۱۳۹۲ شهریور ۳۱, یکشنبه

نامه مادر حسین رونقی به آیت الله خامنه ای: نمی توانم شاهد زجر کشیدن فرزند بی گناهم در زندان باشم

مادر حسین رونقی ملکی در نامه ای به رهبر انقلاب  وضعیت فرزند خود را تشریح  کرده و نوشته  است:  نمی توانم شاهد زجر کشیدن فرزند بی گناهم در زندان باشم.
حسین رونقی ملکی وبلاگ نویس منتقد و فعال حقوق بشردربند در تاریخ ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ در شهر ملکان در نزدیکی تبریز بازداشت  شد. وی مدت ۱۰ ماه را در سلول‌های انفرادی این بند زندان اوین تحت فشارهای روحی و جسمی برای اخذ مصاحبه و اعترافات تلویزیونی قرار گرفت و سرانجام از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.  وی  که از نارسایی شدید کلیه رنج می برد چندی پیش به خاطر بی توجهی مسوولان به وضعیت درمانی او دست به اعتصاب غذا زده بود. خواسته او این است که در خارج از زندان و در یک بیمارستان درمانش دنبال شود که تا امروز توجهی به خواسته او نشده است.
پس از گذشت بیش از یک ماه از شکستن این اعتصاب غذای دو نفره مادر حسین رونقی به رهبر انقلاب نامه ای نوشته و در آن از او خواسته است شرایط آزادی فرزندش را مهیا کنند چرا که قانون می گوید نبایدیک شخص بیمار در زندان باشد.
به گزارش کلمه متن نامه مادر حسین رونقی به شرح زیر است:
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی
سلام و علیکم
اینجانب زلیخا موسوی مادر زندانی سیاسی حسین رونقی ملکی هستم که چهارسال است با وضعیت بد بیماری کلیوی و با شرایط نا مناسب در زندان اوین به سر می برد . امروز من بعنوان یک مادر که پیگیر کارهای فرزندم بوده ام ازهمه مسئولان قوه قضاییه و دادستانی ناامید شده و از سرناچاری به جنابعالی نامه نوشته ام تا بتوانم فرزندم را نجات بدهم . سال ۸۸ و پس از انتخابات، ماموران اطلاعات سپاه فرزندم را در مقابل چشمان من کتک زده و بازداشت کردند و موقعی که برای بازداشت حسین به خانه ما حمله کردند حرمت خانه ای من را نگه نداشتند . حسین را به زور و بدون حکم از خانه دزدید و ما ماههاسرگردان بودیم تا بدانیم چه بلایی سر او آورده اند چه آن زمان و چه امروزکه پیگیر کارهای حسین هستیم کسی پاسخگو نبوده و نیست .
پسر من سالم بود و بعد از آنکه او را زندانی کردند دچار بیمارهای متعددی شد و امروز اجازه نمی دهند که او بیرون از زندان باشد و بیماریش را مداوا کند ! آیا اسلام گفته است که یک شخص را بی گناه به زندان بیاندازند و او را شکنجه کنند ؟ پیامبر حتی به دشمنان بیمار خود رحم می کرد چرا دادستانی تهران با فرزند بیمار من که بیماریش بخاطر شکنجه های زندان بوده است بدتراز دشمن برخورد می کند ؟ آیا می دانید اشخاصی مثل آقای خدابخشی معاون دادستان تهران هر بار با توهین برخورد می کند و جوابی به ما نمی دهد و می گوید پسرت نهایتا در زندان می میرد ؟ مگر پسر من و دیگر زندانیان سیاسی چه جرمی مرتکب شده اند که اینگونه با آنها رفتار می کنند ؟ آنها به فکر مردم و کشورشان بوده اند و ما باید به آنها افتخار کنیم نه اینکه آنها را به زندان بیندازیم .
من مادرم و نمی توانم شاهد زجر کشیدن فرزند بی گناهم در زندان باشم ، این چهار سال سخت ترین روزهای بوده است که ما دیده ایم و کسی نیست به داد ما برسد و صدای ما را بشنود ، حسین ۷ بار داخل زندان عمل جراحی کرده است وهر بار برخلاف دستور پزشک ها او را به زندان برده اند و او دوباره مریض شده است . به خاطر بی توجهی مسئولان نزدیک به دو ماه است داخل زندان اعتصاب درمان کرده و حاضر نیست خود را درمان کند و به همین دلیل وضعیت جسمی بدی دارد ، من بعنوان یک مادر از جنابعالی می خواهم که شرایط آزادی فرزند بی گناهم که جانش در زندان در خطر است را فراهم کنید ، قانون می گوید نباید یک شخص بیمار در زندان باشد ولی دادستانی تهران و قوه قضاییه به دلایل نامشخص قانون شکنی می کنند ، از جنابعالی درخواست دارم جلوی این قانون شکنی ها را بگیرید و دستور دهید به وضعیت فرزندم رسیدگی شود .
با احترام
زلیخا موسوی مادر زندانی سیاسی حسین رونقی

