۱۳۹۱ اسفند ۱۱, جمعه

دیپلمات اروپایی: تحریم ‌بخش مالی و نفت ایران برداشته نمی‌شود

دویچه وله : در حالی‌که علی باقری مدعی شد گروه ۱+۵ "منطق ایران" را پذیرفته است، ‌یک دیپلمات اروپایی گفت که محدودیت فعالیت ‌مرکز اتمی فردو و بازرسی کامل آن از جمله شروط برای جلوگیری از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران است.


در پی اظهارات یک مقام آمریکایی درباره جزییات مذاکره اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ یک دیپلمات اروپایی نیز برخی از موارد این گفت‌وگوها را فاش ساخت.

این دیپلمات ارشد اروپایی در روز پنج‌شنبه (۱۰ اسفند/۲۸ فوریه) در وین گفت که پنج کشور دارای حق وتو و آلمان در مذاکرات اتمی از ایران نخواسته‌اند که مرکز غنی‌سازی فردو را تعطیل کند و سخنی نیز درباره لغو تحریم‌ها گفته نشده است.

وی تاکید کرد که به ایران تفهیم شده که "قابلیت‌های" مرکز اتمی فردو باید "محدود" شود. این دیپلمات ارشد اروپایی که نخواست نامش فاش شود تصریح کرد که از این فرمول‌بندی "ناروشن" آگاهانه استفاده شده تا ادامه مذاکرات اتمی به خطر نیافتد.

این دیپلمات اروپایی گفت که شش قدرت بزرگ جهانی در آلماتی از ایران خواسته‌اند که امکان ورود بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات اتمی زیرزمینی فردو را فراهم کند. دولت ایران باید متعهد شود که نمایندگان آژانس اجازه بازرسی‌های پایه‌ای در فردو را دارند.

به گفته این دیپلمات، گروه ۱+۵ به ایران پیشنهاد داده ‌است که از اورانیوم ۲۰ درصدی خود برای استفاده در راکتور تحقیاتی تهران بهره جوید. پیش از این گروه ۱+۵ از ایران خواسته بود که اورانیوم با غلظت بالا را در خارج از ایران انبار کند. زیرا بر اساس ارزیابی کشورهای غربی این خطر وجود دارد که ایران با افزایش حجم اورانیوم ۲۰ درصدی، در مدت کوتاه‌تری به ساخت بمب اتمی دست ‌یابد.

این دیپلمات اروپایی تایید کرد که گروه ۱+۵ تنها به ایران گفته است که در صورت تحقق موارد فوق جامعه بین‌المللی از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری خواهد کرد و امکان تعدیل برخی از مجازات‌ها علیه جمهوری اسلامی نیز وجود دارد. وی افزود، محدودیت برای معاملات نفت و گاز ایران و همچنین تحریم بخش مالی این کشور همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

