۱۳۹۲ فروردین ۲۹, پنجشنبه

هشدار رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا: رکود بی‌سابقه در بازار طلای داخلی


رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا بی‌توجهی به پیشنهادات اصناف و فعالان بازار طلا و همچنین حضور واسطه‌های بی‌هویت در این بازار عامل اصلی رکود بی‌سابقه در بازار طلای کشور اعلام کرد.
عباد محمدولی در گفتگو با ایلنا، با بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر هیچ ثبات و انبساط خاطری برای تولیدکنندگان طلا و فعالان این صنف در کشور وجود ندارد و این ناشی از بی‌اعتمادی اصناف به مسئولان و عدم توجه به راهکارهای ارائه شده برای برون رفت از بحران رکود در بازار طلا از سوی این صنف به مسئولان است.
به گفته وی عدم اجرایی شدن تدوین ساخت عیار‌های مختلف که از ابتدای سال ۹۲ و همچنین وجود واسطه‌های بی‌هویت باعث شده رکود و بی‌ثباتی در بازار طلای کشور همچنان حاکم شود.
رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا تصریح کرد: در حال حاضر واسطه‌هایی که هیچ هویتی در بازار طلا ندارند باعث شده بازار طلا را به سوی بی‌ثباتی سوق داده و به عنوان یک عارضه بسیار بزرگ صنعت طلا را مورد هجمه قرار دهد.
این فعال بازاری علت کاهش و یا افزایش و یا به عبارتی نوسانات بازار طلای جهانی را حاصل فروش هجم بسیار زیادی طلا از کشور آلمان و قبرس در بازارهای جهانی دانست.
وی افزود: باید فاصله نرخ مرجع ارزی با نرخ بازار کاهش داده تا تولید کنندگان طلا بتوانند به راحتی این بازار را حفظ کرده و تعادل را به آن بازگردانند.

دیدار جمعی از روزنامه نگاران با خانواده میرحسین/ فواد صادقی: میرحسین موسوی یک یادآوری بود برای جامعه غفلت زده

همزمان با ایام عید نوروز و روز جمهوری اسلامی، گروهی از روزنامه نگاران با خانواده میرحسین موسوی و زهرا رهنورد دیدار کردند.
به گزارش کلمه، در این دیدار که در منزل یکی از فرزندان میرحسین انجام شده بود، جمعی از روزنامه نگاران و اعضای تحریریه یک سایت خبری با شادباش سال نو، ابراز امیدواری کردند که سال جدید زمانی برای گشایش و بهبود اوضاع فضای سیاسی و اقتصادی کشور باشد.
همچنین در ادامه این دیدار، در مورد شرایط خاص حاکم بر کشور، انتخابات سال ۸۸ و رخدادهای پس از آن، و حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد بحث و گفت و گو شد.
دختران میرحسین با بیان شرایطی که منجر به حضور مهندس موسوی در انتخابات ریاست جمهوری شد، تصریح کردند که این نامزدی بر خلاف نظر خانواده بوده است.
دختران موسوی و رهنورد با شرح اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، به بیان خاطرات خود از آن زمان پرداختند و آخرین وضعیت پدر و مادر خود را تشریح کردند.
فواد صادقی، به نمایندگی از جمع حاضر نیز در این دیدار با اشاره به مصائب و سختی هایی که ائمه اطهار در صدر اسلام متحمل شده اند، شرایط فعلی را به نوعی نعمتی برای مهندس موسوی و خانم رهنورد و خانواده دانست، تا آنها شکر این نعمت را که در سختی به آنها عرضه شده است، به جای آورند.
وی همچنین با اشاره به استقبال قابل توجه مردم از نامزدی میرحسین موسوی، تاکید کرد: اینکه بعد از بیست سال کناره گیری مهندس موسوی از فضای حاکمیت، چنین حجم اقبالی به ایشان از طرف اقشار مختلف نشان داده شد، پیش و بیش از نگرش سیاسی و اقتصادی ایشان، اخلاق مداری و صداقتی بود که در رفتار و گفتار نشان داد این موجب فراهم آمدن سرمایه مشترکی از مردم و همراهان سبز شد که حماسه ۲۵ خرداد در میدان آزادی، ۲۸ خرداد در میدان امام خمینی، شد و این سرمایه همچنان باقی است.
فواد صادقی با بیان اینکه در مقابل مهندس موسوی فقط یک شخص همچون احمدی نژاد نبود به مساله جریان قدرت پنهان و عامل تامین منافع آنها اشاره کرد و گفت: برای مقابله با این جریان پنهان، کسی باید میدان دار می شد که هیچ نقطه ای از آلودگی در پرونده خود و نزدیکانش نداشت و از هیچ نمی هراسید و این شخص میرحسین موسوی بود. وی تاکید کرد: تقدیر الهی این بود که مهندس موسوی عامل تغییر و یادآوری باشد برای جامعه غفلت زده و در لبه پرتگاه، جامعه ای که انحراف و فساد و تباهی در ارکان آن نفوذ کرده بود.