هاشمی رفسنجانی: اینکه با امریکا حرف نزنیم و رابطه نداشته باشیم قابل دوام نیست

آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن بیان اینکه در دیپلماسی عملگرایانه مبتنی بر اعتدال بن بستی وجود ندارد، تاکید کرد: سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، گزیده مصاحبه ایشان با فصلنامه مطالعات بین المللی بدین شرح است:
من کاری به این ندارم که ایدئولوژی‌های مختلف چگونه هستند و ممکن است تحجّر و دگماتیسم در بعضی ایدئولوژی‌ها باشد. ولی اسلامی را که من می‌شناسم و به آن معتقدم و بسیاری هم مثل من فکر می‌کنند، اسلام دگم نیست.اسلام دستور نداده است که با کسانی که مخالف عقیده ما هستند، قطع رابطه شود یا صحبت نکنیم. مگر پیامبر(ص) مأمور نشد که به همه اهل کتابی که اطرافش بودند، دستور دهد تعالوا الی کَلِمَهٍ سَواءٍ بَیْنَنَا و بَیْنَکُم (آیه ۶۴ آل‌عمران)، یعنی مشترکات را بگیریم، بقیه اختلافات سر جای خودش باشد.
بحث سر این نیست که نمی‌شود دیگران را تحمل کرد. آن آیه معروف قرآن کذالک جعلناکم اُمَهً وسطاً لتکونوا شهدا علی الناس. ما، شما را امت وسط قرار دادیم. تفسیرهای مختلفی درباره واژه وسط است. چون خودم اهل تفسیرم، به نظرم بهترین تفسیر همین است که شما معتدل هستید و در وسط ایستاده‌اید جمله معروف حضرت علی(ع) را ببینید که می‌فرمایند: “الیمین و الیسار مَضلّه. یعنی چپ‌روی و راست‌روی افراطی، از جاده حقیقت، به دو طرف منحرف شدن است. البته زمانی است که دیگران می‌خواهند با ما بجنگند، ما را از بین ببرند که این مورد، فضای دیگری است و در همین مورد هم اسلام حکم دارد و بحث دیگری است. ولی وقتی می‌شود با آنها بمانیم و با عمل، عقایدمان را به دنیا معرفی کنیم، راهی که اسلام خواسته است را چرا دنبال نکنیم؟
من در سالهای آخر حیات امام(ره) نامه‌ای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمی‌خواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنه‌هایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود…
یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا ست. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است.
اینکه همه را از لحاظ عقیدتی قبول داشته باشیم، نه. ظلم‌هایی که کشورهای استعماری به کشورهای جهان سوم و عقب نگه داشته شده، کرده و می‌کنند که در سابق هم بیشتر بود. هم دوران استعمار رسمی و هم دوران استعمار نو. خیلی ظلم کرده‌اند و واقعاً مردم را استعمار می‌کنند. ما با این موارد مخالف هستیم. اما معنای آن، این نیست که با اینها کار نمی‌کنیم و یا مذاکره نمی کنیم. می‌توان کار کرد. نظرات را هم گفت. ما می‌توانیم بدون دردسر به کشورهایی که مظلوم هستند، کمک کنیم. طبیعتاً اگر از لحاظ عقیدتی بنا بودعمل کنیم، با کشورهای الحادی که اصلاً خدا و معنویات را قبول ندارند، طبعاً باید با آنها همکاری نمی‌کردیم. اما الان به آنها نزدیک‌تر هستیم. نمی‌گویم که با آنها نمی‌توانیم کار کنیم. با آنها هم می‌توانیم کار کنیم فکر می‌کنم هر کشوری در دنیا، عقاید خودش را دارد و عقاید ما هم پابرجاست. آنجایی که در عمل تضاد پیدا می‌کنیم، بحث دیگری است. با تعامل می‌شود. بسیاری از مشکلات را حل کرد.

