۱۳۹۲ خرداد ۵, یکشنبه

تذکر وزارت اطلاعات به فعالان ستاد روحانی و عارف: از حضور تیم هاشمی در ستادهایتان جلوگیری کنید

وزارت اطلاعات به اعضای ستاد روحانی و عارف تذکر داد که از فعالیت‌ اعضای ستاد هاشمی رفسنجانی در ستادهایشان جلوگیری کنند.
به گزارش جرس، پس از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی و غیر فعال شدن ستادهای انتخاباتی وی، تعدادی از فعالان ستاد عارف و روحانی به وزارت اطلاعات احضار شدند و به آنها تذکر جدی جهت جلوگیری از فعالیت‌های تیم هاشمی در ستادهایشان داده‌اند. به آن‌ها گفته شده که در صورت ورود این افراد به ستادهای این دو نامزد هزینه سنگینی خواهند پرداخت.
بر این اساس از اعضای این دو ستاد خواسته‌اند تا از ورود تیم و فعالان در ستاد هاشمی جلوگیری کنند چرا که آن‌ها در پی سوء استفاده از فضای انتخابات هستند.

وبلاگ غلامعلی رجایی هم مسدود شد

وبلاگ غلامعلی رجایی به دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسدود شد.
به گزارش کلمه، وبلاگ شخصی غلامعلی رجایی، زندانی سیاسی دوران ستمشاهی و جانباز دوران دفاع مقدس که در این مدت به اطلاع رسانی اخبار هاشمی رفسنجانی می پرداخت مسدود شد.
این استاد دانشگاه و دانشجوی تبعیدی رژیم گذشته  که بیش از بیست و هفت سال سابقه مطبوعاتی و کار رسانه ای و نوشتن بیش از سیصدمقاله در رسانه های عمومی و مجلات تخصصی علمی و پژوهشی دارد در این مدت و در غیاب رسانه ها یادداشت های خود را در وبلاگ خود منتشر می کرد.
پیش از این نیز، پس از آنکه هاشمی رفسنجانی اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری کرد، سایت های آینده و بازتاب و امروز و آفتاب نیوز نیز فیلتر شدند.
به نظر می رسد سیستم امنیتی کشور تصمیم گرفته در مسیر انتخاب کرده ی خود راه های هر گونه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم و جامعه را مسدود کند تا بهتر بتواند به اهداف خود برسد و واهمه خود را از آگاهی مردم کشورمان از آنچه می گذرد، به انحا مختلف نشان می دهد.
غلامعلی رجایی از نزدیکان هاشمی رفسنجانی است. پیش از آن، علیرضا غزالی و فواد صادقی دو عضو سایت بازتاب نزدیک به هاشمی نیز بازداشت و تعدادی دیگر نیز از این تیم احضار و بازجویی شده اند.

