۱۳۹۱ بهمن ۱۴, شنبه

روایت مادر ریحانه طباطبایی از بازداشت دخترش توسط وزارت اطلاعات


کلمه- هانیه رضایی: مادر ریحانه طباطبایی خبرنگار روزنامه بهار با اعلام این خبر که تعدادی مامور صبح امروز به منزل ما آمدند و ریحانه را بازداشت کردند می گوید: عده ای پایین پنجره، توی کوچه، ایستاده بودند، ریحانه گفت بفرمایید بالا. گفتند نه ما از منکرات هستیم برای مواد مخدر آمدیم و با طبقه بالای شما کار داریم. اما ریحانه گفت برای بردن من آمده اید، چرا حرف الکی می زنید؟ بیایید داخل. پرسیدند که آقاتون خانه است؟ گفتیم بله و در را باز کردیم.
مادر ریحانه طباطبایی در ادامه ی گفت و گو با کلمه می افزاید: آمدند داخل خانه و همه جا را گشتند. حتی انباری و داخل ماشین ها را. داخل همه اتاق ها را گشتند، اما خیلی به هم نریختند. دفترچه های یادداشت و کیس کامپیوتر ما را هم بردند. آقای خاتمی چند روز پیش برای تولدش دستخطی داده بودند که ریحانه آن را قاب کرده بود که این قاب را هم با خود بردند.
شهناز سیاقی با بیان اینکه “نگفتند که از کجا آمده اند” می گوید: ولی می خواستند او را ببرند بند ۲۰۹ زندان اوین. از سپاه نبودند، و ظاهرا از وزارت اطلاعات بودند و رفتارشان هم خیلی خوب بود.
ریحانه طباطبایی ۲۱ آذر ۱۳۸۹ از سوی سپاه بازداشت و به مدت ۳۶ روز در انفرادی بند ۲ الف سپاه تحت بازجویی قرار گرفت. وی فروردین امسال به اتهام فعالیت برای دستیابی به انتخابات آزاد و انتشار اخبار جنبش سبز، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
همان زمان کلمه گزارش داده بود که در حکم صادره برای این روزنامه نگار و فعال جنبش سبز، تلاش برای انتخابات آزاد از طریق”حذف نظارت استصوابی شورای نگهبان و اصلاح شورای نگهبان، مطبوعات آزاد، احزاب آزاد و آزادی زندانیان اغتشاشات و فتنه گران و عدم دخالت نظامیان در سیاست و اقتصاد و بازگشت نظامیان به پادگان ها” به معنای “تضعیف ارکان نظام جمهوری اسلامی” فرض شده و این موارد که همگی ریشه در قانون اساسی و شعارهای انقلاب دارد را “بر اساس ایده و نظریه انحرافی مصطفی تاجزاده” دانسته اند!
در بخش های دیگری از حکم صادره برای این روزنامه نگار، انتشار اخبار زندانیان سیاسی و دیگر اخبار جنبش سبز به عنوان “زنده نگهداشتن جریان فتنه و برجسته کردن اخبار مربوط به محکومان جریان فتنه و متهمان حوادث پس از انتخابات” عنوان شده و نیز “شرکت در مراسم چهلم ندا آقا سلطان و سهراب اعرابی و مراسم شمع روشن کردن در خیابان ولی عصر و شرکت در تجمع اعتراضی خانواده های زندانیان و محکومان در مقابل زندان اوین” به عنوان دیگر مصادیق ارتکاب ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی موسوم به “تبیلغ علیه نظام” ذکر شده است.
طباطبایی بیش از این در مجله ایران فردا، خبرگزاری سینا، روزنامه های فرهیختگان، کلمه سبز، شرق و بهار سابقه فعالیت داشته است.
مادر وی در خصوص احضار چندی پیش او و حکم بازداشت وی در زمان بازداشت سایر روزنامه نگاران، گفت: رفته بودند روزنامه با حکم بازداشت ولی ریحانه برای مصاحبه رفته بود و زمانی که به روزنامه رسید آنها رفته بودند. بازجویش هم به او توصیه کرد که مراجعه نکند.
خانم سیاقی در ادامه می افزاید: روز گذشته هم با او تماس گرفتند و از او خواستند که اواسط هفته ی آینده برای پاسخ به سوالاتی مراجعه کند.
شهریور ماه امسال اجرای احکام این روزنامه نگار را برای اجرای حکم حبس خود فراخواند اما پس از مراجعه به وی گفته شد که فعلا حکمش اجرا نخواهد شد. همان روزها حسین زمان در یادداشتی کوتاه به ریحانه طباطبایی نوشته بود: اگر رفتی، سلام من را به آزادی برسان. درود من را که خسته ام، خسته از هر چه بوی پستی میدهد، تقدیم رهایی کن. تو جوانی و با جوانیت به همه جوانان این مرز و بوم راه و رسم جوانی را می‌آموزی و به سالخوردگان ما یاد خواهی داد که خیلی اوقات باید غرور خود را کنار بگذارند و به فرزندان خود اعتماد کنند. از همه مهم‌تر تو با رفتنت به علما و فضلایی که زیر سایه تقیه آرمیده‌اند خواهی آموخت که علم و فضیلت بدون شجاعت حاصلی ندارد و اگر می‌خواهند مردم ایشان را باور کنند بایستی از روی تشکچه حجره‌شان برخیزند و حق طلبی پیشه کنند و البته لازمه حق جویی و حق طلبی شجاعت است.
چهار روز از بازداشت وسیع روزنامه نگاران ایرانی می گذرد، نهادهای امنیتی به همراه بازوهای رسانه ای و سیاسی این جریان به اتهام زنی های اثبات نشده خود ادامه داده و خانواده های بازداشت شدگان نیز در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند.
به گزارش کلمه، اگرچه در ابتدا قرار بود دادستانی تهران درباره این بازداشت ها بیانیه ای صادر کند، اما وزارت اطلاعات که بانی و طراح برخورد اخیر است، زمام امور تبلیغاتی این پروژه را نیز در دست گرفته و دیروز طی بیانیه ای از تداوم بازداشت ها خبر داد. بیانیه ای بی محتوا و پر از رجز که تحلیل ها مبنی بر هدف ارعاب از این برخوردها را تایید می کند. بیانیه ای که فقدان محتوای آن به معنای جدی نبودن تهدیدهای آن نبود و همان روز گذشته با بازداشت علی دهقان، دبیر اقتصادی روزنامه بهار که او نیز تنها دو روز از مراسم عقدش می گذشت، تداوم برخوردها را نشان داد. این روند امروز نیز ادامه داشت و ریحانه طباطبائی، روزنامه نگار سیاسی روزنامه شرق نیز بازداشت شد.
از سوی دیگر اگرچه برخی خبرها حاکی است که برای برخی بازداشت شدگان قرار وثیقه تعیین شده، اما در عمل تنها مطهره شفیعی، دبیر سیاسی روزنامه آرمان که مبتلا به بیماری ام اس است، پس از یک روز بازداشت، آزاد شد. در این بین کیوان مهرگان نیز که به عنوان اجرای ۴ سال حبس احضار شده بود، طی یک نوبت تماس تلفنی که با همسر خود داشته، با توجه به عدم اعلام وضعیت و محل حبس خود، به نظر می رسد که او نیز به بند ۳۵۰ که بند عمومی زندان اوین و محل نگهداری متهمانی است که برای اجرای حکم و نه بازجویی اعزام می شوند، فرستاده نشده است.
ساعتی پیش نیز گزارش شد که فاطمه ساغرچی مدیر سابق کتابخانه مرکز تحقیقات استراتژیک شنبه هفت بهمن٬ ساعت هشت شب در منزل خود بازداشت شده است.
با این حساب شمار بازداشت شدگان به ۱۶ نفر به این شرح می رسد: جواد دلیری (سردبیر روزنامه اعتماد)، نسرین تخیری (دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد)، ساسان آقایی (دبیر گروه بین‌الملل روزنامه اعتماد)، پژمان موسوی (دبیر رسانه روزنامه بهار)، امیلی امرایی (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، پوریا عالمی (طنز نویس روزنامه شرق)،نرگس جودکی (دبیر اجتماعی روزنامه آرمان)، اکبر منتجبی (دبیراجرایی و سیاسی هفته‌نامه آسمان)، حسین یاغچی (دبیر ادبیات هفته‌نامه آسمان)، صبا آذرپیک (خبرنگار سابق روزنامه اعتماد)، کیوان مهرگان (دبیر سیاسی روزنامه توقیف شده روزگار)، سلیمان محمدی(دبیر سرویس حوادث روزنامه بهار) و میلاد فدایی اصل(دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری ایلنا)، فاطمه ساغرچی (سایت جماران)، علی دهقان (روزنامه بهار) و ریحانه طباطبایی (روزنامه بهار)

کاهش ۷۵ درصدی قدرت خرید کارگران ایران در سال گذشته


حسین راغفر اقتصاددان می‌گوید در یک سال اخیر قدرت خرید نیروی کار در ایران ۷۵ درصد کاهش یافته است. "کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران" نیز اعلام کرد کارگران حتی از تامین نیاز "کالریک" خود ناتوانند.
حسین راغفر کارشناس اقتصادی و استاد اقتصاد "دانشگاه الزهرا" در یادداشتی که شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ در روزنامه «بهار» منتشر شده از کاهش ۷۵ درصدی حداقل دستمزد‌ها و قدرت خرید نیروی کار در سال‌های اخیر و به‌ویژه در یک سال گذشته داده است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به "کاهش شدید سطح رفاه کارگران در حال حاضر"، نوشته است: «بر اساس آمار موجود در حال حاضر هر خانوار چهار نفره برای تامین ۱۶ قلم کالاهای اساسی مورد نیز خود در ماه، نیازمند ۴۶۰ هزار و ۸۹۸ تومان است؛ این میزان از حداقل دستمزد سال‌جاری که ۳۸۹ ‌هزار و ۷۰۰ تومان است، حدود ۷۱‌هزار و ۱۹۸ تومان بیشتر است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به دو الی سه برابر شدن قیمت بسیاری از محصولات لبنی، خانگی و... در یک سال اخیر ادامه داده است: «عرف بازار ایجاب می‌کند تا ۱۳‌درصد از این افزایش قیمت (هزینه کارگر در قیمت تمام شده کالا) به کارگران و نیروی کار تعلق گیرد که در این مدت چنین افزایش دستمزدی را شاهد نبوده‌ایم.»

حسین راغفر در ادامه این یادداشت پیش‌بینی کرده است در نتیجه سیاسیت‌های غلط اقتصادی طراحی شده توسط دولت و مجلس به‌زودی سونامی تورم در ایران از راه می‌رسد.


گزارش "کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران"

در همین زمینه حبرگزاری «ایلنا» شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ گزارشی از "کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران" منتشر کرده که در آن عنوان شده حداقل دستمزد فعلی کارگران در ایران حتی نتوانسته است تامین کننده نیاز "کالریک" کارگران شود.

در این گزارش آمده است خط فقر شدید یا گرسنگی مبلغی است که باید توسط خانواده هزینه شود تا افراد خانواده دچار سو تغذیه نشده و حداقل کالری مورد نیاز برای زنده ماندن را کسب کنند. حداقل دستمزد متناسب با خط فقر این گزارش ۱۸ میلیون ریال اعلام کرده است.

