۱۳۹۱ بهمن ۲۷, جمعه

رییس دفتر مصباح: اگرعلی لاریجانی به توصیه های مسئولان توجه می کرد، حادثه قم پیش نمی آمد


کلمه- گروه خبر: در حالی که پیش از این چند تن از همراهان مصباح یزدی هتک حرمت به حرم حضرت معصومه را در راستای جلسه جنجالی استیضاح ارزیابی کردند، رییس دفتر مصباح هم می گوید که اگر علی لاریجانی حساسیت مردم را جدی می گرفت این اتفاق نمی افتاد!
در مراسم ۲۲ بهمن ماه عده ای معدود با پرتاب مهر نماز و نعلین به سوی رییس مجلس و شعارهای چون مرگ بر خواص بی بصیرت سخنرانی علی لاریجانی را ناتمام گذاشتند.
تاکنون شش نفر در این رابطه بازداشت شده اند و مراجع و شخصیت های سیاسی نسبت به این مساله واکنش نشان داده و خواستار رسیدگی قاطع به این موضوع شده اند.
سایت دولتی ایران از افرادی که جلسه سخنرانی را به هم زده بودند بعنوان مردم ولایی یاد کرد.
یکی از نمایندگان مجلس هم گفته بود که مسئولان دولتی شهر قم از چنین برنامه ای اطلاع داشتند و حتی با هماهنگی آنان صورت گرفته است.
در همین حال، جلالی رئیس دفتر مصباح یزدی، در جمع اساتید، دانش پژوهان و کارمندان موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اگر سخنران مراسم ۲۲ بهمن، هشدارهای دلسوزانه مسئولین امنیتی و سیاسی قم، مبنی بر حساسیت مردم قم به ایشان را جدی می گرفت و اصرار بر سخنرانی در مراسم نمی کرد، ما شاهد چنین حادثه ناگوار نبودیم.
عضو انجمن فارغ التحصیلان موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: نیروهای امنیتی باید قضیه را مورد بررسی قرار داده و شفاف سازی کنند و با مجرمین برخوردی سریع و قانونی شود.
رئیس دفترمصباح یزدی، حوادث اخیر در مجلس و بداخلاقی های مسئولین و برخورد غیر مؤدبانه با رئیس مجلس در قم ، را خلاف دستورات رهبری، دانست و ادامه داد: کشاندن اختلافات میان مردم و متهم کردن افراد، در رسانه ها ،از اموری است که رهبری تأکید به ترک آنها داشته است. وی با بیان اینکه حوادث اخیر، را به شدت محکوم می‎کنیم اظهار داشت:امیدواریم طرفین، از رهبر و ملت، بخاطر این بداخلاقی‎ها عذرخواهی کرده و همواره اشارات مقام معظم رهبری، را نصب العین قرار داده و همچنین مردم شریف از هرگونه رفتار و یا اقدامی که زمینه تنش و ناآرامی را ، در این زمان حساس فراهم کند بپرهیزند.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم، مسئولین محترم نیز بخاطر اقدامهای ناشایست خود، از رهبری و ملت عذر خواهی کنند تصریح کرد:مردم شریف هم از اقدامات نسنجیده، هرچند ناشی از احساسات پاک باشد، خودداری نمایند و همواره اشارات مقام معظم رهبری را نصب العین قرار داده و از هرگونه رفتاری که زمینه تنش و نا آرامی در این شرایط حساس، ایجاد نماید بپرهیزند،البته مسئولین قضیه را پیگیری و با خاطیان برخورد جدی خواهند کرد.

انتقاد آیت الله دستغیب از برخورد با دختران موسوی: نمی‌دانم اینها کی به خودشان می‌آیند


در پی حمله ماموران امنیتی به منازل فرزندان موسوی و کروبی و بازداشت چند ساعته زهرا و نرگس موسوی و حسین کروبی، آیت الله سید علی محمد دستغیب در تماس تلفنی با کوکب موسوی، فرزند ارشد میرحسین و رهنورد، ضمن احوالپرسی از دختران موسوی به دلجویی از آنها پرداخت.
به گزارش کلمه، این مرجع تقلید مقیم شیراز پس از آنکه در این تماس تلفنی از جزئیات برخوردهای ماموران به خصوص رفتار خشن آنها با نرگس موسوی و فرزند ۴ ساله او و ادامه آزارها و فشارها به خانواده میرحسین مطلع شد، ضمن ابراز تاسف شدید گفت: نمی دانم اینها کی به خودشان می آیند؟ کی دست از سر مردم بر می دارند؟ چرا تا این حد ظلم می کنند!
ایشان همچنین در این تماس تلفنی، جویای وضعیت و حال مهندس موسوی و دکتر رهنورد شد و از مهندس موسوی به عنوان انسانی پاک و صادق نام برد و همچنین صداقت و شجاعت آقای کروبی دیگر یار محصور جنبش سبز را نیز ستود و برای آزادی ایشان و سایر زندانیان سیاسی دعا کرد.
آیت الله دستغیب سپس با یاد کردن از شهدای جنبش سبز و بیان اینکه “ریخته شدن خون انسان ها هرگز قابل جبران نیست”، ابراز امیدواری کرد که حاکمیت با دلجویی از خانواده های آسیب دیده و عذرخواهی از آنها، کمی از تالمات روحی آنها بکاهد.
فرزند ارشد موسوی و رهنورد نیز در این گفت و گوی تلفنی ضمن تشکر از مواضع حق طلبانه و ظلم ستیزانه آیت الله دستغیب و نیز مراجع بزرگواری چون آیت الله بیات و آیت الله صانعی، اعضای مجمع محققین و مدرسین قم و فرزند آیت الله منتظری؛ ابراز امیدواری کرد که سایر روحانیون و مراجع نیز چنان که شایسته مرام و وظیفه و جایگاه مرجعیت و روحانیت است، آزاده و بازگوکننده ی حرف حق و مدافع مظلومان باشند.
همچنین به گزارش کلمه، حجت الاسلام عبدالله نوری هم در تماس تلفنی از دختران موسوی دلجویی کرد و به انتقاد از رفتارهای خشونت بار اخیر حاکمیت با آنها پرداخت.

