۱۳۹۲ مهر ۱۲, جمعه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها ، شنبه 13 مهر، 5 اکتبر





















ممنوعیت انتشارمحصولات چاپی باتصاویرزنان

مهر: احمد علمشاهی مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو نامه خطاب به علی نیکوسخن رئیس هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، ممنوعیت چاپ محصولات با محتوای استفاده ابزاری از تصویر زنان را اعلام کرد. 

علمشاهی در یکی از این نامه‌ها خطاب به نیکوسخن نوشته است: بنا به گزارش واصله، برخی از فعالان و تولیدکنندگان با استفاده از طرح‌های غیرمتعارف به خصوص با استفاده ابزاری از تصاویر زنان مبادرت به تبلیغ کالا یا خدمات می‌نمایند. لذا با ارسال نمونه پیوست که اقدام موصوف خلاف مقررات و ضوابط تبلیغات کشور می‌باشد، مستدعی است دستور فرمایند در راستای نظارت بر عملکرد چاپخانه‌ها و جلوگیری از چاپ این قبیل موارد و لزوم کسب مجوز پیش از چاپ، اقدام مقتضی معمول و از نتیجه اقدامات این دفتر را مطلع فرمایند.

آخرین اخبار چرایی احضار احمدی‌نژاد به دادگاه، برداشت 16 میلیارد تومان برای دانشگاه ایرانیان و پرونده بابک زنجانی

رییس کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه دادگاه محمود احمدی‌نژاد مربوط به دو پرونده گزارش مجلس در دوره هشتم است، گفت که کسانی که با کمیسیون اصل 90 برای رسیدگی به پرونده مبارزه با رشوه همکاری نکنند به قوه قضاییه معرفی خواهند شد.
 *هنوز تخلف فروش مگان‌های جنبش عدم تعهد محرز نشده است
 محمدعلی پورمختار در تشریح آخرین وضعیت برخی پرونده‌های کمیسیون اصل 90 در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مورد آخرین وضعیت پرونده مربوط به فروش مگان‌هایی که برای برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد به قیمت 80 میلیون تومان خریداری شده بود اما به قیمت 15 میلیون تومان به هزار کلیومتر کارکرد به فروش رسیده بود، گفت: طبق بررسی‌های کمیسیون و آمار ارایه شده و یا عدم آن هنوز محرز نشده است باید موضوع بیشتر بررسی شود.
 وی افزود: طبق آمار کمیسیون حدود 58 میلیون تومان مگان به فروش رفته است البته گزارش‌های از فروش 56 تا 61 میلیون مگان حکایت دارد باید این مباحث را بررسی کنیم تا مشخص شود تخلفی صورت گرفته یا خیر.
 *کمیسیون اصل 90 برداشت 16 میلیارد تومان برای دانشگاه ایرانیان را رسیدگی می‌کند
 پورمختار همچنین در مورد دلیل برگزاری دادگاهی برای محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور سابق در آذرماه گفت: این حضور در دادگاه به موضوع برداشت 16 میلیارد تومان برای دانشگاه ایرانیان ارتباطی ندارد.
 رییس کمیسیون اصل 90 افزود: در مورد دانشگاه ایرانیان گزارشی از دیوان محاسبات به مجلس ارائه شده و مجلس نیز آن را به کمیسیون اصل 90 جهت رسیدگی ارجاع داده است این گزارش تازه به ما واصل شده و طبیعتا آن را بررسی می‌کنیم.
