۱۳۹۱ دی ۲۸, پنجشنبه

توکلی: ارزش پول ملی کاهش 55 درصدی داشته است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از کاهش 55درصدی ارزش پول ملی که ناشی از نوسانات ارزی در طول کمتر از یکسال گذشته بوده است خبر داد و گفت: رانت زیاد ناشی از نوسانات اخیر بازار ارز خبر داد.
به گزارش مهر، احمد توکلی در نشست ماهانه انجمن اقتصاددانان ایران در اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران افزود: از اول آذر 90 تا 8 مهر امسال 27 میلیارد دلار ارز به نرخ مرجع فروخته شد که حدود 16 هزار میلیارد تومان سود بادآورده را از جیب ملت به کیسه افراد معدودی سرازیر کرد.
وی اظهر کرد: نرخ ارز، 30 آبان سال 90، هزار و 320 تومان بود که در چهارم بهمن پارسال به 2 هزار و 50 تومان افزایش یافت و اگر چه دخالت دولت موجب شد حدود 2 ماه نرخ ارز پایین نگه داشته شود، اما 8 مهر امسال نرخ ارز به 2 هزار و 805 تومان افزایش یافت که نشان می دهد ، ارزش پول ملی 55 درصد کاهش یافته است.

محسنی اژه ای: از نظر بنده موسوی و کروبی جرم و خلاف بزرگی مرتکب شده اند


کلمه- گروه خبر: در هفتصدمین روز از حصر غیرقانونی موسوی و کروبی، سخنگوی قوه قضائیه بدون استناد به هیچ حکمی ادعا کرده است: اگر از بنده بپرسند که موسوی و کروبی جرم و خلافی را مرتکب شدند به صراحت می‌گویم آنها خلاف بزرگی را مرتکب شدند و صلاحیت حضور در انتخابات آینده را ندارند.
هر چند که رسیدگی به صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری بعهده سخنگوی قوه قضاییه نیست، اما او که طی دو سال گذشته از ارائه یک مدرک محکمه پسند برای حصر غیرقانونی و غیرشرعی میرحسین و کروبی عاجز بوده است، اینک به اظهار نظر در مورد صلاحیت کسانی پرداخته که از نیروهای اصیل انقلاب و مورد تایید بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده اند.
وی که بعنوان یک مقام قضایی باید بی طرفی خود را در روند مسایل سیاسی داشته باشد، بدون ادله حقوقی ادعا کرد: موسوی و کروبی افرادی هستند که نسبت به نظام و ملت ظلم کرده و مرتکب خلاف شدند و چنانچه از کرده خود توبه نکنند و جبران مافات نکنند قطعاً صلاحیت حضور در انتخابات و کاندیداتوری ریاست جمهوری را ندارند.
سخنگوی قوه قضاییه نگفت اگر موسوی و کروبی مرتکب خلاف شده اند، چرا طی بیش از سه سال برای آنان محکمه ای تشکیل نشده است و چرا حصر خانگی و اعمال محدودیت های برای ایشان و خانواده هایشان بدون هیچ مجوزی صورت گرفته است.
این مقام قضایی نگفت که جرم و خلافی که این دو همراه انقلاب اسلامی مرتکب شده اند چیست که قاضی القضات قادر به گفتن آن و تبیین آن نیست و او در مقام دادستان کل کشور چرا تاکنون نسبت به تخلفات آنان اعلام جرم نکرده است.
میرحسین و کروبی در انتخابات سال ۸۴ مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفتند و بدنبال اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات مهندسی شده، بدون هیچ حکمی در حصر خانگی قرار گرفته اند.
غلامحسین محسنی‌اژه‌ای صبح امروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سئوال که موسوی و کروبی صلاحیت‌شان در انتخابات آینده تایید می‌شود یا خیر، اظهار کرد: صلاحیت کاندیداها هیچ ربطی به مجرم یا غیر مجرم بودن آنها ندارد و قرار نیست کسی که تایید صلاحیت می‌شود الزاماً محکومیت قضایی نداشته باشد.
ادعای محسنی اژه ای در مورد صلاحیت میرحسین و کروبی در حالی عنوان می شود که جریان حوادث بعد از انتخابات رهبری گفته بود ….. یکی دیگر ۸ سال نخست وزیر خود بنده بوده است، نامزد دیگر فرمانده سپاه و از فرماندهان اصلی دفاع مقدس است و نامزد دیگر هم دو دوره ریاست مجلس بوده است بنابراین همه این آقایان از عناصر نظام و متعلق به نظام هستند و رقابت آنها برخلاف تبلیغات خباثت آمیز رسانه های صهیونیستی، امریکایی و انگلیسی، رقابت درون نظام است.
چندی پیش علی مطهری نماینده تهران در نامه ای به شورای نگهبان با انتقاد سخنان احمد جنتی نوشته بود: آقایان موسوی و کروبی هم کاندیدای ریاست جمهوری شوند، قطع نظر از اعتقاد شخصی ما درباره میزان قصور یا تقصیر آنها در بحران مذکور، چون در هیچ دادگاهی به طور علنی محاکمه نشده و از خود دفاع نکرده اند، مجوز قانونی برای رد صلاحیت آنها وجود ندارد.
اینک سخنگوی قوه قضاییه اظهار نظر کرد: هر کس را که مراجع ذی‌صلاح تشخیص دهند که صلاحیت حضور در انتخابات آینده را دارند مورد تایید قرار می‌گیرند و الزامی به پرونده قضایی داشتن یا نداشتن ندارد.
نزدیک به دوسال است زهرا رهنورد و میرحسین موسوی و مهدی کروبی در زندان خانگی به سر می برند و ارتباطات آنها با بیرون قطع شده است. در این مدت خانواده ماه ها از آنان بی خبر بوده اند و یا ملاقات های نامنظم و ارتباطات تلفنی بسیار اندک داشته اند. اخیرا نیز دختران موسوی از دیدار با پدر و مادر خود محروم هستند و حتی در چند هفته اخیر امکان گفت و گوی تلفنی نیز نداشته اند. با این حال هیچ یک از مقامات رسمی کشور تا کنون حاضر به تعیین وضعیت حقوقی میرحسین و کروبی و رهنورد نشده است و مشخص نیست بر اساس چه قانونی و با چه حکمی از طرف حکومت بر موسوی و کروبی و رهنورد اعمال محدودیت شده است.

بهار استثنایی در راه است

شرق / سعید لیلاز : دیروز احمدی نژاد چشم‌انداز تیره‌ای از اقتصاد به مردم داد. هر کسی هم که پشت تریبون مجلس قرار گرفت، این تصویر را تلخ‌تر کرد. «احمدی‌نژاد» گفت: وضعیت فعلی قابل دوام نیست و این به معنای وخامت بیشتر اوضاع است.