احمد منتظری: با این وضعیت تنها یک نفر در نظام باقی مانده است

کلمه- زهرا صدر: احمد منتظری فرزند ارشد آیت الله العظمی منتظری از روند ردصلاحیت ها ابراز نگرانی می کند و معتقد است با حذف هایی که صورت گرفته و حالا به شخص دوم نظام رسیده نفر بعدی وجود ندارد برای حذف، مگر اینکه در نوبت بعدی شورای نگهبان، رهبری را بدون صلاحیت اعلام کند.
حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری در گفت و گو با کلمه با اشاره به اینکه نظارت استصوابی که امروز  شورای نگهبان اجرا می کند دقیقا بر خلاف آن انتظاری است که قانون اساسی داشت با استناد به سخنان مرحوم پدرش تصریح می کند که این قانون وضع شد تا حاکمیت در انتخاب مردم دخالت بی جا نکند.
به گفته ی وی آیت الله منتظری به عنوان رییس مجلس خبرگان قانون اساسی می گفتند که اصلا تصویب قانون برای این بود که جلوگیری کند از اعمال نفوذ حاکمیت در رای مردم و الان شورای نگهبان همان کار را می کند. یعنی اعمال نفوذ در رای مردم؛ به این صورت که کاندیدا ها را حذف و انتخاب می کند.
متن کامل گفت و گوی حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری با کلمه را با هم می خوانیم:
معنا و پیام رد صلاحیت آقای هاشمی چیست؟
این رد صلاحیت در واقع رد صلاحیت کل یک نظام است. آقای هاشمی الان شخصیت دوم این نظام هستند وقتی شخصیت دوم صلاحیت نداشته باشد یعنی نظام تک نفره می شود و این یعنی نظام دیگر معنا ندارد. این رد صلاحیت در واقع برای نظام یک خودزنی بود، در واقع نظام با این حرکت ضربه ای به خودش وارد کرد.
حذف دلسوزان نظام طی چند سال اخیر شدت زیادی گرفته، آینده را چگونه می بینید؟
اولین نکته ای که به ذهن من میرسد این است که با این رفتارها دیگر آینده ای قابل تصور نیست. همه حذف شدند و رسید به شخص دوم نظام و الان دیگر نفر بعدی ندارد، مگر اینکه در نوبت بعدی شورای نگهبان، رهبری را بدون صلاحیت اعلام کند. دیگر خاکریز بعدی وجود ندارد آنقدر که کار خراب شده است.
آقای فیروزآبادی گفته بودند که مردم از رد صلاحیت ها خوشحال هستند. شما فضای قم را، علما و مردم را چطور ارزیابی می کنید؟
با کاندیدا شدن آقای هاشمی همه امیدوار شده بودند. یعنی حتی مراجع هم که آرایشان را اعلام نمی کردند شوق داشتند و خوشحال بودند که کسی می آید و کشور را نجات می دهد. در سطح مردم هم بسیار امیدواری ایجاد شده بود. اما الان متاسفانه دوباره نا امیدی حاکم شده است. حتی کسانی که علاقه ای به نظام و حفظ آن نداشتند و فقط دغدغه شان حفظ ایران بود که کشور تجزیه و تکه تکه نشود، یعنی کسانی که نظام را هم قبول نداشتند و فقط به سرزمین ایران عشق می ورزیدند از آمدن آقای هاشمی خوشحال بودند که کشور را از فروپاشی و از تجزیه نجات دهد. همه نا امید شدند. مثل اینکه گرد نا امیدی بر سر مردم پاشیدند، چنین حالتی من در قم احساس می کنم.
بین علما هم این نگرانی را دیده اید؟
بله کاملا. مراجع قم که مواضع سیاسی شان را اعلام نمی کردند، در مجامع خصوصی می گفتند که آقای هاشمی بیاید و این مملکت را نجات بدهد. الان هم همه آنها نگرانند که چرا این فرصت تاریخی از دست رفت. آقای هاشمی امتحانش را در اینکه دنبال مقام نیست پس داده بود و در واقع آقای هاشمی کسی بود که قرار بود دوباره به مقام ریاست جمهوری، شان و عظمت بخشد. ایشان درباره ی عملکرد هم پیش از این امتحانش را داده بود و وقتی برای آنکه عقیده خیر خواهانه و دلسوزانه اش را ابراز کرد، امات جمعه تهران و ریاست مجلس خبرگان رهبری را از دست داد. او دنبال این نیست که بخواهد ریاست به دست بیاورد. ایشان ریاست داشت و در راه عقیده اش آن را از دست داد. آمدن ایشان و کاندیدا شدن شان فقط برای دلسوزی بود و برای ما مردم بسیار اهمیت داشت که رییس جمهورمان در این حد از شخصیت و سابقه انقلابی و کار آزمودگی باشد.
غیر از نماز جمعه ها کسی از قانونی بودن عمل شورای نگهبان صحبتی نمی کند. به نظرتان این نشانه چیست؟!
من فکر می کنم متاسفانه جایگاه نماز جمعه کاملا حالت بخشنامه ای و حکومتی پیدا کرده و آنها اظهار نظرهای مستقل را حتی اعلام نمی کنند. یعنی اگر یک امام جمعه ای نظر مسقلی داشته باشد اعلام نمی کند و فقط آن چیزی را که بخش نامه شده می گوید. در موارد قبلی تماما اینگونه بوده است. من فکر می کنم آقای هاشمی را همه می دانند که زمینه انتخاب شدن فراوان ایشان باعث شد که رد صلاحیت شود. چون می دانستند حتما مردم رای قاطعی به ایشان می دهند رد صلاحیت کردند و هیچ دلیل دیگری نمی تواند داشته باشد. و مانع حضور کسی  شدند که نظرات منتقدانه دارد و غیر از نظر حاکمیت یک نظر جدید دارد و برای خودش شخصیتی است. می خواستند ایشان را در واقع در این مجموعه راه ندهند و در تصمیم گیری ها شرکت ندهند.
به نظر شما این شورای نگهبان همان شورای نگهبانی است که منظور امام خمینی و قانون اساسی بود؟
دقیقا بر عکس است. مرحوم آیت الله منتظری در نامه هایی که جواب می داند این را نوشته بودند که این نظارت استصوابی شورای نگهبان دقیقا بر خلاف آن انتظاری است که قانون اساسی داشت و به قول افراد حوزه های علمیه نقض قرض شده. یعنی آن زمان برای اینکه حاکمیت در انتخاب مردم دخالت بی جا نکند این نظارت را قرار دادند. آیت الله منتظری به عنوان رییس مجلس خبرگان قانون اساسی می گفتند که اصلا تصویب قانون برای این بود که جلوگیری کند از اعمال نفوذ حاکمیت در رای مردم و الان شورای نگهبان همان کار را می کند. یعنی اعمال نفوذ در رای مردم؛ به این صورت که کاندیدا ها را حذف و انتخاب می کند. یک انتخابات دو مرحله ای شده. در مرحله اول شورای نگهبان انتخاب می کند و نتیجه آن را در اختیار مردم می گذراد. محدوده اختیارات مردم را بسیار کم کرده؛ به گونه ای که مردم اختیار نداشته باشند.
فکر می کنید این اتفاق تاثیری در رای مردم خواهد داشت؟
من فکر میکنم قطعا تاثیر زیادی خواهد داشت یعنی آن استقبالی که بنا بود صورت بگیرد و به قول معروف حماسه ای حاصل شود نخواهد شد. من امیدوارم که تجدید نظر کنند در این خطای بزرگی که صورت دادند و اگر کسی از خطای خودش برگردد به معنای ضعف نیست بلکه به معنای قوت است. به معنای این است که شخص اینقدر بزرگوار است که از خطای خودش برمی گردد و به نفع ملت تصمیم درست و قانونی می گیرد و ابا ندارد از اینکه از حرف خودش برگردد.