 *دادگاه احمدی‌نژاد برای گزارش مجلس هشتم به قوه قضاییه است
 وی در پاسخ به این پرسش که به چه دلیل احمدی‌نژاد به دادگاه احضار شده است؟ گفت: خبری در این رابطه ندارم ولی طبق اطلاعم برگزاری دادگاه مربوط به گزارشی از تخلف صورت گرفته در دولت احمدی‌نژاد در دوره هشتم مجلس مربوط به دو پرونده بوده است که موضوع در قوه قضاییه برای رسیدگی ارجاع شد یکی ازپرونده‌ها در مورد عدم معرفی وزیر ورزش و جوانان در موعد قانونی است بنده اطلاع دقیقی در این رابطه ندارد.
 *پرونده بابک زنجانی در مرحله جمع‌آوری اطلاعات است
 پورمختار همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده مربوط به بابک زنجانی با توجه به جلسات برگزار شده در کمیسیون اصل 90، گفت: ما در حال حاضر مشغول اطلاعات‌گیری و جمع‌آوری در این خصوص هستیم. منتظریم گزارشات از وزارت نفت به ما ارائه شود و طبیعتا بعد از این گزارشات جلسات دیگری نیز برگزار می‌شود.
 رییس کمیسیون اصل 90 در واکنش به این پرسش که گفته می‌شود آقای زنجانی در دو کمیسیون اصل 90 و انرژی اظهارات متناقضی داشته است، گفت: ما این آمار و اطلاعات و مباحث مطرح شده در کمیسیون اصل 90 را رسانه‌ای نکرده‌ایم که حال بخواهم بگویم آمار و اطلاعات متناقض بوده یا نه بنده خبری در این رابطه ندارم.
 *رسایی، مسوول پرونده مبارزه با رشوه است!
 وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص میزان اهتمام مجلس برای مبارزه با رشوه در فوتبال و شناسایی عاملان آن گفت: کمیسیون اصل 90 در اولین جلسه خود برای موضوع مبارزه با رشوه بحث‌های مقدماتی را مطرح کرد. جلسه‌ای که چهار ساعت به طول انجامید و مسوولیت پیگیری این پرونده به رسایی به عنوان رییس کمیته سلامت اداری کمیسیون داده شد تا پیگیر موضوع باشد.
 پورمختار گفت که در ابتدای این جلسه رویانیان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس حضور پیدا کرد که به دلیل شرکت در جلسه‌ای دیگر زودتر از سایر افراد جلسه کمیسیون را ترک کرد.
 رییس کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه جلسه بعدی کمیسیون هفته آینده برگزار می‌شود گفت که ممکن است همین افراد و یا افراد دیگری در این جلسه حضور پیدا کنند.
 *کسانی که با کمیسیون اصل 90 در پرونده مبارزه با رشوه همکاری نکنند به قوه قضاییه معرفی خواهند شد
 وی در پاسخ به این پرسش که اگر کسی در جریان رسیدگی به پرونده مبارزه با رشوه با کمیسیون همکاری نکند چه برخوردی صورت می‌گیرد گفت: کسانی که به دعوت کمیسیون در جلسات حضور پیدا نکنند براساس قانون به قوه قضاییه معرفی خواهند شد و قوه قضاییه موضوع را به صورت
فوق‌العاده رسیدگی می‌کند که محکومیت بین سه تا شش ماه حبس و انفصال مشمول حال این افراد می‌شود.