«احمد توکلی» هم که بعد از او سخنرانی کرد، پیشنهاد جالبی داد که حکایت از کوپنی‌شدن نان داشت.

مهم‌ترین نتیجه‌ای که از اظهارات دیروز احمدی نژاد و نمایندگان مجلس به دست می‌آید، در چند نکته خلاصه می‌شود.

اول آنکه، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور خوشایند نیست. تمامی سخنان مطرح شده در صحن علنی مجلس نشان می‌دهد، اقتصاد ایران در ماه‌های پیش رو نحیف‌تر می‌شود. تصویر اقتصاد ایران دست‌کم تا خردادماه سال آینده، خوب نیست. احمدی نژاد خلاف دفعات قبل از نرخ رشد اقتصادی که همواره آنها را مثبت اعلام می‌کرد، چیزی نگفت و این خود گویای واقعیت اقتصادی ایران است.

اینکه چرا پنج‌ماه آینده از اهمیت بالایی در اقتصاد برخورد است، دو دلیل دارد.

دلیل اول: به‌طور سنتی فصل تورم در اقتصاد ایران از نیمه اسفندماه آغاز می‌شود. دولت در ماه‌های پایانی هر سال، پول قابل‌توجهی به بازار تزریق می‌کند. قسمت اعظم این پول صرف پرداخت پاداش و عیدی کارکنان دولت می‌شود و بخشی دیگر به مطالبات پیمانکاران از این نهاد اختصاص می‌یابد.

دلیل دوم: تمام میوه‌ها و اغلب موادغذایی مربوط به عید تا پایان فروردین خریداری و مصرف می‌شوند. معمولا دولت از این تاریخ به بعد، عرضه مواد خوراکی را آغاز می‌کند که اصطلاحا به آن «بهار سیاه» گفته می‌شود.

دولت تا پیش از این کسری موجود در این بخش را از طریق واردات جبران می‌کرد که با توجه به شرایط موجود این امکان در سال آینده چندان امکان‌پذیر نیست.
 

نسبت دروغ با حفظ «نظام اسلامی»

روزنامه ابتکار طی یادداشتی در شماره پنج‌شنبه به بررسی «نسبت دروغ با حفظ نظام اسلامی» پرداخته و نوشته است که در «شیوه‌های مدیریتی» جمهوری اسلامی رایج شده و از جمله «آمارهای غیرواقعی از تلاش‌های مدیریتی و یا سازمانی، شیوه‌ای رایج و متعارف است» و «این آمار‌ها به گونه‌ای ارائه می‌شوند که‌ گاه برق حیرت را از دیدگان می‌ربایند ولی توخالی و پوچ از کار در می‌آیند».

به گزارش رادیو فردا، عباس صالحی در این یاداشت با اشاره به این سخن عبدالله جوادی آملی از مراجع قم که گفته «اگر ما با مردم درست بگوییم، آن‌ چه هست بگوییم، آن‌ چه نیست نگوییم، هرگز این نظام آسیب نمی‌بیند»، نوشته است که «این سخنان، فاصله‌ای روشن با دعاوی و رویکرد کسانی دارد که به تفسیر خاص از این که «حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است» می‌پردازند» و «دروغ‌گویی و دروغ‌پردازی را در مسیر حفظ نظام اسلامی، ترویج، تصحیح و توجیه می‌کنند».

یادداشت‌نویس روزنامه ابتکار موارد متعددی از «توجیه دروغگویی برای حفظ نظام» را برشمرده و با تاکید بر این که «وعده‌های شیرین اما دروغ، شیوه‌ای دیگر از مدیریت رایج است»، نوشته است که «در این سیستم، احاله به آینده‌ای فریبنده صورت می‌گیرد، سراب‌هایی که معمولا به واقعیت نمی‌پیوندند»، و علاوه بر این «تعارفات و تملقات دروغین، روشی متداول است» تا آنجا که «آدم‌های فرودست برای فرادستان، تعابیری را به کار می‌گیرند که بوی گند چاپلوسی و دروغ از آن به آسمان می‌رسد».

عباس صالحی همچنین از «کتمان حقایق و رخدادهای اجتماعی به عنوان شیوه دیگری برای دروغ‌پردازی در جمهوری اسلامی نام برده و نوشته است که «کتمان حقایق و رخدادهای اجتماعی در دو شیوه رخ می‌نماید،‌ گاه در سانسور مطلق و ‌گاه در ارائه تصویری غلط و نادرست از آن».

یادداشت‌نویس روزنامه ابتکار از «مبالغه و اغراق»، «ریا» به عنوان «گونه‌ای از دروغ رفتاری»، «نقل مسموعات و احتمالات به صورت خبر قطعی و قاطع» به عنوان انواع دیگر دروغ رایج در «شیوه‌های مدیریتی» جمهوری اسلامی نام برده و نوشته است که در این شیوه مدیریتی البته «دشمنان، مخالفان و رقبا حریم و حرمت اخلاقی ندارند» و «از این رو به راحتی درباره «غیرخودی‌ها» می‌توان نسبت‌هایی داد که یا کلا دروغ‌اند یا با حق و باطل درهم آمیخته‌اند و تصویر مشوب و مشوشی را درباره ایشان ساخته و پرداخته‌اند».

روزنامه ابتکار با اشاره به این که «تبصره «ضرورت» و «اضطرار» به عنوان مجوز «دروغ» هم در مباحث اخلاقی و هم در متون فقهی مباحثات پُر دامنه‌ای دارد»، نوشته است که «اما با فرض پذیرش اصل تبصره، متاسفانه هم در حوزه زندگی اجتماعی و هم در عرصه مدیریت سیاسی، این تبصره به جای قانون نشسته و حکومت می‌کند»، و «هم افراد با یکدیگر به راحتی دروغ می‌گویند» و دروغ «در عرصه زندگی مدیران سیاسی و اجتماعی، چونان تفسیری مرسّع از ضرورت و اضطرار رایج می‌نماید. تفسیری که به هیچ گونه با اصول اخلاقی- فقهی سازگاری نمی‌یابد».

روزنامه ابتکار همچنین نوشته است که در جمهوری اسلامی از «نشاط‌آفرینی و امیدزایی» «مجوز دیگری برای دروغ‌پردازی شده است» و «برخی از مدیران، تصور می‌کنند که حق دارند برای رفع یأس و افسردگی اجتماعی، از حال و آینده تصویری ارائه کنند که بتوانند امیدآفرین باشد»، در حالی که حتی ناصر مکارم شیرازی از مراجع نزدیک به جناح حاکم نیز تاکید کرده که «ایجاد نشاط مجوز دروغ گفتن نیست».

