۱۳۹۲ فروردین ۸, پنجشنبه

جریمه ۴۰ میلیون دلاری برای شرکت پاستوریزه پاک


یک دادگاه فدرال در واشنگتن دولت ایران را به پرداخت بیش از ۴۰ میلیون دلار غرامت به یک شرکت آمریکایی محکوم کرد. این شرکت آمریکایی پیش از انقلاب ۱۳۵۷ سهام‌دار شرکت لبنیات پاستوریزه پاک بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه (۲۷ مارس / ۷ فروردین) گزارش داد که قاضی ریچارد جی لئون حکومت ایران را به پرداخت ۴۰ میلیون و ۵۰۰هزار دلار به شرکت مک‌کیسون محکوم کرده است.

شرکت مک کیسون مدعی است که در سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۸)، همزمان با تاسیس شرکت لبنیات پاستوریزه پاک، در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده است. اما به نظر می‌رسد با وقوع انقلاب در سال ۱۳۵۷و ملی شدن بسیاری از شرکت‌ها، سهم شرکت مک کیسون نادیده گرفته شده است.

با توجه به این وضعیت، حکومت ایران باید ۲۹ میلیون و ۳۰۰هزار دلار بابت اصل سهام و سود آن و همچنین خسارت‌ وارد آمده پرداخت کند؛ ۱۱ میلیون و ۲۰۰هزار دلار دیگر نیز مربوط به هزینه دادرسی و وکلای شرکت مک کیسون است.

هنوز مشخص نیست که آیا ایران حاضر به پرداخت جریمه تعیین شده است یا نه. وکیل آمریکایی طرف ایرانی می‌گوید که به همراه موکل خود در حال بررسی پرونده هستند تا در مورد دادن درخواست تجدیدنظر تصمیم بگیرند.

رسیدگی به این پرونده نزدیک به سه دهه طول کشیده است. ایران استدلال می‌کند که با توجه به اینکه تحولات رخ داده تاثیر مستقیمی در ایالات متحده آمریکا نداشته است دادگاه‌های آمریکایی صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارند. پیش‌تر در سال ۱۹۹۶ (۱۳۷۵) دیوان عالی ایالات متحده امریکا این استدلال ایران را رد کرده بود.

به نوشته وب‌سایت رسمی شرکت لبنیات پاستوریزه پاک، این شرکت در سال ۱۳۳۸ با عنوان سهامی خاص و تحت لیسانس شرکت فورموست آمریکا تاسیس شده است.

این شرکت در سال ۱۳۵۴ به شرکت سهامی عام تغییر کرد و سهام آن در بورس عرضه شد. پس از انقلاب، در سال ۱۳۵۸ ارتباط این شرکت با شرکت آمریکایی فورموست قطع شد. البته در توضیحات بخش انگلیسی وب‌سایت شرکت پاک به این تصمیم اشاره‌ای نشده است.

بنیاد مستضعفان و جانبازان ایران که یک نهاد اقتصادی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است بیش از ۳۴ درصد سهام شرکت لبنیات پاستوریزه پاک را در اختیار دارد و بزرگترین سهام‌دار آن محسوب می‌شود.

موسیقی های حرام یکی از مهم ترین عوامل تصادفات

بی باک نیوز : دکتر(!) موسوی نسب اظهار داشت: جدای از حرام بودن بعضی از محتواهای موسیقی و ریتم های موسیقی آنچه حقیقت امر است اینکه گاهی موسیقی ها آنچنان انسان را مشغول می کنند که فکر و حواس و خیال انسان را با خودشان هماهنگ می کنند که قدرت بینایی و تفکر و توجه انسان را کاهش می دهند و چون این موارد کم شد، انسان دچار خیال ها و وهم های خودش می شود که در اینصورت بدیهی است که احتمال خطای انسان بسیار بالا می رود.

