۱۳۹۲ تیر ۲۴, دوشنبه

بوسه بر پای یک “بهایی” کوچک (محمد نوری زاد)

امروز به دیدن یک خانواده ی کوچک بهایی رفتم. کوچک از آن روی که: از خانواده، یک مادربزرگ مانده است و یک نوه ی چهارساله. “آرتین” یعنی همان پسرک چهارساله ی بهایی را نشاندم بر یک صندلی، و از جانب همه ی گردنفرازان شیعه، از او پوزش خواستم و بر پاهای کوچکش بوسه زدم. چشم در چشم او دوختم و با التماسی آمیخته به درد، از او خواستم که اگر می تواند به روی منِ شیعه آب دهان بیندازد و به صورتم سیلی بزند.
در آن خانه ی کوچک، گرچه جای پدر و مادر آرتین خالی بود، اما جای رهبر و مراجع صاحب نام و مسئولین روحانی و غیرروحانی ما خالی تر بود. و من، بجای همه ی آنانی که در آنجا نبودند، از آرتین پوزشخواهی کردم. به وی گفتم: آرتین عزیز، نگران مباش، اگر پدر و مادرت بی دلیل و همزمان در زندان اند، رهبر شیعیان ایران که نه، رهبر مسلمین جهان اما هست. او خود شخصاً به تأسی از علیِ مرتضی تو را سرپرستی می کند و حق تو را از حلقوم قانونی که در این ملک به طنز گراییده بیرون می کشد و برکات آن را بر سر تو می بارد. اگر این روزها پدر و مادرت بی دلیل در زندان اند، مراجع صاحب نام و پرآوازه ی ما هستند و به تو نشان خواهند داد که: در قاموس الهی، مردمان را بخاطر عقایدشان از هستی ساقط نمی کنند. و به تو خواهند فهماند: بفرض اگرپدر و مادرت مقصرند، تو را در این میان هیچ گناه و تقصیری نیست.
امروز بدلیل کسالت و بیماری، روزه نبودم. آرتین که برایم آب آورد، گرفتم و نوشیدم. و بعد که میوه آورد، گرفتم و تناول کردم. تا نشان او بدهم: خوردنی های یک بهایی، اگر از خوردنی های یک مرجع تقلید شیعه ی دوازده امامی پاکیزه تر نباشد، حتماً دست کمی از پاکیِ آن ندارد. و بهایی کوچک، با حیرت به دهان من می نگریست. که: مگر می شود یک مسلمان شیعه از خوردنی های خانه ی یک بهایی تناول کند؟
به آرتین گفتم: پسرکم، من از طرف آنانی که در این سالهای اسلامی، بر تو و بر همه ی همکیشان تو جفا باریده اند، از تو پوزش می خواهم. به او گفتم: وقتی پاپ، رهبر کاتولیک های جهان خم می شود و پاهای یک دخترکِ بزهکار مسلمان را می شوید و بر آن بوسه می زند، من چرا به نمایندگی از دم و دستگاه عریض و طویل رهبر مسلمین جهان و مراجعِ پشت به پشت شیعه بر پاهای کوچک و بهشتیِ تو بوسه نزنم؟
آرتین کوچک، یکشنبه به یکشنبه به ملاقات می رود. یکبار به کرج برای ملاقات پدر و عمویش، و یکبار به زندان اوین برای ملاقات مادرش. پدر و مادر آرتین، جز این که بهایی اند، هیچ خطایی مرتکب نشده اند. پس جرمشان چیست؟ جرمشان تدریسِ درسهای دانشگاهی به جوانان بهایی است. تدریس به جوانانی که به حکم دستگاههای اسلامی ما از تحصیل محرومند.
امروز چشمان معصوم آرتین از من پرسیدند: آهای ای محمد نوری زاد، آهای ای شیعه ی اثنی عشری که غیرخودت همه را جهنمی می دانی، مگرنه این که پیامبرشما فرموده: ز گهواره تا گور دانش بجوی؟ و مگر نه این که پدر و مادر من به همین سخن پیامبرتان عمل می کردند؟ و مگر نه این که در این خانه و آن خانه به جوانان محروم از تحصیلِ بهایی فیزیک و شیمی و روانشناسی درس می دادند؟ پس چرا اکنون باید آنان در زندانِ شما باشند و مرا مادربزرگم پرستاری و نگهداری کند؟
آرتین، این بهایی کوچک، عکس پدربزرگش را نشان من داد. پدربزرگی که سالها پیش به حکم دستگاههای اسلامیِ ما و احتمالاً بجرم جاسوسی اعدام شده است. کجایند صاحب نامان شیعه ی دوازده امامیِ ما تا عدل را در مقیاس علوی اش تماشا کنند و از تناول یک لذتِ مستمر در پوست نگنجند؟ خانه ی کوچک که می گویم یعنی همین! مادربزرگی با نوه اش. و مابقی؟ یا اعدام یا زندان.
امروز در آن خانه ی کوچک، احساس کردم از رهبر مسلمین جهان به خدا نزدیکترم. از همه ی مراجع شیعه فهیم تر و باتقواترم. از آقایان روحانی و خاتمی و هاشمی رفسنجانی و همه نمایندگان مجلس برترم. چرا؟ چون اطمینان دارم همه ی اینان در دل آرزو می کنند ایکاش جای من بودند. و شهامت این را داشتند که آشکارا و بی واهمه از شماتتِ خشک مغزانِ دینی، در آن خانه ی کوچک می بودند. اما چه جای درد که ترسی پنهانی، همه ی غیرت مندی اینان را بخاک آغشته. ترس از بی آبرویی. که مثلاً: ای امان، رهبر مسلمین جهان را ببین که به خانه ی یک بهایی رفته! رییس جمهور منتخب را ببین که از حقوق تباه شده ی بهاییان می گوید! نمایندگان مجلس را ببین که برای دلجویی از آرتین این بهایی کوچک، و برای استجابتِ دعاهای خود دست به پاهای بهشتیِ او می سایند.
امروز از این که گرایشی به هیچ تشکیلات و به هیچ حزب و دسته ای ندارم، و توانستم بی واهمه به دیدن این خانواده ی کوچک بهایی بروم خدای را سپاس گفتم. معتقدم: حزب و تشکیلات و نمایندگانی که نتوانند در امتداد حقوق تباه شده، و استیفای حقوق شهروندی آرتین این بهایی کوچک گریبان چاک زنند، به آفتابه داریِ آبریزگاه های مسجد شاه اصفهان شایسته ترند.
محمد نوری زاد
بیست و چهارم تیرماه سال نود و دو
تهران