محسنی اژه ای: اختلاف نظرها به جامعه کشیده نشود

خبرگزاری مهر: دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه مردم نباید تاوان اشتباهات برخی را پس بدهند، گفت: نباید اختلاف نظرها به متن جامعه کشیده شود. 

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محسنی اژه ای ظهر پنجشنبه در مراسم معارفه دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: ما قوانین بسیار قوی ای داریم که می توانیم با وجوب آن بسیاری از اختلاف ها را حل کنیم بنابراین نیازی به طرح این مسائل در جامعه نیست.
وی با بیان اینکه مردم گناهی نکردند که با اختلاف نظرها و کشمکش ها دلسرد و ناامید شوند، افزود: باید با تعامل اختلافات درونی حل شده و برای این کار از امکانات معنوی و مادی استفاده شود.

موج مخالفت و انتقاد نسبت به سخنان احمدی‌نژاد در مجلس


سخنان رئیس جمهور ایران در مجلس با انتقادهای متفاوتی روبرو شد. به‌ویژه دیدگاه‌های وی در باره "موفقیت‌آمیزبودن" اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانه‌ها و نیز در باره واگذاری جنگل‌ها به دامداران انتقادهای بسیاری برانگیخته است.
محمود احمدی‌نژاد دراظهارات خود در مجلس ایران در روز چهارشنبه (۲۷ دی/ ۱۶ ژانویه) با طرح این ادعا که گام اول هدفمندی یارانه‌ها به تحقق عدالت کمک کرده آمارهایی مطرح کرد که به موجب آنها در سال اول اجرای طرح یادشده ضریب جینی از ۴۰ درصد به ۳۷ درصد رسید.
او همچنین گفت که در سال مزبور نسبت درآمد ۱۰ درصد ثروتمند به ۱۰ درصد فقیر در خانوارهای شهری از ۴۵.۱۲ برابر در سال ۸۹ به ۱۰.۱۷ برابر و در خانوارهای روستایی از ۱۲.۶۳ برابر در سال ۸۹ به ۹.۳۸ برابر در سال ۹۰ رسید.

به ادعای احمدی‌نژاد هیچ یک از طرح‌های اقتصادی کشور در ۶۰ سال اخیر نتوانسته شاخص‌های اصلی را در یک سال تا این حد تغییر دهد.

محمدرضا پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از این آمار و ارقام احمدی‌نژاد گفت که مردم به نمایندگان مجلس می‌گویند حاضریم یارانه‌هایی را که تاکنون رئیس جمهور داده است پس بدهیم اما دولت قدرت خریدمان را به ما باز گرداند.

تناقض آمارها با واقعیات
منتقدان به نحوه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها می‌گویند که افزایش نقدینگی و بالارفتن تورم قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده استمنتقدان به نحوه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها می‌گویند که افزایش نقدینگی و بالارفتن تورم قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده است
پورابراهیمی هم‌چنین گفت که هدفمندی یارانه‌ها در یکی از اهداف اصلی دیگر خود، یعنی واقعی‌کردن قیمت سوخت نیز ناکام بوده است، چون سوءمدیریت ارز در کشور مانع تحقق این امر شده است: «با وضعیتی که در سوء مدیریت ارز در کشور به وجود آمد نه تنها به قیمت سوخت در منطقه نزدیک نشدیم بلکه از قیمت‌های منطقه نیز دور هم شدیم.»

احمدی‌نژاد این ادعا را هم مطرح کرد که در نتیجه اجرای هدفمندی یارانه‌ها نقدینگی در سال ۸۹ نزدیک ۲۵ درصد و در سال ۹۰، ۱۹.۴ بوده که نشان‌دهنده این است هدفمندی نقدینگی را هم کاهش داده و برخی مصارف راهبردی را کنترل کرده است.

خبرآنلاین که از سایت‌های منتقد دولت به شمار می‌رود با زیرسوال بردن این ارقام نوشته که توقف نسبی کسب و کار عامل عمده اندوخته بیشتر پولی مردم در بانک‌ها در سال ۱۳۹۰ بوده، ضمن این که یک سال بعد همین روند نیز دوام نیاورده و نقدینگی با رشد سی درصدی از ۳۲۵ هزار میلیارد تومان به ۴۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

پرداخت یارانه‌های نقدی بار مالی بیشتری برای دولت ایجاد کرده
منتقدان همچنین بر این نکته تاکید گذاشته‌اند که نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها برای هزینه‌های دولت نتیجه‌ای معکوس به بار آورده و بیش از پیش بار مالی برای دولت ایجاد کرده است.
مسعود میرکاظمی، وزیر سابق نفت در دولت احمدی‌نژاد که اینک نماینده مجلس است در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در همین رابطه می‌گوید: «حجم یارانه پرداختی از ۸۰ هزار میلیارد تومان قبل از هدفمندی به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است».

این که در نتیجه تورم تصاعدی ناشی از نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها و فشار تحریم‌ها قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و مبلغ یارانه‌ها به هیچ وجه این کاهش را جبران نمی‌کند، در سخن مقام‌های رسمی و مردم کوچه وبازار به کرات شنیده شده است.

