۱۳۹۱ اسفند ۳, پنجشنبه

واردات ۵۰۰ دستگاه پورشه به ایران با ارز و واردکننده نامعلوم


به گفته رئیس امور داخلی مجلس شورای اسلامی، ۵۰۰ دستگاه خودروی پورشه با ارز نامعلوم و مرجع وارد کننده مبهم وارد ایران شده‌اند. پیش از این وزیر صنعت دولت دهم واردات "خودروهای لوکس" با ارز دولتی را تائید کرده بود.
به گفته امیر خجسته، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی در مجلس شورای اسلامی ، اخیرا ۵۰۰ دستگاه خودروی پورشه از جزیره ابوموسی وارد ایران شده است، ولی مرجع واردکننده و ارز تخصیصی به این خودروها مبهم است
وی به خبرگزاری مهر گفته است که در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در این باره به وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم تذکر کتبی داده شده است. این نماینده مجلس شورای اسلامی افزوده است: «معلوم نیست ۵۰۰ دستگاه خودرو با این قیمت نجومی به چه طریق و به چه ارزی وارد کشور شده است».
واردات خودرو به ایران تعرفه گمرکی بالایی دارد. با وجود این، بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، در هفت ماه نخست سال ۱۳۹۱ تعداد ۲۳ هزار و ۳۲۱ دستگاه خودروی سواری به ارزش ۵۲۱ میلیون دلار وارد ایران شده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال پیش از آن، از نظر ارزش ۲۰ درصد و از نظر تعداد بیش از ۱۳ درصد افزایش نشان می‌د‌هد.
«انحصار در واردات خودرو»
خبرگزاری دانشجویان ایران ۲۲ بهمن ۱۳۹۱ در گزارشی با عنوان "شکل‌گیری انحصار در واردات خودرو" به نقل از علی خاکساری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس صنعت خودرو نوشت: «در حال حاضر حدود ۸۰ درصد بازار خودروهای وارداتی در اختیار دو برند هیوندای و کیا است که توسط یک خانواده وارد می‌شود».
بنا بر این گزارش، با وجود آن‌که واردات خودرو توسط هر شخصی آزاد است اما به دلیل محدودیت‌های وضع‌شده، عملا واردات این خودروها در ایران انحصاری شده و واردکنندگان این مارک‌ها به بازار جهت می‌دهند و خودروها را به قیمت دلخواه خود عرضه می‌کنند.
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۱، ۱۶ هزار و ۷۵۶ دستگاه خودرو به ارزش ۳۴۱ میلیون دلار وارد ایران شده که ۷۸ درصد از این واردات با ارز دولتی (۱۲۲۶ تومان) انجام شده است.
به گزارش روزنامه "جام‌جم"، در حالی که خودرو جزو آخرین کالاهایی است که بایست برای واردات آن ارز دولتی اختصاص داد (جایگاه دهم فهرست اولویت‌بندی)، خودروهای لوکسی نظیر پورشه و مازاراتی با ارز دولتی ۱۲۲۶ تومان وارد ایران شده‌اند.
«تایید واردات خودروهای لوکس با ارز دولتی توسط وزیر»
به گزارش خبرگزاری "ایسنا"، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم، روز ۲۲ مهر ۱۳۹۱ اختصاص ارز دولتی به واردات خودرو را تأیید کرد: «در سه چهار ماه نخست سال به تعدادی از کالاها از جمله خودرو برای واردات ارز دولتی تعلق گرفت».
پیش از این خبرگزاری مهر گزارش داده بود که امارات عربی متحده، کره جنوبی و چین سه مبدا اصلی واردات خودرو به ایران هستند. گمرک ایران میانگین قیمت هر خودروی وارداتی در نیمه نخست سال ۱۳۹۱ را بیش از ۲۲ هزار دلار اعلام کرده، در حالی که همین خودروها در نمایندگی‌های مجاز در ایران از ۴۰ تا ۶۴۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده‌اند.

معاون وزیر علوم: باید انرژی متراکم در دانشگاه‌ها تخلیه شود


 اسلامی معتقد است که مسئولان دانشگاه‌ها باید "تحمل خود را بالا ببرند". به گفته غلامرضا خواجه سروی، باید انرژی متراکم شده در دانشگاه‌ها تا انتخابات ریاست جمهوری "تخلیه" شود.

غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم دولت دهم، تخلیه انرژی‌های متراکم شده یا در حال تراکم در محیط دانشگاه‌ها را یکی از سه هدف مهم دانشگاه‌ها در ماه‌های باقی‌مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) پنجشنبه (۲۱ فوریه/ ۳ اسفند) گزارش داد که معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دیگر هدف مهم دانشگاه‌ها را «بالا بردن تحمل مسئولان دانشگاه در چندماه باقی‌مانده تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری» دانسته است.
غلامرضا خواجه سروی افزوده است :«در این ایام دانشگاه‌ها برای حضور کاندیداها و اعضا در دانشگاه‌ها باید طبق مقررات، شرایط را برای حضور آن‌ها فراهم کنند که از جمله این مقررات این است که افراد برای حضور و سخنرانی در دانشگاه باید از سوی تشکل‌ها دعوت شوند.»
«فشار مضاعف بر دانشجویان پس از انتخابات ۸۸»
بنا بر گزارش‌ها در پی اتفاقات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم در ایران، فضای دانشگاه‌ها بیش از گذشته امنیتی شده است. برخی از دانشجویان ایران همچون مجید توکلی از سال ۱۳۸۸ – زمان برگزاری انتخابات – در زندان هستند.
كامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، در ماه‌های گذشته اعلام کرده بود: «كسانی كه در فتنه سال ۸۸ فعال بوده و بعد از اتمام حجت رهبر انقلاب در نماز جمعه تیرماه همان سال همچنان به فتنه‌گری ادامه دادند حق ورود به دانشگاه‌ها را ندارند.»
آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و جریان‌های محافظه‌کار هوادار او به اعتراضات به نتایج انتخابات دور دهم ریاست جمهوری لقب "فتنه ۸۸"  داده‌اند.
 فشار بر دانشجویان در سال‌های اخیر همچنین با فشار مضاعف بر دانشجویان دختر از طریق تبعیض جنسیتی و ایجاد محدودیت برای تحصیل در برخی از رشته‌ها همراه شده است.
به نوشته‌ی پایگاه اینترنتی "دانشجونیوز"، طبق آخرین آمار در نزدیک به ۶۰۰ کد رشته در بیش از ۶۰ دانشگاه در دفترچه کنکور سال ١٣٩١ تفکیک جنسیتی اعمال شده است.

