۱۳۹۲ مهر ۸, دوشنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 9 مهر، 1 اکتبر






















فرمانده سپاه پاسداران: گفت‌وگو با اوباما اشتباه تاکتیکی بود

فرمانده کل سپاه پاسداران گفت‌وگوی تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما را "اشتباه تاکتیکی" خواند و تلویحا از او خواست آن را "تصحیح و جبران" کند. بسیج دانشجویی نیز روحانی را به "عدول از اصل اصیلِ استکبارستیزی" متهم کرد.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای حدود دو هفته پیش (۲۶ شهریور ۱۳۹۲/ ۱۷ سپتامبر) در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران "نرمش قهرمانانه" را یکی از "حرکت‌های صحیح و منطقی در سیاست‌های خارجی و داخلی" خواند و افزود که این حرکت "در مواقعی بسیار خوب و لازم است."

ناظران این سخنان را چراغ سبزی برای نرمش در مقابل کشورهای غربی ارزیابی می‌کنند و مذاکره مستقیم وزیر خارجه با همتای آمریکایی‌اش و گفت‌وگوی تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما را حاصل این چرخش در سیاست خارجی جمهوری اسلامی می‌دانند.

با این همه نظامیان و اصولگرایان تندرو از این رفتار به شدت ناخشنودند. فرمانده کل سپاه پاسداران، محمدعلی جعفری گفت‌وگوی روحانی با اوباما را اشتباه خواند و گفت: «صفت قهرمانانه برای نرمش، یعنی اینکه اقدامات حکیمانه با حفظ مصالح، اقتدار و عزتمندی نظام صورت بگیرد.»

تهدید ضمنی به واکنش "نیروهای نقلاب"

جعفری در گفت‌وگویی با سایت خبری تسنیم، از رسانه‌های نزدیک به سپاه، که متن آن دوشنبه (۸ مهر/ ۳۰ سپتامبر) منتشر شد ضمن تاکید بر این که نگرانی خاصی نسبت به "دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی" وجود ندارد افزود: «با این وجود در مسیر حرکت دولت ممکن است اشتباهات تاکتیکی مانند همین مکالمه تلفنی با اوباما صورت بگیرد که قابل تصحیح و جبران است.»
حسن روحانی به هنگام بازگشت از سفر نیویورک در فرودگاه تهرانحسن روحانی به هنگام بازگشت از سفر نیویورک در فرودگاه تهران
فرمانده کل سپاه پاسداران می‌گوید: «در هر صورت، نکته مهم و اساسی در این زمینه، هدایت‌های داهیانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب و هوشمندی مردم در رصد دقیق این روند است و اگر در جایی خطایی از سوی مسئولان مربوطه دیده شود، قطعاً دلسوزان و نیروهای انقلاب تذکرات لازم را خواهند داد.»

روحانی و همراهانش در بازگشت به تهران و در محوطه فرودگاه مهرآباد با نمونه‌ای از آنچه جعفری "تذکرات لازم نیروهای انقلاب" می‌خواند روبرو شدند.

بامداد شنبه جمعیتی که "گروه‌های خودسر" خوانده می‌شوند به خودروی روحانی و همراهانش حمله کردند و علیه آمریکا و "سازشکاران" شعار دادند.

"ایران، ابرقدرتی برتر از آمریکا"

بنابر گزارش‌ها برخی از این افراد به عنوان حامیان سعید جلیلی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی و سرپرست پیشین مذاکره‌کنندگان هسته‌ای شناخته شده‌اند.

برخی از سایت‌های خبری با انتشار تصویر یکی از مهاجمان به خودروی روحانی او را هماهنگ‌کننده ستاد دعوت از جلیلی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ معرفی کرده‌اند.

فرمانده کل سپاه ادعا می‌کند که مطرح کردن "نرمش قهرمانانه" نه از موضع ضعف که "به‌دلیل شرایط بسیار برجسته‌ای که نظام جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی جهان داراست، مطرح شد."