واکنش‌های مختلف به "فتنه‌گر" ندانستن موسوی و کروبی


سخنان حبیب‌الله عسگراولادی مبنی بر "فتنه‌گر" ندانستن میرحسین موسوی و مهدی کروبی واکنش‌های متفاوتی به دنبال داشته است. شماری از اصلاح‌طلبان از او تقدیر کرده‌اند و بسیاری از اصولگرایان معترض وی شده‌اند.
عضو شورای مرکزی حزب موئلفه اسلامی، حبیب‌الله عسگراولادی بارها گفته است که به نظر او دو نامزد معترض به نتایج اعلام شده‌ انتخابات سال ۸۸، میرحسین موسوی و مهدی کروبی "فتنه‌ساز و فتنه‌گر" نیستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) عسگراولادی روز سه‌شنبه، ۲۶ دی بار دیگر بر این نظر خود، که از سوی اصول‌گرایان با انتقادهای تندی روبرو شده تاکید کرده است.
"اظهارات شگفت سیاستمدار عافیت‌طلب"
روز چهارشنبه، ۲۷ دی جمعی که خود را اعضای انجمن‌های اسلامی شش دانشگاه تهران معرفی کرده‌‌اند، در نامه‌ای خطاب به عسگراولادی سخنان اخیر او را "اظهارات شگفتی" خوانده‌اند که "شادمانی بقایای لاشه فتنه‌ پیچیده سال ۸۸ در داخل و خارج را همراه داشته است."
عسگر اولادی ۱۵ دی‌ماه در مراسمی گفته بود که "موسوی و کروبی فتنه‌گر نیستند بلکه فتنه‌گر اصلی آمریکا،‌انگلیس و استکبار است." در نامه‌ یادشده از پافشاری عسگراولادی در بیان نظرش به شدت انتقاد شده است: «حکما شما نیز مانند دیگر کهنه‌کاران راست سنتی، خود را فقیه سیاسی می‌دانید که بر سخنان اشتباه خودتان اصرار دارید.»
امضا کنندگان نامه عضو ارشد حزب موتلفه را "سیاستمدار عافیت‌طلب" خوانده‌ و خطاب به او نوشته‌اند: «شما دانسته یا ندانسته مسیری غلط را در پیش گرفته‌اید و متاسفانه نتیجه سخن‌تان آب به آسیاب دشمن ریختن است.»
انطباق نظر شخصی با "شاخص ولایت"
روزنامه آرمان تیتر نخست چهارشنبه ۲۷ دی ماه خود را به سخنان عسگراولادی اختصاص داد و از قول او در دیدار با جمعی از طرفداران حزب موتلفه اسلامی نوشت: من باید منصفانه به مسائل بپردازم و از مرده باد و زنده باد اثر نپذیرم، من به عنوان یک شهروند ایرانی حق دارم نظر حقیقی خودم را بگویم.
اعضای انجمن‌های اسلامی در نامه‌ خود به عسگراولادی از او خواسته‌اند "به اصلاح گفته‌های پیشین" بپردازد و "زین پس نیز گفتار خود را با شاخص ولایت منطبق" کند.
هم‌زمان با انتشار این نامه خبرگزاری ایلنا از قول میرقسمت موسوی نماینده مغان در مجلس نهم نوشت: نظرات شخصی برخی اصول‌گرایان را به پای نظرات کل اصول‌گرایان نگذارید.
نماینده مغان در مورد سخنان اخیر عسگراولادی گفت: اگر به این اظهارنظر‌ها نیز حسن نظر داشته باشیم می‌توان گفت که این اظهارنظر‌ها برای وحدت جامعه و جذب حداکثری است.
میرقسمت موسوی نیز مانند نویسندگان نامه اعتقاد دارد که در هر حال بهتر است افراد قبل از اظهارنظر نیم نگاهی هم به سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در مورد انتخابات سال ۸۸ بیندازند.
عسگراولادی می‌گوید که « موسوی و کروبی فتنه‌گر نیستند بلکه فتنه‌گر اصلی امریکا و انگلیس و استکبارند.»
عضو شورای مرکزی موتلفه می‌گوید: «من برای بیان نظراتم از حزب موتلفه یا کمیته امداد یا جبهه پیروان یا حتی اصول‌گرایان خرج نکرده‌ام. من با آرم حبیب‌الله عسگراولادی این حرف‌ها را زده‌ام.»
تقدیر هفت اصلاح‌طلب از عسگراولادی
هم‌زمان با نامه‌ انتقاد آمیز دانشجویان، هفت فعال اصلاح‌طلب، از جمله ابراهیم اصغرزاده، الیاس حضرتی و محمدجواد حق‌شناس نامه‌ای به حبیب‌الله عسگراولادی نوشتند و علت نگارش آن را "اظهارنظر منصفانه" او در روزهای گذشته خواندند که «البته در هیاهوی اهل غوغا کمتر شنیده شد.»هفت فعال جناح اصلاح‌طلب حکومت جمهوری اسلامی با اشاره به موضع‌گیری‌های اخیر عسگراولادی خطاب به او می‌نویسند: «قطعا چیزی که می‌گویید مبتنی بر درک و دریافت‌تان بوده و جای بسی تقدیر و تشکر است که میان رقابت سیاسی و گفتن حقیقت مرزی قایل نشده‌اید و برای خوشایند تندروهای عصبی مزاج از جاده انصاف دور نیفتاده‌اید.»
نمادهای تعادل در "استبداد مطلقه"
فعالان اصلاح‌طلب در نامه‌ خود تاکید می‌کنند که آنها نیز مانند اصول‌گرایان «همگی بر کلیاتی اتفاق داریم که ماهیت اصلی نظام را شکل می‌دهد.»
در بخش پایانی نامه فعالان سیاسی به عسگراولادی تاکید شده که دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌‌طلب «دو نمادی از تعادل و خردورزی سیاسی در این مرز و بوم بوده که حذف هر کدام به منزله منکوب کردن فرآیند توسعه و پیشرفت و رقابت سیاسی در ایران است.»
هفت فعال اصلاح‌طلب همچنین خاطر نشان کرده‌اند: «متاسفانه تاریخ ایران بیش از آنکه الگوها و نمونه‌های سیاسی دیگری را تجربه کند، با مفهوم استبداد مطلقه آشنا بوده است.»
نویسندگان نامه گرچه جناح خود و اصولگرایان را "دو نماد تعادل و خردورزی" خوانده‌اند، اعتراف می‌کنند که در ایران «سابقه طولانی خودکامگی، امکان تمرین مدارا و گفت‌وگوی اجتماعی را از ما ستاند و خصلت استبداد سیاسی را گسترش داد.»

عضو مجلس خبرگان: طرح "انتخابات آزاد" خیانت و وطن‌فروشی است


جعفر شجونی، عضو مجلس خبرگان چهارشنبه ۲۷ دی در قم مطرح‌کنندگان بحث انتخابات آزاد را "وطن فروش و خائن" خواند. او همچنین گفت هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۹۲ "به میدان نمی‌آید و اگر هم بیاید رای نمی‌آورد".
جعفر شجونی، عضو جامعه روحانیت مبارز تهران و مجلس خبرگان روز چهارشنبه ۲۷ دی در جمع مردم قم به پرسش‌های حاضران در مورد انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ پاسخ داد.

خبرگزاری فارس که شجونی را "همرزم شهید نواب صفوی و عضو شورای مرکزی جمعیت فدائیان اسلام" معرفی می‌کند از قول او نوشت: «این روزها برخی افراد انتخابات آزاد را برای انتخابات ریاست جمهوری کشور مطرح می‌کنند و این سخنی بی‌معنی است».

"خیانت به کشور"

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای هفته‌ی گذشته (سه‌شنبه ۱۹ دی) با این ادعا که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ تمام انتخابات در ایران آزاد بوده، نسبت به تاکیدهایی که بر ضرورت تضمین سلامت و آزادی انتخابات می‌شود هشدار داد. وی گفت: «آن کسانی که راجع به انتخابات توصیه‌هایی می‌کنند، حواسشان باشد به دشمن کمک نکنند. دائما نگویند انتخابات باید آزاد باشد.»
جعفر شجونی
جعفر شجونی با استناد به سخنان خامنه‌ای، کسانی که انتخابات آزاد را مطرح می‌کنند متهم کرد که "درصدد خیانت به کشور" هستند.

