۱۳۹۱ اسفند ۲۵, جمعه

انتخابات آزاد به روایت جنتی: هرکسی می تواند با یک شناسنامه و چهار تا عکس ثبت نام کند


کلمه – گروه خبر: خطیب جمعه تهران با اشاره به پیام احمدی نژاد به مناسبت درگذشت هوگو چاوز رئیس‌جمهور ونزوئلا، گفت: اگر دغدغه تکرار چنین مسئله‌ای نبود من به هیچ عنوان وارد آن نمی‌شدم. ای کاش برخی‌ها که می‌خواستند برخی مسائل را مطرح کنند ۴ تا کتاب می‌خواندند و ۴ روز به حوزه علمیه می‌رفتند و بین مسائل نقلی و عقلی تفاوت قائل می‌شدند. رجعت از مسائل نقلی است و با دلیل نقلی ثابت می‌شود و نیاز به حدیث و استناد به قرآن دارد. این درجه دولتی نیست که به سینه هر کس که بخواهد بچسباند.
به گزارش خبرگزاری ها، احمد جنتی در نماز جمعه امروز تهران با انتقاد تند از رئیس دولت افزود: بعد هم علما، مراجع و مسلمین را ناراحت کند، به چه مبنایی این حرف را می‌زند، چه دلیلی دارد که آدم هرچه به دهانش می‌آید بگوید. چاوز از لحاظ سیاسی کاملاً قابل قبول بود، مردمی، ضد آمریکایی‌ و با خصلت‌های مردمی بسیار خوب بود اما بالاخره نامسلمان است. اصلاً مسلمان هم باشد،‌ما چگونه می‌توانیم بگوییم که کسی رجعت می‌کند یا نمی‌کند. امیدورام این بدعت بار دیگر تکرار نشود. این کارها درست نیست. مردم ناراحت می‌شوند.
 وی همچنین با اشاره به بحث انتخابات گفت: حرف دراین‌باره بسیار زیاد است در هر صورت مسلم است که ما به مدت ۳۲ سال انتخابات آزاد داشته‌ایم و مردم‌سالاری دینی حاکم بوده است و البته در دنیا نیز یک الگو بوده است.
وی در تبیین مولفه های انتخابات آزاد که مد نظرش است، افزود: آنچه در انتخابات دیده‌ایم هر کس که توانسته‌ است با یک شناسنامه و ۴ تا عکس ثبت‌نام کرده است، تأیید صلاحیت‌ها نیز قانون خود را دارد و هیچکس بدون قانون نمی‌تواند اظهارنظر کند و رأی دادن هم کاملاً آزاد است.
 دبیر شورای نگهبان قانون اساسی ادامه داد: آنچه ما از انتخابات می‌خواهیم این است که یک انتخابات آزاد و آرام داشته باشیم تا مردم بتوانند تصمیم خود را بگیرند، همچنین این انتخابات قانونی باشد و با شرکت گسترده مردم باشد. یک انتخابات الگو باشد تا ما بتوانیم آن را به رخ بکشیم و انشاالله نیز همینگونه خواهد شد چرا که مردم همواره این راه را طی کرده‌اند و می‌کنند.
جنتی با بیان اینکه رسانه‌ها باید در بحث انتخابات رعایت جهات لازم را بکنند گفت: من واقعاً جایز نمی‌دانم رسانه ملی از کسانی که در معرض کاندیداتوری هستند مصاحبه کند. چرا که این نوعی تبلیغات است،‌ تبلیغات زودرس است و ما امیدواریم که این کارها تکرار نشود.
وی درباره جایز بودن حمایت خود و تعداد دیگری از اعضای شورای نگهبان از احمدی نژاد در انتخابات دور پیشین ریاست چمهوری توضیحی نداد.
وی وظیفه دیگر رسانه ها برای انتخابات را نیزاین گونه تعیین کرد: مردم را برای شرکت با بصیرت در انتخابات آماده کنند.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به ضرورت جلوگیری از تخریب شخصیت‌ها و بدون پرداختن به حمایت خود و دیگر اقتدارگرایان از تخریب های صورت گرفته از سوی کاندید مورد حمایتشان در انتخابات سال ۸۸، گفت: بعضی‌ها از این تخریب‌ها نتایجی گرفته‌اند، تخریب اشخاص خلاف شرع است. خلاف قانون است و خلاف اخلاق است، هرکسی که این کار را انجام دهد، صلاحیت برای هیچ پستی ندارد. به غیر از بحث انتخابات و مجلس آیا آبروی افراد را بردن و اختلاف ایجاد کردن که مقام معظم رهبری آن را خیانت عنوان کردند، درست است!
جنتی ادامه داد: تخریب‌ها تابلویی است بر پیشانی افراد، امیدواریم ما دیگر شاهد این مسائل نباشیم. آرامش مردم را حفظ کنیم و آنها را به جان هم نیاندازیم. دو برادر با یکدیگر با هم بجنگند که یکی به مجلس و دولت برود.
وی در ادامه با اشاره به بحث مسئله گرانی گفت: گرانی کمرشکن است و آدم نمی‌تواند واقعاً از افراد بی‌بضاعت غفلت کند. نمی‌دانیم در آینده بهتر شود یا بیشتر شود. امیدواریم که وضعیت بهتر شود.
دبیر شورای نگهبان قانون اساسی با اشاره به عوامل این گرانی‌ها گفت: یکی از این عوامل تحریم است،‌اما عده‌ای می‌خواهند همه را به گردن تحریم‌ها بیاندازند که افراد صاحب‌نظر این مسئله را قبول ندارند. تحریم بوده است اما سوء مدیریت و سیاست‌های غلط نیز بوده است و اینها همه دست به دست هم داده و این وضعیت را به وجود آورده است.
وی راه حل کارشناسی خود برای رفع گرانی ها را اینگونه توضیح داد: نرخ بالا کشیده است اما نمی‌شود که این نرخ در همه جا یکسان نباشد. باید جلوی آن گرفته شود. در مغازه گرانفروشان پلمب شود. آنها را مجازات کنند و قانون را در مورد آنها اجرا کنند.
جنتی نقش مردم در برابر گرانی ها را صبر دانست و گفت: این مسئله صبر می‌خواهد، هوشیاری و آینده‌نگری می‌خواهد، شما مردم عزیز ۳۳ سال است که با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنیم و نتایج آن را دیده‌اید.
وی در حالی که در دوره اصلاحات در برابر هر افزایش قیمتی از سوی اقتدارگرایان، سنگ معیشت مردم را به سینه می زدند، افزود: هیچ چیز گرانبهایی به راحتی به دست نمی‌آید، شما می‌خواهید استقلال این مملکت را حفظ کنید، آمریکا را به زمین بزنید، می‌خواهید قدرت‌های سلطه‌گر را به زمین بزنید، می‌‌خواهید قدرتی به وجود بیاید که همه آن را تحسین کنند و الگو شود. شما هدف بلندی دارید و این کار ساده‌ای نیست.
 وی ادامه داد: یکی از مشکلات آن همین گرانی‌هاست. مشکلاتی از این قبیل هم هست باید آینده‌نگری کرد و ببینیم که نتیجه این سختی‌ها چیست؟
آیت‌الله جنتی ادامه داد: هم‌اکنون خود آمریکایی‌ها اعتراف می‌کنند که ما و ملت‌ ایران پیشرفت‌های علمی و فناوری خوبی داشتند و دستاوردهای بسیار گرانبهایی را به دست آورند.
وی افزود: با همه این سختی‌ها پیشرفت‌های علمی، اقتصادی و نظامی داشته‌ایم. بورس ما ۶۳ درصد رشد داشته‌ است. اینها چیست؟ ما جنگنده ضد رادار ساخته‌ایم. خدا به کسانی که این کار را کرده‌اند اجر دهد. دشمن باور نمی‌کند که ما جنگنده ساخته‌ایم.
دبیر شورای نگهبان قانون اساسی ادامه داد: ما باید مشکلات را تحمل کنیم، سخت هم است و حرفی در آن نیست، ولی چاره‌ای هم نیست چه کار کنیم سروصدا راه بیاندازیم، آشوب کنیم، نظام را زیر سؤال ببریم، قند در دل اروپا و آمریکا آب کنیم و این کار درست نیست.
جنتی ادامه داد: آنها به چند چیز دلبسته بودند، اولین مسئله تحریم فلج‌کننده بود که این کار نشد، دوم آنها به این مسئله دل بسته بودند که مردم از نظام با سختی‌ها دل بکنند. در ۲۲ بهمن آن راهپیمایی یک مشت محکم به دهان آمریکا بود. ما باید واقعاً نعمات خدا را شکر کنیم و ببینیم که یک راهپیمایی نصف روزه چه کرده است.
 وی در ادامه با اشاره به اینکه غرب تصور می‌کرد که ایران با تحریم عقب‌نشینی خواهد کرد، گفت: نظام با تحریم‌ها عقب‌نشینی نکرد و مسئولین نیز ایستادند و غربی‌ها نیز باور می‌کنند که باید فشار را کم کنند. در مذاکرات آلماتی اینها تا حدودی کوتاه آمدند اما تا آنجا که باید باشد خیلی فاصله است.
دبیر شورای نگهبان قانون اساسی گفت: ما مثلی داریم که جاهل کاری را که در اول باید انجام دهد آخر از همه انجام می‌دهد. آنها به جای اینکه از ابتدا حق ایران را برای استفاده از انرژی هسته‌ای قبول بکنند شروع به آوردن فشار کردند. امیدواریم خدا عقل به همه بدهد و ما را از دست این جاهل‌ها نجات دهد.
جنتی در پایان با اشاره به فرا رسیدن ایام عید نوروز خواستار رعایت حلال و حرام در این ایام از سوی مردم شد.

خامنه ای، رهبری که متحد دائمی ندارد

رادیو فردا ، مجید محمدی : رفتار سیاسی علی خامنه‌ای در ۲۳ سال گذشته نشان داده که وی متحد دائمی ندارد (اتحاد رابطه‌ای دو طرفه و ولایت مطلقه رابطه‌ای یک طرفه است)، غیر از امنیتی‌ها و نظامیانی که هیج خط قرمزی در برخورد با شهروندان ندارند روی هیچ نیرویی حساب باز نمی‌کند، از قدرت گرفتن احزاب سیاسی با تمام قوا جلوگیری می‌کند، و افراد شاغل در مقامات انتخابی جمهوری اسلامی را به تدریج سکه یک پول می‌کند تا سیاستمداری در قد و اندازه خودش وجود نداشته باشد تا مبادا روزی علیه وی قد علم کند (از رفسنجانی و خاتمی تا موسوی و احمدی‌نژاد و از کروبی و ناطق نوری تا ده‌ها عضو مجلس).

 
در قوای قهریه نیز او مرتباً فرماندهان را عوض می‌کند یا مقامات عالی رتبه در نهادهای تحت نظر خود را به افرادی بدنام، فاسد یا ضعیف می‌سپارد (برادران لاریجانی یا معاودینی مثل هاشمی شاهرودی یا محمدرضا نقدی) تا مبادا احساس قدرت کرده و در برابر وی خود را مطرح کنند. او در ۳۱ سال گذشته عملا و به تدریج علیه همه مقامات اجرایی وارد عمل شده و امروز دارد نتیجه‌اش را درو می‌کند. 
 
