۱۳۹۲ مهر ۱۷, چهارشنبه

مدیرعامل دویچه وله: آقای روحانی رفع فیلتر از سایت ما می‌تواند اقدامی شایسته باشد!

پتر لیمبورگ، مدیرعامل جدید دویچه وله، در بیانیه مطبوعاتی خود از رئیس جمهوری ایران خواست تا در عملی کردن وعده خویش در زمینه رفع سانسور پیگیر و مصمم باشد.
مدیرعامل جدید دویچه وله که رسما از اول اکتبر سال جاری (۲۰۱۳) کار خود را آغاز کرده است، در بیانیه مطبوعاتی خود که روز چهارشنبه ۹ اکتبر منتشر شد، به موضوع سانسور و فیلترینگ در ایران پرداخته است. وی در این بیانیه از دولت ایران خواسته است که "هرچه سریعتر در راستای ایجاد شفافیت بیشتر بکوشد و به سانسور اینترنتی خاتمه دهد".

پتر لیمبورگ در این بیانیه متذکر شده است که رفع سانسور و فیلترینگ می‌تواند زمینه آزادی بیان شهروندان ایران را فراهم آورد و به مردم این امکان را بدهد که بدون هرگونه هراسی باورهای خود را بیان کنند. به گفته مدیرعامل دویچه وله، چنین امری برای دولت ایران تنها می‌تواند سودمند باشد.

در بیانیه مطبوعاتی مدیرعامل دویچه وله به موضوع شبکه‌های اجتماعی نیز اشاره شده است: «جمعیت جوان ایران می‌تواند با بهره گرفتن از افزار شبکه‌های اجتماعی در امر تبادل نظر در جامعه ایران مشارکت کند و این امر به جوانان این امکان را می‌دهد که نظرها و خواست‌های فردی خود را شکل دهند.»
پتر لیمبورگ معتقد است که علی‌رغم گرایش‌های محتاطانه حکومت برای ایجاد گشایش‌های سیاسی و اجتماعی، کماکان گام موثری در زمینه رفع سانسور اینترنتی برداشته نشده است.

در ادامه بیانیه مطبوعاتی مدیرعامل دویچه وله آمده است: «سایت فارسی دویچه وله از ژانویه سال ۲۰۰۹ تا کنون فیلتر است. حال آنکه شهروندان ایران با بهره گرفتن از راهکارهای دویچه وله برای عبور از فیلترینگ، یعنی با بهره گرفتن از نرم‌افزار Psiphon (سایفون) موفق شده‌اند از فیلترینگ سایت دویچه وله عبور کنند. تنها در ماه سپتامبر سال جاری ما شاهد افزایش میزان استفاده از آنتی‌فیلترینگ سایفون بوده‌ایم. در این ماه بیش از دو میلیون کاربر ایرانی با استفاده از نرم‌افزار سایفون دویچه وله موفق شده‌اند، از فیلترینگ موجود عبور کرده و درباره رویدادهای ایران و جهان کسب اطلاعات کنند.»

مدیرعامل دویچه وله در پایان بیانیه مطبوعاتی خود متذکر شده است که رئیس جمهوری ایران با رفع فیلتر از سایت فارسی دویچه وله، dw.de/persian، می‌تواند آشکارا یک گام مثبت سیاسی بردارد. البته رفع سانسور، عدم ارسال پارازیت بر روی برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی دویچه وله را نیز شامل می‌شود.