۱۳۹۱ مرداد ۳۰, دوشنبه

علی سعیدی: اشتباهات خاتمی با معذرت‌خواهی قابل اغماض است



نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه گفت «اشتباهات خاتمی در گذشته با عذرخواهی قابل اغماض است». علی سعیدی همچنین شرط ورود "ساکتین فتنه" به عرصه سیاسی را "توبه" عنوان کرد. سپاه پاسداران خود متهم به "دخالت در انتخابات" است.
علی سعيدی نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در سپاه پاسداران می‌گوید "انحراف و اشتباهات" محمد خاتمی در گذشته با "عذرخواهی از ملت ايران و خودداری از تکرار اشتباهات گذشته"، قابل اغماض خواهد بود.
نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه روز دوشنبه ۳۰ مرداد (۲۰ اوت) در گفت‌وگو با سایت "باشگاه خبرنگاران جوان" عنوان کرده است: «راه‌هايی برای بازگشت به نظام برای افرادی که در جريان فتنه سکوت کرده يا به طور غير مستقيم در مقاطعی از آن حمايت کردند وجود دارد. اين افراد با توبه، اقرار آشکار به اشتباهات خود و تعهد به پذيرش اصول و مبانی نظام می‌‌توانند راه خود را برای ورود به عرصه‌های اجتماعی و سياسی در کشور باز کنند.»
"فتنه" اصطلاحی است که مسئولان جمهوری اسلامی در مورد اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به کار می‌برند.
به گفته علی سعيدی در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، محمد خاتمی در "برزخ" قرار داشته و "سپردن امور کشور به دست نااهلان در دوران حکومتش" از نقاط ضعف و انحراف اوست.
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی سپاه پاسداران گفته بود، برخی از اصلاح‌طلبان اگر از "لطف نظام" سواستفاده نکنند می‌توانند فعالیت سیاسی کنند. وی روز یک‌شنبه اول مرداد ماه عنوان کرده بود: «لطف جمهوری اسلامی به این جریان این است که بخشی از اصلاح‌طلبان که در جریان فتنه حضور نداشتند و موثر نبودند بتوانند در انتخابات شرکت کنند و فعال باشند.»
در هفته‌های اخیر گمانه‌زنی اصولگرايان برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در رسانه‌های اصول‌گرا بالا گرفته است. در همین زمینه و در روزهای قبل محمدرضا خاتمی دبیر کل سابق جبهه مشارکت و برادر محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران نیز از بازگشت دوباره اصلاح‌طلبان به عرصه سیاسی کشور دفاع کرده بود.
«ايجاد اتاق فكر اصلاح‌طلبان»
عبدالله نوری وزیر کشور دولت خاتمی نیز با تاکید بر "ايجاد اتاق فكر اصلاح‌طلبان"، خواهان تبيين برنامه و تجديد قوای جناح اصلاح‌طلبان شده بود.
این اظهارات و گمانه‌زنی‌ها در شرایطی صورت می‌گیرند که بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب و غیراصلاح‌طلب معترض به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ همچنان در زندان هستند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد از چهار کاندیدای شرکت کننده در این انتخابات نیز، از بهمن سال ۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برند.
در محافل سیاسی داخل ایران از محمدرضا عارف (معاون اول دوره دوم دولت محمد خاتمی)، سيدحسن خمينی (نوه آیت‌الله خمینی)، کمال خرازی (وزیر خارجه دولت محمد خاتمی) و عبدالله نوری (وزیر کشور دولت‌های رفسنجانی و خاتمی)، به عنوان گزینه‌های احتمالی اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نام برده می‌شود.
در ادامه گفت‌و‌گوی اخیر نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه با سایت "باشگاه خبرنگاران جوان"، علی سعیدی جناح‌بندی اصولگرايان را "برخلاف مصلحت ملت و نظام" دانسته و خلا ناشی از مديريت  جامعتين (متشکل از جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) را مشکل اصلی اصولگرايان در رسيدن به اتحاد عنوان کرده است.
«دخالت سپاه پاسداران در انتخابات»
بلاتکلیفی سپاه پاسداران در نزاع میان اصولگرایان در آستانه برگزاری انتخابات مجلس نهم و با بالا گرفتن شکاف و اختلاف میان دو جبهه‌ اصلی اصولگرایان (جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری) آشکارتر شد. نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه می‌گوید ما نمی‌توانیم یک طرف را به دیگری ترجیح دهیم.
حجت‌الاسلام علی سعیدی، نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه همان موقع گفته بود رهبران هر دو جناح "از سرمایه‌ها و ارزش‌های نظام‌اند" و به همین دلیل "ما نمی‌توانستیم در این انتخابات یك طرفه عمل كنیم." به نظر می‌رسد در مواردی که جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومتی در رقابت‌های انتخاباتی حضور فعال‌تری داشتند تکلیف سپاهیان مشخص‌تر بوده است.
برخی اصلاح‌طلبان و منتقدان حکومت، سپاه پاسداران را متهم به دخالت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران می‌کنند. پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز هفت تن از اعضای حزب مشارکت از سپاه پاسداران ایران به دلیل آنچه "کودتا در انتخابات" خوانده شد، به قوه قضاییه ایران شکایت کرده بودند.
در همین زمینه و بعد از انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی نیز علی مطهری نماینده مجلس در دو نوبت بر  "دخالت سپاه پاسداران" در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرده بود.

