبه هیات دولت تا قبل از انتخابات آینده، نیم میلیون نفر در دولت استخدام خواهند شد.
به گزارش خبرگزای مهر، امیر یزدی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری البرز پنج‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۱ از جذب ۱۴۰۰ نفر در راستای راستای اجرای " طرح مهرآفرین" در دستگاه های اجرایی استان خبر داده است.
پیش از این سایت "تابناک" سه‌شنبه ۱۹ دی‌ماه از آغاز روند استخدام‌ها در استان فارس خبر داده بود.
بنا بر این گزارش طرح "مهرآفرین" از جمله مصوبات "بحث‌برانگیز" هیات دولت است که اواخر آذرماه به تصویب رسید و طی آن قرار است ۵۰۰ هزار نفر در سراسر کشور جذب دستگاه‌های دولتی شوند.
بر اساس این مصوبه هیات دولت، علاوه بر استخدام ۱۵۰۰ نفر در نهاد ریاست‌جمهوری، به هر استاندار "اختیار تام" داده شده تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آینده در استان خود ۴ هزار نفر را استخدام کند.
طرح انتخاباتی دولت محمود احمدی‌نژاد
احمد توکلی نماینده مجلس اجرای مصوبه اخیر دولت را به انفجار یک چمدان تی ان تی در نظام اداری تشبیه کرده استاحمد توکلی نماینده مجلس اجرای مصوبه اخیر دولت را به "انفجار یک چمدان تی ان تی در نظام اداری" تشبیه کرده است
رسانه‌های اصولگرای منتقد دولت مصوبه جدید  برای استخدام هزاران نفر در دولت را از جمله برنامه‌های تبلیغاتی اطرافیان محمود احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده تعبیر می‌کنند.
محمود احمدی‌نژاد چهار‌شنبه ۲۰ دی‌ماه اما در دفاع از مصوبه یادشده استدلال کرده بود: «طی سال‌های اخیر بیش از ۸۰۰ هزار نفر از کارکنان از بدنه دولت خارج شده‌اند و روند بازنشستگی‌ برخی دیگر کارکنان نیز جریان دارد. نباید منتظر باشیم که سیستم اداری کاملاً بدون نیرو شود و سپس برای جایگزینی و نوسازی آن اقدام کنیم.»
در حالی که مجلس شورای اسلامی نیز مصوبه هیات دولت مبنی بر  استخدام هزاران نفر در دولت را مغایر با قانون تشخیص داد، روزنامه ایران در گزارشی با عنوان "مانع‌تراشی در راه بزرگترین طرح استخدامی دولت"، مخالفت با این مصوبه را  "بهانه جدیدی برای تخریب قوه مجریه" تعبیر کرده است.
انتقادات به مصوبه "جنجالی"
احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است: «در صورت اجرایی شدن مصوبات استخدام دولت، نظام اداری فرو می‌ریزد.» احمد توکلی این طرح را به "انفجار یک چمدان تی ان تی در نظام اداری" تشبیه کرده و نتیجه اجرای آن را "مسلط شدن آنارشیسم و هرج و مرج بر نظام اداری" توصیف کرده است.
محمدرضا خباز دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز اجرای این مصوبه را "خطرناک" و "سرتاپا ضد قانون" خوانده و گفته است: «رئیس جمهور می‌خواهد پانصد هزار نفر را به انبوه جمعیت عائله‌مند و پر فرزند دولت بیفزاید، در حالی که دولت نهم و دهم به وظیفه تعدیل نیرو عمل نکرد و امروز تصمیم دارد در روزهای پایانی عمر خود این تعداد را استخدام کند که برای کشور خطرناک است و این چیزی جز زمین‌گیر کردن دولت نیست.»
ابوالحسن بنی‌صدر  چندی پیش به دویچه وله گفت که در صورت استخدام این افراد در دولت از آنان به عنوان مبلغان نامزد دولت در انتخابات بعدی استفاده خواهد شد. به گفته نخستین رئیس‌جمهور ایران: «اگر هم این طرح انجام نشود، دولت تقصیر را به گردن مجلس می‌اندازد و می‌گوید تقصیر مجلس بود، وگرنه من داشتم برای جوانان کار پیدا می‌کردم.»
محمود احمدی‌نژاد چهار‌شنبه ۲۰ دی‌ماه در دفاع از مصوبه هیات دولت برای استخدام هزاران نفر استدلال کرد: «طی سال‌های اخیر بیش از ۸۰۰ هزار نفر از کارکنان از بدنه دولت خارج شده‌اند و روند بازنشستگی‌ برخی دیگر کارکنان نیز جریان دارد. نباید منتظر باشیم که سیستم اداری کاملاً بدون نیرو شود و سپس برای جایگزینی و نوسازی آن اقدام کنیم.»
در همین زمینه محمدحسین میرمحمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۱ در گفت‌و‌گو با روزنامه "بهار" استخدام نیم میلیون نفر در پنج ماه آخر کار دولت احمدی‌نژاد را "مسئله‌ای انتخاباتی" عنوان کرده و گفته است: «به نظر من تنها دلیل دولت برای اصرار به استخدام، انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده است.»
به گفته میرمحمدی استخدام این ۵۰۰ هزار نفر ماهانه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه اضافی به دولت تحمیل می‌کند، در حالی که دولت هنوز در خیلی سازمان‌ها نتوانسته حقوق عقب‌افتاده کارکنانش را پرداخت کند.

