۱۳۹۲ تیر ۲۷, پنجشنبه

محمد کیانوش راد در جمع اصلاح طلبان عرب خوزستان: نگاه امنیتی از مناطق قومی برچیده شود

گردهمایی اصلاح طلبان خوزستان با استقبال  تمامی اقوام و اقشار اصلاح طلب در شهر اهواز برگزار شد.
به گزارش کلمه، محمد کیانوش راد عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در این گردهمایی، با یاد کردن از زندانیان سیاسی – خصوصا تجلیل از مسعود لدنی – زندانی ملی مذهبی و آرزوی استخلاص وی، خواستار رعایت قوانین موجود از جمله رسیدگی به وضعیت بیماری و مرخصی متداول زندانیان در مورد وی شد.
کیانوش راد همچنین با یاد کردن از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و مهدی کروبی خواستار رفع حصر و حبس آنان شد که با استقبال و حمایت و تشویق پیاپی حاضران مواجه شد.
وی حضور این جمعیت را دلیلی بر زنده و با نشاط بودن راه اصلاح طلبی و خسته نشدن مردم از پی گیری مطالبات آنان دانست و پیروزی حسن روحانی را مرهون مقاومت ها و ایستادگی مردم و فعالان اطلاح طلب بر سر اهدافشان خواند.
پس از پایان مراسم با تقاضای فعالان عرب اصلاح طلب، محمد کیانوش راد در جمع آنان حضور یافت.
کیانوش راد نماینده اصلاح طلب خوزستان در مجلس ششم با اشاره به ضرورت تداوم این نشست ها گفت: متاسفانه این تنها عرب ها یا کردها نیستند که برای دستیابی به حقوق و مطالباتشان دچار مشکل هستند، این مشکل برای تمامی فعالان مدنی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد و دراین دوره هشت ساله بوجود آورده شد. اما همیشه در مورد برخی اقوام از جمله فعالان عرب از وضعیت بغرنج تری برخودار بوده است. متاسفانه امکان تجمع بچه های عرب –خصوصا در مورد مسایل سیاسی – یا وجود ندارد یا بسیار کم است. گاهی هم آنها بدلیل نگرانی از بد فهمی و اتهامات بی اساس ترجیح می دهند از فعالیت های سیاسی و حتا فرهنگی نیز چشم پوشی کنند. این کناره گیری نه تنها برای بچه های عرب، بلکه برای غیر عرب ها هم مفید نیست. در میان تحصیل کردگان و روشنفکران عرب، نیروهای بسیارارزشمندی وجود دارد که بدلیل همین ارتباطات کم شناخته شده نیستند و بچه های فارس نیز ضرر می بینند، زیرا از این طراز از اندیشگی بی بهره می شوند.
وی افزود: حاکمیت، دولت، و ما به عنوان فعالان سیاسی اجتماعی حتما باید با همین نشست ها نیروهای مفید و ارزشمند را یافته و به جامعه معرفی کنیم. فعالان عرب اصلاح طلب، از پختگی بالایی برخوردارهستند. و همیشه سعی کرده اند از احساس گرایی دوری کنندو با بهره گیری از تجربیات گذشته، راه دستیاب برای تحقق حقوق و مطالباتشان مردم عرب خوزستان را دنبال کنند. ما اصلاح طلبان اعم از فارس و عرب، کرد و بلوچ، لر و ترک، آذری و ترکمن، همه بدنبال بهتر شدن وضعیت کشور هستیم. ما به دنبال نزاع و ستیز نیستیم.
کیانوش راد با بیان این که اصلاح طلبان عرب نه بدنبال تخریب و ستیز و براندازی هستند و نه بدنبال تند کردن فضای پی گیری مطالباتشان، تصریح کرد: اما به رغم همه برخوردها و بی توجهی ها، سکوت و انفعال هم نداشته اند و هر جا توانسته اند و امکان داشته است حرفهای منطقی خود را به گوش مسئولان رسانده اند. آنچه ما و شما دنبالش هستیم ادامه گفتگو های سازنده و البته انتقادی با صاحبان قدرت است. حالا هر که در قدرت بود ، فرقی ندارد هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و حالا هم دکتر روحانی. البته شرائط هم بهتر شده است و امید داریم دایره اتهام زنی ها کمتر بشود. راهی جز این نیست که حکومت مطالبات مردم را شنیده و در صدد پاسخگوئی به آنها باشد. برای اصلاح طلبان همیشه مساله قومیت ها و اقلیت ها، مهم و از اهمیت بالائی برخوردار بوده است. باید نگاه امنیتی از خوزستان و مناطق قومی برچیده شود. فعالان سیاسی عرب از این نگاه خسته و دل آزرده اند و دولت روحانی در ادامه نگاه خاتمی باید قدم هائی بلندتر در این زمینه بردارد.
