۱۳۹۲ شهریور ۳۰, شنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 31 شهریور، 22 سپتامبر






































اعدام 12 نفر

اعدام 8 نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در یزد
8 نفر از محکومین مواد مخدر روز پنجشنبه مورخ28/6/1392 در زندان مرکزی یزد به دار مجازات آویخته شدند.
به گزارش روابط  عمومی دادگستری کل استان یزد،  دو نفر از این محکومین احکام اعدام این 8  نفر توسط دادستانی کل کشور تائید و تنفیذ گردیده و تقاضای تخفیف مجازات محکومین نیز در کمیسیون عفو قوه قضائیه رد و نهایتا حکم اعدام آنها در صبحگاه روز پنجشنبه مورخ 28/6/92 در زندان مرکزی یزد به اجرا درآمد .
اعدام گروهی حداقل ۴ زندانی در زندان مرکزی زاهدان
به گزارش « فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» ، صبح امروز حداقل ۴ زندانی پس از نزدیک  به سه روز انتظار در سلولهای  انفرادی در محوطه زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند. اسامی برخی از  زندانیانی که صبح امروز در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند به قرار زیر می باشد:

۱ـ احمد عیسی زهی حدودا ۲۱ ساله از بند ۱،  بند جوانان  زندان زاهدان. او  بیش از ۱ سال در زندان زاهدان زندانی بود.
۲ـ رشید مامش سوفیان حدودا ۲۸ ساله از بند ۷ زندان زاهدان .وی بیش از ۳ سال در زندان بسر می برد .
۳ـ خالد ریگی ۲۹ ساله از بند ۷ زندان زاهدان که نزدیک به ۴ سال در زندان بسر می برد.
۴ـ عبدالحمید کریمی حدودا ۳۰ ساله از بند ۵ زندان مرکزی زاهدان که نزدیک به ۴ سال زندانی بود .

هنوز در مورد اعدامهای احتمالی در سایر شهر گزارشی منتشر نشده است.

دومین گزارش محمدجواد ظریف از نیویورک

محمدجواد ظریف هر چند روزهای پرکاری در نیویورک دارداما مانع از ارتباطش با همراهان مجازیش نمی شود. این روزها هر روز گزارشی از دیدارهایش را در فیس بوک منتشر می کند.
متن گزارش امروز او به شرح زیر است:
روزهای پنجشنبه و جمعه در نیویورک به ملاقات با آقای بان کی مون دبیرکل ملل متحد و آقای یان الیاسون قائم مقام وی، ملاقات با وزیر خارجه اندونزی، ملاقات با رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ، دو جلسه جداگانه دو ساعته توجیهی با سردبیران و اعضای هیئت تحریریه مجله تایم و روزنامه نیویورک تایمز، دیدار سه ساعته بسیار شیرین و غرورآفرین با جمعی از فعالان ایرانی موسسات مطالعاتی آمریکا (به ویژه جوانان عزیز نسل دوم و سوم ایرانی) و دیدار و گفتگو با همکاران در نمایندگی گذشت و شب ها هم کماکان به بی خوابی ناشی از اختلاف ساعت.
هر دو شب هم شام کاری در رزیدانس داشتیم. شب اول با جمعی از سفرای تأثیرگذار اروپایی، آسیایی و آمریکای لاتین نزد ملل متحد و شب دوم با گروهی از صاحب نظران برجسته آمریکایی که در طول ده سال گذشته نقش ممتازی در روشنگری و مقابله با جنگ طلبان و تندروها در آمریکا داشته اند.
امروز و فردا هم که اینجا تعطیل است از صبح علی الطلوع تا پاسی از شب دیدار و گفتگو با اندیشمندان و شخصیت های برجسته سابق سیاسی و فعالین جامعه مدنی در آمریکا و اروپا خواهم داشت که حدود یک ساعت دیگر با صبحانه کاری با آقای خاویر سولانا (سلف خانم اشتون) آغاز می شود و آخرین آنها شام یکشنبه شب با دوست سی ساله ام آقای کوفی عنان خواهد بود و ملاقات های متعدد در این بین منجمله با اخضر ابراهیمی، چند وزیر خارجه و رییس شورای روابط خارجی.
موضوعات مهم در همه این دیدارها تببین دیدگاه استراتژیک و مذهبی ایران در نفی سلاح های هسته ای و کشتار جمعی، ضرورت شکل دادن به اراده سیاسی در غرب برای حل پرونده هسته ای، اثرات منفی تحریم ها بر معیشت مردم همزمان با تقویت اراده آنها برای مقاومت در برابر تحمیل و تضییع حقوقشان، راه های پایان دادن به بحران سوریه از طریق مذاکره و مراجعه به صندوق رای، اوضاع خطرناک منطقه، خطر افراط و فرقه گرایی در منطفه و جهان، محکومیت سلاح های شیمیایی و ضرورت خارج کردن سلاح های شیمیایی از دست گروه های تندرو و تکفیری همزمان با امحای سلاح های شیمیایی دولت سوریه، ضرورت فشار بر اسراییل برای خلع سلاح هسته ای و شیمیایی در جهت ایجاد منطقه عاری از سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه و آینده افغانستان بعد از ۲۰۱۴ و … بود.
مجموعا گفتگوهای خوبی بود و امیدوارم نتایج ملموسی برای کشور و مردم داشته باشد.
تا دیدار مجازی بعدی خدا نگهدار.
نیویورک- شنبه ۶ و سی دقیقه بامداد

