۱۳۹۲ فروردین ۲۴, شنبه

فیروزآبادی: اقدام احمدی‌نژاد در سپردن پرچم ایران به مشایی تنش‌زا است


رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح می‌گوید اقدام احمدی‌نژاد در سپردن پرچم ایران به مشایی از "مصادیق بارز اختلاف‌افکنی میان مسئولین و مردم" است. همزمان کاهش تعداد نامزدهای اصول‌گرایان همچنان درهاله‌ای از ابهام است..
حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروی‌های مسلح جمهوری اسلامی در جمع تعدادی از مسئولین با هشدار نسبت به "عمق کینه و دشمنی سلطه گران و جریانات غیرهمسو با نظام برای اختلاف افکنی و مسأله سازی میان مسئولین و مردم" خواهان امتناع از اقداماتی شد که به گفته او می‌تواند "سبب تنش در جامعه" بشود. وی اقدام تحویل پرچم و نماد ملی کشور از سوی محمود احمدی‌نژاد به مشاورش اسفندیار رحیم مشایی را "بازی تبلیغاتی و غیرقابل توجیه و از جمله مصادیق بارز این امر" دانسته است.

اسفندیار رحیم مشایی محتمل‌ترین نامزد دولت در انتخابات ریاست جمهوری به‌شمار می‌رود که از جمله به سبب تاثیر و نفوذش در تصمیم‌ها و رویکردهای احمدی‌نژاد و نیز به دلیل برخی مواضعش در باره "اسلام ایرانی" با انتقاد شدید محافظه‌کاران و اصولگرایان نزدیک به آیت‌الله خامنه‌ای روبروست و به عنوان سلسله‌جنبان "حلقه انحرافی" در دولت شناخته می‌شود.

عکس‌هایی که رسانه‌ها از سفر اخیر محمود احمدی‌نژاد به سمنان انتشار داده‌اند حاوی تصاویری از مشایی است که همه جا پا به پای محمود احمدی‌نژاد حضور دارد. درعکس‌های ارسالی از همین سخنرانی‌ها می‌توان دید که احمدی‌نژاد با پرچم جمهوری اسلامی ایران به احساسات حاضران پاسخ می‌دهد و سرانجام آن پرچم را به دستان مشایی می‌سپارد. این اقدام از سوی ناظران سیاسی نشان‌دهنده قصد دولت و رئیس آن برای نامزد کردن مشایی در انتخابات ریاست جمهوری است. احمدی‌نژاد در همین سفر در اشاره‌ای تلویحی به سخنانی که در باره رد صلاحیت احتمالی مشایی می‌شود این گونه مواضع را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
سه سال پیش، یعنی در مرداد ۱۳۸۹ نیز فیروزآبادی مشایی را به سبب طرح مبحث مربوط به "اسلام ایرانی" به شدت به باد حمله گرفت و گفت: «اين قبيل اظهارات را انحراف و جرم عليه امنيت ملی و حمله به ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی می دانيم که دارد توسط يک شخصی به اسم مشايی زده می شود.»

نگرانی از همایش دولت
فیروزآبادی پیش از این نیز مشایی را به خاطر طرح مبحث "اسلام ایرانی" به "انحراف و جرم علیه امنیت ملی" متهم کرده بود
در همین حال، اصول‌گرایان و حتی بخشی از نیروهای نزدیک به جبهه پایداری که آیت‌الله مصباح یزدی رهبر معنوی آن به شمار می‌رود اینک نگران همایش صد هزار نفری حامیان دولت در استادیوم آزادی هستند. این همایش به نوشته سایت رجا‌نیوز، نزدیک به جبهه پایداری، روز پنج‌شنبه ۲۹ فروردین با حضور اعضای سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف سراسر کشور تحت عنوان جشن و مراسم تقدیر از دست اندر کاران سفرهای نوروزی برگزار خواهد شد، ولی قرار است در آن "از کاندیدای انتخاباتی جریان انحرافی نیز با وجود اینکه مسئولیت کنونی او هیچ ارتباطی به این همایش ندارد، رونمایی شود." اسفندیار رحیم مشایی رئیس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدهاست، و ظاهرا "بی‌ربطی مسئولیت کاندایدی جریان انحرافی با موضوع همایش" اشاره به همین موضوع است.