این عضو جبهه مشارکت ادامه داد: این انتخابات نشان داد که اصلاحات زنده و پویا است، اصلاح طلبان قدرت گفتمان سازی دارند و با خلق گفتمان های نو، در صدد پاسخگوئی به نیاز های زمانه هستند. همچنین آنها با انسجام درونی و وحدت راه را برحاکمیت مجدد جریان اقتدارگرا سد نمودند و با واقع بینی و درس گیری از تجربیات گذشته در تحقق گام به گام خواسته هایشان پیش می روند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به شعاری که در سال ۸۴ نیز مطرح گردیده بود، گفت: حقوق بشر و دموکراسی امروزه یک خواسته جهانی و منطقه ای شده است . ما و شما فقط دموکراسی نمی خواهیم ، رعایت حقوق بشر را هم می خواهیم . دموکراسی بدون حقوق بشر، می تواند تبدیل به دیکتاتوری اکثریت شود. دموکراسی که حقوق اقلیت ها را به بهانه حاکمیت اکثریت نادیده می گیرد ، با نیازها و خواسته های انسانی ونیز با خواسته های اقوام همخوانی ندارد. حاکمیت رای اکثریت فقط یکی از حقوق ماست ، نه همه حقوق ما.
کیانوش راد در ادامه با تاکید بر مطالبات هم وطنان عرب گفت:  مگر فعالان عرب ها چه می خواهند. آنان هم مثل بقیه خواستار حل معضل بیکاری و فقر و رفع بی عدالتی های اجتماعی و فرهنگی هستند ، اگر یک فارس این را بگوید کسی اشکالی نمی گیرد، اما اگر همین خواسته های برحق و منطقی را جمعی از بچه های عرب بگویند، گاهی با بدفهمی و سوء ظن با آنها برخورد می شود. به نظر من مردم عرب باید با دلسوزی و سماجت و جسارت خواسته های خود را به گوش مسئولان برسانند. نباید در مسائل اجتماعی خسته شد، همانگونه که تا به حال این جمعی را که می شناسم چنین بوده اند. حضور پررنگ تر فعالان عرب درمیان غیر عرب ها ، برای بالا بردن غنا ، کیفیت وبالندگی بیشتر احزاب و تشکل های سیاسی و اجتماعی غیر عرب هم مفید و سازنده است و سطح اندیشگی را افزون خواهد کرد. بدون شک ، در مسیر همراهی و همکاری ، همدلی ها هم بیشتر خواهد شد و این به نفع همه مردم استان و همه فعالان سیاسی عرب و غیر عرب خواهد بود.
بر اساس این گزارش در این نشست که بیش از پنجاه تن از روشنفکران و فعالان عرب خوزستانی حضور داشتند عبدالله سلامی از پیشکسوت ترین فعالان عرب وعضوشورای مرکزی حزب مشارکت در منطقه خوزستان ، با اشاره به حضور چشمگیر عرب ها درمشارکت های اجتماعی وانتخابات ، به ضرورت توجه بیشتر به مشکلات جامعه عرب خوزستان اشاره کرد. وی با ارایه تحلیلی از توزیع نابرابر قدرت ، ثروت و منزلت در مناطق حاشیه ای کشور و نیز گسترش فقر در استان خوزستان وافت قابل توجه قدرت اقتصادی مردم عرب ، به نسبت قبل از انقلاب یاد کرد. وبسیاری از مشکلات را ناشی از تبعیض های موجود دانست وبا طرح گلایه های فعالان سیاسی عرب خواستار رسیدگی آنها توسط دولت دکتر روحانی گردید.
دراین نشست همچنین تعداد دیگری از حاضرین به ارایه دیدگاه های خود پرداخته و نسبت به کمبود فضای لازم از نظر سیاسی و اجتماعی برای فعالان عرب اشاره کردند و خواستار نگاه مثبت تر دولت دکتر روحانی و نیز گروه های سیاسی به مطالبات مردم عرب خوزستان شدند.