به گزارش سرویس سبک زندگی بی باک، حجت الاسلام سید محمد صادق موسوی نسب دکترای روانشناسی در گفتگو با بی باک اظهار داشت:  از نظر اسلام و فتوای اکثر علمای دین اسلام موسیقی فی نفسه حرام نیست بلکه موسیقی که طرب آور باشد و باعث مخت شدن فکر و تفکر انسان شود، حرام می باشد چون آسیب های روحی و روانی و حتی جسمی بر آن مترتب است.
وی افزود: از نظر علمی هم آثار مخرب موسیقی های مطرب و تند اثبات شده است بدیهی است با توجه به ایام تعطیلات بعضی از راننده ها هنگام رانندگی برای اینکه مشغول شوند موسیقی هایی را در ماشین گوش می دهند و به غلط راننده های ماشین های بزرگ کامیون ها و یا اتوبوس ها مدعی هستند که اگر ما در حین رانندگی موسیقی گوش ندهیم در دل شب دچار خواب آلودگی می شویم.
این کارشناس روانشناسی تأکید کرد: جدای از حرام بودن بعضی از محتواهای موسیقی و ریتم های موسیقی آنچه حقیقت امر است اینکه گاهی موسیقی ها آنچنان انسان را مشغول می کنند که فکر و حواس و خیال انسان را با خودشان هماهنگ می کنند که قدرت بینایی و تفکر و توجه انسان را کاهش می دهند و چون این موارد کم شد، انسان دچار خیال ها و وهم های خودش می شود که در اینصورت بدیهی است که احتمال خطای انسان بسیار بالا می رود.
وی در ادامه بیان داشت: مخصوصاٌ بعضی موسیقی هایی که در انسان هیجان ایجاد می کند باعث می شود که انسان کنترل بر اعصابش بسیار کاهش پیدا کند گاهی انسان می بیند بعضی از راننده هایی که موسیقی تندی را در ماشین های خود می گذارند همراه با موسیقی در ماشین دچار تنوع رفتار می شوند، حرکت می کنند و پا کف اتومبیل می کوبند و حتی با گاز و کلاج و ترمز ماشین به شکل بسیار هیجانی برخورد می کنند و یا با حرکت انگشتان دست بر روی فرمان همراه است. این  نشان می دهد که موسیقی توانسته است کاملا اعصاب انسان را از کنترل خارج کند و براساس ریتمی که موسیقی ارائه می دهد انسان رانندگی می کند  بنابراین این موسیقی ها که در ماشین پخش می شوند منجر به بهم ریختگی اعصاب و کاهش توجه انسان  می شوند در نتیجه به بالا رفتن احتمال خطا و خطر در رانندگی و جاده ها خواهند شد.
دکتر موسوی نسب با تأکید بر خارج شدن کنترل رانندگان توسط موسیقی بیان کرد: این مسئله باعث می شود که برای رانندگان دیگر هم مزاحمت ایجاد شود.
وی تصریح کرد: شنیدن موسیقی های تند ناخودآگاه باعث به هم ریختگی اعصاب می شود یعنی به گفته بعضی از کسانی که موسیقی های مطرب هم گوش می دهند تحرکات انسان کاهش پیدا می کند، در صورتی که آن فرد فکر می کنند که تحرکاتش بیشتر است این در حالی است که برخی تصور می کنند که اعصاب و روان  در باطن دچار تحول نمی شود که این تفکر غلطی است، زیرا در باطن انسان این شور را ایجاد می کند. انسان خود را ظاهرا کنترل می کند در صورتی ظاهر و باطن روان انسان در تضادی قرار می گیرد و این تعارض هم باعث رفتارهای  ناخواسته در درون  می شود که به طور ناخودآگاه تأثیرش را در انسان می گذارد.
 بنابراین توصیه روانشناسان در ایام تعطیلات عید که  جاده ها مملؤ از اتومبیل ها است، رانندگان از گوش دادن به موسیقی هایی که حکم حرمت بر آن قرار گرفته است و باعث ایجاد اختلال در سیستم عصبی انسان می شود اجتناب کنند و بتوانند فرشته نجات خود و سر نشینان و دیگر مسافران باشند.     
 