موافقت با حضور 4 ساعته احمدی نژاد در مجلس/ 2 ساعت نمایندگان حرف می‌زنند

نماینده بجنورد گفت: احمدی‌نژاد برای حضور در مجلس تقاضای ۴ ساعت فرصت را کرده که هیئت رئیسه آن را تصویب کرده اما ۲ ساعت مختص وی و ۲ ساعت دیگر مربوط به نمایندگان است تا نشست یک طرفه نباشد.
به گزارش فارس، موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور هفته آینده احمدی‌نژاد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس از مدت‌ها قبل علاقمند بود که احمدی‌نژاد  در مجلس حضور یابد و گزارشی از وضعیت جامعه را ارائه دهد.
وی با بیان اینکه احمدی‌نژاد باید از اول سال این کار را انجام می‌داد و به مجلس می‌آمد، افزود: چون شخص احمدی‌نژاد به مجلس نمی‌آمد، نمایندگان از طریق سؤال می‌خواستند وی را به مجلس بیاورند و از آنجا که سؤال از رئیس جمهور احتمال چالش را به وجود می‌آورد، از این رو با توجه به دیدارهای متعددی که نمایندگان با احمدی‌نژاد  داشتند، وی به نوعی ناگزیر شد که به درخواست‌های آنها پاسخ دهد و اعلام آمادگی کند که در مجلس حاضر می‌شود.
عضو کمیسیون بودجه مجلس با بیان اینکه مجلس سؤالات زیادی از احمدی‌نژاد  دارد، خاطرنشان کرد: عمده این سؤالات شامل بحث ارز است که در 12 مورد مطرح خواهد شد.
ثروتی تصریح کرد: از آنجا که وزرای دولت پاسخگوی سوالات نمایندگان نبودند، لازم بود که احمدی‌نژاد این کار را انجام می‌داد و امیدواریم که وی به مجلس بیاید و برنامه‌های اقتصادی خود را مطرح و نمایندگان نیز دیدگاه‌های خود را متقابلا بیان کنند.
ثروتی در ادامه با بیان اینکه بنا به درخواست رئیس جمهور جلسه دولت و مجلس علنی برگزار می‌شود، یادآور شد: به احمدی‌نژاد گفته شد که جلسه غیرعلنی باشد که وی قبول نکرد و گفت که جلسه علنی برگزار شود و این مسئله نشان می‌دهد که احمدی‌نژاد  دوست دارد که مردم هم سخنان وی را بشوند، پس خیلی خوب است که مردم نیز پاسخ‌ها را هم بشنوند و آن موقع قضاوت کنند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 21 دی، 10 ژانویه


























هاشمی پاسخ سخنان خامنه‌ای را داد: تا مصلحت نظام در انتخابات سال ۹۲ چه باشد

سایت اکبر هاشمی رفسنجانی یک روز پس از اظهارات علی خامنه‌ای٬ بر ضرورت برگزاری 

«انتخابات آزاد»٬ تحقق شعار «وحدت ملی»٬ تشکیل «شورای فقهی» و رد انتخابات سال ۱۳۸۸ 

تاکید کرد.