 پورمختار در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص آخرین وضعیت پرونده فردی که در زمین‌خواری لواسان و دماوند نقش موثری داشته است گفت: کمیسیون اصل 90 در حال بررسی این موضوع است. ما نمی‌توانیم از کسی نام ببریم و فعلا خوشبختانه زمین‌خواریم متوقف شده است البته زمین‌خوار به دنبال توجیه اقدام خود است ولی با این وجود پرونده به سرعت در حال تکمیل شده است و ما نیز در حال پیگری هستیم.

حکم یک سال حبس تعزیزی و پنج سال ممنوع الخروجی همسرعبدالفتاح سلطانی تایید شد

معصومه دهقان، معلم بازنشسته و همسرعبدالفتاح سلطانی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که دا
دگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی او را عینا تایید کرده است و او اکنون بر اساس حکم دادگاه شعبه ۵۴ تجدید نظر به یک سال حبس تعزیری که به مدت پنج سال تعلیق شده و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.
معصومه دهقان با اشاره به اینکه از تایید حکم دادگاه اولیه اش در شوک است، گفت: «من می توانم در این مرحله تقاضای اعاده دادرسی کنم. اما نمی دانم واقعا باید چه کار کرد و آیا این تقاضای من می تواند تاثیری در روند حکمم بگذارد یا خیر. متاسفانه حکم من عینا تایید شده است.»
خانم معصومه دهقان، همسر عبدالفتاح سلطانی و معلم بازنشسته که هیچگاه فعال سیاسی نبوده است در تیرماه سال ۱۳۹۰، شش روز به اتهام سفر به آلمان و دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ بازداشت شد. اتهام او « مشارکت در کسب مال حرام از طریق گرفتن جایزه حقوق بشر» بود. این جایزه به عبدالفتاح سلطانی داده شده بود که به دلیل آنکه این وکیل ممنوع الخروج بود همسرش به آلمان رفت و جایزه را به نمایندگی او گرفت. خانم دهقان نهایتا در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به یکسال حبس تعلیقی و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد و دادگاه تجدید نظر این حکم را عینا تایید کرد.
خانم دهقان در پاسخ به اینکه آیا در ماه های اخیر مجددا به وزارت اطلاعات احضار شده است، گفت: «قبل از صدور حکم دادگاه بدوی فقط یکبار احضار شدم و ماموری با حرف‌هایش تهدیدم کرد که نباید فعالیتی داشته باشم و یا در جمع خانواده های زندانیان سیاسی شرکت کنم اما بعد از صدور رای دادگاه بدوی تا کنون هیچ وقت احضار نشدم اما متاسفانه رای دادگاه بدویم عینا تایید شد.»
همسر عبدالفتاح سلطانی، در پاسخ به این سوال که آیا در ادامه آزادی برخی زندانیان سیاسی که طی هفته های گذشته اتفاق افتاد، مقامات در خصوص آزادی همسرش صحبتی کرده اند، گفت:« به طور مشخص صحبتی با ما نشده است اما راستش با شنیدن خبر آزادی دوستان زندانی و خانم نسرین ستوده ما به دولت جدید امیدوارتر شدیم و حالا من هم امیدوارم همسرم و بقیه زندانیان سیاسی نیز آزاد شوند. رییس جمهوری که می خواهد با دنیا تعامل کند باید اول با دولت خودش به تعامل برسد که به نظر می رسد قصد چنین حرکتی را دارد.»
خانم دهقان همچنین با اظهار اینکه هنوز تقاضای دادرسی مجدد در مورد پرونده همسرش اجرا نشده است به کمپین گفت:« آقای سلطانی و وکلایش تقاضای اعمال ماده ۱۸ و بررسی مجددا حکم دادگاه را داشتند که این تقاضا نیز پذیرفته شد اما پس از ماهها پذیرفته شدن این تقاضا هنوز اجرا نشده است و ما امیدواریم که مجددا حکم آقای سلطانی بررسی شود.»

عبدالفتاح سلطانی از وکلای برجسته حقوق بشر ایران روز شنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۰ بازداشت شد و در تاریخ ۱۸ دی ماه(۱۳۹۰) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی با سه اتهام گرفتن جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان، مصاحبه با رسانه ها درباره پرونده موکلانش و مشارکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر، به ۱۳ سال حبس در تبعید در شهر برازجان و ۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت محکوم شد.

