۱۳۹۱ آذر ۳۰, پنجشنبه

مادر نسرین ستوده درگذشت/ آیا او به اجازه خواهند داد در مراسم تشییع مادرش شرکت کند؟


صفورا فخریان، مادر نسرین ستوده، وکیل زندانی در بند زنان اوین، ساعتی پیش درگذشت.
به گزارش کلمه، این خبر را رضا خندان، همسر این زندانی سیاسی، در صفحه فیس بوک خود اعلام کرده و نوشته است: شب یلدا برای مادر نسرین بی‌انتها شد. او که سادگی مرگ‌اش به صافی قلب مهربان اش بود.
وی پیش از این هم نوشته بود: وقتی که نسرین بازداشت شد، پدرش در بدترین شرایط ممکن در آی سی یو بود. به بازجوی‌اش گفتم اجازه بدهید بیاید و در آخرین لحظات پدرش را ببیند اما هیچوقت اجازه ندادند. پدر فوت کرد باز اجازه ندادند در مراسم تشییع شرکت کند.
حالا مشخص نیست آیا نسرین ستوده با برخوردی انسانی از سوی مسئولان قضایی رو به رو خواهد شد و اجازه خواهد یافت در مراسم تشییع و تدفین مادرش شرکت کند؟

سفره‌ی شب یلدای بسیاری از ایرانیان کوچکتر شده


افزایش شدید قیمت میوه و آجیل در آستانه‌ی شب یلدا به کسادی چشمگیر بازار این محصولات منجر شده است. بنابر گزارش‌ها بهای آجیل به نسبت سال پیش دو برابر شده و فروش هندوانه به نصف کاهش یافته است.
در آستانه‌ی طولانی‌ترین شب سال، بهای ملزومات سفره شب یلدا افزایشی کم‌سابقه پیدا کرده است. منابع خبری در ایران گزارش می‌دهند با توجه به قیمت‌های کنونی میوه و آجیل، سفره‌ی شب یلدای بسیاری از ایرانیان کوچکتر از سال پیش خواهد بود و سفره‌ی بسیاری از شهروندان خالی خواهد ماند.
شماری از نمایندگان مجلس در ۲۹ آذرماه از دولت خواسته‌اند در واپسین ساعت‌های مانده به شامگاه اول دی "بازار را تحت کنترل بگیرد تا شاهد افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در شب یلدا نباشیم."
کاهش خرید و فروش هندوانه و آجیل
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز چهارشنبه، ۲۹ آذر گزارش داد، هم اکنون قیمت آجیل در بازار تهران به نسبت سال گذشته صد در صد افزایش یافته و بهای پسته‌ی درجه یک به کیلویی ۶۰ هزار تومان رسیده است.
بهای آجیل و میوه افزایشی چشمگیر داشته استبهای آجیل و میوه افزایشی چشمگیر داشته است
به گزارش ایلنا قیمت میوه در نقاط مختلف تهران متفاوت بوده و بهای هر کیلو هندوانه از ۲۵۰۰ تومان تا ۴ هزار تومان متغیر است. برخی از آجیل‌فروش‌های مرکز تهران به ایلنا گفته‌اند به علت گرانی حجم خرید شهروندان به نسبت سال پیش کاهش یافته است.
حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی شهر تهران می‌گوید قیمت بالای هندوانه باعث شده که حتی نیمی از فروشندگان از خرید آن در میدان‌های میوه خودداری کنند. بر این اساس قیمت عمده‌فروشی هندوانه از کیلویی ۲۵۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان کاهش یافته است.
خبرگزاری مهر از قول مهاجران نوشت: «با توجه به گرانی این محصول و کاهش قدرت خرید مردم، مغازه داران نگرانند که با پایان شب یلدا هندوانه‌ها روی دستشان بماند و آن وقت باید ضرر هنگفتی را متحمل شوند.»
یک کیلو انار، یک کیلو خرمالو: ۹ هزار تومان
به گزارش خبرگزاری مهر روز چهارشنبه در تهران هر کیلوگرم انار شیراز ۴۸۵۰ تومان، لیمو شیرین ۱۹۵۰ تومان، پرتقال جنوب ۲۸۰۰ تومان و خرمالو ۴۲۰۰ تومان به عنوان حداقل قیمت در مغازه های سطح شهر ارائه می شود. این گزارش تاکید می‌کند که بدون شک بهای میوه‌های یادشده در نقاط شمالی شهر بیش از این قیمت‌ها است.
خبرگزاری مجلس در ۲۹ آذر در گزارشی زیر عنوان "گرمای شب یلدا زیر سوز گرانی" از قول محمد حسن نژاد، نماینده مرند و جلفا نوشت: «در حال حاضر دولت فرصت کافی برای تأمین مایحتاج شب یلدا را دارد که پس از آن هیچ توجیهی برای نابسامانی در این بازار قابل قبول نیست.»
«واردات بی‌رویه به بهانه تنظیم بازار»
دولت در سال‌های گذشته در آستانه‌ی شب یلدا و نوروز به منظور آنچه تنظیم بازار خوانده می‌شود مقدار زیادی میوه از خارج وارد و توزیع کرده است. محمد تقی توکلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس می‌گوید: واردات بی‌رویه انواع میوه به کشور به بهانه تنظیم بازار توجیه اقتصادی ندارد، زیرا از این ناحیه به تولید کننده داخلی ضربه وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری مجلس محمد تقی توکلی هشدار می‌دهد که اگر روند واردات میوه همچنان ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر با بحران بیکاری کشاورزان در جامعه مواجه خواهیم شد.
بدون در نظر گرفتن تاثیر سیاست‌های دولت در نابسامانی‌های بازار، کاهش ارزش پول ملی و افزایش کم سابقه تورم که در آبان‌ماه به ۳۶ درصد رسیده مهمترین عامل گرانی‌های اخیر ارزیابی می‌شود.