مسئول سازمان انرژی اتمی : مذاکرات میان ایران و نمایندگان آژانس اتمی بی نتیجه به پایان رسید

رادیو فرانسه : مسئول سازمان انرژی اتمی در مقابل پرسشی درباره اینکه آیا در مذاکرات دیروز پیشرفتی هم حاصل شد، از دادن جواب مثبت خودداری کرد و گفت "برای من دشوار است که دراین باره تفسیری ارائه دهم".


"هرمان نکرتس "رئیس بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی صبح امروز در بازگشت از ایران اعلام کرد که مذاکرات دیروز بقصد یافتن توافقی بر سر کنترل برنامه هسته ای این کشور، بی هیچ نتیجه مشخصی نرسیده است.

 این مسئول سازمان انرژی اتمی در مقابل پرسشی درباره اینکه آیا در مذاکرات دیروز پیشرفتی هم حاصل شد، از دادن جواب مثبت خودداری کرد و گفت "برای من دشوار است که دراین باره تفسیری ارائه دهم."
این در حالی است که علی اصغر سلطانیه شب گذشته از پیشرفت مذاکرات خبر داد و گفت که اختلاف نظرات درباره برخی از نکات مدالیته برطرف شد.
 با این حال رئیس بازرسان سازمان انرژی اتمی امروز توضیح داد که بحث های انجام گرفته بر سر سند ساختاری بررسی ابعاد احتمالی نظامی در برنامه هسته ای ایران "به سرانجام نرسید."
 "هرمان نکرتس "در عین حال تاکید کرد که تعهد ما به ادامه مذاکرات ادمه دارد. او گفت که اژانس به فعالیت های دشوار خود در این زمینه ادامه خواهد داد تا تفاوت دیدگاهها بر طرف شوند.
 در حالیکه آژانس تاکید دارد که مایل است از پایگاه نظامی پارچین بازرسی بعمل آورد، و در شرایطی اخیراً سفیر ایران در پاریس اعلام کرد که این بازدید امکان پذیر است، با این حال رئیس بازرسان آژانس امروز یاد آوری کرد که "به ما اجازه دسترسی به پارچین داده نشد."

 آژانس مدعی است مدارکی در اختیار دارد که در این پایگاه فعالیت هائی انجام گرفته اند که شک آژانس را برانگیخته است. مسئولان آژانس فکر می کنند که علت مخالفت با بازرسی این پایگاه آنست که علائم مشکوک پاکسازی شوند.
 ایران بارها این گزارشات را تکذیب کرده است.
 علی اصغر سلطانیه درباره مذاکرات دیروز گفت که "پیشنهادات جدیدی" مطرح شده اند و دو طرف قرار است گفتگوهای جدیدی را تدارک ببینند.
 در حالیکه رئیس بازرسان آژانس امروز تاکید کرد که هیچ تاریخی برای ادامه گفتگو ها تعیین نشده است، خبرگزاری فرانسه می نویسد فقدان هرگونه توافقی، می تواند جلسه آینده شورای حکام آژانس را که اوایل ماه مارس تشکیل خواهد شد، به این نتیجه برساند که پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ارائه دهند. 

خانواده صانع ژاله: بعد از دو سال، هنوز امکان حرف زدن نداریم

خانواده صانع ژاله در دومین سالروز جان باختن او در مصاحبه با “روز” اعلام کردند که هنوز