نظام تحقیر
 
نظام جمهوری اسلامی بر اساس تحقیر همگانی از جمله مقامات بنا گذاشته شده است و از این جهت هیچ‌کس نمی‌تواند با کرامت به کارش ادامه دهد. حتی رؤسای جمهور و اعضای مجلس توسط اعضای بیت و عناصر امنیتی تحقیر می‌شوند. این تحقیر برای مدتی- حین بالا رفتن از پله‌های قدرت و ثروت یا برای تحکیم آنها- تحمل می‌شود اما در نقطه‌ای از زندگی، این حقارت‌های فروخورده افراد بالاخص آنها که درگیر فعالیت اجرایی هستند بیرون می‌زند. باید منتظر رئیس دولت آینده بود و دید چه زمانی صدایش حداقل علیه تحقیر خودش در خواهد آمد.
 
واکنش‌ها
 
دسته‌ای مثل رفسنجانی برای عدم رویارویی مستقیم سخن وی را درست در مقابل آنچه بوده تفسیر می‌کنند؛ دسته‌ای دیگر به او گوشه و کنایه می‌زنند؛ گروهی وی را نادیده می‌گیرند و گروهی نیز به صراحت با وی مخالفت می‌کنند. همه اینها دوستان و متحدان سابق وی هستند.

به عنوان نمونه خامنه‌ای نشان داده که بیش از همه به دنبال تضعیف جمهوریت نظام است اما رفسنجانی موضع او را به گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کند: «ایشان [خامنه‌ای] چه در کرمانشاه و چه در دیدار اخیر با خبرگان رهبری، مثال سیستم پارلمانی را به عنوان نمونه‌ای از بن‌بست‌ناپذیری نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی عنوان کردند و خود ایشان هم موافق تضعیف بعد جمهوریت نظام نیستند.» (فارس ۲۳ اسفند ۱۳۹۱).

رفسنجانی در مباحث دیگری مثل سیاست خارجی یا اداره امور اقتصادی کشور نیز در عین اعتراف به قدرت برتر خامنه‌ای مواضع وی را مطابق با میل خود تفسیر کرده است. 
 
خامنه‌ای خود به وضوح می‌بیند و می‌داند که سخنان وی در میان مقامات جدی گرفته نمی‌شود و با تعارفات معمول دستوراتش را به دیوار می‌زنند: «ایشان با گلایه به من گفتند برخی هی می‌گویند فرمایشات فرمایشات، این چه حرفی است؟ من دارم دستور می‌دهم، هیچ حرفی نمی‌زنم مگر آنکه آن موضع و دستور باشد.» (حسن فیروزآبادی، مهر ۱۷ اسفند ۱۳۹۱)
 
برای تبیین رابطه خامنه‌ای به دیگر مقامات جمهوری اسلامی باید به سراغ روسای قوه مجریه در ۳۱ سال گذشته رفت. خامنه‌ای در طول دوره ریاست جمهوری و رهبری با چهار رئیس دولت کار کرده است. همه این چهار تن با احترام و نگاه داشتن محدوده رهبری در قانون اساسی با وی کار کرده‌اند اما خامنه‌ای علیه آنها عمل کرده و در نهایت این چهار تن را علیه خود برانگیخته است:
 
موسوی علیه خامنه‌ای

خامنه‌ای علی رغم معرفی موسوی به مجلس در طول هشت سال نخست‌وزیری موسوی مدام علیه وی عمل می‌کرد. در پایان چهار سال اول تا آنجا پیش رفت که دولت وی را سرنگون سازد اما خمینی جلوی این کار را گرفت. در دوره انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز مجموعه دستگاه‌های تحت امر وی علیه موسوی عمل کردند. پس از انتخابات نیز عوامل وی خواهرزاده‌ موسوی را کشتند.
 
وفادارترین افراد به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی آن نمی‌تواند این اعمال را مشاهده کند و علیه خامنه‌ای نباشد. موسوی و کروبی آن چنان علیه خامنه‌ای موضع گرفتند که کارشان به زندان خانگی کشید. پیش از آنها نیز دیگر وفاداران به خمینی مثل عبدالله نوری (به مدت بیش از سه سال به زندان رفت) و موسوی خوئینی‌ها (محاکمه شده و خانه‌نشین شد) مجازات شدند.
 
رفسنجانی علیه خامنه‌ای
 
رفسنجانی در چهار سال گذشته علیه خامنه‌ای زبان باز کرده است. او در بسیاری از امور کلیدی و جهت‌گیری‌های کشور با خامنه‌ای اختلاف نظر دارد: «بسیاری از خبرگان ملت، پارلمانی شدن نظام را مخالف با بعد جمهوریت می‌دانستند، چرا که از الزامات پذیرش نظام پارلمانی، تغییر بُعد جمهوریت نظام است که این امر در هیچ دوره‌ای مورد موافقت قرار نگرفته است.» (فارس ۲۳ اسفند ۱۳۹۱)
 
او برخلاف خامنه‌ای و ایدئولوگ‌های رژیم که معتقدند ولی فقیه منصوب خداست و مردم نمی‌توانند وی را برکنار کنند می‌گوید: «مردم ایران معتقد و مسلمانند اگر ما را می‌خواهند حكومت می‌كنیم و اگر نمی‌خواهند می‌رویم.» (پارلمان نیوز، ۱۵ آذر ۱۳۸۸)
 
او به روشنی مسئولیت بحرانی شدن و تخریب شرایط را به گردن خامنه‌ای می‌اندازد: «من الان راهکارها را از طریق رهبری می‌بینم. در این شرایط غیر از ایشان کسی نمی‌تواند مسائل را به مسیر برگرداند.» (آرمان روابط عمومی، ۱۶ مهر ۱۳۹۱)
 
او وقتی از حمایت شخصیت‌های سیاسی از دولت احمدی‌نژاد سخن می‌گوید مشخصاً به خامنه‌ای نیز اشاره دارد: «بعضی از شخصیت‌ها، اعم از روحانی و غیرروحانی، خام این جریان و تفکر شدند و آن‌چنان مورد حمایت قرار دادند که اکنون به‌ رغم فهم اشتباهات گذشته روی بازگشت و اعتراف به خطا و اشتباه را ندارند و خلاف میل قلبی و عقلی خود دست از حمایت از این بلیه برنمی‌دارند.» (فارس ۲۳ اسفند ۱۳۹۱)
 
خاتمی علیه خامنه‌ای
 
اینکه رئیس جمهور سابق کشور که در هر دو دوره انتخابات ریاست جمهوری‌اش بیش از ۲۰ میلیون رأی کسب کرده نتواند با رهبر جمهوری اسلامی ملاقات کند و او را به دفتر رهبری راه ندهند مایه مباهات نیست (کاری که صفار هرندی از وفاداران به بیت با افتخار از آن یاد می‌کند، مشرق ۲۲ اسفند ۱۳۹۱).
 
روزنامه وابسته دستگاه رهبری خاتمی را به جاسوسی و ارتباط با بیگانگان برای براندازی متهم می‌کند. حتی محافظه‌کارترین سیاستمداران در برابر این رفتارها از خود واکنش نشان می‌دهند و در نهایت با چنین رهبر و دستگاه تحت نظرش مخالفت می‌کنند.
 
بعید است محمد خاتمی فراموش کرده باشد که مشاورش را ترور کردند، به خود وی در دوران کارزار انتخاباتی حمله کردند، هر زمانی که به مسافرت خارج رفت در داخل بحرانی به وجود آوردند، و در جمکران مجلس سخنرانی وی را بر هم زدند (و همه‌ اینها از بیت آب می‌خورد). او اگر به صراحت از خامنه‌ای انتقاد نمی‌کند یا از سر ترس است یا از سر آبروداری اما مشخص است در شرایطی که وی حق انتخاب داشته و هزینه‌ای نداشته باشد علیه خامنه‌ای وارد عمل می‌شود.
 
احمدی‌نژاد علیه خامنه‌ای
 
احمدی‌نژاد در دوره دوم و بالاخص بعد از عزل مصلحی (و بازگرداندن وی توسط خامنه‌ای) به صراحت یا به طور ضمنی با خامنه‌ای مخالفت کرده است. عزل استانداران و وزرا بر خلاف توصیه خامنه‌ای، سخن گفتن در باب برقراری رابطه با ایاات متحده، ضمیمه کردن سازمان حج و زیارت به دولت، یک هفته تأخیر در کنار گذاشتن مشایی از معاون اولی بعد از توصیه خامنه‌ای وبرخی گوشه کنایه‌ها حکایت از شکاف افتادن میان احمدی‌نژاد و خامنه‌ای داشته‌اند.
 
این شکاف تا آن حد عمیق شده که احمدی‌نژاد در یکی از سخنرانی‌های خود در مورد فساد به طور ضمنی مقام غیرپاسخگوی ولی فقیه و نهادهای تحت نظرش را مورد پرسش قرار می‌دهد: «این که کسی بتواند بازخواست کند، اما بازخواست نشود، قدرتی است که زمینه مناسبی برای گرایش به فساد دارد.» (پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، ۲۲ اسفند ۱۳۹۱)
 
مجیزگویان و مرعوب‌ها
 
البته هنوز بسیارند کسانی که به مداحی و مجیزگویی خامنه‌ای مشغولند. کسانی که هنوز می‌خواهند از پله‌های قدرت بالاتر و بالاتر بروند مجیز وی را می‌گویند یا به کسانی که فکر می‌کنند خامنه‌ای با آنها مشکل دارد فحاشی می کنند تا ارادت خود را اثبات کنند (مثل این سخن اخیر محسن رضایی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری که «موسوی و کروبی را عمله امریکا می‌دانم»، الف ۲۳ اسفند ۱۳۹۱**).
 
برخی دیگر مرعوب وی هستند. از میان سیاستمداران طرفدار نظام کمتر کسی است که از برخوردها و سیاست‌های خامنه‌ای با شور و علاقه سخن بگوید. همه برای آن که متهم به زاویه گرفتن نشوند سخنان وی را تکرار می‌کنند. 
 
روزی که ستاره خامنه‌ای افول کند آنها یک به یک میراث وی را زیر پاهای خود قرار خواهند داد (کاری که مقامات شوروی پس از مرگ استالین کردند) بعد از آنکه نفسی برای خلاصی از پرونده‌سازی‌ها، ارعاب‌ها و تهدیدهای وی خواهند کشید. 