در گزارش «کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران»، که یكی از سه تشكل قانونی كارگران در ایران معرفی شده، آمده است: «حداقل دستمزد واقعی نتوانسته است تامین کننده حتی نیاز "کالریک" کارگران شود و بصورت اجتناب ناپذیری عوارض متعددی چون پدیده پر کاری کارگران (چند شیفت کار کردن)، اضافه کاری آنان، کاهش انگیزه نیروی انسانی و کاهش بهره‌وری... را ناشی شده است.»

افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در ایران به معضل بزرگ معیشتی بخش‌های بزرگی از جامعه و از جمله خانوارهای کارگری بدل شده است. هم فشارهای ناشی از تاثیر تحریم‌ها که به افزایش قیمت قیمت ارز و بالارفتن بی‌سابقه بهای بسیاری از کالاهای وارداتی انجامیده و هم حجم بالای نقدینگی در جامعه از عوامل اصلی تورم به شمار می‌آیند.

ایران "جنگنده‌ای پیشرفته و بومی" را به نمایش گذاشت


ایران از جنگنده‌ای رونمایی کرد که می‌گوید، پیشرفته و ساخت این کشور است. رئیس جمهور ایران در مراسم رونمایی جنگنده "قاهر ۳۱۳" گفت‌، قصد ایران تجاوز به هیچ کشوری نیست. همزمان آمریکا خواستار مذاکره مستقیم با ایران شده است.
رسانه‌های ایران روز شنبه (۱۴ بهمن/ ۲ فوریه) اعلام کردند، جنگنده جدید ایرانی "قاهر ۳۱۳" با جنگنده F/A-18 آمریکا برابری می‌کند. بنا به اعلام این رسانه‌ها، این جنگنده ساخت وزارت دفاع ایران است.
جنگنده "قاهر ۳۱۳" امروز (۱۴ بهمن) در آستانه سی و چهارمین سالگرد انقلاب ایران طی مراسم ویژه‌ای در حضور محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران رونمایی شد.
احمدی‌نژاد گفت: «هواپیمایی که شما هم‌اکنون شاهد آن هستید یک هواپیمای شکاری بمب‌افکن است که اصل طراحی و ساخت آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده است و دارای ویژگی‌های بسیار برجسته‌ای است.»
احمدی‌نژاد "قاهر ۳۱۳" را در ردیف پیشرفته‌ترین هواپیماهای روز دنیا برشمرد.
وی افزود: «این هواپیما دست کم چند هزار ساعت پرواز کرده است و خلبان آزمایشی هواپیما که با تمام ابعاد آن آشنا است به عنوان یک متخصص از عملکرد آن بسیار راضی است.»
احمدی‌نژاد تصریح کرد که هدف ایران از تولید این هواپیما "حمله و تسلط بر هیچ کشوری نیست بلکه این امر یک امر بازدارنده است."
اظهارات وزیر دفاع ایران
به گفته وزیر دفاع ایران، جنگنده "قاهر ۳۱۳" دارای سطح مقطع راداری بسیار کم و قابلیت انجام عملیات پروازی در ارتفاع پست است. همچنین در ساخت این هواپیما از مواد پیشرفته و سیستم‌های الکترواویونیک مدرن بهره‌گیری شده است.
احمد وحیدی قابلیت نشست و برخاست با طول باند کوتاه و تعمیر و نگهداری آسان و سریع را از دیگر ویژگی‌های جنگنده "قاهر ۳۱۳" برشمرد.
جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخجو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ
وحیدی تصریح کرد: «این جنگنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته بومی را دارد و از قدرت تهاجمی بالا برخوردار است.»
وزیر دفاع ایران همچنین گفت، جنگنده جدید ایران از نظر شکل ظاهری نیز با جنگنده‌های پیشرفته دنیا رقابت می‌کند.
وی افزود، ایران توان تولید سریع این جنگنده را دارد و می‌تواند در صورت نیاز "در زمان‌های کوتاه" آن را تولید کند.
معاون اوباما خواستار مذاکره مستقیم با ایران شد
همزمان جو بایدن، معاون رئيس جمهور آمریکا روز شنبه (۲ فوریه) در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان از ایران خواست، مستقیما در مورد برنامه اتمی این کشور وارد گفت‌وگو شود. بایدن گفت: «ما آماده‌ایم، با ایران گفت‌وگو کنیم.»
وی تأکید کرد‌، هنوز برای دیپلماسی زمان و فرصت باقی است، اما تهران باید گامی جدی در جهت مذاکره بردارد، برنامه اتمی "غیر قانونی" خود را متوقف سازد و از تروریسم دست بردارد.
بایدن افزود، آمریکا تحت رهبری اوباما بیشتر از هر زمان دیگری خواستار رویکردی صلح‌آمیز است.
معاون رئیس جمهور آمریکا با اشاره به پایان جنگ در عراق و برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ادامه داد: «امروز ما فصلی جدید باز می‌کنیم. ما به ده‌ها سال مناقشه پایان می‌دهیم.» او گفت: «اینک لازم است که مشکل با ایران حل و فصل شود.»
ایران و آمریکا از سال ۱۳۵۹ به بعد روابط مستقیم ندارند.

رئیس پلیس آگاهی کرمان: رفتارهای تحریک‌کننده علت وقوع جرایم جنسی است

خبر آنلاین : رییس پلیس آگاهی کرمان معتقد است رفتارهای تحریک‌کننده بعضی از زنان و مردان در سطح جامعه از علت‌های وقوع جرایم جنسی است.
هوشنگ پوررضاقلی، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان شب گذشته در جمع خبرنگاران درباره میزان جرم و جنایت در کرمان و دلایل برخی جرم ها در این استان حرف زد.
او از بروز وقایع ضداخلاقی در بعضی از حاشیه‌های خلوت شهر کرمان پرده برداشت و گفت: در مواردی خانم‌ها و آقایانی که هیچ نسبتی با هم نداشته‌اند در حاشیه‌های خلوت شهر حضور پیدا کرده و در حالت‌های زننده‌ای دیده شده‌اند که این امر زمینه‌ساز انجام جرم علیه این افراد شده است.
او بی‌حیایی در نوع نشستن‌ها و رفتار این افراد با یکدیگر را زمینه‌ساز ترغیب افراد برای انجام جرم علیه این افراد دانست و گفت: مراعات بایدها و نبایدهای اخلاقی می‌تواند از بسیاری از جرایم علیه افراد جلوگیری کند.
پوررضاقلی با اشاره به وضعیت تحریک‌کننده بعضی از زوج‌ها در انظار عمومی گفت: گاهی اقداماتی از سوی زوج‌ها در ملأ‌عام صورت می‌گیرد که موجب تحریک دیگر افراد جامعه می‌شود و این اقدامات جرم‌زا است.
او نقش قربانی جرم نسبت به شکل‌گیری جرم نسبت به خودش را در زمینه ایجاد جرم مهم برشمرد و گفت: غفلت‌های قربانی جرایم زیاد شده است. در جامعه ما زیرساخت برای تردد امن خانم‌ها توسط تاکسی، تاکسی تلفنی، سرویس ادارات و سرویس دانشجویی و اتوبوس فراهم است. بعضی از بانوان با سهل‌انگاری از خودروهای مسافرکش شخصی استفاده می‌کنند.
رییس پلیس آگاهی استان کرمان گفت: مجرمانی در چند پرونده اخیر دستگیر شده‌اند که هیچ سابقه مجرمانه‌ای در زمینه‌های مختلف از جمله مسائل جنسی نداشته‌اند که جرم آنها براساس اعمال تحریک‌کننده افراد صورت گرفته است و اگر حیا و رعایت موازین شرعی وجود داشت، این اتفاقات ناگوار روی نمی‌داد.
 سریال‌های ماهواره‌ای برای شریعت‌زدایی در بین افراد تولید می‌شوند و هدف اصلی آنها لذت‌جویی در بستر خیانت است و در پرونده‌های موجود الگوبرداری از سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را به صورت واضح می‌بینیم.

قرارداد ۲۵ میلیونی یک فالگیر در لیگ یک!

یکی از مربیان جوان و البته با رزومه که امسال را در لیگ یک سپری می‌کند با یک فالگیر به نام ا. ن قرارداد بسته است. البته قرارداد به عنوان آنالیزور بسته شده اما شغل اصلی این فرد فالگیری است. 
به گزارش قدس آنلاین،به طوری که در این تیم نقش یک جادوگر را بازی می‌کند و نقش بسیار زیادی در موفقیت هفته‌های اخیراین تیم ایفا کرده. نکته جالب اینکه این مربی جوان در تیمی لیگ برتری و پرطرفدار هم قصد داشت این فالگیر را استخدام کند که با مخالفت مدیران این تیم روبه‌رو شد. باید منتظر ماند و دید آیا این مربی جوان می‌تواند با اتکا به آنالیزورهای این فالگیر به لیگ برتر صعود کند یا نه؟ 

اوین، حرای عشق/ شعری از مصطفی بادکوبه ای


مصطفی بادکوبه‌ای، شاعر معاصر که سال گذشته در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به سه سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از شعرخوانی در انجمن‌ها و سه میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود و این روزها دوران حبس خود را در بند ۳۵۰ زندان اوین می گذراند، در شعری تازه که به مناسبت ولادت پیامبر در زندان سروده، گفته است: …اوین من کم از غار “حرا” نیست/ اگرچه هیچ کس چون مصطفی(ص) نیست/ در باغ رسالت بسته باشد/ ولی الهام حق پیوسته باشد/ اوین غار حرای عشق باشد/ پر از شور و نوای عشق باشد/ دل است و از همه جز “او” بریدن/ کلامی غیر او را ناشنیدن/ منم مهمان او در قعر این غار/ مرا با میزبان خویش، بگذار/ اوین غار است، اما غار یار است/ اگرچه غمزده از چوب دار است..
به گزارش کلمه، مصطفی بادکوبه ای، طی سال های گذشته در انتقاد از محمود احمدی نژاد شعرهای فراوانی سروده. او پس از اعتراضات مردمی به اعلام نام محمود احمدی نژاد به عنوان برنده انتخابات خرداد ۸۸، شعرهایی نیز در حمایت از جنبش سبز، جنبش اعتراضی مردم، سرود. دو شعر “فتنه گران” و همچنین “وطن” که توسط خود او و در جلسات شعرخوانی خوانده شده بود، با استقبال مردم و کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رو به رو شد.
متن کامل شعر جدید مصطفی بادکوبه ای در زندان اوین به مناسبت ولادت پیامبر که در اختیار کلمه قرار گرفته، در زیر می آید:
اوین من کم از غار “حرا” نیست
اگرچه هیچ کس چون مصطفی(ص) نیست
در باغ رسالت بسته باشد
ولی الهام حق پیوسته باشد
هم او خاتم، هم او خاتم در این سیر
ولیکن باز باشد صد در خیر
اوین غار حرای عشق باشد
پر از شور و نوای عشق باشد
دل است و ذات آن بی چون بی چون
بریده از گذشته، غرق اکنون
دل است و لذت دیدار محبوب
به دار عشق حق، یک باره مصلوب
دل است و از همه جز “او” بریدن
کلامی غیر او را ناشنیدن
دل است و از خودی خویش مردن
بدون خویش با “او” ره سپردن
اگر جبریل آید، وحی آرد
دلم او را به هیچستان سپارد
نمی جویم از او جز ذات او را
به دین خواهان بده آیات او را
منم مهمان او در قعر این غار
مرا با میزبان خویش، بگذار
مرا رنجی ز شیخ و محتسب نیست
نگاهم سوی خلق ملتهب نیست
اوین غار است، اما غار یار است
اگرچه غمزده از چوب دار است
چه بر تخت و چه زیر دار باشم
همیشه میهمان یار باشم
* * *
سرودم گر زمانی “رنج مردم”
به صحرای حماسه گر شدم گم
گر از خاک اهورایی سرودم
وگر از کیش بینایی سرودم
اگر سر داده ام آوای میهن
وگر گفتم من از غم های میهن
اگر از ظلم ها فریاد کردم
هوای میهنی آزاد کردم
بشر را من “عیال الله” دیدم
به هر جسمی دلی آگاه دیدم
ندا می داد خون هر “ندا”یی
که ما را با خدا نبود جدایی
اگر ظلمی رود بر خانه ی مور
سلیمان از ولای حق شود دور
اوین دیگر مرا ماتم سرا نیست
به غیر غار حق رنگ خدا نیست
خدا و خلق را یکباره دیدم
پیام هر دو را یکسان شنیدم
دلم شد خانقاه حضرت دوست
که چشم جان من پیوسته با اوست
کمر در خدمت مخلوق بستم
“امید” م را بدان معشوق بستم
زندان اوین
بهمن ماه ۹۱
مصطفی بادکوبه ای هزاره (امید)