با طومار و فتوا و تذکر علیه نسل سوم تلفن همراه


ورود نسل سوم تلفن‌های همراه به ایران با جنجال و حاشیه‌هایی همراه شده که همچنان ادامه دارند. پس از امضای طومار علیه اپراتور "رایتل" در قم و فتوای مراجع تقلید، کمیسیون فرهنگی مجلس نیز به این مسئله می‌پردازد.

ورود رسمی نسل سوم تلفن‌های همراه (3G) به ایران به سال گذشته خورشیدی باز می‌گردد اما بالا گرفتن مخالفت و اعتراض به اپراتور "رایتل" که نخستین ارائه‌دهنده این خدمات در ایران است، به کمتر از دو هفته پیش مربوط می‌شود.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) "شماری از بسیجیان و طلاب شهر قم" در حاشیه برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن مردم را به امضای طوماری دعوت می‌کردند که در آن به فعالیت اپراتور "رایتل" اعتراض می‌شد.
مکالمه تصویری، "تهدید عفت عمومی"
دلیل اصلی اعتراض به نسل سوم تلفن‌های همراه امکان مکالمه تصویری است که به اعتقاد طومارنویسان "در راستای تهاجم فرهنگی دشمن" است و "روابط محرم و نامحرم را بسیار عادی‌تر از آن چه که هست" خواهد کرد.
بنا بر این گزارش، در کنار این طومار متن فتوای برخی از مراجع تقلید شیعیان نیز به نمایش گذاشته شده که در مورد امکانات ارتباطی جدید حکم داده‌اند.
ناصر مکارم شیرازی با تاسف از اینکه جامعه ایران "درگیر مفاسد مختلفی است" ابراز نگرانی کرده که مکالمه تصویری "منشأ مفاسد جدیدی خواهد شد". حسین نوری همدانی، یکی دیگر از مراجع تقلید شیعیان، استفاده از فناوری‌های جدید ارتباط را جایز نمی‌داند چون احتمال می‌دهد موجب "از هم گسستن اساس خانواده‌ها و تهدید عفت عمومی" شوند.
تعداد دیگری از مراجع صاحب‌نام قم نیز در مورد "مفاسد" استفاده از نسل سوم تلفن‌های همراه فتواهای مشابهی صادر کرده‌اند.
موبایل‌های جدید "جرم‌خیز" هستند
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ۱۳ نماینده مجلس شورای اسلامی ۲۷ بهمن ماه در مورد فعالیت اپراتور رایتل به رئیس دولت و وزیر اطلاعات تذکر کتبی داده‌اند.
بنا بر این گزارش، امضا کنندگان تذکر که از جمله نمایندگی مردم اصفهان، محلات و دلیجان، نیشابور، گرمی، شاهین‌دژ، مینودشت، کلاله، مراغه تپه، قم، رزن، و کلات را بر عهده دارند، خواهان جلوگیری از ادامه فعالیت رایتل شده‌اند.
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، نیز در گفت‌وگو با پایگاه خبری "جوان آنلاین" امکان مکالمه تصویری را "جرم‌خیز" خوانده است: «هر ابزار و دستاورد تازه‌ای به موازات بهره‌هایی که دارد، ‌فرصت سوء‌استفاده و جرم‌خیزی را نیز به برخی از افراد می‌دهد.»
روزنامه "قانون" در شماره سوم اسفندماه خود نوشت که بحث در مورد نسل سوم تلفن‌های همراه در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفته است.
کمیسیون فرهنگی قصد دارد نشست هفتم اسفند ماه خود را، با دعوت از کارشناسان و مسئولان، به بررسی موضوع اپراتور سوم اختصاص دهد.
«به مراجع اطلاعات غلط داده‌اند»
رایتل یکی از زیرمجموعه‌های شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) است و مجوز فعالیت خود را از دولت دریافت کرده است.
خدمات نسل سوم تلفن همراه توسط رایتل با واکنش منفی برخی از مراجع تقلید در ایران مواجه شده استخدمات نسل سوم تلفن همراه توسط رایتل با واکنش منفی برخی از مراجع تقلید در ایران مواجه شده است
حمید شهریاری، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه جمهوری اسلامی، به "جام جم آنلاین" گفته است تا زمانی که خدمات ایراتور سوم (رایتل) قوانین عمومی را نقض نکنند و "بر اساس پروانه صادر شده به‌صورت مجاز ارائه و استفاده شوند منع قانونی و شرعی ندارند."
به گفته‌ی شهریاری این خدمات به حیطه خصوصی تعلق دارد و نمی‌توان برای آن حکم ممنوعیت صادر کرد. او فتوای مراجع تقلید را ناشی از دادن اطلاعات نادرست به آنها دانست و می‌افزاید: «قطعا سوالی که از مراجع در این خصوص شده است دارای اشکال و به شکل خاصی بوده است».
روابط عمومی اپراتور سوم در بیانیه‌ای به نقل از شاهین آرپناهی، مدیر کل برند و ارتباطات رایتل نوشت: «دغدغه‌ای که دوستان در مجلس درباره آن صحبت کرده‌اند، دغدغه‌ای است که می‌توان آن را در ارتباط با هر فناوری جدیدی که وارد بازار می‌شود احساس کرد.»
«ارتباط تصویری با اینترنت هم ممکن است»
به گزارش خبرگزاری ایلنا آرپناهی در ادامه می‌افزاید: «بحث استفاده صحیح از G3 نیز به همین شکل است و در این میان باید به این نکته هم توجه داشت که ارتباط تصویری در رایتل برای اولین بار ارائه نشده و پیش از این از طریق اینترنت هم امکان ارتباط تصویری وجود داشته است.»
نسل سوم تلفن‌های همراه با قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت‌های بالا دسترسی به سرویس‌های چندرسانه‌ای را تسهیل می‌کند و قابلیت مکالمه تصویری یکی از امکانات جانبی آن محسوب می‌شود. سرعت انتقال داده‌ها در نسل سوم تا ۴۲ مگابیت در ثانیه می‌رسد.
در حالی که بحث در مورد اپراتور سوم تلفن همراه در ایران به صدور فتوای مراجع و تذکر نمایندگان مجلس کشیده شده، بسیاری از کشورهای پیشرفته‌ی جهان خود را آماده ورود به دوران نسل چهارم تلفن‌های همراه می‌کنند.
در ژاپن، به عنوان نخستین کشوری که در سال ۲۰۰۱ استفاده تجاری و گسترده از 3G را آغاز کرد، میزان استفاده از این تکنولوژی به ۹۹ درصد می‌رسد.
مطابق برآورد اتحادیه جهانی مخابرات از گسترش نسل سوم تلفن‌های همراه در جهان، این تکنولوژی در ۱۵۹ کشور جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و میزان نفوذ آن در میان کاربران کشورهایی چون آمریکا و اسپانیا بالای ۸۰ درصد و در کره جنوبی حدود ۷۵ درصد است.

