۱۳۹۲ مرداد ۲۶, شنبه

آیت الله استادی: برخی شیوه های امربه معروف و نهی از منکر مردم را از دین متنفر می کند/ بگویید چرا دینداری کاهش پیدا کرده

امام جمعه قم گفت: اگر دولتی گزارش عملکرد خود را طی چهار یا هشت سال ارائه می‌کند باید دلایل کاهش تدین را هم مورد توجه قرار دهد زیرا این امر در جامعه اسلامی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
به گزارش شفقنا در قم، آیت‌الله رضا استادی در خطبه نخست نماز جمعه این هفته قم که در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مورد تقوا اظهار کرد: یکی از مصادیق گسترده تقوا، مسأله اعتدال است که سفارش زیادی هم در مورد آن وجود دارد.
او افزود: معتدل بودن بسیار خوب است و اگر انسان در برخی زمینه‌ها از اعتدال پرهیز کند هم مشکلی ندارد که نمونه بارز آن عبادت کردن است؛ گاهی اعتدال بدان معناست که از مرزها و حدود الهی تجاوز نشود.
امام جمعه قم با بیان اینکه انسان میانه‌رو باید به حدود الهی پایبند باشد خاطرنشان کرد: در امر به معروف و نهی از منکر هیچ‌گاه نمی‌‌توان اعتدال را بدان معنا تفسیر کرد که این فریضه الهی ترک و از گناهان چشم‌پوشی شود.
او ادامه داد: گاهی اوقات امر به معروف و نهی از منکر به گونه‌ای صورت می‌گیرد که بیشتر مردم را از دین متنفر می‌کند و باید اعتدال در اینجا رعایت شود اما این بدان معنا نیست که اصل قضیه فراموش شود.
استادی روشن‌‌گری در اجتماع یا همان امر به معروف و نهی از منکر را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت: انتقاد در یک جامعه اسلامی در مورد مسئولان و نحوه عملکرد آنها لازم است اما نباید از حد تجاوز کرد و در نباید حقیقت تخریب و آبروریزی جای انتقاد را بگیرد.
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اعتدال و میانه‌وری را عامل پیشرفت جامعه دانست و افزود: همگان باید این امر را مورد توجه قرار دهند و در همه شؤون زندگی مراقب باشند؛ قرآن مسلمانان را امر به میانه‌روی می‌کند و هیچ کس نباید خلاف واقع در مورد شخصی بگوید بلکه باید بدی‌ها و خوبی‌ها را در کنار هم ذکر کرد.
او اضافه کرد: اینکه می‌گویند دولت جدید دولت اعتدال است در واقع مسأله جدیدی نیست و همان معنای تقوا را می‌دهد.
استادی با بیان اینکه دوری از اعتدال یکی از مشکلات کنونی جامعه است گفت: همه امور زندگی از جمله امر به معروف و نهی از منکر باید دقیقا بر اساس آنچه شارع مقدس دستور داده صورت بگیرند.
خطیب جمعه قم افزود: در عزل و نصب‌ها، معرفی افراد و در بسیاری امور دیگر اعتدال صورت نگرفته در حالی که میانه‌روی بخشی از انصاف و تقوا را شامل می‌شود و دستوری قرآنی است.
او با بیان اینکه غیبت کردن هم مانند شراب خوردن حرام است عنوان داشت: اگر انسان نماز می‌خواند و مشروب نمی‌نوشد باید در کنار این امر از غیبت و دروغ هم پرهیز کند تا به همه دستورات شرع عمل کرده باشد.
امام جمعه قم کاهش دین‌داری در جامعه را مورد توجه قرار داد و افزود: اگر دولتی گزارش عملکرد خود را طی چهار یا هشت سال ارائه می‌کند باید دلایل کاهش تدین را هم مورد توجه قرار دهد زیرا این امر در جامعه اسلامی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