«بسیاری از هواپیماهای مسافری ایران زمین‌گیر شده‌اند»


مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران‌ایر می‌گوید تعداد زیادی از هواپیماهای مسافربری ایران زمینگیر شده‌اند و با وضع بد مالی شرکت‌ها و افزایش هزینه‌ی سوخت "تهیه قطعات و نگهداری هواپیما در شرایط ایمن" دشوار است.
حدود یک ماه پیش تعدادی از پروازهای داخلی شرکت‌های هواپیمایی بدون اطلاع قبلی لغو شد. علت این امر خودداری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از تحویل سوخت به شرکت‌هایی بود که بدهی‌های خود را تسویه نکرده بودند.

با قطع یارانه‌های دولت از آذرماه امسال بهای هر لیتر سوخت هواپیما برای پروازهای داخلی از ۲۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان و برای پروازهای خارجی به ۲۱۲۰ تومان افزایش یافت که بعدا به ۷۰۰ تومان تغییر کرد.

دولت در روزهای پایانی شهریور ماه اعلام کرد که از این پس یارانه‌ی سوخت شرکت‌های هواپیمایی را که به صورت ارز مرجع (هر دلار ۱۲۲۶ تومان) در اختیار آنها قرار می‌گرفت قطع خواهد شد.

معضل هواپیماهای فرسوده و زمین‌گیر

بهای بلیط هواپیما در پی افزایش بهای سوخت بیش از دو برابر گران شده است. با این همه شرکت‌های هواپیمایی می‌گویند از آنجا که تمام هزینه‌های خود را به دلار پرداخت می‌کنند، و با توجه به نوسان‌های شدید بهای ارزهای خارجی این افزایش نیز جبران خسارت‌های آنها را نمی‌کند.

خبرگزاری فارس روز جمعه ۱۳ بهمن از قول فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نوشت: شرکت‌های هواپیمایی داخلی از نظر درآمد-هزینه در شرایط مطلوب نیستند و تهیه قطعات و نگهداری هواپیما در شرایط ایمن، پرهزینه است.

عبدالرضا موسوی، رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی نیز می‌گوید تعداد زیادی از هواپیماهای مسافربری "روی زمین خوابیده است" و شرکت‌های هواپیمایی نه قادر به استفاده از آنها هستند و نه می‌توانند هزینه‌ی تعمیر و نگهداری‌شان را تامین کنند.

فرسوده و قدیمی بودن ناوگان هواپیمایی ایران باعث شده که متوسط میزان مصرف سوخت این هواپیما در قیاس با شرکت‌های خارجی بیشتر باشد که باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود.

نوسان بهای ارز و گران شدن بلیط هواپیما

ظاهرا دولت از اختصاص ارز به بهای مرکز مبادلات ارزی به شرکت‌های هواپیمایی خودداری می‌کند. موسوی می‌گوید: دولت به شرکت‌ها ارز نمی‌دهد و ما توان تهیه ارز با نرخ ۳۸۰۰ تومان از بازار آزاد را نداریم.
مطابق گزارش‌ها بهای هر دلار در بازار غیررسمی تهران روز جمعه ۱۳ بهمن به مرز ۴ هزار تومان رسید. موسوی ۱۸ دی ماه سال جاری گفته بود، ما امروز دلار را از بازار آزاد "با نرخ ۳۲۷۰ تومان تهیه کردیم."

با توجه به همین نوسان‌ها رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی ۱۳ بهمن به خبرگزاری فارس گفت: شرایط ایرلاین‌ها بسیار دشوار است و صنعت حمل و نقل با مشکلات جدی روبرو شده است و اگر قرار باشد که دولت در این شرایط تغییری ندهد این صنعت آسیب می‌بیند.

افزایش شدید بهای بلیط پروازهای داخلی با نارضایتی شهروندان روبرو شده و ظاهرا به کاهش تعداد مسافران انجامیده است. به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی پیش‌بینی می‌کند نوروز امسال تعداد مسافران ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد.

بنابر این گزارش موسوی می‌گوید: نظر ما این است که براساس آخرین مصوبه مجلس که به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شد، باید قیمت سوخت به نرخ قبلی بازگردد، ما نیز اعلام کردیم که حاضریم قیمت‌ها را کاهش دهیم.

وزیر دفاع آمریکا: ایران به دنبال بی‌ثباتی در خاورمیانه است

بی بی سی  : وزیر دفاع آمریکا ایران را متهم کرده است که با قاچاق و ارسال تسلیحات به گروه‌های مسلح متحدش در منطقه، به دنبال بی‌ثباتی در خاورمیانه است و برای رسیدن به این هدف به اقداماتی گسترده دست زده است.

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، به نشریه وال استریت ژورنال گفت: "بدون هیچ تردیدی، وقتی شما سیستم‌های دفاع ضدهوایی قابل حمل (در منطقه) توزیع می‌کنید، (این تسلیحات) به یک تهدید تبدیل می‌شود و نه فقط برای هواپیماهای نظامی بلکه برای هواپیماهای غیرنظامی هم یک خطر است."
سیستم‌های دفاع ضدهوایی قابل حمل، پرتابگرهای ضدهوایی هستند که برای پرتاب موشک روی دوش گذاشته می‌شوند. این نوع سلاح‌ها برای مقابله با مهاجمان هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مقامات کشورهای غربی نسبت به استفاده گسترده از این تسلیحات ابراز نگرانی کرده‌اند.
براساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی یمن روز ۲۳ ژانویه (کمتر از ده روز پیش) مانع حرکت یک کشتی حامل محموله بزرگی از تسلیحات از جمله موشک‌های زمین به هوا شدند.
مقامات آمریکا ظن آن دارند که این تسلیحات از ایران بارگیری و برای گروه‌های مسلح یمنی ارسال شده بود.
ایران هر گونه مداخله در امور داخلی یمن را رد می‌کند.
گروه‌های مسلح مخالف دولت در شمال یمن هم‌اکنون در جدال با نیروهای دولتی تحت حمایت آمریکا هستند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا هم که به تازگی از این سمت کنار رفت، ایران را کلیک متهم کرده است که برای حمایت از دولت بشار اسد در مقابل مخالفانش، نیروهای نظامی و تسلیحات پیشرفته به سوریه ارسال کرده است.
او گفت که نگرانی‌ها نسبت به احتمال حمایت نظامی ایران از دولت سوریه روبه افزایش بوده است.
در عین حال، لئون پانه‌تا گفته است که آمریکا در حال شدت دادن به اقداماتش برای مقابله با تهدید ایران است.
وزیر دفاع آمریکا از برگزاری رزمایشی با حضور نیروهای چندین کشور در امارات متحده عربی خبر داد و گفت که این رزمایش در ارتقای ظرفیت‌های کشورهای عربی برای مقابله با روند انتقال تسلیحات در منطقه موثر است.
خبرگزاری رسمی امارات گزارش داده است که این رزمایش تا روز هفتم فوریه (پنج روز دیگر) ادامه خواهد داشت.
ارتقای ظرفیت کشورهای حاضر در رزمایش و گسترش همکاری بین‌المللی برای جلوگیری از انتقال و توزیع تسلیحات کشتار جمعی و کالاهایی با کاربرد دوگانه (غیرنظامی و نظامی) و نیز انتقال تجربیات در این زمینه اهداف اصلی برگزاری این رزمایش اعلام شده است.
 

از مصباح تا نقدی: ایدئولوگ‌های حکومت خامنه‌ای

رادیو فردا، مجید محمدی : غیر از قوانین، ایدئولوژی(ها)، سیاست‌ها و راهبردهای رژیم جمهوری اسلامی، می‌توان این حکومت را با چهره‌های شاخص و بالاخص ایدئولوگ‌های آن شناخت. چهره‌های شاخص حکومت خامنه‌ای با چند ویژگی به چنین رتبه‌ای از حیث نمایندگی ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ارتقا یافته‌اند:
۱. حضور دراز مدت در نهادهای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری (در میان ۳۰۰ تا ۴۰۰ چهره اصلی، یعنی رؤسای سه قوه و مدیران ارشدشان، فرماندهان سپاه، وزرا، اعضای نهادهای انتصابی و بیعتی مثل شورای نگهبان، شورای انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص و مجلس خبرگان، مشاوران رهبر و اعضای عالی رتبه‌ بیت وی و مدیران رسانه‌های دولتی) به دلیل اعتماد رهبر نظام سیاسی. ایدئولوگ‌های حکومت خامنه‌ای بدون مقام اجرایی یا عضویت در شوراهای سیاستگزاری و تصمیم گیری نیستند و نبوده‌اند چون این ضرورت را احساس می کنند که باید در این عرصه‌ها حضور داشته و ایده‌های خود را اجرایی سازند.

۲. ابراز عقیده‌ مدام در دفاع از مبانی رژیم و حضور مستمر در مراکز آموزش عقیدتی و پخش نظراتشان در رسانه‌های تبلیغاتی. در شرایطی که حکومت به دست اسلامگرایان است و بودجه‌ کافی برای تبلیغات سیاسی وجود دارد، نمی توان انتظار داشت که ایدئولوگ‌های نظام صرفا شغل آموزشی و پژوهشی داشته و فعالیت خود را به آن عرصه محدود کنند.

۳. نقش کلیدی در بقای رژیم بالاخص از مجرای قوای قهریه و دستگاه تبلیغاتی و حضور موثر در بحران‌های سیاسی از طریق آسیب شناسی وضعیت موجود نظام. این دغدغه است که باعث برآمدن ایدئولوگ‌های نظام از میان عناصر امنیتی و نظامی یا همکاری مستمر آنان با این نهادها شده است.

۴. نفرت ابراز شده از مخالفان و منتقدان تا حدی که هر گونه عملی علیه آن‌ها را روا بدارند و از صدور دستور کشتن، شکنجه و سرکوب آن‌ها ابایی نداشته باشد.