در همین حال، غلامعلی حداد عادل، از اعضای ائتلاف ۲+۱ برای انتخابات ریاست جمهوری به خبرگزاری فارس گفته است که بعید نیست که هر سه عضو این ائتلاف خود را نامزد ریاست جمهوری کنند. حداد عادل، محمدباقر قالیباف و علی‌اکبر ولایتی اعضای سه‌گانه ائتلاف ۲+۱ را تشکیل می‌دهند. البته اصولگرایان ائتلاف دیگری هم دارند که به ائتلاف ۵گانه مشهور است و نامزدان رسمی و غیررسمی دیگری همچون مصطفی پورمحمدی، منوچهر متکی، محمدرضا باهنر، یحیی آل اسحاق از اعضای آن هستند. کسانی مثل علی فلاحیان وزیر سابق اطلاعات و محسن رضایی، دبیر شورای تشخیص مصلحت نظام نیز از دیگر نامزدان منفرد نزدیک به اصولگرایان به شمار می‌روند.

کاهشی که انجام نمی‌شود
این در حالی است که به نوشته خبرآنلاین، «در اردوگاه اصولگرایان همه سخن‌ها از کاهش تعداد نامزدها است، اما ظاهرا کسی بنایی برای کناره گیری ندارد». ائتلاف پنجگانه اعلام کرده است که احتمالا در اواسط اردیبهشت در باره این که کدامیک از نامزدهای این ائتلاف به طور قطعی در میدان بماند بر اساس نتایج نظرسنجی‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.

در این میان گرچه با اعلام نامزدی حسن روحانی، تا حدودی تردیدهای بیشتری در باره به میدان آمدن علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی بروز کرده، ولی یک روزنامه نزدیک به اصلاح‌طلبان در سرمقاله شماره روز شنبه خود (۲۲ فروردین/ ۱۳ آوریل) خواهان آن شده که هم خاتمی و هم رفسنجانی اعلام نامزدی کنند تا شورای نگهبان در رد صلاحیت ‌نامزدان نزدیک به اصلاح‌طلبان با دشواری بیشتری مواجه باشد. به عقیده سردبیر شرق، چه رد صلاحیت هر دوی این افراد از سوی شورای نگهبان، چه تایید یکی و رد دیگری و چه تایید هر دو گرچه پیامدهای مختلفی دارد، ولی همه این پیامدها به سود جنبش اصلاحی است.

احمدی‌نژاد: کسانی که می‌خواهند سنگ‌اندازی کنند عددی نیستند



احمدی‌نژاد با انتقاد شدید از مخالفان خود گفت، هر جا کار دست خود دولت بود، از جمله در حوزه هسته‌ای موفق عمل شده است. وی گفت: «کسانی که قصد سنگ‌اندازی در کار دولت را دارند عددی نیستند و سر جایشان نشاندن کاری ندارد.»

