۱۳۹۲ شهریور ۷, پنجشنبه

انتقال عضو ستاد انتخاباتی عارف و روحانی به بند عمومی/پژمان ظفرمند مورد ضرب و شتم قرار گرفته است

پژمان ظفرمند پس از انتقال به بند عمومی زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار کلمه، پژمان ظفرمند، زندانی سیاسی محبوس در بند ۲۴۰  و ۲۰۹ زندان اوین، پس از دو ماه و نیم انفرادی، روز گذشته به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده و به اعتصاب غذای خود پس از ۴۸ روز پایان داده است.
بر اساس این گزارش، این فعال مدنی تمام مدت بازداشت را در انفرادی بوده و به شدت لاغر و ضعیف شده است. وی در این مدت بارها مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
ضرب و شتم یک عضو ستاد انتخاباتی یادآور رفتار ماموران قضایی و امنیتی در انتخابات گذشته و نشانگر تداوم رفتارهای خودسر و غیرقانونی برخی ماموران بوده که انتظار می رود مسئولان برای ممانعت از ادامه ی آن هر چه زودتر وضعیت را پیگیری کرده و نسبت به ریشه کنی و توقف این روند اقدام کنند.
چند روز بعد از انتخابات ۹۲، نیمه شب، ماموران امنیتی به شکستن درب ورودی منزل، پژمان ظفرمند را بازداشت و به همراه خود می‌برند. چند روز اول هیچ کس از وضعیت وی خبر نداشت که پس از تماس او از زندان اوین خانواده از بازداشت او مطلع می‌شوند.
پژمان ظفرمند در طول تبلیغات انتخاباتی در ستاد دکتر عارف در شرق تهران فعالیت می‌کرد که پس از انصراف عارف در ستاد روحانی فعال بود. وی پیش از این نیز در سرای اهل قلم بازداشت شده بود که پس از یک ماه بازداشت آزاد و در شعبه صلواتی به پنج سال حبس محکوم شد.

مصباح یزدی: برای درک وجود رهبری شرایط خود را با مصر مقایسه کنید

مصباح یزدی بعد از مدتها سکوت در مقایسه انقلاب مصر با انقلاب اسلامی ایران، فقدان رهبر را مهم ترین مشکل مصری ها دانست و گفت: بنا به اعتراف خود مصری ها نداشتن امامی مانند رهبر ما دلیل بازگشت انقلاب آنها به نقطه شروع بود.
به گزارش خبرگزاری رسا، محمد تقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز، با اشاره به نقش بی بدیل امام(ره) و رهبری در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، اظهار داشت: اگر می خواهید کمی از ارزش‌های وجود این بزرگواران را درک کنید کافی است انقلاب خود را با انقلاب مصر مقایسه کنید.
وی با بیان این که انقلاب مصر از جهات بسیاری شبیه به انقلاب مصر است، گفت: در مصر نیز همانند کشور ما گروه های زیادی وجود داشتند که می خواستند قدرت را به دست بگیرند اما اخوان المسلمین که طرفدار دین هستند توانستند در همه عرصه ها پیروز شوند از جمله انتخابات ریاست جمهوری.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: حدود دو سال از انقلاب مصر گذشته است و هر روز شاهد خون ریزی و برادر کشی در آنجا هستیم و بالاخره انقلاب مصر مصادره شد و در شرف نابودی قرار گرفته است و به خانه اول بازگشت؛ طبق اعتراف خود مصری‌ها، تفاوت آنها با ما در این است که ما امام داشتیم اما آنها از این نعمت بزرگ برخوردار نبودند.
مصباح یزدی با تأکید بر این که باید قدر نعمت ولایت را بدانیم، گفت: باید در رفتار فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی خود آموزه های آن بزرگواران که همان به کارگیری باورها و ارزشهای اسلامی است را استفاده کنیم؛ در غیر این صورت با وجود این که مسلمان هستیم و اعتقاد به معاد و دیگر باورها داریم زندگی ما تفاوت چندانی با کفار نخواهد کرد.پیش از انقلاب ایران با کشورهای غیر مسلمان تفاوتی نداشت.
وی به جمعیت میلیاردی مسلمانان دنیا اشاره کرد و ابراز داشت: چه تعداد مسلمان در دنیا وجود دارد که بر اساس اعتقاد به خدا شکل زندگی شان تغییر کرده باشد؟ پیش از انقلاب ایران با کشورهای غیر مسلمان تفاوتی نداشت، تعداد مشروب فروشی‌ها بیش از کتاب فروشی‌ها بود، قمارخانه و محل های فساد بسیار زیاد بود.

دو ناو روسی در شرق مدیترانه مستقر میشوند

در حالیکه کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا چگونگی یک حمله نظامی تنبیهی علیه رژیم بشار اسد را بررسی می کنند، منابع نظامی روسیه می گویند این کشور یک ناوشکن و یک ناو موشک انداز را در شرق دریای مدیترانه مستقر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، منابع نظامی روسیه گفته اند این دو ناو روسی در روزهای آینده به مدیترانه شرقی فرستاده خواهند شد.
روسیه مخالف حمله نظامی غرب به سوریه است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه را غیرقابل قبول خوانده است.
کشور های غربی در نظر دارند رژیم بشار اسد را به دلیل حمله شیمایی در حومه دمشق در هفته گذشته، تنبیه کنند اما باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه شب گذشته در یک گفتگو با شبکه تلویزیونی پی پی اس گفت تا هنوز در مورد حمله نظامی به سوریه تصمیمی نگرفته است.
اما همزمان با این اظهارات باراک اوباما گزارش شده است که آمریکا در حال تقویت نیروهای خود در خلیج فارس است.
خبرگزاری آسوشتید پرس گزارش داده که آمریکا ناو هواپیمابر "یو اس اس ترومن" را، به دریای عمان فرستاده و ناو هواپیمابر "نیمیتز" را هم در اقیانوس هند مستقر کرده است.