ستاره قایقرانی ایران در مزرعه چه می‌کند؟


امتناع فدراسیون قایقرانی از «تامین امکانات اولیه» برای بهترین پاروزن این رشته ورزشی در ایران، باعث شده تا او در اوج دوران قهرمانی، به جای اردوی تیم ملی وقت خود را در کشاورزی سپری کند.
محسن شادی در مسابقات روئینگ امیدهای ۲۰۰۹ جهان به میزبانی جمهوری چک قهرمان شد و پاروزن‌های برزیل، آلمان و صربستان را پشت سر گذاشت تا اولین طلای جهانی در تاریخ قایقرانی ایران را کسب کند. او سال ۲۰۰۸ نیز در همین مسابقات در برندنبورگ آلمان نقره گرفته بود.
فقط دو ماه از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸ می‌گذشت و شادی روی سکوی قهرمانی، مچ‌بند سبزی هم داشت که شبکه خبری پرس تی‌وی متعلق به سازمان صداو سیما در سایت خود، عکس محسن شادی را از مچ قطع کرد! این اصلاح عکس، در آن برهه بازتاب چشمگیری در شبکه‌های اجتماعی داشت.
محسن شادی ستاره قایقرانی ایران بود و از امیدهای ایران در المپیک لندن. او در بازی‌های آسیایی گوانگجو نیز روی سکوی شماره یک ایستاد. اما در آستانه المپیک، برکناری احمد دنیامالی جنجال ساز شد و نامه‌های هشدار دهنده کمیته بین‌المللی المپیک و ضرب‌الاجل فدراسیون جهانی روئینگ به ایران ارسال شد.
تمرینات ملی پوشان هم به حالت تعلیق در آمد. محسن شادی به نمایندگی از پنج ورزشکار المپیکی این رشته اعلام کرد حاضر نیستند با این وضع به المپیک بروند. او سپس راهی شهر خود شد و جای تمرینات، در کشاورزی به کمک پدرش شتافت!
در فاصله چند روز تا آغاز المپیک نیز فدراسیون جهانی کانو در نامه‌ای به محمد عباسی وزیر ورزش و امور جوانان ، خبر داد که دو پاروزن ایران از شرکت در المپیک لندن محروم شده‌اند.
آبیاری به‌جای قایقرانی
پس از رفع تعلیق، با پادرمیانی مسئولان، محسن شادی راضی به بازگشت به اردوی تیم ملی شد. اما نابسامانی در وضعیت فدراسیون و تمرینات غیر منسجم باعث شد تا او از تکرار رکوردهای شخصی خود هم عاجز باشد و المپیک لندن را با ناکامی به پایان برساند.
رییس پیشین کمیته‌روئینگ فدراسیون قایقرانی درباره عملکرد ضعیف محسن شادی در لندن گفت: «باد موافق نیز به او کمک می‌کرد اما رکوردی باور نکردنی و ضعیف را ثبت کرد و در گروهش آخر شد. قبل از المپیک به محسن زنگ زدم و از او درباره تمرین‌هایش پرسیدم که پاسخ داد در باغ سیب پدربزرگش مشغول به آبیاری است!»
محسن شادی پس از المپیک نیز در اوج دوران قهرمانی، به جای دریاچه آزادی و تمرینات تیم ملی، وقت خود را در مزرعه با کشت و زرع سپری کرده است. او می‌گوید: «درخواست مربی خارجی از فدراسیون کردم، سطح مربی ایرانی پایین است و تجربه چندانی هم در عرصه مربیگری ندارد. او قایقران نبوده و تمریناتش هم برای من جوابگو نیست.»
تقاضای مربی چینی
شادی به فدراسیون پیشنهاد داد با «لیو» مربی چینی سابقش تمرینات خود را انجام دهد. او حاضر شد در ازای شش ماه تمرین در چین فقط ۴۰ میلیون تومان بگیرد و حتی هزینه میزبانی از او را هم متقبل شود، اما فدراسیون نپذیرفت.
ستاره رو به افول قایقرانی ایران برای روشن شدن ابعاد بیشتر ماجرا به ایسنا می‌گوید: «در المپیک حریفانم سطح بالایی داشتند. باید با مربیان درجه یک دنیا کار کنم و قطعاً مربیان درجه چهار ایرانی نمی‌توانند کمکم کنند. قرار بود حقوقم افزایش پیدا کند که نشد، قرار بود مربی خارجی استخدام شود که نشد، قرار بود به اردوی خارج اعزام شوم که نشدم.»
بهزاد اتابکی رییس جدید کمیته‌ روئینگ فدراسیون قایقرانی درباره انتقادات محسن شادی گفته است که نمی‌توانیم مربی خارجی جذب کنیم. محسن هم اگر تمرین‌هایش را ادامه ندهد در قهرمانی آسیا نیز به مشکل خواهد خورد. این شرط‌هایی که گذاشته قابل اجرا نیست.

معرفی ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان برای انتخابات ۹۲



پس از شکل گیری ائتلاف سه گانه اصولگرایان برای انتخابات سال ۹۲ محمدرضا باهنر نیز روز جمعه، ۲۵ اسفند یک ائتلاف پنج‌گانه از این جناح را معرفی کرد. او می‌گوید از این ۸ نفر یک یا سه نفر نامزد انتخابات می‌شوند.
پس از روزها بحث و گمانه‌زنی محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس و عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری خبر شکل‌گیری ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان برای انتخابات دوره یازدهم ریاست‌جمهوری را رسما اعلام کرد. خبرگزاری فارس روز جمعه، ۲۵ اسفند از قول باهنر نوشت:«ائتلاف پنج‌گانه که متشکل از منوچهر متکی، یحیی آل‌اسحاق، بنده، مصطفی پورمحمدی و همچنین ابوترابی در آینده نزدیک است، برای معرفی و بالاآمدن یک نفر شکل گرفته.»

تغییر تصمیم باهنر و نامزدی در انتخابات
پیش از این، ائتلاف سه‌گانه‌ای میان غلامعلی حداد عادل، علی اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف شکل گرفته بود که از سوی فراکسیون رهروان ولایت مجلس حمایت می‌شود.

نایب رئیس مجلس با اشاره به این ائتلاف می‌گوید:« می خواهیم صحنه را طوری مدیریت کنیم که یا هشت نفر با هم تجمیع شوند و یک کاندیدا معرفی شود و یا در صورت به اجماع نرسیدن اصولگرایان، در قالب سه بلوک سه کاندیدا معرفی شود.»

باهنر برخلاف اظهارات قبلی خود روز چهارشنبه رسما اعلام کرد که قصد دارد نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود. به گزارش خبرگزاری فارس او پنج‌شنبه ۲۴ اسفند با حضور در همایش سراسری جبهه پیروان گفت: «بنده پیش از این اعلام کرده بودم که احساس تکلیف شرعی می‌کنم که به انتخابات نیایم. از این رو باید درباره علت کاندیداتوری خود پاسخ دهم و چاره‌ای ندارم که در این زمینه ریا کنم.»
باهنر در مورد این "ریاکاری" توضیح دقیقی نداد و علت واقعی تغییر تصمیم خود را تشریح نکرده است.

قطب‌های نامشخص رقابت‌های انتخاباتی
محمدرضا باهنر با تاکید بر این که مسئله اصلی پیروزی "یک فرد اصولگرا" در انتخابات است می‌گوید:« پس اگر زمانی به نکته‌ای رسیدیم که احساس کردیم باقی ماندن ما در صحنه انتخابات برای مجموعه اصولگرایی خطر دارد، تفاهم‌مان این است که با همدیگر کنار بیاییم  و یک نفر بیشتر نماند.»

نایب رئیس مجلس ابراز اطمینان می‌کند که تا زمان انتخابات از میان اصولگرایانی که تا کنون به میدان آمده‌اند، یک نفر بیشتر باقی نمی‌ماند. او می‌افزاید «با یک سازوکاری تلاش می‌کنیم که آن یک نفر انتخاب شود.»

به باور باهنر انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ صحنه رقابت سه گروه اصلی خواهد بود: «انتخابات این دوره ریاست‌جمهوری را سه قطبی می‌دانیم، بین اصلاح‌طلبان، دولت و اصولگرایان و هر کدام‌مان هم دو قطب رقیب داریم، جدی و شوخی هم نداریم، همه‌اش جدی است.»
برخلاف اظهارات باهنر هنوز تکلیف شرکت و عدم شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مشخص نیست. از سوی دیگر حبیب‌الله عسگراولادی رئیس جبهه پیروان در همایش روز پنج‌شنبه گفت احتمال "پنج قطبی" شدن انتخابات و افزایش نامزدهای اصولگرایان منتفی نیست.

نگرانی از "تخریب و ساختارشکنی دولت"
همزمان با این تحولات خبرگزاری ایلنا روز جمعه، ۲۵ اسفند در گزارشی با استناد به سخنان چند نماینده‌ی عضو فراکسیون رهروان ولایت نوشت که محمد باقر قالیباف، به نظر شماری از اعضای این فراکسیون شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات دارد.
محمدرضا باهنر یکی دیگر از نامزدهای ائتلاف دوم اصولگرایانمحمدرضا باهنر یکی دیگر از نامزدهای ائتلاف دوم اصولگرایان
در روزهای گذشته نیز شایعاتی در مورد قطعی شدن نامزدی قالیباف از طرف ائتلاف سه‌گانه منتشر شده که از دقت و صحت آن خبری در دست نیست. شهباز حسن‌پور، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرگزاری ایلنا گفت: بر اساس آنچه که اطلاع داریم، حضور قالیباف در انتخابات آتی ریاست جمهوری قطعی است و این اعلام حضور در شهرستان‌ها با استقبال روبرو شده است.

عوض حیدرپور، عضو دیگر جبهه رهروان، دولت محمود احمدی‌نژاد را متهم می‌کند که در دو دوره گذشته از "حربه تخریب" علیه رقیبان خود استفاده کرده و می‌افزاید:«دولت از حربه‌ای که در انتخابات نهم و دهم بهره برد، در این دوره نیز علیه افرادی که می‌توانند در انتخابات یازدهم نقشی داشته باشند، استفاده می‌کند.»

حیدرپور ابراز نگرانی می‌کند که دولت در انتخابات این دوره علاوه بر تخریب "ساختار شکنی" را هم اضافه کند.

او می‌گوید محمود احمدی‌نژاد در کنگره بزرگداشت قانون اساسی "به مجلس توپید، به شورای نگهبان حمله کرد، به قوه قضائیه جسارت کرد و... با این روال علاوه بر تخریب شروع به نوعی ساختار شکنی را هم می‌بینیم."

«تخریب رفسنجانی ناحق بود»
ظاهرا همین تجربه‌ها یکی از علت‌هایی است که باهنر حضور احتمالی اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات را به صلاح نمی‌داند: «اگر آقای هاشمی از من سؤال کند، توصیه‌ام به ایشان این است که کاندیدا نشود، هم مقتضیات سن‌شان است و هم اینکه از طرفی متأسفانه در جاهایی آقای هاشمی رفسنجانی را تخریب کردند و البته به ناحق هم تخریب کردند، این تخریب‌ها ممکن است خدای ناکرده تکرار شود.»

نایب رئیس مجلس در مورد زمزمه‌هایی که در مورد نامزدی احتمالی رئیس‌جمهور پیشین محمد خاتمی به گوش می‌خورد، می‌گوید:«دوستان آقای خاتمی و خود آقای خاتمی تصورشان این نباشد که در انتخابات سال ۹۲، سونامی‌ای مثل انتخابات سال‌های ۷۶ و ۸۰ در کشور راه می‌افتد و ۲۰ میلیون نفر به آن‌ها رأی می‌دهند، دیگر از این خبرها نیست و رأی پایین‌تری خواهد بود.»

تا کنون هیچ یک از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲ اعلام آمادگی نکرده است. بسیاری از اصلاح‌طلبان آزادی زندانیان سیاسی و تضمین سلامت انتخابات را شرط حضور در رقابت‌های سال ۹۲ عنوان می‌کنند.

در مقابل حامیان حکومت "اعلام برائت" اصلاح‌طلبان از دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸، میرحسین موسوی و مهدی کروبی را که از دو سال پیش در بازداشت خانگی به سر می‌برند، شرط بازگشت این جناح به صحنه‌ی رقابت‌های سیاسی اعلام کرده‌اند.