افتتاح جشنواره سینمایی نورنبرگ بدون رسول‌اف


هشتمین جشنواره جهانی فیلم حقوق بشر نورنبرگ گشایش یافت. در این جشنواره که تا ۹ اکتبر ادامه دارد ۸۶ فیلم از ۴۴ کشور جهان به نمایش درمی‌آید. ایران مانع سفر محمد رسول‌اف، کارگردان ایرانی و رئیس افتخاری این جشنواره شده است.
گشایشگر برنامه‌های جشنواره جهانی فیلم حقوق بشر نورنبرگ در شامگاه چهارشنبه (۲ اکتبر / ۱۰ مهر) "یک بخش از زندگی یک قراضه‌جمع‌کن" به کارگردانی دانیس تانوویچ، فیلمساز بوسنیایی برنده جایزه اسکار بود.
به گفته سخنگوی جشنواره، ماتیاس رود، موضوع عدم حضور محمد رسول‌اف، رئیس افتخاری ایرانی جشنواره، بر مراسم گشایش آن سایه انداخته بود.
طبق برنامه جشنواره فیلم حقوق بشر نورنبرگ، قرار بوده محمد رسول‌اف، کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایرانی، روز سه‌شنبه (۸ اکتبر / ۱۶ مهر) جایزه افتخاری این جشنواره را دریافت کند. همچنین قرار است در همان روز ساخته جدید وی، "دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند"، در جشنواره به نمایش درآید.
اما ایران به رسول‌اف اجازه خروج و سفر به آلمان را نداده است. رسول‌اف در تاریخ ۱۹ سپتامبر به ایران سفر کرد و می‌خواست در ابتدای این هفته به آلمان بازگردد. خانواده او از سال ۲۰۱۲ علاوه بر تهران خانه‌ای نیز در هامبورگ دارد. اما به گفته مسئولان جشنواره فیلم حقوق بشر نورنبرگ، مقام‌های ایرانی گذرنامه رسول‌اف را در بدو ورود او به ایران در فرودگاه ضبط کرده‌اند.
صحنه‌ای از دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند اثر محمد رسول‌افصحنه‌ای از "دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند" اثر محمد رسول‌اف
سخنگوی جشنواره گفت: «جشنواره فیلم حقوق بشر نورنبرگ تمام تلاش خود را می‌کند تا بتواند همان‌گونه که برنامه‌ریزی شده، پذیرای این کارگردان منتقد رژیم باشد.» به گفته این سخنگو، تا صبح روز پنج‌شنبه هیچ خبر تازه‌ای به دست نیامده و تغییری در این وضعیت رخ نداده است.
پیش از این نیز آندریا کوهن، رئیس جشنواره، به شدت ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «به طور قطع این غیر قابل قبول است که رژیم ایران به این کارگردان اجازه بازگشت به آلمان را نمی‌دهد.»
سازمان‌دهندگان جشنواره فیلم نورنبرگ نگران آن هستند که قصد مقام‌های ایرانی از این اقدام جلوگیری از حضور رسول‌اف در مراسم نورنبرگ باشد.
گشایش جشنواره
"یک بخش از زندگی یک قراضه‌جمع‌کن"، اثر دانیس تانوویچ که فیلم گشایشگر جشنواره بود، برنده دو خرس نقره‌ای فستیوال فیلم برلین سال ۲۰۱۳ است. موضوع این درام اجتماعی سختی‌های زندگی یک خانواده از قوم "روما" در بوسنی است. دانیس تانوویچ همچنین در سال ۲۰۰۱ به‌خاطر کارگردانی و نوشتن فیلم‌نامه "سرزمین هیچ‌کس" برنده جایزه اسکار شد.
در هشتمین جشنواره جهانی فیلم حقوق بشر نورنبرگ ۸۶ فیلم از ۴۴ کشور جهان نمایش داده می‌شوند.
فیلم‌های ایرانی در جشنواره
صحنه‌ای از فیلم آینه‌های روبرو ساخته نگار آذربایجانیصحنه‌ای از فیلم "آینه‌های روبرو" ساخته نگار آذربایجانی
در این جشنواره چند فیلم ایرانی نیز نمایش داده می‌شوند. دو فیلم توجه بیشتری را به خود جلب کرده‌اند. یکی از این فیلم‌ها "دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند" اثر محمد رسول‌اف است که سایت جشنواره نورنبرگ از آن به عنوان "شاهکار" نام می‌برد. فیلم دیگر "آینه‌های روبرو" ساخته نگار آذربایجانی است که سایت جشنواره آن را فیلمی "جسورانه" خوانده است. این فیلم به دشواری‌های زندگی اجتماعی دگرباشان جنسی در ایران می‌پردازد.
دیگر فیلم‌های ایرانی جشنواره عبارتند از "آتش زیر خاکستر"، فیلمی یازده دقیقه‌ای از آرش ستوده. "فالگوش"، اثر محمدرضا فرزاد، و "خاطرات انقلاب بهمن عاشق لیلا"، اثر فرحناز شریفی.
جشنواره جهانی فیلم حقوق بشر نورنبرگ نخستین جشنواره فیلم در آلمان است که موضوع فیلم‌های آن حقوق بشر است. در این جشنواره فیلم‌های سینمایی، مستند و کارتونی با کیفیتی بالا که به حقوق بشر توجه دارند، نمایش داده می‌شوند.
جشنواره فیلم حقوق بشر نورنبرگ جشنواره‌ای است مستقل که هر دو سال یک بار با سازماندهی انجمن جهانی فیلم حقوق بشر و شهرداری نورنبرگ در ماه اکتبر برگزار می‌شود. همراه با آن جایزه حقوق بشر نورنبرگ نیز هر دو سال یک بار اعطا می‌گردد. در سال ۲۰۰۹ این جایزه به عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر ایرانی، تعلق گرفت که مقامات امنیتی ایران در آستانه سفر به آلمان از خروجش جلوگیری کردند.