بسیج«باروت خیس» برای همسر اوباما می فرستد

مسئول سازمان اردویی راهیان نوربسیج  با اشاره به دعوت از سفیر سوئیس به کنگره ملی ره آورد سرزمین نور گفت: برنامه‌ریزی شده تا اگر از سفارت فردی نیاید، تندیس «باروت خیس» از طریق پست برای همسر اوباما ارسال شود.

یعقوب سلیمانی در گفت‌و گو با فارس در اهواز یکی از ویژگی‌های مهم راهیان نور امسال برگزاری کنگره ملی ره آورد سرزمین نور دانست و گفت: این کنگره به مدت سه روز در روزهای هشتم، نهم و دهم فروردین ماه در شلمچه و در کنار مقبره شهدای گمنام و جایی قطعه‌ای از بهشت است برگزار خواهد شد.
*تجلیل از میشل اوباما
وی اضافه کرد: کنگره ملی ره آورد سرزمین نور با حضور اقشار مختلف مردم، احاد ملت و زائران سرزمین نور برگزار می‌شود و جایزه بین المللی باروت خیس نیز به پاس تجلیل از میشل اوباما همسر رییس جمهور آمریکا تقدیم به وی می‌شود.

*ارسال باروت خیس از طریق پست
مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری تاکید کرد: از سفیر سوئیس که حافظ منافع آمریکا است دعوت شده در این آیین حضور یابد که اگر هم نیامد برنامه ریزی شد از طریق پست تندیس باروت خیس برای همسر اوباما ارسال شود.
سلیمانی با اشاره به این نکته که تندیس باروت خیس در سرزمینی به همسر اوباما داده می‌شود که همه‌اش هنر است افزود: تاریخ از ثبت هنر رزمندگان ما در ۸ سال دفاع مقدس گریزان است.
به گفته وی، آن هنرمندی که رزمندگان اسلام در نبرد نابرابر از خود نشان دادند توصیف ناپذیر است، عبور از دژهای مستحکم در عملیات کربلای ۵ و عبور از اروند با رمز یا فاطمه زهرا همه بیان‌گر این نکته است.

 

سرپرست فدراسیون کشتی : فیلا غلط می کند ما را تهدید کند

دو ایرانی از فهرست نامزدهای انتخابات هیات رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا کنار گذاشته شدند.
سرپرست فدراسیون کشتی در واکنش به این موضوع به خبرگزاری فارس گفته است: فیلا غلط می‌کند ما را تهدید کند. او درباره نامه فدراسیون جهانی کشتی مبنی بر عدم اجازه به نمایندگان کشورمان برای حضور در انتخابات هیئت‌رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا افزود: برای اولین بار است که این موضوع را از شما می‌شنوم مگر می‌شود که چنین موضوعی صحت داشته باشد؟
روز گذشته نامه‌ای از سوی فیلا با امضای میشل دوسون دبیرکل فدراسیون جهانی کشتی برای فدراسیون ایران مبنی بر عدم حذف نمایندگان کشورمان از انتخابات هیئت‌رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا به علت تغییرات مکرر در فدراسیون ایران و عدم پرداخت بدهی‌های معوقه به فیلا ارسال شده است.
به گزارش ایلنا، سید اکبر میرروشن و ابراهیم جوادی، دو نامزد ایرانی از میان نامزدهای انتخابات هیات رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا حذف شدند. “میشل دوسون”، دبیرکل فدراسیون جهانی کشتی در نامه‌ای به کیم، رئیس کنفدراسیون کشتی آسیا به طور رسمی از حذف نام سیداکبر میرروشن و ابراهیم جوادی از فهرست نامزدهای انتخابات هیات رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا خبر داد.
در این نامه “بدهی‌های مالی فدراسیون ایران به فیلا”، “عدم همکاری با فدراسیون جهانی کشتی و کمیته بین‌المللی المپیک” و “فعالیت‌های غیرقانونی فدراسیون کشتی ایران” دلایل حذف میرروشن و جوادی از لیست کاندیداهای حضور در مجمع انتخابات هیات رئیسه کنفدراسیون کشتی آسیا عنوان شده است.
با این حال خطیب درباره بدهی‌های ایران به فیلا گفت: چنین موضوعی هم درست نیست البته فدراسیون‌هایی مانند آمریکا حدود ۱۰۰هزار دلار بدهکار هستند، ما همچنین حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار فرانک سوئیس بدهکاریم که مبلغی نیست. نمایندگان هم مشکلی برای حضور در انتخابات کنفدراسیون کشتی آسیا ندارند.
سرپرست فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: فیلا غلط می‌کند ما را تهدید کند. ایران در حال حاضر ترسیم کننده سیاست‌های فدراسیون جهانی کشتی است و با قدرت می‌گویم که آنها جرأت چنین کاری را ندارند.