سایت دعوت از خاتمی فیلتر شد


سایت دعوت از محمد خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، توسط نهادهای حکومتی فیلتر شد.
کارگروه فیلترینگ که مواضعی نزدیک به جبهه پایداری دارد سایت سلام خاتمی که برای دعوت از سید محمد خاتمی جهت کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری تاسیس شده بود را فیلتر کرد.
به گزارش بازتاب فیلتر شدن این سایت که هیچ گونه خبر و یا مطلب خاصی را جز بیانیه های رسمی دعوت از خاتمی منتشر نمی کرد در حالی انجام شده است که مطابق با آئین نامه این کارگروه بایستی به هرسایت قبل از فیلتر شدن تذکر داده شود که به حذف مصداق مجرمانه اقدام کند.
پیش از این بازتاب نیز با تصمیم این کارگروه بدون دادن تذکر قبلی فیلتر شده بود وعبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه در تماس مدیرمسئول سایت بازتاب جهت اعلام دلیل فیلتر، پیشگیری را عامل فیلتر کردن سایت بازتاب عنوان کرده بود.

مصباح یزدی: ولی فقیه شبیه ترین فرد به امام معصوم است/ رییس جمهور بدون حکم رهبری طاغوت است


مصباح یزدی که عدم اعتقاد به ولایت فقیه را با شرک برابر می داند، این بار اظهار نظر کرده است که مشروعیت کل نظام به ولایت فقیه است و رییس جمهور منتخب مردم اگر از طرف ولی فقیه نصب نشود، اطاعت از او حرام است.
به گزارش ایسنا، مصباح یزدی در همایشی با عنوان جایگاه ولایت و دولت در نظام اسلامی با تبیین این مسئله، اظهار کرد: رییس جمهور منتخب مردم اگر از طرف ولی فقیه نصب نشود، طاغوت است و اطاعت از او حرام، زیرا هیچ‌کس حق ندارد بدون اذن ولی فقیه حکومت کند.
این عضو شورای فقاهت جبهه پایداری خاطرنشان کرد: بنابراین مشروعیت کل نظام به ولایت فقیه است و مشروعیت او نیز از طرف امام معصوم حاصل می‌شود.
مصباح یزدی در بخشی دیگری از سخنان خود درباره این‌که رابطه ولایت و ارتباط آن با دولت در چیست؟ به بیان دیدگاه اسلامی و فقهی پرداخت و افزود: با وجود آن‌که ۳۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد که در همه دنیا نیز این انقلاب مبتنی بر ولایت فقیه شناخته شده است، اما ابعادی از مسئله ولایت فقیه وجود دارد که برای بسیاری افراد کاملا روشن نشده است.
وی ادامه داد: در همه دنیا حکومت‌هایی داریم که به نحوی مبتنی بر دموکراسی هستند و این برای آنها اصل پذیرفته‌ شده‌ای است که مردم باید خود حکومتشان را انتخاب کنند، البته غیر از چند کشور که سلطنتی و تشریفاتی هستند، مانند انگلیس،‌دانمارک و غیره که ظاهرا اینگونه حکومت می‌کنند.
مصباح یزدی خاطر نشان کرد: عموما کشورهای دنیا به صورت جمهوری اداره می‌شوند و مردم در انتخابات آنها شرکت کرده و مسوولین را به وسیله رای مستقیم و انتخابات تعیین می‌کنند.
وی با بیان این‌که در ایران در یک مقطع زمانی دو منصب رسمی نخست‌وزیری و ریاست جمهوری وجود داشت، یادآور شد: بعدها مشکلاتی که در مدیریت پیش آمد، در بررسی قانون اساسی پست نخست‌وزیری حذف شد و مردم با شرکت در انتخابات رییس جمهور منتخب خود را انتخاب می‌کنند.
وی تاکید کرد: مردمی که در انتخابات شرکت می‌کنند، برای این است که چه کسی می‌خواهد شخص اول مقام اجرایی باشد و در منطق جهانی این امر یعنی دموکراسی.
این عضو شورای فقاهت جبهه پایداری تصریح کرد: البته پست ریاست جمهوری پست دائمی نبوده و هر چند سال یکبار تغییر می‌کند و مقام ثابتی که نماد حیات حکومت باشد، در مقام معظم رهبری تجلی می‌یابد.
مصباح یزدی در ادامه درباره این‌که رهبری چه رابطه‌ای با دولت و رییس قوه مجریه دارد گفت: یک بحث این است که قانون اساسی ما چه رابطه‌ای را در نظر گرفته است، بحث دیگر این است که دین ما چه چیزی را می‌گوید، البته باید در نظر داشت که اسلام احکام فردی و اجتماعی دارد و می‌خواهد که این احکام توسط کسانی که متصدی اجرا هستند، اجرایی شود.
وی افزود: باید بدانیم که در نوع اول اسلام نظام حکومتی دارد، دیگر آن که اساس این نظام حکومتی در شریعت تدوین شده و حکم قانونی از سوی خدا به پیغمبر نازل شده و به وسیله ائمه(ع) تبیین شده است.
مصباح یزدی تصریح کرد: این نظام حکومتی که اسلام می‌گوید یک نظام یک مرحله‌ای نیست و قابل انعطاف است، البته انعطاف در بعد طولی یعنی می‌گوید اگر مدل اول ارائه شد، امکان اجرا نداشت، باید از مدل‌های بعدی که توسط اسلام پیشنهاد شده است، استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین در راس هرم حکومت باید شخصی معصوم قرار گرفته باشد و این شخص معصومی که در راس هرم قدرت قرار می‌گیرد، قانونگذار نیست کسی است که قانون را از خداوند که خود قانونگذار است دریافت کرده و به مردم ابلاغ می‌کند.
وی با طرح این سوال که آیا با بیان قانون و آگاهی مردم از احکام مشکل جامعه حل می شود؟ یادآور شد: تاریخ ثابت کرده و تجربه‌های مکرر از پیدایش انسان بر روی زمین نشان داده که از همان اوایلی که ۴ و ۵ نفر انسان بر روی زمین زندگی می‌کردند جنایت اتفاق افتاده و برادری،‌برادر خود را کشته است.
مصباح یزدی تاکید کرد: پس با دانستن حرام و حلال مسئله جامعه حل نمی‌شود و نیازمند قدرت اجرایی است تا برای کسانی که تخلف می‌کنند ،احکام اجرا شود.
وی با اشاره به مسئله ملت- دولت گفت: در این مبحث مسئله ملت- دولت مطرح نیست، زیرا اینها اصطلاحات سیاسی است که ایجاد شده است، البته می‌تواند قابل تطبیق با مباحث اسلامی باشد.
مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که باید از کسی که تشخیص دادیم، صلاحیت بیشتری دارد اطاعت کنیم گفت: بهترین راه این است که وقتی به معصوم (ع) دسترسی نداریم، از کسی که به او شبیه‌تر است تبعیت کنیم و هوای نفس نباید باعث شود، قانون را زیر پا بگذاریم. البته بدانیم که مثل علی(ع) پیدا نخواهد شد، اما شبیه او پیدا می‌شود و خداوند دو مورد شبیه او را به ما عطا کرده است.