اعلام آمادگی محسن رضایی برای همکاری با دولت روحانی

به دنبال رای اعتماد نمایندگان مجلس به اکثریت قاطع وزرای دولت آقای دکتر روحانی، دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی نامه ای خطاب به دکتر روحانی، شروع به کار کابینه یازدهم را تبریک گفت.
به گزارش «تابناک»، در این نامه که در پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی،نیز منتشر شده است، محسن رضایی ضمن تشکر از آقای روحانی به خاطر معرفی کابینه در کم ترین زمان ممکن و همچنین اعلام تبریک به وی برای شروع کار دولت یازدهم پس از کسب اعتماد از سوی مجلس شورا اسلامی،اعلام کرده است که با تمام توان خود و همکارانش آماده کمک به دولت یازدهم جمهوری اسلام ایران است.

محمدجواد ظریف: نوبت آمریکاست که اراده سیاسی خود را به نمایش بگذارد

نامش این روزها بیش از روزهایی که در سکوت در سازمان ملل به نام ایران رایزنی کرده و همتاهای امریکایی و اروپایی را مبهوت می کرد بر سر زبان هاست: محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت یازدهم. کمتر کسی است که سخنان صریح، قاطع و بی پروای او در بیست و دومین روز از مرداد ماه ۱۳۹۲ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را به یاد نداشته باشد.
سیاستمدار کهنه کاری که هنری کسینجر او را دشمن قابل احترام خوانده بود در نیم ساعت سخنرانی در مجلس در مقام دفاع از خود باز هم احترام موافق و مخالف را برانگیخت. دفاع از حقوق بارز هسته ای ایران در مذاکره با ۱+۵ ، لزوم وجود اعتماد دوجانبه میان ایران با هرکشوری که خواهان گفتگو با تهران است ، لزوم حاکمیت نگاه فراملی و فراجناحی در سیاست خارجی و تاکید بر نقش آفرینی بیشتر ایران در تحولات و مبارزه مدبرانه با جریان های افراط و تفریط در منطقه، شاه کلیدهای سخنان ظریف در مجلس شورای اسلامی بود.
وی در پاسخ به منتقدانی که او را صد در صد غربی خوانده بودند گفت :” شما را به خدا آیا بد است که یک سیاس کهنه کار ۸۰ ساله به فرزند ۴۰ ساله این انقلاب بگوید دشمن قابل احترام؟ چه می خواستید بگوید که شما را خوش بیاید؟ برخی مقامات آمریکایی یک روزی مخالفان دولت جنگ طلب بودند و من این کار را در حیطه وظایفم انجام می دادم. اگر توانسته ام در بین این جنگ طلبان اختلاف ایجاد کنم، افتخار بنده است. وظیفه ام را انجام داده ام؛ راحت تر بودم که عافیت طلبی می کردم و در خانه می نشستم و این کار را انجام نمی دادم ولی افتخار می کنم که براساس نظرات بزرگان نظام و با نظر و اجازه آنها این کار را انجام دادم. نفرمودند که چرا رسانه های صهیونیستی به من حمله می کنند. آیا اینکه دشمنان به توانمندی یک فرزند کوچک شما اذعان و اعتراف کنند، بد است؟ ”
وی در روزهایی سکان هدایت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را از علی اکبر صالحی تحویل می گیرد که منطقه خاورمیانه از سوریه تا مصر، از تونس تا لیبی، از بحرین تا عراق و لبنان در بحران های متفاوت سیاسی و امنیتی دست و پا می زند. پرونده هسته ای ایران نیز به نوعی سکون و توقف سیاسی را تجربه می کند. در این میان تندروهای امریکایی و لابی های اسرائیل در کنگره و سنای امریکا بر شیپور تشدید تحریم ها می دمند.
معنای اعتدال در سیاست خارجی، برنامه های دولت جدید برای مذاکرات هسته ای، احتمال انتقال پرونده هسته ای از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه ، موضع گیری های احتمالی ایران در برابر تندروهای امریکا و لابی اسرائیل ، احتمال مذاکره مستقیم میان تهران – واشنگتن و نقش ایران در معادلات پیچیده منطقه ای امروز محورهای مصاحبه سایت دیپلماسی ایرانی با محمدجواد ظریف است که با هم می خوانیم:
یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید بحث اعتدال بود. شما چه تعریفی از اعتدال در حوزه سیاست خارجی دارید؟
به نظر بنده اعتدال به معنای واقع بینی و ایجاد توازن بین نیازهای مختلف کشور در پیشبرد سیاست خارجی و پیگیری اهداف سیاست خارجی در چارچوب روش های متین، معقول و با گفتمان مناسب است. اعتدال به معنای فراموش کردن ارزش ها و یا کنار گذاشتن اصول نیست. اعتدال به معنی کوتاه آمدن از حقوق کشور هم نیست. به معنای دیگر همانگونه که در سخنان خود در مجلس هم بیان کردم اعتدال ریشه در خودباوری دارد. کسی که به توانمندی ، قدرت و امکانات و ظرفیت های خود ایمان دارد در مسیر اعتدال قدم برمی دارد اما کسی که احساس ضعف و ترس دارد عمدتا تندروی را پیشه راه می کند. تندروهای دنیا انسان های ترسویی هستند و علیرغم اینکه احتمال دارد شعارهای آنها با هم متفاوت باشد ارتباط خوب و تنگاتنگی با یکدیگر دارند. امروز دنیا به اعتدال نیاز دارد و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری قدرتمند می تواند با اعتدال سیاست خارجی مناسبی را پیش ببرد.
رئیس جمهور در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود پس از تحلیف یکی از اصلی ترین اولویت های خود را ازسرگیری مذاکرات هسته ای با ۱+۵ اعلام کردند. آیا شما برنامه و پیشنهاد جدیدی برای ازسرگیری این مذاکرات دارید؟
ما گفتگوهایی را در داخل دولت با جناب رئیس جمهور در خصوص نحوه پیگیری حقوق هسته ای کشور و رفع تحریم های ظالمانه ای که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده ، داشته ایم. مبنای کار ما اصرار بر حقوق ایران و رفع نگرانی های معقول جامعه بین المللی است. همانگونه که مقام معظم رهبری و شخص رئیس جمهور تاکید کردند این مساله آسان است به شرط آنکه هدف حل موضوع هسته ای باشد.ما معتقدیم که حل مساله هسته ای نیازمند اراده ای سیاسی است که در جمهوری اسلامی ایران انتخاب جناب دکتر روحانی با سابقه ای که در این پرونده داشته اند نشان دهنده این است که مردم ایران می خواهند مساله هسته ای با قدرت ، صلابت و در زمانی معقول به سمت حل و فصل پیش رود. امیدواریم که در طرف مقابل هم اراده سیاسی برای حل موضوع هسته ای وجود داشته باشد . در اینصورت هیچ نگرانی نداریم که دنیا را از صلح امیز بودن برنامه هسته ای خود مطمن کنیم چرا که بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و بر اساس نیازهای استراتژیک ایران سلاح هسته ای هیچ جایی در امنیت ملی ما نداشته و حتی مخل امنیت ملی ما نیز است.
زمزمه هایی در خصوص احتمال انتقال پرونده هسته ای از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه شنیده می شود. این گمانه زنی ها را تایید می کنید یا تکذیب و آیا اصولا برنامه خاصی برای انتقال این پرونده دارید؟
من چنین چیزی را نشنیدم. این تصمیمی است که در حوزه اختیارات رئیس جمهور است. به هرحال بنده تلاش خواهم کرد با توجه به تجربه ای که در این خصوص دارم در هر مسئولیتی که باشم و به هر میزانی که در پیشبرد پرونده هسته ای بتوانم کمک کنم در خدمت باشم . اما تصمیم گیری در خصوص نحوه پیگیری پرونده هسته ای ، شکل و قالب مذاکرات و روش های مورد نظر در سطوح عالی نظام رخ می دهد.
همزمان با روی کارامدن دولت حسن روحانی هم در کنگره و هم در سنا شاهد شکل گیری جریان های ضدایرانی بودیم.از سوی دیگر اسرائیلی ها نیز در جنگ های تبلیغاتی خود ادعا می کنند که دولت در ایران تغییر کرده اما سیاست ها همان سیاست های پیشین است. برای مقابله با این تندروی ها چه برنامه ای دارید ؟