احمدی‌نژاد: قانون هدفمندی یارانه‌ها قابل اجرا نیست


محمود احمدی‌نژاد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را "تنها راه دور زدن فشار دشمن" خواند. او در عین حال با کنایه به مجلس می‌گوید: «زمانی که یک قانون در طول سال ۱۱ بار عوض می‌شود، نمی‌توان آن را اجرا کرد.»
محمود احمدی‌نژاد، ۲۹ آذر ماه در دومین سالروز آغاز اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها شرط موفقیت این برنامه را وجود یک "فرماندهی واحد اقتصادی" عنوان کرد.
رئیس دولت دهم می‌گوید که تنها راه "عبور از تحریم‌ها و دور زدن فشارهای دشمن" اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌هاست. او در بخش دیگری از اظهاراتش نهادهای مختلف، به ویژه مجلس را متهم می‌کند که با دخالت در کار دولت مانع این کار شده‌اند.
«فرماندهی اقتصاد از یک جا»
بخشی از سخنان احمدی‌نژاد که اشاره‌های آشکاری به موانع ایجاد شده بر سر راه اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها دارد، در روایت رسمی پایگاه اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری از سخنان او حذف یا تعدیل شده است. این بخش‌ها در گزارش منابع دیگر خبری از جمله خبرگزاری‌های ایسنا، فارس و مهر آمده است.به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمدی‌نژاد می‌گوید که هدفمندی یارانه‌ها به شرطی موفق خواهد بود که «این قطار یک راننده داشته باشد؛ چراکه اقتصاد را از دوجا نمی‌توان هدایت کرد.»
خبرگزاری فارس نیز از قول احمدی‌نژاد شرط اجرای موفقیت‌آمیز این قانون را تمرکز تصمیم‌گیری‌های اقتصادی در دست دولت عنوان کرد و نوشت: «البته ریل‌گذاری برای آن مشکلی ندارد اما اقتصاد را باید از یک جا فرماندهی کرد.» او بدون اشاره مستقیم به مصوبات مجلس در مورد قانون هدفمندی می‌افزاید: «زمانی که یک قانون در طول سال ۱۱ بار عوض می‌شود، نمی‌توان آن قانون را اجرا کرد.»
«مجلس مانع اجرای کامل قانون»
مجلس به دلیل آنچه پیامدهای مخرب اجرای نادرست هدفمندی یارانه‌ها عنوان شده، جلوی آغاز مرحله دوم این طرح را تا سال ۹۲ گرفته است. به گزارش فارس احمدی‌نژاد در واکنش به این تصمیم مجلس می‌گوید: «ما سال پیش نتوانستیم مرحله دوم هدفمندی را اجرا کنیم، امسال نیز نتوانستیم. اجرای طرح کامل هدفمندی یک ضرورت است و دوای درد  امروز ما هدفمندی است.»
رئیس دولت دهم در بخش دیگری از سخنانش که مانند عبارت‌های قبلی در گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری نقل نشده، می‌گوید: «سال پیش در یک تخلف اقتصادی به خاطر یک گروه، تمام مسائل را به همه تعمیم دادند. ما ۴ وارد کننده بزرگ علوفه داشتیم که هر ۴ تا را فراری دادند.»
به گزارش فارس احمدی‌نژاد پس از این اشاره که ظاهرا مخاطبش قوه قضاییه است می‌افزاید: «ما به آنها گفتیم که اگر قصد تخریب دولت را دارید، چرا اصل اقتصاد را می‌زنید.» بنابر این گزارش او بار دیگر تاکید می‌کند که «نمی‌شود اقتصاد را از دو جا مدیریت کرد.»«نوسان ارز کار دشمن خارجی و عوامل داخلی است»