تورم ۳۶ درصدی در آخرین هفته‌های دولت احمدی‌نژاد

رییس بانک مرکزی ایران در گزارشی به رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد که دولت توانسته است، تورم را در ۵ / ۳۰ درصد مهار کند. با این حال بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود رشد تورم در ماه خرداد را ۳۶ درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود بهمنی در دیدار روز یکشنبه ۲۳ تیرماه (۱۴ژوئیه) اعضای هیئت دولت محمود احمدی‌نژاد با آیت‌الله علی خامنه‌ای گفت: «از اواخر سال گذشته توانستیم رشد تورم را در ۵ / ۳۰ درصد و نقدینگی را در ۸ / ۳۰ درصد مهار کنیم و از ابتدای سال جاری نیز تمهیداتی برای مهار رشد نقدینگی مد نظر قرار داده‌ایم.»
بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران، نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به خرداد ۱۳۹۲ در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته به میزان ۹ / ۳۲ درصد رسیده است که نسبت به ماه گذشته رشدی در حدود دو درصد را نشان می‌دهد.
پیش‌تر مرکز آمار ایران میزان تورم خرداد ماه امسال را ۶ / ۳۲ درصد اعلام کرده بود که با آمار بانک مرکزی اختلاف قابل توجهی دارد. روندی که در چند ماه در آمار این دو نهاد دولتی می‌توان دید.
روز ۸ تیرماه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در گزارشی به نقل از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، میزان تورم اردیبهشت ماه را ۳۴ درصد برآورد کرذه بود. اما به گفته مرکز آمار تورم این ماه ۳۱ درصد بوده است.
اختلاف آمار میزان تورم در فروردین ماه نیز مشاهده می‌شود. به گزارش بانک مرکزی تورم در فروردین ماه کمی بیش از ۳۲ درصد بود. مرکز آمار اما مدعی است که نرخ تورم فروردین امسال به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.
تورم ۳۶ درصدی میراثی برای دولت بعد
در هر حال بر اساس آمار هر دو نهاد دولتی، نرخ تورم از ابتدای سال جاری خورشیدی روند صعودی به خود گرفته و رشدی در حدود ۴ درصد را تجربه کرده است.
با این وجود همین آمار بانک مرکزی و مرکز آمارایران نیز مورد پذیرش منتقدان دولت قرار نگرفته‌اند. آنها می‌گویند که تورم موجود بر اساس شواهد و تغییرات قیمت‌ها رقمی بیش از ۳۶ درصد را نشان می‌دهد.
در تازه‌ترین اظهار نظر، حسن روحانی، رییس‌جمهور منتخب ایران، در دیدار با نمایندگان مجلس از رشد منفی اقتصادی سخن گفت. به گفته آقای روحانی، ایران از تورم بسیار بالایی در منطقه و جهان برخوردار است. وی مدعی شد که اقتصاد ایران هم‌اکنون تورم ۴۲ درصدی را تجربه می‌کند.
محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴، اقتصاد ایران را با تورم ۴ / ۱۰ درصدی از سید محمد خاتمی تحویل گرفت. به نظر می‌رسد حتی بر اساس آمار رسمی، وی اقتصاد ایران را با تورمی ۳۶ درصدی تحویل حسن روحانی خواهد داد.