سایت خبری تسنیم از قول جعفری نوشت: «ایران به یک ابرقدرت تبدیل شده و در هماوردی با آمریکا، نه‌تنها به‌هیچ‌وجه در موقعیت ضعف قرار نداشته بلکه کاملاً در موضع برتر و اقتدار قرار دارد.»
 معترضان به گفت‌وگوی تلفنی روحانی با اوباما در بازگشت روحانی از سفر نیویورک شعارهای ضدآمریکایی دادندمعترضان به گفت‌وگوی تلفنی روحانی با اوباما در بازگشت روحانی از سفر نیویورک شعارهای ضدآمریکایی دادند

"خوش‌بینی به آمریکا ساده‌انگارانه است"

فرمانده کل سپاه هدف "نرمش قهرمانانه" را آشکارتر کردن چهره واقعی آمریکا عنوان کرد و افزود: «با شناختی که از ماهیت استکبار و سلطه داریم، اینکه تصور خوش‌بینانه‌ای از رفتار آمریکا داشته باشیم، ساده‌انگارانه است چرا‌که به نظر می‌رسد دشمن هنوز آن عبرتی را که باید گرفته می‌شد نگرفته و هنوز احتیاج به زمان بیشتری برای تغییر دارد.»

همزمان با این سخنان، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز با انتشار بیانیه‌ای هر گونه امکان بهبود رابطه با آمریکا را رد کرد و نوشت: «تضاد انقلاب اسلامی ایران با آمریکا نه بر سر پرونده هسته‌ای و نه بر سر تسخیر یک سفارتخانه، بلکه تضادی ماهوی است.»

این گروه بسیجی می‌پرسد: «گفتگوی تلفنی روحانی با رئیس جمهور آمریکا چه پیامی جز کوتاه آمدن در برابر فشارها و عدول از اصل اصیلِ استکبارستیزی انقلاب اسلامی ایران دارد؟»

بی‌اعتنایی سپاهیان به توصیه خامنه‌ای

علی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان سپاه به آنها توصیه کرده بود که در سیاست دخالت نکنند. در این فاصله حسن روحانی چند بار با اشاره به این توصیه تاکید کرده که برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و تنش‌زدایی با غرب "اختیار تام" دارد.

شماری از تحلیلگران معتقدند نظامیان که نگران از دست دادن موقعیت و نفوذ خود با بهبود روابط با غرب و کاهش تحریم‌ها هستند می‌کوشند مانع نرمش و عقب‌نشینی رهبر جمهوری اسلامی شوند.

فرمانده کل سپاه این ارزیابی را به کسانی نسبت می‌دهد که "همواره به‌دنبال ایجاد شکاف و دوگانگی و دوقطبی کردن فضا در داخل کشور" بوده‌اند و به زعم او "آب به آسیای دشمن می‌ریزند."

به گزارش خبرگزاری ایسنا محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و یکی از فرماندهان پیشین سپاه برخلاف نظر جعفری گفت‌وگوی روحانی با اوباما را مصداق "نرمش قهرمانانه" خوانده و نسبت به آینده مذاکرات ایران و آمریکا ابراز خوش‌بینی می‌کند.

محمد دامادی، نماینده مجلس یکشنبه هفتم مهر در یادداشتی در سایت خبرآنلاین نوشت: «رفتار شنیع، دور از انتظار و بدوی عده‌ای اندک در استقبال از رئیس جمهور ادامه تندروی‌هایی است که بعضا در تاریخ ۳۵ ساله این انقلاب مشاهده شده و گویا اراده‌ای بر برخورد با آن وجود ندارد.»

دامادی معتقد است: «صد البته که نباید خودمان را گول بزنیم. آن جماعت با هر هدفی که آمده بودند و هر ماهیتی که داشتند بی‌شک "خود جوش" نبودند.»

متعرضین آمران به معروف بازداشت خواهند شد

محمدرضا حبیبی٬ دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان با بیان اینکه دستگاه قضا از آمران به معروف (که در زندگی خضوصی مردم دخالت میکنند) حمایت جدی می‌کند، گفته «اگر کسی به این افراد تعرض کند، باید به عنوان جرم مشهود بازداشت شود.»
به گزارش استان بان، آقای حبیبی روز دوشنبه (هشتم مهر) به خبرگزاری فارس گفته «به پلیس هم تاکید کردیم که اگر کسی به این افراد {آمران به معروف} تعرض کند باید به عنوان جرم مشهود بازداشت شود.»
وی اضافه کرده که «ما توصیه داریم آمران به معروف و ناهیان از منکر با شدت و قدرت کار خود را انجام دهند اما اگر متوجه شدند، مورد آسیب واقع می‌شوند، به تذکر لسانی اکتفا کنند.»
حبیبی در عین حال تاکید کرده است: «در صورتی که این افراد متوجه شدند تذکر لسانی کار ساز نیست، نباید ورود پیدا کنند، چرا که پیگیری چنین مواردی بر عهده نیروی انتظامی است.»

