۱۳۹۲ شهریور ۱۶, شنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 17 شهریور، 8 سپتامبر






















مسجدجامعی: می خواهیم کسی را شهردار کنیم که دلش نخواهد رئیس جمهور شود

رییس شورای اسلامی شهر تهران دیروز مهمان مؤسسه فرهنگی – مطبوعاتی ایران بود. وی ضمن بازدید از بخش های مختلف موسسه به سؤالات خبرنگاران ایران پاسخ داد.
به گزارش سفیر، احمد مسجدجامعی در پاسخ به این سؤال که سایه سنگین سیاست را با چه ترفندی از سر شورای شهر برخواهید داشت، پاسخ داد: در نخستین قدم، می خواهیم کسی را برای سمت شهردار انتخاب کنیم که دلش نخواهد رئیس جمهور شود.
وی توضیح داد: ذات کارهای مدیریت شهری در حوزه های اجتماعی است و شورای شهر باید ساز و کارهایی را پیش بینی کند و به مدیریت شهر بسپارد تا او اجرا کند و شهر را در همه زمینه ها مدیریت کند و رشد دهد و با این شرح وظایف، شهردار شدن با هدف رئیس جمهور آینده شدن به هیچ عنوان به نفع شهر نیست.
مسجدجامعی با بیان این که اگر شورای شهر با انتخاب شهردار با این معیار نخستین قدم را درست بردارد، اقدام اساسی را انجام داده است و به نظر من بقیه راه را هم می توان کنترل کرد تا شورای شهر سیاسی نشود و به کار مدیریت شهر بپردازد، چون اگر شخص شهردار در خیال و آرزوی رئیس جمهور شدن باشد، شورای شهر را نیز دنبال خود می کشاند و سیاسی می کند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تجربه ۸ سال گذشته گفت: من قصد ندارم با این گفته من شبیه سازی شود و تجربه ۸ سال گذشته نفی و رد شود، اما من با سابقه ۶ سال حضور در شورای شهر وقتی مسائل را رصد کردم، دیدم آسیب هایی وارد شده و یکی از این آسیب ها نمایشی و ویترینی شدن کارها است.

انتخاب شهردارجدید، فردا 

نخستین جلسه شورای شهر چهارم تهران فردا در حالی برگزار می شود که طی روزهای گذشته رایزنی های گسترده ای برای انتخاب شهردار (مدیریت شهری) میان اعضای شورا در جریان است. در این میان هر یک از اعضای شورا اعم از اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل برای انتخاب شهردار تهران به شاخص ها و معیارهای متفاوتی اشاره کردند که بر همین اساس پس از بررسی و ارزیابی برنامه های ارائه شده از سوی کاندیداها، شهردار آینده تهران انتخاب خواهد شد. البته با توجه به اظهارنظرهای برخی از اعضای شورا، احتمال دارد شهردار تهران فردا انتخاب نشود و این کار به جلسات آتی موکول شود.
رقابت های سیاسی نباید در انتخاب شهردار دخیل شود 
همچنین سخنگوی شورای شهر تهران نیز گفت: امیدوارم با همدلی و هماهنگی همه اعضای شورای شهر هرچه سریع تر شهردار پایتخت انتخاب شود چرا که اداره پایتخت جمهوری اسلامی پیچیدگی های بسیاری دارد که هرگونه تعلل و تاخیر در استقرار مدیریت آن ممکن است آثار زیانباری را به دنبال داشته باشد.رضا تقی پور افزود: قطعاً شهروندان تهرانی هم از اعضای شورای شهر توقع دارند که هر چه زودتر نسبت به تعیین شهردار تهران اقدام شود. چنان که در شورای شهر سوم نیز رهبر معظم انقلاب در این باره تاکید داشتند که مدیریت ام القرای جهان اسلام نباید متزلزل باشد و تهران یک روز هم نمی بایست بدون شهردار باشد.
وی ابراز امیدواری کرد همان گونه که رئیس جمهور محترم با درک صحیح از شرایط و اقتضائات کشور در همان جلسه تحلیف اعضای هیات دولت را معرفی کردند، اعضای شورای شهر نیز علی رغم تنوع سلایق و دیدگاه ها، هر چه سریع تر نسبت به گزینه نهایی به جمع بندی برسند. تقی پور در پاسخ به این پرسش که آیا شهردار در جلسه روز یکشنبه انتخاب می شود، اظهار داشت: قانون چنین تکلیفی را برای اعضای شورای اسلامی شهر معین کرده است و می بایست بلافاصله بعد از رسمیت یافتن در اولین جلسه شهردار را انتخاب کنند کما این که دیروز در بسیاری از شهرها اعضای شورای اسلامی شهر به این تکلیف خودشان عمل کردند و بلافاصله شهردارشان را انتخاب کردند. ما امیدواریم که چنین اتفاقی در تهران نیز بیفتد و با وفاق همه اعضای شورای شهر موضوع انتخاب شهردار در این روز تعیین تکلیف شود.