سنی‌ها در تهران نماز عید فطر را پنهانی برگزار کردند



در آستانه‌ی عید فطر برخی از افراد وابسته به اهل سنت در ایران دستگیر شدند. دولت تلاش کرد سنی‌ها مراسم نماز عید را در زمان تعیین شده برگزار کنند اما روحانیان سنی با نوشتن نامه‌ای به رهبری اعتراض کردند.
منابع خبری اهل سنت در ایران در گفت‌وگو با دویچه وله گزارش دادند که در تهران و دیگر کلان شهرهای ایران امسال نهادهای حکومتی مانع برگزاری نماز عید فطر شدند و پیروان اهل سنت مجبور شدند «در برخی منازل مسلمانان اهل سنت تهران، به صورت پنهانی نماز عید فطر را برگزار کنند.»

سنی آنلاین، پایگاه اطلاع رسانی اهل سنت در ایران نوشته است پلیس امنیت تهران برای سومین سال متوالی مانع برگزاری نماز عید فطر اهل سنت شد. به‌گزارش این پایگاه اینترنتی، پلیس با حضور در نمازخانه‌های اهل سنت تهران، از ورود نمازگزاران به نمازخانه‌ها جلوگیری کرد. پیش از عید فطر امسال عبدالله عباسی، از مسئولین دفتر حسن امینی، مفتی و حاکم شرع مردمی کردستان، نیز بازداشت شد.

"سازمان اوقاف و امور خیریه" نیز امسال با صدور ابلاغیه‌ای در مناطق سنی نشین کشور درخواست کرد که مراسم عید فطرفقط در روز تعیین شده برگزار شود.

بیان ماجرا از زبان امام جمعه سابق

به گفته‌ی احمد اسماعیلی، سخنگوی شورای مرکزی سنت (شمس)، برخلاف تهران و دیگر کلان شهرهایی که پیروان اهل سنت به عنوان اقلیت دینی در آن‌ها زندگی می‌کنند، در استان‌هایی که اکثریت اهالی آن سنی‌نشین هستند، مردم توانستند نماز عید را برگزار کنند.
اهل سنت در بلوچستان، ۳۳ سال اعمال فشار
اهل سنت در بلوچستان، ۳۳ سال اعمال فشار
آقای اسماعیلی که پیش از این در شهرستان جوانرود استان کرمانشاه ۳ سال امام جمعه بوده و در سال ۱۳۷۵ در دادگاه روحانیت همدان محاکمه شده است، به دویچه وله می‌گوید: «امسال در نمازخانه‌های اهل سنت در تهران از جمله در صادقیه، سعادت آباد و یاخت‌آباد اجازه‌ی برگزاری نماز عید را ندادند.

در مسجدالنبی شهرک دانش نیز اقامه‌ی نماز انجام نگرفت و نیروهای امنیتی مردم را متفرق کردند. من فکر نمی‌کنم که حتی به پیروان اهل سنت رسما تاکنون در تهران اجازه‌ی برگزاری مراسم نماز عید فطر را داده باشند. همیشه به صورت شفاهی قول‌هایی دادند، اما کتبا هیچ مقام مسئولی آن را تائید نکرده است.»