رئیس جمهور ایران روز شنبه (۲۴ فروردین/ ۱۳ آوریل) طی سخنانی در تهران با لحنی شدید از مخالفان خود انتقاد کرد و آنها را "بدخواهان داخلی" خواند.
محمود احمدی‌نژاد در گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت از عملکرد ۸ ساله خود دفاع کرد و گفت: «هر جا کاری دست خود دولت بود و دولت در آن نقش داشت موفق شده است.»
احمدی‌نژاد افزود: «مثلا در موضوع هسته‌‌ای جایی که دولت نقش داشت در این بحث موفق بوده‌ایم، البته با حمایت‌های مقام معظم رهبری، اما هر جا ۴ تا صاحب‌کار پیدا شد کار مشکل داشت.»
وی به مخالفان خود هشدار داد: «کسانی ‌که می‌خواهند سنگ‌اندازی کنند، به خدا عددی نیستند، اما آدم به خاطر مصالح کشور مراعات می‌کند والا این‌ها را سر جای خود نشاندن کاری ندارد.»
رئيس جمهور فشارهای وارد بر دولت خویش را به ویژه در یک سال و نیم اخیر چه از خارج و چه از داخل کشور "سنگین" خواند. احمدی‌نژاد با اشاره به برخی مشکلات و نارضایتی‌ها در بخش‌های گوناگون خطاب به هواداران خود گفت: «اگر تلاش‌های شما نبود، هر دو گروه بدخواهان به اهداف خود می‌رسیدند.»
رئيس جمهور با گزینش افراد برای ورود به عرصه اقتصادی مخالفت کرد و این کار را سبب بروز مشکلاتی دانست که به "صدور مجوز یا ساقط کردن افراد از فعالیت‌های اقتصادی" منجر خواهد شد.
احمدی‌نژاد با بیان این که باید این موانع را در سال جاری (۲۰۱۳) در عرصه اقتصاد حذف کرد خواستار افزایش مشارکت مردم در حوزه اقتصاد شد. رئيس دولت دهم گفت: «وقتی می‌بینم افرادی هستند که خود را از بقیه ملت مؤمن‌تر می‌دانند و فکر می‌کنند بهتر می‌فهمند و اگر کارها را به چنگ خودشان بیاورند بهتر است، خنده‌ام می گیرد....چطور است که کسی خود را از ۷۵ میلیون بالاتر می‌داند؟»
احمدی‌نژاد از عملکرد دولت خود، از جمله ادغام وزارت‌خانه‌ها،  سیاست‌های ارزی و اقتصادی دفاع کرد و گفت، باید به سوی سرمایه‌گذاری درازمدت رفت. وی همچنین خواستار استفاده از منابع بومی، اصلاح ساختارها و مالیات، اجرای هدفمندی و تغییر ذهنیت‌ها و اولویت‌ها در برنامه‌های اقتصادی شد.
رئیس جمهور ایران خطاب به مخالفان خود گفت: «یک مشت آدم‌های جاهل و بعضا مغرض سال آخر دولت، آن را تحت فشار قرار می‌دهد. آخر این چه نفعی برای ملت دارد و باید گفت که چه کسی این قانون را به مغز علیل ‌شما نازل کرده است، به جای این به دولت کمک کنید تا یک مشکل حل شود.»
بدهی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت احمدی‌نژاد
دولت محمود احمدی‌نژاد با شعار "مهر ورزی" و بسط عدالت اجتماعی بر سر کار آمد. این دولت بر اساس گزارش‌های وزارت نفت و مرکز پژوهش‌های مجلس، به‌رغم در اختیار داشتن درآمدهای سرشار نفت و گاز در دوره ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ که بیش از ۶۳۰ میلیارد دلار بود، اکنون بدهی سنگینی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی و بخش خصوصی دارد.
محسن رضائی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظاممحسن رضائی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
منتقدان دولت می‌گویند، انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کیفیت برنامه توسعه و بودجه را تنزل داد و نظارت فنی و اجرایی از طرح‌های دولت برداشته شد. طرح بنگاه‌های زودبازده هم نتوانست تأثیر روشنی در رشد اقتصادی داشته باشد.
استقلال بانک مرکزی
عدم استقلال بانک مرکزی از دولت طی این دو دوره به بالاترین حد خود رسید، به گونه‌ای که این بانک از انجام وظایف خود مبنی بر حفظ ارزش پول ملی و ثبات اقتصادی عاجز ماند.
اجرای فاز اول برنامه هدفمندی یارانه‌‌ها، اقتصاد ایران را وارد دوران رکود تورمی کرد و نرخ تورم به بیشترین حد خود رسید.
بیکاری نیز صعودی مشهود داشت، به گونه‌ای که به گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در سال ۱۳۸۹ معادل ۵ / ۱۳ درصد و در میان جوانان بین ۱۵ تا ۲۹ سال ۵ /۲۵ درصد بوده است.
محسن رضایی‌، دبیر مجمع تشخیص مصلحت در اسفند‌ماه ۱۳۹۱ اقتصاد ایران را به "ماشینی در سرازیری" تشبیه کرد و افزود: «راننده‌اش نیز پیاده و با دیگران دست به یقه شده.» ظاهرا اشاره او به احمدی‌نژاد و دعواهایش با رئیسان دو قوه بود.