 بعد از دوسال دقیقا نمیدانند صانع چگونه کشته شده و هیچ کس هم توضیحی در این زمینه به آنها نداده است. برادر صانع ژاله به نقل از پدرش می گوید که “این خواست خدا بوده که صانع شهید شود و ما هیچ گله ای از کسی نداریم”.
او در عین حال تاکید میکند که “هنوز هم امکان حرف زدن برای ما حتی بعد از دو سال نیست”.
به گزارش کلمه ، صانع ژاله، دانشجوی کرد دانشگاه هنر تهران ۲۵ بهمن سال ۸۹ و درجریان تجمع مردمی که در حمایت از جنبش اعتراضی مردم تونس و مصر و به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی برگزار شده بود بر اثر اصابت گلوله جان باخت.
رسانه های حکومتی پس از جان باختن او تصویری از یک کارت عضویت در بسیج منتشر کردند و مدعی شدند که او بسیجی بوده است. آن سوتر اما برادر صانع ژاله، هم در مصاحبه با صدای آمریکا و همچنین با “روز” اعلام کرد که برادرش بسیجی نبوده است: “صانع یک هنرمند بود، او بسیجی نبود. او می خواست با هنرش به مردم کردستان خدمت کند اما نگذاشتند و…”
دوستان، همکلاسی ها و هم دانشگاهی های صانع ژاله هم تصاویر او را منتشر کردند که همراه با اعضای انجمن اسلامی دانشگاه هنر به دیدار آیت الله منتظری و سعید حجاریان رفته بود. پس از انتشار این تصاویر بود که حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در کیهان، مدعی شد “صانع ژاله، نفوذی ما در میان دانشجویان بوده است”.
در واکنش به این اظهارات، دفتر تحکیم وحدت در بیانیه ای اعلام کرد که اجازه مصادره شهدا را نخواهد داد و وب سایت ادوار نیوز نیز اعلام کرد که آقای ژاله به عنوان یکی از معترضین به حاکمیت در تظاهرات روز ۲۵ بهمن شرکت کرده بود.
روز گذشته همزمان با دومین سالروز جان باختن صانع ژاله، برادر او به “روز” گفت که هیچ گونه مراسمی برای سالگرد برگزار نکرده اند. آقای ژاله توضیح داد: هیچ مراسمی نبود. خانوادگی سر مزار صانع رفتیم و برگشتیم.
از او درباره پرونده صانع ژاله می پرسم و اینکه این پرونده در دادسرای اوین است، آیا توضیحی به شما تاکنون داده اند؟ می گوید: بله پرونده در دادسرای اوین است، البته ما شکایت نکردیم از هیچ مرجع یا منبع خاصی هم که فکر کنید هیچ توضیحی به ما داده نشد. خودشان زنگ زدند و گفتند پرونده در دادسرای اوین است و ما در حال اقدام هستیم و بیایید، ولی پدرم گفت این خواست خدا بوده که صانع شهید شود و ما گله ای از کسی نداریم. آخر از چه کسی شکایت کنیم اصلا شکایت کنیم که چی؟
برادر صانع ژاله می افزاید: الان هم که دوسال گذشته و هیچ اقدامی نکردند یعنی لااقل به ما توضیحی ندادند. ما هم کاری به کسی نداریم همین امروز که سالگرد صانع است و الان از سر خاک برگشته ایم پدرم وضعیت روحی خوبی ندارد. خیلی حالش بد است و نمی تواند صحبت کند.
وزیر اطلاعات تنها ۹ روز پس از جان باختن صانع ژاله مدعی شده بود کسانی که در قتل صانع ژاله دست داشتند، شناسایی شده‌اند و اقدامات لازم در این خصوص صورت گرفته است.
اما تاکنون و با گذشت دوسال، این سخن در سطح ادعا باقی مانده و به گفته برادر صانع ژاله هیچ توضیحی به خانواده آنها داده نشده است.
از برادر آقای ژاله می پرسم: خانواده شما تمام این مدت سکوت اختیار کرده اند و در تنها مواردی هم که صحبتی کردند از سکوت سخن گفتند این در حالیست که فشارهای امنیتی زیادی روی خانواده شما بود اکنون آیا در دومین سالگرد جان باختن صانع، حرفی میخواهید بزنید؟ می گوید: در رابطه با صانع چی بگویم؟ بعد از دوسال ما خیلی چیزها را نمیدانیم. هنوز نمیدانیم چی شد؟ کجا شد؟ چرا و چطور توانستند؟ الان چی بگوییم وقتی که امکان حرف زدن برای ما هنوز هم حتی بعد از دو سال نیست؟ ما فقط شرمنده مردم هستیم که لطف و بزرگواری کردند تمام این مدت و کنار ما بودند.
سال گذشته و در اولین سالگرد جان باختن صانع ژاله ، مادر او در مصاحبه با “روز” گفته بود که سکوت خانواده او خود نشانگر خیلی چیزها است و مردم خود همه چیز را به خوبی میدانند.
او افزوده بود: سکوت، خودش می تواند خیلی حرف باشد ما هیچ شکایتی نکردیم؛ سکوت تنها کارمان بوده و درخواست هایی از ما بود که ما انجام ندادیم و برای اینکه مجبور به انجامش نشویم حتی از خیر شکایت هم گذشتیم، هیچ کاری نکردیم و به حرمت خون فرزندم سکوت کردیم. پسر من انسان درستی بود درست زندگی کرد و سربلند هم ازدنیا رفت؛ داغ او بر دل ماست اما به او افتخار میکنیم.

درخواست سناتورهای آمریکا برای آزادی عابدینی

بیش از ۸۰ تن از سناتورهای آمریکا در نامه ای به جان کری ، وزیر امور خارجه این کشور از او خواستند با تمام توان برای آزادی سعید عابدینی تلاش کند.