احمدی‌نژاد در جمع حامیان دولت: به‌زودی وضعیت دگرگون می‌شود

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، در جمع "وبلاگ‌نویسان حامی دولت" که بعد از سخنان اخیر علی خامنه‌ای از او "راهبرد" خواسته بودند، گفته است: «این فشارها کوتاه مدت خواهد بود، به‌زودی وضعیت دگرگون خواهد شد.»

به گزارش سایت "شبکه ایران" وابسته به "موسسه مطبوعاتی ایران"، سومین همایش "وحدت و انسجام ملی جوانان ایران اسلامی" با سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در مجتمع بندری "شهید رجایی بندرعباس" در کنار آب‌های خلیج فارس برگزار شد.
بر این اساس "جمعی از جوانان حامی دولت" در جریان این مراسم که شامگاه سه‌شنبه (۱۹ فوریه/ اول اسفند) برگزار شده است، محمود احمدی‌نژاد را در جریان آخرین فعالیت‌های رسانه‌ای "حامیان دولت" قرار داده‌اند. این جوانان از قرار از "وبلاگ‌نویسان حامی دولت" بودند بعد از سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی، از محمود احمدی نژاد "راهبرد" خواسته‌اند.
محمود احمدی‌نژاد نیز در بخشی از پاسخ خود به آنان گفته است: «این فشارها کوتاه‌مدت خواهد بود، به‌زودی وضعیت دگرگون خواهد شد.»
آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۲۸ بهمن در جمع شماری از اهالی آذربایجان سخنرانی کرد. وی محمود احمدی‌نژاد را متهم کرد که با "روکردن یک سند اثبات‌نشده" علیه دو قوه دیگر "خلاف شرع و قانون و تضییع حقوق مردم" عمل کرده است.
اشاره علی خامنه‌ای به فیلمی است که محمود احمدی‌نژاد در جلسه استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت دهم در مجلس نشان داد. این فیلم گفت‌وگویی را نشان می‌دهد که در آن فاضل لاریجانی، برادر روسای قوه مقننه و قضائیه جمهوری اسلامی، از سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران و متهم پرونده کهریزک، می‌خواهد ارتباط او با برخی از افراد را برقرار کند.
تکرار شعار انتخاباتی نامزد مورد نظر دولت؟
محمود احمدی‌نژاد همچنین در جمع "وبلاگ‌نویسان حامی دولت" تکرار کرده است: «صبر صبر، بهار نزدیک است.»
وی سخنرانی بیست‌ودوم بهمن خود به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در میدان آزادی تهران را با شعار "زنده باد بهار" خاتمه داد. گفته می‌شود این شعار انتخاباتی نامزد مورد نظر دولت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ خواهد بود.
در روزهای اخیر بولتن داخلی سپاه پاسداران با اشاره به این‌که "حلقه انحرافی" قصد دارد در هفته اول اسفندماه صدها نفر را به بهانه همایشی با عنوان "مهرورزی" به قشم منتقل کند، نوشته بود: «این اقدام که در پوشش همایش مشاوران جوان برگزار خواهد شد، دارای اهدافی کاملا انتخاباتی است».
بولتن داخلی سپاه پاسداران درباره هزینه این همایش نوشته بود: «برآورد هزینه انجام شده از سوی مجریان این طرح، هزینه‌کرد بیش از یک میلیون تومان برای هر نفر است. گام بعدی این پروژه، برگزاری همایشی در نیمه دوم اسفند و نوروز ۹۲ با شرکت هزاران نفر در جزیره کیش خواهد بود».
"حلقه انحرافی" عنوانی است که اصولگرایان به نزدیکان محمود احمدی‌نژاد به سرکردگی اسفندیار رحیم‌مشایی داده‌اند.