معاون جلیلی: هدف مذاکرات باید لغو کامل تحریم باشد


علی باقری، به رغم شکست دور تازه‌ گفتگوهای هسته‌ای در آلماتی می‌گوید هدف اصلی مذاکرات باید لغو کامل تحریم‌ها باشد. هم‌زمان با این اظهارات، انتقاد از سیاست خارجی دولت به عنوان عامل تشدید تحریم افزایش یافته است.
علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی معتقد است: «رفع کامل تحریم‌ها باید هدف اصلی گفت‌وگوهای ایران و ۱+۵ باشد که می‌تواند بر اساس آمادگی طرف مقابل این هدف گام به گام صورت گیرد.» خبرگزاری ایسنا روز جمعه (۲۳ فروردین/ ۱۲ آوریل) به نقل از معاون سعید جلیلی نوشت که هدف دیگر گفتگوها باید شناسایی حق جمهوری اسلامی برای ادامه‌ غنی‌سازی اورانیوم باشد.
لغو کامل تحریم‌ها، وعده‌ای که داده نشده
سخنان باقری در حالی ابراز می‌شود که دور تازه‌ گفتگوهای ایران با نمایندگان کشورهای موسوم به ۱+۵ در آلماتی قزاقستان بدون دست یافتن به نتیجه‌ ملموسی خاتمه یافت.
به گزارش ایسنا معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این پرسش که "افکار عمومی انتظار دارد مذاکرات به یک نتیجه برسد و حداقل زمان و مکان مذاکرات بعدی مشخص شود اما این اتفاق در آلماتی نیفتاد"، دلیل اصلی این مسئله را "نبود اختیارات لازم برای تصمیم‌گیری در طرف‌های ۱+۵ " عنوان کرد.
پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان به ایران پیشنهاد کرده بودند که در صورت نرمش در مذاکرات و تحقق خواست‌های جامعه بین‌المللی، آمریکا و اتحادیه اروپا آماده‌اند بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهند.
تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا به علت آنچه نگرانی از ابعاد احتمالا نظامی فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی عنوان می‌شود اعمال شده است. این کشورها تاکنون وعده لغو کامل تحریم‌ها را نداده‌اند.
نگرانی‌هایی که "موضوعیت ندارد"
کشورهای ۱+۵ با توجه به ابهام‌ها و اسنادی که احتمال وجود جنبه‌های اعلام نشده در فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را تایید می‌کند از این کشور می‌خواهند با همکاری همه جانبه با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نگرانی‌های جامعه جهانی را بر طرف کند و به اعتماد سازی روی آورد.

 علی باقری ادعا می‌کند که "این دو مقوله از هم جدا هستند" و کشورهای غربی آنها را با هم مخلوط می‌کنند: «آن‌ها برای رسیدن به اهداف‌شان این دو را با هم یکی می‌کنند در حالی که اعتمادسازی یک بحث سیاسی است که دو طرف باید بر اساس حقوق برابر با هم مذاکره کنند اما رفع نگرانی در بحث هسته‌ای ما اصلا موضوعیت ندارد.»
معاون جلیلی می‌گوید: ایران عضو ان‌.پی‌.تی است و بازرسان آژانس و دوربین‌های آن‌ها فعالیت‌های ما را رصد می‌کنند و آژانس بارها اعلام کرده که فعالیت‌های هسته‌یی ایران صلح‌آمیز است.
مدیرکل آژانس، یوکیا آمانو بارها در گزارش‌های خود تاکید کرده که این نهاد تنها صلح‌آمیز بودن فعالیت‌هایی را تایید می‌کند که بر آنها نظارت دارد. تردید آژانس در مورد فعالیت‌هایی، از جمله در تاسیسات پارچین است که ایران اجازه بررسی آنها را نمی‌دهد.
در جستجوی مسئولی برای پذیرش تعلیق
باقری خاطر نشان می‌کند که بحث پرونده هسته‌ای ایران جنبه‌های مختلف سیاسی، فنی و حقوقی دارد. او می‌افزاید: "در عرصه حقوقی با پذیرش برخی محدودیت‌ها ناخودآگاه به دست غربی‌ها ابزاری دادیم که از آن به عنوان یک وسیله علیه‌مان استفاده کردند."
اشاره‌ او به تعلیق موقت فعالیت‌های هسته‌ای در دوران  ریاست جمهوری محمد خاتمی است که از سرگیری آن در دوران محمود احمدی‌نژاد به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت منجر شد.
به گفته‌ علی باقری "آن‌ها با این استدلال که ما تعلیق را شکستیم در حالی که پذیرش تعلیق داوطلبانه بود، ما را به شورای امنیت ارجاع دادند، چرا که به هر حال ما این مساله را پذیرفته بودیم و لغو آن ‌از نظر آن‌ها امر خلاف بود."
 این موضوع بارها از سوی اصولگرایان به عنوان ضعف دولت خاتمی و عقب‌نشینی اصلاح‌طلبان در برابر کشورهای غربی تلقی شده و بهانه‌ای برای انتقادهای شدید بوده است.
«تعلیق و ازسر گیری غنی‌سازی تدبیر رهبری بود»
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه (۱۸ فروردین/ ۷ آوریل) در یک نشست خبری گفت که توقف غنی‌سازی اورانیوم در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی و از سرگیری این فعالیت‌ها در دوران احمدی‌نژاد نه تنها با تایید علی خامنه‌ای که "تدبیر" او بوده است.
به رغم این اظهارات و سخنان باقری که ایران را پیروز مذاکرات هسته‌ای وانمود می‌کند، انتقاد به سیاست خارجی دولت احمدی‌نژاد در روزهای گذشته افزایش یافته است. یکی از اهداف این انتقادها کمرنگ جلوه دادن نقش رهبر جمهوری اسلامی در تعیین خطوط کلی سیاست خارجی و فعالیت‌های هسته‌ای است که به نظر می‌رسد که ولایتی نیز بر آن صحه گذاشته باشد.
ولایتی پنج‌شنبه، ۲۲ فروردین از سیاست خارجی دولت احمدی‌نژاد به شدت انتقاد کرد و بخشی از مشکلات مهم امروز کشور را به "بی‌تدبیری" در عرصه روابط بین‌المللی نسبت داد. او می‌گوید "اگر تدبیر می‌شد، بسیاری از تحریم‌ها اتفاق نمی‌افتاد."
هم‌زمان با سخنان ولایتی، حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و رئیس کنونی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز سیاست خارجی دولت احمدی‌نژاد را عامل شدت گرفتن تحریم‌ها عنوان کرد: «همین مدیریت بود که تحریم‌ها را به سخره گرفت و آنها را کاغذ پاره می‌نامید. می‌توانستیم تحریم‌ها را تقلیل دهیم.»