از سوی دیگر سایت اینترنتی هفته نامه فرانسوی اکسپرس گزارش داده است که فرانسه نیز تصمیم گرفته است ناو ضدهوایی "شوالیه پل" مربوط به نیروهای دریایی این کشور را به آبهای سوریه بفرستد، تا به چهار ناو موشک انداز آمریکایی مستقر در این منطقه بپیوندد.

دفاع بقایی از انتقال ۱۶ میلیارد تومان از نهاد ریاست جمهوری به دانشگاه احمدی نژاد

معاون اجرایی  سابق احمدی نژاد با تکذیب انتقال بخشی از مبالغ مناطق آزاد به دانشگاه جامع ایرانیان، در خصوص انتقال 16 میلیارد تومان از حساب نهاد ریاست جمهوری به حساب این دانشگاه گفت: تمام نقل و انتقالات مالی در نهاد ریاست جمهوری بر طبق قانون بوده است و هیچ گونه خلافی صورت نگرفته است.
حمید بقایی معاون اجرایی احمدی نژاد سابق و معاون اجرایی فعلی دانشگاه ایرانیان در گفت‌وگو با فارس در واکنش به انتشار اخباری درباره انتقال 16 میلیارد تومان از حساب نهاد ریاست جمهوری به حساب دانشگاه جامع ایرانیان جهت تامین مخارج این دانشگاه گفت: در  زمان ریاست اینجانب در نهاد ریاست جمهوری هرگونه نقل و انتقال مالی تماما منطبق بر قانون و با رعایت مقررات مربوطه بوده است.
وی تصریح کرد: هیچگونه کار خلاف مقررات و جابه‌جایی مالی اداری و اقلامی، بدون مجوز قانونی در نهاد ریاست جمهوری اتفاق نیفتاده است و تا زمان خداحافظی از این نهاد در سیزدهم مرداد امسال، هیچگونه اقدامی خلاف قانون صورت نگرفته است و تمام انتقالات بر اساس ضوابط قانونی بوده است.
معاون اجرایی سابق احمدی نژاد تصریح کرد: هرگونه کمک و جابه‌جایی مالی در این نهاد بر طبق مقررات بوده است و عزیزانی که در حال مطرح کردن چنین اتهاماتی هستند، تنها به دنبال فضاسازی بوده و قصد تحریف و توجیه اعمال خود را دارند.
بقایی با اشاره به سند منتشر شده در رسانه ها در خصوص انتقال 16 میلیارد تومان به حساب دانشگاه جامع ایرانیان افزود: هر فعالیت مالی، اداری همگی منطبق بر قانون بوده است. منتشر کردن یک سند دلیل بر تخلف نیست. دوستان برای اثبات ادعای خود، تخلف این سند را مطرح کنند.

معاون اجرایی دانشگاه جامع ایرانیان ادامه داد: اگر سند دیگری نیز در رسانه‌ها مطرح شود من باز هم می‌گویم که شما تخلف آن سند را مطرح کنید و باز هم به شما می‌گوییم که تمام نقل و انتقالات مالی در نهاد ریاست جمهوری بر طبق قانون بوده است و از این به بعد هر اتفاقی افتاده است خود دوستان که کار را به دست گرفته‌اند، مسئول هستند.

دومین اقدام مجلس علیه دولت: نامه ۵۰ نماینده به لاریجانی برای تذکر به روحانی

پس از اینکه یکی از نمایندگان مجلس خبر از طرح محدود کردن اختیارات سرپرست وزارتخانه داد، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از نامه ۵۰ نماینده به لاریجانی در اعتراض به لغو یکی از مصوبات دولت احمدی‌نژاد توسط دولت روحانی و تهدید سه وزیر به استیضاح در صورت عدم ارائه توضیح قابل قبول در این زمینه خبر داد.
موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد در مجلس در گفت‌وگو با فارس نسبت به ابطال یک مصوبه قانونی دولت احمدی‌نژاد که آن را آغاز عقب‌نشنی دولت از خصوصی سازی دانست، انتقاد کرد.
وی تصریح کرد: دولت مدعی واگذاری امور به مردم بود اما اکنون بین شعار و عمل دولتی ها تعارض به وجود آمده و برخی اقدامات، مغایر شعارهای دولت است.
ثروتی گفت: آقای چیت‌چیان وزیر نیرو آمده محکم جلوی واگذاری ها را گرفته و چند مصوبه قانونی دولت قبل را لغو کرده و آقای زنگنه وزیر نفت هم به‌صراحت در تلویزیون اعلام کرده خصوصی سازی را قبول ندارد.
وی چنین موضع‌گیری ها و اقداماتی را آغاز یک انحراف در دولت دانست و گفت که اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این زمینه به آقای نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تذکر داده‌اند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت قبلی ۴۹ درصد شرکت مهاب‌قدس را بابت مطالبات پیمانکار راه‌آهن مشهد – گرگان به آستان قدس رضوی واگذار کرد.
ثروتی افزود: این اقدام مورد تأیید مجلس بود و تمام مراحل قانونی آن نیز توسط دولت قبلی انجام شد اما آقای چیت چیان در نامه به دولت ابطال آن را خواستار شد.
وی ادامه داد: متأسفانه وزیر اقتصاد به عنوان مسئول اجرای خصوصی سازی و همچنین آقای آخوندی به عنوان متولی مستقیم در این عرصه، مخالفتی با این اقدام نکرده‌اند.
ثروتی تصریح کرد: اگر مصوبه‌ای را هیئت تطبیق مصوبات رد کرده و دولت هم بر اساس آن مصوبه‌ای را ابطال کرده باشد، مشکلی نیست ولی این مصوبه با ابلاغ رئیس مجلس اجرایی و مراحل قانونی آن هم طی شده است.
«دولت مدعی است به معیشت و زندگی مردم توجه دارد اما این کار که نوعی بدعت و قانون‌شکنی جدید است، در روند زندگی و معیشت مردم اخلال ایجاد کرده و موجب بیکاری خیل عظیمی از نیروی کار می شود».
نماینده بجنورد در مجلس گفت: نمایندگان در خصوص این اقدام در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در صحن مجلس به رئیس جمهور و وزرای مربوطه تذکر دادند و ۵۰ نماینده هم در این خصوص نامه‌ای به لاریجانی نوشتند.
وی افزود: امضاءکنندگان این نامه خواستار ارائه توضیح وزرای نیرو، اقتصاد و راه در این زمینه شدند و حتی وزرای مذکور را به استیضاح هم تهدید کرده‌اند و قرار شد رئیس مجلس با رئیس جمهور برای ابطال این تصمیم مذاکره کند.
ثروتی تصریح کرد: وقتی شرکتی بابت مطالبات پیمانکار خصوصی واگذار و در واقع مالک به غیر شده، دولت حق ندارد آن را بدون کارشناسی و بی حساب و کتاب ابطال کند و این کار غیر قانونی است.
وی متذکر شد: مقام معظم رهبری در خصوص لزوم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی می فرمایند اقتصاد را خصوصی و به مردم واگذار کنید و دولت‌ها باید در این زمینه گام بردارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه رونق اقتصادی و رونق کسب‌وکار از شعارهای اصلی دولت یازدهم بود اما اکنون خلاف آن حرکت می‌کند، نامه مجلسی ها را اخطار جدی برای دولت دانست و تأکید کرد چنانچه تصمیم وزیر نیرو لغو نشود، استیضاح او و وزرای اقتصاد و راه به‌طور جدی دنبال می‌شود.