انتخابات یادشده فروردین جاری در هند برگزار می‌شود.

تنش‌های جدید میان ایران و کشورهای عربی


اتحادیه عرب بار دیگر از ادعای امارات در مورد حاکمیت سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرد. این مسئله و ادعای عربستان در مورد دستگیری جاسوسان مرتبط با ایران با واکنش تند تهران روبرو شده است.
سران کشورهای عضو اتحادیه عرب روز چهارشنبه (۷ فروردین/ ۲۷ مارس) به نشست دو روزه خود در دوحه، پایتخت قطر، خاتمه دادند. در بیانیه پایانی بیست و چهارمین نشست این اتحادیه، همچنان که در سال‌های گذشته، بر حاکمیت امارات متحده عربی بر جزیره‌های سه‌گانه در خلیج فارس تاکید شده است.
اتحادیه عرب جمهوری اسلامی ایران را به نقض حاکمیت امارات بر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی متهم کرده و به استقرار واحدهای مسلح ایران در این جزیره‌ها معترض است.
اعتراض به "دخالت نابجا"ی اتحادیه عرب
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، رامین مهمانپرست، شامگاه چهارشنبه (۷ فروردین/ ۲۷ مارس) با رد آنچه "ادعاهای بی اساس در خصوص جزایر سه گانه ایرانی در بیانیه نشست سران اتحادیه عرب" توصیف شده امضاکنندگان این بیانیه را به "دخالت نابجا در امور داخلی ایران" متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهمانپرست با تاکید بر این که جزایر سه‌گانه جزء جدایی‌ناپذیر سرزمین ایران است می‌گوید که "تکرار ادعاهای موهوم و بی‌اساس از سوی برخی مقامات کشورهای منطقه کمکی به حفظ و استمرار ثبات و امنیت در منطقه حساس خلیج فارس نخواهد کرد و نمی‌تواند تغییری در واقعیت‌های موجود ایجاد نماید".
بنابر این گزارش، سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی توصیه می‌کند که "سران اتحادیه عرب بهتر است به جای تکرار اینگونه ادعاها، به مشکلات اساسی ملت‌های عرب و راه‌های برون رفت از این مشکلات بیاندیشند".
تکذیب ارتباط با جاسوسان در عربستان
یکی از این مشکلات جنگ داخلی در سوریه می‌تواند باشد که بر اساس برآوردهای سازمان ملل طی دو سال گذشته بیش از ۷۰ هزار قربانی گرفته است. در نشست اخیر اتحادیه عرب برای نخستین بار کرسی نمایندگی سوریه به مخالفان بشار اسد واگذار شد که ایران آن را به عنوان پدیده‌ای "خطرناک" محکوم کرده است.
تنش دیگری که اخیرا میان ایران و کشورهای عربی به وجود آمده است به ادعای عربستان سعودی در مورد کشف یک شبکه جاسوسی مربوط می‌شود. وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه (۶ فروردین / ۲۶ مارس) منتشر شد نوشت: «تحقیقات اولیه، شواهد عینی به دست آمده و اظهارات متهمان این پرونده نشان می‌دهد که اعضای این شبکه در ارتباط مستقیم با سرویس‌های اطلاعاتی ایران بوده‌اند.»
وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه (۷ فروردین / ۲۷ مارس) با احضار کاردار سفارت عربستان در تهران "مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به این ادعاها و فضاسازی رسانه‌ای پیرامون آن" را به اطلاع او رساند و "خواستار ارائه توضیحات رسمی در خصوص این ادعاها شد".
«سفیر ایران از ریاض احضار نشده»
پیشتر برخی منابع خبری، از جمله روزنامه "الشرق الاوسط"، گزارش داده بودند که جمهوری اسلامی در واکنش به انتشار بیانیه وزارت کشور عربستان سفیر خود را از ریاض به تهران فراخوانده است.خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) صبح پنج‌شنبه (۸ فروردین/ ۲۸ مارس) به نقل از یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ایران این خبر را تکذیب کرد و نوشت که سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض "هم اکنون در عربستان و در حال انجام ماموریت و وظایف محوله می‌باشد".
وزیران کشور اعضای اتحادیه عرب حدود دو هفته پیش (۲۴ اسفند/ ۱۴ مارس) در نشستی که در ریاض برگزار شد ایران را به علت آنچه "حمایت از عملیات تروریستی در یمن و بحرین" خوانده شده محکوم کردند. این اتهام نیز از سوی تهران بی‌اساس عنوان شده است.
اختلاف کهنه بر سر جزایر سه‌گانه
برخی از اختلاف‌ها میان ایران و کشورهای عربی سابقه‌ای طولانی دارد. وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب اردیبهشت سال گذشته در یک نشست اضطراری در قاهره با صدور قطعنامه‌ای سفر محمود احمدی‌نژاد به ابوموسی و برگزاری مانور نظامی در جزایر سه‌گانه را به عنوان "نقض گسترده حاکمیت دولت امارات و اقدامی تحریک‌آمیز" که "تهدید کننده امنیت و ثبات در منطقه" است محکوم کردند.
ایران با استناد به منابعی تاریخی حاکمیت خود بر جزایر سه‌گانه را به دوران مادها و پیش از شکل‌گیری امپراتوری هخامنشیان می‌رساند. این سه جزیره از ابتدای قرن بیستم تا زمان تاسیس امارات متحده عربی در اشغال نظامیان بریتانیا بوده‌اند.