به دور از کارهای سیاسی مشکلات شهری را حل می کنیم
یک عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت وگو با ایران با بیان این که فضای شورا در آستانه انتخاب شهردار، فضایی اخلاق مدار و به دور از فشارهای سیاسی است، گفت: امیدواریم اعضای شورای شهر و جریانات سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب بدون اعمال فشار و با عدل و تدبیر برنامه های کاندیداهای شهرداری را بررسی کرده و شهردار آینده تهران را انتخاب کنند. اسماعیل دوستی با اشاره به شاخص های شهردار آینده تهران اظهار داشت: شهردار باید فردی متخصص و متعهد باشد، نسبت به شهرداری آشنایی کامل داشته باشد، بتواند ارتباط صمیمی با شهردارها و بخش های مختلف آن برقرار کند و خودش و خانواده اش ریشه و سابقه انقلابی داشته باشد. وی افزود: شهردار تهران باید به دور از کارهای سیاسی برای خود، به دنبال حل مشکلات شهری باشد و معضلات شهری را به دور از فعالیت حزبی و سیاسی برطرف کند.
مسجدجامعی: این روزنامه، صدای ایران است
نخستین اکران خصوصی سینمایی، در مجموعه ای فرهنگی، مطبوعاتی، روزگذشته در روزنامه ایران برگزار شد. تماشاگران این برنامه، هنرمندان سرشناس کشور،مسئولان عالی رتبه دولتی و روزنامه نگاران بودند که ساعت ۱۴:۳۰ جمعه ۱۵ شهریور ماه ۹۲ در سینما تک روزنامه ایران گرد هم آمدند. فیلم اکران شده «پل چوبی » نام داشت.مهمانان احمد مسجد جامعی، علیرضا تابش، آتیلا پسیانی، فرهاد اصلانی، برزو ارجمند، شکوفا کریمی، علی سرتیپی، مهدی داوری، بهرام دهقانی، مهدی کرم پور و علیرضا خامسیان نماینده دکتر محمد رضا عارف بودند.
محمد تقی روغنی ها ـ سرپرست روزنامه ایران ـ در ابتدای این نشست به مهمانان خیرمقدم گفت و از ادامه یافتن چنین برنامه هایی خبر داد.
این روزنامه صدای ایران است 
رئیس شورای شهر تهران ۷۲ ساعت پس از نشستن برروی این صندلی در بازدیدی رسمی به روزنامه ایران آمد تا با خبرنگاران و اعضای تحریریه روزنامه دیدار کند. حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسبق در روزنامه دولت اعتدال از این نظر حائز اهمیت است که این چهره سرشناس فرهنگی، سال ها گذرش به این روزنامه نیفتاده بود. شرایط جدید فرهنگی حاکم و عرصه نوین رسانه ای کشور چنان اهالی فرهنگ و رسانه را به هم پیوند داده است که پس از سال ها چهره های سرشناس سینمایی به حضور در رسانه دولت روی خوش نشان دادند. «خوشحالم که روزنامه ایران این ابتکار را به خرج داد. این روزنامه صدای ایران است حتی روزنامه دولت هم نیست اگر چه روزنامه دولت محسوب می شود که به این مفهوم که دولت برآمده و برخاسته از ملت است، پس ایران صدای ملت هم به شمار می رود.»
احمد مسجد جامعی با بیان این جملات خطاب به هنرمندان و حضار حاضر در سالن آمفی تئائر مؤسسه فرهنگی، مطبوعاتی ایران ادامه داد:«تهران با آب و گیاه و کوه و غیره تعریف می شود که همه آن ها در معرض تخریب است مثلاً آب تهران در گذشته زبانزد بوده است، الآن توجه به موقعیت مکانی در ذهن مردم شکل گرفته و بازتاب آن را در سینما می بینید، مثلاً «پل چوبی»،«سعادت آباد»،«پارک وی»مدتی است نام فیلم ها حس مکان می دهد که جنبه ای از مدنیت را نشان می دهد، این رویکرد نسبت به مکان پدیده نو وتازه ای است.» بهانه این حضور با چیدمانی از مردان و زنان سیاست و هنر احمد مسجد جامعی، علی تابش، آتیلا پسیانی، فرهاد اصلانی، برزو ارجمند،بهرام دهقانی و شکوفا کریمی در کنار هم، اکران خصوصی فیلم «پل چوبی» به کارگردانی مهدی کرم پور و تهیه کنندگی علی سرتیپی و مهدی داوری بود.

