۱۳۹۱ آبان ۲, سه‌شنبه

دروغ نگویید؛ اسکناس های دلار دست دولت است، نه صادرکنندگان


کلمه- محمدامین هادوی:
ولاتقف ما لیس لک به علم
(اسرا ۳۶)
محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد در مراسم روز ملی صادرات، اظهار داشت که صادرکنندگان نباید اجازه دهند دشمن از رفتار آن‌ها شاد شود. وی در حالی که به صادرکنندگان هشدار می‌داد که ارز خود را در چهار راه استانبول نفروشند، افزود؛ برخی از صادرکنندگان این درخواست دولت را نپذیرفته‌اند که باید خطاب به آن‌ها گفت: نوبت ما هم می‌رسد، البته این سخن از باب تهدید نیست.
اکنون پرسش اصلی این است چرا معاون رییس دولت که خود را بار‌ها نوکر و خدمتگذار مردم خوانده است، بیانی چنین تهدید با صادر کنندگان دارد، آن هم در روز ملی صادرات، یعنی روزی که طبعا باید با آنان خاضعانه و محترمانه سخن گفته شود و به خاطر تلاش های شبانه روزیشان از آن‌ها تقدیر و تشکر شود با آنهایی که سال هاست دولت نسبت به آنان بی‌توجه و نامهربان بوده است ولی آنان همواره در تلاش و فعالیت‌اند که در رقابت با بازارهای جهانی راهی برای ماندگاری و حضور پیدا کنند.
اگر چه دولت سال هاست که به تعهداتش در مورد کمک به صادرکنندگان و حمایت از آن‌ها به خوبی عمل ننموده و حتی جوایز ناچیز صادراتی را هم با سال‌ها تاخیر و بسیار سختگیرانه و با منت به آن‌ها پرداخت کرده است. صادرکنندگانی که برخورد دولت سیدمحمدخاتمی را به یاد دارند که با محبت و علاقه سعی بر حل مشکلات در جهت افزایش صادرات و گسترش آن در بازارهای جهانی داشت اکنون در این دولت شاهد خط و نشان‌های معاون رییس جمهور و تهدیدهای وی هستند که می‌خواهد آن‌ها را به اصطلاح به راه راست برگرداند. این در حالی است که طی سال های اخیر هم دلسوزان در مورد فروش ارزان و بیش از حد دلارهای نفتی در بازار و اینکه این امر باعث خروج سرمایه از کشور و افزایش بی‌رویه واردات کالاهای بنجل چینی به کشور و حیف و میل سرمایه‌های ارزی گردیده است هشدار داده‌اند.
چرا دولت کنونی در تمام سال های استقرار خود با ریختن روزانه میلیون‌ها دلار اسکناس به نرخ ارزان در بازار سعی در پایین نگهداشتن نرخ ارز در بازار ارز داشته و باعث وارد آمدن میلیارد‌ها دلار خسارت به تولید کنندگان و صادرکنندگان کشور گردیده است و با کمال تاسف، اکنون کار به جایی رسیده است که آمار‌ها و گزارشات نشان از واردات سنگ قبر -تسبیح- عروسک- شیرینی و میوه‌های لوکس و … که بازار کشور را اشباع کرده و در مجموع فهرست واردات برخی کالا‌ها باعث سرشکستگی تولیدکنندگان ایرانی گردیده است. در این چندساله که قیمت نفت در جهان بشدت افزایش یافته است تنها کشوری که اکثر درآمدهای خود را صرف واردات کالاهای غیر ضروری کرد تنها کشور ما بود وگرنه اکثر کشورهای نفت خیز طبق گزارشات در این چندساله صندوق های ذخایر ارزی عظیمی ایجاد کرده‌اند که تا سال‌ها می‌تواند پشتیبان وضع ارزی کشورشان باشد.
دولت قاعدتا باید بخوبی بداند که صادرکنندگان، ارز خود را فورا بصورت ارز یا کالا به کشور برمی گردانند زیرا برای ادامه حیات و فعالیت تولیدی و صادراتی، تهیه مواد اولیه و پرداخت هزینه‌های خود، نیاز مبرم به آن دارند ولی محمدرضا رحیمی به گونه‌ای سخن گفته است که گویا صادرکنندگان اساسا به پول های حاصل از صادرات خود نیازی ندارند و گویا آن‌ها مانند دولت و شرکت‌های دولتی و وابسته به شیر نفت متصل هستند و هرگونه که بخواهند عمل می‌کنند. معاون رییس دولت باید بداند که صادرکنندگان اگر بیشتر از ایشان دلسوز کشور نباشد یقینا کمتر هم نیستند و از قضا و ایشان و دیگر مسوولان باید صداقت، پرکاری و وطن پرستی را از آنان یاد بگیرند که با وجود همه گونه موانع در کشور از جمله تثبیت نرخ ارز که برخلاف برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه است، و در رقابت‌های بسیار شدید جهانی توانسته‌اند صادرات بخش خصوصی را افزایش و توسعه دهند در حالی که اگر قادر به صادرات سود آور نبودند، واحدشان فورا به ورشکستگی و افلاس کشیده می‌شد. در مقابل صادرکنندگان دولتی موادی چون میعانات گازی، مواد پتروشیمی، سنگ آهن، مس، گوگرد و فولاد و غیره، حتی اگر با ضرر و پایین‌تر از قیمت تمام شده کالای خود را بفروشد به دلیل حمایت های دولتی و وصل بودن به شیر نفت هرگز آسیب نمی‌بینند.
با همه سختی‌های تولید و صادرات، اکنون کار به جایی رسیده است که صادرکنندگان در معرض تهدید و ارعاب قرار می‌گیرند. اما جناب رحیمی که با بیانی تهدید آمیز، صادرکنندگان را ازفروش ارز در چهارراه استانبول نهی می‌کند، نمی‌داند که صادرکنندگان اساسا نمی‌توانند ارز خود را در چهار راه استانبول بفرشد چون در هیچ کشوری، بانک‌ها میلیون‌ها دلار یا حتی ده‌ها هزاردلار پول نقد به کسی نمی‌دهند و اگر هم بدهند کشورهای جهان و حتی کشور خودمان اجازه ورود و خروج این همه وجه نقد به اشخاص را نمی‌دهند و تن‌ها دولت‌ها از این امر مستثنی هستند. اکنون در ایام مصادف با روز ملی صادرات، جا دارد این سوال را مطرح کنیم که آیا دولت در این سال‌ها با صادرکنندگان منصفانه برخورد کرده است که حال از آن‌ها می‌خواهد که آن‌ها منصف باشند؟ آنچه جراید به طور خلاصه از سخنان جناب رحیمی نقل کرده‌اند اگر صحیح باشد به قدری دور از واقعیت و خلاف حقیقت است که اگر بخواهد میزانی از پایبندی اخلاقی از خود نشان دهند باید از تمامی صادرکنندگان زحمتکش و پر تلاش کشور عذرخواهی کنند و بدانند که تاکنون هیچ مقام مسوولی اینگونه به صادرکنندگان هتک حرمت نکرده است. آیا پاداش زحمات خداپسندانه صادرکنندگان را اینگونه باید داد؟
هل جزاءاحسان الاحسان
محمد امین هادوی
بند ۳۵۰زندان اوین