انتقاد از دستور حذف آثار مخملباف از موزه سینما

محسن مخملباف

در واکنش به سفر محسن مخملباف به اسرائیل، رئیس سازمان سینمایی دستور داد "ساحت موزه سینمای ایران از لوث یادگاری‌های این فیلم‌ساز" پاک شود. فریدون جیرانی، کارگردان، می‌گوید تاریخ سینما را قاطی سیاست نکنید.
فریدون جیرانی در نامه‌ای خطاب به جواد شمقدری، در واکنش به دستور جمع‌آوری اثار محسن مخملباف از موزه سینما، از او خواسته "آنی و احساساتی" تصمیم نگیرد.
در این نامه که متن آن دوشنبه (۲۴ تیر/ ۱۵ ژوئیه) توسط خبرگزاری ایسنا منتشر شد آمده است: «آقای شمقدری تاریخ سینمای ایران را قاطی سیاست نکنید. آنی و احساساتی تصمیم نگیرید. موزه سینما یعنی موزه تاریخ و تاریخ یعنی گذشته و گذشته ربطی به امروز ندارد.»
پاکسازی موزه از "لوث یادگارها"ی مخملباف
محسن مخملباف روز پنج‌شنبه (۲۰ تیر/ ۱۱ ژوئیه) برای نمایش تازه‌ترین ساخته‌ی خود در جشنواره فیلم اورشلیم (بیت‌المقدس) به اسرائیل سفر کرد.
فیلم "باغبان" مخملباف در باغ‌های معروف مرکز جهانی بهائیان در شهر حیفا، واقع در شمال اسرائیل و در عکا تصویربرداری شده است. این فیلم روایتی از سفر یک فیلم‌ساز و پسرش به اسرائیل برای تحقیق درباره آیین بهاییت را به تصویر می‌کشد.شمقدری، روز یکشنبه )۲۳ تیر / ۱۴ ژوئیه) در نامه‌ای به مدیرعامل موزه سینما نوشت: «جا دارد در ماهی که جمعه آخر آن با فریادهای بلند وتظاهرات میلیونی ملت بزرگ اسلام بر علیه صهیونیست‌ها رقم می‌خورد، ساحت موزه سینمای ایران از لوث یادگاری‌های این فیلمساز تا زمانی که در این وادی ضلالت می‌لغزد پاک و منزه شود.»
«نگاه سطحی سیاسی»
جیرانی در انتقاد از این دستور شمقدری می‌نویسد: «ما یک گذشته سینمایی داریم که این گذشته در سال‌های پس از انقلاب، گذشته‌ی ارزشمند و خوبی است. این گذشته را که با عمل امروز یک فرد پاک نمی‌کنند. آن گذشته که فقط متعلق به آن فرد نیست‌، تاریخ سینمای ایران است و متعلق به همه. متاسفانه این نگاه سطحی سیاسی به دوران مدیریت شما لطمه فراوانی زده است.»
مخملباف فعالیت سینمایی خود را پس از انقلاب در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آغاز کرد و در سال‌های نخست از فیلم‌سازان مورد حمایت حکومت جمهوری اسلامی محسوب می‌شد.
رئیس سازمان سینمایی در نامه به مدیر موزه سینما مخملباف را فیلم‌سازی می‌خواند که "با حمایت و پول نهادهای انقلابی و سازمان‌های دولت ایران ده فیلم اول خود را ساخته است تا مشق سینمایی کند."
جواد شمقدری مخملباف را از "معدود افراد خود باخته و بی‌ریشه" معرفی می‌کند که به زعم او "در مقابل عظمت ملت بزرگ ایران به دنبال کسب افتخارات رذیلانه هستند و حاضرند همه هویت و داشته‌های تاریخی و اسلامی خود را به تاراج بگذارند."