در یک سال گذشته گزارش‌هایی از برخورد مردم با کسانی که به اسم امر به معروف و نهی از منکر در زندگی خصوصی آن‌ها دخالت کرده‌اند در رسانه‌ها منتشر شده است.

تحصن دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه: ایجاد فضای باز سیاسی، تکریم دانشجویان

چند صد تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه در اعتراض به عملکرد ریاست دانشگاه و فضای امنیتی حاکم  روز یکشنبه ۷ مهر ۹۲ در حیاط دانشگاه صنعتی ارومیه تحصن کردند.
 به گزارش دانشجونیوز، در این اجتماع که تعداد زیادی از دانشجویان در آن شرکت کرده بودند، شرکت کنندگان به بیان مطالبات خود پرداختند.
عمده ی  مطالبات دانشجویان در این تجمع در ادامه آمده است:
- احیای انجمن های علمی که به بهانه های واهی حتی اجازه فعالیت به این تشکل های علمی نیز داده نمیشد. از ۱۱ انجمن ۹ انجمن منحل اعملام شد.
- ایجاد فضای باز سیاسی و امنیتی نکردن دانشگاه به بهانه اسلامی سازی( این دانشگاه یک انجمن هم ندارد)
- اجازه دادن به فعالیت نشریات دانشجویی (این دانشگاه یک نشریه آن هم متعلق به بسیج دارد. در حالی که هر ترم نزدیک ۲۰ درخواست نشریه داده می شود)
- تکریم دانشجویان از طرف مسئولین و مسایل صنفی دانشگاه از جمله جداسازی امر آموزش و خوابگاه ( در این دانشگاه اگر دانشجویی بدهی خوابگاه را پرداخت نکند اجازه انتخاب واحد ندارد)
گفتنی است ۷ سال از تاسیس دانشگاه صنعتی ارومیه می گذرد که تا کنون ریاست این دانشگاه بر عهده دکتر میرزایی می باشد.
وی که در سوابق خود حمایت از جریان احمدی نژاد را در انتخابات ۸۸ به همراه دارد اکنون و پس از ۷ سال با امنیتی کردن فضای دانشگاه صنعتی و فشار بر فعالین دانشجویی سعی در کنترل امور دانشگاه دارد.
در حالیکه در این تحصن نیرو های حراست با لباس فرم در بین دانشجویان حضور داشتند، در اواسط تحصن دانشجویان با شعار «میرزایی استعفا استعفا» خواستار برکناری رئیس دانشگاه از سمت خود شدند.

گزارش ها حاکی از آن است که در همین راستا کمپینی برای درخواست عزل ایشان از این سمت در حال شکل گیریست.



امام جمعه اصفهان: می توان شعار مرگ بر امریکا نگفت، آیه قران که نیست

در حالی که بعد از گفت و گوی تلفنی روحانی و اوباما اعتراض ها و انتقادهایی مطرح شده است و هنوز رهبری اظهار نظری در این خصوص نداشته است، محمدتقی رهبر امام جمعه اصفهان می گوید: آیه قرآن نازل نشده است که شعار مرگ بر آمریکا را همیشه سر دهیم و همانطور که در آن روزها با روس‌ها برخورد کردیم و دیگر شعار ندادیم با آمریکا نیز‌ همان‌طور برخورد می‌کنیم.
او که با ایسنا گفت و گو می کرد با اشاره به روابط ایران و امریکا و دیوار بی اعتمادی بین دو کشور اظهار داشت: خیلی راه مانده تا رابطه تبدیل به روابط شود و تبادل سفیر صورت گیرد ولی در کل ایران از مواضع نباید کوتاه بیاید و مشکلات را کم کند و سیاست، سیاست کاهش تنش است.
امام جمعه اصفهان در ادامه گفته است: ما مدتی شعار مرگ بر شوروی نیز سر می‌دادیم و اگر رابطه ایران و آمریکا مثل روسیه شود و آمریکا حسن نیت نشان دهد، این مشکل نیز حل می‌شود. در ضمن آیه قرآن نازل نشده است که شعار مرگ بر آمریکا را همیشه سر دهیم و همانطور که در آن روزها با روس‌ها برخورد کردیم و دیگر شعار ندادیم با آمریکا نیز‌ همان‌طور برخورد می‌کنیم.