وزیر امورخارجه آمریکا : ایران برای بازگشت شهروندان آمریکایی همکاری کند

جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا از جمهوری اسلامی ایران خواست برای بازگشت شهروندان آمریکایی بازداشت شده و یا ناپدید شده در ایران با ایالات متحده همکاری کند.

به گزارش صدای آمریکا، جان کری با صدور بیانیه ای در روز چهارشنبه، با اشاره به سخنان حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، از این کشور خواست برای بازگشت رابرت لوینسون، امیر حکمتی و سعید عابدینی با آمریکا همکاری کند.

وزیر امورخارجه آمریکا نوشته است حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در سخنرانی ها و مصاحبه های خود طی چند ماه گذشته از امید و دیدگاه خود برای بهبود روابط ایران با جهان سخن گفته است، و ما از دولت ایران می خواهیم تا امیرحکمتی و سعید عابدینی را آزاد کند و به یافتن رابرت لوینسون کمک کند تا این افراد به خانواده هایشان هرچه زودتر ملحق شوند.

رابرت لوینسون، ۱۸ اسفند ۱۳۸۵ پس از سفر به جزیره کیش ناپدید شد. دولت محمود احمدی نژاد اعلام کرده بود که از سرنوشت آقای لوینسون خبر ندارد.

به گفته خانواده رابرت لویسنون، او برای «بررسی سیگار های قاچاق» به صورت شخصی به ایران سفر کرده بود.

آقای کری در بیانیه خود گفته است: «آقای لوینسون نه تنها یک همسر، که پدری دلسوز برای هفت فرزندش است.» وزیر امورخارجه آمریکا از ایران خواسته است تا نگذارد خانواده رابرت لوینسون بیش از این نگران وضعیت سلامتی او باشند.

جان کری همچنین اتهام وارده شده جاسوسی به امیر حکمتی را «غلط» خوانده است. امیر حکمتی دو سال پیش، هنگامی که برای دیدن مادر بزرگش به ایران رفته بود بازداشت و سپس به اعدام محکوم شد. اما حکم اعدام که اعتراضات بین المللی را در پی داشت، لغو شد.

سعید عابدینی، نوکیش مسیحی نزدیک به یک سال پیش پس از سفر به ایران بازداشت و اخیرا حکم ۸ سال حبس او در «دادگاه تجدید نظر» تایید شد. جمهوری اسلامی او را متهم کرده است که با راه اندازی کلیساهای خانگی، «امنیت ملی» را به خطر انداخته است.

وزیر امورخارجه آمریکا در بیانیه خود آورده است که آقای عابدینی به خاطر اتهامات مربوط به عقاید مذهبی اش محکوم شده است. 