استخدام فله‌ای "استاد" و به هم ریختن ساختار علمی دانشگاه‌ها


Auf dem Bild:
Universität Teheran.
Quelle: Isna
Lizenz: frei
دخالت مستقیم دولت در استخدام اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با انتقادهای متفاوتی روبرو شده است. این نگرانی وجود دارد که این دخالت به تمرکز حداکثر اختیارات در دست دولت و کاهش کیفی سطح دانشگاهها منجر شود.
خبرگزاری "ایرنا" روز چهارشنبه (۲ اسفند/۲۰ فوریه) به نقل از محمدرضا مردانی رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر از تمدید مهلت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایران برای جذب هیات علمی جدید داد.

او گفته است که آمار نیازهای اعلام شده از سوی دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای جذب هیات علمی جدید حدود ۱۲ هزار نفر است: «از مجموع نیازهای جذب هیات علمی فراخوان بهمن ماه ۹۱، هشت هزار نیاز از طرف دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی، دو هزار نیاز از سوی موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و دو هزار نیاز از طرف مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاه‌های اجرایی اعلام شده است.»

محمدرضا مردانی گفت «از مجموع ظرفیت های اعلام شده برای جذب هیات علمی، نزدیک به هفت هزار نیاز مربوط به جذب نیروهای پیمانی با مدرک دکتری، دو هزار نفر در قالب طرح سربازی، هزار نفر با مدرک کارشناسی ارشد و دو هزار نفر نیز به صورت بورسیه است.»

نهادی علمی یا برای اجرای دستورات دولت؟

اقدامات دولت برای تمرکز روند جذب استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در دست خود، با انتقادهایی شدید روبرو شد. روزنامه "بهار" هشدار داد که «این نخستین بار است که دولت جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها را کاملا متمرکز و با نظارت خود پیش می‌برد؛ اقدامی که خلاف قوانین برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه مبنی بر استقلال دانشگاه‌ها، آن‌ها را در انتخاب استادان بی‌اختیار و در‌واقع به نهادی برای اجرایی احکام و دستورات دولت تبدیل خواهد کرد.»

این روزنامه به گام‌هایی که در سال‌های اخیر در این راه برداشته شده اشاره کرده است. از جمله وضع فعلی دانشگاه علامه طباطبایی که به نوشته "بهار" بخش عمده‌ای از استادان و اعضای هیات علمی جدید در آن‌ها با حکم مستقیم رییس دانشگاه یا وزارت علوم منصوب شده‌اند.

مدیریت سلیقه‌ای

منتقدین نسبت به حاکم شدن "مدیریت‌های سلیقه‌ای" هشدار می‌دهند و به اضافه شدن "استادان مدعو و مدیران دولتی" در کادر علمی دانشگاه‌ها. این درحالی است که به گفته آن‌ها استادان رسمی اغلب کسر ساعت تدریس دارند.

از جمله منتقدین به این روش جذب استاد، نعمت احمدی است. او که خود استاد حقوق و تاریخ دانشگاه تهران است در این باره به "بهار" گفت: «سالی ۳۵۰ استاد در ایران بازنشسته می‌شوند، البته بخشی از آن‌ها در دانشگاه‌های آزاد و غیرانتقاعی جذب می‌شوند، اما هم بازنشسته کردن استادان اشکال دارد، هم جذب آن‌ها. در کجای دنیا استادانی را که در دانشگاه‌ها کرسی دارند بازنشسته می‌کنند؟ استاد وقتی به مرتبه استادی و علمی رسید یک اتاق می‌گیرد و همکارانش او را تا جلوی در اتاقش همراهی می‌کند. من در دانشگاه آمریکا استاد دیدم با عصا و واکر راه می‌رفت اما در دانشگاه بود، دکتر باستانی پاریزی، دکتر کاتوزیان چرا باید خانه بنشینند؟»

استادان بدون دکترا

روزنامه "بهار" به نقل از یکی از استادان دانشگاه علامه نوشته است که «مدت‌هاست که نه فارغ‌التحصیلان دکتری حتی کسانی که دانشجوی دکتری هستند با حکم مستقیم از وزارت علوم عضو هیات علمی می‌شوند گاهی حکم‌ها آن‌قدر بدون هماهنگی دانشگاه بود که حتی رییس دانشگاه هم به این روند اعتراض می‌کرد.»
به گفته این استاد دانشگاه علامه طباطبایی کسانی که به این ترتیب به عضویت هیات علمی دانشگاه‌ها در می‌آیند ساختار سلسله مراتب علمی را در دانشگاه‌ها به‌هم‌می‌ریزند: «در گروه‌های علمی بدون داشتن استادی با درجه استاد تمامی فعالیت می‌کنند و این به هم ریختگی سلسله مراتب افت آموزش علمی و رقابت‌های ناسالم را به وجود می‌آورد.»

