۱۳۹۲ آبان ۱۸, شنبه

سیدهادی خامنه‌ای: ‫حل مساله زندانیان سیاسی و حصر باعث موفقیت بیشتر دولت می شود

سیدهادی خامنه‌ای می‌گوید: شرط اساسی موفقیت دولت‌ها، رضایت ملت‌ها و برخورداری از پشتیبانی آنهاست باتوجه به اینکه اکثریت مردم براساس امار و نتایج آرای انتخاباتی، حامی جبههء اصلاحات هستند به روشنی می‌توان گفت که حل مساله زندانیان سیاسی و حصر شخصیت‌های برجستهء اصلاحات، مایه موفقیت بیشتر دولت خواهد بود.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع رسانی خط امام تصریح می‌کند: روند فعلی به لحاظ شیوهای کار، معقول و قانونی بنظر می‌رسد. در صورتی که مسئولان مربوط، برای رسیدن به نتیجه عجله نداشته باشند و امتیازهای داده و گرفته را بطور منطقی بالانس کنند و خیلی به لبخندهای طرف مقابل اعتماد نکنند و ذوق زده نشوند، هر نتیجه‌ای حاصل شود قابل قبول است.
متن این گفت‌و‌گو به شرح زیر است:
نظر حضرتعالی در خصوص تداوم سر دادن شعار مرگ بر آمریکا همزمان با سیزده آبان سالروز تسخیر سفارت آمریکا در ایران، بویژه در زمانیکه مذاکرات ایران و غرب و بویژه ایران و آمریکا برای حل و فصل پرونده هسته‌ای در حال انجام است چیست؟
در این مورد، چند نکته باید مد نظر قرار گیرد: اول اینکه موضعگیریهای مردم اگر نشانه‌های حمایت از دولت را در برداشته باشد در این صورت، دولت در مذاکرات با طرف مقابل، موضع قوی تری خواهد داشت، طرف مقابل اگر دولت ایران را نماینده واقعی خواست و اراده مردم تلقی کند به آن‌ها و مواضعشان اهمیت بیشتری خواهند داد
دوم: بعضی از سیاستمداران معتقدند که موضع حکومت با موضع مردم متفاوت است، دنیا هم این را می‌داند و در همه جا مرسوم است که مردم علیه حکومت یک کشور (مثلا آمریکا) شعار می‌دهند ولی دولت با‌‌ همان حکومت مذاکره می‌کند در زمان جنگ ویتنام و کامبوج، رزمندگان علیه اشغالگران آمریکا می‌جنگیدند «همزمان» سران با آمریکائی‌ها مشغول مذاکره بودند بنابراین نظریه، دولت فعلی ایران می‌تواند با عزم و احتیاط، به مذاکرات با آمریکائی‌ها ادامه بدهد، مردم هم شعار خودشان را بدهندچه بسا همین شعار‌ها، به موضع دولت هم کمک کند، البته شعارمخالفت، الزاما مرگ بر فلان و به‌مان نیست شعارهای برای مخالفت با ادبیات دیگری هم می‌توان داد.
سوم: بسیاری از صاحب نظران، براساس آمار و ارقام، این ادعا را که مردم خواستار شعار مرگ بر آمریکا هستند را قبول ندارند و گویندگانی را که در رسانه‌های عمومی، چنین ادعائی می‌کنند و از زبان مردم، سخن می‌گویند را فاقد اعتبار می‌دانند برای روشن شدن حقیقت بهتره‌مان است که دولت، به سنجش افکار به صورت دقیق بپردازد و نتیجه را بی‌کم و کاست، اعلام نماید تا از این پس، هرکسی ادعا‌های شخصی یا گروهی خود را به نام مردم و ملت، مطرح نسازد.
نسبت شعارهای انقلابی با منافع ملی چگونه تعریف می‌شود؟ همانطور که حضرتعالی می‌دانید بسیاری از شعارهای انقلابی به مرور رنگ باختند و بنا به شرایط و مصالح کشور منسوخ شدند مثل مرگ بر شوروی یا مرگ بر آل سعود و تحریم حج بعد از کشتار حجاج ایرانی در سال ۶۶. آیا امکان دارد شعار مرگ بر آمریکا هم دچار‌‌ همان سرنوشت بشود؟
پاسخ مثبت است، تردیدی نیست که هر اقدام عملی یا شعاری، توسط مسئولین، می‌باید مبتنی بر مصالح و منافع ملی باشد. تشخیص مصداق‌ها نیز بر عهده مسئولین است که اگر لازم دیدند می‌توانند از مردم هم سوال کنند بهرحال بنفع جمهوری اسلامی است که برای همیشه فرصت میدان داری و سوء استفاده را از گروههای خود سر و غیر مسئول بگیرد.
روند مذاکرات دولت جدید برای حل و فصل بحران هسته‌ای میان ایران و غرب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ برخی جریانات سیاسی آنرا سازشکارانه می‌دانند، شما فکر می‌کنید تا اینجا که تیم جدید پرونده هسته‌ای را بدست گرفته‌اند توانسته‌اند از منافع ملی حفاظت نمایند و در عین حال به اعتماد سازی با غرب بپردازند؟
روند فعلی به لحاظ شیوهای کار، معقول و قانونی بنظر می‌رسد. در صورتی که مسئولان مربوط، برای رسیدن به نتیجه عجله نداشته باشند و امتیازهای داده و گرفته را بطور منطقی بالانس کنند و خیلی به لبخندهای طرف مقابل اعتماد نکنند و ذوق زده نشوند، هر نتیجه‌ای حاصل شود قابل قبول است.
اگر فرض کنیم دولت جدید بتواند مشکلات دیپلماسی ایران و دنیا را حل بکند اما معضلات داخلی بویژه مسئله زندانیان سیاسی و حصر رهبران جنبش سبز حل نشود آیا فکر می‌کنید می‌توان انتظار داشت که امید‌ها و انتظارات از دولت جدید محقق شود؟
شرط اساسی موفقیت دولت‌ها، رضایت ملت‌ها و برخورداری از پشتیبانی آنهاست باتوجه به اینکه اکثریت مردم براساس امار و نتایج آرای انتخاباتی، حامی جبههء اصلاحات هستند به روشنی می‌توان گفت که حل مساله زندانیان سیاسی و حصر شخصیت‌های برجستهء اصلاحات، مایه موفقیت بیشتر دولت خواهد بود.
رهبری از اقدامات دیپلماسی دولت حمایت کرده‌اند و اعلام کرده‌اند نباید ماموران دولتی مسئول دراین مذاکرات را به سازش متهم کرد. اما رسانه‌ها و تریبونهای مدعی پیروی از رهبری همچنان به ایراد اتهامات خودشان می‌پردازند چرا؟
جالب است بدانیدکه بنده پس از استماع سخنان رهبری در جمع دانشجویان و دانش آموزان که عمدتا در زمینه مذاکره با آمریکا بود احساس کردم موضع ایشان با موضع ما هیچ تفاوتی ندارد، اما اینطور که شما می‌گوئید معلوم می‌شود که متهم کنندگان دولت فعلی به سازشکاری، دارای مواضعی متفاوت با مواضع رهبری هستند، علت آن را بهتر است از خودشان بپرسید.