اخبار زندانیان سیاسی

تبعید محمدرضا سیف‌زاده پزشکان به زندان برازجان
محمدرضا سیف‌زاده پزشکان از زندانیان سیاسی دهه شصت جهت اجرای حکم ده سال حبس در تبعید خود روز چهارشنبه ۲۱ شهریور به زندان برازجان منتقل شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، آقای سیف‌زاده، از زندانیان گمنام زندان اوین که در خرداد ۱۳۹۰ به اتهام هواداری از گروه‌های معاند نظام بازداشت شده بود، مدت ۴ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین گذراند و سپس از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری در تبعید محکوم شد، وی پس از آن به قید وثیقه از زندان آزاد شد تا اردیبهشت ماه سال جاری که مجدداً به بند ۳۵۰ زندان اوین فراخوانده شد.
محمدرضا سیف‌زاده پزشکان از زندانیان سیاسی دهه شصت است که مدت ۴ سال را از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۵ در زندان گذرانده بود، وی ۴۳ ساله و دارای یک دختر ۱۳ ساله است و همچنین مادر و خواهر ایشان به علت ابتلا به بیماری دیابت نیاز به مراقبت‌های ویژه پزشکی دارند که با انتقال ایشان به برازجان با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند شد.
امید شاه‌مرادی در بند ۳۵۰ زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد
امید شاه‌مرادی زندانی سیاسی و از فعالین سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید شاه مرادی به دلیل بلاتکلیفی عدم پاسخگویی به اتهاماتش و عدم اجازه وکالت در امور اداری و مالی و پیگیری پرونده خود و همچنین مشکلات خانوادگی پیش آمده اعتصاب غذای خود را از ساعت ۱۲ شب ۲۹ شهریور ماه آغاز کرده است.
این فعال سیاسی سال گذشته دستگیر و پس از ۶۲ روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین با قرار وثیقه آزاد شده بود. وی پس از آزادی از زندان ازسوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام اجتماع و تبانی از طریق حضور در تجمعات خیابانی به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

شاه‌مرادی پس از احضار ازسوی دایره اجرای احکام زندان اوین در شهریور ماه سال جاری برای اجرای حکم، خود را به زندان اوین معرفی و به بند ۳۵۰ منتقل شد.

واکنش سیدمصطفی تاجزاده به «نرمش قهرمانانه»

