۱۳۹۱ مرداد ۲۳, دوشنبه

احمدي‌نژاد: انتظار داريم در اجلاس مكه كينه‌ورزي‌ها كاهش يابد


رييس‌جمهور درباره سفر خود به عربستان گفت:‌ اين سفر با دعوت رسمي برگزار مي‌شود و طي اين سفر در اجلاس اضطراري سران كنفرانس كشورهاي اسلامي شركت خواهيم كرد و همچنين سفري به مكه مكرمه خواهيم داشت و خانه خدا را زيارت خواهيم كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدي‌نژاد صبح امروز پيش از ترك تهران در جمع خبرنگاران اظهار كرد:‌ سازمان كنفرانس اسلامي براي دفاع از ملت فلسطين تشكيل شده و شرايط امروز هم خطير است و تحولات گسترده‌اي در حال وقوع است و جريانات مختلف و گروه‌هاي متعدد در اين تحولات دخالت دارند.
وي با بيان اينكه "وضعيت امروز كمي پيچيده است"، افزود: از سوي ديگر دشمنان هم با تمام توان مشغول هستند و بخش قابل توجهي از انرژي دولت‌ها و گروه‌هاي مسلمان صرف درگيري‌هاي داخلي و ضربه زدن به يكديگر مي‌شود. شايد خوب باشد كه در اين زمينه كشورهاي مسلمان با هم مشورت كنند اما در دعوتنامه‌اي كه ارسال شده، گفت‌وگو درباره مسائل مهم جهان اسلام مطرح شده و انتظار ما هم اين است كه از اين زاويه مسائل بررسي شود و اجلاس همدلي بيشتر را دنبال كند و كينه‌ورزي‌ها كاهش يابد.
رييس‌جمهور با بيان اينكه "در اين اجلاس ديدگاه‌هاي ملت‌ها بيان خواهد شد"، تاكيد كرد: اين اجلاس براي ما هم فرصتي است كه نگاه ملتمان به روشني تبيين شود و براي همگرايي و صيانت از منافع و موجوديت ملت‌هاي اسلامي تلاش شود.
احمدي‌نژاد همچنين يادآور شد: در كنار اين نشست، ملاقات‌هاي گوناگوني با روساي مختلف ساير كشورها خواهيم داشت و روابط دوجانبه را دنبال خواهيم كرد و اميدوارم خداي متعال دل‌هاي شركت‌كنندگان در اين اجلاس را به سمت تصميمات درست هدايت كند. ملت‌هاي مسلمان چشم‌انتظار تصميمات اين اجلاس هستند و دشمنان هم تلاش مي‌كنند اهداف اجلاس را به سمت منافع خود منحرف كنند. اين يك آزمون تاريخي است تا ببينيم چگونه حيثيت ملت‌هاي مسلمان و حقوق اساسي آنها را صيانت كنيم.
به گزارش ايسنا، تعدادي از وزراي دولت و معاونان رييس‌جمهور و جمع ديگري از مقامات دولتي، احمدي‌نژاد را در اين سفر همراهي مي‌كردند.
در مراسم بدرقه احمدي‌نژاد، رحيمي ـ معاون اول رييس‌جمهور، علي‌اكبر ولايتي ـ مشاور عالي مقام معظم رهبري و تعدادي از مقامات دولتي از جمله سعيد مرتضوي ـ رييس سازمان تامين اجتماعي حضور داشتند.
طبق برنامه‌ پيش‌بيني شده، رييس‌جمهور تا پايان اين هفته به تهران باز خواهد گشت.

معاون اول احمدی نژاد : مناطق آسيب ديده ظرف 2 ماه (تا 23 مهر) بازسازي مي‌شود (!



ایسنا : معاون اول احمدی نژاد عصر امروز در هنگام ورود به تبريز در جمع خبرنگاران در فرودگاه بين‌المللي تبريز به تشريح اهداف سفر خود به استان آذربايجان شرقي و بازديد از مناطق زلزله‌زده پرداخت.

 محمدرضا رحيمي، كه به همراه جمعي از اعضاي هيات دولت جهت رسيدگي به وضعيت زلزله زدگان به آذربايجان شرقي سفر كرده در بدو ورود در فرودگاه تبريز با تسليت به مردم اين منطقه و خانواده‌هاي مصيبت ديده، گفت: آمده‌ايم اينجا براي اظهار همدردي با مردم آسيب‌ديده و زلزله‌زده و به آنها بگوييم كه ما شريك غم آنها هستيم.