نگرانی زود هنگام حداد عادل: می خواهند بهارستان را تصرف کنند/ از برکناری فرهاد دانشجو پشیمان می شوید

پس از آنکه امام جمعه مشهد نسبت به تغییر رییس دانشگاه گلایه کرد، حداد عادل نیز مدعی است که برکناری فرهاد دانشجو از ریاست دانشگاه آزاد برای طراحان ان تلخ و پشیمان کننده خواهد بود.
به گزارش فرارو، غلامعلی حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس در حاشیه مراسم صلح عادلانه در نظام جهانی با انتقاد شدیداز برکناری رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «این اقدام شتابزده در روزهای آینده در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که بنده عضو آن هستم، بیشتر مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.»
حداد عادل به هیئت امنای دانشگاه آزاد ادعا کرد: «این اقدام شتابزده که در کام طراحان آن شیرین است، در آینده برای آنان تلخ و پشیمان‌کننده خواهد بود.»
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا این تغییرات را در راستای تأثیرگذاری در انتخابات آینده مجلس می‌دانید یا خیر، گفت: «این موضوع محتمل است ولی چون سندی ندارم اظهارنظر نمی‌کنم اما شک ندارم که خیلی‌ها برای تصرف بهارستان و مجلس آینده برنامه دارند.»
روز پنجشنبه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تشکیل جلسه ای به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی رای به برکناری فرهاد دانشجو، داد.
در این جلسه شش نفر از اعضای هیئت امنای دانشگاه با برکناری دانشجو موافقت کردند. رسانه های اصولگرا از ۱۰ روز پیش زمزمه های برکناری دانشجو را مطرح کرده بودند.
در این رابطه بحث هایی پیرامون نامه ای که بازرسی ویژه ریاست جمهوری در روزهای پایانی دولت دهم به دانشگاه آزاد ارسال کرده بود، شکل گرفت. در این نامه زارع رییس بازرسی ریاست جمهوری در دولت دهم از فرهاد دانشجو در خواست کرده بود که توضیحاتی درباره عملکرد خود در مسائل مالی، عزل و نصب های خانوادگی و عملکرد انتخاباتی دانشگاه ارائه کند.
فرهاد دانشجو ۲۷ دی ماه سال ۱۳۹۰ پس از کش و قوس ها فراوان از سوی هیئت امنای دانشگاه آزاد که در آن زمان تغییر ترکیب داده بود و با رای شورای عالی انقلاب فرهنگی قدرت نفوذ دولت وقت در آن افزایش یافته بود، برخلاف نظر هیئت موسس فرهاد دانشجو، برادر وزیر وقت علوم را به ریاست دانشگاه انتخاب کرد.
در آن زمان ترکیب هیئت امنا به این ترتیب بود اکبر هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و حمید میرزاده (سه نماینده هیأت موسس)، محمد محمدیان (رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها)، کامران دانشجو (وزیر علوم)، مرضیه وحید دستجردی (وزیر بهداشت)، فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی (سه نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی) و عبدالله جاسبی (رئیس دانشگاه و دبیر هیأت امنا).
در جلسه انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان ریاست دانشگاه، هاشمی رفسنجانی خواستار ارائه برنامه از سوی کاندیداهای ریاست و سپس رای گیری بود اما طیف مقابل لزومی به ارائه برنامه ندیده و اعلام کردندکه به ریاست فرهاد دانشجو رای مثبت می‌دهند.
پس از پایان جلسه فرهاد دانشجو و هوادان وی ریاست او بر دانشگاه آزاد را اعلام کردند و در مقابل دبیرخانه هیأت امنای دانشگاه با صدور بیانیه‌ای انتخاب وی را رد کرد و گفت که ریاست جلسه با هاشمی رفسنجانی بوده و از سوی وی رای گیری انجام نشده‌است. اما کامران دانشجو، وزیر علوم ایران مدعی بود که ریاست جلسه با وی بوده‌است.
تا این که نهایتا ۲۷ دی ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی ریاست فرهاد دانشجو را تایید کرد.
اما پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و پیروزی حسن روحانی ترکیب هیئت امنای دانشگاه آزاد نیز تغییر کرد و با حضور جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم و حسین هاشمی وزیر بهداشت و در مان در ترکیب تازه، شرایط به سود آیت الله هاشمی رفسنجانی و هیئت موسس دانشگاه تغییر پیدا کرد و در جلسه اضطراری هیئت امنای جدید تصمیم به برکناریب دانشجو گرفت و به جای وی حمید میرزاده را به عنوان سرپرست دانشگاه انتخاب کرد.
برکناری فرهاد دانشجو انتقاد شدید رسانه های اصولگرا را در پی داشته است، به گونه ای که برخی از این رسانه ها این برکناری را سیاسی تفسیر می کنند.