سیدمحمد غرضی: در یک جامعه آزاد پرتاب کفش و تخم مرغ طبیعی است

در حالی که فعالان سیاسی و روزنامه نگاران بی هیچ جرمی در حبس و بازداشت هستند، سیدمحمدغرضی بر این باور است که در جامعه‌ای که این همه آزادی وجود دارد پرتاب کفش، تخم‌مرغ و گفتن حرف‌های نامربوط خیلی طبیعی به نظر می‌آید.
البته او نمی گوید در یک جامعه آزاد آیا افراد به جرم نوشتن نامه و اظهار نظر و فعالیت قانونی در ستادهای انتخاباتی می توانند به حبس های طویل المدت محکوم شوند و آیا این آزادی و تجمع معترضان فقط برای کسانی است که مورد حمایت قطب های قدرت هستند و مردم عادی اگر از رای گم شده خود سوال کنند مستحق شلیک گلوله، کهریزک و توهین و شکنجه و زندان هستند؟
غرضی که در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا بود، مدعی است که پرتاب کفش و ضربه زدن به ماشین رییس جمهور اهمیت چندانی ندارد و روزنامه نگاران هستند که این موضوعات را بزرگ می کنند.
روز گذشته هم فرمانده ناجا گفته بود که اتفاق مهمی در مهرآباد نیفتاد و به کسی تعرضی صورت نگرفته است!
سید محمد غرضی با بیان این‌که فضای نقد سالم و ناصحانه از ابتدای انقلاب تاکنون همواره وجود داشته است، خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون هیچگاه شخصی نقد سالم و ناصحانه را نفی نکرده است؛ چراکه قدرت‌های سیاسی همواره پیگیر اینگونه نقدها بوده‌اند.
وی با اشاره به برخی اقدامات ناشایستی که تحت عنوان انتقاد در جامعه صورت می‌گیرد با بیان این‌که هیچگاه مرز بین نقد سالم و فحاشی از بین نخواهد رفت، اظهار کرد: بعضی از افرادی که اینگونه اقدامات ناشایست را انجام می‌دهند تصورشان بر این است که برطبق منطق و اصول خاصی اینگونه عمل می‌کنند. من هیچگاه مشاهده نکرده‌ام که سخن سیاسی قوی‌ای را کسی نقد کند و یا با این سخن اعلام مخالفت کند، بلکه معمولا این افراد مورد نقد، لعن و نفرین دیگران قرار می‌گیرند و این بدین خاطر است که در جامعه ما بیشتر بر افراد تکیه می‌شود. چنانچه ما از اشخاص عبور کنیم و به مطالب دقت داشته باشیم هیچگاه شاهد مطرح شدن اینگونه نقد‌ها در جامعه نخواهیم بود.
در ادامه این فعال سیاسی با اشاره به مواردی که طی آن منتقدین با پرتاب کفش و اشیای مختلف با نقد شونده برخورد می‌کنند، با بیان این‌که در جامعه ما آزادی‌های بسیاری وجود دارد، اظهار کرد: در جامعه‌ای که این همه آزادی وجود دارد پرتاب کفش، تخم‌مرغ و گفتن حرف‌های نامربوط خیلی طبیعی به نظر می‌آید چرا که فاعلان این افعال زمانی به این اقدامات دست می‌زنند که منطق‌شان وجه اجتماعی لازم را پیدا نکرده است. زمانی که منطق افراد وجه اجتماعی لازم را پیدا نکند فشارهای روانی بسیاری بر افراد وارد شده و آنها را مجاب به پرتاب اشیا طرف نقد خود می‌کند.
وی با بیان این‌که مطرح کردن اینگونه مسائل اهمیت چندانی ندارد، خاطر نشان کرد: پرتاب کردن اشیا به سوی مسوولین تنها برای رسانه‌ها یک خوراک خبری خوب به حساب می‌آید و برای مردم هیچگونه اهمیتی ندارد زیرا این روزنامه نگاران و رسانه‌ها هستند که برخلاف روال عادی جامعه تلاش دارند تا پدیده‌های کوچک اجتماعی را مهم جلوه دهند.