پیش‌بینی مخملباف در باره اتهام جاسوسی
از زمان مهاجرت مخملباف به خارج از کشور نمایش و انتشار تمام آثار سینمایی و کتاب‌های او در ایران ممنوع اعلام شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه او در یک نشست خبری در اورشلیم (بیت‌المقدس) گفته است: «بعد از بازدیدم از اسرائیل احتمالا من با کمپینی از اتهام ‌به اینکه جاسوس موساد و سیا هستم روبرو خواهم شد.»
فریدون جیرانی در نامه به شمقدری نوشت: «فردی تا زمانی در ایران بوده برای سینمای ایران ‌فیلمنامه نوشته‌، مجوز می‌گرفته‌، فیلم ساخته‌، فیلم‌هایش در جشنواره‌ها به نمایش در می‌آمدند و جایزه می‌گرفتند بنابراین تا تاریخی که آن فرد در ایران بود،‌ فیلم‌هایش‌، جوایزش‌، نوشته‌ها و مصاحبه‌هایش جزو تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود.»
جیرانی می‌افزاید. «از زمانیکه این فرد مهاجرت کرده و در مهاجرت فیلم ساخته‌، همه آن فیلم‌ها بعدا خارج از تاریخ سینمای ایران در بخش سینمای مهاجرین بررسی خواهند شد.»
روایتی از یک سوءقصد ناکام
جواد شمقدری پیش از سال ۱۳۸۸ که به معاونت سینمایی وزارت ارشاد و ریاست سازمان سینمایی کشور منصوب شود، چهار سال معاون هنری محمود احمدی‌نژاد بود.
جواد شمقدریجواد شمقدری
او در آغاز فعالیتش در این سمت مدعی شد که قطار سینما ایران در سه دهه گذشته از مسیر درست منحرف شده و نیازمند "ریل‌گذاری جدید" است.
یکی از فعالیت‌های مناقشه‌برانگیز دوران شمقدری اعلام انحلال "خانه سینما" است که در برگیرنده ۲۹ تشکل صنفی سینماگران و فعال‌ترین نهاد غیردولتی در این حوزه به شمار می‌رود.
در بخش دیگری از نامه جیرانی خطاب به رئیس سازمان سینمایی تاکید شده: «نامه‌های که در این چهار سال نوشتید،‌ سال‌های بعد وارد تاریخ سینما خواهد شد. نسل بعدی با خواندن این نامه‌ها، قضاوت درستی نخواهند داشت. یک مدیر فرهنگی در لحظه و تحت تاثیر جو سیاسی تصمیم نمی‌گیرد. فکرمی‌کند‌، جوانب تصمیم‌اش را می‌سنجد‌، بعد آن تصمیم را عملی می‌کند.»
محسن مخملباف از مشهورترین سینماگران ایران در خارج از کشور است و تاکنون از جشنواره‌های معتبر بین‌المللی بیش از سی جایزه دریافت کرده. او پیش از اقامت در اروپا سال‌ها ساکن افغانستان و تاجیکستان بود.
مخملباف می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران "قاتلانی" برای پیگرد او به خارج از کشور فرستاده و در زمان اقامتش در افغانستان نیز از حمله‌ای که با پرتاب نارنجک انجام شد، جان سالم به در برده است.