یک سایت وابسته به جبهه پایداری : تعداد اعتراض کنندگان 22 بهمن حادثه قم چندهزار نفر بود

«فردا» (نردیک به قالیباف) : یک سایت دسته چندم و شبه خبری متعلق به گروه پایداری در واکنش به حضور اخیر لاریجانی در قم و حمایت علما و مردم از وی در گزارشی جهت دار کوشید با مقایسه فیلم و تصاویر آشوب 22 بهمن و حضور دیروز لاریجانی در قم ،آشوب 22 بهمن را حماسی تر از استقبال دیروز از لاریجانی نشان دهد!

این سایت که در بین فعالین ارزشی عرصه سایبری شهره به بی اخلاقی و رفتارهای گروهکی است در این گزارش به نحو عجیبی سعی در  القای غیر سازماندهی بودن آشوب قم داشته و تاکید می کند که تعداد اخلالگران 22 بهمن حادثه قم چندهزار نفر!!! و فراتر از  چند ده نفر عنصر مرتبط با پایداری و حلقه انحرافی دولت است!
یک منبع آگاه در این خصوص به «فردا» گفت: به مصداق« پری‌رو تاب مستوری ندارد / در ار بندی ز روزن سر برآرد »  رسانه های پایداری نمی توانند ذوق زدگی خود را از حادثه قم پنهان کنند و این سلسله گزارشات عوامل  پشت پرده حوادث قم را عیان می کند.هرچند که فیلم منتشره از این رویداد گویای همه چیز است.»
وی افزود:«نهادهای مسئول قطعا ناظر بر این تحرکات فتنه گرانه در آستانه انتخابات هستند و برخورد لازم  با عوامل انحرافی ای را که سعی در بر هم زدن آرامش کشور داشته باشند را خواهند داشت. در این خصوص از سوی مقامات ارشد نظام تذکرات قاطعی نیز به لیدرهای این جریان داده شده است.»
در خصوص این تذکر گفتنی است که مرتضی آقاتهرانی دبیر کل جبهه پایداری در واکنش به سئوال خبرنگار مهر  مبنی بر اینکه آیا شما در خصوص اتفاقات روز 22 بهمن شهر قم تذکری دریافت کرده اید؟ گفت: شما چه کار داری! این موضوع سری بوده و جلسه علنی نبوده است. 

بلیت پروازهای خارجی با دلار ۳۵۰۰ تومانی

بهار نیوز: نرخ بلیت پروازهای خارجی بر مبنای دلار به نرخ ۳۵۰۰ تومان محاسبه و فروخته می‌شود.

پس از افزایش نرخ ارز و نوسان آن، سازمان هواپیمایی کشور تصمیم گرفت نرخ بلیت پروازهای خارجی برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و غیر ایرانی به صورت شناور محاسبه شود. در این راستا مقرر شد با توجه به نوسان نرخ ارز، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع تعیین نرخ بلیت هواپیما در پروازهای خارجی نرخ دلار را با توجه به بازار تعیین و روی سایت خود اعلام کند. پس از اجرایی شدن این تصمیم هر چند وقت یکبار با توجه به افزایش و یا کاهش نرخ دلار در بازار آزاد نرخ بلیت پروازهای خارجی نیز تغییر می‌کند و در‌آخرین تغییر شاهد افزایش نرخ بلیت پس از کاهش در ۱۰ روز گذشته هستیم.بر این اساس طی ۱۰ روز گذشته و پس از کاهش نرخ دلار در بازار آزاد نرخ بلیت هواپیما در پروازهای خارجی با دلار ۳۳۰۰ تومان محاسبه و فروخته شد اما از پنجشنبه هفته گذشته دوباره شاهد افزایش نرخ بلیت هواپیما بودیم.
از پنجشنبه هفته گذشته بلیت پروازهای خارجی شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و غیر ایرانی با دلار ۳۵۰۰ تومان محاسبه و فروخته می‌شود. شناور بودن نرخ بلیت پروازهای خارجی امری است که به گفته مدیران عامل ایرلاین‌های ایرانی وغیر ایرانی باعث جلوگیری از ضرر و زیان در پروازهای بین المللی به مقصد ایران شده است. 

گوشت قرمز به هر کیلو ۳۰ هزار تومان رسید، از ارزانی مرغ خبری نشد

روزنامه‌های جهان صنعت و اعتماد خبر داده‌اند که در آستانه نوروز قیمت هر کیلو «گوشت قرمز» به ۳۰ هزار تومان رسیده، «مرغ» هم به رغم وعده دولتی‌ها ارزان نشد، و میوه نیز گران‌تر شده است.

به گزارش رادیو فردا، روزنامه جهان صنعت با اشاره به این که اظهارات مقام‌های دولتی درباره «تولید مطلوب و ذخیره فراوان» هم «بازار را کنترل نکرد»، نوشته «گوشت و مرغ ارزان نشد» و «در روزهای اخیر با افزایش و نوسان قیمت آن مواجه هستیم و عدم نظارت بر توزیع، قاچاق و دلالی از جمله دلایلی است که برای گرانی‌ها عنوان می‌شود».

به نوشته این روزنامه، «گوشت قرمز طی یکی دو هفته اخیر با سیر صعودی به کیلویی ۳۰ هزار تومان رسیده و قصد پایین آمدن ندارد» و گزارش‌های میدانی از آن حکایت دارد که «یک کیلو‌گرم گوشت گوساله در مغازه‌های جنوب شهر تهران ۳۰ هزار تومان، و یک کیلو‌گرم گوشت گوسفندی ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد»، و «قیمت مرغ نیز این روز‌ها بین ۵۷۰۰ تا ۶۲۰۰ تومان در نوسان بوده است».

جهان صنعت با اشاره به این که «بخش مهمی از سبد غذایی را محصولات پروتئینی تشکیل می‌دهد»، نوشته در پی گران‌تر شدن قیمت گوشت قرمز «برخی مسئولان می‌گویند افزایش قیمت گوشت، مصرف مرغ را بیشتر کرده و به همین دلیل قیمت افزایش یافته است».

همزمان روزنامه اعتماد نیز در شماره بیست و چهارم اسفندماه گزارشی درباره «افزایش قیمت میوه» در آستانه نوروز منتشر کرده و از جمله خبر داده که قیمت نارنگی اکنون هر کیلو ۳۵۰۰ تومان است، اما اگر «نارنگی وارد نشود، قیمت ۳۵۰۰ تومانی آن به ۵۰۰۰ تومان خواهد رسید».

به نوشته این روزنامه، حسین مهاجرا رئیس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان پس از افزایش قیمت نارنگی در آستانه سال نو «به مردم پیشنهاد کرده است که به جای نارنگی این بار پرتقال بخورند».

روزنامه اعتماد از قول مجتبی شادلو، رئیس اتحادیه باغ‌داران ایران، یادآوری کرده که «تولید کشاورزان در سال ۹۱ به لحاظ کیفی و کمی مطلوب بوده به طوری که کشاورزان با مازاد تولید مواجه شده‌اند».

این روزنامه درباره «گرانی میوه شب سال نو» نیز از قول سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس نهم نوشته است که «کاهش قیمت میوه در زمان برداشت آن از جمله علت‌هایی است که میوه شب عید کشاورزان داخلی را در زمین‌های کشاورزی مدفون کرده و بی‌تدبیری وزارت جهاد کشاورزی، کمبود میوه در شب عید موجبات نوسان و افزایش قیمت‌ها را فراهم می‌کند».

احمدی نژاد:‌ نفت را از ما می گیرند و جنس بنجل می دهند


کلمه – گروه اقتصادی: محمود احمدی نژاد در ماههای آخر ریاست خود بر دولت، سخنان عجیبی بر زبان می راند که هیچ نسبتی با عملکرد هفت سال و نیم گذشته دولتش برقرار نمی کند. او امروز ملی شدن نفت ایران را زیر سوال برده و اعتراف کرده است که دولت در عوض صادرات نفت، به واردات جنس بنجل می پردازد.
به گزارش کلمه، اعتراف احمدی نژاد به دور ریختن پول نفت و تهاتر این سرمایه ملی با کالاهای بنجل و بی ارزش، در حالی است که در هفت سال گذشته بارها منتقدان از واردات بی رویه دولتی انتقاد کرده اند اما گوش دولت این انتقادهای دلسوزانه را نشنیده است.
دولت مدعی اصولگرایی و مورد حمایت رهبری همچنین در این سالها با سیاست های خود، کشور را به تحریمی سخت مبتلا کرده است که اکنون به مرحله تهاتر نفت در برابر کالا رسیده و به واردات اجناس بنجل و گندم و برنج آلوده از چین و هند و پاکستان انجامیده است.
رئیس دولت دهم در سخنانی که در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری منتشر شده، با تاکید بر اینکه ملی شدن نفت هنوز کامل نشده و نفت به طور کامل ملی نشده، گفته است: ملی شدن یعنی اینکه صفر تا صد ملک، مال و معدن در جیب ملت ایران باشد.
احمدی نژاد که در مراسم افتتاح طرح های عمرانی و صنعتی استان مرکزی سخن می گفته، افزوده است: بیگانگان با قیمت‌های چندین برابری نفت را کشف و سپس حفاری و بهره برداری می‌کردند که عملاً بخشی از ثروت کشورمان به این طریق خارج می‌شد و سپس خودشان باید می‌آمدند پالایشگاه ساخته و قطعات می‌آوردند و طراحی می‌کردند که بخش دیگری از پول و ثروت ملت نیز از اینجا به هدر می‌رفت.
وی خاطرنشان کرده: بعد از آن برای فروش نفت استخراج شده ، تازه قیمت آن را باید آنها تعیین می‌کردند و پول جزیی به ما می‌دادند که الان هم بخش مهمی از آن همین طور است و همان پول را از ما می‌گیرند و جنس بنجل به ما می‌دهند.
او نگفته که اگر چنین کاری ناپسند است، چرا همچنان دولت به صادرات نفت و واردات جنس بنجل ادامه می دهد.
رئیس دولت مخالفت های مجلس با فاز دوم هدفمندی یارانه ها را نیز کار دشمن دانسته و گفته است: طرح های سهمیه بندی سوخت و هدفمندی یارانه‌ها کار بزرگی بود که ملت ایران انجام داد و دشمنان از این کار خیلی عصبانی هستند و می‌خواهند هر طور که شده بساط را بر هم بزنند.

ایران از امریکا گندم می خرد

سوداگران آمریکایی می گویند خریداران غلات ایران در حال گفتگو با  آمریکا برای خرید ۱۱۰ هزار (متریک) تن گندم اند.
به گزارش صدای آمریکا، وارد کنندگان گندم ایران معمولا ترکیبی از بخش خصوصی  و دولت اند، اما بموجب خللی که سال گذشته بواسطه تامین منابع مالی در برخی از امور تجاری صورت گرفت، اینک دولت نقش بیشتری را در این زمینه به دست گرفته است.
گرچه تحریمهای اقتصادی علیه ایران، شامل مواد غذایی نمی شود اما وارد کنندگان ایرانی برای گشایش اعتبار در بانکها و یا  انتقال وجوه از یک بانک به بانکی دیگر، با مشکلاتی روبرو هستند.
یک بازرگان آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت گرچه هنوز تاییدی در این زمینه که امر خرید و فروش گندم میان ایران - آمریکا صورت گرفته وجود ندارد، اما قدر مسلم اینست که مذاکره در این مورد که حمل گندم به ایران در ماه آوریل صورت گیرد انجام شده است. 