رئیس قوه قضائیه: از حوادث انتخابات ۸۸ درس عبرت بگیرید


رئیس قوه قضائیه ایران به گروه‌های سیاسی هشدار داد که از انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۸ "درس عبرت بگیرند". صادق لاریجانی مسئولیت نظارت بر انتخابات را نه بر عهده دولت که از وظایف شورای نگهبان دانست.
آیت‌الله صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه ایران٬ روز چهار‌شنبه (۷ فروردین/ ۲۷ مارس) به گروه‌ها و جریان‌های سیاسی کشور هشدار داد که از حوادث انتخابات سال ۸۸ "درس عبرت بگیرند". او گفت این گروه‌ها تصور نکنند که با "زور و در مسیرهای انحرافی و غیر قانونی می‌توانند آن‌چه را خود می‌خواهند در انتخابات پیاده کنند".
لاریجانی در نخستین جلسه مسئولان عالی قضائی در سال جدید گفت: «قانون اجازه هیچ گونه تلاش برای انحراف در مقام اجرای انتخابات را نخواهد داد و در مقام نظارت نظر شورای نگهبان فصل الخطاب است و اگر کسانی هم احیاناً به روند انتخابات شکایت دارند باید مسیرهای قانونی را طی کنند.»
رئیس قوه قضائیه در این نشست همچنین گفت: «امیدوارم برخی گمان نکنند که می‌توانند خطای سال ۸۸ را تکرار کنند و اعتراض به نتیجه انتخابات را که البته در چارچوب قانون هیچ اشکالی هم ندارد، به صورت رسمی و علنی به اعتراض‌های غیرقانونی و خیابانی تبدیل کنند.»
وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ که در پی اعلام نتایج آن رخ داد٬ آن حوادث را "اشتباهی بسیار بزرگ" خواند که با "مقاومت مردم روبرو شد".
آیت الله سید علی خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی ایران٬ نیز در پیام سال نوی خود در اجتماع مردم مشهد گفته بود: «حوادث سال ۸۸ از آن‌جا آغاز شد که عده‌ای نخواستند به قانون و رأی مردم تمکین کنند و در مقابل، مردم را به شورش‌های خیابانی دعوت کردند که یکی از خطاهای جبران‌ناپذیر بود.»
حرکت اعتراضی به نتایج رسمی انتخابات سال ۸۸ در پی اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد آغاز شد. معترضان پیروزی احمدی‌نژاد را حاصل "مهندسی انتخابات" و "کودتایی" دانستند که به فرمان رهبر جمهوری اسلامی و با حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی شکل گرفت.
هشدار رئیس قوه قضائیه به دولت
یکی از اختلاف‌های کلیدی بین محمود احمدی‌نژاد٬ رئیس‌جمهور٬ و رهبر جمهوری اسلامی بر سر حمایت رئیس‌جمهور از اسفندیار رحیم مشایی است که هم اکنون از او به عنوان نامزد مورد نظر دولت برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نام برده می‌شود.
حامیان خامنه‌ای مشاور ارشد احمدی‌نژاد را رهبر اصلی "جریان انحرافی" می‌دانند و معتقدند که "شورای نگهبان" صلاحیت او را رد خواهد کرد. ظاهرا رئیس دولت تهدید کرده است که در چنین حالتی از برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد خودداری خواهد کرد. محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، پیش از این در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر احمدی‌نژاد را متهم به جهت‌گیری انتخاباتی کرده بود که منظور وی حمایت احمدی‌نژاد از مشایی بود.