تمسخر دولت توسط سایت الف : وفتی میتوانید به این راحتی بدهی بانک مرکزی را بدهید، نرخ بیکاری را صفر و رشد افتصادی را 8 کنید

سایت الف :  توجه به اقدام اخیر دولت در تشکیل مجمع عمومی بانک مرکزی که با یک حساب‌سازی ساده منجر به صفر شدن بدهی ۷۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (۷۴ هزار میلیارد تومان) تومانی دولت به بانک مرکزی شد، توصیه می‌شود دولت با تشکیل فوری شورای عالی آمار در روزهای آینده، دستور صفر کردن نرخ بیکاری را نیز طی یک مصوبه قانونی صادر کند!
توصیه می‌شود دولت طی روزهای آینده جلسه اضطراری شورای عالی آمار را تشکیل دهد و دستور صفر منظور شدن رقم بیکاری در آمارهای اعلامی را صادر کند. بدین ترتیب انتظار می‌رود با تصویب شورای عالی آمار، نرخ بیکاری در تیرماه ۱۳۹۲ صفر اعلام شود. متعاقباً هم دولت‌مردان در مصاحبه‌های تلویزیونی اعلام کنند که کشور را با نرخ بیکاری صفر، به دولت یازدهم تحویل خواهند داد.
اقدام مشابهی را هم می‌توان درباره نرخ تورم و رشد اقتصادی و با تشکیل یک جلسه فوری در اداره کل آمارهای بانک مرکزی انجام داد. پیرو چنین جلسه‌ای هم اعلام شود که نرخ تورم در ماه کنونی به زیر ۱۰ درصد رسید و رشد اقتصادی کشور هم ۸ درصد است.
بدین ترتیب دولت دهم، کشور را با بدهی صفر، نرخ بیکاری صفر، تورم زیر ۱۰ درصد و رشد اقتصادی ۸ درصد به دولت یازدهم تحویل خواهد داد و دهان منتقدان نیز برای همیشه بسته خواهد شد!