مصلحی: طی ۴ سال گذشته تمام توان وزارت اطلاعات درگیر مسایل سال ۸۸ بود

کلمه- گروه خبر: مصلحی وزیر سابق اطلاعات که نه تنها نتوانست از ترور دانشمندان هسته ای در کشور پیشگیری کند، حتی در شناسایی و بازداشت ضاربان نیز ناکام ماند اما گفته است: ما مستندات و اطلاعاتی داریم که طراحی حمله شیمیایی آمریکا به همراه تعدادی از کشورهای منطقه مانند قطر و ترکیه را به سوریه پیش‌بینی کرده بودیم و از دو ماه پیش می‌دانستیم که چنین اتفاقی می‌افتد.
مصلحی با اشاره به اتفاقات اخیر کشور سوریه اظهار داشته است که ما مستندات و اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد طرح حلمه شیمیایی در سوریه از مدتی پیش توسط آمریکایی با همکاری تعدادی از کشورهای منطقه مانند ترکیه و قطر صورت گرفته است منتهی استکبار رسانه‌ای اجازه نشان دادن واقعیت‌ها را نمی‌دهد. ما از دو ماه پیش می‌دانستیم که چنین اتفاقی خواهد افتاد، اطلاع‌رسانی هم کرده بودیم و این طراحی وجود داشت که مجموعه سلاح‌های شیمیایی از کجا وارد شود و کجا و چگونه استفاده شود.
وی در توجیه ناکامی خود در شناسایی ترورکنندگان دانشمندان هسته ای ادعا کرده است: ما در بحث ترور دانشمندان هسته‌ای ضربه سختی خوردیم ولی حسنش این بود که شخصی را که سرویس‌های اطلاعاتی دیگر کشورها در دوره‌های گذشته به دلیل بی‌توجهی مسئولان ایرانی در کشور طرح کرده بودند شناسایی کنیم.
به گزارش فارس، وزیر سابق اطلاعات گفت: آمار و مستنداتی وجود دارد که در این چند سال در کشور ما ۱۷ هزار انسان بی‌گناه قربانی تروریست شده‌اند و این واقعیت تلخ وجود دارد که اولین قربانی تروریست جمهوری اسلامی ایران است.
مصلحی ادامه داد: امروز یکی از بحث‌های مخالفان این است که اتفاقات دهه ۶۰ دوباره بازنگری شود. اتفاقا بررسی دوباره دهه ۶۰ بسیاری از ابعاد گوناگون گروه‌های مخالف را روشن می‌کند. منافقان تنها ۱۲ هزار نفر را در این کشور به طرز فجیعی ترور کردند.
وزیر سابق اطلاعات که گویی فراموش کرده اکنون مسئولیتی در وزارت اطلاعات ندارد، در ادامه گفت: اگر ما کاری به اپوزیسیون، معاندان و دشمنان کشور نداشته باشیم آنها نیز طبیعتا کاری ندارند اما ما باید تکلیف اپوزیسیون و معاندان را روشن کنیم نه اینکه صرفا اشراف اطلاعاتی داشته باشیم تا هر اقدامی که خواستند انجام دهند.
وی با تکرار این ادعا که سازمان مجاهدین خلق در اعتراضات سال ۸۸ نقش داشته است، اعتراف کرد که در دوره وزارت اطلاعات تمام توانش درگیر بحث آنچه او فتنه می خواند بوده است.
مصلحی که طی دوره وزارتش بی هیچ جرمی صدها فعالان سیاسی، مدنی و رسانه ای را بازداشت کرده و تاکنون هیچ مستندی در این خصوص ارائه نکرده است و تلاش ۴ ساله اش برای اتهام زنی به انقلابیون و دلسوزان نظام بی نیتجه مانده است، مدعی شد: من با قاطعیت می‌‌گویم که اسناد و مدارک زیادی وجود دارد که در بحث فتنه موضوع اصلی براندازی نظام بود. دقیقا مثل قضیه‌ای که در مصر اتفاق افتاد. همه اسناد و اطلاعات موجود است اما برای انتشار آنها به زمان نیاز داریم به عنوان مثال ما در همان دوران فتنه دفتر یکی از سران فتنه را بررسی کردیم و در بازرسی جزوه‌ای به دست آوردیم که طراحی فتنه قبل از آن و بعد از آن موجود بود حتی اتفاقات امروز نیز در آن جزوه طراحی شده بود، همان زمان آن جزوه را در اختیار یکی از بزرگان قرار دادیم و ایشان پیغام دادند که بررسی کنید این جزوه کجا تدوین شده و تدوینگرش چه کسی بوده است. بعد از بررسی آن مشخص شد که بند بند ادبیات این جزوه از ادبیات حزب توده گرفته شده است و یکی از استفاده‌های ابزاری غرب از منافقان در بحث فتنه بود.
وزیر سابق اطلاعات تاکنون بارها این سناریو را تکرار کرده ولی با گذشت بیش از چهار سال هیچ یک از ادعاهای او به اثبات نرسیده است.

