۱۳۹۲ شهریور ۱, جمعه

واکنش طائب به سخنان وزیر اطلاعات: به مباحث غیرتخصصی وارد نشوید

در حالی که وزیر اطلاعات از مهاجران ایرانی که بعد از سال ۸۸ از کشور خارج شده اند دعوت کرد که به کشور بازگردند، مهدی طائب از سیدمحمود علوی خواست که به مباحث غیر تخصصی ورود نکند.
وی که در طول چند سال گذشته بیشترین موضع گیری ها را نسبت به معترضان انتخابات داشته است، ادعا کرد:کسانی که در فتنه ۸۸ جرمی مرتکب نشده و به خارج ازکشور سفر کرده‌اند، چه زمانی برای ورودشان به کشور منعی وجود داشته که وزیر اینگونه موضع می‌گیرد.
این عنصر امنیتی که نسبت به همه چیز اعلام موضع می کند اینک به سخنان وزیر اطلاعات انتقاد کرده و می گوید: بهتر است وزرا و به ویژه وزیر اطلاعات از ورود به مباحثی که شائبه عدم تخصص در آن وجود دارد خودداری کنند.
این ادعا در حالی مطرح می شود که چندی پیش با موضع گیری در قبال تحولات سوریه ادعا کرد: «اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم می‌توانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر سوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمی‌توانیم نگه داریم.» ادعایی که انتقادات زیادی را به همراه داشت.
مهدی طائب برادر حسین طائب است که وی در سرکوب معترضان در سال ۸۸ نیز نقش بسیار عمده ای بر عهده داشت. مهدی طائب رییس قرارگاه عمار نزدیک به مصباح یزدی است. علیرضا پناهیان، سعید قاسمی، مهدی کوچک زاده، حمید رسایی، حسن عباسی، سعید حدادیان، حسین الله کرم و روانبخش از اعضای هیأت رئیسه آن هستند.
مهدی طائب رئیس قرارگاه عمار ایرانیانی که از کشور خارج شده اند را ” فراری” خواند و اظهار نظر کرد: سه نکته در این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد؛ نکته اول این است که دعوت و خواهش برای بازگشت به کشور از افراد مجهولی که جرمی انجام نداده‌اند کار عبثی است و این موضع از جایگاه دولت به عنوان جایی که مظهر رای و حیثیت مردم است بعید به نظر می‌رسد.
طائب با طرح این پرسش که چنین موضعی چه ارتباطی با تدبیر و اعتدال دارد،‌ مهم‌ترین وظیفه وزارت اطلاعات را کمک به امنیت کشور دانست و ادامه داد: آیا در رابطه با کسانی که در فتنه ۸۸ جرمی مرتکب نشده بودند منع ورود یا ناامنی وجود داشت که وزیر اطلاعات اینگونه موضع می‌گیرد؟ آنها باید مصداق بیاورند که کسی در عین حال که مجرم نبوده اما به خاطر ترس از کشور فرار کرده است و ما حالا می‌خواهیم به او ضمانت دهیم که به کشور بازگردد.
عضو قرارگاه عمار با این ادعا که چنین مواضعی تعریف ماموریت‌های بی‌خاصیت و بدون الزام است، مدعی شد: وزارت اطلاعات امروز باید به تهدید‌هایی که در سراسر کشور وجود دارد توجه کند نه موضوعاتی که نه تنها تهدید نبوده بلکه آسیب هم محسوب نمی‌شود.
وی بی اشاره به نقش برجسته ماموران امنیتی و نهادهای نظامی در بازداشت و صدور احکام برای زندانیان سیاسی ادامه داد: ما اگر استقلال قوا را قبول داریم باید بدانیم که دولت حق ورود به بحث مجرمان را ندارد و برخورد با جرم و جنایت به صورت انحصاری مربوط به قوه قضائیه است.