روز گذشته رئیس قوه قضائیه با تاکید بر این‌که هرگونه دخالت در انتخابات از ناحیه مجریان و ناظران به نفع کاندیداهای خاص جرم انتخاباتی است گفت: «مسئولان اجرایی حق ورود در حمایت از کاندیداها را ندارند و دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه نیز حق چنین حمایت‌ها و دخالت‌هایی ندارند.»
لاریجانی همچنین هشدار داد که استفاده از امکانات دستگاه‌های اجرایی و دولتی در تبلیغات انتخاباتی جرم است. وی افزود: «کسانی که از امکانات دولتی و دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد کار انتخاباتی خود استفاده کنند جرم مرتکب شده و تحت تعقیب قرار می‌گیرند.»
وی اجرای انتخابات را بر عهده "هیأت‌های اجرایی" دانست و گفت که این تصوری اشتباه است که این مسئله با دولت است. پیش از این اسفندیار رحیم مشایی روز یکشنبه (۲۴مارس/ ۴ فروردین) در گفت‌وگو با خبرگزاری "ایرنا" اعلام کرده بود که هرجا شائبه‌ای نسبت به تامین سلامت انتخابات باشد، محمود احمدی‌نژاد با آن برخورد می‌کند.
رئیس قوه قضائیه به برخی اظهار نظرهای خارج از چارچوب وظایف قانونی و مسئولیت‌های افراد اشاره و تأکید کرد: «گاهی کسانی که سمتی ندارند مطالبی ابراز می‌کنند که گویی نقش نظارتی دارند.» لاریجانی گفت که نظارت بر انتخابات جزء مسئولیت‌ها و اختیارات شورای نگهبان است.