به نظر می رسد که جنگ طلبان نگران کاهش مشکلات هستند و به وضوح تمام تلاش خود را با هرگونه بهانه تراشی برای تشدید بحران به کار می برند. مهم این است که تصمیم گیرندگان در اروپا و امریکا ماهیت و اهداف جنگ طلبان را به خوبی درک کنند و بر اساس آن اجازه ندهند که دستور کار جنگ طلبی و تنش آفرینی – از طریق ایجاد فشارهای ظالمانه بر مردم ایران که هیچ جایگاهی در حقوق بین الملل ندارد – مانع استفاده از فرصت هایی شود که می تواند برای یافتن راه حل به کار رود. همین سیاست تندروی نشان می ده که افراطیون ترسو بوده و نگران مذاکره و گفتگوهستند. این طیف با توسل به روش های عجولانه و بی اثر راه را بر میانه روی و اعتدال می بندند. معمولا هم آدم های ترسو در سیاست به اهداف خود دست نمی یابند.
اگر در حاشیه نشستهایی چون مجمع عمومی سازمان ملل یا مذاکرات ۱+۵ با پیشنهاد گفتگوی دوجانبه از سوی امریکا مواجه شوید ، با آن موافقت خواهید کرد؟
مقام معظم رهبری نظر خود را در خصوص گفتگو تاکنون بارها اعلام کرده اند. اصل گفتگو موضوعیتی ندارد اما سوال اینجاست که چه مسائلی در این گفتگوها مطرح خواهد شد و چه میزان اراده سیاسی در طرف مقابل برای حل و فصل موضوع وجود داشته باشد. بحث بر سر این است که آیا این اراده سیاسی شکل خواهد گرفت و آیا دولت امریکا این آمادگی را دارد که در مقابل گروه های فشار ایستاده و مانع از رهبری جریان توسط گروه های تندرو شود؟ این مساله در حقیقت آزمایشی برای دولت ایالات متحده است که آمادگی خود را برای ایفای نقش جدی برای رسیدن به راه حل نشان دهد.
شما گفتگوی دوجانبه تهران – واشنگتن را پیش نیاز پنهان بهبود رابطه ایران – اروپا نمی دانید؟
من پیش نیاز بهبود رابطه را اراده سیاسی می دانم. روش ها قابل بررسی هستند اما آنچه که ضروری است شکل گیری این اراده سیاسی و تبلور آن در عمل است. آن زمان می توان از روش های مختلف برای پیشبرد هدف استفاده کرد. در زمانی که مشخص نیست که این اراده سیاسی وجود دارد میزان کارآیی استفاده از روش های جدید چندان مشخص نیست. در ایران انتخاب آقای روحانی نشان می دهد که هم مردم اراده کرده اند که با عزت با دنیا تعامل سازنده داشته باشند و هم آقای روحانی با سخنان خود و انتخاب ها نشان دادند که این اراده سیاسی را دارا هستند. اکنون مهم این است که چنین اراده ای به شکل مشابه در طرف مقابل شکل بگیرد.
شما در روزهای التهاب خاورمیانه سکان هدایت وزارت خارجه را بر عهده گرفتید. از سوریه تا مصر، از بحرین تا لبنان و عراق شاهد بحران های متفاوت هستیم. اولویت های شما در پرونده های منطقه ای چیست؟
شرایط در منطقه به دلیل برخی کوتاه نظری هایی که توسط برخی بازیگران عموما خارج از منطقه در طول چند سال گذشته اعمال شده به سمت ملتهبی پیش می رود که نیاز اقدام عملی همگان برای مهار بحران را می طلبد. از یک سوبنیادگرایی از سوی دیگر فراموش شدن آرای مردم و زیر پا گذاشته شدن آرای آنها و البته دخالت بسیار واضح خارجی منطقه را به آشوب می کشد و نتیجه آن از میان رفتن جان هزاران انسان بی گناه است. در چندروز گذشته متاسفانه در مصر شاهد یکی از شدید ترین شرایطی بودیم که چندصدنفر از مردم بیگناه جان خود را از دست دادند. در نتیجه نه تنها نیاز است که برای پایان دادن به بحران در مصر فکر جدی بکنیم بلکه نیاز جدی تر منطقه ای و جهانی این است که برای جلوگیری از افراط با استفاده از مدل های بومی دموکراسی ؛ اقدام جدی صورت بگیرد. من فکر می کنم که جمهوری اسلامی ایران بخصوص پس از حماسه سیاسی امسال بتواند نقش مهمی در این حوزه ایفا کند.