اظهارات کارگردان فیلم پل چوبی
قبل از آن که «پل چوبی» بر پرده نقره ای سینما تک روزنامه ایران نقش ببندد مهدی کرم پور کارگردان این فیلم چنین گفت: «پل چوبی فیلمی است که از پل چوبی می گوید. معبری برخندق شمال تهران،محل اتصال طهران قدیم به تهران این روزها، منطقه ای پرهیاهو که نقطه رخداد عاشقانه ای ناآرام می شود…»
وی با تاکید براینکه «پل چوبی» اولین فیلم اکران شده در دولت اعتدال است افزود:«پل چوبی» اولین فیلم اکران شده بر پرده سینمایی روزنامه ایران. امید دارم این همدلی روشنفکران قلم به دست کشور به اکران موفق فیلم کمک کند.

محمدامین هادوی: رفتار برخی از نمایندگان مجلس مانند بازجوهاست

محمدامین هادوی در یادداشتی با انتقاد از نمایندگان افراطی نوع سوالات آنان از وزیران پیشنهادی را شبیه بازجویانی دانسته که وزراى پیشنهادى را تحت فشار مى گذاشتند تا از آقایان موسوى، کروبى، خاتمى و نیز از جنبش سبز اعلام برائت کنند.
به گزارش کلمه، هادوی در این یادداشت که از زندان اوین نوشته شده است: در چهار سال گذشته این طیف از نمایندگان تمامیت خواه هرچه خواستند و توانستند علیه جنبش سبز و رهبران معزز آن آقایان مهندس میرحسین موسوى و حجه الاسلام و المسلمین مهدى کروبى ساختند و بافتند و یکطرفه در تریبون هاى انحصارى خود فریاد کشیدند و گفتند و قیام حق طلبانه مردم که آراء خود را مطالبه مى کردند فتنه نامیدند.
این زندانی سیاسی به شرایط قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ خرداد پرداخته و افزوده است: آنها که امروز مدعى قیمومت رییس محترم جمهور هستند و براى ایشان تعیین تکلیف کرده و خط مشى اعتدال ترسیم مى کنند گویى از یاد برده اند که در بزنگاه خرداد٩٢ تمام قد و با استفاده از تمام امکانات در یکسو صف آرایى کرده بودند و در سوى دیگر آقاى روحانى بود که مخالفت خود با حبس ها و حصرهاى سیاسى را اعلام کرده و اظهار داشته بود که: در دولت من دیگر زندانى سیاسى نخواهیم داشت و شعار مردم در میتینگ هاى انتخاباتى اش “یا حسین میرحسین”، “زندانى سیاسى آزاد باید گردد” و حمایت از آقایان موسوى و کروبى بود که بیش از ١٨ میلیون رأى آورد.
محمدامین هادوی در مهرماه ٨٩ به علت انجام فعالیت هایی همچون مراجعه به منزل شهدای جنبش سبز و ارتباط و ملاقات با فعالان و رهبران جنبش سبز بازداشت و از سوی قاضی پیرعباسی به تحمل شش سال حبس محکوم شد. او در دوران بازداشت به مدت ۶٠ روز دست به اعتصاب غذای تر زد، در اعتراض به اینکه ماموران امنیتی جهت تحت فشار قرار نهادن وی، فرزندش را نیز بازداشت کرده بودند.
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
“اخسر الناس من قدر علی ان یقول الحق فلم یقل”
“زیانکارترین مردم کسى است که قادر به بیان حق باشد و از ابراز آن چشم پوشى کند”. (امیر مؤمنان على علیه السلام).
مواضع و اظهارنظرهاى برخى نمایندگان مجلس هنگام بحث در مورد رأى به اعتماد به وزراى دولت آقاى دکتر روحانى یادآور عصبیت و جزمیت رفتار جاهلى مخالفان پیامبر اکرم(ص) در صدر اسلام بود، فریادها و عصبانیت برخى از افرادى که بر کرسى نمایندگى مجلس تکیه زده اند در ایام راى دادن به وزراى منتخب دولت تدبیر و امید نشان از درماندگى و استیصال کسانى است که در انتخابات ٨٨ با راى مردم هرچه خواستند کردند و از وعده الهى غافل بودند که : “ان ربک لبالمرصاد” .