احمدی نژاد دخالت سپاه در انتخابات را غیرقانونی خواند / سپاه: می توانیم


کلمه – گروه خبر: رئیس دولت اصرار دارد بر اینکه انتخابات نظام پزشکی به دلیل دخالت نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و غیر اطلاعاتی سپاه در رد صلاحیت ها، غیرقانونی و فاقد اعتبار است، سپاه می گوید دخالت کرده ایم و این حق ماست، و رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پزشکی با پشتگرمی نهادهای حامی اش می گوید جواب احمدی نژاد را دادن وقت تلف کردن است. اینها آخرین مواضع طرف های درگیر در انتخابات نظام پزشکی است که آن را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، محلی برای تمرین و مانور قدرت می دانند.
به گزارش کلمه، دیشب محمود احمدی نژاد بعد از جلسه هیات دولت، موضعش درباره غیر قانونی بودن انتخابات نظام پزشکی را که جمعه گذشته برگزار شد، تکرار کرد. وی در جمع خبرنگاران گفت: “نظام پزشکی یک نهاد صنفی است و متعلق به جامعه پزشکی و درمانی است و نباید نهادهایی که مسئول نیستند، به خصوص نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و غیر اطلاعاتی سپاه در آن دخالت کنند.” وی افزود: “این یک تشکلی است مربوط به جامعه پزشکی و باید نمایندگان واقعی خودشان در آن قرار بگیرند. باید گزارش انتخابات آن بیاید و بعد درمورد آن تصمیم‌گیری کنم.”
این اعتراض احمدی نژاد از نظر پزشکان اصلاح طلب، اعتراض او به رد صلاحیت جمعی از نزدیکانش همچون شهاب الدین صدر در ششمین انتخابات نظام پزشکی است و نه رد صلاحیت وسیع پزشکان اصلاح طلب از سوی هیات نظارت بر این انتخابات صنفی. اما این مساله باعث نمی شود که سطح نزاع باندهای قدرت کاهش یابد. بلافاصله روابط عمومی سپاه پاسخ برگزیده خود در دو انتخابات سال های ۸۴ و ۸۸ را از موضع قدرت این گونه می دهد: ” اقدام اطلاعات سپاه در روند بررسی صلاحیت ها در انتخابات نظام پزشکی «قانونی» بوده و به درخواست مراجع قانونی صورت پذیرفته است.”
رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه «بهتر بود عزیزان قبل از رسانه ای کردن این قضیه، به امکان بررسی و پیگیری دقیق موضوع از مجاری قانونی و دلائل متقن و محکم ردّ صلاحیت ها می اندیشیدند»، اظهار داشت: “حفظ آرامش، وحدت و یکپارچگی در کشور نیازمند عزم ملی و تمکین قانون است .” به بیان دیگر، در صورت عدم تمکین احمدی نژاد به مناسبات موجود، ضمانتی برای حفظ آرامش و عدم دخالت بیشتر سپاه در اموری که لازم بداند، نخواهد بود. اتفاقی که به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران سیاسی، خارج از خواست و برنامه احمدی نژاد برای چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، نیست
این موضع سپاه در حالی است که یک روز قبل از انتخابات پرحاشیه سازمان نظام پزشکی، مراد هاشم زهی رئیس هیئت نظارت مرکزی این انتخابات در گفتگو با روزنامه جوان، که از رسانه های مرتبط با سپاه است، گفته بود: “ما از چهار مرجع استعلام می‌کنیم و بر اساس اسناد و اطلاعاتی که از این مراجع در اختیار ما قرار می‌گیرد، صلاحیت‌ها را تأیید یا رد می‌کنیم.” وی این چهار مرجع را وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت اطلاعات و سازمان ثبت احوال، ذکر کرده بود که در میان آنها، نامی از سپاه نبود. چرا که طبق قانون، سپاه جزء مراجع چهارگانه استعلام در بررسی صلاحیت ها محسوب نمی شود.
از این نظر ایراد وارده از سوی احمدی نژاد، صورت قانونی دارد و پاسخ سپاه نوعی قدرت نمایی در برابر اوست که بداند اگر لازم باشد، برای انتخابات ریاست جمهوری هم همین آش است و همین کاسه. هرچند قانون، اجازه دخالت چندانی برای رئیس قوه مجریه در انتخابات این نهاد صنفی نمی گذارد. با این حال تصور نمی رفت که این برداشت از قانون باعث شود تا رئیس هیات نظارت بر انتخابات لحنی که برای پاسخ به احمدی نژاد انتخاب می کند، این گونه باشد: “سخنان رئیس دولت درباره این انتخابات جایگاه قانونی ندارد و پاسخ به وی وقت تلف کردن است.”
وی افزود: “درست است که آقای احمدی نژاد دوباره درباره انتخابات نظام پزشکی اظهاراتی داشته است اما قرار نیست وی مرتباً در این مورد حرف بزند و ما هم به او جواب بدهیم و با این کار وقت خودمان و وقت مردم را تلف کنیم.”
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پزشکی گفت: “این هیئت بالاترین نهاد بررسی و نظارت بر انتخابات نظام پزشکی است و اکنون نتیجه این انتخابات را تأیید کرده است بنابراین صحبتهای آقای رئیس جمهور در این زمینه غیر قانونی است و وی هیچ جایگاه قانونی برای اظهار نظر در این مورد ندارد.”
هاشم زهی ادامه داد: “استعلام از اطلاعات سپاه نیز در مورد نامزدهای این انتخابات طبق قانون انجام شده و سخنگوی سپاه پاسداران نیز پاسخ لازم را به رئیس جمهور داده است و دیگر لازم نیست ما وارد عرصه جواب دادن به رئیس جمهوری شویم.”
وی گفت: “آقای احمدی نژاد چون رئیس جمهور است و قدرت دارد فکر می کند می تواند در هر زمینه ای صحبت کند اما نیازی نیست که ما به او پاسخ دهیم.”
وی افزود: “اگر آقای احمدی نژاد بخواهد حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی را امضا نکند نیز مشکل مهمی نیست و در آن صورت برای حل این مسئله نیز یک فکر بکر خواهیم کرد.”
بعید است که چنین لحنی بدون هماهنگی با نهادهایی همچون سپاه انتخاب شده باشد. دعوای موجود هم موضوعی نیست که برای طرفین آنقدر اهمیت داشته باشد که چنین شمشیر را از رو برای هم ببندند. انتخابات نظام پزشکی، بزرگ ترین انتخابات صنفی کشور است و به خودی خود اهمیت دارد، ولی زمان برگزاری آن هم بر اهمیت آن افزوده است. بسیاری آن را ماکت کوچکی از انتخابات آتی ریاست جمهوری می دانند و منتظرند تا ببینند کسانی که اینچنین تمرین را جدی گرفته اند، در مسابقه اصلی چه خواهند کرد.