تعطیلی نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه با فشارهای بیرونی


کلمه- هانیه رضایی: در حالی که هر روز ادعاها و شعارهای رییس دولت و یارانش در دانشگاه ها مبنی بر آزادی بیان و فضای باز گفت و گو در رسانه های وابسته به قدرت به چشم می خورد و علیرغم آنکه احمدی نژاد بارها از عدم فشار بر دانشگاه ها و دانشجویان سخن ها رانده، هر روز شاهد بسته تر شدن فضا و سرکوب و خفقان در فضای دانشجویی هستیم. نشریه هایی که تحت فشارهای مسئولین دانشگاه ها و حراست از ادامه ی کار باز می مانند و دانشجویانی که به واهی ترین دلایل از یادداشت های منتقدانه به کمیته ی انضباطی و یا حتی وزارت اطلاعات احضار می شوند.
به گزارش کلمه، نشریه بیستون که از سال ۸۷ توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه رازی و مستقل از هر گروه و انجمنی در دانشگاه رازی فعالیت کرده و به گفته ی دانشجویان این دانشگاه یکی از منظم ترین نشریات دانشگاه رازی بوده و به تدریج به پر تیراژترین نشریه دانشگاه تبدیل شد در آخرین روز اداری سال۹۱ و آخرین ساعت آن حکم ده ماه توقیف خود را توسط کمیته ی ناظر بر نشریات دانشگاه رازی دریافت کرد.
پوریا سلطانی مقیم مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه در گفت و گو با کلمه می گوید: به نظر می رسد توقیف نشریه ی ما هم تحت تاثیر فشارهای بیرون دانشگاهی بوده کمااینکه بعد از گذشت چند ماه نوشته ای در بیستون مشکل زا شده و جای تعجب است که چطور مسئولان خبره و مو از ماست کِشِ دانشگاه تازه ملتفت شده اند؟ چندی پیش آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه امنیتی کردن فضای دانشگاه و اتخاذ رویکرد سیاست زده دانستند حکم به برکناری دو رئیس دانشگاه داد.
وی در ادامه می پرسد: آیا این انتظار زیادی از ریاست دانشگاه رازی است که در مقابل این فشارها و مروجین فضای غیرعلمی و امنیتی در دانشگاه بایستند؟ یا باید در انتظار سرنوشتی مشابه رئیس دو دانشگاه مذکور برای ایشان بود؟ یا شاید هم باید ریشه ی این فشارها و تندروی ها را در جایی خارج از دانشگاه جست و جو کرد…
متن گفت و گوی کلمه با مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه را با هم می خوانیم:
از سابقه و فعالیت نشریه بیستون بگویید.
نشریه بیستون از سال ۸۷ توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه رازی و مستقل از هر گروه و انجمنی در دانشگاه رازی فعالیت کرده و یکی از منظم ترین نشریات دانشگاه رازی بوده که به تدریج به پر تیراژترین نشریه دانشگاه تبدیل شد و به تیراژ۵۰۰ نسخه در هر شماره رسید. این نشریه حدود ۳۰ نفر هیات تحریریه داشت.
چه مرجعی دستور توقیف نشریه را صادر کرده است؟
کمیته ی ناظر بر نشریات دانشگاه رازی در آخرین روز اداری سال۹۱ و آخرین ساعت آن حکم ده ما توقیف را اعلان کرد. دقیقا زمانی که دانشجویان در دانشگاه حضور ندارند.
آیا دلیلی برای توقیف نشریه عنوان شده است؟
بله. در یکی از شماره های آذر ماه ۹۱ گزارشی از پرونده ی مرحوم ستار بهشتی در نشریه تهیه شد که تحت عنوان شهید بهشتی و شهیدِ بهشتی نام داشت. که کمیته ی ناظر از این مطلب چنین برداشت کرده بود که گویا ما به شهید بهشتی و یارانش توهین کرده و در نامه ای شدیدالحن که بیشتر به بیانیه شبیه بود برای شبهات پیش آمده درخواست توضیح مکتوب کردند و از سوی نشریه دفاعیه ای مفصل تهیه شد و پس از صحبت هایی که شد گمان میرفت شبهات کاملا برطرف شده باشد که اینگونه نشد. آنقدر این اتهام دور از واقع و ناشیانه است که به قول معروف مرغ پخته را نیز به خنده وا می دارد. مگر غیر از این است که هر دو نفر شهید شده اند؟
آیا پیش از این نشریه سابقه توقیف داشته است؟
بله نشریه بیستون در خرداد سال ۹۰ یک با دیگر توقیف شده بود. اما آن دفعه سه ماه بود که خوشبختانه توانستیم پس از رفع توقیف دوباره نشریه را حفظ کنیم.
چند سال پیش حسین شریعتمداری مدیر مسئوول روزنامه کیهان از نشریه شما شکایت کرده بود در این مورد کمی توضیح دهید؟
شکایت رسمی که نمی شود اسمش را گذاشت. در سوم اردیبهشت سال ۹۰ در نوشته ای بی نام روزنامه کیهان نشریه بیستون را به حمایت از به قول ایشان سران فتنه و سیاه نمایی در خصوص اظهارات مقامات تراز اول و زیر سوال بردن مردمسالاری دینی متهم کرد. و در تیتر نیز مسئولان فرهنگی دانشگاه را به اغماض در خصوص چنین نشریه ای متهم کرد. در واکنش کمیته ناظر نیز بدون اینکه شکایتی رسمی از نشریه شده باشد و فقط چون کیهان گلایه کرده بود و مثل اکثر اوقات تحت تاثیر فشارهایی که از بیرون بر آن وارد میشد حکم به سه ما توقیف نشریه داد.
آیا حرفی با مسئولان در مورد توقیف نشریه دارید؟
نکته ی قابل توجه این است که به نظر می رسد این توقیف هم تحت تاثیر فشارهای بیرون دانشگاهی بوده کمااینکه بعد از گذشت چند ماه نوشته ای در بیستون مشکل زا شده و جای تعجب است که چطور مسئولان خبره و مو از ماست کِشِ دانشگاه تازه ملتفت شده اند؟ چندی پیش آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه امنیتی کردن فضای دانشگاه و اتخاذ رویکرد سیاست زده دانستند حکم به برکناری دو رئیس دانشگاه داد. سوال اینجاست آیا این انتظار زیادی از ریاست دانشگاه رازی است که در مقابل این فشارها و مروجین فضای غیرعلمی و امنیتی در دانشگاه بایستند؟ یا باید در انتظار سرنوشتی مشابه رئیس دو دانشگاه مذکور برای ایشان بود؟ یا شاید هم باید ریشه ی این فشارها و تندروی ها را در جایی خارج از دانشگاه جست و جو کرد…
سخن آخر شما در مورد توقیف نشریه چییست؟
من به چشم های بی قرار تو
قول می دهم
ریشه های ما به آب
شاخه های ما به آفتاب می رسد
ما دوباره سبز می شویم!

