پس از آنکه روحانی نسبت به رفتار نیروهای انتظامی تذکر داد و خواستار پرهیز از افراط شد، دبیر شورای نگهبان با اشاره به قانون حجاب و عفاف گفت: به آقای رییس جمهور می گویم حجاب را از جیره خواران و حقوق بگیران خود شروع کن. کسانی که از شما حقوق می گیرند را در ادارات ملزم به رعایت حجاب اسلامی کنید.
به گزارش مهر، جنتی امام جمعه موقت تهران در خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به سخنان روحانی در جلسه هیات دولت در خصوص قانون حجاب و عفاف گفت: یک جمله ای را آقای رئیس جمهور گفت که باید این قانون بدون افراط و تفریط اجرا شود. رئیس جمهور باید بداند باید پیگیری کند و فقط حرف نباشد، مامورینی بگذارند تا نظارت کنند چرا که قانون حجاب و عفاف تصویب شده است و در حال خاک خوردن است . البته ما به آقای رییس جمهور قبل هم گفته بودیم. من می گویم برادر محترم از کجا می خواهی شروع کنی؟ از جیره خواران و حقوق بگیران خود شروع کن. کسی که از شما حقوق می گیرد را در ادارات ملزم به رعایت حجاب اسلامی کن.
وی ادامه داد: اجرای این قانون در کوچه و بازار مشکل و سخت ولی ممکن است، کنار دریا مشکل است ولی محال نیست، اما آنچه آسان است در دانشگاه ها و ادارات است.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: چرا دختران دانشجویی که می خواهند درس بخوانند بعد از ورود به دانشگاه چادر خود را بر می دارند و خراب می شوند، دانشگاه باید مرکز علمی و امن باشد. دانشجو نمره می خواهد و برای نمره هر کاری می کند. اگر حجابش بد بود به دانشگاه راهش ندهید و در نمره او تاثیر بگذارید. این که خرج و زحمتی ندارد از این جا شروع کنید.
جنتی با اشاره به وضعیت سوریه خاطرنشان کرد: سوریه اکنون وضعیت فلاکت باری دارد، آواره ها در داخل و خارج از کشور بسیار شده اند اما دشمن ول نمی کند، آمریکایی ها از طرفی دلشان می خواهند حمله کنند از طرف دیگر مردم سوریه و دیگران موافق نیستند و آمریکایی ها نمی توانند تصمیم بگیرند اما بهتر است از خر شیطان پیاده شوند و نه خودشان را ذلیل کنند و نه مردم سوریه را ناراحت کنند. خداوند به اینها عقل بدهد به ما هم بدهد و به مردم سوریه صبر عطا کند و پیروزی نهایی را نصب مردم سوریه کند و مردم عراق را از این انفجارها نجات دهد.
به گزارش ایسنا، آخوند احمد جنتی خطیب موقت نماز جمعهی تهران در بخشی از صحبتهایش با اشاره به تاکید روحانی به اجرای کامل و بدون افراط و تفریط قانون عفاف و حجاب، اظهار کرد: معتقدیم که دولت باید این قانون را پیگیری کند و صرفا صحبت از اجرای این قانون نزنیم. آنهاباید مامورینی برای پیگیری و نظارت بر اجرای این قانون بگذارند. وی با بیان این که قانون مربوط به عفاف و حجاب باید از کارمندان دولت آغاز شود، ادامه داد: معتقدم دولت باید اجرای این قانون را ابتدا از جیرهخوارها و حقوق بگیران خود آغاز کند. دولت باید از آنهایی که انتهای ماه از او حقوق میگیرند این قانون را آغاز کند و این افراد را ملزم به رعایت حجاب اسلامی نماید. دبیر شورای نگهبان با بیان این که اجرای قانون در کوچه و بازار و کنار دریاها مشکل است، ولی محال نیست، اظهار کرد: بسیار آسان است که در ادارات، بیمارستانها و دانشگاهها قانون مربوط به عفاف و حجاب اجرا و رعایت شود. وی ادامه داد: چرا یک دختر دانشجو باید بدحجاب باشد؟ چرا دختران دانشجو که با حجابی مناسب و چادر وارد دانشگاهها میشوند، چادر را بر میدارند؟ جنتی با تاکید بر لزوم اجرای قانون عفاف و حجاب دردانشگاهها، گفت: دانشجویان در دانشگاه نمره میخواهند و برای کسب این نمره هر صحبتی را گوش میدهند، لذا میتوان به آنها این تذکر را داد که چنانچه حجابشان را رعایت کردند این اجرای قانون در نمره و انضباط آنها تاثیرگذار است. بااین شرایط مسلما آنها این قانون را رعایت میکنند؛ چرا که زحمتی برای آنها ندارد. امام جمعهی موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قهرمانی تیم ملی کشتی در رقابتهای جهانی و تبریک به مناسبت این قهرمانی خطاب به این ورزشکاران و قهرمانان، گفت: ای برادر ما در عکس سجدهی شما را دیدیم ،بدان که خدا این توفیق را به تو داده است و هرچه که دارید از خداوند است، لذا هیچ وقت خداوند را فراموش نکن و نماز خودت را مرتب بخوان. وی در بخش دیگری از صحبتهایش بااشاره به اتفاقات اخیر سوریه اظهار کرد: اکنون سوریه وضع فلاکتباری دارد. دراین دوره گروهی به نام القاعده که هدفشان خون خوردن است، در حال فعالیت هستند. آنها فقط میکشند. وی با اشاره به تهدیدات آمریکا نسبت به حمله به سوریه اظهار کرد: آمریکاییها از طرفی به دنبال حمله و قدرت نمایی در سوریه هستند، از طرف دیگر میدانند که این اقدام برایشان گران تمام میشود. آنها میدانند که بسیاری از قدرتهای دنیا مخالف این اقدام هستند، لذا در مورد حمله به سوریه مردد هستند. جنتی ادامه داد: اگر واقعا در آنها عقلی باشد باید از خر شیطان پایین آمده و این مسائل را در جلسات مذاکره سیاسی برطرف کنند و بااین کار خود، نه خود را ذلیل کنند و نه مردم سوریه را ناراحت .
اختلاف میان کارشناس بازجویی پرونده مجید محمدی معین با دادستانی تهران موجب شده تا تمامی درخواست های مرخصی اضطراری این زندانی برای همراهی با مادر بیمارش برای عمل جراحی فوری، بی نتیجه بماند.
به گزارش کلمه، مجید محمدی معین، خبرنگار روزنامه بیان و سلام و مدیر کمیته اقتصادی انجمن ورزشی نویسان جوان به اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این زندانی سیاسی در ۲۵ بهمن ماه سال ۸۹ و پس از فراخوان میرحسین و کروبی در تجمع شرکت کرده بود که بازداشت و ۱۱ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد.
وی اکنون ۲۰ ماه است که بدون مرخصی و ملاقات با فرزند خردسالش محکومیت خود را طی می کند. این روزنامه نگار زندانی دارای یک فرزند خردسال است که تاکنون موفق به دیدار پدر نشده است.
این روزنامه نگار بهار سال گذشته توسط عده ای لباس شخصی بازداشت و پس از بازجویی در مکانی نامعلوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی شش ماه در بند امنیتی ۲۰۹ محبوس بود که با قطعی شدن حکم ۴ ساله او به بند ۳۵۰ منتقل گردید.
مجید محمدی معین و همسرش دارای ۲ مورد ثبت اختراع است که در کارنامه مخترعین در سال ۹۰ ثبت شده است. این زندانی سیاسی مجری انحصاری جذب حامیان کمیته ملی المپیک و مبتکر جشن اسطوره های ورزش ایران و مدیر اولین شرکت تخصصی جذب حامیان مالی در ایران است.
در جریان بازجویی های وی در بند ۲۰۹ زندان اوین، مجید محمدی معین تحت شدیدترین هتاکی ها و ضرب و شتم قرار گرفت به گونه ای که منجر به خونریزی داخلی وی و بستری و عمل جراحی در بیمارستان قمر بنی هاشم گردید.
حسن روحانی در خصوص آزادیهای شهروندی مردم ایران که موضوع سوال خبرنگار انبیسی بود گفت: «ما میخواهیم مردم در زندگی خصوصیَشان کاملاً آزاد باشند و در دنیای امروز دسترسی به اطلاعات و حق گفتوگوی آزاد و حق تفکر آزادانه، حقی برای تمام مردم و از جمله مردم ایران است.» وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت ایران فیلتر اینترنت را متوقف خواهد کرد: «کمیسیونی برای حقوق شهروندی مردم تشکیل خواهد شد.»