وزیر اقتصاد: حذف صفر از واحد پولی به تعویق افتاد

وزیر اقتصاد و دارایی درباره آخرین تحولات مربوط به پیامد‌های تحریم‌ها، اظهار داشت: اقتصاد ایران اقتصاد بزرگی است و تحریم‌کنندگان هم این را می‌دانند.

 سیدشمس‌الدین حسینی با اشاره به مصوبه دولت در خصوص حذف صفر از واحد پولی کشور در کمیسیون اقتصاد گفت: با توجه به نوسانات ارزی به این جمع‌بندی رسیدیم که صفر از واحد پولی کشور حذف شود اما این موضوع به فرصت دیگری موکول شد.
سید شمس‌الدین حسینی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی اعلام کرد که پیگیری بحث رفرم پولی به زمان دیگری موکول شده است.

وی توضیح داد: حذف صفر از واحد پولی کشور در کمیسیون اقتصاد دولت تصویب شد و لایحه‌ای نیز به دولت ارائه کردیم اما با توجه به نوسانات ارزی به این جمع‌بندی رسیدیم که موضوع به فرصت دیگری موکول شود.

وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بحث آخرین تحولات مربوط به معوقات بانکی، اظهار داشت: همیشه به صورت متعارف بحث مطالبات معوقه بانک‌ها پیگیری و اقداماتی نیز انجام می‌شود.

حسینی افزود: بانک‌ها وثایق کافی مطالباتی که دارند به اجرا می‌گذارند که خود اینها بر اساس رقم اعلام شده از سوی وزیر دادگستری بالغ بر 27 هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: پرونده برخی بدهکاران که ارقام بدهی آنها بالاتر بود، در کارگروه مشترک در حال بررسی است که نیازمند کار حقوقی مجدد است و برخی پرونده‌ها نیز در مرحله قضایی قرار دارند که پیگیری می‌شوند.

وزیر اقتصاد و دارایی درباره آخرین تحولات مربوط به پیامد‌های تحریم‌ها، اظهار داشت: اقتصاد ایران اقتصاد بزرگی است و تحریم‌کنندگان هم این را می‌دانند.

حسینی با بیان اینکه آنها وارد یک بازی شدند که باید با تدبیر هم از آن خارج شوند، افزود: در برخی حوزه‌ها سختی‌هایی داریم که از جمله آنها بحث تأمین مواد اولیه دارویی است که برخلاف ادعای غربی‌ها به مردم ایران فشار وارد کردند که کار غیر اخلاقی و غیر انسانی بود.

وی ادامه داد:‌ نقل و انتقال پول حتی برای دارو را دشوار کردند که البته با مجموع تلاش‌های صورت گرفته، این مضایق برطرف شده است.
 

پنتاگون از هشدار به یک جنگنده ایرانی برای دنبال کردن یک پهپاد آمریکایی خبر داد

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون می گوید یک جنگنده ایرانی کوشید یک پهپاد یا هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را بر فراز خلیج فارس دنبال کند اما با هشدار یک جنگنده آمریکایی مجبور به عقب نشینی شد.
به گزارش رادیو فردا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جورج لیتل سخنگوی پنتاگون گفته است که این ماجرا روز سه شنبه رخ داد و جنگنده آمریکایی با پرتاب یک مُنَور به جت ایرانی هشدار داد. 

فرماندار تهران پیشاپیش صحت انتخابات آینده را تایید کرد


کلمه – گروه خبر: فرماندار تهران با تایید پیشاپیش انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ گفت: در انتخابات سال آینده حتما شبهه وارد خواهد شد اما من از الان در مورد اینکه شبهات و اشکالات صحت دارد، می‌گویم که از صفر تا صد آن دروغ محض است.
به گزارش ایسنا، این موضع را عیسی فرهادی در یک نشست خبری عنوان کرد و با بیان اینکه “۹۹ گردان عاشورا از بسیج مستضعفین در انتخابات آینده آماده‌باش هستند”، اظهار کرد: گرچه ان‌شاءالله نیازی به استفاده از آنها نخواهد بود، ولی تدابیر لازم در این بخش فراهم شده است.
این گونه موضع گیری ها بیش از آنکه موجب اطمینان ار سلامت انتخابات شود، تردید درباره سلامت این انتخابات را افزایش می دهد. روشی که در انتخابات مخدوش سال ۸۸ نیز مورد استفاده جریان حاکم قرار گرفت تا بر اساس آن هرگونه اعتراضی را به نحوه برگزاری انتخابات سرکوب کند.
وی همچنین گفت: تهران شرایط امنیتی خاصی دارد و همواره مورد توجه بیگانگان بوده است. در این راستا برای برگزاری دو انتخابات آینده بین سه تا پنج نفر در هر شعبه‌ای امنیت آن شعبه را برقرار خواهند کرد و از ۱۵ هزار نفر از نیروهای انتظامی در تهران نیز استفاده می‌شود و در این راستا دو تیپ از نیروی انتظامی آماده‌باش خواهند بود.
وی در ادامه مدعی شد در انتخابات سال ۸۸ به عنوان معاون سیاسی یکی از استانداری ها در یکی از شعبه های رای گیری حاضر شده که نماینده مهدی کروبی بر سر این صندوق، خود را به وی رسانده تا بگوید که خود او نیز به کروبی که برای آن تبلیغ می کرده، رای نداده است!
چنین سخنان خارج از منطق و آشفته ای نشان می دهد که برای انتخابات سال ۹۲ نیز همانند انتخابات سال ۸۸ برنامه های مفصلی از تقلب و تخلف در نظر گرفته شده است. اصرار مجریان انتخابات برای رد اعتراض و شبهه به سلامت آن، در حالی که هنوز بیش از سه ماه به برگزاری آن مانده است، چیزی جز این هدفگذاری و خط و نشان کشیدن برای معترضان که پاسخ اعتراضشان با ۹۹ گردان بسیج داده می شود، به ذهن نمی رسد.
فرماندار تهران همچنین با بیان این‌که “هرجا در مورد انتخابات ابهامی وجود داشته باشد جواب می‌دهیم”، اظهار کرد: کاش قانونی بود که طی آن اگر فردی اعتراض نابجا داشت، برای بیان این اعتراض نابجا مجازات شود.
همزمان با اعلام آمادگی ۹۹ گردان بسیج برای برگزاری انتخابات، رئیس قوه قضاییه نیز گفت: در انتخابات ریاست جمهوری آینده ستادهای ویژه انتخاباتی قوه قضاییه با قاطعیت عمل می‌کنند تا کاندیداها بدانند دستگاه قضایی با چشمانی بیدار بر جرایم انتخاباتی نظارت دارد.
رئیس دستگاه قضا که به نظر می رسد به اندازه مجریان انتخابات در دولت، نسبت به سلامت آن اطمینان ندارد، به تشکیل ستادهای ویژه انتخاباتی اشاره کرد و با بیان این‌که موضوع پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی پیش از این در قوه‌ قضاییه مغفول مانده بود، گفت: تشکیل این ستادها آثار بسیار خوبی داشت و در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز ستادهای ویژه انتخاباتی قوه قضاییه با قاطعیت عمل خواهند کرد تا کاندیداها بدانند که دستگاه قضایی با چشمانی بیدار بر جرایم انتخاباتی نظارت دارد.

فرمانده ناجا: سال ۹۱ بهترین رکود امنیتی در کشور رقم خورد


در سالی که حتی به دادیار قوه قضاییه هم با قمه حمله می شود و در روز روشن در خیابانهای پایتخت از مردم زورگیری می شود، فرمانده نیروی انتظامی با این ادعا که در سال ۹۱ بهترین رکوردهای امنیتی در کشور رقم خورد، گفت: اکنون هیچ نقطه‌ ناامن در کشور نداریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم صبح امروز در صبحگاه نیروهای انتظامی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: دشمن در سال ۹۱ تلاش کرد با به کار بردن برگه‌های دیگری از تزویر با فشار خود ملت ایران را تسلیم کند.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: دشمن به دنبال این بود که ما را از ادامه طریق و با فشارهای روانی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به صورت توأم ملت و مسئولان را به زانو درآورد.
وی افزود: آنها با این حربه به دنبال رودرو قرار دادن مردم و نظام برای ایجاد مشکلات معیشتی بودند و قصد داشتند لشگر ناراضیان را راه‌اندازی کنند.
احمدی‌مقدم ترفندهای دشمنان را منشأ خیر دانست و گفت: اکنون به دلیل همین دشمنی در عرصه اقتصادی فرصت‌هایی برای نظام ایجاد شد که از جمله آنها کاهش واردات، افزایش صادرات، کاهش قاچاق کالا و احتکار، اتکاء بیشتر به تولیدات داخلی و کاهش مصرف محصولات خارجی است.
فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرد: اگرچه اشکالاتی در مسیر معیشتی مردم پدیدار شد ولی برای رسیدن به مسیر واقعی باید برخی سختی‌ها را هم تحمل کرد که مردم نشان دادند برای رسیدن به قله کمال حاضر به عقب‌نشینی نیستند.
احمدی‌مقدم استقلال کنونی کشور را بی‌نظیر دانست و گفت: هیچ گاه چنین درجه‌ای از استقلال نداشته‌ایم و امروز می‌بینیم کشورهایی که در حال انقلاب هستند به دلیل نبود استقلال خود را دست بسته می‌بینند و لذا ناچار به تعدیل مواضع هستند.
فرمانده نیروی انتظامی کشور ادامه داد: دشمن فکر می‌کرد با ایجاد فشار، ناآرامی و اغتشاش حاصل می‌شود ولی امروز به جرأت می‌گویم که در سال ۹۱ بهترین رکوردهای امنیتی در کشور رقم خورد.
وی افزود: جرایم جنایی همچون گروگانگیری و تجاوز به عنف و سایر جرایم کلان کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد و سال دیگر نیز این دستاوردها بهتر و بیشتر خواهد شد.
احمدی‌مقدم ادامه داد: اکنون هیچ نقطه‌ ناامن در کشور نداریم و نمی‌توان گفت امنیت کرمان از سیستان پایین‌تر است و یا اینکه امنیت اصفهان بیشتر از امنیت تهران است.