بیش از ۲۰۰ نفر در یک کنسرت عمومی در تهران بازداشت شدند

 بیش از ۲۰۰ تن از شهروندان که در سالن "آمفی همایش مهر آفرینش"، جهت شرکت در کنسرت یک گروه موسیقی راک شرکت کرده بودند؛ بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پلیس امنیت تهران در مراجعه به سالن آمفی همایش مهر آفرینش، محل برگزاری کنسرت گروه "Dawn of Rage"T بیش از ۲۰۰ تن از شرکت کنندگان و اعضای این گروه را بازداشت کرد.
بر اساس گزارشات رسیده جمعی از بازداشت شدگان که زیر سن قانونی بودند در ساعت اولیه آزاد شدند. سالن آمفی همایش آفرینش ۲۲۰ نفر ظرفیت دارد که در زمان برگزاری این کنسرت ظرفیت آن کامل شده بود.
لازم به ذکر است اجرای گروه مذکور قرار بوده در دو سانس انجام شود که بدلیل ممانعت نیروهای امنیتی در سانس اول و بازداشت حاضرین نیمه تمام باقی ماند.

پلیس ایران تاکنون اطلاع رسانی در خصوص وضعیت بازداشت شدگان انجام نداده است.

با وجود حکم خامنه ای ؛ احمدی‌نژاد در جلسه مجمع تشخیص حضور نیافت

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» (بسیج)، جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور اعضای این مجمع و حسن روحانی پیگیری شد و دقایقی پیش به پایان رسید.
اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی نیز در این جلسه حضور داشت.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از پایان این جلسه در جمع خبرنگاران گفت که محمود احمدی‌نژاد در جلسه امروز غایب بوده، اما در جلسات آتی مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت خواهد کرد.

لازم به ذکر است، محمود احمدی نژاد، با وجود حکم خامنه ای مبنی بر انتصاب وی به عنوان عضو حقیقی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جلسه امروز حضور نیافت.

اعتراف نماینده مجلس به سناریوی تقلب در انتخابات ۹۲ و جزییاتی از جلسه خیابان کشور دوست