از این جهت برای شناخت ایدئولوگ‌های دوران خامنه‌ای باید به سراغ چهره‌هایی مثل مصباح یزدی، شهریار زرشناس، یوسفعلی میر شکاک، حسن رحیم پور ازغدی و اخیرا محمد رضا نقدی رفت. قد و اندازه‌ این تبلیغات‌چی‌ها با قد و اندازه و ساختارهای حکومت خامنه‌ای تناسب دارد. خامنه‌ای تنها به گروهی نیاز داشته که سرکوب و ارعاب و ترور و ناسزاگویی و برچسب زنی را با رجوع به دین و سنت توجیه کنند که این افراد ظرفیت این کار را از خود نشان داده‌اند.

بازیگران سیاسی کلیدی در دوران حکومت خامنه‌ای مثل احمد جنتی، محمد یزدی، محمود هاشمی شاهرودی، سعید مرتضوی، حسین شریعتمداری، عزت الله ضرغامی، یحیی رحیم صفوی، علی اکبر ولایتی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، محمد علی جعفری، قاسم سلیمانی، مصطفی پورمحمدی، حسین طائب، محمد رضا گلپایگانی، علی اکبر ولایتی، محمد باقر قالیباف و برادران لاریجانی بر اساس ایده‌های این ایدئولوگ‌ها عمل می کنند یا حداقل تلاش می کنند با آنها زاویه‌ای نداشته باشند.

محمد تقی مصباح یزدی

مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان، به عنوان دیرپاترین مدافع حکومت داغ و درفش، به حکومت خامنه‌ای چهار خدمت بزرگ کرده است:

۱. استبداد را به عنوان امری کاملاً دینی و منطبق با مبانی کلامی و فقهی به جامعه معرفی کرد، مثل اینکه «يکی از اشتباهات اين است که برخی گمان می‌کنند رای دادن حق مردم است و به هرکه دلشان بخواهد می‌توانند رای بدهند.» (اعتماد، پنجم دی ۱۳۹۱)

۲. ترور و کشتار مخالفان را تئوریزه و با مبانی دینی از آن دفاع کرد، کاری که نیروهای سپاهی و امنیتی با سوابق مذهبی در دوران خامنه‌ای به شدت بدان نیاز داشتند؛ آنها همچنین نیاز داشتند نیروهایی را از جوامع مذهبی با همین ذهنیت به استخدام در بیاورند.

۳. تعداد زیادی شاگرد مطیع و باورمند به نظریه‌های اسلام‌گرایان تربیت کرد که اکنون در دیوانسالاری مذهبی مشغول به کار هستند.

۴. در مواردی که افرادی از درون نظام به عدم اطاعت از رهبر پرداختند، آنها را با برچسب‌هایی که دستگاه قضایی و لباس شخصی‌ها می‌توانند مستمسک سرکوب قرار دهند نواخت. مهم‌ترین نمونه تعابیری بود که وی بعد از خانه نشینی احمدی نژاد برای وی به کار برد تا وی را از سلک باورمندان جدا کند.

شهریار زرشناس

زرشناس، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، از روزنامه‌نگاران تابع مکتب فردید بود که در دوره‌ی خامنه‌ای، همانگونه ‌که پاسداران یک شبه سرهنگ و سرلشگر شدند، یک شبه به مقام استادی دانشگاه و ایدئولوگی نظام جدید جمهوری اسلامی رسید. اگر فردید و داوری به شیطانی جلوه دادن غرب، سرمایه داری، مدرنیته، انسان‌گرایی و اصلاح مذهبی و دموکراسی و حقوق بشر مشغول بودند، کسانی مثل زرشناس به لجن مالی آن‌ها در نشریات دولتی می‌پرداختند. اگر آن‌ها تلاش می‌کردند با تمسک به مفاهیمی مثل ولایت و بت و شرک، دیدگاه‌های فاشیستی خود را اسلامی کنند، کسانی مثل زرشناس به پرونده‌سازی مطبوعاتی برای روشنفکران سکولار و روشنفکران مذهبی مشغول بوده‌اند.

یوسفعلی میرشکاک

 
​​میرشکاک از وفادارترین نویسندگان به شخص علی خامنه‌ای بوده است. او تلاش کرده رویکرد غیر تحلیلی و غیر انتقادی و فراعقلگرایانه عرفان شرقی را بستری برای دفاع از استبداد مذهبی و حکومت روحانیت شیعه قرار دهد. میرشکاک در سنت شریعتی از مفاهیم و اسطوره‌های عاشورا و مهدویت برای تحکیم نظام تمامیت خواهانه و اقتدارگرا تحت عنوان ساختگی انقلابی (در دوران استقرار نظام) بهره می‌گیرد. وجه حیرت‌انگیز ادبیات میر شکاک جمع سوسیالیسم تخیلی شریعتی و فاشیسم سکولار داوری و فردید است. این دو البته در غرب ستیزی، رجوع به سنت یا هویت‌سازی، دشمنی با اومانیسم و حقوق بشر و مخالفت با دموکراسی اشتراکات قابل توجهی داشته‌اند. فحاشی به روشنفکران سکولار و مذهبی موجب بالا رفتن قدر میرشکاک در بیت رهبری شد و همیشه مورد الطاف بیت قرار گرفته است.

میرشکاک خود را در قد و قامت نظریه پرداز ادبی انقلاب مطرح می‌کند که این امر خوشایند علی خامنه‌ای است که نمی خواهد شاعری غیر از مداحان وی در سطح کشور مطرح باشد. او در قالب پروژه‌ مهندسی فرهنگی خامنه‌ای در پی پر کردن شکاف میان ادبیات معاصر و حکومت دینی است که از طریق سانسور، اعطای امتیاز به وفاداران و سرکوب و ارعاب شاعران معترض انجام می‌شود.

حسن رحیم‌پور ازغدی

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای انقلاب فرهنگی، ظاهرا نظریه‌های عدالت خواهانه را ترویج می‌کند اما وی یکی از ایدئولوگ‌های جریان فاشیستی مذهبی در ایران است. اگر احمد فردید و رضا داروی از نظریه‌ فاشیسم با مبانی فلسفی دفاع می‌کردند (با تمسک به هایدگر و ایده‌های ضد لیبرالی و ضد دموکراسی رایج در آلمان هیتلری)، فاشیست‌های مذهبی همان مبانی را دینی می‌کنند و به جامعه می‌فروشند. فاشیسم غیر مذهبی در ایران قدرت محور است و ولایت فقیه را به جای پیشوا قرار می دهد اما فاشیسم مذهبی، بسیجیان و لباس شخصی‌ها را به عنومان منادیان عدالت علوی و جامعه‌ی آرمانی آخر الزمانی معرفی می کند.

عدالت طلبی برای حسن رحیم پور ازغدی ویترینی برای ترویج فاشیسم اسلامی است. وی از لحاظ لحن و شیوه‌ بیان از عبدالکریم سروش تبعیت می کند، اما در معنا به شدت به روشنفکران مذهبی و روشنفکران سکولار حمله می‌کند. او مبلغ مطلق حکومت مطلقه‌ ولایت فقیه است تا روزی امکان بسط عدالت توسط قدرت مطلقه و نظارت ناپذیر وی فراهم شود (که چنین چیزی در تاریخ اتفاق نیفتاده است). البته وفاداری به ولی فقیه تا زمانی است که این فاشیست‌های مذهبی و همفکران آنها در نهادهای فرهنگی حکومت به کار گرفته شوند. آنها که از این نهادها کنار گذاشته شده‌اند به محاق رفته‌اند.

فاشیسم اسلامی نیز همانند فاشیسم غیر مذهبی با مدرنیته، اومانیسم، عرفیگرایی، مدیریت عقلانی، بازار آزاد، و حقوق بشر و رفع تبعیضات جنسی و قومی و مذهبی مخالفت جدی دارد. فاشیسم مذهبی عاشق آن دسته از تعالیم شریعتی است که رنسانس مذهبی، احیای دین، ایدئولوژیزه کردن آن (انتظار به معنای مبارزه برای تحقق اتوپیا روی زمین به هر وسیله، امامت و ولایت به معنای وادادگی به قدرت مطلقه، شهادت به معنای قربانی کردن خود در پای ایدئولوژی)، و انقلابی کردن فقه و اجتهاد را ترویج می کنند، اما با اندیشه‌های عرفانی وی و نیز مخالفت جدی‌اش با نهاد روحانیت فاصله می‌گیرد. به همین دلیل است که افرادی با سوابق امنیتی و بازجویی می‌توانند مبلغ این گونه ایده‌ها قرار گرفته و نقش ایدئولوگ را برای حکومت روحانیت شیعه در ایران بازی کنند.

محمد رضا نقدی

نقدی، رئیس سازمان بسیج، یک باره پس از جنبش سبز از محاق کشف و شهود بیرون آمده و به یکی از ایدئولوگ‌های جمهوری اسلامی تبدیل شد. رسانه‌های دولتی و شبه دولتی به خوبی دیدگاه‌ها و تاملات این نظامی/امنیتی/بازجوی سابق را منعکس می‌کنند. سخنان و رفتارهای وی به خوبی نقش ایدئولوگی وی را تبیین می‌کنند.

او مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی را بر شمرده است (ایسنا، نهم آذر ۱۳۹۱)؛ در باب وضعیت اقتصادی اروپا و آینده‌ی این قاره و نیز ایالات متحده (که در حال فروپاشی هستند) اظهار نظر می کند (تابناک، ۲۴ مهر ۱۳۹۱)؛ در مورد وضعیت اشتغال و فرهنگ کار در کشور سخن می گوید (تابناک ۱۰ دی ۱۳۹۰)؛ متخصص احزاب و گروه‌های سیاسی است و بر اساس نظر سنجی‌هایی که انجام نداده نظر می‌دهد که مردم ایران نیازی به احزاب و سندیکاها ندارند (مهر ۱۴ آبان ۱۳۹۰) و در مورد نتایج تحریم‌ها نیز اظهار نظر می‌کند (ایرنا ۱۷ آبان ۱۳۹۰).

او همانند رهبر کشور و رئیس دولت پیام نوروزی می‌دهد؛ بر کتاب رئیس دولت مقدمه می‌نویسد؛ برای مورخان جایزه می‌گذارد: «برای هر مورخ که بتواند ثابت کند رژیمی جنایت کار تر از رژیم آمریکا وجود دارد ده کیلوگرم طلا می‌دهیم.» (ایسنا ۱۲ آبان ۱۳۹۱)؛ برای سیاست خارجی تعیین تکلیف می‌کند: «اگر بنده به جای مسئولان بودم به هیچ‌وجه در مذاکرات هسته‌ای شرط لغو تحریم‌ها را نمی‌گذاشتم بلکه به دشمن می‌گفتم تا می‌توانید ما را تحریم کنید.» (مهر ۱۷ آذر ۱۳۹۱)؛ و تاریخ را پیش بینی می‌کند: «به زودی شاهد آغاز موج دوم بیداری اسلامی در جهان خواهیم بود.» (باشگاه خبرنگاران ۱۸ آذر ۱۳۹۱)

نقدی یک روز طرفدار حقوق زنان- حق مورد تبعیض واقع شدن- است: «دانشگاه مختلط ظلم به خواهران است.» (تابناک، دوم آذر ۱۳۹۱)؛ روز دیگر بر خلاف نظر خامنه‌ای که تحولات دنیای عرب را دنباله‌ی انقلاب ۵۷ می‌خواند، آن را الهام گرفته از حرکت بسیجیان در سرکوب جنبش سبز می‌خواند: «بیداری اسلامی شکل گرفته در منطقه نتیجه مقاومت مردم در سال ۸۸ مقابل استکبار جهانی است.» (مهر، هفتم دی ۱۳۹۱)؛ و زمانی دیگر معیارهای شهروندی در ایران را تعریف می‌کند: «عناصری که برای پیروزی در انتخابات ۸۸ تن به ذلت دادند و از بیگانگان پول گرفتند صلاحیت ندارند شهروند ایرانی باشند چه برسد به صلاحیت کاندیداتوری؛ شناسنامه ایرانی آن‌ها هم باید باطل شود.» (فارس، هشتم دی ۱۳۹۱). او حتی بیش از مصباح و دیگر تبلیغاتچی‌های خامنه‌ای سفر کرده و به ارشاد بسیجیان می‌پردازد.