دستور روحانی برای پس گرفتن شکایت های دولتی از رسانه ها

عصر ایران : در حالی که بسیاری از رسانه ها  ، در انتظار رسیدن موعد محاکمه شان به دلیل شکایات پرشمار دولت قبلی هستند ، دکتر حسن روحانیروحانی،رئیس جمهور، دستور داده است ، تمام شکایت های دولتی از رسانه ها پس گرفته شوند.
به گزارش عصرایران ، بر اساس این دستور ، تمام شکایت هایی که دستگاه های دولتی از رسانه ها کرده اند ، در صورتی که طبق قانون قابل بازپس گیری باشند ، منتفی می شوند.
هم اکنون ، شکایت های متعددی توسط دستگاه های دولتی در تهران و استان های دیگر علیه رسانه های کشوری و محلی در جریان است.
روحانی از مشاور خود، "محمدرضا صادق" خواسته است موضوع را به طور ویژه پیگیری کند تا از روزنامه نگارانی که از این بابت تحت پیگرد هستند، رفع اتهام شود.

گفته می شود نامه نگاری هایی نیز بین نهاد ریاست جمهوری و قوه قضاییه در جریان است تا تعداد این پرونده ها ، شاکیان، مراجع رسیدگی کننده و رسانه های تحت تعقیب مشخص شوند و بلافاصله ، اقدامات لازم برای بازپس گیری رسمی شکایات انجام شود.

لیست جدیدی برای آزادی زندانیان وجود ندارد"

مهر : آزادی مشروط، مرخصی و پایان دوران محکومیت دلیل آزادی برخی زندانیان جرایم امنیتی در روز چهارشنبه بود.
به گزارش مهر، یک مقام آگاه اظهار داشت : عصر روز چهارشنبه 12 نفر از زندانیانی که در جریان اعتراضات سال 88 و اتفاقات بعد از آن دستگیر شده بودند از زندان آزاد شدند.
وی افزود: همه آزاد شدگان مشمول آزادی مشروط نشده اند و برخی از آنها به دلیل پایان دوره محکومیت خود آزاد شدند. تعدادی نیز به مرخصی آمدند.
وی در خصوص آزادی تعدادی دیگر از زندانیان در روزهای آینده نیز گفت: این موضوع در حد یک شایعه است و لیست دیگری برای آزادی زندانیان جدید در روزهای آینده وجود ندارد.

بر اساس این گزارش، عصر روز چهارشنبه 13 نفر از زندانیان امنیتی از زندان آزاد شدند که فیض‌الله عرب‌سرخی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، محسن امین‌زاده، میرطاهر موسوی، عیسی سحرخیز، مهدی محمودیان، محمدعلی ولایتی ، حسن زرین‌پور ،نسرین ستوده، مهسا امرآبادی، محبوبه کرمی، مریم جلیلی، میترا رحیمی، فرح واضحان، ژیلا مک‌وندی و کفایت ملک‌محمدی از جمله زندانیانی هستند که چهارشنبه آزاد شدند.