اسماعیلی به دویچه‌وله می‌گوید در نتیجه‌ی اعتراض مردم سنی و رهبران دینی آن‌ها به‌ویژه در کردستان و سیستان و بلوچستان، امسال سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران با چالش جدی مواجه شده است.

"خارج از برنامه سراسری نماز عید برگزار نکنید!"

آگاهان به امور اهل سنت در ایران همچنین گفتند، همزمان با تشدید فشاربه پیروان سنی و رهبران دینی آن‌ها در کشور، اعتراض امامان جمعه در استان کردستان و نقاط دیگر سنی‌نشین کشور نیز افزایش یافت.

در آستانه‌ی عید فطر امسال اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان با نوشتن نامه‌ای درخواست کرد: «برگزاری مراسم نماز عید سعید فطر در سراسر کشور باید به صورت همزمان انجام بگیرد و از برگزاری هرگونه نماز عید به صورت متفرقه و خارج از برنامه سراسری خود داری نمایند.»

اعتراض امامان جمعه اهل سنت در کردستان

در واکنش به این درخواست سازمان اوقاف، "هیات امنا و ائمه‌ی جماعت مساجد سنندج و حومه" با نوشتن نامه‌ای به مدیریت اوقاف و امور خیریه کردستان، استانداری کردستان و دفتر نماینده‌ی ولی فقیه در استان کردستان به این مسئله اعتراض کردند.
اکثریت ترکمن‌ها سنی مذهب هستند
اکثریت ترکمن‌ها سنی مذهب هستند
در بخشی از این نامه‌ی انتقادی آمده است: «طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (گرچه هیچ‌وقت به آن عمل نشده است) اهل سنت رسمیت دارند و طبق مذهب خود مجازند عبادات و اعیاد خود را برگزار کنند. پس درخواست شما مبنی بر برگزاری عید فطر با سراسر کشور و تبعیت از پایتخت غیرقانونی می‌باشد. ما، هیئت امنا و ائمه‌ی جماعت مساجد سنندج و حومه، از نماینده‌ی ولی فقیه در منطقه‌ی کردستان درخواست می‌نماییم که اجازه ندهند چنین افراد خودسری با اقدامات تفرقه‌اندازانه باعث اختلاف شیعه و سنی در استان بشوند و با این اقدامات آزادی‌های مشروع اهل سنت را زیر سؤال ببرند.»

در پایان این نامه‌ی اعتراضی از استاندار کردستان درخواست شده بود: «در اسرع وقت این عنصر نامطلوب و تفرقه‌انداز را عزل و شخصی شایسته و بومی را جایگزین او نمایند.»

ناکامی دولت در کنترل امور دینی اهل سنت

احمد اسماعیلی روحانی سنی به دویچه‌وله می‌گوید: «دولت قصد دارد فعالیت‌های اهل سنت را تحت کنترل داشته باشد و روحانیان منتقد و مستقل را وادار به سکوت بکند. این فشار حاکمیت تابه‌حال در کردستان و بلوچستان بیشتر مشاهده شده است. مثلا در روزهای اخیر در شاهین دژ کردستان روحانی به اتهام دعاکردن برای مردم سوریه دستگیر شد. عبدالله عباسی ، رئیس دفتر حسن امینی هم جزو دستگیر شدگان است.»

این دستگیری‌ها به عقیده‌ی آقای اسماعیلی برای فشار به روحانیانی است که روز عید را بر خلاف روزی که دولت ایران تعیین کرده، اعلام نکنند. وی همچنین خاطرنشان می‌کند که این فشار دولت امسال نیز نتیجه‌ای نداده است.

اعزام ۲ هزار روحانی شیعه به مناطق سنی نشین

مولانا دکترعبدالرحیم ملازاده، مدیرشبکه تلویزیونی وصال فارسی که با وضعیت اهل سنت در کشور آشناست، در گفت‌وگو با دویچه وله می‌گوید: «دولت ایران تلاش می‌کند با روش‌های مختلفی مردم سنی مذهب را تحت فشار قرار دهد، اما از سوی دیگر تبلیغات "شیعه‌گری" را نیز میان اهل سنت افزایش می‌دهد تا مردم سنی به مذهب تشیع گرایش پیدا کنند. به همین منظورامسال هم در آستانه عید‌فطر حدود ۲ هزار روحانی اهل تشیع از سوی نهادهائی چون "دفتر رهبری" به مناطق سنی نشین کشور اعزام شدند.»