روزنامه قدس : افزایش گرانی برابر است با گسترش ناامنی، چرا هر جا می‌روی صحبت از افزایش سرقتهای خرد و کلان است؟

روزنامه قدس : سید‌مصطفی حسینی‌راد: دیروز، دوستی می‌گفت که دزدان محترم آمده‌اند و لامپهای کم‌مصرفی را که به تازگی برای راهروی بیرونی آپارتمان خریده‌ایم باز کرده‌اند و خسارتی 60هزار تومانی روی دست ما گذاشته‌اند.

 دوست دیگری می‌گفت، مراقب خودرو خود باشید که این روزها ماشین‌دزدی خیلی زیاد شده است. و دیگری می‌گفت یک قوطی ربّ گوجه فرنگی خریده‌ام 3200 تومان، دیگر توان اداره زندگی را ندارم.
به راستی چرا این روزها هر جا می‌روی صحبت از افزایش سرقتهای خرد و کلان است؟ آیا دلیلی جز گرانی و بیکاری دارد؟ تا کی باید از نیروی انتظامی و قوه قضاییه انتظار داشته باشیم با برخوردهای سلبی مانع دزدی و کلاهبرداری و جنایت شوند؟ پس جای کارهای ایجابی و باز کردن گره‌های اقتصادی از زندگی مردم کجاست؟
وقتی بنا به آمار رسمی اتاق بازرگانی ایران، 40 درصد ظرفیت تولید کشور خالی است و کارگران بیکار شده‌اند چگونه می‌توان توقع داشت دزدی‌های خرد و کلان، زیاد نشود؟
وقتی بهای یک گرم طلا در عرض یکی دو شب بدون اینکه اتفاق مهمی در کشور یا جهان افتاده باشد، 20هزار تومان افزایش پیدا می‌کند، چگونه می‌توان قشر فرودست را که روز به روز توان خریدشان با درآمد ثابت، کمتر می‌شود متقاعد کرد که همه‌چیز آرام است و هیچ مشکلی در کار نیست؟ انتقاد از گرانی‌های فزاینده و کمرشکن، تنها حرف من نیست! حرف امامان جمعه و مراجع عظام است. اما کو گوش شنوا؟! کارشناسان می‌گویند نقش تحریم‌ها در گرانی‌ها آنقدرها که دولت می‌گوید نیست، بلکه سوء‌مدیریت و مسؤولان اقتصادی است که به جوّ روانی جامعه دامن می‌زند و مردم را ناخواسته وارد گردابی کرده که همه نگران غرق شدن در آن هستند. روی این نوشتار که حرف دل میلیونها هموطن ایرانی است، با مسؤولان دولت است. آقایان! به فکر مردم باشید نه بازیهای سیاسی.

 

ایران در انتظار یک "ابر تورم"

رادیو فرانسه : در ادامه روند کاهش ارزش ریال ایران، قیمت دلار طی هفته گذشته در بازارها ١٤درصد افزایش یافت؛ این در حالی است که دورنمایی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران از سوی کارشناسان نیز ارایه نمی شود. به گفته یک کارشناس اقتصادی، ایران در انتظار یک "ابر تورم" است.

قیمت دلار هر روز بیش از دیروز افزایش پیدا می کند و همین مسئله باعث شده تا قیمت بسیاری از کالاهای مصرفی در ایران به علت وابسته بودن آنها به بخش واردات و قیمت دلار و یورو افزایش چشمگیری یابد. از این روست که قیمت خودرویی چون "پراید" به حدود 18 میلیون رسیده و "پژو 206 " در حدود 50 میلیون تومان در بازارهای خودرو، خرید و فروش می شوند.

در آخرین تحول، قیمت دلار در ایران به 4 هزار تومان رسیده است. در ابتدای هفته جاری در ایران قیمت هر دلار 3500 تومان بود.
این بدان معناست که دلار در ایران ظرف یک هفته 14 درصد رشد قیمت داشته است. دیگر ستون ارزی ایران یعنی قیمت یورو نیز به 5200 تومان رسیده است.
در حالی علت سقوط ارزش ریال ایران در برابر ارزهای خارجی را بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان نزدیک به طیف اصولگرای ایران، به نامشخص بودن سرنوشت اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها و یا اخباری پیرامون استعفای بهمنی- رییس بانک مرکزی ایران، مربوط میدانند، بسیاری از کارشناسان مستقل دلایل زیرساختی وعمده تری را علاوه بر دلایل ذکر شده در توضیح این مسئله عنوان میکنند و بر در راه بودن اتفاقات بدتری که در انتظار اقتصاد ایران است تأکید میکنند.
 حمید مافی- روزنامه نگار و کارشناس اقتصاد سیاسی در گفتگو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گفت: «بخشی از این افزایش قیمت ها مربوط به موج روانی است که به خاطر دور جدید تحریم ها ایجاد شده و واکنش به عدم ثبات موقعیت رییس بانک مرکزی نیز در این زمینه دخیل است، اما از سوی دیگر ما داریم به ماه های پایانی سال نزدیک میشویم و کسری بودجه دولت هر روز بیشتر نمایان شده و دولت ناچار میشود کسری بودجه خود را با درآمدهای دیگری پر کند. بخشی ازاین افزایش قیمت ارز نیز مربوط به واقعیت اقتصاد ایران است که نمیشود انکار کرد.

تحریم ها فشار خود را به اقتصاد ایران وارد کرده اند و دولت دیگر درآمد ارزی ندارد و مجبور است به منابع ارزی که از پیش داشته رجوع کند و از سوی دیگر تقاضا برای واردات افزایش یافته است؛ تمامی این مسایل دست به دست هم میدهد تا این وضعیت در بازار ارز پیش بیاید.»
این کارشناس مسایل اقتصادی ادامه میدهد: «اقتصاد ایران در انتظار یک "ابر تورم" است. اگر ایران نتواند این فرایند را کنترل کند و روند کاهش ارزش ریال در برابر پول‌های خارجی ادامه داشته باشد و همچنان قدرت خرید مردم کاهش یابد، افزایش هزینه‌های تولید، اقتصاد ایران را در وضعیت انفجاری قرار میدهد که هر آن ممکن است اقتصاد ایران به "بیماری آرژانتینی" و یا "ابر تورم" دچار شود و بعد نشود آن را کنترل کرد.»
این روزنامه نگار ادامه میدهد: «آنچه بیش از همیشه آسیب میبیند، صنعت و بخش تولید ایران است چرا که صنعت ایران وابسته به واردات کالاهای واسطه است. با بالا رفتن قیمت کالاهای واسطه قیمت کالاها بالا رفته و رکود وارد بخش تولید و صنعت میشود، در نتیجه معاش کارگران دچار معضل میگردد، کارگرانی که با افزایش شدید قیمت ها نیز مواجه هستند و اینجا است که شرایط بغرنجی ایجاد خواهد شد.

دولت در حال حاضر سعی میکند با پرداخت 100 تا 200 هزار تومان در پایان سال، این شکاف را جبران کند که البته این خود نشان دهنده عمق فاجعه کاهش قدرت خرید مردم است.

این فاجعه تا جایی است که حدود 60 میلیون ایرانی مشمول دریافت کمک 200 هزار تومانی دولت در پایان سال میشوند، تا با معضل معاش در مواجه نشوند.»