به گزارش صدای آمریکا، امضاء کنندگان نامه گفته اند وضعیت سعید عابدینی نمونه ادامه نقض فاحش آزادی مذهبی در ایران است.

سعيد عابدينی، کشيش ايرانی-آمريکايی به اتهام راه اندازی کلیسای خانگی برای تبليغ مسيحيت و اقدام علیه امنیت ملی، توسط دادگاهی در تهران به هشت سال زندان محکوم شده است.

ترور یکی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در سوریه


یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به نام حسام خوش‌نویس شاطری در سوریه ترور شده است. جسد او روز پنجشنبه در ایران به خاک سپرده شد. این سردار سپاه، رئیس هیئت بازسازی جنوب لبنان معرفی شده است.
رسانه‌های ایران روز پنجشنبه (۱۴ فوریه/۲۶ بهمن) گزارش دادند که جسد سردار حسام خوش‌نویس شاطری، یکی از فرماندهان سپاه که در سوریه کشته شده، پس از تشییع در تهران جهت خاکسپاری به زادگاهش سمنان انتقال یافته است.

سردار حسام خوش‌نویس شاطری رئیس ستاد بازسازی ایران در لبنان معرفی شده است. سرتیپ رمضان شریف، مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران، گفت که سردار شاطری "در مسیر دمشق به بیروت و به دست مزدوران و حامیان اسرائیل" کشته شده است.

گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که سردار حسام شاطری سه‌شنبه شب به همراه دو لبنانی دیگر در شمال سوریه به دام شبه‌نظامیان مسلح مخالف بشار اسد افتاده است.

سایت "بلاغ" که خود را "سایت جهادگران شمال کشور" معرفی می‌کند، می‌نویسد: «سردار حسن شاطری به همراه ۲ نفر از همراهانش در شهر"حلب" سوریه با کمین تروریست‌ها مواجه شدند که از این میان تنها سردار شاطری به شهادت رسید.»

به گفته مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران، سردار شاطری از فرماندهان سپاه در طول جنگ هشت ساله میان ایران و عراق بود و در طول سال‌های جنگ در حوزه‌های مهندسی جنگ فعالیت داشت. او سپس مدتی در افغانستان کار کرد و در سال‌های اخیر نیز به بازسازی مناطق آسیب دیده لبنان در جنگ ۳۳ روزه با اسرائیل مشغول بود.

ایران، حزب‌الله و سوریه

رسانه‌های ایران در این باره که "رئیس ستاد بازسازی ایران در لبنان" برای چه کاری به سوریه رفته بود، گزارشی منتشر نکرده‌اند. ایران و گروه حزب‌الله لبنان از حامیان اصلی رژیم بشار اسد در سوریه هستند که نزدیک به دو سال است با اعتراض و شورش سراسری مردم خود روبروست.در ماه‌های گذشته گزارش‌های مختلفی از حضور نفرات سپاه پاسداران ایران و اعضای گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان در سوریه و در همراهی با ارتش بشار اسد در عملیات علیه مخالفان منتشر شده است.

اخیرا نیز روزنامه "واشنگتن پست" در گزارشی نوشت که ایران و حزب‌الله لبنان در صدد تشکیل گروهی شبه‌نظامی در سوریه هستند تا در صورت سقوط بشار اسد نیز از منافع آن‌ها در این کشور حفاظت کنند.

"واشنگتن پست" نوشت، اگر چه نیروهای ایرانی و اعضای حزب‌الله لبنان در کنار ارتش سوریه در حال جنگ با مخالفان اسد هستند، اما هدف طولانی مدت ایران این است که گروهی متشکل و منظم از شبه‌نظامیان در سراسر سوریه را سازماندهی کند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا که به تازگی پست خود را به جان کری واگذار کرد، در آخرین مصاحبه‌اش به عنوان وزیر امور خارجه اعلام کرد که بنا به اطلاعات بدست آمده، ایران با اعزام مشاوران نظامی و تجهیزات بیشتر به سوریه، کمک‌های خود به بشار اسد را افزایش داده است.

کلینتون تاکید کرد که آمریکا این روند را با "نگرانی زیاد" دنبال می‌کند. بنا به ارزیابی آمریکا، ایران در حال ارسال تجهیزات پیشرفته‌تری به رژیم اسد است

آیا مامور بازداشت شده موساد با ایران در ارتباط بوده است؟


معمای مرگ مامور موساد در زندان امنیتی اسرائيل هنوز حل نشده است. توضیحاتی که در این زمینه ارائه می‌شود از ارتباط وی با جمهوری اسلامی ایران تا شرکت او در قتل محمود المبحوح از فعالان حماس در دوبی را دربرمی‌گیرد.
ماجرای مرگ اسرارآمیز فردی که احتمالا مامور موساد بوده و در یکی از زندان‌های شدیدا تحت مراقبت اسرائيل خودکشی کرده، همواره پیچیده‌تر می‌شود.

توضیحات گوناگونی در این زمینه ارائه می‌شود که چرا این یهودی استرالیایی‌تبار به نام "بن زایگیر" از دسامبر سال ۲۰۱۰ تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در اسرائیل در حبس انفرادی بوده است.