احمدی‌نژاد خواستار حضور "سلایق مختلف" در انتخابات شد


احمدی نژاد
یک هفته پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد انتخابات، محمود احمدی‌نژاد نیز از حضور "همه اقشار با سلایق مختلف" در انتخابات استقبال کرد. او می‌گوید: هیچ کس حق ندارد خودش را مهمتر از ملت بداند.
محمود احمدی‌نژاد چهارشنبه (۷ فروردین/ ۲۷ مارس) پس از نخستین نشست هیئت دولت در سال جدید به خبرنگاران گفت: انتخابات متعلق به ملت است و همه اقشار با سلایق مختلف نیز با حضور پرشور و گسترده در "این حماسه بزرگ سیاسی" گزینه‌ی خود را انتخاب خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) آقای احمدی‌نژاد ضمن تاکید بر تلاش دولت برای "برگزاری انتخاباتی پرشکوه و حداکثری" افزود: ما معتقدیم باید این انتخابات در مقایسه با سایر انتخابات برگزارشده در کشور بیشترین رکورد را داشته باشد.
«معترضان سال ۸۸ ساختارشکن هستند»
آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اول فروردین امسال در دیدار با شماری از مردم مشهد گفت: انتخابات مخصوص یک جریان و سلیقه‌ی خاص سیاسی نیست بلکه وظیفه و حق همه کسانی است که دل در گرو منافع ملی و استقلال کشور دارند.
احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان چهارم فروردین در گفتگو با "خبرگزاری مهر" عده‌ای را به سوءاستفاده از اظهارات خامنه‌ای "درخصوص حضور همه سلایق سیاسی در انتخابات" متهم کرد و گفت این برداشت که "جریان‌های ساختارشکن هم می‌توانند کاندیدا معرفی کنند" از اساس اشتباه است.
یکی از جریان‌های مورد نظر سید احمد خاتمی معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ هستند که حامیان حکومت آنها را "فتنه‌گر" می‌خوانند.
احمد خاتمی می‌گوید: «فتنه‌گرانی که در سال ۸۸ ساختارشکنی کردند و به مصاف کلیت نظام اسلامی آمدند دیگر با هیچ نگاه و سلیقه‌ای، درون چارچوب نظام تعریف نمی‌شوند.» او تأکید دارد که سخنان آقای خامنه‌ای شامل این افراد نیست.
رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات دوره‌های نهم و دهم ریاست جمهوری آشکارا از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرده است.رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات دوره‌های نهم و دهم از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرده است.
"رای مخفی" و حمایت آشکار از احمدی‌نژاد
 
به گزارش خبرگزاری ایرنا محمود احمدی‌نژاد گفت: انتخابات متعلق به مردم است و نباید هیچ کس در آن اعمال نظر شخصی کند. خامنه‌ای در دیدار با مردم مشهد با بیان اینکه "رهبری در انتخابات یک رای بیشتر ندارد و کسی هم از این رای اطلاع نخواهد داشت" افزود "هرگونه سخن یا اظهار نظری مبنی بر اینکه رهبری به فرد خاصی نظر دارد ، نادرست است."
رئیس دولت دهم با اشاره به این سخنان گفته است: هیچ کس حق ندارد کارهای خود را به نام رهبری و ایشان منتسب کند، چرا که چنین حرکتی را نه "مقام معظم رهبری می‌پذیرد و نه ملت شریف ایران".
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات دوره‌های نهم و دهم ریاست جمهوری آشکارا از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرده است. معترضان به نتایج رسمی انتخابات سال ۸۸، اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد را حاصل "مهندسی انتخابات" و "کودتایی" می‌دانند که به فرمان رهبر جمهوری اسلامی و با حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی شکل گرفته است.
شکایت از نظامیان "مداخله‌گر در انتخابات"
هفت شخصیت سرشناس جناح اصلاح‌طلبان که پس از حرکت‌های اعتراضی سال ۸۸ بازداشت و محاکمه شدند، در مرداد ماه ۸۹ با ارسال نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه از فرماندهان سپاه به دلیل اقدامات "خلاف قانون این گروه مداخله‌گر در انتخابات" شکایت کردند.
شاکیان به سخنرانی یکی از فرماندهان سپاه به نام "سردار مشفق" استناد کرده‌اند که در اظهاراتی "صریحا پرده از روی مداخلات غیرقانونی این گروه نظامی و اطلاعاتی در جهت پیروز کردن آقای احمدی‌نژاد در انتخابات دور دهم و جلوگیری از پیروزی نامزدهای دیگر بر می‌دارد."
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات هفتم آذر ماه سال ۹۰ در چهارمین "همایش ملی بسیج و پدافند غیرعامل" ضمن مرور حوادث سال ۸۸ و انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری آشکارا به نقش رهبر جمهوری اسلامی در پیروزی سال ۸۴ احمدی‌نژاد، اشاره می‌کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا مصلحی با تاکید بر اینکه در دوره نهم دشمنان خارجی "به دنبال تغییر رفتار نظام" بودند می‌افزاید: «البته با رهبری مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری نهم یك دگرگونی جدی به وجود آمد و مجددا برنامه‌های دشمنان به هم ریخت و دستگاه‌های مدیریتی كشور دچار تحول شد.»
یکسانی در برابر قانون و اقدامات فراقانونی
ظاهرا سخنان اخیر احمدی‌نژاد با اختلاف‌هایی که از دو سال پیش میان او و خامنه‌ای به وجود آمده مربوط می‌شود. اردیبهشت سال ۹۰ رئیس دولت در واکنش به دستور رهبر جمهوری اسلامی برای ابقای وزیر برکنار شده اطلاعات ۱۱ روز به حالت قهر در محل کار خود حاضر نشد.
احمدی‌نژاد به پیروزی رحیم مشایی در انتخابات ریاست جمهوری امید بسته استاحمدی‌نژاد به پیروزی رحیم مشایی در انتخابات ریاست جمهوری امید بسته است
یکی دیگر از اختلاف‌ها به فرمان خامنه‌ای برای برکناری اسفندیار رحیم ‌مشایی از معاون اولی احمدی‌نژاد در تیرماه ۸۸ مربوط می‌شود. از آقای رحیم‌ مشایی به عنوان نامزد مورد نظر دولت برای انتخابات ریاست جمهوری نام برده می‌شود.
حامیان خامنه‌ای مشاور ارشد احمدی‌نژاد را رهبر اصلی "جریان انحرافی" می‌دانند و معتقدند که "شورای نگهبان" صلاحیت او را رد خواهد کرد. ظاهرا رئیس دولت تهدید کرده که در چنین حالتی از برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد خودداری خواهد کرد.
به نظر می‌رسد که برخی اشاره‌های احمدی‌نژاد از جمله یکسان خواندن همه مردم در برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی، کنایه‌ای تلویحی به تصمیم‌گیری‌های فراقانونی رهبر جمهوری اسلامی باشد که تا مدتی بیش به سود او انجام می‌شد.
در میان اختیارات مفصلی که اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی برای "ولایت فقیه" در نظر گرفته است، ابقای وزیران و برکناری معاون اول رئیس دولت به چشم نمی‌خورد. با این همه محمود احمدی‌نژاد که امروز از برابری در مقابل قانون سخن می‌گوید، به رغم چند روز مقاومت به این گونه تحمیلات گردن گذاشته است.

