۱۳۹۱ آبان ۲۴, چهارشنبه

روزنامه جمهوری اسلامی در مورد قتل ستار بهشتی : باید به 3 سئوال جواب داده شود. 1- علت بازداشت وی چه بوده 2 - علت فوت چیست 3 - چرا مسئولان در مورد مرگ وی شفاف نبوده اند


بخشهای از سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی :
ماجراي "ستار بهشتي" را كه درحال تبديل شدن به يك لكه ننگ بر پيشاني نظام جمهوري اسلامي بود، مسئولان قوه قضائيه با تدبير مهار كردند و تصميم گرفته‌اند با آن همان برخوردي را بكنند كه بايد با چنين وقايعي بشود.
در گذشته نيز بارها چنين مواردي پيش آمد ولي مسئولان به جاي آنكه با اقدام درست و به موقع، مجال تبليغات خصمانه دشمنان عليه نظام جمهوري اسلامي را از آنها بگيرند، منفعلانه با آن موارد برخورد كردند و راه را براي تاخت و تاز دشمنان باز گذاشتند. ماجراي كهريزك نيز تا مدتي به همين سرنوشت مبتلا شده بود و متأسفانه حتي بعد از آنكه اقداماتي براي رسيدگي به آن صورت گرفت باز هم با قاطعيت و سرعت لازم پي گيري نشد و تا امروز هنوز به نتيجه نرسيده است. با توجه به تجربه تلخ كهريزك است كه مسئولان قضائي كشور بايد به هنگام وقوع چنين ماجراهائي به موقع دست بكار شوند و وظايف خود را با سرعت و قاطعيت انجام دهند تا از طرفي چهره نظام جمهوري اسلامي ملكوك نشود و از طرف ديگر جلوي تكرار چنين وقايع زشتي گرفته شود.
... اكنون اگر به ماجراي "ستار بهشتي" باز گرديم، چند نكته را مي‌توانيم به روشني مورد تأكيد قرار دهيم و از آنها براي موارد مشابه نيز استفاده نمائيم.
اول آنكه بايد روشن شود اين شخص به چه جرمي بازداشت شد، آيا برخوردهاي اوليه با او مطابق اصول ياد شده قانون اساسي به ويژه اصول 38 و 39 بوده و حقوق شهروندي او در مراحل اوليه بازداشت رعايت شده يا نه؟

دوم آنكه در مدت چند روزي كه در بازداشت بوده چه اتفاقي افتاده كه منجر به فوت او شده؟
و سوم آنكه اطلاعات مربوط به ماجراي بازداشت و حوادث پيش آمده براي اين شخص و فوت او چرا توسط مسئولان مربوطه به صورت شفاف و روشن در اختيار افكار عمومي قرار نگرفته و بعد از آنكه رسانه‌هاي بيگانه آن را مطرح كردند و در مجلس شوراي اسلامي به اين واقعه اعتراض شد، مسئولان مربوطه درصدد رسيدگي به اين ماجرا برآمدند؟
... آنچه در اين ميان از اهميت بيشتري برخوردار است اينست كه وعده رسيدگي به چنين ماجراهائي با قاطعيت و سرعت عمل لازم دنبال شود و با مرور زمان به فراموشي سپرده نشود. اين، تجربه تلخي است كه از ماجراي كهريزك برجاي مانده و همچون دملي چركين، خود را بر پيكر نظام جمهوري اسلامي تحميل كرده است. اگر با خاطيان بازداشتگاه پرماجراي كهريزك با سرعت و قاطعيت برخورد شده بود و به آنان پست و مقام و موقعيت داده نشده بود، امروز شاهد ماجراي ستار بهشتي و ماجراهاي مشابه نبوديم. حراست از نظام جمهوري اسلامي ايجاب مي‌كند بدون اغماض با خاطيان و زير پا گذارندگان قانون در هر مقام و منصب و در هر دستگاهي كه باشند برخورد شود و جلوي تكرار چنين اقدامات ضربه زننده‌اي گرفته شود. اين نظام بر دل‌ها حكومت مي‌كند و با خشونت و قانون شكني در تضاد است.