عضو خبرگان رهبری: واژه حصر خانگی موسوی و کروبی درست نیست/ اعمال محدودیت ها قانونی است


کلمه- گروه خبر: با گذشت پیش از هشتصد روز از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی و در حالی که هیچیک از مقامات قضایی مسئولیت این حصر غیرقانونی را نپذیرفته اند، یک عضو مجلس خبرگان رهبری مدعی است که تخلفات رهبران جنبش سبز قطعا مجازات سختی دارد و این محدودیت ها در چارچوب قانون است.
ادعای این عضو خبرگان رهبری در حالی صورت می گیرد که مقامات قضایی به رغم درخواست خانواده رهبران جنبش سبز حاضر به اظهار نظر صریح در خصوص حصر خانگی میرحسین موسوی و کروبی نشده اند.
زمستان سال گذشته فرزندان میرحسین و کروبی در نامه ای به مردم با انتقاد از محدودیت های اعمال شده برای ملاقات آنان با والدینشان نوشته بودند: اصرار بر نقض آشکار حقوق اولیه انسانی و قوانین و مقرارت جاری کشوری در مورد نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس، رییس دو دوره مجلس شورای اسلامی و هنرمندی قرآن پژوه و فعال حقوق زنان، که تنها گناه آنها دفاع از حق تعیین سرنوشت مردم و مطالبه اجرای عادلانه قانون اساسی و حقوق اولیه انسانی ایرانیان می باشد، نمی تواند بدون تایید یا اطلاع مقامات عالی کشور باشد. اما بعد از گذشت نزدیک به دو سال از زندان خانگی، هنوز هیچ مقام رسمی شجاعت پذیرش مسولیت رسمی برای تعیین وضعیت قضایی عزیزان ما که مورد مهر بخش عظیمی از مردم ایران هستند، نیافته است. پر واضح است که فقدان شجاعت لازم در پذیرش مسئولیت بازداشت و حبس غیر قانونی رافع مسئولیت مقامات ارشد نظام نیست.
اینک کعبی عضو خبرگان رهبری، بدون اشاره به نقض صریح قانون و حقوق شهروندی در خصوص حصر خانگی میرحسین موسوی و کروبی، گفته است: عده ای از من می پرسند آیا حبس خانگی این دو طبق قانون است که من پاسخ می دهم واژه حبس، اصطلاح حقوقی و قانونی نیست و اصطلاح خودساخته رسانه های غربی و بیگانگان است، این آقایان به خاطر ظلمی که به ملت و نظام کرده اند محدودیت هایی در چارچوب قانون برایشان اعمال شده است، تخلفات مسلم قانونی آنها قطعا مجازات سختی در پی خواهد داشت.
این عضو خبرگان رهبری توضیح نمی دهد در حالی که محاکمه ای صورت نگرفته، چه ظلمی انجام شده که مستوجب مجازات سخت است.
در طی بیش از دو سال حصر خانگی رهبران جنبش سبز بارها شخصیت های سیاسی و مذهبی نسبت به این حصر غیرقانونی و غیرشرعی اعتراض کرده و خواستار رفع حصر شده اند. علی مطهری نماینده تهران نیز پیش از این حصر رهبران جنبش سبز را بدون محاکمه غیرقانونی خوانده بود.
در حالی که هیچ مقام قضایی مسئولیت این حصر غیرقانونی را بعهده نگرفته است، سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده کل ناجا در گفت و گویی با اشاره به تصمیم پلیس برای بازداشت ۴۰ نفر از چهره‌های موثر و رهبران سیاسی کشور، گفته بود که رهبری اجازه بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی را نداده و مسئولیت برخورد با آنان را خود به عهده گرفته است.
در همین حال، حبیب الله عسکراولادی برخلاف افراطیون اقتدارگرا تاکنون بارها تاکید کرده است میرحسین موسوی و مهدی کروبی فتنه گر نیستند. وی
در خواست کرده بود که حصر رهبران جنبش سبز از راهی که رهبری صلاح می‌داند برداشته شود.
عباس کعبی نماینده مجلس خبرگان رهبری در یازدهمین همایش دفتر پژوهش های فرهنگی که با موضوع جایگاه ولایت و دولت در نظام اسلامی در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت نقش ولایت فقیه در حاکمیت قانون، گفت: هنگامی که از ولایت صحبت می کنیم تلاشی مضاعف برای حاکمیت قانون داریم. ما معتقدیم دموکراسی لیبرال از نظر حکومت مبتنی بر جهل، هوای نفس و تداوم قدرت و ثروت در یک چرخه باطل و در نتیجه حاکمیت ظلم و ستم است.