تأثیر مشکلات اقتصادی بر اختلالات روانی در ایران


اخبار ایران حاکی از گسترش نابسامانی‌های اقتصادی و همچنین اختلالات روانی است. چه رابطه‌ای میان این دو وجود دارد؟ دولت ایران با شدیدترین مجازات‌ها به مقابله با گرانی و خشونت‌گرایی رفته ولی مشکلات حل نشده‌اند. علت چیست؟
مهر ماه سال جاری (۱۳۹۱) بود که افزایش لحظه به لحظه بهای دلار و سقوط شدید ارزش پول ملی ایران محور توجه‌ها شد. بسیاری از مردم به صرافی‌های تهران هجوم آوردند تا پول ملی خود را به پول خارجی تبدیل کنند. به دلیل افزایش مداوم بهای ارز، برخی از صرافی‌های تهران از فروش آن خودداری کردند و کار به دخالت مأموران امنیتی و حتی تهدید به اعدام "اخلال‌گران بازار سکه و ارز" کشید.
اخبار گرانی‌های پیاپی به خبرهای دائم ایران تبدیل شده است و مردم چشم‌انداز ناروشنی از آینده اقتصادی خود دارند. در این میان گسترش پدیده‌هایی مانند "زورگیری" نیز مزید بر علت شده و ترس در جامعه گسترشی بیش از پیش می‌یابد.
مردم ایران دائما در معرض اخبار شوکه‌کننده اقتصادی قرار دارند. به موجب گزارش منتشره در وب‌سایت قانون، به‌تازگی عباسعلی ناصحی، مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی "آمار ۲۳ و ۶دهم درصدی شیوع اختلالات روانی در جامعه ایران" را هشداردهنده خواند و گرانی و نوسانات قیمت‌ها را از دلایل افزون‌کننده این اختلالات دانست.
رضا کاظم‌زاده، روانشناس ایرانی مقیم بلژیکرضا کاظم‌زاده، روانشناس ایرانی مقیم بلژیک
تأثیر اضطراب مداوم بر خشونت‌گرایی
رضا کاظم‌زاده، روانشناس ایرانی مقیم بلژیک معتقد است، اضطراب وقتی به صورت مشکلی درازمدت در می‌آید، می‌تواند بر وضعیت روحی افراد تأثیربگذارد. وی به دویچه‌‌وله می‌گوید: «وقتی نابسامانی‌ها و بحران‌های اجتماعی و از بین رفتن چشم‌انداز برای آینده طولانی می‌شود، می‌تواند به بحرانی فردی تبدیل شود. انسان حس می‌کند که ثبات ندارد و نمی‌تواند پروژه‌های درازمدت داشته باشد.»
به عقیده او، استرس دائم در درجه‌اول انسان را وادار می‌کند تا راهی برای احتراز از آن پیدا کند. وقتی که این راه پیدا نشد ممکن است فرد دست به خشونت بزند.
کاظم‌زاده معتقد است: «سرخوردگی در کنار ترس از آینده و اضطراب مداوم یکی از موتورهای مهم تولید خشونت است.»
رابطه بین وضعیت اقتصادی و خشونت
رسول نفیسی، جامعه‌شناس ایرانی مقیم آمریکا نیز در گفت‌وگو با دویچه‌وله می‌گوید، بین نابسامانی‌های اقتصادی و خشونت در تمامی جوامع تأثیر مستقیمی وجود دارد. وی با این حال تأکید می‌کند که در جامعه ایران علاوه بر این عامل، عوامل خاص دیگری نیز وجود دارد که به رویکرد حکومت این کشور مربوط می‌شود.
نفیسی تصریح می‌کند: «جامعه ایران بعد از انقلاب و جنگ جامعه‌ای خشونت‌زا شده که این خشونت‌زایی را دولت با ارائه مجازات‌های قرون وسطایی و هدف قرار دادن انسان‌ها برای مسائل بی‌معنایی مانند حجاب و امثال آن به بخشی از زندگی جوانان تبدیل کرده است.»
این جامعه‌شناس با اشاره به "تحقیر شدید افراد" برای مسائلی مانند حجاب در ایران ادامه می‌دهد: «اگر شما به فرد احترام نگذارید از فرد هم نباید توقع داشته باشید که به جامعه احترام بگذارد.»
بامداد یکشنبه (اول بهمن)  دو جوان در پارک هنرمندان تهران در ملاء عام به اتهام "زورگیری‌" به دار آویخته شدند. اما تصویری که قبل از این اعدام منتشر شد، آن را از سایر اعدام‌ها متمایز کرد. یکی از متهمان پیش از اعدام سرش را بر شانه اعدام‌کننده خود گذاشت و گریست و درست همین صحنه بود که واکنش‌ها به این نوع مجازات را افزایش داد.
"اعدام خشونت را بالا می‌برد"
صادق آملی لاریجانی، رئيس قوه قضائیه ایران صدور حکم اعدام برای این دو جوان را "به مصلحت جامعه" خواند.
اما رسول نفیسی نظری دیگر دارد. او می‌گوید: «تحقیقات جرم‌شناسی ثابت کرده که حتی وقتی اعدام در زندان صورت می‌گیرد، تنها انتشار خبر اعدام موج خشونت را در ایالات متحده بالا می‌برد، چه برسد به این‌که این کار در ملاء عام صورت بگیرد و بچه‌های بی‌گناه نیز شاهد آن باشند.»
وی می‌افزاید: «شما از این طریق حساسیت مردم نسبت به موضوع‌هایی مانند اعدام، خشونت و مرگ را کاهش می‌دهید. اگر پدیده خشونت در ایران رو به افزایش است برای این است که دولت از حساسیت مردم نسبت به این مسائل کم کرده و مردم چون در معرض تحقیر دائمی قرار دارند برایشان مجازات مسئله ثانوی می‌شود و مسئله اول آن‌ها پرداختن به غزایزشان، ارضای حس خودنمایی و احساس قدرت با دست زدن به اعمال خشونت‌آمیز خواهد شد.»
وی با اشاره به افزایش شمار افرادی که از سوی حکومت ایران "اراذل و اوباش" نامیده می‌شوند، به رغم مجازات‌های جاری در ایران می‌گوید: «در انگلستان در زمان جنگ جهانی دوم یعنی زمانی که مردم در معرض بمب و فقر قرار داشتند، نه تنها خشونت افزایش پیدا نکرد بلکه کمتر نیز شد به دلیل اینکه مردم هنجارها و نظام اجتماعی خود را دوست داشتند.»
دکتر رسول نفیسی، جامعه‌شناس ایرانی مقیم آمریکادکتر رسول نفیسی، جامعه‌شناس ایرانی مقیم آمریکا
"جمهوری رحمت به جای جمهوری غضب"
به عقیده رسول نفیسی راه این است که جمهوری اسلامی به جای "جمهوری غضب" به "جمهوری رحمت" تبدیل شود و به جای پرداختن به مسائلی مانند نوع پوشش جوان‌ها به مسائل اصلی آن‌ها بپردازد.
این جامعه‌شناس مقیم آمریکا مجازات‌هایی مانند اعدام در ملاء عام و قطع دست را "قرون وسطایی" می‌نامد و می‌گوید، این راه‌حل‌ها منجر به تشدید جرم می‌شود.
نفیسی با اشاره به گروه‌های تبهکار در میان جوانان آمریکا می‌گوید: «کلیساها از طریق تبلیغ و دولت‌از طریق برگرداندن این‌ها به مدارس سعی می‌کنند آن‌هایی که از متن جامعه به حاشیه رانده شده‌اند را بار دیگر به جامعه بازگردانند. راه جدیدی هم هست که جوان‌ها را کوتاه به زندان می‌برند، تا ببینند در زندان چه می‌گذرد و بعد به آن‌ها فرصت می‌دهند تا وارد جامعه شوند و اگر برای چند سال جرم جدیدی مرتکب نشوند، به آن‌ها حتی کمک هم می‌کنند تا وارد متن جامعه شوند.»
جامعه‌شناسان معتقدند، مشکلات اجتماعی در همه جوامع وجود دارد، اما آن چه که آینده این جوامع را متمایز می‌کند، ریشه‌یابی این مشکلات، به کار گرفتن راه حل درست و برخورد همه‌جانبه با آن است.

احمدی نژاد در آبادان: اگر نمایندگان مجلس طرح را خراب نکنند، بودجه پالایشگاه خرج شهر می شود


احمدی نژاد می گوید: امسال از لحاظ اعتباری در فشار هستیم ولی این مشکل به زودی حل می شود.
وی در مراسم افتتاح مرحله دوم فاز سوم بنزین سازی پالایشگاه آبادان با ظرفیت تولید روزانه دو میلیون لیتر بنزین اظهار کرد: وزیر نفت قول داد فاز دوم بنزین سازی این پالایشگاه هم در همین دولت آغاز شود که ما نیز اعتبار لازم برای این کار را تامین خواهیم کرد. به گفته وزیر نفت فاز دوم این پالایشگاه در سال ۹۴ تکمیل می شود.
وی خطاب به استاندار و مسئولان آبادان گفت: اینجا آبادان است و باید بیشتر به وضع این شهر که در گذشته بسیار شیک بوده و مردم شیکی دارد رسیدگی شود. وزیر نفت قول داد در سال آینده ۲۰ میلیارد تومان برای عمران این شهر اختصاص دهد که ما هم حمایت می کنیم.
احمدی نژاد اضافه کرد: وزیر نفت از درآمد پالایشگاه خرج آبادان کند البته اگر نماینده های مجلس این طرح را خراب نکنند. اما بازهم اشکال ندارد؛ از استاندار هم می خواهم بودجه عمرانی آبادان را افزایش دهد تا آبادان به جایگاه مناسب برسد.

فرمانده ناجا: فتنه گران شاکر باشند که ” نظام ” آنان را مجازات نکرد


فرمانده ناجا می گوید: یکی از الویت های ما، جرائم خشن و جنایی است که موجب وحشت و نگرانی جامعه می شود مانند زورگیری، شرارت، تجاوز به عنف، آدم ربایی، گروگانگیری و سرقت های مسلح که با تمرکز در هریک از این جرائم، با سرعت موفق به کشف آنها شده ایم بطوریکه قدرت کشف ما در این جرائم بیش از ۹۵ درصد و در دنیا کم نظیر است.
وی با اعلام اینکه جرائم مجازی از دیگر اولویت های پلیس است، گفت: کشور ما با انبوه کاربران در فضای مجازی، شاهد افزایش جرم در این فضا است. بنابراین بلافاصله پلیس فتا را ایجاد کردیم و هم اکنون پیشرفت های بسیار زیادی در این پلیس شاهدیم.
فرمانده ناجا نمی گوید که دلیل این نرخ بالای کشف جرایم مجازی ورود به عرصه خصوصی شهروندان و ملاک های غیراستاندارد جرایم اینترنتی است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به حوادث سال ۸۸ می گوید: نباید اجازه دهیم که فتنه‌گران به این صورت وارد صحنه شوند و برای ایجاد فتنه‌ای دیگر برنامه‌ریزی کنند.
وی مدعی تلاش‌های دشمنان نظام و انقلاب برای مخدوش کردن امنیت در کشور شد و گفت: در حالی که امسال یکی از امن‌ترین‌ سال‌های کشور است، دشمن تلاش دارد با تهدیدها و تحریم‌های اقتصادی امنیت کشور را مخدوش کند.
فرمانده ناجا از زورگیری ها در روز روشن و افزایش آمار قتل و تجاوز و دزدی سخنی به میان نیاورد.
سردار احمدی مقدم با اشاره به هوشیاری مردم و مسئولان برای مقابله و جلوگیری از فتنه‌های آینده، گفت: مردم اجازه تکرار فتنه سال‌های قبل را به فتنه‌گران داخلی و همدستان خارجی آنها نخواهند داد.
وی ادامه داد: انتخابات در یک فضای کاملا امن برگزار خواهد شد و مسئولان، نیروهای امنیتی و مسلح، نهادهای مسئول و مردم با هوشیاری اجازه ایجاد ناامنی در انتخابات را نخواهند داد.
اما نگفت در این امنیتی که از آن یاد می کند، چه نیازی به امنیتی کردن فضای انتخابات است.
همچنین ایسنا از بوشهر گزارش داد: احمدی مقدم گفته است: فتنه ای که یک‌بار با ایادی دشمن در داخل کشور راه اندازی شد با عبرت مردم و زدن دست رد به سینه فتنه گران، دیگر تکرار نمی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بدون اینکه نامی از عسگراولادی بیاورد، گفت: برخی‌ها برای تطهیر فتنه‌گران تلاش می‌کنند ولی فتنه گران با برچسب زدن دروغ به نظام باعث کم رنگ شدن اعتماد عمومی و ریختن خون های زیادی شدند و این افراد قابل تطهیر نیستند.
احمدی مقدم اظهار کرد: همین که نظام، فتنه‌گران را مجازات نکرد باید شاکر باشند، نباید فضایی ایجاد شود که این افراد طلبکارانه وارد عرصه شوند و فتنه دیگری را رقم بزنند.

مصباح یزدی: از سوی امام حکم داشتند اما اصل نظام را برباد می دهند/ ” وجود مقدس مقام معظم رهبری” نماد اهل بیت است