این مقام امنیتی شناسایی مجرمان و معرفی آنها به قوه قضائیه را وظیفه دولت عنوان کرد و افزود: اگر جرم کسی معلوم و احراز شود برخورد با آن هیچ ربطی به قوه مجریه ندارد از این رو سخنان اخیر وزیر اطلاعات نیز جنبه اجرایی ندارد.
وی مدعی شد: کسانی که در فتنه ۸۸ جرمی مرتکب نشده و به خارج از کشور سفر کرده‌اند چه زمانی برای ورودشان به کشور منع و ناامنی وجود داشته که حالا شخص وزیر اطلاعات اینگونه موضع می‌گیرد تا رسانه‌های بیگانه نیز مواضع نادرست خود مبنی بر وجود اختناق و هراس در ایران را القا کنند.
طائب در پایان ادعا کرد: وزرا باید در موضعگیری‌های خود دقت کنند چرا که دولت تدبیر و امید به مردم قول داده مشکلات موجود را برطرف کند نه مشکلاتی که وجود خارجی نداشته و پرداختن به آنها باعث تضییع وقت، سرمایه و دوری از تدبیر و اعتدال می‌شود.

استقبال فاضل میبدی از سخنان وزیر اطلاعات: منتقدان دلسوزان کشورند، فضای امنیتی باید تغییر کند

فاضل میبدی با انتقاد از فضای امنیتی حاکم بر کشور می گوید: اینکه انسان به همه چیز نگاه امنیتی داشته و اصل را بر این بگذارد که همه خلافکارند و می‌خواهد همه را کنترل کند و شنود بگذارد، این خلاف حقوق اولیه انسان است؛ اصلا بر خلاف اصول اسلام است و با هیچ منطقی هم سازگار نیست.
حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی قاضل میبدی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر اطلاعات مبنی بر اینکه «امنیت ایرانیان خارج از کشور که در حوادث سال ۸۸ نیز خلافی مرتکب نشده‌اند را در صورت بازگشت به ایران تضمین می‌کنیم»، اظهار داشت: ابتدا باید گفته شود که در سال‌های اخیر در نوع نگاه به منتقدان اوضاع کشور که اکثریت هم دلسوز کشور هستند، جو خاصی حاکم بود که درست نبود و امیدواریم رفته رفته بر طرف شود.
روز گذشته محسن غرویان شاگرد سابق مصباح یزدی نیز با استقبال از سخنان وزیر اطلاعات گفته بود: با انتخاب جناب آقای دکتر روحانی از سوی مردم بزرگ ایران به عنوان رئیس جمهور، مطالبات مردم هم به صورت بسیار واضح و شفاف بیان شد که بخشی از آن‌ها مسائل مربوط به امنیت و اعتماد به مردم بود که امیدواریم در این راه موفق باشیم.
وی که با ایلنا گفت و گو می کرد، افزود: به هر حال سخنی که جناب آقای دکتر علوی وزیر محترم اطلاعات در این خصوص بیان کرده، «بلاتشبیه» شبیه کاری است که پیامبر اسلام (ص) در هنگام فتح مکه کردند؛ یعنی پیامبر (ص) با ورود به شهر مکه بالاخره مخالفان خودش را بخشید و گفت «الیوم، یوم المرحمة» و نه «یوم الملحمة»؛ شخصی از اطرافیان پیامبر (ص) پرچم دست گرفت و گفت امروز روز انتقام است، اما پیامبر خدا گفتند، نه! امروز روز بخشش و مرحمت است.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با تمجید از اظهار نظر اخیر وزیر اطلاعات در خصوص بازگشت ایرانیان خارج از کشور به داخل کشور، گفت: من معتقدم یکی از کارهایی که باید در این کشور و در زمان حکومت آقای روحانی و در حکومت اعتدال باید بشود، همین آماده کردن زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور به داخل کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل میبدی افزود: خیلی از آن‌ها می‌خواهند برگردند واقعا آنجا مشکل دارند و شاکی خصوصی هم ندارند؛ و به نظرم این چیزی که آقای علوی وزیر محترم اطلاعات گفتند سخن بسیار درست و حکیمانه و مهربانانه‌ای است و به رحمت اسلامی هم خیلی نزدیک است.