جبهه مشارکت: رد صلاحیت رفسنجانی تعیین رئیس‌جمهور آینده است


جبهه مشارکت رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان را به معنای "تعیین رئیس‌جمهور مورد نظر آینده" خواند. مصطفی تاجزاده، زندانی سیاسی، نیز در نامه‌ای محافظه‌کاران را متهم به ایجاد "سلطنت مطلقه فقیه" کرده است.
در بیانیه‌ای که روز یکشنبه (۵ خرداد) در وبسایت خبری "نوروز" منتشر شده، آمده است که جبهه مشارکت همانند "اغلب اصطلاح‌طلبان اقع‌گرا" پیش‌بینی می‌کرده است که اقتدارگرایان "انتخابات مهمی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری را به رأی مردم وانخواهند نهاند."

در این بیانیه آمده است: «تحلیل ما این بود که آنها سناریوی چند لایه‌ای برای برگزاری انتخاباتی تضمین شده طراحی کرده‌اند که در آن هر چند حضور تزئینی اصلاح‌طلبان برای مشروعیت بخشی به انتخابات ضروری است ولی صحنه باید به گونه‌ای طراحی شود که خروجی انتخابات فردی مطمئن و مطیع باشد تا بر دیواره نازک و شیشه ای حاکمیت یک‌دست ترکی ایجاد نکند.»

جبهه مشارکت از "فداکاری و گذشت کم‌نظیر" هاشمی رفسنجانی برای ورود به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری قدردانی کرده و یادآور شده است که رد صلاحیت رئیس‌مجمع تشخیص مصحلت نظام به معنای "تعیین رئیس جمهور مورد نظر آینده" است.
مصطفی تاجزاده در نامه خود نوشته است که اقتدارگرایان راهی جز عدم شرکت در انتخابات مهندسی‌شده را باقی نگذاشته‌اندمصطفی تاجزاده: اقتدارگرایان راهی جز عدم شرکت در انتخابات مهندسی‌شده باقی نگذاشته‌اند