این دسته از نمایندگان بنا به عادت مألوف خود با سوالها و استنطاق هایى همانند بازجویان وزراى پیشنهادى را تحت فشار مى گذاشتند تا از آقایان موسوى، کروبى، خاتمى و نیز از جنبش سبز اعلام برائت کنند به این تصور خام که با این قبیل صحنه پردازیها مى توانند سرپوشى بر تقلب در انتخابات سال ٨٨ بگذارند و اعتراضات خودجوش و مسالمت آمیز مشروع و مطابق اصل ٢٧ قانون اساسى مردم خداجوى و موحد ایران را با نام بى مسماى فتنه لوث کرده، و با سؤاستفاده از علائق و احساسات دینى و مذهبى جامعه آن را سرکوب کنند. این قبیل مطالب مطرح شده که مورد اعتراض برخى نمایندگان همچون آقایان مطهرى و پزشکیان نیز قرار گرفت از مصادیق بارز تفتیش عقیده و انگیزاسیون و لکه ننگى بر ساحت دین مبین اسلام و مذهب حقه جعفرى است. مگر معاویه پس از شهادت مولاى متقیان ابتدا در شام و سپس به وسیله والیان خود در سایر بلاد اسلامى از شیعیان و طرفداران امام على و اهل بیت علیهم السلام راجع به عقیده آنها سوال و تفتیش نمى کردند و آنها را تحت فشار نمى گذاشتند که از اهل بیت عصمت و طهارت و خصوصا امیر المومنین اعلام برائت کرده و بر منابر و در مجالس آنها را سب نمایند؟
در چهار سال گذشته این طیف از نمایندگان تمامیت خواه هرچه خواستند و توانستند علیه جنبش سبز و رهبران معزز آن آقایان مهندس میرحسین موسوى و حجه الاسلام و المسلمین مهدى کروبى ساختند و بافتند و یکطرفه در تریبون هاى انحصارى خود فریاد کشیدند و گفتند و قیام حق طلبانه مردم که آراء خود را مطالبه مى کردند فتنه نامیدند. “احسب الناس ان یترکوا ان یقولوا آمنا و هم لا یفتنون”. (سوره عنکبوت ٢).
آنها باید بدانند انتخابات اخیر براى هرکس موسم درو کردن آنچه بود که در چهار سال گذشته کاشته بود و به یاد داشته باشند پس از چهار سال دادو فریاد علیه جنبش سبز و راه انداختن نمایشهاى ٩ دى و امثال آن با ادعاى حضور ده ها ملیونى، نامزد آنها تنها حدود ۴ میلیون یعنى کمتر از ١٠ درصد راى دهندگان را کسب کرد و روشن کرد آن هیاهوها که گوش فلک را کر کرده بود متعلق به چند درصد از جامعه است.
آنها که امروز مدعى قیمومت رییس محترم جمهور هستند و براى ایشان تعیین تکلیف کرده و خط مشى اعتدال ترسیم مى کنند گویى از یاد برده اند که در بزنگاه خرداد٩٢ تمام قد و با استفاده از تمام امکانات در یکسو صف آرایى کرده بودند و در سوى دیگر آقاى روحانى بود که مخالفت خود با حبس ها و حصرهاى سیاسى را اعلام کرده و اظهار داشته بود که: در دولت من دیگر زندانى سیاسى نخواهیم داشت و شعار مردم در میتینگ هاى انتخاباتى اش “یا حسین میرحسین”، “زندانى سیاسى آزاد باید گردد” و حمایت از آقایان موسوى و کروبى بود که بیش از ١٨ میلیون رأى آورد.
همچنین این مساله که وزیر اطلاعات سابق اعتراف مى کند در ۴سال گذشته همه توان وزارت اطلاعات صرف مقابله با جنبش سبز شده و همین که در چند روز بحث راى اعتماد وزرا در مجلس بیش از ١۵٠٠بار به الفاظ گوناگون جنبش سبز در مذاکرات علنى مجلس تکرار شد نشاندهنده زنده و نورانى بودن جنبش سبز است که علیرغم چهارسال سرکوب، حصر و حبس و قتل نداها، سهراب ها و صانع ها و … اکثریت قوى ملت ایران از آن پشتیبانى و حمایت مى کنند. “یریدون ان یطفئوا نورالله بافواههم و یابى الله ان یتم نوره ولو کره الکافرون”. (توبه ٣٢).
البته بر همگان روشن بود که وزراى پیشنهادى دولت جدید بنا به دستورات اهل بیت و فقها و بزرگان شیعه تلاش کردند براى کمک به مردم و برون رفت کشور از بحران در پاسخ به آن تفتیش عقاید تقیه کرده، علیرغم میلشان سخنانى را که شاید بدان باور هم نداشتند ابراز کنند اما برخى مجلسیان به این حد از انعطاف و گذشت قانع نبوده و با راى منفى خود اوج عصبیت خود را نشان دادند.
در خاتمه، کلام امام حسین علیه السلام سیدالشهداء در روز عاشورا را یادآور مى شوم:
“یا شیعة ابوسفیان ان لم یکن لکم دین و کنتم لاتخافون یوم المعاد فکونوا فی الدنیاکم احرارا”.
(اى پیروان و رهروان ابوسفیان!! اگر دین ندارید و از روز قطعى واپسین نمى هراسید، پس لااقل در رفتار دنیوى خویش آزاده باشید).
محمدامین هادوى
زندان اوین – مرداد ١٣٩٢