ورود سرنگ‌های چینی استریل نشده به کشور


مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر گفت: وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگهای مرغوب در کشور، بی رویه مجوز واردات این کالا را صادر می‌کند و ما نمونه‌هایی از سرنگهای چینی استریل نشده را در بازار کشف کرده‌ایم.
این در حالی است مدیر وزارت بهداشت مدعی است که مشاهده مواردی از سرنگهای غیر استریل از چین به کشور واقعیت ندارد و تمام سرنگهایی که با مجوز وزارت بهداشت از کشورهای مختلف از جمله چین به کشور وارد شده استاندارد و استریل هستند.
وی گفته است: تمام سرنگهای وارداتی به کشور علاوه بر نظارت سختگیرانه وزارت بهداشت، تحت نظارت استانداردهای اجباری موسسه استاندارد نیز هستند و فقط کالاها و سرنگهایی می‌توانند مجوزهای قانونی واردات را بگیرند که استانداردهای لازم را داشته باشند.‌
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت:‌ موارد محدودی از تخلف در مورد برچسب سرنگهای وارداتی داشته‌ایم که به سرعت با آنها برخورد شد و موارد مشکل دار مرجوع شدند و با شرکت متخلف نیز برخورد کردیم. در مورد خود شرکت سها هلال احمر نیز این مسئله وجود داشت و در برخی سرنگهای تولیدی این شرکت سرسوزن های زنگ زده و سرنگهای حاوی مو کشف شده که با آن نیز برخورد شد.
در همین حال، محمد علیزاده در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته‌ایم و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته «استریل شده».
وی افزود: ۱۸ کارخانه در کشور سرنگ تولید می‌کنند ولی وزارت بهداشت همچنان مجوز واردات این محصول را می‌دهد. باید سعی کنیم تا حد امکان مواد اولیه تجهیزات پزشکی را هم در داخل تولید کنیم تا در صورت تحریم و وارد نشدن یک ماده خاص، تولید ملی و سلامت مردم به خطر نیفتد.
علیزاده با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی موارد کیفیت قربانی قیمت یک محصول می‌شود افزود: اکنون سرنگ‌های چینی با نصف قیمت مشابه ایرانی در بازار عرضه می‌شود و کسی به کیفیت آن توجه نمی‌کند. بیمار هنگام اضطرار فقط کیسه دارو و سرنگ را تحویل می‌گیرد تا زودتر آن را تزریق کرده و بهبود یابد و کسی دقت نمی‌کند که آیا درجه بندی سرنگ یا سوزن آن استاندارد است.
وی گفت: در برخی سرنگ‌های چینی درجه‌بندی روی سرنگ دقیق نیست و حتی نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته “استریل شده”
به گفته مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران جنس کاغذ سرنگ‌های چینی به حدی نازک است که میکروب به داخل سرنگ نفوذ کرده است.
وی در پاسخ به اینکه مگر این سرنگ‌ها از طریق مبادی رسمی و با نظارت وارد کشور و داروخانه‌ها نمی‌شود گفت: من از جزئیات آن بی اطلاعم ولی به هر حال متولیان هم نمی‌توانند چندین میلیون سرنگ را تک تک چک کنند. نهایتاً چند نمونه به طور تصادفی آزمایش می‌شود.
علیزاده در مورد سرانه مصرف سرنگ در کشور گفت: سرانه مصرف سرنگ در کشور ۱۰ است و طبق آخرین آمار رسمی جمعیت کشور سالانه ۷۷۰ میلیون سرنگ مصرف می شود.
وی ادامه داد: فقط کارخانه سها هلال به تنهایی ۵۰۰ میلیون سرنگ در سال تولید می‌کند و به جز آن ۱۷ کارخانه دیگر در کشور این محصول را تولید می‌کنند و باید پرسید چرا به‌خاطر سودجویی برخی، اجازه واردات می‌دهند، مگر جز این است که بدون اجازه وزارت بهداشت کسی نمی‌تواند مجوز واردات تجهیزات پزشکی را بگیرد.
علیزاده در پاسخ به اینکه برخی کیفیت نامناسب سرنگ ایرانی را دلیل واردات می‌دانند گفت: به گواه کارشناسان کیفیت سرنگ‌های ایرانی چیزی از مشابه خارجی کم ندارد و حتی استیل سوزن آن از نوع مرغوبتری است.

علی مطهری: بخشی از جامعه هنوز دلگیر و ناراضی از انتخابات ۸۸ است


فرزند آیت الله مطهری در خصوص انتخابات ریاست جمهوری بر این باور است که اگر آقای خاتمی وارد صحنه شوند بسیار مفیدتر خواهد بود تا این‌که منتظر تغییر شرایط باشند. چشم‌انداز کشور نشان می‌دهد که در حالت عادی قرار نیست تغییر در سیاست‌های موجود در قبال اصلاح‌طلبان به وجود بیاید. بنده هم معتقدم برخوردهای خشن و سخت‌گیری‌هایی شد که لزومی نداشت. فکر می‌کنم اگر فردی مانند آقایان هاشمی، ناطق‌نوری و خاتمی وارد شوند شرایط تغییر خواهد کرد.
علی مطهری نماینده اصولگرای تهران معتقد است این اتفاق به دلیل عدم حضور اصلاح‌طلبان شاخص در عرصه انتخابات و همچنین تعصبات گروهی عده‌ای است که نگاه منتقدانه را برنمی‌تابند. مطهری در گفت‌وگو با بهار می‌گوید: بخشی از این موضوع به دلیل انتخابات سال ۸۸ است. اصلاح‌طلبان احساس می‌کنند فضای سیاسی مطلوبی برای حضور آنان فراهم نیست، در نتیجه فعالیت انتخاباتی چندانی انجام نمی‌دهند. اصولگرایان هم مشاهده می‌کنند رقیب جدی در میدان حاضر نیست. طبیعتا در چنین شرایطی که رقابت جدی وجود ندارد، فضای انتخاباتی پرشور شکل نمی‌گیرد.
مطهری معتقد است: در چنین فضایی مردم هم احساس می‌کنند کاندیداهایی که تاکنون مطرح شده‌اند تفاوت چندانی با هم ندارند زیرا همه از یک جنس و یک جریان هستند، پس هیجان و شور و شوقی به وجود نمی‌آید. زمانی ما می‌توانیم فضای پرهیجان انتخاباتی را مشاهده کنیم که احساس شود لااقل دو دیدگاه و گرایش و دو گفتمان متفاوت وجود دارد که یک گفتمان، منتقد شرایط فعلی و خواهان تغییر وضع موجود در چارچوب قانون اساسی است و دیگری تلاش می‌کند وضع موجود را حفظ کند. این‌گونه است که رقابت شکل می‌گیرد و مردم به حرکت و جنب و جوش درمی‌آیند.
مطهری با بیان این‌که در شرایط فعلی که هنوز کاندیدای مهم و تاثیرگذاری پای به عرصه انتخابات ننهاده است تغییری هم در فضای سیاسی کشور ایجاد نمی‌شود، می‌گوید: «بخشی از جامعه هم هنوز از اتفاقات انتخابات سال ۸۸ دلگیر و ناراضی است و به نوعی در شرایط قهر به سر می‌برد. این مسائل باید برطرف شود. تصور من این است که با حضور چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و اصولگرا این مشکل تا حدودی مرتفع خواهد شد. ما باید انتخاباتی برگزار کنیم که خاطره انتخابات ۸۸ از ذهن‌ها پاک شود.»
نماینده تهران در ادامه تاکید دارد: «اگر افراد شاخص همه گروه‌ها و جریانات سیاسی موجود معتقد به نظام نتوانند وارد عرصه انتخابات شوند قطعا مشارکت مردم در انتخابات به حد بالایی نخواهد رسید و طبیعتا منجر به جشن ملی مورد نظر ما نخواهد شد. بنابراین باید تنگ‌نظری و تعصبات گروهی را کنار نهاد و اجازه داد افرادی که دلسوز نظام و انقلاب و معتقد به قانون اساسی هستند در انتخابات شرکت کنند. کسانی که بزرگ‌ترین خواسته‌شان اجرای بدون تنازل قانون اساسی است و بر اجرای فصل سوم قانون اساسی که شامل حقوق ملت است تاکید دارند نیروهای درون نظام بوده و باید در انتخابات فرصت حضور داشته باشند.»
وی معتقد است: «اگر تنگ‌نظری‌ها و سخت‌گیری‌های بی‌مورد را کنار بگذاریم شاهد انتخاباتی پرشور خواهیم بود. اما اگر سیاست‌های فعلی ادامه یابد و منتقدان نتوانند در انتخابات کاندیدا داشته باشند انتخابات تا حدودی فرمایشی و منجر به کاهش اعتماد عمومی می‌شود و این احساس در افکار عمومی به وجود خواهد آمد که نتیجه انتخابات و پیروز انتخابات از هم‌اکنون مشخص است. انتخاباتی شیرین است که نتیجه آن مشخص نباشد. کسانی که در جریان انتخابات گذشته اعتراضی داشته‌اند، نباید برانداز معرفی شوند. ما باید از منتقدان و معترضان به برخی سیاست‌ها استقبال کنیم اگر به درستی رفتار خود ایمان داریم. با توجه به محدودیت‌های فعلی که در عرصه رسانه‌ها و احزاب و شخصیت‌ها وجود دارد روزنه‌ای برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مشاهده نمی‌شود. آیا فضایی برای حضور اصلاح‌طلبان به وجود خواهد آمد؟
علی مطهری با تاکید بر این‌که: «آنچه قطعی است این است که رهبر انقلاب بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات آینده تاکید دارند و شرایط ویژه کشور این ضرورت را مضاعف می‌کند»، می‌گوید: مسئولان نیز براساس این سیاست راهبردی رهبری باید تمهیدات لازم را فراهم کنند. اما اصلاح‌طلبان نباید منتظر چراغ سبز یا پایان یافتن محدودیت‌ها و سیاست‌های فعلی باشند تا پس از آن وارد عرصه شوند، بلکه باید وارد صحنه شوند تا به این سیاست‌ها پایان داده شود. به طور مثال اگر دوستان با این نگاه وارد شوند که ابتدا حاکمیت زندانیان سیاسی را آزاد کند تا ما هم در انتخابات حضور پیدا کنیم به نتیجه‌ای نخواهند رسید. گرچه من افرادی مانند آقایان هاشمی و ناطق‌نوری را در شرایط فعلی در اولویت کاندیداتوری می‌دانم اما با توجه به این‌که ظاهرا این دو نفر نمی‌آیند اگر اصلاح‌طلبان با کاندیدایی که مورد اقبال مردم است وارد صحنه انتخابات شوند، می‌توانند فضا را تغییر دهند. من فکر می‌کنم اگر آقای خاتمی کاندیدا شوند بیشترین آرا را به خود اختصاص می‌دهند. پس از آن و با فشار افکار عمومی فضا تغییر خواهد کرد و اصلاح‌طلبان به همان نتایج مورد نظر خود می‌رسند. هم زندانیان سیاسی آزاد می‌شوند و هم بسیاری از محدودیت‌ها رفع می‌شود. البته آقای خاتمی امروز پخته‌تر از خاتمی دوره اصلاحات است و قطعا تحت‌تاثیر تندروها قرار نخواهد گرفت.
علی مطهری در پاسخ به این سوال که «اگر خاتمی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ شود تایید صلاحیت می‌شود»، می‌گوید: نمی‌توانم نظر قطعی بدهم. بالاخره آقای خاتمی هم باید از آبروی خود مایه بگذارند. ایشان نباید صرفا در جاده هموار گام بردارند. باید در جاده خاکی هم حرکت کنند. بنده معتقدم اگر ایشان وارد صحنه شوند بسیار مفیدتر خواهد بود تا این‌که منتظر تغییر شرایط باشند. چشم‌انداز کشور نشان می‌دهد که در حالت عادی قرار نیست تغییر در سیاست‌های موجود در قبال اصلاح‌طلبان به وجود بیاید. بنده هم معتقدم برخوردهای خشن و سخت‌گیری‌هایی شد که لزومی نداشت. فکر می‌کنم اگر فردی مانند آقایان هاشمی، ناطق‌نوری و خاتمی وارد شوند شرایط تغییر خواهد کرد.