با دارایی‌های بابک زنجانی آشنا شوید زنجانی : راننده رئیس کل اسبق بانک مرکزی بودم

روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر خود نوشت:
مطلع شديم كه بابک زنجانی چهره پر‌حاشیه‌ای که این روزها نامش زیاد شنیده می‌شود، در گفت‌وگو با شماره جدید «آسمان»، بخشی از دارایی‌های خود را این‌گونه لیست کرده است:

 شرکت هواپیمایی قشم، هلدینگ سورینت، باشگاه فوتبال راه‌آهن، First Islamic Bank مالزی، بانک «ارزش» تاجیکستان، موسسه‌ای مالی اعتباری در امارات، سهامدار شرکت هواپیمایی «انور» ترکیه و در مجموع 25 هزار میلیارد تومان سرمایه. او درباره بدهی‌های خود هم می‌گوید: وزیر نفت گفته است من بیش از 2 میلیارد دلار بدهی دارم اما بدهی من به این وزارتخانه یک میلیارد و 200 میلیون یورو بیشتر نیست. در کل حدود 10 میلیارد دلار بدهکارم! او با بیان این که «سرباز بانک مرکزی بودم و راننده رئیس کل اسبق بانک مرکزی»، می‌گوید که «کارم را با صادرات پوست گوسفند شروع کردم» و «اولین کارمزدم از فروش ارز 17 میلیون تومان بود.» 

اخبار زندانیان سیاسی

انتقال نه تن به زندان اوین در حاشیه آزادی‌های اخیر
در حالی آزادی زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در رسانه‌ها انعکاس چشمگیری یافت که عملا تنها دو تن از بند ۳۵۰ اوین آزاد شده‌اند و در ازای آن ۹ زندانی جدید به این بند اضافه شدند.
بنا به گزارش "گزارشگران هرانا"، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی هفته گذشته و در پی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص آزادی زندانیان سیاسی حداقل ۹ زندانی سیاسی جدیدا وارد بند ۳۵۰ زندان اوین شده‌اند.
اسامی این ۹ زندانی جدیدالورود به شرح زیر می‌باشد:
آروین صداقت کیش (جهت تحمل محکومیت ۳سال حبس تعزیری)
شهرام یارمند (بازداشت موقت)
مهدی تارخ (بازداشت موقت)
عیسی ملک محمودی (بازداشت موقت)
مرتضی ویژه (بازداشت موقت)
حمید بابایی (بازداشت موقت)
عباس امیدی (جهت تحمل محکومیت ۲سال حبس تعزیری)
محمد سجاد احمدی (جهت تحمل محکومیت ۶ماه حبس تعزیری)
اکبر امینی (جهت تحمل محکومیت ۵سال حبس تعزیری و بازداشت موقت در خصوص پرونده جدید)
حکم دادگاه انقلاب درباره علیزاده طباطبایی نقض شد
حکم شعبه اول دادگاه انقلاب تهران مبنی بر محکومیت محمود علیزاده طباطبایی به چهار ماه حبس، 50 ضربه شلاق و پنج سال محرومیت از وکالت، در دادگاه تجدیدنظر استان تهران نقض شد.
 محمود علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: چند وقت قبل سرپرست سابق دادسرای امنیت به تهام نشر اکاذیب و افترا از من شکایت کرد؛ هرچند که به نظر من هیچکدام از موارد، نشر اکاذیب و افترا نبود.
 وی افزود: دادسرا برخلاف پرونده های دیگر که رسیدگی به آنها زمان زیادی می برد، به سرعت قرار مجرمیت صادر کرد و پرونده به شعبه اول دادگاه انقلاب ارسال شد. در آنجا من توضیح دادم که رسیدگی به موارد اتهامی در صلاحیت دادگاه انقلاب نیست ولی به هر صورت دادگاه وارد رسیدگی شد.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: پس از صدور حکم مبنی بر محکومیت اینجانب به حبس، شلاق و محرومیت از وکالت، بنا نداشتم که به حکم اعتراض کنم زیرا غیرقانونی بودن حکم، آشکار بود اما دختر و داماد من به وکالت از اینجانب به حکم اعتراض کردند.
علیزاده طباطبایی ادامه داد: دادگاه تجدید نظر استان تهراتن پس از رسیدگی به پرونده، ایراد وارد شده را پذیرفت و اعلام کرد که رسیدگی به این پرونده در صلاحیت دادگاه عمومی است.

این وکیل دادگستری در پایان گفت: با نقض حکم شعبه اول دادگاه انقلاب در دادگاه تجدید نظر استان تهران، پرونده برای رسیدگی به یکی از شعب دادگاه عمومی ارسال شد.