حسن روحانی در اولین مصاحبه ی تلویزیونی خود در مقام ریاست جمهوری با یک رسانه ی آمریکایی، لحن نامه تبریک باراک اوباما به خود و جوابی که او داد را “مثبت و سازنده” توصیف کرد.
حسن روحانی که با خبرنگار شبکه تلویزیونی “ان بیسی” در تهران سخن می گفت، ضمن تاکید مجدد بر صلح آمیز بودن برنامه ی اتمی ایران، تصریح کرد که “وی دارای اختیار کامل است تا با غرب بر سر برنامه ی اتمی ایران مذاکره کرده و به توافقات لازم برسد.”
روحانی در رابطه با نامه ی باراک اوباما به او با “مثبت و سازنده” خواندن لحن رییس جمهور ایالات متحده، اظهار داشت “این می تواند گامی کوچک و هوشمندانه برای آیندهای پر اهمیت باشد. من معتقدم که تمام رهبران جهان باید به فکر تامین منافع ملی کشور خود بوده و تحت تاثیر هیچ گروه فشاری نباشند. امیدوارم در آینده شاهد چنین فضایی باشم.”
رئیس جمهوری ایران در واکنش به سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که او را “گرگی در لباس میش” توصیف کرده بود هم اسرائیل را کشور “اشغالگر و غاصب” توصیف کرد که نسبت به مردم منطقه بیعدالتی روا می دارد و با سیاستهای جنگ افروزانه منطقه را بیثبات می کند و او تاکید کرد این کشور نباید به خود اجازه اظهار نظر در ارتباط با دولتی که به طور آزاد و دموکراتیک انتخاب شده را بدهد.
روحانی در پاسخ به سؤالی از «آن کاری»، خبرنگار انبیسی نیوز که پرسیده بود آیا او هولوکاست را افسانه میداند گفت: «من تاریخدان نیستم. سیاستمدارم. چیزی که برای ما مهم است این است که کشورهای منطقه و مردم به یکدیگر نزدیکتر شوند و بتوانند از خشونت و بیعدالتی دوری کنند.»
رئیس جمهور ایران در پاسخ به سوالی از خبرنگار این شبکه خبری که پرسیده بود که ایران میخواهد اسرائیل را از نقشه حذف کند، گفت: «چیزی که ما در این کشور به دنبال آن هستیم، حاکمیت اراده مردم است. ما به صندوق رأی اعتقاد داریم.»
رئیس جمهور ایران در بخش دیگری از سخنانش درباره لفاظیهای جنگطلبانه علیه ایران گفت: «ما به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیستیم. ما به دنبال صلح و ثبات در بین تمامی کشورهای منطقه هستیم.
حسن روحانی در ادامه سخنانش درباره آزادیهای شهروندی مردم ایران که موضوع سوال خبرنگار انبیسی بود گفت: «ما میخواهیم مردم در زندگی خصوصیَشان کاملاً آزاد باشند و در دنیای امروز دسترسی به اطلاعات و حق گفتوگوی آزاد و حق تفکر آزادانه، حقی برای تمام مردم و از جمله مردم ایران است.»
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت ایران فیلتر اینترنت را متوقف خواهد کرد: «کمیسیونی برای حقوق شهروندی مردم تشکیل خواهد شد.»
خبرنگار این شبکه خبری آمریکایی پرسید: «آیا این یعنی اینکه مردم ایران به توییتر و فیسبوک دسترسی خواهند داشت؟»
روحانی در پاسخ گفت: «دیدگاه دولت این است که مردم باید به تمام اطلاعات جهان دسترسی داشته باشند. دیدگاههای ما در این مورد باید بر حفظ هویت ملی و اخلاقیات ما مبتنی باشد.»
حجتالاسلام روحانی در این مصاحبه گفت که ایران هرگز به دنبال ساخت بمب اتمی نیست و او از اختیار تام برای حل پرونده هستهای ایران برخوردار است.