وی مدعی شده است که رهبری عامل انسجام، هویت، نظم و مشروعیت و مقبولیت نظام است.

۳۵ نفر از دیپلمات‌های سابق آمریکا خواستار مذاکره مستقیم با ایران شدند

۳۵ نفر از مقام‌ها و دیپلمات‌های سابق آمریکایی روز چهارشنبه در گزارشی از دولت باراک اوباما، خواستند به جای تاکید صرف بر تحریم‌ها علیه ایران به منظور پیشبرد مذاکرات هسته‌ای، ‌برای گفت و گوی مستقیم با تهران نیز تلاش کند.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این ۳۵ تن همزمان با تاکید بر ضرورت تلاش‌های دیپلماتیک جدید دولت اوباما در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران، از ادامه تحریم‌ها وتشکیل ائتلافی بین‌المللی برای فشار بر تهران حمایت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در میان افرادی که نام آن‌ها پای این گزارش آمده است، نام دیپلمات‌های سابق، افسران نظامی و مقام‌های دولتی و سیاسی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا آمده است.
در بخشی از این گزارش فراحزبی که با عنوان «گزارشی از پروژه ایران» به کاخ سفید ارایه شده، آمده است: «ایالات متحده آمریکا در حال حاضر باید برای انجام گفت‌و‌گوی مستقیم با تهران به‌‌ همان اندازه‌ منزوی کردن ایران و تحت فشار قرار دادن این کشور برای انجام مذاکره با جامعه بین المللی، انرژی و خلاقیت صرف کند.»
ریچارد لوگار، سناتور جمهوری‌خواه پیشین، مایکل هایدن رییس سابق سیا در زمان ریاست‌جمهوری جرج دبلیو بوش، رایان کراکر سفیر سابق در بغداد و کابل و زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید از تهیه کنندگان این گزارش هستند.
در این گزارش تاکید شده که مذاکره مستقیم با ایران جایگزین گفتگوهای گروه پنج بعلاوه یک با تهران نیست و مکمل آن است.
آخرین دور از مذاکرات کشورهای پنج به علاوه یک با ایران در آلماتی قزاقستان در هفته نخست ماه آوریل، فروردین سال ۹۲، برگزار شد که در پایان این دور از مذاکرات، نمایندگان گروه ۱+۵، شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، نتوانستند تهران را برای محدود ساختن تولید و ذخیره‌سازی اورانیوم غنی‌شده خود قانع کنند.
نویسندگان این گزارش، با اشاره به فشار تحریم‌ها به ایران، تاکید کرده‌اند که انباشته شدن این فشار‌ها ممکن است که روند برنامه اتمی ایران را با تاخیر مواجه کند اما به نوشته نویسندگان گزارش، «فشار برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم جنجالی تهران شکست خورده است.»
در این گزارش آمده است: «فشار ایالات متحده، احتمال مقاومت سرسختانه ایران را افزایش می‌دهد و به افزایش سرکوب‌ها کمک خواهد کرد، مشکلات به وجود آمده در پی افزایش تحریم‌ها، تولید شده توسط تحریم‌ها، به افشانده‌شدن بذر بی‌اعتمادی بلندمدت میان آمریکایی‌ها و ایرانیان منجر خواهد شد.»
نویسندگان و امضاکنندگان این گزارش، تاکید کرده‌اند که «پس از ۳۰ سال تحریم و تلاش برای منزوی کردن ایران، بعید به نظر می‌رسد که فشار‌ها بر ایران به تنهایی تصمیم رهبران ایران را تغییر دهید.»
در پایان این گزارش، مقام‌ها و دیپلمات‌های سابق آمریکایی «امکان همکاری در موضوع افغانستان و عراق، تلاش‌های مشترک برای جلوگیری از ترانزیت و قاچاق مواد مخدر» را به عنوان بخشی از دیپلماسی، پیرامون مذاکرات هسته‌ای واشنگتن و تهران ارزیابی کرده‌اند.