کدام معیارهای علمی و اخلاقی؟

از جمله منتقدان تمرکزگرایی دولتی بر ساختار علمی دانگشاه‌ها پرویز پیران، از اساتید شناخته شده جامعه شناسی ایران و
Iranian high school students sit for their university entrance examination in Tehran on June 25, 2009. Iran has jailed more than 140 political activists, journalists and university lecturers since the disputed election which returned President Mahmoud Ahmadinejad to power, reports said. AFP PHOTO/ISNA/MONA HOOBEHFEKR (Photo credit should read MONA HOOBEHFEKR/AFP/Getty Images)هیات علمی دانشگاه‌ها نسبت به افت علمی شدید هشدار می‌دهند
عضو سابق هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی است که خود قربانی "پاکسازی"‌های عقیدتی در دانشگاه‌های ایران شد.

پرویز پیران در مقاله‌ای در شماره سه‌شنبه (۱ اسفند/۱۹ فوریه) در روزنامه بهار درباره چگونگی جذب نیروهای جدید در هیات‌های علمی دانشگاه‌ها به معیارهایی اشاره کرده است که پیش از این به آن توجه می‌شد. از جمله "خصایصی چون پیشینه، حسن شهرت، اخلاق و سلامت روحی و روانی و مالی".

او هم‌چنین به ملاک‌هایی که "وجدان جمعی جامعه" به آن‌ها نظر داشت اشاره کرده است. خصوصیاتی چون حسن شهرت، دانش و تعهد علمی، استقلال رای و بی‌نظری، تعهد اخلاقی و دانش‌دوستی، عشق به همنوع و به سرزمین، فروتنی چه علمی و چه رفتاری و پرهیز از افراط و تفریط.

به گفته او پیش از این گروه‌های علمی دانشگاهی در دانشگاه‌ها افراد متقاضی را از نظر علمی گزینش و چند نفر را برای جذب معرفی می‌کردند. دکتر پیران این سوال را مطرح می‌کند که این هفت‌هزار نفر عضو هیات علمی که به طور متمرکز و توسط وزارت علوم انتخاب خواهند شد، با کدام معیارها برگزیده می‌شوند و توانمندی حرفه‌ای و تخصصی افراد چقدر می‌تواند در این گزینش نقش داشته باشد؟

پرویز پیران سوال مهم دیگری نیز می‌پرسد، این که «چه ضرورتی برای این تمرکز وجود دارد؟ نهایتا چنان‌چه آن‌هم صرفا، وظایف و نقش‌های دانشگاه ملاک باشد در شرایط کنونی جهان و نیاز‌های سرزمینی که خانه مشترک همه ما به شمار می‌رود، آیا چنین تمرکزی بر صواب است؟»

هفت سال سیاست فاجعه‌بار در دانشگاه‌ها
ماه گذشته سایت بازتاب گزارشی درباره نتیجه سیاست‌های هفت ساله دولت محمود احمدی‌نژاد در محافل دانشگاهی منتشر کرد. در این گزارش به اخراج یا بازنشستگی زودهنگام اساتید و به کار گیری نیروهای درجه سه در هیا‌ت‌های علمی اشاره شده بود.

وبسایت "بازتابِ" در گزارشی انتقادی از کیفیت آموزشی دانشگاه‌های ایران و کنکور دکترا، عملکرد دو دور دولت احمدی‌نژاد را فاجعه‌بار توصیف کرده بود و نوشته بود که یکی از اولین برنامه‌های دولت نهم دستکاری در ترکیب هیات‌های علمی دانشگاها با اخراج و بازنشستگی افراد توانمند و استخدام تعداد زیادی افراد تازه‌کار یا دانش‌آموختگان درجه دو و سه بود: «بسیاری افرادی که به دلیل سوابق علمی و توانمندی‌های خود امکان استخدام در دانشگاه‌های درجه اول ایران را نداشتند، یکباره با روی کار آمدن دولت نهم و با یک دستور به عنوان عضو هیات‌علمی پذیرفته شدند».