کلمه- گروه خبر: مصباح یزدی با این ادعا که امروز نماد راه اهل بیت و امام علی(ع) ” وجود مقدس مقام معظم رهبری ” است، بر ضرورت درس گرفتن از وقایع تاریخ اسلام و انقلاب تاکید کرد و گفت: کسانی که مستقیما از طرف امام مسؤولیت داشتند کارشان به جایی رسیده که اصل نظام را به باد می دهند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: کافی است بعد از رحلت امام تا به امروز را دقت کنیم کسانی که از طرف امام و برخی به دست امام به مقاماتی رسیدند کارشان به کجا رسیده است؟ کسانی که مستقیمااز طرف امام مسؤولیت داشتند کارشان به جایی رسیده که اصل نظام را به باد می دهند.
این ادعااز سوی مصباح یزدی در حالی مطرح می شود که وی در سالهای قبل از انقلاب اسلامی و دهه اول جمهوری اسلامی هیچ نقشی نداشته است و تنها فعالیت سیاسی وی بعد فوت امام خمینی وی به عضویت مجلس خبرگان در آمد و پس از آن تلاش دارد در حرکت های سیاسی کشور نقش مهمی داشته باشد.
شاید بارزترین حرکت مصباح یزدی و شاگردانش در حمایت از احمدی نژاد باشد، وقتی ادعا داشتند که دولت وی دولت کریمه امام زمان است و مقدمات ظهور را فراهم می کند. او حتی اطاعت از دولت احمدی نژاد را اطاعت از خدا دانست.
حتی این روزها نیز به رغم انتقاداتی که از سوی برخی شاگردان مصباح از احمدی نژاد می شود، این روحانی هنوز بر این باور است که طرح مساله عدم کفایت رییس دولت همراهی با دشمنان است.
مصباح یزدی بر خلاف رای و نظر امام که ” میزان رای مردم است ” به حکومت اسلامی اعتقاد دارد. در تئوری حکومتی وی “مردم” نقشی در تعیین حاکم ندارند. او در مقابل تئوری جمهوری اسلامی، نظریه حکومت اسلامی را ارائه کرد و به صراحت گفت: “مردم، ناصر (کمک کننده) ولی فقیه هستند، نه ناصب (منصوب کننده) و مشرع (مشروعیت دهنده) او”. مصباح یزدی بر این باور است که انتخاب حاکم توسط مردم فاقد اعتبار است.”
پیش از این هادی خامنه ای، برادر رهبری در مورد مصباح و شاگردانش گفته بود:از آفت‌ها و خطراتی که انقلاب و خط امام را تهدید می‌کند، حضور کسانی است که در گذشته و پیش از انقلاب دور از امام و در صف مخالفین ایشان بودند. به شهادت همه یاران امام و انقلاب، این عناصر که هیچ نزدیکی با خط امام نداشتند، امروز به‌عنوان افرادی در جامعه ظاهر شده‌اند که به خود حق می‌دهند درباره افکار امام نظر بدهند و مفسر خط ایشان باشند و امروز می‌توان از آنها به‌عنوان آفت انقلاب یاد کرد، البته به راحتی نمی‌توان در باره‌ شیوه کار آنها نظر داد چرا که بسیار پیچیده عمل می کنند.
محتشمی پور از اعضای مجمع روحانیون مبارز نیز همواره نسبت به خطر این جریان هشدار داده و می گوید: جریان مصباحیه حتی یک روز هم به جبهه نرفت و چگونه است که امروز داعیه‌دار آن شده است و در پایگاه‌های بسیج حضور می‌یابد. مصباح یزدی هیچ مسئولیتی در دوران امام نداشت و امام هرگز تفکر او را قبول نداشت. از سال ۴۴ در تمام اعلامیه‌هایی که علما و روحانیون قم و شهرستان ها امضا کرده‌اند حتی یک امضا از این آقا دیده نمی‌شود و چه شد این افراد اینگونه انقلابی شدند؟ شمایی که یک عمر خون به دل امام کردید، شما متحجران و شما مقدس‌نماها که وقتی دیدید امام سر بر زمین گذاشت برخاستید… آیا اینان همان مسلمانان بعد از فتح مکه نیستند که آمدند و خاندان پیامبر را خانه‌نشین کردند؟ آیا مثل اینان مثل خوارج نیست که تفکر همه را به غیر از تفکر خود تکفیر می‌کنند و امروز شخصیت‌های انقلاب توسط همین افراد تکفیر می‌شوند.
وی تصریح کرده بود:
وی افزوده بود: آیا این مظلومیت انقلاب و امام نیست که تمام کسانی که همراه امام بودند کنار روند و مجموعه‌ای که یک روز هم با انقلاب و امام نبودند بیایند و داعیه‌دار و مفسر انقلاب اسلامی شوند و به نام امام در قم مؤسسه ایجاد کنند و افرادی که امروز در میان پایگاه‌های نظامی حضور می‌یابند و افکار خود را به نام افکار امام به جوانان القا می‌کنند یک ذره به تفکر امام ایمان نداشته و ندارند و نخواهند داشت.
ولایتیون یا مصباحیه؛ فتح سنگر رهبری بعد از ریاست جمهوری؟
به گزارش رسا، محمدتقی مصباح یزدی، پیش از ظهر پنج شنبه در جمع دانشجویان استان فارس در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر این که فداکاری برای آب و خاک در فرهنگ ها جزو مقدس ترین ارزش ها به شمار می آید، تصریح کرد: فدا کردن جان برای دین و خدا قابل قیاس با فدا کردن جان برای میهن نیست.
مصباح یزدی با اشاره به آیات و روایاتی، تصریح کرد: انسان بسیار قیمت دارد و خدا مشتری اوست، از این رو نباید خود را ارزان و به دنیا، قدرت طلبان و مادی گرایان بفروشد.
وی به شبیه سازی تاریخی پرداخت و ادامه داد: ریشه ای ترین اختلاف بعد از رحلت پیامبر(ص) بین مسلمانان این بود که آیا مجری قانون باید از سوی خدا تعیین شود یا مردم باید او را تعیین کنند؟ افرادی که خلیفه اول را تعیین کردند مشرک ، یهودی و نصرانی نبودند، یاران پیامبر بودند که در جنگ ها نیز شرکت کرده بودند و در همه جا حضور داشتند و کمک می کردند، کم کم این اختلاف به خود قانون نیز سرایت کرد و افرادی که به خلافت رسیدند قوانینی را وضع کردند که نه خدا گفته بود و نه پیامبر(ص).
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که بعد از ۱۴۰۰ سال با پیروزی انقلاب اسلامی تحول دیگری در جهان اسلام پیش آمد و گویا جامعه اسلامی از نو متولد شد، تصریح کرد: آنچه برای برخی غیر قابل باور بود این بود که فردی که می خواهد در راس حکومت قرار گیرد باید ماذون از طرف خداوند تبارک و تعالی و قوانین منطبق بر شرع مقدس باشد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که ما معتقدیم هیچ گونه توجیهی برای نظام های حکومتی بشری وجود ندارد، یادآورشد: غربی ها و سایر نظام های سیاسی خودشان هم قبول دارند که دمکراسی شان چه اشکالاتی دارد و خود افراد رای دهنده علیه حکومت های خود اعتراض دارند و اعتصاب های کذایی را باید در همین راستا ارزیابی و تحلیل کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که از مخالفان جدی تئوری های سیاسی امام خمینی برای برپایی جمهوری اسلامی بود، اینک در مقام دفاع بر آمده و می گوید: بعد از هزاران سال حکومتی تحقق یافت که موضوعی نو در عالم به شمار می رفت، البته عده ای گفتند ارتجاع و بازگشت به قبل است، اما ما معتقدیم طلا است و گذشت زمان از ارزش آن نمی کاهد.
وی افزود: پیامبر سال ها زحمت کشید و مردمی را از پستی، فساد اجتماعی، غارت گری و گمراهی نجات داد و به جایی رساند که بر دشمنان پیروز شدند، با وجود بیعتی که ایشان از مردم گرفته بود، هنوز بدن شان دفن نشده بود که از مسیر ترسیم شده آن بزرگوار انحراف بوجود آمد و همان هایی که صف اول نماز ایشان بودند فراموش کردند که توصیه پیامبر چه بوده است و خودشان نشستند و خلیفه نصب کردند.
مصباح یزدی گفت: این تجربه و امتحان است، امروز به یک نحو است و فردا به گونه ای دیگر، مگر افرادی که در سقیفه جمع شدند از کجا آمده بودند، اگر خدا به ما اسلام و تشیع را شناساند خیال نکنیم کار تمام است، هر کدام از ما می توانیم تغییر مسیر بدهیم.
وی ادعا کرد: شاید مهم تر از همه تعلق به دنیا و مقام باشد، گاهی یک شخص در یک پست یک روز حرفی می زند و فردا حرف خود را پس می گیرد، با این که نوار و صوت شان موجود است، البته خیال شان جمع است که مردم فراموش می کنند و البته این گونه هم هست و گاهی برخی فراموش کار می شوند؛ مگر داستان غدیر را برخی ها فراموش نکردند.
مصباح گفت: احتمال مغلوب و منفعل شدن ما در مقابل جوسازی ها و تبلیغات وجود دارد، پس باید به هوش باشیم، از جریانات گذشته درس و عبرت بگیریم، مراقب باشیم به دام های که گذشتگان مبتلا شدند دچار نشویم، بازی و امتحان تمام نشده، تا انسان زندگی می کند امتحان نیز وجود دارد، همه چیز عوض می شود اما سنت امتحان انسان عوض شدنی نیست.
وی بیان داشت: اگر راه پیامبر و علی را ادامه دهیم سعادت دنیا و آخرت را به دست آورده ایم، اما اگر زاویه ایجاد شد ضمانتی برای موفقیت ما نخواهد بود، ابتدا باید سعی کنیم راه پیامبر را بهتر بشناسیم و بر معلومات دینی خود بیفزاییم.
مصباح یزدی با این ادعا که بر این که امروز نماد راه اهل بیت و علی(ع) وجود مقدس مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: باید گوش و چشم مان متوجه اشارات ایشان باشد، اگر می بینیم داریم زاویه پیدا می کنیم تامل کنیم، اگر کسانی ما را به انحراف و خطوط عجیب و غریب می خوانند توجه و دقت کنیم و مراقب باشیم.

سیدمحمد خاتمی: باید از زاویه فرهنگ به دنیای سیاست نگاه کرد


رییس‌جمهور سابق کشورمان، درباره ویژگی‌های شخصیتی مرحوم حسن حبیبی اظهار کرد: شاید مهم‌ترین نکته در مورد آقای حبیبی این است که ایشان از زاویه فرهنگ به دنیای سیاست نگاه می‌کرد.
سیدمحمد خاتمی در حاشیه مراسم تشییع پیکر مرحوم حسن حبیبی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه “این نوع نگاه به سیاست، چیزی است که امروز ما در جامعه به آن نیاز داریم”، ابراز عقیده کرد: در جامعه‌ای که همه چیز سیاسی شده و سیاست نیز در خدمت قدرت است، حاصل جز خشونت نخواهد بود و البته در تمام دنیا اینگونه است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: دکتر حسن حبیبی از اصحاب دانش،‌ متدین و خوش‌فکر بود و در عین حال احساس مسئولیت داشت و از این زاویه به مسائل نگاه می‌کرد. ایشان انسانی بسیار متواضع بودند و هرگز ما احساس نکردیم برای شغل و منصبی تلاش کنند؛ حتی بسیار از مواقع پایین‌تر از شخصیت خود برخی از مسئولیت‌ها را می‌پذیرفتند.
خاتمی خاطرنشان کرد: دکتر حبیبی اولین کسی بود که با چهره صمیمی و در عین حال قاطع، مبتنی بر ارزش‌ها و بر محور منافع مردم تصویری از جمهوری اسلامی ترسیم می‌کرد. من امروز را روز سختی برای اصحاب فرهنگ، دانش و دلبستگان به انقلاب می‌دانم و امیدوارم خدا فقدان ایشان را جبران کند.
وی که چند لحظه‌ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت‌وگو داشت، پس از جدا شدن از وی در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران، درباره برخی خبرنگاران بازداشت شده در روزهای اخیر گفت: من به آقای حسینی – وزیر ارشاد – گفتم و ایشان هم گفتند پیگیری می‌کنند. خاتمی در پاسخ به اینکه “آیا شرایط سیاسی رو به بهبود خواهد بود یا نه؟” گفت: امروز که هوا خوب است!