وی ادامه داد: یک جمعی از انسان‌های هموطن در سراسر دنیا و در اروپا به صورت سرگردان زندگی کرده و واقعا به ذلت افتادند و به همین دلیل به زحمت زندگیشان را اداره می‌کنند؛ قطعا اگر یک زمینه‌ای فراهم شود که این‌ها به دامن ملت و مملکت برگردند، باز خواهند گشت و ما هم می‌توانیم در داخل کشور، از توانایی‌ها و استعدادهای آنان استفاده کنیم.
این استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: بسیاری از ایرانیان خارج از کشور عاشق خدمت به مردم و مملکت خودشان هستند، چون این‌ها فرزندان این ملت و مملکت‌اند؛ حالا گیریم که یک خطایی هم کردند؛ باید پرسید که چه کسی خطا نکرده است؟ همه انسان‌ها جایزالخطاء هستند؛ بالاخره اسلام دین رحمت بخشش و عفو است و به نظرم دولت اعتدالی آقای روحانی به ویژه آقای علوی که مسئول اطلاعات کشور است، می‌توانند زمینه بازگشت این هموطنانمان را به کشور فراهم کند تا این‌ها به نفع این مملکت مشغول کار شوند.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل میبدی در خصوص اظهار نظر روزنامه نگار روزنامه کیهان در خصوص اظهارات اخیر وزیر اطلاعات که در یکی از خبرگزاری‌ها با تیتر «طرح موضوع فراریان فتنه به وزیر اطلاعات ارتباطی ندارد» بیان شده است، گفت: این روزنامه نگار اشتباه گفتند و اصلا باید گفت که این موضوع به ایشان ربطی ندارد.
وی افزود: بالاخره وزیر اطلاعات در مجلس رأی اعتماد گرفته و از طرف رئیس جمهوری که مردم به او رأی اعتماد دادند، به مجلس شورای اسلامی معرفی شده و رأی اعتماد نمایندگان مردم در مجلس را نیز گرفته است؛ یعنی چه که این موضوع به وزیر اطلاعات ربطی ندارد؟ بالاخره رئیس جمهوری را رهبری هم تنفیذ فرمودند؛ همگی قانونی است؛ به هر حال وزیر اطلاعات در اختیارات خودش سخن گفته، و این کار هم در اختیار وزیر اطلاعات است، و او باید تصمیم بگیرد و اصلا چه ربطی دارد به این آقایی که دارد روزنامه نگاری می‌کند؟ او مقاله خودش را بنویسد و نقدش را بکند، اما اینکه بیاید و نظر قاطعانه بدهد که در اختیار وزیر اطلاعات نیست، به نظرم ایشان اشتباه می‌کند.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، با انتقاد از جو امنیتی حاکم بر کشور در سال‌های اخیر و ابراز امیدواری برای برطرف شدن آن در آینده‌ای نزدیک، گفت: اینکه انسان به همه چیز نگاه امنیتی داشته و اصل را بر این بگذارد که همه خلافکارند و می‌خواهد همه را کنترل کند و شنود بگذارد، این خلاف حقوق اولیه انسان است؛ اصلا بر خلاف اصول اسلام است و با هیچ منطقی هم سازگار نیست.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل میبدی گفت: رئیس جمهور محترم و کلیت دولت و به خصوص آقای علوی وزیر محترم اطلاعات که به نظرم یک فرد بسیار محترمی هم هستند، یکی از کارهایی مهمی که واقعا باید به آن توجه کنند و خوشبختانه این طور هم نشان داده‌اند که می‌خواهند در این راستا حرکت کنند، این است که این جو خاص را بشکنند؛ همین است که باید کار‌ها را به مسیر شفقت و رحمت اسلامی و قانون برگردانند و برای رسیدن به موفقیت و رضایت خدا و مردم هم، هیچ راهی جز این نیست.