یکی از انتقادهایی که به نحوه‌ی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها می‌شود، عدم اجرای دقیق این قانون و نپرداختن سهم تولید از درآمدهای حاصل از افزایش بهای حامل‌های انرژی است. مطابق گزارش‌ها این درآمدها کمتر از برآوردهای اولیه بوده و دولت نه تنها سهم تولید را اختصاص نداده که مجبور به فروش ارز در بازار آزاد برای تامین کسری بودجه شده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) احمدی‌نژاد این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید که «اتفاقاً طبق آمار رسمی در این میان رشد بخش تولید بیشتر از بخش‌های خدمات و بازرگانی بوده است.»
محمود احمدی‌نژاد در مورد نوسان‌های شدید بازار ارز که به سیاست‌های دولت نسبت داد می‌شود، اظهار می‌دارد: «تخریب‌هایی در خصوص اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها انجام دادند، بالاخره دشمن توطئه کرده و در داخل نیز عده‌ای دست به دست هم دادند و بازار ارز را به هم ریختند و این آشفتگی را به اجرای هدفمندی چسباندند.»
توکلی: دولت تعیین‌کننده بازار ارز
احمد توکلیاحمد توکلی
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد توکلی، رئیس عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پنج‌شنبه (۳۰ آذر) در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در تشریح نوسان‌های بازار ارز نقش دلالان را در این بازار ناچیز خواند و گفت: «حدود ۸۰ درصد درآمد ارزی کشور که حاصل نفت و مشتقات نفتی است در اختیار دولت است و دولت می‌تواند با این ارز بازار را کنترل کند. این‌که ۸۰ درصد درآمد در اختیار دولت است، یعنی بازار رقابتی نیست و دولت تعیین کننده است.»
محمود احمدی‌نژاد اعتراف می‌کند که دولت سال گذشته ۱۱ درصد از موجودی ارزی صندوق توسعه ملی را "در بازار آزاد فروخته و ریال آن را برای توسعه کشاورزی صرف" کرده است. او می‌گوید اکنون نیز باید بخشی از موجودی این صندوق در بازار آزاد و مرکز مبادلات به فروش برسد و صرف رونق تولید بشود.
«پاک‌ترین دولت تاریخ»
مهرماه سال جاری بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس با امضای طرحی خواستار احضار احمدی‌نژاد به مجلس و طرح پرسش از او شدند. محور اصلی سوال از احمدی‌نژاد که با حکم رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای متوقف شد، وضعیت بحرانی اقتصاد کشور و تعلل دولت در تنظیم بازار ارز بود.
به اعتقاد امضا‌کنندگان طرح سیاست‌های ارزی دولت "باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه‌ریزی برای کار خود بازداشته است."
سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در دومین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در حالی ایراد شد که شماری از اعضای دولت، از جمله محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور به دست داشتن در چند پرونده بزرگ فساد مالی و اختلاس متهم می‌شوند. به رغم این، احمدی‌نژاد ادعا می‌کند: «این دولت‌پاک‌ترین دولت در تاریخ اخیر کشور است و من این را ثابت می‌کنم.»