«گذشته» اصغر فرهادی نامزد نخل طلای جشنواره کن شد


جدیدترین ساخته «اصغر فرهادی» به بخش رقابتی جشنواره فیلم کن دعوت شد.
به گزارش اایسنا، «تیری فرمائو»، رییس جشنواره فیلم کن در نشست خبری امروز نامزدهای نخل طلای ۲۰۱۳ را با حضور کارگردان ایرانی برنده اسکار اعلام کرد.
فیلم «گذشته»، جدیدترین ساخته اصغر فرهادی که از مدت‌ها قبل به عنوان یکی از فیلم‌های بخش رقابتی کن بر سر زبان‌ها بود، در شصت‌وششمین دوره این فستیوال برای دریافت نخل طلا رقابت خواهد کرد.
علاوه‌بر «برنیس بژو» (بازیگر نامزد اسکار و گلدن‌گلوب و برنده‌ سزار) و همچنین «طاهر رحیم» (برنده جایزه سزار)، بازیگران دیگری چون «علی مصفا»، «پائولین بورلت»، بازیگر بلژیکی فیلم معروف «زندگی صورتی»، «الیس آگویس»، «ژان جستین» ،«سابرینا وازانی» و«بابک کریمی» در این فیلم، مقابل دوربین محمود کلاری رفته‌اند.
در این فیلم (علی مصفا) پس از اختلاف طولانی با همسرش (برنیس بژو) وی را رها کرده و به ایران برمی‌گردد و همسرش با مردی فرانسوی (طاهر رحیم) آشنا می‌شود و آن مرد وارد زندگی‌اش می‌شود. در همین حال است که او به شوهرش در ایران نامه می‌نویسد و از او تقاضای طلاق می‌کند. مرد به فرانسه برمی‌گردد و فردی جدید را در خانه‌اش با دو بچه‌اش می‌بیند و داستان ادامه می یابد.
ششمین ساخته‌ بلند اصغر فرهادی روز پانزدهم می (۲۵ اردیبهشت) همزمان با آغاز جشنواره کن در فرانسه اکران خواهد شد.

بیانیه جمعی از زنان اصلاح طلب در اعتراض به بازداشت جمیله کریمی


جمعی از زنان اصلاح طلب با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت جمیله کریمی اعتراض کردند.
به گزارش نوروز در این بیانیه ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند این عضو شورای منطقه استان فارس جبهه مشارکت ابراز امیدواری شده است تا در اسرع وقت این بانوی خیر و این فعال مدنی به دامان خانواده و به دامان جامعه فرهنگی که نیازمند وجود پرخیرو برکت اوست، بازگردد.
متن کامل این بیانیه در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
سال جدید را با آرزوی بازگشت تعقل به سیستم مدیریتی کشورمان به ویژه دستگاه امنیتی و قضائی آغاز کردیم اما بازداشت خواهر، دوست و همکارعزیزمان سرکار خانم جمیله کریمی موجبات تحیر، تأسف و تأثر ما را فراهم آورد.
براستی دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور کدام رفتار و کنش و عمل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این زن انقلابی، دردآشنا و دلسوز به حال اسلام و انقلاب و کشور و مردم را مصداق ایجاد ناامنی تلقی کرده است که با ریختن به خانه اش و تفتیش حرم امنش و بازداشت او و اسف بارتر از همه این ها بی خبر نگاه داشتن خانواده از احوالش، سپاس همه خدمات ارجمند او را گفته و قدردانی اش می کند؟!
چه کسی است که در آن استان از سابقه فرهنگی- اجتماعی این بانوی مؤمن و فداکار بی خبر باشد و کدام نیازمندی است که بی درخواست و تمنایی دستان نوازش گر او را بر سر خویش حس نکرده باشد؟
آیا قرار است نسل جوان ما قدراستاد نکو دانستن را از عملکرد نیروهای امنیتی بیاموزد که بهترین ها را به زیر تیغ کین می کشند و اجر خدمات صادقانه را با یورش و بازداشت و شکنجه های سپید می دهند؟
آیا قرار است همه خدمتگزاران دیروز و امروز فردای خود را چارچوب و قاب زندان اوین و عادل آباد و پلاک ۱۰۰ ها جستجو کنند؟ کدام ضابط قضائی براساس حکم کدام مرجع قضائی به خود اجازه داده که به مقام بلند بانو کریمی اسائه ادب کرده او را در مقام متهم به حبس افکند؟!
ما جمعی از زنان اصلاح طلب از سراسر کشور ضمن تقدیر از همه خدمات ارزشمند این بانوی بزرگوار که کار سیاسی اصیل و قانونی را نیز با صبغه فرهنگی و اجتماعی انجام داده و می دهد، و با ابراز تأسف از اقدامات نابخردانه ای که دقیقا در جهت تضعیف آرمان های اولیه انقلاب اسلامی و ملکوک کردن چهره انقلابیون اصیل انجام می شود، انتظار داریم در اسرع وقت این بانوی خیر و این فعال مدنی به دامان خانواده و به دامان جامعه فرهنگی که نیازمند وجود پرخیرو برکت اوست، بازگردد تا راه حق و حقیقتی که با تأسی از بانوی دو عالم و الگوی بشریت زهرا(س) و فرزند پرصلابت او زینب (س) طی سالیان در آن گام نهاده است، بی رهرو نماند.
والعاقبة للمتقین
جمعی از زنان اصلاح طلب سراسر کشور
۲۷/۱/۱۳۹۲