سپاه پاسداران به تشکیل "هسته تروریستی" در بحرین متهم شد


بحرین سپاه پاسداران ایران را به تشکیل هسته تروریستی در این کشور به قصد ترور اشخاص و انجام حملات تروریستی متهم کرد. ایران این اتهام را رد و به بحرین توصیه کرد تا پاسخگوی مطالبات مردم خود باشد.
بحرین سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را به تشکیل یک هسته تروریستی با هدف ترور اشخاص و حملات تروریستی به فرودگاه‌ها و ساختمانهای دولتی در این کشور متهم کرده است.
به گزارش رویترز، مقامات بحرین روز یکشنبه (۲۹ بهمن/۱۷ فوریه) از دستگیری هشت فرد بحرینی خبر دادند. این افراد که همه از اعضای یک گروه‌اند متهم به ارتباط با ایران، عراق و لبنان هستند.
بحرین مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست. این کشور از سال ۲۰۱۱ با شروع اعتراضات در منطقه با اعتراضات داخلی از سوی اکثریت شیعه جمعیت خود مواجه است. معترضان خواهان پایان بخشیدن به حکومت اقلیت سنی‌مذهب کشور و کاهش نفوذ و سلطه آنها بر مجلس هستند.
مهمان‌پرست اتهام تشکیل هسته تروریستی در بحرین را رد کردمهمان‌پرست اتهام تشکیل "هسته تروریستی" در بحرین را رد کرد
بحرین ایران را به دامن زدن به ناآرامی‌ها متهم می‌کند، ادعایی که ایران همواره آن را رد کرده است.
رئیس اداره امنیت عمومی بحرین در بیانیه‌ای اعلام کرد این هسته تروریستی بخشی از یک گروه با نام " ارتش امام" بود و اعضای آن بحرینی‌های داخل کشور و خارج از کشور و همچنین افرادی از دیگر ملیت‌ها بودند. این بیانیه  در آخرین ساعات روز سه‌شنبه (۱ اسفند/ ۱۹فوریه) از سوی خبرگزاری رسمی بحرین منتشر شد.
به گفته ژنرال طارق حسن الحسن تحقیقات نشانگر آن است که یک عضو سپاه پاسداران که اسم عملیاتی وی "ابو ناصر" است مغز متفکر کل عملیات ترور بوده است. طارق می‌گوید که ابوناصر برای تشکیل گروه، جمع‌آوری اطلاعات و استخدام نیرو و انبار سلاح در بحرین ۸۰ هزار یورو هزینه کرده است.
به گفته رئیس اداره امنیت عمومی بحرین اهداف عملیاتی این سلول تروریستی وزارت کشور بحرین و فرودگاه بین‌المللی این کشور بوده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بحرین، اعضای گروه در اردوگاه‌های آموزشی سپاه پاسداران در داخل ایران و اردوگاه‌های حزب‌الله در بغداد و کربلا آموزش دیده بودند.
پنج تن از بازداشت‌شدگان در بحرین و سه تن از آنان در عمان دستگیر شده‌اند. چهار بحرینی دیگر نیز تحت تعقیب‌اند.
مهمانپرست: بحرین در مسیر اشتباه است
به گفته ژنرال حسن الحسن شواهد در قالب اسناد، فایلهای الکترونیکی، فلش‌کارت، تلفن، کامپیوتر، پول و تصاویر نقل و انتقالات بانکی‌ وجود دارد.
روز دوشنبه رامین مهمانپرست، سخنگوی ورزات امور خارجه ایران، با رد اتهام وارد شده درباره خبر دستگیری‌ها گفت که مقامات بحرین "مسیر اشتباهی" را دنبال می‌کنند.
به گزارش ایسنا، وی گفت: «اظهاراتی که توسط برخی از مقامات کشورهای منطقه صورت می‌گیرد که درگیر با مطالبات مردمی کشورشان هستند راه‌حل مشکلات داخلی آنها نیست.»
وی گفت که "ایراد اتهام نسبت به کشورها از جمله ایران هیچ مشکلی از آنها حل نمی‌کند."
وی به مقامات بحرین توصیه کرد: «به جای پرداختن به مسائلی که واقعیت ندارد بهتر است راه حل منطقی و درست برای شنیدن صدای مردم در دستور کار قرار گیرد.»
خبر دستگیری‌ها در بحرین در پی ناآرامی‌های هفته گذشته در این کشور اعلام شد. در اعتراضات روز ۱۴ فوریه در بحرین یکی از معترضان و یک مامور پلیس کشته شدند. این در حالیست که مذاکرات میان اپوزوسیون و دولت بحرین از ۱۰ فوریه آغاز شده است. قرار بود دومین دور مذاکرات بعد از ظهر چهارشنبه (۲ اسفند/ ۲۰ فوریه) انجام شود.

گزارشگران بدون مرز: اعتراف وزارت اطلاعات به پروژه اعتراف‌گیری


بیانیه گزارشگران بدون مرز در محکومیت اطلاعیه اخیر وزارت اطلاعات، اعتراض سازمان ادوار تحکیم وحدت به ادامه حصر رهبران جنبش سبز و اعدام ۱۷ نفر در هفته گذشته، مهمترین رویدادهای حقوق بشری این هفته هستند.
سازمان گزارشگران بدون مرز طی اطلاعیه‌ای که روز ۲۰ فوریه، دوم اسفند منتشر شد، به بیانیه وزارت اطلاعات ایران درباره بازداشت و احضار روزنامه‌نگاران اعتراض کرده و این اطلاعیه را "تایید پروژه اعتراف‌گیری و سرکوب روزنامه‌نگاران" دانسته است.

در اطلاعیه وزارت اطلاعات، سازمان گزارشگران بدون مرز در کنار رادیو بین‌المللی فرانسه، دویچه وله، رادیو فردا، بی بی سی و صدای امریکا وابسته به " سازمان جاسوسی دولت انگلیس" و "سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی" معرفی شده‌‌اند.

در این اطلاعیه همچنین عنوان شده بود که برخی از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده اعلام آمادگی کرده‌اند که مقابل دوربین درباره پروژه سازمان جاسوسی انگلیس صحبت کنند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود نوشته است: «چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، مقامات مسئول راهبرد "بازداشت پیشگیرانه" را برای دهشت‌افکنی نظام‌مند علیه فعالان رسانه‌ها انتخاب کرده‌اند. کارزاری برای به سکوت وادار کردن همه‌ی ‌صداهای انتقادی بر تضییقات روزافزونِ، ضد آزادی اطلاع رسانی و سرکوب روزنامه‌نگاران، یعنی کسانی که می‌توانند شاهدان اصلی اما مزاحم تقلب‌کاری در انتخابات باشند».
بر اساس بیانیه سازمان گزارشگران، در ماه‌های اخیر روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و مدنی به شکل گسترده در سراسر ایران به وزارت اطلاعات احضار شده‌اند و در بازجویی‌های انجام شده از آنان خواسته شده متعهد شوند هیچ گونه فعالیتی در چارچوب انتخابات ریاست جمهوری خرداد سال آینده انجام نخواهند داد.
نگرانی درباره وضعیت دو وبلاگ‌نویس زندانی
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود نسبت به وضعیت جسمانی دو وبلاگ‌نویس زندانی به نام‌های آرش هنرور شجاعی و محمدرضا پورشجری ابراز نگرانی کرده است. بر اساس این گزارش آرش هنرور شجاعی پس از دو ماه معالجه در بیمارستان بر خلاف نظر پزشکان به زندان برگردانده شده است.
صادق شجاعی به ۴ سال زندان و خلع لباس محکوم شده استصادق شجاعی به ۴ سال زندان و خلع لباس محکوم شده است
محمد صادق آرش هنرور شجاعی، روحانی وبلاگ‌نویس از سوی دادگاه ویژه روحانیت به ۴ سال زندان، ۵۰ ضربه شلاق، پرداخت ۸ میلیون ریال جزای نقدی و خلع لباس محکوم شده است.
وی پس از رای دادگاه درباره خلع لباسش گفته بود: «حکومت لباسی به تن من نکرده که بتواند آن را درآورد».
اتهامات وی توهین به مقدسات، توهین به رهبری و آیت‌الله خمینی، تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور، جاسوسی به نفع دولت آلمان، نشر اکاذیب، همکاری با دول متخاصم، مسئول پروژه اروپایی‌سازی اسلام، انتشار کتاب‌های ممنوعه و جعل دست‌خط مراجع عنوان شده است.
اما دليل واقعی صدور حکم سنگین برای این روحانی عضویت در گروه متقن (مدرسین مشهد، تهران، قم، نجف) و صدور بیانیه‌های این گروه است که در برخی از آن‌ها آیت‌الله خامنه‌ای مهدورالدم شناخته شده است.