به گزارش فارس شجونی می‌گوید که اول بار بحث انتخابات آزاد را از پسر آخرین شاه ایران شنیده و "سپس خاتمی و سهم‌خواهان و بعد هم برخی افراد این موضوع را به زبان آوردند".

ظاهرا یکی از افراد مورد نظر شجونی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است که چند روز پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ این مسئله را مطرح کرد. او یک روز پس از سخنان خامنه‌ای بار دیگر آزادی و سلامت انتخابات را شرط بازگشت آرامش به کشور خواند.

کروبی: انتخاب آزاد مطالبه‌ای بدیهی‌ست

عضو مجلس خبرگان در بخش دیگری از اظهارتش گفت: «همین افرادی که امروز از نبودن انتخابات آزاد دم می‌زنند سال ۸۸ صیانت از آرا را مطرح کردند و با این کارها می‌خواهند در دل مردم ایجاد نگرانی کنند.»

در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری حامیان دو نامزد انتخاباتی، میر حسین موسوی و کروبی، که اکنون در بازداشت خانگی به سر می‌برند، با تشکیل کمیته‌هایی خواستار صیانت از آرای شهروندان و پیگیری تخلف‌های انتخاباتی بودند.

محمد تقی کروبی، فرزند یکی از نامزدان معترض، در یادداشتی که چهارشنبه ۲۷ در وبلاگش منتشر شد نوشت: "انتخابات آزاد" یکی از بدیهی‌ترین مطالبات مردم در هر جامعه‌ای محسوب می‌گردد.

کروبی می‌افزاید: «طبیعی است که گروه‌های سیاسی و مردم از آن سخن بگویند و حاکمیت موظف شود برای زدودن تاریکی‌ها و ابهامات بستر مناسب برای برگزاری آن را فراهم کند.»

"انتخابات آزاد رمز فتنه و شورش"

محمد تقی کروبی با اشاره به سخنان خامنه‌ای در منع استفاده از عبارت "انتخابات آزاد" نوشت: «اینکه حاکمیت با توجه به کارنامه‌اش در چند سال گذشته علاقه‌ای به عرضه کردن خود در عرصه رقابت آزاد مطابق قانون اساسی ندارد، امری مبرهن و روشن است. اما اینکه در مقام کلام هم دیگر تحمل یک واژه بدیهی را ندارد، جای بسی تاسف است.»احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران اخیرا گفته است: «انتخابات آزاد رمز فتنه و شورش در انتخابات ریاست جمهوری آینده است… کسانی که خود را مرد سیاست می‌دانند و نقش بالایی در حکومت داشتند آیا خجالت نمی‌کشند که حرف دشمنان خارجی نظام را می‌زنند و حرف بیگانگان را تکرار می‌کنند؟»

جنتی در ادامه بدون نام بردن از فرد خاصی گفت: «شکست خورده‌های سیاسی این روزها صحبت از انتخابات آزاد می‌کنند و یکی از آنها که از همه گردن کلفت‌تر است مدتها قبل این موضوع را مطرح کرده و بقیه هم پشت سر او این خط را دنبال کردند.»

محمد تقی کروبی، همچون اغلب ناظران خطاب این سخنان را هاشمی رفسنجانی می‌داند و می‌نویسد به بهانه واژه "انتخابات آزاد" بدنبال دشمن می‌گردند و "آقای هاشمی با آن سابقه را گردن کلفت می‌نامند".

ضرورت تمکین حاکمیت به خواست مردم

فرزند مهدی کروبی در یادداشت خود نوشت: «موضوع برگزاری انتخابات سالم تنها دغدغه دلسوزان نظامی است که کم‌هزینه‌ترین راه نجات کشور از وضعیت اسفبار داخلی و بین‌المللی را در آشتی ملی، اعاده اعتماد و تمکین حاکمیت در برابر خواست مردم می‌دانند.»

تازه‌ترین اظهارات هاشمی رفسنجانی در مورد انتخابات با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است. اخیرا محمود احمدی‌نژاد نیز که به گفته‌ی کروبی "تجربه تحمیل خود بر اراده یک ملت را در سال‌های ۸۴ و ۸۸ به همراه دارد" گفت "انتخابات آزاد حق مردم است".

محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس دوشنبه، ۲۵ دی با اشاره به این سخنان به خبرگزاری فارس گفت: «هم آقای هاشمی باید دقت کنند و از این واژه استفاده نکنند و هم مسئول اجرایی سطح بالا که از این واژه استفاده می‌‌کنند باید دقت کنند که آب به آسیاب دشمن نریزند.»

از سوی دیگر گزارش‌نویس پایگاه اطلاع‌رسانی هاشمی رفسنجانی نوشته است که هر روز بر تعداد کسانی که از او دعوت می‌کنند برای حل مشکلات سیاسی کشور نقش بیشتری بر عهده بگیرد افزوده می‌شود.

جعفر شجونی ظاهرا با توجه به این موضوع در مورد حضور احتمالی رفسنجانی در انتخابات سال ۹۲ تاکید کرده است "هاشمی به میدان نمی‌آید و اگر هم بیاید رای نمی‌آورد".

واردات گندم 100 برابر شد

خبرگزاری پانا  : رییس کمیته واردات اتاق ایران با اشاره به واردات بسیاری از کالاها به کشور از رشد 100 برابری واردات گندم خبر داد و گفت : ثبت سفارش واردات کلی و ارقام بالا در مرکز مبادلات پذیرفته نمی شود و ارز مبادلاتی تنها به ثبت سفارش واردات جزیی کالا اختصاص می یابد.
مجید رضا حریری در گفت وگو با پانا، با انتقاد از اظهار نظرهای متفاوتی که پیرامون دریافت ارز مبادلاتی وگروههای کالایی مطرح می شود ، اظهار کرد: ثبت سفارش واردات کلی و ارقام بالا در مرکز مبادلات پذیرفته نمی شود و ارز مبادلاتی تنها به ثبت سفارش واردات جزیی کالا اختصاص می یابد .
حریری بیان کرد: آمار گمرک نشان می دهد واردات 8 درصد کاهش یافته و این درحالی است که واردات کالاهای ضروری نیز  بیشتر بوده است .
وی افزود: در 9 ماه ابتدایی سال 90 ، 52 هزار تن گندم به ارزش 15 میلیون دلار وارد شده که این رقم در 9 ماهه ابتدایی سال 91 به 5 میلیون تن گندم معادل یک میلیارد و 882 میلیون دلار افزایش یافته است.
رییس کمیته واردات اتاق ایرانخاطر نشان کرد : این بدان معنی است که میزان واردات گندم در سال جاری بیش از 100 برابر افزایش یافته است.
وی با تاکید براینکه تقاضای خرید بسیاری از کالاهای به دلیل گرانی ها کاهش یافته است ،اظهارکرد: علاوه بر افزایش قیمت کالاها میزان واردات بسیاری از کالاها نیز کاهش یافته که ممکن است درآمار گمرک چندان به چشم نیاید .