همسر مهدی خزعلی خطاب به علما و مراجع: جان همسرم در خطر است، چرا سکوت می کنید؟


در صد و دهمین روز از اعتصاب غذای مهدی خزعلی، تعدادی از فعالان سیاسی به دیدار خانواده این زندانی سیاسی رفتند. در این دیدار همسر مهدی خزعلی از مراجع و علما پرسیده است که چرا در برابر ظلمی که به همسرش می شود، سکوت کرده و تنها نظاره کردند.
به گزارش کلمه، در این دیدار ابتدا همسر مهدی خزعلی به شرح فشار هایی که بر همسرش در زندان می شود پرداخت و گفت: قریب شش ماه است که مهدی عزیز در سلولی تنگ بدون هیچگونه امکانات اولیه در شرائطی سخت نگهداری می شود. در حالی که ۱۱۰ روز اعتضاب غذا کرده و تحت مراقبت و محدودیت شدید امنیتی قرار دارد.
وی در ادامه گفت: حتی تلفن بسیار کوتاه و چند دقیقه ای با مزاحمت و دخالت ماموران کوتاه تر می شود.
همسر این زندانی سیاسی در مورد وضعیت جسمانی مهدی خزعلی اظهار داشت: وضعیت جسمی او بسیار نگران کننده و خطرناک است و به گفته خودشان در آخرین تماس تلفنی به علت ضعف شدید و افت فشار دو مرتبه به زمین افتاده اند و نفس تنگی شدید با سابقه ی بیماری قلبی، حتما لازم است که در بیمارستان بستری شوند و تحت مراقبت های ویژه در ccu قرار گیرند. ولی ظاهرا با وجود تاکید خودشان بر این امر همچنان ایشان را در سلول نگهداری کرده و از انتقال ایشان به بیمارستان امتناع می کنند. هر از چند گاهی در بهداری ۲۰۹ سرم و آمپولی به ایشان تزریق می کنند و دیگر هیچ.و اخیرا ایشان از تزریق سرم هم خودداری می کند.
وی در پاسخ به اینکه این اعتصاب غذا تا کی ادامه دارد، اظهار داشت: همسرم انسانی متدین ، معتقد ،انقلابی و ازاده است و دارای اراده ای اهنین. کسی است که در زمان جبهه و جنگ جان بر کف در نقش بیسیم چی انجام وظیفه میکرد، ان زمان بیسیم به دست داشت و نقاط ضعف خودی و راه های نفوذ متجاوزان را میگفت و هم اکنون به گفته خود به گونه ای دیگر انجام وظیفه میکند.
همسر خزعلی در ادامه گفت: با اینکه به دفعات به ایشان گفته ام که تحملی برای شنیدن نوشته هایت نیست و تو را حتی از حقوق اولیه شهروندی محروم کرده اند و به دفعات به زندانت افکنده اند .لیکن چون احساس وظیفه میکرد دست به قلم میبرد و مثل سابق لباس رزم به تن و سلاح قلم به دست مینوشت و می نوشت.هر گاه که ایشان را به واسطه ی مسائل روز مملکت ملتهب و بر آشفته میدیدم به محض نوشتن آرام میگرفت و راضی از خود میگشت.
وی افزود: در تماس های اخیر ملتمسانه از ایشان خواسته ام که به اعتصاب خود پایان دهند.
در پایان جلسه همسر مهدی خزعلی پیامی را خطاب به مراجع عظام، علما، فقها، فضلا و مردم شریف و مسلمان ایران و مسئولان و دولتمردان و صاحبان قدرت قرائت کرد.
متن این پیام به شرح زیر است:
بسم رب الشهداء و الصدیقین
مراجع عظام ، علما ، فقها، فضلا مردم شریف و مسلمان ایران ،مسئولان و دولتمردان و صاحبان قدرت.من همسر دکتر مهدی خزعلی علویه ای از بوستان سیادت ، از اولاد فاطمه زهرا و علی مرتضی ،فاطمه زهرا که مصداق سوره کوثر بوده و علی مرتضی که اسوه زهد و تقوی، کسی که خلخال از پای زن یهودی بیرون کشیدند فرمود:جای دارد بر این ظلم بمیرم.
سبط بزرگترین مراجع جهان تشیع سید ابولحسن اصفهانی و میرزای نائینی،همو که امام فرمودند:این خانواده در جهان تشیع بی نظیر است.
به من و فرزندانم ظلمی فاحش روا می دارند.
اعلام می کنم جان شوهرم در خطر است،این انسان بزرگ جان بر کف به پیشواز شهادت می رود و متعجبم که مسئولان می دانند و می نشینند و هیچ نمی کنند، مراجع و علما فقط نظاره گرند و سکوت می کنند.
مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا
(هر کس کسى را جز به قصاص قتل یا [به کیفر] فسادى در زمین بکشد چنان است که گویى همه مردم را کشته باشد و هر کس کسى را زنده بدارد چنان است که گویى تمام مردم را زنده داشته است)
بزرگواران و عالی مقامان نکند در خاموشی و خواب به سر بریم و جان بزرگی از کف رود و آن گاه به خود آئیم و تواب شویم.
امروز بر شما با چشمانی خونبار مظلومیت شوهرم را فریاد میزنم همانگونه که مادرم فاطمه زهرا فریاد زد .فریاد می زنم و ضجه می کنم.
همانند بانویم درب خانه ی یکایک تان را می کوبم و حدیث مصیبت سر می دهم. شاید که کسی از شما مردانه حق مظلوم از ظالم بستاند.
والسلام و علی من اتبع الهدی