خانواده زندانیان سیاسی؛ انتظارمان مذاکره به قصد لغو تحریمهاست

پنجاه و پنج زندانی سیاسی از طیف‌ها و احزاب مختلف ایران طی نامه‌ای خطاب به باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا از آثارمخرب تحریم‌های فلج کننده اقتصادی وتلاش فزاینده برای انزوای سیاسی ایران درجامعه جهانی بر زندگی روزمره مردم ایران و بسته شدن فضای سیاسی کشور انتقاد کرده و خواهان منتفی شدن تحریم‌ها و روی آوردن به مناسباتی سازنده ومبتنی براحترام متقابل شده‌اند.
پس از انتشار این نامه، صد‌ها تن از فعالان سیاسی، حقوق بشر، چهره‌های دانشگاهی نیز در حمایت از خواسته این زندانیان سیاسی در نامه‌ای خطاب به اوباما نوشتند: «در حالی هدف تحریم‌ها تغییر برنامه اتمی ایران اعلام شده که گستردگی و شدت تحریم‌ها با هدف آن نسبتی ندارند. با این حال در هشت سال گذشته برنامه هسته ایران متوقف نشده و تنها امکان معیشت مردم عادی است که به محاق رفته است. بنابراین مردم ایران به این باور رسیده‌اند که تحریم کنندگان دغدغه‌ای از بابت حقوق انسانی آن‌ها ندارند و برای وادار کردن جمهوری اسلامی به پذیرش خواسته‌های خود، مردم ایران را هدف گرفته‌اند.»
در بخشی از نامه ۵۵ زندانی سیاسی که بازتاب گسترده‌ای را در رسانه‌های داخلی و خارجی به همراه داشته است، از دولت ایران و آمریکا خواسته شده است تا تمام ابزارهای ممکن برای اعتماد سازی و موفقیت دیپلماسی بکار گرفته شود.
به همین مناسبت «جرس» به جمع خانواده‌های زندانیان سیاسی امضاء کننده این نامه مهم رفت تا از چرایی و دغدغه این زندانیان سیاسی در نگاشتن این نامه سوال کند.
تعداد زیادی از خانواده‌ها با بیان اینکه شرایط بحرانی کشور و فشار تحریم‌ها بر مردم از جمله مهم‌ترین دلایل نوشتن این نامه بوده است، تنها بر این نکته تاکید کردند که اگرچه بخشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ایران ناشی از عملکرد دولت نهم و دهم است اما بخش اعظم آن حاصل افزایش تحریم‌های یکجانبه و چند جانبه آمریکا و اتحادیه اروپاست. این تحریم‌ها نه با حقوق بشر سازگاری دارد و نه کمکی بر تحکیم دموکراسی در ایران می‌کند؛ پس جا دارد از فرصت تغییر فضای سیاسی ایران بعد از انتخابات ۲۴ خرداد استفاده گردد و راه مذاکرات برای برون رفت از بحران باز شود.
اما در گفتگویی مفصل‌تر تعدادی از خانواده‌ها به تشریح شرایط وخیم کشور پرداخته و از اهمیت نامه زندانیان سیاسی سخن گفتند.
فخر السادات محتشمی‌پور: چهره‌های محبوب و تاثیرگذار در جنبش ضد تحریم فعال شوند
به سراغ فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر سید مصطفی تاج‌زاده، عضو ارشد جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی رفتیم که در دولت محمد خاتمی معاون وزیر کشور و در دولت میرحسین موسوی معاون امور بین‌الملل وزیر ارشاد (محمد خاتمی) بود.
او با تاکید بر اهمیت نامه ۵۵ زندانی سیاسی گفت: «این زندانیان سیاسی که امضای آنها‌ای پای این نامه هست و کسانی هم که به دلایل مختلف و عدم دسترسی نتوانستند آن را امضاء کنند، از بزرگانی هستند که برای حفاظت و حراست از کشور، مردم و حمایت حقوق اساسی مردم در زندان به سر می‌برند. طبیعی است که مطالبات آن‌ها شخصی نیست (هر چند که مطالبات شخصی هم حق آنهاست و باید پیگیری کنند) و منافع ملی را مدنظر قرار می‌دهند. این نشان می‌دهد که این عزیزان در سخت‌ترین شرایط هم وضعیت کشور و مردم برای آن‌ها در وهله اول برایشان دارای اهمیت دارد. بنابراین، مخاطب این نامه که آقای اوباما و جامعه جهانی است باید به این موضوع توجه کنند که این نامه توسط چنین افرادی نوشته شده است که با وجود شرایط سختی که دارند از حق خود می‌گذرند و نسبت به حق عمومی مردم اظهار نظر می‌کنند.»
وی ادامه داد: «زمانی که تحریم به عنوان یک مجازات برای یک کشور درنظر گرفته می‌شود، نشان می‌دهد که یک تضییقاتی بر آن کشور و مردم آن تحمیل می‌شود. آیا کشور ایران و مردم آن مستحق چنین مجازاتی هستند؟ جامعه جهانی با چه انگیزه‌ای این را می‌پذیرد که شرایط بر مردم ایران سخت شود؟ به خصوص که امروز با رفتار مدنی مردم ایران این امید ایجاد شده که دولت جدید در سایه تدبیر و عقلانیت مشکلات را رفع کند و مذاکرات به نحو مطلوبی پیش برود تا ضمن اینکه استقلال، آزادی و کرامت انسانی در داخل کشور رعایت شود، موازین بین المللی هم مورد اهمیت قرار گیرد و در یک شرایط برد ـ برد این مذاکرات به نتیجه برسد.»
این عضو جبهه مشارکت اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: «به نظر می‌آید که تحریم‌ها و افزایش آن‌ها علاوه بر اینکه نوعی جنگ طلبی، خشونت و افراط است، بلکه به نوعی بدسلیقگی است. اگر آنچه که در سالهای اخیر اتفاق افتاد را کنار بگذاریم، الان مردم انتخاب دیگری کردند و به آقای روحانی که هشت سال در دوران اصلاحات مسئولیت پیگیری مذاکرات را داشته است رای داده‌اند و مسلم است که ایشان هم به رای و نظر مردم احترام خواهد گذاشت و مطالبات آنان را دنبال می‌کند. افزایش تحریم‌ها در این مقطع کاملا بی‌منطق است و این تحریم‌ها جز فقر، فلاکت و بدبختی برای مردم ندارد. واقعا قابل پذیرش نیست که جامعه حقوق بشر جهانی چنین مسئله‌ای را گسترش دهد. زمانی که سازمان ملل بودجه‌های میلیاردی برای حل مشکلات اجتماعی، فقر، مشکلات زنان، کودکان و بیماران هزینه می‌کند؛ چطور می‌تواند نظاره گر روندی باشند که همه مصائب بشری را در یک کشور که مردمش پایبند قوانین بوده‌اند افزایش می‌دهد. ما می‌بینیم گروه‌های مختلف در جامعه ایران از هنرمندان و اساتید گرفته تا زنان و گروه‌های دیگر نسبت به تحریم‌ها واکنش منفی دارند و ‌‌نهایت تلاش خود را مصروف این کرده‌اند که به جامعه جهانی این هشدار را بدهند که نوع عملکردشان، آن‌ها را از جایگاه واقعی خود خارج می‌کند و تحریم نمی‌تواند معنا و مفهوم واقعی خود را داشته باشد.»