دکتر مولازاده در ادامه خاطرنشان می‌کند: «سیاست دولت ایران با افزیش کانال‌های دینی تلویزن‌های ویژه اهل سنت از جمله کانال‌هایی چون "وصال فارسی"، "کانال حق"، "کانال نور" و "کانال کلمه" به زبان فارسی عملا با شکست مواجه شده است. این کانال‌های تلویزیونی که برای اهل سنت افتتاح شده‌اند، سیاست‌های دولت ایران در قبال اهل سنت را به چالش کشده‌اند.»

کارشناسان در گفت‌وگو با دویچه وله تاکید کردند مراسم نماز عید فطر پیروان اهل سنت در تهران و دیگر کلان شهرهای ایران امسال نیز برگزارنشد، اما سیاست دولت در جلب موافقت و رضایت روحانیان و رهبران دینی سنی برای برگزاری مراسم عید فطر در روز تعیین شده نیز با ناکامی مواجه شد. این کارشناسان نگران آن‌ هستند که با ادامه‌ی سیاست‌های کنونی دولت اختلافات شیعه و سنی در کشور افزایش یابد.

عکس / نماینده "مردمی" احمدی نژاد در شورایعالی سینما




بازتاب : احمد نجفی، بازیگر ومجری و منصوب احمدی نژاد در شورایعالی سینما

در خصوص میزان سواد یک نماینده : کشف یکی از نوابغ ریاضی جهان در مجلس!


تابناک : تلخ و دردآور است که رسانه‌ها، اشتباهات مجلس و یا

یگر مسئولین را به آنها ثابت کنند، ولی باز هم برخی نمایندگان مجلس، هر چه را که دلشان خواست بر زبان بیاورند.

سید حسین نقوی‌ حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فرموده‌اند: تأسیس سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران در میانمار که ۸ تا ۱۰درصد معادل هشتصد هزار نفر از جمعیت ۵۵ میلیون نفری آن مسلمان است، در حال پیگیری در این کمیسیون بوده و در صورت نهایی ‌شدن، دستگاه دپیلماسی کشور را ملزم به اجرای آن خواهیم کرد.

آقای نماینده خلاصه خدمتتان عرض کنیم که:
 برادر عزیز که ظاهرا از یک دانشگاه دکترا هم گرفته‌ای! برقراری روابط دیپلماتیک نیازمند موافقت طرفین است. اگر این گونه بود که هر کسی دلش خواست در یک کشور دیگر سفارتخانه باز کند، تا حالا آمریکا و اسرائیل در ایران صد سفارتخانه باز کرده بودند.

شما در دانشگاه احیانا کنوانسیون حقوق دیپلماتیک را نخوانده‌اید که بر پایه مادهٔ ۲ آن، برقراری روابط دیپلماتیک میان کشور‌ها و مأموریت‌های دایم دیپلماتیک با رضایت دو جانبه به وقوع می‌پیوندد؟

چطور به خودتان اجازه داده‌اید، چنین ایده عجیبی را بر زبان برانید؟

ثانیا: تبصره ماده دوم ‌قانون وظایف وزارت امور خارجه می‌گوید: برقراری و قطع روابط سیاسی با تصویب هیأت وزیران انجام خواهد گرفت.

شما کدام یک از وظایفتان را در مجلس انجام داده‌اید که پایتان را در کفش دیگران فشار می‌دهید؟ چرا هیچ احترامی برای قوانین کشور قائل نیستید؟

ثالثا: برادر عزیز، کشور میانمار شصت میلیون نفر جمعیت دارد و نزدیک هشتصد هزار نفر مسلمان. شما می‌فرمایید ۵۵ میلیون نفر جمعیت و هشتصد هزار نفر مسلمان. با کدام علم ریاضی و با کدام ماشین حساب می‌شود گفت، این کشور ۸ تا ۱۰ درصد مسلمان دارد؟ هشت تا ده درصد این عدد می شود حدود پنج میلیون نفر نه هشتصد هزار نفر ، اینکه یک مسأله پیچیده ریاضی نیست؛ این مسأله کتاب ریاضی پنجم ابتدایی است.