آقای روحانی شما بعد از رد صلاحیت از طریق خانواده شهدا و ایثارگران و اصولگرایان و از طریق ما، با فرستادن وساطت پیش رهبری مدیونید. آقای روحانی حتی یک مراحله ای شدن انتخابات را مدیون  مقام معظم رهبری هستید. مساعدت مقام معظم رهبری وآیت الله جنتی بود. ”
این جملات بعضا ساده اما واضح درباره امکان تقلب در انتخابات، برای آن هایی که در جریان ستاد انتخابات خیابان کشوردوست پلاک ۵۰ بودند پرمعنا بود. جملاتی که در روز اول بررسی کابینه حسن روحانی از سوی حکیمی، اصولگرایی که خود را رئیس ستاد مردمی حسن روحانی معرفی می‌کرد، بیان شد و از پشت میکروفن مجلس و از طریق صدا و سیما تمام مردم در جریان آن قرارگرفتند.
این نماینده به صراحت خطاب به رئیس‌جمهور می‌گوید که قراربود انتخابات ۲۴ خرداد دومرحله‌ای شود اما حسن روحانی منتفی شدن این واقعه و یک‌مرحله‌ای شدن انتخابات را مدیون رهبری است.
حرفی که پیش‌ از این زمزمه‌هایش از سوی برخی نمایندگان مجلس و اعضای ستاد انتخابات وزارت کشور مطرح شده بود اما به این صراحت از سوی یک چهره رسمی و به صورت علنی در این سطح بیان نشده بود که گروهی در روز جمعه و شنبه بعد از انتخابات قصد تقلبی دیگر و کودتایی اینبار در ۲۴ خرداد ۹۲ را داشتند.
تقلبی که اگر شکل می‌گرفت به قول آقای حکیمی انتخابات به مرحله دوم کشیده می‌شد و تنها “رهبری ” مانع این کار شده است.
اما چگونه کودتای ۲۴ خرداد ناکام ماند؟
بر اساس منابع خبری‌ کلمه در ستاد انتخاباتی وزارت کشور و هم‌چنین مجلس شورای اسلامی، عصر روز جمعه ۲۴ خرداد که مشاهدات ماموران امنیتی از سرازیر شدن مردم به حوزه های رای گیری برای رای دان به روحانی حکایت داشته است، جلسه ستادی که ماموریتش در انتخابات قبل و اخیر مهندسی انتخابات بوده است برای جلوگیری کردن از شکست در انتخابات ریاست جمهوری تشکیل می گردد.
در جلسات این ستاد که در ساختمان شماره ۵۰ خیابان کشور دوست و در نزدیکی بیت رهبری قرار داشته است افرادی نظیر حسن طائب رییس سازمان اطلاعات سپاه، سردار نقدی، رضا سراج از سربازجویان اطلاعات سپاه، غلامعلی حدادعادل، … و تعداد دیگری از نیروهای امنیتی و سیاسی حضور پیدا می کنند.
اولین تصمیم این جلسه پایان یافتن انتخابات در اولین زمان ممکن بوده است از این رو به ستاد انتخابات کشور اعلام می شود که زمان رای گیری بعد از ساعت ۹ شب تمدید نگردد.
رییس مجلس که از این موضوع آگاه می شود به ستاد انتخابات کشور رفته وبه وزیر کشور اعلام می کند در صورتی‌که با بسته شدن شعبات رای وازدحام شدید مردم مانند ۴ سال پیش درگیری و اعتراض در سطح کشور ایجاد شود مسئول آن شخص وزیر کشور خواهد بود و رای گیری حداقل باید تا ساعت ۲۳ ادامه یابد . لاریجانی به مدت دو ساعت در ستاد وزارت کشور باقی می ماند تا از ادامه رای گیری مطمئن شود.
اما از نیمه شب شنبه که شمارش آرا به پایان رسیده و پیروزی قاطع روحانی مشخص می گردد، ستاد کودتا با مانع شدن در جریان اعلام آرا تلاش دوم خود را آغاز می کند.
هدف این تلاش کشاندن انتخابات به دور دوم می باشد که در فاصله یک‌هفته ای میان دور اول ودوم سناریوی انتخابات ۱۳۸۸ تکرار شود، جریان ابطال آرای صحیح که بیش از حد متعارف در انتخابات گذشته بوده است، کلید می خورد.
در این شرایط ع- ج از مقامات ارشد نظامی با عنوان کردن این‌که در صورت دست‌کاری در نتایج انتخابات اعتراض گسترده ای رخ خواهد داد ودر دورم دوم انتخابات، دو قطبی شده و تحریمی ها نیز به حامیان روحانی اضافه خواهند شد، سرانجام پس از ساعتها کشمکش مسئولان را مجاب می کند که پیروزی روحانی را در دور اول انتخابات اعلام کنند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 26 مرداد، 17 آگوست