وي ادامه داد: اكثر اعضاي هيات دولت در اين سفر همراه من هستند و ما به سه گروه تقسيم مي‌شويم و هر كدام به حوزه‌هاي زلزله‌زده سفر مي‌كنيم و سعي مي‌كنيم در بازديد از اين مناطق، مسائل و مشكلات را رصد كنيم.

رحيمي با بيان اين‌كه در اين جلسه از اختيارات هيات دولت برخوردار هستيم، گفت: ما تلاش مي‌كنيم كه قبل از شروع زمستان منازل و خانه‌هاي آسيب‌ديده بازسازي شوند و اين كار در طي دو ماه انجام شود.

در جريان اين سفر، خليليان وزير جهاد كشاورزي،‌ حسيني وزير اقتصاد و دارايي، غضنفري وزير صنعت و تجارت، بهمني رييس‌كل بانك مركزي،‌ دستجردي وزير بهداشت، مرادي معاون رييس‌جمهور، ميرتاج‌الديني يكي ديگر از معاونان رييس‌جمهور و تعدادي از نمايندگان مجلس، معاون اول رييس‌جمهور را همراهي مي‌كنند.
 

آنچه گذشت: از خرداد تا خرداد 22/88 تا 89



تروریسم سپاه قدس درخارج درایران

انتقاد از روند امدادرسانی به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی ایران




بی بی سی  : امروز، دوشنبه، ۲۳ مرداد، اولین روز عزای عمومی در استان آذربایجان شرقی ایران است.

آمار کشته‌شدگان زمین‌لرزه‌های روز شنبه در این استان در شمال غرب ایران بیش از ۳۰۰ نفر گزارش شده است.
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران امروز دوشنبه، ۲۳ مرداد، در گزارشی به نمایندگان مجلس ایران گفت که به دنبال این حادثه در منطقه "دو هزار مورد اعزام مصدوم و مجروح بیمارستانی و ۲ هزار و ۱۱ مورد درمان سرپایی داشتیم."
به گزارش خبرگزاری فارس، او تعداد افرادی را که در زلزله اخیر آذربایجان شرقی جان خود را از دست داده‌اند ۳۰۶ نفر اعلام کرد.
وزیر بهداشت ایران همچنین تعداد افرادی را که مرگشان در بیمارستان‌های منطقه ثبت شده است، ۲۶۸ نفر اعلام کرد و گفت که فوت ۲۱۹ زن و کودک و ۴۹ مرد در بیمارستان‌های منطقه ثبت شده است.
به دنبال این حادثه روزهای دوشنبه، ۲۳ مرداد و سه‌شنبه، ۲۴ مرداد، در استان آذربایجان شرقی عزای عمومی اعلام شد.
براساس گزارش‌ها، هزاران نفر در منطقه که خانه‌هایشان بر اثر زلزله فروریخته است، هم‌اکنون در چادر و سرپناه‌های موقت اسکان داده شده‌اند و نهادهای امدادی تامین تدارکات مورد نیاز آنها از جمله پتو، لباس‌های گرم، مواد غذایی و اقلام بهداشتی را به عهده دارند.
رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که زلزله‌زدگان همچنان نیازمند دریافت اقلامی همچون آب، دارو، مواد غذایی، لباس و مواد بهداشتی هستند.
با وجود تاکید مسئولان نهادهای امدادرسان بر هماهنگی و اقدام به موقع برای کمک به آسیب‌دیدگان مناطق زلزله‌زده، نمایندگان استان آذربایجان شرقی در نشست امروز مجلس ایران از روند امدادرسانی در این مناطق انتقاد کرده‌اند.
الله‌وردی دهقان، نماینده مردم ورزقان در مجلس ایران گفته است که نبود مدیریت بحران در این شهر، یکی از دلایل افزایش تلفات زلزله بود.
او اضافه کرد که ساکنان این شهر همچنان با کمبود پتو و چادر روبه‌رو هستند.
شهر ورزقان در نزدیکی یکی از مراکز زلزله‌های روز شنبه قرار دارد و خبرنگاران مستقل که به محل رفته‌اند، از تخریب گسترده این شهر بر اثر زلزله خبر داده‌اند.