"فروش وسایل راه‌اندازی الکترونیک به ایران"

روزنامه‌ی بریتانیایی "گاردین" گزارش داده است که این فرد به سفارش موساد از طریق یک شرکت تقلبی اروپایی، به ایران وسایل راه‌اندازی الکترونیک فروخته است.به گزارش "گاردین"، سرویس امنیتی خارجی اسرائيل (موساد) با کمک سه استرالیایی که تابعیت دوگانه داشته‌اند، شرکتی تقلبی در اروپا تاسیس کرده است. یکی از این افراد "بن زایگیر" بوده است.

"گاردین" این گزارش را با استناد به یک روزنامه‌نگار استرالیایی به نام "جیسون کاتزوکیس" منتشر کرده که گفته می‌شود درباره‌ی این ماجرا تحقیق کرده است. شرکت تقلبی یادشده به ایران وسایل راه‌اندازی الکترونیک می‌فروخته است.

"شرکت در قتل المبحوح"

در مقابل روزنامه‌ی کویتی "الجریده" روز پنجشنبه (۱۴ فوریه/۲۶ بهمن) ادعا کرد که "بن زایگیر" در قتل محمود المبحوح، از فعالان بلندپایه‌ی سازمان حماس در دوبی، در ژانویه سال ۲۰۱۰ شرکت داشته است. در آن زمان گفته شد که این قتل توسط موساد انجام گرفته است.

به گزارش این روزنامه‌ی کویتی، چند تن از از افراد مظنون در این ماجرا از گذرنامه‌های استرالیایی استفاده کرده‌اند که یکی از آنها "زایگیر" بوده است. روزنامه‌ی "الجریده" با استناد به محافل غربی می‌افزاید که "زایگیر" پس از این قتل با مقامات محلی در دوبی تماس گرفته و اطلاعاتی درباره‌ی جزئیات این اقدام و نیز نام و تصاویر دیگر ماموران همکار خود را در اختیار آنان قرار داده است.

آن‌طور که روزنامه‌ی کویتی گزارش می‌دهد، مقامات دوبی در مقابل محافظت از او را تضمین کرده‌اند، ولی "زایگیر" توسط ماموران موساد ربوده شده و در اسرائیل به زندان انفرادی منتقل شده است.

اظهارات وکیل اسرائیلی

از سوی دیگر یک وکیل برجسته‌ی اسرائيلی به نام آویگدور فلدمن اعلام کرده که یک روز پیش از مرگ "بن زایگیر" با او در زندان امنیتی اسرائیل ملاقات داشته است. فلدمن به پایگاه خبری اسرائيلی "ینت" گفته است: «زمانی که او را دیدم، هیچ نشانی از این امر در او نیافتم که می‌خواهد خودکشی کند».

به گفته‌ی فلدمن، رفتار "زایگیر" در این ملاقات که در دسامبر سال ۲۰۱۰ صورت گرفته معقول بوده و وی حتی به امکانات دفاع حقوقی از خود اشاره کرده است. در این زمینه گفت‌وگوهایی نیز برای دستیابی به یک توافق با دادستانی صورت گرفته بود، ولی یک روز پس از آن به فلدمن اطلاع داده‌اند که شهروند استرالیایی در سلول‌اش خودکشی کرده است.

برخی رسانه‌ها نوشته‌اند که این اظهارات فلدمن، تردیدهای جدی در مورد نظریه‌ی خودکشی "زایگیر" ایجاد می‌کند. یک پایگاه اینترنتی اسرائيلی نیز گزارش داده است که خویشاوندان "بن زایگیر" با او در زندان ملاقات داشته‌اند.

سلول انفرادی "زایگیر" پیش‌تر مخصوص قاتل اسحاق رابین، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل ساخته شده بود و به‌طور تمام وقت توسط تلویزیون مدار بسته تحت نظارت بود.

به گزارش یک روزنامه‌ی اسرائیلی، "بن زایگیر" در این سلول برای خودش محفظه‌ای به عنوان دوش می‌سازد تا حریم شخصی‌اش از دید نگهبانان در امان باشد. گفته می‌شود که او در این دوش خود را حلق‌آویز کرده است.

دولت اسرائیل در این میان اعلام کرد که در سال ۲۰۱۰ شخصی با تابعیت دوگانه را بازداشت کرده است. علت این بازداشت "جدی" اعلام شده، ولی درباره‌ی جزئيات آن چیزی گفته نشده است. دولت اسرائیل صرفا گفته است که "به دلایل امنیتی" این بازداشت تحت نام دیگری صورت گرفته و حتی پرسنل زندان از هویت این فرد اطلاعی نداشته است.

در فرستنده‌ی رادیویی ارتش اسرائیل اعلام شد که دستور حبس انفرادی این فرد توسط مقامات عالی‌رتبه‌ی دادگستری اسرائيل صادر شده است و سه وکیل کار دفاع از او را برعهده داشته‌اند که البته آویگدور فلدمن جزو آنان نبوده است.