۱۲ مولفه سردار نقدی برای مقابله با تحریم اقتصادی


پس از آنکه سپاه برای پذیرش مسئولیت بیشتر در عرصه اقتصادی اعلام آمادگی کرد، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ۱۲ مولفه اقتصاد مقاومتی به منظور مقابله با تحریم‌ها را برشمرد.
به گزارش مهر، سردار محمدرضا نقدی چهارشنبه شب در نشست پشتیبانی از اردوهای جهادی و طرح هجرت ۳ در بوشهر به تحریم‌های دشمنان علیه ایران اشاره کرد و اظهار داشت: هدف‌گذاری‌های دشمنان برای تحریم‌های اقتصادی به علت شکست آنها در عرصه جنگ نظامی و کارهای فرهنگی است.
وی ادعا کرد: باید از این تحریم‌ها نهایت استفاده را ببریم و از آنها به عنوان یک فرصت برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم تا بتوانیم قدرت کشور را در عرصه اقتصادی به رخ بکشیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با این ادعا که زمینه‌های لازم برای شکل دادن به اقتصاد مولد در ایران فراهم است، خاطرنشان ساخت: زمینه‌ها و شرایط لازم برای این مهم مهیا است و نیازمندی‌های اقتصاد مولد از جمله انرژی ارزان، معادن، مواد اولیه، نیروی کار، دانش و بازار مصرف را به خوبی در اختیار داریم.
سردار نقدی خواستار جدیت برای بهبود فرهنگ کار در کشور شد و بیان داشت: ۱۲ مولفه اقتصاد مقاومتی برای مقابله با تحریم‌ها دسته‌بندی شده که سر فصل تمام این دسته‌بندی‌ها فرهنگ کار است و باید این امر به صورت جدی توسعه یابد.
وی به اهمیت بسیار بالای آموزش و کسب مهارت‌های کاری اشاره کرد و ادامه داد: یکی دیگر از مولفه مهم در این سرفصل‌ها مردمی کردن اقتصاد است که باید مورد توجه قرار بگیرد و اگر سرمایه‌های کشور از جمله سکه و ارز و … در مسیر مولد قرار گیرد، شاهد شکوفا شدن اقتصاد خواهیم بود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین از قاچاق به عنوان یکی از عناصر تهدید کننده اقتصاد داخلی نام برد و ادامه داد: برخی از کالاهایی که به کشور وارد می‌شوند نیاز کشور نیستند و در داخل کشور نیز قادر به تولید آنها هستیم.
سردار نقدی در بخش دیگری از سخنان خود به اردوهای جهادی اشاره کرد و عنوان داشت: اردوهای جهادی ظرفیت بسیار خوبی برای رونق اقتصاد و تولیدات داخلی هستند که باید تلاش کنیم از این ظرفیت‌ها بهره مناسب را ببریم.
وی از تولید به عنوان محور برنامه‌های سال آینده اردوهای جهادی نام برد و خاطرنشان ساخت: بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته سال آینده رویکرد گروه‌های جهادی در بسیج از خدمات محور به سمت مولد محور تغییر خواهیم داد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین به هدف‌های مورد نظر برای این تغییر رویکرد اشاره کرد و بیان داشت: در داخل کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی برای تولید داریم که با این رویکرد می‌توانیم بهره بیشتر و بهتری از این ظرفیت‌ها ببریم.
وی به مزایای اردوهای جهادی اشاره کرد و بیان داشت: شرکت کنندگان در اردوهای جهادی علاوه بر پرکردن اوقات فراغت خود، با بسیاری از واقعیت‌های جامعه آشنا می‌شوند.

اعتصاب غذای اسماعیل برزگری در زندان اوین


اسماعیل برزگری، زندانی سیاسی و دندانپزشک محبوس در بند ۳۵۰ زندان از روز دوشنبه ۲۵ دیماه دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، اسماعیل برزگری که به علت کوتاهی در رسیدگی وضعیت درمانی اش دست به اعتصاب غذا زده است، پس از انتقال به بهداری زندان اوین و به دلایل نامعلوم مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به گفته ی شاهدان عینی از ناحیه گردن و لب جراحت پیدا کرده است.
اسماعیل برزگری، زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در طی سالهای گذشته و در اعتراض به شرایط زندان و عدم رسیدگی به مشکل پزشکی اش، بارها اقدام به اعتصاب غذای طولانی مدت کرده که بنا به اخبار تایید نشده در پی این اعتصابها ۱۱ روز را در کما به سر برده است.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ توسط اطلاعات سپاه در شهر تبریز بازداشت و پس انتقال به بند دو-الف سپاه در زندان اوین مدت ۶ ماه را در سلول انفرادی سپری کرد.
اسماعیل برزگری نهایتاً پس از عدم قبول اتهام جاسوسی و قوم گرایی و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی توسط قاضی پیرعباسی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و به ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

کشاورزان در آستانه ورشکستگی؛ دولت با ارز مرجع میوه وارد می‌کند


قائم مقام خانه کشاورز از واردات گسترده مرکبات از کشورهای مصر و ترکیه خبر داد و ضمن هشدار نسبت به ورشکستگی کشاورزان، از دولت خواست که واردات میوه را متوقف کند.
به گزارش ایسنا، عنایت الله بیابانی می گوید: به دلیل عدم اجرای قوانین تولیدکنندگان ورشکست شده‌اند.
قائم مقام خانه کشاورز اظهارداشت: در حالیکه میزان تولیدات داخلی بیش از تقاضاست، وزارت صنعت، معدن و تجارت با اخذ مجوز واردات مرکبات با ارز مرجع، نسبت به واردات گسترده مرکبات در کشور اقدام کرده است.
قائم مقام خانه کشاورز در ادامه خواستار توقف واردات میوه از سوی وزارت صنعت شد و گفت: در صورت عدم توقف واردات تولید کنندگان در آستانه ورشکستگی قرار خواهند گرفت.
بیابانی با بیان این که ایران پنجمین تولیدکننده مرکبات در جهان است، گفت: میزان تولید مرکبات امسال چهار میلیون و پانصد هزار تن برآورده شده است. که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
قائم مقام خانه کشاورز، با اشاره به توقف صادرات میوه از سوی ایران تصریح کرد: همزمان با اعمال سیاست‌های تحریم و به تبع آن سیاست‌های مالی و پولی کشور تغییر کرد و همین امر موجب شد که کشورهای مختلف برای واردات محصولات ایران تعرفه های سنگینی را وضع کنند.