تاجزاده: رد صلاحیت‌ها کودتای انتخاباتی ۹۲ است

وبسایت نوروز وابسته به جبهه مشارکت همچنین نامه مصطفی تاجزاده، زندانی سیاسی و از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب را منتشر کرده که در آن از روند رد صلاحیت‌ها به عنوان "کودتای انتخاباتی ۹۲" یاد شده است.
آقای تاجزاده در این نامه که از زندان اوین منتشر کرده، می‌نویسد: «اقتدارگراها که از پیش گفته بودند مهندسی معقول و منطقی انتخابات را وظیفه ذاتی خود می‌دانند، امروز به بهانه مقابله با فتنه و انحراف بزرگترین گام انحرافی را برداشته‌اند و با استحاله جمهوری اسلامی ایران به سلطنت مطلقه فقیه به سوی یک نفره کردن حکومت پیش رفته‌اند.»
آقای تاجزاده که در دوران ریاست‌جمهوری محمد خاتمی معاون وزیر کشور بود، یک روز پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او پس از تحمل ۹ ماه زندان با پرداخت وثیقه آزاد شد اما پس از شکایت از چند تن از فرماندهان سپاه مجددا به زندان فراخوانده شد.
مصطفی تاجزاده در نامه خود می‌افزاید: «با توجه به آن چه حکومت یک دست و اقتدارگرا در سال‌های اخیر بر سر میهن و آیین و مردم آورده است، انتظار می‌رفت با عذرخواهی از ملت راه بهبود اوضاع را با امکان برگزاری انتخاباتی آزاد، قانونی و رقابتی فراهم آورند تا پنجره‌ای به سوی امید برای خروج از وضعیت اسفناک کنونی گشوده شود.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌»

او در این نامه "اقتدارگرایان را به دزدیدن حق انتخابات آزاد" متهم کرده و می‌نویسد: «[آنها] راهی جز عدم شرکت در انتخابات مهندسی شده و نامشروع اخیر را برایمان باقی نگذاشته اند.»

این زندانی سیاسی خاطر نشان کرده است که "اقتدارگرایان برای حفظ نظام و قدرت" مجبورند شعار آیت‌الله خمینی را که گفته بود "میزان رأی ملت است" به "میزان رأی رهبر است" تبدیل کنند.
حضور نامزدها در صدا و سیما

بر اساس برنامه‌‌اعلام شده شامگاه ۵ خرداد ویژه‌برنامه‌‌های تبلیغاتی سعید جلیلی‌، محمدرضا عارف و علی اکبر ولایتی‌، سه نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری امسال، از صدا و سیما پخش می‌شوند.

آقای جلیلی شنبه شب با حضور در "گفتگوی ویژه خبری" شبکه دوم سیما گفته بود که چنانچه افرادی "قوی‌تر و جدی‌تر" پا به میدان می‌گذاشتند، وی در انتخابات نامزد نمی‌شد. از سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان در انتخابات یاد می‌شود.

محسن رضایی‌‌ و محمد غرضی، دیگر نامزدان انتخابات نیز روز شنبه با حضور در تلویزیون ایران به تشریح برنامه‌های انتخاباتی خود پرداختند. طبق اعلام پیشین، امسال "مناظره زنده تلویزیونی" میان نامزدها برگزار نخواهد شد.
آقای جلیلی گفته چنانچه افرادی قوی‌تر و جدی‌تر پا به میدان می‌گذاشتند، وی در انتخابات نامزد نمی‌شدآقای جلیلی گفته چنانچه افرادی "قوی‌تر و جدی‌تر" پا به میدان می‌گذاشتند، وی در انتخابات نامزد نمی‌شد


تأیید صلاحیت "سئوال برانگیز" جلیلی

محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نایب رئیس‌مجلس، روز شنبه (۴ خرداد) در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین تأیید صلاحیت سعید جلیلی در کنار عدم احراز صلاحیت محمد سعیدی‌کیا را "سئوال برانگیز" خواند.

او با اشاره به ثبت‌نام سعید جلیلی در آخرین لحظات و "ایجاد شبهه در کشور" گفت: «پس از اینکه او ثبت‌نام کرد بعضی‌ها عبارتی به ذهنشان رسید که شاید جلیلی منتخب نظام و مسئولان است.» آقای باهنر با رد این موضوع به سخنرانی نوروزی آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرده که در آن رهبر ایران متذکر شده بود که "یک رأی" بیشتر ندارد.

نایب رئیس مجلس همچنین از صدا و سیما به دلیل "پوشش سنگین" مذاکرات هفته گذشته سعید جلیلی و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در استانبول انتقاد کرد و گفت که این موضوع "سوء‌تفاهماتی" را به وجود آورده است.

به گفته محمدرضا باهنر جبهه پیروان خط امام روز دوشنبه (۶ خرداد) نامزد نهایی خود را معرفی خواهند کرد که "احتمالا از بین قالیباف، جلیلی و ولایتی" خواهد بود.