خانم محتشمی‌پور با تاکید بر ضرورت شکل گیری جنبش مدنی ضد تحریم تصریح کرد: «این حرکتهای مدنی شکل گرفته بسیار سازنده و موثر است. اگر حضور ذهن داشته باشید، آقای تاجزاده حدود چند ماه پیش در یک نامه به آقای خاتمی پیشنهاد داد که با توجه به جایگاهی که دارد محوریت این کار را برعهده بگیرد. با توجه به اینکه آقای خاتمی معمار گفتگوی تمدن‌ها هستند و استقبال گسترده‌ای در سطح جهانی از ایده گفتگوی تمدن‌ها شد (که البته در داخل کشور به دلیل مشکلات کمتر به این مسئله پرداخته شد) می‌توانند در این امر پیشقدم شوند. در هر حال آقای تاجزاده معتقد هستند که آقای خاتمی و مشاوران ایشان که در عرصه سیاسی تاثیرگذار هستند و توانستند یک تحول سیاسی را در جامعه ایران بوجود بیاورند، در این زمینه پیشگام شوند. در هر جلسه ملاقاتی که با آقای تاجزاده دارم، تاکیدشان بر این است که مشکل جدی ما بحث تحریم است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود. جامعه مدنی ایران و کسانی که دغدغه ملک و میهن خود را دارند باید این را در دستور کار خود قرار دهند. معمولا هم در این گونه اقدامات مدنی جوانان پیشگام هستند. یک کمپین ضد تحریم مدتهاست که در سطح مجازی شکل گرفته که فعالیت‌های خود را در عرصه بیرونی هم سازماندهی می‌کنند و می‌دانم که گروههایی از زنان در صدد تهیه طومار و جمع کردن امضاء برای رفع و کاهش تحریم‌ها هستند. به ویژه که این حرکت‌های در سطح دانشگاه‌ها هم می‌تواند موثر باشد.»
وی با اشاره به پیام همسرش در آخرین ملاقات یادآور شد: «آخرین پیام آقای تاجزاده به من این بود که شخصیت‌هایی که مورد توجه هستند و در نزد مردم محبوبیت دارند، کسانی مانند دکتر عارف باید در سطح دانشگاه‌ها فعال‌تر شوند یا آقای مسجد جامعی این نقش را در جامعه هنرمندان ایفاء کنند. در هر حال، الان در کشور ما قابلیت‌های زیادی وجود دارد که مردم می‌توانند این گردونه‌ای را که پرشتاب به سمت افزایش تحریم‌ها می‌رود متوقف کنند. با رساندن صدای خود به جهان و بیدار کردن وجدان‌های خفته که نسبت به این مسئله بی‌توجه هستند انشالله شاهد بحث صلح جهانی و همزیستی مسالمت آمیز ملت‌ها در کنار یکدیگر باشیم.»
الهه مجردی: تحریم‌ها به جنبش دموکراسی خواهی در ایران لطمه می‌زند
الهه مجردی همسر دکتر محسن میردامادی، دبیرکل جبهه مشارکت و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ششم نیز بر آثار مخرب تحریم بر حرکتهای مردم سالاری و دموکراسی در ایران تاکید کرده و گفت: «اگرچه تحریمهای روز افزون آمریکا به علاوه مدیریت غیر کار‌شناسی و جنگ طلب دولت دهم، به شدت برزندگی مادی، رفاه اجتماعی، بهداشت ودرمان مردم نجیب ایران اثرات مخرب وخانمان سوزی داشته است، اما به نظر بنده حوزه اصلی و دراز مدت اثرات تحریم‌ها که لطمه شدیدی به پیشرفت وسازندگی کشور ما خواهد زد، حوزه مردمسالاری ودموکراسی در این مرز و بوم ورشد رادیکالیزم وافراط گرایی حتی درمنطقه خاورمیانه است. بی‌دلیل نیست که افراط گرایان داخلی و براندازان خارجی هم صدا باهم از تحریمهای بیشتر استقبال می‌کنند و به عناوین مختلف جنبش ضد تحریم را زیر سوال می‌برند.»
این عضو جبهه مشارکت اسلامی ایران تصریح کرد: «قطعا برای جامعه‌ای که به اجبار شبانه روز، به دنبال حداقل زندگی معیشتی خود باشد، جایی برای پرداختن به پیگیری مطالبات اجتماعی، فرهنگی وآزادیهای به حق انسانی نمی‌ماند. به گفته پیامبر رحمت رسول گرامی ما «من لا معاش له لا معاد له »؛ یا به قولی جامعه فقیر وگرسنه توانایی پرداختن به مسائل فرا‌تر از معاش را ندارد.»
خانم مجردی با تاکید بر لزوم حمایت از حرکت ضد تحریم افزود: «امروز‌‌ همان طور که زندانیان سیاسی عزیز ما که به جهت اعتراض و دفاع از حقوق از دست رفته ملت ایران اکنون در حبس به سر می‌برند، بدون توجه به موقعیت خطیر خود فریاد ضد تحریم سر می‌دهند وبا شرایط ومختصات سیاسی واجتماعی جدیدی که پس از انتخابات ریاست جمهوری وانتخاب جناب آقای دکتر روحانی به عنوان سمبل اعتدال برکشور حاکم شده وروح امیدی که دراقشار مختلف با امید به تغییر در همه ارکان حکومتی به وجود آمده است، برما وتمامی ایرانیانی که دل در گرو سربلندی وپیشرفت وطن دارند، در هرکجای دنیا واجب است که از این حرکت انسانی حمایت کنیم وصدای اعتراض خود را به تمامی کسانی که می‌توانند در این جهت تاثیر گذار باشند برسانیم.»
مریم شربدار قدس: دولت اعتدال و تدبیر فرصتی برای بازسازی ویرانی‌ها دولت پیشین است
در ادامه مریم شربتدار قدس همسر فیض‌الله عرب‌سرخی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و معاون وزارت بازرگانی در دولت اصلاحات، شرایط سخت کشور را ناشی از عملکرد نادرست دولت نهم و دهم و همچنین تصویب قطعنامه‌های علیه ایران دانسته و تاکید کرد: «متأسفانه ملت ایران، طی سالهای گذشته شرایط بسیار سختی را تجربه کرده و نه تنها در عرصۀ سیاسی که در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی نیز هزینه‌های هنگفتی پرداخته است. آنچه که امروزه فشار را روزافزون و زندگی را سخت‌تر کرده است، شرایط بد اقتصادی ناشی از تحریم هاست. اگرچه این وضعیت، حاصل ناکارآمدی دو دولت گذشتۀ ایران بوده است، اما نمی‌توان فراموش کرد که جرقه‌های آغازین این برخورد‌ها و تنش‌ها از زمان قبل از روی کار آمدن آقای اوباما، زده شد و همانگونه که در نامه زندانیان سیاسی آمده، در دو طرف ماجرا افراد و جریاناتی وجود دارد که موافق برقراری آرامش و صلح نبوده و هر روز به این آتش، دامن می‌زنند.»
این فعال مدنی افزود: «در این می‌ان، ادامه این روند و استمرار سرسختی‌ها نه تنها منجر به عمیق‌تر شدن شکاف میان دولت‌ها و ملت‌های درگیر می‌شود بلکه آسیبی جدی به وجهه آمریکائیان و اروپائیان مدعی حمایت از حقوق بشر وارد می‌آورد چرا که بیشترین خسارات و صدمات ناشی از تحریم‌ها بر مردم و بخصوص اقشار آسیب پذیر است که آن‌ها داعیۀ دفاع از حقوقشان را دارند.»
خانم شرابتدار قدس با تاکید بر ضرورت استفاده از روی کار آمدن دولت اعتدال و تدبیر گفت: «به هر حال اگر اتخاذ برخی تصمیمات و موضع گیری‌های نادرست دولت قبلی ایران باعث تشدید تنش‌ها و تصویب قطعنامه‌ها علیه ایران و اعمال تحریم‌ها شد، روی کار آمدن دولتی کارآمد و مبتنی بر اعتدال و عقلانیت، فرصتی است برای بازسازی ویرانی‌ها و سوء مدیریت دولت پیشین که لازم است کشورهای تحریم کننده نیز آن را درک کرده در گام نخست، تحریم‌ها را علیه ایران برداشته و در گام بعدی به دنبال نقض قطعنامه‌های مربوطه باشند.»
زهرا رحیمی: دولت جدید با تعامل و گفتگو تنش زدایی کند