نماینده ورزقان در مجلس ایران گفت که ۱۰۰ نفر از ۳۰۰ نفر کشته‌شدگان زلزله و ۸۰۰ نفر از مجروحان در شهرستان ورزقان بوده‌اند و ۵۰ درصد ساختمان‌های شهر و ۹۰ درصد خانه‌های روستایی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده است.
آقای دهقان خواهان اقدام سریع هلال‌احمر برای تامین اقلام مورد نیاز زلزله‌زدگان و اسکان موقت آنها شد.
او میزان خسارات واردشده بر اثر زمین‌لرزه را هم ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس ایران هم گفته است که مشکلات در ساختار مدیریتی مانع امدادرسانی به آسیب دیدگان شمال غرب ایران شده است.
او گفت: "اگر مردم نمی‌آمدند، شاید بحران زلزله به این سرعت جمع نمی‌شد."
این نماینده مجلس اضافه کرد: "مدیریت بحران سازماندهی‌شده انجام نگرفت. بلکه این مردم بودند که با وسایل نقلیه شخصی‌شان امدادرسانی می‌کردند."
او گفت: "رئیس جمعیت هلال‌احمر از تحویل ۸ هزار چادر سخن می‌گوید، اما این میزان چادر هنوز به مردم زلزله‌زده نرسیده است."
دو زمین‌لرزه شدید عصر روز شنبه، ۲۱ مرداد، حوالی شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی ایران را لرزاند.
داده‌های مرکز لرزه‌نگاری کشوری ایران نشان می‌دهد که از روز یکشنبه، ۲۲ مرداد تاکنون بیش از ۶۰ مورد پس‌لرزه در منطقه رخ داده است.
گزارش شده است که چندین کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه، روسیه، پاکستان و امارات متحده عربی برای ارسال کمک‌های انساندوستانه به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی اعلام آمادگی کرده‌اند.
سوئیس، تایوان، سنگاپور، آلمان، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ، دفتر یونیسف در تهران و پزشکان بدون مرز نیز آمادگی خود را برای ارسال کمک و امدادرسانی به آسیب دیدگان اعلام کرده اند.
با این حال، مقامات رسمی ایران گفته‌اند که عملیات امدادرسانی با استفاده از توان داخلی انجام می‌شود و "نیازی به کمک‌های بین‌المللی نیست."
خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) به نقل از روابط عمومی سپاه پاسداران ایران از اعزام ۲۰ گردان عاشورا و الزهرا به مناطق زلزله‌زده خبر داده است.
گزارش شده است که این نیروها برای آواربرداری، ارائه کمک‌های مردمی، پخش دارو و مواد غذایی بین مجروحان و تدفین قربانیان به این مناطق اعزام شده‌اند.
همچنین به گزارش رسانه‌های ایران، حسین قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در ارائه آخرین گزارش از وضعیت مناطق آسیب‌دیده در استان آذربایجان شرقی گفته است: "براساس آمارهای اولیه ۱۱۵ روستا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد تخریب شده است. البته تخریب برخی از این روستاها را به دلیل بافت فرسوده و نامقاوم خشت و گل باید صد در صد حساب کنیم."
او گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر عملیات امدادی در فاز آواربرداری و اسکان اضطراری قرار دارد تاکنون ۸ هزار و ۷۵۰ چادر، ۱۱ هزار و ۹۵۰ تخته پتو و تغذیه ۱۲ هزار و ۱۶۷ نفر تامین شده است.
 