بهمنی: کالا با ارز دولتی وارد و به نرخ آزاد فروخته شده است

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی وهمچنین وزیر اقتصاد دولت دهم در مورد کاهش درآمدهای نفتی و گرانی سخن راندند. محمود بهمنی به برخی از تخلفات ارزی اشاره کرده که در کنار افزایش نقدینگی موجب افزایش قیمت‌ها شده‌اند.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی روز یکشنبه (۲۶ مه/ ۶ خرداد) در "بیست‌وسومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی" در مورد وضعیت جاری تورم و نقدینگی در اقتصاد ایران سخنرانی کرد. به گفته محمود بهمنی، تورم در پایان سال ۱۳۹۱ به ۵/ ۳۰ درصد رسیده و بر میزان نقدینگی نیز ۸/ ۳۰ درصد افزوده شده است.
وی رشد نقدینگی را یکی از عوامل تورم برشمرده است؛ بهمنی در عین حال بخشی از گرانی‌ها را هم حاصل "گرانفروشی و فرصت‌طلبی عده‌ای" عنوان کرده که به ادعای او از دو نرخی بودن ارز سوءاستفاده کرده‌اند: «در زمانی که ما می‌بینیم تمام ارزی که در شش ماهه سال ۹۱ پرداخت شده تماما با نرخ مرجع بوده و کالاهایی که وارد شده و یا تولید شده است با قیمت ارز مبادله‌ای به فروش می‌رسد می‌توان به این نتیجه رسید که مقداری از این تورم ناشی از گرانفروشی است و نه گرانی کالا و عده‌ای از این فرصت دو نرخی و سه نرخی شدن ارز استفاده کرده و قیمت‌ها را اضافه کرده‌اند که ما برای کنترل آن برنامه‌هایی داریم.»
بهمنی به هویت "سوءاستفاده‌کنندگان" اشاره‌ای نکرده است. مبارزه با "رانت‌خواران" و "ویژه‌خواران" یکی از شعارهای اصلی محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، از ابتدای تصدی این پست بوده است. او نیز بارها "عده‌ای" ‌را مسئول نابسامانی‌های اقتصادی و ارزی معرفی و وعده افشای نام "مفسدان اقتصادی دانه‌درشت" را مطرح کرده است؛ ادعاهایی که هرگز جامه عمل نپوشیدند.
از سوی دیگر برخی از منتقدان دولت محمود احمدی‌نژاد، افراد نزدیک به دولت یا برخوردار از حمایت‌های دولتی را ویژه‌خواران اصلی اقتصاد ایران در سال‌های اخیر می‌دانند.
آذرماه ۱۳۹۱ مسعود موحدی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی، گفته بود که «به دلیل برخی محدودیت‌های قانونی نمی‌توانیم اسامی متخلفان ارزی را اعلام کنیم».
اعتراف به ناتوانی در مهار تورم
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از رئیس کل بانک مرکزی میزان نقدینگی در اقتصاد ایران در پایان اسفندماه ۱۳۹۱ را بیش از ۴۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده است. میزان نقدینگی در سال ۱۳۸۴، بر اساس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی، معادل ۹۲ هزار میلیارد تومان بوده است؛ (رشد تقریبا ۵ برابری).
بهمنی در عین حال تصریح کرده که در شرایط فعلی امکان کاهش نقدینگی در اقتصاد ایران وجود ندارد: «نقدینگی‌خواهی جامعه دو برابر شده است چرا که نرخ ارز از ۱۲۲۶ تومان به ۲۴۰۰ و ۲۶۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است که طبیعتا واحد‌های تولیدی و اقتصادی کشور نقدینگی بیشتری را می‌طلبد که بخواهند سطح تولید خود را حفظ کنند و اگر این نقدینگی به آنها اضافه نشود، ناچارند تولید را کاهش دهند».
کارشناسان از ابتدای روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد نسبت به تزریق بی‌رویه پول به اقتصاد هشدار می‌دادند. اجرای طرح موسوم به هدفمندی یارانه‌ها و کاهش دستوری نرخ سود وام بانکی توسط محمود احمدی‌نژاد، حجم بالایی از پول را به سوی اقتصاد ایران تزریق کرد. این سیل نقدینگی در نبود زیرساخت‌های تولید و دیگر بدیل‌های سرمایه‌گذاری به هر سو – بازار مسکن، طلا یا ارز – روان شد، انفجار قیمت‌ها را در پی داشت.
رئیس کل بانک مرکزی ایران در سخنان روز یکشنبه اذعان کرد: «تورم ۵/ ۳۰ درصدی بسیار بالاست اما چه کنیم، سعی کردیم آن را کاهش دهیم ولی توان‌مان در همین حد اجازه داد».
کاهش درآمد نفتی و "تکانه‌های ارزی" از زبان حسینی
شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت محمود احمدی‌نژاد، دیگر سخنران همایش روز یکشنبه بود. وی همراهی "تکانه‌های ارزی" با "رشد نقدینگی" را از مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت‌ها در ایران ارزیابی کرده است.
شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم: درآمدهای نفتی ایران تقریبا به نصف کاهش یافته استشمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم: درآمدهای نفتی ایران تقریبا به نصف کاهش یافته است
خبرگزاری مهر به نقل از حسینی نوشت: «کاهش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و میعانات سبب کاهش عرضه ارز شده و این امر به دلیل محدودیت در نقل‌وانتقال، تبدیل و تاخیر در وصول درآمدهای نفتی، تشدید شد. در بخش صادرات پتروشیمی نیز کم و بیش چنین حالتی حکمفرما شد». به گفته او، عایدی منبع اصلی درآمدهای ارزی ایران – صادرات نفت – به حدود نصف کاهش یافته است.
سازمان اطلاعات انرژی چندی پیش اعلام کرده بود که صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۲ به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۶ رسیده است.
به گفته حسینی افزایش تقاضا برای ارز در شرایط یادشده، "سفته‌بازی و سوداگری"، و شبکه گسترده‌ای از صرافی‌ها، اصناف، دست‌فروشی‌ها در مجموع به "تکانه‌های ارزی" در سال ۱۳۹۱ منجر شدند.
جمهوری اسلامی ایران با آغاز تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا در تابستان ۲۰۱۲ بخش بزرگی از درآمدهای نفتی خود را از دست داد. مشتری‌های اصلی نفت ایران در آسیا نیز در پی فشار آمریکا و متحدانش واردات این کالای استراتژیک از ایران را تا حدودی کاهش داده‌اند.
از سوی دیگر تحریم نظام بانکی جمهوری اسلامی ورود دلارهای نفتی به ایران را ناممکن کرده یا با تأخیر و پرداخت هزینه‌های بیشتر روبرو کرده است.