علی خامنه ای، رهبر ایران از احمدی نژاد، رئیس جمهور انتصابی اش تقدیر کرد

علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در آخرین دیداری که با هیات دولت محمود احمدی‌نژاد داشت از پر کاری او و همکارانش تقدیر کرد. آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بیان "شعارهای انقلابی" را از جمله کارهای بزرگ دولت دانست.
به گزارش بی بی سی رهبر ویرانگر  ایران گفته: "در ۸ سال اخیر همه احساس و درک كردند كه رئیس جمهور محترم و همكاران ایشان، با تحمل سختی‌ها، نسبت به همه دولت‌ها و دوره‌های دیگر، كارهای بسیار پرحجم و پرشتابی انجام می‌دهند."
"بی اعتنایی به امتیازات، كار بی وقفه و خودداری از آسودگی و استراحت، امتیاز بزرگ این دولت است و همه كسانی كه در صدد قضاوت هستند باید به این نكات با ارزش توجه كنند."
تقدیر رهبر ایران از پر کاری دولت محمود احمدی‌نژاد در حالی صورت می‌گیرد که اکثریت چهره‌ها و مقا‌م‌های جمهوری اسلامی ایران، با گرایش‌های گوناگون، انتقادهای جدی به عملکرد دولت آقای احمدی‌نژاد وارد می‌کنند.
از جمله امروز حسن روحانی، رئیس‌جمهور منتخب، در مجلس گفت با اشاره به رشد اقتصادی منفی و تورم گفت نیازی نیست آمار و ارقام دیگری را به نمایندگان ارائه کند و حجم و پیچیدگی مشکلات روشن است.
خامنه‌ای گفته: "بعضی حتی كارهای ملموس دولت را نیز انكار می‌كنند اما مهم این است كه تلاش‌ها و زحمات انجام شده در فضای عمومی كشور بیان و ثبت شود."
او همچنین "طرح و تقویت شعارهای انقلاب کاری ضروری" را ضروری دانسته و گفته است: "احساس شرم نكردن در بیان اهداف، انگیزه‌ها و شیوه‌های انقلابی در مجامع جهانی، از جمله كارهای بزرگ دولت است."
علی خامنه‌ای حمایت‌های کم‌سابقه‌ای از محمود احمدی‌نژاد کرده بود، اما در دور دوم ریاست‌جمهوری او رابطه میان رهبر و رئیس جمهور پرتنش شد. این تنش در اختلاف بر سر برکناری حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات به اوج خود رسیده بود.

دوره کاری محمود احمدی‌نژاد و دولتش نیمه مرداد ماه به پایان می‌رسد.
 

حسین ابراهیمی:مردانی که زنان آنها با آرایش بیرون می‌آیند «دیوث» هستند"

حسین ابراهیمی، امام جمعه «انار» در استان کرمان گفته مردانی که زنان آنها با «آرایش» از خانه بیرون می‌روند «حقشان» است که «دیوث» نامیده شوند.
به گزارش "استان بان" به نقل از سایت محلی «انار پرس» آقای ابراهیمی این مطلب را در خطبه‌های نماز جمعه ۲۱ تیر این شهر بیان کرده است.
این سایت در اعتراض به این گفته نماینده علی خامنه‌ای در شهر «انار» نوشته «این سخن امام جمعه انار مستند به روایات اسلامی است»٬ اما بهتر بود وی از به کار بردن کلمه «دیوث» خودداری می‌کرد.
«انار پرس» نوشته بهتر بود امام جمعه «به جای کلمه دیوث به دلیل بار معنایی بسیار ناپسندی که دارد، از کلمه دیگری استفاده کند تا منظور را برساند٬ اما به این عریانی نباشد.»

این سایت در ادامه افزوده است: «در حال حاضر اکثر زنان جامعه، کم یا زیاد آرایش می‌کنند. آرایش جزوی از زیبایی زن تلقی می‌شود و حکومت جمهوری اسلامی نیز آرایش زنان را ممنوع نکرده است.»
 