پلیس امنیت برگزاری نماز عید فطر را برای اهل سنت ممنوع اعلام کرد


پلیس امنیت روز پنجشنبه پیشنمازان نماز خانه‌های اهل سنت تهران را احضار و به آنان اعلام کرد که حق برگزاری نماز عید فطر را ندارند.

به گزارش جرس، به دنبال اعتراض پیش‌نمازان، نیروهای پلیس امنیت پس از بحث و گفتگوی زیاد اظهار کردند که این دستور مقامات بالا است و دلایل احضار شدگان را نمی‌توانند بپذیرند.

شورای نمازخانه‌ها در پی این وقایع تصمیم گرفته که کل اهل سنت تهران در یک جا نماز عید را برگزار کنند.

پیش از این نیز در آبان ماه سال گذشته نیروهای امنیتی از برگزاری نماز عید قربان اهل سنت در برخی کلان شهرهای کشور، جلوگیری کردند. پلیس امنیت در تهران با مراجعه به مکان‌های معیّن برای برگزاری نماز عید، از برگزاری نماز عید قربان اهل سنت ممانعت به عمل آورد.
 

روسیه پاسخ شکایت حقوقی ایران را با تهدید داد

نشریه روسی "کومرسانت" در گزارشی می‌نویسد که مسکو ایران را در صورت شکایت حقوقی از عدم تحویل سامانه موشکی "اس۳۰۰" به ییامدهای سخت سیاسی و محرومیت از حمایت خود در برنامه اتمی این کشور تهدید کرده است. 
شکایت حقوقی ایران از روسیه در مجامع بین‌المللی و طلب غرامت برای عدم تحویل سامانه موشکی اس ۳۰۰، واکنش مقامات روسی را در پی داشته است. روزنامه کومرسانت در گزارشی به نقل از یک مقام دولتی روسیه نوشته است: « ما از ایران در مذاکرات اتمی با موضعی سازنده پشتیبانی می‌کنیم و انتظار چنین بازخوردی را نداریم.»
این مقام که مایل به افشای نام خود نبوده، تاکید کرده است: « ما به ایران گفته‌ایم که شکایت حقوقی علیه روسیه در مناسبات ما خلل ایجاد می‌کند اما آنها تقاضای ما برای پس گرفتن این دعوی را نادیده گرفته‌اند.»
وی با "ناسپاس" خواندن دولت ایران، از آمادگی دولت روسیه برای قطع حمایت از ایران در مناقشه اتمی سخن گفته و افزوده است: « تلاش می‌کنیم با اعزام فرستادگانی به ایران تا پیش از ملاقات بعدی گروه ۱+۵، مسئله شکایت را فیصله دهیم اما اگر ایران هم‌چنان بر موضع خود بماند، باید مناقشه اتمی را به تنهایی پیش ببرد.»
وزارت خارجه روسیه با تایید گزارش کومرسانت، اعلام کرده که دیپلمات‌های روسی دستورالعمل‌های لازم برای موضوع یاد شده را دریافت کرده‌اند.


محمود رضا سجادی سفیر ایران در مسکو
زمزمه شکایت ایران از روسیه به دلیل عدم تحویل سامانه موشکی اس ۳۰۰ از سال گذشته آغاز شد و در هفته‌های اخیر بالا گرفت. ایران در شكايت از روسيه به دليل نقض تعهدات ناشی از اين قرارداد، دادخواستی ۳ میلیارد دلاری به دادگاه داوری بین‌المللی تقدیم کرده است.
سامانه یاد شده قادر است تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری با شناسایی و ره‌گیری موشک‌های بالستیک، کروز و هواپیماهای پروازی در ارتفاع کم، آنها را نابود کند. محمود رضا سجادی سفیر ایران در مسکو در اوت سال ۲۰۱۱ در یک کنفرانس مطبوعاتی رسما اعلام کرد که جمهوری اسلامی از روسیه به دلیل عدم اجرای قرارداد فروش این سامانه شکایت می‌کند.
قرارداد فروش سیستم یاد شده از سوی روسیه به ایران در ماه دسامبر سال ۲۰۰۵ امضا شد. طبق این قرارداد روسیه باید پنج سیستم موشکی پدافند هوایی از نوع اس ۳۰۰ به مبلغ تقریبی ۹۰۰ میلیون دلار را به ایران می‌فروخت. اما دیمیتری مدودف، رییس جمهور وقت روسیه در سپتامبر سال ۲۰۱۰ با صدور فرمانی تحویل این سیستم‌ها، تجهیزات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. این دستور بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل صادر شد.
غرامت مورد درخواست ایران ۳ میلیارد دلار اعلام شده، در حالی که مبلغ قرارداد دو کشور ۹۰۰ میلیون دلار است. محمد رضا سجادی، سفیر جمهوری اسلامی در مسکو به روزنامه "ایزوستیا" گفته که غرامت مورد درخواست ایران همان مبلغ قرارداد بوده اما به پیشنهاد دیوان لاهه این میزان به سه میلیارد دلار افزایش یافته است.

صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 23 امرداد، 13 اگوست








صداو سیما باز هم در پوشش اخبار زلزله شکست خورد!



عصر ایران :  عصر روز گذشته خبر زلزله شدید و پرتلفات در شمال غرب کشور به سرعت برق و باد در خبرگزاری ها ، سایت های خبری و شبکه های مجازی چرخید و یک ساعتی طول نکشید که این خبر حتی به صدر اخبار برخی شبکه های ماهواره ای تبدیل شد ، اما تا زمانی که این خبر به حدی از اهمیت برسد که شایسته زیر نویس های شبکه خبر و دیگر شبکه های داخلی که از بودجه بیت المال همین مردمی که زیر آوار مانده یا کشته شده بودند ، برسد ساعت ها زمان طی شد!