خیز دولت برای بستن کامل اینترنت در آستانه انتخابات


کلمه – سجاد اعرابی:
در حالی که سایت ها و خبرگزاری های مختلف خبر از بسته شدن کامل VPNها در کشور می دهند، با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر نهادهای حکومتی شبکه های اینترنتی و ارتباطی را با انسداد و فیلترهای شدید مختل کرده اند. کارشناسان و نهادهای مرتبط با انتقاد شدید از این محدودسازی ها، نسبت به اقدامات مشکوک و ضدامنیتی دولت در حوزه اینترنت از جمله توزیع VPNدولتی هشدار می دهند و گزارشگران بدون مرز، ایران را جزو پنج کشور دشمن اینترنت در جهان معرفی کرده است.
به گزارش کلمه، در حالی که ماهها بحث راه اندازی اینترنت ملی و قطع شبکه اینترنت ایران از جهان بر سر زبان ها بود، سرانجام این روزها با قطع کامل نرم افزارهای ارتباطی اینترنتی و همچنین مسدود شدن VPN ها در کشور، ارتباط کاربران ایرانی با شبکه جهانی اینترنت با اختلالات اساسی روبه‌رو شده است.
VPNها از کار افتاده اند…
برخی از وبسایت ها گزارش می دهند که علاوه بر VPN ها، کاربران اینترنت ایران با قطع انواع دیگر فیلترشکن نیز روبرو شده اند. طبق اخبار واصله، از چهارشنبه ۱۶ اسفنداکثر کاربرانی که از وی‌پی‌ان با پورت “PPTP” استفاده می کردند، دچار مشکل شدند و پس از آن تاکنون این مشکلات تشدید شده است. همچنین کاربرانی که از پورت “L2TP” استفاده می کردند نیز دچار مشکل شده اند.
این مشکلات آنجا جدی تر می شود که بدانیم در چند روز گذشته، ورود به زیرمجموعه های سایت گوگل در اکثر نقاط کشور یا غیرقابل دسترسی شده و یا به سختی امکان پذیر است. از سوی دیگر ورود به صندوق پستی الکترونیکی گوگل (Gmail) نیز به دشواری صورت می‌گیرد.
علاوه بر این اختلالات، بسیاری از نرم افزارهای ارتباطی تصویری همچون اسکایپ، اوو و یاهو مسنجر نیز قابل استفاده نیستند. گفته می شود دلیل این امر به مسدود سازی پورت‌های وی‌پی‌ان بر می گردد و همزمان با آن، محدودیت‌هایی نیز برای استفاده از پروتکل امن HTTPS ایجاد شده است.
این در حالی است که طی روزهای اخیر و همزمان با غیر ممکن شدن برقراری ارتباط از طریق VPN و SOCKS نرم‌افزارهای عبور از فیلترینگ و پروکسی‌ها، قطعی طولانی مدت امکان دسترسی به نرم افزار ارتباط صوتی و تصویری از راه دور، کاهش سرعت در حد قطعی ارتباط و یا بارگذاری نشدن برخی سایت‌ها بدون آنکه پیغام فیلترینگ نشان داده شود، در شیکه اینترنت کشور افزایش یافته است.‌ شایعاتی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه این مشکلات به دلیل تست‌های نهایی روی شبکه اینترنت ملی است.
وی پی ان (VPN) اگرچه اطلاعات را از طریق یک شبکه عمومی مانند اینترنت جابه‌جا می‌کند اما در عین حال با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری، این ارتباط هم‌چنان اختصاصی و محرمانه باقی می‌ماند. در غیاب VPN، گفته می شود هنوز برخی از نرم افزارهای عبور از فیلترینگ مانند Hotspot Shield، Freegate و Proxifier هنوز هم اجازه استفاده آزادانه از اینترنت را به کاربران داخل ایران می‌دهند اما ممکن است سرعت و دسترسی آن‌ها به همه سایت‌ها همیشه پایدار نباشد. وجود شیوه‌هایی مانند تونل و برنامه‌هایی مثل psiphone، Your Freedom، JonDo و سایر ابزارهای دیگر، از جمله راه‌هایی است که توسط کاربران داخل ایران به دیگران معرفی می‌شود.
VPNهای دولتی، دامی برای کاربران ایرانی اینترنت
از کار افتادن VPN ها در روزهای گذشته در حالی است که چندی پیش مسوولان دولتی در اقدامی عجیب خبر از توزیع VPNهای دولتی داده بودند. در همین رابطه وزیر ارتباطات در تازه ترین موضع گیری خود می گوید با دستور رئیس دولت در حال ساماندهی به VPN ها هستیم. با این حال یک کارشناس ارتباطات، این کار دولت را در حوزه امنیت اینترنت بسیار خطرناک می داند و توضیح می دهد: حکومت می‌خواهد که کاربران با ارائه شناسنامه خود برای دریافت امکان “VPN مجاز” مراجعه کند. پس از ثبت مشخصات کاربر و نام همه کسانی که از این امکان می‌خواهند استفاده کنند، حکومت احتمالا نرم افزاری را بر روی کامپیوتر کاربر نصب خواهد کرد که مثلا ارتباط VPN مجاز را برقرار می‌سازد. این نرم افزار کامپیوتر کاربر را به ارگان امنیتی حکومتی (وزارت اطلاعات، پلیس فتا، اطلاعات سپاه و غیره) وصل خواهد کرد و از آنجا ارتباط امن را نیز ایجاد خواهد کرد.
کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا، چند ماه قبل خبرگزاری ایسنا گفته بود: «به‌زودی ابلاغ آیین‌نامه اجرایی کمیسیون ساماندهی فیلترینگ فضای مجازی به منظور صدور مجوز استفاده از فیلترشکن‌های وی‌پی‌ان مجاز تدوین خواهد شد»
در مورد اختلالات روزهای اخیر، رمضانعلی سبحانی فرد از نمایندگان مجلس در گفت و گو با مهر، اظهار داشت: بررسی دلایل بروز این مشکلات و سیاستهای مدنظر در این زمینه در دستور کار کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس قرار گرفته است و ظرف ۲ روز آینده اطلاع رسانی می‌شود. وی با بیان اینکه پیگیری ها نشان می دهد که مشکل به وجود آمده در دسترسی برخی کاربران به سایتهای اینترنتی احتمالا به دلیل قطع استفاده از پورتهای VPN غیرمجاز باشد، ادامه داد: ظرف چند روز گذشته پورتهای VPN غیرقانونی در کشور مسدود شده و براساس اعلام قبلی مسئولان، از این پس تنها VPN های قانونی و ثبت نام شده، قابلیت استفاده خواهند داشت؛ در این راستا این احتمال وجود دارد که قطع ورودی VPN ها مشکلات فنی در دسترسی کاربران به سایر سایتهای اینترنتی به همراه داشته است که البته در این زمینه باید بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.
این نماینده البته نگفت که بر اساس کدام قانون، VPN های موجود غیر قانونی خوانده شده و بر اساس کدام ضابطه، VPN هایی که دولت (و در واقع دستگاه های امنیتی) ایجاد کنند، مجاز شمرده می شود.
آیا اینترنت ملی شده است؟
اختلالات جدید در شبکه اینترنت کشور و استفاده از فیلتر شکن ها در حالی است که تعداد بسیار زیادی از شهروندان در کشور روزانه برای تبادل اطلاعات، پیگیری اخبار، امور بازرگانی و … از اینترنت و صندوق های پست الکترونیک خود استفاده می کنند. گزار شهای گوگل حاکی از وجود حدود ۳ میلیون کابر جیمیل در ایران است. یک کارشناس رسانه و ارتباطات این موج اخیر محدودیت ها را ناشی از راه اندازی پروژه اینترنت ملی می داند. محمود تجلی مهر به رادیوزمانه می گوید: این کار در همان راستای پروژه “اینترنت ملی” است. اینترنت ملی در واقع محدود سازی ارتباط اینترنت ایران با خارج به کانال‌های تعریف شده و قابل کنترل ارگان‌های امنیتی است. وی می افزاید: سالهاست که تلاش حکومت برای کنترل کامل اینترنت است و تاکنون به نتیجه‌ای هم نرسیده است. این به بازی موش و گربه شباهت دارد. حکومت موقتاً می‌تواند زمینه‌ای را محدود کند تا زمانی که راه حل مناسب از سوی طرف مقابل، یعنی کاربران و مخالفان سانسور و سرکوب یافته شود.
هنوز مشخص نیست که آیا این اختلالات ناشی از نگرانی هایی است که مسوولین دولتی و امنیتی از خیلی وقت پیش آن را بیان می کرده اند یا خیر. پاییز امسال بود که وزیر ارتباطات مدعی شده بر اساس طرح اینترنت ملی، با جداسازی شبکه اطلاعات داخلی از شبکه اینترنت جهانی ایران «قادر به مهار صد در صدی حملات سایبری خواهیم بود و دیگر بدافزاری وارد نخواهد شد. مگر برخی شیطنت‌ها که ممکن است از داخل کشور منشا بگیرند.»
از نگاه او اینترنت «به عنوان ابزاری بسیار قوی در انقلاب های رنگی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد و گوگل تمامی اطلاعاتش را در اختیار سازمان سیا قرار می دهد.»
البته وزیر ارتباطات پیشتر خبر داده بود که تا پایان امسال اینترنت ملی راه اندازی می شود. حال مشخص نیست که آیا پروژه اینترنت ملی تنها به ایجاد مشکل و هزینه برای کاربران اینترنتی محدود می شود یا مزایایی هم برای ایرانیان خواهد داشت.
دکتر شهشهانی رئیس دانشکده ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف که از وی به عنوان بنیانگذار اینترنت در ایران یاد می شود پیش از این به روزنامه قدس گفته بود: اگر بیشتر مردم بدانند اینترنت ملی یعنی چه، با آن مخالف خواهند بود. چون مدلی که مطرح است، شبیه چیزی است که در چین وجود دارد.
اخبار و گزارش های منتشر شده در روزهای اخیر نشان می دهد ابعاد افزایش کنترل و محدودسازی بر سایتهای اینترنتی به میران موجود محدود نیست، چرا که بنا بر آنچه خبرگزاری مهر منتشر کرده: از این پس اتصالات شبکه های خصوصی مجازی ثبت نشده همگی فیلتر خواهند شد.
نکته ی جالب توجه آنجاست که مسوولین مربوط، حاضر به پاسخگویی و حتی پذیرش محدودیت های جدید نیستند و به نوعی طفره رفتن از چرایی این عمل را ترجیح می دهند. از جمله معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات که در گفت و گو با خبرنگار مهر، وجود اختلال در دسترسی به برخی سایتهای اینترنتی را تایید نکرده و می گوید: هیچ گزارشی در این باره به ما ارائه نشده است.
انتقاد از کنترل و سانسور اینترنت در ایران
در حالی این روزها شبکه اینترنت در ایران با محدودیت های بیشتر و بیشتر روبرو می شود که کاربران، صاحبنظران و کارشناسان حوزه اینترنت از جایگاه نامناسب و ناشایست کشورمان در حوزه کنترل و سانسور اینترنتی در جهان انتقاد می کنند.
دو روز قبل به مناسبت روز جهانی مبارزه با سانسور، گزارشگران بدون مرز گزارشی را منتشر کرد که در آن ایران در کنار چین، سوریه، بحرین و ویتنام از جمله دشمنان اینترنت خوانده شده بود.
پس از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد و با تلاش های مسوولان امنیتی، نظامی و فرهنگی با اجرای طرح هایی همچون ساماندهی وبگاه ها و تحت عناوین مختلف سانسور و فیلترینگ در ایران افزایش یافت. سانسورهای پی در پی و در مدت اخیر دستکاریهای وسیع در سرعت و دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت نارضایتی کاربران را به شدت افزایش داده است.
برخی کاربران اینترنت در این روزها با انتقاد از مشی اقتدارگرایانه دولت در تشدید محدودیت های اینترنتی، نوشتند که: «یک راه اساسی و قاطع برای کنترل کامل اینترنت وجود دارد و آن هم خاموش کردن شبکه برق است»!
نشریه گاردین در همین رابطه در ۳۰ ژوئن ۲۰۰۹ منتشر کرد، نوشته است که در ایران تمام شرکت های ارائه کننده سرویس اینترنت تحت نظارت و از کانال شرکت ارتباطات راه دور به ارائه خدمات با ترافیک پایین می پردازند، امری که به شدت کنترل بر ترافیک را تسهیل کرده و از طریق نرم افزارهایی این امکان را به دولت می دهد که IP استفاده کنندگان را نیز مورد تعقیب قرار دهد.
در مطلب دیگری که سال ۲۰۰۹ در وبسایت شرکت «Circle ID» منتشر شده با رجوع به گزارش چند مرجع معتبر بین المللی، این طور بیان شده که به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، اینترنت در ایران و عملکرد دولت در کنترل آن به امر بسیار پیچیده ای تبدیل شده است.
انتخابات و میهمان ناخوانده حکومت
انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در حالی برگزار خواهد شد که به گفته بسیاری از کارشناسان ارتباطات و سیاست اینترنت نقش بسیار پررنگی در آن بازی خواهد کرد. خبرگزاری رویترز در همین باره می نویسد: انتخابات پیش روی ریاست جمهوری دلیل اصلی این اقدام جمهوری اسلامی قلمداد می شود.
نگرانی مسوولان حکومتی از حجم عظیم کاربران اینترنت و تاثیر آن در انتشار جهانی اخبار و اطلاعات باعث شده تا بسیاری از نهادها و مسوولان دولتی مجبور به پاسخگویی در مورد وقایع و اتفاقات باشند.
انتخابات پیشین ریاست جمهوری نیز در حالی برگزار شد که حکومت در روزهای منتهی به رای گیری اقدام به قطع شبکه های اس ام اس و تلفن و اینترنت در برخی نقاط کشور کرده بود و حتی در روز های بعد از انتخابات قطع کامل شبکه اینترنت نیز موجبات اعتراض گسترده را فراهم آورد. امری که البته نهادهای مسوول هیچ پاسخی درباره آن ندادند.
نگرانی شدید حاکمان از قدرت و تاثیرگذاری شبکه های مجازی در سازماندهی و تقویت ارتباطات مردم و شکل دهی حرکت های مدنی، این روزها و به خصوص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها آنها را به فکر واداشته تا هرچه زودتر پروژه ی خودساخته ی «اینترنت ملی» را به اجرا بگذارند، طرحی که در سال های گذشته بارها و بارها شاهد نقل قول ها و وعده هایی درباره راه اندازی آن در آینده ای نزدیک بودیم، اما در عمل اتفاق نیفتاد.
این در حالی است که بر اساس گزارش های بین المللی از جمله آنچه سایت «Cosmic Log» منتشر کرده، در هشت سال اخیر در ایران سالانه تعداد کاربران اینترنت ۵۰ درصد رشد داشته که این بالاترین رقم در خاورمیانه است و همچنین تاثیر این کاربران بر سیاست در این کشور بسیار مورد توجه است.
باید منتظر بود و دید آیا این اقدامات غیرشفاف در این روزها بخشی از پازلی است که مسوولان امنیتی و نظامی برای روزهای پیش رو و در استانه انتخابات چیده اند یا خیر.