انتقاد شدید از دیدار مهناز افشار با نسرین ستوده


مهناز افشار، بازیگر سینما که پس از آزادی نسرین ستوده از زندان به دیدار وی رفته بود به شدت مورد حمله خبرگزاری فارس قرار گرفت. این خبرگزاری نیمه رسمی این ملاقات را "سیاسی‌کاری معدودی از سینماگران" خوانده است.
روز جمعه ۲۹ شهریور، خبرگزاری "فارس" رسانه نیمه‌رسمی و نزدیک به محافل امنیتی ایران، گزارشی در انتقاد از دیدار مهناز افشار با نسرین ستوده وکیل و فعال حقوق‌بشر منتشر کرد. نسرین ستوده روز ۲۷ شهریور ، پس از سه سال از زندان اوین آزاد شد.
فارس از "ملاقات مهناز افشار با محکوم فتنه ۸۸" نوشته و این دیدار را "سیاسی‌کاری عده معدودی از سینماگران" خوانده است.
فارس این دیدار را به هیات مدیره خانه سینما ربط داده و می‌نویسد: «مهناز افشار از جمله بازیگران عضو خانه سینماست که سیاسی‌کاری هیات مدیره و برخی اعضای آن، اعتراضات زیادی را برانگیخت و سبب هزینه های بسیاری برای یک صنف هنری شد.»
انتشار روایت این دیدار در صفحه فیس‌بوک مهناز افشار نیز مورد انتقاد فارس قرار گرفته است.
نوشته منتسب به مهناز افشار در فیسبوک
در صفحه فیس‌بوک منتسب به مهناز افشار که در گزارش خبرگزاری "فارس" به آن اشاره شده، درباره این دیدار با نسرین ستوده آمده است:
«آزاد شدند ... آزادی واقعی. تلفنی از یک دوست عزیز که میگه: میای بریم خونشون؟! و بهش گفتم خیلی دوست دارم اما خسته هستند، خلوت خانواده‌شون را بهم می‌ریزیم. گفت چون خوب نمیشناسیشون اینطور فکر می‌کنی! آقای خندان همسر پر مهرشون با جان و دل از دوستان استقبال می‌کنند. قبول فردا می‌ریم ... طبق قرار قبلی آماده رفتن شدیم ... گل و شیرینی گرفتیم و رفتیم. رسیدیم ... در ساختمان باز شد و خانمی خوشرو در مقابل در بود. مهراوه خندان. نیمای شیطون هم دوان دوان آمد و یک بوسه ... آقای خندان با رویی باز و خوش‌آمدگویی ... اندکی بعد بانویی ظریف آمد .. می‌خندید .. "نسرین ستوده" بود. احساسات اون لحظه توصیش متعلق به خود اون لحظه است و نمیشه بیان کرد.»
در ادامه این مطلب آمده است: «بغلشان کردم، به زن بودنم افتخار کردم، چرا که کسی را در آغوش گرفتم که ایستاد و محکم از باورش و انسانیت دفاع کرد و مادر و البته همسری دلسوز بود. حرف زدیم .. نگاهش می‌کردم ... لاغر شده بود .. اما می‌خندید. آن هم واقعی، شعار نمی‌داد، تظاهر نمی‌کرد، بلکه بکر و ساده از واقعیت می‌گفت ... بهشون گفتم مردم و همکارام چقدر نگران ایشون و هم بندی‌هاشون بودند. او شاد بود اما آرزوش، حرفش و خواستش آزادی باقی دوستان بود. او به واقع ستودنیست. آرزوی همه ما این است؛ همه بیایند ... شما آمدی پس بقیه دوستان هم خواهند آمد و ایران خوشرنگ‌تر از همیشه می‌شود و می‌خواهیم با رنگ‌های زیبای ایران، جهان را نقاشی کنیم .. خدارو شکر می‌کنم برای بودن و ماندن ...»
بعد از ظهر چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ شماری از زندانیان سیاسی سرشناس ایران که در پی فضای امنیتی ایجاد شده پس از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شده بودند، آزاد شدند. شامگاه سه‌شنبه (۲۶ شهریور/ ۱۷ سپتامبر) نیز هفت تن از زندانیان سیاسی زن آزاد شدند.
نسرین ستوده، فیض‌الله عرب‌سرخی، محسن امین‌زاده، مهسا امرآبادی، محبوبه کرمی و میرطاهر موسوی از جمله آزادشدگان هستند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 30 شهریور، 21 سپتامبر