احمدی نژاد : به اوباما جایزه نوبل دادند ولی کسی از همکاران من تشکر نمیکند

گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمود احمدی‌نژاد صبح امروز (دوشنبه) در مراسم تجلیل از تلاشگران حوزه زن و خانواده، اظهار کرد: برخی می‌گویند احمدی‌نژاد در این آخر دولت از همکاران خودش تشکر می‌کند و اینها دارند خودشان از خودشان تشکر می‌کنند. در این مورد باید بگویم غیر از خدای متعال و امام عصر ، من تنها کسی هستم که زحمات همکارانم و خانواده‌هایشان را دیده‌ام. آنها شبانه‌روز خود را برای انقلاب و خدمت وقف کرده‌اند و من وظیفه دارم از آنها تشکر کنم.
احمدی‌نژاد افزود: رییس‌جمهور آمریکا در سال اول ریاست‌جمهوری خود جایزه صلح نوبل گرفت در حالیکه هنوز کاری نکرده بود ولی همکاران من کار کرده‌اند و من می‌بینم که نه تنها کسی از آنها تشکر نمی‌کند بلکه هزاران حنجره و بلندگوی بی‌انصاف علیه آنها بسیج شده‌اند و خدماتشان را زیر سوال می‌برند. به هر حال این موضوع جزو ویژگی‌های این دولت است. من کاری ندارم که برخی ناراحت می‌شوند، آنها همیشه ناراحت هستند. اگر می‌شد من از تمام همکارانم یکی یکی با اسم و حضوری تشکر می‌کردم و این یک کار خدایی داست و ما داریم وظیفه‌مان را انجام می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از طرف هیات دولت به پاس قدردانی از زحمات فراحی همسر رییس‌جمهور، از او تقدیر شد و جمعی از تلاشگران حوزه زن و خانواده نیز از محمود احمدی‌نژاد تجلیل کردند

نماینده مجلس: اگر به دریاچه ارومیه توجه نشود برخی را رسوا می‌کنم

یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر "اسفناک" بودن وضعیت دریاچه ارومیه گفت در صورتی که این وضعیت ناگوار ادامه یابد "دست‌های پنهان" را رسوا خواهد کرد. او وضعیت این دریاچه را "زنگ خطری" برای مسئولان خواند.
ه گزارش دویچه وله، مهدی عیسی‌زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه (۲۳ تیر/ ۱۴ ژوئیه) وضعیت دریاچه ارومیه را "اسفناک" خواند و با انتقاد از بی‌توجهی وزیر نیرو نسبت به خشک شدن آن گفت: «هیچ‌کس نسبت به این مهم پاسخگو نیست.»
نماینده مردم شهرستان میاندوآب در گفت‌وگو با خبرنگار "خانه ملت" (خبرگزاری مجلس شورای اسلامی) وضعیت دریاچه ارومیه را زنگ خطری برای مسئولان و کشور خواند.
"۷۵ درصد از آب دریاچه خشک شده"
مهدی عیسی‌زاده می‌گوید، ۷۵ درصد از آب دریاچه ارومیه خشک شده است و این خشکی هر روز گسترش می‌یابد.
او یادآوری کرده است در جلسه‌ای که با حضور علی لاریجانی، رئيس مجلس، و مسئولان مربوطه در خصوص رسیدگی به وضعیت دریاچه ارومیه برگزار شد، بودجه‌ای در نظر گرفته شد اما این مهم هنوز تحقق نیافته است.
نماینده مردم میاندوآب هشدار داد: «اگر بی‌توجهی نسبت به وضعیت دریاچه ارومیه ادامه یابد بسیاری از دست‌های پنهانی که مانع رسیدن آب به این دریاچه می‌شود را رسوا خواهم کرد».
وی افزود: «داستان غم‌انگیر دریاچه ارومیه را همه شنیده‌اند و همگی به ظاهر دلشان برای این دریاچه می‌سوزد اما کسی برای درمان آن تلاش نمی‌کند.»
مهدی عیسی‌زاده می‌گوید، اگر به وضعیت دریاچه ارومیه رسیدگی نشود از آن تنها "کویری در دل آذربایجان" باقی خواهد ماند.
بسیاری از کارشناسان محیط زیست بیش از آن که خشکسالی را عامل خشکی دریاچه ارومیه بدانند، برخی سیاست‌های دولتی، از جمله سدسازی در مسیر رودخانه‌هایی که دریاچه را سیراب می‌کنند و گسترش بی‌رویه زمین‌های کشاورزی در بالادست این منابع آبی را عامل این پدیده برشمرده‌اند.
"طرح‌های سدسازی باید متوقف شود"
در اردیبهشت ماه سال جاری (۱۳۹۲) مدیر کل دفتر زیست‌گاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست اعلام کرد، برای احیای دریاچه ارومیه باید تمامی طرح‌های سدسازی در حوزه بالادست دریاچه متوقف شود. وی همچنین با اشاره به کاستی آب دریاچه پیش‌بینی کرد که زمان زیادی لازم است تا دریاچه احیا شود.
حفر چاه‌های عمیق و احداث بزرگراه شهید کلانتری در میانه دریاچه نیز از دیگر علل انهدام آن به شمار می‌روند.
مهدی عیسی‌زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه (۲۳ تیر) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری "خانه ملت" همچنین گفت، رؤسای برخی کمیسیون‌ها در واکنش به این سئوال که چرا به وضعیت این دریاچه رسیدگی نمی‌شود "به جای دفاع از مردم، بداخلاقی می‌کنند."
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم افزود: «متأسفانه وزیر نیرو بی‌رحمانه‌ترین حملات را علیه این رودخانه شروع کرده و باید گفت که چند صباحی بیشتر به عمر دریاچه ارومیه باقی نمانده و اگر این امر این گونه پیش‌رود آب دریاچه ارومیه خشک خواهد شد.»