«تمامی نامزدهای حامی سران فتنه در انتخابات شوراها رد صلاحیت شدند»

به گفته محمد جواد کولیوند، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی، صلاحیت تمامی نامزدهای "حامی سران فتنه" رد شده است. در تهران ۲۴۰ نفر رد صلاحیت شده‌اند که اکثر آنان چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب بوده‌اند.

محمد جواد کولیوند، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی، روز یکشنبه (۵ خرداد/۲۶ مه) اعلام کرد که صلاحیت تمامی نامزدهایی که "همچنان بر مواضع سران فتنه پافشاری و از آنها در سخنرانی‌ها و گفتگوها حمایت کرده‌اند" رد شده است.

او گفت: «افرادی که تا قبل از سخنرانی رهبر انقلاب در ستادهای موسوی و کروبی فعالیت کرده‌اند و رأی دادند، به گفته رهبری عبادت کردند، ولی پس از آن اگر همچنان بر مواضع سران فتنه پافشاری کرده و حمایت کرده‌اند، رد صلاحیت می‌شوند.»

به گفته آقای کولیوند هیئت نظارت "حال افراد" را ملاک عمل قرار داده و در بررسی صلاحیت‌ها قصد "وقت‌کشی" ندارد. او اعلام کرد که در این دوره از انتخابات شوراها ۳۰۰ هزار و ۱۶۵ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۸ هزار و ۴۵۰ نفر رد صلاحیت شده‌اند.

به گفته آقای کولیوند در تهران ۲۴۰ نفر از حضور در انتخابات شوراها منع شده‌اند که تا کنون ۲۱۰ نفر شکایت کردند که صلاحیت ۸۹ نفر رد شده و ۱۲۱ نفر دوباره تأیید صلاحیت شدند.