لاریجانی ادعای قالیباف را تکذیب کرد: تاکنون از من دعوتی برای حضور در ائتلاف سه گانه نشده است

سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر دعوت از رئیس مجلس برای حضور در ائتلاف سه نفره گفت: علی لاریجانی خبر دعوت از وی برای حضور در ائتلاف سه گانه را تکذیب کرد.

به گزارش خانه  ملت، سیدرمضان شجاعی کیاسری با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر دعوت از دکتر لاریجانی برای حضور در ائتلاف سه نفره گفت: دکتر لاریجانی امروز پس از شنیدن این خبر به من  گفت: نه تنها تاکنون چنین دعوتی از من صورت نپذیرفته بلکه هنوز تصمیمی برای ورود به انتخابات نگرفته‌ام.
نماینده مردم ساری و میانرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعا وفاق ،همدلی مساعدت و همیاری جریان اصولگرایی رقم زننده موفقیت نهایی آنها خواهد بود، افزود: رئیس مجلس معتقد است که انتخابات باید در فضایی آرامش‌بخش برگزار شود تا مردم نیز حق انتخاب خوبی داشته باشند.
وی با تاکید بر دعوت چندباره فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس و تعدادی از معتمدین و بزرگان و اقشار و صنوف مختلف از  لاریجانی برای حضور در انتخابات ادامه داد: لاریجانی تاکنون مجاب نشده و پاسخ مثبتی به این دعوت‌ها نداده است البته ممکن است در آینده نظرش تغییر کند.
روز گذشته قالیباف در مصاحبه با مهر گفت :  بنده خودم با لاریجانی گفتگو کردم تا در ائتلاف ما حضور داشته باشد که وی گفت: قصد حضور در انتخابات را ندارد و تصمیمی در این زمینه نگرفته است.