رحیمی: دولت احمدی​نژاد به اندازه کل دولت​های قبل کار کرده است

مهر : محمدرضا رحیمی در جمع مردم حسین آباد کالپوش با بیان اینکه دولت احمدی نژاد به اندازه کل دولت های قبل و بعد انقلاب کار کرده است، افزود: هر کس که بیاید و آماری بیاورد که دولت های قبل یک قدم جلوتر از دولت فعلی بوده اند من به او جایزه خواهم داد. وی تصریح کرد: من فقط و فقط به خاطر احمدی نژاد و خدمات وی در کنار او ایستاده ام.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت احمدی نژاد ایران قدرت هفدهم اقتصاد دنیا شده اظهار داشت: ما در دولت نهم و دهم اموال دولت را پیدا کرده و فروخته ایم و خرج طرح های نیمه تمام کردیم.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت های استان سمنان خاطر نشان کرد: این استان همانند احمدی نژاد جثه اش کوچک ولی اراده اش قوی است.

خبرگزاری فرانسه: پیشنهاد جدید ایران توقف غنی سازی در مقابل رفع تحریم هاست

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام مسؤول اسرائیلی خبر داد ایران تلاش می کند پیشنهاد جدیدی را در مذاکرات آینده با گروه ۱+۵ ارائه کند.
هنوز زمان برگزاری جلسه بعدی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته ای تهران مشخص نیست اما قطعا بعد از آغاز به کار رسمی دولت حسن روحانی در ریاست جمهوری خواهد بود.
به گزارش خبر آن لاین، قرار است روز سه شنبه آینده، نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ در نشستی به میزبانی کاترین آشتون مسؤول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل، درباره آینده مذاکرات با ایران بر سر برنامه هسته ای اش گفتگو کنند.
این مقام اسرائیلی که خواست نامش منتشر نشود افزود: تهران پیشنهاد خواهد کرد به طور موقت غنی سازی اورانیوم را متوقف کند یا اینکه بخشی از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی را تبدیل به سوخت کند و در مقابل بخشی از تحریم ها رفع شوند.
وی افزود: این انعطاف ایران بی معنی است. این اقدام مثال دیگری برای سیاست ایران است که به دنبال فریب جامعه بین المللی است. اسرائیل با این پیشنهاد ایران کاملا مخالفت خواهد کرد. اسرائیل همه پیشنهادهایی که شامل توقف کامل غنی سازی اورانیوم، تبدیل همه اورانیوم غنی شده به سوخت، تعطیلی سایت غنی سازی فردو و تعطیلی فعالیت سایت پلوتونیوم نباشد را رد می کند.
این موضوع در حالی مطرح می شود دولت روحانی هنوز به طور رسمی کار خود را آغاز نکرده است.
پیش از این سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز دو مرتبه گفته بود مقامات ایرانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری گذشته، از آمادگی خود را برای بررسی گزینه توقف موقت غنی سازی ۲۰ درصدی سخن گفته اند.

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 24 تیر، 15 جولای