اژه ای : موسوی و کروبی صلاحیت حضور در انتخابات را ندارند


فارس: سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر از بنده بپرسند که موسوی و کروبی جرم و خلافی را مرتکب شدند به صراحت می‌گویم آنها خلاف بزرگی را مرتکب شدند و صلاحیت حضور در انتخابات آینده را ندارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل غلامحسین محسنی‌اژه‌ای صبح امروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سئوال که موسوی و کروبی صلاحیت‌شان در انتخابات آینده تایید می‌شود یا خیر، اظهار داشت: صلاحیت کاندیداها هیچ ربطی به مجرم یا غیر مجرم بودن آنها ندارد و قرار نیست کسی که تایید صلاحیت می‌شود الزاماً محکومیت قضایی نداشته باشد.
وی گفت: هر کس را که مراجع ذی‌صلاح تشخیص دهند که صلاحیت حضور در انتخابات آینده را دارند مورد تایید قرار می‌گیرند و الزامی به پرونده قضایی داشتن یا نداشتن ندارد.
این مسئول بیان داشت: موسوی و کروبی افرادی هستند که نسبت به نظام و ملت ظلم کرده و مرتکب خلاف شدند و چنانچه از کرده خود توبه نکنند و جبران مافات نکنند قطعاً صلاحیت حضور در انتخابات و کاندیداتوری ریاست جمهوری را ندارند.
*مرخصی جوانفکر ربطی به اهل رسانه بودن او ندارد
 این مسئول در پاسخ به این سئوال که آیا جوانفکر به خاطر قانون مطبوعات به مرخصی رفته است گفت: مرخصی محکومان بستگی به شغل و حرفه آنها ندارد که بخواهیم آن را به کار مطبوعاتی و غیر مطبوعاتی ربط دهیم.
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: بر‌اساس قانونی که سازمان زندان‌ها برای اجرای آن مصمم است مرخصی به زندانیان داده می‌شود، که این بستگی به شرایط افراد و نحوه حضور آنها در زندان و تعامل با ضابطان قضایی و انتظامی است که مطابق این ضوابط مرخصی آنها تایید و یا رد خواهد شد.
محسنی‌اژه‌ای به خبرنگار فارس ابراز داشت: این روابط را سازمان زندان‌ها مشخص کرده و بر همین اساس زندانیان به مرخصی می‌روند که البته در این بین نوع جرم و سابقه کیفری افراد زندانی نیز بی‌تاثیر نیست.
وی در خصوص دزدیده شدن طرح اختراعی و ابتکاری برخی از مخترعان و مبتکران نیز گفت: باید این موضوع در مراجع قضایی به اثبات برسد چرا که گاهی فرد ادعا کننده نمی‌تواند ادعای مطرح شده را اثبات کند که در این زمینه در صدور رای قطعاً دیدگاه‌ها متفاوت خواهد بود اما اگر فرد با دلیل و مدرک متقن سخن از سرقت طرح ابتکاری و اختراعی بزند قطعاً قابل رسیدگی در مراجع قضایی است.

نماینده مجلس : کسانی که میخواهند به ما القا کنند این بنزینی که شما تولید می کنید هوا را آلوده میکند، به صورت رسمی نوکر بیگانه هستند

به گزارش فرارو، پس از رونمایی از تولید ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین با مخلوط ۳۵ درصدی متانول در حضور وزیر نفت، انجمن خودروسازان طی نامه ای به معاونت سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به خطرات استفاده از این بنزین هشدار داده است.

در این نامه نوشته شده است: در حالیکه در اغلب کشورهای جهان برای ارتقاء کیفیت سوخت، از ۵ تا ۱۵ درصد اتانول استفاده می کنند؛ متأسفانه ما به دنبال استفاده از متانول آن هم با ترکیب ۳۵ درصدی هستیم که حتی بخار آن باعث کوری چشم می شود.

سید هاشم بنی هاشمی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «در بازدیدی که ما هفته گذشته از پالایشگاه شهید تندگویان تهران داشتیم مشاهده کردیم بنزینی که در این پالایشگاه تولید می شود بنزین مرغوب و با کیفیت بسیار بالایی است.»

وی ادامه داد: «شاید واقعا یکسری عوامل وابسته به کشورهای خارجی همچون انگلیس و آمریکا در القای تاثیر کیفیت بنزین بر آلودگی هوا دست اندرکار هستند. استعمارگران و کسانی که 100 سال نفت ما را غارت کردند اکنون در سیستم ما وجود دارند و حتی تفکر آنها هنوز حضور دارد و خط نامناسبی به شمای خبرنگار یا بنده می دهند.»

وی افزود: «وقتی ما در یک زمینه توانمند می شویم و مثلا وقتی در گذشته بنزین وارد می کردیم و اکنون خود اقدام به تولید بنزین می کنیم، آنها سعی می کنند به نوعی به ما القا کنند این بنزینی که شما تولید می کنید به درد نمی خورد.»

وی تاکید کرد: «بنابراین افرادی که صحبت از تاثیر کیفیت بنزین داخلی بر آلودگی هوا می کنند ممکن است ناخودآگاه هدایت شده باشند و به صورت رسمی نوکر بیگانه باشند.»

نخستین گزارش اوپک در سال ۲۰۱۳؛ کاهش توليد نفت ايران

زادیو فردا : سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در نخستین گزارش ماهانه خود در سال ۲۰۱۳ که روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه منتشر کرد، از کاهش دوباره توليد نفت ايران خبر داد.

بر اساس اين گزارش ۷۸ صفحه‌ای، توليد نفت ايران در ماه دسامبر سال ۲۰۱۲ به روزانه دو ميليون و ۶۵۶ هزار بشکه سقوط کرده است که نسبت به ماه قبل آن روزانه بيش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ بشکه کاهش نشان می‌دهد.

اين گزارش بر اساس منايع ثانويه (منابع کارشناسی خود سازمان) می‌نويسد که توليد نفت ايران در سال ۲۰۱۱ حدود ۳ ميليون و ۶۲۸ هزار بشکه در روز بوده که در طول سال ۲۰۱۲ به صورت مستمر کاهش يافته است. اوپک می‌گويد که ايران در سال ۲۰۱۲ به طور متوسط روزانه دو ميليون و ۹۷۰ هزار بشکه نفت توليد کرده که نسبت به سال قبل آن کاهشی ۶۵۸ هزار بشکه‌ای را تجربه کرده است.

بر اساس اين گزارش، توليد نفت ايران در ماه گذشته ميلادی، دسامبر، به کمترين ميزان خود رسيده و با سطح توليد نفت امارات برابر شده است. ايران که تا اواسط سال گذشته ميلادی دومين توليدکننده بزرگ نفت بود، هم‌اکنون پشت سر عربستان، عراق و کويت به چهارمين توليد‌کننده نفت اوپک تبديل شده است.