توقیف گذرنامه کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم، دو سینماگر ایرانی، هنگام ورود به کشور


گذرنامهٔ کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم، دو سینماگر ایرانی، هنگام ورود به کشور توقیف شد و این دو فعال فرهنگی ممنوع الخروج شدند.
به گزارش جرس به نقل از فیگارو، به محض بازگشت کامبوزیا پرتوى فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ایرانی و مریم مقدم بازیگر سینما إز فستیوال برلین به کشور، پاسپورتشان ضبط شده و آنها ممنوع الخروج شده اند.
شصت و سومین دوره جشنواره جهانی فیلم برلین در تاریخ ۲۹ بهمن ، جعفر پناهی فیلم ساز ایرانی را برای تهیه فیلم “پرده بسته” ستود و جایزه خرس نقره ای بهترین فیلمنامه را به او اختصاص داد.
هفتهٔ گذشته جواد شمقدری با انتقاد شدید از آنچه اهدای سیاسی جایزه جشنواره فیلم برلین به یک فیلم ایرانی می‌خواند، گفت: قطعا چنین رفتاری در تعاملات فرهنگی و سینمایی به هیچ وجه درست نیست و ما اعتراض خودمان را نسبت به این موضوع بیان کرده‌ایم اما باید توجه داشت که سازمان سینمایی، حوزه نظامی و انتظامی برای برخورد با رفتارهای غیرقانونی نیست.
فیلم “پرده” کار مشترک جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی به یاس و فکر خودکشی یک فیلم‌ساز می‌پردازد.
فیلم “پرده” روز سه‌شنبه (۲۴ بهمن/۱۲ فوریه) در جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد. این فیلم با کم‌ترین مخارج در یک خانه تهیه شده و جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی در این فیلم، هم بازیگر، هم کارگردان و هم صدابردار هستند.بازیگر دیگر این فیلم مریم مقدم است.
کامبوزیا پرتوی در برلیناله در مصاحبه‌ای از جمله به شرایط تهیه فیلم، احتمال اذیت و آزار علیه دست‌اندرکاران این فیلم پس از اجرا در جشنواره بین‌المللی برلین می‌پردازد. او همچنین از واکنش جامعه فرهنگی ایران نسبت به فیلم‌سازانی که حق فعالیت‌های سینمایی ندارند می‌گوید.
طبق گزارش خبرگزاری ها، تماشاگران در جاى جاى فیلم ابراز احساسات کردند و با اولین تصویرى که از پناهى نشان داده شد تشویق بیشتر شد.
اکنون گزارش رسیده است که به محض بازگشت کامبوزیا پرتوى فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ایرانی و مریم مقدم بازیگر سینما إز فستیوال برلین به ایران پاسپورتشان ضبط شده و خود آنها نیز ممنوع الخروج شده اند.

پرسش سایت نزدیک به علی لاریجانی: چرا سعید مرتضوی از در ویژه ” قضات ” وارد دادگاه شد؟