به گزارش دیگربان، این سایت روز چهارشنبه (۲۰ دی) گزارشی از دیدار ۱۲ دی هاشمی رفسنجانی با گروهی از فرهنگیان منتشر کرده که حاوی کنایه‌ها و انتقاد‌های غیرمستقیمی به علی خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد است.
این گزارش پس از آنکه رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به خواسته هاشمی مبنی بر برگزاری انتخابات آزاد٬ اعلام کرد تمام انتخابات برگزار شده در ۳۳ سال گذشته آزاد بوده٬ منتشر شده است.
در این گزارش آمده شادی هاشمی رفسنجانی تا زمانی که مردم «شاد» نباشند٬ میسر نیست و وی «مغموم غم بچه‌های مردمی {است} که همیشه همراه انقلاب بودند.»
این سایت در بخش دیگری از گزارش خود بر تاکید هاشمی رفسنجانی بر مواضع خود در نماز جمعه ۲۶ تیرماه سال ۱۳۸۸ اشاره کرده و به طور تلویحی نوشته آنچه در سال ۸۸ روی داد٬ انتخابات نبوده است.
سایت هاشمی رفسنجانی از «شیرینی رای مردم» از انتخابات سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۶ (مجلس خبرگان) در جمهوری اسلامی نوشته و هیچ اشاره‌ای به انتخابات جنجال برانگیز سال ۱۳۸۸ نکرده است.
در سرتاسر این گزارش از انتخابات این سال با عنوان وقایع سال ۸۸ یاد شده و در عین حال هیچ اشاره‌ای به انتخابات مجلس نهم (اسفند ماه سال ۱۳۹۰) نشده است.
انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و مجلس نهم در سال ۹۰ از جمله انتخاباتی هستند که تفلب‌های گسترده‌ای در آن‌ها به نفع نامزد یا نامزد‌های مورد حمایت علی خامنه‌ای صورت گرفت.
این سایت در ادامه گزارش خود آورده هاشمی «۲۸ سال {۵۸ تا ۸۶} پای انتخابات٬ پای رای مردم و ناظر امین رای مردم بوده و او پای هیچ انتخاباتی نیامده٬ مگر به ضرورت.»
در این گزارش همچنین نوشته شده هاشمی رفسنجانی بنابر «ضرورت» و «مصلحت» وارد انتخابات سال آینده ریاست جمهوری خواهد شد و «باید دید مصلحت نظام در انتخابات ۹۲ چیست؟»
این سایت در بخش دیگری از گزارش خود از روحانیون متحجری سخن به میان آورده که «روز سربالایی و مبارزه ساکت بودند و ناظر خون دادن مردم و روز استقرار و سرازیری شده‌اند فریاد زن بی‌باک٬ اما بازهم بدون مردم.»
سایت هاشمی به نقل از وی انتقاد‌های تندی نیز متوجه محمود احمدی‌نژاد کرده و نوشته «معجزه حضور مردم {در انتخابات} از جنس معجزه هزاره سوم نیست که با آن همه درآمد تهدیدی برای نظام بسازد.»
هاشمی رفسنجانی در ادامه از «سران نظام» خواسته مسیر انتخابات آزاد را هموار کنند و اگر هفت هزار میلیارد دلار هم داشته باشند٬ بدون حضور مردم نتیجه می‌شود «ریاضت اقتصادی» که گویای وضع امروز است.
علی خامنه‌ای برای مقابله با تحریم‌های بین‌المللی طرح «اقتصاد مقاومتی» را پیشنهاد کرده که از نظر اکبر هاشمی رفسنجانی و گروهی از سیاستمداران٬ این طرح «ریاضت اقتصادی» است.

تسلیت مجمع مدرسین و محققین به زهرا رهنورد و یار دیرین انقلاب و امام

بدنبال درگذشت صادق کاظمی، مجمع محققین و مدرسین پیام تسلیتی برای زهرا رهنورد ارسال کرد.
در این پیام تسلیت آمده است: این مصیبت را به سرکار محترم که در راه اعتلای اسلام و انقلاب مصائبی را برخود هموار داشته اید و جناب آقای مهندس میر حسین موسوی یار دیرین انقلاب و امام و سایر بازماندگان آن مرحوم تسلیت می گوییم.
سید حسین موسوی تبریزی، سید محمد علی ایازی، محمد تقی فاضل میبدی، سید ابوالفضل موسویان، سید سراج الدین موسوی، آیت‌الله بیات زنجانی، مسعود ادیب، مهدوی آملی، ناظم زاده قمی، صادق کاملان، یوسفی، سلیمانی، فیرحی، کوشا و روحانیون و مدرسین اصلاح طلب از اعضای این مجمع هستند.
متن این پیام به شرح زیر است:
انا لله و انا الیه راجعون
سرکار محترم خانم دکتر زهرا رهنورد
با کمال تاسف اطلاع یافتیم والد بزرگوارتان(ره) به رحمت حق پیوسته است. این مصیبت را به سرکار محترم که در راه اعتلای اسلام و انقلاب مصائبی را برخود هموار داشته اید و جناب آقای مهندس میر حسین موسوی یار دیرین انقلاب و امام و سایر بازماندگان آن مرحوم تسلیت می گوییم.
برای جناب عالی و سایر بستگان صبر و اجر و طول عمر و دوام عزت و برای روح آن مرحوم غفران الهی را آرزومندیم.
مجمع مدرسین و محقیین حوزه علمیه قم