رئیسجمهوری اسلامی ایران افزود: «در خصوص برنامه هستهای، دولت ایران با تمام قدرت خود وارد شده و اختیارات کامل دارد. تحت هیچ شرایطی ما به دنبال سلاحهای کشتار جمعی نیستیم، از جمله تسلیحات هستهای.»
به نوشته انبیسی، روحانی که دکترای خود را از یک دانشگاه اسکاتلندی گرفته است، بیش از ۱۸ میلیون رای کسب کرد و این در حالی بود که کاندیداهای محافظهکار جمعا کمتر از ۱۸ میلیون رای بهدست آوردند.
رئیسجمهور ایران همچنین در این مصاحبه در خصوص رد و بدل شدن نامه بین او و رئیسجمهور آمریکا نیز توضیحاتی داد. وی ابراز داشت: «از نقطه نظر من، لحن نامه اوباما مثبت و سازنده بود.» اشاره روحانی به نامهای است که رئیسجمهور آمریکا بهعنوان تبریک پیروزی در انتخابات برای وی ارسال کرده بود.
روحانی در پاسخ به یکی از سوالات خبرنگار آمریکایی مبنی بر دیدار احتمالی او با باراک اوباما در نیویورک گفت: دیدار با اوباما در دستور کار سفر من نیست اما هرچیزی در دنیای سیاست امکان پذیر است البته بسته به شرایطی که بوجود می آید.
رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر به نیویورک نیز گفت: ما میخواهیم مواضعمان را در مجمع عمومی سازمان ملل، راجع به سیاست خارجی، مسائل بینالمللی و از جمله مسائل هستهای و مسائل منطقهای به صراحت بیان کنیم. انتظار ما این است که دنیا صدای ما را بخوبی بشنود.
دکتر روحانی با تاکید بر انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران ادامه داد: صدای من در واقع تکرار صدای ملت ایران است. ملت ایران در این انتخابات مسیر اعتدال و میانه روی را برگزید و اعتدال و میانه روی در سیاست خارجی به معنای تعامل سازنده با کشورهای جهان است.
ایران و ایالات متحده روابط دیپلماتیک خود را در سال ۱۹۸۰ و پس از آن که دانشجویان پیرو خط امام سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند، قطع کردند. در جریان این تسخیر، ۵۲ گروگان آمریکایی برای مدت ۴۴۴ روز در ایران بودند.
انبیسی همچنین به نقل از آقای روحانی نوشت: «این نامه میتواند گامی کوچک و ظریف برای آیندهای بسیار پراهمیت باشد. من فکر میکنم سران تمام کشورها باید به منافع ملی خود فکر کنند و نباید تحت تاثیر گروههای فشار قرار گیرند. امیدوارم در آینده شاهد چنین فضایی باشیم.»
خبرنگار شبکه خبری انبیسی در بخش دیگری از این مصاحبه از آقای روحانی پرسید که آیا ایران میتواند به دنیا تضمین بدهد که دمشق به توافق مسکو ـ واشنگتن برای امحا سلاحهای شیمیایی پایبند خواهد ماند یا خیر.
آقای روحانی در پاسخ به این سوال گفت: «ما دولت سوریه نیستیم. ما یکی از کشورهای این منطقه هستیم که خواستار صلح و ثبات و نابودی سلاحهای کشتار جمعی در سرتاسر منطقه هستیم.»
«آن کاری» در ادامه از رئیس جمهور ایران پرسید: «آیا فکر میکنید اوباما با عقبنشینی از حمله هوایی به سوریه ضعیف به نظر رسید؟
آقای روحانی در پاسخ به این سوال گفت: «ما جنگ را ضعف میدانیم.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۲۲ درصد از معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس و بالای لیسانس هستند، گفت: در همین رابطه، ۱۵ درصد معتادین دارای مدرک فوق دیپلم و ۳۸ درصد دارای مدرک دیپلم هستند.
به گزارش مهر، بابک دینپرست در حاشیه همایش بهبود یافتگان استان زنجان با اشاره به اینکه ستاد هیچ گونه خلاء قانونی برای انجام ماموریتهای خود ندارد، گفت: در این راستا ستاد برنامههای متعددی در امر مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در دستور کار دارد.