زهرا رحیمی، همسر ابوالفضل قدیانی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران از زاویه بحران اقتصادی کشور و خطرات ناشی از آن به مسئله تحریم‌ها نگاه می‌کند و با ابراز ناراحتی از وضعیت سخت معیشتی مردم معتقد است: «در یکی و دو سال گذشته تحریم‌ها کاملا آثار خودش را بر روی زندگی مردم نشان داده و حتی به اقتصاد کشور هم آسیب رسانده است. تولیدات داخلی کاهش پیدا کرده، واردات افزایش پیدا کرده که هر کدام مشکلاتی را برای در راه توسعه و منافع ملی ایجاد کرده است. برای نمونه مواد غذایی اولیه مثل گندم از کشورهایی وارد می‌کنند که استاندارد‌ها را رعایت نمی‌کنند. حتی سرنگ‌ها و یا نخ بخیه آلوده هستند و مشکلاتی را برای مصرف گنندگان در ایران به وجود آورده است یا داروهای بیهوشی همینطور.»
وی ادامه داد: «قیمت‌ها بطور سرسام آوری افزایش پیدا کرده است. من چند مثال که با آن درگیر بودم می‌زنم خودتان عمق وخامت اوضاع را درک کنید. ما یک دارویی را می‌خریدیم پنج هزار تومان الان در فاصله زمانی خیلی کوتاه‌‌ همان دارو شده بیست هزار تومان. یا انسولین را می‌خریدیم ۷۵۰ تومان بعد شد ۱۵۰۰ تومان ده روز پیش شد ۱۲۰۰۰ تومان که البته این قیمت ده روز پیش است و الان نمی‌دانم چقدر روی قیمتش کشیده شده است. یا سرنگ انسولین که یک بسته صدتایی را ده هزار تومان می‌گرفتم الان چهل هزار تومان باید هزینه کنم. دارو هم که یک چیز لوکس و تزئینی نیست که بگوییم خب، مصرف نمی‌کنیم. مسئله سلامت و جان مردم در میان است.»
این زندانی سیاسی رژیم شاه بر اهمیت شکل گیری حرکتهای مدنی ضد تحریم تاکید و تصریح کرد: «درست است که تحریم‌ها باعث افزایش این مشکلات شده اما بی‌تدبیری و عدم مدیریت دست اندرکاران ما هم عامل اصلی مشکلات اقتصادی و تورم است و متاسفانه رنج و سختی آن بر دوش مردم است. از همین رو، اقدامات نهادهای مدنی و صنفی در این زمینه بسیار موثر است و اگر این نهاد‌ها فعال شوند، می‌توانند در بهبود شرایط کمک کنند. جنبش ضد تحریم هم یک نمونه از این اقدامات است که با توجه به اینکه یک حرکت مدنی است، باعث می‌شود صدای اعتراض مردم را به گوش مسئولین داخلی و کشورهای تحریم کننده برسانند. راه اندازی کمپین ضد تحریم و حرکت‌های مدنی هم تنها مختص به ایران نیست و یکی از ابزارهایی است که در اعتراض به مشکلات مردم در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه صورت می‌گیرد. انشالله دولت جدید هم با تجربه از چند سال گذشته در تعامل و گفتگو با کشورهای اعمال کننده این تحریم‌ها تنش زدایی کند و باعث رفع یا کاهش تحریم‌ها شود.»
مهناز اصغرزاده: کشورهای مدعی حقوق بشر صدای مردم ایران را بشنوند
مهناز اصغرزاده، همسر محسن امین‌زاده معاون وزارت امور خارجه ایران در دوران محمد خاتمی و عضو موسس جبهه مشارکت ایران اسلامی تاکید کرد: «تاثیر این تحریم‌ها بر روی زندگی و مسائل معیشتی مردم کاملا مشهود است. جنبش ضد تحریم یک حرکت مدنی است که به جهت مردمی بودن آن و اینکه پیام و حرکتی از جانب مردم است قطعا در زمینه بهبود شرایط و رفع تحریم‌ها موثر خواهد بود.»
خانم اصغرزاده از منظر یک شهروند ایرانی به مسائل نگاه کرده و بر ضرورت رعایت حقوق انسان‌ها در سیاست دولت‌ها تاکید و خاطرنشان کرد: «البته من فرد سیاسی نیستم اما به عنوان یک شهروند ایرانی که مشکلات مردم را می‌بینم، اطمینان دارم این حرکتهای مردمی در افکار عمومی جهان تاثیر خواهد گذاشت و امیدوارم به واسطه فشار افکار عمومی، کشورهای تحریم کننده این پیام را بشنوند و سیاست‌های خود را تغییر دهند. زیرا کشورهای اعمال کننده تحریم مدعی حقوق بشر هستند و برای اثبات این ادعا هم که شده باید صدای مردم را بشنوند. زندانیان سیاسی هم نخبگان این مملکت هستند که الان در زندان بسر می‌برند و دغدغه مشکلات ملت ایران را دارند و با وجود همه مشکلات و هزینه‌هایی که متحمل شدند، نامه‌ای نوشته‌اند تا مجامع بین المللی تحریم‌های یکجانبه و چند جانبه را از سر ملت ایران بردارند.»
فاطمه آیینه وند: دولت درایت روحانی گام‌های موثری برای رفع تحریم‌ها بردارد
فاطمه آدینه وند، همسر عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان (ادوار تحکیم وحدت) و دبیر آموزش و پرورش نیز امیدوار است در دولت جدید با درایت و عقلانیت گام‌هایی در جهت رفع تحریم و فشارهای ناعادلانه دول غربی برداشته شود. او اظهار داشت: «فشار این تحریم‌ها فقط بر روی مردم بویژه اقشار متوسط و کم درآمد ایران است و واقعا این قابل درک نیست که کشورهای اعمال کننده این تحریم‌ها مدعی هستند برای در تنگنا قرار دادن دولت ایران این تحریم‌های یکجانبه و چند جانبه را وضع کرده‌اند. شما اگر سری به داروخانه‌ها بزنید می‌بینید مردم چقدر در فشار و سختی هستند. بیماران که از بیماری‌های سخت رنج می‌برند مشکلات تهیه این دارو‌ها با قیمت‌های سرسام آور زندگی اشان را با بحران مواجه کرده است. حتی شیرخشک برای شیرخواران به سختی پیدا می‌شود و وضعیت نگران کننده‌ای را برای مردم پیش آورده است. در هر حال این وضعیت بحرانی مردم حاصل سیاست‌های نادرست دولت و فشار ناعادلانه کشورهای تحریم کننده بوده است که امیدواریم دولت تدبیر و امید آقای روحانی با درایت گام‌های موثر را در جهت رفع تحریم‌ها بردارند.»
محمود حاتم: روحانی وعده‌های خود را برای بهبود شرایط عملی کند
محمود حاتم پدر سیاوش حاتم، فعال دانشجویی و عضو ارشد دفتر تحکیم وحدت نیز در گفتگو با جرس به آثار مخرب تحریم بر زندگی اقشار مختلف مردم ایران اشاره کرد و گفت: «تحریم‌ها به خصوص در بخش دارو‌ها بر روی زندگی مردم بسیار فشار آورده است. تورم افسارگسیخته و آسیب‌هایی که به اقتصاد ایران وارد شد همه از آثار مخرب همین تحریم است. بی‌تدبیری مسئولین در طول هشت سال گذشته در این امر تاثیر داشت و عملکرد دولت نهم و دهم جز بدبختی برای مردم چیزی نداشت. به ویژه طبقه متوسط زیر بار این تحریم‌ها و تورم با وضعیت بحرانی روبرو شده‌اند و بسختی زندگی آن‌ها می‌گذرد.»
محمود حاتم با ابراز امیدواری از چشم انداز روش آینده ایران اضافه کرد: «صحبت‌ها و وعده‌های آقای روحانی اندک امیدی به مردم داده است. وزرای کابینه ایشان که از برنامه‌های خود در مجلس گفتند، به خصوص که یک وزیر باتجربه اصلاح طلب متصدی وزارت خارجه شده است؛ امید را برای برون رفت از شرایط کنونی کشور افزایش داده است. امیدوارم که به زودی کشور از این وضعیت بحرانی نجات پیدا کند. آمریکا هم اگر واقعا پایبند حقوق بشر است با دولت تدبیر و امید مذاکره کند و این تحریم‌ها را بر دارد.»