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 24 فروردین، 13 آپریل






















تهدید به رد صلاحیت کسانی که "بوی انحراف" می‌دهند


محمد مومن، عضو شورای نگهبان می‌گوید: «ما اگر بوی انحراف از کسی احساس کنیم شبهه‌ای نداشته باشید که او را رد صلاحیت خواهیم کرد.» جریان انحرافی عنوانی است که حامیان حکومت به تیم محمود احمدی‌نژاد می‌دهند.
محمد مومن، روز جمعه (۲۳ فروردین/ ۱۲ آوریل) در دیدار با دبیرکل و برخی اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به این که "تعدد کاندیداهای صلاحیت‌دار قطعا آرای مردم متدین را هم متشتت می‌کند" ابراز امیدواری کرد که "نیروهای معتقد و وفادار به انقلاب اسلامی می‌توانند در سایه روحانیت به اجماع برسند."
این عضو شورای نگهبان به نقل از خبرآنلاین گفته است که "بررسی صلاحیت کاندیداها بسیار با دقت انجام می‌شود." او می‌افزاید "جمع شورای نگهبان توجه خوبی دارند که هر جا بوی خلاف بیاید و صلاحیت احراز نشود صلاحیت را تایید نمی‌کنند."
«شورای نگهبان باج نمی‌دهد»
عضو شورای نگهبان می‌گوید "ما اگر بوی انحراف از کسی احساس کنیم شبهه‌ای نداشته باشید که او را رد صلاحیت خواهیم کرد." مومن تاکید کرد: همه کسانی که نگرانی دارند خوب است بدانند که ما با کسی نه دعوا داریم و نه به کسی باج می‌دهیم.
سخنان مومن ظاهرا هشداری است به محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش که از سوی حامیان رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای "جریان انحرافی" خوانده می‌شوند. گفته می‌شود احمدی‌نژاد تهدید کرده درصورتی که صلاحیت نامزد مورد نظر دولت، اسفندیار رحیم‌مشایی تایید نشود از برگزاری انتخابات خودداری می‌کند.
 محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس و نامزد احتمالی ائتلاف پنجگانه اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری روز چهار‌شنبه (۲۱ فروردین/ ۱۰ آوریل) در مورد انتخابات آینده‌ی ریاست جمهوری گفت: «در این انتخابات رقابت میان ۳ قطب اصلاحات، قطب احمدی‌نژاد و طرفدارانش و اصولگرایان خواهد بود.»
باهنر در مورد نامزدی رحیم‌مشایی می‌گوید: در حالی که دولت حق طرفداری از کاندیدایی را ندارد، اما به نظر می‌رسد آقای مشایی مهم‌ترین کاندیدای این قطب باشد.
رد صلاحیت افراد منتسب به "جریان انحرافی"
محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس
 باهنر در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی مجلس (خانه ملت) در مورد احتمال خودداری دولت از برگزاری انتخابات ابراز امیدواری می‌کند "احمدی نژاد به این تصمیم و اراده و فکر نیفتد و اگر این اتفاق رخ دهد هم هزینه‌های خودش بالا می‌رود و هم هزینه‌های زیادی به نظام تحمیل خواهد کرد."