واقعیت این است که نگارنده هر چه با خود می اندیشد رفتارها و سلوک صداو سیما در این فقره را درک نمی کند و متوجه نمی شود چرا وقتی حادثه ای در ابعاد زلزله شدید در آذربایجان شرقی و استان های همجوار به وقوع می پیوندد که صدها کشته و هزاران زخمی دارد ، به قول معروف " کک صداو سیما هم نمی گزد؟ "
آیا این توهین به همه مردم نیست ؟ طرفه آنکه در همان شبی که صداوسیما حتی به خود زحمت نداد یک شبکه تلویزیونی خود را به پوشش خبری لحظه به لحظه زلزله آذربایجان شرقی اختصاص دهد ، در خبرهای برگزیده شده برای بخش های مختلف خبری حتی خبر تصادف یک کامیون با یک دوچرخه سوار در آلمان که منجر به مرگ یک تن و زخمی شدن سه تن دیگر شده بود و واژگون شدن اتوبوس در هند به یک دره و اخبار "بسیار بسیارمهم " اعتراض چند شهروند آمریکایی به وضعیت اقتصادی به طور خاص و با آب و تاب پوشش داده می شد.
ولی مردم ایران در همان شب نباید متوجه می شدند که در سرزمین شان در همان لحظه صدها و شاید هزاران نفر در اثر حادثه زلزله کشته ، زخمی شده و یا زیر آوار منتظر رسیدن یک دست یاریگر هستند.
صدا و سیما در جریان المپیک ، با قطع برنامه های عادی خود ، برخی از مسابقات را پخش مستقیم می کرد ؛ آیا زلزله شمال غرب کشور به اندازه فلان مسابقه تکواندو یا کشتی و پینک پنگ ارزش خبری نداشت تا لحظه به لحظه از ان اطلاع رسانی کند؟

واقعا صداوسیمای ما چه زمانی از حالت یک بوقچی تبلیغاتی خارج شده و وقتی در سال هزاران میلیارد تومان ازبودجه عمومی این ملت می مکد ، واقعا شایسته عنوان " ملی " و متعلق به همه مردم خواهد شد؟

 

ایران برای دور زدن تحریم‌ها 'از پرچم تانزانیا استفاده کرده است


[تاريخ مطلب: بيست و دوم مرداد ۱۳۹۱ برابر با دوازدهم اوت ۲۰۱۲]
بی بی سی : بر اساس گزارش‌ها، ایران با ثبت دوباره نفتکش‌های خود در تانزانیا به دنبال دور زدن تحریم‌های نفتی بوده است.
خبرگزاری رویترز بخشی از یافته‌های تحقیقات دولت تانزانیا را مشاهده کرده است که بر اساس آن ۳۶ نفتکش ایران با ثبت دوباره در تانزانیا، در سفرهای دریایی در آب‌های آزاد از پرچم این کشور استفاده کرده‌اند.
گزارش شده است که دولت تانزانیا از این اقدام ایران مطلع نبوده است و هم‌اکنون اقدامات لازم برای لغو ثبت نفتکش‌های ایران در تانزانیا جریان دارد.
تحقیقات دولت تانزانیا از یک ماه پیش و پس از طرح ادعاهایی درباره برافراشته شدن پرچم‌های این کشور از سوی نفتکش‌های ایرانی آغاز شد.
هوارد برمن، یکی از نمایندگان کنگره آمریکا تانزانیا را متهم کرده بود که به ایران کمک کرده است تا از این طریق، تحریم‌های بین‌المللی را دور بزند.
تانزانیا برای انجام این تحقیقات از آمریکا و اتحادیه اروپا خواست تا به شناسایی مبداء و مالکیت نفتکش‌هایی که با پرچم این کشور حرکت می‌کنند، کمک کنند.
اقدام نفتکش‌های ایران در استفاده از پرچم یک کشور دیگر تلاشی برای دور زدن تحریم‌هایی عنوان شده است که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران تصویب کرده‌اند.
در چارچوب تحریم‌های جدید که از ابتدای ماه ژوئیه (دهم تیر) اجرایی شد، شرکت‌های بیمه‌گر از پوشش بیمه نفتکش‌های حامل نفت خام یا فرآورده‌های نفتی مرتبط با ایران منع شده‌اند و در صورت تخلف جریمه خواهند شد.
ثبت دوباره نفتکش‌ها و استفاده از پرچم یک کشور دیگر، پنهان کردن مالکیت ایران بر این نفتکش‌ها را امکان‌پذیر می‌کند و پوشش بیمه آنها راحت‌تر انجام می‌شود.
گفته شده است که در چنین شرایطی، خریداران نفت خام ایران هم می‌توانند بدون جلب توجه تحریم‌کنندگان به واردات نفت از این کشور ادامه دهند.
به گزارش رویترز، یک شرکت حمل و نقل که در دوبی مستقر است، هماهنگی لازم را برای ثبت دوباره نفتکش‌های ایران در تانزانیا به عمل آورده بوده است.
 

برای روزنامه تحت مدیریت خامنه ای (کیهان) و روزنامه ذوب شده در ولایت (رسالت) زلزله ای در آذربایجان رخ نداده است