سید مصطفی تاجزاده زندانی سیاسی  جنبش سبز درباره اظهارات اخیر رهبری درباره مسایل داخلی و خارجی کشور و نرمش قهرمانانه نوشت: نام دیگر این اصطلاح بازی برد- برد است.
به گزارش نوروز تاجزاده نوشت:
رهبری در هفته ای که گذشت در ارتباط با سیاست خارجی و داخلی صحبت مهمی داشته که باید از زوایای مختلف تحلیل و بررسی شود. هرچند که صدا و سیما از پرداختن به همه ابعاد آن خودداری کرده است!
در مورد قطع نامه ۵۹۸ دو تحلیل متفاوت در بین طرفداران انقلاب وجود دارد. یکی آن که پذیرش قطع نامه را در مجموع اشتباه و بعضاً خیانت بار می دانند و در نتیجه دنبال آنند که خائنین را شناسایی کنند و ببینند چه کسی یا کسانی جام زهر را به رهبر فقید انقلاب نوشاندند؟! این گروه اینک نیز پس از صحبت های رهبری در مورد نرمش قهرمانانه که نام دیگری از بازی برد-برد به نظر می رسد، باز هم دنبال این هستند که ببینند چه کسانی رهبر را مجبور کرده اند به چنین موضعی برسد و به سمت ایجاد تفاهم با غرب به ویژه آمریکا حرکت کند؟!
تحلیل دوم که من طرفدار آن هستم این است: پذیرش قطع نامه ۵۹۸ شورای امنیت بهترین تصمیم و اقدام ممکن در آن شرایط بود. اگرچه تلخ بود اما مانند دارو آثاری شفابخش داشت. امروز هم تلاش برای دنبال کردن بازی برد-برد و اعتمادسازی متقابل بین ایران و آمریکا بهترین تصمیم به خصوص در دوره ای است که آقای احمدی نژاد و حامیانش کشور را با شرایط بسیار اسفناکی مواجه کرده اند. به گونه ای که شاید بتوان گفت ما در زمینه بحران سازی در ۸ سال گذشته به خودکفایی رسیدیم! تورم و گرانی کمرشکن، بیکاری گسترده، رشد منفی اقتصادی کشور، افزایش شاخص فلاکت، سقوط ارزش پول ملی، چند نرخه شدن ارز و تحریم های گسترده و بی سابقه همگی میراث حکومت یک دست اقتدارگرا در ۸ سال گذشته بود.
بنابراین اگر امروز بخواهیم این مشکلات و بحران ها را برطرف کنیم و احترام پول و پاسپورت و پرچم ایران را به آن بازگردانیم، هیچ چاره ای جز تغییر سیاست های داخلی و خارجی نداریم. و آقای دکتر روحانی باید از این فرصت کوتاه که به نظر می آید رهبر هم ضرورت تغییر را احساس کرده است، حداکثر استفاده را ببرد و توجهی به شعارهای پوچ و ایران بربادده اقلیت تکفیری ۸درصدی نکند که حتی در میان اصول گرایان هم جایگاهی ندارند. و از سفر نیویورک حداکثر بهره برداری را به سود میهن و مردم به عمل آورد.
محور دیگر سخنان رهبر که بسیار مثبت بود و من به سهم خویش از بابت آن تشکر می کنم، نرمش قهرمانانه در سیاست داخلی و عدم جواز فعالیت های سیاسی سپاه پاسداران است. به این ترتیب رهبری راه را برای سیاست ورزی مدنی و خروج حزب پادگانی از این قلمرو باز کرد که امیدوارم به خصوص کسانی که خود را ذوب در ولایت می دانند به سخنان صریح ایشان پاسخ مثبت دهند و روش های گذشته را ترک کنند و بعد از این دیگر مهندسی معقول و منطقی انتخابات را وظیفه ذاتی سپاه نخوانند.
هم چنین امیدوارم این سخنان باعث شود که فضای امنیتی موجود به سرعت برچیده شود و فضای بانشاط سیاسی جای آن را بگیرد و از این پس هر سپاهی که مایل به فعالیت سیاسی باشد مانند آقایان محسن رضایی و قالیباف از کسوت نظامی گری خارج شده آن گاه به فعالیت سیاسی روی آورد. اصلاحطلبان و سبزها نیز باید این فرصت را مغتنم بشمارند و به رانت خواری سیاسی یا همان حرام خواری سیاسی با سوء استفاده از امکانات کشوری و لشکری توسط عده ای معدود که خود را زیر نام رهبری پنهان می کردند، خاتمه دهند. هم چنان که از فرمانده سپاه انتظار می رود سریعاً به فعالیت های رسانه ای غیرمربوط با وظایف سپاه خاتمه دهند و در عمل نشان دهند که سخنان صریح رهبری را که توجیه و تفسیربردار نیست، پذیرفته اند و در جهت تحقق آن می کوشند.

معاون فرمانده سپاه : چارچوب‌های اساسی ما ثابت است و نرمش‌پذیر نیست

"سردار حسین سلامی"، معاون فرمانده سپاه، شب گذشته در برنامه تلویزیونی نگاه یک گفت:  نرمش قهرمانانه یعنی اینکه‌ به هیچ عنوان از خطوط اساسی و منافع ملی و حیاتی خود عقب نخواهیم رفت و این حقوق چیزی نیست که بتوان با هیچ امتیازی آن را معاوضه کرد؛ چارچوب‌های اساسی ما ثابت است و نرمش‌پذیر نیست و اهداف آرمانی ما هیچ‌گاه تنزل نمی‌یابد، مثلاً حق داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای مطابق معیارها برای ما محفوظ است و این حق تعدیل‌ناپذیر است و نرمشی در آن وجود ندارد، اما در این چارچوب هر نرمش سیاسی به عنوان تاکتیک قابل قبول است، چرا که ما نمی‌خواهیم بن‌بستی در حل مسائل سیاسی ایجاد کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سلامی افزود:‌ البته این حل مسائل در فضایی عادلانه، متوازن و محترمانه باشد؛ نرمش قهرمانانه هرگز شامل انفعال و وادادگی در فضای نابرابر و پذیرش هیچ اراده‌ای نیست، اما اجازه می‌دهد دیپلمات‌ها در اعمال تاکتیک‌ها در چارچوب مسلمات استراتژیک بتوانند روش‌های حل را بیابند.