سایت نزدیک به علی لاریجانی از ترتیبات امنیتی ورود سعید مرتضوی به دادگاه انتقاد کرد.
خبرآنلاین در یادداشتی زیر عنوان «آیا متهم کهریزک قاضی بود که از در قضات وارد شد؟» نوشت: یکی از انتظاراتی که مردم از دستگاه قضایی دارند و بر حق هم هست رعایت اصل عدم تبعیض در برخورد با ارباب رجوعان خود است.
در این یادداشت با اشاره به نحوه ورود سعید مرتضوی به دادگاه با محافظ نوشته شده است: عموما مراجعین به دادگاه کیفری استان از درب مراجعین واقع در خیام به دادگاه تردد می‌نمایند و تردد از درب پشت دادگاه برای مراجعین ممنوع بوده و این درب مختص تردد قضات محترم دادگاه است، اما با کمال تعجب ملاحظه شد که جناب «س.م» متهم پرونده کهریزک به رغم تاخیری که داشت با کمال تعجب از درب پشتی (درب قضات) وارد دادگاه شد و حتی توانست بدون بازرسی بدنی که در کل از کلیه مراجعین و وکلا به عمل می‌آید، وارد محوطه دادگاه شود و محافظان خود را تا محوطه داخلی دادگاه کیفری استان به همراه ببرد. در حالی که بر اساس دستورالعمل تردد مراجعین فقط شخص شاکی و متهم و وکلای قانونی آنها حق ورود به دادگاه‌ها را دارند و مامورین مکلف بودند از تردد افراد غیر مرتبط به دادگاه‌ها خودداری کنند.
سایت نزدیک به رییس مجلس که دعوایش با سعید مرتضوی بر سر انتشار فیلم فاضل لاریجانی در مجلس ابعاد گسترده تری یافته است، می نویسد: آیا خون کسی که روز سه شنبه جلسه محاکمه وی بود، از خون ما رنگین‌تر بود؟ یا شاید وی همچنان قاضی است و قصد محاکمه داشته است نه قصد محاکمه شدن! ولی نه رنگین نبوده است؛ گو اینکه در جلسه رسیدگی به ایشان فرموده‌اند که بلند شود و در جایگاه متهمان بنشیند! اما شنیدیم که از تمام مراجعین به دادگاه که در عداد شکات بودند، کارت شناسایی خواسته شده است در حالی که از آقای «س.م» فرزند احمد، نه! و حاضرین گفته‌اند از وی نیز کارت شناسایی بخواهد!

سال 92 چند روز به تعطیلی می رویم؟ تهران 5 ماه تعطیل خواهد بود!

زندگی نیوز : ایام اشتغال به کار یک کارمند یا کارگر قراردادی طی سال 92، در تهران و برخی دیگر از کلان شهرها، می تواند به 165 روز و در دیگر مناطق به 260 روز محدود شود. 

طبق تقویم سال 92، ایران 26 روز تعطیلی رسمی دارد. از این تعداد، 4 مورد، با روز جمعه مصادف شده اند. به عبارت دیگر به جز جمعه ها، 22 روز از ایام سال آتی تعطیل خواهد بود.

در عمده شهرهای ایران، به جز تعطیلات رسمی، ادارات و سازمان ها، فقط جمعه ها تعطیل هستند. هر سال 52 هفته است. پس در یک سال 52 روز جمعه داریم.

به این ترتیب تعداد روزهای تعطیل در اکثر نقاط ایران، با احتساب روزهای جمعه، 72 روز است.

خوش به حال تهرانی ها!

در تهران و برخی کلان شهرهای ایران، علاوه بر جمعه، روزهای 5 شنبه نیز تعطیل است. جدول زیر نشان می دهد که تعداد تعطیلات رسمی که در پنج شنبه و جمعه قرار ندارد، 17 روز است. از طرفی چون هر سال 52 هفته است، تعداد روزهای پنج شنبه و جمعه هر سال نیز 104 روز است. به این ترتیب، تعداد کل روزهای تعطیل برای ساکنان تهران و برخی دیگر از کلان شهرها، حداقل 156 روز است؛ یعنی 5 ماه و 6 روز تعطیلی در سال، برای تهرانی ها.

همه اش که این نیست!

علاوه بر تعطیلاتی که برشمردیم، باید روزهای تعطیل به دلیل آلودگی هوا، گرد و غبار و یا برگزاری برخی کنفرانس ها و همایش های بین المللی (که معمولا سالی یکی دو بار تشکیل می شود) را نیز اضافه کرد. در سال 91 حداقل 10روز تهران به یکی از دلائل فوق تعطیل شد.

علاوه بر این موارد، باید بین التعطیلین را هم اضافه کرد. سال آینده، 3 روز بین تعطیلی داریم.
پس احتمالا سال 92 در تهران و برخی کلان شهرها، حداقل 170 روز، و در دیگر شهرها حداقل 75 روز تعطیلی خواهیم داشت.

کارمندان چند روز و چند ساعت

طبق قانون کار، هر کارمند یا کارگر قراردادی می تواند در سال یک ماه از مرخصی استحقاقی استفاده کند. به این ترتیب با احتساب 170 روز تعطیلی، عملا یک کارمند یا کارگر تهرانی سال 92 می تواند تا 200 روز کار نکند. در دیگر مناطق، این میزان 105 روز خواهد بود. به عبارت دیگر میزان ایام اشتغال به کار یک کارمند یا کارگر قراردادی طی سال 92، در تهران و برخی دیگر از کلان شهرها، می تواند به 165 روز و در دیگر مناطق به 260 روز محدود شود.