صدور حکم نه سال و نیم زندان همراه با تبعید برای برادران کردپور

دادگاه انقلاب مهاباد دو روزنامه نگار کرد را مجموعا به تحمل ۹ سال و شش ماه حبس تعزیری همراه با تبعید محکوم کرد.
آژانس خبری موکریان گزارش داده که “مسعود و خسرو کردپور”، دو برادر دربند پس از گذشت ۲۵۰ روز بلاتکلیفی، به زندان و تبعید محکوم شدند.
برپایه این گزارش، “خسرو خسروی” یکی از وکلای مدافع این دو فعال حقوق بشر گفت: ” مسعود و خسرو، هردو بر اساس مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۷۰ به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شده اند”.
خسروی در ادامه گفت: خسرو کردپور از بابت اجتماع و تبانی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت فعالیت تبلیغی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است و جمعا محکومیت خسرو ۶سال است”.
این وکیل دادگستری همچنین در رابطه با حکم صادره برای مسعود کردپور اظهار داشت: ” وی از بابت اجتماع و تبانی به تحمل ۳ سال حبس و از بابت فعالیت تبلیغی به تحمل ۶ماه حبس تعزیری دیگر محکوم شده است و جمعا دوران محکومیت مسعود نیز ۳ سال و نیم است”.
خسرو خسروی در رابطه با حکم تبعید مدیرمسئول آژانس خبری موکریان گفت: ” در ادامه حکم صادره برای خسرو کردپور آمده است: به منظور جلوگیری از تجری وی و دیگران با اختیار حاصله از ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲،وی ملزم به ۲سال اقامت اجباری در شهرستان کرمان و به منظور رعایت مسائل امنیتی زندان، “تبریز” به عنوان محل تحمل ۵سال حبس مقرر تعیین می گردد.
“عثمان مزین” دیگر وکیل برادران کردپور در رابطه با حکم صادره برای این دو فعال مدنی و تبعید خسرو کردپور به زندان تبریز اینگونه اظهار نظر کرد: ” در جلسات دادگاه بر اساس “مدارک محرمانه” که در حکم صادره به آن اشاره شده، بحثی صورت نگرفته وهیچ سندی به رویت متهمین و وکلای آنان نرسیده است، لذا استناد به مدارک محرمانه خلاف اصل تناظر و حقوق دفاعیه متهمین می باشد”.
مزین در ادامه افزود: توسل محکمه بدوی به سلب امنیت زندان مهاباد برای توجیه محکومیت خسرو کردپور به تبعید در زندان تبریز فاقد هرگونه دلیل ارتباطی مبنی بر اخلال موکل در نظم زندان مهاباد است و نباید فراموش کنیم که تبعید محکوم علیه موجب صدمه خانواده و بستگان موکل شده و این امر هم در تعارض با اصل فردی بودن جرم و مجازات است”.
همچنین “عباس جمالی” و “خلیل بهرامیان” از وکلای مدافع کردپورها طی گفتگویی کوتاه در مورد اعتراض به حکم صادره برای برادران کردپور، گفتند: “ما به حکم صادره از طرف دادگاه انقلاب مهاباد اعتراض داریم و چون حکم صادره در مرکز استان قابل تجدید نظرخواهی است، لذا در مهلت قانونی ۲۰ روزه با هماهنگی دیگر همکاران لایحه اعتراضی را تقدیم دادگاه خواهیم کرد”.
گفتنی است؛ حکم مذکور در حالی برای این دو روزنامه نگار کرد صادر شده که این دو سه جلسه به صورت علنی در شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی جوادی کیا با حضور وکلای مدافع خود در مورد این اتهامات: محاربه، فساد فی الارض، اجتماع و تبانی، توهین به رهبری و نشر اکاذیب از خود دفاع کردند. که نهایتا به اتهام “اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام” محکوم و از دیگر اتهامات تبرئه شدند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 18 آبان