وی اظهار داشت: اگر این روش‌ها در چارچوب آرمان‌ها و اصول و منافع ملی باشد، می‌تواند به تعامل و گفت‌وگو بیانجامد؛ به نظر بنده دلایل متعددی وجود داشت که یکی از آنها این بود که آنها (دشمنان) نمی‌توانستند چشم‌انداز روشنی از مسیر مداخله نظامی در سوریه ترسیم کنند و از این‌رو با شک مواجه شدند.

جانشین فرمانده کل سپاه اظهار داشت: بنده قصد تحقیر سایر قدرت‌ها را ندارم، اما قدرت ما در سطح جهانی است؛ در مقایسه با قدرت آمریکا می‌توانم حرف بزنم، اما در سطح منطقه با فاصله زیاد اول هستیم. 

مطهری: ادامه حصر موسوی و کروبی موجه نیست

علی مطهری گفت: شواهد و قرائن نشان از اتفاقات خوبی در نیویورک دارد.
به گزارش ایسنا، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران ابراز عقیده کرد که ایران و آمریکا به یکدیگر چراغ سبز نشان داده‌اند، حالا این‌که آیا رییس‌جمهور اجازه ملاقات مستقیم با اوباما را دارد یا نه، بنده از این موضوع بی‌اطلاعم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سوالی درباره اختیار تام رییس‌جمهور درموضوع حل و فصل پرونده هسته‌یی تصریح کرد: اختیار تام رییس‌جمهور، در موضوع حل و فصل پرونده هسته‌یی است اما احتمال دارد ایشان اجازه ملاقات با سایر مقامات آمریکایی از جمله وزیر امور خارجه این کشور را نیز داشته باشد.
مطهری سپس در بررسی آثار آزادی برخی زندانیان حوادث سال 1388 گفت: اگر آزادی زندانیان صرفا به خاطر سفر رییس‌جمهور به نیویورک باشد تا قدری از فشار حقوق بشری علیه ایران کاسته شود، اقدامی اصولی نیست، چراکه اگر این افراد مستحق آزادی بودند چرا زودتر آزاد نشدند، اما اگر آزادی زندانیان حوادث سال 1388 سیاست جدید و ادامه‌دار باشد، اقدام خوبی است. وجود چنین نگاهی نشان می‌دهد که اساسا تغییر روش در مسائل امنیتی و اجتماعی بوجود آمده است و بنده امیدوارم این آزادی‌ها تداوم یابد.
نماینده تهران هم‌چنین درباره موسوی و کروبی اظهار کرد: طبق اطلاعات من، رفع حصر آقایان موسوی و کروبی نیاز به گذشت زمان دارد. مسوولان امنیتی و اطلاعاتی هنوز اعتماد کافی نسبت به هواداران سیاسی این آقایان ندارند.
وی افزود: از نظر بنده حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری نشان دهنده‌ آشتی اکثریت قریب به اتفاق معترضان سال 88 با نظام بود و شکاف گذشته تا حد زیادی ترمیم شده است و ادامه حصر آنها موجه نیست، هرچند اصل آن هم قابل بحث است، اما به هر حال مسوولان امنیتی باید نسبت به تداوم آرامش سیاسی کشور پس از آزادی آقایان موسوی و کروبی اعتماد و اطمینان پیدا کنند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درعین حال خاطرنشان کرد: تندروی‌ها، علامت‌ها و نشانه‌ها، توسط مسوولان اطلاعاتی و امنیتی کشور رصد می‌شود، شاید آنان از جلسات اصلاح‌طلبان و موضع‌گیری‌های آنها چنین برداشت کرده‌اند که هنوز زمان مناسب برای آزادی آقایان موسوی و کروبی به وجود نیامده است.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 1 مهر، 23 سپتامبر




