از این بد‌تر آنکه، ندانستن قوانین و مقدمات حقوق بین‌الملل به کنار، شما وقتی که کمترین شناخت را از یک کشور ندارید، چگونه در مورد آن تصمیم می‌گیرید؟
 

تذکر دوباره رئیس جمهوری اسرائیل در مورد حمله یک‌جانبه به ایران


شیمون پرز از ایده‌ی حمله‌ی نظامی به ایران بدون پشتیبانی ایالات متحده ابراز نگرانی کرد. پیش از این هم شائول موفاز، رهبر حزب کادیما در اسرائیل، حمله‌ی تکروانه‌ی کشورش به ایران را فاجعه‌بار خوانده بود.

روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آحارونوت" سخنانی از رئیس جمهوری اسرائیل منتشر کرده که در آن شیمون پرز در مورد پیامدهای اقدام نظامی یک‌جانبه‌ی کشورش علیه تأسیسات هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است.

این روزنامه روز یکشنبه (۱۹ اوت/ ۲۹ مرداد) به نقل از پرز نوشت: «من از شدت نگرانی از عواقب
حمله‌ی یک‌جانبه‌ی اسرائیل به ایران، نمی‌توانم بخوابم».

مواضع این‌چنینی پرز پیش از این با انتقادهایی در اسرائیل روبه‌رو شده بود. مقام ریاست جمهوری در اسرائیل، مقامی عمدتا تشریفاتی است. در این کشور از ریاست جمهوری انتظار می‌رود در قبال مسائل سیاسی از این دست بی‌طرف باقی بماند.

شیمون پرز به روزنامه‌ی یدیعوت آحارونوت گفت که "از نظر اخلاقی" احساس وظیفه می‌کند، در مورد حمله‌ی اسرائیل به ایران بدون پشتیبانی ایالات متحده تذکراتی بدهد. وی افزود: «ما باید به ایالات متحده در مورد متوقف‌کردن ایران اعتماد کنیم». پرز پیش از این هم نسبت به قول همتای آمریکایی خود مبنی بر "جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای" ابراز اطمینان کرده بود.

به اعتقاد ریاست جمهوری اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و ایهود باراک، وزیر دفاع این کشور «وحشت و اضطراب بیهوده» در افکار عمومی اسرائیل به وجود می‌آوردند.

اسحاق ناوون، پنجمین رئیس جمهوری اسرائیل (از ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۲) نیز در روزهای اخیر از مواضع شیمون پرز دفاع کرده بود: «شخصی مانند شیمون پرز هنگامی که لحظه‌ای سرنوشت‌ساز را حس کند و از اعماق قلبش باور داشته باشد که باید از نفوذ خود استفاده کند، نمی‌تواند خاموش بماند».
به اعتقاد شائول موفاز، حمله نظامی تکروانه اسرائیل به ایران موفقیت‌آمیز نخواهد بود
به اعتقاد شائول موفاز، حمله نظامی تکروانه اسرائیل به ایران موفقیت‌آمیز نخواهد بود
دو روز پیش از شیمون پرز، رهبر حزب کادیما در اسرائیل نسبت به حمله‌ی نظامی یک‌جانبه‌ی کشورش به ایران هشدار داده بود. شائول موفاز چنین حمله‌ای را فاجعه‌بارخوانده بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، بارها از احتمال حمله‌ی نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران سخن رانده‌اند. نتانیاهو بارها بر حق اسرائیل در دفاع از خود تأکید کرده است. باراک هم پیش از این گفته بود که یک ایران هسته‌ای برای اسرائیل به "مراتب خطرناکتر" از حمله‌ی موشکی ایران به این کشور در صورت بروز جنگ است.

افزایش تهدیدات و حملات لفظی میان دو کشور در ماه‌های اخیر سبب نگرانی محافل سیاسی جهان شده و امکان بروز یک جنگ غیرقابل پیش‌بینی را شدت بخشیده است.

اسرائیل و غرب، ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیهات اتمی در پوشش فعالیت‌های هسته‌ای متهم می‌کنند. تهران همواره این اتهام‌ها را رد کرده است.