 

لاریجانی: مرگ ستار بهشتی به قوه قضائیه و زندان اوین ربطی ندارد

رئیس قوه قضائیه می‌گوید مرگ ستار بهشتی ارتباط مستقیمی با قوه‌قضائیه و زندان اوین ندارد و نباید به این بهانه نیروی انتظامی را تضعیف کرد. برخی زندانیان سیاسی اما شهادت داده‌اند این وبلاگ‌نویس در زندان اوین شکنجه شده بود.
صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران درباره دلیل سکوت قوه‌ قضائیه نسبت به مرگ ستار بهشتی وبلاگ‌نویس گفته است: «این حادثه به صورت مستقیم ربطی به قوه قضائیه یا زندان اوین ندارد و متهم در اختیار نیروی انتظامی بوده است.»
صادق آملی لاریجانی چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ در جلسه مسئولان قضایی ادامه داده است: «اگر اثبات شود که این فرد در اثر شکنجه فوت کرده است، تخلف و جنایت چند مامور بوده است و نباید به بهانه‌ای برای تضعیف نیروی انتظامی یا قوه قضائیه تبدیل شود.»
صادق آملی لاریجانی این را هم اضافه کرده است که اگر اثبات شود که مرگ این شهروند در اثر اهمال یا شکنجه در زمان بازداشت بوده است، ماموران و مسئولان این حادثه مجازات می شوند.
ستار بهشتی "وبلاگ نویس و از فعالان شبکه‌های اجتماعی"، ۳۵ ساله روز سه‌شنبه ۹ آبان با یورش ماموران پلیس فتا (پلیس ویژه فضای مجازی) به منزل پدری‌اش در رباط کریم دستگیر و بعد از دو روز بازجویی به بند ۳۵۰ اوین انتقال یافت. پس از هفت روز بازداشت به خانواده ستار بهشتی اطلاع می‌دهند که برای تحویل جنازه او به پزشک قانونی کهریزک مراجعه کنند.
بنا بر گزارش‌ها ستار بهشتی در بازجویی‌ها زیر شکنجه ماموران امنیتی کشته شده است. مادر ستار بهشتی روز سه‌شنبه ۱۶ آبان به سایت "سحام‌نیوز" گفته است: «از ما خواسته اند فردا صبح پس از هماهنگی با ماموران به کهریزک مراجعه کنیم و جنازه را تحویل بگیریم". عموی ستار حسینی نیز گفته است: «تا امروز هیچ خبری از وی نداشتیم. تا اینکه امروز دامادمان را احضار کرده‌اند و به وی می‌گویند که ستار فوت کرده و به مادر و خواهر وی اطلاع دهید. هنگامی که علت فوت را جویا شدیم به ما گفتند خفه شوید و به شما ربطی ندارد.»
۴۱ زندانی سیاسی: ستار بهشتی در زندان اوین شکنجه شد
در حالی که صادق آملی لاریجانی مدعی است مرگ ستار بهشتی ارتباط مستقیمی با زندان اوین و قوه‌قضائیه ندارد، ۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین شهادت داده‌اند که ستار بهشتی، زندانی سیاسی، در این زندان شکنجه شده بود.
به گزارش کلمه، این زندانیان سیاسی در ادامه نوشته‌اند ستار بهشتی با آن‌ها در باره شکنجه خود صحبت کرده است. آنها در باره این شکنجه‌ها به نقل از ستار بهشتی می‌گویند: «درمواقعی دست‌های وی را با دستبند بصورت قپانی بسته و کتک می‌زدند و در مواقعی دیگر وی را بر روی زمین انداخته و با پوتین ضربه‌های شدیدی به سر و گردن وی وارد می‌کردند.»
۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین شهادت داده‌اند که ستار بهشتی، زندانی سیاسی، در این زندان شکنجه شده بود۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین شهادت داده‌اند که ستار بهشتی، زندانی سیاسی، در این زندان شکنجه شده بود
زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که ستار بهشتی یک شب را در آن‌جا سپری کرده بود، روایت کرده‌اند که بدن این جوان زیر ضرب و شتم له شده بود و به گفته آن‌ها حتی یک جای سالم در بدنش نبود. بر این اساس ستار بهشتی که در بازجویی‌ها تحت فشار برای اعتراف و پذیرفتن خواست بازجویان پلیس فتا بوده است، پس از مقاومت به صندلی بسته می‌شده و مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفته است.
در همین زمینه اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ گفته است ماموران پرونده ستار بهشتی در اختیار دادسرا برای بازجویی هستند. فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اضافه کرده است : «اگر به نتیجه‌ای برسیم که قصوری بوده، با مقصران آن برخورد قاطع و قانونی را به عمل خواهیم آورد.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری ادامه داده است: «معمولا جرم اینگونه مجرمان (وبلاگ‌نویسی) پس از شناسایی، با بیان تذکراتی و در نهایت با اخذ تعهداتی، خاتمه می یابد. هنوز مشخص نیست که فوت «ستار بهشتی» طبیعی بوده یا نه، و این موضوع نیز در دست بررسی است.»
گزارش "غیرشفاف" از مرگ ستار بهشتی در مجلس
به گزارش خبرگزاری مهر، روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ گزارشی از مرگ ستار بهشتی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خوانده شد که پس از پایان قرائت آن توسط حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی، برخی نمایندگان مجلس به متن این گزارش اعتراض کرده و آن را گزارشی "غیر شفاف" خوانده‌اند.
در این گزارش از جمله آمده است: «اصل موضوع فوت ستار بهشتی در بازداشتگاه‌ نیازمند بررسی دقیق و جدی است و به همین علت کمیسیون تصمیم گرفته یکی از قضات با تجربه، دارای درجه ممتاز قضایی و عضو کمیسیون امنیت ملی را در چارچوب وظیفه نظارتی مامور کند تا حصول نتیجه نهایی موضوع را شخصا پیگیری نماید.»
احمد بخشایشی نماینده اردستان در تذکری با اشاره به ماجرای فوت ستار بهشتی وبلاگ نویس در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفته است: «تذکر ما به قوه قضائیه این است که به زندانی سیاسی احترام بگذارد و این در هر رژیمی واجب است مگر نلسون ماندلا ۲۷ سال در زندان نبود، کسی به او توهین نکرد نباید فرد را به زندان برد و افقی برگرداند.»
پیش‌تر غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ سخنگوی قوه قضائیه ایران٬ روز دوشنبه (۲۲ آبان / ۱۲ نوامبر) تایید کرده بود که علائم کبودی در پنج نقطه بدن ستار بهشتی از جمله ساق پا٬ دست٬ پشت کتف و یکی از ران‌های او رویت شده است.
پس از اعلام مرگ ستار بهشتی وبلاگ‌نویس، ویکتوریا نولاند سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ آمریکا ضمن ابراز تاثر از "خبر تکان‌دهنده‌ی" مرگ ستار بهشتی، از مسئولان جمهوری اسلامی خواست چگونگی این "قتل" را بررسی کنند.
ویکتوریا نولاند، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌ و تسلیت به بازماندگان بهشتی گفت:«من هم‌چنین به همه‌ی ایرانی‌هایی که به دست این رژیم بی‌رحم و مقدس‌نما به ناحق مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و دستگیر شده‌اند و یا خانواده کشته‌ شد‌گان تسلیت می‌گویم.»
سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی آمریکا تاکید کرده بود که ستار بهشتی وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله، جرمی جز بیان عقیده‌ سیاسی خود، مرتکب نشده بود.