بازداشت یک وب نگار و یک فعال کارگری در تهران

 به گزارش منابع خبری، روز پنجشنبه ۲۸ شهریور ماه ۹۲، یک فعال کارگری و همچنین یک وب نگار در تهران بازداشت شدند.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر،  احمدرضا نجداد، وب نگار و نویسنده منتقد حکومت، روز پنجشنبه زمان خروج از کشور در فرودگاه بین المللی تهران مورد توقیف گذرنامه و بازداشت قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، احمدرضا نجداد، پس از توقیف گذرنامه، توسط چند تن از ماموران لباس شخصی به قسمت دیگر فرودگاه هدایت شده و پس از آن خبری از وی منتشر نشده است.
این وب نگار، چندی پیش نیز به دلیل عدم صدور مجوز برای کتابش، با وزارت ارشاد دچار مشکلات جدی شده و پس از مراجعات مکرر به اداره کتاب، با پاسخی مبنی بر اینکه «کماکان تحت بررسی قرار دارد»، مواجه گردیده بود، که مورد اعتراض وی واقع شد.
تا زمان انتشار خبر، از علت دقیق بازداشت و محل نگهداری آقای نجداد خبری منتشر نشده است.
همزمان گزارش رسیده است که مهدی رحیمی، فعال سندیکایی و از کارکنان شرکت نفت، روز پنجشنبه ۲۸ شهریور ماه در تهران بازداشت شده است.
آقای رحیمی هنگام ورود به پالایشگاه تهران، توسط یک خودرو متوقف و بنا به اظهارات شاهدین، یکی ازسرنشینان لباس شخصی داخل خودرو که مجهز به بیسیم بوده، به زور وی را سوار خودرو ی مذکور نموده و از محل دور می شوند.
آقای رحیمی پیش از این نیز در جریان مراسم روز جهانی کارگر، مورد احضار و تهدید قرار گرفته بود.

از محل بازداشت و وضعیت این فعال کارگری خبری منتشر نشده است.

حمله فرماندهان سپاه به آمریکا در آستانه سفر روحانی به نیویورک

دویچه وله : دو فرمانده ارشد سپاه پاسداران در نخستین روز از هفته موسوم به «دفاع مقدس» به سياست‌های ايالات متحده آمريکا در خاورمیانه حمله و تهدید کردندکه سپاه تسلیحات لازم برای نابودی ناوهای آمریکا را در خلیج فارس دارد.
 

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، علی فدوی، فرمانده نيروی دريايی سپاه، روز يکشنبه ۳۱ شهريور، گفته که اين نيرو «تسليحات لازم جهت انهدام ناوها و هواپيماهای آمريکا‌يی در خليج فارس» را در اختيار دارد.

او حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس را به معنی «قرار گرفتن آنها در معرض نابودی کامل» دانسته است.
 
حسين سلامی، جانشين فرمانده کل سپاه هم، اين نهاد را دارای «قدرت ويژه‌ای» توصيف کرده که توانايی آن را دارد تا «تمام شناورها در خليج فارس را متوقف و منطقه را به پارکينگ شناورها» تبديل کند.
 
اين اظهارات تهديدآميز در آستانه سفر حسن روحانی، ریيس جمهوری ايران و همراهانش به آمريکا برای شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد، بيان می‌شود.

بسياری از رسانه‌های داخلی و بين‌المللی و ناظران سياسی پيش‌بينی می‌کنند که سفر آقای روحانی به نيويورک و ديدار احتمالی او با باراک اوباما، همتای آمريکایی‌اش، باعث کاهش تنش‌ها ميان ايران و آمريکا و بهبود روابط دو جانبه پس از سه دهه خصومت شود.

روابط ديپلماتيک و سياسی ايران و آمريکا، پس از حمله دانشجويان مسلمان موسوم به «پيرو خط امام: به سفارت آمريکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ متوقف شد.
 
آيت‌الله علی خامنه‌ای، ‌رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته از «نرمش قهرمانانه» در سياست خارجی ايران دفاع کرده بود و از سپاه خواسته بود تا در سیاست دخالت نکند.

ریيس جمهوری ایران نيز در سخنرانی روز یکشنبه خود در مراسم رژه نيروهای مسلح ايران، «ملت ايران» را «آماده مذاکره با غرب» دانسته و گفت: «ما حاضريم به شرط آنکه پيش شرطی برای مذاکره وجود نداشته باشد و مذاکرات از موضع برابر و احترام متقابل صورت گيرد با غرب مذاکره کنيم.»
 