بهداد سلیمی برای دومین بار بهترین وزنه بردار جهان شد


وزنه‌بردار دسته ۱۰۵+ کیلوگرم ایران و دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن، برای دومین بار طی سه سال گذشته عنوان بهترین وزنه‌بردار جهان را از آن خود کرد.
به گزارش خبرگزاری ها به نقل از سایت فدراسیون وزنه‌برداری، اگر چه لیونل مسی با بردن چهارمین توپ طلای خود در دنیای فوتبال جاودانه شد، اما بهداد سلیمی هم در اوج جوانی در مسیر جاودانگی در وزنه برداری قدم بر می‌دارد.
پولادمرد شایسته ایران که در رقابتهای المپیک لندن با اقتدار موفق به کسب یکی از با ارزش‌ترین مدال‌های طلای بازی‌ها شد، در نظرسنجی سایت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری بالاتر از ایلین ایلیا، وزنه‌بردار سرشناس قزاقستانی‌ها ایستاد و عنوان بهترین وزنه‌بردار سال ۲۰۱۲ را از آن خود کرد.
بهداد سلیمی که در سه سال گذشته عناوین با ارزشی چون دو طلای جهانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱، طلای المپیک ۲۰۱۲، دو طلای قهرمانی آسیا ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ و طلای بازی‌‎های آسیایی ۲۰۱۰ را از آن خود کرده است، پیش از این در سال ۲۰۱۰ نیز از سوی فدراسیون جهانی وزنه برداری عنوان بهترین وزنه بردار سال جهان را از آن خود کرد.
برپایه این گزارش، در نظرسنجی برای انتخاب بهترین وزنه‌بردار سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۳۰۰ کاربر اینترنتی شرکت کردند و پس از بهداد سلیمی از ایران و “ایلین ایلیا” از قزاقستان در رده دوم قرار گرفت و “آدرین زیلینسکی” از لهستان که در رقابت با کیانوش رستمی مدال طلای دسته ۸۵ کیلوگرم المپیک را به‌دست آورد، به عنوان سومین وزنه‌بردار برتر سال ۲۰۱۲ انتخاب شد.
هر چند امید اول قزاق‌ها، یعنی “ایلین ایلیا” در رقابت با بهداد سلیمی ناکام ماند اما در بخش زنان هر سه وزنه‌بردار برتر سال ۲۰۱۲ از قزاقستان بودند. “زوالفیا چینشانلو”، “مایا منزا” و “سوئیتلانا پودوبدوآ” نفراتی بودند که عناوین اول تا سومین بهترین‌های سال ۲۰۱۲ میلادی را از آن خود کردند.

محرومیت سیاوش حاتم،فعال دانشجویی از مرخصی


سیاوش حاتم، فعال دانشجویی که از ۲۳ خرداد ماه در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد از مرخصی محروم است.
به گزارش ندای سبز آزادی این فعال دانشجویی که به یک سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده،از ۲۳ خرداد ماه برای اجرای حکم زندانش در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد و در این مدت پیگیریهای خانواده این زندانی سیاسی برای مرخصی وی بی نتیجه مانده است.
سیاوش حاتم، دانشجو و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی همدان در تاریخ ۲۵ خرداد سال ۱۳۸۸ بازداشت و یکماه پس از حبس با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. او چندی بعد به درخواست ماموران امنیتی از دانشگاه بوعلی همدان به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شد. او در آذر ماه سال ۱۳۸۹ نیز در جلسه رسمی امتحان در دانشگاه شهید بهشتی توسط ماموران وزارت اطلاعات قبل از شروع امتحان بازداشت شد.
این فعال دانشجویی از سوی شعبه شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۴ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه نیز به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

نشانه‌های اختلاف بر سر بازداشت ۱۵روزنامه‌نگار تلاش ارگان سپاه برای دفاع از عملیات وزارت اطلاعات

خبرگزاری فارس در مقابل سکوت مقام‌های قوه قضائیه در خصوص بازداشت ۱۵ روزنامه‌نگار٬ تلاش‌ها برای جلب حمایت گروهی از نمایندگان مجلس از عملیات اخیر وزارت اطلاعات را آغاز کرده است.

به گزارش دیگربان، در هفته جاری وزارت اطلاعات اقدام به بازداشت ۱۵ روزنامه‌نگار در ایران کرده که هیچ یک از مقام‌های قضایی تاکنون حاضر نشده‌اند درباره این دستگیری‌ها اظهارنظر کنند.
وزارت اطلاعات سه روز پس از آغاز عملیات بازداشت‌ها٬ مسئولیت دستگیری‌ها را برعهده گرفته و ادعا کرده «سازمانی» مرتبط با رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور را شناسایی کرده است.
این اقدام وزارت اطلاعات بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌ها و مجامع بین‌المللی داشته و فشار‌ها علیه جمهوری اسلامی را در یک هفته گذشته افزایش داده است.
به نظر می‌رسد بازداشت این ۱۵ روزنامه‌نگار با اعتراض‌هایی در میان مقام‌های جمهوری اسلامی مواجه شده که خبرگزاری فارس ار روز جمعه (۱۳ بهمن) تلاش‌ها برای جلب حمایت‌ها از این اقدام وزارت اطلاعات را آغاز کرده است.
این خبرگزاری با انجام مصاحبه‌هایی با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به نقل از آن‌ها از وزارت اطلاعات به خاطر بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران تشکر کرده است.
جواد کریمی قدوسی٬ منصور حقیقت‌پور٬ فتح‌الله حسینی٬ محمد اسماعیلی و حسین نقوی پنج عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هستند که خبرگزاری فارس توانسته نظر حمایتی آن‌ها از این اقدام وزارت اطلاعات را کسب کند.
منصور حقیقت‌پور یکی از اعضای این کمیسیون امنیتی ملی گفته است: «ما در کمیسیون قطعاً‌ حمایت‌های لازم از وزارت اطلاعات را خواهیم داشت و موانع پیش‌روی آن‌ها را نیز برطرف خواهیم کرد.»
آقای حقیقت‌پور هیچ اشاره‌ای به موانع پیش روی وزارت اطلاعات نکرده و نگفته که این کمیسیون در برابر چه فشار‌ها یا مخالفت‌هایی قصد دارد از این وزارتخانه حمایت کند.
محمد اسماعیلی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی با قدردانی از وزارت اطلاعات به خاطر دستگیری ۱۵ روزنامه‌نگار٬ از این وزارتخانه خواسته «همچنان اوضاع را تحت کنترل داشته باشد.»
حسین نقوی٬ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی هم خطاب به مقام‌های وزارت اطلاعات گفته است: «مجلس از وزارت اطلاعات می‌خواهد تا تمام تحرکات انتخاباتی دشمن را رصد و با آگاهی آن را خنثی کند.»
فتح‌الله حسینی هم اظهار کرده است: «اقدامات وزارت اطلاعات از هرگونه سیاسی‌کاری به دور است و قطعاً در مورد عملیات اخیر نیز به نتیجه و مستندات کافی رسیده و سپس ورود کرده است.»
آقای حسینی مدعی شده که «وزارت اطلاعات در چارچوب قانون عمل می‌کند و اقدامات این وزارتخانه از هرگونه سیاسی‌کاری به دور است.»

 

محمد داوری در واکنش به اظهارات احمد خاتمی: اسناد و شواهد تجاوز در زندان ها وجود دارد

محمد داوری، معلم و روزنامه نگار محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در واکنش به سخنان احمد خاتمی در نماز جمعه تهران ادعاهای او علیه واقعیات زندان های غیرقانونی را رد کرد.
به گزارش کلمه، محمد داوری، عضو حزب اعتماد ملی با نگارش نامه ای در پاسخ به ادعاهای احمدخاتمی در مورد زندان کهریزک و تجاوز به زندانیان سوال هایی را از وی پرسیده و تذکر داده است که اگر نهادهای وابسته به حاکمیت دلایل و اسنادی در رد ادعای زندانیان داشتند آن را ارائه می دادند.
این زندانی سیاسی و سردبیر سایت سحام نیوز (سایت رسمی حزب اعتماد ملی) پس از بازداشت در روزهای اعتراض به انتخابات ریاست جمهوری، ابتدا به ۵ سال حبس متهم شده بود، اما پس از یک سال زندان به دلیل شرکت در در تجمع های اعتراضی معلمان در اسفند سال ۱۳۸۵، به یک سال حبس دیگر هم محکوم شد و میزان حبس او به ۶ سال افزایش یافت.
متن نامه محمد داوری که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
پس از گذشت بیش از سه سال ونیم از نامه افشاگرانه ی آقای کروبی در مورد جنایت های صورت گرفته در بازداشتگاه های غیرقانونی بویژه کهریزک، به تازگی سیداحمد خاتمی در مقام امام جمعه وعضو مجلس خبرگان رهبری، می گوید مدعیان تجاوز به زندانیان نتوانستند ادعای خود را ثابت کنند. بیان این مطلب از سوی کسی که در طول این مدت یک تنه به قاضی رفته و بارها به این و آن زده است دور از انتظار نیست، چرا که ما شعار محوری را به جای قانون محوری فریاد دیدیم و شنیدیم از شعارهایی که در مجلس و یا بیت مراجع مبنی بر مرگ بر و اعدام باید گردد و… گرفته تا شعارهایی که در نماز جمعه در تایید شعارهای ائمه جمعه وشعارهایی که در رسانه های وابسته و پیوسته به آنها داده می شد.
لذا لازم است به آقای خاتمی در این راستا چند نکته را یادآوری کنیم تا شاید اگر واقعا بدنبال اثبات یا رد ادعای مذکور است، پیگیری لازم را انجام دهد؛
۱ -چرا ایشان پس از گذشت بیش از سه سال و نیم به فکر اثبات این ادعا افتادند. آیا این مساله نمی تواند بیانگر رویکرد مشمول مرور زمان کردن موضوعات باشد؟
۲ – چگونه ما و دیگر مدعیان می توانستیم ادعای خود را ثابت کنیم و در حالی که بعنوان مدعی و شاکی بازداشت و زندانی شدیم؟
۳ –هنوز هم اسناد و شواهد این ادعا وجود دارد و اگر واقعا صادقانه به دنبال روشن شدن حقیقت هستید، دادگاهی علنی تشکیل دهید تا شواهد و اسناد مربوطه ارایه گردد.
۴ -به طور حتم شما در جریان رویدادهای پس از انتشار نامه آقای کروبی در ۱۷ مرداد سال ۸۸ تا زمان بازداشت بنده در ۱۷ شهریور می باشید و می دانید که در آن یک ماه چه گذشت که منجر به پلمب دفتر آقای کروبی و بازداشت بنده شد.
۵ -در آن مدت، افراد زیادی بصورت حضوری مراجعه کردند و یا تلفنی ارتباط برقرار کردند و از آقای کروبی خواستند ادعاهای آنها را به گوش مسوولان برسانند. تعدادی مدعی شدند مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند که چندتن از آنها اعلام آمادگی کردند تا فیلم و مصاحبه تهیه شود که این کار انجام شد و نسخه ای از آن نیز به مقامات قضایی و کمیته ویژه مجلس تقدیم شد.
۶ -نماینده دادستان تهران (قوه قضاییه)، حضوری با یکی از این افراد گفتگو نمود و مستقیم در جریان جزییات قرار گرفت و کمیته مجلس در دفتر آقای کروبی حضور یافت وضمن دریافت یک نسخه از سی دی مربوطه در جریان مستند سازی ها قرار گرفت.
۷ -شما بهتر می دانید که اگر این ادعا بی اساس بود، حتما مانند سایر موارد برنامه هایی که در صدا و سیما برای پاسخ به افکار عمومی تهیه وارایه می شود، درحالیکه من هیچ سندی برای رد این ادعا ندیدم ونشنیدم .هرچند موارد مشابه نیز پاسخ قانع کننده ای نداشته است.
۸ -برگزاری غیر علنی دادگاه بنده و حصر بدون محاکمه آقای کروبی خود دلیل بر مستند بودن ادعاهای ما دارد و در غیر این صورت دادگاه علنی می توانست ادعای اقای احمد خاتمی را به اثبات برساند.
محمد داوری
زندان اوین
بهمن ماه ۹۱