محمدرضا پورشجری وبلاگ‌نویس دیگری که گزارشگران بدون مرز نگران وضعیت سلامتی اوست، روز ۲۸ بهمن در زندان دچار سکته قلبی شده است.

محمدرضا پورشجری، نویسنده وبلاگ "گزارش به خاک ایران" است که با نام مستعار سیامک مهر می‌نوشت. وی در شهریور ۱۳۸۹ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی دادگاه انقلاب به سه سال زندان محکوم شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، وی در تاریخ ۱۵ بهمن ماه نامه‌ای از داخل زندان نوشت و در آن از سازمان‌ها و فعالین حقوق بشر خواست تا به وکالت از طرف او از جمهوری اسلامی به دلیل ضرب و شتم و شکنجه وی در دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کنند.

«تنها راه برون رفت از شرایط موجود؛ آزادی رهبران جنبش سبز»

سازمان ادوار تحکیم وحدت در بیانیه‌ای که روز اول اسفند، ۱۹ فوریه منتشر شده به تداوم حصر رهبران جنبش سبز اعتراض کرده است.

در این بیانیه که سایت ادوار نیوز آن را منتشر کرده آمده است: «از آنچه که امروز بر ایران و ایرانی می‌رود، به وضوح می‌توان فهمید که اخلاق و تعهد اجتماعی و روحیه خدمت به مردم از پس نمایش انتخاباتی سال ۸۸ و حماسه مردمی ۲۵ بهمن ۸۹ به حصر کشیده شده و بی‌اخلاقی و سود جویی و زد و بندهای غیر قانونی، موجب تقویت شبکه‌های مافیایی در سطوح عالی نظام شده است».

سازمان ادوار تحکیم وحدت در بیانیه خود پرسیده: «چگونه می‌شود که در دهه چهارم عمر یک نظامی اسلامی و برآمده از انقلابی مردمی، صادق ترین و پاک ترین فرزندان این انقلاب گرفتار حبس و حصر و تبعید شده‌اند و آنانی که فساد مالی و سیاسی و خانوادگی‌شان هر روز بر صدر اخبار کشور نمایان است، سکان داران کشتی انقلاب‌اند؟».

این سازمان تنها راه برون‌رفت از شرایط موجود کشور را آزادی رهبران جنبش سبز و دیگر زندانیان عقیدتی و سیاسی دانسته و همچنین رفتارهای غیر انسانی اخیر با فرزندان موسوی و کروبی را محکوم کرده است.

دو دختر موسوی و یکی از پسران کروبی هفته گذشته برای چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند. دختران موسوی این هفته نیز به دادسرای اوین احضار شدند.

۱۷ اعدام در یک هفته

به گزارش رسانه‌های دولتی ایران، در هفته‌ای که گذشت ۱۷ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر و تجاوز به عنف اعدام شده‌اند.

صبح روز چهارشنبه دوم اسفند، ۲۰ فوریه یک جوان ۲۳ ساله به اتهام تجاوز به یک نوجوان ۱۶ ساله در اراک اعدام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح روز سه‌شنبه اول اسفند، ۱۹ فوریه نیز هشت نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در زندان عادل‌آباد شیراز به دار آویخته شدند که یکی از آنها زن بوده است.

روز ۲۹ بهمن سه نفر در اراک به دار آویخته شدند که جرم آنها نگهداری شیشه و هروئین در مقادیری کمتر از یک و نیم کیلوگرم بوده است.

خبرگزاری ایرنا در همان روز از اعدام سه نفر در شیراز خبر داد. به گفته دادستان استان فارس، اتهام این افراد آزار و اذیت جنسی یک نوجوان ۱۴ ساله در دوسال پیش اعلام شده است.

۲۶ بهمن نیز فرد دیگری در شیراز به اتهام تجاوز به زنان و دختران در پوشش مسافرکشی اعدام شد.

شیرین عبادی در گزارش ماهیانه وضعیت حقوق بشر نوشته است که تنها در ماه بهمن ۱۹ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

اعتراض ۱۱۹ فعال سیاسی به حمله به اردوگاه لیبرتی

۱۱۹ فعال سیاسی و مدنی در بیانیه‌ای حمله به اردوگاه لیبرتی محل استقرار نیروهای سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی فرودگاه بغداد را محکوم کرده‌اند.