با وجود اين و به گزارش خبرگزاری فارس، جانشين فرمانده کل سپاه گفته که «نرمش قهرمانانه» به معنی «عقب‌نشينی از خطوط اساسی و منافع ملی و حياتی نيست» و «اين حقوق چيزی نيست که بتوان آن را با هيچ امتيازی معاوضه کرد.»
 
سردار سلامی با تاکيد بر اينکه «هيچ نرمشی در حقوق هسته‌ای نداريم»، افزوده است: «چارچوب‌های اساسی ما ثابت است و نرمش‌پذير نيست و اهداف آرمانی ما هيچ‌گاه تنزل نمی‌يابد.»
 
او هشدار داده که هرچقدر اندازه شناورهای حاضر در خليج فارس بزرگتر باشد، «بيشتر در معرض آسيب‌پذيری قرار می‌گيرند» زيرا به گفته آقای سلامی، «موشک‌های ساحل به دريا و دريا به دريای سپاه می‌تواند اين ناوهای بزرگ را به راحتی شکار کند.»
 
جانشين فرمانده کل سپاه تاکيد کرده است: «هر چه اندازه ناوها بزرگ‌تر باشد، رادارهای ما بهتر آنها را کشف می‌کنند و موشک‌های بالستيک ضدشناور ما نيز با دقتی نزديک به صفر می‌توانند به آنها اصابت و اين ناوها را منهدم کنند.»
 
دريادار فدوی، فرمانده نيروی دريايی سپاه نيز در سخنانی مشابه با سردار سلامی گفته که «استراتژی بلندمدت آمريکايی‌ها در نيروی دريايی بر مبنای ناو‌های بزرگ بود اما اين ناوها و شناورهای عظيم‌الجثه امروز بيشترين آسيب‌پذيری را در مواجهه با توانمندی سپاه در حوزه مين دريايی، شناورهای تندرو و موشکی دارند.»
 
به گفته او، آمريکا از «قسمت زيادی از توانمندی‌های سپاه مطلع است»، اما «آنچه آنها مطلع نيستند بسيار گسترده‌تر از آن چيزی است که خبر دارند.»
 
فرمانده نيروی دريايی سپاه گفته «آمريکا‌يی‌ها از شناورهای تندرو، مين‌های دريايی و موشک ساحل به دريای نيروی دريايی سپاه نگران هستند» و افزوده که «اکنون شناورهای سپاه در تعداد انبوه موجود است که ۲۴ ساعته در خليج فارس حضور دارند.»
 
نيروی دريايی ايران و نيروی دريايی آمريکا در سال‌های پايانی جنگ ايران و عراق و پس از آنکه نيروهای ايرانی به نفتکش‌های خارجی حمله‌ور شدند و يکی از ناوهای آمريکايی با مين دريايی ايرانی برخورد کرد، در چند نوبت با هم درگير شدند.

در جريان يکی از اين درگيری‌ها که به عمليات آخوندک مشهور است، بخش اعظم نيروی دريايی ايران در خليج فارس منهدم شد.
 

اما حالا فرمانده نيروی دريايی سپاه گفته است: «آمريکا برای ادامه تسلط بر دنيا ناچار است که در خليج فارس حضور داشته باشد و منابع انرژی را کنترل کند اما آنها و متحدان‌شان در فکر شليک حتی يک تير هم نيستند.»

درخواست مولوی عبدالحمید از علی خامنه ای برای جلوگیری از اعدام ۲۶ جوان کرد

مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان و یکی از رهبران بلندپایه سنی‌های ایران در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای از وی خواسته است که جلوی اعدام ۲۶ جوان اهل سنت کرد در زندان رجایی شهر را بگیرد.
به گزارش بی بی سی، وبسایت آقای مولوی عبدالحمید نوشته که این نامه در تاریخ ۲۸ شهریور به دفتر آقای خامنه‌ای فرستاده شده و در آن از وی خواسته شده که درباره احکام اعدام این افراد "مداخله" کند.
در این نامه آقای عبدالحمید از رهبر ایران خواسته با "تدبیر حکیمانه، به هر نحوی که صلاح می‌دانید از اعدام این افراد جلوگیری فرمایید؛ زیرا اعدام این جمع اثرات منفی در داخل و خارج کشور به جا می‌گذارد."
امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه خود، که یک نسخه از آن برای حسن روحانی رئیس جمهور نیز فرستاده شده، با اشاره به "شرایط ملتهب جهانی" نوشته که در این شرایط "دشمنان قسم خورده اسلام که از اختلاف سود می‌برند، در صدد بهره‌برداری‌اند."
یکی از زندانیان کرد محکوم به اعدام به بی‌بی‌سی فارسی گفته است که تقریبا چهار سال پیش حکومت ایران شروع به بازداشت گسترده‌تر ماموستاها و مدرسان علوم شرعی کرد. پس از محاکمه این افراد حکم اعدام ۲۶ نفر از آنان تائید شده و برای بقیه هم احکام سنگین صادر شده است.
این زندانی کرد می‌گوید که "در تاریخ هفتم بهمن سال گذشته شش نفر از این افراد اعدام شدند و در حال حاضر چهار نفر از آنها در زندان قزل حصار هستند و حکم‌شان تائید شده است و ۱۹ نفر دیگر در زندان رجایی شهر هستند."