۲۲ درصد معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس هستند
وی با اشاره به اینکه ۲۲ درصد از معتادین در کشور دارای مدرک لیسانس و بالای لیسانس هستند، گفت: در همین رابطه، ۱۵ درصد معتادین دارای مدرک فوق دیپلم و ۳۸ درصد دارای مدرک دیپلم هستند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور افزود: از این تعداد ۵۰ درصد معتادین در کشور شاغل و متاهل هستند.
معاون کاهش تقاضای ستاد در ادامه، از وجود یک میلیون و ۳۲۵ نفر معتاد در ایران خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر زن هستند که معادل ۳,۲ درصد (سه و دو دهم درصد) است.
دینپرست یادآورشد: بازه سنی معتادین در کشور ۱۵ تا ۶۴ سال است که ۲,۶۵ درصد (دو و شصت و پنچ صدم درصد) جمعیت را به خود اختصاص میدهد.
وی افزود: استان زنجان رتبه ۳۱ در امر مواد مخدر را دارد چرا که ۹۸ صدم درصد از معتادین در این استان هستند.
وی تصریح کرد: در راستای مساعدت و همکاری دستگاههای اجرایی در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از این معضل تعداد دستگاهها، از ۸ دستگاه به ۱۵ دستگاه اجرایی در سالجاری افزایش یافته و همچنین در سال گذشته برای اقدامات پیشگیرانه ۲۰ میلیارد تومان اختصاص یافت که ۸۰ درصد را خود ستاد و مابقی را دستگاههای ذیربط تقبل کردند.
دینپرست افزود: در همین راستا مصوب شد استانداران ده درصد از اعتبارات بخش فرهنگی دستگاههای اجرایی را به اجرای اقدامات پیشگیرانه هزینه کنند.
نگاه سنتی باید در امر مواد مخدر اصلاح شود
وی با بیان اینکه افغانستان تولیدکننده مواد مخدر سنتی در دنیا است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همانند کشورهای دیگر در امر مواد مخدر تلاشها و برنامههایی را در دستور کاری خود قرار داده است. مواد مخدر تهدیدکننده محیط زیست، خانواده و جامعه است و در کنار تهدیدات هستهای دو هزار میلیارد دلار هزینه دارد چرا که در دنیا ۱۰ میلیون نفر در چرخه مواد مخدر فعالیت میکنند و قاچاقچی این مواد هستند.
معاون کاهش تقاضای ستاد، رویکرد مبارزه با مواد مخدر در کشورهای مختلف را متفاوت اعلام کرد و افزود: در بعضی کشورها کنترل، پیشگیری، مقابله در اولویت کاری مبارزه با مواد مخدر است که در این راستا در ایران مدیریت در اولویت کاری بوده چرا که مدیریت باعث کاهش آسیبهای مواد مخدر میشود.
دینپرست گفت: متاسفانه اعتیاد بیماریهایی از قبیل ایدز، عفونی را به دنبال دارد چرا که عوارض مواد مخدر تنها اعتیاد نیست بلکه بدتر از آن بیماری دردناکی است که فرد معتاد میگیرد.
وی افزود: ریشه کنی مواد مخدر نیازمند یک نگاه درست است که در این راستا باید هم مسئولان و هم مردم نگاه سنتی خود را به فرد معتاد اصلاح کنند و به طور منطقی با معتاد فرد برخورد کنند.
دینپرست در ادامه تاکید کرد: برخورد با معتاد در امر ترک اعتیاد او بسیار موثر است که در این راستا تحولات بسیار خوبی در عرصه مبارزه با مواد مخدر در دستور کار ستاد شورای مواد مخدر انجام شده است.
این مقام مسوول در ستاد با اشاره به اینکه شیوههای تولید و توزیع مواد مخدر تغییر پیدا کرده است، گفت: همچنین امروزه گرایش جوانان به امر مصرف مواد مخدر صنعتی بیشتر شده است.
دینپرست علل گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی را کنجکاوی، تفریح و لذت یاد کرد و گفت: متاسفانه در این راستا آگاهسازی لازم انجام نشده است؛ چرا که آگاهسازی جوانان از مصرف مواد مخدر صنعتی مانع رفتن آنها به سمت اعتیاد و مصرف مواد مخدر صنعتی میشود.