اخبار زندانیان سیاسی

همسر مهدی خزعلی خطاب به علما و مراجع: جان همسرم در خطر است، چرا سکوت می کنید؟


در صد و دهمین روز از اعتصاب غذای مهدی خزعلی، تعدادی از فعالان سیاسی به دیدار خانواده این زندانی سیاسی رفتند. در این دیدار همسر مهدی خزعلی از مراجع و علما پرسیده است که چرا در برابر ظلمی که به همسرش می شود، سکوت کرده و تنها نظاره کردند.

به گزارش کلمه، در این دیدار ابتدا همسر مهدی خزعلی به شرح فشار هایی که بر همسرش در زندان می شود پرداخت و گفت: قریب شش ماه است که مهدی عزیز در سلولی تنگ بدون هیچگونه امکانات اولیه در شرائطی سخت نگهداری می شود. در حالی که ۱۱۰ روز اعتضاب غذا کرده و تحت مراقبت و محدودیت شدید امنیتی قرار دارد.
وی در ادامه گفت: حتی تلفن بسیار کوتاه و چند دقیقه ای با مزاحمت و دخالت ماموران کوتاه تر می شود.
همسر این زندانی سیاسی در مورد وضعیت جسمانی مهدی خزعلی اظهار داشت: وضعیت جسمی او بسیار نگران کننده و خطرناک است و به گفته خودشان در آخرین تماس تلفنی به علت ضعف شدید و افت فشار دو مرتبه به زمین افتاده اند و نفس تنگی شدید با سابقه ی بیماری قلبی، حتما لازم است که در بیمارستان بستری شوند و تحت مراقبت های ویژه در ccu قرار گیرند. ولی ظاهرا با وجود تاکید خودشان بر این امر همچنان ایشان را در سلول نگهداری کرده و از انتقال ایشان به بیمارستان امتناع می کنند. هر از چند گاهی در بهداری ۲۰۹ سرم و آمپولی به ایشان تزریق می کنند و دیگر هیچ.و اخیرا ایشان از تزریق سرم هم خودداری می کند.
بیانیه جمعی از زنان اصلاح طلب در اعتراض به بازداشت جمیله کریمی
جمعی از زنان اصلاح طلب با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت جمیله کریمی اعتراض کردند.
به گزارش نوروز در این بیانیه ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند این عضو شورای منطقه استان فارس جبهه مشارکت ابراز امیدواری شده است تا در اسرع وقت این بانوی خیر و این فعال مدنی به دامان خانواده و به دامان جامعه فرهنگی که نیازمند وجود پرخیرو برکت اوست، بازگردد.
 در بخشی از این بیانیه آمده است :

براستی دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور کدام رفتار و کنش و عمل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این زن انقلابی، دردآشنا و دلسوز به حال اسلام و انقلاب و کشور و مردم را مصداق ایجاد ناامنی تلقی کرده است که با ریختن به خانه اش و تفتیش حرم امنش و بازداشت او و اسف بارتر از همه این ها بی خبر نگاه داشتن خانواده از احوالش، سپاس همه خدمات ارجمند او را گفته و قدردانی اش می کند؟!
چه کسی است که در آن استان از سابقه فرهنگی- اجتماعی این بانوی مؤمن و فداکار بی خبر باشد و کدام نیازمندی است که بی درخواست و تمنایی دستان نوازش گر او را بر سر خویش حس نکرده باشد؟
آیا قرار است نسل جوان ما قدراستاد نکو دانستن را از عملکرد نیروهای امنیتی بیاموزد که بهترین ها را به زیر تیغ کین می کشند و اجر خدمات صادقانه را با یورش و بازداشت و شکنجه های سپید می دهند؟