نماینده مجلس : چرا در کشور ما زندانیان باید عمودی به زندان برده شوند و افقی بازگردانده شوند؟


در حالی که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گزارش مقدماتی این کمیسیون را در زمینه‌ی علت مرگ ستار بهشتی قرائت کرد، یکی از نمایندگان مجلس پرسید: چرا در کشور ما این زندانیان باید عمودی به زندان برده شوند و افقی بازگردانده شوند؟
در همین حال نماینده مجلس احتمال مطرح شده از سوی برخی از نمایندگان و پلیس فتا را مبنی بر ضرب و شتم ستار بهشتی توسط زندانیان سیاسی را رد کرد و گفت که در بندهای زندان اوین دوربین وجود دارد و بند زندانیان سیاسی نیز با دوربین کنترل می شود.
به گزارش ایسنا، سید حسین نقوی حسینی در صحن علنی امروز مجلس ضمن قرائت گزارش مقدماتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در زمینه علت مرگ ستار بهشتی تاکید کرد که طبق این گزارش قوه قضاییه باید با عناصر متخلف در صورت احراز تخلف برخورد قانونی انجام دهد.
در همین حال، به گزارش بهارنیوز، احمد بخشایشی در جلسه علنی امروز مجلس گفت: چرا باید خطای چند پلیس، کل نظام زیر سئوال برود؟ مگر همین چند روز پیش رییس بی بی سی بخاطر اشتباهش از سمت خود کناره گیری نکرد تا کل مجموعه اش زیر سئوال نرود؟ و یا وقتی یک یا چند پلیس در آمریکا رفتار خشنی می‌کنند نظام سیاسی از آن مامور دفاع نمی‌کند تا نظام سیاسی آنجا زیر سئوال نرود. این رسم در همه جای دنیا اعمال می‌شود اما در کشور ما نه تنها اینگونه نیست بلکه هزینه‌های فراوانی به نظام وارد شده است. وی افزود: مسئولان حتی از اطلاع رسانی هم دریغ دارند. به هر حال مرگ یا قتلی در زندان رخ داده و باید با عوامل آن برخورد شود. پلیس و قوه قضاییه باید پاسخگو باشند.
نماینده اردستان در مجلس افزود: از طرف دیگر زندانی سیاسی شرایط خاصی دارد. مگر نلسون ماندلا ۲۷ سال زندان نبود؟ چرا در کشور ما این زندانیان باید عمودی به زندان برده شوند و افقی بازگردانده شوند؟ 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 24 آبان ، 14 نوامبر