ياهو با ايران خداحافظي كرد

به دنبال تغییرات صورت گرفته در نحوه ایجاد ایمیل های یاهو از این پس امکان ایجاد پست الکترونیکی جدید این شرکت برای کاربران ایرانی وجود نخواهد داشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران شركت یاهو در اقدامي نام ايران را از فهرست كشورهايي كه هنگام ثبت نام پست الكترونيك ديده مي شد حذف كرده است.
براي ثبت نام و فعال سازي حساب كاربري نيز وارد كرد يك شماره تلفن همراه الزامي مي باشد كه اين كار براي كاربران ايراني غير ممكن است.

بدين ترتيب ياهو از ايران خداحافظي كرده و استفاده از آن براي كاربران ايراني با مشكل مواجه خواهد بود. شنيده شده كه سرويس مسنجر اين شركت موسوم به ياهو مسنجر نيز در ايران قطع خواهد شد.


ذكر اين نكته ضروريست كه دو شركت بزرگ گوگل و اپل پس از زيان هاي ناشي از تحريم ايران،نام ایران را از ليست تحريم خود خارج كردند.

فیس‌بوک فیلتر شده، میزبان اعضای دولت روحانی


در روزهای اخیر شمار وزیران و اعضای کابینه حسن روحانی که عضو فیس‌بوک شده‌اند افزایش یافته است. فعال شدن این افراد در شبکه‌های اجتماعی درحالی که در ایران رسما فیلتر هستند بحث‌های زیادی را دامن زده است.
وزیر نفت، وزیر خارجه، سخنگوی وزارت خارجه، معاون اول و یکی از مشاوران رئیس جمهور از جمله اعضای کابینه‌ی حسن روحانی هستند که در روزهای اخیر عضو شبکه‌های اجتماعی، به ویژه فیس‌بوک و توئیتر شده‌اند.

الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور روز جمعه (۱۵ شهریور ۱۳۹۲/ ۶ سپتامبر) در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به مسدود بودن فیس‌بوک از سوی کمیته فیلترینگ جمهوری اسلامی، عضویت اعضای دولت در آن منع قانونی دارد یا خبر به خبرگزاری فارس گفت که این موضوع بررسی خواهد شد.

توئیت با دختر رئیس سابق مجلس آمریکا

برای بسیاری از سیاستمداران جهان، شبکه‌های اجتماعی امکانی برای ارتباط مستقیم و سریع با افکار عمومی، به ویژه جوانان محسوب می‌شود و در مواردی راهی است برای پیشبرد دیپلماسی غیررسمی.

ظاهرا اعضای دولت یازدهم قصد دارند از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنند. محمد جواد ظریف به سایت خبری تسنیم می‌گوید در توئیتر به پرسش خانمی در مورد "هولوکاست" پاسخ داده که بعد فهمیده دختر رئیس سابق مجلس نمایندگان ایالات متحده بوده.

روز چهار‌شنبه (۱۳ شهریور) انتشار پیام تبریک وزیر خارجه جمهوری‌اسلامی به مناسبت سال نوی یهودیان و پیام مشابهی که منتسب به حسن روحانی است، انعکاس وسیعی در رسانه‌های خبری جهان پیدا کرد.

نوشتن پیام توسط ظریف تایید شده و محمدرضا صادق، مشاور حسن روحانی بدون تکذیب صریح پیام او گفته که "هر خبری از ایشان که رسمیت داشته باشد از سوی دفتر ریاست‌جمهوری منتشر می‌شود."

راهی برای گسترش ارتباط با مردم

سایت خبری فرارو در گفت‌وگو با شماری از نمایندگان مجلس نظر آن‌ها را در مورد "حضور مسئولین در شبکه‌های اجتماعی" و "رفع فیلتر فیس‌بوک" جویا شده و پاسخ آن‌ها را پانزدهم شهریور در گزارشی منتشر کرده است.
محمدجواد ظریف وزیرخارجه دولت روحانی با تویت کردن با دختر رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا جنجال آفرین شدمحمدجواد ظریف وزیرخارجه دولت روحانی با تویت کردن با دختر رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا جنجال آفرین شد
اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شبکه‌های اجتماعی را یک فرصت خوانده و می‌گوید، ورود افراد صاحب نام و یا دارای جایگاه سیاسی به این فضا کمک می‌کند اطلاعاتی که وجود دارد بدون محدودیت و به صورت مستقیم تبادل شود.

جلیلی که خودش در فیس‌بوک و توئیتر صفحه دارد، معتقد است استفاده از این امکانات می‌تواند "از تفسیرهای نابجا که ناشی از بُعد شایعه و بعضا استفاده نامطلوب یا ارائه اطلاعات نادرست در این فضا است" پیش‌گیری کند.

غلامرضا تاجگردون، عضو دیگر این کمیسیون نیز استفاده از هر ابزاری برای ارتباط برقرار کردن با مردم را "کار ارزشمند و مفیدی" می‌داند و می‌گوید با استفاده از شبکه‌های اجتماعی که در دنیا مرسوم است می‌توان با لایه‌های مختلف اجتماع رابطه گرفت.

حمایت از فعالیت اینترنتی اعضای دولت

کمال‌الدین پیرموذن، عضو کمیسیون صنایع و معادن در پاسخ به پرسش نخست فرارو هزاره سوم را هزاره انفجار اطلاعات خوانده و می‌افزاید:«برای نیازسنجی و بها دادن به نقطه نظرات آحاد ملت و به خصوص جوانان استفاده از پتانسیل عظیم فضای مجازی مورد نیاز است.»