نامه سیف زاده از زندان: رئیس دادگاه گفت چون دفاعیات شما قانونی و حقوقی است، پس صداقت ندارید

سیدمحمد سیف زاده، عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر ایران در نامه ای از زندان رجایی شهر، به شرح قانون شکنی های متعدد از سوی قوه قضاییه در بررسی پرونده خود پرداخته است.
به گزارش جرس، وی در نامه خود تاکید کرده است: هیچ اصلاحی در مملکت امکانپذیر نخواهد بود مگر آنکه قوه ی قضاییه و قضات و کانون وکلایی مستقل و مردمی (نه حکومتی) داشته باشیم.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
الیس الصبح بقریب، به خداوند البته صبح آزادی فراخواهد رسید
به هموطنان گرامی و خانواده عزیزم
با سلام ضمن تبریک آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی، عقیدتی بخصوص همکار عزیز و ارجمند سرکار خانم نسرین ستوده که در راه اعتلای حقوق بشر و قانونگرایی زجرهای بسیاری متحمل گردیدند. متعاقب لایحه نه صفحه ای تجدیدنظرخواهی به آقای آوایی ریاست دادگستری استان تهران مبنی بر شرح قسمتی از قانون شکنی ها که بر کانون مدافعان حقوق بشر و اعضاء محترم آن و ملت شریف ایران بوسیله دادگاههای غیرقانونی انقلاب و دو شعبه تعیینی تجدیدنظر و ماموران اطلاعات تحمیل شده و متذکر گردیده بودم چرا در دادگاههای انقلاب غیرقانونی و دو شعبه تجدیدنظر شرکت نخواهم کرد…
مذاکرات مقامات قضایی با خانواده ام شروع و آنها را با دروغ و نیرنگ قانع نمودند که در پرونده دلایلی وجود نداشته و قصد دارند پرونده را مختومه نموده، لذا در دادگاه شرکت کرده و کلیه مدافعاتم را انجام دهم. گفتگو و اتخاذ تصمیم در آن فضای احساسی بسیار مشکل گردیده، بخصوص که خانواده اطلاع دادند تمام اعضای خانواده معتقد به شرکتم در دادگاه تجدیدنظر می باشند. بهرحال چون پایه برخورد با مسایل در خانواده ام نظرخواهی از همه بوده، لذا تبعیت از خردجمعی نموده و در دادگاه تجدیدنظر شرکت کردم. البته عواقب و نتایج آن را نیز برای آنها توضیح دادم. در جلسه اول که مستشار دادگاه و نماینده دادستان حضور داشتند به اعمال غیرقانونی اطلاعات و دادسرا و دادگاه انقلاب در پلمپ نمودن درب کانون و تعقیب و محکوم نمودن یاران اشاره و باتهامات انتسابی: اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام که موضوع نامه ای به آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق و تشریح اصول قانون اساسی در مورد غیرقانونی بودن دادگاه انقلاب مستدلا پاسخ گفته و نامه مذکور را حاوی هیچ جرمی ندانسته، بلکه بنظر اولیه دادیار دادسرای نامه ای ارزشمند علمی و حقوقی اشاره نموده و آنها مرتب نظراتم را تایید و ظاهرا تمام اظهاراتم در صورتجلسه منعکس گردید! و نیز اضافه نمودم چطور برخلاف قانون هنوز رای باینجانب ابلاغ نگردیده و از کیفر خواست و رای شعبه ۱۵ تهران بی اطلاع هستم. جلسه بدون هیچ برخورد و ناراحتی و حتی قانونی به پایان رسید. حدود یک ماه دیگر مجددا مرا بدادگاه فوق برده و این بار تصدی دادگاه با رئیس بود و خواست اعتراضم را نوشته و بناگاه کپی (سه در پنج سانت) نامه که شباهت بخطم داشت نشان داده و از من خواست بگویم این نامه را خطاب به سرکار خانم عبادی بانوی صلح جهان نوشته و تعداد زندانیان سیاسی را توضیح دادم. این عمل رئیس دادگاه برخلاف اصل ۳۸ قانون اساسی و مواد ۳۸، ۳۹، ۱۲۹، ۱۸۵، ۱۸۸، ۱۹۳، ۲۴۰ و ۲۴۱ قانون آئین دادرسی کیفری و بندهای ۱ـ ۲ ـ ۳ـ ۴ـ ۶ ـ ۱۰ و ۱۱ قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی بوده و طبق دفاعیات نیز توضیح دادم این کپی در دادسرا و کیفرخواست و رای دادگاه بدوی نیامده و دادگاه نیز بلحاظ قانونی حق ندارد آنرا ضمیمه پرونده کند، بخصوص انتساب نامه بخود را رد کرده و واقعا از آن اطلاعی نداشته و متضمن هیچ جرمی ندانستم. وقتی این دفاعیات را بر طبق قانون انجام دادم رئیس گفت “چون دفاعیات شما قانونی و حقوقی است، پس صداقت ندارید!!!” از این اظهار نظر دچار حیرت شده و اظهار تاسف نموده که بلحاظ قانونگرایی مورد سرزنش رئیس دادگاه هستم. یاد سخن ارزشمند معلم کبیر انقلاب دکتر شریعتی افتادم که می گفت “مصلحت گرایی بیماریی شده است که از فرط عمومیتش هر که از آن سالم مانده باشد بیمار مینماید.” حال قانوگرایی که ادعا و خواست مردم از انقلاب مشروطه تا بحال است بیماریی شده است که قانون شکنی عملی بهنجار….بعد بلافاصله الفاظ بسیار رکیک و موهنی علیه همکار دانشمندم سرکار خانم عبادی بر زبان آورد که واقعا پشتم لرزید و او را بخدا واگذار و از دادگاه خارج شدم. حال شنیدم بعد از آنهم وعده و وعید و حیله و نیرنگ حکم مرحله بدوی چون دفاعاتم موثر در نظام نبوده و تکرار دفاعیات قبلی (یعنی دادگاه بدوی که در آن حضور ننمودم) عینا تایید شده و به لحاظ نامه ی آقای خاتمی به شش سال حبس دیگر محکوم شده ام.
آقای رئیس آنقدر از پرونده بی اطلاع است که نمی داند در دادگاه بدوی شرکت نکرده و در نتیجه دفاعیاتی به عمل نیاورده ام!!!
ملت شریف ایران، کانون مدافعان حقوق بشر ایران و اعضای موسس آن برای کسب قدرت و ثروت به تاسیس کانون مبادرت ننموده اند، بلکه بنابر رای شعبه ی پانزده تهران به لحاظ قبول وکالت متهمین سیاسی و عقیدتی و مطبوعاتی (فرزندان شما) بنحو رایگان و آشنایی مردم با حقوقشان از طریق سمینار، کلاس، جزوه، بیانیه، سخنرانی و … مندرج در اعلامیه ی جهانی حقوق بشر و میثاقین و قانون اساسی و تعمیق و تعلیم آن در مراجعی غیر صالح و غیر قانونی و در اعمالی کاملا غیر قانونی محکومیت یافته و به زندان افتاده اند. به تدریج برنامه ها، کارها، آزار و اذیتها و قانون شکنیهایی که در حق کانون مدافعان حقوق بشر انجام شد به عرض شما ملت شریف ایران خواهم رساند.
شرح این هجران و این سوز جگر
این زمان بگذار تا وقت دیگر
از انقلاب مشروطه تا به حال در حسرت قانونگرایی حکومت و داشتن دادگستری قوی و مستقل و کانون وکلای دادگستری مستقل از قدرت و حذف مراجع اختصاصی غیر قانونی سوخته و هزینه داده و هنوز هم در ابتدای راهیم. هیچ اصلاحی در مملکت امکانپذیر نخواهد بود مگر آنکه قوه ی قضاییه و قضات و کانون وکلایی مستقل و مردمی (نه حکومتی) داشته باشیم. “به عمل کاربرآید، به سخندانی نیست” این دادگاه حتی از پذیرش وکالت وکلایم برخلاف قانون امتناع ورزید… قافله تمدن بشر به کجا رفته و ما هنوز اندرخم دهلیز قرون وسطی، به تعبیر معلم انقلاب گرفتار آمده ایم.
از زندان دست همه آزادمردان و آزادزنان ایران را می بوسم.
سید محمد سیف زاده، عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر ایران و اولین دبیر کمیته دفاع و نظارت، دبیر کمیته انتخابات آزاد و سالم و عادلانه ایران و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات
زندان رجایی شهر
۲۸ شهریور ماه سال ۱۳۹۲