بنیامین نتانیاهو پیش‌تر این پرونده را محرمانه اعلام کرده بود، ولی دادگاهی در اسرائيل روز چهارشنبه این حکم نخست وزیر اسرائیل را ملغی کرد و موضوع مرگ مرموز این زندانی به رسانه‌ها کشیده شد.

"تعدادی از کاسبکاران کرد ایران پس از بازداشت کشته شده‌اند"


مسعود کردپور، خبرنگار در کردستان، به دویچه وله می‌گوید که هفته پیش تعداد قابل توجهی از اهالی مهاباد در مجلس درگذشت دو کاسبکار کرد شرکت کرده‌اند که پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.
رسانه‌های کرد خبر داده‌اند که در روزهای اخیر "سه نوجوان کاسبکار کرد پس از بازداشت توسط نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران در منطقه بانه از کوه به زیر پرت شده و جان خود را از دست داده‌اند".
رسانه‌های کرد همچنین نوشته‌اند که این سه جوان "رزگار معروف‌زاده ١٨ ساله، حسین رستم‌نژاد ۱۶ ساله و برادر او هوشیار رستم‌نژاد ٢٠ ساله و هر سه اهل مهاباد بودەاند".
مسعود کردپور، خبرنگار در کردستان، در گفت‌وگو با دویچه وله کشته شدن دو تن از کاسبکاران کرد ایران را تایید کرد. او در این باره گفت: «هفته گذشته تعدادی از کاسبکاران کرد توسط نیروهای امنیتی بازداشت می‌شوند و بار آن‌ها مصادره می‌شود. هنگامی که کاسبکاران بازداشت شده به همراه نیروهای امنیتی مشغول عبور از کوه بوده‌اند، دو کاسبکار کرد از کوه سقوط کرده و کشته می‌شوند.»
به گفته مسعود کردپور، هفته گذشته اطلاعیه درگذشت این دو کاسبکار به طور وسیع در شهر مهاباد پخش شد و در مجلس ترحیم آنان، تعداد قابل توجهی از اهالی مهاباد شرکت کردند.
این خبرنگار کرد در کردستان گفت: «هنوز کاملا مشخص نیست ‌که این دو کاسبکار کرد را نیروهای امنیتی از کوه به پایین پرت کرده‌اند یا نه، اما آن‌چه مشخص است، این‌که این دو نفر پس از بازداشت کشته شده‌اند.»
"قتل یک کاسبکار کرد در حضور همسرش توسط نیروهای انتظامی"
در روزهای اخیر کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع محلی گزارش داده بود که یک کاسبکار کرد در حضور همسرش توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران کشته شده است.
بر اساس این گزارش، روز جمعه ۲۰ بهمن (۸ فوریه) نیروهای مبارزه با قاچاق کالای شهر اندیمشک در استان خوزستان در محور پل‌دختر- اندیمشک بعد از تعقیب و گریز خودروی سواری یکی از کاسبکاران کرد به نام مختار خاطری را به ظن آنکه کالای قاچاق دارد، متوقف می‌کنند.
راننده‌ این خودروی سواری که به همراه همسر و فرزندش داخل خودرو بوده‌ است، توقف کرده و پس از آنکه از خودرو خارج شده است توسط نیروهای انتظامی واحد مبارزه با قاچاق کالا مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار گرفته و در دم جان خود را از دست داده است.
"کشته شدن کولبران کرد به دلیل خشونت نیروی انتظامی ایران"
پیش از این نیز کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در اردیبهشت سال جاری گزارش داده بود که ۷۴ کولبر (افرادی که اجناس را روی پشت خود حمل می کنند) در مرزهای ایران بر اثر برخورد خشن نیروهای انتظامی و نظامی کشته شده‌اند. همگی این افراد در اسفند ۱۳۹۰ و فروردین ۱۳۹۱ و پس از آغاز برنامه انسداد مرزها در استان‌های کردنشین ایران کشته شدند.
بنا به این گزارش، ۷۰ نفر از ۷۴ نفر کولبری که جان خود را از دست دادند، توسط ماموران مرزی دولتی هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند و ۴ نفر از آنان به دلیل انفجار مین، سقوط بهمن، و سرمای شدید جان خود را از دست دادند.
این نهاد حقوق‌بشری از حکومت ایران خواسته است که مقررات امنیت مرزهای خویش، بخصوص روند رو به رشد قتل کولبران و کاسبکاران توسط ماموران امنیتی مناطق مرزی را بازنگری کند.