به گفته این فرد "در حالی که گفته می‌شود چهار نفر از افرادی که به اعدام محکوم شده‌اند در ترور شیخ الاسلام برهان عالی دست داشتند، باید گفت این اتهام ناصحیح است زیرا هر چهار نفر پیش از ترور این روحانی شیعه مذهب، دستگیر شده‌اند."

مریم مقدم هنرپیشه ایرانی ساکن سوئد ممنوع الخروج است

مریم مقدم هنرپیشه ایرانی ساکن سوئد در پی توقیف پاسپورت از اسفند ماه سال گذشته اجازه خروج از کشور را ندارد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم مقدم که پس از شرکت در فستیوال فیلم برلین به ایران سفر کرده بود از اسفند ماه سال ۱۳۹۱ بدلیل ضبط گذرنامه توسط پلیس ایران عملا ممنوع الخروج شد.
وی که کار هنری خود را با بازی در فیلم "بلندی‌های صفر" به کارگردانی "حسینعلی لیالستانی" آغاز کرد در فیلم "پرده" ساخته جعفر پناهی که بصورت پنهانی ساخته شده‌بود نیز نقش آفرینی کرده است.
گفتنی است، طی روزهای اخیر چندین روزنامهٔ سوئد، فراخوانی گسترده را برای رهایی او انتشار دادند.

این فراخوان از جمله توسط ناهید پرشون مستندساز، گابریلا پیچلر کارگردان، استلان اسکارش‌گورد هنرپیشه و مدیران تئا‌تر باکا انجام شده و آن‌ها خواستار شده‌اند که دولت ایران به زیرپاگذاردن حقوق اولیه مریم مقدم پایان دهد.

 

تهدید خانواده یک زندانی سیاسی به خاطر اطلاع‌رسانی درباره وضعیتش

یکی از اعضای خانواده مریم شفیع پور به علت اطلاع‌رسانی درباره این فعال دانشجویی زندانی، توسط دادستانی تهدید به برخورد قضایی شد.  
به گزارش سحام٬ دادستانی شهید مقدس، در اقدامی ضمن امتناع از هرگونه اطلاع رسانی درباره وضعیت مریم شفیع پور، خواهر این زندانی سیاسی را تهدید به برخورد قضایی کرده است.
 اطلاع رسانی در مورد وضعیت مریم شفیع پور٬ علت این تهدید دادستانی بوده است.
 بنا بر این گزارش، اکنون هیچ اطلاعی در مورد وضعیت سلامتی و مکان فعلی این عضو کمپین انتخاباتی مهدی کروبی در دست نیست و خانواده وی کماکان از شرایط وی اطلاعی ندارند.
 مریم شفیع پور در ۵ مرداد ماه سال جاری بازداشت شد. وی همچنان ممنوع الملاقات است و در طی این مدت تنها توانسته دو تماس کوتاه تلفنی با خانواده خود داشته باشد که در آخرین تماس خانواده متوجه شرایط نامناسب روحی او شده اند و این موضوع موجب افزایش نگرانی های خانواده شده است. وی در اولین تماس تلفنی خود گفته بود که برایش دعا کنند.
 مریم شفیع‌پور که عضو کمیته زنان ستاد دانشجویی انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات سال ۸۸ بود، در سال ۱۳۸۹ به دلیل فعالیت‌هایش از سوی دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شد. اما به گفته مسئولین بازداشت اخیر وی ارتباطی با حکم صادره نشده ندارد.