چهره‌های اصلاح‌طلب در میان رد صلاحیت‌شدگان

بر اساس گزارش‌ها اسامی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب همچون معصومه ابتکار، رئیس پیشین سازمان محیط زیست‌، محسن هاشمی مدیر عامل سابق مترو و مرتضی حاجی وزیر سابق آموزش و پرورش در میان رد صلاحیت‌شدگان به چشم می‌خورند.
محسن رهامی، مسئول ستاد انتخاباتی شوراهای شهر و روستای اصلاح‌طلبان ۲۳ اردیبهشت ماه گفته بود که "صلاحیت شماری از نامزدها همچون خانم ابتکار تا آخر وقت مورد تأیید بوده، اما در آخر نیروهایی خارج از هیأت اجرایی برای خروج نام آنان از لیست تأیید صلاحیت‌شدگان فشار وارد کرده‌اند."

رد صلاحیت‌اصلاح‌طلبان بیش از همه با استناد به بندهای (د) و (ج) قانون انتخابات شوراها بوده که به "ابراز وفاداری به قانون اساسی، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه" مربوط می‌شود. اکثر رد صلاحیت‌شدگان سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی یا حضور در وزارتخانه‌ها را داشته‌اند.

محمد جواد کولیوند اضافه کرد: «رد صلاحیت‌شدگان تا ۱۲ خرداد مهلت دارند اعتراض کنند و ما به سرعت پیگیری می‌کنیم تا به تبلیغاتشان برسند.»

چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ۲۴ خردادماه امسال برگزار می‌شود.

امام جمعه تهران : بیش از یک سوم زنان شاغل در ادارات غرب مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند

امام جمعه موقت تهران گفت: در دنیای غرب تنها نگاه تجارت گونه و جنسی به زن وجود دارد در حالیکه اسلام زنان را همانند مردان تکریم کرده و فقط تقوا را ملاک قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، کاظم صدیقی در جمع عزاداران زینبی در شبستان خمینی حرم معصومه با بیان اینکه ملائکه در آینه قرآن عناصر معصومی هستند اظهار کرد: خداوند در مورد فرشتگان فرموده است «فرشتگان دارای شأن عبد بودن و در پیشگاه خداوند دارای احترام و اکرام هستند».

وی افزود: مکرم بودن فرشتگان به این دلیل است که آنها پیش از آنکه خداوند چیزی از آنها بخواهد خواسته‌ای نداشته و در امور مختلف بر خداوند سبقت نمی‌گیرند؛ با تمام وجود متوجه خالق خود هستند تا ببینند پروردگار چه دستوری می‌دهد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به نگاه تجارتی و جنسی به زنان در غرب بیان داشت: بیش از یک سوم زنان شاغل در ادارات و سازمان‌های این کشورها مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها ، دوشنبه 6 خرداد، 27 می





































زیباکلام: اگر عنوان سخنان جلیلی را بردارید همان نطق‌های احمدی‌نژاد در سال ۸۴ است

فارس :  زیباکلام در یک مناظره تأکید کرد: یکی از چهره‌هایی که نورانی‌ترین بیرق مقاومت را در دست دارد، آقای سعید جلیلی است که به نظر من نامزد اصلی جریان اصولگرا خواهد شد.
وی افزود: خیلی جالب و حیرت‌آور است که وقتی ایشان راجع به انتخابات و آینده کشور صحبت می‌کند مطلقاً حرفی از مسائل عینی و حقیقی جامعه نمی‌زند، بلکه راجع به مسائل انتزاعی در خلأ و اینکه خط امام، انقلاب و مقاومت را به جلو ببریم سخن می‌گوید. او کاری به به تورم، گرانی و سقوط جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی که ظرف این 8 است که قدرت در دستشان بود ایجاد شده، ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: ‌اکنون در عرصه بین‌المللی اینقدر که کانادا،‌ نروژ و سوئد اصرار دارند علیه ما رأی دهند، آمریکا، ‌اسرائیل و انگلیس ندارند. بسیاری از کشورهایی که دلیلی نداشت دشمن ما شوند به لطف اصولگرایان دشمنمان شدند. چه دلیلی داشت آلمان، فرانسه و ... دشمن جمهوری اسلامی ایران شوند.
زیباکلام تأکید کرد: از سوی دیگر بخش خصوصی شاهد ورشکست شدن شرکت‌ها و مؤسسات است، اما آقای جلیلی طوری صحبت می‌کند که انگار قرار است رئیس‌جمهور کشور دیگری شود نه ایران و از دنیا، فضا و گفتمان دیگری صحبت می‌کند.

وی با بیان اینکه نظر جلیلی نزدیکترین گفتمان به احمدی‌نژاد است، اظهار داشت: اگر عنوان سخنان جلیلی را بردارید همان نطق‌های احمدی‌نژاد در سال 84 است.