روحانی در تماس با پوتین خواستار تلاش برای جلوگیری از حمله به سوریه شد

حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در تماس تلفنی با همتای روس خود ولادیمیر پوتین خواستار اقدام لازم برای جلوگیری از حمله به سوریه شد.

به گزارش رادیو فردا، در روزی که مخالفان و موافقان حمله به سوریه به شدت به تلاش‌های دیپلماتیک خود ادامه می‌دهند، روحانی در تماس با پوتین ابراز نگرانی کرد که حمله به سوریه عواقب خطرناکی برای منطقه داشته باشد.

در همین روز محمد جواد ظریف هم با ۱۰ وزیر خارجه تلفنی درباره سوریه گفت‌وگو کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری ایران و دفتر مطبوعاتی ولادیمیر پوتین دو رئیس جمهور بر راه‌حل دیپلماتیک در مورد سوریه تاکید کرده و استفاده از سلاح‌های شیمیایی از سوی هر طرفی را محکوم کردند.

روحانی با بیان اینكه استفاده از سلاح شیمیایی از نظر ایران در هر كجا و توسط هركس قویا محكوم است، افزود: «اگر پیش از آنكه ماهیت موضوعی روشن شود، درباره آن قضاوت و داوری زودهنگام صورت گیرد، این می‌تواند خطرناک باشد.»

روسیه و ایران از متحدان سوریه هستند و از دولت بشار اسد حمایت نظامی و مالی می‌کنند.

روحاني گفت: معتقدم از آنجا كه دولت سوريه پيروزی‌هايی را در درگيری‌ها به دست آورده كشورهای غربی رخدادهای‌اخير را بهانه قرار دادند تا شرايطی ايجاد كنند كه دولت سوريه در مذاكرات آينده از موضع ضعيف برخوردار باشد. 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 7 شهریور، 29 آگوست