روزنامه خراسان: چرا فیسبوک را رفع فیلتر نمی کنید؟


روزنامه خراسان:  خبر راه اندازی صفحه فیس بوک توسط دفتر تنظیم و نشر آثار خامنه ای  یک توپ خبری بود که در فضای مجازی لحظه به لحظه پرواکنش تر می شد به گونه ای که حتی بی بی سی نیز در گزارش شب گذشته خود نتوانست از آن بگذرد و درحالی که سعی می کرد تناقض های آن با سیاست فیلتر کردن فیس بوک را بزرگ کندمجبور شد بر حجم بالای «لایک» گذاشتن و مخصوصا انتشار آزادانه نظرات منتقدان در کنار موافقان اذعان کند.
*البته روشن است که برخی دستگاه ها و افرادی از این اتفاق کمی شوکه شده باشند و در همین راستا شاید کمی عجیب به نظر برسد اما واقعیت این است که با توجه به استفتایی که مدت ها پیش از ایشان شده بود ظاهرا تحلیل رهبر انقلاب از فیس بوک دقیق تر و کارشناسی تر از مسئولین امر است. در این استفتا که در آن به صورتی صریح سوال شده بود ورود به فیس بوک با توجه به فیلتر بودنش چه حکمی دارد پاسخ داده شده بود: « به طور کلی اگر مستلزم مفسده بود و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست و الا مانعی ندارد.» از این فتوا روشن می شود که ماهیت این ابزار محل اشکال نیست چرا که فیس بوک در ماهیت خود بستری است که از آن هم می توان استفاده های نادرست سیاسی، اخلاقی و...کرد و هم می توان به عنوان ابزاری ارتباطی برای اهداف درست مورد استفاده قرار داد.
*ممکن است برخی به فیلتر کردن فیس بوک به دلیل مسائل امنیتی و سیاسی اعتقاد داشته باشند البته من در شرایط خاص سیاسی معتقد به فیلتر کردن کوتاه مدت نه تنها فیس بوک که تمام سایت های مشابه هستم مانند وقایع انتخابات 88 که از این بسترعلیه امنیت ملی سوءاستفاده می شد اما زمانی که شرایط خاص امنیتی یا سیاسی حاکم نیست متوجه نمی شوم چرا باید این فیلترینگ برای فیس بوک ادامه پیدا کند.
*از همه اینها مهمتر هنوز تفاوت بین فیس بوک و دیگر سایت هایی با ماهیت شبکه اجتماعی مجازی مانند گوگل پلاس را متوجه نمی شوم که یکی فیلتر است و ورود به دیگری آزاد است.
*خلاصه آنکه راه افتادن صفحه فیس بوک توسط دفتر نشر رهبری را نه تنها اقدامی هوشمندانه می دانم بلکه آن را بهانه قرار می دهم تا از مسئولان بخواهم سیاست های فیلترینگ خود را البته با تاکید بر فیلتر کردن کامل و دائم تمام سایت های غیراخلاقی دوباره مورد بازبینی جدی قرار دهند.