وی خاطرنشان کرد: بالاخره مردمی که در انتخابات اخیر رأی دادند، از آن وضعیتی که موجود بود خسته بودند؛ رأی به آقای روحانی دادند که آن چیز‌ها را عوض کند. و به نظرم آقای علوی وزیر محترم اطلاعات هم موضع بسیار خوبی گرفتند که این سخن را گفتند و خدا کند که این موضع را ادامه دهند؛ چرا که بالاخره اکثریت ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، عاشق این ملت و مملکت‌اند و واقعا هم می‌خواهند برگردند؛ اصلا گیرم که خطایی هم کرده باشند، اسلام رحمتش خیلی بزرگ‌تر بوده و بخشش خیلی بیشتر از این هاست؛‌‌ همان کاری که پیامبر خدا در شهر مکه کرد، این دولت سعی کند‌‌ همان سیره پیامبر (ص) را به جای بگذارد.

نامه همسر تاجزاده به صادق لاریجانی: دستگاه های امنیتی همسرم را به گروگان گرفته اند

فخرالسادات محتشمی پور در نامه ای به رییس قوه قضاییه از اینکه همسرش بیش از سه سال از دوران محکومیت خود را در انفرادی به سر می برد اعتراض کرده است.
به گزارش نوروز، همسر سید مصطفی تاجزاده با اشاره به روزه اعتراضی سی و سه ماهه همسرش در اعتراض به برخوردهای غیرقانونی صورت گرفته و نحوی نگهداری وی نوشته است :” به نظر می رسد حضرات بنای ایجاد مخاطرات جدی برای جان عزیز او را دارند و در این زمینه مصرّ هستند که با بی اعتنایی محض او را به فراموشخانه ای افکنده اند که هیچ کس حق دیدن او و گفتگوی با وی را ندارد. و ملاقات های کوتاه کابینی هفتگی ما تنها راه ارتباط عزیزمان با دنیای خارج است.”
محتشمی پور در بخش دیگری از این نامه آورده است:” اینک که مردان قدرت در سایه تدبیر و امید ادعای حل مشکلات و بنای رفع بی عدالتی ها در کشورمان را دارند، لازم دیدم بار دیگر صدای خود را که خود مورد ظلم واقع شده و نیز شاهد مظالم بسیار دستگاه قضایی و امنیتی بر همسرم و دیگر عزیزان بوده و هستم، بلند کنم و بر مظلومیت همسر روزه دار دربندم صحه بگذارم.”
متن کامل این نامه در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
جناب آقای لاریجانی، رئیس محترم قوه قضائیه
شما خوب می دانید آیه استرجاع در چه مواقعی خوانده می شود و من همسر آزاده دربند و زندانی سیاسی خاص جمهوری اسلامی،سید مصطفی تاجزاده که سه سال و چند روز از حبس غیرقانونی اش در زندان اوین و حصر غیرقانونی اش در این زندان می گذرد، این آیه را در ابتدای نامه نمی دانم چندم خویش به شما آوردم که به یاد خودم و شما بیاورم که از کجا آمده و به کجا رهسپاریم!
جناب آقای لاریجانی
گویا تکرار قصه اعمال بی قانونی ها و بی عدالتی ها در دستگاه عدلیه کشور اسلامیمان برای شما عادی شده که کوچکترین تأثری از آن ندارید و اگر هم دارید ما کوچکترین نشانه ای از تغییر رویه در این دستگاه مشاهده نمی کنیم؟!