کری: با واکنش جدی به کره شمالی به ایران پیام دهیم


وزیر خارجه آمریکا از رهبران جهان خواست، با واکنشی "نیرومند" به آزمایش اتمی اخیر کره شمالی جدیت خود در مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به ایران نشان دهند. جان کری تأکید کرد که چنین تلاشی برای ایران نیز ممنوع است.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه (۱۳ فوریه/ ۲۵ بهمن) در واشنگتن خواستار واکنش "نیرومند و قابل ‌اعتماد" رهبران جهان به آزمایش هسته‌ای تازه کره شمالی شد تا جدیت آنها در پایبندی به منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به ایران نشان داده شود.
بنا بر گزارش روز پنج‌شنبه (۱۴ فوریه) خبرگزاری فرانسه، جان کری پس از گفت‌وگو با ناصر جوده، وزیر خارجه اردن گفت‌: «این مربوط به گسترش سلاح‌های هسته‌ای و همچنین ایران می‌شود.... چون این‌ها به هم ربط دارند.»
کری تأکید کرد: «برای جهان مهم است که در رابطه با تلاش‌های مربوط به منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از اعتبار برخوردار باشد.»
ایران و گروه "پنج به علاوه یک" قرار است دو هفته دیگر در مورد برنامه هسته‌ای این کشور دور جدیدی از گفت‌وگوها را آغاز کنند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز پس از تازه‌ترین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در سخنرانی سالانه خود که شامگاه سه‌شنبه (۱۲ فوریه) انجام شد، قول داد که همراه با متحدان خود به "اقدامی قاطع" علیه کره شمالی دست بزند.
کره شمالی شامگاه سه‌شنبه (۱۲ فوریه/ ۲۴ بهمن) اعلام کرد، یک کلاهک اتمی "سبک و کوچک" را با موفقیت در اعماق زمین منفجر کرده است.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا در واشنگتن به خبرنگاران گفت: «همانطوری که این تلاش گستاخانه (آزمایش اتمی) برای کره شمالی مجاز نیست، گفته‌ایم که ایران نیز مجاز به چنین اقدامی نخواهد بود.»
وی ادامه داد: «و چگونگی واکنش ما به این (آزمایش) بر همه تلاش‌های مربوط به گسترش سلاح‌های هسته‌ای تأثیر خواهد گذاشت.»
واکنش سازمان ملل
چین که متحد تجاری و مالی کره شمالی است نیز بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت "نقض شدید" قطعنامه‌های این سازمان توسط کره شمالی را امضا کرده است. آزمایش هسته‌ای کره شمالی محکومیت جهانی در پی داشته است.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا در اظهارات خود در واشنگتن ادامه داد، سازمان ملل اینک "انرژی" خود را بر این خواهد گذاشت تا آزمایش "گستاخانه و تحریک‌آمیز" کره شمالی پیامدهای جدی به دنبال داشته باشد.
وی خطاب به متحدان آمریکا افزود: «من فکر می‌کنم، اگر شما چیزی بگویید، منظوری از آن داشته‌اید و وقتی منظوری را بیان کردید باید آماده پیگیری آن نیز باشید.»
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به ضرورت بقای صلح و امنیت جهانی ادامه داد: «برنامه تسلیحات اتمی و موشک‌های بالیستیک کره شمالی اکنون تهدیدی برای آمریکا محسوب می‌شود.»
ایران روز چهارشنبه (۲۵ بهمن) دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای را با نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام داد.
ایران این مذاکرات را نتیجه‌بخش اعلام کرد، اما آژانس می‌گوید، این مذاکرات نیز به شکست انجامید و نتوانست در بازرسی‌های این سازمان از برنامه اتمی ایران بهبودی به وجود بیاورد.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه (۲۵ بهمن) از ایران خواست، در مذاکرات از خود انعطاف نشان دهد تا "پیشرفت قابل توجه" در آن مشاهده شود.
ایران و نمایندگان گروه "پنج به علاوه یک" یعنی آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان دو هفته دیگر در هشتم اسفند (۲۶ فوریه) در آستانه، پایتخت قزافستان با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

حجت‌الاسلام طائب: سوریه از دست برود تهران را هم نمی‌توانیم حفظ کنیم


حجت‌الاسلام مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار، اهمیت سوریه را برای ایران بیشتر از خوزستان می‌داند. به گفته او سوریه استان سی و پنجم ایران است و اگر جمهوری اسلامی آن را از دست بدهد تهران را هم نمی‌تواند حفظ کند.
حجت‌الاسلام طائب، از چهره‌های دارای نفوذ در بسیج و سپاه ایران با تاکید بر این که سوریه استان سی و پنجم و یک استان استراتژیک برای جمهوری اسلامی است می‌گوید: «اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم می‌توانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر سوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمی‌توانیم نگه داریم.»
طائب رئیس قرارگاه عمار است که گرچه در حال حاضر چندان فعال به نظر نمی‌رسد، ولی عمدتا به عنوان نهادی برای مقابله با "جنگ نرم" معرفی می‌شود که عناصر تندرویی مانند عليرضا پناهيان، سعيد قاسمي، مهدي كوچك زاده، حميد رسايی، حسن عباسی، سعيد حداديان، حسين الله كرم و  حجت الاسلام  روانبخش از اعضای هیأت رئیسه آن هستند. خود مهدی طائب در عین حال برادر حسین طائب از چهره‌های ارشد بسیجی و  امنیتی در جمهوری اسلامی است که در سرکوب اعتراض‌های پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ نقش عمده‌ای داشت.
اظهاراتی همسوبا مواضع سایر مقام‌های ایران
مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی ماهیت رویدادها در سوریه را متفاوت از روند "بهار عربی" و قیام‌ها و اعتراض‌ها در تونس و مصر می‌دانند.
علی‌اکبر ولایتی: در قدرت ماندن بشار اسد خط قرمز جمهوری اسلامی است
آنها بحران کنونی در سوریه را جزیی از تلاش‌کشورهای غربی، اسرائیل و شیخ‌نشین‌های خلیج فارس  برای "شکستن حلقه اصلی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی" و محدودسازی قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه معرفی می‌کنند.
پیشتر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران صراحتا اعلام کرده بود که سپاه قدس در سوریه فعال است، وی اما این حضور را غیرنظامی توصیف کرده بود. علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد آیت‌الله خامنه‌ای در امور بین‌الملل نیز اواخر دی ماه گذشته اعلام کرد که "در قدرت ماندن بشار اسد  خط قرمز جمهوری اسلامی است." او در توضیح این موضع گفت: «دلیل اصلی تمرکز ما بر سوریه جلوگیری از سقوط خط مقاومت در مقابل اسرائیل است.» همین موضع را علی لاریجانی، رئیس مجلس اسلامی ایران نیر در ماه رمضان گذشته در قالب کلماتی متفاوت بیان کرد: «بحران در سوریه تنها مربوط به این کشور نیست وبرآیند مسئله سوریه می‌تواند تاثیراتی در ایران و سطح بین‌المللی داشته باشد».