گزارش فریدم هاوس از آزادی اینترنت: رتبه آخر برای ایران

گزارش جدید فریدم هاوس یا «خانه آزادی» درباره آزادی اینترنت در نقاط مختلف جهان می‌گوید که از میان ۶۰ کشور مورد مطالعه، ایران بدترین رتبه را در یک سال گذشته داشته است.
این گزارش که روز پنج‌شنبه، ۱۱ مهر، منتشر شد، کشورهای مورد مطالعه را به سه دسته آزاد، نسبتا آزاد و غیر آزاد تقسیم کرده است که امتیازات آنان از صفر تا ۱۰۰ متغیر است.
هر کشوری که مردم آن از آزادی بیشتری در حوزه اینترنت برخوردارند، امتیاز آن به صفر نزدیک‌تر است و برعکس، کشوری که بیشترین محدودیت اینترنتی را دارد، به نقطه ۱۰۰ تمایل بسیاری پیدا می‌کند.
بر این اساس، ایسلند با ۶ امتیاز به عنوان آزادترین کشور و ایران با ۹۱ امتیاز به عنوان بدترین کشور از نظر آزادی اینترنت معرفی شده است.
آدریان شهباز، پژوهشگر در فریدم هاوس، به رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی می گوید که «مرگ یک وبلاگ نویس، یکی از دلایل اصلی است که جمهوری اسلامی در انتهای لیست کشورهایی قرار گرفته که آزادی اینترنت را نقض می کنند.»

ستار بهشتی وبلاگ‌نويس منتقد جمهوری اسلامی بود که پليس سايبری ايران او را آبان‌ماه سال گذشته بازداشت کرد و پس از گذشت چند روز در زندان درگذشت.
 
در حالی که خانواده وی معتقدند او در اثر شکنجه کشته شده است و جمعی از زندانيان هم‌بند با ستار بهشتی نيز شهادت داده‌اند که او شکنجه شده بود، پزشکی قانونی می‌گويد مرگ او در اثر شکنجه نبوده است.

این گزارش نشان می‌دهد که حتی کشورهایی مانند کوبا، چین، سوریه، عربستان سعودی، ازبکستان، اتیوپی و بحرین که به عنوان کشورهای نقض‌کننده آزادی‌های اینترنتی شناخته می‌شوند، وضعیتی بهتر از ایران دارند.
فریدم هاوس مهرماه سال گذشته نیز از ایران به عنوان یکی از محدودترین کشورها در زمینه آزادی اینترنت نام برده بود.
جز این، یکی از آخرین‌ گزارش‌های این موسسه درباره آزادی مطبوعات که اواسط اردیبهشت سال جاری منتشر شد، ایران را از میان ۱۹۷ کشور جهان در رتبه ۱۹۱ قرار داده است که مجموع این گزارش‌ها و اخباری که در رسانه‌های جهانی بازتاب پیدا کرده است، باعث شده مقامات دولت جدید ایران به دفعات با پرسش‌هایی درباره وضعیت آزادی اینترنت و مطبوعات در کشور مواجه شوند.
از آن جمله می‌توان به مصاحبه اخیر شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی آمریکا با حسن روحانی اشاره کرد که خبرنگار از او درباره فیلترینگ اینترنت و رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیس‌بوک می‌پرسد که آقای روحانی در پاسخ می‌گوید: «دیدگاه دولت این است که مردم باید به تمام اطلاعات جهان دسترسی داشته باشند.»
با این حال علی‌رغم آن که برخی مقامات جمهوری اسلامی از فیس‌بوک و توییتر بهره می‌برند این رسانه‌ها همچنان در ایران فیلتر هستند.
اما گزارش جدید فریدم هاوس نیز دوره زمانی اردیبهشت ۱۳۹۱ تا یک سال بعد آن را شامل می‌شود که هنوز یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار نشده بود.
این گزارش در نقطه مقابل ایران و دیگر کشورهای غیرآزاد از ۱۷ کشور نام می‌برد که مردم آنها از آزادی اینترنتی برخوردارند. بر این اساس پس از ایسلند به ترتیب کشورهای استونی، آلمان، ایالات متحده، استرالیا، فرانسه، ژاپن، مجارستان، ایتالیا، بریتانیا، فیلیپین، گرجستان، آفریقای جنوبی، آرژانتین، کنیا، اوکراین و ارمنستان قرار گرفته‌اند.
این کشورها امتیازی بین ۰ تا ۳۰ کسب کرده‌اند. فهرست کشورهای نیمه آزاد نیز با امتیاز ۳۱ آغاز می‌شود و تا امتیاز ۶۰ امتداد می‌یابد که در آن می‌توان کشورهایی مانند هند، ترکیه، بنگلادش، آذربایجان و روسیه را سراغ گرفت.

در نهایت هم با فهرستی از کشورها مواجه می‌شویم که امتیازشان بین ۶۱ تا ۱۰۰ است، فهرستی که درست در انتهای آن ایران قرار دارد.