محمود دولت آبادی: جریان ادبیات توقف‌ناپذیر است؛ آقایان دست از سخت‌گیری بی‌مورد بردارند


«محمود دولت‌آبادی» که این روز‌ها مشغول نگارش «وزیری امیر حسنک» پیرامون داستان «حسنک وزیر» اثر «ابوالفضل بیهقی» است، می‌گوید این اثر ادای دینی است به «ابوالفضل بیهقی» و خدمتی است به جوانان ترسانده شده از ادبیات کلاسیک ایران. او همچنین معتقد است سیر جریان زبان و ادبیات توسط شخص یا اشخاصی به وجود نیامده که با اراده‌ی شخص و اشخاصی بسته شود.
به گزارش ایلنا، دولت‌آبادی پرداختنش به ادبیات بیهقی را مربوط به دیروز و امروز ندانست و گفت: پرداختن من به بیهقی به طور اخص و ادبیات کلاسیک به شکل اهم چیز جدیدی نیست. از‌‌ همان اوائلی که با ادبیات آشنا شدم، به دنبال گذشته‌ی زبان و ادبیات فارسی بوده‌ام و همچنان هستم. عرصه‌‌ی ادبیات ما به قدری وسیع و طولانی است که گاهی وقت‌ها فکر می‌کنم ممکن است در آن، گیر کنم.
او با اشاره به بیهقی هم گفت: پرداختن من به این استاد، در واقع نوعی ادای دین است. سال پیش ادای دینی نسبت به شاهنامه‌ی فردوسی و موضوع «رستم و سهراب» داشتم که ده سالی است با آن اثر بی‌همتا (شاهنامه) زندگی می‌کنم و امسال هم تصمیم گرفتم ادای دینی نسبت به «ابوالفضل بیهقی» داشته باشم؛ زیرا این کتاب هم یکی از آثاری است که من در دوره‌های مختلف زندگی همواره به آن رجوع کرده‌ام.
او به ذکر سابقه‌ای از ارتباطش با «تاریخ بیهقی» پرداخت و گفت: وقتی پایان سال ۱۳۵۵ از زندان بیرون آمدم، زندگی و کتاب‌هایم در هم ریخته بود. در اولین فرصتی که از خانه بیرون رفتم، ۳ کتاب خریدم؛ یکی شاهنامه‌ی ویرایش مسکو، دیگری «مقالات شمس» و کتاب سوم هم «تاریخ بیهقی» بود.
نویسنده‌ی رمان کلیدر ادامه داد: خاطرم هست کتاب «تاریخ بیهقی» را در‌‌ همان زمان به جایی بردم تا جلد کنند، البته قبلآ یک نسخه‌ی دیگر هم از این کتاب داشتم که از بین رفته بود. به این ترتیب جستجو در زبان و ادبیات قرن سوم تا هفتم-هشتم ایران؛ به عنوان یکی از دوره‌های درخشان ادبیات ایران که پیش از رودکی شروع می‌شود و تا حافظ ادامه می‌یابد، جزء کارهای آموزشی من بوده است. در این دوره‌ها از جمله ادبیات عرفانی و حکمی مثل «ابوسعید ابوالخیر»، «عطار»، «خیام»، «خواجه نظام‌الملک» و بسیاری دیگر از کسانی بودند که به آن‌ها پرداخته‌ام و همچنان می‌پردازم.
دولت‌آبادی تأکید کرد: امروز که به این کار می‌پردازم، از نظر من یک نوع ادای دین به «ابوالفضل بیهقی دبیر» است.
او درباره‌ی ناشر این اثر هم گفت: انتشارات «فیروزی» در شهر سبزوار عهده‌دار انتشار این اثر است. در نوجوانی که در شهر سبزوار بودم، پدر صاحب کنونی این انتشارات، کتاب‌فروشی و روزنامه‌فروشی داشت و من از او کتاب‌ها اجاره کردم و خواندم.
این نویسنده وضعیت فعلی این اثر را اینگونه توضیح داد: برای این داستان و شرایط وزیری کلاسیک ایران مطلب نسبتآ پر دامنه‌ای نوشتم و برای حروفچینی فرستاده‌ام تا ویرایش نهایی را انجام دهم.
دولت‌آبادی هدف از نگارش این این اثر را آشنا شدن بیشتر علاقه‌مندان ادبیات ایرانی با بیهقی دانست و افزود: سعی دارم این آشنایی نه به عنوان یک متن دشوار، بلکه به عنوان یک متن روان باشد، با لحنی که به لحن مردم خراسان و اطراف آن مربوط می‌شود و متنی است بسیار پاکیزه و درست در حوزه‌ی زبان دری.
این نویسنده در پاسخ به این سؤال که «در تألیف این اثر بیشتر به جنبه‌های زبانی اثر توجه داشته‌ یا جنبه‌های تاریخی آن» گفت: بیشتر جنبه‌های زبانی و داستانی مورد نظر من بوده است، زیرا من بیهقی را ضمن تاریخی بودنش، بیشتر از جهت داستانی دیده‌ام و پرداخت‌هایش از شخصیت‌ها در معنای ادبیات و تاریخ را مورد توجه قرار داده‌ام. البته در یک بررسی مقدماتی اشاره‌ای به جنبه‌های تاریخی هم دارم و به نفس قدرت و وزارت را در ایران نگاه کرده‌ام.
دولت‌آبادی درمورد زمان انتشار این کتاب گفت: تصور نمی‌کنم برای نمایشگاه کتاب پیش رو قابل ارائه باشد، اما برای سالروز تولد «ابولفضل بیهقی دبیر» آماده خواهد بود. همچنین در کنار این کتاب، نسخه صوتی خوانش من از متن این اثر نیز آماده شده که همزمان با انتشار کتاب، ارائه خواهد شد.
این نویسنده در ادامه مشکلات اقتصادی حوزه کتاب و ادبیات و مشکلات حوزه‌ی نظارت بر آثار را منحصر به مدت اخیر ندانست و گفت: این روند حداقل در ۳۰ و چند سال اخیر به اضافه ۲۰ و چند سالی که قبل از آن تجربه کرده‌ام، همواره وجود داشته است. چیزی که الان تشدید شده است، گویی گذر از مرحله قهر نسبت به ادبیات معاصر و ورود به مرحله‌ی بند آوردن ادبیات است.
دولت‌آبادی افزود: من بار‌ها گفته‌ام که این روند نه به سود ملت، نه به سود کشور و دولت و نه به سود نویسنده‌ها و نه خواننده‌هاست. متأسفانه شرایط به این ترتیب است و امیدوارم تدبیر دیگری اندیشیده شود تا فکر ارباب نظر بر حوزه‌ی ادبیات و حوزه‌های مربوطه را مقداری از این نگاه تنگ بگذراند، زیرا همانطور که بار‌ها گفته‌ام، زبان و ادبیات با اراده‌ی من نوعی و دیگری آغاز نشده که با اراده‌ی من و دیگری بسته شود و البته راه خود را پیدا می‌کند. به عنوان مثال همین اثر بیهقی، هزار سال پیش نوشته شده و زمان درازی گم بوده تا بالاخره یک محقق انگلیسی در هندوستان نصف نسخه‌ای از این اثر را پیدا می‌کند و می‌بینیم سرانجام به ما رسیده است.
او در پایان گفت: شمس تبریزی می‌گوید من سخن می‌گویم و یقین دارم اگر ۵۰۰ سال دیگر هم باشد، بالاخره سخن من به دیگری می‌رسد. می‌بینید که ادبیات و فرهنگ توقف‌ناپذیر است. ادبیات مانند آب است و راه خود را پیدا می‌کند. من توصیه می‌کنم که آقایان دست از این سخت‌گیری غیرلازم و بی‌مورد بردارند و اجازه دهند ادبیات به خصوص آثار جوانان بدون این گرفت و گیر‌ها منتشر شود. ما نیاز داریم جوان‌های ما شکفته شوند. خیام می‌گوید «قلم مشاطه ملک است»، این مطلب باید فهمیده شود.