اهمیت سوریه برای ایران

طائب نیز در سخنرانی خود تلویحا نگرانی از خطر اسرائیل را دلیل حمایت بی‌چون و چرای جمهوری اسلامی از رژیم اسد ذکر کرد. او گفت: «در دنیا فقط یک تهدید برای ما وجود دارد که آن هم رژیم صهیونیستی است. رژیم صهیونیستی انگیزه و امکان برای حمله را دارد و در عین حال برای این کار هیچ مانعی ندارد».بقای رژیم سوریه البته از جهاتی دیگر نیز برای جمهوری اسلامی حائز اهمیت است. حکومت اسد تنها متحد منطقه‌ای ایران در میان کشورهای عربی است. سوریه همچنین پل ارتباطی ایران با گروه‌های تندرو فلسطینی و حزب‌الله لبنان بوده است. برافتادن رژیم اسد نه تنها به افزایش نقش و تاثیر رقبای منطقه‌ای ایران مانند عربستان و ترکیه در سوریه می‌انجامد، بلکه تاثیرگذاری تهران در صحنه سیاسی لبنان را نیز محدود می‌کند. دولت عمدتا شیعی عراق نیز با دست به دست شدن احتمالی حکومت در دمشق زیر فشارهای بیشتری قرار خواهد گرفت و ایران شاید دولت متحد خود در این کشور را نیز از دست بدهد.
مواضعی بحث‌انگیز و پرپیامد
طائب سپس در توضیح از پیشنهاد جمهوری اسلامی برای تشکیل بسیج در سوریه سخن گفته و با تاکید بر "ضرورت وجود نیروهای بسیجی برای مدیریت جنگ شهری"  در سوریه افزوده است: « سوریه ارتش داشت اما این ارتش قادر به اداره جنگ در داخل شهرهای سوریه نبود از این رو ایران پیشنهاد کرد که برای اداره جنگ شهری بسیج تشکیل دهید.... بسیج سوریه با ۶۰ هزار حزب‌اللهی تشکیل شد و باعث شد جنگ را در کف خیابان‌ها از ارتش تحویل بگیرد.» طائب اما توضیح نداده است که سپاه و بسیج ایران و حزب‌الله لبنان احیانا چه نقشی در تشکیل بسیج سوریه بازی کرده‌اند. این در حالی است که درک و دریافت طائب از بسیج نیرویی است که باید در شهرها به جنگ مردم همان کشور برود، تصوری که شاید تعمیم‌یافته نقشی باشد که بسیج در حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ در ایران و در رویارویی با معترضان به نتیجه اعلام شده این انتخابات بازی کرد.
سخنان طائب در اهمیت رژیم سوریه برای جمهوری اسلامی ایران تکرار همان مضمونی است که قبلا هم  دیگر مقا‌م‌های ارشد حکومتی عنوان کرده‌اند. اما اظهارات او در معرفی سوریه به عنوان سی و پنجمین استان ایران و نیز کم‌اهمیت شمردن خوزستان در قیاس با این کشور بی‌سابقه است.  این اظهارات می‌تواند دارای پیامدهای حقوقی در عرصه بین‌المللی باشد، احساسات ملی مردم سوریه، اعم از موافق یا مخالف رژیم سوریه را نیز برانگیزد و کشورهای عربی منطقه را بیش ازپیش در ستیز و چالش با ایران قرار دهد.
در عین حال اهمیتی که طائب برای سوریه در قیاس با خوزستان قائل می‌شود نیز ناقض تعهد و پایبندی قانونی جمهوری اسلامی به اولویت حفظ تمامیت ارضی و منافع مردم ایران تلقی می‌شود و آن طور که بازتاب، سایت منتقد حکومت در داخل نوشته است می‌تواند آب به آسیاب محافلی در منطقه بریزد که فکر تجزیه ایران را در سر می‌پروارنند.