می دانید که هیچ گاه تلاش برای عرضه این مصداق بارز نقض حقوق بشر دردستگاه قضای پایه گذاری شده توسط شهید جاوید آیة الله بهشتی که در عوض قدردانی همه تلاش هایش فرزند فاضل و اندیشمندش را به حبس کشیدند و مورد توهین و جسارت قرار دادند، به سازمان های بین المللی نداشته ام. اما اینک که مردان قدرت در سایه تدبیر و امید ادعای حل مشکلات و بنای رفع بی عدالتی ها در کشورمان را دارند، لازم دیدم بار دیگر صدای خود را که خود مورد ظلم واقع شده و نیز شاهد مظالم بسیار دستگاه قضایی و امنیتی بر همسرم و دیگر عزیزان بوده و هستم، بلند کنم و بر مظلومیت همسر روزه دار دربندم صحه بگذارم که سه روز قبل از انتخابات ۸۸ به فرموده حکم بازداشتش توسط دادستان معزول و متهم اول جنایات کهریزک امضا شد و فردای انتخابات توسط سپاه دستگیر شد و تحت بازجویی های وحشیانه قرار گرفت و در دادگاه فرمایشی معترضانه از خود دفاع نکرد و با این همه به شش سال حبس محکوم شد و از روز اول اجرای حکمش به انفرادی منتقل و تا امروز که بیش از سه سال از ۲۴ مرداد ماه سال ۸۹ می گذرد در انفرادی و حصر در زندان است.
رئیس محترم قوه قضائیه
من با صدای بلند اعلام می کنم که همسرم توسط دستگاه های امنیتی به گروگان گرفته شده و مورد کینه جویی و رفتارهای غیرانسانی قرار گرفته از حقوق اولیه اش محروم شده و همه بی عدالتی های اعمال شده بر او موجب شده که از ۲۰ آبان ماه سال ۸۹ دست به روزه داری اعتراضی بزند. اینک سی و سه ماه و یازده روز است که او در زندان انفرادی اش روزه دار است و پزشکان معالج او بارها هشدار داده اند که این روزه داری مستمر خاصه در روزهای دراز و گرم تابستان مخاطرات جدی برای او به بار خواهد آورد. اما به نظر می رسد حضرات بنای ایجاد مخاطرات جدی برای جان عزیز او را دارند و در این زمینه مصرّ هستند که با بی اعتنایی محض او را به فراموشخانه ای افکنده اند که هیچ کس حق دیدن او و گفتگوی با وی را ندارد. و ملاقات های کوتاه کابینی هفتگی ما تنها راه ارتباط عزیزمان با دنیای خارج است.
آقای قاضی القضات
من، فرزندانم، همه خانواده و دوستان و دوست داران سید مصطفی تاجزاده بیش از چهار سال است که علت این همه بی عدالتی کینه توزانه را جویا می شویم و بیش از سه سال است که دائما نگرانی های خود را از این وضعیت خسران آور اعلام می کنیم اما انگار هیچ گره ای بر جبین شما و هیچ گردی بر ردای قضاوتتان نمی نشیند؟! شما را چه شده است آقای قاضی؟! آیا مستندات جدیدی یافته اید که مولایمان علی (ع) جواز بی عدالتی در مواردی خاص برای زندانیانی خاص و اخصّ صادر فرموده اند یا این گونه مجوزها، با توجیه هدف وسیله را، نیازی به اتصال به قرآن و سنت ندارد؟!
بی شک این آخرین نامه ای نخواهد بود که برای رفع مشکلات ویژه همسرم برای شما خواهم نگاشت اما بی تردید در صورت ادامه بی توجهی ها و غیرپاسخ گو بودن جنابعالی نامه بعدی را به ناچار باید خطاب به فرمانده کل قوا بنویسم و این گونه بی عدالتی های ویژه و نوظهور را در آخرالزمان که می گویند بدون اطلاع ایشان اعمال می شود به استحضارشان برسانم.
و سیعلم اللذین ظلموا ای منقلب ینقلبون
۳۱/ ۵/ ۱۳۹۲
فخرالسادات محتشمی پور همسر زندانی خاص جمهوری اسلامی
رونوشت:
- بیت رهبری
- آیة الله هاشمی رفسنجانی رئیس محترم مجمع تشخیص نظام
- آقای دادستان
- آقای پور محمدی رئیس محترم دادگستری
- کمیسیون حقوق بشر اسلامی
- جناب آقای دکتر حسین آبادی وکیل محترم آقای تاجزاده جهت پی گیری های حقوقی لازم