در بخش ديگری از اين گزارش به متوسط قيمت جهانی نفت در سال ۲۰۱۲ اشاره شده که ۱۰۹.۴۵ دلار برای هر بشکه نفت خام ثبت شده است.

سازمان‌های معتبر جهانی، از جمله سازمان جهانی انرژی گزارش کرده‌اند که صادرات نفت ايران در طی سال گذشته ۴۰ درصد افت داشته و ماهانه بالغ بر ۵ ميليارد دلار زيان روی دست ايران نهاده است.

بر اساس گزارش اوپک ايران سال ۲۰۱۱ ميلادی دو ميليون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام صادر کرده بود که به همراه محصولات نفتی و ميعانات گازی کلا ۱۱۴ ميليارد و ۷۵۰ ميليون دلار درآمد برای ايران به ارمغان آورده و ۸۴ درصد از کل صادرات ايران را تشکيل داده بود.

اما بر اساس گزارش‌ها، صادرات نفت خام ايران در طی سال ۲۰۱۲ تا يک ميليون بشکه در روز کاهش يافته است.

غلامرضا کاتب سخنگوی کميسيون برنامه و بودجه مجلس ايران ۱۸ دی ماه به نقل از رستم قاسمی وزير نفت از کاهش ۴۰ درصدی فروش نفت خبر داده بود.

اوپک در بخش ديگری از گزارش خود، به سقف توليد ۱۲ کشور عضو اشاره کرده و می‌افزاید که در مجموع کشورهای عضو اوپک طی ماه دسامبر ۲۰۱۲ توليد نفت خود را نسبت به متوسط توليد سال ۲۰۱۱ حدود ۸۰۰ هزار بشکه کاهش داده اند و اين رقم به ۳۰ ميليون و ۳۶۵ هزار بشکه در روز کاهش يافته است.

بر اساس تفاهم ۱۲ عضو اوپک، قرار بود سقف توليد اين سازمان در رقم ۳۰ ميليون بشکه در روز تثبيت شود، اما اين اتفاق تاکنون نيفتاده است.

گزارش اوپک می‌گويد که انتظار می‌رود که رشد جهانی تقاضای نفت در سال ۲۰۱۳ نسبت به سال گذشته ۸۰۰ هزار بشکه در روز باشد. نياز به نفت اوپک در سال جاری روزانه ۲۹ ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه برآورد می‌شود. 

کارکنان نهاد رياست جمهوري فوق العاده مشاغل مي گيرند

چرا تلويزيون اعتراض نمايندگان به سخنان احمدی نژاد چیزی پخش نکرد؟"
کارکنان نهاد رياست جمهوري فوق العاده مشاغل مي گيرند
روزنامه خراسان : بر اساس بررسي هاي کارشناسان يک نهاد نظارتي، از اوايل سال جاري کارکنان نهاد رياست جمهوري با ابلاغ يک مسئول ارشد دولتي مبلغي را به عنوان فوق العاده شغل دريافت مي کنند که ساير کارمندان دولتي از فوق العاده شغل محروم هستند. اين نهاد نظارتي تاکيد کرده است که اگرچه مبلغ مذکور از نظر رويه هاي قانوني، مخدوش نيست اما با تاکيدات عدالت محورانه دولت در تضاد است.
"چرا تلويزيون اعتراض نمايندگان به سخنان احمدی نژاد چیزی پخش نکرد؟"
روزنامه جمهوری اسلامی: شيوه تلويزيون در انتشار خبر مربوط به سخنراني ديروز احمدی نژاد در مجلس شوراي اسلامي و اعتراضات نمايندگان مجلس به اظهارات احمدي نژاد موجب اعتراض بسياري از مردم شد. مردم مي‌گويند چرا تلويزيون از اعتراض نمايندگان به عدم حضور احمدی نژاد براي شنيدن سخنان نمايندگان مجلس چيزي منتشر نكرد؟ چرا از سخنان نمايندگان فقط يك جمله آنهم از قسمتي كه مربوط به تعارفات بود را پخش كرد؟ و چرا از مسائل مربوط به تخلفات دولت از عمل به وظايف قانوني كه وجه مشترك اعتراضات نمايندگان مجلس به سخنان احمدي نژاد بود چيزي نگفت؟ رسانه ملي با اين روش، اعتماد مردم را از دست مي‌دهد.

بیانیه مشترک مجلس خبرگان رهبرى علیه رفسنجانی و عسگر اولادی

جریان تطهیر و تخفیف جرم سران فتنه خواسته دشمن است
خبرگزاری فارس: هیأت‌رییسه مجلس خبرگان رهبرى در بیانیه مشترک خود با کمیسیون‌های این مجلس، جریان تطهیر یا تخفیف جرم سران فتنه و فتنه‌گران را خواست دشمنان انقلاب اسلامی دانست.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس بیانیه پنجمین نشست مشترک هیئت‌رییسه و کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبرى به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در آستانه ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام و امام صادق و هفته وحدت، با تأکید بر اتحاد و یکپارچگی ملت و مسئولین و سران قوا، امور ذیل را یادآور می‌شود:

1.توطئه‌های دشمن را به ویژه در عرصه فشارهای اقتصادى، با اجرای رهنمودهای مقام رهبری مدظله العالی به ویژه راهکارهای اقتصاد مقاومتی را تنها راه برون رفت از محاصره اقتصادی می‌دانیم.

2.هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبرى، جریان تطهیر یا تخفیف جرم سران فتنه و فتنه گران را خواست دشمنان انقلاب اسلامی می‌داند که هرگز دوستداران انقلاب به دنبال آن نبوده و نخواهند بود از همگان انتظار داریم نسبت به اظهار نظری که موجب سوء استفاده دشمنان اسلام شده و یا باعث تردید در جامعه ولایی و حماسه سازان با شکوه 9 دی شود مراقبت نمایند.

3.القای واژه «انتخابات آزاد» یا کلید واژگانی از این دست در راستای توطئه در اصل انتخابات، تلقی شده و باتوجه به موضوعی که مقام معظم رهبرى، نسبت به آن هشدار دادند انتظار آن داریم که دلسوزان انقلاب با توجه به برگزاری بیش از 30 انتخابات سالم در کشور و اعتماد و اطمینان مردم به سازوکار قانونی موجود، مواضع جریان انقلاب را از استکبار جهانی باز شناسند تا مرزها شفاف گردد.

در خاتمه، خبرگان ملت، هرگونه التهاب آفرینی و ایجاد بی ثباتی سیاسی و اقتصادی را در جهت اهداف سوء دشمن ارزیابی نموده و از دید ملت بزرگ ایران، قابل گذشت نمی‌باشد.

محمد یزدى   

هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبرى

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 28 دی، 17 ژانویه