پیرموذن در ادامه گفت: «من این اقدام مسئولین عزیز را به فال نیک می‌گیرم که بدون سانسور و کانالیزه شدن از درخواست‌ها و مطالبات مردم آگاه می‌شوند.»

نوذر شفیعی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی استفاده از هر امکانی که "می‌تواند مفید واقع شود و برای جامعه مشکلات ایجاد نکند" را بلامانع ارزیابی می‌کند.

شفیعی در مورد فیلتر بودن فیس‌بوک گفت: «نهادهای فیلترکننده بر اساس مجموعه‌ای از داده‌ها و اطلاعات اقدام می کنند. اگر آن‌ها به این نتیجه برسند که رفع فیلتر از فیس‌بوک مشکلی ایجاد نمی‌کند، قطعا دلیلی برای فیلتر آن ندارند.»

فیلتر، دردسرآفرین و بی‌نتیجه

پیرموذن فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی را بی‌نتیجه می‌داند. او می‌گوید:«اگر از طریق این شبکه‌ها نشود، از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای مسائل به سمع و نظر ملل دنیا می‌رسد، لذا به هیچ وجه ضرورتی برای فیلترینگ این شبکه بسیار عظیم تاثیرگذار وجود ندارد.»

تاجگردون با اشاره به این که فیلتر مانع کاربران نمی‌شود و "هرکس بخواهد می‌تواند به سایت‌های فیلتر شده دسترسی داشته باشد" خاطرنشان کرد که نظام باید درباره این محدودیت‌ها فکری کند.

اسماعیل جلیلی نیز ابراز امیدواری می‌کند که "شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک ظرفیت تعریف شوند" و تصمیم‌گیری در مورد چگونگی استفاده از فضای مجازی به خود مردم واگذار شود.

حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی از کیفیت و سرعت پایین دسترسی به اینترنت انتقاد، و صریحا اعلام کرد که با فیلتر کردن سایت‌ها نمی‌توان اطلاعات را از دسترس شهروندان دور نگه داشت.

توصیه کیهان برای تقویت سیستم فیلترینگ

روزنامه کیهان که مسئولیت آن را نماینده رهبر جمهوری اسلامی، حسین شریعتمداری بر عهده دارد ۲۸ مرداد ۹۲ با انتشار مقاله‌ای زیر عنوان «ذوق‌زدگی‌های اینترنتی!» حامیان رفع فیلترینگ از سایت‌هایی چون فیس‌بوک و توئیتر را متهم کرد که "از ماهیت و مأموریت واقعی این شبکه‌های اجتماعی" باخبر نیستند.

نویسنده کیهان ادعا می‌کند:«مهمترین کارکرد شبکه‌های اجتماعی جاسوسی پیشرفته از کاربران میلیونی خود و مقابله نرم با نظام‌ها و جریانات مخالف غرب تعریف شده است.»

در این مقاله شبکه‌های اجتماعی "محلی برای اشاعه فرهنگ و سبک زندگی منحط غربی و اهانت به مقدسات اسلامی" و طرفداران رفع فیلتر آن‌ها کسانی معرفی می‌شوند که "برای هموارسازی مسیر فعالیت‌های توطئه‌گرایانه و مخرب این شبکه‌ها و جریانات ضد انقلاب در جمهوری اسلامی" تلاش می‌کنند.

به رغم محدودیت‌های فراوانی که مقام‌های دولتی نیز به آن اعتراف می‌کنند، نویسنده کیهان گلایه می‌کند که "در این سال‌ها آن‌طور که باید در این زمینه کار نشده است."

در مقاله یادشده "وظیفه قطعی دولت" ارائه اینترنت "پاک" به مردم عنوان شده و نویسنده معتقد است برای انجام این وظیفه باید بر روی اصلاح و تقویت سیستم فیلترینگ سرمایه‌گذاری کرد.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی یکی از نخستین شخصیت‌های مذهبی‌- سیاسی ایران است که دفتر وی سایتی را با نام "رهبری" در فیس‌بوک به راه انداخت. تعلق "سایت رهبری" به دفتر وی هرگز تکذیب نشده است.

عکس / گرداندن جوانان در ساری تخت عنوان اراذل و اوباش

عکسها از خزر نما khazarnama