بازتاب : اگرچه برکناری رییس پلیس فتا از سوی فرمانده ناجا اقدامی در خور تقدیر می باشد، اما به نظر می رسد، افکار عمومی نیاز به اقدامات جدی تری از سوی مسئولان بالاتر برای اقناع در مورد برخورد با مقصران این حادثه دارد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، سردار احمدی مقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در اقدامی قابل تقدیر، قبل از تشکیل دادگاه نظامی، رییس پلیس فتا را که در مرگ ستار بهشتی، وبلاگ نویسی که یک ماه قبل در بازداشتگاه جان خود را ازدست داد، دارای قصور شناخت را برکنار کرد.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که پیش از این، فرهنگ استعفا یا برکناری مقصران در میان مسئولان کشورمان کمتر به چشم می خورد. به طور نمونه، در جریان اختلاس سه هزار میلیاردی، نه تنها وزیر اقتصاد استعفا نداده و یا عزل نشد، بلکه حتی معاون وزیری که عملا این اتفاقات در حوزه او رخ داده بود، نیز عزل نشد و همچنان مشغول است و شاید اگر محمودرضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی نیز خودش به کانادا فرار نکرده بود، با این فرهنگ حمایت از مسئولان خطاکار در جامعه، احتمالا هنوز در پست خود باقی مانده و یا حتی ترفیع گرفته بود.
با این وجود، اقدام سردار احمدی مقدم در عزل رییس پلیس فتای تهران، اگرچه اقدامی لازم بود، اما به نظر کافی نمی آید و چه بهتر بود ایشان در یک اقدام عالی اخلاقی، برای نهادینه کردن فرهنگ مسئولیت پذیری در نظام جمهوری اسلامی، به عنوان عالی ترین مقامی که این تخلف در حوزه وی اتفاق افتاده است، از مسئولیت خود استعفا بدهد.
اگر این استعفا رخ دهد، اگرچه به بهانه مرگ ستار بهشتی انجام شده است، اما می تواند مرهمی بر دل خانواده شهدای کهریزک و سایر خانواده هایی که به دلیل اشتباه ماموران و تجاوز آنها از حریم قانونی در حوادث سال 1388 فرزندان خود را ازدست داده اند، باشد.
چرا که در دادگاه کهریزک نیز تعدادی از عوامل ناجا محاکمه و به مرگ محکوم شدند که خانواده های قربانیان جهت رسیدگی به اتهام سه متخلف دانه درشت این پرونده (مرتضوی، حداد و حیدری فرد) از این ماموران درگذشتند، گرچه پس از سه سال نه تنها این افراد محاکمه نشدند، بلکه پستهای بالاتر نیز از سوی احمدی نژاد به مرتضوی داده شد.
اکنون سردار احمدی مقدم که بیش از هفت سال است در مسئولیت فرماندهی نیروی انتظامی حضور دارد و ممکن است در آینده ای نزدیک از این مسئولیت جابجا شوند، چه بهتر که با استعفا از این پست، هم به افکار عمومی نشان دهد که برای جان انسان تا چه حد در نظام ارزش قائل شده است و هم به مسئولان بعدی یادآوری کند اهمیت خون انسان تا چه قدراست تا مراقبت ویژه ای بر رفتار زیردستان خود داشته باشند.