باهنر: تائید صلاحیت جلیلی خیلی سوال‌برانگیز و باعث شبهه شد

محمدرضا باهنر، تایید صلاحیت سعید جلیلی، را ، "خیلی سوال‌برانگیز" خواند.وی ضمن اینکه اقدام شورای نگهبان را شجاعانه دانست، تصریح کرد: تایید صلاحیت جلیلی در کنار برخی عدم صلاحیت‌ها مثل عدم صلاحیت آقای سعیدی‌کیا که چهار دوره وزیر بودند و نکته منفی اخلاقی و سیاسی نداشتند، باعث شکل‌گیری شبهه‌هایی در کشور می‌شود.
به گزارش ایسنا  وی با اشاره به ثبت‌نام جلیلی در آخرین ساعات افزود: ثبت‌نام آقای جلیلی، شبهه‌هایی را در کشور ایجاد کرد مبنی بر این‌که جلیلی منتخب نهایی نظام و مسوولان است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: صداوسیما هم در این برهه زمانی به صورت غیرمعمول، مساله مذاکره کوتاه اشتون و جلیلی را خیلی سنگین مطرح کرد و باعث شد این شبهه در اذهان عمومی به وجود آید که رییس جمهور مشخص شده است.
وی به کاندیداتوری جلیلی اشاره کرد و تاکید کرد: نباید این تصور در اذهان جامعه به وجود آید که کسی آمده است که نظام و مقامات بالادستی از او حمایت می‌کنند.

وی ادامه داد: انتخاب آقای غرضی نیز به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری تا حدی غیرمترقبه بود. البته ایشان نیروی خوبی هستند که دو دوره وزیر بودند. 

دیدار اعضای انجمن اسلامی پزشکان با فرزندان میرحسین و رهنورد: رد صلاحیت هاشمی بیانگر حقانیت نگرانی‌های میرحسین درباره وضعیت اداره کشور است

اعضای انجمن اسلامی پزشکان به مناسبت روز میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر با دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار کلمه، در این دیدار دکتر ظفرقندی دبیرکل انجمن اسلامی پزشکان به همراهی جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان روز پدر را به فرزندان میرحسین موسوی تبریک گفتند و از مقاومت و ایستادگی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در این شرایط دشوار قدردانی کردند.
دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نیز در این دیدار با تاکید بر انواع مشکلاتی که از سوی نیروهای امنیتی برای آنان ایجاد می شود و نیز بی خبری از والدین خود و فضای بسته شدیدی که ایجاد شده است، ضمن خیر مقدم به مهمانان آرزو کردند که در سالهای بعد هیچ پدری به ناحق اسیر زندانها نگردد.
هم چنین در این جلسه عنوان شد که ماجراهای اخیر و رد صلاحیت آقای هاشمی که از پایه گزاران انقلاب و جمهوری اسلامی هستند، به نوعی تایید گفته ها و نشانه ای بر حق بودن نظرات مهندس موسوی در مورد حوادث و مسائل انتخابات پیشین ریاست جمهوری و همچنین صحت نگرانیهای ایشان در مورد مسائل متعددی بود که کشور دچار آن است و مسئولین با دخالت های وزارت اطلاعات بدون توجه به فداکاری آقای هاشمی فرصت بسیار مغتنمی را که برای بهبود و اصلاح وضعیت حاضر ایجاد شده بود از بین بردند و چنین می نماید که افرادی در دستگاه حاکم حضور دارند که با این فرصت سوزی نمی خواهند کشور به سر و سامان رسیده و مشکلات متعددی که گریبانگیر کشور است کاهش یابد.
در این جلسه همچنین تاکید شد که ما برای طی مسیر صحیح و بیان حرف حق تلاش می کنیم واگرچه در مورد این تلاش به طور قطع نمی گوییم همه چیز درست است اما برای ما مشخص شده است که قطعا آن مسیری که در دیگر سو و علیه خواست های مردمی پیموده می شود ناحق و نادرست است.
در این جلسه درباره مسائل مربوط به انتخابات پیش رو و شرایط کشور و نهادهای مداخله کننده درایجاد بحران ها صحبت شد و حاضرین ضمن ابراز نگرانی از نتیجه چنین رفتارهایی ابراز امیدواری کردند که با بازگشت عقلانیت و بهبود اوضاع کشو، زندانیان سیاسی و محصورین آزاد گردند.