امضا کنندگان این بیانیه نوشته‌اند: «اگرچه به مواضع سازمان مجاهدین خلق انتقادات اساسی داریم، اما اعمال هرگونه جنایت نسبت به افراد وابسته به این گروه و اساسا هر گروه سیاسی و جمعی از آدمیان را خلاف موازین انسانی می‌دانیم».

اردوگاه لیبرتی در عراق روز شنبه ۲۱ بهمن، ۹ فوریه مورد حمله موشکی قرار گرفت و حداقل پنج تن از ساکنان آن کشته شدند.

یک روزنامه‌نگار دیگر در ایران بازداشت شد



دادگاهی در تهران محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری را به شش سال زندان محکوم کرده است. در همین حال، در ادامه موج بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران احسان مازندرانی، خبرنگار روزنامه اعتماد نیز بازداشت شده است.
به گزارش سایت‌های خبری منتقدان و مخالفان حکومت در ایران، احسان مازندرانی خبرنگار روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیز به جمع روزنامه‌نگاران بازداشت شده پیوست. در هفته‌های اخیر موج گسترده‌ای از بازداشت روزنامه‌نگاران و فشار به روزنامه‌های اصلاح‌طلب آغاز شده است.

روز سه‌شنبه (۱ اسفند/۱۹ فوریه) وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از "احضار و بازپرسی" چند تن دیگر خبر داد که ادعا می‌شود با بی بی سی در ارتباط بوده‌اند.

بازداشت شد‌گان ریحانه طباطبایی، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری،امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان، حسین یاغچی از جمله روزنامه‌نگاران بازداشتی هستند.

تاکنون تنها سه نفر نفر، علی دهقان، فاطمه ساغرچی و جواد دلیری با سپردن وثیقه آزاد شده اند. برخی خبرها نیز از آزادشدن حسین یاغچی در روز سه‌شنبه حکایت دارند.

۶ سال زندان برای محمد سیف‌زاده

به گزارش «سحام نیوز» شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر را به شش سال
Dr. Mohammad Seyfzadeh, iranischer Menschenrechtler und Jurist, Teheran.
Herr Aliakbar Ghanbari, Chefredakteur der politischen Internetseite iran-emrooz.net stellte uns dieses Bild zur Verfügung.
Davoud Khodabakhsh (4867, Persische Redaktion, Davoud.Khodabakhsh@dw-world.de) wuenscht die
Einstellung eines Bildes in die DW-Online-Datenbank.
Uebertragung der Rechte dieses Bildes an DW-Online
Herr Aliakbar Ghanbari, Chefredakteur der politischen Internetseite iran-emrooz.net stellte uns dieses Bild per folgende e-mail zur Verfügung: von: editor@iran-emrooz.net , an: Davoud.Khodabakhsh@dw-world.de, am: Dienstag, 11. Oktober 2005 17:16, mit folgender Genehmigung: Hiermit erkläre ich mich damit einverstanden, dass die Rundfunkanstalt
Deutsche Welle meine eigene als Anhang verschickten Bilder für ihre Publikationen oder Webseiten verwenden darf. Mit freundlichen Grüßen, Aliakbar Ghanbari.محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری
زندان محکوم کرده است. محمد سیف‌زاده روز سه‌شنبه (۱ اسفند/۱۹ فوریه) از بیمارستان به زندان رجایی شهر برگردانده شده و ماموران زندان صبح امروز (چهارشنبه ۲ اسفند) حکم را به او ابلاغ کرده‌اند.

محمد سیف‌زاده که از چهره‌های سرشناس مدافع حقوق بشر در ایران است، به خاطر خونریزی کلیه به بیمارستان منتقل شده بود و درمان او به پایان نرسیده بود. وی هم‌اکنون در حال گذراندن محکومیت ۲ ساله خود است و با حکم جدید باید هشت سال زندان را تحمل کند.
Mohammad Davari, iranischer Herausgeber und Chefredaktuer der reformistischen persischen Online-Zeitung Saham-News (stehend) mit Mehdi Karubi, einer der Führer der Protestbewegung gegen Fälschungen in iranischen Präsidentschaftswahl Juni 2009 (sitzend vorn)
محمد داوری، نفر وسط، همراه با مهدی کروبی
او حدود دو ماه پیش همراه با شش نفر دیگر از زندانیان سیاسی، امیرخسرو دلیرثانی، عبدالفتاح سلطانی، محمد رضایی، فریبرز رئیس‌دانا، مهدی خدایی و مصطفی نیلی در نامه‌ای بار دیگر روند رسیدگی به پرونده زندانیان سیاسی و شرایط حاکم بر زندان‌ها اعتراض کردند.

فعالان حقوق بشری می‌گویند فعالیت‌های حقوق بشری سیف‌زاده در داخل زندان موجب تشدید حکم او شده است.

مرخصی به محمد داوری
محمد داوری، سردبیر سایت سحام نیوز، روز چهارشنبه (۲ اسفند/ ۲۰ فوریه) پس از سه سال و نیم حبس به مرخصی رفت. او دو هفته پیش بردارش را از دست داد، اما برای شرکت در مراسم تدفین برادرش به او اجازه مرخصی از زندان داده نشد.
به گزارش کلمه، محمد داوری از ۱۷ شهریور ۱۳۸۸ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان بسر برده است. اتهام او تحقیق درباره قربانیان زندان کهریزک، مصاحبه با آنان و تهیه فیلمی در این زمینه است. فیلمی که به نوشته «سحام‌نیوز» با نظارت مهدی کروبی درست شده بود و قرار بود به دستگاه قضایی ایران ارائه شود.