 نایب رئیس مجلس می‌گوید: «اگر [احمدی‌نژاد] بخواهد در مقابل نظام بایستد و بگوید کاندیدای مورد نظر من تائید صلاحیت نشد، بخواهد در این امر دخالت بکند هم ‌خودش ضرر می‌کند و هم به نظام ضربه‌هایی را وارد می‌کند، اگر چه با رخ دادن اینگونه اتفاقات نظام دچار بن بستی نخواهد شد و این مشکل را حل می‌کند.»
به گزارش خبرآنلاین مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور و یکی دیگر از نامزدان ائتلاف اصولگرایان شامگاه پنج‌شنبه در سخنرانی خود در کرج گفته است: «برخی خبرها حکایت از آن دارد افراد منتسب به جریان انحرافی تایید صلاحیت نخواهند شد ولی ما عالم به غیب نستیم و باید منتظر باشیم که چه می‌شود.»
«دولت آقا اجازه»
محمود احمدی‌نژاد روز پنج‌شنبه، ۲۲ فروردین با اشاره به گمانه‌زنی‌هایی که در مورد رد یا تایید صلاحیت نامزدان انتخاباتی می‌شود از تفسیر سخنان رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت: «یک عده می‌گویند نظر رهبری این است که این شخص بیاید و آن شخص نیاید، به شما چه مربوط است؟»
رهبر جمهوری اسلامی که به ویژه در انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ آشکارا از احمدی‌نژاد حمایت کرده بود اول فروردین مدعی شد که او نیز مانند بقیه مردم یک رای بیشتر ندارد و انتساب افراد به او کار درستی نیست.
به گزارش سایت خبری انتخاب، باهنر روز جمعه، ۲۳ فروردین در جمع فعالان سیاسی اصولگرای شهرکرد دخالت علی خامنه‌ای در تصمیم‌گیری‌های قوا را انکار کرده و می‌گوید: «قطعا دولت من دولت آقا اجازه نخواهد بود. البته رویه رهبری هم این نیست که در شرح وظایف قوا دخالت کنند.»
ادعای باهنر در مورد عدم دخالت خامنه‌ای
باهنر که به گفته‌ خودش از زمان نخست وزیری میرحسین موسوی با تمام دولت‌های جمهوری اسلامی همکاری کرده و هفت دوره نماینده مجلس بوده ادعا می‌کند: «در طول حضورم در مجلس به عدد انگشتان یک دست نیز به خاطر ندارم که رهبری در شرح وظایف قوا دخالت کرده باشند.»
باهنر منظور خود را از دخالت در "شرح وظایف قوا" روشن نکرده اما اگر منظورش عدم دخالت در کار قوا باشد این ادعا نادرست است. علی خامنه‌ای در کمتر از شش ماه گذشته یک بار مانع طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد در مجلس شد و یک بار دیگر چنان به تندی با استیضاح‌کنندگان وزیر کار برخورد کرد که حتی نمایندگان مخالف استیضاح نیز از او عذرخواهی کردند.
دخالت‌های آشکار و پنهان رهبر جمهوری اسلامی در کار قوه مجریه چنان ابعادی دارد که علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس آبان ماه ۱۳۹۰ گلایه کرد که "مجلس به شاخه دفتر رهبری تبدیل شده."
دخالت‌های رهبر جمهوری اسلامی در کار دولت نیز از تعیین چارچوب اصلی سیاست‌های کلان داخلی و خارجی آغاز می‌شود و تا عزل و نصب وزیران و مدیران ارشد دولت ادامه می‌یابد. دولت مورد حمایت او در دوره دوم مجبور شد وزیر برکنار شده اطلاعات، حیدر مصلحی را به دستور خامنه‌ای ابقا، و حکم معاون اولی اسفندیار رحیم‌مشایی را پس از چند روز لغو کند.